hits

Baby & barn - klær

08.11.2016

Når eldstejenta kommer hjem fra skolen og er tufs, og du blir pittelitt, bare pittelitt glad for da er hun både kosete og rolig, og kan verken leke med venninner, turne eller andre ting man heller vil gjøre enn å leke med mammaen sin når man er snart 9 år. 


Da lager man kakao med krem og ser på det hun vil se på sammen. Bare oss to ♥ 

Den første snøen

I går kom den første snøen og jeg hadde helt glemt hvor lykkelige, våkne og energiske små treåringer er. I fjor var han 2,5 og var glad for snøen - men skjønte kanskje ikke helt hva det betydde ifh til slalåm, leking i barnehagen, jul og alle disse tingene vi forbinder med snø. Men i år! Herlighet det holdt på å bikke helt for OC da det snødde utenfor vinduet mens vi spiste lunsj. 
At venninnen hans kom på leking var bare toppen av lykke! Han har en fin helg for å si det sånn.. I morgen kommer også en stor helt hjem fra sjøen. Bestefar som har vært ute å jaktet på bjørner og haier kommer hjem fra jobb etter noen måneder borte, og OC gleder seg til å se han igjen. Tror Bestefar også gleder seg, endelig har han fått noen som vil høre om "bjørnejakt" igjen.  


I dag skal vi litt forskjellige veier hele gjengen. C jobber noen timer på formiddagen, jentene leker med venner her og der, mens OC skal i bursdag til venninnen. Selv blir jeg litt som en strikkball mellom alle, men det er bare koselig. 

Håper dere har en fin lørdag ♥

Årets vinterklær // OC

// AD

I tradisjon tro så legger jeg ut årets vinterdress. Jeg pleier å vise dere hvilket yttertøy barna skal bruke hver sesong, og nå har jeg det meste på plass! Det ryktes om snø i kveld, og gradestokken skal synke helt ned til -7 i flere dager fremover. Jeg syntes dette kom brått på, og vinterklærne kom ikke i hus før i går faktisk.. Selv om det kom brått på så betyr ikke det at det ikke er ønsket! Jeg virkelig gleder meg til snøen kommer.. Den følelsen kom etter hvert som barna ble eldre og begynte å elske vinteren selv. Slalåm, langrenn, skøyter og jul.. Sånt smitter, og det er jeg så takknemlig for! Før gruet jeg meg til høst og vinter hver eneste august.. Faktisk begynte jeg å grue meg til høsten allerede i mai.. Haha, snakk om å ikke leve i nuet! 

Men nok om det. Årets vinterdress er endelig i hus, og den er selvfølgelig fra M O L O ! Yttertøyet fra MOLO er min desiderte favoritt, og barna har hatt vinterjakker derfra de to siste årene. I år skal vi endelig teste vinterdressen, og jeg har skyhøye forventninger. Er den like bra som jakkene så er jeg fornøyd!
 

MOLO sitt yttertøy er:
Slitesterkt - de kan vaskes hundre ganger (30 og 40 grader) og holder fasongen. De tåler skikkelig lek. Virkelig kvalitet i både stoff og søm.
Vanntett - slaps og våt snø, barna holder seg varme og tørre uansett. Ikke noe som bare står på lappen, men de gjør faktisk det også..
Romslig  - jeg liker ikke de smaleste dressene, men romslige dresser som gjør det behagelig med lag på lag til de kaldeste dagene.
Stive dresser er ikke populært.
Lett - det samme med vekten. Tunge dresser gjør det tungt å leke. MOLO sine opplever jeg som lette og myke å bruke.
Smart - Med smart så mener jeg smarte løsninger som en erfaren småbarnsmor setter pris på. Strikk rundt bena og armene, GOD gummistrikk som holder skoene på plass. Teipede sømmer. Mye reflekser. Dressene har reflekser rundt alle sømmene, og stjernene på armene er også refleks. Hette med knapper som lett slipper taket hvis OC skulle henge seg fast. Strikk i ryggen så dressen ikke siger over rumpa. Lommer.. til Dusty.. Dusty sprøyåker må det alltid være plass til.Dressen er sponset av nettbutikken Sam & Sofie som holder til på Nesodden, rett ved siden av Drøbak. Det tar meg 20 minutter å kjøre ut til den idylliske gården der lageret holder til, og det var nettopp det jeg gjorde i går. Maya kom hjem fra skolen og fortalte at det kom snø om noen få dager og at hun ikke hadde vinterjakke! Med 7 blå så holder det ikke med en tynn ullkåpe... Jeg kastet meg rundt og håpet at Sissel som eier nettbutikken hadde tid til meg - og det hadde hun. Og heldig som jeg er ønsket hun å fortsette det hyggelige samarbeide vi har hatt noen år nå. Jeg ble kjent med MOLO gjennom Sissel og nettbutikken hennes, og er like begeistret som henne. Man må faktisk teste det for å forså hva vi snakker om! 

Jeg kunne fint ha kjøpt både reima og Didrikson, det er også godt yttertøy jeg har vært fornøyd med, men det er noe helt ekstra med MOLO, de har liksom alt på stell..
Sam & Sofie har så MYE fint, og mange flere merker enn bare MOLO, verdt en titt :-) 

Nå er min lille røver klar for snøen som skal komme i helgen! Han har både vintersko og ny lue, men det kommer i et eget innlegg, må dele opp litt så jeg har noe å blogge om. Kan ikke risikere å gå inn i enda en bloggpause ;-)

Hvilken vinterdress / jakke bruker dere til barna i år? Direktelink til dressen til OC finner dere her: "Molo, polaris grey"
Jentenes klær kommer også snart på bloggen :-) 

Ha en fiinfin dag. Vi skal kose oss hjemme med planleggingsdag, og vente på den første snøen ♥

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Høstsko til OC

I dag er det en fornøyd liten fyr som tusler av gårde til barnehagen. Først en tur innom skolen for å følge storesøstrene, og så rett i barnehagen for å vise frem de nye skoene! Er det mulig å bli så glad for sko? Det henger kanskje med at han har vært kald på tærne den siste uken.. Han har aldri brukt joggesko så langt ut på høsten før hvertfall. Det blir vel den samme følelsen som å flytte fra en falleferdig leilighet til en nyoppusset. De slitne Nike air har gjort jobben sin, for å si det sånn. Litt trange er de også, spesielt når mammaen presser på et par ullsokker. Men nå er det en ny tilværelse! Høstssko fra Timberland, kjøpt på (outletbutikken i Vestby for 500,-) En helt ny modell med borrelås, så genialt! Disse kan han bruke en god stund fremover. De har en robust såle, de er godt imprignert og tåler røff leking. Dette vet jeg av erfaring. Timberland har aldri skuffet!Pannebånd fra Name it, genser fra Zara, arvet bukse med slitte hull (love it) jakke fra Lindex (sponset) og sko fra Timberland. 

Håper dere har hatt en fin start på uken? Nå er vi halvveis allerede! Uken har jeg brukt til å overvinne treningsnekten og jammen har det ikke fungert. Jeg har hatt et par økter denne uken og det føltes godt, men vondt. Jeg er støl.. Sånn er det når man starter ved startstreken atter en gang.. Heldigvis mest godt. Nå var det i grevens tid, ryggen begynte å streike og det er alltid sterkt tegn. 

I går kveld hadde jeg jentene på besøk. Vi har vært flinke i det siste og hatt kveldssmat hos hverandre. Alle tar med noe hver, også rullerer vi på hvor vi er. I går var det min tur til å invitere og jeg lagde høstsuppe! Så lettvint og enkelt. Vi spiste og lo helt til det ble sånn passe sent. Vi sitter ikke oppe til langt på natt sånn at morgendagen blir ødelagt, men nok til å få litt påfyll med venninnetid. Perfekt! 

Ellers så har jeg kommet et steg videre med Bjørknes, og jeg er nok snart i boks og kan starte! Jeg er så spent!! Holder dere oppdatert etterhvert som ting begynner å skje.. Jeg har allerede spurt den mest strukturerte og effektive venninnen jeg har om hjelp, så hun skal hjelpe meg med studieteknikk og timeplan. Hun er et forbilde på så mange områder, og helt rå når det gjelder gjennomføring! Gull at vi kan dra nytte av hverandres egenskaper og erfaringer. Ammeteknikk anyone? Da kan dere ringe meg ;-) Ha ha!

Nuh skal barna vekkes og dagen starter! Dette blir en fiiin dag ♥

fredagstipset - uke 41

Hei på dere ♥ Da var uken over, og helgen straks i gang. Vi har ingen planer, bare slappe av hjemme. Kanskje ta ned trampolinen, fyre i peisen og spise god mat. Det hadde ikke vært så dumt med litt rødvin heller.. Eller kanskje strikketøy? 

Jeg har vært litt i min egen lille boble i dag, egentlig hele uken. I dag har jeg hørt på musikk og vasket klær. Ryddet litt her og der. Musikk har så mye å si, og i disse dager, og som det veldig ofte gjør, går det i Weeknd. Elsker musikken hans.. 

Til ukens fredagstips:
På vei hjem fra skolen tok jeg bilder av Jenny. Høst-Jenny. Hun elsker snø, slalåm, ullklær og tykke kosejakker uten klumper. Jakken hennes fra Lindex er ukens fredagstips! Vi har flere ganger vært så heldige å bli sponset av klær fra Lindex, men ikke denne. Denne er kjøpt. Verdens søteste lue som minner om Jenny, er fra Zara - i fjor. Jeg har begynt å elske vinter og snø selv, jeg tror det er fordi Jenny gjør det. Barn smitter så fint sånn sett. Nå skal vi gjøre oss klare til turning. OC og jeg er faste tilskuere på tribunen men nå er det lenge siden sist. Vi skal heie på Jenny og Maya, og titte på OC sin søte forelskelse som også turner på partiet til jentene. Hun er så søt. Og hun er 12 år. Han sikter høyt. 

God fredag ♥

Spørrerunde med barna

"Hvordan går det egentlig på storavdeling?"

Oscar Casillas 3 år: Det går bra. Lekte sammen med Eric. Og lekte sammen med Jenny, men så ville ikke Jenny det. Skjønner du. Nå må jeg gå å sette meg å se om jeg finner Faffa. Jeg lekte bare på sklia, men da slo jeg meg ikke. I går gjorde jeg det. Men nå må jeg gå å sette meg så jeg ikke tisser på meg. Jakke, bukse og ulllue fra Lindex (sponset) bestefargenser fra Kappahl (arvet).

Verdens værste følelse

Den følelsen når barnet ditt er sykt og du ikke har skjønt det, og når legen forteller om den hissige ørebetennelsen så går tusen lys opp i hodet ditt. Han har hatt så mange ørebetennelser siden han ble født at han mest sannsynlig er vant til smerten. Og jeg er så vant til sykdom. Så når han har infeksjon så blir han så syk at han må legges inn. Vell, ikke denne gangen. Denne betennelsen har han gått med en stund. Jeg har trodd det har vært en liten infeksjon... 

Dårlig samvittighet. Mildt sagt...

Her gutten min, skal du få så mange muffins du bare orker fordi mamma har dårlig samvittighet.. Og en kjærlighet på pinne. 

