hits

Baby & barn - bursdag

Pyntet til bursdag

Heii dere!

Herlighet, denne helgen har vært fin! Vi har kost oss med feiring av OC hele helgen, også fikk jeg med meg feiringen av to fine venninner lørdag kveld. Det kaller jeg å få i pose og sekk! 

Jeg starter uken med bilderas fra helgens bursdagspynt! Jeg var så heldig å få til et samarbeid sammen med festkompaniet som leverte all den pynten jeg trengte for å få til litt "Lynet mcqueen" / racerbil / gutte tema. Jeg har aldri pyntet noe særlig til hans tidligere bursdager (han er jo så liten enda), men i år så gledet han seg så mye, og da var det gøy å trå til litt. 

I tradisjon tro så pyntet jeg kvelden før den selve dagen. Vi vekket han tidlig lørdag morgen og sang på sengen, før vi gikk ned til pyntet kjøkken og bursdagsfrokost! Dette var STOR stas! Han har bursdag frisk i minnet etter jentenes bursdager i januar. 

Ballonger fra festkompaniet og banneren er gammel (har ikke sett den i butikk på flere år faktisk, noen som vet?)

Duken i plast (genialt), muffinsformer, servietter og plastkoppet i Lynet Mcqueen (trodde aldri denne dagen skulle komme, men han er jo så fan, som så veldig mange andre) alt fra festkompaniet 

Fine kronen som gjengen i barnehagen har laget. Den er godt brukt for å si det mildt, han sover med den enda.. 

Kaken hadde jeg virkelig ikke tenkt til å legge mye i, jeg orket rett og slett ikke. Derfor ble jeg så glad da jeg fant Lynet Mcqueen spisbart bildet, også fra festkompaniet. Det eneste jeg trengte å gjøre var å lage to runde sjokoladekaker, smøre god glasur mellom kakene, masse glasur rundt og smelle selve bildet på toppen! Stos stas for OC, han fikk jo Lynet kake! Tips: Det finnes mange andre bilder også, bare se på kakebilder her. 

Til helgens flause... Er det mulig. Jeg skrev navnet til min 3 år gamle sønn feil. Og det tok meg 1 døgn for å forstå hva som var feil.. Jeg så liksom at noe ikke stemte men klarte ikke sette fingeren på det. Ser dere feilen? Jeg har skrevet navnet til OC ordrett, altså CASSIAS - i stedet for CASILLAS som det faktisk skrives. Grunnen er at jeg satte sammen denne fine bokstavbanneren rundt midnatt, natt til lørdag MENS jeg snakket i telefonen. Hodet gikk på autopilot og jeg hektet på de bokstavene jeg tenkte.. Haha, er det mulig!? Banneren er herfra, forresten :-)

Den fineste banneren i følge OC er denne store bilbane banneren. Det satte sitt preg over kjøkkenet hvertfall ;-) Festkompaniet har mange fine, og her finner dere alle: https://www.festkompaniet.no/pynt-til-fest/vimpler-og-bannere​Tusen takk for alle bursdagshilsner <3 

Hvis dere planlegger bursdag og trenger litt pynt til enten barne eller voksenbursdag (de har SÅ mye gøy), så anbefaler jeg å klikke dere inn på festkompaniet.no sine sider. Jeg tok utgangspunktet i CARS bursdag, og barnebursdag. De har alt fra FROST, barbie, big hero, brannmann sam, leo og bondegård - tema. 


Nå skal jeg spise litt bursdagskake med en fin en ❤︎ Vi ses senere!

05.03.2016

Han sover enda. Bursdagsgutten som fyller 3 år i dag! Snart skal vi vekke han med sang, stjerneskudd og kake på sengen. 

Jeg har sneket meg opp før alle andre for å skrive dette innlegget, helt alene. Dagen kommer til å gå så fort med selskap både på formiddagen og ettermiddagen, så jeg trengte denne egentiden. En liten stund til å føle på ting. Han er 3 år. 3 år siden mitt siste barn kom til verden. Det var en følelsesladd periode i livet mitt. Den tøffeste i hele mitt liv faktisk. Det er ikke så ofte jeg tenker tilbake på svangerskapet, men noen gang kommer det stikk som drar meg tilbake.. Det gjør at jeg setter så stor pris på den friske gutten min. Jeg husker hvor livredd jeg var. Livredd for at han ikke skulle overleve fordi jeg var så syk. Jeg legger til linker til både svangerskapet og fødselen nederst i innlegget hvis dere vil titte tilbake i tid..

Kjære lille Jassjass - OC - Oscar - Casillas (kjært barn har mange navn, si) Vi elsker deg! Vi elsker at du alltid gir muss og kos når du skal dra, at du er så blid på morningene når alle andre er gretne, vi elsker rampestrekene dine som du gjør hver dag, vi elsker at du hermer etter alt søstrene dine sier, og at du synger og danser som pappaen din. Vi er så takknemlig for at du er så modig, uansett hvor mange sykdomsrunder med astma og sykehus du har hatt siden du ble født. Vi elsker at du er så trofast mot Dusty og Lynet, og aldri vil se en annen film. Vi elsker at du har så stor omsorg for de rundt deg, at du shower med middagsbordet så vi alle kan le sammen. At du liker å overnatte hos søstrene dine, og at du virkelig elsker livet, og viser det hver eneste dag! Takk for at du er det fantastiske lille mennesket du er!


Når jeg er gravid så blir jeg dødssyk // Fødselshistorien med OC 05.03.13 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 
 

24.01.2016

Tenk. I dag har det lille mennesket som forandret livet mitt i 2008, bursdag. Hun kom til verden og snudde livet vårt på hodet. Det ble verdt å leve på en helt ny måte. Jeg kan fortsatt kjenne på følelsen da jeg hørte skrikene hennes første gang. Tårene presser seg på mens jeg skriver. Slike følelser hadde jeg aldri vært i nærheten av å føle på før du kom. Nå har vi opplevd det 3 ganger, og det hele startet for akkurat 8 år siden. 

Vi er så stolt av deg! Du tar rollen som store-storesøster med all verden av kjærlighet og småsøskene dine har alltid en plass under dine vinger. Det er jeg så takknemlig for. Du er morsom, vimsete og klok. Super sosial, og har alltid en venninne, helst to under armen, hvor enn du går. Hvis jeg hadde vært på din alder skulle jeg gitt alt for å være din venninne. Lojal, morsomme og lykkelig.

