hits

FLY MED MEG - AV OC

Hei alle sammen! Nå er vi på plass i Spania, nærmere sagt Estepona. Det er her vi feirerer fordi vi har leilighet her nede. Det er helt supert, men det er ikke det jeg skal fortelle dere om i dag. I dag skal jeg skrive om flyreisen nedover. Flyreisen på 3 og en halv time, fra RYGGE til MALAGA. Flyreisen som mamma tilsynelatende tok med ro siden jeg har sovet de andre gangene jeg har fløyet ned hit. Nå har jeg faktisk blitt 1 år, hva i all verden fikk mamma til å tro at jeg skulle ta dette med ro?

Jeg starter fra begynnelsen.. Da vi først entrer flyplassen og stilte oss i norwegian sin kø for innsjekk kunne jeg allerede se de fake «å så søt liten gutt» blikk vi fikk av de andre rundt oss. De lurte kanskje mamma til å tro at de syntes jeg var bedårende, men ikke meg. Jeg vet at det de egentlig tenker er: «Gud, hvis du hører meg nå - sett meg langt unna det lille menneske som kan lage så mye lyd.. « Fra det øyeblikket jeg fikk den kunnskapen, visste jeg det. JEG HAR MAKTEN! Vi sjekket inn og jeg var i kjempe humør. Det var så spennende å være på et nytt sted med masse lyd og mennesker at jeg kjente at den tidligere trøttheten forsvant. Klokken var jo faktisk 19.00 - noe som betyr leggetid! Det er ikke noen hemmelighet at jeg legger meg fast hver dag, kl 19 - derfor lå det i kortene at dette var noe som stresser mamma litt, selv om hun nektet for det. En annen grunn til at jeg var på kanten til å få adrenalinkikk allerede før vi gikk ombord på flyet, var fordi Eric var med. Det er fetteren min! Vi er nesten like gamle, og det er så morsomt å være sammen med han. Godfølelsen var på topp, og jeg lo av ALT!

Da vi omsider gikk ombord etter at mamma hadde stappet i meg altfor mye mat så jeg nesten ble kvalm - i den tro at hvis jeg bare var mett nok så ville jeg sovne ?! jeg skjønner ikke hvor hun har den ideén fra.. ble jeg så glad at jeg hviinte hele tiden. Og da skjønte jeg noe nytt Jeg har ikke bare makten over de andre menneskene på flyet, men også over MAMMA! Det var noe som endret seg i det vi gikk inn i flyet. Hver høye lyd jeg lagde så endret ansiktsformen til mamma seg. Det ble på en måte vrengt, og øyenene hennes lynte samtidig som hun smilte til meg, og de rundt seg. Hun var hva de voksne kaller falsk glad! Så raaasende festlig at jeg hadde all denne makten, og det i 3 og en halv time!! Her var det bare å gjøre det beste ut av flyreisen! Vi satt oss langt bak i flyet, der det var minst mennesker. Det var greit for meg siden vi fikk 3 seter for oss selv. Eric fikk også de,t så vi kunne se over til hverandre.. Det var dødsmorsomt! Noe annet som var dødsmorsomt var å hyle av latter så høyt jeg kunne! Da fikk mamma de rare uttrykket i ansiktet igjen, samtidig som hun smilte fordi hun ikke ville si «hysj". Jeg var jo bare glad! De som satt rundt oss gjorde det samme.. Livredde for at hylene mine skulle bety negativ skrik, så de snudde seg rundt fortere enn jeg noen gang har sett. Da de så at jeg var glad smilte de falskt.. Dette gjorde alt så gøy!

