hits

Baby & barn - aktiviteter

Kretssamling

God morgen!

I dag har jeg sovet litt lengere enn vanlig, og det er såå deilig! Jeg har fått barn nokså tett, og har ikke hatt muligheten til å sove lenge i helgene på mange år. Da Maya var 2 år så kom jo Jenny, og da jentene begynte å bli såpass store at de kan klare seg selv foran barneTV - så kom jo OC. Da var Jenny 3 og Maya 5, og det var bare å starte på nytt igjen! Men NÅ. Maya 8, Jenny 6 og OC 3 - vi er inne i en ny epoke! Jeg er jo et A - menneske, men jeg tror jeg kan snu om i helgene altså. Sove til sånn 09 er jo perfekt! I går la meg jeg tidlig så i natt har jeg faktisk 11 timer bak meg.. Tror dere jeg er klar for dagen eller!? I tillegg skinner solen på sitt beste. 

Christian er borte denne helgen også, han har en skikkelig reisemåned - og det er vel fortjent etter all jobbingen i våres og sommer. Så i dag skal OC og Jen til Onkel noen timer, mens Maya og jeg skal til Oslo på kretssamling med turninga. Der trener hun sammen med andre på sin alder, og forskjellige trenere fra andre klubber! God læring og ikke alltid være i de trygge omgivelsene her hjemme. Det blir veldig spennende! Det har skjedd mye med Maya det siste halve året, og utviklingen har skutt fart. Hun har lært seg mye nye triks! Sånn er det ikke denne idretten. Plutselig er det et år hvor alt funker, og så kan det komme perioder der ingenting fungerer.. Kanskje utmattende og tøft psykisk fordi du er helt alene med din egen fremgang, men det lærer de så vanvittig mye av! Så i det når det er som mest slitsomt, og leve lenge på oppturene! Som dere kanskje vet så står både Christian og jeg tett sammen med henne hele veien. 

Og det samme gjelder Jenny. Det kan se ut som hun har blitt like bitt av idretten, og det kan jeg forstå godt. Turn er utrolig gøy!

Nå skal denne burugla hoppe i dusjen. Vi blir hentet om en liten time! Ha en nydelig dag i finværet :-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Turn og rutiner

Hola!

Tenkte det var på tide å skrive litt om rutinene rundt turningen, det er jo en litt annerledes hverdag med såpass mye aktiviteter, men dette fungerer veldig fint. Turn krever mye, men det er en fantastisk idrett!

Må bare vise dere jentene sine søte bagger. Jeg kjøpte de før sesongstart på zalando.. Så små at de er lette å bære, men alikevell plass til det de trenger. De trener 3 ganger i uken så her er det viktig med gode rutiner så ting ikke blir stress.. 

Siden Jenny har begynt på skolen og det første året er viktig for å bli godt kjent med både elever og lærere så er hun på SFO. Jeg henter henne på SFO en god stund før turningen begynner og da har jeg med den lille baggen pakket med matpakke, turndrakt, vannflaske og skrankereimer. Da tilbringer vi litt tid sammen, spiser og skravler om skoledagen før hun begynner på trening. Vi tar en uke av gangen, men hittil har det fungert veldig bra. Hun stråler, sover godt om natten og er veldig fornøyd. 

Maya har sluttet på SFO og kommer direkte hjem etter skolen. Da gjør hun lekser, spiser mat og surrer noen timer før hun tusler opp til treningen igjen (den er like både skole og huset vårt, heldigvis) 

De dagene de ikke turner så gjør de litt ekstra lekser for hele uken, og de dagene de turner så ser vi an. Men alt går på tilrettelegging og fokus på at hverdagen ikke skal være stress, dette er vårt ansvar. I tillegg kommer leksene og skolen først, og det vet alle her i hus. Det tror jeg er viktig! 

Turndrakten er kjøpt i USA, og beskriver jentene på en prikk ;-) 

Savn på dette...

Hverdagen er fin den, virkelig. Vi har en fin balanse i hverdagen og trives, MEN jeg kjenner at vi har hatt lite ferie sammen hele familien. Det var disse fantastiske langhelgene våre: telttur i Oslo, langhelg på Jeløya og den teltturen på Hvaler. Men den lange ferien sammen der vi rekker å bli skikkelig lei hverandre har vi ikke hatt i sommer siden Christian har jobbet så mye. Han jobber fortsatt mye, men nå ser vi lys i tunnelen.. Om ikke lenge kommer en etterlengtet kjærstehelg og familietid. Utsette ferien til høsten var aldri noe vi trodde skulle skje, men nå løsner det på flere kanter og vi får muligheten. Kjenner jeg gleder meg like mye til kjærstetur (det blir en helt sinnsyk helg!) og høstferien. 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with c1 preset

Jeg føler meg bedre i dag, takk og lov så tror jeg ikke dette var noe langvarig greier men jeg skal ta det helt piano. Da er det koselig å titte på bilder fra vår koselige sommer sammen. Ved siden av meg sitter Mays og gjør gårsdagens lekser som hun glemte litt fordi hun heller ville leke med venninner. Det er helt okey en gang i blant :-) Stearinlys er tent, Mays har fått varm solbærtoddy og jeg drikker morgenkaffen og c-vitaminer. Det regner ute, men det er helt okey det også.

Ha en fin fredag 
 

skolestartfest

Tidligere denne uken inviterte vi de nærmeste til fest til ære for hun som har begynt på skolen! En skikkelig skolestartfest, og Jen fikk velge hva vi skulle servere. Det sto mellom tomatsuppe (favorittmat) pizza eller taco. I tillegg ville hun spille Marcus og Martinus over høytalerne, non stop! Hun fikk som hun ønsket, vi serverte taco og spilte M&M hele ettermiddagen. 

Herlighet så mye lettere det er å arrangere samlinger hjemme når det er sommer kontra januar.  Maya og Jenny har begge bursdag i januar og da er det mye mer stress fordi alle må være inne.. I går inviterte vi stort sett de samme som inviteres i bursdag, og alle fikk plass og støynivået var mye mer behagelig ;-)


Det er så gøy å gjøre sånt utenom bursdager, så lenge lista ikke ligger så høyt og jeg ikke stresser livet av meg. Taco er utrolig lettvint å servere til mange egentlig, det meste kuttet jeg opp flere timer før gjestene kom. Kun guacamolen og det som skulle varmes i ovnen som jeg brukte tid på rett før de kom. Vi serverte i papptallerkner og engangsbestikk og satte frem en stor søppelsekk så det var enkelt å rydde vekk. Ikke noe jeg gjør til vanlig, men veldig greit engang i blant.  

Vellykket ettermiddag sammen med familie og venner!

Første dag på storavdeling

God morgen! 

Det er ikke bare Jenny som har hatt store forandringer disse dagene, men også familiens yngste røver. Han har nemlig begynt på STOR avdeling, og det er ikke småtteri skal jeg si dere.. Altså, på storavdeling går det IKKE babyer, ASSA. Dette er OC sine ord, og han er meget bevisst på hvem som kan gå der og ikke, he he. 

Jeg driver å pakker skiftetøy, innesko, utetøy, regntøy og høsttøy til hele gjengen og tenkte å lage et eget innlegg om det.. Alltid kjekt å få litt tips fra andre, kanskje man kommer på noe nytt. Begynner å få orden på ting, og det meste er merket så innlegget kommer snart!

Er dere på plass med alt av høstens barnehage og skoleutstyr enda? OC mangler støvler (men de er like rundt hjørnet) og Jenny mangler regnjakke og innesko - men dette er også straks på plass. SÅ er vi i mål for en stund ;-) Det er jammen meg mye de trenger, jeg blir like overrasket hver høst.. Og jeg er fryktelig redd for at hele gjengen har gjort et hopp i veksten.. Dere vet når ALT er for lite. Vinterdress, vintersko, ull.. I fjor klarte vi å presse på det meste, men i år trengs det mye nytt. Det gjelder å planlegge litt i god tid så kan man ønske seg noe til jul, og bursdag for de som har bursdag på denne siden av året. I tillegg er det mye bruktmarked på høsten, og her kan man gjøre noen lure kupp. Det er hvertfall planen min. 

Sånn var Jen sin første dag på skolen..

Sommerfugler i magen fra første stund. Dusj og påkledning. Diskusjon om hårfrisyre, mamma ville ha fletter, hovedpersonen løst hår.. Frokost, klarte så vidt å sitte stille. En ekstra runde for å sjekke at alt er i sekken. Kosing på lillebror som var litt tufs. Pussing av tenner. En ekstra øvings på hvordan man hilser med håndtrykk med pappaen. Første person som skal ta følge ringer på døren, det er Faffa. Møter venninnen, går til skolen. Møter resten av familien - mommo, bestefar, tante, storesøster, kusiner og fetter. Stiller med en bataljon. Obligatoriske bilder med mamma og pappa. Klokken slår 09.30, rektor begynner å prate. Omsider opprop, vente spent på sitt navn.. Tørr man gå alene opp den rød løperen. Det gikk fint. Stolt frøken, rørt familie. Skoledagen starter. Hentes klokken to på SFO, blid som en sol, tross skrubbsår på kneet. Kommer hjem og setter på ponnibokbind, første leksen! Inviteres på is og bolle hos nabovenninnen som også går i klassen. Tøyser og tuller, spionerer på de større guttene. Skifter til turntøy. To timer med turn, før bursdag til en liten kusine. Spiser enda mer is og kake. Hjem og i seng, sovner fort etter en lang og fin første skoledag. Gleder seg til i morgen   

Lillesøster er førsteklassing

"Hvor mange dager er det til nå, mamma? 8, 7 eller 6? Eller var det kanskje 10? "

De siste ukene har vært lange, dagene har blitt telt opptil flere ganger morgen og kveld - endelig er dagen her. Jenny starter i 1 klasse, 1 B! 
Så spent, så mange sommerfugler og så veldig klar. Med den lyseblå sekken, det matchende penalet og arvet kjole etter storesøster, som ligner litt på den Ida til Emil i Lønneberget bruker. Hun er helt perfekt. Heldige er skolen som får enda en av mine kreative, lykkelige, morsomme gledespredere av noen barn. Stolt? So much.

Bildet tok jeg på jentedagen på mandag. Vi kjørte inn til Oslo, handlet litt nytt på Zara, bl.a den rød hatten - Jennyhatt.  Vi badet på frognerbadet, tok både vannsklier, svømte og hoppet til de ble helt blå.. Herlig avslutning på ferien! 

I dag skal vi gå sammen til skolen, en gjeng med familiemedlemmer kommer også. Tror både mommo, faffa, tanter og søskenbarn kommer for å se henne gå den røde løperen frem til klassekontakt og rektor, og ta de i hånden. Spennende dag! I morgen blir det en liten fest, vi må ferie skolestart - et nytt kapittel i livet. 

Lykke til alle 1 klassinger, og alle andre barn som også skal tilbake til skolen. Maya begynner i 4 klasse i dag. Kan nesten ikke tro det.. 

Vær snille med hverandre, og smil - selv til folk dere ikke kjenner, det kan bety så uendelig mye! 

Paradiset i Tvedestrand

Tidlig i sommer forelsket jeg meg i dette paradiset. Det ligger i Tvedestrand, helt nede ved vannet. Så barnevennlig og helt magisk! Hit dro hele turngruppen til jentene som en sommeravslutning. Nedenfor ser dere hovedhuset og låven. Låven er ombygd i 2015, de har beholdt låve "looken" men på innsiden er den helt rå og utrolig praktisk! Til sammen er det sengeplasser til 19 stykker i hovedhuset og låven. 

