hits

Baby & barn - utstyr

Lykkelig gutt

Når verdens beste nabo ringer på døren med fotballsko til OC, og sjokoladekake fra dagens bursdagsfeiring på en lørdag ettermiddag... Gode naboer er gull verdt, og det samme med klær og utstyr man kan arve! OC ble SÅ glad, det gjorde virkelig hele helgen min. Måten han marsjerte rundt på gårsplassen i nye (arvet) fotballsko kommer jeg aldri til å glemme. Faktisk så tror jeg det er enda mer stas med brukte enn nye. Disse brukte har han nemlig arvet av en stor og tøff gutt han ser opp til! Tror dere dette var stas for en gutt på 3 år eller?

Vi er heldige å ha noen å arvet etter. Har dere det? Jeg har alltid vært tydelig på at jeg ønsker å arve, og det tror jeg er lurt. Da er det nok lettere for de som sitter med utstyr og klær de gjerne vil gi videre å spørre. Noen liker det jo ikke! Men det gjør vi! Det er virkelig gull verdt!


Sånn brukte vi lørdag ettermiddag. Kaffe og sjokoladekake på trappen, mens barna spilte fotball og syklet utenfor, og Dinne (lillesøster som har flyttet til USA) på facetime på macen mellom oss  Solen varmer fortsatt så godt, man skulle nesten tro det var midtsommer.. 

I dag har vi hatt ryddedag. Det er så mye rot og ting overalt at jeg blir helt sprø. Litt orden før vi begynner på en ny uke er smart. Planen var at alle skulle hjelpe til, men jentene har løpt i hver sine retninger med venner i dag, og OC har bare ville leke med de nye fotballskolene sine.. Så da ble det meg da ;-) Jeg har kommet meg gjennom noen klesvasker og loftstuen. Nå gjenstår bretting av klær og 2 vasker til. Trengte barne en liten time på sofaen før jeg fortsetter! 

Håper dere har en fin søndag! 

Stikk innom i kveld da. Jeg legger ut "UKEN SOM GIKK"! Heii så lenge <3 

Utstyr i barnehagen

Inneholder sponset produkter

Hei dere!

Endelig kommer innlegget med utstyr til barnehage og skole! Jeg starter med barnehagen først!

Det kommer jo helt an på hvilken årstid vi er i. Det er ikke store plassen hvert barn har i barnehagen til oppbevaring, derfor er det viktig å variere hva som ligger i kurven alt etter som hvilken årstid vi er i. Når våren er på plass er det lurt å ta med ullbukser og vinterdresser hjem så blir det mer overskikkelig for barnehageansatte å finne frem. De skal ha orden på mange barn, og da er det snillt å ha klær og utstyr i orden. Min erfaring er at de er flinke til å si ifra hvis ting går litt i glemmeboka på hjemmefronten.

Dette har OC i kurven sin;

HØST - 
Pannebånd 
Refleksvest (mørket kommer raskt og brått er det en ettermiddag han blir hentet sent og jeg har glemt å ta med hjemmefra)
Regntøy
Støvler
Regnvotter og sydvest
Overtrekksbukse + vindjakke
Tynne votter + vanter
Fleecejakke + bukse
Høstdress / tynn dress
2 tynne gensere 
2 bukser
3 boxere (disse blir flittigst brukt så jeg legger de i gjennomsiktige poser og merker så det er lett å finne)
3 sokker 
2 tjukkere genser 

Jeg har plukket opp et par kjekke triks i våre 7 år i barnehage, og de som jobber der blir veldig glad for er å MERKE KLÆRNE, og hvis sokkene blir våte og sendt med hjem, ta med et nytt par dagen etterpå. På den måten blir det aldri tomt. Lett å glemme, I know.. Men det er en vanesak!

Vindjakke fra HH, overtrekksbukse fra Lindex, regntøy og støvler fra Lindex (sponset) regnvotter og lue fra reima. Han er klar for høstvær!

Spesielt gleder vi oss til å teste regntøyet, jeg digger at de billigste regntøyene ofte kommer best ut i test. Han skal få rulle og hoppe i hver sølepytt og jeg har store forventinger til at det går bra! Overtrekksbuksen fra Lindex er arvet for tredje gang og holder fortsatt koken - det lover bra!

Når det gjelder vinterdress, vintersko og ull for den kommende vinteren er jeg IKKE på plass enda. Heldigvis er vi bare i august. Straks det begynner å bli kaldere skal jeg legge ut et tilsvarende innlegg :-) 

Er det noe jeg har glemt eller dere lurer på?

Neste ut er skolebarna! 

Alt for idretten

Sponset

Christian og jeg har fra tidlig av, mens Maya lå i magen snakket om idrett og våre kommende barn, det ville vi legge til rette så langt det gikk. Vi skulle kjøre dit det trengs, vi skulle støtte ting forskjellige idretter de ville prøve og vi skulle være positive til treningene i ukedagene hvis barna valgte å prioritere idretten fremfor noe annet. Ikke visste jeg at det innebar å gjøre om huset til en turnhall.... 

Kremt.. Det er jo strengt talt min egen feil, og det har bare ballet på seg, men vi legger altså til rette. Det er jo gøy når vi har muligheten! Nå har vi en hjemmesnekret bom, vi har en airtrack , og det siste tilskuddet som kom på fredag: en skranke! Vi hadde egentlig frigjort loftstua for bommen (Maya har byttet rom og fått det største rommet og der ønsket hun å ha bommen) så planen var å lage en digg TV stue igjen - men den gang ei.. Denne skranken får jo ikke plass noe annet sted, og de vil IKKE ha den ute nå som kulden kommer snikende og det skjønner jeg. Så da ble loftstuen gjort om til treningsstue, nok engang. Haha! 

