hits

Fredagstipset

Fredagstipset - uke 42

Hvert år på samme tid, akkurat i overgangen der morningene og kveldene kun er mørke så ønsker vi oss mer belysning. Det skjer hvert år, plutselig blir rommene så veldig mørke! Siden vi ikke har penger til innkjøp av flotte lamper om dagen så ble jeg så glad da jeg tok turen innom Nille for å se på Halloweenpynt.. Denne fine lampen er nemlig fra Nille, og i denne perioden (usikker på datoene) så er det kampanje på de i tillegg! -50% . Jeg betalte 100kr per lampe + pære. Spent på hvor lenge de holder, men enn så lenge er jeg strålende fornøyd. Pæren gir fra seg et koselig lys og passer perfekt inn i stuen!
Jeg kjøpte også en større variant, legger ut bilder av den senere.Om litt skal jeg vekke barna, men før det skal jeg pakke siste rest i baggen og gjøre meg helt klar. Jeg skal nemlig på hyttetur i helgen og blir hentet rett etter levering i barnehagen og skolen. Vi snakker helg med fyring i peis for å holde varmen - ikke bare for kosens skyld, koke vaskevann, hente vann ute (!), rødvin, god mat, sjokolade, ullteppe og ullgenser, lesing, ja total avslapping hele helgen! My god, det er balsam for sjelen det! Ikke nok med det, jeg reiser sammen med jenter som praktisk talt er familie. Svigerinner og kusine (på Christian sin side) som jeg heller vil kalle nærmeste venninner, skjønner dere eller? Her er det nært, og mye kjærleik! 

Litt usikker på hvordan det blir med bloggen i helgen - det kan gå begge veier, men jeg er hvertfall på snapchat (marlennordby)

Ha en fiin fredag ♥

Fredagstipset - uke 38

God morgen fininger!

Ny fredag og nytt fredagstips! I dag er tipset rettet mot barna våres, og kunst faktisk! 

Jeg er overhodet ingen kunstnerisk person, jeg har aldri interessert meg eller ansett meg som flink til verken å male eller tegne (utrolig misforstått egentlig, kunst dreier seg ikke om fint eller ikke fint..) Uansett, nå har en mamma i klassen til Maya gitt ut bok, og da blir jeg jo nysgjerrig.. Hun har gitt ut boken "kunstmagi" sammen med kunsteren Bjørg Thorhallsdottir. En bok som forteller kunsthistorien på en fin og barnevennlig måte. Hver epoke i kunsthistorien kommer med forslag til kreative, morsomme og enkle prosjekter, rettet mot barna. Frihet til å velge sin egen kunst, på sin egen måte - ingen fasit. 

Barna har allerede valgt ut det første prosjektet vårt. Lavterskel prosjekter, vi har alt i skapet eller finner det ute i naturen. Boken er så fargerik og fin, og den burde finnes hos alle familier, for ikke å glemme skoler og barnehager. 


Vi jenter må stå samlet, og løfte hverandre opp, og når vi gjør noe bra så burde vi rope det ut! Mette - dette er en fantastisk bok, og jeg deler den gladelig videre til dere andre! Virkelig en magisk bok ♥

PS. Noen av dere så kanskje Mette og datteren Ella på God morgen Norge i går? Hvis ikke ligger klippet på TV2 Sumo. Boken er ute i de fleste bokhandler :)

For ordens skyld // ikke sponset

Fredagstipset - uke 35

God morgen, 

1 dag igjen før vi reiser! Wuæh, jeg er SÅ klar! Og nå begynner ting å falle på plass.. Dere vet hvor kjipt det er å reise hjemmefra også er det 10 ting man skulle ha gjort før man dro? Jeg hater den følelsen, og har lært med årene at det er en unødvendig følelse. Han jeg bor sammen med er veldig flink til å få unna arbeid, og ikke utsette så jeg har plukket opp et par ting av han.. Listene ble skrevet noen dager tilbake og nå er jeg snart i mål! 