At du velger en hverdag med mye fokus på idrett er jeg stum av beundring over. Du er så målbevisst, og sterk. Det går ikke en uke der jeg ikke sitter igjen med følelsen av at jeg har lært noe av deg. Virkelig lært noe. Måten du takler situasjoner, kjemper deg gjennom en tøff treningsøkt fordi du ser målet på andre siden, måten du løser et regnestykke eller byr deg frem for vennene dine, lite selvhøytidelig for å få de til å le.

Gratulerer med dagen lille Maya min. Jeg vet du leser dette i dag, jeg elsker deg - lille rampete vimsete herlige barnet mitt. Tenk, halvveis til 16 - wuuuææh!! 

Da Jenny ble 6 år noen uker tilbake så la jeg ved fødselshistorien. Den har jeg ikke funnet da jeg fødte Maya, 8 år tilbake. Jeg har jo byttet blogg noen ganger siden da.. Kort fortalt var den vanvittig vond og langvarig. Det varte i 48 timer. Grusomme timer. Endte med hastekeisersnitt fordi bebisen ikke hadde god nok hjerterytme, rett før første pressrie. Denne fødselen ga meg fødselsangst, MEN alt gikk bra til slutt. Frisk baby, frisk mamma og lykkelige foreldre. Vi var 20 år. Utenfor fødestuen ventet mamma, lillesøster og 9 venner. Jeg husker jordmoren kommenterte de frekke folkene som drar meg seg så mange mennesker når de skal føde. VELL - det var oss det! Et stort øyeblikk i livet mitt, som jeg aldri kommer til å glemme. 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Verdens kuleste pizzasnurrer

Noen dager før bursdagshelgen fikk jeg et tips av svigerinnen som hadde funnet noe kult på facebook! Flere av dere har sikkert sett filmen allerede. Jeg bestemte meg for å teste ut til bursdagene i helgen, og det ble en kjempe slager! Utrolig enkelt, og veldig godt! Jeg lagde både til barnebursdag og familien. 


Først lagde jeg pizzadeig. Jeg lager etter denne oppskriften. Utrolig enkel!  Deretter kjevler du ut to deiger, skjærer ut etter en tallerken for å få de like. 

Smører på pizzasaus, ost og skinke - eller hva man måtte ønske, på den nederste delen. 

Så legger jeg på den andre delen..

Plasserer et glass imidten. Skjærer ut pizzastykker, og tvinner hvert stykke. Det blir litt klinete, men det blir veldig bra når pizzaen er sterkt!

Klar for steking! jeg Stekte på 200 grader, over og under varme i ca 17 minutter (forskjellig fra ovn til ovn).

Voliá!

Var ikke denne kult? Hele filmen kan dere finne på facebook her. Bare scroll litt nedover. Vi har hatt en laaang helg, men det har gått kjempe bra! Jeg gjorde som jeg sa i det forrige innlegget. Tok det med ro, og lot ting gå som det går. Hvertfall mesteparten av tiden, hehe. Nå skal jeg ligge i sofaen til sengetid, i morgen skal jeg følge i barnehagen også ligge mer i sofaen. Denne helgen kommer jeg til å kjenne fremover, men det er verdt det. 


Vi ses i morgen da! Ny ukesoppdatering! Ha en fin kveld ❤︎


Kaos og hvordan skjære en kvikklunsjkake

Dagen i dag startet bra.. Til tross for min potte tette nese, vonde hals, og minus 3 timer med søvn fordi OC hoster så mye på natterstid. Til tross for at Christian jobbet i dag, og dro klokken åtte.. Jeg fikk ut et blogginnlegg, og planla formiddagen i fred og ro.. SÅ begynte OC å sutre fordi han er tufs, og ville helst at mammaen skal se på film sammen med han. Jentene ville hjelpe til, men kun med det som var gøy. Hvertfall IKKE rydde, hvertfall IKKE henge ut flagg, ikke gre hår og heller ikke underholde lillebroren sin. Brått så var det ikke så overkommelig med vond hals og tett hodet likevell. Huset fløyt av rot, og jeg forbannet meg selv for å tenke at alt ordner seg. Jeg skulle selvfølgelig hatt bursdagen en dag Christian ikke jobbet, og latt barna være et annet sted mens jeg ordnet i stand. 

Heldigvis så fant jeg løsninger: 

1. Jeg minnet min eldste lille snuppelure om at hennes bursdag kun er 14 dager unna. Hvis hun ikke vil hjelpe meg, tror hun jeg gidder å hjelpe henne da? 
2. Så minnet jeg min mellomste bursdagsprinsesse som har svevet på en sky siden onsdag at hvis det faktisk skulle bli fest, MÅTTE hun hjelpe til. Ville hun virkelig la gjestene komme til et upyntet bord? 
3. Deretter minnet jeg meg selv på å ikke la det gå utover barna. Slutt å være cranky fordi du er småsyk. Det er ikke deres feil. 
4. Satte på en film og ga OC en boks med smurfegodis. Da ble det stille en stund. 
5. Sist men ikke minst. Jeg ringte min fantastiske mormor, krøp til korset og ba om hjelp. Hun var på plass etter en halvtime. Akkurat tidsnok for meg til å hoppe ut av morgenkåpen og inn i klær, før det ringte på døren. En dose med deodorant rakk jeg jaggumeg også!

Det ble bursdag, og bursdagen ble superbra! Både for bursdagsbarnet, gjestene og meg. En herlig liten gjeng på 11 stykker som plikoppfyllende sa pizzaen min var god, drakk saft (etterspurte ikke brus engang) sang for Jenny, klappet for kaken (kokken liker å få heder og ære), danset til dansekonkurransen, var takknemlige for godteriposen og lo da jeg skulle skjære opp kvikklunsjkaken. Takk for i dag, skjønne barn, og koselige mammaer som ble for en kaffe og litt skravling. 
Pynt, godteri (noe fra rema) og cellofanposer fra Nille. Telys fra Åhelns og kvikklunsjkake herfra.
Sliten kompis som nyter et "lite" kakestykke når roen senket seg...

