hits

Glimt i hverdagen

ut av bloggtørken

Hei på dere! 

Har dere det fint? Jeg blir så glad når jeg titter innom bloggen og møter hyggelige kommentarer, til med forslag til hva jeg skal blogge om så jeg hopper ut av denne bloggtørken ♥ Bare det i seg selv en inspirerende. Så tusen takk fininger, jeg føler jeg kjenner mange av dere, og det er så koselig♥ 

Det har ikke skjedd så mye den siste uken, og derfor har det vært litt vanskelig å åpne macen å taste løs på tastaturet. Jeg har vært mye inne, kulden har ankommet Drøbak og dermed øker smertene i kroppen også. Det går fint, men jeg har slitt litt med en betennelse i hofta som gjør meg litt muggen i humøret da vet dere ;-) Nå er jeg heldigvis på bedringens vei, og livet er litt lettere. 
Kort oppsummert den siste uken: spist uttallige brødskiver i døgnet (fått så dilla på ristet brød med brunost igjen), styretmøtet med turngruppa - alltid spennende, og nå er vi i spesielt spennende tider. Mye TV på kveldstid i armkroken til Christian. Ryddet og fått en endelig oversikt over vintertøy. 
Processed with VSCO with x1 preset
Nå sitter jeg under ullpleddet mitt, skal straks kaste vekk de to jentene som har okkupert TV én litt for lenge, for nå vil mor se på Kardashians.. Å ja! Det har jeg også gjort.. Sett på Kardashians.. Mens jeg har spist brødskiver. Skjønner dere eller? He he!

Mays har venninne A på overnattingsbesøk (plandag på skolen i morgen), Jenny er hos naboen på overnattingsbesøk og OC sovnet kl 17 og har sovet siden. Han sto opp supertidlig i dag så han klarte ikke holde seg våken lenger. Håper bare ikke han våkner i 22 tiden og er uthvilt. Da sitter jeg der med skjegget i postkassen og kan angre på at jeg ikke vekket han og ga han middag.. 

Christian er på jobb i kveld så det er meg og Kardashian på agendaen. Jeg har tent stearinlys og peisen varmer så kroppen ikke er vond. Vurderer å lage en kopp te bare for å virkelig sette prikken over i´en liksom.. 

I morgen tidlig blogger jeg om vinterdressen til OC! Barna fikk litt nytt tøy i dag og det dro meg rett ut av bloggtørken. Alltid gøy å ta bilder og vise dere klær og utstyr! 

Ha en fin kveld, klem fra kjerringa med staven ♥
// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

26.10.2016

Vinteren kom å røsket meg i fletta gitt. Litt kald noen dager og vips så er hofta (ja, jeg vet jeg høres ut som grandtanta, ha ha) helt ute av spill. Jeg stabler meg av gårde, foreløbig uten krykka, men crap altså. Dette er så kjedelig. Heldigvis er det ikke farlig. Det sier jeg til meg selv. Det er ikke farlig å ha vondt. Og det blir bedre.. Sånn er det jo med alt, opp og nedturer. 

I dag har jeg trent overkropp. Når underkroppen surrer så gjelder det å holde ryggen i sjakk for at det ikke skal sette seg videre oppover i kroppen. Dessuten er det godt å komme seg ut.. I ettermiddag hadde vi besøk av to små tantebarn, min lillesøster og mann flytter inn i hus her i Drøbak (wohoo) så barna leker litt her mens de voksne maler. Vi er så glade for å ha familie nærme ♥ Nå skal OC og jeg bare spise litt før vi benker oss til i en tjukkas på turninga. C jobber sent og det blir fort litt stusselig her hjemme med bare oss to. Spesielt siden vi var hjemme mandag og tirsdag pga sykdom ;-)

Håper dere har hatt en fin dag :-) Klem til dere ♥

Til salgs

God kveld i stua, 

Jeg har lagt ut litt ting på finn i det siste (på den måten har jeg fått kjøpt meg ny vinterjakke), uansett - jeg ble spurt om hvorfor jeg ikke legger det ut på bloggen for å nå ut til andre, men det har jeg liksom ikke klart.. Jeg vil ikke "plage" dere med det. En litt rar tanke, man trenger jo ikke lese hvis man ikke vil. Derfor kliner jeg til å legger ut kamera mitt her! Kanskje det er noen som trenger et fantastisk, lettvint og bra kamera ;-) 


Som jeg skrev på finn;

Selger mitt fantastiske Canon EOS 600D kamera. Det er pent brukt. 

Sammen med kamerahus medfølger; 
Lader 
Batteri 
Neckstrap
Kamerabag
Objektiv EF-S 18-55 mm

Pris: 2500,- 


Håper dere har hatt en fin dag! Vi har vært på café på skolen, i forbindelse med TV aksjonen. Spist så masse kake at vi sprekker og ikke orket middag. Det er to ganger i året det skjer ;-) Jeg har også spist lunsj med en fin en, laget kaker til caféen og vært på trening! Oh yes, denne uken har jeg endelig kommet meg på trening. Jeg er så støl, men det føles utrolig godt!

I morgen er det fredag og nytt tips på bloggen. Superfin lampe på budsjett coming up!

Ha en fin kveld ♥

Jeg var på TV

Da har jeg sett det selv, og flaks for meg så ble jeg faktisk ikke såå flau som jeg fryktet! Ha ha!
I forrige hadde jeg nemlig ei litta minutt på NRK i forbindelse med "forbrukerinspektørene" og ukens tema: plast. Det var dette vi filmet i mai en gang, hvis noen av dere husker? Det ble vist på TV forrige onsdag, men det ligger på NRK nettTV også. Jeg fikk så mange morsomme og hyggelige snaps av dere forrige onsdag, tusen takk - da ble det brått ikke så ille så se det selv.. 

Eneste forskjellen fra mai til nå er 5 kg.. Haha, der kom det litt motivasjon til kosthold hvertfall! 

Ha en fin kveld ♥ I morgen tidlig legger jeg ut bilder fra kveldsmaten med jentene i går, og oppskrift på den superenkle høstsuppen!

TIPS: vask av stekeovn

Hei dere ♥
Det ble en kjip start på uken gitt. Det var en blanding av mye, og søndag kveld så smalt det litt.. Nå er det torsdag og alt er bedre. Tiden leger alle sår, og noen ting går raskere unna enn andre.. Heldigvis.. 
Da jeg våknet på mandag og egentlig bare ville krype ned i dynen og sove til neste vår - men skjønte at det ikke er et alternativ, dessverre, begynte overlevelsesinstinktet å slå inn. Hva skal jeg gjøre når barna har dratt i barnehagen og på skolen, og jeg er alene med kun meg selv? Å gråte mer er ikke et alternativ, på et punkt må den kranen stenges.. 

Jeg ville ikke trene - selv om det ALLTID hjelper. 
Jeg vil ikke møte noen andre.
Jeg vil ikke gå tur i det deilig friske høstværet. 
Jeg vil ikke se på TV, det er det dummeste jeg gjør for da føler jeg meg enda mer kjip.
Jeg vil egentlig ingenting. Men noe måtte jeg gjøre.. Det nytter ikke å legge seg ned..

Så jeg vasket! Det er en slags terapi. Den ene delen av hjernen går på autopilot, mens underbevisstheten sorterer og putter følelser i vater. I tillegg føler jeg at jeg har gjort noe nyttig. 
Jeg gikk løs på den kjedeligste oppgaven av de alle. Skrubbe stekeovnen. My god for en jobb! 

Jeg fant et triks på nettet som jeg testet ut; bakepulver!
Stekeovnen ble satt på 50 grader, så sprayet jeg vann på alle sidene, og helte over en boks med bakepulver. Bakepulveret bruste i vannet, og de delene det ble litt tørt helte jeg over mer vann. 
Deretter vasket jeg kjøkkenskapene både innsiden og utsiden, og to timer senere begynte jeg å skrubbe stekeovnen!
Det som sitter så sabla hardt i bunn kunne jeg bare skrape lett av med tørkepapir. Det var et sabla griseri, men det funket som bare det! Resten av ovnen brukte jeg stålull, og tok fra hverandre alle mulige deler som kunne tas vekk. Jeg skrubbet vekk både neglelakk og fine neglbånd, men det gikk mye lettere enn tidligere og ovnen har faktisk aldri sett så fin ut! Den er god som ny! 

Det er helt merkelig hvor deilig følelse man kan få etter noe sånt! Alt føltes bedre, og stekeovnen ble nevnt ca 80 ganger det neste døgnet. 

Problemet nå er at ingen får bruke stekeovnen. Haha! Men helt klart verdt det, jeg føler meg mye bedre!

NB. Når det gjelder bakepulvertrikset. I ettertid har jeg hørt flere ting, at det kan "eksplodere" i ovnen, osv.. Så vær litt obs. Jeg tok det første og beste trikset på google, og ble fornøyd ;-)

Vi rømmer

Høsten har meldt sin ankomst (eller egentlig ikke, det har jo vært så varmt) og astmaen til OC har allerede blusset opp. Forrige høstferie dro vi til Spania i 2 uker, og det var så godt for han med astma, og hun med nervesmerter. Siden varmen gjør oss godt bestilte vi billetter denne høstferien også. Hallelujaaa - i morgen drar vi! OC og jeg til Estisfestis! De to "svake" leddene i familien rømmer landet.. Resten av gjengen kommer straks det blir høstferie fra skolen og det skal bli så kos! 


Håper dere vil følge med oss til Estepona :-) Goood helg ♥

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Starter dagen med en date

Noe av det koseligste som finnes for tiden er å dra den trøtte kroppen opp sengen, sette på en kaffe, tenne stearinlys og facetime med Dinne. Så tidlig at ingen andre i huset har våknet. Tidlig morgen hos meg, kveld hos henne. 
Å hører på tingene som skjer i livet hennes som like så gjerne kunne vært fra en typisk amerikansk jentefilm. Love it! Dessuten elsker jeg å se at hun har det fint. Hun stortrives der hun er, og opplever så mye. Jeg er så glad hun har tatt dette utvekslingsåret i USA!
Jeg syntes det var skrekkelig trist da hun dro, det kan dere lese om i dette innlegget "Hun reiser", men det hjelper å se at hun har sitt livs eventyr!

Dinne-date 


Vi prøver å facetime to ganger i uken, det er litt vanskelig å få det til å klaffe pga tidsforskjellen, også har hun mye på agendaen. I dag gikk det, og vi fikk 30 minutter med full update på hva som skjer! Det blir til at hun prater mest da. Jeg prøvde å fortelle henne om gårsdagens FAU møte på skolen - men vi hørte begge at det ikke var i nærheten så spennende som hennes liv. He he! 

Nå har storesøsterhjertet fått dosen sin for en liten stund til hvertfall ♥

saturday m o o d

Hello! 
Her har vi innatt lørdagsmodus, og barna sitter snart klare for filmkveld. Det diskuteres høylytt over hvilken film vi skal se. Ikke lett å bli enige, det blir stor sett 2 mot 1. Jentene på 6 og 8, mot gutten på 3. Av en merkelig grunn så vil ikke de se Lynet Mcqueen for 1560 gang... Nå skal det bare spises litt fiskekaker så blir det godis på bordet og stearinlys. Lørdagskveld med denne gjengen er ikke feil I dag har vi gjennomført vårt første loddsalg med brask og bram, jeg tror det gikk kjempe bra og jeg er spent på resultatet! Vi har også kost oss i barnebursdag. Fint med bursdager som bare varer og varer, og kaffekannensom aldri blir tom, he he. Barna leker høylytt og villt rundt, mens jeg har sittet på samme sted hele tiden. Ganske så deilig ettermiddag ;-) Og jeg vet om et stykk 3 åring som kommer til å sove godt i natt. Det er han som har lekt krig, tyv og politi i 5 timer.. 
Noen av dere så kanskje en snurt av det på snap.. Der er jeg "marlennordby" hvis dere vil følge meg!

Ha en fin kveld! Vi ses i morgen!

09.09.2016

Opp og hopp, og på med skoa! Nå skal det selges lodd, kids! 
Processed with VSCO with a5 preset
Good morning! 
Vi er snart på vei ned til Drøbak city, der skal vi stå et par timer å selge lodd for turngruppa! Oh yes, kom innom å kjøp lodd hvis dere vil vinne kaker eller andre fine premier - eller bare si hei! Dette blir min første gang som loddselger / dugnadsarbeid, og det blir garantert ikke min siste.. Det går til en god sak da, så det er bare å brette opp armene. Heldigvis har jeg en gjeng flinke turnere med som også skal hjelpe til! 

Etter loddsalg så skal vi rett i barnebursdag til en liten fetter som blir 3 år. Nå har hele fetterklubben fylt 3 år, og det er så rart. Jeg syntes ikke det er lenge siden de kom i tur og orden. Først OC, så Eric og tilslutt Jacob som fyller denne helgen. Fine, gærne gutteklubben! 

Uten om det har vi ikke store planene, og det passer meg perfekt. Litt jetlag etter NY gitt.. Kjenner jeg går rundt å er litt trøttere enn normalt. Støl er jeg også, hjelpe meg.. Jeg kom meg nesten ikke ut av sengen i dag tidlig . Dere som har meg på snapchat så kanskje at jeg dro på treningen i går, etter mange uker uten trening. Aldri lurt å la det gå så langt tid... Og det kjipeste er, det blir enda verre i morgen! Dag 2 er alltid værst, haha! Men jeg skal ikke klage, jeg er glad jeg har overskudd til å trene igjen. 

Håper dere for en deilig lørdag folkens! 
Klem fra meg 
 

Where to...

God morgen! 

Husker dere at jeg nevnte den fine høsten vi har i vente? Kjærsteturen starter førstkommende lørdag og vet dere hvor vi skal? 

NEW YORK BABY!

Jeg har vært der en gang tidligere, for ganske nøyaktig to år siden. Dere kan lese om døgn 1 og 2 i gamle blogginnlegg. Da vant vi både tur og konsertbilletter til Katie Perry - fantastisk tur! 

Nå skal vi tilbake igjen og vi er heeelt i ekstase begge to! Og vet dere hva vi skal der? Annet enn å kose oss gløgg ihjel og nyte byen selvfølgelig.. Vi skal se Kanye West i Madison square garden!! Assa! Får sommerfugler i magen av bare å skrive det.. Dette blir så gøy! Har faktisk ikke ord.. 

Jeg har så smått begynt å tenke på hva slags antrekk jeg skal med. Det er varmt, det blir ikke en shoppingtur men en kosetur. Vi blir borte i 5 dager så vi reiser kun med håndbaggasje. Det bør gå bra!

Halleluja jeg er så gira! Nå må bare OC bli frisk så er alt i boks. Han sliter litt med overgangen fra sommer til høst og astmaen er ikke helt under kontroll, men vi kommer dit. Nå har vi heldigvis blitt ganske flinke til å øke medisiner når det trengs. 

Det blir nok en rolig dag hjemme på oss, det går i Dusty for alle penga, som alltid når han er syk ;-) 

Håper dere har det fint! Vi ses! 

PS. Jeg ser dere savner 24 timers innleggene, det er notert og jeg skal gjøre noe med det ;-) 

Saturdays fun

Hei dere! 

Gårsdagen var jeg såpass redusert at både mac og telefon lå milevis unna. Dagen gikk til film med barna, søndagsmiddag hos Besse, leking ute sammen med OC og venninnen hans, men mammaen og jeg kunne snakke om lørdagen - for det var helgens høydepunkt! Det startet med bursdagslunsj for en av mine nærmeste, Carinesvigerinnen. Angelika - (min andre svigerinne) jeg, Carine og alle barna spiste hjemmelaget pizza stekt på grillen og kake hos Angelika! Så fin start på dagen, det var jo så nydelig vær i tillegg. Dere så det kanskje på snap (lykkemutters)? 

På ettermiddagen så tok jeg bussen inn til Oslo med et knippe nydelige venninner for å feire Victoria! Det var herlig med en tur ut, og jeg hadde latterkrampe fra den første timen og helt til jeg kom hjem døren hjemme langt på natt.. 


En givende helg med masse fokus på både venninner og familie! Den lever jeg lenge på! 

Nå skal jeg sette igang hjulene her hjemme, det er maaaandaaag - wohoo! 

Uken til Jenny

Den siste uken har det skjedd mye i frøken Jen sitt liv. Hun har både begynt på skolen, hun har begynt å turne med de store OG hun har hatt to løse fortenner. Den ene dro hun ut på turningen i starten av uken, og den andre forsvant under lunsjen på skolen i går. Så stolt og så vanvittig søt. Tannen har hengt og dinglet de siste dagene, og selv om hun har blitt tilbudt både penger og aktiviteter så har ingen fått dra den ut den siste tannen.. Men i går da jeg hentet var den omsider ute. Kun et problem, tannen var i magen.. Jeg tror det er en liten greie i familien, for Christian svelgte jo Maya sin fortann også.. Der den lå i det lille glasset med vann ved siden av sengen hennes, og han glemte seg og var litt tørst. Er det mulig!? Oh yes! 

Anyways, tennene er ute og det gjenstår å se om tannfeen kommer likevell! Vi har troen! 

Hipp hurra for vel gjennomført uke med både tenner, lekser, skole og turn! U rock!

I dag er det mye gøy på agendaen, men det kommer jeg tilbake til :-)

Nede for telling

Holy crap, neste gang et av barna mine klager på ørevondt, vond hals eller snørr så skal jeg ikke være så brutal! Jeg er nok en omsorgsfull mor, men i settinger der det blir liiitt mye syting kan jeg kanskje få litt kort lunte etterhvert. Jeg har altså blitt skikkelig dårlig, og ligger rett ut.. Jeg lurer på om dette er en rar måte å gjøre meg til en bedre mor den kommende høsten og vinteren med sykdom hos barna. Dette vil sitte frisk i minne helt til neste sommer. Garantert! Så når OC får ørebetennelsen sin, Jenny vond hals eller Maya dårlig pust kommer jeg til å være den mest forståelsesfulle mammaen.. For dette er ikke gøy!

Jeg har hanglet noen dager og presset meg med på det mest nødvendige, men i dag har jeg ikke sjans. I dag blir jeg liggende under ullpleddet mitt uansett om noen brekker et bein eller går seg vill.. ;-) 

Satser på at det går fort over! Det pleier jo det, eller..? 

20.08.2016

OC og jeg våknet tidlig i dag. Høsten er virkelig i anmarsj, vi merker det selv om vi har varme dager når solen skinner. Astmaen har blusset opp, ikke noe dramatisk, bare veldig slitsomt for han det gjelder. Nå sitter han ved siden av meg i sofaen, med astmamedisinen durendre i bakgrunn og barnetv. 

I helgen har vi lite planer, kun i bursdag til en liten nydelig kusine som fyller 5 år, i morgen. Perfekt med en avslappende helg, både barna og vi trenger det. La inntrykkene fra skole og barnehagestart få synke inn litt.. Egentlig hadde vi lyst til å dra til Bergen, der er pappaen min med cruisebåten han jobber på.. Barna hadde gått bananas hvis han fikk besøke bestefar og båten hans, men vi tar det til neste år i stedet. Den er nemlig ikke så ofte i Norge, båten altså - pappa ser vi heldigvis oftere.

Nå skal jeg legge meg i armkroken til lillepus, resten av gjengen våkner når snart de også . Ha en fin lørdag :-)

08.08.2016

Good morning!

I dag har jeg et mission. Trening! Føles så møkk å dra kroppen på trening, men jeg VET at alt blir bedre etter en økt. Det blir jo alltid det. Men først litt kvalitetstid med gjengen.. En time til Lykke drar på jobb og to timer til barna skal ut døren. 
Processed with VSCO with a5 preset
Ville bare ønske dere en god mandagsmorgen :-)

07.08.2016

Hei på dere!

Barna sover fortsatt, de var nemlig våkne til laaangt på kveld, uten at jeg helt registrerte at klokken hadde blitt så mye. Vi driver nemlig å bytter om på rom, og mens jeg satt på gulvet og forbannet meg over skruer og vanskelige senger så lekte de så fint helt til det ble mørkt. Det gjør jo ingenting, det er tross alt sommerferie i halvannen uke til! 

Det driver vi med om dagen da. Bytter om på rom. Hun eldste berta har flyttet ned til husets største rom og er helt i drømmeland. Omsider fikk hun ja, og nå er prosessen i gang. Det går ikke kjempe raskt, vi tar litt avgangen men nå begynner vi jaggu å se enden i tunnelen! Jenny overtar Maya sitt rom, og vi overtar Jenny sitt. OC blir værende på sitt lille kryp inn, men han har overtatt Jenny sin store seng. Skjønner dere eller? Mye som skjer i heimen! Hah! 

Ellers så har jeg vært så uheldig (les; fjern og uforsiktig) og knust min kjære iPhone 6 - det største dråget, sønder og sammen. Faktisk så mye at skjermen ikke virker. Det eneste som virker sånn halvveis er "Siri". Skjermen er mørk men "Siri" svarer hvis jeg snakker til henne.. 

Noen som kjenner til "Siri" og den litt firkantete stemmen hennes? Kan dere tenke dere hvordan hun uttaler "Kjærstepus"? Det er nemlig det Lykke heter på telefonen min, og har gjort i alle år - med unntak av de periodene i ungdomsstiden jeg var sint på han.. Gidder ikke nevne hva han het da ;-) Uansett, da skjermen ble mørk og jeg måtte formidle dette videre til min kjære, så ba jeg "Siri" ringe. Jeg prøvde å være litt diskre der jeg sto i bak fruktdisken på REMA, men Siri svarte meg HØYT og så tydelig som mulig. "Mente do kjæRstepus tigerfjes?" Eh hæ? Å ja, stemmer! Jeg har satt på et lite tigerfjes etter navnet, og det kommer selvfølgelig med.. Så når jeg skal ringe til Kjærstepus må jeg legge til tigerfjes for å komme frem. Litt småflaut å si "kjærstepus tigerfjes" 5 ganger i butikken før telenfonen endelig ringte...  Poenget hvertfall - jeg droppet det jeg! Så nå har jeg ikke mobil, men kan nås på mail og imessage på macen ;-) Så hvis dere sender meg snaps og jeg ikke svarer.. Now u know!  Egentlig litt digg å være mobilfri, og hvis de virkelig brenner så låner jeg barna sin ;-)

Vakre Hvaler, og den fine familien min. Jeg har tatt en del bilder i sommer så det blir litt forskjellige bilder fremover 
Processed with VSCO with c1 preset
Håper dere får en fin dag, så glad for at dere titter innom :-)

Pause fra ferien

God morgen! I dag inntas morgenkaffen på mitt faste sted i sommer. Uten "mammaaaaa" eller diskusjon om hvem som hadde fjernkontrollen sist. Maya er fulgt til sommerens siste (frivillige selvfølgelig - best å være på den sikre siden har jeg lært) ekstratrening, og det er her jeg har funnet min favoritt café. Det har vært fint med er par pauser i uken! Et par timer helt til egne tanker og kun meg selv.

Jen og OC plukker bær hos Besse, mens jeg skal sitte her og koble helt av. Perfekt ladestasjon! I dag har jeg til og med fått selskap av en god venninne. For en fin start på dagen!

Nå nærmer august seg med stormskritt og det skal bli fint med rutiner igjen. Jeg tror OC gleder seg til barnehagen på onsdag.. Det kan bli litt kjedelig hjemme, spesielt når det ikke er strandvær. Jentene begynner ikke på skolen før langt uti august, men de har begge aktiviteter fremover. Akkurat passe så dagene ikke blir for lange. Men før august starter skal vi på enda en miniferie! Til helgen pakker vi teltet på nytt og et nytt sted skal oppdages. Gleder meg!!

Sommerferie: dag 2

Barnelatter på Oscarsborg

Vi har tatt buss til Drøbak sentrum (funnet ut hvor utrolig lettvint, praktisk og ikke minst gøy for barna å gjøre det.. I tillegg tar det 7 minutter med buss ned til stranden, i stedet for bil med parkering osv..) og båten ut til Oscarsborg sammen med Marte-venninnen og hennes tre barn. Der ute har vi klatret på kanoner, forbannet og elsket det norske sommerværet om hverandre, spist is i havna x 2, sett tre søte babysvaner og gått tunnelsafari som i gamle dager (jeg hadde sommerjobb på Oscarsborg i mine yngre dager og all gammel kunnskap kom godt med i dag. En skummel krokodille som heter Oscarillo som bor i tunnelene bl.a..) Skal love dere gjengen på 6 hadde store øyne da.

I kveld har jeg ligget på sofaen og spist smågodt med min kjære. Oh yes! Finfin dag fra denne kanten, håper dere har det samme. Ferie eller ei <3

Sommerferie: dag 1

Et av favorittstedene mine.. Badeparken i Drøbak

Første feriedag for barna! Jenny er helt ferdig i barnehagen, for alltid faktisk! (det rant en tåre eller to da hun gikk ut av avdelingen altså, det var rart..) OC har ferie til august og Maya har fullført sommerens første treningsuke. Christian jobber om dagen så det er barna og jeg som lever livet i Drøbak. Det blir hjemmeferie på oss i år, turen jeg har snakket om tidligere er avlyst - men mer om det en annen dag. Vi skal nyte en avslappende ferie her i Drøbak, og i dag har vi gjort nettopp det. Drøbak er verdens beste sommerby, jeg er overbevist.

Noen glimt fra dagen vår;

I kveld skal vi ha filmkveld, popcorn og ny film fra Kung fu panda på agendaen. Jeg nyter dager med barna hjemme, de er så flinke til å hjelpe til og så fornøyde med sommerferie. God følelse <3

Håper dere har det fint!

p a u s e

Dette ble en lang pause. Uforventet, men nødvendig. Jeg er som alltid trist når det skjer, jeg liker ikke å skuffe dere men hvis det skal være noen mulighet for å fortsette med denne bloggen så måtte jeg ta noen skritt unna. Men jeg har det bra altså! Jeg ligger verken på sykehus, eller er syk :-) 

Det har vært så mange fine opplevelser i livet mitt siden sist, og jeg burde jo dele alt med dere - men jeg tror jeg starter veldig forsiktig og tar en dag av gangen. Bloggen skal gi meg energi, glede og følelsen av å skape noe, og den følelsen har jeg dessverre ikke hatt på en stund. Jeg ble plutselig reservert, og uten ønske om å dele noe. Jeg tror kanskje jeg lot disse fæle nett-trollene få det beste av meg, og da fikk jeg en fuck it - følelse.

Utrolig synd og dumt av meg, for det er jo dere andre som skriver til meg daglig på snap, her på bloggen og andre steder jeg skriver for! Og ikke minst for meg selv. Jeg elsker det jo egentlig. Det å dele.. Men det er ikke alltid like lett gitt..
Processed with VSCO with a6 preset
Livet smiler, og det gjør kjærligheten også! Vi var jo i bryllup i helgen. MY GOD - for en dag  Bildet ovenfor er fra helgen vår på sørlandet. Også en magisk helg.. Jeg er heldig som har så mye nydelige mennesker rundt meg. 

Et lite livstegn og en klem, fra meg til dere 

Helgens utdrikningslag

Min fine, kjære svigerinne gifter seg om kort tid. Hun er sammen med Christian sin storebror 
I helgen ble det arrangert utdrikningslag, og vi koste oss stort i solfylte Oslo! Vi snakker chanpagnefrokost, musikkvideoinnspilling (noe hun har helt rå på) grilling på kontraskjæret (musikkens dag i Oslo) og verdens beste sushi på Baremas. Superfin dag med en superfin jente!

Nå har jeg brukt noen dager på å samle meg, og komme til meg sjæl igjen. Dagen i dag ser veldig fin ut. Jeg har nettopp hatt et telefonmøte med veilederen min, og i ettermiddag er det sommerfest i barnehagen til OC og Jenny. 

Håper dere har det fint <3 Klem til dere 
 

Jeg ble dytta

Å r e t s   f ø r s t e   b a d

På denne brygga sto jeg i formiddag. Mens ante fred og ingen fare og tok bilder til snapchat.. Faktisk så tok jeg det nederste bildet kun sekunder før jeg havnet i vannet! Solbrillene på nesa og mobilen i hånden. Oh yes!! Jeg ble DYTTA ut i det kalde vannet, og for å si det sånn.. Det er ikke mulig å stå der jeg ble kastet uti. Herregud som jeg kava! Jeg flakset så febrilsk med armene i håp om å lære å fly (!) Bena under, kroppen og hodet under, og armen.. Men IKKE hånda! Assa, det er et under at mobilen min overlevde, men jaggu - det gjorde den! Den slapp unna med noen dråper saltvann, mens jeg så ut som en drukna katt.. 

Hvem dyttet meg uti? Jo det skal jeg fortelle dere.. Min kjære lillesøster! Dere vet hun jeg pleier å tøyse litt med på snapchat? Legge ut rare bilder og morsomme filmer? Så det var kanskje fortjent. Hehe! Det skal sies at hun ikke visste at jeg hadde mobilen mobilen i hånden.. 
Hun trodde jeg sto å tittet ned i vannet, ikke tok bilder! Haha! 

3 sekunder etter prøvde jeg å fly, mens jeg gjorde armen min så lang at jeg nesten rakk opp til månen. Lenge leve iphone, liksom!

Det var sinnsykt digg da! Badesesongen har startet!
 

17- mai

God morgen! 

Gratulerer med vel overstått 17-mai! Jeg håper dere hadde en finfin dag, det hadde vi! Solen var med oss og det var utrolig deilig! Spesielt deilig siden vi hadde ansvaret for opplegget på skolen til Maya år. ALT blir bedre når solen skinner! 

Vi startet dagen med barnetoget. Christian steppet inn for meg som egentlig skulle gått siden jeg er klassekontakt, og gikk sammen med klassen til Maya. Jenny slang seg også på, stor stas å gå i skoletoget sammen med tredjeklasse! OC og jeg så på barnetoget sammen med mine søsken og mammaen min. Da toget var ferdig så var det rett opp på skolen for min del. Christian og barna tok en hvil hjemme, og ladet opp til 17-mai leker, og enda flere is.. Opplegget på skolen gikk veldig fint, alle hadde gjort bra forarbeid, og alt gikk på skinner! Barn og vokse var strålende fornøyde! Da vi pakket sammen siste rest på ettermiddagen var jeg helt ødelagt i kroppen, men utrolig glad for å ha holdt ut. Det føles så godt å bidra for barna. Vi tilbragte siste rest av dagen med familien, før vi ramlet sammen på sofaen i 19 tiden. Jeg spiste 4 is helt på tampen på kvelden, for å være sikker på å ha fått i meg nok ;-)

Verdens søteste russ! Er det vanlig overalt eller er dette noe de har i Drøbak? Jenny og resten av førskolebarna var hvertfall rosaruss / førskolebarn. Superstas!


Tante Dinne, OC, mommo og Jenny på vei for å se på barnetoget. Hjelpende hender er så fint å ha <3 


Flettefin til 17-mai! Dette er vår favorittflette, og både Maya, Jen og jeg hadde like fletter. Pyntet med bånn og sløyfer. Sløyfene droppet jeg da ;-)


In the moment! Klarte akkurat å få til et bilde mens de fartet forbi oss som sto på sidelinjen.. 


My boys! 


I dag skal OC til ørelegen igjen, nå sjekkes det jevnt og trutt etter den heavy ørebetennelsen han hadde noen uker tilbake.. Føles bra for mmmahjertet med god oppfølging! Jeg skal også forsøke å komme meg på trening. Det er alltid vanskelig etter ferie, men det er bare å hoppe i det! Det blir bare verre med utsettelser, det har jeg heldigvis lært.. Kutte is, sjokolade og andre søtsaker er også på agendaen, og i går hadde jeg første hele dag på 10 dager uten sukker. Nå er det på tide å roe ned i ukedagene ;-) 

Ønsker dere en FLOTT torsdag!
PS. Husk å stikke innom i kveld da. Dag 1 fra jenteturen publiseres i 18 tiden, masse bilder fra Estisfestis!

 

Yesterdays snaps

Hei dere!

Denne dagen har jeg ikke rukket å oppdatere dere før nå! Det har vært skikkelig søndagsflyt gjennom hele dagen. Digg! Barna sov hos mommo i natt, så Christian og jeg sov lenge i dag. Eller, vi sov til halv ni - noe som er lenge her i hus. Jeg er ikke i stand til å sove lengere, selv om jeg vil eller ei.. Faktisk utrolig slitsomt hvis jeg legger meg utpå morgenkvisten. Det gjorde vi heldigvis ikke i går.. Da var vi i 30 årslag til en kompis i Oslo, Christian kjørte inn og ut og vi var hjemme ved ett tiden. Jeg er litt småforkjølet så det passet fint med en tidlig kveld. Utrolig koselig kveld, med fine folk!

Gårsdagens snaps:
Resten av dagen har vi delt oss, OC og jeg har vært i bursdag til en liten venninne som fyller 3 år, mens resten av gjengen har på søndagsmiddag hos svigerfar. Nå er jeg sååå stappmett på all verdens kaker og annet godt at jeg faktisk må ligge rett ut resten av kvelden. Sukkersjokk til tuuusen!

Vi ses i morgen! Da starter den første uken i mai, tenk det! Vi er i MAI allerede!! 

30.04.2016

God morgen <3 

Jeg våknet opp til en liten smurf som sa "måårning mamma, det er måårning". Jeg så på klokken og den var nesten halv ni! Vet dere når jeg la meg i går? Halv ti! Jeg har sovet i elleve tid, herrefred så deilig! Det som ikke var så deilig var den dunkende hodepinen og sår hals, men det har jeg faktisk valgt å overse i dag. Christian er på bursdagsfest på jeløya sammen med kompisene sine, fra i går til i dag, og i kveld skal vi i 30 årslag i Oslo. Jeg har ikke tid til å bli skikkelig forkjølet nå.. En paracet for hodepinen, c-vitaminer og en digg frokost burde hjelpe! 

Jentene har treningshelg og skal være noen timer på turning i dag. Vi har avtalt at OC og jeg skal dra i butikken å handle inn til en skikkelig tacomiddag når de kommer hjem. Før det så skal vi ta oss en liten tur på trening, egentlig kun for OC sin skyld. Lekerommet på Stamina er så gøy nemlig. Og i dag skal fetterne hans også dit, og da er det bare å slenge seg på! 90 minutter med fri lek med gutta, da er dagen hans i boks liksom ;-)

I tillegg skal jeg finne ut hva jeg skal ha på meg i kveld. Jeg er RÅDVILL! Føler alt er gammel og brukt 1000 ganger.. Men, jeg finner vel noe!

Håper dere har en fiin lørdag, her regner det og er skikkelig gråvær! Surt og kaldt er det også, men la oss få til en fin lørdag alikevell! Maya har tatt initativet og satt på "Freddy Kalas" i hele huset.. Det gjør nok susen! Haha! 

PS. Takk for alle gode tilbakemeldinger på innlegget nedenfor, jeg skal sette meg ned å svare dere alle straks jeg kan <3 Men vit at jeg setter uendelig stor pris på dere. Klem fra meg 

23.04.2016

God kveld i stugo! 

Maya og jeg sitter klare i sofaen, vi skal straks ha jentekveld med godis og film. I etasjen over sover to småtasser søtt i sengene sine, mens Jennypenny er hos mommo. Hun har virkelig vært på farten de siste dagene så nå kjenner jeg at jeg savner henne, men hun er tydligvis ikke helt på samme sted ;-) Christian er hos en kompis i Oslo og ser på kamp. Vi har hatt en så fin dag i solen. Gutta har lekt rundt huset, og stort sett klart seg selv, jeg har klippet ned rosene mine og drukket kaffe i solen. Den tredje fetteren og den nydelige mammaen hans har også vært på besøk 

Til lunsj klinte jeg til å lagde noe jeg aldri har laget før, men sett utallige ganger rundt på instagram #speltlompepizza - flere bilder kommer i morgen, og min variant av pizzaen. Utrolig digg!!

På tide å finne film med Maya! Nå skal vi kooose vårs, skikkelig Mays+mamma tid 

Fin fredag

Hei dere! Håper fredagen har vært fin? Jeg har tilbragt flere timer på dagen med kjæresten min  De gangene han har mulighet til å flekse litt på dagtid, er så koselig. I dag har jeg syklet, mens han har gått på rulleski. Vi har hatt koselige pauser og fine samtaler, mest om barna og trening - men alikevell ;-) Det er så deilig å kunne ha et menneske som man ser så mye til med de samme interessene. Vi har ganske lik fasong, matlyst, motivasjon og ønsker. Kan ikke bli mer motiverende enn det, da kjører vi løpet litt sammen! Sett borti fra at kroppen hans fungerer som den skal da. 

Bildet er fra tidligere denne uken, ble ikke noe bilde i dag gitt! Er ikke alltid det funker ;-)

I ettermiddag har huset vært fullt av barn. Maya kom hjem fra skolen og hadde med seg venninner, det var turnbobanza i stuen, men det har vi på en måte bedt om selv med tanke på den airtracken vi har satt opp midt i stua ;-) Jenny har også kommet hjem! Hun har vært på overnatting hos Besse et par dager og hadde hatt det så fint. De hadde ordnet i åkeren og brent bål, gjett om det er stas å hjelpe til med a. Hun var så fornøyd! 

Da jeg hentet OC i barnehagen tok vi en time i turnhallen for å se på jentene også. Nå er vi vel hjemme og har spist middag.. Snart på tide med kveldsmat før jentene kommer hjem igjen fra turn. En skikkelig rolig ettermiddag. I kveld skal jeg muligens bort til en venninne, men vi får se hva denne kroppen holder til. 

Håper dere får en fiiin kveld :-) Vi ses i morgen 

En dag med NRK

God kveld! 

Puh for en dag! Det har gått kjempe fint, men jeg kjenner faktisk at jeg er litt sliten i hodet. Man går litt på tåhev når sånne kamerafolk altså ;-) Jeg prøvde å være så mye meg selv som mulig, men det er jaggu vanskeligere enn man skulle tro.. Vi har hatt besøk av forbrukerinspektørene, det programmet som tester diverse ting, og bevisstgjør folk på NRK. I dag har tema vært plast, det er alt jeg kan si foreløbig! Det var veldig gøy å være med på noe sånt, og det syntes jentene også. De har vært med på litt :-) 


Jeg er fortsatt ikke ved mine fulle fem enda, så nå skal jeg ta en velfortjent pause på sofaen og få servert både kveldsmat og massasje før det er leggetid. Må bare hente Mays på turn først. 
Goood onsdagskveld til dere 

PS. I morgen tidlig kommer det et nytt "24 timer med lykkemutters" innlegg! Stikk innom a :-)

H E L L O

Well hello there!

Husker dere en overraskelsen jeg snakket om før helgen? Den som var til jentene? Den kom ikke i helgen, men i går kveld. Bilder kommer på bloggen senere i dag, sånn til dere som var nysgjerrige ;-)

Ville bare ønske dere en fiinfin start på dagen! 

 

17.04.2016


Den følelsen når hele familien er under samme tak er så god! Skrik og skrål, to som roper mamma på likt og musikken til Christian som spilles i bakgrunn. Love it. God følelse i mammahjertet! Nå har vi nettopp kommet tilbake fra søndagmiddag hos svigerfar, der feiret vi en liten venn som fylte 4 år! OC ble hjemme sammen med pappaen sin, og jeg fikk meg en tur ut av huset. Det var etterlengtet for å si det sånn.. 2 døgn med OC som stiller ca 1000 spørsmål i minuttet, nå begynte jeg å bli litt skrullete! 

Haha! Sjekk spiderman som prøver å klatre opp på kjøkkenbenken! Han skal ha for forsøket.... 

I kveld blir det filmkveld med kjærsten min, han har jeg savnet i helgen kan dere tro! Håper dere får en fin søndagskveld  Ses i morgen tidlig med sammendrag fra uke 15! 

Venninnekveld med barn part 2

God kveld 
Denne dagen har vært laaang. Heldigvis sluttet OC å kaste opp på formiddagen, også har han sovet i to timer. Da satt jeg ute i solen og samlet opp litt energi, det var deilig! Ellers har vi snakket med pappaen min som snart kommer hjem fra cruisebåten. Han seiler på Viking star, og har vært borte leeenge. Nå gleder vi oss skikkelig til han mønstrer av! Resten har det gått i film gitt.. Kung fu panda, Cars (2 ganger) og Dusty selvfølgelig. 

Jeg spiste gårsdagens digge middag til frokost også - søtpotet nacho! Da fikk jeg tatt mye finere bilder, så oppskrift blir lagt ut i morgen tidlig i stedet. Nedenfor ser dere litt bilder fra vår hyggelige kveld. 

Vi spiste først pizza med barn, og når de minste var i seng så lagde vi jaggu en middag til. Snakk om å få i seg nok mat på en kveld! 

Om ikke lenge skal både OC og jeg hoppe til køys, vi er såå trøtte begge to! Satser på at han er frisk som en fisk til i morgen. Vi ses :-)

Venninnekveld med barn

I går hadde vi huset fullt av fine mennesker!

Christine og jeg fant ut at vi begge kom til å sitte hjemme alene med barna, fredag kveld. Da benyttet vi anledningen til litt kvalitetstid sammen! Denne gjengen har vi kjent siden Maya og Nelia var i magen, så de er vant til sleep overs fra mange år tilbake! Det var like stas da de var 2 år, som nå. OC og Mathea som er nesten like gamle syntes også det var helt julaften med overnattingsfest! 

Vi lagde pizza og barna lekte rundt i huset, vi så knapt til de uten tatt da det var middag, og idol på TV. Vi fikk skravlet og kost oss som vi hadde gjort hvis barna ble hjemme med barnevakt. To fluer i en smekk, superstas for barna og stas for oss voksne!
Når jeg tenker meg om, mulig vi hadde tatt en ekstra øl eller glass hvis barna ikke hadde vært hjemme, men blir en annen anledning i sommer ;-)

Søteste Kokos var også med 

Tror et vist lite dyr håpet jeg skulle miste mat på gulvet.. 