Da vi fikk spørsmål fra nettbutikken flikkflakk om et samarbeid med skranken så ringte jeg Maya og Jenny sin turntrener og spurte om hun syntes det var en god ide. Hun nølte ikke et sekund. JA, har dere mulighet til det så er det helt supert! Og da var det ikke et vanskelig valg. Velkommen skranke! Barna er helt i skyene!

Jeg fikk hjelp av den beste ekspertisen til monteringen, en turntreneren og snekker - beste combo til å sette på plass denne artige saken!


Til dere som vurderer en skranke fra flikkflakk; den er 100% godkjent fra denne kanten. Malin (turntreneren til jentene) vet hva hun driver med, og hun er meget imponert over skranken. Monteringen gikk smertefritt og den er både stabil og stødig. Vi var jo spente, men nettbutikken flikkflakk leverer nok engang! Her kan dere lese mer om den. 

Nå lekes og øves det på både kipper, hjulomsving, flåkatta, vipper og ja gudene vet.. Mens jeg står på sidelinjen og tenker over hva vi snakket om da Maya lå i magen med litt skrekkblandet fryd. Det er jo gøy når de finner noe de brenner så voldsomt for! Jeg er både imponert og stolt, selv var jeg ikke i nærheten av så dedikert. Det er også en morsom ting å leke på har jeg skjønt. OC henger opp ned og tror han har fått et stort lekestativ utenfor rommet sitt.. På en måte har han jo det.. 

Tusen takk Cheermania/flikkflakk for kvalitetsprodukter! De selger også både lave og høye bommer, matter, airtracker og cheerleading utstyr!

ÅRETS VINTERSKO // BARNA

SPONS

Nå har jeg omsider fått årets vintersko til barna i hus! Det var i grevens tid, for i dag kom snøen!! Hurra! Det var et beskjedent snøvær, men litt er nok til å glede tre små.

Årets vintersko kommer fra KAVAT, et svensk skomerke med både design og kvalitet i boks. Sko betyr mye for meg, både fordi jeg elsker sko, men også fordi jeg vet hvor mye gode sko har å si fra mine dager som deltidsansatt i den lokale skobutikken (jeg var vel ikke mer enn 16, hehe)

Da jeg fikk en forespørsel om et samarbeide med KAVAT var det ikke noe tvil, det ville jeg! Jeg har hatt flere sko til barna fra KAVAT, dette er et kjent merke for meg. Sko jeg går god for 100%!

Faktisk så er høstskoene til barna fra KAVAT, de kjøpte jeg 1 uke før jeg fikk tilbud om samarbeid - det sier vel sitt.

Som jeg alltid ønsker: jeg har valgt meg ut modellene selv, og disse skoene skal ta barna gjennom en kald og lang vinter med mye snø (forhåpentligvis) Det var faktisk litt vanskelig å velge i modellene fordi de har så mange bra! Valget falt alikvell på ASPA XC black. En skinnsko med ullfor på innsiden, og som er ekstremt vannavvisende. Det er viktig, vi kan fort få mye våt snø og jeg vil ikke bekymre meg for våte tottelotter.. Nå kan vi bytte på disse, og cherrox lignende støvler. Det er det vi trenger i vinter.

De er enkle å ta på, noe som er viktig for meg. Nå kan alle tre ta på seg sko uten min innblanding.

Jeg er uten tvil kavat frelst! Her får du sko for pengene. De er ikke de billigste, men de er de beste. Vinterskoene jeg kjøpte til Maya da hun var 2 år, har også OC brukt. I mellomtiden har også Jenny brukt de. Det finnes ingen tegn på at de er brukt opp, og skinnet holder seg like pent, selv etter slaps og våt snø.

I år har jeg den glede av å prøve skoene på meg selv, jeg har hørt at skoene til voksne er like bra! Bildet av det kommer senere :-)

God mandag, fine folk!

BOKBIND OG ANNET NIPS

Maya og jeg har vært ute å handlet litt skole stæsj (uten om vår lille ebay shopping som koster 10 kr, men kan ta 5 måneder å få)
Vi har kjøpt viskelær som lukter, maaange blyanter (10 for 100,- på notabene) bokbind og nye nytt i vårt hjem: elastisk bokbind ! Guds gave til oss som surrer det til med vanlig bokbind hvert år..?

Vi kjøpte to stykker til norsk og engelsk lesebøkene, og de sitter som skudd. Foreløbig virker det supert! Det som er gull er at de kan vaskes og brukes om og om igjen.

Til arbeidsbøkene hennes i norsk og matte så kjører vi gammeldags bokbind, og her er en liten filmsnutt for å friske opp hukommelsen fra i fjor #gullfiskhukommelse


Lånt av youtube

Høsten kom som kastet på OC. Han ligger på sofaen med feber og plagsom astma. Usikker på om det er den store forandringen i været (fra sol til regn kan være voldsomt) eller om han hadde blitt så astmatisk uansett.. Vi tilbringer dagen på sofaen. OC, jeg og hans elskede helter: DUSTY og LYNET MCQUEEN. Hoho!

Ha en fin regnværsdag ❤︎

DILL OG DALL TIL SKOLESTART

Det er ingen hemmelighet at jentene her i hus syntes det er stas med skikkelig jente stæsh! Vi har et stort skap fullt med perler, farger, og dill og dall. Jeg har samlet litt som er på vei i posten til skolestart.. Litt fra etsty, ebay og norske nettbutikker.