Og til dere som lurer på hvordan man skjærer opp en kvikklunsjkake ? La meg si det sånn.. DET gjorde jeg også. Jeg improviserte og håpet på det beste mens 11 småtroll tittet forventingsfullt. Vi trodde alle den ville falle sammen. 

Det gjorde den heldigvis ikke! Jeg løsnet båndet forsiktig i håp om at noen av kvikklunsjene ikke falt av. De fleste satt faktisk fast i glasuren. Noen falt av, men da serverte jeg de bare med kakestykkene! Jeg fjernet sjokoladene der jeg skulle skjære, og det gikk veldig bra. Nonstopene føyk rundt som forventet ;-) 

Bakfra ser den kjempe fin ut da! Denne kaken blir servert i morgen også! Bare sjekk de store kakestykkene..


På tampen av dagen oppdaget jeg trusa på vranga, og en åpen knapp på kjolen så kanten på hold-in strømpebuksen/bollemagen vises... Mama`s life!

Hvordan lage kvikklunsjkake

God kveld! 

Det ble verken frostkake eller prinsessemuffins, men kvikklunsjkake i år! Den ser spennende ut, og jeg hadde hørt rykter om at den var enkel å lage. Nå kan jeg bekrefte ryktene, den er kjempe enkel! 

Først lagde jeg en sjokoladekake i langpanne, men i stedet for å steke kaken i langpannen brukte jeg en rund form. Da fikk jeg nok røre til to runde kaker! 

Mens de to runde sjokoladekakene lå til avkjøling lagde jeg verdens beste glasur. Rikelig med glasur! Jeg smurte glasur utover den nederste kaken, la kake nummer 2 på toppen og smurte rundt, på toppen og inne i kriker og kroker. 

Så var det tid for å feste kvikklunsj. Dette var jeg spent på, jeg tenke jeg kom til å trenge 4 hender, men det gikk fint. Jeg delte opp kvikklunsjene i to og fire deler, satte de litt på skrå mot kaken så de fikk en liten helling og ikke falt ned. Deretter bandt jeg et hvitt bånd rundt hele kaken, stramte godt til så kvikklunsjene rettet seg opp. 

Helt til slutt helte jeg over nonstop, og pyntet med lys! Ikke vanskelig i det hele tatt!


Du trenger: 

Sjokoladekake i langpanne
- du kan f.eks bruke denne oppskriften: Sjokoladekake med kultura

Nonstop - to pakker

Kvikklunsj - 14 pakker

Silkebånd og annen pynt

Glasur - 200g smeltet smør, en liten kopp sterk kaffe, 2 ts vaniljesukker, 1 pakke melis, 6 ss oboypulver. (Rør til en fin og luftig glasur, og smøres på kaken når den er avkjølt)
NB. For glasur til hele kaken så doble oppskriften. Jeg måtte lage i to omganger for å få nok. 

I tillegg til kake har jeg laget sjokoladeknuter og pizzadeig. Ingen av dele har jeg laget tidlige.. Jeg har alltid kjøpt ferdig pizzadeig fordi det blir så mye styr å lage, men svigerinnen min utfordret meg til å lage alt fra bunn. Jeg angrer ikke, det er så mye billigere og mye lettere enn jeg trodde. Nå gjenstår det bare å se om det blir godt. Det får vi vite i morgen ;-) 

Nå skal jeg hente Maya på turn! Vi ses i morgen ❤︎

Frost barnebursdag

Hei dere!

I fjor hadde jeg en ekstra dose med energi til overs og det brukte jeg på bursdagen til Jenny. Hun ønsket Frost bursdag, og det fikk hun (!) Jeg følte meg nesten litt som hun bakebloggeren i "hasjtagg"! Haha! Har dere sett den serien, og spesielt den epsioden der hun lager barnebursdag, men ingen av barna får spise før hun har tatt bilder til bloggen? Det er ikke så ville tilstander her hjemme altså, men bilder til bloggen - det ble det ;-)Her kan dere lese om hvordan jeg lagde frostkaken:

"Hvordan lage frostkake"

I år blir det en annen kake, og en annen type bursdag. Følg med så får dere se. Barnebursdagen braker løs lørdag formiddag!


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Pyntet til bursdag

I tradisjontro pyntet vi til bursdagen til Jenny kvelden i forveien. Tidlig på morningen vekkes hun med enten muffins, is, kake eller bare oreokjeks (på et fint fat), i år ble det muffins som Maya og venninnene lagde dagen i forveien. Hun får lys/stjerneskudd mens vi synger til hun våkner og skjønner at det er bursdag. Her spørs det vel om ikke vi blir lurt, kjenner jeg henne rett har hun ligget våken en stund og ventet - det husker hvertfall at jeg gjorde.. Når hun har kommet til henktene så går vi ned til et ferdig pyntet kjøkken, frokost og pakker. Det er stas, enten man blir 6, 8, 3 eller 29 ;-) Det er sånn vi gjør det her i familien. 
Nå tok jeg aldri bilder av frokostbordet da, jeg bestemte meg for å legge vekk kamera og mobil å nyte morningen - men det ligger noen bilder på snapchat fra i går kveld. Jeg gjorde klart det beste, så det kun var å stå opp å lage frokost. 

Bursdagsbarnet har hatt en kjempe fin dag. Først i barnehagen, så hadde hun med en god venninne hjem, også avsluttet vi dagen med koselig kveldsmat. Da kom også onkel Dias, Faffa og Adrian. Resten av vår gale herlige familie kommer på søndag!

Selv har jeg tilbragt dagen på ahus i dag. Oppfølging. Det er aldri veldig stas, ting blir så virkelig, men det sånn er det. Samtidig er det godt å snakke med noen som vet. Det er jo flere sider av nerveskaden enn kun vondt i benet, som jeg ikke liker å snakke mye om men som preger meg stort. Da er det godt med forståelsesfulle mennesker som har sett og hørt lignende mange ganger. 

Til slutt: på fredag kommer det en ny fast spalte, og den innebærer bursdagspynt, hvis noen trenger litt enkel inspirasjon. Pyntet overfor er ikke sponset. Ballongene og vimplene er fra Nille, mens bokstavene er fra Nord-design for flere år tilbake. 