Kiiiiids, it´s pizzatime! 4 barn og en Kokos i Casa Lykkemutters i går. Savnet Jen, men hun var på overnatting hos venninnen sin. 

Da barna var i seng lagde vi middag nr 2. Søtpotet nacho med hjemmelaget guacamole og salsa. Som vanlig oppskrift fra min fantastiske private kokk (svigerinnen) Noen spurte etter henne og den gamle bloggen hennes i kommentarfeltet.. Hun hadde en blogg med massevis av oppskrifter på sunn og god mat. Den er etterspurt for å si det sånn ;-) Det meste jeg lager av nye ting kommer fra Carine!

På tide å være sykepleier! En halvtime etter jeg hadde sovnet så våknet jeg av OC. Han hadde kastet opp, og har gjort det hver eneste time siden. Stakkars lille pus! I natt ble det lite søvn for å si det sånn. I løpet av natterstimene har det gått tre maskinvasker og sengetøyet har rukket å tørke igjen. Det sier litt om aktivitetsnivået. Straks det ble morgen så måtte jeg sende melding til gjengen som sov i 2 etasje, jeg fikk sendt de hjem så forhåpentligvis blir de ikke smittet. Nå har vi avlyst all aktivitet i dag, og planen er å se Lynet, Dusty og Spiderman på TV ;-) Jentene blir hos venninner og Christian er langt unna så han slipper hvertfall unna. Vi satser på at dette går fort over!

Jeg kommer innom bloggen i ettermiddag med bilder av resten av kvelden + oppskrift!

Me time

Halvdårlig serie på TV, macen i fanget, Christian er borte med jobben, barna sover og jeg har kvelden helt for meg selv. Noen ganger er det det som trengs! Jeg har vært flink på snap i dag, har dere sett det? Og så gøy med flere nye "venner" der inne, det blir jeg glad for :-) 

Nå skal jeg saumfare flere sider med sunne og gode oppskrifter. Foreløbig er jeg innom fitliving, fitfocus og theproteinkitchen.dk, noen andre jeg burde stikke innom? Prøver å finne de meste sunne pannekakene og beste sunne vaflene!

Tips mottas med stooor takk :-)

Maya er fotograf i dag

God morgen! 
Dette trøtte ansiktet har ikke sovet så mange timer i natt, men det er min egen feil. OC sover heldigvis godt på tross av betent øret. 
Hadde ikke solen skint gjennom kjøkkenvinduet så hadde jeg nok oppført meg som et troll, det skjer fort når jeg får under 5-6 timer søvn. 
Det er fredag, og jeg skulle jo egentlig kommet med fredagstipset, men jeg henger litt etter på den fronten. Jeg satter på å være tilbake for fullt med alle faste spalter i neste uke, både uken som gikk, 24 timer med lykkemutters og fredagstipset.

Det er Maya som har vært fotograf, hun har full kontroll på både bloggen og bilder. Vurderer å ansette henne som fast fotograf ;-)

Nå er det straks helg! Det blir en helg full av turning for vår del. Jentene skal trene hele helgen, Christian skal bort i helgen, mens OC og jeg skal titte litt på turn, ordne i hagen (så langt solen rekker). Planen var en venninnekveld i morgen, men jeg må se an formen til Mr Casillas først. Uansett så skal vi kooose oss, og ta livet helt piano!

Min dag i stikkord

Happy face!

OK. Her kommer min dag i stikkord;

Laaang frokost. Kaffe. BarneTV. Snoking av godis. Ullsokker. Formiddagslur. Mini skitur med barna. Badstue. Ut i kald snø. Badstue igjen. Barnefilm. Snoking av mer godis. Varm dusj. Middag. Film igjen. Kald øl.

Fin dag, eller hva? Ro i sjela <3

Påskeferien dag 2

Hei!

I dag har vi gått på langrenn i strålende sol, hele gjengen - til og med OC. Han har hengt med så godt han kan, og i tøffe tak så har han hengt i staven til C. Han har blitt veldig flink, men ikke helt rå på å svinge. I den ene bakken spratt de små skiene ut av sporet og han føyk rett ut i skogkanten. Haha, stakkars lille knotten, han kuttet seg på leppa på den skarpe snøen, men det gikk fort over. Dessuten hjalp det at mammaen hans gjorde akkurat det samme få minutter etterpå. Full fart ned bakken og en brå sving i bunn. Jeg klarte verken svinge eller ploge (ikke helt stabil på bena) og føyk rett ut av løypa. Skrubbet ansiktet og blødde fra leppa! Haha, for et syn.. Gjengen ventet i bunn av bakken og fikk med seg alt. Solbrillene måtte jeg plukke opp 3 meter unna. Jaja, litt god underholdning er viktig!

Gulroten i enden av løypa var lunsj på Peppes! Det er noe av det jeg digger med Trysil, det har alt! Haugevis av bakker, afterski, barneaktiviteter, bowling og bading. Restauranter og diverse butikker i sentrum. Langrennsløyper både i skogen og på fjellet. Mange ønsker nok full ro når man først er på hytta, men vi elsker å kunne velge!

Nå er det hyttero på gang. Barna sover og vi skal sløve litt før det er leggetid.

PS. På hytta sammen med oss er storebroren til C og nevøen vår, til dere som spurte på Snapchat :-)

Håper dere har en fiin kveld!

Kvikk lunsj

SponsetGod morgen alle påskeharer!Jeg la meg tidlig i går, en smart avgjørelse etter den nokså aktive dagen vi hadde i går.. I dag skinner solen for fullt og vi skal bare kose oss ute i skiløypa. Stille og rolig, med masse pauser.Det skal pakkes ferske rundstykker, kakao, appelsiner og selvfølgelig kvikk lunsj. Det er knapt en skitur uten. En fullpakket sekk med masse godt er viktig for å skape maks god stemning med 4 barn med ski på bena. Forsåvidt gjelder ikke det kun barna, men oss voksne også!Og mens vi er inne på påske og kvikk lunsj!

I disse påsketider har CupoNation skapt en infografikk for årets påskeprodukter, oppgitt i prisen av Kvikk Lunsjer, og hvor mange Kvikk Lunsj man sparer eller evt. Vil få råd til om man bruker en rabattkode fra CUPONATION. Handler du for eksempel Uleskar ullundertøy sett hos Stormberg, får du 36 Kvikk Lunsj til gode med deres 20% rabattkode. Antall Kvikk Lunsj er regnet ut med gjennomsnittspris for en enkel Kvikk Lunsj.

En meget enkel måte å finne ut hvor mye man sparer i de forskjellige nettbutikkene, via CupoNation. F.eks Stormberg, hotels.com og Nelly. De har maaaange flere samarbeid, så her er det noe for enhver.Nå skal vi pakke til hva som ser ut til å bli en fantastisk dag ute. Med 12 timer søvn på øyet lover det bra for liten og stor ;-)

Fra påsken i fjor <3

Etter en lang dag i bakken

Etter en super dag i bakken så har OC og jeg kommet tilbake på hytta. OC sovnet straks jeg satte han i sofaen stakars. Han har virkelig imponert i dag, med både stolheis og lange bakker.. Det er så gøy å se skigleden i øynene hans! I dag tok han tekoppheisen alene også, DA var den lille rampetassen stolt da! Jeg måtte bare sørge for å få selve tekoppen av da han kom til toppen. Haha, hadde ikke jeg hjulpet hadde han hengt med helt rundt, og ned bakken igjen..

Selv har jeg stått langt mer på slalåm i dag enn på flere år. Slalåm funker dårlig med den nerveskaden jeg har i benet, men siden jeg har trent såpass bra de siste månedene frister det å pushe grensene litt. Foreløpig føles det helt OK, men konsekvensene melder vanligvis sin ankomst på kvelden/natten når kroppen har roet seg. Uansett så tror jeg/ håååper det er verdt det. Noen timer i bakken sammen med jentene som endelig kan vise meg hvor flinke de har blitt.. Det fortjener de!

I skrivende stund koser jeg meg med en kopp te, i min nye superdigge ullgenser (fikk penger til bursdag og bruker det på ull, da har det skjedd ting siden jeg ble 18). Resten av gjengen ville ta noen runder til, før de også raser inn døren her. Røde i kinnene og utmattet etter en lang dag i bakken. Love IT!

Håper dere har hatt en fin dag <3

PS. Skrudde nettopp på nyhetskanalen. Sender alle mine tanker til Brussel <3

Påskeferien dag 1

I bakken med Jennypenny! Den følelsen når 6 åringen din har blitt bedre i slalåm enn deg.. Hoho!

I mammas genser

Jeg var på loftet til mamma før helgen. Lette etter gamle Mariusgensere for å ta med til fjells, og se hvilken fin skatt jeg fant.. Mammas strikkegenser fra 80-tallet! Skikkelig good feeling, og jeg har brukt den siden jeg fant den. Fikk heldigvis lov til å låne den <3

Christian har hentet oss og vi er på vei til Trysil. Pakkingen gikk overraskende bra!

Snaps fra helgens feiring

Hola! 

Som jeg skrev sist vi snakket så feiret jeg bursdagen min sammen med mine nærmeste venninner på lørdag. En skikkelig hjemme-alene-fest! Vi spiste indisk (Carine lagde all maten - fra bunnen!) spiste nyyydelig sjokoladekake (tusen takk Christine) og verdens beste mango smoothie med noe godt i (tusen takk Angelika) Som dere kanskje forstår har jeg verdens beste venninner som alltid stiller opp. 

Søndag formiddag saumfarte jeg snapchat og tok printscreen av bildene det er gøy å vise dere.. Og noen jeg håper aldri ser dagens lys igjen. Haha!

Kvelden var vannvittig morsom. Har ikke ord.. Lever på denne til jeg er 80, hvertfall! 

Fikk såå mye fint! Nye Frederik Bagger glass, som jeg sparer på. Bukser, jakke, undertøy, treningstøy og gavekort på favorittbutikken i Drøbak. Føler meg som verdens heldigste bursdagsjente, med de beste jentene rundt meg. 

Sjekk den kaken!!

Nå pakkes det på høygir, Christian kommer å henter oss om akkurat 3 timer. OC er ikke helt i slaget, jeg henger fortsatt litt etter fra helgens sprell og jentene er ute å leker i det fine været. Spørs om vi kommer oss til fjells med det første.. Akkurat nå virker 3 timer til avreise forferdelig kort. Heldigvis er det ikke noe stress, det er jo ferie!

God påskeferie til dere som har startet, også ønsker jeg alle dere andre som har noen dager igjen en fin start på uken <3 

Det bobler nesten over..

Å herre jemini - der var solen gitt! Og den varmer skal jeg si dere!! Jeg har tatt frem terrassestolen, bena ligger høyt og ettermiddagskaffen er inntatt. Oh yes ass. 

Morgentimene tilbragte vi barnehagen. Årets koseligste fellesstund, påskefrokost! Det er så god stemning det. 
Etter påskefrokosten tok jeg en liten økt på trening. Kun overkropp i dag da jeg strakk hofta på trening i går.. Jeg skulle teste ut en øvelse som Malin gjør, og hun er hakket mer fleksibel enn meg for å si det sånn. Haha! 

Nå har jeg ligget på lading noen timer, med unntak av en liten kjærstetur i frognmarka. Jeg tok en liten skitur i påskesolen, med han fine jeg bor sammen med. Frisk luft i lungene og solen i fleisen. 
Denne dagen ass!
Jeg er på et skikkelig bra sted om dagen. Gode prioriteringer og masse positiv energi! Kjenner jeg nesten bobler over! DET er en god følelse det!

Søndag i Drøbak sentrum

God kveld ♥︎ 

Vi har hatt fine timer i Drøbak sentrum i dag. Elsker byen min. Jeg lot mobilen være hjemme, men kamera tok jeg med. Først tur i havna, så akvariet og så på fisker, kråkeboller, krabber og sjøstjerner. Deretter kaffe, kakao og muffins hos et av Drøbaks mange koselige caféer. Avsluttet med en tur innom klesbutikken "Min" - favoritt, for å finne ut ønskeliste til bursdagen min, hihi. 

Vi avsluttet dagen hos svigerpappaen med påskemiddag og påskegodt - NÅ gleder jeg meg til påske nå! Finfin dag, og her er dagens bilder: 

Fortsatt her, bare usynelig

Hei ♥︎

Må bare starte med... Takk for at dere savner meg. Dere er gode, og det er så hyggelig å bli savnet!

De siste dagene har det vært så mye, og for å kunne være en god mamma og person må jeg bare ta vekk noen ting. Disse dagene ble det bloggen. Jeg har prioritert trening, det gir meg mye. Også har jeg prioritert familien, noen perioder går ting av seg selv, andre perioder kreves det litt ekstra. I tillegg er det både foreldremøter og årsmøte for turningen denne uken. For å komme meg gjennom med hodet over vann må jeg la noe annet bli satt bak i rekkene, og dessverre ble det bloggen. 

Hadde ordene kommet naturlig på skjermen, så ville jeg aldri latt den forfalle. Men noen perioder er det ekstra vanskelig å komme opp med nye innlegg. Skrivesperre i kombinasjon med litt ekstra på agendaen - da skjærer det seg. 
Så det er grunnen til lite blogging. Det har ikke skjedd noe galt, jeg har det veldig fint altså :-)


Men vær ikke redd, jeg kommer alltid tilbake :-) Jeg elsker å skrive til dere. Noen ganger blir jeg bare usynelig. Ikke trafikk på verken blogg, snap eller instagram. Men jeg er her, altså. 

Nå skal jeg rydde litt klær, ta på litt etterlengtet sminke og spise lunsj sammen med en venninne. Håper dere har en fin dag ♥︎
 

Rampestreker part 2.

Jeg skrev i går at OC hadde to partners in crime. De er 3 fettere på samme alder. I dag var partner number 2 med hjem.. 

Jeg lager middag i fred og ro, mens guttene leker i gangen. Jenny er med kusinen sin hjem, og Maya er på turntrening. I´m all alone...

 De to små 2,5 åringene ler og tøyser i gangen. I noen sekunder forsvinner jeg fra virkeligheten og drømmer meg bort til et helt annet sted. Jeg tenker på sommeren.. Planene våre.. Og nye sommerklær.. 

Brått smetter jeg tilbake til virkeligheten av en kald vind som trekker inn på kjøkkenet, i samme sekund innser jeg at døren er åpen og at guttenes latter er borte... 
Jeg løper ut i gangen og ser døren på vidt gap og to rampete smågutter løpe for full firsprang over gårdsplassen. Jeg roper høyt "stopp" - mens de snur seg, ser meg inn i øyene og roper "løøøøp", mens de smetter rundt hjørnet på garasjen. 

Jeg blir stående noen sekunder å vente, overbevist om at de kommer tilbake av seg selv. De så jo hvor streng jeg ble.. Men den gang ei. Der kunne jeg stå til krampa tok meg om jeg ville. Det kan jo komme biler og jeg innser at jeg får ta på meg skoene å gå etter. 

Jeg får øye på de kravlende over en høy snøfond, kun i stillongs og støvler.. De faller og blir kalde, mens de hyler av latter. Fortsatt på full fart vekk fra huset. 

Jeg roper igjen "STOPP", nå med en mørkere, høy og dypere stemme. Denne stemmen pleier å fungere.. Snur de seg? Ja, absolutt. De blir stående å se på meg 15 meter borti i gata. Jeg tenker at jeg har fått overtaket. Jeg stirrer intenst på gutta, mens jeg roper at de må komme tilbake. Selvfølgelig kommer de tilbake når de ser ansiktet mitt. 

Brått så hyler de på nytt: LØØØØP!! 

Er det mulig?? Kjenner jeg blir varm i hodet. De trollene!

Heldigvis kommer nabojentene, de skjønner opplegget og går bort til guttene og ber de gå hjem. De tusler faktisk tilbake.. Fulle av snø på kroppen og et rampete drag i ansiktet. 

Når vi kommer inn igjen så snakker jeg strengt til de, forteller at det kan komme biler som ikke ser og kan kjøre på, og at de kan bli syke når de er ute uten jakke og lue. Det virker som de forstår.. I tillegg må de klare seg selv når de skal kle av seg støvlene. Den er kjip når de små hendene er kalde.

De blir sittende i gangen litt molefonkene, mens jeg går tilbake til middagen.. Jeg tenker i mitt stille sinn at de har fått en lærepenge.

Etter 5 minutter hører jeg: 

"Eric, skal vi løpe ut igjen? Det var gøy da mamma ble sint" 

Oh, crap. I have a job to do..

Bad boys, bad boys whatcha gonna do?
Whatcha gonna do when they come for you?

Rampestreker part 1.


OC har to partners in crime. Den ene ser dere ovenfor. Når han er sammen med crewet sitt så eksploderer kreativiteten, lydnivået og bevegelsene. Det er som en kjemisk reaksjon! 

Når OC har besøk av gutta har jeg fått streng beskjed av Maya og Jenny. Jeg må passe på. Jeg må sørge for at de ikke plukker fra hverandre all oppbygd lego, tegner over tegninger, putter ting der de ikke skal være, osv. I dag var jeg lur, jeg låste dørene til rommet jentene. De var ikke hjemme, og da hadde ikke gutta noe å gjøre på de rommene. 

Mens jeg lagde middag til Carine og meg, og gutta var oppe og lekte på rommet til OC (I wish) begynte det plutselig å lukte voldsomt karamell fra 2 etg. Det jeg trodde var koselig lek med briotog viste seg å være vasken på full guffe, klissvåte gutter, håndklær, sokker, tannbørster (fulle av såpe - minn meg på å nevne det for Christian før han skal pusse tenner i kveld) tomme shampoo og balsam flasker og en kliss våt kos. Jepp, den OC bruker når han skal sovne.. I tillegg hadde de helt ut Maya sin dyrebare dysjsåpe som hun fikk til jul av venninnen sin. Favoritten som lukter karamell. En stor flaske som alle må spørre hvis de skal låne litt. Den var helt tom, kun stusselige bobler igjen. 

Dette kommer ikke til å falle i god jord. "Oppdrag passe på jentenes ting" - failed. Igjen. 

Lillebror sier du? 

PS. Nå henger kosen våt over badekaret, med en karamelllukt som merkes helt til Kina.. Det som er litt morsomt er at den lille røveren som nekter å sove uten kosen sin, ikke sa et pip da han måtte legge seg i kveld. Tror noen skjønte opplegget gitt. Det blir nok lenge til at smyger kosen sin opp av sengen utenfor leggetid igjen. 

17.02.2016

God morgen! 

Maya og jeg sitter å har en koselig samtale om morgensdagens karneval, livet, turn og venninner. En mye bedre start enn i går da vi forsov oss! I går kom jeg meg heldigvis i seng før midnatt, selv om jeg ble sittende en lang stund på et av Drøbak hyggeligste steder, Ost & vin stuen. Jeg var der på et lite arbeidsmøte med turningen. 

Nå er det snart vinterferie, skal dere reise bort? Vi skal ikke det. Jeg skulle aller helst vært på fjellet, men vi er heldige som fikk være på fjellet hele julen, vi har ikke eget hytte selv så jeg er evig takknemlig for å få låne så mye som vi har gjort de siste årene. De to minste skal være i barnehagen, C skal jobbe, mens Maya og jeg driver å funderer på aktiviteter vi kan gjøre. Jeg har undersøkt aktivitetsuker i nærområdet, og det finnes faktisk en del. Dette er nytt for meg, blant annet turnuke i Oslo, med ulike aktiviteter! Vi får se hva det blir til! 

På tide å avslutte, nå krangles det oppe, en storesøster som gjør så godt hun kan, og en lillebror som helst kun vil ha hjelp av mammaen denne morningen. Det kan bli litt krøll. 

Håper dere får en fin dag! 
Klem til dere ❤︎

Late monday

Heii! I dag har bloggen forsovet seg, rett og slett. Jeg sto opp for sent til å prioritere den, men det kommer et sammendrag dra uken som gikk senere. Skal bare en tur på trening først!

Vi har hatt en super start på dagen. God natt søvn på alle, solen skinner og West har sluppet nytt album så C er i lykkerus.. God start på uken!

Forresten, jeg må fortelle dere om den søte gjengen min. Da jeg kom hjem fra fjellet i 18- tiden i går ble jeg møtt med en lapp på ytterdøren. Der sto det at jeg skulle gå rett inn, følge pilene, hilsen en beundrer...

Jeg fulgte pilene og det var helt mørkt i huset.. Fulgte pilene helt inn til TV stuen. Der satt hele gjengen ferdig dusjet, i morgenkåpe med masse godis på bordet, og fine tegninger til mammaen sin. De ropte "overraskelse" i kor og hoppet på meg! Filmkveld med den søteste gjengen i verden! Så koselig å komme hjem til. I tillegg var huset strøkent, mye mer enn da jeg dro ;-) God følelse!

Nei, nå må jeg trene! Jeg sitter faktisk i garderoben å skriver dette. Måtte bare slenge ut noen ord til dere :-) Ses senere!

Siste timene til fjells

En litt sliten gjeng som bærer preg av lang skitur, mye mat, desto mer vin og timesvis med god gammel musikk, fylt med masse minner. Om noen timer setter vi kursen hjem til mann og barn. Må bare skrive i hytteboken, vaske opp, rydde og nyte det vakre været først!

Gratulerer med dagen alle mødre der ute, vi er superkvinner!

Bilder fra dagen

Bilder fra dagens skitur med jentene. Hun siste er syk, og ble igjen på hytta for å holde varmen i hytta. Vi pakket med kvikk lunch og coronita, som en premie da vi var halvveis. Masse tøys og tull, og nydelig føre! Dette er balsam for sjelen..

Våknet til dette

God morgen!

Denne jenta har sovet helt til ti i dag, det var deilig det! Jeg hørte noen våkne i halv åtte tiden, spratt øynene opp og skulle til å løpe ut - men så tenkte jeg "eh, Marlen, sov lenger. For en gang skyld." Og da klarte jeg faktisk å sove et par timer til!

Jeg sliter med å sove lenge skjønner dere, uansett hvor trøtt jeg er så har søvnen blitt ødelagt etter årevis med tidlig oppvåkning med småbarn. I tillegg er jeg vel egentlig et A-menneske.

Resten av hyttegjengen kom opp i går kveld, nå er vi 4 stykk her oppe og det er så kos.

På tide med kaffe, og frokost. Og den frokosten kan vare så leeeenge jeg vil. Ikke noe stress, ikke noen planer!

Getting there

Vi er på vei til fjells, en pitstop innom Rema i Brummundal for å handle inn mat for hele helgen. SOM vi skal kose oss!

11.02.2016

God kveld i stua ❤︎ Det ble en sen update i kveld, jeg fikk nemlig uventet besøk. Det er lenge siden sist noen har kommet på døren, uten å avtale på verken melding, telefon, snap eller facebook. Kun et lite bank på ytterdøren, på en helt vanlig torsdag. Så utrolig koselig! Det ble en kopp te og etterlengtet venninneprat. 

Det er i grunn liten vits i å oppdatere dere på dagen min, den har kun bestått i rydding, og litt jobb med turn (jeg sitter som tidligere nevnt i styret i jentenes turnklubb) Så kort oppsummert, fulgt barna til skole og barnehage, jobbet med turningen, ryddet kjøkken, stue, støvsuget, vasket gulv, ryddet barnas rom og brettet klær. Når jeg har dager som dette så blir det eneste jeg gjør, det kjennes på kroppen men jeg må få gjort det, det føles så godt etterpå. Ekstra vondt i kroppen, eller ei. 

Heldigvis skal jeg ha hele helgen til å hente meg inn igjen. Jeg skal nemlig på hyttetur!! Uten mann og barn, kun med venninner. Det eneste vi skal gjøre er å spise god mat, sove, drikke vin, gå en langrenntur (hvis vi orker) og være sammen. Virkelig kose oss og ta livet helt med ro. 

Jeg har jo ikke vært veldig aktiv på snapchat siste uken, men jeg begynner å kjenne at det rykker i snappefingeren. Hvis jeg er snill og spør pent så kanskje det er rom for å snappe litt (mye) i helgen. Jeg skal høre med jentene.. 

Det er avgang rett etter en rask treningsøkt i morgen, derfor må jeg være smart å pakke nå. Forsøke å unngå å være i siste liten. Good luck chuck! 

Forresten, i morgen er det karneval for de minste! Tipper det blir karnevalbonanza fremover, vet dere hva barna deres skal være enda? De fleste har kanskje karneval neste fredag.. Anyways, hvis dere vil se hva Jen og OC skal være så titt innom snap i morgen ;-) Du finner meg under marlennordby. 
Kanskje jeg rekker et bilde til bloggen også ;-) 

God kveld, klem til dere <3 

This is meVi ses litt senere i dag ;-)

Sliten av meg sjæl

"Hei, dette er Marlen som ringer. Ehh, jeg tror jeg glemte headsettet mitt på trening i dag, gidder du å sjekke? Ja, stemmer, det var jeg som glemte de 3 ringene mine også (giftering, forlovelsesring og kjærsteringen), ja det var dagen før det igjen..  Og ja, en drikkeflasken også ja!" Uppsss...

I går trente jeg, og la fra meg alle tre ringene mine mens jeg tok markløft, det blir så vondt med ringer.. Jeg gikk til neste øvelse, og der glemte jeg igjen drikkeflasken. Dro hjem, og fikk panikk. Ringene mine har vært på vift før for å si det sånn.. Heldigvis var det en snill fyr som leverte de i resepsjonen. Drikkeflasken visste jeg ikke var borte før jeg fikk en snap fra en venninne som trente samme kvelden, og fant den mutters alene. Gjenglemt. Da jeg kom på trening i dag med småangst for ringene mine, lå de trygt i resepsjonen. Drikkeflasken fant jeg også. Jeg trente, og passet godt på alle tingene mine. Bra Marlen! 

Da jeg hadde vært hjemme en time kom jeg på at jeg måtte lade opp headsettet til Christian. Vi har hatt uttalige tilfeller der jeg har lånt headsettet hans og brukt opp strømmen, og dere kan jo tenke dere stemningen når han skal bruke det på trening. Står klar på tredemølla og musikken uteblir.. Da blir det dårlig stemning da... 

Uansett.. Jeg begynner å lete etter headsettet i treningsbaggen, men det er borte.. Crap.. HVORFOR glemmer jeg alt om dagen!? Jeg ringer litt ydmyk ned på stamina og spør etter headsettet mitt.. I håp om at de som hjalp meg den morningen har gått hjem for dagen.  Mens letemannskapet leter etter headsettet til Christian så finner jeg det her hjemme... Jeg hadde lagt det på plassen sin...! Det skjer jo ALDRI! Ikke husket jeg at jeg la det der heller.. 

Da var det bare å beklage bryderiet og legge på.. 

Og for å si det sånn.. Dette er ikke engangshendelser.. Jeg har alltid vært, og vil alltid være et skikkelig surrehuet, men den siste uken har det tatt helt av! 
Men bank i bordet, barna har jeg aldri glemt ;-)


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Akkurat nå:

"Mammaaaaaa, mammaaaa mammaaa... Kan jeg få prøve kameraet ditt?" .... Mens jeg febrilsk forsøker å fortsette drømmen min.

"Men mammaaaa, er det sånn man tar bilde? Kan jeg få en riskjeks?"

"Kan du hjelpe meg? Kan OC også få en riskjeks?"
... Jeg bare: Ehh hææ?

Sånn ja, jenta mi. Nå bare trykker du! Så fint, nå har mamma bildene klare til kveldens blogginnlegg. Værre er det jaggu ikke!


Har dere hatt en fin dag? Det har jeeeg! Jeg hadde en skikkelig heavy styrkeøkt med min PT. Det var gøy med nytt program! Nå skal jeg ha to forskjellige helkroppsprogram, minst 4 ganger i uken. Jeg har fått mange nye øvelser jeg aldri har testet før og det motiverer. Nå gjelder det bare å huske å gjøre de riktig, for det er viktig for maks utbytte! Og for ikke å snakke om vond rygg dersom man f.eks løfter feil.. 
Anyways, veldig fornøyd med dagens økt. Og jeg blir sjeldent - eller aldri tørr jeg å påstå, i dårlig humør etter trening. 

Ellers er det vanlig ettermiddag i heimen. Christian jobber i kveld, mens barna og jeg tar livet med ro. Det ser dere kanskje på bildene over. Til kveldsmat/middag skal vi lage oss noe godt. Varm kakao og tomatsuppe. Dessverre ikke hjemmelaget da. Jeg har enda ikke funnet en oppskrift som tomatsuppe-dronningen her i huset liker. Oppskrifter mottas med stor takk! 

God kveld til dere, og som vanlig, tusen takk for så gode ord. Jeg får liksom ikke sagt det nok føler jeg!

04.02.2016

God kveld! 
I dag har jeg hatt besøk av fine to jenter på formiddagen. Hun minste har sovet i fanget mitt i flere timer i dag, og det er så kos. Baby er alltid så kos ❤︎

Jeg laget noe jeg ikke har laget sin i sommer, kun en gang tidligere. Jeg var litt redd det ikke skulle gå så bra i dag, men det gjorde det. Så det er bare å glede seg til i morgen - dere som ønsker en ny og spennende oppskrift!


PS. Elsker tulipaner! Se så fint de pynter opp bordet. Skikkelig vårstemning på kjøkkenet i dag, med sol i vinduet og tulipaner på bordet! Love it!

I kveld skal jeg i et møte, noe jeg håper ikke drar ut i timesvis, det er nemlig sengen som frister aller mest. Stup trøtt! Det hjelper nok med en kaffekopp, eller tre da.. 

Hei så lenge! Vi ses i morgen tidlig!

Venninnekveld

God morgen. 

I dag våknet jeg med mer energi enn på flere dager. Enn annerledes energi, og jeg vet hvor den kommer fra. I går var jeg som jeg skrev i Oslo hos Victoria, og hennes nye leilighet. Kjørte inn da resten av gjengen her hjemme skulle spise kjøttkaker til middag, hentet to andre fine jenter og satt hele kvelden og bare var meg. Det er så undervurdert! Jeg har som flere har skjønt hatt en dårlig start, en vanskeligere periode. Kun fordi det er vondere i kroppen. Nå er den perioden over. Jeg har like vondt, det slipper ikke før om en stund, men psyken er mye bedre. Det hjalp å komme seg ut av huset og litt lengere enn til treningen, liksom. 

Vi satt store deler av kvelden å gapskrattet av gamle bilder fra russetiden. Det er denne gjengen jeg delte russebil med, minus er par som ikke kunne komme. Vi lo og lo.. Våre bilder i hodet av hvordan vi så ut på den tiden henger IKKE på greip med hvordan vi faktisk så ut. Jeg er nesten fristet til å dele et med dere.. Av meg selv vel og merke, jeg har fått streng beskjed av å ikke legge ut resten av gjengen! Haha!


Etter en kveld hos Victoria sitter jeg alltid igjen med tanken om å gjøre dette oftere. Kjøre inn til Oslo og tilbringene kveldene der. Jeg er så dårlig på det. Det føles så langt når man sitter hjemme i egen stue, men 30 minutter er egentlig ikke så langt! Vårens note to self; bare gjør det. Det gir deg så mye!

I dag får jeg besøk av Stine med bebisen hennes.. Egentlig litt skummelt siden jeg blir så veldig babysyk, men jeg vil jo ikke holde meg unna heller. Jeg har invitert til lunsj så jeg kan ta bilder av fredagstipset jeg skal blogge i morgen. I pose og sekk, koselig lunsj og bilder til i morgen. 

Ha en fin torsdag ❤︎

I oslo

Kveldens innlegg blir kort, jeg er i oslo og koser meg med venninene. Middag hos en fin i hennes nye leilighet. Etterlengtet tid med jentene <3 Jeg har tatt litt bilder, og viser i morgen :-) Ha en fin fin kveld!

Onsdag

Det er onsdag! Og en mye bedre dag enn i går! Jeg har sovet godt i natt, og det har så mye å si.. Jeg skal dra kroppen min ned på trening straks barna er på plass. Men først skal vi prøve å kose oss med frokost. Det kan jo gå en kule varmt sånn på morgenkvisten, men det virker harmonisk hittil! 

Kjøleskapet er pyntet med bilder. Dette er vår kjærstetur i New York i 2014.. Jeg vil tilbakeee!

I ettermiddag skal jeg inn til Oslo. En fin venninne har flyttet i ny leilighet, og jentegjengen skal på middag ❤︎ Glær mæ!

God onsdag da dere! 

Jeg stikker hodet i sanden

Hei ❤︎

Det gledes å få tilbakemeldinger om at jeg gjør en forskjell ved å være ærlig. Det har jeg virkelig kjent på siden jeg trappet opp bloggen i januar. Jeg gir mer av meg selv, og får mer tilbake av dere, som igjen fører til at det blir lettere å oppdatere, selv på dager som denne. Sånn var det ikke før, da gikk jeg lett offline i flere dager.. Nå kunne ikke det falt meg inn. 

I 4 uker har jeg visst om dagens avtale. Klokken tolv skulle jeg være et sted. Der skulle jeg lære meg et nytt, mulig hjelpemiddel. Et hjelpemiddel som jeg sliter med å akseptere. Ikke noe en jente på 28 år skal trenge hvertfall. Ingenting farlig, bare skikkelig ubehagelig. Ikke misforstå, jeg er glad det finnes ting som kan gjøre hverdagen lettere, men noen ganger er det bare dritt å skulle trenge noe mer.. Uansett om jeg forteller meg selv alle de riktige tingene. Det er ikke alltid de går inn. 

Jeg satt på kjøkkenet å så på at klokken ble mer og mer. Det er rart hvor fort tiden går når man egentlig vil den skal stoppe.. Da det var på tide å dra så klarte jeg ikke rikke meg. Kroppen sa bare nei. 

Til tider, når jeg virkelig ikke vil noe så oppfører jeg meg som en struts. Stikker hodet i sanden og lager dårlige unnskyldninger for meg selv. Dårlig side, I know. Men i dag ringte jeg til vedkommende jeg skulle møte å forklarte meg. Jeg ville så lite dra at jeg ble syk, tror jeg. Kvalm og uggen. Jeg var ærlig, og det gikk bra. Jeg skal prøve på nytt om noen uker. 

I stedet har jeg ligget på sofaen å sett på serier i dag. Det føltes lettere, og bedre. Etter at barna er i seng i kveld skal jeg legge meg under dynen og se enda mer på serier. Fortsatt uggen i kroppen..  Krysser fingrene for at det er hodet som gjør meg kvalm, og ikke omgangssyken.

My view så fort småtrollene sover. 

Forresten, serien jeg ser på heter "the affair". Den er så voldsom. Den setter hodet i gang, og anbefales for dere andre i forhold. Skikkelig tankevekker! Jeg ser den på HBO. 

Koseligste arbeidsplassen

Hei! 

Dagen startet tøft, jeg var så veldig trøtt.. Heldigvis så har alle barna sovet 14 (!) timer i natt.. De la seg rett etter familiemiddagen, så kvart over seks var alle i seng. Før halv syv sov hele gjengen.  Det var tydelig andre enn Christian og meg som hadde hatt en slitsom helg ;-) Barna var hvertfall en drøm i dag tidlig..

Planen var å å dra rett på trening etter levering i barnehagen, men jeg glemte mobilen hjemme. Da synker motivasjon når jeg måtte gå en omvei hjem.. Heldigvis var Christian akkurat på vei til å dra på jobb da jeg kom hjem, så han kjørte meg rett på trening. Mest hadde jeg lyst til å gå inn å legge meg, men da hadde jeg aldri i verden dratt senere.. Jeg kjente "engelen og djevel" sto på hver sin skulder. En fornuftig og langsiktig, en annen ikke så fornuftig men fristende. Et veiskille. Starten uken som planlagt med en treningsøkt og føle meg bra etterpå? Eller droppe trening som frister mest, men plages over at jeg ikke klarte å gjennomføre. 

Ofte tar jeg den enkleste utveien når det gjelder meg selv, men ikke denne gangen. Jeg SKAL ha en god start på uken, og det fikk jeg. Små ting som betyr mye. 

Etter trening dro jeg rett til svigerinnen min som jobber hjemmefra. Hun sitter å jobber uansett så da kan jo jeg få unna litt bloggting som bilder, mail og inspirasjon til nye innlegg. Dette skulle jeg gjøre uansett, men godt med et nytt sted. Det kan gjerne inspirere ekstra i tillegg!


Hvis ikke jeg er for plagsom så tror jeg at jeg skal presse meg på litt senere i uken også. Nytt sted å jobbe litt, det passet meg fint. 

I ettermiddag har vi en pjusk, en som skal på turn og en lillebror som vil se på dusty. Ganske lik alle andre dager med andre ord ;-) Men det er greit, jeg liker hverdagen og det er de det er flest av. Takk og lov!


God kveld fininger <3 I morgen tidlig kommer det et sårt og personlig innlegg. Tittelen er "Hvordan jeg som "naver" takler forventinger fra samfunnet." Gruer meg, men det gjør jeg alltid før de litt dypere innleggene, men det fører alltid noe godt med seg. 

31.01.2016

Altså, denne jenta er litt sliten i dag. Festlig lag og mye latter. Akkurat sånn jeg liker det! Kvelden endte ikke helt som planlagt, etter diverse misforståelser rundt husnøkkelen. Det endte med at både Christian og jeg låste hverandre ute på forskjellige tider, og da er det jammen godt med familie like i nærheten. Herlighet, Herr og Fru Nordby på vift.. Jeg ler meg skakk!

Jeg har sovet ca 4 timer i natt. Jeg er jo en evig morgenfugl og klarer ikke sove lenge uansett om barna sover andre steder. Heldigvis så takler jeg lite søvn ganske greit. Når det gjelder kroppen er det verre, men det var jeg forberedt på. Det stusselige benet mitt står i spenn og nervene hyler føles det som, men sånn er det når man ikke hører på fornuften. Jeg klarte meg ganske bra da, det var null dansing og jeg holdt meg mest sittende, i tillegg la jeg igjen de høye helene hjemme. Smart move!

Nå er det straks søndagmiddag med storfamilien. ♥︎ God søndag  ♥︎

30.01.2016

God morgen ♥︎ 
I dag sov vi helt til kvart på ni, og godt er det. Vi la oss sent i utgangspunktet, og da jeg skulle sove klarte jeg ikke dy meg.. Jeg måtte lese om det nye kamera jeg har fått. Jeg lå sikkert å leste til kvart over ett. Jeg fortalte meg selv at det ikke var så farlig siden jeg skal i bursdag lørdag kveld, da er jeg vant til å være våken lengere enn til elleve. I dag er jeg ikke like overbevist om den tankegangen, tror jeg trenger en liten nap på dagen i dag ;-)

Dagens planer er en liten treningsøkt, kjøpe bursdagsgave og sanke inn barn som er på overnatting. I kveld skal Christian og jeg vært til vårt, han skal på noe jobbgreier, og jeg skal som sagt i bursdag. Både mann og barn drar klokken 16.. Da kan dere jo gjette hva jeg skal? Sette på høøyyy musikk, dusje og sminke meg i mitt eget tempo med et glass vin på sidelinjen. Gleder meg!

Håper dere har en fin lødag :-)

Planleggingsdag: legevakt og overspising

Hei dere!

Her i Drøbak har det vært planleggingsdag i både barnehagen og skole. Vi rømte huset ganske tidlig, etter nesten en uke hjemme med sykdom så var det ikke veldig fristende med nok en dag hjemme. Vi startet dagen på legevakten for å ta røntgen av tommelen til Maya. Vi måtte utelukke et eventuelt brudd etter en skade hun fikk et par uker tilbake. Hender har så utrolig mange små ben, og det trenger ikke nødvendigvis være så fryktelig vondt selv om den er brukket. Det kan være noe bittelite. Derfor var det godt å utelukke et brudd, og det fikk vi gjort. Null brudd i den lille hånden! 

Etter legevakten dro vi videre til Besse. Lunsj og maling.. Perfekt for barna. Og jeg fikk overspist meg på verdens beste rundstykker.. Det er alltid så god følelse å være hos Besse. Minner meg om barndommen. Så trygt. Dessuten smaler alltid maten der så mye bedre enn hjemme. Er ikke det typisk? 

Vi avsluttet planleggingsdagen med kaffedate, og leking med de andre søskenbarna på det lokale kjøpesenteret her i Drøbak. Ikke helt det jeg liker å gjøre, følelsen av å henge på senteret liksom, men den lille lekeplassen var gull verdt når vi nesten blåste bort ute!

Nå er de eldste barna litt her og der, og OC skal straks i seng. I kveld tenker jeg å kose meg med et glass rødvin og den syke kjærsten min. God avslutning på dagen i grunn!

PS. I dag har jeg fått nytt kamera, i skikkelig retro stil! Da jeg viste det til Christian sa han: Å, er ikke det sånn kamera du har ønsket deg lenge? Og visst er det det! Det er så kult! Gleder meg til å ta bilder og vise dere!

God fredag, og takk for at dere titter innom meg ♥︎

Februar er like rundt hjørnet

Hei på dere!

Det ble endring i planene i dag.. OC ligger rett ut med høy feber, stakars. Ikke overraskende, vi begynner å nærme oss februar og han har faktisk vært innlagt hver februar siden han ble født. Hørtes ut som han er 100 år, men de siste 2 årene da ;-) Nei! Faktisk de siste 3, for februar i 2013 var vi også innlagt på sykehuset, da var han i magen og vi var innlagt pga hyperemesis.. Se bare her: februar 2014 og februar 2015

Vi håper vi slipper unna det værste i år! 

Siden OC er syk så flyttet vi dagens selskap til pappa, som bor 50 meter bort i gata. Han hadde bursdag på fredag, så vi slo to fluer i en smekk! Lykke og OC ble hjemme i sofaen, mens vi jentene dro i bursdag. Fin løsning, jeg kjente jeg trengte litt luft siden han lille helst vil ligge på mammas fang hele tiden. 

Maya fikk mye fint, mest klær og det er det hun har ønsket seg! Hun har også fått en suuperfin skinnjakke fra Lindex. Jeg skal lage et lite bursdagsinnlegg med de fine plaggene!