1. Washitape 2. Fargepenner 3. Pennal med navn 4. blyanter 5. matboks 6. bokbind i tekstil 7. søte penner 8. glitter penner 9. ukeplan 10. viskelær 11. lollipop viskelær 12. panda pennal 13. bokmerker 14. leksemappe med drikkeflaske 15. gymbag med eget navn 16. hårbånd

Happy shopping :-)

Følg Lykkemamma på facebook //
Instagram //
Snapchat: marlennordby

HVILKEN TRILLE SKAL JEG VELGE

For sale.. 

Ok, folkens. Jeg trenger hjelp! Hver gang jeg er i tvil når det kommer til ting som dette så spør jeg på bloggen - og dere skuffer aldri! 

OC sitter sjeldent i vogn, han vil alltid gå.. Derfor føles det så idiotisk å ha mountain buggy stående i gangen og ta opp plass (vil ikke ha den ute så den blir stygg). Han sover aldri ute lengere, og vil som sagt alltid gå selv. Derfor er jeg på utkikk etter en mindre trille. En vogn er kjekt å ha, han er jo bare 2 år, men ikke en som tar så stor plass. En som vi kan ha med på stranden i sommer hvis han må slappe av litt, eller en som kan ligge fast i bilen og ikke ta så stor plass. Ryggen må kunne legges ned, og hjulene må være gode (ikke harde bråkeste plasthjul..) Har dere noen tips? Jeg har tittet litt på mclauren, og bugaboo bee3, men hvor stor er sistnevnte sammenlagt ifh til mountain buggy? Please, kom med erfaringene deres - de er gull verdt!

Klem fra meg som er hjemme med syk OC i dag ♥ Vi har tatt bilder av rommet hans, og det kommer snart på bloggen :)

UTSTYR I SLALÅMBAKKEN

Påsken går sakte men sikkert mot slutten, og først nå begynner jeg å kjenne lengselen etter egen seng, vaskerom og trening! Vi har vært her i 9 dager, og jeg har ikke ville hjem en eneste gang. For en noen fantastiske dager! Vi fikk besøk opp på hytta før helgen, og derav litt mindre aktivitet her inne. Vi har storkost oss! Torsdag var det Christian og to kompiser som fikk "voksendag" med slalåm, afterski og hele pakka, mens fredag var min og B sin voksendag. Og for å si det sånn da, det ble en voksendag! (Haha, det var en klønete setning når jeg klarer å skrive voksendag 3 ganger!) Vi hadde det så gøy, det er lenge siden jeg har vært på afterski i påsken.. I går dro besøket hjem, og vi dro videre på påskerebus like nede i gata. Ca 30 stykker, store og små, ukjente og noen kjente løp rundt å løste påskerebus, hadde hopp konkurranse, live musikk og jaktet på påskeegg. Skyfrihimmel og grilling. En nydelig ettermiddag! 

MEN, over til selve innlegget! Nedenfor ser dere utstyret til jentene når de er i bakken! De fikk ryggskinne til jul, og etter å ha brukt den hver gang de står i bakken kunne jeg aldri tenkt meg og sende de av gårde uten. Jentene har blitt nokså gode på slalåm. De står alene, tar både tekrok og tekopp alene og er generelt veldig selvstendige. Men man vet aldri når noen kjører på de bakfra, eller de faller uheldig. Det hjelper for et litt nervøst mammahjerte når de fyker av gårde, og jeg står igjen i bunn.. Så ryggskinne folkens! Det anbefales! Jentene sine er fra FROST, det samme som hjelmene. Fungerer bra for oss! 


Neste på utstyrslista er ingen nødvendighet, men en litt morsom greie. Nemlig kamera som er festet til hjelmen. Det ligger inne i en beskyttelsesbok, og tåler støt og vann. Dette var helt fjernt for meg da Christian festet disse på hjelmene til jentene. Jeg syntes det var helt unødveldig. Helt til jeg så første filmsnutt.. Bittelille Jenny på 5 år. Plutselig så vi hennes timer på slalåm gjennom hennes øyne. Det var faktisk ganske morsomt! Uansett så vil jeg kalle dette tileggsutstyr for spesielt interesserte ;-)

OC hadde ikke actioncam da ;-) Vente til neste år kanskje? Men det han hadde var sele! Han sto på slalåm første gang i juleferien, 1 år og 10 mnd. Da stå han trygt mellom bena til Christian, og kun noen få turer for å ikke belaste for mye. Han syntes det var kjempe morro, og ville bare mer. På tross av 17 minus, og litt gele i kroppen. Denne påsken, 3 måneder senere har han knukket koden og står alene i sele. Han har ikke lært å ploge for å bremse, men han svinger ved å lene seg mot dit han vil. Ubevisst, men det skjer. Utrolig morro å se den lille gutten kjøre nedover selv, og han er så stolt. Kjører man siden av han hører man faktisk at han ler fra øverst i bakken og ned. Første gang han sto selv ligger på instagram hvis dere vil se (film). 