Så nå ligger vi i sofaen. Her har vi vært siden vi kom hjem fra legevakten. Og her skal vi bli så lenge han vil.. Akkurat nå sover han. Lille OC <3 

Årets regntøy

God morgen :-) 

Takk for tilbakemeldingene ang regntøy! Jeg fikk handlet inn til alle barna i går, så nå slipper jeg å sende f.eks eldste frøken på skolen i høstsko når det regner - som jeg gjorde på tirsdag. Kremt.. 

Til OC: Jeg var innom G-sport og sjekket ut både Didrikson (som han har hatt hittil) og Vill Plopp som jeg har hørt er bra (og de har et tilbud på 199,- om dagen TIPS!) men jeg fant ikke størrelsene hans. Da jeg ikke fant det jeg allerede vet er bra og som han har hatt så googlet jeg regntøy + test + 2015. Og vet dere hvem som kom på topp? Kappahl! Så da tenker jeg å være gæren å prøve noe helt nytt. OC har herved fått regntøy fra Kappahl, og Jenny har fått regnbukse. Regnjakken hennes fra Didrikson passer et år til. Jeg tok også med en overtrekksbukse til Jenny. Kappahl sine overtrekksbukser, og forsåvidt Lindex sine har jeg brukt i flere år og er kjempe fornøyd! Regntøyet, per del koster 249,- og overtrekksbuksen koster 199,- hvis jeg ikke husker helt feil. Jeg kjøpte også regnvotter og en fleecebukse på -50% til OC, alt fra Kappahl. Jeg betalte til sammen 1200,- Det syntes jeg ikke er så gæren for alt sammen, spesielt ikke når dette skal være det beste regntøyet, noe som stiller høyt hos meg. Det flipper litt i hodet mitt når barna kommer inn klissvåte bare av å se på en sølepytt. 

Parkdress fra HH (kjøpt på XXL) og regntøy fra Kappahl 

Regnbukse og overtrekksdress fra Kappahl

Fleecebukse og regnvotter fra Kappahl

Etter Kappahl dro jeg videre til XXL. Jeg ELSKER XXL, de har jo alt - og alltid noen gode tilbud! 
Der fant jeg parkdress til OC fra Helly Hansen. Jeg digger HH, den gamle gode designet og den gode kvaliteten. I disse dager har de kampanje på parkdresser. - 40% Nå koster de 599,- Jeg fant også regntøy til Maya fra VOSSATASSAR til 129,- (bukse) og 149,- (jakke). Usikker på om dette er et godt regntøy, men siden hun er 8 år så er ikke det aller viktigst, hun bader ikke like mye i sølepytter som OC ;-) Dessuten har hun allværsjakke fra bergans, med regntett bukse som hun stort sett bruker. Dette blir et ekstra sett hun kan ha liggende i kurven på skolen. Maya trengte støvler, ref. det jeg skrev ovenfor.. Og jeg kjøpte HH støvler til 99,- De virker gode på kvalitet, og jeg klarte ikke dy meg. Jeg må undersøke om støvler til 99,- (tror det var kampanje på de også) fungerer like bra som støvler til 499,- 

Støvler fra Helly Hansen.

Regnjakke og bukse fra Vossatassar.

Puh! Henger dere med? Altså dette innlegget blir for spesielt interesserte - he he. En detaljert oversikt over gårsdagens innkjøp.

Nå må jeg lage frokost til mine småtroll. Vi ses senere :-)

Vårklær til Maya

God morgen! 

Sponset

Jeg har tatt litt bilder fra Frøken Mays og hennes nye poncho. Hun har ønsket seg en siden i fjor vinter, da venninnen dukket opp med en poncho! Hun har fått en fin av Norlie og hun elsker den. Den har blitt brukt mye siden den kom i posten, og nå begynner det å bli så varmt ute at hun kan bruke den uten jakke over. Såå fin!

I dag starter turningen opp igjen, etter en lang påskeferie. Jentene har vært aktive hele påsken med både langrenn og slalom, de er generelt ganske aktive frøkner, så overgangen fra ferie til turn blir nok ikke veldig voldsom. De er godt vant til den type trening. 

Bukse fra wow, sko fra Kavat (spons) og poncho fra norlie (spons). 

I dag skal jeg kjøpe regntøy og støvler til barna. Alle 3 trenger nytt faktisk.. Typisk at det skjer på likt. Og OC trenger parkdress. Jeg tror det blir Helly Hansen sitt Voss regntøy, det koster 399,- for både bukse og jakke, ikke så værst pris og de kom godt ut i testen i 2015. 

Hvilket regntøy og parkdress anbefaler dere?

Dagens 3 åring

Å herlighet! NÅ er vi klare for påskeferie! Christian dro opp i går, mens barna og jeg kommer etter på mandag. Denne frøkna skal bare ha sin årlige bursdagsfeiring først, og da er det best at mannen er laaaangt unna Drøbak, moahaha! Girls only! 

Mens jeg lader opp til fest er barna ute å leker i gata. I ettermiddag skal de på overnattingskalas hos Onkel J, mens jeg skal kokkelere, dekke bord og gjøre om huset til hjemmealenefest. Can´t wait! 

Dagens 3 åring er klar for våren. Endelig leking ute i gata, sykling og mindre klær!

Genser her og vest herfra, bukse fra Lindex og sko fra kavat.

Snakkes senere! Nå starter forberedelsene!

Dagens 6 åring

Er så fin! 

Sponset

Jenny har vært i bursdag i dag, i ny vårjakke og kjole! Gjett om stemningen var god da det dumpet inn en pakke med vårklær fra fantastiske Norlie. Vi hadde et samarbeid med de i fjor, og fikk jaggu til et samarbeid denne våren også. Jippi! Vi elsker de danske klærne, og vårkolleksjonen (ble lansert i nettbutikken denne uken) er så fresh. Nydelige farger og klassisk stil. I love it!


Kjolen i sin helhet. Lyseblå med dots, og rosa bånd. Du finner kjolen her, og vårjakken her

Vi har hatt en kjempefin lørdag, vi har rukket så mye hyggelig! Christian har jobbet noen timer på dagtid, mens vi har vært på trening. Eller jeg har trent mens barna har kost seg på barnepassen til stamina! Vi har vært på besøk hos venninnen til OC og spist sjokoladekake, og vært en tur innom butikker. Der fikk jeg kjøpt en vårjakke til OC fra Helly Hansen. Han har kun boblejakke som passer og noe sier meg at hvis det blir sol i påsken (fingers crossed) blir den altfor varm. Jeg lette etter langrennsjakke og bukse til han også, men det finnes kanskje ikke ned til 98/104? Kanskje litt voldsom med langrennstøy til en treåring men det er så søtt ;-) 

Nå er jeg hjemme igjen. Ettermiddagssolen skinner gjennom vinduet og jeg kjente blogglysten for fullt. Endelig! Det er lurt med en ukes "ferie" en gang i blant, det gjelder jo alt! 

Håper dere har hatt en fin lørdag :-) Klem fra meg 

Fredagstipset - uke 8

God morgen!

Det er fredag og hver fredag publiserer jeg forskjellige tips! Som dere kanskje har skjønt så finnes det ingen rød tråd, kun tips som engasjerer meg den uken! 

I morgen fyller OC 3 år, og derfor blir dagens tips hvordan du lett kan kle opp gutta til fest, eller bare litt ekstra fin en hverdag. 

Mitt tips i dag er: BUKSESELER! 

Jeg elsker de, og det gjør OC også. At Fafa stort sett alltid bruker bukseseler har gjort så OC digger det selv. Også gjør det så mye med antrekket. Han kan fint bruke bukseselene over en helt vanlig collagegenser også, det er ingen must med skjorte.. 

Siden det skal feires i barnehagen i dag så dro vi på litt ekstra. Bukseseler, nye jeans, sløyfe og hvit skjorte. For ikke å glemme favorittskoene hans, sorte pensko De vises ikke på bilde for de står fast i barnehagen og blir brukt hver dag, til joggebukse, ulltights - u name it! This boy got style, hehe!

Skjorte fra Lindex, jeans (denne er ny, så myk og god) fra name it, mine gamle bukseseler hentet fra nikkersen min på 90-tallet (sånn man brukte da man sto på ski før i tiden) og blå sløyfe fra junior barneklær (gammel). 

Denne 2 åringen (ja, jeg tviholder på alderen til i morgen) gleder seg til bursdagshelg!

Jeg har ladet batteriene noen dager og er like klar! Om litt så drar jeg ned på posten og henter en eske med pynt til helgen. Vi har blitt sponset så hold dere fast for bildebonanza fremover! 

Dagens 3 åring // vårsko

Good morning people! 

Vinterferien her i Drøbak har vært så fin, virkelig vårvær på sitt beste! Jeg benyttet anledningen til å ta frem høst/vår skoene til barna, og det var poppis! Det føles alltid bra å ta på litt lettere sko enn vinterstøvlene. 

Overgangsskoene barna bruker er fra Kavat. Jeg er så heldig å være ambassadør for Kavat og det er så gøy! Disse skoene er de beste i mine øyne, ambassadør eller ei.. Skoene dere ser på bilde brukte han i høst også, der ser ut som de vil passe vårsesongen også. Slitesterke, gode sko. De tåler søl, lek og ruskevær. 

// Sponset skoHer har OC på seg vinterjakke fra Molo, favorittbukse fra Lindex, lue fra Lille Lam og sko fra Kavat

Håper dere har en god start på dagen ♥︎

Dagens 6 åring

God morgen! 

Starter dagen med bilder av denne søte jenta! Hun har arvet moonboots fra en venninne og er i ekstase! Så fantastisk kule sko, jeg skulle gjerne hatt et par selv. Skjørtet er 2 år gammelt, arvet etter storesøster og det blonde håret er fra Gina Tricot. En blond lang hestehale festet i en klype  - tips til andre snuppelupper som ønsker seg langt krøllete hår ;-) 

I dag er det karneval for storesøster! Jeg skal ta bilder så kan dere få se litt senere i dag :-) 

God start på dagen! Klem fra meg ❤︎

 

Dagens 8 åring

Hei!

Maya har fått så mye fint til bursdagen sin. Mye klær (som hun trengte), ny stor skolesekk, spill, øredobber, prompeslim (av Jenny) og jentestæsj som hun bare får stjerner i øyene av å se på! Neglelakk, lipgloss med fruktlukt, glitter øyenskygge og sånne ting. Stor stas! Nedenfor ser dere noen av plaggene hun fikk. Kanskje til inspirasjon! Slike innlegg har blitt godt mottatt før hvertfall :-)

Deler av produktene er sponset.

Vår/høst jakke fra Little pieces. De har så mye fint. Den er fra Junior barneklær (butikk i Drøbak, storo og sandvika + nettbutikk). Denne er kjøpt på 50%, og det hjelper på prisen. Da kan man plutselig kjøpe litt mer for samme beløpet. En jakke hun har tittet på lenge!

Cardigan (junior barneklær), genser (HM) og skjørt (Lindex). 

Nå er det lenge siden jeg har delt "dagens 8 åring" (tidligere 7 åring), nå er det på tide igjen! Jeg syntes jo det er veldig gøy med barneklær!
"Skinnjakke" fra Lindex. Denne ELSKER hun. Og har brukt den hver dag siden hun fikk den.. Så feminin samtidig som den er tøff! 