Låven: 2 soverom, to hemser, spisestue med plass til 16 stk, kjøkken,stue og bad, samt en idyllisk utedusj.

Nedenfor huset: Egen brygge med båtplass og gressplen. Her kjørte jentene tube og sto på vannski, tok morgenbad og kveldsbad.. 


Båthuset, en ombygd garasje helt nede i vannkanten.. 


Hovedhuset: tre soverom, loftstue med sengeplasser, koselig stue, spisestue og kjøkken.. Typisk sørlandsstil over hele huset, så gjennomført. Her kunne jeg vært heele sommeren.. 


Vi var tilsammen 22 stykker, med store og små. Mye latter, kjærleik, fletting av hår, kortspill, bading, grilling og kos! 

Verdens snilleste trener med familie inviterte hele gjengen på besøk, og det var så vellykket. Sommerstedet leies ut når de ikke er der selv, og annonsen ligger på finn her . Dette er ingen reklame altså, det er kun jeg som har forelsket meg i et nydelig sted og vil dele det med dere :-)  

Bonusfamilien

God morgen!

Jentene mine turner jo en del, og med det følger det så mye bra! En av de fineste tingene er den fine bonusfamilien de har fått.. Hele gjengen er så fin, og er så glad i hverandre, selv om de er i alle aldersgrupper - fra 6 til 15 år.. I begynnelsen av sommeren var i en langhelg i Tvedestrand. Fantastisk koselig helg med bading, grilling, litt trening og sosialt hele døgnet rundt. Jeg er så glad for at jentene får oppleve dette samholdet 

I går kveld var det OL finale i mangekamp turn kvinner, og den ene familien inviterte på impuls gjengen hjem for å se finalen sammen. Selv om de ikke ble alle, så ble det så koselig. Jentene og jeg tok turen, og de var helt i himmelen. Turnfest til langt på kveld!

Stedet vi var på i Tvedestrand var helt magisk! Mange av dere fulgte med på snap og så hvor idyllisk det var der.. Jeg tok en del bilder som jeg aldri fikk vist frem før jeg tok sommerferie fra bloggen. De bildene kan jeg godt legge ut :-) Stedet leies nemlig ut.. Tenk å ha 30 årslaget sitt her, sier jeg bare... 

Ellers kan jeg melde om en fortann som er på vei ut, siste dag i treningsuken for jentene, en liten forkjølelse på undertegnende, en blid barnehagegutt som begynner på stor avdeling om 5 dager (veldig bevisst) og husets kjærstepar som gleder seg til den årlige sommerfesten til svigerfar i morgen. It´s all good med andre ord. Å jo! Jeg har fått telefon igjen. Jeg er tilbake på snapchat: marlennordby  - wohoo! Digg med en uke pause fra mobil, men fy søren så godt det er å være tilbake igjen! 

Have a nice one!

Sommerferie: telttur på Hvaler

Vår tredje langhelg sammen i sommer gikk til Hvaler! På nytt pakket vi teltet og dro avsted på miniferie på budsjett. Tommel opp for fine ferier som ikke trenger å koste grisemye! Dessuten, ingenting slår norsk sommer på sitt beste. Og dere.. Hvaler.. My god, så vakkert! Jeg ble forelsket allerede ved den første broen. 

Barna og jeg dro av gårde tidlig lørdag mens Christian kom lørdag kveld, han måtte jobbe på dagen og vi ville ikke vente, her har vi ingen tid å miste nemlig! Vi hadde søkt oss frem og sett oss ut Storesand teltplass, på Kirkøy på Hvaler. En utrolig idyllisk teltplass ved vannet. Det var massevis av telt, familier som bor der hele sommeren faktisk. Masse barn og sosiale åpne folk - perfekt for en liten miniferie. Barna elsket det! Vi fant en fin teltplass helt nede ved stranden, og utsikten ut av teltet når vi våknet på morningen var rett ut på blått, nesten turkist hav. Sanden var så hvit og myk så jeg trodde nesten  jeg var i Spania.. 

Dagene på Hvaler var helt magiske (hvis du ser bortifra utedo, det er liksom en heavy greie uansett, haha) Vi tok morgenbad, formiddagsbad og kveldsbad. Vi spilte kort til langt på kveld, fortalte eventyr og spøkelseshistorier til vi sovnet. Vi spiste is (barna is og vi en kald øl) på den sjarmerende strandcafeén. Vi tilbragte timesvis i Skjærhalden - mer idyllisk enn Skjærhalden finnes kanskje ikke.. Og vi tok båten ut til en av øyene. En øy uten biler, der bestekompisen til OC og familien har flyttet. Der spiste vi middag og koste oss, helt til vi tok båten "hjem" igjen til den søte teltplassen. . Barna fikk masse nye venner, og Christian og jeg satt timesvis og tittet på de søte barna våre, og snakket om livet. 

Så idyllisk var det faktisk. En herlig liten miniferie, kun 2 timer unna, så enkelt og lettvint samtidig så betydningsfullt for familien. 

Det som ikke var så idyllisk var myggstikk og utedo, men det var verdt det ;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with f2 preset


Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with f2 preset


Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with b1 preset


 

Sommerferie: stranddager i Drøbak

Hei! 

Det blir noen fraværsuker i sommer, rett og slett fordi tiden går til familien. Barna er hjemme og Christian jobber fortsatt, og da går all min tid til å skape harmoniske og fine sommerdager. DET er selvfølgelig lettere sagt enn gjort. Dere vet når man er på 5 ferieuken og barna erter og krangler i et sett?! Harmoni my ass, haha! Heldigvis har det vært fantastisk vær de siste to ukene så vi har vært mye på stranden, der blir ALT lettere! 
Processed with VSCO with a5 preset

TORKILDSTRANDEN I DRØBAK
 - I Drøbak finnes det flere strender og vi bytter på hvilken strand som er vår favoritt fra år til år, men de siste sesongene har vi vært på Torkildstranden. Perfekt strand for både store og små barn, oversiktelig, iskios, brygge de større kan hoppe fra og gode parkeringsplasser med kort vei til stranden. Vår favoritt!


Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with c1 preset
Nå har endelig små venner kommet hjem fra ferie også! Både Maya, Jenny og OC har venner som er tilbake i Drøbak, og nå er det mye leking på kryss og tvers igjen. Sånn vi liker det! Det har ikke skjedd stort annet enn: 

Jeg har begynt å trene regelmessig igjen, etter 2-3 uker med treningsfri og matbonanza! Det var digg å komme tilbake!
Vi har spist masse kroneis, verdens beste Besse har alltid med kroneis og vi har blitt så bortskjemte!
Hele gjengen har vært på overnattingsfest, og C og jeg fikk en kveld for oss selv. KOS! 
Jeg har SUP´a! (for dere som ikke vet, et slags surfebrett som man padler stående på) Utrolig gøy, og veldig utfordrende for balansen min. Sunt!
Svigerinnene mine og jeg hadde farvellfest på terrassen til Angelika, de to med familiene reiste til Estisfestis på ferie, buuhuuu! Null svigerinner på 2 uker.. 
Vi har hatt overnattingsfest her hjemme, jo flere som overnatter jo bedre! Hei hvor det går, det er jo tross alt sommerferie!? 
OC har hoppet fra 1 meteren. Oh yeah, my boy! 
Jen hoppet fra 3 meteren. Hun var så stolt at hun nesten svimte av! 
Mays hoppet fra 5 meteren, kjempe gøy (!) men da var mor faktisk litt nervøs.. Haha! De går i mine fotsport hvertfall, noe av det beste jeg vet er å hoppe! 
Kremt.. Vi har fanget pokemons.. No more words needed. 
Jeg har fått latterkrampe på SUPbrettet til venninnen, så fælt at jeg var redd for å drukne OG skvette på brettet hennes, mens vi padlet sammen. På SAMME brett. Jeg sittende foran mens hun padlet. Det er ikke så stort det brettet .. 


Litt sånn hverdagslige ting da vet dere :-)

OG JO!! Jeg har omsider malt stua mi! Dere som har meg på snapchat vet jo dette, men til dere andre! Bare vent, den er sååå fin! Bilder kommer! 

Sommerferie: snaps fra Jeløya

Båt ut til biløya, 20 grader i vannet - til og med kjæresten badet. Årets første stranddag! Etterlengtet! Sosialt på hytta på ettermiddagen, 4 barn og 5 voksne. Deilig middag, vannkrig, fotball, musikk, sjokolade. Gode samtaler og solnedgang. Bare for å nevne noen stikkord fra gårsdagen.. Fantastisk dag!

Sommerferie: turist i byen

En annen ting som vi har gjort for å lage mest mulig ut av dagene sammen er å være skikkelig turist i egen/nærmeste by! For oss som bor 30 minutter utenfor Oslo er det naturlig å reise dit, men det finnes også mange andre fine steder vi kan reise til senere i sommer. Oslo var hvertfall første by ut, og jeg elsker den byen! Den har virkelig alt! Planen var egentlig å ta båten fra Drøbak til Oslo, men vi var litt tidlig ute og bommet på tiden med 1 time.. I stedet kjørte vi inn og parkerte på Aker brygge. Der spiste vi is og lot barna leke på lekeplassen på brygga helt til de ble lei. Ikke noe press, og helt etter barnas tidskjema! 

Senere tok vi trikken (høydepunktet for OC) til frognerparker og fant Sinnataggen. Der spiste vi en is til, mens vi lurte på hvorfor Sinnataggen er så sint. Det var mange fine forslag - barn altså! Da solen varmet på sitt sterkeste så overrasket vi barna med BADING på frognerbadet. Da vippet de helt av pinnen, et badeland bare noen meter unna uten at de har sett det !? Selv ble jeg ganske nyforelska! Sist jeg var på frognerbadet gikk jeg i 8 klasse og var stormforelska i Christian! Tenk det! Jeg tøffet meg så voldsomt at jeg hoppet fra 10 meteren.. Veldig romantisk, rart og nesten svevende å være tilbake der med 3 små mennesker som rett og slett er skapt av den samme kjærligheten. 

Anyways, Maya og jeg hoppet fra 5 meteren, 10 meter sparer vi til en annen gang! En sånn dag koster en del for kroppen, men jeg var smart og satt mest mulig. Dette har jeg lært meg til, og det går oftest greit. I tillegg er det verdt det, stunder som dette med familien er magisk. 

Så det er mitt tips nr 2. Ferieminner på budsjett; Bytur med familien, lag en dag ut av det og det trenger ikke koste all verden. Vi pakket håndklær, badetøy og matpakker til hele gjengen! Utgiftene ble trikken, is og inngang til frognerbadet som faktisk ikke var så værst i pris. En lang og fin dag, men til en overkommelig sum hvis man ikke har store summer å putte i feriepotten, eller prioriterer andre ting. Det gjelder bare å planlegge på forhånd!
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with t1 preset
Processed with VSCO with a5 presetDenne uken har vi roet helt ned, jeg har tilbragt en god del tid på sofaen for å hente meg inn og barna har lekt for seg selv med venner og familie som også er hjemme. På formiddagen har jeg kjørt Maya til turning, og ettermiddagen har vi surret her hjemme.. Nå er jeg ladet opp og klar for en herlig helt på Jeløya! Christian har fri og vi er invitert med på hytta til gode venner! Hipp hurra! 

