hits

MAMMA - DU JUUGER !

Jo mer stresset jeg er, jo mer juger jeg. Til barna mine altså!

 På lørdag var jeg stresset.. 

Jenny starter dagen med å åpne ytterdøren og ta en titt på været. Hvis det regner så blir hun skuffet, skinner solen smiler hun fra øre til øre. Den morningen skinte solen, men Jenny smilte ikke. Hun hadde nemlig fått øye på de 3 blå IKEA baggene fylt med leker, bamser og klær. Hun hylte hysterisk som om dukken Sophia hadde blitt overkjørt av søppelbilen. Jeg løp til døren, i frykt for hva jeg skulle få se, og oppdaget til min store skrekk at katta var ute av sekken -  Jenny visste det. Det var bruktmarked tid.. Den tiden da mammaen deres løper villt og hemningsløst rundt i huset, opp på loftet og ned i kjelleren. På jakt etter ting som ikke blir brukt ca hver dag. Jentene har lært at da gjelder det å ha argumentene klare, som perler på en snor. De steller seg opp på ekte militært vis på rommet sitt, gjør rede for alle leker, klær og bamser - i kampen om å beholde. Jeg tror dere ville blitt overrasket over hvor syykt gode de er. Argumentene ville danket ut de fleste jeg kjenner. Dette har de etter pappaen sin. Flaks for de! 

Uansett. Denne runden hadde de ikke forberedt seg fordi jeg hadde ikke hadde sagt at det var bruktmarked tid. I all hemmelighet snek jeg meg opp på loftet og hentet ned ting de ALDRI leker med, eller som de har vokst fra. Jeg følte meg snill i år, og tenkte på de andre gangene jeg hadde løpt rundt som kommandanten selv, full av hormoner fordi jeg enten var gravid eller nettopp hadde født. Behovet for opprydning var stort! Denne runden skulle jeg ta det rolig å fjerne gamle ting stille og forsiktig uten å bli merket. Planen var IKKE at Jenny skulle oppdage de 3 IKEA posene som sto utenfor. Hvordan kunne jeg glemme at hun ser på været på morningene? My mistake. Og siden jeg visste at jeg hadde en stressende dag foran meg, klarte jeg ikke la være.. Jeg L Ø Y . Jeg sa med høy pistrende stemme i ekte jugestil; "Men jenny daaa.. Halloooo... De tingene stor jo bare der fordi de skal ... Ehh... Lufte seg litt..." Jenny tittet mistenktsom på meg, men fordi lysten på frokost var så stor så tuslet hun bare inn mens hun mumlet bestemt "greit". Jeg var reddet!

Denne dagen skulle jeg feire bursdagen min med venninner på kvelden og måtte handle, Maya skulle i bursdag på formiddagen, Jen og jeg hadde en date og skulle på café, og mest stressende av alt - jeg måtte levere ting og tang på bruktmarkedet kl 09, og hente evt oppgjør samme sted kl 16. Hvordan skulle jeg få denne lørdagen til å gå smooth. Jo, jeg måtte deligere. Vi er jo to voksne i denne familien! Problemet er bare at han tar det så raaaasende med ro.. Ikke med alt assa, bare ting som han mener det ikke er nødvendig å stresse over... !  Jeg hadde hvertfall ordnet det sånn at Christian skulle kjøre barna til moss der hvor bestefar og bestemor bor, rett etter Maya ble ferdig i bursdag. Resten skulle jeg klare selv. Henger dere med?

Vell, vi setter oss i bilen for å kjøre Maya til bursdag og oss selv på café. På dette tidspunktet hadde jeg allerede sneket meg ut å levert de 3 IKEA posene på bruktmarkedet. Jentene hadde ikke spurt noe mer, så jeg tenkte det gikk fint. De hoppet selv inn i bilen, og mens jeg setter inn vesken min i baggasjen så dukker Jenny opp! Satt ikke hun i sete sitt? Et nytt hysterisk hyyyl som gjør at naboene tror hunden deres er påkjørt gjorde at jeg skvatt til. Jenny hadde sett de t o m m e posene! Er det mulig å være mer idiot? Legge igjen de tomme IKEA posene som lekene var i? Det er jo som å ikke gjemme mordvåpenet etter et mord. Jesus christ. Da skjedde det som måtte skje, dagens andre løgn spratt ut av munnen på meg. Jeg sa: "Men Jenny daaaa... Ehh mamma bærte lekene inn fordi det ble så kalt.. Eller jeg tok de på loftet igjen!" Jenny sa kort og direkte: "Hvorfor er posene her da?" Jeg: "Jo nei fordi jeg trenger de til å ehh, handle noe rart." Jenny tittet enda mer mistenktsomt på meg, men sa ingenting. Takk og lov skulle vi på café å spise bolle og kakao! 

