hits

Full av selvtillit eller null selvtillit?

Jeg beveger meg inn på ukjent farvann og har så mange følelser. 

I det siste har jeg funnet frem gamle studiebøker og forsøker å skru på hjernen. Den hjernen som tar inn kunnskap fra bøker, lagrer og presterer senere.. Den delen har hjernen har ikke vært i bruk på mange år. 10 år siden.. 

På foreldrefronten er jeg full av selvtillit - hvertfall stort sett. På studiefronten har jeg null. 

Herregud så nervøs jeg er. Vil jeg klare det? Har jeg hodet til det? Klarer jeg å strukturere meg? Er jeg god nok? 

Det ville føles tryggere å bli gravid igjen. Det kjente.. Selv om jeg risikerer et svangerskap med oppkast i 7 måneder så hadde jeg faktisk visst hva jeg skulle gått til.. Det er mye mindre risiko å studere vel og merke, så den tankegangen burde jeg legge fra meg ;-) Dessuten gir ikke en baby til en fremtid med jobb utenfor hjemmet. 

Uansett. Jeg er klar.. Sykt nervøs, men klar. 

«Bestem deg for at du ønsker det mer enn du er redd for det.» ? Bill Cosby

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

21 kommentarer

Godt sitat du kom med der! Den trengte jeg. Det at du reflekterer og tenker over om du kan klare det sier jo mye om at du er klar føler jeg. Du er forberedt på å ta i et tak og gi en innsats, og da går alt så mye bedre! Det viktigste er jo å tenke på målet, hva man sitter igjen med når du er ferdig. :) For meg ville det være mye mer skummelt å bli gravid! Det å være mamma er garantert en mye vanskeligere jobb. Lykke til!

Lisa Malene: Tusen takk! Du har så rett, og målet er fremtiden min og den er så viktig. Jeg trenger dette, så det gjelder å holde fokuset på de riktige stedene :-)

Klart du klarer det! Du klarer det du vil. Du er så flink og strukturert. Ja, det blir hardt og i perioder slitsomt, men det fikser du 😊Lykke til. Klem fra ex-kollega.

Marianne: Tusen takk, Marianne <3 :-)

Åh, masse lykke til! Selvfølgelig skal du klare det :) Jeg heier på deg!

Emma: Tusen takk Emma <3

Er ikke alternativet uføre? Du kan da vel ikke velge å bli ufør når du har kapasitet? Skjønner godt du vil studere, noe må du jo gjøre i fremtiden:)

Kjenner meg godt igjen i følelsene du beskriver her altså, frykten for å mislykkes var stor hos meg også når jeg meldte meg opp som privatist, men jeg garanterer at eksamenene ikke er så ille som det man tror. Strukturen kommer også veldig naturlig, for når man først bruker så mye penger på utdannelsen sin som man gjør som privatist, så kommer man fort inn i den modusen hvor man klarer å skille mellom hva man vil nå, og hva hva man vil mest :) Klapp på skulderen, dette klarer du fint!

Rebecca Johnsrud: Tusen takk, dette trengte jeg <3

Eg forstår veldig godt at du får tankar om at dette blir vanskelig. Når det er 10 år siden sist eksamen så er det jo berre naturlig at du kjenner det litt sånn. Men eg er ikkje litt i tvil eingong! Du er så reflektert, smart, klok og strukturert (meiner no eg har grunnlag for å vite det etter å ha lese bloggen din i fleire år ;) Dette klarer DU. Sjølvsagt krever det sitt, men tenk kor stolt du kan vera når du faktisk har fullført det. Synst du er kjempetøff!

Lydia: Tusen takk for oppmuntrende og gode ord, Lydia <3

Go go Marlen ❤️Du har alle fordeler. Voksen og motivert. Jeg heier på deg!

Gjertrud: Tusen takk fine gode du <3

Jeg er helt sikker på at du klarer dette! Det å studere er nok likere foreldrerollen enn man tenker også - struktur og forutsigbarhet trengs begge "steder". Jeg heier på deg, mutter! Og vet du hva? Skulle du tryne litt, snuble litt, gå i sikksakk, litt bakover eller whatever, så er det lov det også! Nå målet ditt for deg selv, ikke alle andre :) Også er det fantastisk godt å "bruke huet" igjen - fylle det opp med mer kunnskap, nye knagger og ny lærdom. Jeg savner virkelig å studere! Ønsker deg masse lykke til :)

Marthe: Tusen takk, Marthe <3 Du har helt rett, det gjør jo ikke noe å snuble litt på veien, så lenge man gjør sitt beste. <3

Lykke til <3 Det kommer til å føles veldig tungt og vanskelig i begynnelsen, men du får det til! Heier på deg :D

Heia Mamma: Tusen tusen takk <3

Hei fine deg! Nå må jeg bare si noen ord her! Jeg satt med akkurat samme følelsen i fjor da jeg hadde kommet inn på master. Det var ikke noe annet i hele verden jeg ville, men likevel var jeg redd. Småbarnsmor, i etableringsfasen med hus og hjem, en mann som var travel i sin jobb osv. Hvordan i alle dager skulle jeg ha forutsetninger for å klare dette? Jeg møtte første skoledag med en innstilling om at jeg bare skulle "sjekke stemningen". Før jeg visste ordet av det var studiet i full gang, og jeg fikk ikke anledning til å reflektere mer over disse "ugreie" tankene. Hverdagen ble helt annerledes, og det var den beste perioden jeg hadde hatt på flere år. I løpet av høsten ble jeg gravid, men jeg måtte avbryte svangerskapet halvveis fordi han var så syk. Tapet av barnet var altoppslukende, og å "dette ut av" skolen gjorde det enda verre. Plutselig var jeg tilbake til start. MEN, etter sommeren i år startet jeg opp igjen, og her sitter jeg - midt i eksamen. Poenget er at det ikke er noe som kan hindre deg. Begynn nå, Lykkemutters- tenk annerledes. Få disse formuleringene om at du er usikker på om du kommer til å klare det ut av vokabularet ditt og ut av hodet ditt. Da kommer troen og selvfølelsen snikende, skal du se <3 Gled deg over at muligheten har dukket opp, og nyt tiden som mamma og student :)

Tonje: Hei Tonje, tusen hjertlig takk for at du delte med meg. Dette hjalp meg virkelig, du har så rett. Få ting i perspektiv, og ha tro på seg selv <3 Tusen takk gode du!

Lykke til😀

Skriv en ny kommentar