I dag gjenstår det å rydde og vaske huset - Malin og Kristoffer skal bo her sammen med jentene og da er det hyggelig at huset ser ok ut. 
Pakke ferdig - jeg begynte pakkingen 3 dager før avreise (aldri skjedd før) og der har jeg full kontroll, men det er noe med å bare fullføre. Smekke igjen kofferten å sette den i gangen. 
Sist men ikke minst så har turngruppa her i Drøbak en ÅPEN turndag for ALLE som vil prøve turn i morgen. Det er gratis inngang, også selger vi vafler, pølser, saft og kaffe. Den dagen sto jeg i front av, og det passet ikke veldig bra da jeg ikke kunne være der. Heldigvis er det andre engasjerte foreldre som stepper inn, men jeg skal bidra så mye jeg kan i dag. Hvis dette er noe dere kan tenke dere så ta en titt her: https://www.facebook.com/dfiturn/photos/a.391273507583290.88751.155743267802983/1203999286310704/?type=3&theater

Jeg har kommet over et kult fredagstips hvis dere har lyst til å lage noe godt i kveld. Den er veldig enkel, også ser den så sykt godt ut! Jeg pleier å lagre matvideoer jeg kommer over på facebook og spare til senere anledninger som jentekveld eller bursdag, eller bare når vi vil ha noe nytt og digg! Denne filmen er en sånn en ;-) 

Goood fredag alle sammen ♥

Fredagstipset - uke 22

Pics fra gårsdagens 
Vet dere hva en av de beste tingene ved å bo i sommerbyen Drøbak er? Å kunne ta middagen på stranden, helt på impuls! Grilling av fiskekaker på engangsgrillen funker så fint (for lillebror som ikke liker pølse i lompe), i tillegg får vi badet, lekt i sanden, hatt kvalitetstid med noen fininger og spist is, som verdens beste Besse hadde med seg i kjølebaggen som overraskelse. Sånn tilbragte vi ettermiddagen i går. 

Tips til dere! Ta middagen på impuls på nærmeste strand eller park, eller noe annet hyggelig. Det trenger ikke være så voldsomt, en pakke med pølser, lomper og ketchup så er de fleste barna fornøyd - sett bortifra lillebroren her i hus da.. 
Man får så utbytte av ettermiddagen, noe helt annet enn vanlig hverdagsrutiner. Det passer jo ikke hver dag, men engang i blant 


IS

Elsk på sommeren

En av de fineste (den ene av mine to herlige svigerinner)

In case of an emergency ...

Starter med hadekos, og avsluttes med bryting. #boys


Ha en fin dag  

Fredagstipset - uke 20

H E I ! 

Denne uken gikk fort gitt! Helg allerede, det kan vi like! Maya skal i konkurranse på lørdag så vi skal tilbringe hele lørdag i Holmen turnhall. Hun har flere nye øvelser, så det blir spennende! Hun gleder seg, og det er det som betyr noe :-) 

I kveld skal jeg på mammatreff, med mødrene på trinnet til Maya. Veldig hyggelig å bli enda bedre kjent. Et par kjenner jeg godt, men det er faktisk ikke så mange som man skulle tro etter 3 år med barn i samme klasse. Heldig for meg så er det naboen som er vertinne, så det er ikke lange avstandene hjemmefra! Satser på sol i kveld, så blir det ekstra godt med litt sprudler!

Fredagstipset må bli denne fantastiske leppestiften jeg kjøpte på La canada (stort kjøpesenter i Marbella - dit må dere dra hvis dere er i området). Den er fra MAC og heter "retro". Love it! Usikker på om jeg digger den fordi jeg digger Noora i SKAM, og alt som følger med henne ;-) Inspirert!

Håper dere får en fin start på helgen! Og titt innom, brått så kommer "DAG 2 I ESTEPONA" på bloggen!

Ha det så fiiint 

Fredagstipset - uke 15

God morgen! Håper dere har sovet godt i natt? Det har vi, barna har sovet fint gjennom hele natten og jeg hoppet i seng i god tid. I kveld får både store og små overnattingsbesøk så da gjelder det å være uthvilt! Christian er borte med jobben denne helgen, som jeg kanskje har nevnt? Og da er det hyggelig med besøk, sosial gjeng vet dere ;-)

Over til denne ukens fredagstips! Som jeg har skrevet så vidt så jobber jeg for å få en trent og smidig kropp! Jeg har lagt vekk snop og usunn mat og virkelig hatt fokus på vektnedgang, rett og slett. Dette er kun for en liten periode til jeg har kommet dit jeg vil. Nå er det snakk om 2-3 uker igjen og jeg er i mål, det føles helt fantastisk. Det er ikke mange kg det er snakk om, men nok til at det irriterer meg. 