Genseren inni er fra Junior barneklær. Buksen er fra Wow (verdens beste bukser syntes Maya)Vi har "kost" oss hjemme i dag. Det vil si, jeg har følt meg som en slavemamma, mens OC og Jenny har ligget under dynen og fått servert det de måtte ønske. Noen barn blir stille og ønsker å være i fred når de er syke, andre barn motsatt! Det kommer jo an på hvor syke de er selvfølgelig.. Men de er akkurat så friske at de orker å mase ;-) Det går helt fint altså, men jeg håper de sover godt i natt. Og i kveld...

Nå har Lykke kommet hjem fra jobb, og jeg skal opp i turnhallen å se på Maya en time. En fin pause fra sykestua! 
PS. Jeg har skrevet ferdig innlegget, det publiseres i morgen tidlig ♥︎ Ta godt i mot meg da. Det er alltid skummelt å være så åpen og ærlig ♥︎

Bursdagsgaver til 6 åringen

Til Jenny, fra mamma og pappa. Dunjakke fra Zara. Lille J har ønsket seg finjakke som storesøster. Denne blir hun glad for!


Til Jenny, fra Maya og OC. Minnie genser, fordi du elsker Minnie, ørevarmere som du har ønsket deg i evigheter og pusekattlue fordi du ligner en liten pusekatt.


Kanskje noen forventet leker eller noe mer spennende til en liten bursdagsjente som fyller 6 år, men sannheten er at Jenny ønsker seg sånne ting. Dessuten har det nettopp vært jul, i tillegg er barnebursdag like rundt hjørnet og da kommer det nok flere harde pakker. 

Gleder meg til å vekke lille Jenny i morgen. Tenk som tiden flyr.. Lille babyen min jo.


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

VINTERTØY // JENTENE

Da er omsider vintertøyet til jentene i boks! 

MAYA: 
Noe kan hun bruke fra i fjor, som vinterjakke og vinterbukse. Begge er fra MOLO og jeg er helt frelst. Hun var verken våt eller kald engang forrige vinter, og kvaliteten er så god. 
Hun vil ikke ha dress, og det er helt okey så lenge hun har seler på buksen (kjøpes ved siden av) så hun ikke får snø oppover ryggen når hun leker/står på slalåm. 

Vinterskoene er fra kavat. Jeg har brukt sko til barna fra kavat leeenge, og i år var jeg så heldig å få plukke meg sko til barna. Disse vinterstøvlene er så godt som vanntette, varme og lette på foten, og går oppover ankelen så det skal godt gjøres å få snø i skoen. Dessuten er de perfekte for travle barn som ikke har tid til for mye snøring da det bare er å tråkke oppi. OC og Jenny har de samme og jeg har allerede fått kommentarer fra barnehagen at de er SUPRE. 

1. Vinterjakke MOLO (jeg kjøpte Maya sin på samsofie i fjor, men jeg tror den er utsolgt. 2. vinterbukse MOLO og 3. vintersko KAVAT (spons)

4 & 5. Ribbeull fra nøstebarn 6. kåpe fra zara. 

Maya trengte nytt ulltøy i år, og siden troll (som Jenny har) ikke gikk opp til 128 så falt valget på nøstebarn. Det ble selvfølgelig ribbestrikken, som vi alle vet varer og varer. Hun som turner flere ganger i uken kan enkelt dra ullbuksen over treningstightsen på vei til trening. God og varm!

Hun har også en ekstra kåpe til pent. Siden ytterjakken hennes blir brukt til både skole, slalåm og lek får den gjennomgå, og jeg gidder ikke vaske den hver uke (de blir jo så møkkete når det ikke er snø!) Hvis vi skal i bursdager o.l liker hun å bruke kåpen sin. 

JENNY:
Denne førskolejenta trengte alt nytt i år, og siden de vokser forskjellig så var det ikke stort å arve av Maya denne sesongen. Hun har fått seg både vinterjakke og vinterbukse fra Reima, sponset av junior barneklær (butikk på storo, Manglerud, Sandvika og i Drøbak her jeg bor) i tillegg til ribbeull fra Troll. Også fra Junior barneklær Snakk om å være heldig! Og jeg har selvfølgelig valgt meg ut produktene selv.. 

Både Reima og Troll er merker jeg kjenner godt til og vet er gode. Det blir ingen overraskelser med våte eller kalde barn. 

1. vinterjakke REIMA (spons) 2. vinterbukse REIMA (spons) 3. Sko kavat (se link overnfor - spons)

4 & 5. Ribbeull fra TROLL 6. Kåpe fra Pomp de Lux (Kåpen fra pomp er ikke en vinterkåpe (hun ønsker seg faktisk til jul) men siden vi har hatt så mild vinter så har hun brukt den frem til nå.)

Nå holder jentene seg gode og varme i vinter! På de kaldeste dagene kjører vi ull, lag på lag! Nå venter vi bare på masse snø og litt minusgrader :-) 

VINTERDRESSER 2015 // MINE FAVORITTER

Så er vi her igjen! Tiden flyr, og det er på tide å snekre sammen ønskelisten til jul.. De fleste har kanskje gjort det allerede. Mens jeg funderer på mine barns ønskelister, hva de ønsker seg og trenger, så ramlet jeg innom vinterdress. OC passer vinterdressen sin perfekt. Vokser han 2cm så blir den liten. Jeg har sagt til han at det er best hvis han trykker på pauseknappen til vinteren er over ;-) Alikevell spørs det om det skjer.. Derfor har jeg tittet på årets vinterdresser, samt "best i test 2015". Jeg har laget en liten liste over vinterdressene jeg har erfaring fra tidligere, dresser som mine nærmeste sverger til - og vinneren av best i test, som er nr 5. Denne har jeg aldri testet selv.. 

Min favoritt over alle favoritter er Reima (brukt i alle år) og Molo. 

1.
Didrikson 2. Reima 3. Troll 4. Molo 5. Tenson 

Kjære OC, please ikke voks så mye frem til mars - så kanskje dressen fra i fjor passer!

Jentene har begge vinterjakke med boblebukse. Jeg lager et eget innlegg om de! 

Så til det store spørsmålet: Hvilken vinterdress har dere i år? Del i kommentarfeltet så kan foreldre på leting få gode råd! :-)

HØSTGARDEROBEN TIL OC 

God morgen!
Som lovet kommer det en liten oversikt over høstklær til barna, og jeg starter med OC. Jeg har ikke holdt noe igjen, og tatt med alt jeg føler er nødvendig oooog ikke SÅ nødvendig. Eller det er kun 1 ting. Kan dere gjette hva?

Vinterjakke lue

Høstsko Dock Boot Overgangssko

Regntøy høstdress Fleecedress

Vinterjakke begynner vi å bruke tidlig i sesongen. Det er godt med en varm jakke til kalde høstmorgener, jeg tar heller litt mindre under jakken før vinteren kicker inn for fullt. Yttertøy fra MOLO har virkelig tatt meg med storm, og jeg sverger til MOLO.

Kavat er et av mine favoritt merker når det gjelder barnesko. En litt penere variant er ikke et must, men å foretrekke ;-)

Dock Boot derimot, de er et must og jeg er kjempe fornøyd med den billige varianten fra OBS. Brukt i flere år på alle barna. Det samme gjelder overgangsskoene fra Timberland. De er ganske dyre, men jeg pleier å handle de på outlet i Vestby, og der er de en del billigere.

Når det gjelder regntøy så har vi testet forskjellig, og jeg syntes det er mye bra på markedet. Det siste året har barna brukt Didrikson og det har vært kjempe bra! Slitesterkt og vanntett.

Høstdressen til OC er fra Reima. Vi har brukt både softshell og vanlig, og begge deler har fungert supert!

Noe av dette passer fra i fjor, blant annet regntøy og høstdress, mens resten må vi kjøpe! For å ikke gå hundrevis av kroner i underskudd gjør jeg som alltid: selger brukt tøy på det lokale bruktmarkedet her jeg bor. Jeg er flink til å ta vare på tøyet, vaske det og sende det videre. I tillegg følger jeg med på kampanjer.

Hvis du vil kan du lese mitt innlegg om "billig VS dyre klær"  og hva jeg har handlet på bruktmarked tidligere.

Neste runde blir høstklær til jentene :-)

PIMP OPP GENSEREN // DIY 

God morgen!
I dag og i morgen er det planleggingsdag på skolen, og i barnehagen her i Drøbak. To dager til hjemme før det braker løs med skole igjen. Jen og OC har allerede gått i barnehagen to uker så dette blir en lang helg for de. Ikke de værste dagene å ha planleggingsdag på, har dere sett værmeldingen for den kommende uken? Her på østlandet skal de være helt fantastisk! Derfor blir det årets første stranddag for oss i dag.

TIPS: Forleden kom Jenny og jeg på en god idé for å få genseren hennes til å se litt finere ut. Vi perlet snorene! Det ble så fargerikt og kult! Jenny ble så fornøyd at smilet nesten gikk rundt. En stolt jente som tuslet i barnehagen den morningen..
Ønsker dere en nydelig dag i sommerværet. Det er bare å grave frem bikinien igjen!

Følg Lykkemamma på facebook //
Instagram //
Snapchat: marlennordby

HANDLET PÅ SALG 

God morgen!

Nå er jeg heldigvis på bedringensvei. Det er fortsatt krise på natten, jeg snorker visstnok og føler selv at natten tar et år eller no. Men det er forkjølelsens sjarm det!
I skrivende stund sitter OC og jeg ved kjøkkenbordet. Jeg drikker kaffe, han cheerios. Han klager litt at det er kaldt på stolen, men som jeg sa - sånn blir det når du ikke vil kle på deg.. Den lille fantungen der, han gjør så mye rart om dagen. Flaks for han så er han så veldig veldig søt! Jeg kan med hånden på hjertet si at vi ler oss i hjel hvertfall to ganger i løpet av en dag  av han der.

Sjekk hva jeg fant her om dagen! Jeg nevnte det såvidt i mitt #24timermedlykkemutters i går. Jenny trengte ny allværst jakke (heter det det?) og jeg fant en kjempe fin i knal rosa fra Reima på 50%. Med tre barn er vi helt avhengi av å være smarte, og være på utkikk etter gode salg. Nå som høsten og vinteren nærmer seg (I know ... but its true) så må jeg gå igjennom hva de trenger og hva vi har fra i fjor, ikke minst hva som kan arves videre. Jeg begynner å få en god oversikt og nå kan jeg krysse ut høstjakke til Jen. Allværsjakkene hennes fra de forrige årene er vasket og puttet i haugen med klær som er for små. I september blir det sendt på bruktmarked!


Jeg tok også med meg verdens mykeste joggedress til Jenny. Også på 50%. Den tipper jeg er fantastisk til kaldere dager..

Hvis dere vil så kan jeg lage en oversikt over hva vi trenger før høsten starter, og hvordan jeg tenker. Det er et lite puslespill med mindre man handler inn alt når vinteren kommer, men det blir gjerne dyrere enn hva det trenger å være.

Nå begynner dagen! Christian og Maya har også stått opp, nå gjenstår det bare å vekke lille Jen. I dag er det barnehage og turntrening på agendaen! Ha en fin dag!

VERDENS BESTE SANDALER FOR SMÅ TOTTER


Pappaen og Mays var på sko shopping i Spania. Etter flere timer (i følge pappaen, Maya syntes det gikk fort) fant hun endelig hvilke sandaler hun ville ha. Like som mammaen sine ❤︎ Gjett om mammahjertet smeltet da.. Birkenstocks.. The best.