Skal bare kjøre på ukens siste turntrening, pakke og samle troppene først! Vi ses 

Sommerferie: miniferie på budsjett

Vi har snudd helt om på det vi egentlig skulle i ferien. Egentlig skulle vi kjøre til Spania, men det ble utsatt til neste år. Christian må jobbe i ukedagene, men har hatt en del helger fri, og det har vi utnyttet til det fulle. 

Forrige helg pakket vi sykkelvognen og sekken, og tok med oss barna våre på telttur. Vi har blitt en familie som elsker disse enkle turene.. Vi har vært flere ganger i Astrid Lindgrens verdens i Sverige, og da har vi stort sett sovet i telt. Et mye billigere alternativ enn hotell og hytter, men også ekstremt stas for de små. Vi kommer så tett på hverandre, og det er mye mer personlig enn mye annet. Derfor fant vi ut at sykkeltur i skogen (sykling er det beste alternative for meg når det gjelder aktivitet) med overnatting i telt MÅTTE bli en slager. 

Vi pakket lett, sørget for at jentene ikke hadde noe å bære på, fant frem telt, soveposer og liggeunderlagt - samt masse god mat. Teltmat vel og merke.. Supper som vi enkelt kokte opp på primus, sjokolade, nøtter, kakao, polarbrød og små bokser med pålegg som leverpostei. Nok mat til alle 5 i to dager! 

Vi bestemte oss for nordmarka i Oslo, det er virkelig en perle med nydelig utsikt over hele Oslo. Vi kjørte inn og parkerte på toppen, derfra syklet vi innover i skogen. Været var perfekt, ikke for varmt men heller ikke regn og kaldt. 

På tross av et par særdeles uheldige episoder med 3 småbarn på tur så var dette en av de beste miniferiene vi har hatt. Barna elsket det og ville ikke hjem! Christian og jeg fant fort ut at terskelen for å bare le, og tenke "jaja" måtte være lav. Som d vi hadde fått med oss feil teltstenger, og ikke fikk satt opp teltet den første kvelden. Barna begynte å bli kalde, myggen var intens og alle var sulte. Da jobbet vi hardt begge to, men med en dose positivitet og flaks så ordnet det seg. Utrolig fint å ha en kompis som ikke bor langt fra som kunne komme kjørende med et ekstra telt. Vi jobbet også litt med oss selv da Frøken Jen falt i vannet, iført det eneste kvelds/natt skiftet (joggebukse og tjukk genser for kalde kvelder) og ble KLISS våt fra topp til tå. Det var omtrent på samme tidspunkt som vi skjønte at teltet ikke fungerte... Hoho! Creds til oss for ikke å dra hjem ass. 

At OC løp rett i gjørma med de eneste skoene vi hadde til han, og ble våt tvers gjennom var også en liten utfordring. Eller da vi kjørte ned feil bakke, og måtte sykle opp hele med 3 barn på slep (OC satt i sete da). Da måtte vi jobbe hardt med oss selv for å oppmuntre og friste med den beste isen og bading. Da var det perfekt at frognerseteren lå på toppen av bakken og der sto isen å ventet på oss. 

En skikkelig heisann-hoppsann tur, men det er turer man husker! Denne fantastisk klumsete og morsomme turen kommer vi og barna til å huske for alltid! Dessuten var det en skikkelig lavbudsjett tur, og det er gull verdt. Så folkens, har man ikke råd til turer utenlands så ta med barna ut i skogen. Vi brukte rett under 1000,- på denne miniferien, og da unnet vi oss mange is og kaffe på de forskjellige kaféene rundt i marka, mat og et par turer med t-banen (når bakkene ble for tunge). 

Noen erfaringer vi har gjort oss : 

 Gjør god research på forhånd. Les om andres erfaringer på nettet. Er det andre morsomme aktviteter, fisking, bading, barnevennlig? Vi prioriterte bading den ene dagen, og utsikt den andre. 
 Om man ikke har utstyr så la ikke det hindre tur. Lån av andre, det er alltid noen som har et eller annet. Vi fikk låne telt og primus, soveposer og liggeunderlag har vi fra tidligere. 
 Pakk lett! Alt skal jo bæres. Et genialt tips er å bruke sykkelvogn, der vi fikk vi plass til soveposer, mat og andre tunge ting. 
 OBS! Dobbeltsjekk utsyret før dere drar, sinnsykt kjpt å stå i skogen med slitne barn og ikke ha telt.. Haha!
 Ikke ta så tungt på ting, og ikke planlegg til i hjel. Ting blir sjeldent som man planlegger, men så lenge barna har det bra så er det det viktigste!
 

Vår huskeliste til 2 dagers telttur:

 Mat; drikkeflasker med vann (undersøk om det er tappekraner/fersk vann som er drikkbart i nærheten av stedet man skal) mat som enkelt kan kokes på primus som supper eller lapskaus. Oppskjært brød/polarbrød/rundtstykker til frokost. Pålegg som kan ligge tørt. Potetgull og sjokolade. Nøtter. 
 Sovepose, liggeunderlag, telt. 
 Primus, fyrstikker, myggspray, krem til stikk, paracet, plaster og pyricept. 
 Klær: Treningstøy til å sykle i begge dagene, undertøy, pysj,  varm joggebukse og genser til kvelden. (Vi sjekket værmeldingen og droppet regntøy og støvler, det ble for tungt å bære på) joggesko, solbriller. 
 Godt humør, tålmodighet, runde kanter og ikke angst for maur, mygg og knott ;-)

Legger ved litt bilder, noen er delt på instagram allerede!
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with t1 preset
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 presetPS. Siste tips.. Sjekk hvor det er lov til å telte. Den siste kvelden så slo vi opp telt der det ikke er lov nemlig.. Ups!

Klem til dere fra happy campers!

01.06.2016

BESØKSDAGER PÅ SKOLEN

I går og i dag har det vært god stemning i gruppa skal jeg fortelle dere! Jenny har vært på besøksdager på skolen, og det har virkelig slått an. Hun har besøkt skolen Maya går på, og den samme skolen som både Christian og jeg også har gått på. Så stas å være skolejente!
Etter skoledagen, som kun varte noen timer så har vi vært på stranden med en del av de kommende skolevenninnene hennes. En fin måte å bli bedre kjent for både store og små. Foreldremøtet med kontaktlærere og rektor er også unnagjort, og det virker som et kjempe bra team rundt de nye 1 klassingene. 

Lille frøkna mi på tusenfryd på fredag. Kjøpt sukkerspinn for egne penger, kjørt karuseller, ledd seg i hjel av mammaens uttrykk i tømmerenna og fått malt sommerfugl på kinnet. Life is good 

Det har vært noen dager off, men sånn er det bare i perioder. Jeg er aldri langt unna altså ;-)

Håper dere nyter sommervarmen. Klem fra meg 

Turnkonkurranse


Gårsdagens kretskonkurranse i Holmen turnhall gikk så fint. Vi fikk faktisk en pallplass i den ene klassen, og det er utrolig gøy! Jentene i Maya sin gruppe var så stødige og flinke alle sammen, utrolig gøy å se fremgangen fra sist konkurranse i høst.. Maya var såå glad og stolt! 


Det ble en lang ettermiddag i turnhallen, vi dro fra Drøbak klokken 13, og var hjemme 21.30. Christian var på utdrikningslag i går så OC var hos venninnen sin hele dagen, det blir litt lenge for han med så mange timer.. Jenny var med da, hun turner jo selv så hun syntes det er gøy å se på. Gleder seg til hun en dag skal få konkurrere som de større jentene!

I dag har det vært enda en dag med turn. De har hatt trening i hallen her i Drøbak! OC og venninnen har vært med og lekt i apparatene. Vi voksne har stekt vafler mens barna har øvd på nye triks! 

I ettermiddag tar vi livet med ro her hjemme, en sliten gjeng som lader opp til ny uke ;-) Håper helgen har vært fin hos dere også, med turning eller ei! Nå skal jeg legge meg i armkroken til Lykke. Vi ses i morgen 

Uteleker på plass

God morgen alle sammen! 

Dagen har så vidt startet her i hus. Christian er snart på vei ut døren, han skal jobbe i dag. Vi andre har ingen store planer, annet enn å nyyte lørdagen. Solen skinner og jeg håper det ikke skal være like kaldt som de andre dagen. Det er ikke akkurat en varm vår foreløbig.. Vi har satt ut tramplinen og ringene da, alltid like gøy og se hvor stas barna syntes det er. Disse ringene er noen år gamle, de er fra en av mine favorittbutikker Granit. 


Omelett står på frokostmenyen, men det er ingen hast heldigvis. Vi tar det når vi blir sultne! Herrrrlige lørdag morgen 

Ha en fin dag folkens! Klem fra meg

Endelig er den her!

Sponset

God morgen! Her i stua er det liv skal jeg si dere! Disse bildene ble riktignok tatt i går, men det eneste som er byttet ut er jeans mot pysj! En liten økt før skolen har aldri skadet noen, vel? Haha!

AIRTRACK FRA CHEERMANIA


Denne vanvittige saken har vi ventet lenge på! Troor dere barna er i ekstase eller? Nå går det i all mulig slags akrobatikk i stua! Som dere ser så tar den litt plass ;-) Vi tenker at barna skal få rase fra seg noen dager, også setter vi den ut på terrassen eller hagen. 
Airtracken er sponset av cheermania, en mamma som har barn som går på cheerleading, og bestemte seg for å satse på salg av utstyr til nettopp dette. I ettertid har hun også tatt inn turnutstyr, noe jeg er kjeempe glad for! Det er nemlig ikke så lett å finne turnutstyr til en grei pris her i Norge. Bestilling fra USA er en mulighet, men da blir frakt veldig dyrt. 

Nå er også en RÅÅSA skranke på vei inn til nettbutikken, utrolig kult! Denne tørr jeg nesten ikke vise til mine jenter ;-) Ellers har Cheermania bom, matter, airtrack (som på bildene) i forskjellige størrelser. De har også diverse diverse utstyr til cheerleading som sko og treningsklær!

Utrolig kult at man tørr å satse på noe nytt og eget! Dette heier jeg på! 

Hvorfor turn?

Maya (8) trener turn hver uke, 3 ganger i uken - til sammen 12 timer.

Jenny (6) trener også turn, men en del timer mindre, fordi hun er litt mindre. De elsker det! Det er aldri et spørsmål om trening eller ikke. Jeg ser det i øynene deres, de syntes det er så gøy.

——————————————————

Jeg sitter på tribunen, titter gjennom sprinklene ned til turnhallen. Der er min lille, store jente. Kaster seg ut i nye "skumle" ting. I ettermiddag er hun på ekstratrening på ukjent sted, nye mennesker. Selv om det er vinterferie. Vi skal ikke på hytta, bare være hjemme og kose oss. Hallen i Drøbak er stengt, men hun ville trene. Leke med venner på dagtid, turne på ettermiddagen. Da gjør jeg så godt jeg kan og legger til rette..

Turn kan være en egoistisk idrett. Fokuset er rettet mot deg, og kun deg. Det er ingen lagidrett, det er kun deg som gjelder. Dette kan være både positivt og negativt. Men som mor må jeg si at jeg støtter denne idretten 100%.