Når denne perioden med ekstra fokus er over så legger jeg vekk det strenge matregimet, men jeg ønsker IKKE tilbake til gamle vaner. Jeg er nemlig en som spiser ALT! Og jeg har alltid spist ganske mye også. Jeg elsker sjokolade, potetgull, fet mat, brødskiver, rundstykker osv, dere skjønner hvor jeg vil hen.. Jeg ønsker ikke sette hindringer for meg selv, men jeg må spise med måte. Dessuten vil jeg finne nye oppskrifter på supergod men SUNN mat. Det finnes jo så utrolig mye godt der ute! 

Som jeg skrev i går har jeg vært innom noen matblogger, men det er en som har inspirert meg. Jeg har ikke vært gjennom hele enda, jeg oppdaget den i går, men det er en oppskrift jeg definivt skal teste i helgen. Nemlig Protein vaffler. Disse bildene er hentet fra Theproteinkitchen.dk, og direkte inn til oppskriften finner dere her: http://www.theproteinkitchen.dk/waffle-sandwich/​

Altså... NAM!! Det ser så sykt godt ut!

Jeg skal gi dere en update når jeg har laget de. Må bare få meg et vaffeljern først. I know.. Det er sinnsykt, jeg har ikke VAFFELJERN! 

På tide å starte dagen! Jeg skal en tur på trening før jeg skal ha et møte med min co-klassekontakt. 3 trinn har nemlig ansvar for 17-mai aktiviteter på skolen i år, dere kan jo tro vi har litt å henge fingrene i. I tillegg skal jeg ha et telefonmøte med forbrukerinspektørene. De skal muligens filme her i neste uke, spennende spennende! Ha en fin dag folkens, og titt innom snappen min da: marlennordby

Fredagstipset - uke 7

Bloggen har tatt litt vinterferie den også, sånn hvis dere lurer på hvor de tidlige innleggene blir av ;-) 
Jeg har nettopp levert min lille snart 3 åring i barnehagen. Han og jeg vurderte en stund om vi skulle ta en fridag sammen, men kom frem til at det beste for begge var barnehagen. Lek ute i det fine været med gode rampete kompiser på samme alder, så får mammaen lade batteriene til en helg nesten alene (Christian jobber hele morgendagen) og trent. 

Jeg har også fikset neglene mine! Denne lakken har jeg skikkelig dilla på om dagen. Essie sin "spin the bottle" er perpekt nå! Jeg er litt lei av det mørke etter en lang vinter, samtidig er det litt tidlig (venter til mars) å finne frem de mest knalle neglelakkene, som egentlig er mine favoritter! Den er delikat og fresh, perfekt til alle anledninger! Christian og jentene er i Tryvann og står på slalom i dag. Heldige gjengen, i dette fine været. Tipper de koser seg maks! I morgen skal vi på kino å se den nye filmen "zootropolis". Vi skal kjøre buss ned til Drøbak sentrum - det tar kanskje 10 minutter men OC syntes det er SÅ stas med stor buss, spise på café også på kino med masse popcorn. Gleder meg! 

Nå blir jeg straks hentet av min treningsbuddy! Vi snakkes :-)

Fredagstipset - uke 7

God morgen ❤︎

I går formiddag ringte det på døren. Jeg sto i treningstøy fra i går, og hadde all intensjon om å trene den dagen også - noe som ikke gikk fordi Jen fortsatt var syk. Jeg var litt misfornøyd med å skippe trening, det er det som holder hjulene i gang om dagen. I tillegg var jeg litt misfornøyd med alt rotet i huset. Jeg visste jeg måtte rydde kjøkkenet, men jeg utsatte det hele tiden. Jeg visste heller ikke hva jeg skulle blogge om, og det gjorde sitt med humøret - ikke noe voldsomt, men litt mer nedovermunn enn oppovermunn den timen. 