Hurra for januar, den lange og mørke måneden. Da sørget jeg for å få barn, så den ikke ble så kjedelig likevell! Neida, de svangerskapene der var ikke planlagt ;-)

Sist men ikke minst: Hurra for Jenny, Petter (Northug) og Ina (nabo) som har bursdag i dag! Digger dere! 

06.01.2016

I dag har vår lille Jenny bursdag. 6 år siden du kom til verden. Vi er så stolte av deg, og så takknemlige for at du er akkurat du. Tenk, snart skolejente. Morsomme, kvikke, omsorgsfulle gærne jenta vår. Du gir oss latterkramper på latterkrampe, store som små. Du ser og får med deg alt, om pappa har fått nye sokker, eller Maya har en ny vri på fletta. Du har selvironi, er en ertekråke og gir alltid av deg selv. At OC trives i armkroken din er ikke rart, du beskytter, passer på og tøyser. 

Jeg har hatt to vonde, lange og traumatiske fødsler. Ja, egentlig alle 3. Dette innlegget skal ikke bli mimring om fødselen med Jenny, men det er naturlig å tenke tilbake. Jeg har funnet frem fødselshistorien med Jenny, hvis dere vil lese: "Når livmoren revner under fødsel" Jeg er så takknemlig for at det gikk fint, og at du er frisk og fin. Det er ingen selvfølge. 

Heldige vi som får være mammaen og pappaen din. Elsker deg, lille Mr Jennypus. 
Gratulerer med 6 årsdagen!


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

FOR AKKURAT 7 ÅR SIDEN

... Kom jenta til høyre i bildet til verden!! Verdens beste Maya fyller 7 år i dag! Tenk at tiden har gått så foooort. Vi elsker deg kjære vakre, søte, omsorgsfulle og nydelig turneren vår! Småsøskenene dine og vi, digger deg!
Fra dagens bursdagsfrokost! Maya fikk masse fint! Nye skisko (hun var så heldige å arve ski og staver) kosehund og litt klær fra Jenny og OC! Hun har allerede rukket å teste skiene, det snør jo så voldsomt mye! Nå er Maya i bursdag - sånn er det når kvartaparten av jentene i klassen er født i januar ;-) I ettermiddag skal vi spise pizzamiddag før Lykke og jentene tar en tur og tester ski i lysløypa!

Helgen flyr av gårde, som vanlig! I morgen er det turntrening i Njårdhallen! Maya ELSKER å trene der, masse apparater og skikkelig turnstemning! Jenny og jeg blir alltid med fordi det er grop der ;-) Henge fra skranken og rett ned i grop med skum!

Nå skal bursdagsjenta hentes, og OC vekkes! Heii så lenge og GOD lørdag!

HVORDAN LAGE FROST KAKE

Hei! Her kommer det etterspurte innlegget om hvordan vi lagde #frostkake

Du trenger: 
1 Elsa eller Anna dukke - "barbie" size. 
2 ferdig stekte runde kaker - vi brukte sjokoladekake.
Smørkrem (smør+melis+ litt eplejuice)
Konditorfarge - blå 
Fondant og, eller marsipan (kan kjøpes på eks. Cacas eller MENY)
Pynt (fra matbutikken, Cacas o.l)

Start med å lage to (kanskje tre hvis kakene blir flate) runde sjokoladekaker i god tid på forhånd, så de er avkjølt når selve kaken skal dekoreres. 

Lag smørkrem, med smør og melis, bland ut med litt eplejuice, for å få den perfekt, og kjør i kjøkkenmaskin. Jeg tipper det er flere måter å lage en god smørkrem, men denne er veldig søt og god! Pass på at smøret er romtemperert, og bland sammen litt etter litt. 

Velg farge til kremen. Frost er jo lyseblå/mint så valget var enkelt: blå. Det kommer an på hvilken konditorfarge man bruker, men det skal ikke så altfor mange dråper til før mintfargen vises, så pass på å ikke bruk for mye.

Siden jeg hadde laget to nokså flate sjokokadekaker valgte vi å lage de litt mindre, for å bruke restene til toppen. Legg den første kaken på ønsket fat (det anbefales ikke å prøve å løfte den over senere) og legg det første laget med smørkrem, før neste kake legges på. 

Så er det "Elsa" eller "Anna" sin tur. Vi pakket inn dukken i plastfolie så hun ikke skulle bli så grisete, og trykket henne ned i kaken, ca på midten. 

Deretter brukte vi restene fra sjokoladekaken og blandet sammen med smørkremen for å få høyde på kaken. Det blir som en deig, og kunne fint formes rundt "Anna". Det var min svigerinne carine som lærte meg, og hun sier det er viktig å tenke kreativt, for ingen kaker er like. Ta det litt som det kommer, og det blir bra!

Når dukken står stött og kaken er ferdig formet så smører man på et lag med smørkrem over hele. Dette fungerer som et lim til fondanten.

Kjevle ut fondaten som skal brukes som selve kjolen så den er passe tykk, og flat. Her er det sikkert flere måter å gjøre det på, men vi tok dukken ut av kaken for å lettere legge fondanten pent over. Helst uten sprekker og ujevnheter, men det er ikke så lett, så vær tålmodig. Skjær hull på toppen der hullet er og plasser dukken tilbake.

Fra nå er det egentlig bare å dekorere løs etter eget ønske. Vi brukte marsipan som belte for å dekke over overgangen fra fondanten til dukken, og resten som slør..
Pynten er fra MENY, glitter fra bolina.no og for at snøkrystallene skulle sitte godt fast brukte vi bakelim fra MENY. 

Taadaaaa!

En neste like stor utfordring som å lage kaken, var å frakte den fra Carine og hjem til meg. Det snødde og det var sent på kvelden. Jeg kjørte helt alene og var faktisk skikkelig svett da jeg kom hjem. Kjørte i 20 km/t hele veien. Flaks det ikke tar med enn 5 minutter hjem...

Vel hjemme sammen med alle de andre forst tingene! NB. HUSK at kaken må stå i kjøleskapet da det er smørkrem, så den ikke blir dårlig..

