hits

Baby & barn - sykdom

VINTERENS FØRSTE ANFALL

Jeg er aldri forberedt. Jeg er aldri forberedt på å bråvåkne til lyden av at barnet mitt ikke får puste. Det sekundet fra jeg løper opp av sengen og inn på rommet, er i et eneste byks. Likevell føles det som 20 sekunder.. Jeg tror det ikke før jeg får se det. Jeg røsker han opp av sengen, skrur på lyset og ser den anstrengte kroppen gispe etter luft. Lungene trekker seg desperat sammen, nesevingene står i spenn og ansiktet blekner mer og mer for hvert sekund. 

Jeg nøler ikke. Jeg ringer 113 mens jeg roper på pappaen hans. Jeg har nok erfaring til å vite at hvis det går over mens ambulansen er på vei, så er det bra - men vi har ikke tid til å avvente. 

Det gjelder å roe helt ned, prøve frisk luft og medisiner selv om det sjeldent har hensikt, men da gjør vi hvertfall noe. 

Ambulansen bruker 5 - 7 minutter, avhengi av været. Det er noe av det første jeg ser etter ut av vinduet. Da vet jeg tiden det tar til de kommer.

Pappaen hans er rolig og gjør han trygg, hvertfall så trygg det er mulig å bli. Jeg snakker med 113. 

I natt fikk vi kontrollen selv. Litt etter litt forsvant de blå ringene under øynene. 

Det ble lite søvn, men han lille sovnet straks kroppen roet seg. Jeg ble liggende på vakt. 

#astma


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Processed with VSCOcam with x1 preset


TAKK FOR NÅ

Min lille vannkopp! 

Takk for god innsats! Uansett hvor mye prikkene har forsøkt å ta over dagene dine så har du stått imot med godt humør, og din humoristiske sans. Selv da vi lå våkne en hel natt i kampen mot kløen. At du sparket meg i ansiktet 1200 ganger den natten gjør ingenting altså, full forståelse for det. 

Det har vært en uke med vannvittig mange turer med togbanen, ikke minst bygging. For ikke å snakke om alle timene med "Knerten", "Cars" og "Pelle politibil". 
I kombinasjon med omslag på vond kropp, masse kos, blåsing på kløete vannkopper og løping frem og tilbake for å gi det alt du ønsker deg, enten det er vann, mat, toget ditt eller kos og smokk. 

Det hele toppet seg da du fikk en radiostyrt Lynet McQueen i gave, og kjørte med den i timesvis. Ikke visste jeg hvor mye lyd den lagde... 

Vi har vært sammen døgnet rundt i 8 dager, natt og dag, lille frimerket til mamma ♥︎ Heldige er jeg som får passe på deg når du er syk. 


Det skal bli godt med barnehagen igjen! Også er det vel snaue to uker til neste gang vi skal ha "camp OC og mams" med enten ørebetennelse eller omgangssyke. La oss håpe det lar vente på seg til januar ;-) 

#småbarnslivet

VANNKOPPER

Oh yes. Vi har fått vannkopper i hus! OC har fått ca 1000 vannkopper tror jeg.. Og jeg som trodde den ene blemmen i hodet i fjor var en vannkopp. Så feil kan man ta.. Eventuelt så er dette runde nr 2, for det kan skje! 

Heldigvis er dette siste mann ut. Begge jentene har hatt det. Nå biter vi tennene sammen og kommer oss gjennom.. Jeg mistenker at vi ikke har nådd toppen enda, det blir gjerne verre før det blir bedre. 

Heldigvis er vi i mål før juleferien..
Så til dere han eventuelt har smittet denne uken før vannkoppene kom til syne: God jul a (englefjes med glorie over hodet...)

Noen tips utenom hvitvask fra apoteket, og febernedsettende til en varm liten gutt? 