Uansett, det ringte på døren. Jeg åpnet og der sto den er travel, supersøt venninne. Hun hadde med seg en liten gaveeske. Til meg! Ikke har jeg bursdag, ikke har jeg gjort meg "fortjent" til det heller. Ikke har jeg vært syk, eller noen av barna mine vært alvorlige syke.. Ingen spesiell grunn til å gi meg en gave, på en helt vanlig torsdag formiddag. Kun et ønske om å glede! 

Og gjett om jeg ble glad? Jeg ble så rørt og glad at jeg knapt fikk frem noen ord da hun kjørte av gårde. Hun sa selv at det bare er en liten oppmerksomhet, men det gjelder ikke for meg. For meg betydde det så mye mer! 

Dette har skjedd meg før og jeg blir like rørt hver gang. Jeg er så takknemlig for de fantasiske menneskene jeg har rundt meg. En annen gang lå det en pakke på døren min. Det var en treningstights som ble bestilt også var det feil størrelse, så jeg fikk den. Kun for å være snill.. Det har vært min favoritt siden. Jeg husker også da det lå kakestykker på trappen min. Helt ut av det blå, en vanlig høstdag i september. Eller da jeg fikk et lite juletre med lys før jul.. 

Det er forskjell på økonomien til alle, men det handler ikke om penger. Det handler om den uventede oppmerksomheten på en helt vanlig dag, og det er denne ukens fredagstips. Overrask en du er glad i med en liten oppmerksomhet. 

Det kan være et kort med gode ord, en bukett med tulipaner når du allerede handler til deg selv, klær du ikke bruker lengere, et kakestykke siden du allerede baker til helgens bursdager eller noe annet hyggelig. Det betyr så mye, og det er så veldig hyggelig!

God helg, klem fra meg ❤︎
 

Fredagstipset - uke 4

Hei!

Jeg starter dagen med fredagstipset, og denne uken blir det om mine stusselige bryn!

Så til alle dere med umulige øyebryn - dette innlegget er dedikert til dere ♥︎

Det har seg nemlig sånn at etter jeg la ut en snap fra jeg sminket meg fikk jeg flere tilbakemeldiner på øyebrynene mine. POSITIVE tilbakemeldinger! OG dette er helt utrolig. Derfor skylder jeg alle mine medsøstre sannheten: Det er mulig å få fine bryn! Jeg lover! 

Jeg har aldri vært spesielt opptatt av utseende. Jeg bruker flaut kort tid på sminke. Og all sminken jeg bruker idag er tips fra kjære venner som har kommet med velmendende råd. Brynene er intet unntak.

Da alle de andre jentene i klassen begynte å nappe og forme bryn så gjorde ikke jeg det. Jeg klarte det ikke, og det interesserte meg ikke. Dessuten hadde jeg ikke tid. Jeg hadde jo kjærste, og brukte heller tiden min på å kline med han i krysset utenfor huset, enn å sminke meg. Haha!

Da jeg gikk på videregående ble ting litt annleredes. Jeg dro på et tjukt lag med mascara, litt eyeliner og en god dose øyenskygge. En lørdag da venninnen min og jeg skulle på fest, og vi sto foran speilet å sminket oss sa hun plutselig. "Du Marlen, du skulle ikke tatt å spandert på deg litt farge på de bryna da? Det er jo så mye foran og ingenting bak!"

Jeg så meg i speilet, og plutselig så jeg det helt klart! Jøsse kreta som jeg så det! Dere vet når man aldri i verden har sett en ting, før noen gjør deg oppmerksom på det, og da blir det det eneste du ser? 

Heldigvis hadde venninnen min litt peiling. Hun tok på litt farge, og brått hadde jeg øyebryn!!

Bilde: google #eyebrowsfail

I dag er det fortsatt ikke mye å skryte av hvis jeg lar det vokse fritt. Men gjevnt og trutt minner både svigerinner og venninner meg på at, Marlen, nå kan det være kjekt å justere litt ;-)

I tillegg har jeg skjønt hva som må til! For jeg trives med fine bryn! Jeg må gå til en som kan det. Det er derfor jeg har fått flere tilbakemeldinger på at de er fine.. De har ikke alltid vært det! Men min Yvonne er en kunstner med bryn, og redder meg hver gang.

Før den daglige fargen, og kostingen ;-)

Jeg trenger ikke gå så ofte, fordi jeg passer på å nappe når jeg ser det vokser ut uvelkommene hårstrå. Hvis jeg lar det gå for lang tid blir det umulig (jeg er INGEN kunstner) og da sender jeg melding med SOS. Da vet hun hva jeg trenger.

