hits

Huset - utenfor hos oss

Fredagstipset - uke 36

Jeg er så fornøyd med sensommer/tidlig høst blomstene mine. Planen var å kjøpe lyng til trappen, men det føltes litt tidlig da jeg først kom i blomsterbutikken. Ikke så rart når det er 20 grader ute kanskje.. Jeg endte opp med enda en "frilandskrysantemum" som den så fint heter (hvis ikke jeg tar HELT feil, ikke mitt område) De er så fine og robuste, og kan stå lenge. De store grå/sølv/grønne i pottene husker jeg ikke hva heter, noen som husker? Jeg ELSKER de. De går fint sammen med alle blomster, tar stor plass og krever ingenting. 
Det skal ikke så mye til for å gjøre inngangspartiet litt hyggelig, dessuten koster de ikke så mye heller. Jeg er medlem av kundeklubben til både mester grønn og Hageland, da kommer jeg plutselig borti noen gode tilbud - f.eks tre for to på lyng, osv. De trenger man gjerne en liten gjeng av når man først går over til helt høst!
 En litt slapp gjeng i hus denne morgenkvisten. Usikker på OC om han faktisk begynner å bli syk eller bare trøtt. Uansett glad det er fredag! Jeg har fått et h%$#& munnsår som gjør SÅ vondt og er rimelig forbanna for det. Auu.. MEN, kaffe og frokost hjelper alltid. Vi ses :-)

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

02.06.2016

M O R G E N K A F F E 

Dette er riktig nok tatt i går, men jeg har store planer om å gjøre det samme igjen, straks jeg er ferdig med å ønske dere en fin morgen!
Kaffe på terrassen, MAGISK!

Planten og krukken i bakgrunn er det flere som har spurt om, det er min elskelige (for ja, jeg elsker den faktisk) syrin, plantet i en stor krukke fra bauhaus! Begge er flere år gamle. Jeg er alltid usikker på om jeg burde plante syrinen i jorden, men jeg utsetter og tar sjansen hvert år og jammen så funker det fint.
Enn så lenge så trives den godt! 

Håper dere får en fiinfin dag! 

Eucalyptus love

God morgen! Det er SÅ mye lettere å stå opp når solen skinner!
At vi kommer oss opp av sengen på vinterstid føles helt sinnsykt på dager som dette. Kaffe med morgensolen som titter inn på kjøkkenet.. Love it! 

I dag har en fiiin venninne av meg bursdag! Malin fyller 29 år og vi skal ha ei litta bursdagslunsj på terrassos! Men først en tur i barnehagen, og så på trening!

E u c a l y p t u s   l o v e

Det spirer og gror på terrassen min! Elsker denne lille eucalyptusen! Ønsker meg en stor også, men det koster jaggu å innrede terrassen. Her må vi ta litt etter litt.. På planen er både stor eucalyptus, palmer, dott med gress (hva heter egentlig det?) og potetplante! 

Ha en deilig dag 

Tulips in my head

Husker dere historien om da jeg skulle plante høstløk? Jeg fikk omsider plantet, og nedenfor ser dere resultatet! Altså.. Jeg er SÅ forelska!! Tulipanene mine! Det ble så vakkert utenfor, det var virkelig verdt alt slitet og ydmykelsen ;-) 

Nå begynner jeg å bli fornøyd med forsiden av huset, det mangler kun noen flere rosebusker. HER kan dere se før og etterbilder, det har ikke alltid sett like hyggelig ut nemlig.. 


Takk til mine herlige nabo som har hjulpet meg. Jeg er nokså ny i gamet ;-)

I dag er det bestilt sol, og det skal bli så deilig! Håper dere får en fin dag, og at solen skinner hos dere også 

DA JEG SKULLE PLANTE HØSTLØK 

Nå har jeg omsider plantet høstløk. HURRA! Men veien dit har vært noe flau..

Først av alt, dette er IKKE mitt felt. Jeg prøvde å plante høstløk i våres, fordi jeg ville ha tulipaner til 17 mai, men det viste seg å være vanskelig.. Av en eller annen grunn så falt det meg naturlig at høstløk plantes på våren. Derfor slang jeg meg med en dag i begynnelsen av april, da Christian skulle til "Hageland" for å kjøpe bark til buskene våre. Jeg fortalte han om mine planer for blomsterbeddene, jeg fortalte om tulipanene jeg skulle plante. Han stusset og spurte forsiktig:

"Er du sikker på at du får kjøpt løk på denne tiden av året?"
- Jeg bare.. Ehh, JA! Når skal man ellers plante tulipaner til 17 mai? Jeg er jo til og med tidlig ute!
Han bare trakk på skulderene, og la den ballen død.

