hits

MIN HJERTEKNUSER AV EN ADM.DIR

Etter mitt forrige innlegg da jeg delte mine meninger om likestilling (og en liten kommentar om mamma/pappa permisjonen) hadde jeg ikke regnet å hive meg på enda en bølge. Men så titter jeg gjennom nyhetene i går, og hva ser jeg? En nyhetssak om Name It sine babybody´s. En sinna kunde som har gått hardt ut mot de lyserosa bodyene med printet "hjerteknuser" og blå body med "adm.dir". 

Jeg må le.. Da jeg leste artikkelen i går ettermiddag reiste jeg rett til vinterbrosenteret og butikken stjernebarn og kjøpte en body med "HJERTEKNUSER" logo, i rosa - til min hjerteknuser. Som forresten har en kjempe bra kvalitet og koster så mye som 69,90,- (GOO Name It for å levere kvalitetsklær til en billig penge!) Jeg hadde en interessant samtale med damen bak disken, og følte ikke på noen måte at det ble feil med BLÅ seksjon og ROSA seksjon med barneklær opphengt i butikken. Hadde jeg ikke vært bevisst på dette hadde jeg helt ærlig ALDRI lagt merke til det. Dette har jeg tenkt nøye på, og jeg fatter faktisk ikke oppstyret! 

Jeg har såpass stor TRO på mine barn, og TILLIT til Christian og min sin oppdragelse at dersom jeg kler Casillas i "hjerteknuser" body, og lar hele verden få se det, har han like god mulighet til å bli adm.direktør - basert på våres gode syn på samfunnet, ingen begrensninger og hvordan vi snakker til våre barn, og de vi omgås. Vi er åpne for alle, og det er viktig. Det samme gjelder for mine jenter. Uansett hvor mange "gamle tanter" som forteller de at de er pene, og søte å se på - har de all verdens muligheter til å lykkes. Med riktig innstilling og god moral kan de gjøre akkurat det de vil. Dette lærer de av oss på forskjellige måter hver dag! Er det noen som kan bli adm.dir i familien er den min midterste HJERTEKNUSER med tyllskjørt og RÅÅSA klær. Det vet jeg pga hennes personlighetet, ikke hvilken LOGO hun har på genseren. Jeg er ikke naiv, jeg vet at det ikke har vært sånn i alle år. Jeg setter STOR PRIS på likestillingen, og den jobb som ligger bak. Men ærlig talt? Babybodys er IKKE innenfor, syntes jeg. Da har det bikket litt over.. 

Herlighet, gå imot den gammeldagse strømmen å kle jentene dine i blått davel? Jeg syntes blått til jenter er kjempefint! Selv brukte min lillesøster blått i hele sin oppvekst fordi hun arvet av sin eldre bror, og har verken blitt utstøtt, "guttete" eller usikker på seg selv. Jeg lar lett OC ha på seg "hjerteknuser" body, mens Jenny kan bruke "sjefen" genseren som er BRUN, fra memini. 

Og til slutt! Som jeg ser det så betyr printet "adm.dir" det samme som "den nye sjefen i huset", når en baby blir født. Det har jeg sett flere steder. Og det kunne jo blitt skrevet på en rosa body også, jeg tror virkelig ikke Name It gjorde dette for noe annet enn uskyldig morro. 
I dag går Casillas med denne.. Fordi han er en hjerteknuser! Vurderer å presse på Jenny en body med adm.dir også.. Men den er nok litt for liten ;-) 
Jenny 4 år; "Mamma, så fin body han har på! Hvorfor har han ikke brukt den før?"  
Vi velger våre kamper og har forskjellige syn, og babyklær er ikke en av mine kamper! PS. Bodyen er IKKE sponset ;-) 

23 kommentarer

Skjønner absolutt ikke dette oppstyret jeg heller. Er egentlig bare helt latterlig. Hvilken farge/hva det står på klærne (til en viss grad) har da ingen betydning på hva som kommer til å skje senere i livet med ungen, og det har heller ingenting med at det er en fordel å være mann i yrkeslivet senere. Det er en body for baby. Det er søtt, og ingenting annet. Jeg har litt lyst på den hjerteknuser-bodyen til Noah, men er redd for at samboeren min ikke kommer til å se seg enig. Syns rosa er skikkelig fint på gutter, men alle andre kommer sikkert til å tro at Noah er en jente bare fordi den er rosa.

Du er overraskende gammeldags i holdningene dine! Det skal du selvfølgelig få lov til å være, det er jo mange som er det, jeg hadde bare ikke forventet det :)

Mvh ei som jobber for likestilling.

Anna: Men da misforstår du meg hvis du ikke tror jeg jobber for likestilling, for det gjør jeg. Men ikke på ALT! På babyklær liksom? Jeg skjønner ikke poenget bare. Men som jeg skriver så setter jeg enorm pris på at jeg har stemmerett, lik lønn osv. Men jeg syntes en del av tingene blir dratt altfor langt. Og ja, jeg er nok litt gammeldags kanskje :-)

Alexandra Natalie Guttke: Hehe ja.. Jeg kommer ikke til å bruke den rosa videre, det var for å lage et litt morsomt poeng, fordi jeg fatter ikke oppstyret jeg heller ;-)

Er enig med deg... Min lille jente har masse blått, både fordi jeg syns blå er en fin farge og så kler hun det! Er absolutt ikke mindre jente av den grunn... Syns hjerteknuseren din var fin jeg! Og rosa er fint på gutter også!