Jeg kjører ikke slalåm grunnet den ødelagte kroppen min. Jeg har prøvd noen turer men jeg blir så skakk og får så mye smerter. Det har vært utrolig surt i en periode, og jeg har vært bitter siden det er en fantastisk aktivitet å gjøre med barna MEN det er ikke noe jeg får gjort noe med akkurat nå. Derfor har jeg gjort mitt beste for å snu det hele, være glad for at langrenn fungerer bedre, og heller sitte på varmestuen eller ute i solen og se på. Når de trenger pause står jeg med åpne armer og serverer kakao. Det har funket det også :-) 


Lag dere en deilig påskemorgen! Snart er hverdagen tilbake så det er bare å nyte :-) Vi skal gå en langrennstur før vi bestemmer oss for avreise. I dag eller i morgen?
Ses snart igjen ♥♥

TIPS TIL LANGKJØRING MED BARN // FEST IPAD-EN I BILEN

Det er påskeferie folkens! Og jeg tipper mange av dere skal ut å kjøre langt med småtroll i baksete..? Vel, har dere ikke visst om dette tipset tidligere så følg med. Her kommer vår redning: Feste av iPad-en i bilen! Filmene laster vi ned på forhånd via itunes, også kan de velge å vrake på egenhånd. Barna mine mestrer ipad like bra som meg, så på denne måten trenger vi ikke hjelpe til med noe. Denne branketten heter "click and go iPad" og gjør det mulig å feste ipaden i nakkestøtten foran. Vi har en på hver nakkestøtte. Maya og Jenny deler en, og OC har sin egen fordi han sitter bakovervendt. 

Denne typen er enkel, og man tar lett ipaden inn og ut av bilen. Feste henger bare igjen.. Den lader også, og har et integrert trådløs sender til trådløse hodetelefoner. 


En genial sak som vi har brukt i over 2 år, og er kjempe fornøyde. Den har vært med til Astrid Lindgrens verden i sverige (7-8 timer i bil) og maaange turer opp til trysil. Festene er ikke sponset, men noe min kjære har i butikken sin (telenorbutikken) Jeg vet ikke om de finnes i alle telenorbutikker, men sjekk det ut på nett. Google "click and go iPad" så finner dere :-) PS. Nå så jeg nettopp hva Lykke har mellom bena! Hahahah - tatt på fersken! Småbarnsfamilie på tur gitt = REDBULL

Når vi sier at det ikke er noe problem overhodet å sette oss i bilen en fredag ettermiddag og sette kursen mot Trysil etter en lang dag - er det fordi det er stille i bilen store deler av turen! (Og vi har hver vår hemmelige redbull) De ser på to filmer, og vips så er vi fremme! I bilen vises det alltid Disney klassikere som Peter Pan, FROST, og den lille havfruen.. Stemning!

Og til dere som har spurt hvilken bil vi kjører som har plass til 3 barneseter: Folkevognen sin "touareg". En solid og stor bil som vi elsker alle mann, med plass til 3 seter akkurat! Sikkerhet er viktig, så folkens! Sikre barna deres riktig, og kjør forsiktig til påskeferien!

Nå er vi vel fremme i Trysil, og våknet opp til sol! Bildet ovenfor er tatt i det vi våknet i dag. Fantastisk påskestemning! Hurra! Dette er balsam for sjelen, og jeg nyter tiden med min lille-store familie allerede. 

WE'RE OFF TO...

LONDON, BABY!


Alt er pakket og klart. Antrekk til 3 hele dager, for ikke å glemme hårpynten. Den er viktig ;-) Hårbøyler fra claire´s, spenner fra pomp de lux, og "den lille prikken over i'en". Jentenes favoritt strikker fra Høstbarn

God morgen!! Endelig er dagen vi har planlagt og spart til i over et halv år her. I sommer så bestemte C og jeg oss for å gi jentene en litt annerledes julegave. Nemlig storbytur til London! Vi skal spise hotellfrokost, handle julegaver, ta den store karusellen (som Jenny kaller den), se "Lion King" musikalen og oppleve London´s julemarked, som jeg har hørt er helt fantastisk! Vi skal kose oss med andre ord! 

I forkant av turen har vi snakket litt om London. Vi har vist bilder fra Christian og jeg var der, da Jen var i magen. Vi har gjort de bevisst på London, og alt hva byen har å by på som kan være spenennde for de. Jeg tror det har fungert ;-) De aner fortsatt ingenting, og i skrivende stund så ligger de å sover. Vi skal straks vekke og fortelle at de ikke skal i barnehagen eller på skolen i dag. De små koffertene står klare på utsiden av rommet. Gleder meg! Må bare drikke 2 kopper til med kaffe. I dag har faktisk alle 3 vært våkne i tur og orden. Maya fikk plutselig falsk krupp, og var helt tett i natt. Medisiner og litt filmtitting for å roe det hele ned.. OC vet jeg ikke hva surret med. Jenny våknet av hoste, fordi vinduet var helt oppe - for å gi frisk luft til Maya.. Så sånn var denne natten ;-) Godt det ikke er heisatur jeg skal på!

OC skal tilbringe helgen sammen med mommo, Dinne og Besse. Han er i de beste hender, og har det mye bedre der enn på storbytur med oss. Han må nok vente noen år ;-) Gøy å gjøre stas på de "store" jentene våre. 
Jeg tar med mitt nye lille kamera, som skal få henge rundt halsen hele tiden. Den har WIFI og jeg har koblet den opp til iphonen min, så følg med!  

Ønsk oss en god tur da ♥ Vi ses plutselig!!  

OLDIE, BUT GOODIE...


Så himla søt! Jeg elsket Polly Pockets da jeg var liten, og det samme gjør jentene mine. Gleden var stor da de arvet av naboen. Hvor er mine gamle mon tro? She's an oldie, but goodie. ♥ 

Så gøy at dere liker 24 timers oppdateringene mine. Da er det i boks, det blir fast hver uke! Selv syntes jeg det er litt gøy, og litt skummelt  Det blir MYE blåttlegging på kort tid gitt. Jeg overlevde dagen i dag. Jeg har gruet meg. Men jeg lærte at det er best å bare si det som det er.. Jeg ønsker liksom å pynte på sannheten, mest for meg selv - men i lenden blir jo det helt feil. Jeg lider, som mange andre av "flink pike syndromet" og vil gjerne få en A i alt mulig. Men er det mulig å få en A i rehabilitering når ting ikke går bedre? Tror ikke det. Da må jeg nøye meg med en middels karakter. Vi ønsker jo alle å bli bedre, det er bare så sykt kjipt når det ikke går som forventet. Smack in the face.. 