DENNE DAGEN ER OVER 

Hei i kvelden

Nå er denne dagen over, endelig. Heldigvis hadde jeg kun 2 dager til å grue meg.. Det var ikke store inngrepet, jeg skal ikke klage, men det å se det lille mennesket mitt forsvinne inn i en kunstig søvn, og bli helt livløs var ikke noe særlig hyggelig. Plutselig var jeg ikke så tøff og sterk lengere. Alt i alt har det gått kjempe fint. Legene og sykepleierne var upåklagelig og gjorde vårt lille opphold veldig fint. Nå sover OC i sengen sin, en falsk mandel fattigere, og to dren rikere. Jeg har virkelig tro på at dette vil gjøre susen, og at han vil slippe ørebetennelser i hytt og pine.

Jenny er på vei i seng, og Maya kommer hjem fra turn om litt. Når alle tre sover skal jeg ligge langflat i sofaen og se på the perfect wife, mens jeg savner Christian. Gleder meg til å se han i morgen. Og det vet jeg han gjør også.. Det var ikke akkurat planlagt at OC skulle operere mens C var borte, men jeg føler jeg klarte å gjøre det beste ut av det :-)

Ønsker dere en fiiinfiin kveld ❤︎

TIL DERE MED ASTMA BARN

God morgen!

Et par dager tilbake la jeg ut et lignende bilde på snapchat (marlennordby) og tipset dere om denne reddende tingen her. . For den har reddet oss denne uken. OC har astma og blir fort dårlig. Så dårlig at han må ha medisiner, og ikke bare via spray men pariapparat. Den vanlige maskinen astmatikere bruker er stor, bråkete og trenger strøm. I fjor fikk vi en reisevariant som er helt motsatt: liten, lydløs og går på batterier!

Den oppbevares i en liten veske, og jeg kan ta den med overalt. Selv om han er "frisk" så må han fortsatt få medisin regelmessig og denne saken gjør det hele såå mye lettere. OC sin astmalege søkte om akkurat denne typen, så det er nok lurt å forhøre seg med legen. Måtte bare tipse dere om denne igjen, da denne uken har reddet oss andre fra å være låst hjemme, til å være litt mer fleksible.

Nå skal vi spise is! Estisklem fra oss ❤︎

P A U S E

Her ligger disse to ♥

Og her sitter jeg ;-)

Nå gjelder det å ha tunga rett i munn og krysse fingre. Jeg nekter å gå under for den h.... omgangsyken. Nå har alle gått under, utentatt Maya og meg selv. Jeg nekter! Jeg har kastet opp nok for et helt liv, og vel så det. (Sikter til de 7 månedene med OC i magen da jeg kastet opp hver eneste dag og var mer på sykehuset enn hjemme) Er dere ikke enig? Satser på at karma redder meg, og lar meg slippe en runde med oppkast. My lord, det orker jeg ikke as.

Anywho - ha en fin fredag ettermiddag a dere! Håper dere er friske!

MONDAY UPDATE

God morgen! Han som bor i dette rommet har hatt en litt tøff helg, med skikkelig omgangssyke. Det er noe møkk, nå håper vi bare resten av oss holder oss friske. Det ser lovende ut (bank i bordet, for pokker) Og han her heldigvis over kneika. Dette med omgangssyke og små barn skal man ikke kimse av. OC fikk ikke i seg noe fra 24 timer, og da mener jeg ingenting. Han ville kun ha vann, og alt som gikk ned kom opp ila 2 minutter, til det kun var magesyre igjen. Jeg prøvde å gi lunkent vann for dette er lettere å ta i mot for magen, og jeg ga det på babyflaske med lite hull i tuten, så han ikke drakk så fort og mye av gangen. Ingenting hjalp. Ikke engang sukker/salt blandingen jeg lagde til han.. Og når man ser den lille bli så slapp at han ikke orker å være våken, og heller ikke tisser lenger DA syntes ikke jeg det er ok å være hjemme lenger. 

Heldigvis, akkurat på grensen til å putte han i bilen for å kjøre til legevakten så satt det siste han drakk. Det var ikke mye, bare litt utvannet eplejuice på flasken, men likevell. Det tyder på at omgangssyken snur.. Og det gjorde det! Han har fått i seg væske, og i skrivende stund jobber han med en tørr liten kjeks. Jeg har prøvd alt av mat, men har er ikke klar for det helt enda. Det kommer nok i løpet av dagen!