Inne på "Hageland" møtte jeg en mann i 40 årene. Underbevisstheten min dømte han nedenom og hjem, før han i det hele tatt hadde åpent munnen. Hvordan kunne denne "unggutten" vite mer om hagestæsj enn meg? Jeg gikk rakrygget, med den største selvtillit (på tross av at jeg befant meg på ukjent terreng) og sa høyt og tydelig:

"Hvor har dere høstløk, jeg skal plante tulipaner!"

Han smilte lurt med øyene sine og svarte; "det får vi ikke inn før om 4 måneders tid."
Jeg kjente jeg ble varm. Kanskje visste underbevisstheten min at jeg dreit meg ut, men det hadde tydeligvis ikke resten av kroppen fått beskjed om enda, så jeg fortsatte:

Ehm.. JO. Jeg skal plante tulipaner til 17 mai, og vi er i april.. Veldig rart hvis dere ikke har det?!

Jeg klarte til og med å lire av meg.. "Jeg tror de har det på mester grønn ASSA".

På dette punktet begynte jeg å skjønne at noe var feil. Han gliste stort, og var selvsikker. Men igjen, hva vet vell en 40 år gammel mann om høstløk?!

Han visste tydeligvis alt.. Han hadde jobbet der siden han var ung, og hadde peiling på alt som vokser og gror.
Med et lurt smil ønsket han meg lykke til, og sendte meg opp til mester grønn.

Da vi kom i bilen hadde Christian et ansiktsuttrykk som om et av barna våre skulle oppført seg som troll i butikken. Flau. Jeg ignorerte det, og ba han kjøre til mester grønn. Der var det høstløk - garantert!

Jeg marsjerte inn på mester grønn, og møtte en godt voksen dame som virkelig så ut til å kjenne sine saker. Jeg spurte henne litt forsiktig om de hadde fått inn høstløk, eller om det var litt for tidlig enda.

Hun svarte hyggelig at høstløk plantet man på høsten, men hun hadde mye annet fint jeg kunne plante..

Jeg skjønte at slaget var tapt.. Og tasset tilbake til bilen.

På vei hjem spurte Christian forsiktig: Har du glemt at når det er ting du ikke kan så godt, da er det lurt å spørre de som kan det? I tillegg slenge inn en dose ydmykhet..?

Det stakk litt i magen. Crap.. Hvorfor hadde jeg plutselig blitt en liten hurpe? Jeg pleier aldri å være så påståelig (mener jeg selv hvertfall - don´t ask Christian)
Jeg tror jeg har funnet grunnen. Jeg er rett og slett er litt flau! Jeg kan ingenting om hage, og i tillegg dømte jeg mannen på Hageland, noe som ikke er greit! Jeg som er "husmor", selvfølgelig kan jeg mer enn han om sånt.. Dårlig tankegang, i know!

Lesson learned. And don´t judge a book by his cover.

Langs hele blomsterbeddet kommer til vakre fine tulipaner til våren! Sammen med 3-4 rosebusker ekstra blir det så fint!

HEI høstløk, som jeg planter på HØSTEN...
Nå er vi klar for kaldere tider! Trampolinen er ryddet inn, sommerblomster er fjernet, lyngen er plantet og løkene (høhø) er vel plassert i jorden. Nå gjenstår litt raking (les: MYE raking) og litt ekstra omsorg for plenen, så kan snøen komme.

FØR OG ETTERBILDER AV BLOMSTERBED // RULLESTEIN OG ROSER

God morgen!
Det er på tide å vise dere blomsterbedet mitt som fikk seg en skikkelig makeover i våres. Ved hjelp av min fantastiske nabo Ina som hjalp en uerfaren hagefrue har det blitt såå fint!

Noen år tilbake plantet jeg stauder i fjellgropen på naturfjellet vi har på tomten utenfor huset. Jeg plantet rhododendron på siden, og langs fjellet inntil belegningssteinen har jeg byttet ut litt forskjellig opp igjennom, men ofte har det blitt stående tomt siden det er et så langt område og da trengs det så mange av gangen. Det blir dyrt (siden jeg ikke klarer å holde liv i noe) og mye jobb.

I våres la vi en plan. Vi planla et bed som selv jeg ville klare / gidde å holde pent og ordentlig. Jeg gravde opp en haug med gamle rotete stauder, masse jord og mye stein. Møkka jobb!

Men nå er jeg er STOR fornøyd! Det ble rullestein fra bauhus - 1000,- for 1 tonn. Rosa klaseroser langs sidene, i tillegg skal jeg plante tulipaner til høsten. Også fikk rhodondronene ny jord. Det gjorde susen. Det var mye jobb for å få det klart, spesielt all den steinen - og husk for all del å legg duk under steinen hvis dere tenker på steinbed.