Jeg håper dere forstår forklaringen min noenlunde. Jeg er ingen ekspert og har nettopp lært meg å lage selv. Hvis det er noe annet dere lurer på eller noe som er utydelig så bare spør så skal jeg svare etter beste evne. Evt spørre Carine som er hjernen bak denne fantastiske kaken! PS. Du finner henne på instagram #carinekaurin ;-)

Neste innlegg blir oppskrift på cupcakes! Happy FROST birthday!

FROST BURSDAG

Dagen startet med en introdusering av ELSA KAKEN som min fantastiske svigerinne, og jeg lagde i all hemmelighet i går kveld. Jenny vet veldig godt at mammaen hennes ikke er en mester i kakebaking så derfor var overraskelsen stor da hun fikk se denne i dag tidlig! At hun allerede har fått en "Anna" fra før var jo helt fantastisk, da fikk hun BEGGE søstrene - som hun sa selv!! 

"Velkommen til oss" Anna og Elsa!

... For ikke å glemme Olav! Laget på 3 marsmellows, tannpirker som holder de sammen og saltstenger! Jeg hadde ikke spiselig tusj, så jeg brukte vanlig og forklarte nøye at de ikke var spiselige ;-)  PS. Jeg hentet faktisk det meste av inspirasjon av en flink dame på instagram @dianaousdal 

Drikkeglass fra Nestle (de med sviskesaft/eplesaft) finnes i de fleste matbutikker, sugerør, cupcake former og etikker fra "lille skap" i Drøbak.

Gjennomsiktig cellophan poser til godteri fra Nille. 

"snøkuler" eller hva jeg skal kalle de: marsmellows på sticks dyppet i smørkrem. SøthetsALARM! Vimpler fra "decorium", og blå pompoms fra "lille skap". De hvite dere ser i taket er fra "Søstrene Grene".


Vår kjære kake som jeg ble såå fornøyd med! Det er Carine-svigerinnen som har hjulpet meg. Hun er RÅ! Men det må legges til at det faktisk ikke er så vanskelig. Neste gang tenker jeg at jeg klarer det på egenhånd. Jeg har tatt bilder fra lagingen, og legger ut et eget innlegg om fremgangen i morgen.

Kakebordet! Tror kanskje jeg syntes det var mest stas av alle... 

Cupcakes med smørkrem og spiselig glitter! Denne hadde Carine på lager, og jeg var helt fra meg av begeistring! Skal bestilles ASAP. Tror hennes var bestilt fra bolina!

5´års lys fra en spansk bursdagsbutikk jeg gjerne skulle gått bananas i, om jeg hadde hatt plass i kofferten da jeg var der i høst. Så himla mye morsomt!

"Hurrraaa for deg som fylller ditt ååår" - bokstavene som henger langs verandadørene er fra "nord-design", bestilt for 2 år tilbake men tipper de har de enda. 

Det var utrolig morro å gjøre i stand til #frostbursdag altså, selv om jeg er pittelitt sliten nå. Det er kanskje ikke krise at Maya ønsker å feire bursdagen sin et annet sted enn hjemme om 2 uker? Vi får se hva det blir til ;-)

Et siste bilde fra Anna.. Fine Anna. Hun har hoppet ut av kaken og ligger i skrivende stund sammen med søsteren sin, og Jenny min og sover søtt ♥

En finfin feiring av lille Jennypenny, som jeg ikke kan fatte har blitt 5 år. Barnebursdagen gikk faktisk ganske rolig for seg. I stedet for fisking etter godtepose så lagde jeg en egen OLAV snømann i papp, og hang han opp på veggen! Super enkelt, jeg bare googlet Olav og hermet så godt jeg kunne. Klippet ut en oransje gulrot variant i papp, tok dobbelsidig teit og lot barna sette "nesen på Olav" med bind for øynene - for en suksess!!

Vi rakk også å få med oss målovergangen til både guttene og jentene (eller JEG rakk. C rakk nok litt mer, han snek seg unna og var litt lur) fordi vi fikk besøk av lillesøster med to venninner, 10 minutter før bursdagen begynte. Hallelujaaa! Til dere som planlegger "frost" bursdag.. Det trenger ikke være så voldsomt dyrt, eller komplisert, jeg er verken tålmodig eller veldig kreativ på slike områder, men med litt googling og tips på instagram gikk dette veldig bra! Jenny var strålende fornøyd ! (Selv om hun 5 minutter før gjestene kom besluttet å IKKE bruke Elsa kjolen sin likevell. Gudene vet hvorfor. Hun sa hun hadde brukt den så mye i det siste.. Jeg må le, alt som foregår i de små hodene..)

Nå er sjokoladeplaten spist opp, og det er på tide å finne sengen. Kroppen verker og jeg får virkelig kjenne på baksiden av å være supermom i helgen. Godt det er mandag i morgen. Vi ses :-) 

BARNEBURSDAG I FJOREt lite bilderas fra bursdagen i fjor, kanskje jeg har fått noen nye lesere som lar seg inspirere? 

Good morning! OC og jeg har tatt en tidlig morgen. Ikke en felles beslutning altså ;-) Han våknet litt over seks og ropte på meg så høyt at han vekket Maya. Jeg var raskt på bena og ga Maya klar beskjed om å sove videre.. Hun hørtes lettet ut. Men det ble IKKE lillebroren hennes. Da han skjønte at hele huset ikke skulle våkne så bikket det helt for hele ungen. Jeg har ikke akkurat verdens lengste tålmodighet men prøvde så godt jeg kunne å si at de måtte sove. Han ga seg etter fem minutter da jeg fristet med grøt og Petter Pan på ipaden ;-)

Nå sitter han i Jenny sin gyngestol (ingen dum bursdagsgave, den blir flittig brukt) og ser på barneTV, mens jeg skriver lister til morgendagen. Jeg skal først trene, deretter ut å handle inn det vi trenger. I kveld drar jeg bort til svigerinnen min, hun skal hjelpe meg å lage ELSA KAKE! Hun er SÅ flink! Jeg skal ta med kamera og forsøke å få til et step by step innlegg.. Om ikke step by step så hvertfall noen bilder. Men før den tid kommer paps og Co på middag. 