Det jeg syns var teit var teksten på den blå bodyen, for meg er ikke det en morsom tekst. Da burde det heller stått Sjefen, The boss eller lignende... Men det hadde jeg tenkt uansett farge det var på klærne da...

Anniken: Ja for da blir det jo en helt annen greie, siden du ikke liker teksten uansett farge - det er jo bare smak og behag :-) Blått er superfint til jenter :-)

Å trekke inn likestilling mellom kvinner og menn når det kommer til babyklær, er bare helt på trynet! Og jeg blir faktisk provosert når "Anna" anklager deg for å være gammeldags i dine holdninger!!! At rosa er til jenter, og lyseblått er til gutter, DET er gammeldags!

Supert at du har kjøpt rosa body til O.C! Er ikke så mange som tør det. Jeg personlig synes de burde hatt teksten og bodyene i flere farger. Jeg er ikke irritert på at det står adm. dir på den blå, mer på at de ikke har blå body med hjerteknuser på. Gutter er jo like mye hjerteknusere som jenter. Når det er sagt, så kan jo en gutt like gjerne gå i rosa og jenter i blått. :)

MONA: Thank you!! Godt poeng!!

Linn: Jeg har en blå body med noe skikkelig søt tekst fra Memini, så det finnes, og jeg er helt sikker på at name it også har det :-) Derfor føler jeg dette blir litt tullete å blåse opp. Og ja, helt enig! Fargene kan gå alle veier :-)

Åh liker deg!! Gjorde akkurat det jeg tenkte på om jeg skulle gjøre, for noe mer meningsløs debatt er det lenge siden jeg har sett, eller egentlig ikke for nesten alt blir jo til problemer her i verden😖 God dag til deg og hjerteknusern❤️❤️

Anja: Tuuusen takk Anja :-) Og takk for så koselig kommentar! Jeg liker deg også!!

Eg tenkte akkurat det samme når eg las artikkelen i går! Folk går jo bananas for alt og ingenting. Min gutt har ein slevesmekke med hjerteknuser i kvit, og eg tenkte aldri at den måtte vere til ei jente! Takk for fin blogg, og ein frisk holdning til det meste :)

Fine innlegg assa Marlen :)

Så enig med deg, makan til unødig energibruk!

Deler denne jeg :-)

Amen ! På tide å slutte å lage sak ut av ingenting

Ting blir blåst så til de gradig opp, at det rett og slett bare blir helt latterlig. Bra skrevet! :-)

Det er vi kunder som bestemmer at den blå er guttebody og den rosa er jentebody. Ikke selskapet som lager den! Man kan kjøpe akkurat hvilke klær man vil til barna sine, men det er det mange "likestillingsforkjempere" som ikke tenker over, de vil bare se alt i verst tenkelig lys!

Forøvrig, så er det også ganske intr. at de som lar seg provosere over saker som disse, og de som står fremst i "likestillingskampen", ikke akkurat er så snille med sine "medsøstre". Men engang man har ulike meninger, så er man "gammeldags", "dørmatte", og alle har EGENTLIG lyst til å være karrierekvinne isteden for husmor, man bare vet det ikke selv.. Hvorfor kan ikke ALLE godta hverandres forskjeller!? Dette går litt over i likestillingsinlegget ditt, men JEG er lei av at man er "dum"; "gammeldags", "ødelegger for likestillingen" fordi JEG ikke vil dra fra babyen min når den er 9 mnd gammel. Hvorfor er ikke DET ett godkjent valg i dagens samfunn? Nå er man kun "in" hvis man velger å prioritere karriere foran barn.

Jeg lot meg provosere, men kun fordi jeg synes de kunne hatt blå med hjerneknuser og rosa med adm.dir også, i tillegg til de som finnes nå :)

Veldig bra skrevet Marlen:))

Både Hedda og Signe har masse blått, fordi jeg elsker blått og fordi de kler det. Heddas favorittfarger er rosa, lilla og blå. ;)

Jeg ler av de som skriker at Adm.dir står på den blå guttebodyen og at hjerterknuser står på den rosa jentebodyen. Hvem har sagt at den blå er til gutter...? ;) Greit nok, for min smak (og jeg liker jo blått) ble den bodyen veldig guttete. Hadde den hatt en blondekant hadde den brått blitt mer jentete, men da er det jo i hovedsak ikke fargen som utgjør det....? ;)

Kjekt innlegg ;) Og jeg er helt enig med deg!! Det finnes da måte på hvor opphengt folk skal være i likestilling. Og likestilling betyr da ikke LIKT! ;)

www.lykkeligsykmamma.blogg.no

Skriv en ny kommentar