Nå må jeg gå, OC roper. Håper dere får en strålende dag, uten omgangssyke! Her skinner solen så jeg kan ikke unngå å SMILE på tross av at jeg har blitt kastet opp på, vasket og sovet svært lite det siste døgnet. Haha, det idylliske småbarnsliv ;-) PS. Til gjengjeld har jeg fått ekstra mye kos, han har sovet i fanget mitt og vært veldig glad i mammaen sin. Det er ingen selvfølge lengere, nå som han har blitt 2 år og kun bryr seg om BIL og PAPPA ;-)

I GREVENS TID

Halleluja!

Jeg starter tirsdagen med 6 timer søvn bak meg..Endelig ser jeg litt bedring hos OC og det er så deilig. I natt har han fått noen timer fred med mindre hoste og tung pust og det er godt for oss begge. I grevens tid..! Nå begynte det å gå på helsa løs denne søvnløsheten. Jeg gråt 3 ganger i går, og kranglet med Christian.. Og merk hva jeg skriver. JEG kranglet. Han skjønte at det ikke var "jeg" som yppet til kamp, men den trøtte, vondt i kroppen, og frustrerte - versjonen av meg som var sint. Det er så grusomt når man er så sliten og blir snakket til, og uansett hva som kommer mot deg blir kritikk eller vonde ord. Da renner det over rett og slett. Men med 6 timer sammenhengende søvn, og en treningsøkt for å få ut litt steam så blir denne dagen bedre tror jeg. 


Han kaller meg bare Yeti i perioder som dette. (den avskylige snømannen) Jeg tror det har noe med kombinasjonen kort lunte, hissigpropp og troll... 

Jeg gleder meg til dagens økt! Som jeg kanskje har nevnt tidligere er februar en måned med fullt fokus på kosthold og trening, og jeg ser allerede effekten av å kutte ut sukker, og den slags. Ønsker dere en status på trening også? Det er liksom ikke mitt felt, men hvis dere vil så kan jeg prøve å snekre sammen noen treningsinnlegg?

Nå er kaffekoppen tom, og jeg skal prøve å få i lille OC litt mat. Han har ikke spist noe særlig på halvannen uke, og det syntes på den lille kroppen. Siden han er litt bedre i dag håper jeg å få i han alt han egentlig elsker. Kryss fingrene! Ha en fin dag kjære lesere!

Love from Yeti... ♥

STATUS FRA SYKESTUEN

God morgen! Vi har flyttet sykestuen fra sykehuset og hjem. Vi fikk reise hjem på lørdag, med åpen retur i noen dager. Han er ikke veldig mye bedre, men siden vi har alt av medisiner hjemme og min erfaring med astma så fikk vi reise hjem i håp om at han kanskje føler seg litt mer trygg her. Vi fikk konstantert RS virus. Ikke så overraskende, men likevell lettende. Astma medsinene har ikke virket, selv ikke de man kun gir på sykehuset og det har vært veldig skummelt og frustrerende. Nå vet vi hvertfall hvorfor! Siden det er virus er det ingen pencilin eller annen medisin å gi, men han får saltvann og ventoline ofte. Det er mye slim i lungene så han hoster og hoster, samt at pusten er tung. Vi tar time for time, og følger med til alle døgnet tider i tilfelle det går helt feil vei og han trenger pustehjelp. 


Fordelen med å være hjemme er at dagene går hakket raskere enn på isolat ;-) Vi lå på isolat fra torsdag til lørdag, og da gikk vi ikke ut av døren en gang. Det er det isolat er ;-) Et rom med bad, og hvite vegger. Vi får servert mat på rommet, og sykepleierne som kommer inn er i full beskyttelsesdrakt. Jeg leste ut en hel bok da mens OC sov, og ellers så vi på barneTV. Her hjemme har vi mer fristende mat og drikke  i kjøleskapet og det er hakket lettere å få i han væske. I tillegg er det alltid best å ligge i sin egen seng, med sin egen dyne.. Jeg håper han kommer seg gjennom denne runden uten å måtte tilbake, men selvfølgelig.. Må vi, så må vi. Vi blir ikke hjemme hvis vi er redde eller han blir veldig slapp. 