PERFECT LITTLE DRESS

Samarbeid med babystore, Little J i finfin hverdagskjole. 


God morgen ♥ I dag har mine to yngste 17mai fest i barnehagen, og i den anledning har Jenny pyntet seg med denne nydelige kjolen som kom i posten for litt siden. Perfekt kjole til barnehagefest med uteleker, pølser og is, dessuten så elsker jeg den blåfargen.. Akkurat passe pyntet! Bunaden for vente til søndag :)

Nå er det så god stemning i heimen altså. Påfyll på favorittkaffen, vi har god tid, solen skinner og jeg har hoppet i treningstøy for å være sikker på å ikke snike meg unna. Jeg må på trening i dag. På mandag fikk jeg meg en skikkelig støkk siden jeg ikke har kontakt med venstre side av nedre kropp så kjenner jeg heller ikke når jeg tar i for mye. Plutselig kom det en grusom lyd inne i musklaturen i rumpa mens jeg gjorde en skikkelig "rumpe øvelse". Jeg så for meg at hele musklaturen gikk til h.... Jeg fikk HELT panikk og frykten for den ødelagte kroppen min ga meg en på trynet. Skikkelig. Heldigvis føler jeg meg fin, men jeg skal ta det med ro en ukes tid. Jeg fikk meg en reall strekk (det merker jeg ikke) og jeg vil ikke provosere mer. Problemet er at jeg blir litt redd for å trene, men det er det eneste lysglimtet jeg har på formiddagene så det er ikke aktuelt å slutte med det. Nå høres det ut som jeg trener hver dag, DET gjør jeg ikke. Men de 2 dagene i uken hjelper meg mye.. 

Nå sporet jeg helt av her..

En siste ting før jeg må begynne med frokost og matpakker... Så gøy at dere liker det jeg legger ut på snapchat! Jeg fikk smaken på en helt egen videoblogging jeg - haha! 

17 MAI TØY TIL BARNA

Hvordan ligger dere an? Henger tøyet klar til søndag? Jeg hente barnas tøy frem i går for å få litt oversikt.. Alle 3 har bunader. Alle tre er så heldige å få avre både bunad og sko. Dette mangler/må gjøres: 
- Skjørt til Maya sin bunad. 
- Legge opp Maya sin bunad. 
- Sko til OC? Pensko eller bunadsko? Sjekke Finn?
- Dobbelsjekke hvite strømpebukser. Trenger de nye? 
- Kjøpe sløyfer til jentene. Helst fra "Den lille prikken over ién". 

Ikke minst, fortsette å sjekke værmeldingen, og håpe at det som meldes holder seg. Foreløbig ser det veldig bra ut nemlig!

Noen andre lure ting jeg må huske på før 17 mai?  

UNDERTØY TIL GUTTA

// Samarbeid

De første boxerne jeg kjøpte var fra billigkjede. Etter første vask ble det to hull. (Tviler ikke på at dette var uflaks, men irriterende likvell. Det ser ikke ut som den tåler 10 vask til for å si det sånn) den har biler over hele seg. OC elsker den, og derfor brukes den så ofte som mulig. OC syntes denne er fin, mammaen syntes ikke det. Jeg syntes den var stiv og irriterte meg over den dårlige kvaliteten. Jeg må også innrømme at jeg ikke elsker de 122 bilene i forskjellige farger. Sorry, but its the truth.. 

Derfor begynte jeg å søke rundt. Finnes det gode, og fine boxere til så små gutter? Og jammen om det gjør! Jeg har bydd på meg selv og fått til et samarbeid med Sam & Sofie - for de hadde mye bra undertøy! De har generelt svært mye bra tøy til barn!
Jeg fikk plukke meg ut noen forskjellige for å teste, og jeg nå har jeg blitt en racer i "boxere mini size" og dette vil jeg jo dele med dere! Hvem vet, kanskje finnes det en annen i akkurat min situasjon - på leting etter klasiske fine og gode boxere til lille pjokken på 2-3 år ;-) 

Min favoritt nummer 1: Økologisk undertøy fra Okker-Gokker. Så mykt, og ingen stramme sømmer. Samtidig så sitter det så godt på den lille kroppen. Undertøyet er allerede vasket 5 ganger, og det syntes ikke engang. Dette liker jeg! 

OC fikk tilsendt et set, altså trøye og boxer.. Og bare se her.. Ingen merkelapp i nakken som klør. Her snakker vi barnevennlig!

OC er plaget med atopisk eksem til tider. Da er økologisk bomull gull verdt. 

Andre merker jeg digger er MOLO sine! De er nokså tjukke, så jeg vil ikke bruke de på de varmeste dagene i sommer, men i dette været er passer de perfekt! Jeg elsker utseende, de er jo bare så fine! HUMMEL har vi også brukt mye! Minner mye om Bjørn borg sine.. 

Alle disse finner dere hos Sam & Sofie. Jeg er meget fornøyd over å finne undertøy som varer og varer, og i tillegg er myke på kroppen. 

NYTT FAVORITT MERKE / EBBE KIDS

God morgen fintfolk! 

Som jeg har nevnt tidligere så har jeg et hyggelig samarbeid med babystore, og barna har fått tilsendt noen plagg fra blant annet "ebbe kids" og jeg må si jeg er imponert. Jeg har selv valgt ut plaggene, men siden jeg aldri har testet ut merket før var det kun basert på hvordan det så ut på hjemmesiden. Nå er klærne brukt flere runder og jeg har fått meg et nytt favorittmerke til barneklær! Kvaliteten virker super, stoffet er mykt og barnevennlig, prisen er god og stilen er laidback og pen. "Pene hverdagsklær" som jeg liker å kalle det. Kjoler som tåler vask på vask, og lett kan brukes til lek i barnehagen, eller på trampolinen... Jenny og mammaen liker ♥

Samarbeid

Kjolen kan kjøpes her // 


Nå er morningen i gang, og takk og lov for det. Jeg har hatt mareritt i hele natt og er helt skjelven enda. Christian og jeg har nettopp begynt å se "the missing" serien som ligger på TV2 sumo, og jeg har klump i magen.. Går ikke noe mer inn på det, men det er heavy shit for mamma og pappahjerter.. 

Jeg har fått litt tilbakemeldinger på "24 timer med lykkemutters" og til dere som er redd jeg har sluttet med det - det har jeg ikke! Det tar en del tid å skrive det innlegget så timingen på passe. Men det kommer plutselig :) Det samme med bleieslutt-innlegget. Jeg er så stolt av OC at jeg nesten sprekker ;-) 

Nå skal vi spise frokost vi! Ønsker dere en heeerlig dag ♥♥ 

 

DAGENS 7 ÅRING

Jeg kan ikke helt forstå hvor stor Maya har blitt.. Snart skal hun i sin første turn konkurranse og hun er så spent! Jeg tok litt bilder av henne mens hun øvde på øvelsen sin i bom i dag tidlig, før skolen. Hun er så bevisst blitt, så selvstendig men samtidig så tilstedet. Hun krever mye av meg som mor, og tar ikke alt for god fisk som barna gjør når de er mindre. Nå diskuterer vi, og hun stiller spørsmål til hvorfor ting er som de er, og hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Det er så deilig å se! 

Jeg kan bare glemme å finne frem klær til henne lenger.. Hun vet selv hva hun vil ha på, og hvordan det skal brukes. Når jeg kjøper klær til henne kan jeg ikke lenger velge det jeg syntes er fint, men må ta hensyn til henne også. Heldigvis har vi ganske lik smak, enn så lenge :)Every girl needs a hoodie

Hoodie - Babystore // bukse - zara // sko - nike    

                                                                                                                                                                   //Reklame

Maya har fått ny hoodie av BABYSTORE, fra merket "how to kiss a frog". Da jeg hadde min egen nettbutikk med barneklær så var dette merket mest pentøy til jenter. Nå virker det som de har fått en annen stil, og jeg digger den litt røffere stilen.


Nettbutikken "babystore" var helt ny for meg inntil noen uker tilbake, og det er ganske rart med tanke på hvor stor den er. Jeg pleier å ha god kontroll på nettbutikker rundt forbi siden jeg har jobbet i bransjen selv noen år. Jeg stiller høye krav til hva jeg syntes en nettbutikk bør ha for å være bra, og denne nettbutikken har faktisk alt! De er så store, og klarer likevell å ta vare på kundene sine. De har alle mulige slags merker, både billige som dyre - og det syntes jeg også er viktig. Alt fra converse, GANT, Joha, Little Marc Jacobs og Reima + maange flere.. Noe for en hver! 

I disse dager har de Mid Season Sale på vårklær og sko, så hvis dere er på utkikk etter ny vårjakke så ta en titt innom her! Føler meg heldig som får samarbeide med Babystore :-)

VÅRKLÆR TIL OC

God morgen! Skal si det hjalp med 10 timer søvn, gitt. Vurderer å kutte ut alt som heter voksentid og invistere i søvn i stedet, for det gjorde undeverker. Spørs om det faktisk blir umulig siden jeg egentlig er et lite nattdyr. I krisesituasjoner fungerer det hvertfall! 

Vi prøvde oss en liten tur ut i går, og det er så deilig å slippe den store dressen, votter og alt som følger med. For sånne små mennesker som kun har beveget seg i en kort periode må det jo være en drøm å kaste vekk vinterstøvler å få på joggesko! OC er hvertfall helt vill! Han løper, løper og løper! Med mindre han farter rundt på denne flotte rød audien han har arvet av verdens beste naboer ;-)

Jakke fra MiniAture (hostbarn) bukse fra PompDeLux, pannebånd fra #reima (fra junior i Drøbak) og joggesko fra #adidas (Lykke kjøpte da han var i NY). 


I dag kommer Besse (barna sin oldemor) og skal holde OC og meg med selskap noen timer. Det kan bli litt intenst så mange dager bare vi to på dagtid ;-) Jeg skal prøve å få gjort litt hagearbeid om kroppen er enig, den skranter veldig om dagen nemlig. Ikke overraskende etter en tøff uke fysisk, i tillegg til lite søvn. Solen har meldt sin ankomst så en kaffe i solveggen er hvertfall på agendaen, det kan ingen vond kropp ta fra meg!

Ha en fin torsdag, og takk for at dere leser ♥ 

BILLIG KLÆR VS DYRE KLÆR

Hei dere!

I går handlet jeg litt nytt undertøy til jentene. "Plutselig" så brukte ingen av de like sokkepar, og alle hadde hull. Trusene ble brått så utvasket at mønsteret ble borte. Er ikke det rart hvordan det plutselig skjer?  Dette skjer i perioder, og nå var det sårt på tide med litt nytt undertøy. Jeg er bevisst på hva barna trenger, og handler aldri "litt her, og litt der" Dette for å spare penger, og miljø. Alle klærne som Maya får, skal Jenny arve. (Dessverre er undertøy en forbruksvare så det stiller seg litt annerledes).

Det er stadig en debatt om dyre klær VS billig klær. Med tre barn har jeg gjort meg opp mine vaner, og tanker om dette. Jeg handler både dyre og billige klær, men det har en baktanke. For eksempel har barna mye jeans, fordi disse er slitesterke og kan kan brukes i flere generasjoner. Maya har et par lyse jeans som hun elsker. Hun har slitt de ut, og det er hull på begge knærne. Hadde vi hatt en bruk og kast mentalitet her i hus ville de for lengst vært på dynga, men de brukes like mye som før. Hull på knærne er kult, og med litt oppbrett blir det en jeans blir det en sommer variant. Jenny gleder seg stort til å arve!