Et godt verktøy er denne fantastiske øyebrynspennen. Den hadde jeg ikke klart meg uten. Den er kjøpt på Kicks, og heter "sensai". Jeg bruker fargen grå, men det er lurt å prøve seg frem. Den har farge i en ende, og kost i den andre. Når den er tom trenger du ikke kjøpe en helt ny, kun refill.

Til alle dere som har grusomme bryn, vi er i samme båt. Vi står sammen! Og er det mulig for meg, så er det mulig for dere!

Etter litt kost og farge.

Nå gjenstar bare litt farge i ansiktet, mascara, og en lys liner på våtkanten for å åpne øyene litt.

I dag er det planleggingsdag, så gjengen min er hjemme. Vi skal finne på noe hyggelig.. Vi ses senere  ❤︎ 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også.

Fredagstipset - uke 2

God morgen! Her er det ett stykk t r ø t t  jente som titter innom med dagens tips. Jeg klarte ikke legge meg til normal tid i går, jeg måååtte bare ser ferdig de siste episodene av "making a murderer". I dag angrer jeg litt, jeg burde bare sett en.. Men men, gjort er gjort. Det ordner seg nok bare jeg får i meg den kaffen som venter ved siden av meg. 

Over til ukens tips! Å holde det ryddig på kjøkkenbenken er ikke noe problem, men å holde en viss orning och reda i skuffene er verre. Alt fra frokostblandinger, suppeposer, ris, pasta, krydder, hermetikkbokser - ja dere vet, alt man oppbevarer i kjøkkenskuffene... 


Jeg var innom IKEA forrige uke og fant noe som passet meg midt i blinken. Dette er ikke noe nyskapende, overhodet ikke og jeg har sett det mange ganger før, men aldri kjøpt. Inntil nå! Disse var så fine. Hardplast og gjennomsiktig lokk så barna lett kan finne frem frokostblandingen selv. Nå slipper vi esker med åpen pose, og barna som løfter eskene på snei og halvparten renner ut. 


Boksene er som sagt fra IKEA og finnes i forskjellige størrelser. Prisen er fra 29,- til 69,- Jeg bruker mine til knekkebrød, frokostblanding, mel og lignende. 

Nokså kjedelig tips, men jeg må dele det for jeg ble SÅ fornøyd. 

Fredagstipset - uke 1

God morgen ❤︎

Enda en ny fast spalte! Skal si bloggen er på hugget om dagen! Denne heter fredagstipset, og her kan det tipses om alt fra barn, klær, interiør, trening, mat, matpakke osv. Alt mellom himmel og jord.. Og har dere ønsker så kom gjerne med det! 

Denne ukens tips er bursdagspynt! Vi er jo i den store bursdagsmåneden så naturlig nok blir det en del innlegg om dette. Jenny har bursdag så kort tid etter ferien, og jeg husker aldri å bestille det jeg vil fra nett før jul, derfor rekker ikke pakkene som skal sendes frem i tide til bursdagen. Jeg skulle gjerne bestilt fra disse fine bursdagsbutikkene, men det rakk jeg altså ikke. Å reise til nærmeste butikk i Oslo orker jeg ikke, jeg må samle krefter der jeg kan til denne aktive måneden. Litt synd, skulle så gjerne hatt heliumballong med 6 tall på. På en annen side, spørs om ikke mammaen syntes det er mest stas ;-)

MEN, heldigvis har Nille mye fint! Nedenfor ser dere ukens innkjøp til helgens feiringer. De har også frost, Cars og prinsesse, men dette falt både Jenny og jeg for. Jeg skal pynte med disse fargene + masse godis på bursdagsbordet. Det blir fint! Ikke er det dyrt heller. De store runde koppene som er ment for is skal brukes til godisskåler, og resten ser dere jo selv. 

Dette er ikke et sponset innlegg altså, må bare nevne det. Jeg er flink til å markere sponset innlegg, så ikke vær redd for det. 

Nå gleder vi oss til barnebursdag i morgen, og hele familien på søndag. 

PS. Hvor handler dere bursdagstæsj fra? 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