Hvis du ikke vet hva RS virus er kan du lese mer her

Christian har nettopp fulgt Jenny i barnehagen, og Maya på skolen. Frøken Mays skulle ha skidag i dag. 5 grader og sol.. Jeg tror det blir en fin dag!! I går fikk jeg skikkelig vårfølelse, og jeg ELSKER det!! Kjenner det klør i bloggfingrene.. Våren er den beste tiden for å skrive blogg, med all inspirasjon og gode følelser! Hvis det går ann å si noe sånt ;-) Nå har legekontoret åpnet, og jeg skal ta en telefon. Jeg ønsker en sjekk hver dag når han er som nå, for å utelukke lungebetennelse og måle metning (oksygen inntak). 

Ha en kjempe fin ukesstart! Håper dere holder dere friske ♥♥♥

HELLO WORLD

Titter ut på verden. I det lille vinduet han tror er der bare for han..

Vi er fortsatt her.. Ting er bedre, men ikke helt bra nok. Vi krysser fingrene for en ok natt, og hjemreise i morgen. I dag har vi ligger i sengen i timesvis. Snakket med de super søte sykepleierne. Tatt masse medisiner. Helt i koppen, drukket en liten sup og helt ut 1001 gang, facetimet med familien og sett enda mer på barnetv enn i går. Nå skal vi spise litt kveldsmat (les; jeg) man blir så sulten her inne.. OC holder seg til friskis ;-)

NÅR ASTMAEN TAR OVERHÅND

Må vi inn på sykehuset. Og her er vi nå.. Det er derfor dere har hørt så lite fra meg i det siste. OC har vært skikkelig dårlig, og i dag eskalerte det og vi ble sendt inn.. Hvor lenge vi må bli her vet jeg ikke, men håper han kommer seg ovenpå fort. Vi har alle noe vi sliter med, og astma er OC sin kamp. Kommer innom litt senere med status <3 Klem fra oss

BLI KVITT LUSA

 
Folkens, sjekk her! Jeg har begynt å bruke en ny spray for å prøve å hindre lus i heimen. Det florerer i barnehagen og på skolene om dagen, og det er så kjipt når det går på rundgang. Denne sprayen sprayes på, og man trenger ikke skylle ut etterpå. Jeg pleier å flette håret til jentene mine først, (anbefalt å ha håret i strikk for å forhindre lus) før jeg sprayer godt over før de drar ut på morningene. Man kan ikke ble resistens ved denne sprayen. 

Når det er sagt så hjelper det ikke hvis man først har fått lus. Så husk å kam håret til barna gjevnlig, og nøye.

Det er så kjedelig å få lus, og det er enda kjedeligere å få det på nytt.. Les bruksveiliedningen nøye, husk å gjenta kur nr 2. Og sett håret til barna i strikk. Snakk med barna om ikke å bytte luer og pannebånd, o.l.

Her kan dere lese mye nyttig informasjon dersom dere er usikre på hvordan lusen ser ut, eller hvordan den skal fjernes. På lusfri Norge fant jeg også en del informasjon. 
(Og til dere som er nær oss hver dag, vi har ikke lus per dags dato, altså - men jeg ser lapper på skole og barnehage og kjenner jeg får behov for å belyse tema.) Jeg hører om familier som har det rundgang, og det er ikke stas. Kjenner jeg begynner å klø bare ved tanken ;-) 

Ukens oppfordring!  

IKKE HELT SOM PLANLAGT


Lue Kivat, Jakke Miniature, bukse pomp de lux, sko ecco. 

Vi er hjemme igjen. 1 døgn før tiden.. OC er tett og dårlig, og da er det tryggest å være hjemme. Lite bilderas fra dagen kommer senere. Nå må jeg bare slappe av litt mens lille sover, det har vært svært lite søvn i det siste nemlig. 