At levis buksen til OC som 2 andre har brukt før han, er like fin er ikke å kimse av! Folk vet at LEVIS er bra, og det er populært. Jeg slenger gjerne inn to ekstra hundelapper for å kjøpe en levis bukse, enn en jeans fra HM som kun varer en sesong. Når vi er ferdige med buksen så selges den videre på bruktmarked. Gjenbruk. Det er lettere å selge en levis bukse enn en bukse fra en billigkjede. Sånn er det bare. Fordi follk vet hva de får..

Det er ikke bare merker som er dyre, som holder kvaliteten. Dette merkes spesielt godt på barneklær - og de kjøper jeg ikke. Jeg er ikke merkebevisst pga selve merket, men på kvaliteten og utseende. Jeg handler også fra en del billigkjeder som jeg syntes er bra. Lindex har jeg alltid vært fornøyd med når det kommer til hverdagsklær, og selv skjøre bluser har både Maya og Jenny brukt i flere sesonger.. Jeg velger å være bevisst så jeg kan plukke litt her og der, fra forskjellige merker. 

Når det gjelder yttertøy og sko passer jeg alltid på, så jeg vet hva jeg får. Ytterjakken til Maya kan brukes to sesonger og jeg er helt avhengi at den holder seg bra, siden Jenny og OC skal overta. Jeg er veldig opptatt av at klærne seg bra ut, og med god kvalitet så de tåler mye bruk og ser fortsatt ordentlig ut. Maya arvet en nydelig cardigan fra en venninne, og den er godt brukt men holder seg like pen. Gull verdt. 

Jeg følger alltid med på debatter rundt omkring i media, fordi dette interesserer meg. "TV 2 hjelper deg" kan ha tester av vinterdresser som slakter forskjellige merker, og jeg har tatt meg selv i å være helt uenig. Det er fordi vi har forskjellige barn, med forskjellige bruksområder. Det florerer av forskjellige meninger, og noen syntes billig er like bra som dyrt, mens andre ikke. Sånn er det bare! Det jeg syntes er viktig er å fokusere på bruk og kast. Miljøet. Kan barna rundt utenfor nærmeste familie arve? Lever klær til uff, eller andre som trenger. Eller bruktmarked. Her i hus setter vi stor pris på alt vi arver, og vi er heldige som får arve!

Til lille Jennypenny. Truser og sokker fra Kappahl, bluse, cardigan og bukse fra lindex. Til Mays. Bukse og kjole fra Lindex. Undertøy fra Kappahl.


Tips til å handle klær til barn:
- Vær bevisst på salg i nærområdet og på nett. Da kan man gjøre mange kupp. 
- Man kan finne mange fine klær på bruktmarked. Yttertøy og hverdagstøy. 
- Ha byttekvelder med foreldre med barn i samme alder. 
- Ikke vær flau eller for stolt til å vise at du syntes det er hyggelig å arve. Det trenger ikke bety at man ikke har penger til å ta vare på barna, men er bevisst på gjenbruk. 


// Lik hvis du er for bevisstgjøring av klesforbruk :)

OC LIKER KALDE DAGER

Reklame. 
Selbuvotter fra nissens postkontor i Drøbak, Ecco sko arvet fra nabojenta, memini lue arvet av liten fetter, chinos fra Lindex og Mini a Ture jakke fra Høstbarn. Babyen? Laget av meg #stolt PS. Jeg er klar over at han ikke akkurat er noen baby lengere, men her i hus er den minste alltid baby.. Enn så lenge er det han ♥

God morgen! Jeg sitter med morgenkaffen og nyter stillheten.. De to eldste sovnet sent i går, og derfor "truet" jeg de til å sove lenge hvis de skulle orke bursdag for Onkel Loke som blir 18 år i dag (huurraaa) og overnatting. Hvis de kjente at de begynte å våkne, skulle de lukke øynene å sove enda litt til.. De sover enda så det ser ut til å funke ;-) Jeg er alene med barna siden Christian jobber mye om dagen, og da skal jeg ikke ha noe unødig slitne / slitsomme barn ;-) 

Før vi skal i bursdag skal jeg pakke ferdig en gjeng med pakker og handle inn den aller. For ikke å glemme å pakke! I morgen reiser vi! Jeg og barna i forveien, mens resten av gjengen kommer opp mandag! 

Hva syntes dere om den søte store babyen min ovenfor, og den fine vinterjakken hans? Jeg elsker den, og den er akkurat så god som jeg ønsket. Som skrevet tidligere så har vi brukt den tynne versjonen av denne jakken hele sommer og høst, og vært superfornøyd. Jeg er om mulig, enda mer happy for denne. Den er mykere (ikke så rart siden den har mer for) også syntes jeg alvehetten er så søt. På de kaldeste dagene bruker han ull under, ellers har vi ikke trengt noe annet enn body og genser. Han bruker den hver dag, til og fra barnehagen. Det er jo ikke til å skyve under en stol at jeg ELSKER at den er så fin å se på heller.. Jakken har OC fått av samme nettbutikken som han fikk vinterdressene sine. Innleggene om de kan dere lese her og her. Nettbutikken Høstbarn leverer både klær, interiør og produkter til barn. De har et stoort utvalg, verdt å ta en titt :-) 

Nå begynner dagen!! Vi ses :o)

VINTERKLÆR TIL SKOLEJENTA

ReklameJakke fra Molo, lue fra pomp de lux, støvler fra boogs.

God morgen! Er dere våkne enda? Begynner barna å bli spente og våkner ekstra tidlig? Ikke mine to eldste, men han yngste har surret mye i det siste.. Jeg tror ikke det har noe med jul å gjøre da, han er ikke helt der enda.. De to eldste begynner å glede seg stort, men de vet at vi skal feire i Trysil så den store glede-seg følelsen kommer nok for fullt når vi setter oss i bilen, enten søndag eller mandag. 

Hva syntes dere om Maya sin nye vinterjakke? Vi ELSKER den! Ikke bare jeg, men Maya også. I fjor var hun ganske klar på at når dressen blir for liten så ønsket hun seg jakke og bukse, og ikke heldress. Det blir lettere å bruke på skolen, også har lillesøster det ;-) Tidlig i høst ble dressen solgt på bruktmarked, og Maya trengte nytt vintertøy! Jeg nevnte det på bloggen og fikk mange tips fra dere! Siden Jenny har REIMA sett (veldig fornøyd) så hadde det vært morro å teste noe nytt! Jeg fikk en forespørsel av en hyggelig dame som driver en stooor nettbutikk med barneklær og utstyr på Nesodden. Dere har kanskje hørt om Sam & Sofie? Hun overbeviste meg om at jeg måtte teste vintertøy fra MOLO, og ville gjerne gjøre et lite samarbeid fordi hun "visste" jeg kom til å elske det. 

Nå har vi brukt jakken i snart 2 måneder, og hun har helt rett. Vi elsker det! Buksen ogsåå.. Men den har ikke vært i like mye bruk enda. Den får vi testet skikkelig i juleferien! Jakken fra MOLO er varm og myk. Den har bra passform, og kan "formes" og dras inn i livet med strikk. Maya har aldri blitt våt (!) og den holder seg utrolig bra! Og til sist.. Så er den SÅ fin! Vi digger den nesten neonrosa fargen. Hun lyser opp i skolegården mellom 60 barn..

Selv sier Maya at det beste ved jakken er; den har mange lommer, den er ikke noe kald og den har fin farge.

En av mine svakere sider er at jeg ikke liker å prøve nytt, og det gjelder så mangt - også barnas utstyr, derfor var jeg i tvil om å kjøpe MOLO, men nå er jeg ikke i tvil. Molo er faktisk så bra som brukerne sier. Enkelt og greit. Tips som jeg så akkurat nå mens jeg tittet på nettsiden. Jakken er på 30%.

Nå kom turnjenta mi inn på TV stuen! Hun er så søt.. Jeg har nevnt tidligere at Maya og Jenny skal få hvert sitt rom, og det er Maya som skal inn i et nytt. Jeg planlegger og tenker, og hun trenger det meste nytt siden de har delt på alt de siste 2 årene. Et par ting er på plass, og jeg kan si så mye at det blir turn - inspirert dekor på veggene. Flaks for Maya - og oss,  så har hun bursdag i januar, og det er da flyttingen skal skje. 

Nå mååå jeg begynne på matpakker og påkledning. Vi ses ♥ I´ts good to be back ♥

UPPDATE OG OC SIN ANDRE VINTERDRESS.

God kveld ♥ Klokken er halv åtte, og jeg er helt stupings. Lange netter med OC om dagen, og derfor lite blogging. Hvis øynene titter på skjermen for lenge så faller de faktisk igjen.. Ellers så er det juleshow for turningen til Maya og Jenny som jeg hjelper til med, så dagene flyyr litt for fort forbi.

Jeg har tatt litt bilder av vinterdressen til OC som han fikk av høstbarn - vi har nå to dresser (veldig heldige) en fra REIMA og denne nr 2 dressen fra Mini a Ture. Reimadressen fungerer 100%  i barnehagen, og det merket har vi hatt i flere år. Mens Mini a Ture har vi aldri testet tidligere. Hittil er jeg kjempe fornøyd! Passformen er god siden den har strikk i ryggen, samt solide strikk under bena. Den er så fin utseendemessig, i tillegg til at den både er myk og varm. Hvordan den fungerer i vått vær har jeg ikke funnet ut enda. Jeg kommer tilbake til det :-) Vi har også fått teste vinterjakken til Mini a Ture i vinter, og den gleder jeg meg til å blogge om. Den er så god!! 
Nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen (med OC på fanget) og kjærsten. Vi skal se på den nyeste sesongen av 24. Det er liksom kjærsteserien vår, 10 år siden første sesong ble vist på TV. Føler det var i går vi lå på gutterommet til Lykke å så på.. 

Takk for at dere stadig stikker innom. Jeg har masse på hjertet så hvis nattesøvnen bare blir et hakk bedre så ses vi i morgen tidlig. Krysser fingrene for det! Ha en fin kveld kjære dere! Klem fra meg  

ÅRETS VINTERDRESS....

Falt på REIMA! Dressen er sponset (heldige oss) av den fine nettbutikken hostbarn, men merke og modell er valgt ut av meg. Jeg gikk mange runder, noe dere kanskje husker fra dette innlegget? Siden OC kun er 1 1/2 år så er jeg avhengi av å ha en dress jeg VET er god. Den må bare varm, myk og tørr. Jeg har kun gode erfaringer fra REIMA så dette er den perfekte barnehagedressen i vinter. Den har reflekser på forskjellige steder på hele dressen, i tillegg til en god strikk på bena. Et must for meg. I tillegg så det er rom for å ha en dress som er en størrelse større enn han trenger fordi det er strikk livet og håndleddene. Mye mulig denne passer til neste år også. Krysser fingrene!


Arvet sko etter Maya fra svenske KAVAT. De er 6 år gamle, og like pene og gode. Fleecelue og ullvotter fra REIMA. 

