hits

Baby & barn - matpakketips

Bake lørdag

God morgen! Flere av dere har etterlyst matpakkeinspo, og jaggu ble jeg ikke inspirert selv! Barna mine drar faktisk nytte av bloggen titt og ofte, ha ha!

Da jeg våknet gang nummer to i går - jeg ble først vekket tiiidlig av OC som trengte astmamedisin. Det pleier stort sett ikke gjøre noe fordi jeg liker å våkne tidlig, men i går så var det krise. Måtte faktisk gå å legge meg igjen. Så da jeg våknet gang nummer to (like trøtt men det får da være måte på) så falt inspirasjonen dalende og Jen og jeg bestemte oss for å bake til matpakkene til uken! Ca et år siden sist ;-) Så ikke føl noe på samvittigheten, dette er ikke hverdagskost. Vi bakte både pizzamuffins og pizzahorn som vi fryste ned og kan ta opp før skoledagen begynner. Eneste problemet var at ingen likte muffinsene da (for lite smak!? Dette har skjedd før) men hornene var en høydare! Jeg fant en enkel oppskrift på grov bakst på nettet, ingen hokuspokus her i går'n.

Det ble en koselig formiddag hvertfall, og vi er klare for matpakkeinnlegg til uken ;-)

Vi dro også på Lindex og byttet\kjøpte litt nytt til høsten. Nå har alle det de trenger en liten stund til (høstskoene er jeg redd er for små men det trengs heldigvis ikke enda) Innlegget om utstyr og klær er også like rundt hjørnet.

I dag blir det ikke noe baking, kun litt pusling her hjemme. En viss kleshaug som var hopet seg opp... Om noen timer skal vi i bursdag! Hipp hurra for Malipus som fyller 5 i dag <3

God søndag til dere <3

Dagens fotograf; Jennypenny. Syntes det var fantastisk gøy å ta bilder av den trøtte mammaen sin, som bare surra og drakk kaffe på kaffe. Kanskje ikke så rart de muffinsene ikke falt i smak..?

20.10.2015

God morgen!
Mens jeg sitter her med kaffen og ser gjennom gamle bilder, kom jeg over disse matpakkebildene fra 2013. Jeg kjenner det stikker litt i magen.. Hver høst, august/september så er matpakkene til barna så fine og kreative, men så dabber det av.

Jeg kan ikke skylde på tiden. Det tar nemlig ikke lang til å snekre sammen med litt hyggeligere matpakke enn 3 tørre brødskiver med prim..Dessuten er ikke min minste spesielt glad i å ekspremintere med forskjellig pålegg i matboksen, det går liksom i det samme.. Jeg lurer på om det vil være hakket lettere å smake noe nytt hvis matboksen ser litt mer morsom ut?

PS. Hipp hurra for min lillebror som har bursdag i dag!!

HAVREMUFFINS MED EPLE

HAVREMUFFINS MED EPLER;
3 dl havregryn - 75 g smeltet smør - 1 1/2 dl melk - 2 egg - 1 1/2 dl sukker - 1 1/2 dl hvetemel (jeg brukte grovt) - 1 ts bakepulver - 1 eple i terninger (døds godt med blåbær, bringebær o.l)

Smelt smør og tilsett melken i smøret. Tilsett denne blandingen i havregrynen. Ta i ett egg om gangen, så sukker og det restrende ingrediensene. Avslutt med eplebitene og bland godt. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12-14 min.
NB. Jeg bruker småmuffinsformer og fyller de halvfulle, dette gir ca 20 stk. Kjempe gode! Jeg fryser de, og putter i matboksen rett før de går til bhg/skole, eller spiser de varme - rett fra ovnen! Namm!!

NEW IN // UGLE MATBOKSENE FRA BAFRE


God morgen! Fredag er endelig her! Fredag betyr turdag for min lille førsteklassing og da er det viktig med masse mat i matboksen! To nye matbokser har flyttet inn hos oss (til Christian sin store frustrasjon, matboksskapet er et eneste kaos, vi har for mange) og de er så søte! Det er en rosa og lilla matboks fra fantastiske blafre! Martevenninnen min som eier nettbutikken sofiesvilla har tatt de inn til min store glede

I dag får Maya med seg 2 brødskiver (hun elsker brødskiver) tre matmakkemuffins og en babyost! Alt dette får fint plass i matboksen! Det er også plass til 3 brødskiver! Dette er SFO matboksen (de må ha en til skole og en til SFO) Det følger forresten med en strikk til boksen så lokket ikke skal dette av. Vi har ikke trengt den enda, men det kan være greit om boksen er veldig full! Er den ikke fin? Gutteversjonen av disse er i traktor, i flere farger! Den SKAL Casillas ha, han ønsker seg den som er isblå. Den er knallfin og finnes også i grå! Tips til andre guttemammaer ;-)

Jenny foretrekker wrap med enten ost&skinke eller taco/kylling med salat, litt druer og en babyost! Siden hun liker å spise frokost i barnehagen så får hun en brødskive også! Disse matboksene finner du i nettbutikken til Marte på sofiesvilla.no

I skolematboksen som alltid er Susanne Kaluza sin matboks fra RIMI så får Maya taco wrap, taco shell, crackers og druer! Nok til en hel dag ute i skogen!

Til slutt; Jeg bytter adresse! Fra nå av så vil jeg blogge her inne, altså på www.lykkemamma.blogg.no Om dere glemmer adressen og klikker dere inn på lykkemamma.com så er det ingen krise, der vil det ligge en link hit, og etterhvert vil dere også sendes direkte hit!Mye spennende som skjer i forbindelse med bloggen! Jeg gleder meg og har mer inspirasjon til å blogge enn jeg har hatt på 6 år !? - siden jeg begynte å ;-)

NÅ skal et barn på skolen, en i barnehagen og en til mommo. Jeg skal sykle i 90 minutter i dag (hjelpe meg) men først må alle få på klær og gjøres klare! Heii hvor det går! Vi ses :-)