Over til noe annet. Har dere sett at det blir lysere ute nå? Solen står opp litt tidligere, og det er så deilig. Det er fortsatt vinter på sitt beste, men vi kan kimte våren, bare litt. En god følelse hvis man tar seg tid til å kjenne etter.. 

I morgen blir Maya 8 år! Jeg legger ut bursdagsinnlegg til min førstefødte i morgen tidlig. Blir alltid litt sentimental når jeg skriver disse innleggene ♥︎

God lørdagskveld til dere ♥︎ Ses i morgen. Og ønsk oss lykke til i natt....

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Sånn foregår det på kjøkkenet. På ekte!

Okay, Maya. Kan du ta noen bilder mens jeg baker? 

Er du klar..? Jeg bare måler litt her liksom. Litt sukker. Mens jeg lager verdens letteste sjokoladekake....

Neinei, veeent... Ikke nåå...

Nei! Neii vent... Du har vell ikke soomet ut?

Sånn! 1 - 2 - 3 TRYKK!! Du fikk ikke med rotet på siden vell?

Fader, hvor mange spiseskjeer var det egentlig? Maya, kan du sjekke oppskriften? Nå datt jeg ut her..

Denne kaken er sååå utrolig lett assa.. Så lett at jeg bare må le og smile heeelt naturlig til kamera. Jeg liksom bare - fy søren ass! Mens jeg ler høyt for meg selv... Dette er ikke rart i det hele tatt! 

Resultatet av denne super enkle sjokoladekaken og oppskrift kommer på bloggen i morgen tidlig! Forhåpentligvis litt mindre kleint enn mitt forsøk på å se naturlig ut mens jeg tar bilder av meg selv.. Hadde liksom håpet på litt Camilla Pihl feeling over det, men den gang ei.. Haha! 


Kveldens fest har vært så bra! Maya er kjempe fornøyd! Det ble ikke noe særlig bilder til bloggen, det var det IKKE tid til - hehe. Mer om bursdagen i morgen, nå trenger vi å lande litt ;-)

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Soloppgang


Gårsdagens soloppgang, dere.. Så vakkert. 

God morgen forresten! Håper dere har sovet godt. Det har jeg, på tross av at det ble natt nummer to uten overmadrass. Som flere av dere kanskje fikk med dere på snap i går.. Så glemte jeg overmadrassen ute i 27 timer.. I -15. TROR dere den var stiv eller? Husmor of the year - thats me! 

I går kveld var jeg hos er av mine aller nærmeste. Vi har vært gjennom så mye. Tull, tøys, latter og alvor. Helt tilbake til ungomstiden. Det er noen som bare blir sittende. Hun her er en av dem. Hun sitter som lim, uansett. Det er så trygt og godt. 

Hanne lagde noe skikkelig godt til meg som jeg la ut på snapchat (det også, jeg snapper visst mye om dagen) og det kommer på bloggen i ettermiddag. 

Nå starter dagen dere! I dag skal det handles inn til bursdagsfest. I morgen skal Maya feire sine 8 år, og har invitert 30 stykker (vi skal ikke være hjemme...!) Hold på hatten, sier jeg bare!  

Vi ses i ettermiddag ♥︎

Utnyttelse av sprengkulden

Hei! 

I dag har jeg tatt grep på hjemmefronten! Jeg hadde store planer om både soving og trening, men det endte med vasking. Ikke den store husvasken altså, men sånne kjedelige ting som å lufte stueteppet, sofaputer og dyner. Jeg var i gang med støvsuging av helgens potetgull - nesten en hel pose, det er jo utrolig at de barna i det hele tatt har fått noe i munn, fra sofaen da Besse (min mormor) kom på spontanbesøk. Hun ga meg motivasjon til å ta en skikkelig tak, og vips var hele stuen på terrassen i -15. Det var digg! 

Dere vet sikkert dette.. Men jeg kan jo minne dere på det. I disse dager med denne sprengkulden er det veldig lurt å benytte seg av minusgradene og henge ut dyner, madrass/overmadrass og annet som midden liker å kose seg i. For at midden skal dø er det over 60 grader eller under -15 som gjelder. Skal det ligge ute må det ligge i hvertfall 8 timer, i følge norges astma og allergiforbund.

Om et par timer skal jeg ta inn overmadrassen og dynene, tipper de er rimelig stive, men utrolig godt å få det gjort. 

Noe godt denne kulden kan brukes til.. 

Nå venter OC og jeg på Lykke som snart kommer hjem fra jobb. Han har vært innom butikken og tatt ukeshandelen, og godt er det! Nå er både kjøleskap og fryser helt skrapet for mat.. Vi er stort sett flinke til å handle en gang i uken, men før jul skjærte ukeshandelen seg i flere uker. Nå er vi tilbake til de gode rutinene og det tror jeg lommeboken setter pris på. 

Ha en god ettermiddag ❤︎ Klem til dere

Roen senker seg

Alle er på plass igjen, det føles på hele kroppen. Enten det er OC som er på overnatting, jentene eller Christian. Det føles liksom som den ene armen min er borte.. Ikke noe som preger meg stort, men en sånn underliggende, konstant følelse. Straks alle er hjemme så roer jeg meg og sover mye bedre.

Nå er alle tre barna striglet (dusjet, klipt negler, kredd ut floker osv osv) og vi er klare for en ny uke!

Her på bloggen starter den med et sammendrag fra uken som gikk. Titt innom i morgen tidlig hvis du vil se :-)

God kveld til dere, og tusen takk for at dere leser!

Tusen ganger bedre

Det ble ikke de store bloggprisene på meg i går, men det gjør ingen ting. Det jeg fikk var tusen ganger bedre:
 
- Babykos, kun 7 uker gammel (babysyyyk) 

- Verdens diggeste nacho med tilbehør. SÅ sykt digg!

- Omsorgsfulle, genuine, hinsides morsomme venninner.

- Rødvin.

- Latterkramper så tårene spruter.

- Sengen kun en trapp opp. 


Det er ingenting som kan slå det!


Det ble ikke noe tidlig morgeninnlegg i dag gitt! Det er fordi undertegnede sov leenge! På slumring vel og merke, men alikevell. Mens de tre skjønne barna mine gikk for lut og kaldt vann foran TV. Dårlig samvittighet spør du? Eh, nei. Det overlever de.. Jeg står opp før fuglene hver eneste dag ellers. Fyrer i peisen så det ikke skal være så kaldt å stå opp, lager frokost og matpakker. I dag var det min tur! Dessuten syntes de det er stas å ordne selv. Jeg jubler enn så lenge for plutselig skjønner de greia. Nå tror de jeg sover lenge så de skal få lov til å være alene, og ikke fordi det gagner meg ;-) 

Men nå, nå er jeg klar for dagen! Må bare få i meg litt frokost! Ha en fin lørdag. Jeg stikker nok innom før jeg skal i bursdag i kveld. 

PS. Jeg regner med at dere skjønner ironien bak de forrige innleggene, men må bare skrive det i tilfelle. Jeg er jo ikke i den ligaen. Enda. Men det vil jeg absolutt jobbe mot! 

Jeg lager min egen vixen jeg!

Det ordna seg! Jeg har ordna min egen blogg awards jeg. Og vet dere hva? Av de 6 som kommer er jeg den eneste som blogger. Gjett hvem som stikker av med prisene da...? Årets gullpenn, årets mammablogg og for ikke å snakke om ÅRETS BLOGGER. Wohoo! Det er bare å gratulere! 

Ha en fin kveld da dere! Og takk for alle hender i været ♥︎

14.01.2016

Maya: Mamma, baker du iiiigjeeeen?
Meg: Ja, jenta mi. Er det så rart da?
Maya: Ehh, jaha!


Jeg skjønner jo Maya.. Å se kitchen aiden gå tre ganger på en uke her i hus er ikke hverdagskost! I dag hadde vi lite mat i kjøleskapet til middag, men en del ingredienser igjen til pizza. Og gjett hva jeg gjorde? Jeg lagde hjemmelaget pizza! Igjen! Kanskje hverdagskost for mange, men ikke for meg. På det området er jeg så dårlig...

Men i dag klinte jeg til, for ikke nok med det! Jeg lagde også polarbrød!! Jeg er så stolt, og begynner å lure på om det blir mer bakst i 2016? 

Polarbrødene er så gode! Jeg har laget de før, og oppskrift + flere bilder finner dere her.

Har dere fått med dere snapchat snuttene mine i dag da? Det er såå rart å snakke til seg selv, men jeg kom godt i gang i dag. Snakket om hva jeg har gjort i dag, babysyken osv. . Ikke værst, ;-)

Til dere som ikke har snapchat: 
I dag har det vært en skikkelig bra dag! Jeg har trent, dog ikke verdens hardeste økt, jeg er fortsatt veldig svak etter en treningspause på 2-3 måneder (kremt) men jeg gjennomførte hvertfall. I tillegg til det har jeg drukket kaffe med en søt mamma i klassen til Maya. Det er alltid hyggelig med nye bekjentskap! I ettermiddag har vi hatt mommo på middag. 

Nå sover alle tre barna, og jeg krysser fingrene for at de sover hele natten. Det er sjeldent et problem utentatt når OC er astmatisk, og nå er han litt i grenseland.. Utrolig typisk at han blir syk nå som jeg er alene. BANK I BORDET. 

Det er mulig jeg får besøk av en fin en i kveld, med mindre jeg sovner før hun er ferdig på jobb. Tiden vil vise! 

I morgen er det fredag og jeg starter dagen med fredagstipset! Kom innom da ❤︎

PS. TIl dere bakeglade der ute, hva baker der mest? Rundstykker, eller brød kanskje? 

14.01.2016

God morgen! 

Christian er på vei til flyplassen, som skrevet tidligere skal han på jobbtur til Wengen i helgen. Heldiggris. Siste jeg sa var "Elsker deg, Hils Aksel og gutta!" Der skulle jeg gjerne vært altså! Satser på at neste gang det blir lignende tur så kan kjærster være med! Hehe, I wish! 

Det er ikke synd på meg da.. Jeg har sørget for en sosial helg hver kveld. Jeg har ikke brukt mye tid på venninner de siste ukene, egentlig månedene. Det er typisk meg på vinteren siden alt blir mer vondt når det er kaldt, men det betyr ikke at jeg ikke savner det. Jeg har alltid vært en supersosial jente, og det er jeg jo enda, selv om det ikke virker sånn i perioder. 

Nå må jeg legge sammen macen. Kjenner jeg barna mine rett så forsvinner ikke frokosten i magen, eller ulltrøya på uten at jeg nevner det er par ganger. Time to focus! Vi ses senere ♥︎

Ha en fin dag!

13.01.2016


God kveld ❤︎ 

I dag har jeg vært hos legen min. Jeg gruet meg. Jeg gruer meg alltid til det. Å snakke om frisk - ikke frisk - bedre - ikke bedre, og om nav. Rart at det skal være så veldig vanskelig å snakke om? Kjenner behovet for å skrive om nettopp dette snart. Det er bedre å få det ut, det er jo virkeligheten og så mange av oss i lignende situasjoner... 

Etter legetimen gikk jeg rett hjem til huset mitt. Låste døren og drakk kaffe. Uten snap, mail eller noe.. Ikke tv, ingen lyd. Bare kjente på nuet. Noen ganger når jeg snakker mye om situasjonen min så havner jeg litt i grøfta etterpå. Sånn som i dag. Da må jeg isolere meg helt en liten stund, klype meg selv i armen og si at jeg har det bra. Minne meg selv på hvor rikt livet mitt er.. 
Det hjalp i dag. I løpet av en halvtime var jeg meg selv igjen! 

Resten av dagen har vært fin. Og det tror jeg morgendagen også blir. 

Håper dere har hatt en fin dag. Jeg setter så stor pris på at dere titter innom, det er så gøy at lesertallene stiger! Klem fra meg til dere ❤︎

En serie dere må se...

Hvis du trenger å få ut litt følelser, bli litt sint, frustrert eller bare forstå hvor bra vi har det, må dere se "making a murderer" på netflix.
Hjelpe meg, jeg tror jeg har dratt på meg 4 rynker i dag. Kun fordi jeg har sittet med åpen munn og hevet øyebryn i flere timer. Jeg har sett på flere episoder i dag, og er i sjokk. 

"Making a murderer" er en provoserende amerikansk dokumentar om justismord. En mann som blir feilaktig dømt, og hvordan rettssystemet fungerer, in worst case. 

Jeg har 3 episoder igjen.. 

Kanskje dere har sett den allerede?

Min favoritt frokost

God morgen!

En av de tingene jeg setter stor pris på er når alle 3 barna er vel på plass i barnehagen og skolen for dagen, og jeg kan komme hjem til huset mitt. Låse døren. Sette på musikk, sjekke bloggen, og spise frokost i fred og ro, etterfulgt av en kopp kaffe. De siste ukene har jeg hatt dilla på denne frokosten. Med kalkunfillet, cottage cheese, egg og avokado. Porsjonen dere ser nedenfor var veldig voldsom altså. Jeg orket ikke spise opp alt sammen, men da jeg lagde porsjonen var jeg så sulten! Det holdt med ett egg, og en halv avokado - sånn hvis dere skal lage det samme ;-) 

Formen er fremdeles ikke helt på topp. Jeg håper den kommer seg raskt siden Christian skal bort i helgen. Ikke gøy å være tufs alene hjemme med 3 aktive luringer.

Vi snakkes snart ♥︎

10.01.2016

God morgen ❤︎
Jeg kan melde om en god natt søvn, rare drømmer, barn som sov lenge (fordi jeg glemte/orket ikke legge de til vanlig tid i går, men ville heller blogge) fortsatt tett i hodet og hals, men at kjærsten er hjemme gjør ting mye lettere. La bursdagene begynne! 

Vi forventer storinnrykk fra 13 sharp! Første familie ut er The Nordby`s +++ fra 16 kommer Rytteragers. "Lykkefamilien" - som vi stadigvekk blir kalt, serverer kaffe, pizza, pølser (billig varianten, så velg heller pizzaen for den er hjemmelaget *skryt skryt*) sjokolade og kanelknuter, for ikke å glemme kvikklunsjkaken! Herregud, lurer på hvor mange ganger jeg har skrevet det ordet de siste døgnene. Hvertfall 30!! Jeg sverger, no more mention of the kvikklunsjkake på lenge... 

Men før alt dette så skal jeg bare nyte kaffen litt til.. 

OC og Jenny var hos ørelegen i Drøbak sentrum forrige dagen. Ovenfor ser dere parkeringsplassen. Jeg syntes dette er verdens koseligste parkeringsplass. Bilen står parkert redd ved siden av meg, mens jeg tar bildet. Det var så kaldt at det dampet fra oslofjorden.. Vakre Drøbak. 

Nyt søndagen kjære venner! 
Selv skal jeg nyte storfamilien, stresse ned og la ting gå som det går!

Nå skal det festes!


God morgen ❤︎

Det er dags for barnebursdag! Innrykket skjer om noen timer. En gjeng med søte førskolebarn! På menyen står det pizza, sjokoladekake, muffins (som storesøster lagde på torsdag) og sjokoladeknyter. Det holder i massevis! 

Nå gjenstår det å pynte bord, og støvsuge. Vaske gulv, det gidder jeg rett og slett ikke. Tørr ikke tenke på all sjokoladekaken som kommer til å havne rundt under hver sokk, og tråkkes rundt i huset uten at jeg ser det. Hvis jeg ikke vasker noe særlig på forhånd tenker jeg ikke over sokker med sjokoladekake på ;-) Smart, eller hva? 

Tipper Marcus og Martinus kommer til å bli spilt ca 1653 ganger på to timer. Nå skal det danses, og festes! 

Årets julegaver

God morgen! 

Her jobbes det med å snu døgnet før hverdagen begynner igjen. Vi har vært oppe sent, og sovet lenge hele gjengen. Til og med barna har sovet til ti-elleve på formiddagen flere dager. Vi pleier sjeldent å snu døgnet på den måten, men denne julen ble det bare sånn. Litt deilig er det jo! 

Over til noe helt annet, og nokså overfladisk (det er sunt og godt noen ganger) Årets julegaver! Jeg fikk så mye fint!

Skåler og glass fra Frederik Bagger, så utrolig fint! Nespresso kopper, ekte George Clooneystyle. Leppestift, lipgloss og neglelakk. Hjelm fra familien min (brukt hjelm tidligere, så ikke tenk på det. Da har jeg lånt så nå var det fint med min helt egne fine hvite med fleeceører)

Calvin Klein jumper, og holzweiler lue - hjerter i øya!


I tillegg fikk jeg flere armbånd fra jentene mine, hjemmelaget veske fra OC, kjede i skjell fra favorittstranden i Estepona av Jenny. Heldige meg ♥︎

Fikk dere noe fint til jul?

2 dagen i 2016, make it a good one  ♥︎

Smil til bloggen da, OC!

Christian, kan du ta et bilde av oss til bloggen?

Sånn, skal vi se... Smiiil!

Følg med da OC, mamma trenger bilder til bloggen...

Ja der ja! SMIL! ... Men ikke for mye, vi vil ikke ha bollekinn over hele bloggen.

#bloggerkidslife ;-)

Vi er på vei hjem! Det blir fint å komme hjem til hus, mac, familie og venner. See you ❤

Romjul

Vi storkoser oss på fjellet! Det er ikke mengder med snø, men barna er fornøyde. Det er nok til både julestemning og noen fine turer i bakken. I skrivende stund er jentene og Christian ute på kveldskjøring, men resten av oss kjører rolig tempo på hytta.

Julaften var magisk. Nesten teit idyllisk hvis dere forstår hva jeg mener med det. Hest og slede, gå rundt juletreet med resten av barna i slalombakken, snø og Trysil's barnemaskott "Valle" utkledd som julenissen.

På kvelden koste vi oss med kalkun, medbrakte julekaker fra Besse og svigermor, pakker og julegodis.

Over til gårsdagens innlegg. Jeg må få takke leserne som tok diskusjonene i kommentarfeltet ;-) Og til de kommentarene besto av hat, thank you - jeg føler meg som en toppblogger ;-)

Nå skal vi drikke kakao med krem, og spise enda mer julegodt. Ha en fin kveld, gode lesere!

Finn meg på snapchat

I all hast på vei ut døren så tok jeg en avgjørelse på å la mac ligge hjemme i julen. Nå angrer jeg en smule.. OC ligger sovende på sofaen, jentene og C er i bakken, og her sitter jeg.. Men men. Ville bare si ifra at jeg er å finne på snapchat i julen, mest sansynelig mer enn på bloggen.

Heldigvis er det ingen problem å blogge fra mobilen, men mobilbilder er jeg ikke veldig fan av. Dere får holde ut :-)

God lille julaften, alle sammen! Jeg skal feire dagen med å lære meg en ny rett. Hilsen hun som er skremmende dårlig på mat, tross hun nærmer seg 30..

Juleklem til dere❤

PS. Snapchat: marlennordby

NO WORDS

...Kan beskrive hvor gøy jeg har det med disse jentene. Jeg har hatt så mange latterkramper det siste døgnet at jeg er utslitt.

Nå er vi på vei hjem, bare en liten pitstop innom Nordbysenteret.

Jentene handler litt, mens jeg sitter godt plassert på en cafe med kaffen.

Nå skal jeg titte gjennom alles snapchat stories, og le meg skakk litt til.

Om litt setter vi kursen hjem, gleder meg til å se gjengen min selv om det kun er 24 timer siden sist. Det skal ikke så mye til før man føler man har vært borte i en evighet fra de man elsker som mest.

Ha en fin 4. søndag i advent <3

HJELPE MEG, JEG SKAL PÅ JULEBORD

Æh! Om akkurat 23 timer blir jeg hentet!

Hold dere fast; Jeg skal på julebord i GØTEBORG! Sove på hotell. Spise på resturant. Ikke bare middagen, men lunsj også! Vi skal sitte timesvis til bords, drikke vin og nyte livet. 

Jeg blir hentet av 5 vakre, smekre, freshe og nydelige jenter. Venninnene mine fra videregående. Noen er single, noen har samboer, noen er gift, en annen har barn. Alle 6 er på vidt forskjellige steder i livet. Det er ingen hindring til godt vennskap, MEN 

Til dere andre småbarnsmødre: Ehh hjelp?

For det første. Jeg har lagt på meg ca 4 kg siden sommeren. Vinterkåpen er på, for å si det sånn. Det kunne ikke passet dårligere.. 

I august kjøpte jeg nemlig kjolen. Den som skulle være min julebordkjole, juleaftenkjole og nyttårskjole. Og siden Maya og Jenny har bursdag i januar.. Bursdagskjole. 
Den er så fin! Sort, trang men ikke tacky, off shoulder, og med et nydelig snitt, og akkurat passe lang. 

Vell, den passer ikke. Jeg klarer å presse den på, men den mistet brått hele sjarmen med mine 4-5 kg +. 

Når det gjelder håret mitt så er jeg TAKK OG LOV relativt nyklipt, men jeg har ikke farget det på... Tja.. Hva har det blitt? 1-2 år? Det legger jeg plutselig merke til når jeg skal ut  på egen hånd. Litt sånn musegrå i topplokket. Flott. 

Sminken min.. Den burde byttes ut før jeg drar. Mascaraen er knusktørr fordi en viss frøken ikke satt på lokket da hun "gjemte den" bak sengen.. Men det kan jeg alltids få lånt. Solpudderet, eller hva det heter er 3 år gammelt. Jeg tipper den har mistet litt av glansen..

Pafymen er tom. Så jeg må nesten bare lukte som jeg gjør... Jeg får passe på å ha nyvasket hår da. Så jeg kan spre rundt lukt fra den gode shampooen "FROST". 

At mitt sosiale liv har vært litt labert i det siste kan jo bli et problem. Er jeg i stand til å snakke om annet enn meg selv (jobben min er jo å skrive om, hold dere fast; meg selv), ellers så omgås jeg barna. Eller foreldrene til barnas venner.. Som jeg møter i barnehagen, eller på turninga.. Så det går stort sett i barn! 

Husker jeg hva man snakker om? Noe som ikke omhandler astma, vond kropp, turn, lekser, oppdragelse, vannkopper? 
Jeg håper dette ordner seg. Jeg vurderer å dele ut røde kort til jentene. Hvis jeg sporer av, så kan de vise det røde kortet. 

For ikke å snakke om humoren.. Jeg ler meg skvett i hjel av humoren til barna mine. I går slo OC en svett osteskive i panna på Jenny. Det var så teit at jeg lo så jeg grein. Eller når OC ikke klarer å ta av den trange genseren helt over hodet, og den blir sittende igjen rundt ansiktet. Priceless!

Nei, jeg må nok bare starte letingen! Letingen etter Marlen. Marlen uten mamma/kone rollen. Just me. The one and only. Børste vekk støvet.. Jeg skal nok klare det! Med frost lukt, dårlig maskara og 5 kg +. Heldigvis er disse fantastiske jentene glad i meg uansett. 


PS. Jeg har funnet en ny kjole, til en nydelig pris av 299,- Vil dere se?

PS 2. Lik og del gjerne småbarnsmamma galskapen ;-)


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

ORD FRA FREMMEDE

Det er rart hvor mye ord fra fremmede kan bety. Men dere er ikke fremmede heller, dere er gode mennesker som titter innom bloggen min.. Jeg merker det på hvordan dere skriver, at dere leser og forstår.. Og det varmer og støtter så veldig! Tusen takk gode mennesker, som tar dere tid til å bli kjent med meg gjennom bloggen min. Og tar meg for akkurat den jeg er. Det er dette som gjør det så fint å skrive. 

Stearinlysene er tent, noen av barna ser på julekongen, noen leker med brio tog. Jeg hører på Kurt Nilsen sin Himmel på jord - den er så fin. Kjøkkenet er rotete, men det kan ryddes senere.. Håper kjæresten kommer hjem fra jobb snart. 

Takk for at dere gjorde denne dagen så fin, selv om det er en helt vanlig onsdag. 

GOD LØRDAG


God morgen!

Frokosten er inntatt, 3 kaffekopper unnagjort, to jenter sendt på oppvarming til årets juleshow med turningen og jeg tar en pust i bakken før det braker løs med turn, vaffelsteking, kaffekoking og kakesalg! Det er sånn jeg skal tilbringe første del av lørdagen! Jentene gleder seg, og jeg gleder meg til å se hva turngruppen skal vise frem! 

Andre del av lørdagen skal gå til lørdagsgodt, overnattingsgjester (av den mindre varianten) og kos. 

Det eneste som ikke blir så bra ved denne dagen er at C skal jobbe... Men men, sånn er det bare.. 
Nå skal jeg hoppe ut av morgenkåpen og finne frem litt klær. 

Og jo! Får dere som lurte på gårsdagens snap: Jeg var på pinnekjøttlag i Oslo hos et vennepar. Koste oss stort, og spiste oss stappmette! Julen er i gang ❤︎

Ønsker dere en super lørdag - med juleshow eller ei :-)

BRIDE TO BE

Om litt under 7 måneder skal svigerinnen min gifte seg. Som jeg gleeeder meg til det! I går var jeg så heldig å få være med til Brudekjolen i Oslo for å finne hennes perfekte brudekjole. Jeg tror vi fant den... Angelika sin forlover selvfølgelig også med, og best av alt - hennes 8 dager gamle bebis! Hun smeltet hjertet mitt totalt.. Og jeg som trodde jeg var ferdig med bebiser...

Det finnes ikke noe bedre enn en nyfødt liten baby. 

The bride to be and her maid of honor ❤︎

Næreste og vakreste som finnes. En mor og hennes nyfødte ❤︎

Oh crap.. Kjenner igjen det blikket der...

Jeg hadde aldri verden gjettet at denne fine jenta fødte for 8 dager siden. Verdens sprekeste mamma!


#angelikaogchristopher #juni2016

ØNSK MEG LYKKE TIL, IGJEN


Okey.. Jeg må bare kommentere det først. Jeg la nemlig ikke merke til det da jeg tok bildet. Sjekk vinduet!! Og får å si det sånn.. Det er ikke det eneste som ser sånn ut! 

Men over til noe annet! Har dere sett månen i morgentimene? Den er nydelig! Anbefales :-)

Det ble ikke julegavehandling på meg i går, lille Mrs J var syk og trengte en hjemmedag med mammaen sin. Der har jeg en fordel, jeg kan uten å blunke være hjemme med syke barn. Den følelsen er god. Vi var hjemme og hadde besøk av både Malin og Carine.. Dagen gikk fort så jeg rakk verken klesvasken eller støvsuging, og det var svæært nødvendig, for nå har det hopet seg opp her. Ikke bare vinduene som trenger en reall julevask nemlig. 

I dag skal jeg gå ut av komfortsonen min, og gjøre noe jeg burde gjort for lenge siden. Jeg skal dra på trening. Jeg har ikke vært der siden oktober, ene og alene fordi kroppen min har vært veldig veldig vond hittil i vinter. Og når jeg først hopper ut så sliter jeg med å begynne igjen. Dessverre blir dette en ond sirkel fordi ryggen og nakken reagerer så fort når musklene begynner å forsvinne. Og da ender jeg jo med enda mer smerter. Skikkelig surrete det der..

Uansett, den sorte sirkelen skal brytes, selv om det kun er snakk om et par økter i uken. Wish me luck.. Igjen. Føler jeg har skrevet dette flere ganger før. Men det er realiteten, og det er jo den dere vil ha håper jeg!

Ha en fin dag folkens! På tide å lage matpakker! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

23.11.2015

Hello!

I dag mine fine lesere er en lykkens dag! Jeg skal til min nydelige stylist som bor rett borti gaten! Jeg skal fikse både bryn (!) negler og hår! Jeg har ikke vært hos Yvonne på lenge lenge. Før sommeren faktisk. Nå er det virkelig på tide.

Bildet nedenfor er tatt sist jeg var hos henne. Ny klipp og nye bryn. Gleder meg! Nå er bare spørsmålet.. Skal jeg spare håret mitt, og kun stusse litt i dag, eller klippe meg kortere?

På tide å vekke huset! Ha en FIIN mandag folkens! Følg meg på snapchat om dere vil "bli med" til Yvonne ;-)

TURNKONKURRANSE OG MY GIRL


Hei dere!

Det ble en bloggfri lørdag i går. Maya var i turnkonkurranse i Oslo - den årlige oslo planketten, og hele gjengen dro inn for å se på. Maya, Jenny og jeg dro inn først, så tidlig som halv åtte.. Også kom både Lykke, OC, bestefar og Faffa da konkurransen startet. Hun gjorde en veldig bra konkurranse, og var superblid men sliten da vi dro hjemover til lunsjtider. Resten av dagen var vi hjemme og slappet av. På kvelden hadde vi filmkveld og så "My girl".. Jeg hadde glemt hvor trist det var! Også må jeg jo få si at det er to vidt forskjellige ting å se den filmen før jeg fikk barn, og etter..
Jentene tok ikke like på vei som jeg, og syntes den var fin.

I dag skinner solen, og det er en nyydelig vinterdag her i Drøbak. OC sover en liten time, og lader batteriene til en ettermiddag med leking med både venninner, og fettere. Jentene er ute og leker allerede.

Håper dere har en rolig og fin søndag. ❤︎

F R E D A G 

Tulipansesongen ❤︎

God morgen! Har dere fått snø enda? I går våknet vi opp til hvitt, hvitt og hvitt. Utrolig fint, og julestemningen kom snikende!

Det er fredag igjen, og dagen skal tilbringes sammen med mine minste tantebarn. "Todo" (som OC kaller han) og baby Amanda. Jeg skal spørre mammaen og pappaen deres om jeg kan vise de frem på snap så kan dere få se. Søteste små engelene til tante ❤︎

I helgen skal Maya i konkurranse igjen, og vi tenkte å stille hele familien. Disse konkurransene tar laang tid, så vi pleier ikke dra alle sammen, men på lørdag skal vi det. Det er sikkert stas for den lille gymnasten :)

Hmm, dette var litt av en oppramsing - jeg har ikke så mye mer på hjertet, enn så lenge ;-)
Men husk å følg meg på snapchat hvis dere savner meg da, der oppdateres det mye! (marlennordby)

Finfin fredag ønskes til dere!

JEG LER MEG SKVETT I HJEL


Denne må dere se.. Jeg lo så jeg trillet av sofaen, mens jeg satte frokosten i halsen. Made my day.. And week! SPOT ON!

HVORFOR GIFTER VI OSS

God kveld. Jeg fant denne på facebook, og må bare dele den med dere.. ❤︎

"My children once asked me why did I get married ? I said because I love your mom. They said, "if your love is strong enough why do you need an invisible string of marriage to hold on? The fact that you need one makes me wonder that the love may not be enough."
I was so touched by this that i couldn?t sleep for a long time. Then one day I had a serious fight with my wife .
She would cry all day. And one fine day our children asked mom, ?Why don?t you leave dad? go your separate ways?.
She thought for a moment and said ? Because I?m married to him, I vowed to be with him in thick and thin and this is probably the thinnest we have come."

Now after 1 year, we are happy together, like nothing ever happened. All those broken bridges are mended. All arguments are forgotten and all that is left is their love for each other.

This made me realize that Relationships are not only about love but they are also about hatred, frustrations and disappointments
And Marriage is that invisible thread which holds you together when the light of your love is wrapped around by the clouds of misunderstandings.
It holds you together during those weak moments of your relationship.
And believe me, no matter how much love you have for each other, sometimes there comes those weak moments and you need marriage to hold things together.
Repost if you think the same.?

- Brad Pitt sin facebook.

DET ER PÅ TIDE JEG SIER DET JEG FØLER 

Kjære kaffekopp!

Det er på tide at jeg forteller deg mine innerste følelser. Jeg aldri har sagt dette før.. Du fortjener sannheten.

JEG ELSKER DEG!

Takk for at du alltid er der når jeg våkner og er så trøtt at jeg nesten ikke klarer å prate. Når det er vanskeligst å stå opp, dynen er varm og rommet kaldt, er min lille motivasjon deg. En varm kopp med kaffe i ro og fred, for å finne både varmen og energien til å starte dagen.

Du skaper samhold (den gjør jo det.. "Være med ut å ta en kaffe, eller? Skulle vi tatt en kaffe en dag?") du lukter godt (syntes jeg) og du føles godt. Du er alltid tilgjengelig, og du klager ikke.

En liten pause er det du gir.

Min kjære kopp med kaffe - thank you!

Klem fra småbarnmammaen som var våken 389 ganger i natt for å:

løfte opp dynen som har falt på gulvet, tisse, tisse med minstemann, gi varm flaske til voksesmerter, finne smokken, dyne som falt ned igjen, henge opp en vask (jupp, det gjør jeg midt på natten når jeg glemmer å sette på vask med f.eks regntøy til barna på ettermiddagen) håndtere et sinnsykt trassanfall.  

17.11.2015

Frokost smoothie fra kjærsten. Tilsynelatende idyllisk! Det dere ikke ser er matbokser på G, klær og morgenkåper som flyter og tre barn som løper rundt og rundt mellom kjøkken og stue, og prøver å fange hverandre. Hadde morningen bare vært like rolig som bildet virker ;-) Jeg skal ikke klage, de er hvertfall blide. Bank i bordet!


Bildene er fra lørdag. Han har laget smotthie til meg i dag også, men da rakk jeg ikke ta et hyggelig stemningsbilde ;-)

Håper dere får en FIN dag!

KJÆRSTEKVELD OG FAMILIEDAG

God kveld :-)

Har dere hatt en fin helg? Det har jeg! Lørdag kveld var jeg på date med verdens kjekkeste og morsomte mann, nemlig my man! Vi skulle spise middag på en hyggelig gammel resturant i Drøbak sentrum, ta et glass vin også tusle bort til kinoen. Vi kom oss aldri til kinoen, det var så hyggelige der vi var! Bare oss to, og snakke om hva vi vil. Vi lo myye! Det er den beste følelsen. Etterhvert slo vi oss sammen med kjentfolk, og tuslet hjemover en stund etter midnatt (og vell så det, kremt... )

Søndag sov vi lenge, spiste god frokost og kjørte inn til Oslo for å hente barna. De var på overnatting hos gode venner, og turntrening i Njårdhallen søndag formiddag. Vi hentet de rett fra trening, og dro opp i Holmenkollen. Bare oss 5. Gikk tur, tok simulator (litt korttenkt å sette meg inn i en boks som rister deg hit og dit, etter lørdagens festligheter)
og spiste vaffel på café.

Etter Holmenkollen dro vi rett til Drøbak, og søndagmiddag til svigergjengen. Finfin søndag, været var nydelig.

Fra min snapchat: marlennordby

God kveld ❤︎

HVA SKJER MED VERDEN?

Paris 2015

Like før leggetid skjønner vi at noe grusomt foregår i Paris.. Terrorangrep. 6 steder i Paris. Hva skjer med verden? Jeg er oppriktig redd.

#prayforparis

I natt våknet jeg sikkert 4 ganger, og måtte sjekke nyhetene på telefonen. Dødstallene steg, men det var ikke overraskende. Da vi gikk å la oss var situasjonen fortsatt ikke under kontroll.. Stakkars mennesker.

Da OC vekket meg rundt seks var det ikke så vanskelig å stå opp.. Jeg satte på Thomas Toget, tente litt stearinlys og satt med i sofaen under pledd, og leste.
Her sitter jeg enda.

Alle mine tanker går til Paris i dag ❤︎

BØLGEN PÅ KINO

I går var jeg på kino med min fine mamma, vi så "bølgen". HJELPES! Jeg var utslitt da filmen var ferdig.. Den var ekstremt spennende, og veldig bra.


For dere som ikke har hørt om filmen, den handler om en stor flodbølge som kommer innover mot Geiranger etter fjellras. Filmen er så troverdig, og det er ikke så rart siden det faktisk kan skje i virkeligheten. Her er en av mange artikler:  http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Slik-blir-den-virkelige-bolgen-3429709.html

Over til noe annet? Er det mange av dere som er på snap? Da har dere kanskje fått med dere min snappedag? Herlighet, jeg blir litt flau.. Skulle jo ikke vært lov å filme seg selv klokken seks på morningen - jaja, by på seg selv er viktig dere! Hvis dere vil følge meg der heter jeg marlennordby :o)

Ha en fiiin kveld ❤︎

FORAN PEISEN

For en start.. Vi forsov oss! Det var ikke så altfor gærent, men tok til at barna måtte ta frokosten i barnehagen og Maya på vei til skolen. I går snakket jeg om idylliske morgenstunder på snapchat, og i dag var det bare pes og stress. Her i huset kjører vi ja takk, begge deler ;-)

Nå er småtrollene i gang med dagen sin, og jeg med min. Jeg har begynt å tilbringe 15 minutter foran peisen for å varme opp stiv og vond kropp, på denne måten blir jeg glovarm på null komma niks, og det lindrer litt, tror jeg.

I kveld skal jeg på kino med mammaen min å se "Bølgen", jeg henger litt etter og har ikke sett den enda. Har dere sett den? Jeg gleder meg, har hørt at den er blant de beste norske filmene!
Før den tid skal jeg vaske litt klær, rydde opp etter matpakke raid og en tur til astmalegen med M.

... OG kanskje planlegge årets julekalender til barna. Blir det pakkekalender, sjokoladekalender eller ingen kalender i det hele tatt? Hva skal skal dere?

HELGEN

Vipps så var det søndag!
Lørdagen ble brukt til leking med små venner, en tur på butikken for å handle inn til kvelden, frossenpizza til middag og veninnekos med naboen på kvelden. En rolig, men samtidig aktiv lørdag for barna. Ganske så digg for min del :)


Nå skal vi spise frokost, før vi skal tusle ut i solen og rake litt løv i hagen.

Kanskje vi ses litt senere i dag! God søndag ❤︎

07.11.2015

God morgen :) Frokosten er inntatt, 3 venninner fikser håret og skal ut å leke, med en lillebror på slep.. Mannen har dratt på jobb, og skal senere på hytta med kompiser, Lille J er på egen miniferie med kusinen. I sofaen sitter jeg i pandamorgenkåpen, litt i trøtteste laget etter min smak.

Trøtt fordi vi så homeland litt for lenge, i tillegg til å bli vekket av tre rampejenter som ville døgne, i kombinasjon med lillebror som både var tørst, måtte tisse og ville stå opp midt på natten. Godt det er en rolig dag, med all verdens tid til kaffe ;-)

Smiler tappert, i håp om at trøttheten snart slipper taket. Dette bildet er ikke tatt i dag, men i går. I dag har jeg ikke orket å kle på meg enda.


HIT OG DIT

Hei dere!

Nå er Jenny levert til onkel og tante, og på vei til hytta. Der skal hun være i helgen sammen med kusinen sin, og en liten fetter. Gjett om hun gledet seg!

Etter at jeg leverte Jen dro jeg rett til Besse (oldemor) for å hente OC, han har sovet der i natt siden vi var så lenge i Oslo i går kveld.. Han hadde også storkost seg med lastebil og traktor utenfor huset.

Nå har vi en frøken på turn, en på vei til hytta og en liten som sitter å leker med briotogene sine. C skal straks lage middag til oss, og jeg vurderer et glass rødvin.

Titt innom litt senere, det kommer nemlig et innlegg nr 2 i dag: favorittantrekk fra Norlie!

Håper dere har hatt en fin dag :)

Ps... Følg meg på snapchat: marlennordby
Og instagram: lykkemamma
STATUS 18.10.15 BARNA

Hello!

Dagens siste oppdatering!

Vi har hatt en fin uke med barna. De har vært friske, så og si - med unntak av noen turer til legen. Våre tre små er og blir luftveisunger alle sammen, der den yngste og eldste er mest utsatt. Torsdag var Jenny, Christian og jeg på kino sammen, bare oss tre. Det var veldig koselig, og jeg tror alle barn like å være alene med foreldrene sine noen ganger. Det gjør hvertfall våre! Vi spiste der hun ville - McDonalds... og så på "Knudsen og Ludvigsen" på kino.

Ellers har det vært mye turn denne uken. Det er jo mye turn hver uke, men denne uken har vi andre sett på, og vært til stedet. Det er viktig!

OC liker best å løpe i bena på jentene, kaste seg rundt i skranken og søle med magnesium. Når han ikke kan forstyrre jentene er det kjekt med litt "Pelle politibil" på telefonen til mamma..


På torsdag var det gratis sukkerspinn til barna på Vinterbro senteret. Gjett om det var poppis!?

Fredag var OC og jeg på ahus. Som kanskje mange av dere vet, hvis dere følger meg på snapchat? Vi skulle til kontroll av de tette ørene hans, og ny vurdering av dren. Legen så raskt at det ikke var noe bedring siden sist, heller forverring. Med tanke på ørebetennelsene som kommer alt for ofte var det ingen tvil om dren, og mulig fjerning av falske mandler. Vi fikk time uken som kommer, og jeg kjenner at det blir godt å få det overstått. Stakkars lille OC, han bor jo i en tønne.. Det er hvertfall sånn det høres ut for han.

Det er tid for kveldsmat med barna mine. Ha en god kveld :)

STATUS 18.10.15

Hei dere!

Er dere klare for en dag med masse innlegg? Jeg har sittet å skrevet på et innlegg, en skikkelig oppramsing av uken som har vært, men det ble så mye rot og uoverskikkelig så jeg slettet alt. I stedet laget jeg et innlegg med status over trening, et over barna og et sånn generelt! På den måten blir det litt action på bloggen i dag!

Første status: Sånn generelt!