Når det gjelder nettbutikken OC fikk dress av så anbefaler jeg dere å ta en titt innom. Høstbarn & Bambina som den heter, er to nettbutikker som har slått seg sammen. Tidligere solgte de klær og interiør hver for seg, men nå samarbeider de og har et mye bredere utvalg av utstyr, klær og interiør. PS. De har butikk i Oslo dersom man er i området. 

Vi har faktisk fått testet enda en dress til denne vinteren, og jeg kommer tilbake med bilder! Noen som kan gjette hvilken det er? Den er så FIN, og jeg håper og tror den lever opp til de forventingene jeg har. I mellomtiden er OC varm og god i reima sin ;-) Er han ikke fin? Jeg er jo hakket for redd for farger, men dette funker som bare det. Jeg syntes han er så søt #hjerteriøynene. Vi har virkelig vært heldige i høst, en god side ved å legge så mye tid og energi i bloggen sin ♥♥

Over til noe helt annet.. Så dere bildet på instagram i går? Vi hadde hele søskenbarngjengen (utentatt det eldste gullet) på middag. Følte meg som mormor og de 8 ungene.. Tempo var høyt, men det var så koselig. Det var tre gutter på 1 år, to på 3 år, en på 4 år og en 6 åring rundt bordet. I tillegg til mammaene. Det ble ikke de dypeste samtalene rundt bordet i går ettermiddag, for å si det sånn ;-) 

Nå sitter jeg i sofaen, med en bedøvd ansikt, rett fra tannlegen.. Jeg er bedøvd fra øye ned til halsen, føler jeg. Jeg ser helt skeiv ut. Maya og Jenny kommer til å le seg i hjel når de ser meg i ettermiddag, la oss håpe det har blitt bedre innen da! 

SHOP ONLINE


Denne vinteren er vinteren der alle tre barna har vokst ut absolutt ALT! Er det mulig? Det jo sikkert det med tanke på at jeg ikke trengte å handle så mye nytt i fjor.. Da måtte det bli i år.. Vintersko, vinterdress og jakker og ikke minst ull. Jeg titter rundt på nettet og prøver å finne ut hva som passer seg best. Vinterdress og jakke til OC er faktisk under veis, og jeg GLEDER meg til å ta bilder av han i den nye dressen. Da røper jeg også hvilken det ble ;-) Men jeg kan si at det ble en god gammel slager. 

Maya trenger også nytt. Hun vil ikke ha heldress i år, noe som faktisk passer bra. Da slipper jeg å kjøpe vinterjakke og vinterdress, men heller jakke og bukse. Jeg snuser litt på MOLO, etter deres anbefalinger faktisk. Det var noen som lurte på om jeg kunne begynne å legge til linker til nettsider jeg bruker, og det kan jeg selvfølgelig. Jeg skal også begynne å skrive hvor mine egne antrekk er fra. Jeg har fått noen tilbakemeldinger på det, og nå er det skjerpings :-) 

Når det gjelder MOLO så tror jeg vi går for denne jakken, og denne buksen fra Sam & Sofie. Må bare høre med sjefen selv først, hun kommer hjem fra skolen om en times tid ;-) Nå må jeg dusje. Kald og vondt etter dagens trening. Senere skal vi i bursdag til min kjære fine lillesøster som fyller 15 år i dag!! Hipp hipp hurra!!

DAGENS 4 ÅRING

// Deler av innlegget inneholder reklame


Jenny fikk en litt annerledes kjole fra pomp de lux enn Maya, ref. dette innlegget. Den er kjempe fin, og Jenny elsker den. Myk og fin med lange ermer. Du finner den her. Bildene er knipset fra søndagen, like før vi skulle i bursdag. Jentene måtte bare hoppe en runde paradis først. Den ente med en juksemaker og en politimester Bastian ;-) PS. Legg merke til yndlingsjoggisene til Jen.. Hun trenger nye ;-) Både for små og slitt.. Men hun ELSKER de! Matcher antrekket, eller hur? 


God respons på gårsdagens innlegg må jeg si! Det beste var gode tilbakemeldinger, og jeg føler det er rom for å yte meningene mine. Det føles godt. Det er selvfølgelig noen ubehagelige tilbakemeldinger jeg ikke føler jeg fortjener, men sånn er det alltid. Disse kommentarene bunner vel egentlig i at innlegget ikke er lest ordentlig? Jeg verken mobber, henger ut eller skriver noe stygt om venner eller familie. Jeg liker bare ikke fokuset som det har blitt mer og mer av. Men, nok om det. Det er min mening, og noe jeg følte jeg ville dele. Takk til dere som skriver saklig og forteller deres synspunkt, selv om vi ikke mener det samme. Og til dere som takket meg, for tørre å skrive det. Det var ikke noe jeg bare liret av meg, for å si det sånn.. Jeg brukte noen dager på å redigere for å vite helt sikkert hva jeg ønsket å formidle. 

Her i hus regjerer altfor lite søvn, astma og munn & håndsyken, igjen..! Null mat, ikke smokk og veldig veldig trist. Spesielt om natten.. Det eneste som hjelper er kald drikke. Nå har det vart noen dager så jeg håper det straks gir seg. Natten var faktisk 2 % bedre enn forrige, så det går riktige veien ;-) 

#24timermedlykkemutters kommer i slutten av uken. Det tar litt tid å skrive innlegget og tid er ikke noe jeg har akkurat nå. Hver gang jeg setter i gang med noe som krever litt mer enn 5 minutter blir jeg avbrutt av en pjusk gutt. Derfor kom ikke dagens innlegg før nå heller. Det skal sies at han lille syke har minutter i løpet av dagen når han er veldig pigg. Mens jeg snakket i telefonen i sta fylte han søplekassen på badet med do-vann med drikkekoppen sin.. FLOTT. Ikke vil han ha på bleie heller, så den tar han av... Det byr på utfordringer. Nå ligger han tett inntil meg og dupper av. Det tar på å frakte vann fra do til sølpekassen skal en vite..!

Nei, nå kreves det begge av mammas armer. Jeg må gå.. Vi ses ♥ ♥

REGNTØY TIL BARNAJen og OC sitt regntøy fra Didrikson. Det beste jeg har prøvd!

God morgen! Etter den uken som var med regn hver dag.. Og ikke litt regn heller.. Fikk både Jenny og jeg kjenne på hvor dårlig regntøy hun hadde. Hun fordi hun ble våt det sekundet hun gikk ut. Jeg fordi regntøyet som måtte skylles hver dag etter barnehagen, aldri tørket igjen.. Hun har kun arvet regntøy fra billigkjeder som Lindex og Kappahl. Det er sikkert 4-5 år gammelt, og røket strikk i bena. Jeg tenkte ikke tanken på å kjøpe nytt så lenge det fortsatt passer i lengden, men etter forrige uke var det ikke i tvil. Spesielt ikke da jeg naturlig nok sammenlignet OC sitt regntøy som vi kjøpte fra Didrikson i sommer. De beveger seg litt forsjellig selvfølgelig, og Jenny er ute lenger av gangen, men likevell. Det er tydelig forskjell, og regntøyet fra Didrikson tørket så fort. Han har ikke vært på grensen til våt gjennom, og det var ikke like klamt og "gnissent". 
Nå gleder Jenny seg til det skal regne denne uken ;-) Jeg kjøpte en 1-2 størrelser over det hun bruker, men det gjør ingenting siden det er knapp i ermene og strikk i livet, samt i bena. Dette kommer hun til å ha i flere år. God følelse! Pengene jeg brukte kom fra bruktmarkedet noen uker tilbake. Husker dere? Jeg solgte masse klær, og satt igjen med et lite overskudd. Digg!!

Nå skal barna vekkes! Dvs jentene.. OC er selvfølgelig våken allerede.. Sitter ved siden av meg og griser med yoghurten sin ;-) Han hilser, forresten! 

DAGENS 6 ÅRING

                                                                                                                                                                                                                                                                      // Reklame

Antrekk fra pompdelux. Cardigan HER, kjole HER, lue og skjerf HER og leggings HER. Fargen heter "eggplant"

Jeg føler meg så heldig som får lov til å samarbeide litt med POMPdeLUX. Jeg har handlet klær til barna fra nettbutikken i 4 år, og elsker designet, den fine prisen og kvaliteten. Da jeg fikk spørsmål om å teste et antrekk hver til jentene så var det ikke tvil. Jeg kjenner produktene så godt fra før! Nå er Maya klar for selskaper og adventstid ♥ Jeg gleeder meg!


I dag har vi vært på frokost hos venninnen med barna. Ikke Jen da, hun har vært hos sin egen venninne (Hun har blitt så stor.. Det er så rart når de får sitt eget lille liv, hvis dere skjønner?) I ettermiddag var vi i familiebursdag til Mathias (lillebror) som fylte 18 år i forrige uke. Nå skal barna bades og gjøres klar for en ny uke. Vi snakker alltid litt om hvordan uken ser ut, hva som er viktig og huske på, osv. En ting jeg ikke trenger å minne de på er halloween på fredag hvertfall.. 

Vi ses i morgen tidlig ♥ Ha en deilig kveld!  

WITH LOVE FROM POMP...

... De lux... Jentene fikk gave fra Pompdelux i går! For å si det sånn.. Det var full match! Jeg har tatt bilder av de fine klærne, legger ut om litt :-)

I går var en laang dag, for å være helt ærlig. C jobbet fra tidlig til ettermiddag. Vi var på posten, kjøpte nytt regntøy til Jenny (viser i morgen, det beste etter min mening), kjørte en tur til på posten for å hente en gave til OC (viser senere). Vi raket løv, jentene ryddet rommet sitt og jeg brettet en haug med klær. Det koseligste fra hele dagen var leking på lekeplass nede i Drøbak sentrum sammen med Christine (venninne) og jentene hennes. Hvis dere følger meg på instagram så dere bilde av den yngste i går #svigerdatteremne, hihi. Kvelden gikk som vanlig, lørdagsgodt og barnetv. Både C og jeg sov kun en time etter barna.. Utslitte begge to, men på hver vår måte.

DAGENS OCElsker å style det lille mini-mennesket mitt! Black and white. Denim. Hoodies og skinny jeans.. Bukse fra Lindex, body fra zara. As simple as that.

God morgen fintfolk! Er dere våkne? I dag jeg litt ekstra tidlig ute med alt. Dere snakker nemlig med Dyrløkkeåsens trafikk politi, for dagen. Oh yes! Jeg skal stå ved innkjørselen til skoen en timestid og passe på at travle foreldre med dårlig tid kjører pent, og fredelig når de leverer barna sine. Fint tiltak eller hva? Det er 2 klasse som står for trafikkaksjonen og i dag er det min tur. Hvis dere tilfeldigvis er i nærheten, så si hei! Jeg er hun med neongul vest og "stopp" skilt!

Vet dere hva? I går fikk jeg en gave. Fra en helt spesiell. En så himla fin gave, som fortjener å bli vist frem. Jeg er heldig ♥ Tar bilder og viser dere om litt. 
Må bare dusje og se ut som folk først. Og før det er det trafikkvakt og trening. Satser på at jeg viser i kveld. I morgen er det tid for #24timermedlykkemutters. Er dere klare for det? Burde kanskje bytte på dagene etterhvert.. Jeg har jo ikke såå spennende liv, liksom..!

Nei nå må ting skje her. Matpakkene må smøres ferdig, og vi må komme oss av sted. Ha en F I N tirsdag ♥♥ PS. Må bare si det. Jeg har sett Sirkus Northug - nedturen (litt på etterskudd) og jeg elsker Northug. Punktum. 