Ettermiddagen har vært vesentlig bedre enn formiddagen. Barna er hjemme og det er bråk i huset. I dag elsker jeg det. Da kan jeg være bare "mamma" og ikke Marlen. Jeg trives best som "mamma" for tiden. Da er det jaggu kjekt med tre barn ;-) Vi har tatt det helt med ro. Spist kalkun til middag og sett på Askepott. For ikke å glemme Polly. Vi har lekt med henne også, men den leken egner seg best når OC er utenfor synsvidde..

Vel vel, nok rensing av sjela! Vi snakkes i morgen ♥ 

29.09.2014


Null søvn, trist OC som er tett og kun hoster, hoster og kun hoster. Vi har sett på barnetv i hele natt. Takk Netflix for at de har begynt å vise teletubbies. Som jeg hater å se han så dårlig. Sovner han så er han rolig i 10 minutter for hostekulene kommer. I natt hostet han på hver inndragning. Nå skal vi en tur til legen igjen. Brått så var høsten her. 

Som dere sikkert skjønner så blir det en rolig dag. Jen er i barnehagen og Maya skal på turning. Hun skal begynne å turne mer etter høstferien og skal derfor trene i ferien også. Det blir spennende! OC og jeg tar det helt som det kommer. Jeg sover når han sover, og prøver å rydde litt inne i mellom. Det er helt kaos her.. Som det fort blir med syke barn.

Hvis det blir tid i kveld så legger jeg ut mine vinterdress-favoritter! Det er tid for å fikse vinterdress til lillebror, og jeg har funnet flere sabla fine! Håper dere har en frisk onsdag hvor enn dere er, hjemme eller på høstferie :-) Klem til dere. 

MIN MAYA BEGYNNER I 2 KLASSEAllerede et år siden hun begynte i 1. Det kunne likeså vært i forrige uke.. I går kveld pakket jeg inn gaven hennes. En liten gave til en spent 2 klassing. I morgen er det Jen som får en liten gave. Hun har plandag i dag, men i morgen er første dag som løvebarn. Jeg tenker egentlig at det ikke er nødvendig å få noe på sånne dager som dette, men det er jo litt stas, det er jo en stor dag for de begge. Gir dere en liten overraskelse ved skolestart? 

Siden Jenny har plandag i dag skal hun få være med OC og meg på trening, og på litt shopping til barnehagestart i morgen. OC mangler drikkeflaske og tøfler. Jeg planlegger et eget barnehageinnlegg senere i dag, om jeg får tid! Nå hører jeg de våkner der oppe. Små føtter som tasser over gulvet. Jeg må gå opp.. Maya ønsket seg krøller så vi må krølle litt hårlokker ;-) 

Hei så lenge! 

OPPSTART I BARNEHAGEN // UTSTYR


Hello! Nå tar jeg en liten pause i organiseringen av barnetøy. Jeg går gjennom utstyrslisten til barnehagen og det er faktisk ikke så mye Casillas mangler. Hvertfall ikke av det vi trenger nå, før kulden kommer.

1. sekk - arvet av Jenny
2. Drikkeflaske - må kjøpes
3. Regntøy - kjøpt i sommer
4. Overtrekksbukse - arvet av Jenny
5. Gummistøvler - kjøpte i fjor på salg
6. Tynn dress - kjøpte i fjor på salg 
7. Overgangssko gortex - må kjøpes
8. Merkelapper - kjøpt
9. Vintertøy - må kjøpes, men ingen hast 
11. Høstjakke - vårjakken passer enda
12. Fleece - har fra min gamle nettbutikk
13. Matboks - han har en, men trenger en større
14. Høstlue/pannebånd - kjøpt på salg

Utenom det så må klesskapet fylles på, denne gutten har vokst i sommer! Ovenfor er mitt siste kjøp fra Lindex. De har fått ganske mye fint til både gutt og jente nå! Tips! Gull med jeans til 99,- når det skal slites og vokses ut av fort som bare det.. Jentene trenger litt av hvert til høsten de også, men de vokser heldigvis ikke like fort som 1 åringene. 

Er det noe annet dere ser jeg har glemt? Og hvilke er den beste drikkeflasken til små barn? 

MULIG SALG AV MIN FINE MOUNTAIN BUGGY I KREM

God morgen! Kjapp tur innom før huset våkner for å fortelle dere om en annen ting jeg gjorde i går! Nemlig å vaske MB vognen. Den er så ren og pen, og fremstår som helt ny fordi jeg ikke takler at den blir møkkete.. Den vaskes fra topp til tå gjevnlig.. Nå som sommeren er i gang og OC har blitt så stor, blir det mer og mer vanskelig å holde den så ren som ønskelig. Hver cm er imprignert, men alikvell er det liiiitt upraktisk med KREM. Det er desidert den fineste etter min mening, og den blir ikke så møkkete som jeg skal ha det til, men jeg tror alikevell jeg blir mer avslappet med en mørkere vogn. Vurderer derfor å selge denne, og kjøpe en mørkere versjon. Om noen er interessert så kan dere sende meg en mail: marlen.nordby@online.no Som jeg skriver, jeg vurderer å selge.. Syntes jo den er så fin! Slenger med et bilde så kan dere se selv ;-) Jeg fikk forresten et tips av følgere på instagram om at man kan kjøpe nytt trekk til hele vognen. Dette har jeg ikke tenkt på selv, men det er jo selvfølgelig en mulighet! Skal undersøke litt!
Vognen er en mountain buggy, urban jungle evolution 2013 modell. Så vet dere det ;-) 

Ses senere! 

