hits

TEST AV NABBY // BABYCALL

Hello! Endelig er innlegget her som flere av dere har etterspurt! Nemlig min erfaring om den nye fancy "nabby babycall" Jeg var så heldig å få den tilsendt i posten, så denne er sponset, men vurderingene er ikke kjøpt og betalt. Det er de aldri :) 

Jeg går rett på sak! Førsteinntrykket av den pittelille saken var skesis. Den var så mye lettere enn alle andre babycaller jeg er vant til. At den veier svært lite er jo selvfølgelig en fordel når den skal plasseres ved vogn eller seng, men da må den fungere bra! Så jeg var veldig spent.

Når du mottar nabby kommer den i en liten eske, med enkel bruksanvisning, en USB ledning som skal kobles til PC eller MACén din, selve monitoren, og en trå til å feste ved. Veldig oversiktelig og greit! Tommel opp for det! Det første jeg gjorde var å lese bruksanvisningen.. Det tok meg ca 5 sekunder! Deretter koblet jeg til nabby til mac for å lade.. På bruksanvisningen sto det at den lades kjapt, altså på 1 time. Dette stemmer.. Etter en time var den fullladet, og lyset gikk fra rødt til grønt. Da lastet jeg ned "nabby" appen på min iphone (den fungerer også på anroid og nettbrett) trykket på lyset på nabby, altså den eneste lille knappen på monitoren, og vips var jeg koblet på! Så langt var jeg veldig overrasket. Det skjer ofte når ting skal være så veldig enkelt, at ender det opp med å bli vanskelig.. 
 
Nabby og min iphone ble koblet sammen akkurat tidsnok til at OC skulle ta seg en lur i vognen sin. Først var jeg litt usikker på hvor jeg skulle legge den. Jeg er ikke glad i å legge ting som stråler så nærme barna mine, så jeg prøvde faktisk litt forskjellige steder og sjekket om lyden var like bra. Det var den! Jeg endte opp med å putte den foran i lommen på solnettet (eller hva det heter) eller henge den som dere ser på bildet over. Jeg surret den faktisk en runde rundt så når jeg går kan jeg bare putte den i flaskebeholderlommen som MB vognene har ;-) Dette med stråling har ikke jeg satt meg så dypt inn i men jeg er bevisst på hvor jeg legger fra meg telefonen min og ting som babycallen, og et stort pluss til denne lille saken er at gjennomsnittstrålingen i standby er på 0,08 mW. Selve tallet sier meg lite, men det er en ny, lav verdensrekord og det liker jeg. 

Når OC sover i vognen utenfor huset så er jeg jo i forskjellig rom i den tiden han sover. Det merket jeg ingenting på.. Jeg testet når han våknet og lå å pratet i vognen om det kanskje ble dårligere lyd hvis jeg gikk på vaskerommet som er i etasjen under, men det gjorde det ikke. Den har visst en rekkevidde på 340 meter i luftlinje. Jeg har ikke sjekket at akkurat dette funker, men så langt unna jeg føler det er ok å bevege meg når han sover alene utenfor så fungerer den perfekt. 

Når det gjelder funksjonene så kan du faktisk kjøpe deg flere funksjoner i appen, hvis du har behov for mer enn kun selve babycallen - altså at den slår inn når babyen din gråter, hoster eller lignende. Dette kan du forresten også stille på.. Jeg hadde medium styrke på varslingen og da slo den inn med engang har våknet. Hvis jeg har på den sterkeste var den på hele tiden, og jeg kunne høre han puste. I noen tilfeller er dette kjekt spesielt med tanke på at OC har astma og det kan være betryggende å høre pusten hans, men stort sett så holder det med medium. Tilbake til funskjonene.. Du kan altså kjøpe deg flere funksjoner inne i appen, som f.eks temperatur, "lytt nå" som betyr at du kan høre selv om det ikke lages noen lyd, og søvnteller. Den siste syntes jeg er genial siden jeg alltid glemmer å se på klokken når han faktisk sovner! Jeg har kjøpt alle appene siden de er praktiske, og ikke koster stort. Tror det er 21,- per. Eller 7,- for alle! 

Det er kanskje flere som er skeptiske til at den er koblet til mobilen eller nettbrettet? Dette er jo jeg vant til siden jeg har en på soverommet til OC fra før. Ikke nabby men en annen.. Jeg har aldri syntes dette har vært dumt, med mindre jeg har glemt å lade. Det hender jo, men det kan jo skje med vanlig babycall også. Dessuten syntes jeg batteriene til de andre babycallene går ut ekstremt fort. Digg med oppladbar, og denne har 70 t på en ladning, dessuten sier den ifra i god tid før den trenger å lade! Og det er ikke sånn at man ikke kan ta imot telefonsamtaler, sjekke bloggen til lykkemamma ;-) eller sende sms mens du er påkoblet. Hvis noe skjer på babycallen så kommer det varsel. På min står det "OC trenger din oppmerksomhet nå." Hvis jeg går unna telefonen så lar jeg appen være åpen, og da hører jeg han (du stiller inn lydnivået som du vil.) 

Hmm, er det noe mer? Bare spør hvis det er noe mer dere lurer på så svarer jeg i kommentarfeltet. Som dere sikkert forstår ut av hva jeg skriver, så er jeg veldig fornøyd. Overraskende at en så liten sak faktisk kan være så bra som de beskriver på hjemmesiden sin HER, (der kan du også sjekke ut pris.)  Men den jo laget i Danmark og de er svært dyktige, så kanskje ikke så sinnsykt rart likevell :) 

4 kommentarer

Super babycall, :-)

Det jeg lurer på er; hvilke merke er det på myggnettingen til vognen? Eventuelt, vet du hvor man kan få tak i?

Har vert på jakt etter slik til city eliten min, og denne var perfekt!

Elsker forresten bloggen din :-)

Hørtes jo genial ut! Får kjøpe den til neste baby iom at vi har en dugenes babycall allerede.

Med du? Jeg må nesten purre litt på den innlegget du skulle skrive om pakkeliste til syden.

Reiser snart selv og da hadde det vært greit med litt tips :)

Hei :-)

Er det sånn at mobilen bare gir en lyd om at noe SKJER hos babyen, eller er det som en vanlig babycall at når den gråter så hører du det med èn gang?

haukhe: Hei :-) Begge deler, det kommer an på om du er inne på appen, eller ikke :-)

Skriv en ny kommentar