hits

#PLAYWITHALLFINGERS

                                                                                                                                                                                                                                                                   // Samarbeid
Hei dere! I løpet av en dag så er jeg innom noen blogger, og en av de er Eivor Evenrud med bloggen "Lodgelady". Hun skriver utrolig mye bra, spesielt rettet mot barnefamilier. Her om dagen skrev hun et innlegg "de små byggerne" der hun viste en film jeg vil vise på min blogg også. Det er LEGO som har laget en tankevekkende filmsnutt #playwithallfingers

Var ikke den tydelig og fin? Det stakk litt i hjertet mitt. Jeg må innrømme at det lett blir mye ipad. Men blir det for mye? Leker de for lite i fysisk lek? Vi har maaaassse lego i kjelleren. Når var sist de lekte med de? Det er så viktig å ha fokus på dette. Sette oss ned på gulvet å leke med barna.. Bygge små landsbyer sammen. Lage tårn og rive ned (Jenny VS OC) Være tilstedet med barna, og la de leke med alle fingrene, ikke bare pekefingeren. Som det så fint kommer frem i filmen. 

Virkelig tankevekkende. Jeg har 3 barn, og skal rekke å aktivisere alle tre, som i tillegg er på forskjellig stadier. Da er det lett å dra frem ipaden, den funker på alle aldere, hvertfall her i hus. Men det gjør faktisk LEGO også. Så det skal vi gjøre i ettermiddag. Finne frem klossene fra kjelleren. En ettermiddag helt uten aktiviteter, kun leking og aktivisering innad i familien. Er dere bevisste? 
Les og følg kampanjen til LEGO: Alle fingre teller 

3 kommentarer

Så fin film. Min 8 åring spiller to instrumenter, deriblant piano. Hun bruker alle fingrene mye. Hun bruker også i-pad da, men til å se musikkvideoer. Det er vel balansegang. Har også en 5 åring som kan fort bli hekta på i-pad. Han elsker heldigvis Lego.

Mulig jeg er gammeldags, men må barna alltid aktiveres?

Gamleskrulla: Nei, overhodet ikke.. Kanskje jeg formulerte meg litt feil, for det mener jeg absolutt ikke. Det jeg mener er at når den nye teknologien ligger så til rette slik at det blir for lett å sette seg med ipaden når jeg ikke følger med, enn å leke selv - da må jeg på banen og få litt kontroll. Men det er klart de ikke alltid må aktiviseres, det er sunt å leke på egenhånd :-)

Skriv en ny kommentar