Helgen har vært full av venninnetid! På fredag var det tapas night sammen med den fine gjengen min fra ungdomstiden. Vi planla årets julebord, og lo oss i hjel over gamle traumer. Perfekt! Det ble en tidlig kveld for min del siden jeg er alene med barna denne helgen. Christian er noen dager i Estepona sammen med nærmeste familie (sett bort i fra oss) Lørdag formiddag pakket vi tursekken med kakao, pølser og sjokolade og gikk tur. Barna elsket det og det var så avslappende. På ettermiddagen spiste vi grønnsakssuppe hos mamma sammen med nydelige små tantebarn og resten av gjengen. I går kveld fikk jeg besøk av fine Kokos og mammaen hennes. Jeg var i seng såpass tidlig at dagen i dag bare er fin, men så sent at jeg fikk dekket mitt sosiale behov! En sosial helg med andre ord, og det passet fint. Jeg tror det hadde blitt trist å være hjemme alene hver kveld denne helgen. Det er ikke lenge siden Christian og jeg var fra hverandre i flere uker, og vi var ikke helt klare for alenehelg enda. Men, men. Det er sunt å savne <3

Møt Kokos! Liten fransk bulldog.


Neste status kommer om et par timer. Da skriver jeg om trening!

SÅ GODT Å VÆRE HJEMME, MEN...

.... Vi rakk knapt å sette fra oss kofferter før sykdommen kom kastet på! Vi landet på gardemoen rundt 11, og ble møtt av verdens fineste mennesket. Så rørende å se de tre barna våre løpe om kapp, og kaste seg i armene hans. Jeg tror jeg aldri har sett to små ben løpe så fort som det OC sine gjorde i går. Selv var det vannvittig godt å kjenne på sommerfuglene i magen som kastet seg rundt i magen min da jeg så han. Tenk at det fortsatt er mulig etter 15 år.. En utrolig god følelse.

Vi rakk noen timer sammen som familie før hverdagen slo til. Onsdag er turndag for jentene (en av tre) og de spurte og maste om de være så snill kunne få dra. Med en avtale om at de måtte sove litt først, så var det greit. De kom seg gjennom turn etter vi kom hjem, mens jeg tilbragte kvelden på foreldremøte i barnehagen. I natt har vi både brynet oss på falsk krupp (jeg har skrevet et innlegg om det her) og oppkast - oh no. Det var den natten! Heldigvis kom dette etter vi kom hjem, og ikke på flyet eller dagen før vi skulle reise fra Estepona. DET hadde vært krise det.

I dag har vi fyrt i peisen, og de to barna som er syke ligger i hver sin sofa og ser på TV. Jeg satser på å holde meg frisk, og forbreder meg til foreldremøte på skolen i kveld. Jeg er klassekontakt, og skal snakke litt om mobilbruk og nettmobbing. Et uhyre viktig tema, selv for en 3 klasse. Det starter tidligere og tidligere, og vi kan ikke være nok våkne!

Jeg trekker en vinner av konkurransen med Pomp de Lux i kveld - titt innom :-)

AND OFF WE GO!

Vi har hatt en grei siste dag! Siste bading, siste sandkrig (!) OC har sjarmert gjengen på beachbaren siste gang for i år. Vi har vasket og ryddet, lagt kofferter i bilen og lagt frem klær. Vi har vasket vekk sand og er klare for å fly hjem grytidlig i morgen. Vekkerklokken ringer 03.30 Heii hvor det skal gå! Barna har lovet å skape god stemning i gruppa, og jeg har gjort det samme!

Takk for denne gang, verdens beste Estis!

Nå GLEDER vi oss til å se mannen i vårt liv. Han henter oss på flyplassen, og kjenner jeg meg selv rett kommer jeg til snufse litt på flyplassen. Jeg kjenner sommerfuglene komme snikende - det er en god følelse det!

SMINKEFRI

10 dager uten sminke! Det er deilig det! Det var ikke helt planlagt, bare litt.. Jeg la bevisst igjen alt hjemme. Mascara, solpudder, concealer, øyebrynspen og blush. Ingenting av det trenger jeg, utentatt mascara og øyebrynspenn - men det skulle jeg kjøpe på taxfree siden det straks var tomt uansett. Ikke tenkte jeg at det kanskje ville være litt utfordrende å finne den perfekte mascara (jeg vil prøve en ny) på taxfree klokken seks på morningen med to ivrige småtroll på slep... For å si det sånn.. Jeg tok en rask titt på sminkeavdelingen, men besluttet etter 1/3 dels sekund at det var uaktuelt.

Nå tenker jeg meg en tur innom Sephora (fortsatt med kids på slep, men da hakket mer uthvilt) for å kjøpe ny mascara. Tips anyone? Hvilken bruker dere? Og er det noe annet jeg bare måååå ha på Sephora?

Vi er på stranden. OC er straks helt frisk, og stemningen er god! Siste dagen med mamma og Celine, før de reiser hjem i morgen. Barna og jeg blir noen dager til :-)

Når du glemmer nøkkelen hjemme i Norge. Den følelsen...

Dere vet den følelsen når...

Man har reist til sydligere land, alene med femåringen, og toåringen. Klart seg noenlunde pedagogisk gjennom hele turen, tross avreise hjemmefra i 05 tiden. Man har overlevd flyreisen, overlevd å hente bil på en giga flyplass med barna på slep, mens svetten renner så du ser nydusjet ut, føre en diaolg med en dame som kun kan spansk, og du selv fikk 2 i standpunkt på vidregående. Karve deg inn på IKEA rett fra flyplassen fordi du tenker at det går kjapt og greit, man skal bare ha et paar småting til leiligheten - og du glemmer at du har med deg de to barna... Før du skal kjøre en time til Estepona.

FOR SÅ Å FINNE UT AT DU HAR GLEMT NØKKELEN TIL LEILIGETEN, HJEMME I NORGE...!

DEN følelsen, mine kjære venner - er grise kjip!

En blanding av å gi deg selv mentalt juling, bli livredd for at de hjemme ler seg i hjel i frustrasjon fordi det er så typisk deg, og en liten smule panikk. Man er helt alene. Sett bort ifra femåringen og toåringen som sitter i baksete og lurer på hvorfor den blide mammaen, plutselig ble så upedagisk? Hun som hadde vært et så hyggelig reisefølge helt siden klokken 04 i dag tidlig...

Jeg samlet meg selv etter 3 minutter i selvmedlidenhet, og endret tankemønster. Heyy! Jeg er tross alt nokså unik!

Og alt ordner seg for snille jenter... For det er jeg. Snill og voldsomt vimstete.

En reddende engel som jobber der vi "bor" hadde en ekstra nøkkel. Jeg fikk tak i henne, UTEN at de hjemme trengte å vite noe om mitt lille kaos, hehe. Vi kom oss inn, og har de siste dagene tatt livet med ro. Alt går i barnas tempo, og jeg sover 12 timer hver natt. En perfekt kur for en sliten kropp.

Siden både nøkkel og minnekortet til kamera ligger igjen hjemme i Norge, er det bilder fra mobilen som gjelder den neste uken. Om 5 dager får vi celebert selskap fra Norge, og da skal jeg få lurt med minnekortet. Og nøkkelen.. Så den reddende engelen kan få tilbake sin, for å kunne redde meg en annen også ;-)

// Lik og del hvis du kjenner en unik vimsekopp!

PS. Jeg legger ut litt av hvert på snapchat: marlennordby

Reiser

Vi er på vei til Estis og varmen. Det blir godt for både vond kropp og astma barn! Ses plutselig ❤︎


#denfølelsen

Vi dro på åpen brannstasjon i Follo i går. Jenny, OC, jeg og nabojenta Julie + ALLE andre barnefamilier i Follo. Det var god stemning, kjent folk hvor enn jeg så, og barna var fornøyde med vaffel og pølse. OC brøy seg katta om alt annet enn "bæbuu bilene" og minivenninnen sin Mie som han prøvde å imponere ved å stikke av.

Ut av det blå fikk jeg kjenne på #denfølelsen. Du vet når du skjønner at 2 åringen din er borte i folkemengden, og du febrilsk titter rundt uten å få øyet på han noe sted. Pulsen øker i rekordfart, og du beordrer resten av følget ditt på 5 år til å holde munn, og fotfølge meg. Og i samme sekund hører du over høytaleren at bil med registreringsnummer blablabla... må flyttes STRAKS siden den står for langt ut i veien, og blokkerer for de andre 300 bilene - og du skjønner at det er din!? DA kjenner du at du lever, for å si det sånn.

Det gikk jo bra. Martevenninnen fant han i hoppeslottet. Of course.. Den lille pøbelen. Vi fikk også flyttet bilen før den ble tauet vekk. Mens vi gikk mot bilen, med to pliktoppfyllende 5 åringer som fortsatt var i sjokk etter å ha mistet lillebror, og en sprellende, hyllende 2 åring under armen som IKKE vil hjem - sto det i panna på meg: "Dette er ikke noe stress assa, vi skulle hjem uansett vi, og jeg hadde kontroll på alle barna til en hver tid, ASSA."

Neida så.

Flaks at jeg skal ut å fly i morgen da. En mamma, og to kids. Jeg skal finne frem hundebåndet og feste på OC. No kidding.

LOGGER PÅ IGJEN

God morgen!
Vi er våkne og snart klare for å dra på åpen brannstasjon her i Follo! Det er ikke mitt høyeste ønske på en lørdag formiddag, men OC er helt vill etter alt som heter bæbuu bil, fly, gravemaskiner osv - så da ofrer jeg en time der gitt!
Nå er alt av klær og utstyr levert på bruktmarked, endelig. Det er et skikkelig styr når det holder på. Alt skal merkes, også skal jeg sammen med 100 andre legge ut klær dagen i forveien. Det er den værste jobben, det er så mange folk og klær og ting. Men nå er det gjort, og det føles så bra å ha kontroll på alt av tøy som ligger i plastbokser på loftet og i skaper. DIGG følelse!

En annen digg følelse er å ha logget sosiale medier igjen. Jeg skrev et innlegg om hvor mye tid alle kanalene ut tar, som snapchat og instagram. For meg så bruker jeg vanvittig mye tid, men etter et par uker off så har jeg gitt meg selv noen regler. Jeg legger ut et blogginnlegg, og sender det ut via instagram, snap og facebook - men etter det legges telefonen vekk. Jeg trenger ikke sjekke alt hele tiden i etterkant. Det kan jeg gjøre når jeg er helt alene, mens jeg står å pusser tennene. En update hvert 10 minutt er ikke nødvendig. Jeg kan legge ut snaps, men sjekker ikke hva alle mine 1000 venner gjør etterpå ;-)

Jeg håper at dette kan fungere, og beklager hvis jeg ikke er like motagelig på sosiale medier som før. Skulle jeg skli tilbake til dårlige vaner så blir det sletting av de tre værste tidstyvene. Time will show!

Nå må jeg hoppe i dusjen! Jeg ser ut som et takras! Unappede bryn og fett i håret. Jupp, thats me! Ha en fiiin dag fiiine lesere ❤︎

FREDAG 18.09.15

God morgen!! Har dere sett helgens værmelding? Her på østlandet er det hvertfall meldt S O L! Petra har roet seg kraftig ned, og godt er det. Denne fredagsmorgen er en av de bedre.. Det er helgestemning i heimen og gjengen spiser frokost. Om kort tid reiser Lykke på hytta sammen med kompiser, mens jeg og barna skal regjere hjemme. Vi har litt små ting på agendaen. Mulig plante løk? Eller er det tidlig? Vi skal hvertfall levere en haug med tøy på bruktmarked! I fjor solgte jeg så mye at jeg fikk nok nok penger til å kjøpe den vinterdressen jeg ville til Maya. Jeg krysser fingrene for at det er like lønnsomt i år også. Det koster når alle tre trenger nytt altså! Jeg har sagt det før folkens. Benytt dere av bruktmarked - det er så bra for miljøet, det lærer barna gode verdier, og det kan være kjekt for lommeboken også! Vinn vinn!

På tide å få fart på sakene! Et par hoder som skal flettes, og en rampetass som skal få på klær!

Båttur fra Drøbak til Oslo, noen uker tilbake. OC var i himmelen.

Ha en super dag folkens! Det er heeeelg!

TAKK FOR I GÅR

Verdens beste gjeng!

Snapchat: marlennordby

OVERRASKELSE!

Velkommen tilbake til bloggen igjen! OC er frisk og i barnehagen, jeg har sovet et par timer på dagtid i dag og fått diverse annet på stell. Puh, det var fint! Når de minste blir syke er det bare å kaste inn håndkle og godta timer med "cars" og mammakos. Siden han har astma så ryker nettene uansett om han sover eller ei.. Jeg blir liggende å lytte og være engstelig for mulige astma anfall. Nå er vi heldigvis over på den gode siden igjen, han responderer bra på medisinene og sov godt hele natten.

Siden sist har jeg nesten bare vært mammaen til OC, med unntak av i går kveld. Da fylte svigerinnen 30 år, og vi sneik til oss en liten minifering. Vi overrasket henne og sto utenfor yoga studio med ballonger, prosecco og blomster! En liten oppmerksomhet før feiringene som fortsetter de neste to helgene.

Min andre nydelige svigerinne, Angelika og fineste Stine på vei til Yoga for å overraske Carine.


Så lojale som vi er stilte vi opp i samme antrekk som bursdagsbarnet: treningstøy. Next: sushi og vin i Drøbak

Hurraa!!!

Ballongene fikk ikke plass i bilen!


Den samme morningen sendte jeg ei litta bursdagssang til Carine, fett i håret og nydelig! Lo så godt av meg selv at jeg skvetta litt i trusa.

video:img6940

God helg!

SUP

Jeg drømmer meg tilbake til dette, her jeg ligger i joggebuksa mens det pøsregner ute.. Jeg prøvde SUP noen dager tilbake og ble skikkelig forelsket.

OC er litt bedre, og vi håper på en god natt søvn. Les: trenger en god natt søvn. Wish me luck!

PERFEKT AVSLUTNING

Vi har avsluttet skoleferien med noen deilige dager. Stranden, vannkrig, venninner på overnatting og planlegging av førskolefest. I dag startet hverdagen, og Maya begynte i 3 klasse (!) og få ny lærer, Jenny ble førskolebarn (!) og OC .. OC nyter siste året på småbarnsavdeling. Der skal han regjere med fetterene sine, kjøre sykkel og nyte livet som en den lille livsnyteren han er. Virkelig en god følelse i magen da alle 3 barna ble fulgt til hvert sitt med et smil om munnen.

Siden barna mine er så tøffe og tar i mot nye utfordringer (tenker spesielt på Mays som får ny lærer) så må jeg gjøre det samme. Kanskje ikke en ny utfordring, heller en gammel en.. Komme meg på trening. Jeg har surret meg inn i en gjørmete grop og sliter med å komme opp. Hele benet mitt verker, og uansett hva jeg gjør så blir det verre. Nå må jeg komme over kneika og begynne å trene så ofte som jeg kan. To uker borte fra trening, og det setter seg i ryggen og hoften.

I dag, i dag SKAL jeg trene. Så kan jeg gi meg en skikkelig belønning med et par timer i solen!
I ettermiddag skal vi ferie førskolejenta og 3 klassejenta. De ønsket seg kyllingvinger og kake. . Det sier vi ikke nei takk til ;-)

Følg Lykkemamma på facebook //
Instagram //
Snapchat: marlennordby

YESTERDAY

I dag svir jeg for gårsdagens festligheter, gitt. Men det er verdt det. 100 latterkramper dekker over både haltende ben, og en liten dose hodepine.


Alltid vært en sjørøver..

S A T U R D A Y ´ S  S N A P S

Snapchat: marlennordby
Hva er vel bedre enn å lukte deilig grillmat, høre cavaen sprette, tusle 10 meter og så få det servert? Deilig lørdag i grunn..
Tror vi har verdens beste naboer. Noe av det beste er at barna syntes det også. Barn på samme alder som går, og skal begynne i samme klasse er gull.


I dag skal vi endelig til Besse igjen. Barnas oldemor som har vært en tur "hjemme" i Eidsvåg noen uker. Det gledes at hun er tilbake, både for store og små ❤︎
God søndag til dere ❤︎

HAN DRO FRA OSS

Da jeg kom for å hente Jenny i barnehagen i går hadde hun fortalt en historie fra i sommer. En typisk mann - historie som minnet meg på at den må jeg fortelle til dere! For det er SÅ typisk mann!!

Det var tid for avreise til Norge, etter 3 1/2 uke på ferie. Flyet gikk på ettermiddagen, og vi hadde brukt hele morningen på å vaske oss ut, få barna opp av bassenget, og alle andre praktiske ting man skal gjøre før man drar fra "hytta". Det gikk som det ofte går, vi var litt på etterskudd (i følge hans klokke).. Dette er noe min mann jobber svært hardt med å få undertegnede til å slutte med. Jeg er nemlig en som ALLTID reiser i siste liten, mens han ALLTID har god tid.

Da vi endelig fikk satt oss i 7-seteren og den times lange turen til Malaga flyplass kjente vi roen. Trodde jeg. Vi var jo on time! Christian kjørte, med Maya ved sin side (på pute og uten airbag selvfølgelig) mens jeg satt bak med Jenny og OC. Helt bakerst var baggasjen og min 15 år gamle lillesøster, med knust hjertet fordi hun måtte forlate sin nye spanske kjærlighet. Hello Norway - skrev jeg på bloggen!

Vi hadde akkurat kjørt 30 meter før OC roper "TISSEEEE". Ikke overraskende for noen av oss, han har jo blære på størrelsen med en valnøtt! Vi bestemmer oss for å stoppe på nærmeste bensinstasjon langs motorveien for å tisse, og fylle diesel. Christian virket rolig, og jeg var som vanlig heeelt rolig. Vi var jo fortsatt i rute!

Han går ut av bilen og begynner å fylle, mens jeg bruker 4 minutter på å diskutere med Maya og Jenny hvor vidt det er lurt å prøve å tisse nå, eller ikke. Den ene lar seg overtale, mens den andre blir sittende. Vi krøker oss ut av den fulle bilen og løper bort til buskene (bensinstasjon doer i spania, er om mulig enda verre enn i Norge) Først tisser OC. Jeg registrerer i sidesynet at Christian er ferdig å fylle og løper inn for å betale. Jen prøver også å tisse, og mens vi sitter i den typiske jente sitte stillingen hører jeg en bil suse ut av parkeringsplassen. Jeg snur meg og ser at det er VÅR bil. I full fart ut på motorveien...

Ca sånn som det her.. Bare med 4 ekstra felt, og 100 flere biler..

Det går et sekund før jeg skjønner hva som har skjedd. Han har dratt uten oss!! Og det er ikke mulig at han dro for å hente noe heller, det er jo bare motorvei så langt øye kan se! OC skjønner ikke stort, men Jenny fikk det hele med seg og HYLER! Hun får heeelt panikk og ser for seg at hun må bo på bensinstasjonen i Spania, og passe på sin mor og lillebror.

Jeg forsøker noen vittigheter som "Jaja, synd for de - da kan vi bade og kose oss mer vi", men Jenny er IKKE enig. Hun har helt panikk. Familien splittet, og hun var helt uforberedt.

Jeg prøver igjen med "Jenny, pappa kommer tilbake. Og mamma passer på deg!" Men det funker ikke.. Hun er utrøstelig. Jeg tenker at det ikke er krise, han kommer jo hvert øyeblikk og da får hun se det med egne øyne. 

Minuttene går mens vi står å stirrer på rundkjøringen der han skal komme tilbake.. Det går opp for meg at jeg verken har lommebok eller mobil, og blir litt svett.

Det har gått 5 minutter.. Det er jeg sikker på! Fuck! Når den mannen vil noe er han svært måtbevisst! Det slår meg at han er troende til å kjøre helt til flyplassen uten å ense at halvparten av følge er borte.. Når han skal hjem, skal han hjem liksom. Er det mulig??

Jeg løfter jeg opp panikkslagende Jenny, og tar OC i hånden. Vi går bort til et par som står å fyller bensin på bilen sin.

Jeg: "Ehh, Hola. May I use youre phone, por favor?"
Han og henne: "Que?"
Jeg: "My hasbund has left me an my kids here all alone, and left to go to Norway" sier jeg på elendig engelsk.
Han og henne slår opp med øynene og jeg skjønner at de tror jeg faktisk er etterlatt her på ekte...
Jeg: "No no, not divorce assa. He is just fjern!"

Jenny river meg i armen og sier "mammaaa, de skjønner jo ikke hva du sier!!"

Han og henne: "NO!"
De ville ikke bli involvert i galskapen..

Da begynte det å koke i topplokket, og i det jeg skulle servere noen gloser om å hjelpe andre hører vi Maya rope! Nå gråt Jenny av glede! Halleluja - nå slapp hun å bo på en spansk bensinstasjon resten av livet sitt!

Vi hoppet inn i bilen og jeg spurte relativt oppgitt om hvordan det er muuulig?

Men joda, det er fullt mulig. Maya er like sosete som moren sin, det er en grei forklaring. Hun som satt bakerst som hadde full oversikt fremover, trodde de bare skulle hente noe. Og da hun spurte Christian hvor de skulle og svaret var flyplassen (!) trodde hun at han tullet...! Det er jo ikke så rart, dette er hans humor! (Akkurat det her har jeg faktisk advart han for. En dag så skjønner ikke barna når du tøyser og er alvorlig)

Hvordan Christian ikke merket det er vanvittig i mine øyne.. Men han er målbevisst og skulle til hjem. Etter en måned på reisefor med 4 jenter og en toåring. Da hører man visst ingenting, men ser kun bilveien, og sengen laaaangt der fremme i horisonten..

Da vi ankom flyplassen lo vi av det. Alt i alt kom vi til planlagt tid (noe som betyr i god tid) og Jenny fikk forklart at mammaen hennes ville klart å komme seg ut av knipa, selv om pappaen ikke hadde kommet tilbake. Tro det eller ei!

Latteren tok brått slutt da vi likevell mistet flyet..

// Lik hvis du er enig at dette kun er noe menn klarer.

EI LITTA TUR INNOM.. 

For å ønske dere en finfin lørdag!

Kjærsten og jeg sitter ute på terrassen og nyter livet. Han ser på Tiger i aksjon, mens jeg titter litt på interiørblogger. Den interessen blir alltid så betydelig mye større når høsten begynner å nærme seg... Jeg ønsker og sparer til både det ene og det andre. Det er skummelt med all inspirasjonen på instagram og blogger, jeg kan fort bli misfornøyd og ønske meg nytt. Noe jeg ikke tror hadde skjedd hvis jeg ikke ble så himla inspirert. Man skal passe seg litt der altså, og sette pris på det man har og ikke alltid jage etter nytt og bedre.

Nå skal jeg nyte livet litt til. Vi snakkes i morgen ❤︎

MISS THIS


Må innrømme at jeg savner sene middager på stranden, barn med saltvann i håret og ingen timeplan.

Flaks for oss så har vi sol i dag, og terrassedøren er åpen. Enda mer flaks for oss så har vi masse besøk i dag. Akkurat nå teller jeg 7 barn her. Et par syvåringer, en seksåring, en femåring, en fireåring og to toåringer. Merkelig nok har jeg tid til å blogge. Det betyr god stemning og harmoni i gruppa! De eldste passer de yngste. Plutselig er idyllen over og litt megling kreves. Vi vet jo alle hvor fristende det er å fly et fly rett i panna på noen som roper "miiiin miiin miiin". Mac legges vekk til fordel for det beste på jord: barna.

NORGES FINESTE UTESTUE?

Jeg må bare vise dere utestuen til venninnen min. Den er gjennomført, lun og så koselig. Ikke 100% ferdig enda, men det nærmer seg. Vi var så heldige å få innvie den i går kveld.En sånn liten stue skulle jeg gjerne hatt i hagen!

SNAPS FRA LØRDAG KVELD

God morgen!

I dag våknet jeg opp i Jenny sin seng, med OC sovende på tvers av sengen, mens jeg lå balanserende på yttersiden. Wtf? Jenny i Maya sin seng (hun er på overnatting) .. Jeg trives best i min egen seng, og ikke sovende med en sprelsk toåring, spesielt ikke i en enkeltseng. Men, når man er trøtt så gjør man rare ting for å få urokråka til å sove bare litt til... Da han vekket meg ved å dunke "dusty" flyet i pannen på meg i åttetiden, var jeg helt i koma. Jeg angret på at Lykke og jeg ble sittende oppe sent for å se enda en episode av "the honorable woman", for å si det sånn.

Natt 2 med lite søvn.. Dette blir en trøtt dag! Godt det regner og er søndag! Telysene er tent og kaffen er klar. Jeg skal nok overleve.
Bevis for hvorfor det ble sent lørdag: Det er rart med sånne kvelder.. Skravling og vin til langt på natt gjør kroppen sliten dagen derpå, men gir allikvell energipåfyll! 

Titt innom senere i dag! Jeg har et supert tilbud til dere ;-)

LOVEBIRDS

Disse to lovebirdsa er klare for å feire kjærligheten ♥︎

Bryllup nummer 2 denne sommeren! Jeg føler meg så heldig for jeg ELSKER bryllup!!
I dag skal en fin en gifte seg. Min bestekompis som også var den første jeg ble kjent med da jeg flyttet fra Oslo til Drøbak, i 3 klasse på barneskolen. Det er 18 år siden det!!

I tillegg til å være min bestekompis, så er han Christian sin (kanskje mest Christian sin, men for the record - jeg kjente han først) De er hverandres forlovere, og Fredrik er Maya sin fadder. Det sier seg selv at dette blir en stor dag ♥︎

Gratulerer med dagen, vakre Borghild og Fredrik! Vi gleder oss!!

NÅR TING BLIR LYSERE

Hei dere ♥︎
I dag våknet jeg og var meg selv, endelig. De værste smertene var borte, og jeg følte meg mye lettere til sinns. Jeg visste det skulle gå over, og at det bare var spørsmål om tid.. Jeg var forberedt på en tøff uke etter en hysterisk morsom men fysisk helg, og syntes jeg kom meg gjennom bra! Klapp på skulderen til meg! Om det var min tålmodige mann, min omsorgsfulle svigerinne som kom på døren med peoner eller planlegging av helgetur med veninnegjengen i august som gjorde at uken har gått bra, det vet jeg ikke. Uansett så er jeg mye bedre i dag. Kroppen slapper av igjen! Akkurat i tide :)
I ettermiddag har vi grillet med pappa og co, en siste samling før pappa reiser på jobb i noen måneder. Jeg er vant til at han er borte lenge av gangen, men det er alltid trist å se han dra likevell. Flaks så har jeg 3 små barn som okkuperer mye følelser!

Christian venter, vi skal se siste episode av en eller annen serie på netflix. Om en svensk krimjournalist.. Veldig spennende! Ses i morgen ♥︎

TIRSDAGSFJAS


Holysmoly, det siste døgnet har jeg vært SÅ trøtt! heldigvis våknet ikke OC fire på natten i dag, som han gjorde i går. Nå begynner jeg hvertfall å ligne på meg selv igjen.

Om en liten halvtime så skal vi sette oss i bilen for å fikse pass til hele gjengen. Nå er det straks klart for ferie!! Har jeg fortalt dere hva vi skal i sommer? Vi reiser neste mandag, og jeg gleder meg som et lite barn! Vanligvis reiser vi til pippiland (Astrid Lindgrens verdens i Vimmerby, Sverige- anbefales!!!!) men ikke denne sommeren. I år reiser vi hakket lengere og det kommer til å bli stor stas for store og små.. Men mer om det i et eget innlegg. 

I dag er siste skoledag for Maya! Vi har kjøpt inn kjeks og en sjokolademelk som hun skal kose seg med. De avslutter 11.15 på skolen, og da skal Jenny og jeg stå på sidelinjen og ta imot henne. Husker dere siste skoledag da dere var mindre? Det var en sånn boblende spennende følelse. Litt vemodig siden man ikke får se venner og lærer på lenge, men samtidig en frihetssfølelse! Ingen lekser eller opp tidlig på såå lenge! I år ser jeg at Maya gleder seg skikkelig til sisteskoledag, og det har smittet over på meg. Det blir en FIN dag i dag med andre ord :-)

Før selve ferien begynner skal begge jentene på turnuke/turnleir her i Drøbak. Trening hver dag fra onsdag til søndag. De skal turne og leke med masse andre barn! Maya var på den samme turnuken i fjor og elsket det, mens i år blir det Jenny sin første gang. Jeg skal hjelpe til å skjære frukt og grille litt, så det blir nok litt turnbilder denne uken.

Håper dere har en kjempe fin dag! Og til alle som ha siste skoledag: HURRRAAA nå er det sommerferie!!

SNAPS

It's on! Følg meg på snapchat, der ligger det filmer og bilder i fleng ;-) marlennordby

HER FINNER DERE MEG I HELGEN

God morgen!

Om få timer setter vi kursen mot Hennickehammar herrgård! Her skal vi være hele helgen og feire kjærligheten fra ende til annen! Kamera er fullladet, og nå gjenstår det bare å pakke de siste småtingene (ikke glemme kjolen min) og hente resten av gjengen vi skal kjøre med!

Vi snakkes senere! Tipper det blir en del snapvhats, insta og blogg i løpet av helgen ;-)

EN DAG PÅ SNAPCHAT

God morgen. Huset er helt stille. Varm kaffe. Solen skinner inn vinduet. Og jeg har god tid til å surre. Og blogge. Før barna våkner.. Min perfekte morgen!

Når jeg har en rolig morgen så blir hele dagen stort sett spikret, og det tipper jeg den er i dag. Derfor har jeg overskudd til litt ekstra oppfølging! Så i dag blir det SNAPDAG! Legg meg til som venn på snapchat hvis dere vil henge på meg på snapchat i dag (marlennordby) Hvis jeg får det til så legger jeg ut hele filmen på bloggen i morgen tidlig, men det er hvis jeg får til - eller skjer ting på snap som ikke trenger å være "live" mer enn et døgn ;-)

Ha en fin tirsdag da people! Her blir det en nokså normal dag; C jobber sent, turning, lekser, klesvask, middag - you know the drill! Men husk, det er hverdag det er flest av og disse dagene må nytes.

BARNEVAKT I KVELD

Hello i kvelden.

Nå sitter jeg nede hos mine fine svoger/svigerinne, rett nede i gata og passer deres små herligheter mens de er ute er ærend. Jeg sitter med min nye baby på fanget - yep, den dere ser på bildet, cola zero og to is innabords. Tenkte det var hyggelig med et lite kveldsinnlegg. Alt blir jo 1000 ganger lettere nå som ting går raskt.

I dag har vinduene i huset fått seg en reall vask, i tillegg til skuffene på kjøkkenet. Krydder fra det forrige århundre har blitt kastet - og det var på tide.. Jeg har fått litt sol på kroppen i håp om å få litt farge til helgens bryllup. Jeg har kjøpt meg ny kjole for anledningen og den blir ekstra fin hvis jeg er litt brun ;-)

Lenger kom jeg ikke, nå kom de fine menneskene inn døren! God kveld <3

PRØVD Å PUBLISERE I HELE DAG - INNLEGG

Æh! I dag er dagen, jeg skal beise terrassen..! Dere vet hvordan noen ting er så sykt vanskelig å få gjort, men med engang man er i gang så går det veldig greit? Helt siden vi bygde ny terrasse i fjor sommer har jeg visst at jeg skal beise en dag.. Og i dag er dagen. Da jeg egentlig skulle gjort det i forrige uke, dagen før der igjen og før 17 mai, snek jeg meg unna og fant på gode unnskyldninger til å droppe det. No more exuses!  Så folkens, forlang å se en snap på snapchat med terrassen, malerkosten og meg ila dagen, please! 

[Edit]Klokken gikk plutselig fra 07:14 til 17:07.. Tror dere jeg fikk beiset? Nope. Det var faktisk ikke min feil i dag, og om ikke annet så er hele terrassen ryddet og ren og klar til beising i morgen tidlig. I skrivende stund ligger Jen under bordet - hun har laget hytte, OC sparker ball og bruker meg som blink, jeg rører i fiskesuppen og prøver å publisere dagens innlegg som egentlig skulle vært ute i dag tidlig. Christian er på vei hjem fra golf turnering, mens Mays turner. Crap, nå sparket han faktisk ballen oppi kjelen med fiskesuppe. Burde jeg revurdere hele den "jeg tror ikke på at det ikke er lov med ball inne" mentaliteten min? 

I kveld er det klart for ukens 2 økt med turnstyret. Det jobbes hardt for å få på plass partier og nye systemer til neste år, men det skal gå fint. Det er en fin foreldregruppe som jobber sammen! Jeg har alltid sagt at når jeg får barn så skal jeg engasjere meg i det de engasjerer seg i, og det kan jeg jaggu si at jeg gjør ;-) Utrolig kjekt at både Jenny og Maya turner, enn så lenge! 

Nå skal jeg prøve å få orden på galskapen.. Ref; ball i fiskesuppen.. Vi ses! 

UTDRIKNINGSLAG NUMMER 2

For å oppsummere lørdagens utdrikningslag:

Først så bare.. *Smaker ny drink.. Uskyldig kamerasmil til bloggen.. Koser meg på Bar Tjuvholmen liksom..*


Og så bare... 

Tror den vakre bruden koste seg også. Making her favorite "porn star martini" - eller var det "porn star margarita", B? Lille bondetuppa fra Drøbak husker aldri forskjellen ;-) 

Dagen var super! Vi startet på Holmen fjordhotell med SPA og forfriskninger. Deretter var det lunsj, leker, typ løpe med svømmeføtter og shotte tequila (jupp, det gikk i tequila HELE dagen) film av brudgommen med spørsmål, og pakkelek. Vi lagde B sin favorittdrink, biljard, karaoke, lo hele tiden, og spiste deilig mat! Da klokken nærmet seg 22 var jeg utslitt, og ble hentet av min kjære. En utrolig morsom dag, og jeg GLEDER meg til bryllup om få uker. Da skal min bestekompis få gifte seg med den vakre skapningen dere ser ovenfor. Hurra for kjærligheten ♥ 

MY LITTLE TREAT TODAY

Reklame

God morgen! Her ser dere Lykkemutters i noe kjent stil. Flatt hår til alle kanter, snikspiser i bilen.. Jeg er helt avhengi av å ha noe å putte i munn, lett tilgjengelig. Jeg er en vimse, og ofte starter jeg dagen uten frokost. Rett og slett fordi det er glemt, og ender opp sulten og irritabel. Da er det fint å ha noe lett tilgjengelig i vesken, og det kan være alt fra frukt, måltidserstatter, nøtter eller det jeg liker aller best; sjokolade. I disse dager det er Freia sin nye sjokoladerull med smoothiefyll som regjerer vesken min. Jeg orker ikke alt på en gang, men koser meg med en hver gang jeg syntes jeg fortjener det. (Rullen kan fort bli tom etter en dag ;-) men jeg slipper unna sjokoladeskyldsfølelsen hvis jeg hadde banket i meg hele på en gang)

Snikspiser Freia smoothie i forsetet. Barna aner ingenting.. My little treat. Smaker jo så himla godt. Frisk smoothie sammen med favoritt sjokolade.

Ops.. Tatt på fersken?

I vesken :

Freia smoothie kommer i to smaker, mango/banan og pasjonsfrukt/jordbær. Mmmm... Besøk gjerne facebooksiden til Freia, her

KULESTE KIDSA I BYN


Bildet er fra onsdag. Onsdag har blitt vår familiedag, og så lenge været holder så drar vi ned til (Norges mest idylliske sommerby) Drøbak. Der spiser vi is, leker og bare bruker tid på vår lille gjeng. Kuleste kidsa i byn!

Jeg sitter på turninga, noe som er standar fredagssyssel for min del. OC og Christian er ute å flyr, mens jentene og jeg er i turnhallen. Ønsker dere en GOD helg! Heii så lenge!

22.05.2015

Fredag allerede? Jeg syntes det nettopp var helg? Denne helgen skal Maya i turnkonkurranse så det blir en lang turnhelg på oss! Det er gøy da, Jenny turner jo også så hun lengter etter den dagen hun også kan få vise seg frem, og få pokal ;-) Det er så gull når de er så små, ingen press, alle får premie, samtidig forventes det at de konsentrer seg og gjør sitt beste der og da. 
OC digger dager som det, og syntes alt med masse mennesker og kake er hæla i taket, så han er jo strålende fornøyd! Det er verre med oss som prøver å passe på så han ikke forsvinner, stjeler kake, løper ut på apparatene eller ramler ned trapper.. Hei hvor det går! 

OC i morgentimene.. Dypt konsentrert i noe spennende. Tror pappaen hans hadde satt på triksekonkurranse på youtube. Fortsatt meget (sinnsykt) opptatt av ball, og alt man kan gjøre med den..

I skrivende stund gjør vi som vi alltid gjør. OC og jeg spiser frokost først, mens de andre sover. Og så snart resten av gjengen våkner så lager jeg matpakker, mens han henger seg på frokoststund nummer 2 - sammen med Maya, Jenny og Christian. Det pleier stort sett å være god stemning med mindre noen tullehøner har stått opp med feil ben. Det gjelder forsåvidt for de største tullebukkene også ;-)

Ha en fin fredag a! Og god pinsehelg! Men vi ses vel før den tid tenker jeg ♥ 

SNAPS FRA VÅR 17 MAI

Jupp.. Litt i rykk og napp. Her tar vi påkledningen litt her og litt der! OC var mest opptatt av skoene sine ;-)

Fin type grunn! Mammaen er forelsket!

Klare for å se på barnetoget. Maya rakk jeg aldri ta bildet av før hun dro avgårde før oss.

Kjekke karer som jeg er så glad i. Fredrik og lillebror. 

Elsker sløyfene fra "den lille prikken over ién" 17 mai variantene er intet unntak!

Lykkemutters i Romsdalsbunaden. 

Mommo er også forelsket i OC tror jeg.. De to har et spesielt bånd ♥

My man. Elsker når han går i dress!

Pause og litt godt å drikke mellom slagene..

Dagens pavlova! Funket som bare det! Super god! (Les innlegget under)

Hadde dere en fin feiring? Det hadde vi! Dagen startet klokken seks, og da startet kjøret med pynting av bord, fletting av lillesøster, ordne oss til barnetoget. Etter baretoget hadde vi en times pause før vi spiste is og kaker med opplegg på skolen til Maya. På ettermiddag var vi på grilling hos fine venner! Perfekt dag for oss alle! 

17 MAI MORGEN


God 17 mai morgen, alle mine fine snille lesere ♥

Her er dagen godt i gang for min del. Jeg var ikke i seng før nærmere halv ett i natt, men det gikk helt fint å våkne da vekkerklokken ringte klokken seks i dag tidlig. Jeg gikk ut for å finne litt naturlig pynt til huset, og det venter jeg alltid med så lenge som mulig så det ikke visner. Etter det har jeg flettet håret til lillesøster Dinne, og dusjet. Alt dette før barna våknet. DET er gull verdt det.. Nå våknet faktisk OC, as we speak. Blid som en sol - yes! Alt er strøket ferdig, og barna dusjet og ordnet seg i går kveld. Jeg tester ut noe nytt denne gangen, og det er å være forberedt. Hittil funker det bra. Jeg er spent på om det holder frem til barnetoget går kl 10. 

Ha en nydelig 17 mai - spis masse is! Jeg tar med kamera rundt og viser dere dagen min i morgen! Eller så kan dere følge med meg på snap. Jeg skal snappe gjennom hele dagen min der ;-)  

Og dere, GRATULERER MED DAGEN!

MORGENSNAKK

God morgen! Her i hus føltes det som at barna skal på skole og barnehage på en lørdag. Derfor spiller vi barnemusikk på alle høytalerne for å myke opp han som er mest morgengretten av de alle. OC har stått opp på feil ben, men det ser ut som det snur etter noen runder med "lille petter edderkopp". Vi bruker det vi har ;-) 

Jeg er ute etter ny mac, og tenkte å høre med dere om det vet: Stasjonær eller bærbar? Jeg trenger en som "takler" alle bilder og blogging, og min macbook air synger på siste versjet - noe den har gjort et års tid nå.. Setter pris på å høre deres erfaringer :-)  

Har dere husket å legge meg til på snap? Jeg blir nesten litt skremt over hvor morsomt og lett jeg syntes det er med "live blogging" Tror dette kan være en god kommunikasjonskilde ut til dere ;-) Jeg heter marlennordby på snapchat. 

I dag skal Christian spille golfturnering hele dagen, og er ikke hjemme før sent i kveld. Barna og jeg skal som vanlig på turning, og i kveld håper jeg på å få besøk av en fin en. Sitte under varmeteppe med kveldssol og cava. Åh, det høres fristende ut - sant? Ha en fiiin dag folkens! 

GOD MORGEN

Hei dere! Nå som det er blitt så lyst på morgenen så har OC begynt med "sommertidene" sine. Han våkner 06. Hele vinter har han stått opp hvertfall en time senere, men det har han ikke tid til på denne tiden av året.. Det funker egentlig fint for meg, jeg er glad i å våkne tidlig - men ikke akkurat i dag, siden jeg var i Oslo i går kveld. Jeg var klar over at jeg skulle tidlig opp på forhånd (C jobber i dag) så jeg var heldigvis hjemme i fin tid. Når det er sagt så takler jeg svært dårlig å sove lenge.. Det blir maks til 08, så har jeg ikke sjans - uansett hvor og hva. En trolldom som henger over meg etter at jeg har fått så mange barn tror jeg ;-)

En ny leser la igjen en kommentar å spurte om jeg kunne skrive om fødselsskaden min, og det er klart jeg kan. Det er noe som preget livet mitt i stor grad, og har blitt en naturlig ting å snakke om. Innlegg is coming up! Men hold dere fast, åpner jeg den slusa så er det vanskelig å stoppe, og jeg kan bli skammelig ærlig. Skal prøve å formulere meg så det ikke oppfattes som sutring ;-)

På dagtid i dag har vi null planer, og det passer fint med tanke på den lange dagen vi får i turnhallen i morgen. Mays skal i sin første konkurranse, og hun er så spent. Lillestore jenta!

Nå er det på tide å hente en ny kaffe, det blir et par av de i dag ;-) Vi snakkes!

GOD MORGEN

TIDENES trøttetryne.