DAGENS FIREÅRINGEller dagens cutiepie. 

God morgen ♠ Ovenfor ser dere Jenny i kjolen fra norske "wolland", kjøpt på bruktmarked til 30,- Vi elsker den! Ny pris er jeg usikker på, et sted mellom 400 og 600,- hvertfall. Så til en hverdagskjole er dette helt perfekt! Jen elsker ull, og elsker uggsene sine ;-) Heldig der gitt, hvertfall når det gjelder ullen. 

I dag er det trening som gjelder. Jeg skal skal skal, komme meg på trening. Ellers så ventet to undersøkelser på ahus denne uken, men det er ikke før litt senere i uken så jeg orker ikke begynne å gruble på det enda. Det er leenge til onsdag..! Nå må jeg vekke huset, og sette i gang mandagsrushet! Stearinlys er tent og planen er å ha en koselig frokost før uken braker løs. Vi ses ♥

VINTERDRESSER 2014 // MINE FAVORITTER
God morgen! Ovenfor ser dere årets favoritt vinterdresser. Reima har jeg brukt i flere år, og er en safe dress. Det finnes så mange modeller så det gjelder å finne den modellen som passer ditt barn best. Didrikson kom ut som "best i test" i årets test av foreldre og barn, og er kjempe bra! Den blir litt for stiv for min lille ettåring, men for de større barna som har lettere for å bevege seg så er den bunn solid! Mini A Ture dressen har jeg aldri prøvd, men hvis den er like bra som vår/høst jakken i kvaliteten så har jeg troen. Dessuten er de så fine! Årets fineste rent utseende messig er dressene fra Mini Rodini. Herlighet, se den pandadressen da?! Jeg kjenner ikke til yttertøyet, men de er visst poppis i sverige, så jeg krysser fingrene for at de leverer!

Når det gjelder årets test av vinterdressen fra foreldre og barn så er jeg litt skuffet. Jeg skulle ønske det var flere dresser som ble testet, selv om jeg skjønner de ikke kan ta med alle. Men kjente dresser som polarn o pyret, MOLO og mini A ture som har vært på markedet lenge, burde vært med. 

Hvilket dress blir årets vinterdress hos dere? OC mangler dress så jeg er i tankeboksen om dagen. Brått blir det kaldt! 

Edit // Så gøy at dere svarer når jeg spør om hvilken dress dere har i år! Det settes stor pris på! Og på bakgrunn av det så vil jeg nevne at jeg selv har hørt at årets yttertøy fra pomp de lux er råbra! Jeg elsker klærne, men aldri prøvd yttertøyet. Nå ble jeg fristet! Jeg vil også trekke frem Ticket sin dress som flere av dere skryter stort av. Dette har jeg også hørt av flere, og tenker at den fortjener å bli nevnt i jungelen av vinterdresser :-) Anbefaler dere som leser å titte innom kommentarfeltet, der er det mange erfarne damer som legger igjen sin opplevelse. Nyttig lesing om du er usikker på årets dress!

FROM ZARA TO OC

En liten tur innom zara sin app, og før jeg vet ordet av det så er dette på vei hjem! Skal sies at han trenger alt sammen, spes 5-pack med bodys! Herlighet så enkelt det var å handle rett fra appen.. Noen andre som har prøvd?

DAGENS 6 ÅRING
Bukser og genser fra Zara, sko fra matbutikken. 

God morgen! Nå sitter OC og jeg på kjøkkenet og har en liten frokost date.. Han jobber med sine små cherrios, det er jaggu ikke lett å få de på skjeen og over i munn, han er så søt der han sitter så himla konsentrert. Jeg sitter å skriver på forholds-innlegget mitt, det er ikke helt klart enda så det blir ikke publisert i dag heller. I stedet legget jeg ut noen "dagens 6 åring" bilder, det er jo lenge siden! 

Da jeg var i Spania så kjøpte jeg litt klær til Maya. Hun har blitt så lang så da det var tid for bukser igjen så var det som hun hadde tatt på seg Jenny sine bukser. Siden det er billigere på Zara i spania så kjøpte jeg klær der, det er yndlingsbutikk! Et par gensere og tre bukser, samt et par sko fra matbutikken (typ OBS her i Norge) som kostet 8 euro, altså rundt 70 kroner.. 

Nå våkner resten av barna mine, og jeg må sette ut frokost og begynne med matpakkene. Ha en herlig morgen da dere, og husk å nyyt morgentimene før dagen braker løs sammen med barna! Jeg tar meg selv ofte i å være irritert fordi jeg trøtt, fordi ting ikke går raskt nok, fordi de vimser.. Men det er ingen hyggelig måte å starte dagen på. Noe irritasjon er nok ikke til å unngå alltid da ;-) 

TIL EN PRINSESSE

God morgen :) Endelig ble det lille mennesket mitt frisk igjen. Fargen er tilbake i ansiktet, og de nydelige øynene har fått igjen glimtet. 


Jenny´s goodiebag fra Estepona. Kjole fra Zara, sko fra matbutikken i Spania og resten av dill dall fra Claire´s. 

Dagen i dag starter som vanlig. Få hele gjengen på plass i barnehage og skole, for ikke å glemme matpakker og sekker som må gjøres klar først. Der etter er det off to the gym, før OC og jeg skal videre til astmalegen for en sjekk. Foreløbig har han hatt en fin uke, men det er vel ikke så fryktelig rart med tanke på det strålende været. Etter legen er det rett hjem, hente tre småjenter på SKO og barnehage, og følge den ene til turning. Tirsdager og torsdager de dagene med ting på agendaen etter skoletid, men det går ganske greit så lenge jeg har vært gjennom kjøreprogrammet i hodet på forhånd. Jeg har lært at det er lurt å se for seg ulike scenarior på forhånd. F.eks et lite anfall fra minsten, fullstendig stans fordi det ikke er riktig antrekk, osv. Er jeg forberedt på sånt så går ting ganske så greit, stort sett. 

God tirsdag, fininger! Takk for at dere titter innom. Sender en klem til dere ♥ 

HØSTGARDEROBEN TIL OC // SKO

Hei! Har dere begynt å få orden på høstgarderoben? Enten til dere selv eller barna? Her begynner noen ting å falle på plass, men ikke alt. Jentene arver en del, hvertfall Jenny, men OC er det verre med. Første gutten og alt vi har av dresser og sko er rosa eller veldig jentete. Noe passer fra våren og i fjor vinter, mens andre ting som dress og ull må han ha nytt. For ikke å snakke om sko. Nå er det høstsko/overgangssko som står øverst på listen og jeg lurer på hvilke som er lettest og best for en liten bolle på halvannet. 
Antrekket til OC er verdens søteste fleece fra pomp de lux, bukse fra Lindex og Nike free.


 


Jeg har vært kjempe fornøyd med timberland sine overgangssko. Jentene har hatt de i alle år, så det blir nok det samme til OC, men de er dyre. Et tips er å sjekke ut Vestby outlet for dere som bor i nærheten, der kan man gjerne finne halvpris på mye! Jeg var der noen dager tilbake, og da hadde de veldig lite utvalg dessverre. 

Er det noen som har noen gode anbefalinger å komme med? Det som er viktig for meg er; 
- Ikke for tunge. 
- Helst borrelår eller strikk. 
- Gjerne angelsko, ikke de lave. 
- "Vanntette". 

MUST HAVES // BARNEKLÆR
Hola Amigas! Har dere hatt en fin helg? Jeg sitter klar på kjøkkenet med kaffen i hånden i bikini. Planen er jo å dra på stranden, men akkurat nå så regner det! YR melder sol og varme som i går, så jeg har troen. Satser på at den titter frem straks OC våkner. Han er nemlig på sin første lur allerede, sånn går det når man står opp for å leke med ball 06. Som jeg har skrevet tidligere så passer det meg fint å stå opp så tidig, men unntak av når jeg har sittet ute med den fine naboen og drikker vin mens gutta ser på en himla viktig fotballkamp - som i går ;-) Godt vi har kaffe!

Over til dagens tips! Her om dagen var jeg en kjapp tur innom Lindex for å lete etter en myk jeansshorts til Casillas da jeg fikk øye på mine absolutte must haves i barnas skap mens de bruker bleie. Casillas har vokst fra fjorårets, men nå er nye på plass. Jeg er ikke spesielt glad i trøyer, altså de uten ermer, men vi bruker de under t-shirts og shorter som ikke er vanlig body. Det må jo være ubehagelig å bruke bleie uten body som holder den på plass... Ser for meg en følelse av at bleien vil skli av? Uansett, med en myk body som denne så kan de faktisk bruke vanlige gensere når det er for varmt til å ha en vanlig body under. Hvis dere skjønte? Vi bruker de masse! Tips, om dere ikke bruker de fra før ;-) 

Men dere! La oss håpe det blir strandvær, så ses i kveld eller i morgen ♥ .... eller på insta @ lykkemamma ♥

DAGENS OCBukse LEVIS // boblevest "timberland" // genser Kappahl // sko "ponni" // caps from spain.

God morgen! OC og jeg er oppe å deler en deilig frokost med brødskive og blåbær. Snart skal jentene vekkes. Faktisk veldig snart når jeg ser på klokken.. Christian hører vi oppe i dusjen og den lille guttebebisen min lyyser opp av lyden av pappa. Pappa er hans store helt, allerede. Når jentene er levert i skolen og barnehagen så skal vi rett på trening og lekerom! Det spørs om ikke han lille ettåringen min sover seg gjennom treningsøkten, han våkner nemlig svært tidlig om dagen, og må ha sin første lur ganske tidlig. Det er helt i orden for meg, jeg trives som morgenfugl - hvertfall når det er så fint vær! Etter trening så skal vi i 1 års dag til en liten prinsesse, for en fin fredag!! 

Kommer innom i kveld igjen, forhåpentligvis med bilder av dagen og update på treningsfronten :-) Enn så lenge så ønsker jeg dere en finfiiin fredag <3

MIN POLARN BABY
Da var han hjemme igjen. Han fine som jeg elsker over alt. Det var godt ♥ Både for kjærstehjertet og med tanke på at han er veldig kjekk å ha her hjemme! I dag har vi tatt det helt med ro. Sett på OL, selvfølgelig, og spist middag hos mammaen min. Nå er alle barna i seng, og det før kl er 19 (!) og vi skal se de siste to episodene av "mammon" på NRK, som vi har spart. Planen er å hoppe i seng klokken 21, sånn at jeg orker å dra på trening i morgen tidligtidlig. Planen er å komme i gang med den gode rutinen jeg hadde noen uker tilbake. Dessuten, en bedre start på uken finnes ikke! 

Over til det jeg skulle skrive om.. Flere av OC sine nye klær til den atopiske kroppen. Som jeg nevnte i forrige innlegg så kan han ikke bruke ull. Jeg har fått flere kommentarer fra dere med erfaring og dere tipser om Lilleba !? Tusen hjertlig takk for tips! Jeg hadde en body til han da han var nyfødt, men da var jeg ikke like bevisst på stoffet som jeg er nå. Og dere, tusen takk for alle tips når det gjelder astmabarn. Det setter jeg stor pris på siden jeg føler meg så veldig veldig uviten. Vi tar en dag av gangen men når jeg tror jeg begynner å forstå mønsteret til astmaen hans, snur det hele om og han blir kjempe dårlig igjen. Vi må nok bare være tålmodig..  Anyways, "dagens outfit" til OC er fra polarn o. pyret.. Faktisk hans første! Jeg elsker klærne, både fasong, stoff og fargene. Det er ingen hemmelighet at jeg er en sucker for marine og striper!