TEST AV NABBY // BABYCALL

Hello! Endelig er innlegget her som flere av dere har etterspurt! Nemlig min erfaring om den nye fancy "nabby babycall" Jeg var så heldig å få den tilsendt i posten, så denne er sponset, men vurderingene er ikke kjøpt og betalt. Det er de aldri :) 

Jeg går rett på sak! Førsteinntrykket av den pittelille saken var skesis. Den var så mye lettere enn alle andre babycaller jeg er vant til. At den veier svært lite er jo selvfølgelig en fordel når den skal plasseres ved vogn eller seng, men da må den fungere bra! Så jeg var veldig spent.

Når du mottar nabby kommer den i en liten eske, med enkel bruksanvisning, en USB ledning som skal kobles til PC eller MACén din, selve monitoren, og en trå til å feste ved. Veldig oversiktelig og greit! Tommel opp for det! Det første jeg gjorde var å lese bruksanvisningen.. Det tok meg ca 5 sekunder! Deretter koblet jeg til nabby til mac for å lade.. På bruksanvisningen sto det at den lades kjapt, altså på 1 time. Dette stemmer.. Etter en time var den fullladet, og lyset gikk fra rødt til grønt. Da lastet jeg ned "nabby" appen på min iphone (den fungerer også på anroid og nettbrett) trykket på lyset på nabby, altså den eneste lille knappen på monitoren, og vips var jeg koblet på! Så langt var jeg veldig overrasket. Det skjer ofte når ting skal være så veldig enkelt, at ender det opp med å bli vanskelig.. 
 
Nabby og min iphone ble koblet sammen akkurat tidsnok til at OC skulle ta seg en lur i vognen sin. Først var jeg litt usikker på hvor jeg skulle legge den. Jeg er ikke glad i å legge ting som stråler så nærme barna mine, så jeg prøvde faktisk litt forskjellige steder og sjekket om lyden var like bra. Det var den! Jeg endte opp med å putte den foran i lommen på solnettet (eller hva det heter) eller henge den som dere ser på bildet over. Jeg surret den faktisk en runde rundt så når jeg går kan jeg bare putte den i flaskebeholderlommen som MB vognene har ;-) Dette med stråling har ikke jeg satt meg så dypt inn i men jeg er bevisst på hvor jeg legger fra meg telefonen min og ting som babycallen, og et stort pluss til denne lille saken er at gjennomsnittstrålingen i standby er på 0,08 mW. Selve tallet sier meg lite, men det er en ny, lav verdensrekord og det liker jeg. 

Når OC sover i vognen utenfor huset så er jeg jo i forskjellig rom i den tiden han sover. Det merket jeg ingenting på.. Jeg testet når han våknet og lå å pratet i vognen om det kanskje ble dårligere lyd hvis jeg gikk på vaskerommet som er i etasjen under, men det gjorde det ikke. Den har visst en rekkevidde på 340 meter i luftlinje. Jeg har ikke sjekket at akkurat dette funker, men så langt unna jeg føler det er ok å bevege meg når han sover alene utenfor så fungerer den perfekt. 

Når det gjelder funksjonene så kan du faktisk kjøpe deg flere funksjoner i appen, hvis du har behov for mer enn kun selve babycallen - altså at den slår inn når babyen din gråter, hoster eller lignende. Dette kan du forresten også stille på.. Jeg hadde medium styrke på varslingen og da slo den inn med engang har våknet. Hvis jeg har på den sterkeste var den på hele tiden, og jeg kunne høre han puste. I noen tilfeller er dette kjekt spesielt med tanke på at OC har astma og det kan være betryggende å høre pusten hans, men stort sett så holder det med medium. Tilbake til funskjonene.. Du kan altså kjøpe deg flere funksjoner inne i appen, som f.eks temperatur, "lytt nå" som betyr at du kan høre selv om det ikke lages noen lyd, og søvnteller. Den siste syntes jeg er genial siden jeg alltid glemmer å se på klokken når han faktisk sovner! Jeg har kjøpt alle appene siden de er praktiske, og ikke koster stort. Tror det er 21,- per. Eller 7,- for alle! 

Det er kanskje flere som er skeptiske til at den er koblet til mobilen eller nettbrettet? Dette er jo jeg vant til siden jeg har en på soverommet til OC fra før. Ikke nabby men en annen.. Jeg har aldri syntes dette har vært dumt, med mindre jeg har glemt å lade. Det hender jo, men det kan jo skje med vanlig babycall også. Dessuten syntes jeg batteriene til de andre babycallene går ut ekstremt fort. Digg med oppladbar, og denne har 70 t på en ladning, dessuten sier den ifra i god tid før den trenger å lade! Og det er ikke sånn at man ikke kan ta imot telefonsamtaler, sjekke bloggen til lykkemamma ;-) eller sende sms mens du er påkoblet. Hvis noe skjer på babycallen så kommer det varsel. På min står det "OC trenger din oppmerksomhet nå." Hvis jeg går unna telefonen så lar jeg appen være åpen, og da hører jeg han (du stiller inn lydnivået som du vil.) 