Hei dere! Tenk, 1 mai allerede. Jeg minner meg på hver eneste dag at denne perioden er alltid den jeg ønsker meg tilbake til når høsten og vinteren slår meg rett i bakhodet. Tiden før sommeren. Vi har sene varme sommerkvelder i vente. Is. Stranda. Sommerferie og bare kos. Jeg minner meg selv på at jeg må sette pris på akkurat denne tiden, selv om det regner og er surt. For jeg elsker Mai. Og jeg elsker at det snart er sommer.. 

Vi fikk et lass rullesteiener på tomten vår i går, så det skal fridagen gå til. Gjøre klart bedd og legge på plass steiner. Det blir såå fint! Jeg har tatt før - og etter bilder ;-) 
Nå er det frokost i heimen! Ha en deilig 1 mai kjære dere ♥

NÅR DU TROR DU ER BEDRE ENN DU ER

#den følelsen. Når du tror du imponerer småsøskene dine på 18 og 15 år, og står på en salto og ser bildene av det etterpå..
Assa.. Er det mulig å være mindre grasiøs? Jeg tror jeg ler meg skakk! For meg føltes det såå mye lettere og penere enn på bilde. Realityslap in the face, gitt. 

God morgen! I dag er det OC og jeg som er først opp, og jeg føler meg bedre enn på flere dager. "Bare" våken en gang i natt og det var for å tisse med OC. Jeg er bortskjemt og streng når det gjelder nattevåk, og ser helst at huset sover hele natten men 1 gang skal jeg kunne leve med til vi har bleie-slutt under kontroll ;-) For JUPP, OC har ikke brukt bleie på 8 dager. Jeg driver å lager et eget innlegg på det. Kanskje det inspirerer andre til å ta bleieslutten? 

Maya og jeg skal snart inn til oslo. Hun har trening i Njårdhallen i dag. Det ble brått noen timer ekstra med turn denne helgen (gårsdagen var ikke planlagt) men hun er helt vill. Hun ELSKER det, og så lenge hun trives og er den blide fornøyde jenta jeg kjenner så er det helt ok. Sitte å se på henne turne i 3 timer er en luksus. Ingen barn som skal ha lunsj, oppvask eller klesvask som må tas. 
 
Ha en god søndag - med eller uten salto ;-) 

EFTAN

Hei dere! I skrivende stund sitter Jenny, OC og jeg og ser på "cars". OC er bergtatt.. Ikke så rart siden det eneste som er kult om dagen er biler. Alle former og varianter. Han har ikke omgangssyke lenger, men astmaen og ørene har kikket inn. Sånn er det med astmabarn, det skal så lite til.. Så vi får bare ta det som det kommer, enten blir det et par dager med sykdom, eller 2 uker. 

Vi har hatt besøk av tante Dinne i ettermiddag (min fine lillesøster) og Maya har dratt på ukens første trening (turn). De trener ute i dag, og det tror jeg er deilig i det fine været. Selv har jeg brukt dagen på OC. Vi startet dagen hos Øre-nese-hals legen, og det ble bestemt at han blir henvist til sykehuset for mulig operasjon med dren og fjerning av polypper. Ingenting er bestemt, men prosessen er i gang. Resten av dagen har han sittet som en liten klegg på fanget, det er aller best når man er syk. Helt inntil mamman. Han sov 2 timer midt på dagen og da hadde jeg kaffeslabberas med mamma ute i solen. Jeg fikk også hengt opp speilet jeg fikk til bursdagen min, og det ble så fint! Bilder kommer! 

Mays lader opp til trening. Mat og litt barneTV, etter lekser! Denne jenta setter pris på god tid ;-)


Vakre "Tante Dinne". 

Det beste jeg kan gjøre for OC når han er syk... Søke opp gravemaskiner på youtube og la han titte på gravemaskiner, lastebiler og traktorer!

L Ø R D A G S M Y S
Tante sin.. ♥ 

Vi har hatt besøk av denne lille fine fyren. Er ikke han helt nydelig? Det er den minste til min lillesøster. Føler på en måte han er min.. Det er ikke lenge siden OC var så liten, så det føles så veldig naturlig å passe på han, og ha han rundt meg. Han smelter tanten sin hjerte hvertfall 

Dagen i dag skal tilbringes ute! Christian jobber, jentene flyr ute i gata med sykling, paradis, trampoline og litt boksen går. Drømmedag spør du meg.. Jeg husker så godt mine egne dager som det. Helt magisk.. Vi er heldige å ha fått mange barn i gata de siste 2 årene. Ekstra heldig også, fordi foreldrene til disse barna er fine folk! Bonus!! I skrivende stund venter jeg på hun ene som skal hjelpe meg med beddet utenfor. Jeg har null peiling, og har hatt null interesse. Nå har ting så smått endret seg og jeg ser frem til å gjøre meg flid med beddet mitt ;-) Da er det kjekt å ha en Ina boende ved siden av Best å sette på kaffen, nå kommer hun snart :-) Ha en fiin lørdag!

09.04.2015

God morgen!
I dag har mammaen min bursdag! Hipp hurra for deg, mamma! Vi gleder oss til å feire deg i ettermiddag ♥

Elsker smoothie. De Christian lager er de beste. Perfekt start på dagen..

Før den tid skal det trenes litt, og luking i beddet. Jentene skal på turn, og så er det helg! Vi har null planer i helgen, og det er så deilig. Passer meg helt perfekt! Nå skal jeg vekke de 2 eldste. Han yngste sitter ved siden av meg og spiser frokost, mens han ser på Brannmann Sam. Fine morgenrutiner. Stearinlys er tent og vi småprater litt om biler, pappa og annet som interesserer han ;-) Nei, nå må jeg ikke skrive meg vekk. Jentene må opp og stå! Ha en deilig fredag, fine folk :-)

"Jo mer kølle du har i henda, jo lenger går det"

Heii dere! Vi er tilbake til hverdagen og det har jammen vært litt godt! Jeg kunne helt klart vært på fjellet lenger hadde det ikke vært for den elendige kroppen min. Det merkes så godt at jeg har gjort mer enn jeg burde, enda jeg har tatt det med ro. Jeg blir så sint og frustrtert over smerter jeg ikke kan gjøre noe med - så nå var det godt med egentid på formiddagen for å hente meg inn, og trening. 

Kaffepause på skihytta i Trysil. Fiinfin påske i grunn..

Jeg tror barna også syntes det var fint å komme tilbake til skole og barnehage. De er hvertfall strålende fornøyd om dagen.. Det kan ha noe med det deilige vår været, og det faktum at trampolinen er på plass igjen ;-) 

I skrivende stund nyter jeg et glass rødvin. Vi (les; Christian) feirer at Tiger er tilbake på banen (det dreier seg om golf for dere uvitne ;-) Og jeg har slengt meg på feiringen! Her gjør vi det vi kan for å feire litt i hverdagen! Dessuten kan det være rasende festlig å se på golf for en barnslig frøken som meg selv. Akkurat nå sa kommentatorene, og jeg siterer; "Jo mer kølle du har i henda, jo lenger går det".. Assa, jeg ler jeg.. Alvorlige, seriøse menn som kommenterer golf. Haha! 

3. PÅSKE UPDATE (OG FILM AV UNDERTEGNEDE I HOPPBAKKEN)

Påskespam!! Nydelig vær, glade barn, 3 timer på langrenn, fine pauser i sola, rett og slett gooood stemning. 

Velfortjent pause i sola! 


#skiselfie Mulig OC prøver på det samme i bakgrunn. I såfall må det jobbes litt med ;-)

Oreokjeks-pause. Jenny´s favoritt!

JUMP!!


For å si det sånn.. Maya var ikke den eneste som ga alt på hoppet i dag. Jeg har vonde håndledd og kul i panna! Og det beste av alt, jeg har det på film:
 

Ses i morgen!!

1. PÅSKE UPDATE


"Ehm, mamma.. Jeg tror ikke du burde gå med mine slalombriller så andre ser deg, ASSA! Neida - jenta mi.. Mamma bare syns hun så litt artig ut da vet du..!" #nårjentenedineblirflauoverdeg #nyepoke.

 What a day! I dag har vi vært på langrenn hele gjengen. OC har sittet i pulk for første gang, og klarte å sove 1 time. Vi har sittet på hyttetaket og kost oss, spist god mat, sett på olsen banden, hoppet fra taket, kranglet om hvem som glemte sitteunderlagene da vi gikk på tur. Yes da, en skikkelig fantastisk påskeferiedag - rett og slett!

I kveld har jeg testet ut de nye skøyteskiene mine som jeg fikk til bursdag! Jeg må innrømme at jeg har litt blandede følelser. Meldingen jeg sendte til Lykke etter 15 minutters skøyting alene i lysløypa lød som følgende; "slitsomt, to fall på 15 min, dårligere balanse enn forventet, jeg er kanskje ikke bedre enn deg likevell (jeg har alltid trodd jeg er så mye bedre enn han i skøyting) og jeg er redd for at det kommer ulv. MEN jeg digger det!" Og det oppsummere det ganske bra.. Planen er å ta en liten økt hver dag for å sjekke om dette er noe som funker for benet mitt, i tillegg har jeg et stort ønske om å bli himla god! Det var bare dette med ulven da. Jeg ble faktisk tatt på sengen, jeg pleier ikke være redd.. Men da jeg plutselig befant meg midt i lysløypa, det var selvfølgelig lys fra lyskasterne, men ellers nokså mørkt i skogen - og ingen andre å se ble jeg skikkelig redd. Jeg VET at ulven ikke er slem og plutselig kommer å spiser meg, men filmer fra barndommen sitter hardt i gitt. Men men, dette skulle ikke dreie seg om ulv, bare en liten avsporing ;-) 

En nydelig dag kan meldes fra her i Trysil, med fantastiske solforhold. La oss håpe vi får flere slike dager!
I morgen tidlig må dere stikke innom hvis dere vil ha noen realle tips til hvordan jeg lærer barna mine å stå på ski ;-) Hoho! Ha en fin kveld kjære lesere! See u tomorrow ♥ 

S K U F F E T


God morgen :) Jeg er ikke frisk enda jeg... Dette henger i, og feberen kommer og går som det passer den. Det er normalt det, men bare så veldig veldig kjedelig. I dag skulle jeg ut i Oslo med jentene. En helaften på nye Club Onda, med dinner and a show. Skjønner dere eller? Jeg vet at hvis jeg tvinger forkjølelsen vekk for en kveld vil en hjemsøke meg i uken som kommer, akkurat som uken som har vært. Siden Christian er bortreist en uke så er det en utrolig dårlig kombo! Med andre ord, jeg er skikkelig skuffa. . . 

Heldigvis så skal jeg feire bursdagen min neste lørdag. Masse fine jenter her hjemme. Heldigvis noe å se frem til.. ♥ Hvordan går det med dere da? Har dere tatt i mot våren som den fortjener? Husk, nå starter den vakreste tiden av hele året! Ååh for en deilig følelse!

KJÆRSTETUR TIL VINTERLAND

Fra dagens skitur. Nydelig vinter!

Hei dere! Beklager dårlig oppdatering på denne fronten. Det har vært noen hektiske dager, lite søvn + dårlig kropp! Dårlig kombo! Nå har jeg "rømt" til fjells noen dager sammen med kjærsten. Vi skal gå noen rolige skiturer og bare kose oss! Kommer tilbake på fredag så det blir ikke lange turen, men for travle småbarnsforeldre er 2 dager helt gull verdt..!

MIN MORGEN... SVETT I LUGGEN?


Turnjenta på trening i vinterferien, knipset midt i en bakoverbro. 

Good morning! I skrivende stund ligger Mr OC hylende og trampende i gangen. Han er sint fordi han ikke får lov til å vaske hender i iskaldt vann i en evighet, heller ikke putte håndkle under vann eller spyle ned det lille badet. Great. Hello 2 years trass.. Jeg har alltid ment at 2 år er det tøffeste. Også et av de morsomste selvfølgelig, de gjør så mye rart - men det er hardt fordi viljen og personligheten virkelig kommer til overflaten i kombinasjon med nysgjerrighet, en dose aggresjon, også vil de gjøre ALT selv. I noen situasjoner kan det selvfølgelig funke, men ikke i ALLE. De er under 1 meter høye, det sier seg selv. At OC ikke rekker opp til skap har ingenting å si for han, da står han bare å roper til han kanskje vokser...!? Ikke vet jeg! Dette varierer selvfølgelig på alle, vi er forskjellige og har forskjellige personligheter. Alle mine har blitt utstyrt med en dose vilje og kreativitet samt selvstendighet. Jeg er så LYKKELIG for disse tingene for det vil gjøre de til fantastiske og sterke mennesker, men akkurat rundt 2 års alderen blir jeg litt svett.. 

Det må sies at jeg føler meg mer rustet enn noen gang for å ønske 2 års alderen velkommen. Vi har hatt 2 runder tidligere og lært masse! Det føles godt. I skrivende stund har han sluttet å skrike som besatt, han har funnet mobilen min som lå i gangen og kommer smilende og gir den til meg. Plutselig er det traumatiske ved ikke å få vaske hendene i iskaldt vann i hele dag borte, og han har funnet noe å glede seg over. Å gi mamman mobilen sin ♥

Sånn utenom det har vi en rolig morgen. Maya har lært seg musikkanlegget vi har i huset. En høytaler på kjøkken, en på bad, stue, kjeller og TV stue styres via app på iphone/ipad. FLOTT! Nå spilles det plutselig musikk i alle rom, og siden hun gir etter for Jenny sine ønsker så er det "to dråper vann" som dundrer på kjøkkenet og badet.. Hei hvor det går! OC er hvertfall strålende fornøyd der han står å danser i bleia.. Noen ganger føler jeg at alle barna mine ligger i sengene og tenker "NU KJÖR VI" rett før de står opp! Hoho, hver dag er en fest..?

Når de to minste er levert i barnehagen så drar jeg på trening, og frokostdate med en god venninne ♥ Ha en fin dag! PS. Noen andre som er glad VM er i gang! I am!!!!

18.02.2015


Min lille gresshoppe tilbake i barnehagen i går, etter langt opphold med RS virus.. Godt for OC, og godt for mammaen ;-) Lue // memini, dress // reima fra høstbarn (sponset)

God morgen! Beklager at dere aldri hørte noe fra meg i går, nettet var nede her hjemme og jeg fant aldri noen gode bloggbare bilder fra mobilen.. Sånn er det noen ganger! Nå er vi heldigvis back on track. 

Gårsdagen var bra! Jeg sov godt gjennom hele natten og våknet uthvilt til blide barn. Lykke var fortsatt syk og holdt sengen hele dagen. OC ble levert i barnehagen og jentene på turningen. Jeg dro på trening og hadde en kjempe økt. I dag er jeg SÅ himla støl i rumpa, rett og slett! Elsker det! Jeg fikk noen timer med total avslapping i benet, og jeg merket at det har alt å si - et opphold i løpet av dagen. 

Nå har OC og jeg allerede vært våken i 1 time og vi skal straks vekke jentene. Jeg var ikke like rask i oppvåkning i dag så jeg måtte ha en halvtime i halvsøvne på sofaen mens lille så på barneTV før jeg orket i åpne mac. Fy søren, det er så vondt å være så trøtt!

På tide å lage matpakker! De to minste skal i barnehagen og Maya har siste dag av vinterferie trening med turninga. Ha en fin dag ♥

FIFTY....

Mulig noen blir skuffet nå... Men jeg måtte se den! Syntes de tre bøkene var underholdene, og jeg hadde faktisk gledet meg til filmen. Etter å ha lest flere kritikker skjønte jeg at jeg ville bli skuffet, men vet dere hva? Jeg ble ikke det! Jeg hadde ikke skyhøye forventinger og regnet ikke med et sinnsykt manus, spesielt ikke med tanke på hvordan bøkene er skrevet. Det var underholdene og jeg likte Mr Grey og Ana! Det skal sies at det er helt nødvendig å lese bøkene først. Det var mange detaljer som ikke kom med i filmen men jeg anser som vesentlige.. En litt dypere forklaring for hvorfor han gjør som han gjør, osv. Men sånn er det alltid. Bøkene er alltid best. Også dette regnet jeg med og ble ikke skuffet.. Dro sammen med hun her. ♥

Helgens spørsmål: Har dere sett filmen, eller skal dere se den? De som ikke har lest bøkene, og IKKE vil se filmen fordi ditt og datt og masse meninger skjønner jeg meg ikke på. Hvordan er det mulig å ha så mye meninger om noe de ikke har lest? De som har lest bøkene, men ikke likte de - fair enough.. Jeg syntes ikke den var dårlig. Og - hold dere fast - favorittscenen var da han tok henne med i helikopteret sitt... 

TIL ALLE MINE MED-MØDRE

This one´s for you ♥ Så herlig!! 

Nå er middagen straks klar, vi tester noe nytt fra FINDUS og jeg er spent på om småjentene liker. Det kommer på bloggen i morgen :-) Ellers har vi hatt en rolig dag. Jeg rakk en treningsøkt i dag også, og det føltes bra. Christian jobber sent, og vi er alene i kveld. Maya er med en venninne hjem, og Jenny har med en hjem. Onsdager er "gjøre hva vi vil dag" der ingen skal noe spesielt, og disse dagene er alltid så deilige. Straks barna er i seng så skal jeg legge meg å sove selv. Drømme om nytt soverom som vi skal sette i gang med i vinterferien, å håpe på en god natt søvn. Ha en fin kveld, vi ses i morgen ♥
 

MORNING UPDATE 11.02.15

God morgen! Litt trøttere i øynene i dag.. Jeg endte opp i den lille juniorsengen til OC igjen, med den lille dynen hans over oss begge. Det sier seg selv at jeg ikke får så mye dyne da ;-) Den eneste fordelen er at jeg får kjenne litt på det deilige dynetrekket fra Beach House han har. Den eneste i familien, den lille heldiggrisen. Grunnen til at jeg endte opp der er fordi han hoster så mye. Non stop, uten pause i flere minutter. Jeg vet jo at det går bra, men det høres ut som han aldri får trukket pusten. Da er det tryggest å ligge inntil og se med egne øyne at han har det fint etter hostekulene. 

Det blir litt gamle bilder i noen innlegg. Det strider meg helt i mot, og jeg har en greie at alle innlegg skal ha nye bilder men det er enten å la være å blogge helt, fordi jeg ikke rekker å ta bilder, eller å bruke litt som dere har sett før. Tipper sist nevnte er best for alle parter :-) 

På tross av litt kjip natt er det lykke på kjøkkenet fordi den beste kaffekapselen med vanilje hadde lurt seg oppi kaffeboksen uten at jeg visste det!! Tenk hva en liten deilig kaffekopp kan gjøre med dagen! Og over til noe helt annet.. Vet dere hva! Jeg satt på tribunen å så på Maya i 3 1/2 time i går.. Lett! Skravlet med "tribune venninnen" og rett og slett var alene uten den lille kleggen min. Det var ganske så deilig, og gjør at det er lettere å bære, bysse, leke med tog, kose, pleie og stå 15 minutter i kjøleskapet sammen med han for å se om det er noe han har lyst på.. Med andre ord, vi er klar for en ny dag hjemme ;-) 

Ha en super onsdag! Nå kom det to trøtte typer ned trappen med sovesveis fra en annen verden - hoho! Vi ses ♥♥

REMEMBER THIS..


Åh for noen fine dager kjærsten og jeg hadde i NYC i sommer. Jeg vil tilbakeee ♥

Hele huset sover og jeg sitter å mimrer litt tilbake fra sommeren i fjor. Jeg lurer på om 2015 blir like bra værmessig? Herlighet for en sommer! Jeg gleder meg! 

Astmamedisinen til OC ligger klar, jeg hørte på han da jeg la han et par timer tidligere at det sikkert blir en lang natt. Da er det godt at alt står klart.. Sofaen er full av pledd og puter, og fjernkontrollen ligger klar til å se på brannmann Sam. Blir det lange timer med hoste og tetthet så sitter vi likesågodt nede i sofaen å ser på barnetv. Vi får håpe det ikke blir så lang natt, men jeg er hvertfall forberedt. Nå skal jeg bare se ferdig "verdens beste skijenter" på nrk og så hoppe i seng. Jeg er sliten i kroppen og hodet, og siden jeg har mye fokus på trening om dagen er det ekstra viktig med hvile. Dessuten har jeg et stort fokus på riktig mat, og riktig mengde mat om dagen og da er det lettere å sove når jeg blir fysen enn å kjempe mot det i sofaen ;-) Christian sover allerede, så det er ikke noe støtte i han i kveld heller... 

Håper dere har hatt en fin dag :-)

TURNBURSDAG, ASTMA OG PMS


Liten tålmodig gutt på kjøkkenbenken med medisinen sin..

God morgen! Har dere hatt en fin helg? Forrige innlegg fra meg kom rett fra stuen til venninnen.. Litt sangria og godis, som balsam for denne premenstruelle sjelen.. Lørdagen forsvant i full fart. Formiddagen gikk til forberedelser, handling og laging av kake sammen med Maya. På ettermiddagen brakte det løs med turn bursdag! Vi låne hallen og apparater der Maya trener i ukedagene, og inviterte jentene på turning! Det var en kjempe suksess! Etter to timer med turning så spiste de kake og pølser. Slitne, men superførnøyde etter 3 timer med aktiviteter. Vi hadde med Malin (venninne og turntrener + at hun er kusinen til C) og hun sto for sikring. Det er viktig at barna blir riktig passet på og ikke skader seg.

Lørdagkveld skulle jeg egentlig til Oslo med venninner, men etter barnebursdagen var jeg rimelig kjørt i hodet ;-) Christian og jeg fikk barnevakt i en time og tok en skitur i lysløypa sammen. Veldig koselig :-) Søndag våknet jeg opp og kjente på hele kroppen at jeg bare var sint... Kjenner dere følelsen? Når du våkner og det første du gjør er å være sint? Jeg ble ikke noe mindre sint da jeg begynte å legge meg til alt rotet.. Og støvet. Og gulvet som burde vært vasket. For ikke å snakke om kleshaugene.. Crap! Da var det bare å holde meg for munn og håpe at det ikke kom for mange stygge ord ut. Heldigvis hadde jentene og C en frokostdate så jeg fikk ryddet og vasket i fred. Søndagen avsluttet med middag hos svigerforeldrene og godterikveld med kjærsten. Perfekt.

Inne i mellom slagene har lillebror fått noen voldsomme anfall av falsk krupp / astmaanfall.. Jeg tror det er falsk krupp.. Men siden han har astma (som har vært svært rolig denne vinteren..!!) så blir det litt voldsomt. Natt til søndag så var det snakk om sekunder før vi ringte ambulansen. Hadde jeg ikke hatt sterke astmamedsiiner på pariapparatet klart hadde vi ringt det sekundet jeg gikk inn på rommet hans. I natt var det mer astma og under kontroll, men det blir noen runder med medisiner og nattvåk. I dag blir han hjemme for å lade batterier. Det tar på for en liten kropp. 

Det var min helg, kort oppsummert ;-) Vi ses senere!

U MAKE ME SMILE

Jeg mener alle mine gode lesere.. Jeg tror kanskje jeg har de mest hyggelige leserne av alle!

I morgen blir en litt roligere dag enn i dag, og da skal jeg svare på et par kommentarer og mail. Jeg har ikke rukket det de siste dagene, men jeg har ikke glemt dere. I dag har jeg vært på helsestasjonen med både OC og Jenny, og ettermiddagen ble tilbragt hos svigerinnen i dag også. Det er gull når Maya er på turn og Christian jobber - det blir ikke fullt så stille for Jenny og OC :-) I kveld har jeg trent (trener aldri på kvelden men ble positivt overrasket). Jeg kjørte ekstra hardt på rumpa i kveld, og nå føles det ut som den står i brann!! Hoho, spent på morgendagen...! Vil jeg kunne gå ned trappen tro?

Nå skal macen klappes sammen og jeg skal lage litt digg kveldsmat til C og meg. Han er ute å tester nye ski i lysløypa, og kommer inn døren hvert øyeblikk! Heii så lenge! ♥

DET BESTE VED AT SVIGERINNEN HAR FLYTTET I STORT HUS...

....Er at vi kan komme på besøk akkurat når vi vil!! Rett etter barnehagen og skolen har vi spist middag, gjort lekser, sett på barneTV, tatt kveldbad og spist kveldsmat. Nå kom vi nettopp inn døren og det er bare å putte barna rett i seng. Passer meg perfekt siden jeg skal videre ut for å møte venninner! Endelig litt venninnetid med jentene mine fra den gærne ungdomsstiden ;-) Vi holder sammen i tykt og tynt ♥♥♥

SKIDAG


Om jeg så bevisst hadde ønsket å være sur og sint, hadde jeg ikke klart det. For et nydelig vær! Jenny har overnattet hos Besse i natt og da jeg hentet henne i formiddag så dro vi innom der Maya og klassen hennes var på skidag. Påskestemning!! På tross av litt is og hard snø så var det helt fantastisk. Jenny og jeg fikk så lyst til å stå på ski at vi kastet oss i bilen og hentet våre egne ski også. Jeg har ikke stått på ski etter jeg fikk nerveskade i benet, og jeg er veldig usikker på om det funker eller ikke, men det finner jeg ikke ut hvis jeg ikke prøver. En liten tur med Maya og Jenny burde ikke gi det største utfallet tror jeg. 

Senere i dag har vi hentet OC, spist middag, levert Maya på turn og hentet pappaen på jobb. Nå sitter vi litt i halvsvime og ser på barneTV. Godt fornøyd etter å ha fått noen soltimer i dag.. Måtte det blir flere av de, og mindre regn. Vinteren er vakker med mye snø og sol! 

Ha en fin kveld! Ses i morgen ♥♥♥

KVELDSTUR


For en fin avslutning på helgen. Vi fikk en times barnevakt til OC og tok en tur i lysløypa! Jenny er heeelt frelst, og syntes ski er dødsmorro. Vi andre også, men Jen kunne tenkt seg å ligget med skiene sine på i sengen tror jeg... 

Etter Njårdhallen i dag dro vi hjem og slappet av et par timer før, det var søndagsmiddag hos svigerfar. Ofte går uken så fort at vi ikke rekker å ses så ofte som vi vil, da er det godt å vite at de små kusinene og fetterne samles på søndag og får litt leketid hvertfall. 

Ønsker dere en fin kveld, og en god natt søvn før starten på en ny uke ♥♥♥

PARTY PEOPLE

Topp stemning da bestefar og co kom innom med dobbel discokule!! Nå er gjengen ute på ski, mens OC og jeg tar oss en velfortjent barnetv pause før leggetid. 

MIN DAG FOR DAG ER BESTILT


Jeg har myye på iphonen min, som sykroniseres med ipad og mac, samt Christian sin kalender - MEN det er ingenting som slår en god gammeldags dag for dag bok.. Den roen når avtaler skrives ned for hånd, den finner jeg ikke i noe annet. Denne er fra etsy. Søt, eller hva?

Vi har nettopp kommet hjem fra middag hos venninnen. Barna har storkost seg og jeg også. To fluer i en smekk. Gutta har jobbet. Kvalitetstid ;-) Nå skal det ryddes litt klær før jeg skal legge meg rett ut i sengen. Smertene tar nesten knekken på meg om dagen.. Tenker det bare er spørsmål om tid før det roer seg litt, jeg har hvertfall tatt det nokså med ro i dag. God kveld, alle dere fine ♡

TILBAKE TIL TRYSIL

Hei dere! Har dere en fin juleferie? Vår har vært helt fantastisk, og vi kom hjem fra fjellet for 3 dager siden. Planen var selvfølgelig og blogge som normalt der oppe, men jeg hadde ikke sjans. Med 8 småbarn og 9 voksne så var det ikke akkurat et ledig sekund. Eller de ledige sekundene som kanskje var så sovnet jeg på sofaen! Vi har hatt det så morsomt og fint. Stått masse på slalåm, spist deilig mat, hatt leker, både med barna og de voksne! En drømmejul, selv om støynivået var høyt til tider ;-) 

Nå har vi som sagt vært hjemme i 3 dager, og det eneste vi vil er å reise tilbake! Derfor reiser vi om et par timer! Wohoo! Vi får låne hytten vi vanligvis bruker, og da er det bare å kaste seg rundt! Jeg har sjekket YR og tempraturen skal visst være litt hyggeligere enn -19... Takk og lov! Vi skal feire nyttår der, sammen med et vennepar som kommer i morgen! Jeg tar med meg macen, og håper det blir tid til bilder og updates, nå blir det tross alt bare 3 barn og muligens bedre tid :-)- 19 i bakken siste dagen jentene og C sto.. DA er det viktig med riktig krem, lag på lag og riktig klær! Den kulden var ikke noe for meg og OC, men de andre 3 klarte seg fint i et par timers tid.. Hardcore jenter, og stolt mamma!


Mine beste vintersko fra UGG.. Jeg er helt avhengi av gode varme sko pga det slitne og kalde benet mitt. Det stivner fort pga nerveskaden, og jeg kan ikke fryse. Jeg har funnet ut at disse er de beste alternativet på kalde dager. Hvilke vinterstøvler bruker dere?Nå må jeg pakke!! 

PS. Stolt mamma som skriver.. Har dere sett hvor flink Maya har blitt? Hennes nyttårsforsett for 2014 var å klare bakover bro alene, og i går gikk det! Den jenta er så målbevisst og jeg er stum av beundring! 3 dager før nyttårsaften, og hun bestemmer seg for at nå skal sprerren bort, og hun SKAL klare det! Filmen ligger på instagram! "lykkemamma". Maya rocks! 

20.12.14 // SNAPS
Like etter dette bilde ble tatt og vi hadde spist tomatsuppen vår, kom Maya med det geniale forslaget om at vi skulle kjøre gjennom hennes styrkeprogram fra turningen.. Jeg VET jo at det er tungt, men hvor tungt kan det bli når en seksåring har regien? 30 minutter senere ser jeg ut som en overkjørt rotte.. Assa HJELPES! Jeg trodde jeg hadde en sjans til å holde koken siden jeg trener litt selv, men den gang ei.. Jeg er helt skutt. Og Maya holdt på å le seg ihjel.. Nå maser hun i bakgrunn om at vi skal tøye også.. Særlig.. Got to go ;-)

GOD MORGEN


Vi har sovet leeenge! Det er jo det fjell luften gjør med en.. Nå skal vi spise litt frokost, fordele sengetøy til de andre kommer, ut å leke i snøen og vente på folket! Det blir ikke bakken i dag, noe dristig med 3 barn, og kun meg ;-) Vi venter på pappaen! Ville bare ønske dere en fin dag, så ses vi senere ♥♥

HAPPY CAMPERS


Sjekk mine 3 små lykkelige skapninger! Endelig kommet frem, og de er så spente på hytta! Titte inn i alle rom og gå gjennom hver krik og krok. Nå har vi holdt på med det nokså lenge, og de er klare til å slappe av litt.. Håndball og litt mat i magen, før det er leggetid. I morgen kommer resten av familien, og vi gleder oss! Kan ikke tro hvor fint det blir å feire jul her. Første gang jeg feirer jul på fjellet, faktisk. Det virker lovende ;-) 


Lykkemutters har rigget frem bloggkontoret ;-)

Nå skal vi legge OC, og ta et aldri så lite testbad av boblebadet som står på terrassen.. Jentene har ikke sett det enda, jeg tror de kommer til å gå i taket..! Tipper det blir noe som; "Hvaaaa? Kan man BADE på vinteren??" 

Ha det så fint, og ehm.. HEIA NORGE!

TGIF

Eller vent... Det er J U L E F E R I E ❄︎

OC på vei til barnehagen.. Meget målbevisst. Tror han luktet på lang avstand at det var hjemmelaget rundstykker til lunsj i dag.

Heii! I dag har det vært en BRA dag! God nattsøvn, en tøff og slitsom - men digg treningsøkt, minilunsj med en fin og innkjøp av de aller siste gavene. Da jeg hentet barna tidligere i dag var det bare lykke og deilig følelser! Endelig juleferie!! Dette har vi gledet oss til lenge.. Late dager med familie og venner! Lykkerusen ga seg da jeg skulle få med meg disse 3 barna mine, OG alt de har i barnehagen og på skolen. Assa, jeg har til og med vogn med meg.. Alikvell var det helt kaos og vi brukte hvertfall en time hjem.. Jeg hadde jo glemt alt ekstra som må bli med. Yttertøy, votter, skiftetøy som skal vaskes, sko og støvler. For ikke å snakke om matboksene som har en tendens til å hope seg opp. 

Nå er vi vel hjemme. Ferdig spist middag, og Maya har til og med vært på turnavslutning. Vi pakker inn julegaver og ler av OC som løper rundt i sine nye arvede pensko. Han syntes han er såå fin.. Den gutten elsker sko! På vei til barnehagen i dag fikk jeg forresten endelig knipset bilder av den fine vinterjakken han har fått. Bilder kommer i morgen :-)

Og dere, et triks dersom det blir mye gnål på hjemmefronten i en lang juleferie; Sett på høy musikk! I skrivende stund måtte jeg sette på for å overdøve masete barn. Jeg er faktisk ikke sikker på hvorfor de plutselig begynte å mase, men sekundet etter at Calvin Harris med "blame" (liten pause fra julemusikken) ble skrudd opp så ble de stille. Nå pakker de inn gaver, mens de beveger seg raskt etter musikken og lager små rykninger a.k.a dancemoves. Anbefales! 

Det er på tide å pakke vekk bloggen, før alt julepapiret blir brukt opp på å pakke inn alle tegningene i skapet.. Alle skal få! ;-) Vi ses i morgen!  

OVERGANGEN FRA SYK TIL FRISK


Selveste Mr. OC Jobber hardt om dagen. Mission; bli husets sjef.

God morgen! Det ble ikke akkurat en god natt.. Og nå er det ekstra vanskelig fordi hvor går grensen mellom frisk og syk? Han har vært syk i 1 uke, surret til rutinene sine og nå er det vanskelig å gå tilbake til den gode gamle nattesøvnen. Eller har han fortsatt vondt? Dette er SÅ vanskelig. Denne overgangen fra syk til frisk.. 
Jeg pleier å stole på magefølelsen, og det pleier som regel å stemme. Ofte viser det seg at feberen lusker like rundt hjørnet, eller at pusten hans forverres kun kort tid etter atter en oppvåkning. Jeg tror samtidlig at det er viktig å ikke være naiv, hvis ikke kan hele nattesøvnen skli helt ut.. Ikke så lett det her ;-)

 I dag skal en del saker til årets juleshow med Maya og Jenny sin turning spikres. Gleder meg til å se flinke jenter fremføre det de har øvd på så lenge!
Vi ses litt senere :-) 

05.12.2014

Assa... Er det mulig å være så dum å jinxe hele nattesøvnen min og helsen til OC i forrige innlegg? På et døgn gikk vi fra frisk til betennelser både her og der, begge ørene og det som verre er. Tett og høy feber. Flashback fra vinteren som var. Nå husket jeg plutselig hvor sliten jeg var i vinter, og ikke minst hvor sliten han var. Herlighet så heldig vi har vært som har kommet oss så langt inn i vinteren allerede. Jeg må bare prøve å fokusere på det..

På flyplassen på vei til London.. Mami tar en hvil og jentene leker sten, saks, papir. Den ene litt lurere enn den andre i spillet. Ser dere hvem som viser tegnet først? ;-)

Utrolig nok i mine øyne så kom vi oss gjennom dagen, både til legen, turning og middag, og nå sover alle 3 barna. Christian og jeg sitter på hver vår side i sofaen, litt apatiske og vurderer å hoppe i seng.. Håper lille føler seg bedre i morgen. Da skal jeg ta bilder av han i vinterjakken og dressen sin, som jeg har planlagt i flere dager nå. I dag hadde det vært perfekt å ta bilder ute med all den fine snøen. Spørs om den holder særlig lenge.. 

Håper dere har tatt helg, og at pulsen er i hvilemodus. Vi ses snart ♥ 

Å FÅ KJEFT I VOKSEN ALDER.


Juletreet i ministørrelse fra IKEA er på plass. Vi har ikke begynt å pynte til jul helt enda, men dette ga en god stemning, og et hint om at det snart er på tide. 

Hei dere! Nå ligger jeg strakt ut på sofaen. De to minste er i seng, den ene med øreverk og den andre bare utslitt. Den eldste er fortsatt på turning, men forventes hjem innen en halvtime.. Mannen er på jobb, mens jeg ligger her. I sjokk.. Denne dagen har vært så laang! 

Det startet som vanlig med levering av barna. Det er det alltid jeg som gjør, og stort sett går det veldig fint. Slik som i dag. Barna var vel plassert til riktig tid, blide og fornøyde.. Etter levering var det trening. Etter trening spiste jeg lunsj med Christian som begynte senere på jobb i dag. Etter lunsj nevnte Christian at nå var det blitt så kaldt at det var på tide at bilen skulle stå i garasjen igjen. Han nevnte også at han var så glad for at han ryddet garasjen i forrige uke, og at den var helt ryddig nå. 

Ehh... Ryddig, sier du? Jeg snek meg ut i garasjen og fikk se det jeg hadde håpet jeg hadde drømt. Der var det IKKE ryddig lengere.. Der sto det et brukt stellebord jeg skulle gi bort på finn, to søplesekker med gammelt ræl og en gammel skittentøyskurv, for å nevne noe.. Og jeg som hadde lovet å ikke rote til garasjen, igjen!

Jeg måtte jo gjøre det jeg gjør best.. Lure meg unna, si at jeg skal pante flasker, og få jobben gjort. I siste liten.. Jeg har nevnt at jeg er en "i siste liten - jente" ? Jeg kastet søppelsekkene inn i bilen og kjørte av gårde da det plutselig slo meg. Hvor kaster man denne type søppel? Neimen om jeg veit.. Jeg kjørte til kildesorteringen i Drøbak, men der var det bare papp og flasker. Jeg kjørte til et par steder jeg vet det rives hus, i håp om å finne en pitteliten container så jeg kunne kaste. Nope, ingen container. Crap! Jeg ville ikke komme hjem med bilen full av søppel, med tanke på at han skulle skifte dekk med engang jeg kom hjem fra "pante flasker" turen min.. Det er liksom så typisk meg..!

I det jeg svinger forbi det lokale kjøpesenteret ser jeg TO containere.. TO stykker! Den ene står det PAPP, og den andre står merket med SØPPEL. Jeg er ikke dum, så jeg skjønner at den ikke er ment for meg, men jeg klarer ikke dy meg. Jeg konkluderer med at det er lenge siden jeg har vært rampete, og at det bare skal skje denne enee gangen. Dessuten er det ingen som ser meg heller.. 

Jeg kaster søppelet KJAPT oppi containeren, og spretter inn i bilen igjen. Jeg kjører avgårde, delevis lettet men skyldig da det ut av det blå kommer løpende en mann ut i veien, hvertfall 10 meter etter containerne! Han steller seg foran bilen min, og viser TYDELIG at jeg må stoppe. Crap crap crap - jeg som trodde jeg slapp unna..  Jeg ruller ned vinduet og prøver på det jeg tror jeg kan best. Se uskyldig ut. Det funker IKKE. Han er streng og sint, og spør om jeg jobber på senteret. 
"Eehhhhhhh, nei?" Stortrer det ut av meg. På dette punktet har jeg i hodet mitt flyktet fra min egen kropp, og satt meg i passarsjersetet. Uten noen kontroll så ser jeg meg selv der jeg sitter bak rattet, helt rød i trynet begynne å LYVE, faktisk! What the fuck..! Hvorfor lyver du, tenker jeg!

Jeg sier noe sånn som "Jeg har fått lov av en som jobber her jeg.. Assa.. Faktisk.. Det er helt sant.. Assa.." 
Han ser åpenbart at jeg lyver og spør automatisk "Fra hvem da? Hvilken butikk? Hvilken ansatt er dette"? Jeg svarer skjelven i stemmen at det kan jeg ikke si, det er en hemmelighet.. HEMMELIGHET? Jesus Christ, kan noen redde denne jenta fra å drite seg mer ut, vær så snill - tenker jeg mens jeg holder på å dø...

Han skjønner at nok er nok, og avslutter med at hvis jeg gjør det igjen så anmelder han meg. Herregud, JEG anmeldt? For å kaste søppel i andres søppelkasser? Æh! DET er ikke noe jeg har spesielt lyst til.. Så utrolig flaut... 

Jeg roper som en liten 10 åring "Ynnskyyld" før jeg kjører sprut rød av gårde, undrendre om jeg skal kjøre til blokksberg der ingen kjenner meg, eller om jeg tørr å tusle innom Kiwi. Det kan jo tenkes at alle har rukket å høre hva jeg har gjort..?

Jeg klyper meg selv i armen, og tenker på hva Christian ville gjort i samme sitasjon. Han er alltid så himla kvikk, og svarer så godt for seg. Mens jeg.. Jeg kommer opp med verdens dårligste løgn. Etter mange tanker og frustrasjon så overbeviser jeg meg selv til å dra innom matbutikken. Jeg bør unne meg noe virkelig fint.. Jeg fortjener det nå.. Nemlig en deodorant. For DAMER. Jeg har vært tom i 2 uker, og brukt Christian sin siden - og ja det er helt sant.. Ikke spør.. Noen ganger så går det litt fort i svingene, og da glipper det på forskjellige steder. Denne uken var det å huske å kjøpe min egen deodorant. Herlig, ikke sant? 

Vel hjemme igjen møter jeg Christian utenfor garasjen. Han er klar for å skifte dekk, og åpner bagasjen så fort jeg har parkert. Og hva møter han der? Posene med flasker.. De jeg dro for å pante.. Mitt tilsynelatende eneste formål for turen var å pante tomflasker.. Da ble jeg så sur, rett og slett at jeg bare fortalte han alt sammen. Hvordan jeg trodde jeg var lur og ramptete, men endte opp med å føle meg som en dust.. Hvordan jeg nesten ble anmeldt for å ha kastet søppel i privat container, og at jeg endelig fikk kjøpt meg deodorant igjen. 
Han bare smilte, og ga meg noen triks til neste gang jeg fant ut at jeg ville være rampete.. I tillegg ble han veldig fornøyd med deodoranten. Jeg har jo gått rundt å luktet mann i 2 uker, tross alt..