Grunnen vil jeg fortelle dere.. Det er så mange ting jentene mine lærer i denne harde selvsentrerte idretten, så mange ting jeg kan puste lettet ut fordi jeg vet at dette vil være uhyre viktig jo eldre de blir.

Du vet når du har løpt så langt du kan, blodsmak i munn, hjertet banker og svetten pipler. Du er overbevist at du ikke klarer et skritt lenger.. Sannheten er at du klarer dobbelt så mye lenger. Det ligger bare i hodet! Det føles ikke sånn, men det er faktisk sånn det er.

Folk flest blir ikke bevisste på dette, kanskje aldri. Mulig de leser det er sted, men de færreste har kjent det på kroppen. Den kontrollen over sinnet. Selv har jeg aldri virkelig kjent på den. Kanskje jeg trodde det engang, da jeg løp coopertesten på ungdomsskolen..

Dette lærer gymmastene seg fra ung alder. De blir kjent med sin egen styrke både fysisk og mentalt, og det er en viktig lærdom i livet. Når du tror du ikke takler mer, ikke bare etter en hard joggetur, men kanskje etter et brutalt brudd med kjæresten eller en grusom sjef - så har du så mye mer å gå på! Vi er alltid sterkere enn vi tror!

En annen ting. Du kan aldri skylle på noen andre enn deg selv. Det er lett å sy puter under armene på barna våre. Når de vokser opp og må ta ansvar for egne handlinger. De er ikke i stand til å ta selvkritikk, men kun plasserer skyld på andre. Det var ikke min feil, på grunn av ditt og datt. Enten i forhold, jobb eller skole..

På turntrening er det ikke rom for å plassere skyld. Jobber du hardt blir du flinkere, gjør du ikke jobben står du stille. Enkelt og greit. Dette ligger i luften, og barna lærer seg det automatisk, og tar det med seg videre på andre arenaer i livet.

Turn kan føles skummelt. De jobber hardt, utfordrer seg til de mest umulige ting. De går langt utenfor komfortsonen, noen apparater mer enn andre. Det er ikke rom for å lure seg unna når det røyner på. De må stå i det, og pushe seg selv. Den mestringsfølelsen når nye ting læres er gull verdt. De lærer seg at når det er tungt, ting føles umulig eller noe ser utrolig skummelt ut så må de stå i det, og plutselig blir alt så mye lettere. Men man må stå i det! Det nytter ikke å stikke hodet i sanden å håpe at det går over. Sånn funker det kanskje som barn, men ikke som voksen. Regningene må betales, jobben må gjøres og den ungen må fødes - for å ta noen eksempler.

Tenk hvilken fordeler disse tingene vil ha for livet!

I tillegg har de gode støttespillere blant hverandre, de heier, støtter og passer på hverandre.

All idrett er bra, og det er store fordeler ved lagidrett også! Jeg valgte bare å fortelle litt om denne fantastiske, men tøffe idretten som begge jentene mine elsker å gå på hver eneste uke.

Stolt mamma <3

Turnsøndag

Hei! Et lite livstegn fra meg! Jeg trengte et liten bloggpause i helgen. Har hatt skikkelig hodepine de siste dagene og da blir ikke skjerm og mobil noe særlig..

Jeg har hatt en kjempe fin helg da, på tross av en dundrende hodepine i bakgrunn.. Kino, middag ute og i dag tilbragte hele gjengen 3 timer i Nordstrand sin nye turnhall. My god den var fin!! Mays og Jenny trente, mens resten av oss satt på sidelinjen med nistepakke og heiet på de treningsglade jentene våre. Hjelpes, hadde jeg overlevd 5 minutter av deres oppvarming hadde jeg priset meg lykkelig. Stor respekt for turnjentene altså!

Vi avsluttet søndagen med vår faste søndagmiddag hos svigerfar med søskenbarna. For et kaos, verdens beste kaos - det er så koselig og dette kommer barna (og oss) til å huske for alltid.

Håper dere har hatt en fin helg <3 Vi snakkes i morgen!

PS. God vinterferie til dere som har det!

Fest i galehuset

Okey, først av alt.. Rekker opp hånda alle dere fra Drøbak som kjøpte fjær på Nille i dag? 
Det må nemlig ha vært en hel haug for da jeg ankom i 13 tiden var det utsolgt. "Flaks" for meg så kjøpte jeg grener først, så nå har jeg ca 50 grener, klare for pynting! Hehe! No hard feelings altså, thats the name of the game. Det gjelder å være tidlig ute!

Det stoppet ikke fastelavensfesten vår da! I dag har det vært hele 4 voksne, 1 ungdom og 12 barn innom. Vi spiste lasagne, boller og det var totalt kaos her et par timer. Morsomt kaos da.. Det er med god samvittighet jeg sitter med et glass vin i sofaen nå.


Relativt fornøyd med de bollene ja...

Det var disse bøllene også... 2 av 10 bøller.. Veldig søte da. Og det gikk overraskende bra. Det gjelder å ikke ha så strenge krav om ryddig hus, null smuler og lavt støynivå! Hoho!


Bloggmodus. Jeg og det nye kastemerket mitt.

Christian besøker kompiser i oslo, Maya har to venninner på overnatting og ser på film, mens jeg skal avslutte kveldens blogginnlegg og legge meg til rette for å se sesong 2 av "the affair". Den serien er så bra!

Vi ses i morgen ❤︎

Dagens aktiviteter

God morgen!

Christian har reist på jobb allerede, og blir borte i hele dag. Så hva skal resten av oss finne på.. Det pøsregner ute, og er speilblankt. Ute dag blir det IKKE. Jeg ønsker å få til en treningsøkt siden jeg måtte hoppe over gårsdagen, da var ikke kroppen veldig villig.

Etter trening skal jeg dra innom nille og blomsterbutikken og handle inn til fastelaven! Det blir vårt lørdagssyssel. Lage fastelavensris med fjær, og bake boller. Kanskje vi tjuvstarter med fastelaven allerede i dag, de bollene jeg har i hodet smaker som en drøm.. Også med krem i tillegg da! 

Så det er mitt tips til dere en grå regnværsdag! Lag fastelavensris og boller! Sikkert mange som har planer om det samme i dag.. 
Fastelavensris trenger ikke koste stort. Vi pleier alltid å plukke våre egne kvaster ute i skogen, og fjærene fra Nille koster ikke stort. Rundt 20,- for en pose, hvis jeg ikke tar helt feil? 

Fjorårets pynting

Og trenger dere en vannvittig god oppskrift på boller så ta en tur innom Trine. Der er jeg flere ganger i uken. Bolleoppskriften jeg skal bruke i dag finner dere her

God lørdag, kjære dere ❤︎

TURN I STUA

Hei!

Etter at jeg la ut flere snaps fra loftstuen forrige dagen, der jentene turner så har jeg fått snaps tilbake om jeg kan lage et innlegg om stuen - og det kan jeg jo!

Begge jentene våre turner aktivt, og Maya turner flere ganger i uken. Da hun virkelig ble bitt av basillen og turnet over alt her hjemme, så fant vi ut at vi likeså godt kunne selge sofaen på loftstuen og legge til rette for turning der. Det ble færre ting som gikk i bakken, og litt tryggere for oss andre ;-)

Vi solgte sofaen, og fikk snekret en egen bom til jentene. I tillegg fikk Maya en treningsstang i bursdagsgave (hennes eget ønske) som vi hang opp inn til kottet. Under den ligger en arvet madrass og en ekstra matte.

Bommen ble snekret av en snill kompis som kan sakene sine. Jeg kan dessverre ikke fortelle dere hvordan han gjorde det, for det vet jeg ikke - men hvis dere ønsker så kan jeg spørre han om en liten brukerveiledning. Det skal ikke være SÅ vanskelig, visstnok. Så rop ut!
Vi har også en myk fatboy for trofaste tilskuere ;-)

Målene vet jeg: En vanlig konkurransebom er 5m lang, og 10cm bred. Vår bom er 3 meter lang og 10cm bred. Vi hadde ikke plass til 5 meter dessverre ;-)

Stangen, også kalt chinningbar er fra xxl og kan kjøpes her. Den brukes til styrke, og litt skranketrening. Men merk dere: Dette er ikke 100% trygt, og vår regel er at det ALLTID skal være madrass under, og hvis de skal gjøre annet enn styrke må det være en voksen tilstedet.

Selve bommen er kledd inn i yoga matter fra xxl. Dette fungerer kjempe bra, men det er viktig å ikke være våt på føttene for da kan matten bli glatt. På bommen vi har ute i hagen så har vi kledd den i utematter som folk har på terrassen osv, fra bauhaus. Da gjør det ingenting hvis det blir vått, den er like fast.
Husk at underlaget ikke skal være for myk, da blir det utstøtt. Vi har en tynn matte rett på treverket, og det funker som bare det. Dog litt hardt hvis du faller, men det er det uansett om du faller på bommen hjemme, eller i turnhallen. Sidene på bommen skal vi også kle inn i matter, men enn så lenge legger vi puter/dyner over når de gjør ting som er litt med skummelt enn å balansere.

Etterhvert ønsker jentene seg ribbevegg og en fastere tjukkas.

Bare spør hvis det er noe dere lurer på!

TURNHELG

God morgen :-) Håper dere har sovet godt. Jeg kunne ha sovet bedre, men det er ingenting en kaffe, og god stemming i heimen ikke kan fikse!

I dag er det høstens første kretskonkurranse i turn, for Maya. Konkurransene tat laaang tid, så her er det bare å ta med kaffe på kanna, småpenger (for å kjøpe kake i kiosken når sukkerbehovet ikke kan kontrolleres lengere, og et mykt sitteunderlag til de harde benkene. I dag er det kun Mays og jeg som drar, de andre i familien blir hjemme å forbereder kostymer og pynt til trappa, til halloween i kveld :) Flaks for meg er det så mange hyggelige foreldre fra turngruppen, så jeg blir ikke ensom!

Bildene nedenfor er fra "miniSTARS" konkurransen forrige helg. En rosa konkurranse for de minste, fordi oktober er en rosa måned. Jentene fikk pokaler og ministar t-shirt, stas!

Nå skal jeg føne håret så jeg slipper å se ut som en druknet katt ;-) Men først vil jeg tipse dere om min snapchat (marlennordby) hvis dere savner meg litt. Der har jeg såvidt begynt med videosnaps igjen...

Ha en strålende helg! Klem fra meg til dere <3

GÅRSDAGENS BESØK

Syk, storesøsteren min?

Hva med deg da, OC?

Værsågod, tante. Blomster til deg <3 - Fra Melina 6 år

Hytte på trampolinen.

Lille klatremus.


Sommerferie: Dag 6

Marbella Gymnastics!!

Et par uker tilbake snakket Christian og jeg, om hvor priviligerte vi er som har muligheten til å være så mye i et annet land. Vi har alltid snakket om å flytte utenlands for å lære flere språk, være åpne for andre kulturer og vise barna våre at det er mulig.

Siden vi ikke har planer om å flytte med det første begynte vi å snakke om hvordan vi ellers kan være flinkere til å intergrere oss selv, og spesielt barna. Til hverdags bor våre 3 små barn i en nokså liten by. De bor i gangavstand til både kusiner, fettere, besteforeldre og venner. De går på en skole med både barne og ungdomsskole, og vil gå der fra de er 6- til 15 år. Min lærer vil mest sannsynlig ha mine barn også.. De driver med idrett der både familien og venner også deltar. Kort sagt har de et fantastisk, men trygt liv innenfor de rammene vi har satt.