Men dere, ha en fin kveld - lad opp til en ny uke! Det skal jeg! Spent på om jeg kommer meg på trening i morgen tidlig, foreløbig er vekkerklokken stilt inn på 05.45 → To be continued.... ;-) 

BILDEDRYSS // BARNEBURSDAG


Endelig var dagen kommet da Jenny endelig skulle få ha bursdagsfeiring med jentene i barnehagen. Med en eldre søsken så blir man så bevisst på hva som skal skje når man blir "større", og bursdagsfeiring med barnehagen har virkelig vært noe Jenny har gledet seg til.. 1 året på stor avdeling, og første ordentlig barnebursdag! Feiringen var en suksess, selv om det var et stykk Frøken som var utslitt kl 19, da bursdagen var over. Det er vel det som skjer når man velger å legger bursdagen til fredag ettermiddag ;-) Tallerkner, sugerør, rosa bordpynt, servietter, miniflagg og popcorneskene er fra partydesign, og er sponset. Drikkeglassene er sviskedrikk og epledrikk til OC fra nestle, bursdagslysene er fra søstrene grene.

Vi har vært hjemme i dag. Brukt noen timer til å rydde og sortere klær til den nye uken. I ettermiddag skal Jen til Onkel A, mens OC, Maya og jeg skal bort på middag. C jobber i dag, men jeg gleder meg til å få litt kjærstetid i kveld siden han har vært borte hele helgen. Det er godt å savne, da kjenner man hvor mye man elsker ♥ Håper dere har en god start på uken :-)

GAVER // PRINSESSEFIN

God morgen! Er dere våkne enda, eller tar det livet med ro og sover lenge? Jeg håper på det siste :-) Jeg tenkte å vise dere litt julegaver vi har fått i romjulen. Egentlig skikkelig teit, men jeg tar meg selv i å lure på hva andre har fått *inspirasjon* og det kan jo hende dere lurer? Starter med lille Jenny som blir 4 år, straks! Hun er en skikkelig luring, som ELSKER å kle seg til fest! Hver dag er en fest i hennes verden! Av Christian og meg fikk Jenny nye høyhelte gullsko. Hun hadde noen i sommer, men de ble borte !? Hun brukte de som joggesko, hver dag i flere uker og plutselig var de vekk. Kanskje lurt med en pause! Nå har hun fått nye som mamma kjøpte med da hun var i USA i november. Der har de jo sinnsykt mye sånt.. Ikke de beste skoene å bruke, men litt om dagen går bra. Hun er i himmelen! 

I tillegg til sko så fikk Jenny mye klær og praktiske ting. Dette er litt planlagt siden hun har bursdag 2 uker etter julaften. Da gjelder det å ønske seg litt lurt, men hun blir like glad for ulltøy fra Besse, som Monster high fra bestefar. Hun fikk også det fantastiske tyll skjørtet fra Memini, kjoler, ullsokker og ullvotter, tegnebøker, klær til hennes elskede Sophia-babyborn, slalombriller, uggs, m.m Heldige jenta!  

Nå er det servert frokost, jeg er også en heldig jente ♥ Ha en fin dag, så ses igjen om litt!

ØNSKELISTE TIL OC - DEL 1 // JULEN 2013

Hei! Jeg lovet dere jo en ønskeliste som i fjor og nå er OC sin første klar. Jeg har delt opp flere collager og den første er KLÆR. Jeg handler mye i de lokale butikkene her i Drøbak - de få ;-) Og en del på nett. Jeg liker kombinasjonen av mye "billige" merker, de kan være vel så bra som dyre, men også noen dyrere plagg fra favorittmerkene. Det er selvfølgelig enkelte merker som skiller seg ut, og i år er nok den dyreste tingen OC ønsker seg fra fantastiske Mini A Ture, og da vinterjakken eller vårjakken. Den er SÅ HIMLA FIN.. Ellers så ønsker han seg bodys og ull, og ny lue fra reima, lille lam eller kivat. Når det gjelder luer så handler jeg ofte de litt dyrere merkene enn HM og Kappahl, hvertfall når det gjelder vinterluer som skal holde i -10.  Når det er sagt så finnes det ingen luer til 1699,- til barna i mitt hjem ;-) (Ref diskusjonen som foregår HER blant annet) Men ullbodys, bukser og strømpebukser ønsker vi oss både fra JOHA, Kappahl, Melton osv... Jeg legger ved linker til alle bildene nedenfor, og noen av linkene er reklamelinker. Just so u know :-) Neste collage ut blir interiør og leker! Mulig den kommer i kveld, eller så blir det i morgen tidlig. Det tar nemlig litt tid!
1. Mini A Ture vinterjakke 
2. Mini A Ture vårjakke
(tilbud -25%)
3. Strikkejakke Fra Name it
4. Grå innejakke (tilbud -20%) fra Name it uten hette er praktisk!
5. Stjernebukse fra Mini A Ture
6. Stjernebody fra Mini A Ture
7. Prikkete strømpebukse fra Melton

8. Lue fra Reima

Til slutt; dere som har instagram - så dere den lille sniktitten til julekalenderen som kommer på bloggen? Jeg GLEDER meg! Nå er straks alle lukene i boks, kun 1 igjen og det blir SÅ BRA!! Om akkurat en uke legger jeg ut ALLE gavene så dere kan se hva dere å få med dere i julen ;-) GOD HELG FININGER!

JULEKALENDERTIPS // HÅRSPENNER

I dag har jeg vært så heldig å få en liten pakke i posten. Nydelig hårspenner til jentene fra noen som vet hvor glad jeg er i å fikse hår ;-) Disse nydelige spennene er fra lilleprinsesse.no
Nå er vi klare for Desember når de vil være litt ekstra pyntet! En sånn hårspenne gjør så utrolig mye, enten med oppsatt frisyre eller bare løst hår.

Nå ventes flokken inn døren hvert øyeblikk! Maya har kor i dag, mens Jenny danser. En skikkelig kaotisk dag, spesielt når Lykke ringer 10 minutter før de skal avgårde å sier han sitter fast på jobben. DA er jeg glad vi har familie rundt oss som trår til :-) Noe helt annet; I dag har OC knekt en viktig kode! Endelig!! Jeg kommer tilbake til hva i morgen tidlig, men dere kan kanskje gjette det ;-) Ha en fin ettermiddag og kveld, så prates vi i morgen tidlig. Spent på om jeg klarer en til morgen med tidlig trening. Jeg skal hvertfall prøve! Hei så lenge ♥                                                                                                                      // Annonse

ULLTØY TIL BARNA // JANUS FRA BOGERUD

Hei dere! Håper dere har hatt en fin dag! Casillas har vært hos mommo noen timer i dag, mens Christian og jeg har vært på ahus for undersøkelser av kroppen min. Jeg har jo diverse utfordringer fysisk etter fødselen som jeg stadig er til utredning for. Men dette kommer jeg tilbake til når det føles mer okey, nå er det litt for sårt og nært til å dele.

Anyways! Jeg har kjøpt inn litt ull til OC den siste perioden, før vi møter den værste kulden. Det siste jeg kjøpte er fra bogerud! Noen andre som handler fra bogerud? Tidligere har jeg aldri hatt borgerud som et alternativ til å handle barneklær. Jeg følte at det kun var dårlig kvalitet og mest klær til bestemor!? Men etter at jeg ble tipset om å ta en titt i butikken i fjor, så har jeg handlet der flere ganger. Ullpysjen fra janus har begge jentene, og nå måtte OC ha den også. Den er så god, og må være spesielt deilig å bruke når man er syk.. Tynn myk ull som ikke klør, og ikke klemmer eller presser noen steder. Den er jo så romslig og god! Ullsokkene og strømpebuksen er også fra bogerud. Litt billigere enn mye annet, men super kvalitet! Jeg liker å kunne handle noe litt spesielt som fort blir litt dyrere, som f.eks ull settet han fra woolland, men jeg kan ikke handle alt der. 

Over til noe annet, jeg tror jeg glemte å legge ut bilder av vinterskoene jeg kjøpte noen uker tilbake?! De kommer på bloggen i morgen tidlig hvis noen vil se :-) Ha en fin kveld!

NY DUNJAKKE TIL MAYA // BRUKTMARKED

Her i Drøbak har vi barnebruktmarked 2 ganger i året, en gang på våren og en på høsten! Jeg har vært på alle siden jeg var gravid med Maya! Noen ganger finner jeg masse bra, andre ganger selger jeg masse og noen ganger finner jeg ingenting. Dagen før så leveres alt tøy, utstyr og leker - ferdig merket med pris og ditt personlige nummer. Dagen etterpå kan alle komme å handle! Jeg har vært der i dag, og fant veldig lite men jeg fant en fin dunjakke fra stormberg til Maya for 90,- Gjenbruk er gull!! Spent på å se hvor mye jeg har solgt for i dag også. Oppgjøret hentes på ettermiddagen. Det som ikke selges sendes til forskjellige formål, som "redd barna" o.l En kjempe fin ting, og veldig deilig å få ryddet på loftet! Ikke minst lære jentene om å gi bort egne leker/klær og kjøpe igjen brukt. Hvordan er det med dere? Går dere på bruktmarked eller er alt av klær nytt?

Good lørdag :-)

NYTT ULLTØY TIL BARNA // WOOLLAND

Fysj for et vær vi har i dag! Hvordan er det hos dere? Jeg klager ikke for vi har sett solen mye denne sommeren, også gjør noe med humøret. Ikke nødvendigvis på en negativ måte. Det første jeg gjør når jeg våkner er å tenne stearinlys, kanskje vekke jentene litt tidligere så vi rekker varm kakao før vi må ut, finne frem skjerf og varmt tøy.. Høsten er jo kos!

Varmt tøy er stikkordet for dagens bilder! Jeg har nemlig kjøpt litt nytt ulltøy til barna! Jenny ELSKER å bruke ullundertøy, hun kan gå i den stillongsen dag ut og dag inn og nekter å ha noe over fordi hun syntes det er fint!? Det er ingen hemmelighet at flere av ullundertøyet ikke er veldig pent, men veldig praktisk og helt nødvendig!
Da Maya arvet tøy av en søt jente tidligere i høst så lå det med ulltøy jeg aldri har sett før, nemlig fra woolland. (Ikke det som er på bildet) Har dere hørt om det før? Ulltøy i 100% kløfri merinoull, som er ekstra slitesterk og forhåndskrympet. Det er norsk design, og det gjør det ekstra gøy syntes jeg! Tøyet ser helt fantastisk ut og det er flere design som går igjen. Enten du velger elg, stjerner, englevinger osv. Her var det virkelig kjærlighet ved første blikk! Det koster selvfølgelig litt, men jeg investerer heller i 1 set fra woolland enn 3 andre billigere varianter som de helst må bruke klær over. Dette fungerer jo som bukse og genser! Ovenfor ser dere Jenny og Casillas sitt! Har du hørt om wollland før, eller har du det kanskje til deg selv eller barna?

Vi er klare for kulden! Bring it on ;-)