Neidaså.. Sånn gikk dagen til Lykkemutters.  #hverdag 
// Lik hvis dere også har vært tyven tyven, og gjort noe som ikke er helt lov. 

PS. Jeg skjønner hvor irriterende det må være når folk kommer å later som ingenting å fyller containeren med sin egen søppel. Unnskyyyld.

FREDAGSSTATUS 21.11.14


Min dag: Få 3 stykk på skole og barnehage, trening, dusj, rydding, klesvask, lunsj hos min fine C, endelig ski på skjermen igjen, henting på skole og barnehage, mat, turn for begge jentene, lille kusine M på overnatting, middag, "løvenes konge" filmkveld, barna i seng, kjærstemiddag, homeland, natta ♥

God helg! Ses i morgen ♥♥

OPPSKRIFT PÅ DEN ULTIMATE JENTEKVELD◊ 1 stk god venninne.
◊ Mugger, om du vil) med sangria.
◊ En overfladisk og digg serie, i vårt tilfelle GOSSIP GIRL. 
◊ Ost og kjeks.
  Voliá!


Helgen har vært artig! Fredag var Christian og jeg ute og spiste sammen med pappa og Kana, og overnattet der. Lørdag så gjorde vi egentlig alt og ingenting. Handlet, kjørte C til Oslo og ryddet hus. På kvelden var det 5 epsioder med Gossip girl og i dag var det trening i turnhallen i Oslo. Mange tenker kanskje at det er kjedelig å sitte 3 timer å titte på turn, men for meg er det så avslappende å sitte helt i stillhet uten å løfte en finger!

Nå skal vi på søndagmiddag til svigerfar - Himmelsk å få middag servert! Vi ses i morgen ♥♥

FESTPREMIERE MED KARSTEN OG PETRA

Finfin kinodag med jentene. 
Rød løper, aktiviteter, skuespillerne, godteposer fra nisser, sølvguttene og fine venninner! For ikke å snakke om julestemning! Åh.. Nå vil jeg lage pepperkaker og henge opp julestjernen. Bare vente liiittt til.. Filmen "Karsten og Petras vidunderlige jul" kommer på kino over hele landet 7 november! 

Barna sover for lengst, stup trøtte etter en helg med mye aktivitet.. C og jeg ligger på sofaen og her skal vi bli et par timer til før det er sengen. Vi ses i morgen ♥ ♥

AN UPDATE.


God morgen ♥ Jen er på overnatting hos Onkel Dias og Adrian. Favoritt stedet. Maya har N på overnatting. Jentefnis og godis fra halloweenkvelden.. OC er endelig kvitt alle blemmer i munn etter munn og håndsyke.. C har laget frokost og jeg har sovet 7 timer i strekk i natt. I´m back.. 


For fy f... så sliten jeg har vært. Seriøst. Når jeg ikke makter å blogge engang DA er det like før jeg ber om en seng på psykiatrisk avdeling. Det er utrolig hvor krøll det blir på livet med minimalt med søvn. Jeg har vært fysisk kvalm. Nå er vi over kneika for denne gang, og astamaen er helt ok. For det er et problem. Hver gang virus eller bakterier setter seg i den lille kroppen til OC så slår astmaen til for fullt. I tillegg reagerer han fryktelig på været. Og det værste har ikke begynt enda. Kulden. Men nok om det.. Poenget er; I´m alive. 

Helgen har som vanlig fløyet unna.. Fredag var det først turn, deretter dro jentene på hver sin halloweenfest, utkledd som heks og vampyr! Resten av oss skulle egentlig være med, men OC var så tett og sliten så vi holdt fortet hjemme i stedet. Og godt er det, det var mange skumle småtroll som ringte på. 
I går hadde jeg en intens opprydding på jentenes rom. Skuffer og skap endevendes, og vi kastet så mye ræl.. Note to self; bli flinkere til å kvitte oss med ting fortløpende. Nå vet vi hvor alt er, og ikke minst HVA alt er. Da blir det lettere å ha oversikt når Maya flytter inn på nytt (les, vårt rom) etter jul.
På ettermiddagen var i bursdag til Ludvig (nevø) som fylte 3 år ! 

I dag skal vi jentene til Oslo å se på "Karsten og Petra" sin julefilm. Festpremiere på Colosseum! Dere kan tro det blir stas! 

TERAPI FOR SJELEN


Tar med meg disse fire gutta og stikker til Angelika (svigerinne). Vin og digg på menyen. Just what I need.. Ses i morgen! Da skal jeg skal på posten og hente noen fine ting!! Ha en fin kveld <3 

HAPPY B-DAY BAAS


Denne lillebroren er 18 år i dag. Hipp hipp hurra! 

En finfin feiring er over, og vi har kost oss i kveld. Tenk at han her er 18 år... Jeg er så stolt. Han er en så stor inspirasjon. Måten han har klatret seg opp igjen etter en alvorlig alvorlig slalåmulykke. Koma i mange uker. Måtte lære alt på nytt. Hard trening hver eneste dag, mange timer. Reiser til Danmark og USA for å få det beste opplegget. Blod, svette og tårer. Jeg har ikke ord. Jeg bare bøyer meg i støvet! Mathias, a.k.a Kusko, Mirakelboy eller Baas, som barna sier. We love you!!

Med tanke på at jeg skal opp grytidlig for å skrive oppsummering av døgnet mitt, burde jeg hoppe i seng straks. Må bare benytte anledningen til å virkelig takke dere. Jeg er stum, og føler meg så varm på innsiden. Det hjelper virkelig å høre hva det betyr for dere at jeg deler. Tilbakemeldingene er overveldene og jeg er så glad for at jeg "har dere". Tusen tusen takk ♥ Og tusen takk til dere som deler tilbake. Det finnes så mange mennesker der ute som har så mye å jobbe med. Det er godt å ikke føle seg alene. 

THERE'S A NEW CUP IN TOWNSvogeren min jobber med disse koppene, og jeg er så heldig å ha fått en av han. Den ultimate jentekoppen! Den er fra #joco Den er laget i røft glass (men er let å bære), med silikon rundt. 100% BPA fri og kan brukes i mikro og vaskes i oppvaskmaskin. PS. Den finnes i mange fine farger. PS.2 Dette er et samarbeid med Stilimat Koppen kan kjøpes på bl.a TING. 

Skal si jeg var glad for denne koppen med kaffe i går, da jeg var utelåst i 40 min ..! Dagen ble ikke helt som planlagt, men veldig veldig hyggelig. Nå irriterer det meg at jeg ikke har et bloggekamera. Siden mitt er så stort så orker jeg ikke drasse det rundt, men det betyr jo ikke at jeg ikke vil ta bilder. Uansett.. Jeg måtte utsette treningen fordi jeg var så støl etter lørdagens økt. Så i stedet for å gjøre det vanlige jeg gjør jeg mandag formiddag så ble jeg med venninne C til Oslo en svipptur, i det fine været. Hun tok noen møter, mens jeg tuslet i Oslo's gater, sammen med min firbente venn Millie. Vi avsluttet med en lett lunsj, før vi dro hjem før rushen.. Godt med et avbrekk i hverdagen. Min kan bli ganske A4 for tiden. På ettermiddagen så var det "alene hjemme fest" tendenser her i hus. Venninne C kom tilbake med barna sine, og vi spiste middag. Dere vet når barna er så høyt oppe at de nesten er elektriske? Sånn var 6 barn i stuen min i hvertfall 2 timer.. Vi ble bare sittende tilbake i stuen og se på.. De to minste på 1 år var i himmelen over dansekonkurransen, kakao med krem og alle de blide barna. Fiinfiin dag med andre ord. 

Da jeg egentlig skulle sette meg ned å blogge i går kveld skulle jeg bare en kjapp tur innom naboen og se på den nye etasjen. Vel, 10 minutter ble til 2 timer og vips måtte jeg bare hoppe i seng. Typisk meg ;-) 

Og dere.. I dag prøver jeg på nytt (ref fredagens innlegg). Ahus next! Må bare levere gjengen på skole og barnehage først ♥

GOD MORGEN

Sitter på ahus. Ute regner det.En dag til med undersøkelser.. Gleder meg til i ettermiddag, hjem til det trygge. På vei hit hørte jeg på julemusikk, det slår aldri feil. Med tanke på at det snødde i går syntes jeg det var innafor :-)

MOVIE NIGHT?

I did it! Jeg dro på trening i dag! Jeg skjønte tidlig at hvis jeg skulle gjennomføre måtte jeg dra direkte på trening etter levering. Hvis jeg måtte hjem først kom jeg til å dumpe ned i sofaen og furte over vond kropp. Nå sitter jeg her med vond kropp, MEN med en myye bedre start på uken! Skal sies at jeg snudde 3 ganger, bokstavelig talt. Jeg endte heldigvis opp på Stamina og fikk gjennomført en noenlunde ok økt. Takk for og lov. 

Ingenting annet spennende har skjedd i dag. Jeg har badet, som jeg ofte gjør for å "varme" nervene, og jeg har støvsugd. Jeg har surret litt på nett og jeg har snakket i telefonen med Malin i en time.. Nå skal jeg gjøre klar middag før jeg henter barna. C kommer ikke hjem før etter barneTV, men det går bra - vi får Faffa på besøk ♥

Jeg sitter med et ørlite håp om å dra på kino i kveld.. Pappa ringte meg i går og fortalte om en ny film jeg må se. "Gone girl". Jeg har lest litt, og har kjempe lyst til å ta med meg kjæresten på date. Og når jeg har lyst til noe, skulle jeg gjerne gjort det i går.. Men så var det dette med barnevakt på 5 minutters varsel for 3 barn da.. Hmm, jeg får ringte Dinne eller Baas (Les; Celine eller Mathias - lillesøster eller lillebror)  

Har dere sett filmen, eller lest boken? Her kan dere hvertfall se traileren. 

Ønsker dere en finfin ettermiddag! 

11.10.2014


 Vi er så tøysete Ξ

Og litt trøtte. En fin en var på overnatting, så det ble litt senere enn vanlig, i tillegg var OC våken en del. Det er mest hoste og tetthet som gjør at han våkner, men den ene gangen i natt så satt foten fast mellom sengen og veggen. Stakkars lille pus, da var han fortvilet. Det løsnte seg heldigvis raskt ;-)

Gårsdagen tok helt av.. Jeg pleier alltid å levere ting til bruktmarkedet for barn, her i Drøbak. I går kveld var det levering til dagens salg. Jeg hadde masse, og halve rommet til Casillas var fylt opp med esker med tøy som var for lite. Jeg hadde planlagt å ta en eske per dag, denne uken - men selvfølgelig utsatte jeg det til fredag morgen. ALT skulle tas på 6 timer, og i tillegg var jeg alene hjemme med barna som skulle være på turning kl 16 - 18. Levering av klær 19. FLOTT. TYPISK meg.. Frk. Utsetter... A never ending story ass. Heldigvis fikk jeg hjelp av mamma, som kom til unsettning rett etter kl 12. Vi rakk akkurat å merke alt ferdig. Vi rakk turningen, akkurat. Og vi rakk levering av klær, akkurat. Igjen, meg i et nøtteskall. Mon tro når jeg lærer? En så aktiv dag gjør at dagen i dag blir kjempe rolig. Jeg er ødelagt i kroppen, og det passer fint med sus og dus hjemme.. Vi har ikke beveget oss bort fra huset annet enn i dag tidlig. Jeg måtte jo ned på bruktmarkedet for å lete etter flere "polly pocket", men jeg fant ingen dessverre. Men et ull skjørt fra lille lam, som så helt nytt ut (til 90,-) en marineblå ullkjole fra woolland (30,-) og en lesehest - bok (10,-) ble derimot med hjem.. Bildet av woolland kjolen kommer, den blir helt nydelig til Jenny ♥ 

NATTI NATT


Bildet er lånt av smp.no 

Assa.. Verken OC eller jeg klarer å sove til dette. Det lyner så mye at det lyser opp hele huset. Det dundrer i husveggene så huset rister. For et mektig og skummelt vær! Jeg er ikke lettskremt for lyn og torden, men jeg kjenner jeg skvetter litt til når det lyser og smeller så mye som nå. Noen andre der ute med et voldsomt vær? Håper dere får en god natt hvertfall, og at dette gir seg snart. Natti natt ♥

HOMEWORK WITH MY GIRL


Og kakao til mor..

Hun søte i bakgrunn som ikke får være på bloggen noe særlig, fikk kakao når leksene var unnagjort ;-) Jas ser på Jake og sjørøverne og ligger rett ut på sofaen. Det tar på å starte festen 06... Straks kommer de to siste av gjengen min. Hun ene har vært hos kjæresten sin, mens han andre har jobbet. 

Det har vært en fin dag. Jeg fikk gjort nesten alt som sto på listen min. 

Male rekkeverk √
Bliogge √
Dusje √
Rydde og støvsuge hus
Ta et par telefonsamtale vedr blogg √
Svare på mail √
Foreldresamtale √

 - Legg merke til hvilket punkt jeg ikke rakk. Hmm 

See u tomorrow morning! Da med vinterdress favorites 

LUNSJ HOS SOFIES VILLADere vet hun venninnen som inviterer til spontan lunsj med venninnene lørdag morgen, uten mulighet til å dra i butikken men skal bare "røske sammen noe fra kjøleskapet"? Alle har en sånn venninne. Jeg har faktisk et par, og hun ene var vi på lunsj hos på lørdag. Super womans! Vi spiste i 3 timer..


Jentene har vært hos pappan min i helgen. Masse action og et litt hyggeligere tempo enn hva som har vært her i helgen. Når det er medisiner hver 2. time, og tett gutt blir det fort mye hvile og barnetv. Super kjedelig for to aktive jenter, hvertfall en hel lørdag. Derfor har Christian og jeg vært hjemme sammen med OC alene i helgen. Lørdag jobbet han, og vi ble invitert på lunsj til lille Mie, og mammaen hennes. Et par av mine andre nærmeste venninner kom også. Disse jentene er venninnene mine tilbake til ungdomsskolen og hele VGS. Vi er spredd mellom Drøbak og Oslo, og er alle i vidt forskjellige situasjoner. Ganske morro å se hva slags vendinger vi har tatt alle sammen. Det er disse jentene (+ 3 til som ikke er på bildet) som har vært med meg på all galskap og "dramatikk" i ungdomssårene. Selv om jeg ikke snakker med alle hver eneste dag, så er de så fine, og de er mine ♥ 

Vi tilbragte hele dagen der, mens ute regnet og blåste det som værst. Jeg hadde bare med meg et barn, og det føltes som jeg hadde "fri". Sikkert fordi OC og Mie leker så godt sammen også.. De to tasset etter hverandre med hver sin kopp med cheerios. Så søte!

Lørdag kveld hadde vi kjærstekveld. Kvalitetstid med matlaging, og en himla morsom film. Vi så den "grandpa" filmen til "jackass". Har dere sett den? Den er virkelig på kanten flere ganger, men noen ting er bare så hysterisk morsomt! - Christine, denne mååå du se! 

Søndag hentet OC og jeg jentene i moss, mens Christian malte ferdig terrassen. På ettermiddagen hadde jeg storopprydding! Vinterklær inn, sommerklær ut. Og ting som kan gis bort/selges sortert. TIPS: Det er barnebruktmarked i Drøbak til helgen. Og dit skal jeg sende avgårde myyye. 

Blogguken som kommer? Det blir "24 timer med lykkemutters" igjen, enten tirdag eller onsdag. Eller så er OC frisk, mac er frisk og jeg har masse inspirasjon så jeg tenker det blir en himla bra blogguke! Og med det sparkes uken i gang, og jeg ønsker dere en superfin mandag! (husk å melde dere på konkurransen i innlegget nedenfor)

Tonight.

Sangria eventyret fortsetter! Fin kveld med fine jenter. Koselig hadde vi det i bursdag også, rett og slett en deilig lørdag ;-) Bildet fra bilen er tatt stillestående, just so u know. Ha en herlig kveld dere også! Puss puss

U AND ME BABY

Astmaen slår til for fullt. Opptrapping av medisiner og lange netter. Ikke uventet, men dog trist.. Vi husker og drikker litt kaffe mellom slagene. I ettermiddag skal vi i bursdag! God lørdag fintfolk <3

HJEMMELAGET.

Lykke er å få hjemmelaget eplesyltetøy i gave. Nå er det kveldsmat og Fafa kommer og spiser sammen med oss. <3

HOME AGAIN


Vips var jeg tilbake til virkeligheten! Jeg kan ikke tro hvor fort de 4 dagene gikk.. Vi storkoste oss, men det var jammen meg godt å se igjen småtrollene sine + yndlingsmennesket mitt igjen. Det er så godt å savne hverandre! Jeg tror det er så viktig i et forhold, å huske å kjenne på savnet.. Nå kommer vi inn på mine tips og varmeste anbefalinger for et godt forhold, så jeg avslutter nå. Dette fortjener et eget innlegg, og jeg husker å ha lovet akkurat et sånt type innlegg. Det kommer :)

I skrivende stund løper jeg frem og tilbake mellom stuen og kjøkken. En som spiser lunsj og en som kaster opp lunsj. Eller hun har ikke kastet opp siden i natt, men jeg er alikevel redd vi har fått omgangssyken i hus.. Hvis ikke det var alle de godteribilene jeg kjøpte med hjem fra taxfree da.. Det kan tenkes, jeg så de gikk ned på høykant i går kveld før sengetid. Uansett.. Bort med egentid og tilbake til mammatid ;-) Det føles helt okey, spesielt når en liten barnestemme sier "Flaks du kom hjem mamma.. Akkurat i tide til at jeg måtte kaste opp."

Kom innom i kveld davell, da viser jeg frem hva jeg har handlet på ferie. Det ble faktisk et par ting til mor denne gangen!

08.09.2014


Hei dere! Nå begynner straks ettermiddagen, men jeg rekker et lite innlegg før henting av barn, middag og lekser overtar. Gårsdagen var så fin. Konfirmanten var nydelig, maten var så god, barna var eksemplariske og alle gjestene fikk plass, med et nødskrik! Jeg holdt til og med tale,uten alt for mange tårer. Nå er stuen ren og pen, og møblene har funnet sin plass igjen!

I dag har OC vært hjemme fra barnehagen. Astmaen har inntatt hverdagen igjen, og da er det tungt for en liten gutt å være i barnehagen å leke når det kommer vondte hosteanfall straks han er litt aktiv. Det passet bra siden han hadde time hos øre nese hals - legen i dag også. Etter legetimen spiste vi lunsj med verdens beste svigerfar. En koselig start på uken for oss, med andre :) I morgen håper jeg han er hakket bedre og kan være en liten tur i barnehagen mens jeg ordner meg til avreise på kvelden. Jeg og en venninne reiser til Estepona ved Marbella i morgen kveld. Uten barn! Det er ikke mye jeg skal pakke, det meste er der nede i leiligheten, men litt psykisk forberedelser må til Jeg har jo litt utfordringer i helsen som ikke er spesielt kult å ha når man flyr. Jeg har lært med å takle det, men må alikevell se for meg ulike scenarioer, da takler jeg det meste. 

Håper dere har hatt en fin start på uken. Her skinner solen på tross av en mørk værmelding, og det kan glede en hver. Nyt ettermiddagen, folkens!

VELKOMMEN TIL BORDS


Langbord fra den ene enden av huset helt til den andre. Her skal 40 stk kose seg og feire Celine. 

Det positivet ved å ha en liten ettåring som våkner før seks må jo være alt man får gjort! Klokken er halv ti, og vi har allerede støvsugd hele huset, demontert sprinkelsengen og drukket opptil flere kaffer. Vi har spist frokost og sett en episode av "drømmehagen". OC han sovet lur og jeg har dusjet og krøllet håret. Jeg har fikset håret til konfirmanten og sminket meg selv. I skrivende stund venter jeg på at neglelakken skal tørke mens jeg blogger. Phu! 

Nå gjenstår stryking av en del bunadskjorter, det er nemlig dagens antrekk! Ønsk oss en god dag, og masse sol :-) Vi ses ♥

JA, MÅ HAN LEVA

Ja, må han leva uti hundrade år!

Kjærsten, mannen i mitt liv blir 27 år i dag! I kveld blir det bursdagsfilmkveld med jentene våre. Godis, popcorn og den ekte Peter Pan filmen med Robin Williams. Åh som jeg elsker den filmen! Tror jentene kommer til besvime av spenning!

God fredag alle sammen! Klem i fleng fra meg

WORD.

I miss you!

WAY TO EARLY...


Min lille sopp, hvorfor vil du stå opp så voldsomt tidlig? Halv seks er ingen tid å våkne på. Her i huset så er alt før 06 n a t t a . Jeg trodde det var avklart da du først flyttet inn..!

Nå er vi straks klare for avgang. Barnehagen next! Storesøster gikk for en time siden, nå er det bare lillesøster og lillebror som venter på å gå. OC skal ha sin første lengere dag. Den blir ikke lang, men lang nok til å få med seg to måltider. Jeg er spent, jeg skal ikke si noe på det.. Faktisk litt klump i magen også. Heldigvis har han faktisk de søteste til å passe på seg. Også er han så søt selv, folk kan vel umulig ikke bli like betatt som meg? #typiskmammatankegang 

Når småtrollene er levert så skal jeg prøve å dra meg på trening. Motivasjonen er på BÅNN og jeg har ikke lyst i det hele tatt. Det verker i benet og jeg sliter med å forstå hvorfor jeg skal gjøre noe som gjør det mer vondt. Jeg vet svaret, det er for å stimulere og jobbe med musklene. Det er bare det at jeg ikke føøler det, selv om jeg vet det er riktig. Belønningen når jeg endelig drar er en pakke på posten. Jeg har sagt til meg selv at jeg ikke får hente den ut før jeg har trentn. Nå må jeg snart gjøre det så den ikke blir sendt i retur. Nå tenker dere kanskje at dette er bagateller i en hverdag for mange, men for meg så er dette store steg for meg i perioder som ikke er helt okey.

Men dere, nok sutring! Nå handler det ikke om meg, men om Jen og OC som skal leveres. Når de er levert skal jeg prøve å ta meg selv i nakken, og slepe meg på trening ;-)  Ha en fin dag fine dere, takk for at dere leser ♥

HELT OM NATTEN, HELT OM DAGEN


....jupp! Er det en ting jeg er god på så er det faktisk det! Jeg var hjemme rundt 02 i natt, og opp 07 i dag tidlig. Jeg har ikke sjans til å sove lengere.. Da legger jeg meg heller tidlig i kveld. Så lenge det kun er trøttheten som er tøff, og ikke noe annet så går det veldig greit. Trikset er å kutte ut de gode drinkene ved midnatt og drikke masse vann! Noen ganger lettere sagt enn gjort, men erfaringsmessig så funker det best. Jeg hadde en kjempe morsom kveld i går, med tøys og tull og alt som hører med. Jeg har gærne venninner ;-)

I dag skal vi ta dagen som den kommer. Jeg har et par ting jeg vet jeg må, og det er å vaske klær. Jeg er ekstrem på å la det hope seg opp, og nå er det noen dager siden siste vask. Dumt for med 5 mennesker i hus så blir det mye å hente inn.. Ellers så skal C og jentene spille litt golf, jeg vil prøve å få inn en liten treningsøkt og muligens det blir en liten vaffelfest der vi var i går før ukens familiemiddag med hele gjengen i ettermiddag. Dagen skal nytes hvertfall, og det samme håper jeg dere skal også ♥ Vi ses litt senere :)

DENNE LÅTA ♥

Jeg ble introdusert til denne fantastiske personen for en stund tilbake, og klarer ikke slutte å høre.. Denne er min favoritt ♥

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen, C har laget verdens beste grønnsakssuppe og jeg har faktisk litt høst følelse, tross de 20 gradene som er utenfor. I morgen blir en busy dag, først trening - hvis jeg klarer, jeg er så sykt støl etter øvelsen jeg viste frem på instagram i går, deretter skal vi i bursdag før dagen avsluttes med innflytningsfest på kvelden! Satser på at jeg kommer en tur innom her i morgen, muligens rett fra iphone ;-) Ha en finfin kveld, og kos dere med denne fantastiske låta!

JEG TRENGER EN FERIE


Som mamma sier; "Jeg trenger en ferie etter ferien."

Det er leker, klær og utstyr over fuckings alt. Jeg rydder, men de tar meg igjen. Setter jeg opp tempo gjør de det samme. Hver gang vi er på stranden tar de med halvparten hjem. Jeg tror vi har børstet vekk alt, men de gjemmer det på de rareste steder. Jeg prøver å støvsuge, men til ingen nytte.. Hyttelaging, ommøblering, basar, lego, you name it. For ikke å snakke om han minste sine sommersyssler. SKO - han elsker sko! Og river ut ALLE hvertfall 1 gang per time. Leverer de pent til de som eier, over hele huset. Hvis jeg rydder de på plass syntes han det bare er gøy, da kan han jo gjøre det engang til. Siden vi jobber mye med dotrening om dagen er han over gjennomsnittet opptatt av doruller.. Han putter det i do, på trappa, i sofaen.. Overalt! Han deler det opp i små biter og strør det rundt..

Når kvelden kommer og alle endelig sover har jeg ikke ork til hverken blogging, trening eller noe. Og skulle jeg orke noe så blir det sene kvelder på terrassen med fine mennesker, og litt godt i glasset. 

Men dere! På mandag begynner jentene på SKO og bhg igjen! De gleder seg, jeg gleder meg!! DA blir det andre boller da.. Herregud som jeg gleder meg til å vaske gulvet. Om drøye to uker begynner OC i barnehagen også. Inntil da skal vi kose oss hjemme. PS. Jeg er klar over at det mest sannsynelig ikke kommer til å skje. Han er overmoden for barnehagen, og kommer sikkert til å kjede seg i hjel når jentene er borte på dagtid. Jaja, godt han fortsatt sover en stund på dagtid. 

Nå skal sekken pakkes og vi setter kursen mot stranden. Det positive ved stranden er at jentene bader så mye at de blir slitne til kvelden. Jeg bader sjæl jeg, det er jo så varmt i vannet!

BADEDAGER OG VARME KVELDER

God morgen folkens! I dag var det tungt å stå opp! I dag skal jeg nemlig draaa meg selv + tre kids ned på trening igjen. Har hatt 2 uker fri med unntak av et par økter, og det merkes både på kropp og sinn. Jeg er livredd for å "slutte" helt som alle de andre gangene jeg har begynt å trene så nå må jeg bare. Jeg blir enda svakere i benet etter en pause på 2 uker, og det er ikke bra. Derfor skal det trenes FØR strandliv med is, og det som følger med. 

I går kom kjæresten min hjem, han har gått glittertinn i helgen. Jeg kjenner det stikker litt i magen av misunnelse. Jeg elsker å gå i fjellet, men jeg er usikker på om jeg noen gang vil ha kropp til å gjøre det igjen. Dumt å fokusere på ting man ikke kan, når det er så mye som man faktisk kan. Så skjerpings der.. I går kveld tilbragte vi nok en kveld på terrassen sammen med solnedgangen. Ikke så rart når det er 27 grader ute så sent.. Nå er det bare å puste inn sommerluften og nyte dette. Før vi vet ordet av det så er det over.. 

I dag skal vi som skrevet på t r e n i n g - skriver det igjen så jeg ikke kan lure meg unna. Der etter skal vi på en koselig sen frokost før vi inntar stranden. Jeg ELSKER å bade i havet, og det gjør barna mine også, det er ennstemmig hva vi gjør på varme dager som dette. Maya svømmer selv, og Jenny svømmer som en liten fisk med svømmeringer så vi svømmer ut til brygga. Jentene syntes det er så spennende at øynene nesten snurrer rundt. Svømme til et sted der til og med mamma ikke kan stå (ikke det at det er så utrolig, jeg er kun 1.60 høy, men det vet ikke de, hah!) Ha en fin sommerdag fine dere!  

GIRLS WEEKEND

Og OC da! Ellers har det vært en skikkelig jentehelg. C har hatt sin årlige tur til Galdgøpiggen mens vi har vært på stranden fra 11 til 18, spist god mat, vært sent oppe og sett på filmer. 
I går hadde jeg besøk og vi satt på terrassen og løste verdensproblemer med hjemmelaget pizza, kald øl og masse digg. Livsviktig med sånne kvelder!

Nå skal vi pakke sakene nok en gang å flytte ned på stranden for dagen. Det ser virkelig ut som jeg er på flyttefot med vogn, tre barn, frysebag, 2 strandstoler, parasoll og håndklebaggen. Når jeg ser andre som ikke har det samme livet så blir jeg noen ganger litt misunnelig. Tenk å dra på stranden med kun sin egen lille bag? Jaja, om noen år... Ellers ca 13 år tipper jeg, da ser dere meg meg nylakkerte negler, en bok og en søt strandveske under armen ;-) Nå må jeg begynne å laste inn i bilen! Sirkus Nordby skal på stranden!

NY BABY I FAMILIEN

Vi har blitt tante og onkel i natt!! Feirer med cava på gardemoen, NYC next!

MORGENBAD OG SNART NEW YORK BABY


"Opp og hopp barn, nå drar vi på träning, også kjører vi til Torkildstranden å tar et lite morgenbad!" Lykkerus!

Og vet dere hva annet som er lykkerus? New York City in two days!! Holysmoly, tror ikke jeg kommer til å få sove.. Assa, 6 ish timer i fly, alene med kjærsten min - vet dere hva det betyr? Det betyr ferie! Ingen barn som roper mamma, ikke som må på do (annet enn meg selv, men det kan jeg takle) ingen som plutselig er sulten, har dotter i ørene, osv osv.. Listen er eviglang over ting man må regne med på flytur med 3 små. Misforstå meg rett, jeg ELSKER å være på ferie med barna mine, men da blir det ekstra deilig å fly alene når stort sett flyr med en liten barnehage. Og dere, dette var bare om flyturen. Jeg kan ikke engang begynne å fortelle om alt det jeg gleder meg til når vi lander. Vi blir i 4 dager og da skal vi få tid til shopping, Katy Perry i madison square garden, drinker, lange lunsjer og alenetid med yndlingsmennesket mitt. Vi skipper alle turistattraksjonene, det kan jeg ta en gang jeg har bedre tid, og er klar for å stå i kø.. I forkant av turen så googler jeg som en gal for å finne ut av hvilke ting man bare måå handle. Merker som er billige, ting jeg virkelig har fortjent, osv osv. Uendelige forklaringer på hvorfor jeg burde kjøpe meg hvertfall 3 par sko, en veske og haugevis av nytt treningstøy. Om dette skjer spørs om lommeboken er enig i, men jeg har likevell en ønskeliste. Slenger den ut her om litt. Men før det så stikker jeg på trening, og tar et morgenbad sammen med de fine barna mine. OC blir på land da, han er fortsatt litt i sjokk etter gårsdagens hendelse. Ref. innlegget under. Ha en god start på lørdagen så lenge! Gjør noe som gjør det GLAD!

9 DAGER TIL....

Jeg er her. Oh yes. Me and my man.. Tips anyone? Christian har vært der flere ganger, men aldri jeg. Jeg har bare landet og reist videre, aldri dratt inn til Manhattan.. Herrreguuuuuuuuuuud som jeg gleder meg!!

LA FAMILIA PÅ TUR

Mine fine på ekeberg gård forrige helg. 8 barn, to nære kjære svigerinner, tre svogere, min kjære svigerfar og kjæresten. ELSKER å tilbringe tid med disse. Det skal jeg faktisk i kveld. Og det uten barn! A har bursdag i dag, og hun skal feires! Woohooo! GOD HELG!!

SNAPSHOTS FROM THE WEEKEND

For en fin helg, og tenk at vi får morgendagen også! Vi har vært i to bursdager, hatt vinkveld, familiemiddag og kjørt 10 km på elipsemaskinen som jeg trodde funket for kroppen, men skar seg totalt. Den delen var ikke like bra da.. Nedtur og kun timer etter så funket ikke benet mitt og jeg hadde smerter fra helvete. Note to self; ligg unna slike type cardio maskiner, styrke holder.. Nå skal barna i seng og jeg skal møte kjærsten på terrassen for litt egentid. I kveldssolen. Ganske fint igrunn!

FREDAGSSTATUS + DAGENS LYKKEMAMMA


Kjole fra USA / Favorittsko fra ALDO (2 år gamle) smykke fra secrets by B ♥

Hei sola! Velkommen tilbake! Det var lurt med noen regndager men nå er jeg jammen glad du er tilbake! 

Nå sitter jeg og banker nedpå en stor bolle med kylling og salat. Fy søren, jeg blir sååå sulten av å trene. Fysen også! Dårlig kombo, men men. Jeg er ferdig med dagens styrkeøkt, og det var tungt.. Og vondt.. Når jeg trener for ofte, eller for tungt eller bare belaster for mye så kommer betennelsen før jeg rekker å snu meg. Det setter meg ut i hvertfall en uke, og jeg må gå på sterke betennelsesdempende. Jeg kjenner det er vanskelig å holde igjen for jeg vil så gjerne gi full gass, men benet holder meg tilbake. Men, som jeg har sagt så mange ganger før - sånn er det bare. Håper bare det ikke vil være sånn for alltid.. 

Nå er det noen rolige timer med kroppen i vannrett stilling før ettermiddagen settes inn. Det siste året har jeg merket at barna begynner å bli store. Men enda så er de jo ikke så store.. De er jo bare 4 og 6 år, men har sine greier likevel. I dag skal Maya på turning kl 15, og Jen skal på overnatting til kusinen sin i Oslo. Først kjøring av den ene, og så den andre.. Og det med OC på slep, som ikke vil gjøre annet enn å leke med ball og utforske verden. Hvertfall ikke sitte i bil! Heldigvis er det litt lettere når han har besøk av jentene bak også. Da er det leven skal jeg si dere, med 3 barn i baksete! 

Uansett, vond kropp og full-fart-ettermiddag så er det fredag og helg, og det skal nytes. Spørs om det ikke blir et lite glass vin på terrassen i koselig selskap etter barna er i seng. Lykke skal spille golf på kvelden og det må jo bare bety vin+venninner ♥ Jeg har forresten gjort noe superfint med macen min! Viser dere i morgen. Noen kan sikkert tenke seg hva det er ;-) Ha en nydelig fredag!! 

03.06.2014

God morgen! Her er vi i full gang med frokost, finne frem dagens antrekk og fixing av hår! Dette er det Maya og Jenny som styrer med, mens OC og jeg sitter litt i sjokk å ser på galskapen. Det er ikke tvil om at jentene regjerer på morgenkvistene hvertfall. Om litt må jeg begynne å forberede for avgang til barnehage og skole, og da må jeg på banen og rette litt på musefletter og hjelpe til med pakking av sekkene. Egentlig så gjør de mye selv, det er noe vi har jobbet mye med og får igjen for nå..  Flinke bertene. Er dere flinke til å la barna gjøre ting selv, eller blir det at man gjør ting for de? Det handler jo mye om tid også. Det er jeg klar over. Med tanke på dere som skal være på arbeidsplassen 08 sharp. Det er en vanskelig balansegang hvertfall!

Nå skal morgenkaffen nytes før dagen settes igang. Ha en fin dag!!

KJÆRSTETUR

Hva de driver med? Jo, dere vet. Det vanlige. SPARKER BALL! Det er ALT OC gjør. Kan det være navnet Casillas som er trollbundet?

Tar med meg denne fine (ikke den minste, men den største altså) og stikker på kjærestetur til Son spa, jeg. Halleluja! For å si det sånn.. Vi snakker bobler i glasset, sol, massasje, deilig mat, ingen barn, bare hverandre, osv osv, you know the drill.. Tror faktisk jeg kommer til å sitte litt apatisk å stirre ut i luften mens jeg jobber hardt med å koble av mammamotoren. For den er i gang, i full gang! Det tar ofte litt tid å koble den av. Det er ikke for ingen grunn at jeg våkner av meg selv 06 hver dag, uavhengi av barna. Motoren er på 24 timer i døgnet. Noen andre som kjenner seg igjen? Ønsk meg lykke til med å skru av motoren, så ses vi kanskje på son spa ♥ I såfall blir det litt snaps fra mobilen (evt på instagram - @lykkemamma), og heller en oppsummering når vi kommer hjem. Hvis det passer seg sånn, først og fremst er det kjæresten og meg selv i fokus ;-)

PÅ VIFT

Jeg har kastet ungene i seng, og løpt ned til venninnen med litt godt å drikke under armen! Heaven! Har forresten hatt PT time i dag, og det gikk så bra! Men mer om det senere, nå skal jeg stupe inn i samtalen og kose meg med et glass vin eller to :-) God kveld til dere!

27.05.2014

Good morning! Her er det enda mer kvalitetstid, og det på høyt nivå! Denne gangen med Mays. Resten av huset sover enda, mens vi to morgenfuglene liker å spise frokost i god tid for rushet setter i gang. I dag har vi flere ting på agendaen. Både legetime, trening og foreldresamtale. Når det gjelder foreldresamtalen så er jeg spent fordi Maya skal være med.. Jeg er jo vant fra barnehagen til å være alene med lærer/ped.leder, men fremover skal eleven være med. Spennende for oss begge! Nå skal macen legges vekk og vi skal fortsette samtaler om "hvem som mener ditt og datt, og hvorfor ting er sånn og sånn.." Skikkelig jenteprat med andre ord, det er godt for sjela det! Ha en fin tirsdag da dere. Tusen hjertliiig takk for at dere titter innom ♥ Jeg tror faktisk jeg bare innrømmer det jeg; I LOVE YOU!

KVALITETSTID WITH MY MAN

Det finnes ingen bedre måte å avslutte dagen på, enn med han her. Han er ikke så ofte på bloggen, men han henger med altså ;-) Dagen har vært preget av sutring, mammadalting, vond kropp og masing. Vi fikk heldigvis et par timer på stranden som var rolige på ettermiddagen, før Lykke kom hjem fra jobb. De var rolige helt til vi skulle hjem, da gråt 3/3 barn...! Nå sover alle sammen og jeg skal skravle med han over her. Min fine! Nå nærmer det seg faktisk 13 års kjærstedag (men litt pauser og vimsing inne i mellom slaga) og 4 års bryllupsdag. WTF!! Hvor ble det av tiden? Jeg er stolt jeg!! 

DAGEN I BILDER //

Hei dere! Nå sitter jeg i sofaen, barn i seng og kroppen verker. Jeg orker rett og slett ikke hente macen for å blogge. Derfor tar jeg det heller her fra mobilen, da er det kun en finger eller to jeg må løfte! Bokstavelig talt. 

De siste 24 timene har vi gjort mye forskjellig. OC har klippet seg for første gang.. Det var virkelig på tide. Det er så rart hvordan man blir blind av kjærlighet, helt til noen kommenterer fakta og drar deg ut i virkeligheten. I mitt tilfelle; OC har gammelmannsveis! Hentesveis på toppen, svært tynt rundt, mens de søte krusete krøllene la deg som en krans i rundt.. I det fakta ble sagt høyt så jeg det klart. Det måtte skje, babyen min trengte sin første hårklipp! Han ble veldig fin, og så mye større ut med engang. Litt stiv i "looken" når det ligger rett ned, men så fort vi løfter det litt så blir det bedre ;-) Er det okey å begynne med voks på en ettåring??

Anyyyyways, nok prat om håret til Casillas... Ellers i dag har jeg trent, laget hjemmelaget tomatsuppe for første gang (den ble supergod - oppskrift kommer) og begynt å slipe terrassegulvet oppe. Vi har en liten lun terrasse i 2 etg, som vi sjeldent bruker. Det er fortsatt brun beis og møkkete planker.. Vell, no more! Nå blir det lys grått gulv, og rent!

Folkens, helt til slutt, om det er noen Jacksons fans som leser! Har dere sett hva som skjedde på Billboard awards i natt? Honogram med Jacksons nye "slave to the rhythm" med the king of pop him self. Jeg visste ikke om jeg skulle smile eller gråte. Helt sinnsykt bra var det hvertfall!

 Hvis dere ikke får sett filmen, så klikk dere rett inn på youtube her

HIPP HIPP HURRA

Gratulerer med dagen mine fine lesere <3 Ses i morgen med bilder fra dagen!

TID FOR HVERANDRE

Oh lord! Gjett hva vi nettopp har gjort? Kjærsten og jeg altså! Vi har brukt gavekortet vi fikk til jul på SON SPA! Et døgn kun til oss er bestilt i slutten av mai. Massasje, deilig mat, hverandre vin og spa er det eneste som står på agendaen. GLEDER meg. Mildt sagt. En liten opptur etter formiddagens innlegg :-) Tusen takk for de varme tilbakemeldingene forresten. Ikke rart jeg føler at jeg har dere i ryggen.. Selv "ungdommen" her jeg bor støtter meg.. Tror jeg.. Da OC og jeg satt ute i sandkassen i dag gikk det en liten gjeng forbi, da de hadde rundet hushjørnet så ropte de "LYKKEMAMMA"!! Da trakk jeg på smilebåndet for å si det sånn! Anyways, ville bare dele dagens gladnyhet. Nå er det middagstid og jeg har laget svigerinnens fiskegrateng for første gang - og ja, fra BUNN av. Det gjør jeg så og si aldri, men nå er det visst nyere tider. Den er visst superenkel så det skal mye til for å bomme helt.. Kommer tilbake med bilder og oppskrift alá Carinekaurin senere. God ettermiddag ♥♥

BLOWN AWAY

Jeg har ikke landet enda! Det var så bra! Gårsdagens konsert med Mr Justin Timberlake tok helt av! Jeg har ikke stemme igjen.. Vi hadde så bra plasser og opplevelsen var helt sinnsykt. Thank u JT <3

I dag har en liten nevø bursdag, han blir hele 1 år og det skal vi feire. Kommer innom i kveld med bilder :-) Enn så lenge, nyyt dagen! Det skal jeg, svever fortsatt på en sky...