Resten av formiddagen gikk etter planen. Jeg fikk handlet, og vi koste oss stort på café. Alt gikk bra helt til jeg skulle hente oppgjøret på bruktmarkedet kl 16. Jeg hadde levert masse ting der samme morning. , Til min store overraskelse viste det seg at jeg hadde solgt mye mer enn jeg hadde regnet med! Jeg sto der brått med en liten bunke penger jeg ikke hadde forventet?!  Det var nå Christian skulle kjøre barna til Moss.. Men hvis jeg gjorde det kunne jeg jo tatt en liiiiiiiten tur innom den fine nye interiørbutikken som har åpnet, og kanskje tittet litt på det HAY bordet? (Jeg fikk et svart HAY bord i bursdagsgave fra pappa og co, og falt så innmarri for tanken om å ha to som stuebord, og ikke et sidebord..) Jeg fattet beslutningen basert på at jeg jobber meget bra under stress, om jeg kan si det selv! Jeg ringte Christian og sa: Heiii kjærsten miiin, jeg kan godt kjøre barna til pappa i Moss, så slipper du? Faktisk så bare gjør jeg det jeg! Bare dra til Jørgen å se en fotballkamp eller noe du.. Ta en øl også, det fortjener du! Hadeeeet." Jeg tror faktisk ikke han sa ett ord..

Vi tok med oss oppgjøret, hentet Maya og satte kursen for Moss! To fluer i en smekk tenkte jeg, og var strååålende fornøyd - men litt stresset siden det kun var 2 timer til gjestene mine kom, helt til Maya spurte meg; "Mamma, hvorfor kjører ALLE de andre bilene sakte, og ikke vi?" Assa, hva svarer man på det? Når 6åringen din som er over gjennomsnittet opptatt av skilter, regler og den slags lurer på hvorfor du kjører for fort? Crap! Her husker jeg faktisk ikke hva jeg svarte, men dagens løgn nr 3 kom! Jeg tror jeg sa noe som; "Ehhh. Fordi alle de andre bilene vil kjøre under fartsgrensen i dag, vellll" mens jeg trykket lett på bremsen og fortsatte i samme felt som de andre.. For at ikke denne historien skal bli så lang så endte jeg plutselig opp med et bord til gitt, og barna ble omsider levert hos bestefar. Jeg kjørte selvfølgelig i fartsgrensen på vei hjemover - alene i bilen - kun 1 time til gjestene mine kom - med fett hår og rotete hus !  Og for å ikke glemme dagens 4 løgn; I bilen på vei til Moss så spør Maya "Mamma, kan vi få godteri nå?" Mamma: "nei, jeg har ikke noe godteri. Dere skal få lørdagsgodt av bestefar senere."  Og mens alle barna satt i bilen å ventet på meg da jeg var i butikken for å kjøpe bordet... Hva gir jeg de for å kjøpe meg selv litt mer tid? Jo litt godteri spretter opp av veska!! Maya: "Jeg trodde ikke du hadde det jeg". Jeg: "Ehhh, nei se der du.. Det var rart. Kanskje pappa har lurt det oppi?" Crap. Dagens 4 løgn... 

Dagens 5 og siste løgn var ikke like direkte som de andre, men også løgn på sett og vis. Jeg løper / halter (benet mitt tåler jo stress svært dårlig) frem og tilbake fra butikken til bilen for å sjekke på barna (bilen sto RETT utenfor så jeg så de hele tiden), mens jeg prøvde å bestemme meg for farge på bordet og roper i fart gjennom vindu, straks jeg ser at de har de bra alle tre: "2 sekuuuunder tiiiil så kommer mamma!!"  Dette skjedde vel 2, eller okey da - 3 ganger før jeg endelig ble ferdig og vi kunne kjøre videre. Da ser Maya lenge på meg, før hun sier: "Mamma, du må slutte å si 2 sekunder når det ikke er det." Auuch! Den traff! Jeg sa meg helt enig, også snakket vi alle sammen om at voksne også gjør "dumme" ting. Jeg sa unnskyld og fortalte barna mine at de er de smarteste jeg vet om. De lo og syntes mammaen sin var veldig vimsete. Og i følge de så syntes visst pappaen deres det også ;-)

"Mamma spiser bare godteri på lørdager" 

"Hva jeg har i koppen? Det er hvertfall ikke brus. Det er varm kaffe - hold dere på avstand!!"

Vær snill å del eller lik hvis dere har dratt ei reall løgn til barna deres noen gang, så føler jeg meg litt bedre ;-) På forhånd, thanks!

8 kommentarer

Hahaha..! Herleg lesning! Slapp av.. Du er ikkje åleine!;-)

Jannicke: Fantastisk! Hehe ;-)

Det er nydelig forfriskende med sånne innlegg.. Du skriver så bra!

Riktig fin dag til deg!

Haha, du er i slaget om dagen, Marlen. Fortsett sånn. Du vet jeg digger sånne innlegg :D :D

Monica Jensen: Hahaha, ja jeg er kanskje i slaget? Må være våren?! Du er jo dronninga over sånne innlegg!!

Bettina: Ååå Tuusen takk! Smiler fra øret til øret :-D

Haha fantastisk innlegg!! Er akkurat sånn her i huset også. Et par små løgner må til av og til. ;) Ha en herlig dag!! :)

Ha ha er akkurat sånn her også... Ble tatt av 3 åringen denne uka, han villeha sjokolade på mandag og jeg svarte pent at vi har og ikke det. Sjokoladen spiste vi jo opp på lørdag... Og så svarer han bare, nei det er i kjøleskapet. Neida er ikke noe det svarer jeg... Og da fikk jeg til svar... Jo oppi godteposen på toppen... Hvor han da åpnet å pekte... Gjett hvem som fikk sjokolade? Og så må man finne nytt gjemmested... De blir jo jammen smarte etterhvert disse barna...

Skriv en ny kommentar