Det er alltids noe å luke, men det er ikke for mye + at det er lite som skal til for at det ser ryddig og pent ut. Når det første jeg gjør - før kofferter blir pakket ut, er å luke DA har det skjedd saker og ting.


// Klem fra Hagepetra! PS. Det er SOOOL i dag ❤︎

ENDELIG - BEISET TERRASSE

Yes!! Endelig er det overstått! Hele terrassen er ferdig beiset! Klapp på skulderen til meg. Dere skulle sett meg da jeg var halvveis og bittesmå regndråper traff meg i panna. Da bannet jeg så høyt og stygt at det er godt det var mandag formiddag og barna er i barnehagen, og på skolen... HELDIGVIS gikk det over på få sekunder, og jeg reddet bordene ved å tørke kjapt å gæli over. Det syntes faktisk ikke! En fordel ved at beisen tørker så fort.. 

Jeg har brukt beisen som heter NATURGRÅ. Et par år tilbake pusset vi ned den gamle terassen og beiset med skimmergrå, men den ble litt for grå for meg denne runden. Jeg var spent på resultatet, men jeg er kjempe fornøyd! Og dere, et supert tips hvis dere skal beise - rett fra beisedronningen a.k.a min kjære mor; 

Beis tre bord og ikke mer enn halvannen meter av gangen, deretter tørk av med tørr fille. Tørk spesielt av i skjøtene, så slipper man ujevnheter og flekker med mer beis. Dette er første gangen jeg gadd å følge tipset hennes, og det var lurt! Det ble så gjevnt og fint. Vel verdt det ekstra strevet med å tørke av for hvert 3 bord.. 

I dag har jeg vært trøtt som en strømpe! OC har vært astmatisk de siste dagene så jeg blir liggende å lytte. Jeg er hele tiden beredt for å spurte inn og gi medisin, evt ringe ambulansen. Men bank i bordet, det er heldigvis flere måneder siden det var nødvendig med blåblys sist. Nå sitter han og ser så uskyldig ut mens han tar astmamedisin. Det er en fordel ved å begynne fra de er så små - det er sjeldent noe problem å ta på den bråkete masken, natt eller dag.. 

I helgen var Christian og jeg i bursdag, det så dere kanskje på snap, dere som følger meg der? (marlennordby) Da fikk jeg noen tilbakemeldinger på antrekket mitt, og siden jeg husket å ta bilder på vei ut døren kommer det i neste innlegg :) Nå skal vi spise middag - ha en fiiin ettermiddag ♥

RULLESTEN I BEDDET

Liten smakebit fra beddet mitt.. En finfin nabo har hjulpet meg og nå er er stygt og uryddig bedd blitt til et pen og ryddig, samt lett for meg og vedlikeholde. Vi er snart klare for 17 mai! Rullestene er fra bauhaus. Litt under 1000,- for et tonn.

Følg meg også på snapchat- marlennordby og instagram- lykkemamma

HVITT HVITT HVITT


Min utsikt fra kjøkkendøren.. Endelig ble trærne hvite.

God morgen! Håper dere har sovet godt.. Her i hus sover i nokså godt om dagen, alle sammen. Det er ingen selvfølge med 3 små.. Den ene må på do, og går i søvne. Den andre har voksesmerter og den tredje er syk.. Derfor BANKER JEG I BORDET, og heller priser meg lykkelig for gode nettet! Til dere andre småbarnsforeldre som føler dere aldri får fred på natterstid.. Det blir bedre!

I dag skal jeg en tur til Moss igjen. Jeg skal til hudlegen - ikke noe farlig, kun nødvendig. Slår det sammen med lunsj med pappa, og titting i favorittbutikken, Mani.
Ha en fin dag, folkens!! 

@ THE GYM

God morgen :-) Dette bildet ble tatt for et par dager siden, for å si det sånn. I dag øspøsregnet det hunder og katter.. Men vi har hatt en fin morgen på tross. C har vært hjemme i morgentimene, så jeg fulgte først Maya på skolen, for å ha noen rolige timer med de minste. Dager som det her så er nervene i benet mitt i spenn, og jeg må ta det rasende med ro.

I skrivende stund er jeg på trening. Litt blogging mellom øktene ;-) Det måtte bli sånn for at jeg skulle rekke dagens morgen innlegg. Jeg får ikke satt meg foran mac før i kveld, så da utnytter jeg hver ledige stund. Blogg avhengi, kanskje? Etter trening skal jeg innta sofaen til Angelika (svigerinne), litt etterlengtet svigerinnetid med mine to svigerinner

Nå må jeg avslutte. Er redd folk begynner å lure på hva jeg egentlig driver med her! Ha en fin dag, fininger. Vi ses igjen i kveld!