Det er viktig for oss at barna lærer seg å kunne være impulse, trygge utenfor komfortsonene sine, og ikke minst være sikre på seg selv, ydmyke og åpne blant mennesker de ikke kjenner. Til og med mennesker som ikke snakker samme språk. Hvis vi kan gi de den gaven vil de nå hvor enn de vil her i verden. Selvfølgelig med en dose kjærleik, og alt det andre også ;-)

Etter mye søk og google endte vi opp med Marbella gymnastics denne sommeren. Vi "dytter" (de jublet da vi fortalte det) de inn i et farvann de kjenner fra før, men med annet språk og sted. En sommerskole med turn - som de føler seg trygge på, men kun med engelsk og spansktalende trenere, og barn. På den måten møter vi de på halvveien siden de turner til hverdags, men samtidig noe helt annet.

Første trening var på lørdag. Jenny var førstemann ut, og ved hjelp av fantastiske trenere gikk det strålende. Hun var litt stille, men flink til å observere. Hun var trygg på treningen og det var tydelig siden selvtilliten var på topp - på tross av null forståelse av språket. Etter hva jeg har lært, og hørt av andre vil hun forstå masse kun etter et par ganger. Barn lærer så fort! Det samme gjaldt Maya. I forkant gikk vi gjennom enkle tegnespråk, og gjorde de trygge på at noen ting forstår man uansett hvilket språk man snakker. F.eks tommel opp, usikkerhet, stopp, osv.

Jeg er spent på den kommende uken. De skal trene 4 ganger til.. Magefølelsen sier at dette blir en stor hitt!

Heia mine tøffe jenter!!

SMASK FRA PARIS


Vi kom oss av gårde, uten alt for mye stress faktisk. Flybussen til gardemoen, (OC i ekstase) og fly til Paris - nå venter Disneyland et par dager. Can´t wait!!

St.Hans feiring og turnuke

God morgen!

Har dere hatt en fin St.Hans feiring? Det gikk meg faktisk hus forbi, og det er ikke vanlig for meg.. Jeg er oppvokst med St.hans feiring i Oslo og da var det full fart med bål, leker og grilling på Frysja. Det var så mange barn med famillier, og vi fikk leke så lenge vi orket.

I Drøbak er det også kjempe opplegg med konsert, masse aktiviteter for barn, ja til og med stupekonkurranse! Men der var ikke vi.. Christian jobber sent på tirsdager, og jeg skulle i to møter i forbindelse med turngruppen. Helt uviten om at det var St.Hans feiring.. Jaja.. Man får ikke med seg alt! Maya ble med en turnvenninne for å se på bålet og bade etter trening, mens Jen og OC visste ingenting om festen som foregikk nede i sentrum. Det de ikke vet, har de ikke vondt av... ? Vi får ta det igjen neste år!

I dag braker det løs med turnuke! Jeg lager matpakker til jentene, de må jo ha med seg hvertfall 2 måltider for å være sikker på å ikke bli sultne. Nedenfor ser dere forresten Maya sin nye turndrakt! Det er flere som har lurt på hvor turndraktene hennes er fra, og de fleste er fra "snowflakedesign". En nettbutikk med masse turndrakter i USA. De har både billige, og litt dyrere.. Jeg har familie som jevnlig reiser til USA og de tar med tilbake - men jeg vet at nettbutikken sender til Norge også. De er raske på mail hvis du sender en henvendelse og spør..

Det virker kanskje unødvendig å så mange turndrakter, men når man trener så mye som jentene gjør så blir de fort slitt. Men til dere som vil kjøpe, husk at de trenger ikke koste mer enn 200-300 kr.

OC har siste uken i barnehagen og det er godt for mor. Jeg har vært helt på bånn når det gjelder kroppen, og har utrolig mye smerter. Det er ikke overraskende selvfølgelig, etter den helgen jeg har hatt, men det setter begrensinger. Jeg er utslitt og er helt avhengi å ligge rett ut på dagtid. Så takk og lov for at jeg får en uke til å komme meg før sommerferien starter for fullt.

Christian gjør siste forberedelser denne uken. Vi skal i bryllup på lørdag, og han er forlover og toastmaster! Det gleder jeg meg til!

Ha en fin dag, people! Thanks for stopping by ♥︎♥︎♥︎

HVA ER DET VÆRSTE SOM KAN SKJE?

Fra helgens konkurranse i Holmenhallen.

På lørdag var Maya i konkurranse, den siste før sommerferien. Det gikk kjempe fint, og jentene syntes det var like gøy som sist. Det er fint å se hvor lite stresset og nervøse de er når de er så små som 7 år.. Der har vi voksne noe å lære. Barna blir spurt hva det værste som kan skje er.. Og samtlig svarer: Hvis de faller ned fra bommen, eller ikke klarer øvelsen helt riktig. Spørsmålet som følger er da: Okey - men hva skjer hvis det skjer? Svar: Ingenting. Ingen verdens ting. Og barna forstår dette, og oppfører seg deretter. Det er bare spenning og morro, og ingen vonde klumper i magen. En fryd for mamman på sidelinjen og se min lille frøken smile fra øre til øre, uansett om hun faller ned fra bommen, eller ikke.

Jeg tror spørsmålet "hva er det værste som kan skje?" er noe mange burde stille seg selv oftere.. Det er sjeldent så ille som vi føler det.

MAMMAN TIL JENNY SIN JA DAG

Jenny to dager tilbake;
- Hvis jeg hadde vært mamma så hadde jeg alltid sagt ja... 
Jeg;
- Jaha, hva mener du? Syntes du jeg sier mye nei?
Jenny; 
- Ja, egentlig. Jeg hadde ikke sagt så mye nei hvis jeg var mamma. Da hadde jeg sagt ja hele dagen lang. Kan ikke du si ja en hel dag, mamma? I morgen for eksempel?
Jeg;
- Eh, jo den kan jeg vel.  

Dagen etterpå ble det JA dag, og spørsmålene jeg fikk var som følger; 

Jenny;
- Kan jeg få is til frokost?
- Kan du stå på et ben mens du lager frokost?
- Høyere opp med benet.. Høyere, høyere, høyere. Sånn! Stå sånn til vi skal gå.. 
- Kan du løpe hjem å hente bamsene mine og ta de med til barnehagen så de kan sitte på plassen min hele dagen? 
- Kan du hente meg tidlig?
- Kan du bære sekken min?
- Kan jeg få is før middag? ... Kan jeg få to is? .... 3..? 
- Kan jeg få en riskjeks?
- Kan jeg skifte? ... Og bruke pysj ute?
- Kan jeg bade i bassenget til naboen?
- Kan jeg gi OC en is?

Det var ikke veldig mange skumle spørsmål jeg fikk. Jeg hadde forberedt meg på spørsmål som "kan vi reise til syden nå?" eller "kan vi kjøpe nye sko", men det var ikke i nærheten. Den største ufordringen var nok å stå på et ben, også legger hun til "høyere opp, høyere opp" bare for å underholde seg selv og se hvor langt opp jeg fikk benet uten å falle.. 
Så lite skulle til for å gjøre dagen til min lille femåring helt sinnsykt. Hun lo seg i hjel hva gang jeg sa JAAA JENNYY og følte at hele verden dreide seg om henne.

Vi foreslå at neste runde var det Jenny sin tur å ha JA dag, men det var hun ikke like begeistret for, av en eller annen merkelig grunn ;-) 

GÅRSDAGENS SNAPS

Mays under øvelsen i frittstående.

OC heier og roper på storesøster.

Premieutdeling. Stolte jenter som dro hjem med hver sin pokal!

Vel overstått konkurranse, og det gikk så bra! Maya koste seg, og det samme gjorde vi med kake og kaffe på tribunen. Etter 6 timer i hallen var vi nokså slitne hele gjengen. To uker til neste gang :-)


Jeg har hatt en skikkelig hard start på ny uke. Dårlig søvn, surr på morgenkvisten og en skikkelig kjip økt på trening. Heldigvis kan dagen bare bli bedre herfra.. Det passer meg faktisk bra at det blåser og regner ute, it fits my mood! Nå skal jeg ta en varm dusj og satse på at smertene i kroppen lindres - måtte bare vise dere litt snaps fra gårsdagen først :-) Håper dere har en litt bedre start på uken enn meg ;-) 
 

TID FOR KONKURRANSE

Vi er på vei til Oslo for en hel dag med turn. Mayskorn sin første konkurranse i apparatturn. Spennende dag for den lille store 7åringen. Matpakker, kamera og skift er pakket! Kanskje jeg er heldig å få noen fine snaps til bloggen :-) Good søndag folkens!

Konkurransedrakt og klubbdrakt - dfi turn

LANGRENN MED DE MINSTE // TIPS

Det er vel på sin plass å dele hva vi faktisk har fokus på når vi lærer barna å gå på ski! Jeg refererer til innlegget et par dager tilbake ;-)
OC har tidligere stått på slalåm, og det har gått veldig bra. Men, det er litt annet enn langrenn. Slalåmstøvlene er så stive så han blir tvunget til å stå rett opp og ned, dessuten står han mellom bena våres og lærer seg den første balansen der. 

Langrenn er hakket mer utfordrende syntes jeg, fordi han er avhengi av å finne sin egen balanse. Men, barn lærer fort og så lenge de syntes det er spennende er det bare å kjøre på! Nå er begge jentene stabile og nokså gode på langrenn, og OC prøvde først i går. Vi har fokusert på de samme tingene med hvert barn, og her er våre tips og triks: 

▸ Legg vekk stavene! Dette gjelder både slalåm og langrenn. La barna finne balansen på skiene. Etter min mening burde stavene vente til de kan reise seg opp alene med ski på bena, ploge og svinge. Selvfølgelig, hvis de syntes det er litt morro å stå med staver for show, så gjerne det. Men når de faktisk skal lære seg å bevege seg fremover er det best å vente med staver.

▸ La det være en lek fra første stund.. OC elsker å "jakte" på søstrene sine eller oss. Hvis jeg løper litt i forveien (kun et par meter) og roper "nei, nei - ikke ta meg" blir det plutselig enda mer morsomt å gå fremover.. Tenk etter hva barna syntes er gøy, og gjør det til noe morsomt. På skiskoler pleier de ofte å leke "haien kommer" o.l nettopp fordi barna skal forbinde ski med noe gøy!

▸ Det er de færreste barna som liker å gå lange turer de første årene. Det er først nå Maya syntes de er utfordrende på en morsom måte å ta en lang tur, med lange slake strekninger, der målet er å ta en pause halvveis for så å gå hjem igjen. Jenny derimot trives best i lysløype fordi der er målene ikke så langt unna. Hun setter seg mål som å klare å stå ned en bratt bakke, eller orke å gå opp en. Ting er litt mer spennende, og det er hele tiden noe som skjer fordi løypa er litt mer utfordrende. Tenk etter hva dine barn liker, og ikke minst: SPØR de hva de har lyst til. Hvordan de liker å gå på ski.. 

▸ Når det gjelder de helt minste som OC så går han til han ikke vil mer. Vi presser ikke på, men lar han holde på til han er lei og vil ha de av seg. Skal vi ut på en litt lengere tur enn til gårsplassen så tar vi med skiene hans i pulken. 