IKKE HELT I MÅL ENDA


Frustrerende å henge i turnringene når man ikke er helt frisk..

Vi trodde hun var frisk, men vi var litt tidlig ute..Fortsatt pjutt og tam.. Vi har vært hjemme sammen i dag. Sett på yndlingsfilmene "Frost", og "Grease" faktisk. Nå sover hun søtt i sengen, forhåpentligvis klar for en frisk morgendag. Resten av skokken sover også. Maya har gjort leksene sine. VI har danset og synget. Kveldsmat er spist. Rydding av klær og oppvaskmaskin, og litt annet husarbeid. Det er litt arbeid i løpet av en dag for at et hjem med 5 stykker skal trives, og ha det fint sammen. Selv aner jeg ikke hva den riktige "oppskriften" er, men jeg gjør så godt jeg kan, og jeg tror det funker ganske bra. Stort sett ;-) Men det har sin pris, derfor er det sofaen med min fine og siste film med Lisbeth Salander som står på agendaen. Der er jeg ganske flink, eller ikke flink i noen tilfeller - kveldene går som regel alltid tid kos og full oppladning av kropp og sin. Håper dere lader batteriene også! Klem ♥

ASTMA I VARMEN

Hei dere! Siste dagen her, og jeg kjenner at vi ikke er helt klare for å reise fra 20 varmegrader. Det var en leser som spurte om formen til OC her nede, og hvordan det er med astmaen hans. Jeg var veldig spent fordi jeg har erfaring fra mine egne søsken at sydenvarme er godt for astmatikere. Det kommer jo an på hva slags type astma man har, om det er kulde astma eller infeksjonsutløsende astma. Når det gjelder OC sin astma så vet vi ikke enda, han er så liten og har kun vært gjennom en vinter, men det jeg VET er at han har blitt kjempe tett og plager ved hver minste forkjølelse og det har utviklet seg til lungebetennelse hver gang.. Han har ikke hatt imunforsvar i det hele tatt.

Her nede har han vært super forkjølet, virkelig grønt (tilgi meg for detaljene) snørr og øyekatar, men ikke hatt feber eller vært astmatett, utover det som er vanlig. Jeg er overbevist om at varmen har holdt astmaen i sjakk. Og i skrivende stund tar han en cowboystrekk på stranden mens mammaen hans drikker kaffe og blogger ;-)

I morgen kommer vi hjem, og da kan jeg legge ut alle de fine bildene jeg har tatt med ordentlig kamera. Bilder av leiligheten kan jeg også vise, hvis dere vil :-) Enn så lenge, ha en fin dag. Vi koser oss i solen <3

UPDATE FRA SYKESTUEN

Still here! Altså ved sykestasjonen vår aka sofakroken! Her har vi astmamedisiner, toalettmappe med bleier, febernedsettende, febertermometer. Vi har også flere flasker med forskjellig drikke, vognen rett ved siden av hvis han vil ligge i den, babydynen og selvfølgelig barneTV. Her klarer vi oss ganske bra.. Vi har blitt godt vant med lange sykedager, for å si det sånn.

Det er lite nytt siden i går. Sist jeg var innom var vi på vei til fastlegen, og etter det dro vi videre til astmalegen til OC. Alle veldig enige om at astmaen ikke er under kontroll enda, siden han er så mye syk. Jeg har sagt det før, men sier det igjen - jeg gleder meg såå til varmere tider. Jeg har stor tro på at den lille kroppen vil få det bedre dra. Det frister å kaste oss på første fly ned til varmen.. Uten at jeg vet med sikkerhet at det hjelper, så tror jeg virkelig det.

Nå kommer straks mommo innom for å overta byssing og kosing en time. Jeg skal ta et etterlengtet dusj - det er et par dager siden sist for å si det sånn! I ettermiddag kommer Lykke hjem, og det gledes! Nei nå roper dusjen på meg, vi snakkes!