Hmm, er det noe mer? Bare spør hvis det er noe mer dere lurer på så svarer jeg i kommentarfeltet. Som dere sikkert forstår ut av hva jeg skriver, så er jeg veldig fornøyd. Overraskende at en så liten sak faktisk kan være så bra som de beskriver på hjemmesiden sin HER, (der kan du også sjekke ut pris.)  Men den jo laget i Danmark og de er svært dyktige, så kanskje ikke så sinnsykt rart likevell :) 

FIINFIN JUNIORSENG

Har dere sett noe så fint? Jeg driver å søker etter juniorsenger til OC på nettet, og kom over denne fra rafa-kids. Nydelig. Og ja, litt vel tidlig å bytte til større seng, han har ikke fylt 1 år enda, men begge jentene byttet da de var halvannet år, og det går raskt dit! Det er ikke noen krise å vente lengere om det passer best sånn, men min erfaring er at det er kjekt å bytte før de blir så store at de "forstår" at de kan gå ut av sengen ;-) Gøy å titte uansett, det er så mye fint der ute.. Og dyrt.. Så hvis dere har tips om litt billigere juniorsenger, bring it on. Kunne egentlig tenkt meg en jernseng i sort. Vet IKEA har en men den er kanskje litt for feminin?

Nå skal vi til legen vi. Vårt andre hjem denne vinteren.. OC er dårligere og jeg ønsker ikke en natt til før legen har tittet på han. Astma er ingen spøk - lille sterke gutten min <3

ØNSKELISTE TIL OC - DEL 2 // JULEN 2013

Hei på dere! Nå har jeg laget en ny stoor collage med interiør som Oscar Casillas ønsker seg til rommet sitt. For en liten tid tilbake så ble rommet hans gjort om til lekerom, Jenny flyttet inn på soverommet til Maya og OC tok over Jenny sitt som er ganske mye større enn hans gamle. Nå er det nokså tomt der inne, kun en seng, en expedit hylle fra IKEA og litt småting fra han ble født. Han trenger en del nytt til å pynte opp rommet sitt med ;-) Som dere ser nedenfor så går det i mye kjedelige farger, men jeg liker det sånn siden lekene hans er ganske så fargerike! Jeg har lagt link til alt i samme rekkefølge som det er på bildene. Neste ´ønskeliste´blir leker! Og så går vi over til jentenes ønskelister, og til slutt min / Christian og min! Dette kommer ikke på rekke og rad altså, men litt inne i mellom de vanlige innleggene!

Lampe fra Firm Living -
E27 Lampe - finnes i mange forskjellige farger, men OC ønsker seg sort.
Sengetøy fra Farg og Form - Svart med hvite striper
Sengetøy fra Farg og Form - Grått med hvite prikker
Krakk fra Kids Concept -
Garderobeskap fra Troll -
Kay Bojesen Ape -
Cubebot -
Smokkeboks fra Cult design -
Georg Moneyphant - (denne fikk OC til dåpen, men kjempefin julegave/dåp/bursdagsgave)
Veggdekorasjon fra Teddykompaniet -
 Lysslynge -
Lekebil -
Lightning pute fra Firm Living -
Kurv til leker - Litt kult at de fargerike lekene kan syntes litt også!
Pinocchioteppe fra HAY - Dååååner av dette teppe. Ønsker meg det til loftstuen også, bare i andre farger.
Til å henge på sengen å passe på smokkene -
Oppbevaringsboks til hyllen fra IKEA som han har på rommet sitt
Esker fra Kids Concept -
Uglelampe -
ABC plakat -
Pabobo nattlampe -
Wallsticker fra Ferm Living -
Noen av lenkene er annonselenker.

TFK VS MOUNTAIN BUGGY // BYTTE AV VOGN

For en uke tilbake var jeg ute og trillet en liten tur sammen med venninnen og bebisene våre. Hun med en mountain buggy og jeg med min TFK. Helt tilfeldig byttet vi vogn og jeg prøvetriller hennes mountain buggy og kjenner hvor mye LETTERE den er å trille. For det er den. Den er nettere og lettere. Jeg hadde jo den vognen da Jenny var baby, og jeg kjente med engang hvor mye jeg savnet den. Jeg fikk en skade etter keisersnittet med OC som gjør at jeg ikke kan trille lange turer, og jeg kan hvertfall ikke ha noe tungt å dytte på, så dette var den avgjørende grunnen til byttet fra TFK til mountain buggy. Jeg ønsker den letteste vognen.
Andre småting som jeg føler er bedre på mountain buggy;
- Man kommer lettere til under vognen. På TFK er det umulig å legge ting under, hvis baby sover. Dette er bedre på mountain buggy.
- Lettere å justere ryggen. Jeg fikk aldri dreisen på glidelåsen til TFK, og foretrekker snorene til MB.
- Tar mindre plass i bilen. Ganske praktisk for oss med 3 barn ;-)
Sikkerhetsreimen og flaskeholderen følger med når du kjøper vognen, mens soltrekket og regntrekk må kjøpes ved siden av. Jeg kjøpte regntrekket fra mountain buggy, mens soltrekket er fra et tilfeldig merke, altså ikke like dyrt. Jeg kjøpte den nye vognen på Nordby senteret i Sverige. Der har de kampanje på akkurat denne vognen nå om dagen i grå, krem (det er den jeg har), blå og lilla ? Jeg vurderte svart, men da den var utsolgt ble det fargen krem. Veldig fornøyd med det, også ble den ekstra fin med den blå voksiposen.
Når det er sagt så ville jeg ALDRI hatt en annen vogn frem til nå. Bagdelen til TFK kan ikke måles med andre i både størrelse og lunhet. Andre ting som er store pluss hos TFK:
- Stor og lun sportsdel. Når bebisen din på 6 mnd må begynne å sitte i sporstdel så blir det ikke så brutalt som i ex MB der man sitter mye lengere ut.
- Håndbrems. Denne kommer jeg til å savne! Gruer meg faktisk til å ikke ha håndbrems til vinteren..
- Lang rygg, faktisk den lengste av alle sporstdelene, tror jeg. Dette blir ikke noe problem for meg, da jeg får ikke så lange barn ;-)