▸ Og for all del.. Hjelp de opp når de faller, MEN la de prøve noen runder selv. Ikke vær overbeskyttende og livredd for at de skal bli lei hvis de ikke klarer å reise seg opp på første forsøk. Stå heller ved siden av og ros og hei de frem. Eller kanskje hvis du har like skadefroe barn som meg? Fall selv, og kav litt i snøen og hvis at du kan reise deg opp til slutt. Barn syntes det er supergøy når vi voksne går på snørra ;-) Hvertfall mine!

▸ Masse kos og masse ros! Pakk vekk dårlig tålmodighet, irritasjon og sarkasme og ta det frem i et annet liv.. Det hører ikke hjemme med barn! Men, hvis jeg ser at mine to eldste skaper seg, og kløner det til mer enn de trenger, samtidig som de forventer at jeg skal løpe frem og tilbake å hjelpe til.. Ja da er det helt ok å være direkte og tydelig. Der er det en stor forskjell :-) 

▸ Sist men ikke minst.. Se an føre.. Det er ikke gøy å gå med bakglatte ski, eller hvis det snør kattunger! Da kan motivasjonen gå i bånn ved første steg!

▸ Aller sist! Skal dere ut på en liten tur, så husk kvikk lunsj, kakao, appelsin eller hva enn dere syntes er godt på tur. Det er alltid kos! Vi lagde snøsofa og tok med pledd etter vår skitur, og alle koste seg stort! Det trenger ikke være etter en 4 timers tur heller.. Funker fint rett nedi dumpa bortenfor hytta :)

Håper dette kan være til hjelp!! GOD SKITUR :-)

2. PÅSKE UPDATE
God morgen!
Gårsdagen var ikke liike nydelig sånn værmessig. Det snødde kattunger, men jentene fikk seg en tur i bakken på tross. OC testet langrenn utenfor hytta, og et litt mer humant innlegg om hvordan vi lærer bort kommer i morgen. Jeg ser i kommentarfeltet på innlegget under at det er et par som ikke forsto ironien ;-) Noe er helt på jordet, åpenbart - mens noe kanskje det ligger noe i? 

Det ble ingen skøyteøkt i går kveld. Da jeg kom hjem forleden og klagde min nød om hvor redd for ulv jeg plutselig ble da jeg var helt alene i lysløypa og syns jeg hørte uling, lo Christian av meg. MEN i ettermiddag leste han plutselig denne artikkelen høyt. Neidasåå! Da ble jeg ikke akkurat barskere i barten, for å si det mildt. Må bare fortelle meg selv nok ganger: hvor stor er sjansen for at ulvene kommer til trysil turistområde, der det er titusenere av mennesker denne tiden. Den er nokså liten ;-) 

Nå våkner resten av hyttefolket og vi skal lage frokost, før gjengen skal i bakken - mens mor står nederst med kaffekoppen, varmevotter og kakao! Ha en fiin dag :-)

10 TIPS TIL HVORDAN LÆRE BARNA Å GÅ PÅ SKI

I disse påsketider er det sikkert mange som skal ta med med barna ut i skiløypa. Dersom det er første gang dere skal prøve, eller dere vurderer om barna er klare for en skitur eller ei.. Dette innlegget er til dere: 

For det første! Alder er ingen hindring. Her i hus har barna fått ski på bena så fort de har klart å stå oppreist (no kidding) Det er bare å prøve! Blir det kun 3 minutter med godt pågangsmot før sinne og frustrasjonen kommer, ja da er det gode 3 minutter. Neste gang blir det kanskje 4....! Her kommer mine tips, rett fra erfaring med 3 kids!

❄︎ Ikke finn på å forklar barna at ski er en lek. Dette er blodig alvor. 

❄︎ Ha topp utstyr fra første stund!

❄︎ La barnet virkelig få kjenne på tiden som er forbi. Trøkk det inn på best mulig måte! La de stå over den deilige pulken med dunpose, smokk og skinn som lillebror har tatt over - før den lange skituren begynner. 

❄︎ For all del, ikke gå for korte skiturer. Det er viktig å kjøre de ned i kjelleren så de finner sin egen styrke!

❄︎ Ikke bry deg om balansen ikke er til stedet. Den vil komme av seg selv.. Hold ut! 

❄︎ Hva enn du gjør. IKKE PLUKK OPP ET BARN SOM HAR FALT! UANSETT!  

❄︎ Ikke vis forståelse, men le heller masse av barnet når det faller. 

❄︎ Ikke advar de på forhånd når det kommer bratte bakker. 

❄︎ Ikke fokuser på feil ting som ploging. Det vil komme naturlig når de først setter utfor en bratt bakke.


❄︎ Vis god konkurranseånd og aldri la de gå først for å være snill. Skal de gå først, må de klare det på ekte vis!

I dag er det OC som skal i ilden... ;-)
// Lik hvis du skal ut på ski med barna i påsken!

FASTELAVN


Gårsdagens fastelavnsris. Jenny i fullt fokus!

God morgen! OC og jeg har som vanlig vårt våkne før fuglene.. Vanligvis starter dagen da, enten med blogg/matpakker eller frokost men i dag tok jeg meg den frihet i å sove på sofaen mens hans så på barneTV. DET var digg det... Plutselig fikk jeg et klaps i ansiktet og det hadde gått 45 minutter. Jeg drømte riktig nok om at OC sultet og ikke hadde fått ny bleie på 6 måneder, så det spørs om ikke samvittigheten spilte meg et puss der jeg lå å dro meg mens han satt bokstavelig talt på magen min, rett opp og ned med en pepperkake i hånda! Nå har han både fått frokost og ny bleie ;-)
Når jeg tenker meg om... Er det ikke dette man har storesøstre til? Ikke her i huset, her ligger de gjerne å drar seg utover morningen ;-) Trodde ikke det startet før puberteten?

Uansett.. Har dere husket at det er fastelavn i dag da? Vi kjøpte fjær på Nille til 20,- i går, og har funnet fine grener å feste de på. Jeg syntes det blir en egen stemning med fastelavnsris i stua! Forresten, visste dere at: Opprinnelig kunne fastelavnsriset brukes til å rise foreldre før de stod opp om morgenen, som et fruktbarhetssymbol. Risene skulle brukes for å vekke til live fruktbarheten til kvinner, dyr og trær.

Men hva med boller? Jeg vurderte å prøve meg på denne oppskriften "fastelavnsboller uten tilsatt sukker" En litt sunnere variant enn den jeg vanligvis baker med tonnevis av sukker.

Skal vi se.. Var det noe mer jeg hadde på hjertet da? Jeg tror ikke det.. I såfall kommer jeg innom senere i dag  #blunkesmilefjes
Ha en fiiin fastelavn! Og dere.. Nå er det 49 dager igjen til 1 påskedag!  

TURN SØNDAG


Øver på halvkjempe i skranken.

God morgen! Vi skal bare lage litt matpakker før vi kjører av gårde til turnhallen! Termokoppen er fylt opp, og litt snacks til meg og Jenny som ikke er i like mye aktivitet som Mays, og skal sitte å se på mye.. Maya sin matpakke består av brødskiver, banan og nøtter - skikkelig påfyll på lagrene når hun skal være i aktivitet så lenge. Da er det godt med en mamma på sidelinjen som roper henne inn når det er tid for mat og drikke. Det er lett å glemme det når man har det gøy.

Ha en fin søndag - med turning eller ei ;-)

LAST NIGHTS MAGIC

To spente jenter i baksetet på vei mot Oslo. En ganske fornøyd mamma i tillegg ;-)

Like før showstart

Jeg hentet to veeeldig spente jenter kl 13 i barnehagen, skiftet til penklær og satte kursen mot Oslo. Disney on ice er en del av min oppvekst, så det var vel så mye for meg selv at jeg gledet meg, som de to små 5 åringene. Vi parkerte et lite stykke unna og tuslet mot spektrum. Gikk innom rimi å handlet drikke og godis, før vi møtte resten av gjengen. Mine to svogere, med deres barn og svigerinnen med sin eldste. Når vi er så stor familie med barn i samme alder er det så utrolig koselig å gjøre ting sammen. 

#disneyonice var som forventet. Åpningen da Mikke og Minnie kom ut på isen ga meg gåsehud, og det samme da Belle, Rapunzel, Ariel - også viste en del fra filmene. Høydepunktet til ALLE barna i salen, inkludert våre barn - var ELSA og ANNA! Da Elsa sang "la den gå" over hele spektrum i den vakre kjolen sin så var det ikke et barn som ikke sang med tror jeg. Nydelig opplevelse. Jeg elsker disney! Lurer du på om årets show var bedre/dårligere enn de forrige? Aner ikke! jeg tror jeg er rimelig ukritisk så lenge vi ser noen kjente ansikter og stemningen er god ;-) 

I dag blir det en helt rolig dag. I går trente jeg, og fartet i Oslo - det skjer ikke to dager på rad. Nå er kroppen min slik at det får jeg svi for dagen etterpå. Men det er jeg forberedt på, og da blir det lettere mentalt. Jeg skal ta det helt med ro, og ligge mest mulig stille på formiddagen så jeg forhåpentligvis klar for helg når barna kommer hjem fra barnehage og skole i ettermiddag. 

Ha en fiiin fredag, folkens ♥ 

I BAKKEN


Fornøyd kjærste ;-)

Mamman står på sidelinjen å tar bilder og vinker!

Bertene på vei opp i bakken!

Jenny lykkelig over å mestre heisen helt selv, både av og på! 

Gjengen min i bakken! De er helt ville! Jenny og Maya har virkelig fått teken på skiene, og tar heisen helt alene, og kjører ned! De ELSKER det! Pausene med varm kakao og vaffel er ikke forakte heller ;-) Ny dag i bakken, før vi skal hjem å lage julemiddag! 

GOD JUL KJÆRE VENNER ♥

Ettåringen min står på slalåm

En fornøyd mamma som titter innom! Alle 3 barna mine har vært i bakken i dag! Til og med han minste.. Og han var så fornøyd! Han sto sammen med pappaen sin, og sa "mer mer mer". Det var kaldt som fy, så vi tok få turer før vi gikk inn i varmestuen og varmet tottelotter, før det var ut igjen. OC kjørte kun 3 runder før han stupte i vognen og sovnet på et sekund. 


"Barneselen" kjøpte vi da jentene begynte å stå i bakken da de var 2. Den fungerer kjempe bra straks de står selv. Da de først klarte å stå selv gikk det bare en dag, eller to før de ikke trengte den lengere. Barn lærer så raskt! OC er ikke klar for å stå alene altså, han er litt liten men til neste år tipper jeg det går så det suser!


Gutta mine i bakken!


Sjekk de bitte små skiene!


Her sov han godt i dunposen sin.. Jeg trasket frem og tilbake å tittet på de to store som kjørte mens OC sov i vognen. Slalåm var dessverre ikke noe for meg og det dumme benet min. Jeg fikk en liten tur, men det holdt med det. Prøver igjen neste år!

Nå er vi stuptrøtt hele gjengen. 8 småtroll på samme hytte sliter ut oss 9 voksne, for å si det mildt ;-) Kommer tilbake i morgen tidlig med bilder fra de to største som virkelig har fått teken på slalåm!