SYK AV ASTMA

Hei dere! Still here ♥ Men dagene har ikke vært helt som planlagt. OC har vært syk hele uken, igjen. Og derfor la jeg bloggen på hylla noen dager, det har liksom ikke vært annet å snakke om enn sykdom uansett. Jeg har fått hjelp med jentene av nærmeste familie så jeg har ikke trengt å dra ut med han, utentatt til legen. Han har ørebetennelse og lungebetennelse. Jeg har mistet tellingen over hvor mange lungebetennelser han har hatt siden oktober. Men jeg vet hvor hvorfor.. Det er fordi han har astma. Astma med stor A! Han er helt avhengi av medisinene sine og jeg går ikke et sted uten, i frykt for at det plutselig tetter seg helt. Diagnosen er satt og vi har en god behandlingsplan som jeg har stor tro på. jeg har funnet frem til NAAF.NO (norges astma og allergiforbund) og leser meg opp på det jeg kan. 

Mine følelser rundt dette får vi ta siden, men jeg kan si så mye at jeg har brukt kveldene alene på å la dette synke litt inn. Det kan behandles - takk og lov for det, men alikevell bruker vi mye tid på behandling og sykdom.. Jeg syntes jo så synd på den lille bebisen min.. Alt blir vanskelig med tett pust, 40 i feber og dårlig almenntilstand. Heldigvis har han vært piggere de siste to dagene. Jeg tror han begynner å bli frisk, for denne gang. Men hva er frisk? Han må fortsatt gå medisiner, flere ganger om dagen.. Nå ser vi frem sol og varme. Jeg har en følelse at det vil gjøre undeverker for den lille kroppen. Inntil det kan vi bare ta en dag av gangen, og håpe han klarer å holde seg unna de værste luftveisinfeksjonene og sykehuset.

Astma, atopisk eksem/allergier er jo i samme familie. OC har atopisk eksem, men i mild grad - heldigvis. Det blusser opp når han bruker ull rett på huden.. Det har jeg skjønt nå, og har lagt vekk alt av ulltøy, og handlet litt bomulls.. Se bare denne søte bodyen og buksen fra "joha". Trodde jeg var lei stjerner jeg, men det funker litt til ;-) 
Nå skal jeg legge en bebis, sette frøken 4åring i arbeid (perler, tegning eller en film) før jeg skal se på OL! Dette har jeg gledet meg til, og OL feberen er på T O P P! I kveld kommer C hjem, og jeg gleeeder meg til å se kjærsten min igjen. Ha en fin lørdag, fine mennesker. Nyt dagen!

RØRT TIL TÅRER // SYKEHUSBARN

Det bare velter over av følelser når jeg ser de gode nissene fra sykehusbarn.no på barneavdelingen på ahus. De kjører rundt til sykehusene og leverer pakker til de syke barna.. Tårene triller både fordi jeg kommer fra Drøbak, det samme som de gode nissene gjør - og jeg kjenner deres historie med lille Ylva. Tenk for en fantastisk styrke og kjærlighet de har når de går videre i livet og hjelper andre. Jeg er målløs, og stum av beundring.

Sykehusbarn er en stiftelse som bidrar til å gjøre alvorlig syke barn sine opphold på sykehus bedre. Anbefaler absolutt alle å gå inn på siden. Der finner dere også direkte link til facebooksiden deres. Det er fantastisk å følge alle gode ting de gjør for barna, og spesielt nå i julen.

Tårene triller også fordi Casillas sin aller første julegave kommer fra sykehusbarn. Lille gutten.. Og ikke nok med det, vi har fått klarsignal og kan feire julekvelden hjemme. <3 God jul alle sammen!

Å SE DET STORE BILDET

Da jeg våknet i dag med den lille varme bebisen min i armkroken så kjente jeg at humøret var dalende. Jeg visste at om 5 minutter ville den snille damen i hvit frakk komme inn å "ta" blodet hans. Jeg visste at han kom til å se på meg med sørgende øyne som sa "ikke la de gjøre dette, mamma". Jeg visste også at det er lille julaften. Det er i dag vi skal pynte treet.. Dårlig samvittighet ovenfor lille gutten min, og småjentene hjemme. Men så gjør jeg noe jeg har øvd på mye i det siste. Å se det store bildet!