"NY" TERRASSE - FERDIG PUSSET OG BEISET


Tyven tyven... "Forsyner meg mens Mamma ikke ser"Ja, hva syntes dere? Forandringen er STOR! Det har så mye å si! Fra brunt til grått er som natt og dag, altså! Meget fornøyd, på tross av møkkajobben! OC liker også terrassen ;-) Vi har tak over så når det kommer en skikkelig skur som i går ettermiddag så trenger vi ikke løpe inn. Perfekt! 

Nå skal ukens 5 treningsøk gjennomføres - high five! Det føles godt å gjennomføre noe som kun er for meg. Det blir min fri time, alt fokuset er rettet mot at kroppen skal bli bedre og jeg klarer å gi 100%. Det skal gå, det MÅ gå! Straks jeg går inn på barnepassen å henter OC etter endt økt hopper jeg tilbake til mammarollen, og selvfølgelig - det er jo der jeg liker å være, men det er jammen med godt med en fri time i løpet av dagen også! Got to go! Før trening skal det smøres 4 matpakker, lage matpakkemuffins til Maya som har siste skoledag (!) i 1 klasse og levere gjengen på skolen og i bhg! Noen ganger føles det som at jeg har løpt maraton før klokken har slått 09.. Bare å kaste seg rundt! Vi snakkes senere!

FØR-BILDER AV BRUN TERRASSEJeg har jo helt glemt å vise dere hvor bra det ble etter sliping og beis med fargen lysgrå, på terrassen i 2 etg!! Tidligere har jeg nesten ikke satt mine ben her ute. Det har vært lite trivlig og liten plass. MEN NÅ! Nå er det terrassen der solen er lengst.. Faktisk til langt på kveld.. Terrassen der jeg og Christian kan sitte alene å skravle alene, mens vi oppfører oss som "Narvestad" 1 & 2 og titter utover. Terrassen der jeg sitter med kaffen, mac og soler meg mens OC sover noen meter unna, på rommet sitt! Hurra for "NY" terrasse! Stikk innom i morgen så legger jeg ut bilder :-)

NYTT DØRSKILT

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   // Sponset 


På tide? Absolutt! Vi må jo ha OC på dørskiltet også! Og etter min mening så har jeg fått verdens fineste dørskilt utenfor :-) Det er fra GH design, og kan bestilles her. Jeg anbefaler nettbutikken på det varmeste pga den personlige servicen. Man kan enten bestille lik som et av formatene som vises på siden (mange fine), eller designe ditt eget. Det er løpende kontakt på mail hele tiden, og man får det akkurat som man ønsker. Fint, ikke sant? Vi er superfornøyde! 

Nå skal jeg få barna i bhg og på skolen, og så blir det lekerom på OC og trening på meg. Jeg håper det går bra, jeg er nemlig så syyykt støl.. Satser på at litt oppvarming gjør susen! Vurderer å ta med kamera å ta litt bilder, men jeg vet ikke om jeg tørr enda ;-) Vi får se! Ha en fiiin onsdag da dere ♥♥ PS. OC maser om å skrive et blogginnlegg snart. Er dere klare for det? 

29.09.2013

God morgen! Vi fortsetter som vi avsluttet gårsdagen, nemlig med dugnad utenfor! Er det noe jeg sliter med når det gjelder husmorrollen og det å bo i hus så er det alt som må/burde gjøres utenfor! Jeg har meeer enn nok med å vaske & sortere klær, holde rommene noenlunde ryddig og rene. Derfor blir luking av blomsterbedd og gressplen, justere og klippe trær, så neste sesongens løker, og annet utesyssel fort glemt. Det er jo litt synd for når vi faktisk gjør det så er det gøy! Når det er sagt så klipper vi gresset altså, eller Christian klipper. Jeg har gressallergi ;-)

MEN, i stedet for å fokusere på ting jeg ikke rekker, så snur jeg om og gleder meg over at jeg gjør det i dag! Nå skal lyngen plantes, og sommerting pakkes opp på loftet på garasjen. Ikke syklene da, det kan brukes enda en stund til håper jeg! Hvordan er det med dere? Er ting alltid på stell ute?

Ha en fin søndag folkens! I kveld legger jeg ut bilder fra Jenny sitt rom :-) Og den instagram filmen.. Var ikke så lett som jeg trodde. Den kommer plutselig!