TURNING NEXT... OG VINNER AV GYNGEHEST FRA BR LEKERVi er på vei til Njordhallen i Oslo for noen timer med turning. OC skal være med mommo på sang i kirken, mens vi jentene reiser på trening. En litt annerledes søndag, men jentene digger det! Heii så lenge, vi ses i ettermiddag ♦ 

But first... Vinneren av BR leker konkurransen, og den fine gyngehesten jeg skrev om her, er 

Synne Bøyum

06.10.2014 kl.10:58

Treleker er en favoritt hos både meg og lille Emma. Jeg tror at aktivitetshuset hadde falt i smak nå, og lekebutikken når hun blir litt større. Ellers er jo gyngehesten et møbel i seg selv - både på barnerommet og i stua. 

Gratulerer så mye, Synne! Send meg en mail til marlen.nordby@online.no med fullt navn og adresse! (Vinneren ble trukket ved hjelp av random.org)

Å OVERLEVE

Lille pjusk er fortsatt ikke frisk, så det blir dårlig med de "gode" innleggene som jeg liker så godt å skrive. Nå går tiden til å bli sovet på, bære, se på barnetv, gi medisiner (hver 2 time) og tilby all verdens mat og drikke som han kanskje vil ha. Sikkert mange som kjenner igjen denne hverdagen når barna er syke.

I dag er vi en liten tur i Moss igjen. Jeg skal til hudlegen, og pappa er med for å passe OC. Takk og lov for at han elsker vognen sin. Jeg har faktisk tatt frem dunposen hans, så er det ekstra kos å bli trillet på.

Etter timen min håper jeg han orker å spise litt lunsj, og kanskje titte innom yndlingsbutikken min "mani" mens jeg først er her. Jeg syntes jo så klart litt synd på meg selv når det blir ekstremt lite søvn og mammahjertet får seg en smell, da hadde det vært fint med en pitteliten gave, fra meg til meg. Noen ganger så hjelper det faktisk med en materalistisk ting eller to. Se bare på acne skoene mine, de får jeg sommerfugler i magen av bare å tenke på ;-) Vi har alle våre måter og overleve hverdagen på! Når det er sagt så er en annen måte å spise masse is. Og sjokolade.. Den overlevelsesmekanismen er jeg ikke like glad i ;-) Men det er en del av meg den også.. Hva slags "overlevelsesmekanisme" har dere?

Nok snakk, nå skal jeg inn til legen. Vi ses!

SNAPS

HØSTFERIETIPS

Skal barna være hjemme i høstferien? Eller bare noen dager, kanskje? Jeg har skrevet ned noen forslag til aktiviteter, som kan være til inspirasjon :-) 

Lag aktivitetslapper, gjerne hele familien sammen. Skriv en ting dere vil gjøre på en og en lapp, og legg i en kurv. Dere kan jo lage så mange lapper som dere skal ha ferie, og trekke en lapp hver morgen. DET er stas for barna det! Den spenningen av å ikke vite, i tillegg til å få være med å bestemme. Jeg garanterer at høstferien starter med glade barn! Noen tips til hva som kan stå på aktivitetslappene;

√ Hvis dere har værgudene med dere, så gå på fjellet! Jeg tror det er en fantastisk bra aktivitet for barn. Den mestringsfølelsen de får ved å klare å nå toppen er gull verdt! Jeg husker høstferien for 2 år siden. Da var i Eidsvågen i Møre og Romsdal der vi har familie, og gikk på fjellet. Vi hadde sett oss ut en fjelltopp som jeg ville ha med Maya på. Da var hun 4 1/2. Det var ikke en kort tur, den tok 4 timer opp og litt mindre ned. Jeg var usikker på om vi hadde tatt en for stor tur, men herlighet. Vi kunne jo bare snu! Vi gikk 40 minutter før Maya ikke ville mer. Som forventet. Da var det ikke like gøy mer... Men vi kom over den kneika med oppmuntring, heiarop og gode samtaler om ting hun interesserte seg for som gjorde at tiden gikk. For ikke å snakke om sjokoladepremien hun skulle få på toppen. Vi satte oss et mål, og gjennomførte! Og hun var såå stolt!! Jeg tror faktisk hun vokste 10 cm bare på den fjellturen ;-) Vi hadde to gode matpauser og flere drikkepauser. Det er vikitg. Det er også viktig og være realistisk, noe annet vil være dårlig gjort ovenfor barna. Når det er sagt så ikke undervurder de. Utfordre og oppmuntre! 

Høstferien 2012. 4 mnd på vei med OC, og en "god" uke i svangerskapet. Var innlagt uken før, og uken etter dette. Maya var 4 1/2, og Jenny 2 1/2 :-)

 √ Hvis det ikke er fjell i nærheten så ta dere en skogstur! Ta med pølser på termos, kakao og kanskje noe annet godt. Gå en tur og plukk pinner, klatre i trær, let etter maur og andre dyr. Vær ute i naturen og nyyt. Jeg lover at når dere legger barna på kvelden så vil dere ha en bedre følelse enn på lenge, ingenting føles så bra som å legge barn når man vet de har vært ute og brukt kroppen, og pustet inn frisk luft hele dagen. Dere kan også tenne bål og grille pølser, men bruk vettet. (grensen er 15 april - 15 september)
Dere kan også gjøre litt reesearch, er det en skogshytte / speiderhytte i nærheten som dere kan slå dere ned for dagen? Ta med vaffelrøre og lag vafler. Det skulle vi egentlig bli med på i går, men det ble dugnad i stedet.. Vi skal definitivt gjøre det senere i uken.  

√ Badeland! Badeland er alltid gøy! Det koster litt mer en skogstur, men det er et alternativ.

√ Dersom det ikke blåser så mye som det har gjort de siste dagene så kan det være stas med noen timer på stranden. Jenny spør hver uke om vi kan dra på stranden snart. Hun ser nok for seg bademadrass og bikini, men det kan være hyggelig med en strandtur selv om det ikke er like varmt. Ta med bøtte og spade og la barna leke i sanden.  

√ Bytur. Om det er en liten by, eller stor. Vi tar ikke med oss barna veldig ofte til Oslo, men det er en fantastisk by, og det er alltid kjempe stas å dra dit. Spise en is, gå på teknisk museum, osv. Undersøk hvilke aktiviteter det er i deres nærmeste by, eller kanskje nest nærmeste? Det er ofte mye barne relaterte aktiviteter i høstferien i storbyene hvertfall.  

√ Hvis det regner og er kaldt, og det eneste man vil er å være inne så kan man alltids lage hyggelig aktiviteter hjemme også. Hva med å lage hytte? Alle barn ELSKER å lage hytte, og mer hæla i taket blir det hvis foreldrene er med på lagingen. Mine kan holde på i timesvis, og avslutter gjerne med en film inne i hytta på ipaden. Hvis jeg klarer å legge fra meg all irritasjon over rotet, og tanker om at de aldri kommer til å rydde opp så bra som jeg ønsker. Og heller nyter tiden de leker så godt med hverandre - så gjør jeg alle en tjenste. Det er ikke verdens undergang dersom kjøkkenet ser litt snudd på hodet en halv dag. Det er sånne ting barna husker og som gjør inntrykk.

√ Kino! Og man trenger ikke nødvendigvis å dra på kino, men ha det hjemme. Lag popcorn og gjør det hyggelig rundt dere. Hele familien i sofaen med film? Det finnes nesten ikke noe koseligere. Men husk å bli med å se, og legg vekk mobilen. Da vil barna føle at dere ønsker å gjøre dette like mye som de. 

√ Dra på besök til besteforeldre, onkel, eller andre familiemeldemmer/venner. Man trenger jo ikke være så lenge.. Vi reiser til bestefar i Moss i dag, og skal være til onsdag. Da er planen å gjøre flere av tingene ovenfor. Det er stas og overnatte borte, og vanligvis er det kun barna som drar fordi vi trenger barnevakt. Ekstra stas når vi blir med også!

√ Har du barn som meg som sjeldent tar buss/tog/trikk? Do it! Siden Christian jobber hele uken så hadde jeg i utgangspunktet ikke bil, og vi tenkte det ville være gøy med buss og tog. Jentene ble helt ville... De tar jo aldri kollektiv siden vi bor rett ved alt vi trenger, og skal vi lenger så kjører vi bil. Sunt og gøy å lære barna om andre metoder for å komme seg fra A til B!

√ Andre ting er baking, male, aktivitetsbøker, lego, ommøblering av barnerom (sammen med barna) og dugnad som barna kan være med på. 

Håper noen av tipsene falt i smak, og ønsker dere en fiinfin høstferie! Bloggen tar ikke høstferie, så husk å kom innom i løpet av uken ;-)

SVETT I BARTEN

Det ble ingenting av dagens planer, gitt. Nå er store deler av gjengen min blitt smittet, og jeg har vasket og pleiet som en gal, mens jeg har løpt fra rom til rom. Det vanskeligste er faktisk å passe på han veldig oppfinnsomme ettåringen min, han gjør så utrolig mye rart om dagen og har utviklet et lite temperament som jeg ikke har sett før, hvis han ikke får det som han vil. Flott! Jeg skal ikke gå i detaljer i ettermiddagen i dag, da vil jeg skremme alle uten barn, men jesus christ jeg var relativt svett et par timer mellom 16 og 19. OC var ikke i seng et sekund senere enn nødvendig i dag ;-)

Nå har roen senket seg, stearinlysene er tent og jeg sitter klar med kald klut til den syke. Vi ser på Barbie :-) Derfor er det over og ut for i dag. Håper dere er friske, og husk å vær flink med hygiene!

21.09.2014


Hva jentene gjorde i dag. Noen fordeler ved å få større barn. (Sett bortifra at de leker på bordet)

Selv har jeg vasket badene, en sjau i klesvasken og hentet i bursdag. (Holder meg unna folk pga smittefare, bedre å være på den sikre siden selv om jeg føler meg fin i dag) Maya har faktisk vært i 3 bursdager denne helgen- heldig jente! Ellers har jeg gjort klar sekker og klær for en ny uke. Denne uken blir mer travel enn vanlig, med 3 (!) foreldremøter og et kommunemøte som jeg allerede har nevnt. Hei hvor det går!

I skrivende stund sitter OC og jeg på loftstuen, jeg blogger mens han ser på lacytown. Nede ser Lykke på fotball med en kompis, og jentene arrangerer filmkveld i kjelleren med barna i gata. Vi har gjemt oss oppe ;-) Herlighet så deilig det er med 3 etasjer på dager som denne. Nå skal jeg legge meg inntil den lille hissproppen min og nyte et rolig øyeblikk.

RIGHT NOW

Her er vi. Plutselig var vi her liksom.. Stranden, kaffe, sol og venninnen. God samtale hjemme fra, noe som gjør det her helt perfekto. Terapi for sjelen i grunn.

SKOLE OG BHG START

Hei! Vært litt travelt det siste døgnet, med skolestart for Maya, hun er nå på plass i 2 klasse. Merking av alle klærne til OC som hadde sin første dag i barnehagen i dag, og rydding av klær frem og tilbake. Med tre barn så er det jaggu meg mye utstyr og klær å holde styr på.. Mer om det senere i et eget innlegg. Jeg skal skrive om "hvordan det egentlig er å ha 3 barn" etter forespørsel fra en leser. Gøy for meg å se om dere blir skremt eller ei ;-)

Nå skal jeg nyte en kopp kaffe og svare på litt blogg-mails! I ettermiddag skal vi ut å spise, ferie de 4 barna våre (siste er min kjære nevø som har begynt i 1 kl) så vi ses i kveld ?? Hei så lenge!

