hits

Juletradisjoner // kalender

Hei dere ♥

Som noen av dere kanskje har fått med dere så har jeg og barna hørt på julemusikk et par uker nå. Vi begynner alltid supertidlig, også er det vår lille hemmelighet. Nå som vi er i november, og julen er faktisk like rundt hjørnet kan vi fortelle det. For nå er det vel innafor med ei litta julelåt etter 10, vel? 

Julestemningen er på plass i kroppen til Lykkemutters hvertfall, og jeg gleder meg til julelysene i Drøbak sentrum blir tent, når naboen pynter treet utenfor og julestjerne kommer opp i alles vinduskarmer. Det er jo denne førjulstiden som er den beste! Å glede seg.. Jeg gleder meg også til å se lille OC som ikke er så liten lengere skal gå i luciatog. Han har begynt på storavdeling i høst og skal få være med på sånne ting. Eller til Jenny sin første julekonsert på skolen. 1 klasse på skolen hun går på synger alltid en spesielt julesang, og det er så nydelig. Små 6 åringer som synger for full hals, foran en fullbooket sal med elever, lærere og foreldre. DA er det jul da. Jeg har et ekstra forhold til den skolen siden jeg gikk der selv, sikkert derfor det er litt ekstra rørende.. 

Uansett, vi skal ikke gå gjennom ALT jeg gleder meg til i desember, så over til det innlegget dreier seg om. I min lille bloggpause forrige uke så fikk jeg inn et godt tips, å dele juletradisjonene vi har her i familien - og det kan jo bli noen veldig hyggelige innlegg. Hvertfall for meg ;-) 
Jeg starter med det som kanskje haster mest, nemlig julekalender. 

Vi har variert med sjokoladekalender, liten kalender fra LEGO friends, Ponny, osv , og i fjor hadde vi pakkekalender. En så billig variant som mulig, med pakker som noen ganger var praktiske, eller opplevelser som pepperkakebaking. Det fungerte bra og barna var veldig spente og takknemlige, både til pakkekalender og på selve julaften. Det er jo det som ofte er den store skrekken, blir de lei alle pakkene? Jeg har ikke sett noe til det, jeg tror det ligger mye i hvordan vi snakker til barna generelt, og hvilke verdier vi lærer de og hvordan vi voksne oppfører oss. 

I år tror jeg det blir pakkekalender igjen. Jeg syntes det er så koselig, men jeg tror det blir 24 pakker, fordelt på de 3 barna som bor her. Da får de pakke hver tredje dag, og kan glede seg over hverandres pakker de andre to dagene. 

Eller så blir det LEGO kalender. Alle tre er veldig glad i lego, så det ville vært et enkelt men bra alternativ. 

Har dere bestemt dere for kalender enda? Kjærstekalender er også veldig koselig da. Kanskje jeg skal lage til Christian... Hmm.. ♥

Ha en fin dag ♥

9 kommentarer

Dette innlegget har jeg ventet på. Endelig litt julesnakk. Fyll gjerne bloggen din med juleinspirasjon fremover, det vil mange av oss lesere elske.

Kjekt å høre om deres juletradisjoner, det blir bra innlegg! 👌🏻😀 Koselig med pakkekalender! Lurer på å ha det til mine 3 også. Men tenker at de gjerne skal få pakke hver lørdag og søndag. Det blir nok en blanding av aktiviteter og ting som jeg vet de liker. Skal ikke så mye til for at de blir glade ❤️

Her blir det pakke/aktivitetskalender til 3 åringen. Gjør det enkelt å gir ting vi uansett ville gitt, som feks lørdagsgodt, julestrømpe (på julaften), bake og pynte pepperkaker, lage lussekatter, dra i akebakken osv :)

Åååå, dette var supert innlegg å lese etter barnehagelevering. Elsker jula og er godt i gang med planlegginga allerede ❤️ Jaaaaaaa, til flere julerelaterte innlegg fremover 🎅🏻 Julekalender må til. Her får lillemann pakkekalender. Stor lykke å åpne en liten pakke hver dag 👶🏻 Kjæresten får adventskalender, altså en pakke hver søndag ❤️ Trur jammen jeg må sette på julemusikken til husvask og rydding etterpå.... hi-hi.... kjempekoselig 🎅🏻 Har forresten hørt så mye om dette julehuset i Drøbak. Kanskje verdt å ta turen? Håper tirsdagen er fin - Synes faktisk det er lov å kose seg med en pepperkake eller to også 😉

Sitter på skolen å gruer meg til eksamen nærmer seg,

herlig å kunne lese litt koselig juleinnlegg <3

gleder meg sånn! Har og en gutt på samme alder som din, og gleder meg veldig til å dele julen med han - nå som han er ekstra spent selv :-)

Så tommeln opp for juleinnlegg framover!

Så herlig å lese, fikk skikkelig julestemning 😍 har tyvstartet litt jeg også og lært toåringen sin første julesang 😆 hihi

Da må du legge inn noen puslebrikker hver dag! Det beste med pakkekalenderen når jeg var liten. Vi hadde et puslespill på 500 brikker som ble fordelt utover, å så la vi puslespillet litt etter litt utover adventstiden. Det ble ingen julegaver på julaften før puslespillet var ferdig! Som et samarbeid så får de sikkert til et puslespill i en OK størrelse:) Men husk å ikke kast posene/papiret før det er sjekket nøye for brikker! Vi har hatt vår andel gjennomgang av alle posene!

Et godt tips jeg fikk av en mamma. Kjøpe en pakke med lego, dele den opp i 24 små pakker .. da bygger de litt på den hver dag. Og den blir ferdig på julaften ❤️ Tenkte siden du vurderer pakke kalender eller legokalender 😊 To fluer i en smekk !

Så koselig med jul🎅🏻Mine barn er voksne, gutt på 23 og jente 20. Gutten studerer en annen plass men julekalender måtte han få. Han elsker julebrusen på flaske fra cb så jeg satt 24 julebrusflasker fra cb i en bruskasse som jeg hadde knyttet et hjerte i papp med nr på. I den raden på kassen som ble tom satt jeg en flaxkalender. Jenta vår får en kalender fra body shop (den er litt dyr men kan kjøpes på Color line til halv pris) og flaxkalender. Det varmer mammahjertet mitt å kunne gjøre dette selv om de er 20 og 23 siden jeg er alvorlig syk og vet ikke hvor lenge jeg har igjen. Kos deg i førjulstiden med familien. Familien er det beste en har.

Skriv en ny kommentar