ORKER IKKE Å BLOGGE

Denne crazyassmotherfuckakjerringamedstaven er kun innom for å si at jeg ikke orker å blogge i dag. Glemte nemlig å drikke vann i går. Punktum. Ses i morgen!

"VIL DU LESE FOR MEG, MAYA"God morgen! Har dere kost dere med langhelg dere andre som hadde planleggingsdag i går? Det har vi! På torsdag var vi først på trening, før vi dro ned til vakreste byen vi bor i og tilbragte dagen i idylliske velhaven med venninner, glade barn, is, kaffe, lekestativ, store klatretrær og skravling. Perfekt start på 1 mai ♥ Gårsdagens plandag som betyr fri fra skole og barnehage benyttet vi oss også godt av. Christian jobbet så det var kun barna og jeg. Vi startet med å sykle (jentene syklet mens jeg humpet etter med vognen) Maya ned til turninga og så dro Jen, OC og jeg videre til 1 årsdag til lille fineste Mie Sophie. Jeg tok masse bilder, så hvis dere er ute etter ettårsdagjenteinspo som følg meg! Marte hadde pyntet så fantastisk fint, samtidig som at huset er helt nyoppusset, så dere kan jo tenke dere hvor fint det ble! Som ikke det er nok så er Marte frøkna bak Sofies Villa - interiørnettbutikken, så hun har en viss peiling når det gjelder innredning. Bilder kommer ;-) Etter bursdagen syklet vi ned igjen til turningen til Maya, så Jenny også fikk turnet litt. De er bitt av basillen begge to, til mors store glede!! Turn er gøy!! Det eneste som ikke var gøy var denne kroppen.. I går var jeg langt utenfor det som funker for meg, men når jeg er alene med barna så klarer jeg ikke si nei.. "Nei, mamma kan ikke følge deg fordi hun har så vondt". Det funker ikke, hvertfall ikke enda. Jeg klarer ikke erkjenne at det er det beste for meg.. Derfor endte kvelden tidlig med bena høyt og smertesmillende. Jeg kjenner det i dag, men tanken er å ta det helt med ro. Christian syklet på jobb i dag så jeg kan ha bilen, og det hjelper i massevis. 
Hvis kroppen fortsatt henger med etter dagen i dag, så blir det bursdagsfeiring for en herlig venninne i kveld. Det frister å drikke litt bobler og ta på meg en kjole! Blir det helt ille så får jeg bare ta med stokken min ;-) 

Jeg knipset masse bildet Maya og OC denne morningen. En liten fyr som gjerne vil at storesøster leser for han. Er dere flinke til å lese for barna deres? Her i hus burde vi vært flinkere. Lest litt hver dag, men det blir sjeldent hver dag dessverre. Med tre små så går det litt hurramegrundt ved leggetider, og det "passer" sjeldent. #sjerpings ! Derfor er det bra at Oscar Casillas vet å tukte storestøreren sin til å lese! Jenny ble ikke med på leseingen, hun elsker å lese hun også - utifra egen fantasi, men hun sover enda. Husets lille syvsover ;-)

Nei, nå må jeg runde av. Spise ferdig frokosten og starte dagen! Vi ses senere fintfolk!  

29.04.2014


God morgen ♥ Ville bare øsnske dere en deilig tirsdag. Vi er snart på farten, må bare smøre tre matpakker, kle på en gjeng og fikse litt hår. For ikke å glemme å lage frokost. Men først, morgenkaffe mens galskapen regjerer rundt meg. Christian har reist på jobb, så det er bare meg mot de små menneskene mine ;-) Etter levering er det rett på trening for meg og OC. Vi ses senere ♥

HIMLA FIN PÅSKE // BILDERAS


Hei alle sammen! Endelig! Jeg er tilbake på bloggen, og det føles bra! Påsken gikk så fort unna at jeg måtte nyte hvert sekund med barna mine, og tro det eller ei - det tar sin tid å blogge ;-) Nå er hverdagen tilbake og jeg kan gjenoppta min kjære hobby! Jeg har lastet opp en del bilder fra kamerarullen og instagram, og tenkte å dele med dere hva jeg har gjort i påsken:
Trent. Faktisk alle øktene jeg skal ha! Jeg ELSKER styrketrening, og har nesten fått litt dilla tror jeg. Hadde PT time nr 2 i går, og update på den kommer i eget innlegg. Bildet er fra heisen til treningen!

Mens jeg har trent så har barna vært på barnepass. Ypperlig å sette min lille gjeng inn der mens jeg trener. De digger det! 

For å komne oss til treningen har vi syklet. Det er det eneste kroppen min orker på litt lengere distanser med flere enn et barn ;-) Jenny og OC i sykkelvognen, og Maya syklet selv. Måtte sette av tid til å plukke hvitveis, selvfølgelig. 

Lånt klokken til Christian. Sånn går det når han ikke er hjemme ;-) Dessuten syntes jeg nesten den er finere på meg. 

Drukket morgen + lunsj + ettermiddagskaffen i fred og ro, mens jeg ser på barna som hopper på trampolinen a.k.a barnevakten. Oh yes! Om dere lurer; dette er morgenkaffen. 

Vi har vært på middagsbesøk hos fiiiine folk! 

... Med nydelig dekket påskebord!Spilt yatzy. OC har badet masse. Hans favoritt ting!
Trent litt til...
 
Spist påskegodt!

Vært crazy, over my head avhengi av Sons of anarchy. Sett siste sesong, nemlig 6 - og holdt på å stupe. Kan ikke skrive så mye om det, vil nødig gå tilbake til sørgeklær..

Passet på å unne meg litt vin i solen! (Dårlig kombo med trening, men jeg er så glad i påskekos!)

Vært sammen med denne gjengen ♥

Og denne ♥

Funnet påskeegg i hagen!
 
Vært på mer påskemiddager med gode venner ♥

Fortsatt veldig begeistret over mine ikkesånye bord, så jeg har nytet syne av de.

Syklet litt rundt på Herr og Fru.. ♥ 

Det var min påske i korte trekk! Christian var på fjellet hele påsken, mens jentene var litt her og der. Det fungerte bra, og vi koste oss maks begge to - men neste år skal vi være sammen kjenner vi. Det var ting jeg skulle ønske jeg ikke gikk glipp av på fjellet, og det samme med han her hjemme. Man lærer så lenge man lever! Ha en fin dag, folkens! It´s´good to be back!

GOD MORGEN

Hei påskeharer! Har dere startet ferien enda? Her har gjengen min nettopp kommet hjem etter 4 dager i Trysil.. Det var godt å være etbarnsmor noen dager, men det er jammen meg godt å få de hjem igjen. Selv om det er mye arbeid med 3 barn, så er det samtidig mye hjelp. Bare tenk på hvor mye de underholder hverandre, og ikke minst Casillas. I skrivende stund sitter på vår nye, men arvede trampoline rett utenfor kjøkkenvindu. Stor stas for alle 3! Egentlig for alle 5, med tanke på at C og jeg kan sitte i kjøkkenbenken med kaffen i hånden og følge med. Perfekt start på denne onsdagen! 

Senere i dag blir det ei litta treningsøkt. Jeg skal ha ny måling om akkurat en uke! Og ja, RETT etter påske. Det er kjekt i grunn.. Faktisk litt ugreit, men veldig inspirerende da! Og i ettermiddag blir det middag hos fine venner, før C reiser tilbake til fjells med gutta i morgen! Barna og jeg fortsetter påsken her i Drøbak, og blir veldig fint siden store deler av familien er hjemme, og det er meldt opp mot 15 grader i helgen! Ønsker dere en fin dag, folkens! See u soon :-)

DAGENS OCLue "newbie - Kappahl", fleece (sponset) fra "pompdelux", levisbukse fra "junior", sko arvet fra Jen. 

God formiddag! Kanskje "god morgen" for mange, men her sto vi opp kl 06.00 i dag.. OC la seg sent i går fordi vi var hos venninnen og koste oss litt senere enn vanlig. At han er i seng til 21.30 er ikke noe problem, han holder humøret oppe og sover normalt sett i 12 timer på natten, uavhengi av når vi legger han. Veldig praktisk! Men siden jeg jinxet det i går, våknet han selvfølgelig tidlig i dag. Man kan vel si at jeg angrer litt på at jeg hadde sons of anarchy - maraton til langt på natt da.. Aner ikke når jeg sovnet, men det var mellom to episoder - på et tidspunkt så var jeg mellom drømmeland og våkentilstand og klarte ikke skille på virkeligheten! Sånn er det når man ikke gir seg mens leken er god. 

Jeg våknet hvertfall av at lille OC ropte etter smokken sin. Fortsatt i drømmeland med sons of anarchy og Jax i spissen så løper jeg inn på rommet, i den sterke tro om at vi har forsovet oss. At Maya må forte seg på skolen, brødskivene som ligger fryst må opp fort som pokker så jeg rekker å smøre matpakke - at regntøyet som må være rent til barnehagen fortsatt ligger i vaskemaskinen, vått og surt, ikke har blitt hengt opp. Dramatikken når nye høyder med andre ord! Jeg slenger OC under armen og løper brutalt inn på rommet til jentene. Ingen der. Kobler fortsatt ikke at de er på fjellet. Løper ned på kjøkkenet med OC fortsatt hengende under armen i sjokk (han var jo ikke helt våken, men ville bare ha smokken sin) kun iført trusa og håret til alle kanter, på leting etter Christian og jentene. Da slår det meg, mens jeg smiler pent til avismannen på utsiden av kjøkkenvindu - at det er lørdag. Crap! Det er lørdag! Og hele gjengen min er jo på fjellet. utentatt den lille - nå storfornøyde, ettåringen som var i halvsøvne og ville bare ha smokken sin for å sove videre, men nå lysvåken. Jaja, da var det bare å slå på DORA DORA og legge seg godt til rette i sofaen. Han med sin Dora dora og jeg med instagram. 

At jeg ikke lærer.. Dette skjer sånn ca hver 5 lørdag. Anyways.... Sjekk dette søteste antrekket! Jeg må innrømme, jeg er nesten mer opptatt av klær til OC enn jeg var til jentene. Det kan være alderen, eller rett og slett at det finnes så mye kult til smågutter! Det er nok ikke like "rett foran nesa på deg" som med jenter, så man må lete litt og derfor mer gøy syntes jeg. Nå sover faktisk OC igjen og det er jo en fordel ved å våkne tidlig, og jeg skal rett og slett se ferdig episoden av Sons fra i natt. Liiiitt usikker på hvor langt jeg kom ;-) God lørdag folkens!

GLA PÅSK

Hurra for påsken! Den er i gang og vi starter påsken hos kjæresten til OC. Bare meg og han :-) Jentene og C har reist til fjells noen dager, mens vi blir hjemme og feirer påsken i Drøbak. Vi skal ikke feire påsken helt alene altså, de kommer hjem om et par dager.

Har dere forresten husket å bli med på ICA konkurransen? Der kan du vinne 10.000 i dagligvarer - hvis du tar et bilde av deg selv og påskeharen som er på plass i butikken fra 16-18 i påsken (7-16 april)! Bare husk å tagge bildet med #icanorge. En vinner hver dag trekkes på facebooksiden til ICA her

Nå skal jeg ta er stort glass vin med gode venner, for å feire påske ;-) Ha en fin kveld!! Vi ses i morgen!

LAST DAYS

Denne uken har vært bra! Kroppen har overlevd ny hverdag med trening. Jeg er sliten, men jeg har så tro på at dette er riktig. Smertene må bare overvinnes. Lettere sagt enn gjort, men denne uken har det gått greit! Jeg har mye støtte i de kjære svigerinne mine, og det hjelper. Denne uken trener vi sammen, har guttene våre på barnepass sammen, og avslutter dagen - før henting i barnehagen med lunsj, sammen. De har trent lengere enn meg og vet så mye mer, heldige jeg som får så mye gratis input og hjelp! Det gledes stort over en god uke ♥

I dag er det treningsfri, og jeg skal ta det helt piano. Jeg kan kanskje virke svært aktiv, men sannheten er at jeg holder igjen mye.. Det blir en del timer på sofaen når muligheten er der. Hvile, og spare på krefter til ettermiddagen. Trikset er å prioritere. Ikke verdens enkleste jobb, jeg skulle så gjerne vært 10 steder på engang ;-) Apropo, nå er det et sted jeg må være, nemlig følge seksåringen min på skolen! Ha en fin dag, folkens! PS. Har dere sjekket ut de sjarmerende filmene jeg har lagt ut på instagram? Verdens morsomste app, jeg ler så jeg nesten skvetter i trusa!! 

Til slutt; Verdens beste mamma - gratulerer med dagen ♥♥

DIGGER DERE


Det er det jeg gjør! Det er jo ikke rart at jeg ønsker å dele personlige ting med dere, bare se på all omsorgen og de vakre ordene jeg får i retur. Det fester seg rett i hjertet ♥ Det er fantastisk at når jeg åpner min "dør" og skriver om tøffe tak, så gjengjelder dere det ved å skrive tilbake. Jeg får en følelse av å ikke være alene.. Tenk så rart, men så fint. At det er mulig via en blogg? Jeg stusser ofte over hvorfor jeg blogger. Faktisk så har dette vært et tema i hodet mitt både i terapi og når jeg legger meg om kveldene. For å være ærlig så har jeg tenkt ved flere anlendinger at det kanskje ikke er så sunt? Gjør jeg det av riktig hensikt? Både ja og nei.. Nei delen må vi nok vente litt med ;-) Men Ja delen ved blogging er ting som dette.. Når dere forteller meg at jeg inspirerer til at dere skal ta tak i eget liv? DET er sterke ord! Så TAKK for at dere gjør blogging helt riktig for meg. Jeg digger dere!

I dag regner det som rakkern! Jeg prøver å se det positive, nemlig at alt blir så grønt og fint! Planen for dagen er ikke lagt helt enda, men siden jeg har startet med trening så må jeg hvile mye. Jeg gir alt og mer til både psykisk og fysisk med tanke på nerveskaden i benet, så det er viktig å hvile og ikke belaste mer enn nødvendig. Jeg nekter å gå med stokken konstant! Nå sover OC så det eneste som er sikkert i dag er at jeg skal gå å brette klær. Verdens kjedeligste jobb men det må gjøres.. Blæh! Vi ses senere :-) Eller på instagram! Der er jeg @ lykkemamma ♥

Å, en siste ting! Svigerinne C (her er bloggen hennes) har hjulpet meg så bildene ikke blir så blåish i fremtiden. Ser at dette også blir nokså blått.. Er ikke helt rutta på kamera enda, men nå er lysinnstillingene riktig. 

KJERRINGA MED STAVEN

... Ønsker dere en finfin søndag! Her tar vi det med ro og slapper helt av etter en usedvanlig hektisk lørdag med trening, svømming og bursdagsfeiring av yndlings F. Update ang første trening med PT kommer ;-)

TAKK FOR AT DERE TENKTE PÅ MEG

God morgen fintfolk! Først og fremst, tusen hjertlig takk for alle lykke ønsker og tanker ang rettssaken som var på mandag. Nå er det nok ute av verden, og godt er det. Det var min aller første gang i vitneboksen, og det var ikke så ille som jeg kanskje trodde.. Det har nok noe med at jeg bare skulle fortelle hva som skjedde med meg. Det skal sies at det var nokså ubehagelig å bli stilt spørsmål fra forsvarer, i tillegg til å se både den ene og den andre igjen. Men, man må prøve å se "the bigger picture". Jeg og vi var på feil sted til feil tid..

I dag var planen å rekke å legge ut bilder fra lunsjen jeg hadde med en god venninne i går, men macen jobber så tregt så det for bli i kveld. Før den tid skal OC og jeg til astmalegen - og vet dere, jeg gleder meg til å fortelle hvor bra han har vært i det siste! *bank i bordet*. Etter det så blir det kanskje en liten lunsj med mamma, før jeg skal til terapeuten min. For ja, det går jeg til! Og jeg har tenkt på det lenge, dette er ikke noe å skamme seg over - det er bedre å ufarliggjøre det hele. For det ingenting alvorlig galt med hodet mitt, jeg er heller ikke nær ved å "gå under". Mer om dette senere, det fortjener et eget innlegg :-)

Nå må jeg fjerne gårsdagens sminke under øynene, og OC må spise opp frokosten sin. Vi sees litt senere!

I RETTEN


Ønsk meg lykke til i dag. Jeg skal noe svært ubehagelig, men nødvendig. Dere husker kanskje ikke, men jeg husker godt.. Den kvelden i fjor høst da Christian, svigerinnen og storerbroren til C + jeg var på hjem etter en helaften i Oslo. Vi skulle ta nattbussen, og før jeg skjønte noen ting skjedde det noe jeg ikke har lyst til å oppleve igjen. Blind vold. Det gikk greit, men jeg var et døgn på akuttmottaket og hadde vondt i kroppen lenge etter. Dette har gått den riktige veien, og i dag skal vi inn til Oslo for å forklare oss for retten. Jeg gruer meg, men det for bare være.. Dette er en bra ting! 

Så... Wish us luck. 

BURSDAGSHILSEN

Og det er ikke hvem som helst som har bursdag! Det er meg ;-) Jeg sliter forresten litt med Internett her nede, så det blir ikke like mye blogging som ønsket. Heldigvis har vi funnet en kjempe koselig cafe med wifi, den beste isen og store kopper med kaffe! Her skal vi tilbake i morgen også, og da tar jeg med Mr. Mac!

Enn så lenge, ha en fin søndag! Over og ut fra bursdagsjenta, som er i sjokk over å fylle hele 27 år ;-)

BURSDAGSHILSEN FRA STRANDA

Og det er ikke hvem som helst som har bursdag! Det er meg ;-) Jeg sliter forresten litt med Internett her nede, så det blir ikke like mye blogging som ønsket. Heldigvis har vi funnet en kjempe koselig cafe med wifi, den beste isen og store kopper med kaffe! Her skal vi tilbake i morgen også, og da tar jeg med Mr. Mac!

Enn så lenge, ha en fin søndag! Over og ut fra bursdagsjenta, som er i sjokk over å fylle hele 27 år ;-)

GOD MORGEN

Har dere sovet godt? Her er vi oppe tidlig i dag, klar for en dag med langrenn, nærmere sagt: 3 mila i kollen! Hurra! Vi skal heie på jentene i dag! Christian og jeg tar med jentene inn til oslo, mens han lille nedenfor skal få leke med mommo. 

En en de morsomste tingene å leke med. Sinkboksen full av kapsler!

// Ha en fin søndag, folkens! Vi ses i kveld!

HVERDAG

Æ! Bebisen blir 1 år i morgen. Jeg kan ikke tro at det har gått et år allerede.. Vi har startet uken veldig rolig, og virkelig kost oss med at han er frisk. Nå begynner ettåringen i han å virkelig komme frem. Det er utrolig hva normal okssygentilførsel gjør ;-) Han er fortsatt mammas lille klistremerke da, helt til pappaen kommer hjem fra jobb ;-)

En annen ting! Jeg har klippet meg! Litt sånn lang bob-isj.. Jeg er kjempe fornøyd, og det var sååå deilig å slippe det lange flokete (jeg rekker jo aldri å gre og fikse meg så mye jeg skulle ønske). Jeg skulle gjerne visst dere bilde, men det må vente til neste innlegg! I skrivende stund sitter jeg nemlig å venter på at HJEMME fargen skal vaskes ut. For første gang på 10 år så har jeg brukt hjemme farge. Den aller første gangen, som er 10 år siden så ville jeg bli blond i mangel på ting å gjøre. Jeg hadde husarrest for å stjele og drikke alkohol, og kjedsomheten tok meg. Jeg ville bli blond (jeg er naturlig mørk) men ente opp GRØNN. Jeg tror mamma så på det som en ekstra straff, eller bare KARMA for hun syntes ikke det var like krise som meg. Og siden jeg hadde husarrest fikk jeg jo ikke dratt til frisøren med det første. Traumer altså ;-) Siden da har jeg ikke rørt hjemme farge før i dag. Hun som vanligvis farger håret mitt er i permisjon nemlig! Og hun jeg klippet meg hos farger ikke riktig enda! Vi får satse på at dette går bra ;-) 

Hvis det blir bra og jeg har tid så kommer jeg innom senere i dag med bilder! Wish me luck! 

02.03.2014

Hello! Vi er offesielt over kneika og OC er mye bedre. Null feber, og fin pust! Hurra for det! Nå kjenner jeg hvertfall at jeg verker etter å komme meg ned til varmen så han kanskje kan slippe en runde til... I dag vi bare vært hjemme, menst Mays har vært i bursdag. Det blir fort at hun har flere planer enn oss andre, og at Jenny blir igjen hjemme. Det er helt naturlig, men da er det kos å gjøre litt ekstra stas på hjemmekosen. Vi har perlet armbånd og kjeder til hele slekta, og lekt med plus plus. I ettermiddag skal hun være med kusinen sin til Oslo, og resten av oss skal til svigerfar på middag - som vi gjør hver søndag. Luksus! 

Nå må jeg rydde opp alt rotet vårt og gjøre klar fireåringen min før hun skal avgårde! Ha en delig fastelavenssøndag! Her ble det ikke boller - jaja, kan ikke få med seg alt!

SEE YOU IN FIVE YEARS?

Noen dager.. blir jeg nesten sprø! Jeg føler meg AKKURAT som damen på bilde under. Altså, jeg tror faktisk noen har sett inn mitt vindu og tegnet ut i fra det! Barna hver for seg har ikke vært så mye, men kombinasjonen av 1 stykk frøken som er sulten, rastløs og kjeder seg - 1 stykk syk lillebror som helst vil sitte som et plaster inntil meg - og 1 stykk frøken som helst vil diskutere alt, og er blitt veldig selvstendig. Så selvstendig at når leksene skal gjøres så gjør hun likså godt 4 ekstra sider, mens jeg ser vekk i 20 sekunder. Det er tross alt hennes mattebok. Og nevnte jeg at Christian er bortreist et par dager på jobb? O store idylliske trebarnsmortilværelse! He he ;-) Nå kommer jeg til det punktet i innlegget der jeg skal skrive at nå sover alle tre søtt, mens jeg ligger i sofaen med kakao og leser en god bok. Vel, sånn er det ikke i kveld. OC må holde mammaen sin med selskap. Når han legges ned i sengen (på tross at den er bygget opp) hoster han og pusten tetter seg fort.. Da er det best å være litt lengere våken, og håpe at medisinene roer det etterhvert. Nå har paraceten kikket inn og roet den høye feberen, så nå han ikke vil sitte stille. Nå lugger han meg i ammeluggen, river i ledningen og trykker på alle knappene på macen så dette innlegget har tatt 1 time.. Tror jeg bare må kaste inn håndkle og gi sønnen min litt oppmerksomhet, mens vi ser på paradise hotel ;-) Jajaja, dårlig underholdning men det er deilig å sitte å måpe av all galskapen som vises på TV noen ganger! Vi ses i morgen da, or in five years...? // EDIT // Klarte ikke se lengere enn 10 minutter av paradise.. Gjesp... Jeg tror jeg har blitt for gammel. 

LØRDAGS SYSSLER OG TANKESPINN

Heiii mine fine trofaste! Jeg forstår at når jeg gjør noen av dere bekymret er det påtide med et lite innlegg. Så først av alt, vi er okey alle sammen ♥ Jentene og C er friskesomfisk, mens OC og jeg er litt av og på. Faktisk så er det jeg som har vært mest syk denne runden. Takk og lov! Men med litt sykdom etter en laaang vinter, ja egentlig et langt år så følger disse "syntes fryktelig synd på seg selv" følelsene.. Og de følelsene har ingenting på en blogg å gjøre. Derfor følte jeg for å gjøre med litt anonym, verken svare på mail eller noen ting og kun forsvinne litt. Det har jeg klart, og nå er jeg ferdig med det! Godt denne fasen går fort over! Kanskje det var et siste forsøk på ei litta vinterdepresjon? Det ville ikke vært rart med tanke på det forferdelig kjedelig været som er om dagen.. Hjeeelpes som jeg gleder meg til vår! 

Men dere, trikset er å se fremover og jeg har jammen meg mye å se fremover til i den kommende måneden. Jeg skal lage bursdagsfest for OC som fyller 1 år 5 mars, også har jeg selv bursdag! 2 bursdager på en måned og den ene er min, det kan ikke bli annet enn bra! Om jeg er veldig heldig så snikes det inn en liten tur til Estepona også! 

I dag jobber C, mens resten av oss er hjemme! Vi har nettopp kost osss med pizza og nå ser Tuppen og Lillemor på en film. Eller kranglebøtte 1 og 2 - om du vil. Jesus christ assa, noen dager krangler de mer enn jeg trekker pusten. Stakkars leieboeren under oss, han må jo lure på om jeg er sinnsyk..! Anyways, nå nyter jeg en stille stund med OC sover og jentene ikke nebber, og leter etter inspirasjon til 1 års dagen. Pynt og kaker. Ballonger og pom poms! Jeg er litt usikker på om jeg skal kline til med skikkelig pyntet feiring eller ei. Det er jo ikke akkurat som han bryr seg om jeg har bannere eller ei? Så lenge han har en ballong er han fornøyd.. Hva gjorde dere? Ble 1årsdagen feiret med brask og bram? Kjenner jeg meg selv rett så klarer jeg ikke la være.. Det er jo siste 1årsfeiringen jeg får arrangere! Hvis jeg finner masse fine bilder legger jeg ut litt inspo til dere :-) Ha en fin lørdag! Og.... HURRA FOR GULLJENTENE!! 

LOVEIPHONELOVEIPHONE

Holy smoly its back! Nå har jeg hatt samsung s3 - eller no, i tre uker og jeg har vært mer fornøyd enn forventet faktisk.. Så fort man lærer seg samsung så er den på mange måter mer brukervennlig enn iphone. MEN den er så stor... OG kamera er ikke på langt nær så bra som på iphone. Som den aktive instagrammeren jeg er så trenger jeg et godt kamera. Da jeg fikk den nye iphonen i hånda i går så føltes den som pitteliten, og så fin. Makan til kjærlighet til telefonen sin a gitt!
Er det irriterende at jeg ikke har tatt av plasten på skjermen? Den skal være på litt til, helt til Christian kommer hjem med en skjermbeskytter og et deksel ;-) Jeg har en historie bak meg med myyye ødelagte telefoner, nemlig. 

Nå skal jeg legge meg ned på sofaen så lenge OC sover. Jeg er ikke helt i slaget og hviler når jeg kan for tiden. Jeg syntes kombinasjonen mellom personlig og privat her på bloggen er veldig vanskelig om dagen.. Jeg driver å jobber med meg selv om hvor linjen skal gå. Jeg føler jeg har en fin linje når det gjelder barna mine, men når det gjelder meg selv så har jeg alltid delt mye mer. Nå tar fødselsskaden en stor del av hverdagen min og det er egentlig naturlig å dele dette, men samtidig det mest private i livet mitt. Inntil jeg finner min "vei" gjennom dette så håper jeg dere ikke irriterer dere for mye over "sutring", men heller er litt tålmodig ♥ Until next time, have a nice day :-)

MAMMAS LILLE HJELPER


Mammas lille hjelper med bleier til OC, flagg for å ta imot mommo på flyplassen, leker til OC til bilturen og sin egen kos som hun kaller "mmhmm". I tillegg hadde hun på seg det fineste hun vet, i anledning mommos hjemkomst. Nemlig den nye boblejakken hun fikk i bursdag fra bestefar og bestemor, de deiligste uggsene med ulllll  - i følge henne selv, nye fine luen fra farmor og min gamle hvite kjole med blonder fra jeg var liten. En lykkelig liten 4 åring. Mens vi ventet på flyet spiste vi en is og snakket om morgendagens fireårskontroll. Hun gleder seg til å vise at hun kan hinke.. Og plystre.. Fireåringer er herlige. Og min er aller aller herligst ♥ Takk for i dag Jennymin. Mammaen din elsker deg! 
// Lik hvis du er enig i at fireåringer er fantastiske små mennesker! 

OPPDATERING FRA HELGEN

God morgen ♥ Vips var helgen over! For å si det sånn, den har ikke akkurat føltes som VIPS altså. Christian dro lørdag ettermiddag, og resten av den dagen gikk egentlig til måking av snø. Great! Det hadde jeg ikke tenkt på, hvem skal måke vekk den uendelig mengden med snø? Ikke Christian hvertfall, han satt på flyet til Spania! Det gikk bra, jeg liker egentlig å måke hvis jeg ser det som en treningsøkt. Det jeg IKKE liker er når jeg er ferdig på høyre siden av gårsplassen, titter bort på venstre side og ser at det jeg måkte vekk for 10 minutter siden ikke syntes engang.. DA blir jeg misfornøyd og sur.. Og DA er det dumt å ikke ha et annet voksent menneske å ta det ut på. Barna spratt fort i seng av seg selv da de merket stemningen etter snømåking, for å si det sånn ;-) 

Natten gikk bra, OC var kun våken et par ganger. Det er veldig lite med tanke på hvor tett han var. Feberen ga seg utover natten og vi sov egentlig ganske godt. Søndag morgen sov hele huset litt ekstra lenge. Eller nå lyver jeg, OC og jeg sov lenge... Jentene så på barneTV og lagde frokostblanding til frokost selv. (def. på lenge er 08:30 her i hus) og da resten av oss våknet og fant ut at OC fortsatt var feberfri og egentlig ganske pigg var det bare å juble, og komme oss ut av huset! Det gjelder å være i aktivitet så vi ikke kjeder oss. For da blir det fort krangling og ekstra vanskelig for mammaen i huset å oppføre seg som en 26 åring og ikke 3 åring, når den syttende krangelen mellom jentene setter inn. Vi dro til venninnen som også var alene med sine to, og var der hele dagen. De 3 jentene på 4, 5 og 6 år lekte så godt sammen time etter time. Og de to minste var nokså harmoniske de også. Da vi kom hjem på kvelden var det bare å servere litt kveldsmat og rett i seng. Søndag alene med barna, finito. Digg! 

Nå er det hverdag igjen og litt godt er det. Da kjenner vi våre rutiner godt, og ting går som regel på skinner. Vi våknet alle sammen i fin tid før skolen og slapp stress. Det er også en viktig ting når jeg er alene. Planlegg og ha god tid! Siden Jen har savnet mommo så mye den siste tiden så hun fikk være hjemme fra barnehagen. Nå sitter vi i hver vår sofakrok og venter på at JasJas skal våkne. Da setter vi kursen mot gardemoen for å hente Mommo som har vært i India i 4 uker, gjett om vi gleder oss til å se henne igjen! Tror vi må ha med flagg.... 

Vel vel, det var tidenes oppramsing. Jeg er ikke spesielt fan av den slags skriving, men noen ganger er det nesten ikke til å unngå :-) Ønsker dere en FIIN start på den nye uken! Vi sees nok i kveld! 

TRENING OG NY BOK


Hello people! Jeg avsluttet gårsdagen med 1 hel stor plate sjokolade + halve nonstop posen til jentene.. Crap! Startet derfor dagen i dag med en skikkelig spinning time. DET var lenge siden det! I mens jeg lå våken med OC i natt planla jeg uken som kommer som alenemor. Christian reiser i ettermiddag, så hvordan skal jeg klare meg? Nå er alle avtaler, middager og aktiviter nøye planlagt og jeg har i tillegg besluttet at jeg MÅ trene - så langt det lar seg gjøre, men det er høyt oppe på prioriteringslisten. Det gir meg energi og overskudd, og det er jeg nødt til å ha i uken som kommer. Nå håper jeg bare at OC holder seg stabil og at vil slipper lange netter og sykehusbesøk som de forrige gangene. Når det er sagt så syntes jeg han virker bedre i dag *bank i bordet*

Mens Christian tilbringer tid med barna og jeg har litt alene tid så blogger jeg.. Og leser i min lånte bok. Den har ligget her i noen uker men nå er roen senket seg og tiden er inne for å lese. Jeg er nysgjerrig, det er nemlig en bok som er helt på andre siden av mye av det jeg lever etter. Nemlig "kvakksalverne". Boken handler om Ben Goldacre som er en lege, forfatter og kritiker. Han avkler homeopater, erneringsfyiologer og andre som promoterer uvitenskapelige behandliger. Jeg fikk boken av en venninne, som en utfordring. Jeg er spent på om jeg har endret noe syn etter å ha lest den.. Selv har jeg brukt både homeopati og den slags flere ganger i mitt voksene liv. Er det noen andre som har lest boken? Jeg kommer selvfølgelig tilbake til dere når jeg er ferdig! Dette er jo et hett tema! 

Nå skal jeg tilbringe litt tid med hele familien, før han fine ovenfor stikker til Spania og innreder familieleiligheten som vi kommer til å ha mange fine stunder i årene som kommer. Stedet er Estepona! Der var vi på ferie i sommer og elsker stedet! Hei så lenge! 

PUMPET FOR ENERGI

Hei fine mennesker! Jeg ligger helt apatisk under pleddet i sofaen etter helgen. Det har vært så koselig, men samtidig så slitsomt. Litt ekstra siden han lille gutten min på 10 mnd har blitt super mammadalt og vil kun sitte på armen. Dårlig kombo med lav energi, lite søvn og bursdagshelg. Men, alt i alt så har det vært vellykket og 6 åringen er kjempe happy <3 Nå er planen å legge meg tidlig og ta en 10 - timers økt med søvn. Det gjør underverker! Derfor mine fine blogg lesere kommer bilder fra bursdag og det "nye" rommet til jentene i morgen. God kveld <3

MORNING BLISS -


NOT! Jeg er SÅ trøtt og sliten om dagen at jeg ikke fatter hva som skjer! Det er nok bare det faktum at jeg har tre barn, det er mørketid, mye sykdom og styr på nettene og et sosialt liv som kanskje burde dempes et hakk eller to. Jeg pleier jo å takle dette svært bra, men nå kommer påstanden "det er slitsomt med barn" løpende etter meg, hakk i hel.. Fuck! Vel, det er bare en ting å gjøre! Drikke en kopp med kaffe til, brette opp armene og sette igang med dagens gjøremål! Det er bursdagshelg for Maya og det er veldig veldig koselig. Jeg har vært lur og delt opp bursdagene på best mulig måte. Min familie på middag i ettermiddag - da blir vi ikke sååå mange som når vi er begge sider sammen. Barnebursdag i morgen formiddag (vasker i dag, og da trengs ikke det i morgen før barna kommer) og når barnebursdagen er over så flykter vi til svigerfar for søndagmiddag og feiring med svigerfamilien hos han. God idé! 

Vel, nå er det over og ut fra OC og meg! Christian har tatt med jentene til korketrekkeren for aking i Oslo - vi skulle ha vært med men siden OC er astmatett om dagen blir vi hjemme å gjør følgende: 

  • Rydder hus
  • Vasker gulv og bad
  •  Dekker bord
  • Lage kake 

 Likestilling sa du? Anyways, vi ses senere!

GOOD MORNING


God morgen! Natten gikk bra, og hele huset sov fint! Nå sitter de å ser på barneTV mens jeg gjør mitt faste ritualet. Leser nyheter og drikker kaffe. I fred! Egentid. Jeg pleier vanligvis å gjøre det mens de sover, men i helgene syntes jeg det er så godt å høre barnas stemmer i bakgrunn, vel viten om at det ikke er noe stress med skole og barnehage. Vi kan bare være treige!

I ettermiddag skal vi i bursdag til pappa! Han fyller 50 år på onsdag, og skal feires i dag! Flaks for meg fordi jeg skal bort på onsdag - jeg skal på vixen blog awards! Det blir gøy, men hva i all verden skal jeg ha på meg?! Godt det er noen dager til, og at hun jeg skal sammen med pleier å være til god hjelp på det området. I´ll keep u posted ;-) 

Anyways, nå starter dagen! Vi ses senere ♥

SØSKENBARNAS DAG OG PYSJPARTY


Hei folkens! Takk for stor respons på likestillings innlegget nedenfor. Gøy med masse tilbakemeldinger, både dere som er enige, og interessant med dere som er uenige. 

I dag har har vi vært sammen med "gjengen". Og med gjengen mener jeg Christian sine søsken med partner og barn. De fine søskenbarna. Vi har vært ute å aket, og det er noe av det morsomste jeg vet! Etter et par timer i den bitende kulda så gikk vi inn å spiste pølser og drakk kakao. Det er dager som dette som skaper minner i hodene til de små.. Store og små som leker sammen. Forresten, et bilde av meg og to av småguttene fra dagen ligger på instagram @lykkemamma :-)

Nå sitter jeg i sofaen med mac i fanget, med den ene øyet på bloggen og det andre inn på TV stuen. Der sitter det fire 6-åringer. Her i hus er det nemlig pysjparty i kveld! Maya har invitert til overnatting, og alle skal sove over. Det går veldig bra, men jeg hadde glemt hvor mye drama og følelser det er hos jenter på 6 år ;-) Nå sitter de med hver sin godteskål og ser på film, mens de noen ganger avbryter filmen og diskuterer hvor kult det er med livet og sånn.. Mini-fjortiser! Hihi!

Jenny har flyktet ned i gaten til tante og onkel, mens OC sover allerede. Han spiste middag med jentene og ble helt utslitt over alle de store følelsene og ordene som fløy over bordet ;-) Nå skal macen legges vekk og jeg skal sette meg sammen med jentene og kose meg med en kopp kakao til.. Den tredje i dag faktisk! Ønsker dere en FIN lørdag, takk for at dere er innom! ♥-klem fra meg

PS. Det kan se ut som at de gamle innleggene mine ikke kommer over til denne nye. Den gamle slettes snart, og derfor lurer jeg på om dere vil at jeg skal reposte noen av de viktiste innleggene, eller innleggene som betyr mest for meg / fått mest oppmerksomhet? Jeg ser jo på statistikken at jeg stadig får nye lesere :-) Trykk på "liker" nedenfor hvis det er ønskelig så skal jeg stupe ned i det gamle arkivet og blogge dobbelt noen dager ;-)

BAMBI-ØYNE // VIPPE-EXTENSIONS

I want it!! Jeg vil også ha bambi-øyne! Tror jeg da. Derfor spør jeg dere. Er det bra? Det er hvertfall det inntrykket jeg sitter med. Jeg har sett det på 1 av 5 jenter det siste året, det har jo tatt helt av. Jeg har unngått det fordi jeg ikke vil bli avhengi og fordi jeg ikke ønsker å bruke pengene mine på det. Men nå som vinteren er her, huden er blek og jeg til stadighet GLEMMER å sminke meg - da kanskje det hadde vært supert! I dag var jeg på ski storsenter en liten tur, sammen med mamma, OC OC Jenny. I det jeg tusler forbi et av speilene på Gina ser jeg plutselig det grå usminket, på kanten til å se syk ut - ansiktet mitt.. DA hadde det vært fint med vippe-extensions. Slippe å tenke på mascara i det hele tatt. Heaven for en busy trebarnsmor! Så folkens, noen erfaringer dere vil dere? Og er det noen steder i nærheten av Drøbak dere anbefaler? Hvis jeg bestiller meg time så skal jeg holde dere oppdatert med bilder og erfaring, jeg hører jo stadig vekk andre som kunne tenkt seg det!

Hva er vippe-extensions?
Vippe-extensions er vippehår, laget av for eksempel polyester eller silke, og i noen tilfeller minkhår, med forskjellig lengde, ulik grad av bøy, fylde og farge.
Vippe-extensions skiller seg fra de gammeldagse punkt- og remse-vippene ved at de blir limt på én og én på den originale vippen. Limet skal holde så godt, at du ikke mister vippene før dine egne faller av.
(Kilde: Trude Simensen, vippestylist og hudterapeut)

MANDEL I GRØTEN

Her dere ♥ Nå er juleduken på! Litt rød kanskje, men det er godt med litt rødt rett før julaften! Man merker spenningen i huset med en straks 4åring og en straks 6åring. Julen blir bare morsommere og morsommere for hvert år nå, jentene er helt på tuppa! I morgen skal Maya ha julekonsert sammen med koret sitt i kirken, da kommer jeg til å bli helt på tuppa - hva gir vel mer julefølelse enn det?? 

I dag har vi hatt besøk av lillesøsteren min og hennes lille familie. Vi har spist grøt og jaktet på mandelen.. Det var svogeren min som er en skikkelig guttegutt som vant! Her i hus så er ikke premien marsipangris, men en skikkelig jenteleke. Et sånt hus fra "top model" med klistremerker.. Skikkelig jentete! Det er ikke hverdagspremie, men sånn ble det i dag! Dere kan tro resten av jentene (Maya, venninnen hennes, Jenny og kusine Melina) satt med lange lengtende øyne da Svoger V hoppet rundt og var storfornøyd over seieren.. Jeg syntes en sånn situasjon er litt kul egentlig. Jeg syntes det er viktig at barn lærer seg at de ikke alltid vinner, og det å bli en god taper. Det er noe man kommer langt med oppover i årene som kommer. 

Jeg har hørt flere familier som putter flere mandler i grøten så det ikke skal bli urettferdig, hvordan gjør dere det? Er det en mandel og fair game, eller putter dere flere mandler i grøten så ikke skuffelsen skal bli så stor? 

Oscar Casillas har blitt pittelitt bedre, men ikke mye. Jeg lengter etter at pencilinen skal kikke inn, og forventer bedring til i morgen eller så blir det ny runde på legevakten. Kryss fingrene! Nå skal vi ha godis og filmkveld, roen har senket seg og barna er i seng. Hvertfall de store :o) Ønsker dere alle en kjempe fin lørdagskveld! 

PS. Er det noe jeg virkelig skulle ønske (sett bortifra friske barn, fred på jord, osv) så er det å gi alle og enhver som meldte seg på konkurransen i går, en babycall hver. Det var så mange som skrev om hvorfor de trengte, og så mange fine "historier".. Så tusen takk for at dere deler ♥♥

HVA HAR JEG GJORT I HELGEN?