PARTYPEOPLE


Good morning! Her er det fest i dag! Musikken er på gull guffe og barnegjengen min synger for full hals! Noen ganger er det bare stemning for det.. En genial måte å avlede barna på. Når jeg merker at stemingen er litt amper og de krangler for hver minste ting - fyrer jeg opp og humøret stiger straks. Anbefales! I dag er det FROST som gjelder!

Over til noe annet.. Jeg har ommøblert i stuen, og usikker på hva som er den beste løsningen. Det gjør jeg når jeg er "rastløs i sjela". En dårlig vane, men alternativet er å dra på shopping - og det går ikke nå. Jeg sparer nemlig til noe himla bra! Uansett, jeg tenke jeg skulle finne frem før og etter bilder så kan dere se hva dere syntes :-) Nå skal jeg smøre matpakker mens barna toner det 3 hakk ned etter dansefest, med "handymanny" på TV.  Ha en herlig dag! Vi snakkes <3

BABYSHOWER FOR MY BABYSIS
Babyshower utendørs med verdens beste jordbær (faktisk - de finnes i drøbak) deilig mat, litt alkoholdfri sprudlevann, søte jenter og babygaver! Jeg blir snart tante igjen ♥ 

VI HAR DET SÅ FINT!

Det er sant! Vi elsker pippiland! Dette blir fjerde året på rad vi er her, og det har virkelig blitt de beste ferieminnene. Stikkord er; Pippi (seff) Ronja og Emil. Bittesmå hytter, køyeseng og soveposer. Tøys og tull, og ikke noe stress. Is, pippi's sukkerdrikka og enda mer is. Grilling og lek til langt etter leggetid, kun oss 5.

Stedet er Astrid Lindgrens verden, og byen heter Vimmerby. Kan ikke anbefale denne parken nok.. Mye billigere enn i noen norske fornøyelsesparker. Emil, Pippi og resten av Astrid Lindgrens "barn" er i parken fra 10-18, og annen hver time er det show. Utenom det er de på plass og hilser på, og leker med barna. I dag har jentene spilt sjakk med Ronja, mens OC har snakket med skalleper i Mattisborgen. Det kan ikke bli mer personlig enn det... Nå er der over og ut, jeg sovner straks. Dette tar på :-)

AKTIVISER MEG, TAKK


Det er det OC sier når han våkner om morningen. Eller det er det jeg TROR han sier inne i seg. Det er foreløbig en litt vanskelig setning å si høyt, men jeg tror så veldig at han tenker det. Greit det gutten min.. Her har du en bøtte med lunkent vann, en spade og en ubrukt malekost. KOS DEG! Og det gjør han også.. Tenke seg til at det kan være så morro? Nå var det så deilig med en halvtime til lunsj og blogg, mens han sitter der å koser seg. Tror vi må legge inn dette i dagsrutinene.. Bare han ikke blir lei? Kanskje annen hver dag da.. Grunnen til at jeg kom på en bøtte med vann er rett og slett fordi han veltet hele vaskebøtten min, mens jeg vasket vinduer tidligere i dag. Jepp, han veltet den INNE. Er det mulig å være så korttenkt? Å la den så usett i 33 sekunder.. Da kan jeg skylde meg selv. Gidder ikke nevne alt som ble vått i tilfelle Christian leser her inne.. Kremt.. 

Men hvertfall, dagens økt er gjennomført, vasket vinduet og nå spiser jeg lunsj i fred og ro. Dette er en god dag! Om et lite øyeblikk så skal jeg hente jentene. Jenny har sin siste uke i barnehagen før sommeren, og Maya har sommerferie, men er på turnleir denne uken. Jeg ELSKER sommerferie! Det eneste negative for meg at da beveger jeg meg mer. Naturlig nok, jeg har jo tre barn som flyr hit og dit og masse sosialt som skjer. Det betyr mer smerter, som betyr mer smertestillende. Ikke bra. Det blir fint med en time hos legen i morgen.. Nei nå ble han lei gitt. Nok en bøtte med vann er sølt ut.. Jeg tror vi skal skifte og komme oss avgårde! Sees snart igjen! Og da med bilder fra min lillesøster sin babyshower <3 Hei så lenge! 

LÆRE Å SYKLE PÅ STORJENTESYKKEL


Se hvem som har lært seg å sykle! 4 år og 4 måneder gammel! Det er bra jobba! Hurra for Jenny og pågangsmotet hennes!

Siden jeg har to jenter som har lært seg å sykle på 1 år, med 2 års aldersforskjell kan jeg gi dere noen tips. Maya lærte seg å sykle i fjor sommer, da var hun 5 år. En helt naturlig alder og lære å sykle på. Det kommer jo an på interessen og hvor mye man har syklet tidligere.. Hun var klær for å lære, og det gikk ganske greit. Vi fjernet støttehjulene og satte ned sete så hun hadde god kontroll på sykkelen. Jeg holdt i ryggen og støttet helt til hun lærte sykkelen å kjenne såpass godt at hun kunne trille i slak nedoverbakke selv. Derfra gikk det fort, og hun begynte med pedalene alene. Vips så syklet hun alene! 

Jenny er 1 år yngre enn hva Maya var da hun lærte seg det. For henne har det vært veldig lett å mestre tohjulssykkel fordi hun har brukt balansesykkelen/løpesykkelen sin siden januar. Den er helt genial! Nå gjaldt det bare å minne henne på å tråkke på pedalene + bremsing. Det tok kun 2 dager med litt øving så fikk hun det til! Den største utfordringen er at sykkelen er stor til henne, og det er vanskelig å starte. Men selve balansen og å sykle er lett som en plett, fordi hun har sittet timesvis på balansesykkelen. I hele vinter hadde hun den inne. Den ble brukt som fremkomstmiddel fra stue til kjøkken ;-) Vi ble litt lei, men til gjengjeld så sykler hun som bare det på stor jente sykkel nå! Hun er så stolt!!
Så folkens! Ut så sykle! Vi skal på sykkeltur i dag :-) 

SYKDOM OG ORIGAMI


Sykdom I går var det mildt sagt mye løping frem og tilbake.. Både OC og Jenny ble syke natt til i går. Heldigvis kunne Christian være hjemme noen timer på dagen, og da gikk det lit lettere. I dag er OC frisk, men han holder seg inne en dag til. Det skal jo gå 48 t etter forrige oppkast før man går tilbake til barnehage/skole, for ikke å spre smitte. Dette er viktig saker, hvis ikke smittes det jo i et kjør. Jenny er tufs, men heldgvis mye bedre. Selv er jeg (og de andre) frisk som en fisk (bank i bordet) Denne omgangssyken biter ikke på de litt større (bank i bordet igjen). Og det må jeg innrømme at jeg jubler for. Jeg har stooore problemer med oppkast og kvalme etter et svangerskap med oppkast 20 ganger hver dag, i 8 mnd. No kiddin?

Nå sover OC sin første lur for dagen, Jenny ser på Pippi og jeg blogger litt. Snart skal jeg tilbake til Maya sin julegave - nemlig origami! Hun fikk et sett fra #sprell fra venninnen sin, med de søteste papirene. Man kan lage forskjellige små esker. Dette er litt det samme som puslespill! Jeg ser på puslespill som terapi, da går jeg inn i min egen boble og roer helt ned. Den samme effekten fikk jeg med dette! Jeg skal ikke brette alle altså, Maya skal få prøve seg hun også ;-) Hun elsker sånt like mye som mammaen sin. 

De små eskene tenkte jeg å bruke til det nye "storjente" rommet hennes (til å ha hviskelær, o.l), som blir bursdagsgave. Hun fyller 6 på fredag og tanken er at hun skal få litt nytt på rommet! Dere skal få bli med på endringene ;-) Nå gjelder det bare å holde seg frisk så jeg kommer meg til IKEA på torsdag. Ikke minst ORKER å gjøre om på rommet hennes, det må gjøres på kvelden før bursdagen siden det er en overraskelse. Så dere som kjenner henne, ikke røp noe ;-) Og dere, har dere noen tips til hva en 1 klassing MÅ ha på rommet sitt, så rop ut!

Jeg legger ut en inspirasjonscollage om litt! Nå; tilbake til brettingen mens huset er rolig.. Spent hvor lenge det vil vare! Og dere.. Jeg tar meg FRI fra husmorsrollen og drar til Oslo på Vixen blogawards i kveld! Jeg tar med kamera, men vil dere se litt mer "live" i kveld, så titt innom instagrammen min @ lykkemamma :)

ANNIE I OSLO

Litt dårlig kamerabilder, men pytt pytt! Vi STORKOSTE oss! Herlighet for et bra show, og for en stemme søte Annie hadde.. Sukk, vi ble bergtatt alle sammen..  

I dag er vi hjemme, Jenny er fortsatt litt tufs og hoster en del så jeg vil heller at hun er hjemme en dag ekstra enn å gå i barnehagen for å bli enda mer syk. OC er også tufs, våknet etter morgenduppen med falsk krupp hoste. Det skal litt til for å skremme meg etter eks antall ganger i ambulansen med en blå Maya, men litt ubehagelig er det uansett. Spesielt når de er så små. Jeg krysser fingrene for at det blir med hosten, og at ikke pusten blir verre.. 

Så gøy at dere liker premiene i kalenderen, jeg er veldig fornøyd selv :-) En ny vinner trekkes i kveld, vi ses da ♥♥

OVERRASKELSE TIL JENTENE

Når jeg tenker tilbake til min egen barndom er det mye jeg husker som veldig fint, men de desiderte største høydepunktene (uten om da søskene mine ble født) var da mamma og pappa overrasket oss! Jeg elsker overraskelser, og jeg elsker å overraske! Så det er til min stooore glede at vi skal overraske jentene i dag! Vi skal hente Maya tidlig på SFO, Jenny er fortsatt tufs så hun skal jeg bare finne frem penklær til og si at hun må kle på seg fordi vi skal noe gøy. Så skal vi reise til Oslo, spise på resturant og gå på Annie show som settes opp på folketeateret! De har sett masse på annie filmen, og har hørt fra flere andre at hun har show i Oslo. De kommer til å bli så glade! 

OC skal være hos mommoen sin, mens vi skal kose oss med de to største! Sammen med Fafa så pleier vi å dra på et juleshow hvert år. i fjor var det pluttiputtiplott, året før var det reisen til julesthernen, og i år; annie! Virkelig en fin tradisjon jeg har planer om å beholde så lenge de vil :-) 

Før vi skal hente så skal jeg rydde klær. Jeg må bare gjøre det.. Jeg har sagt det før men det er det kjedeligste jeg vet om, å brette klær. Også er det så himla mye!? Nå har jeg utsatt det i 3 dager så haugen har blitt giga. It needs to be done! Ha en fin dag fininger ♥ Vinner og ny luke postes som vanlig i kveld :)

BURSDAGSHELG

Her har bursdagshelgen startet for fullt! Godt jeg har syklet denne uken så ikke kakespisingen tar helt av på kroppen ;-) Jeg er nemlig en skikkelig kakemoms! Bildene er fra gårsdagens barnebursdag hos en kjær stor og liten venninne av Maya og meg. Var ikke vimplene helt fantastisk søte? Fine bursdagshuset!

Tusen takk for tilbakemeldingene jeg har fått ang den nye bloggen min! Jeg setter stor pris på at dere blir med over ♥