1. Jeg er så heldig å ha en frisk baby resten av året. Tenk på de som har barn som er syke hele tiden.

2. Det er kun vi som lager store illusjoner om hvordan julen skal være. Selv om jeg har sett for meg masse hyggelige ting som burde vært gjort så betyr ikke det at barna vil lide dersom det ikke skjer. Barna er de mest tilpassningsdyktige skapningene som finnes, og gjør man det beste ut av situasjonen og viser trygghet og kjærlighet - så kommer man langt. F.eks: Jeg føler at julen blir ødelagt fordi Christian er nødt til å jobbe i dag, og jeg er nødt til å være på sykehuset. Nå er jentene hos mommo å pynter juletre, mens jeg ser på via FaceTime. De ser at jeg har det bra, at OC har det bra, og de synges det er gøy å pynte. Selv om treet ikke er hjemme på sin faste plass, der JEG helst vil ha det. Skjønner dere tegninga?

3. Det handler ikke om meg, heller ikke hvor juletreet står, eller om det er min skrift på "til-fra lappene" på pakken! Det handler om OC som er syk og trenger den hjelpen han kan få. Det handler om de to andre barna våre som får en litt annerledes førjulstid, og kanskje julaften (fortsatt usikkert om vi kommer hjem) Men som er så heldig å ha masse familie og venner rundt seg.

Derfor mine fine lesere - jeg ligger ikke på sengekanten og syntes synd på meg selv, jeg ligger å finner igjen den gode følelsen. OC er på bedringens vei, jentene pynter juletre med mommo, og Christian er snart på vei hjem fra jobb til familie som hjelper til, lager julemat og pakker inn gaver som ikke har blitt gjort enda.

Dette ordner seg, det er bare en dag.. Det viktige er at vi har hverandre <3 Så dere der ute som stresser og kjenner irritasjon for ting som ikke er gjort enda. Stress ned, det blir jul uansett. Nyt hverandre <3

{Fy søren, nå fremsto jeg som fryktelig positiv.. Jeg er ikke det hele tiden altså, dere traff meg bare på et bra øyeblikk ;-) }

Om vi kommer hjem til jul er usikkert. Han er litt bedre, men ikke så mye som vi ønsker. Vi tar en time av gangen, og venter på legevisitt i ettermiddag og svar på blodprøver. Krysser fingrene!

// Lik gjerne hvis du er enig :)

INNLAGT PÅ AHUS

Hei dere. Jeg er ikke veldig høy i hatten her jeg ligger på sengen, ved siden av baby OC og skriver fra sykehussengen. Vi ble innlagt i natt, etter flere dager med høy feber, lungebetennelse og pencilin som ikke virker?! Da vi kom på legevakten i går hadde han en crp på 230. Den skal være under 10. (Den viser infeksjon i kroppen) Men nå får han hjelp. Pencilin intravenøst, oksygen og oppfølging på pust.. Nå er det bare å krysse det som krysses kan for at pencilinen virker, at feberen går ned og at vi kan feire jul hjemme.

Om litt trekker jeg vinneren for luke 21, og åpner luke 22. Fint å ha litt å drive med mens OC sover.. Er redd hvis jeg legger meg å sover selv så sover jeg til februar, så det får vente ;-)

SYKDOM OG JENTETID ♥


Barnastma, lungebetennelse og ørebetennelse.. Ikke småtteri lille bebisen min går igjennom nå. Heldigvis er han på bedringensvei, og får både astmamedisin og pencilin. Jeg er ikke veldig glad i pencilinen, men så dårlig som han har vært er det nødvendig. I går kveld så jeg smilet hans for første gang på en uke ♥ 