Tilbake til listene! Jeg kommer plutselig tilbake. DVS er jeg foran skjema; I kveld. Etter skjema; I morgen ;-) Titt hvertfall innom instagram om du er nysgjerrig, der er det lettere å oppdatere! @lykkemamma ♥ Have a lovely morning ♥ 

BURSDAGSMORGEN FOR JENNYPENNY


Oreokjeks til morgenkake, med 5 lys selvfølgelig!

Trøtt liten frøken, men veeeldig fornøyd da hun skjønte hvilken dag det var..

Banner fra Nord-design.

Tadaaaa! Jenny ønsket seg en gammel gyngestol som passer til henne, og det fikk hun! Av OC fikk hun jeanstights fra "Claire" og av Maya fikk henne "loops", eller hva det heter. Hun har lært seg å lage armbånd i julen, og lånt av Maya. Derfor var det ekstra stas å få et eget kitt, MED frost i tillegg. Større enn Maya sitt er det også ;-) 

INSPO - FROST - BURSDAG

Hei dere! Dagen har fløyet av gårde! Når jeg har kapasitet og litt overskudd så hjelper jeg til i turngruppen til Maya. Jeg sitter i styret, og det er min måte å ha så mye kontroll som mulig, for ikke å snakke om overblikk når hun trener såpass mye som hun gjør! I dag har jeg sittet med websiden til DFI turn, kanskje noe jeg kan bidra med siden jeg er en slik en blogger ;-) Anyways. Tiden fløy fort og bildene av frost-bursdags-inspo er endelig på plass! Jeg har en plan ;-) Bursdagen hennes er i morgen, men vi skal drøye familieselskaper og barnebursdager litt utover januar så noe blir slått sammen med Maya som fyller 7 år 24 januar. Så vet dere det, familien som ikke har hørt noe enda ;-)


Det nederste bildet har jeg brukt til innbydelser til barnebursdag. Jeg har skrevet inn egen tekst, printet ut og klippet til. Brukt sånn ca halvannen time for å få alt perfekt ;-) Hva man ikke gjør for disse små assa.. Jeg vet om en snupp som blir storfornøyd hvertfall. Bare det å se hennes øyne glitre av glede gjør sånne ting verdt det. 

Jeg har også brukt en halv evighet på å pakke inn gaven hennes. Hun har ønsket seg noe hun så hos "kjærsten sin" i sommer, og det får hun. Lurer du på hva det er så klikk innom i morgen ;-)

Til slutt. Alle bildene er hentet fra google og pinterest. Så vet dere det. Jeg søkte etter #frozen #frozenbirthday og #frostbursdag. Enkelt og greit! Nå har jeg mange ideer for å lage en noenlunde grei frost-fest! Gleeeder meg! Noen andre med tips? Det kom inn en del gode tips på instagrammen min forleden da jeg strakk ut en hjelpende hånd ang kake.. Er dere på utkikk så titt innom der :-) Nå MÅ jeg sove, er trøtt som en strømpe! Har dessuten kjørt 90 minutter for å finne gaven til Jenny i kveld i tillegg.. Den fantes i Ytre Enebakk, faktisk ;-) Nå kan dere luuuure!

Natta!

INSPO // BARNEBURSDAGSom lovet kommer det litt bursdagsbilder fra gårsdagens feiring. Jeg lurte meg inn 5 minutter før 15 småjenter på 6 år kom inn døren, og knipset litt bilder! Kanskje det er til inspirasjon for noen :-)

Og dere.. For å si det sånn! Det var IKKE kakemomsen som gjorde at jeg kun orket å legge ut et bilde i går. Det var o´grusomme omgangssyke!! Kom som kastet på meg på bare noen minutter.. Hjelpe meg, det bringte tilbake dårlige minner fra svangerskapet mitt med OC. Faktisk så har det siste døgnet vært litt tøft. Jeg fatter ikke at jeg overlevde 7 måneder med oppkast. I natt har jeg kastet opp annen hver time, og den samme grusomme følelsen jeg har hatt siste døgnet der du er så kvalm at du ikke kan bevege hodet engang, ja den hadde jeg i 7 mnd. Faktisk! Jeg sier det igjen, at jeg overlevde er et under. Hva man klarer når man virkelig må.. 

Nok sutring, jeg tror jeg er på bedringens vei. Jeg har ligget i sengen siden i går kl 22. I dag måtte min Besse steppe inn å ta barna siden Christian måtte jobbe. Takk og lov for Besse ♥  Nå skal jeg prøve å få meg litt mat. VI ses i morgen, og da forhåpentligvis med litt farge i ansiktet igjen ;-)

KAKEMOMS


Har rett og slett gått på en kakesmell og ligger rett ut på sofaen. Orket ikke å sette inn flere bilder enn dette. Flere kjem i morgo! Nå må jeg åpne knappen på buksa å legge meg under ullpleddet. Ha en fiiin kveld fine ♥

TODAYS SNAPSHOTS // E´s BIRTHDAY E 1 year today // Fine jenter og digg salat // Vakre bursdagsbarnmammaen, også kalt svigerinnen // Onkel D and Mays doing their thing // Bursdagsmammaen og bursdagsgutten // OC ute og tusler // Mays i himmelen - kake og sjakk // OC og Lykkemutters i egen person. 

Det var en god del flere folk innom enn hva dere ser her. Det kan jeg bekrefte siden vi var med på både tidlig feiring med venner, og ettermiddags med familien, (heldige oss!) men jeg har dessverre ikke flere bilder å legge ut da det enten var kakefjes, rarefjes eller "ikke klar for å blogges - fjes" Sånn er det :) Nå ROPER sengen på meg, jeg er så trøtt som en dupp etter litt lite søvn forrige natt. Ses i morgen! 

JENTEBURSDAG FOR MIE SOPHIE

Har ikke Marte (bildet ovenfor) et nydelig hjem? Som lovet så legger jeg ut et lite bildedryss fra fredagens feiring av hennes lille Mie som fylte 1 år. For en fin formiddag, og det gikk overraskende rolig for seg med tanke på hvor mange barn med mødre som var på plass! Takk for en fin feiring ♥
Når jeg er ute etter inspirasjon så syntes jeg er det er så fint når bloggere legger ved hvor ting er fra, så derfor, Bursdagstingene og interiøret er fra partydesign, kremmerhuset, lilleskap (butikk i Drøbak), søstrene grene og sofies villa :-) Ha en fiiin tirsdag fiine, her skal det tas skikkelig med ro. Jeg tror nemlig jeg har dratt på meg en strekk i stussen etter gårsdagens utfall. Håper det kommer seg til treningsøkten i morgen!