Alt i alt 2 SUPRE vogner, og for meg er det opptimale TFK fra nyfødt til 8 mnd, og når babyen ikke har like behov for å bli skånet for omverden; mountain buggy! Håper dette ga dere grundig nok svar på hvorfor jeg byttet vogn. Kort fortalt, jeg har ikke kropp til å ikke ha den letteste vognen. Alt det andre hadde ikke vært noe problem for meg, fordi det er småting ved alle vogner.

Nå skal jentene vekkes, og vi skal starte dagen! Først levering i skole og barnehage, og så foreldresamtale! Hva resten av dagen bringer er fortsatt usikkert, blir det ikke de store planene så vet jeg om en 3 etg som trenger opprydding. Det blir KAOS å bytte om på 3 rom, utrolig mange ting som liksom ikke finner sin nye plass? Anyways, bilder fra det nye lekerommet kommer i kveld :-) Ha en fin dag! PS. HIPP HIPP HURRA for verdens beste fjortislillesøster som blir fjortis på ekte i dag!

BARNEVOGN DEBATT // TFK, MOUNTAIN BUGGY & BABYJOGGER


Hei i kvelden! Dere! Jeg lurer på en ting, er det noen der ute som har erfaring med babyjogger city elite? Altså vogn på bilde nr 3? Selv har jeg vognen på bildet nr 1 (TFK) men jeg er nysgjerrig på disse andre trehjulingene. Jeg vet jo at det finnes mange mødre der ute med vogndilla og som har mye informasjon og erfaring på lager! Og mens vi er i gang er jeg også nysgjerrig på Mountain buggy terrain, vognen på bilde nr 4. Det er samme merket som bilde nr 2, men med større hjul. Så dere, del gjeeerne deres erfaringer :-) Hvis det blir bra tilbakemeldinger så lager jeg et eget innlegg basert på informasjonen jeg får. Det er jo gull å lese om når man skal velge vogn, fordi hver vogn kan fylle forskjellige behov. Alt ettersom hva man er ute etter!

NY VOGN OG TID FOR VOKSI

Vi har ikke akkurat ny vogn, men vi har tatt i bruk en ny del av vognen. Nå er babybaggen pakket vekk, og sportsdelen er klipset på! Vi byttet til sportsdel da OC ble 6 måneder. Ikke fordi baggen hans ble for liten, men fordi han ville opp og frem. Baggen til TFK er jo faktisk en av de lengste baggene på markedet! Overgangen fra bag til sportsdel gikk veldig bra, og det var værst for meg. Veldig vemodig å legge vekk babybaggen for siste gang. For det er jo siste gang, det kan ikke være noe annet - sånn med tanke på innlegget under ;-)

OC sitter ikke helt selv enda, men jeg syntes ikke det hadde noe å si fordi den er god i liggestilling. De første to ukene lå han hele tiden, for at overgangen ikke skulle bli så stor, det er jo ikke full liggestilling. Selve vognsete er også så dyp så han sitter/ligger veldig lunt. Skjermet fra alt som foregår på utsiden, når han har behov for det. Min store skrekk var å ikke kunne ha øyekontakt med han mens vi triller, og dette var faktisk utrolig trist de første dagene. Han virket ikke å bry seg noe særlig, men jeg likte det ikke. Heldigvis er det et stort "vindu" i skjermen og der kan jeg se han da! Sittestilingene kan man regulere helt selv, det er ikke "hakk" som i emmaljungaen foreksempel. Det er to glidelåser på hver side som jeg drar opp og ned og bestemmer helt hvor mye han skal sitte. Det eneste jeg har å utsette på TFK er kurven under. Det er vanskelig å komme frem hvis bebis sover. Jeg har hele tiden hatt stelletingene hans under vognen, men det er lite praktisk nå siden han sover mye i løpet av dagen. Jeg orker ikke å irritere meg over ting, og vet at det er noe å utsette på alle vogner, så i stedet for å sloss med stellebaggen under så henger jeg den heller på styret. Problem solved!

I dag var første dagen med pose i vognen! Når vi følger jentene til skole og barnehagen på morningene så er det skikkelig kaldt! Jeg kjenner den friske vinterlukten og har selv begynt å bruke hansker, da måå jo posen var superdeilig å ha i vogna. Vi har voksi city. Den kjøpte jeg rett før han ble født, faktisk samme dag som riene startet ;-) Han brukte den i en måned da han var nyfødt, før det ble for varmt. Jeg var kjempe fornøyd! Digger at den ikke er så stor, men har muligheten til å bli lengere pga forlengeren som følger med til bunnen. Lun og god dunpose! Digger blåfargen!

Hvilken pose til vognen har dere, og har dere begynt å bruke den?

Jeg skrev det på instagram (@lykkemamma) i går, og må skrive det her også; TUSEN HJERTLIG TAKK FOR ALLE TILBAKEMELDINGER. Å KUNNE VÆRE SÅ BRUTALT ÆRLIG OM NOE SÅ PERSONLIG, OG BLI TATT IMOT MED ÅPNE ARMER, DET TREFFER MEG RETT I HJERTET ♥ FINE MENNESKER!