Nå er han levert hos verdens beste mommo, han skal være der noen timer mens jeg tar meg av de to andre smånissene mine, som kun har sett en sliten mamma, med hovedfokus på lillebror de siste 8 dagene. Jeg syntes det er vanskelig å gå fra han, han har vært klistret på meg i en uke, natt og dag - men det er viktig å se de andre to også. OC er bedre, og han er så trygg og glad for å være hos mommoen sin. Mens Christian jobber, OC koser seg hos mommo så skal jentene mine og jeg til Oslo. Først spise nissegrøt sammen med side2, og så skal vi på plutti putti plott! STOR lykke i heimen da jeg røpet overraskelsen i går kveld! Det blir godt å få litt jentetiid med de andre barna mine også. Førjulstiden er en så fin tid, sykdom eller ei! 

Nå skal vi begynne å ordne oss vi! Jentene roper etter mascara (vet de hva det er?!) og julekjole! Jeg tar med kamera og tar bilder av dagen vår :-) Vi ses senere, eller kanskje på instagram? GOD FREDAG  ♥ ♥

ET SKRITT FREM OG TRE TILBAKE

"Et skritt frem, og tre tilbake" - Jeg jinxet alt da jeg skrev at han var frisk i går: OC ble ikke bedre, men verre og nå sitter jeg i sofaen med en sovende varm bebis i fanget! Men vet dere hva, dette er ikke krise selv om julen er like rundt hjørnet! Om huset ikke er i tipp topp stand til jul så får det bare være.. Jeg har jo sett dette komme fordi han får mindre morsmelk, og to eldre søsken i barnehage og skole. Det positive er at når han begynner i barnehagen til neste år så slipper han unna de vanlig barnehagestart-sykdommene som de fleste går igjennom! Det samme skjedde med Jenny da hun var 10 måneder, og da hun begynte i barnehagen et halvt år senere var bare frisk! Så vi får bare roe ned noen dager til, pleie så godt jeg kan og håpe at det ikke forverrer seg. 

Nå sovnet han, jeg tror jeg skal prøve å legge han forsiktig over i vognen som jeg har tatt inn i stua. Kanskje jeg rekker å spise litt frokost ;-) Kom innom senere hvis dere vil se min veldig praktiske førjulsgave som kom i posten noen dager tilbake! Den er fiiin og veldig kjekk å ha med barn som griser på gulvet!! Hei så lenge!

PS. I knooow. Bildene er fortsatt ikke hengt opp! Jeg er den første til å innrømme at jeg er litt treig til tider ;-) 

SKREVET UT FRA SYKEHUSET

Hei dere! Vi er vel hjemme! Utskrevet fra sykehuset i går ettermiddag. Det var deilig, og det føltes trygt og godt å komme hjem. Vi har feberen under kontroll og CRP var på vei ned. Man skal jammen ikke kjimse av dehydrering på små barn, det skjer så fort. Takknemlig og glad for at vi møtte dyktige leger, gang på gang. Nå gjenstår litt feber, og masse forkjølelse - men det takler vi! Det blir mye saltvann sånn at nesen ikke er så tett. Når det tetter seg så klarer han ikke sove eller slappe av / bruke smokk, og da blir det enda vanskeligere å bli frisk.

Tusen takk for alle gode bedrings ønsker både på instagram og her ♥ OC hilser og sier takk ;-) Ha en fin torsdag, jeg stikker innom senere! Og dere, beklager litt korte innlegg men tiden strekker ikke helt til når barna er syke. Håper det bedrer seg snart. Heii så lenge!

OC & MAMMAN PÅ ISOLAT

Hei dere.. Det ene førte til det andre og før vi skjønte noen ting var vi lagt inn på isolat. OC er som dere sikkert forsto fortsatt skikkelig tufs. Han trenger litt hjelp med mat og væske, og nå er vi i trygge hender. Godt for mammahjertet selv om vi helst skulle vært hjemme, friske og raske. Når det er sagt så har jeg tenkt flere ganger hvor heldige vi er som er her på sykehuset pga en forbigående sykdom. Tenk på de barna og foreldrene som er her ofte..

Nå sover OC, og jeg skal prøve å sove litt selv - vi ses plutselig <3