HVORDAN LAGE BURSDAGSTAVLE

Hei! Jeg tenkte jeg skulle fortelle dere hvordan jeg lagde den bursdagstavlen til OC - som jeg skal printe ut og henge på veggen på rommet hans.

Du trenger: 

  • Redigeringsprogram. Enten Picasa eller f.eks picmonkey.com Jeg bruker alltid sist nevnte, også på denne. Super enkelt å lære, og jeg bruker programmet til alt!
  • Bakgrunn. Jeg har brukt DENNE
  • Fakta om barnet ;-) 

Det tar litt tid, men det blir så bra til slutt. Alle de forskjellige fontene har jeg funnet hos picmonkey. Først må du legge inn bildet/bakgrunnen, og redigere bildet. Deretter kan du legge inn tekst..Alt jeg har brukt har jeg funnet der, og jeg har ikke pro-versjonen. Prikkene som jeg har brukt til mellomrom er vanlig punktum i større format. Det er bare å lete dere frem :-) Lykke til! Og hvis dere lager, så send meg gjerne en link på bloggen, eller si ifra til meg på instagram (@lykkemamma) så jeg får se! 

FEIRING AV OC

Gårsdagens bursdagsfeiring for OC med fine barselvenninner og bebisene deres var så koselig! Også fikk han så mye fiiint! Viser dere senere! Dagens feiring ble avslyst pga litt på kanten form hos OC. Jeg tar ingen sjanser når det gjelder smitte, spesielt ikke når har han litt småfeber som nå. Trodde aldri jeg skulle bli en "hysterisk" mor som er livredd for smitte, men de siste ukene har jeg følt meg mer og mer som en. Nå slipper man ikke inn døren med mindre man er helt frisk her hjemme!
I kveld skal C ut en tur, og jeg skal sitte a l e n e og se på seriene mine, å spise sjokolade. Heaven! Alenetid er så godt noen ganger! Håper dere har hatt en fin dag! Vi har virkelig kost oss med solen som endelig viste seg frem. Maya og Jenny var faktisk ute å syklet 08.30 i dag tidlig. Herlige vår, du er velkommen! 

OSCAR CASILLAS 1 ÅR

Jepp! Dere ser riktig! Oscar Casillas har fått en fjernkontroll OG en telefon til bursdag. Selvfølgelig ødelagte ting uten batteri. Han er i H I M M E L E N ! Jeg kan ikke forklare hvor mye tid og krefter han bruker på å "jakte" på husets fjernkontroll, og telefoner.. Akkurat når han endelig har den innen rekkevidde, eller enda verre - faktisk holder den i hånden, blir den nappet ut av de små bollete lankene, og gjemt vekk. Igjen! Han mister aldri håpet, og fortsetter søket etter spesielt fjernkontrollen, dag ut og dag inn. Vel gutten min, i dag har du fått deg din helt egne fjernkontroll! Gratulerer med dagen! Jentene var helt i ekstase over gavene vi skulle gi, og de har gledet seg til dette i en hel uke! Hurra for bursdager! 


Under frokosten i dag så snakket vi om dagen da OC plutselig bestemte seg for å komme ut. Det var 3 uker til termin, og 1 uke til det planlagte keisersnittet, som skulle gå så rolig for seg. Med 2 hastekeisersnitt bak meg så jeg frem til en rolig og udramatisk fødsel. Men den gang ei, det ligger visst ikke i min natur ;-) Siden jeg IKKE kunne få rier pga for tynn livmorvegg (altså, jeg kunne selvfølgelig få rier men det var farlig for meg) så trodde jeg ikke på at det faktisk kunne være dette, da de første begynte å komme, mens mamma og jeg var på babyshop for å handle voksipose. Jeg pustet meg greit gjennom og tenkte det bare var kynnere.. Ettermiddagen kom og det fortsatte.. Regelmessig kynnere. Det var jo noe dritt med tanke på at Christian skulle bort den kvelden. Den ENE kvelden unna syk og gravid kone, som hadde kastet opp konstant i 7 måneder + to små barn, for å se champions leauge finalen. Okey, dette har jeg fortalt før HER, så kort oppsummert. Det gikk som det måtte gå; Christian dro til Oslo, rett etterpå begynte riene å ta seg opp, og jeg kunne ikke ignorere de lengere. Mamma kom å kjørte meg på sykehuset. Drøy en time senere var han ute. Christian rakk det på hengende håret.. Og INGEN visste at han kom, før vi sendte ut meldinger morningen etterpå. 

Når jeg titter på OC som sitter ved siden av meg og konsentrert spiser og moser blåbær, så føler jeg en enorm styrke og stotlhet. Jeg føler at vi var sammen om det tunge svangerskapet. Sammen om alle sykehusinnleggelsene.. Han gjorde familien vår fullkommen, og nå er det så fantastisk harmoni og god flyt i gjengen at jeg kan ikke få satt ord på det. Hver dag er en fryd (dere skjønner hva jeg mener, jeg har ikke glemt trassanfallene og de slitsomme stundene som det også er) med barna mine, og kjærligheten de har til hverandre føler jeg i hele kroppen, hver dag. Så OC, takk for at akkurat DU kom til oss. Vi elsker deg!

Nok om det ;-) Jeg kunne skrevet en bok når jeg først setter igang, derfor stopper jeg her, og går over til noe helt annet. Neste innlegg blir om bursdagstavlen jeg la ut i forrige innlegg. Jeg har fått flere henvendelser på instagram, så i stedet for å forklare flere ganger så tar jeg alt i et eget innlegg i morgen :) Ha en fin dag fine folk, nå skal jeg kose meg med bursdagsbarnet! 