God morgen! Assa, hva skjer? 16 desember og mandag igjen? Forrige uke bare forsvant.. Jeg gikk knapt ut av døren pga syke barn, og plutselig gikk hele uken? Jaja, nå gjelder det å henge med, og sette pris på akkurat disse dagene. Det er disse dagene jeg lengter etter ellers i året - advent og spenningen før jul ♥ Note to self, sett pris på dette! Selv om jentene vekker OC på kvelden, med skravling og fnising. Selv om Maya hopper i badekaret og skal "bade litt", 15 minutter før vi skal  gå til skolen ;-) Hei hvor det går! Noe av det beste som finnes om dagen er å overhøre små søstre snakke seg i mellom. Etter leggetid (FØR de vekket OC) så overhørte jeg de snakke om julen, i det jeg gikk forbi på vei inn på rommet til OC, hvor mye de gledet seg. Bitte små mennesker med så store følelser og forventinger. Jeg husker så godt mine egne følelser da jeg var på samme alder, jeg fikk jo knapt sove.. 

I helgen har det gått i hundre! Den startet litt tøff med falsk krupp og lite søvn. Lucia og legebesøk på fredag, lørdag var det juleshow med turningen til Maya. Turning ligger mitt hjertet veldig nært så det var kjempe gøy! Uansett hva disse barna gjør, med engang de fremfører noe så gråter jeg. Jeg har null kontroll på tårekanalen, det bare skjer! Nesten flaks for meg at Jenny var syk og ikke kunne opptre på juleshowet til dansingen hennes som var samme dag, da tror jeg det hadde raknet helt ;-) Trist for Jenny da, men hun er bare 3 år og har maaaange år igjen på å danse, hvis hun vil! 

Lørdag kveld var det godis, vin og ullsokker hos venninnen. På tross av at vi tok det helt rolig så ble det sent. Det er så godt å kunne skravle og bare være venninner, og da blir det litt vanskelig å tusle hjem fordi det fornuftig! Jeg var litt trøtt søndag morgen, men det var desidert verdt det! Søndag formiddag feiret vi bursdag til nevøen vår i Sarpsborg, i det stoooore lekelandet som er der. Noen andre som har vært der? Man skulle tro det skulle bli slitsomt men det var akkurat det jeg trengte - litt god gammeldags leking! OC var igjen hjemme med tante Dinne så jeg fikk hoppet på trampoline, sklidd maaange runder i mini-magasuget og resten av de haugevis av skliene som var der, i tillegg kost på de andre tantebarna mine. Søndag avsluttet hos svigerfar med gjengen, 17 stykk med store og små ♥♥ 

Nå er det ny uke og dagen i dag har vi ingen planer! Det regner og blåser hunder ute så jeg tenkte å fyre i peisen, og pakke inn julegaver sammen med han lille. Han har faktisk ikke våknet enda.. Han tar igjen litt søvn fra i går kveld ;-) Det er nemlig ikke lett å sovne igjen når man først har blitt vekket av to småtroll, som bråker etter sengetid. Faktisk så hører jeg han skravle over babycallen nå! Endelig! Vi ses senere :-)

Håper dere hadde en fin helg! Og dere, hvis dere "liker" (høres litt teit ut men..) så "lik" gjerne innlegget videre på facebooklinken rett under her ♥ Thank you! 

01.12.2013WOW!! For en SUPER start for julekalenderen min! Allerede over 350 påmeldte, DET er GØY!! Det blir som dere sikkert forstår en del jobb rundt dette, men det er jo bare stas når dere melder dere på :-)

Vi har hatt en rolig morgen og nå skal vi straks ut av huset på julegrøtfest med barna, før vi skal i 75 årslag i kveld (uten barn). Han dere ser ovenfor er ikke liiike klar for å gå ut av huset som meg akkurat nå, han er nemlig litt sliten i dag ;-) Desember kan være en slitsom måned av flere grunner ;-) Spesielt for oss som ikke kan/klarer å sove til langt på dag lengere! Hoi hoi!

Vi ses for trekning i kveld dere, da fra mobilen fordi jeg er i 75 årslag ;-) Ha en herlig dag!

BABYTREFF OG SUNN SMULDREPAI

Hei! Her kommer litt bilder fra gårsdagens kos hos svigerinnen. Er det noe som virkelig kan sette meg litt ut av spill så er det når folk har greie på mat. Ikke bare greie på mat, men faktisk har kunnskapen som trengs til å lage noe sunt og godt fra bunnen av. Ingenting er tilfeldig. Og der er Carine den flinkeste jeg vet om! Hun lager så mye godt, og jeg lærer mye. hver gang jeg spiser hos henne. Flaks for meg så er vi mye sammen, så kanskje det blir orden på mine kunnskaper etterhvert også ;-) I går laget hun noe helt nytt! Smuldrepai som er SUNN! Gå inn på bloggen hennes å les mer om den der, hun skulle legge ut oppskrift ;-)


Det ser jo ut som at det kun er meg og Marte-venninnen m/babys tilstede, men vi var litt flere altså. Det er ikke alltid godt å vite hvilke bilder man har tatt, og når jeg kommer hjem og setter meg foran Mr.mac så ser jeg at jeg kunne tatt mange flere. Faktisk så var det Carine som tok de fleste bildene i går - jeg prioriterte å kose med den minste nevøen min på 10 uker ♥

Dere begynner kanskje å bli litt lei alle disse barseltreffene? Sannheten er at de fleste ikke er ordentlige barseltreff, men jeg har så mange venninner og bekjente som har fått baby i 2013 som jeg er sammen med. I går var det babyer fra 1 uke til 8 mnd. Det er ganske gøy!
Nå skal jeg på IKEA! Vi blogges litt senere, eller ses inne på instagram (@lykkemamma) Ha det fint så lenge!

KAKE TIL FJORTISEN MIN OG LEKELØRDAG

Hei! Endelig skinner solen! Det føltes ut som en evighet siden sist.. Her i hus er flesteparten på kino, mens OC og jeg lager kake sammen med tante Dinne som skal ha fjortisfest i kveld! Å de glade fjortisdagene ;-) Jeg husker de godt, og det er rart å tenke på at allerede da var Christian er STOR del av hverdagen min. På et litt annet plan enn i dag, selvfølgelig! Da var det store problemer som; "hvorfor så han ikke på meg i friminuttet", og "når skal vi være sammen neste gang.."  Kjenner jeg er glad den usikre perioden er over ;-)

Kaken Dinne og jeg lager er en som er hentet fra Trines matblogg, og hvis du ser godt på bildet nr 3 så ser du den i bakgrunn. Den er SYKT god, hvertfall den versjonen venninnen lager. Spent på om våres vil smake det samme. Vi krysser fingrene!

Inne i mellom slagene blir det litt leking med han minste som ligger på gulvet og snurrer fra den ene kanten til den andre. Han er frisk, men ikke helt glad i å være alene.. Sånn blir det etter 5 døgn på mammas bryst. Derfor ble det ikke noe "outfit" bilde i går heller. Jeg la han i goood tid i gårkveld så jeg skulle være tidsnok til vinkveld, men han var bare trist og sovnet ikke før ni. Kl 23 våknet han igjen, og det eneste som gjaldt var mammakos så da var det bare å løpe hjem igjen. Et par timer med fine jenter fikk jeg da - godt det er ikke de lange avstandene. For ordens skyld så ble det ikke mye vin på meg. Det er rart med den magefølelsen som sier når det er ok med flere glass, og når det ikke er det. I går var en sånn kveld og magefølelsen sa klart i fra at det holdt med et par små glass med bobler.

Nå skal siste del av kaken lages! Den berømte ostekremen med oreo! Holy lord - den er digg ;-) Vi ses senere!

SÅÅ TRØTT

Sånn ser jeg ut nå! Bilde er tatt for noen uker tilbake, men jeg har faktisk på meg akkurat det samme. Og den gjespen dere ser? Den er der konstant i dag. Ca to timer søvn, og kanskje den mest slitsomme morningen ever.. GLAD Lykke kommer hjem i dag! Nå er utrolig begge jentene levert, med matpakke - og OC sover en liten lur. Jeg skal benytte sjansen til å sove litt, så vi ses senere. Ville bare ønske dere en god dag :-)

JULEANTREKK // OSCAR CASILLAS

I år blir det en stor forandring for meg som har vært ren jentemamma i snart 6 år! Han / jeg må ønske oss gutteting til jul, og vi må ha pent antrekk til juleselskaper, julaften og nyttårsaften. Hva har man på da? Det enkleste i verden er å finne fine kjoler, syntes jeg. Så forandringen ble stor da jeg skulle finne julaften antrekket til OC! Et veldig overfladisk innlegg, I know, men det kan jo være tips til noen som lurer på hvordan de skal kle gutta sine til jul?
Jeg måtte krype til korset å spørre Lykke om råd! Han svarte enkelt og greit; "det samme som meg vel." Altså skjorte, dress, slips eller sløyfe! Han er såpass liten så jeg droppet dressen, men skjorter har jeg funnet! Og det de mykeste i bodyversjon! Hurra! Juleskjorten er fra hust & claire. Et supert merke jeg har brukt mye til både OC og jentene. Litt dyrere enn kjedebutikkene som HM og Lindex, men absolutt verdt det fordi strørrelsene er gode så de varer lenge - uten at jeg helt skjønner hvordan det fungerer. også er kvaliteten super! Klærne holder seg fine vask etter vask! Genseren er også fra Hust & Claire. Love it! Sløyfen fant jeg på JUNIOR butikken i Drøbak, og er en enkel ferdig knytet versjon med strikk rundt. Dødssøt i marine med prikker på! Jeg holdt på å dåne da jeg så den.. Dette må jo være guttas versjon av kjole?
Passer perfekt til den marineblå buksen fra LINDEX. Det er ikke en typisk penbukse med mykt stoff og strikk i bena, men den blir kjempe fin sammen med skjorte og sløyfe ;-) Billig er den også! Jeg kjøpte to størrelser for å sikre meg frem til bursdagen hans i Mars.

Skjorte + genser + sløyfe fra JUNIOR butikken (google butikken, de har flere rundt omkring og de fører mange bra merker) mens buksen er fra Lindex. Har dere juleantrekket klart enda? Jentenes kjoler er ikke klart enda, så det får bli i et annen innlegg! Nå må jeg avslutte. OC våkner etter en liten lur. Formen er ikke bra enda, men heldigvis reagerer han greit på febernedsettende. Nå starter straks ettermiddagskaoset også, Maya på kor og Jenny på dansing. Krysser fingrene for at det løser seg, det pleier å gjøre det med den fine familien vi har rundt oss. Takknemlig!! Hei så lenge!
PS. Dette er ikke noe samarbeid, det skriver jeg alltid i innlegget. Men det har nesten ikke noe å si uansett, fordi jeg blogger ikke ting jeg ikke går 100% god for. Ha en fin kveld :-)

NEVER JINX IT

I sure did. I går formiddag kom pappa en tur innom og spurte hvordan det gikk å være alenemor et par dager. Veldig bra - svarte jeg! Så lenge de ikke er syke så får vi til alt! Sekunder etter begynner Jen å trøble med magen. Det varte i mange timer og alt ble satt til side pga dette. Men, det gikk det også. Etter Casillas sin siste lur for dagen våknet han opp med feber. GREAT. Han har ikke hatt feber siden vi var innlagt på ahus da han kun var noen få uker gammel. Typisk at jeg måtte skryte av "friske barn siden forrige jul", og "Casillas har ikke vært syk siden han var 4 uker", akkurat i går. Da MÅ det jo skje. Barna blir syke.

Heldigvis har vi jo nesten hele familien i gå avstand fra hjemme, og både mamma og Besse hjalp til i går kveld da Maya og jeg var i Drøbak på fakkeltog. Heldigvis! Men natten og morningen har jeg måtte ta alene. OC og jeg har sovet en time av gangen. En time med byssing og en time med søvn. Da klokken ringte 07 lå jeg i sengen i 10 minutter og gikk gjennom hvordan jeg skulle få jentene i barnehagen og på skolen, og senarioer på hva som mest sannsynlig kom til å skje. Hva kan vi droppe og hva må bli gjort.

Vi droppet HÅR - egentlig krise siden både jentene og mammaen trives best med fikset hår ;-)
Frokost til Jenny, hun kan spise frokost i barnehagen..
La de velge klær og kle på seg selv. Bare de har på seg noe varmt så var jeg fornøyd, for i dag var det kaldt. Fargekombinasjonen var spenstig ;-)
Jeg slapp også å ta med OC med høy feber ut i vognen og til skolen. Det er knappe 5 minutter å gå, men det var godt å slippe når han er så dårlig. Lillesøster Celine, eller "tante Dinne" går på ungdomsskolen på samme skole og ved siden av barnehagen til Jenny, hun kunne levere de i samme slengen. Halleluja!

Jeg tok vognen inn på kjøkkenet og lot han ligge der mens jeg smurte matpakker. Han var ikke veldig fornøyd, men matpakker kan jeg IKKE droppe. Sånn er det å ha flere barn, da må de vente på tur. Ekstra uflaks når det er sykdom og man er alene, men sånn er det dessverre bare. Jentene ble levert og nå har vi sovet 1 time! Hurra! Alt ordner seg! Han er fortsatt ikke bedre, men vi har hvertfall kommet oss gjennom det mest utfordrende delen av dagen. Nå kommer snart mommoen hans og skal passe han mens jeg får litt egentid på spinningsykkelen en time. Det er medisin for meg når det blir mye barn og pleie!

Vi ses i kveld, da tenkte jeg å blogge juleantrekket til OC. Første gang jeg plukker ut penantrekk til GUTTER. Heisålenge! Og husk, dont jinx it ;-)

FAKKELTOG I DRØBAK TIL MINNE OM YLVA ♥

Litt før syv i kveld møtte vi opp i Drøbak sentrum til et hav av fakler. Jeg kjente varmen, sorgen og omsorgen i hjertet i det vi gikk mot den store folkegruppen.
Det var utrolig mange mennesker som hadde møtt opp. Jeg så mange kjente og mange mange ukjente. Det var til og med TV team fra NRK der.. Dette har berørt mange hjerter, ikke bare oss lokale i Drøbak! Alle der for å hedre lille Ylva som døde av kreft denne uken. Dette gjorde inntrykk! Maya var med meg, og det føltes riktig. Hun gikk på avdeling med Ylva en periode, og dette er ikke noe som kan bortforklares, dette er virkeligheten. For henne å se og føle på all kjærligheten tror jeg er godt.

Først ble det holdt en vakker tale av hun som hadde organisert det hele, så sang vi alle "tenn lys" (som du hører på filmen nedenfor) før vi gikk i tog gjennom vakre Drøbak ♥ Verdig og vakkert!  Pappaen til Ylva skriver så vakkert og betydningsfullt. Han kan du følge her

10.11.2013

God morgen! Og hurra for pappaer der ute! Her i hus har det ikke vært den store feiringen, det har vi vel strengt talt sjeldent. Mors og farsdag for oss betyr deilig frokost (noe vi har hver helg som en koselig start på dagen) og soving litt lengere. Jentene lager et kort og kanskje litt fine blomster på bordet! Selv skulle jeg gjerne hatt mange pakker - jeg elsker pakker, men det sparer vi til bursdager og jul ;-)

Nå sitter jeg med min andre kopp kaffe! I dag startet dagen litt tidligere enn vanlig på en søndag. Lykke er nemlig på jobbseminar i 3 dager og dro i dag tidlig. For å rekke en overraskelsesfrokost - made by jentene hans, så måtte vi opp ekstra tidlig! Nå har han dratt og vi hjemme blogger, leker / roter, turner (Maya har fått så sinnsykt dilla og slår hjul og tar arabar konstant!) mens lillebror smaker på all slags grønnsaker. Jeg fikk vite på forrige barseltreff at den beste tiden for babyer til å bli vant med smaker er fra 6-9 mnd, derfor prøver jeg bevisst å gi han ting jentene har trøblet litt med å få si seg. Som foreksempel paprika!

Fillern, der våknet powernappern min! 25 min i vognen. Det var litt i minste laget! Hvis jeg legger han inne så sover han fort 2 timer, men det er så kjekt å sove i vognen ute så jeg jobber for å få opp minuttene! I dag funket det dårlig ;-) Men mer om det senere.

En siste ting. Siden jeg hadde glemt at Lykke skulle være borte i 3 dager så jobber jeg få å få barnevakt til fakkeltoget for Ylva som jeg blogget om nedenfor. Hvis det ordner seg så tar jeg med kamera og viser dere som ikke har muligheten til å komme, i kveld. Jeg har på følelsen at det vil komme mange, og at stemningen blir til å ta på ♥ Enn så lenge - god søndag!

FAKKELTOG I DRØBAK TIL MINNE OM YLVA

♥ Himmelen har fått en ny stor stjerne♥ Søndag 10 nov er farsdag og en far der ute som bør hedres er Ylvas pappa Magne. Han har tatt med tusenvis av kjente og fremmede på en ubeskrivelig reise med innhold av glede, håp, tro, sorg, tårer og uendelig med kjærlighet ♥

Lys og høstblader har blitt et symbol på kjærlighet for mange.
La oss sammen vise vår kjærlighet til familien, vakre ylva, alle de andre stjernebarna og de som enda kjemper ♥
Ta med alle du kjenner og møt opp på bankløkka i Drøbak kl 19, så tenner vi sammen lys til engelen der oppe og for hennes nydelige familie ♥
Det står det i innbydelsen til fakkeltoget som går i Drøbak i morgenkveld. Innvitasjonen finner du her. Kanskje vi ses?

FREDAGEN HAR INNTATT ULLERUDKROKEN

Bare en snartur innom for å ønske dere en fin fredagskveld. Her har roen senket seg (så langt det er mulig). Maya sitter sliten etter en lang uke på TV-stuen å ser på netflix, Lykke og tante Dinne (min lillesøster på 14 som er fast inventar her i huset - heldige oss!) er nede i kjelleren å gjør om kontor/oppbevaringsrom til kjellerstue, Jenny er hos en liten venninne rett over gaten, og OC + jeg sitter med grøten, bloggen og drømmehagen og koser oss ved kjøkkenbordet. Nå blir det godt med en helg uten noe som helst planer, vi tar det bare som det kommer ♥

Ha en FIN fredagskveld! Tusen takk for at dere stikker innom :-) PS. Vurderer ei litta spørsmålsrunde siden jeg har en del nye lesere her inne - er det stemning for det?

PS 2. Jeg skulle jo skrive et innlegg om søvn og tips til både powernaps og soving på natten men vi sliter litt selv om dagen, så føler det blir litt teit å skrive før jeg vet litt mer ;-)

HIMMELEN HAR FÅTT EN NY ENGEL

Mange mange tusen har fulgt pappa Magne sine tanker på facebook gjennom den siste tiden de hadde med lille vakre Ylva, på bare 7 år. Sikkert mange av dere også..
Hun døde i morgentime etter en lang lang kamp mot sykdom. Selv husker jeg Ylva fra avdelingen til Maya. En sprudlende og glad jente, vakker ut av en annen verden. Nå går alle mine tanker og krefter til Mamma Cecilie, Pappa Magne, resten av familien og alle som har fått være nær Ylva. Himmelen har fått en ny engel. Den vakreste. Hvil i fred ♥

GOD HELG

Hei fininger! Det som skulle bli et innlegg om gårsdagens feiring ble utsatt og utsatt, og brått så ble dagen over. Nå skal kjærsten og jeg ha mexicansk aften med coronita og digg mat, så hele innlegget utsettes til i morgen! Kjærligheten foran alt, vet dere ;-) Ha en deilig fredagskveld! Vi ses i morgen!

BEHIND THE SCENES // BARSELTREFF 2Gale damer, tenker dere sikkert nå! Haha, vi tenkte det litt selv også - men det er jo så gøy å ha bilder sammen! Jeg hører ofte om mammaer som fortsatt møter flere i barselgruppen sin med barn, enda barna ikke er babyer lengere. Tenk så gøy for de å se når de blir eldre!

Lite tips til deg som skal ha barseltreff; Dere bytter på å være vertinne, det går på rundgang. Vertinnen står for drikke og brødmat, hvis man er heldig så kanskje en liten dessert, mens alle de andre tar med et pålegg hver. På den måten blir det ikke så dyrt å skulle ha besøk av 8 damer med bebiser. Enkelt lunsj, men samtidig veldig veldig godt. Det enkle er ofte det beste. Hvertfall når det er så mange som kommer!

Hvordan er det med dere? Trivdes dere i barselgruppe? Det er jo veldig opp og ned! Og hvis dere ikke har fått barn, er barselgruppe noe dere ser på som positivt, eller ikke?

Kvelden i går var så hyggelig! Vi spiste deilig mat, vin og lo så vi gråt stort sett hele kvelden.. Jeg var ikke hjemme så sent, så dagen i dag går som vanlig - ikke at jeg hadde hatt noe annet alternativ hvis jeg hadde valgt å bli til langt på natt da. I skole og barnehage må trollene mine uansett hvor trøtte vi er! I dag var de superspente på ettermiddagens lille halloweenfeiring. Jeg skal knipse bilder og vise dere i kveld, eller i morgen :-)

PS. Hurra for lille nevøen min Ludvig som blir 2 år i dag. Vi er så glad i deg ♥

30.10.2013

Hei i kvelden! Jeg trenger litt hjelp. Er det noen av dere som faktisk "feirer" - og med feirer så mener jeg lar barna sine kle seg ut, tusler rundt i nabolaget og samler litt godis og kanskje spiser en halloween muffins eller to. Og der kommer hjelpen inn.. Vi har invitert barna i gata til en liten uskyldig feiring med middag og kos, også gå en runde i nabolaget straks det blir mørkt. Er det noen som har noen supre tips til "skumle" muffins? Eller morsom vri på en halloween middag? Let me hear it, please! I morgen tidlig (I know, i seneste laget - det er litt sånn jeg er, men det blir stort sett alltid bra likevell) så løper jeg ut for å handle inn til kveldens lille feiring.

Nå må jeg løpe! Jeg skal nemlig feire en forlovelse! En av mine næreste kjæreste har forlovet seg og det betyr jentekveld med vin & middag ♥ Jeg tar med kamera og ser om jeg får lurt til meg noen bilder ;-)
Vi ses i morgen ;-)

GÅRSDAGENS BARSELTREFF

I går var jeg på barseltreff hos fine Ellen som dere ser på det nederste bildet! Nå er det virkelig VINN-VINN med barselvenninner! OC blir SÅ glad når han får sprelle rundt på gulvet med gjevngamle bebiser, og jeg har møtt så mange fine jenter som jeg møter ukentlig. Både jenter jeg har kjent lenge, og nye jenter jeg har blitt kjent med i år! Snakk om å få dekket våre sosiale behov begge to! Det har virkelig vært babyboom i Drøbak i år, det svømmer over av mødre på tur med barselgruppa! Selv er jeg i flere, og må faktisk roe ned litt tid tider, fordi jeg gjerne vil få med meg alt. For å ikke bli helt utslitte både OC og jeg (og for å rekke over husarbeid) så prøver vi å ha faste dager med "fri", så mandager og fredager har vi sjeldent planer kvelden i forveien. Dukker det opp noe tar vi det alltid på sparket. Mens tirsdager og torsdager er det stort sett alltid barseltreff! I dag er det ny lunsj med en annen jentegjeng med bebiser, og det på en onsdag ;-) Ja ja! Det blir en kort visitt da, siden Casillas skal til fysio kl 13.

Marte, Mie, Svigerinnen og min minste lille nevø Jacob ♥ Han er bare 7 uker. Faktisk i dag :-)

TFK gjengen ;-)


Fine Ellen som lagde verdens beste salat. Den ønsker jeg meg oppskriften på, Ellen ;-)

Det var en leser som minnet meg på innlegget jeg skulle skrive om powernap-bebiser! Jeg hadde helt glemt det, men nå er det i gang. Jeg snekrer sammen mine beste tips og blogger det straks det er ferdig!
Ønsker dere en finfin dag, og tusen takk for at dere er innom ♥

VIL JEG HA FLERE BARN !?

I natt hadde jeg den mest virkelige drømmen på lenge. Du vet når du sier til deg selv mens du drømmer, at dette skjer på ekte? Sånn var det. Ikke engang da jeg våknet skjønte jeg at det var en drøm før flere sekunder etter. Jeg drømte at jeg havnet i koma, og dette var ikke noe det som var det store liksom, å ligge i koma noen måneder var helt naturlig (!?), men da jeg våknet så hadde Christian kjøpt et GIGA ROSA (!) hus og vi ventet 3 barn til, i tillegg til de 3 vi allerede har. Jeg hadde tvillinger i magen, også hadde de (litt usikker på hvem "de" er) tatt ut et av mine egg og gjort så en av mine svigerinner skulle gå gravid for meg. Huset var giga stort med soverom til alle barna våre, det var langt i fra fint men alt som betydde noe av at alle barna skulle få plass.

Det er ikke til å putte under en stol at jeg liker å observere og fundere over hvorfor vi gjør som vi gjør, sier ting og drømmer. Jeg kan ikke unngå å lure på om jeg drømte dette fordi jeg ønsker flere barn, men ikke flere svangerskap - og der kommer komaen inn ;-) Nå er det jo slik at jeg ikke kan legge meg selv i koma et helt svangerskap for å unngå å være syk i 9 mnd igjen, men jeg forstår hvorfor jeg drømte det! Vi har 3 friske barn og jeg har overlevd både grusomme fødsler og svangerskap og det priser vi oss lykkelig over, og skal ikke ha flere barn. Men man blir jo litt tankefull da ♥

Nå skal tekoppen nytes mens Yasyas tar dagens første lur. Når han våkner skal vi tusle bort på lunsj med barselvenninner og babykompiser! Hvis det er greit for de andre jentene så kanskje jeg knipser et par bilder til bloggen ;-) Vi ses uansett i kveld!

HEI DERE ♥

Så utrolig koselig å sjekke kommentarer og mail å se at jeg har blitt savnet på bloggen.. Det ble plutselig en liten pause her inne, men nå er den pausen over! Jeg føler meg bedre og har savnet å skrive.

As we speak er Lykke på kino med gutta i Oslo (viktig med guttetid) mens jeg sitter i sofaen klar til å trykke på "play" knappen for å se siste episode av "the killing" sesong 3. Noen som har sett? Det ligger på netflix! Det er SÅ skummelt, og et par episoder er også så himla trist at jeg har gråte-hulket ved flere anledninger. At jeg skal se siste dobbelepisode alene er egentlig galskap, men jeg må bare!

I morgen skal jeg blogge om et utrolig lettvint produkt jeg har testet ut i 1 uke nå. Så hvis du er en av de som kjører et paaarrrr vaskemaskiner i uken, titt innom ;-)

Time to press play - Ha en fin kveld!

GÅRSDAGEN I BILDER - TIME FOR TIME // INSTAGRAM

Her er gårsdagens bilder fra min lille bilderace. Et bilde av hva jeg gjør i timen! Startet kl 08, og tok siste bilde kl 22!
Bildene er ikke helt i rekkefølge ser jeg, men kort oppsumert; følge jentene til skolen - dusj - blogg - henge ut mer mat til fuglene mine - lunsj hos svigerinnen - fortsatt på lunsj - hente i bhg - tilbake på middag hos samme svigerinnen - babykos etter middag - barna i seng - sofa og kjærsten sin armkrok - nye episoder av modern family - natta. Hoho! Det var dagen! Det blir ikke den samme spammingen fra meg på instagram i dag altså ;-)

I dag er det egentlig pilates (mor&barn) trening, men nakken og hodet er fortsatt så vondt at jeg tror jeg må stå over. Dessverre for jeg elsker pilates. Treningen gjør så godt for kroppen min så de timene er hellige.. Jeg får heller komme sterkere tilbake! Etter pilatesen pleier vi jentene å spise litt lunsj sammen, mulig jeg slenger meg på der - det er jo ikke fullt så slitsomt ;-)

En helt annen ting; jeg har funnet drømmevinterskoene!! Hvis OC har en like lang nap som han hadde i går, kommer jeg innom å viser de frem om litt. :-) Good torsdag fine mennesker

NOE AV DET BESTE

I går var alt bare helt perfekt.. Friske barn som lå hjemme i sengene sine, jeg kunne snike meg avgårde til en av mine beste venninner som har flyttet i gaten rett ved siden av - sammen med (nesten) alle av mine aller nærmeste jenter (helt fra videregående) som jeg fortsatt har daglig kontakt med. Faktisk alle fra Drøbak. Deilig mat, rødvin, te til hun som ble slått ned og har hjernerystelse, masse latter og godis. Jeg er heldig. Venninner er det beste som finnes <3 Ha en deilig søndag, vi skal kose oss ute i gata! PS. Alle bildene er fra instagrammen min :-)

F R I S K I S

I´m baaack!! Endelig litt blogg og instagram igjen ;-) Kroppen er ikke helt 100% enda, men jeg har gjort mitt for å komme meg på bena raskest mulig. Både ligget på mørkt rom, sovet store deler av døgnet og fått akupunktur for en vond nakke, og kropp. Nå føler jeg meg mye bedre! Tusen takk for gode ord på både blogg og instagram. Det varmer ♥

I dag har OC vært hos fysio. Litt stiv i ryggen så han er ikke like "mobil" som han ønsker, noe som gjør at han er kjempe frustrert! Vanskelig å ligge på magen og umulig å komme seg opp og frem. Ikke gøy for en liten 7 måneders sprellemann. Nå skal han til et par behandlinger til, det var visst ikke mye som skulle til.

Det har tatt litt ekstra tid for å legge over innleggene fra den gamle bloggen min, derfor re-publiserer jeg matpakkemuffinsene i kveld, som flere har spurt etter :-) Stikk innom om du vil teste ut verdens beste matmuffins!!

SYKEMELDT // BLIND VOLD

Hei menneskene! Jeg har fått sykemelding fra bloggen noen dager. Faktisk fra både fra TV og mobil også.. Jeg har fått en kraftig hjernerystelse, forslått nakke og kjeve, samt øm og vond rygg. Fredag natt ble jeg utsatt for noe lite hyggelig, og mottok både slag og spark mot hode og nakke (helt uprovosert, det skjedde helt ut av det blå) da jeg var på vei hjem fra en hyggelige kveld i Oslo med C, svigerinnen og mannen hennes. Heldigvis var jeg ikke alene, og takk og lov kom politiet raskt på stedet. Jeg måtte tilbringe et døgn på akuttmottaket på Ahus, og har det etter forholdene greit. Blind vold er ikke greit!! Jeg kommer sterkere tilbake om et par dager, må bare bli friskere først. Vi ses snart

3-ÅRINGEN MIN GJØR MYE RART // GLIMT I HVERDAGEN

Hei! Sminkeguri som titter innom! Og med sminkeguri så sikter jeg til min lille 3-åring som har sørget for at mamma så ut som en skikkelig fargerik, glitterende voksdukke i dag! Hun har nemlig lånt sminken min, brukt sminkekosten jeg vanligvis bruker med litt naturlig pudder, moooost den i øyeskygge/rouge boksen og sminket seg selv fra topp til tå. Nakke, føtter, ansikt, Sophia-dukken, magen.. Ja, du skjønner tegninga! Jeg la ikke merke til dette før jeg i all hast fant sminkekosten som var fint lagt tilbake på sin faste plass, og sminket meg lett med litt pudder som jeg ofte gjør i gangen nede. Alltid i hastverk med ytterklærne på. Yes, det idylliske småbarnsliv ;-)

Uansett, denne gangen sminket jeg meg UTEN speil (mascara var allerede tatt på) og ser jo ikke hva kosten ble brukt til sist... Det er ikke før ETTER jeg kommer hjem fra matbutikken og senteret jeg ser at jeg har øyenskygge med skimmer i HELE ansiktet!! Assa, det så helt vanvittig ut i sollyset. Da Jenny så meg så gliste hun lurt. Det var da jeg så sminken hennes også. Det gikk 1 hundredels sekund før jeg skjønte selv hvordan jeg så ut, og løp til speilet. FLOTT! Takk 3-åringen min, for nok en opplevelse ;-)
Nå er derimot all sminken av, jeg kjører sminkefri dag! Både Jenny og jeg ;-) Solen skinner foreløbig så OC skal ut å sove i vognen sin, og vi andre ha dugnad rundt huset! Forresten, Jenny har fått litt nytt på rommet sitt, jeg viser et bilderas i morgen! Nå er det leeenge siden jeg har vist bilder av barnerommene! Jeg tenkte også å legge ut litt instagram filmer, for det er vel ikke aaalle som er på instagram? Det hender jeg lager små filmsnutter og nå er det fikset så jeg enkelt kan laste inn filmene fra instagram og inn på bloggen. Tommel opp for det! Jeg legger ut filmen fra "#teamnorthug på sykkeltrening" senere i dag! Goood lørdag ♥

PS. Hjertlig takk for tips og råd! Det har kommet inn mange, mange! Flere jeg aldri har tenkt på engang!! Ser også at det av flere av oss som sliter med det samme så jeg skal snekre sammen innlegget med alle tipsene jeg har fått både her og på instagram ASAP. Vil du lese de på insta? Legg meg til der og se etter bildet med grøten og tripptrappen. Jeg heter @lykkemamma

TUNGT, MEN DIGG // GAMLE RUTINER

HELLO! Endelig kom jeg meg opp kl 06 igjen. Jeg har jo skrevet om det før, at jeg liker å våkne i god tid før resten av huset. På den måten får jeg tid til å lage matpakke, drikke en kaffe, sette på en vask og kanskje blogge litt. De siste dagene har det vært altfor tøft og jeg har blitt liggende å SLUMRE med alarmen på mobilen. Krise! Det er det værste! Så i dag tok jeg grep og var tilbake i gamle rutiner, tungt men digg.

I dag har Jen turdag, endelig går hun på storavdeling og kan ha med kakao og sitteunderlag. Forrige tirsdag glemte jeg helt å sende med kakao og hun ble skikkelig skuffa. Det er den værste følelsen, og skuffe barna.. Så i dag hadde jeg skrevet en stoor lapp på benken der det stor KAKAO ;-) Selv skal OC og jeg på babysang før vi skal hente Maya og venninnen hennes på SFO tidlig. Ekstra tidlig, så de kan leke litt før de skal på turning. Å alliere seg med andre foreldre når det gjelder fritidsaktiviteter er lurt, da kan man levere og hente annenhver gang!

Nå står huset opp ♥ Vi ses senere!

I'M WAITING FOR MY MAN

Dagen fløy av gårde! Sykle. Rydde. Planlegge butikkåpning med fin venninne (mer om dette senere). Henting. Middag. Barnekor. Lekser med Mays. Og nå henting av kjærsten på rygge, alene. SOM jeg gleder meg til å se han igjen. Kjærsten min.. Bildet over er tatt i 2001. Shittbanditt, tiden flyr

BARNAS SØNDAG & "MAMMA BAKER IKKE SÅ OFTE"

Hei dere! Vi har barnasdag i dag! Dagen startet med å endevende rommene til jentene, kaste masse og virkelig rydde fordi JEG hadde behov for det.. Etter et par timer kom jeg på at jentene fortsatt satt i pysj å så på barnetv. Misforstå meg rett, jeg har ingen problemer med å la barna sitte i pysj og kose seg lenge, men nå som været blir så ustabilt fremover så er det fint å nyte de gode dagene!

Vi har laget boller og en hel barneskokk har vært utenfor å lekt gjemsel, slåpåring og alle de gamle koselige lekene i mange timer, mens jeg har servert boller og kakao ut av vinduet! Nå må dere ikke la dere lure, å tro at jeg er en sånn typisk husmor som baker annen hver dag, for det er jeg ikke. Det er faktisk ganske sjeldent! Jeg så gleden i øyene til jentene da jeg sa at vi skulle bake boller i sta, så nå vurderer jeg å gjøre det oftere enn 5 ganger i året ;-)

Lage middag gjør jeg heller ikke så ofte! Faktisk så var Jenny´s eksakte ord da hun kom på at pappaen hadde reist til Spania; "Men mamma, skal DUUUU lage mat til oss? Hva skal vi gjøre med det daaaa?" Jeg ble skikkelig flau og fikk en fin rødfarge i ansiktet, hun sa det nemlig høyt foran en god slump med mennesker i butikken! Haha!

Nå er det middag på agendaen. Vi får en del av storfamilien på besøk og det er kyllinggryte på menyen, det skal jeg nok klare! Ha en kjempefin søndag - jeg LIIKER at dere er innom her ♥ ♥ ♥

MAKAN TIL GLEDE I HVERDAGEN

De siste gangene jeg har vært på spinning så har jeg snakket om at flasken jeg har med er for liten - eller når #teamnorthug er på spinning (lagnavnet til venninnen & meg - det er lov å le) Jeg drikker opp i løpet av 15 minutter og blir sittende å sykle med tunga ut de siste rundene. Ikke digg! I går kom parteren min på døren med gave. Ny STOR drikkeflaske til oss begge, sportssokker fra treningsavdelingen på Gina Tricot og neglelakkfjerner "to go". Å få helt uventede gaver er noe av det hyggeligste! Makan til glede i hverdagen! I´m a lucky girl!
Kvelden i går var så kos, men jeg var i seng tidlig. Når kjærstemannen er borte, spesielt hvis det er snakk om utenlands så gjelder det å være oppegående både med søvn og alt annet. Jeg kjenner det på kroppen at jeg er alene med ansvaret for 3 barn. Spesielt når det gjelder sykdom. Maya er uheldig og har hatt mange alvorlige runder med falsk krupp. Det er i utgangspunktet ufarlig, men hun puster minimalt og må på sykehuset asap. Da er det bare å kaste seg på telefonen å ringe 113. De mest alvorlige gangene har hun blitt blå og forsvunnet helt i armene mine. Jeg kjenner jeg får klump i magen bare tanken. DA er det ubehagelig å være alene hjemme! Heldigvis så har vi familie på alle kanter, og det vil ta de nærmeste kun 1 minutt å løpe bort hit hvis jeg hadde måtte dra. Men dere, nok om det - hun har ikke hatt et anfall på lenge så kanskje hun har vokst fra det. Det er jo veldig vanlig :-)

Jeg har en time "alene" mens barne TV surrer på skjermen og OC sover. Jeg skal kose meg med kaffe og surfe litt på nettet før dagen startet skikkelig! Ha en fiin lørdag fininger, tusen takk for at dere stikker innom. See u soon! Eller kanskje på instagram? Der har jeg faktisk fått hele 2476 følgere! Utrolig gøy, jeg digger insta og har plass til maaange flere :-) Du finner meg under lykkemamma. ♥

HEI HØST - JEG ELSKER DEG

Godis på bordet, og snart rødvin glasset. Hei HØST jeg ELSKER deg!

Dagen ble brukt til å få kontroll på huset! Det trengtes for å si det sånn.. Nå er alt sommertøy sortert - noe til bruktmarked og noe spares til neste år. Høstsko og klær pakkes frem. Alt sorteres i plasbokser og settes på loftet utenfor sesongene, det er jeg helt avhengi av med 3 barn og masse klær!

Men dere, nå er venninnene på plass i sofaen, barna sover og jeg skal kose meg med et glass rødt!

DAGENS PERMISJONSKOS

Hello! Nå er alle innlegenne fra den gamle bloggen min på vei over! Hurra for det!
Da kan dere lett bla dere tilbake, både via kategorier eller arkivet! Det blir bra :-) Bildene er fra dagen i dag - først mor & barn pilates og så lunsj. Perfekt! I selskap med et knippe fine jenter og bebisene deres. Denne permisjonen er jeg virkelig bortskjemt med ting å gjøre og det nytes til det fulle! Nå skal jeg legge bena høøøyt og straks hoppe i seng. Barna var en liten utfordring å få i seng i kveld, energinivået var på topp etter at alle 3 hadde vært på hver sine greier i ettermiddag. Mays på tennis, Jen hos kjærsten sin, og lille OC hos tante. Nå sover hele gjengen - halleluja ;-)
Lykkemutters on the go

PS. Har dere husket å laste ned nyeste programvaren for iphone? Hvis ikke - do it! Den er kjempebra!

JEG LER SÅ JEG GRINER

Er det noen som så "Sigrid blir mamma" i går? Det var premiere i forrige uke, og i går viste TV2 andre episode, inkludert fødselen. Hjelpe meg - jeg lo så jeg grein gjennom hele epsioden! Når man er / har vært så blir det kanskje ekstra morro? Jeg syntes hvertfall Sigrid er helt fantastisk herlig, og fødselen toppet det hele og fremkalte på kanten til hikstegråting. Det skjer hver gang jeg hører en baby´s første skrik.. ♥ Kanskje klisjè, men der er jeg helt kjørt assa!
Christian er vel plassert i Spania, mens jeg har styringa her hjemme! Foreløbig går det smertefritt, jeg må bare huske å telle til 10 en ekstra gang, sove nok og ha god tid. Nå for eksempel står Maya på sidelinjen, stolt som en høne og vil vise meg spagaten. Det må jeg få med meg :-) Vi ses senere da, fra spinningsykkelen!!

17.09.2013

God morgen! Tirsdag allerede, hvor blir dagene av lurer jeg på!? Jeg syntes tiden går så fort, brått så er det jul! Jeg har sovet mange timer i natt. Jeg tror han lille enten sliter med tenner, eller så har han vondt i halsen. Han var hvertfall veldig trist og våknet en time etter at han egentlig sovnet i går. Da er godt å kunne ligge inntil og kose, så jeg la meg sammen med han - og sovnet! Deilig! 11 timer søvn, ja takk!

Dagen i dag er ganske så full. Først levere i skole/barnehage som vanlig → OC og jeg kjøre Lykke til Rygge flyplass → Babysang + lunsj → hjem å forberede middag → hente → og så besøk av to fine jenter. Maya skal på turning i dag, men jeg prøver å unngå å ta med alle barna, det blir fort veldig styrete. Vi er derfor så heldig å samkjøre litt med en annen som skal! Veldig praktisk!

Vi ses i kved, da tenkte jeg å skrive litt om rutinene til Oscar Casillas, som flere av dere har spurt etter! Ha en god dag så lenge ♥♥