Etter hvert sovnet Eric og tante. Og da kom høydepunktet mitt! Mamma trodde faktisk at ved å legge meg ned på dynen, gi meg smokk og kos å «holde» meg fast så ville jeg roe meg ned, og kanskje sovne. Slutte å kaste meg rundt i setet - både forover og bakover.. Da jeg gjorde det så hørte jeg mamma mumle noe til tante om at jeg ikke skjønte konsekvensen av å kaste meg bakover, og at jeg var smådum? Dette er også rasende festlig. Jeg skjønner jo selvfølgelig konsekvensene, men jeg vet at mamma kaster alt hun har i hendene og slenger seg etter meg for å ta i mot. Hver gang! Så dette ble jo en slags lek! Makt er gøy! Uansett.. Eric sovnet og nå ville mamma at jeg også skulle roe meg ned. Jeg hadde hatt fest frem til nå, og mamma forklarte synet av meg som «noen som er på rave, eller no». Vi hadde fløyet halve tiden, og nå passet det fint om vi kunne sove litt. Jeg gjorde som jeg hadde planlagt: Å skrike hysterisk - det høyeste jeg kunne, så hele flyet snudde seg i sjokk om hva denne moren drev. Jeg sluttet ikke før jeg vekket Eric. Bevisst! Selv om mamma løftet meg opp igjen, og sa jeg ikke trengte å sove.. Eric våknet og vi kunne fortsette festen!

Sånn holdt jeg på helt til vi landet. Hoppet i setene. Klemte hardt på smoothien så alt sprutet rundt mens mamma så vekk i 2 sekunder. Kastet meg hardt og raskt bakover så jeg fikk testet refleksene hennes. Late som mobilen var en hammer i bordet. Virkelig fikk all hennes oppmerksomhet konstant, og fikk jeg ikke som jeg ville så stirret jeg henne i øyene, gjorde klar til et kjempe hysterisk hyl (dere vet det hylet som høres ut som at man blir torturert) og da fikk jeg alt jeg ville. Gang på gang! Hun ville jo ikke at jeg skulle skrike på nytt, å vekke mennenene som satt i dress, og sov med laptopen i fanget på radene ved siden av. Hun ville hvertfall ikke at flyvertinnene skulle komme og gi et medlindent, men strengt blikk som tenkte; «hold styr på ungen din», men sa «kan jeg hjelpe til med noe?» Da vi landet var jeg så trøtt at jeg sovnet i mandukaen da vi gikk av flyet. Veldig fornøyd med kveldens FEST, den gode starten på ferien og vel viten om at den samme festen skal gjentas om en uke! Lenge leve makt!

PS. Mamma hilser å sier at hun kommer innom senere! Vi har ikke nett i leiligheten enda, så hun blogger fra café til café. Klem fra OC

8 kommentarer

Fantastisk!

Herlig lesning for andre mødre:)

Haha, ja, det er gøy å fly med barn ;) Jeg gleder meg til å ta med meg to gærninger på en 6timers flytur om 1,5 uke :D Kos dere masse <3

Jeg har hatt stor suksess med å gå rundt i midtgangen bakerst i flyet med lillegutt i er

Ergobabyen slik at han sovner! Kanskje et triks for hjemreisen:)

Jeg føler så med deg, Marlen, og kjenner stresset av baby som ikke vil sove når du hadde planlagt at han skulle sove, og at alt da skulle gå smooth, men ikke går slik du har planlagt i det hele tatt. Samtidig lo jeg flere ganger da jeg leste dette innlegget, det hadde vært morsomt å visst hva han faktisk tenkte! Fantastisk bra beskrevet! Kos dere videre på ferie :)

Hehe, for et HERLIG innlegg. Jeg må le, for han lille fisen jeg har hjemme her er tro kopi av det du beskriver ;) Kos dere så mye i varmere strøk!

Katrin94- mamma til Liam <3

Katrin94- mamma til Liam <3

Heeerlig innlegg:-) hehe. Måtte dra på smilebåndet en del ganger når jeg leste! Hehe ;) håper dere får en fin ferie og at dette gjør godt for OC og astmaen hans! Håper flyturen hjem går roligere for seg :p

Hehe, morsomt skrevet!

Har du noen gode tips til reising med baby? Tips til Vogn og bilsete, regner med at du sender med flyet!? Bra blogg!

Så herlig skrevet! Du er superflink:)))

Skriv en ny kommentar