HAPPY B´DAY BABYBOY

Hei dere! Vet dere hva! I dag er bebisen min 1 år. Sayyy whaaat!? Kommer innom med bilder av den søte ettåringen min, i tillegg til noen sukkersøte ord senere i dag ♥
For ikke å glemme bilder av de fineste gavene han fikk på sengen i dag tidlig! Baare å gleede seg! 
Jeg har laget en liten søt "tavle" i anledning 1-årsdag, og tenkte å printe den ut å henge på rommet hans! Søt info, hvertfall for meg som kjenner han  ;-) 

I samme slengen så vil jeg sende en KLEM til to av mine nærmeste hjertevenninner som OC deler dagen sin med. Gratulerer med dagen, vakringer ♥♥
Ses om noen timer :-)

BILDER FRA BARNEBURSDAG

God kveld! Her kommer bildene fra søndagens barnebursdag! Det var en så fin feiring, og selv om støynivået var høyt var det under kontroll samtidig! Vi organiserte et par leker som "mimeleken" og "dansekonkurranse". Utover det så lekte de fritt! Vi er så heldige å ha en underetasje med et rom som til nå har blitt brukt til kontor og oppbevaring, men de siste månendene har vi ryddet ut litt og litt. Dagen før bursdagen ble det satt inn TV og kjellerommet ble gjort om til KINO. DET var LURT! Der hadde de disko og kino om hverandre den siste timen når hele bursdagen står på hodet ;-) 

I dag har OC og jeg passet på lillekjærsten hans, og det har vært så kos. På ettermiddagen var vi på turningen til Maya med OC på slep. En trening som vanligvis er på 1 1/2 men i dag drøyde til 3. Heldige Maya fikk være med å turne litt ekstra, mens OC og jeg så på. Han kommer til å sove godt i natt tror jeg, etter all kryping og krabbing i den store hallen.. Mens vi har vært på turning har Jen og Lykke vært sammen. Det er godt å kunne dele familien litt, og gi hvert barn litt oppmerksomhet alene! Om noen dager så blir det ikke like mye oppmerksomhet på de 3. Da reiser nemlig Lykke til Estepona i Spania for å innrede leilighet (kommer tilbake til dette) og jeg blir alenemor i 1 uke. HOHO! Følg med videre om dere vil se hvordan det går ;-) 

Nå skal jeg slenge bena på bordet, kose meg med en daim is og se på "the walking dead". Noen andre som har sett det programmet med zoombies? Jeg HATER alt sånt på TV og film og syntes det bare blir teit, men dette er både spennende og bra! Jeg lover! Ha en fin kveld - vi ses som vanlig i morgen <3

BURSDAGBURDAGBURSDAG // 6 ÅRINGEndeliiiig - Maya 6 år!! Denne dagen har hun telt ned til siden i sommer! For en stor dag dette har vært for min lille fine skatt. Tenk, hele 6 år siden jeg fikk den største gaven i mitt liv. Å bli mamma.. Mamma til verdens klokeste, morsomste, mest omsorgsfulle og herlige frøken. Verdens mest lojale, tålmodige og varme storsøster. Vi elsker deg!

I gave fikk Maya noe hun har ønsket seg lenge. Nemlig skrivepult, og litt nyere utgave av jenterommet. Jeg tror hun ble kjempe begeistret! Jenny og Maya bor fortsatt på samme rom, derfor har også Jenny svevd rundt på en liten sky i dag.. "Rommet hennes ble jo også nytt" ;-) Jeg har lagt ut litt bilder fra rommet på instagram i går og i dag - fra den nymalte SORTE veggen. I morgen eller søndag så kommer et aldri så lite bilderas. 

Ønsker dere alle en fin fredagskveld. Jeg skulle egentlig vært på mammakveld med klassen til Maya, men jeg måtte avstå. Jeg er utslitt etter uker med sykdom hos OC, og denne uken toppet det seg da både han og Jenny har vært dårlige på likt. Det er ingen vits å holde det skjult; DET ER SÅÅ SLITSOMT MED TO SYKE PÅ LIKT! Nå virker det som de begge er på bedringens vei og kanskje nettene blir fylt med søvn igjen. Let´s hope :-) VI ses i morgen, fintfolk!

BURSDAGSMORGEN // JEN 4 ÅR

Jen ble 4 år i går! Hipp hurra for mamma sin lillestore jente! Dette er det første året hvor hun V I R K E L I G har kjent på følelsen av å ha bursdag. Hun har telt ned siden desember, og kvelden før sovnet hun ikke før 23.. Da vi ENDELIG vekket henne tidlig i går boblet det neste over. Og det fortsatte utover dagen, og hun har egentlig ikke landet enda. Hvertfall ikke siden hun skjønte for 1 time siden at hun skal ha flere feiringer til helgen! I går hadde vi familiekos på morningen, og hele familiegjengen med store og små på ettermiddagen. 

I gaver fikk hun masse fine klær. Pga januarsalget så får man så mye fint for pengene, så hun har jo fått dobbelt opp! Hun fikk også sminke (da holdt hun på å besvime) snowracer, slalåmhjelm, løpesykkel/balansesykkel, smykkeskrin, turnsokker (endelig fire, og kan begynne på turn) LEGO friends, regntrekk til vognen til Sophia-dukken, og litt jentestæsh. Hun var i himmelen, for å si det sånn. På tross av at det nettopp har vært jul faktisk. 

Jeg fikk litt spørsmål på instagram (lykkemamma) om hvor pynten er fra. Vel, pompomsene er fra Søstrene Grene, og banneren er fra decorium - arvet etter barnedåpen til lille tantebarnet Jacob som var søndag ?
Kaken ovenfor har dere kanskje sett på bloggen tidligere? Det er faktisk verdens beste om jeg kan si det selv. Brownie med oreokrem, og jeg har skrevet om de her ;-)

Nå hører jeg bebisen min pludre i babycallen, han har sovet lenge og godt er det. Han trenger det.. Vi skal til barnelegen i dag, og forhåpentligvis få noen svar på hvorfor han har vært tett i brystet siden november, vært innlagt på ahus 2 ganger på 10 uker, hatt lungebetennelse 2 runder. Jeg vet vel svaret, men det er godt å få det bekreftet. Det er forøvrig grunnen til lite blogging de siste dagene. Med barnedåp, bursdag og en fortsatt tufs baby har jeg rett og slett måtte bruke tiden min på å hvile/ryddehus/vaske klær og du vet.. Alt annet som plutselig står på hodet når barna er syke!

Wish me luck today!