hits

Jul

Pepperkaker til pynt

Hei! 

Hvordan har dagen deres vært? Jeg har hatt litt mer å gjøre enn jeg pleier på dagtid, med ørelege, trening, osteopat og turning på ettermiddagen. Ikke så voldsomt mye sånn sammenlignet med andre, men dagene mine pleier å være veldig rolige og det er jo for en grunn. Jeg tar det igjen i kveld :-) Skikkelig fornøyd over at jeg ikke lurte meg unna trening da. Når jeg har flere avtaler ila dagen pleier jeg lett å skulke unna, tenke at det blir stress, men det er pri 1 om dagen. Jeg kan ikke la meg selv gå i samme fella og få mer vondt enn nødvendig. Det er så viktig med en sterk kropp altså!

I helgen bakte vi både pepperkaker og rundtstykker til den store gullmedalje! Jeg tok litt bilder av de søteste pepperkaketrærne og snøkrystallene som jeg må vi dere. Det ble så koselig som pynt på bordet. Litt førjulspynt i det skjulte! 

Både formene til pepperkaketrærne og snøkrystallene kjøpte jeg på "Åhlens" i fjor jul. Tror alle butikkene er lagt ned her i Norge, men mener de har nettbutikk? Disse formene er supersøte hvertfall! Jeg strødde litt melis over og vipps kom julestemningen!

Ha en fin kveld da dere ♥ I kveld skal jeg virkelig legge meg tidlig.. No Kardashians eller noe annet surr, men rett i seng når klokken blir 22. Wish me luck.. 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Juletradisjoner // pynte ute

God morgen ♥

Fredag allerede, denne uken har gått så fort. Den beste uken på lenge, jeg føler jeg er i vater om dagen. Jeg har trent og gjennomført alle ukens mål, og det føles alltid så bra. Hva med dere? Håper dere har hatt en fin uke :)

Neste på listen over våre juletradisjoner er hvordan vi pynter ute! Det gledes når naboene pynter opp gaten med julelys på trærne og hus. Vi pynter stort sett første søndag i advent, eller en uke før det. Spørs om jeg klarer å holde meg så lenge denne gangen ;-) 

Det varierer fra år til år, men jeg har alltid julelys langs rekkverket eller på et lite juletre på trappen. I tillegg har jeg stearinlys ute på kveldene, det er så koselig. Nå kan de nesten tennes før jeg går å henter i barnehagen, det blir jo mørkt så tidlig!


Disse bildene er fra i fjor, i år håper jeg det blir mye mer snø! Da blir belysningen ekstra hyggelig også! 

Hvordan pynter dere til jul? Og hvor kjøper dere den beste, men billigste utebelysningen? Vår fra i fjor ble ødelagt etter noen uker så jeg må gå til innkjøp av noen nye i år .. Og bruker dere batteridrevet eller strøm?

Ha en fin fredag, klem til dere 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Juletradisjoner // kalender

Hei dere ♥

Som noen av dere kanskje har fått med dere så har jeg og barna hørt på julemusikk et par uker nå. Vi begynner alltid supertidlig, også er det vår lille hemmelighet. Nå som vi er i november, og julen er faktisk like rundt hjørnet kan vi fortelle det. For nå er det vel innafor med ei litta julelåt etter 10, vel? 

Julestemningen er på plass i kroppen til Lykkemutters hvertfall, og jeg gleder meg til julelysene i Drøbak sentrum blir tent, når naboen pynter treet utenfor og julestjerne kommer opp i alles vinduskarmer. Det er jo denne førjulstiden som er den beste! Å glede seg.. Jeg gleder meg også til å se lille OC som ikke er så liten lengere skal gå i luciatog. Han har begynt på storavdeling i høst og skal få være med på sånne ting. Eller til Jenny sin første julekonsert på skolen. 1 klasse på skolen hun går på synger alltid en spesielt julesang, og det er så nydelig. Små 6 åringer som synger for full hals, foran en fullbooket sal med elever, lærere og foreldre. DA er det jul da. Jeg har et ekstra forhold til den skolen siden jeg gikk der selv, sikkert derfor det er litt ekstra rørende.. 

Uansett, vi skal ikke gå gjennom ALT jeg gleder meg til i desember, så over til det innlegget dreier seg om. I min lille bloggpause forrige uke så fikk jeg inn et godt tips, å dele juletradisjonene vi har her i familien - og det kan jo bli noen veldig hyggelige innlegg. Hvertfall for meg ;-) 
Jeg starter med det som kanskje haster mest, nemlig julekalender. 

Vi har variert med sjokoladekalender, liten kalender fra LEGO friends, Ponny, osv , og i fjor hadde vi pakkekalender. En så billig variant som mulig, med pakker som noen ganger var praktiske, eller opplevelser som pepperkakebaking. Det fungerte bra og barna var veldig spente og takknemlige, både til pakkekalender og på selve julaften. Det er jo det som ofte er den store skrekken, blir de lei alle pakkene? Jeg har ikke sett noe til det, jeg tror det ligger mye i hvordan vi snakker til barna generelt, og hvilke verdier vi lærer de og hvordan vi voksne oppfører oss. 

I år tror jeg det blir pakkekalender igjen. Jeg syntes det er så koselig, men jeg tror det blir 24 pakker, fordelt på de 3 barna som bor her. Da får de pakke hver tredje dag, og kan glede seg over hverandres pakker de andre to dagene. 

Eller så blir det LEGO kalender. Alle tre er veldig glad i lego, så det ville vært et enkelt men bra alternativ. 

Har dere bestemt dere for kalender enda? Kjærstekalender er også veldig koselig da. Kanskje jeg skal lage til Christian... Hmm.. ♥

Ha en fin dag ♥

På vei til jul

Vi er pakket og på vei til dette. Kun oss 5. Julefilmer i baksetene, fine samtaler med mannen. Vi er uendelig takknemlig. 

God jul ♥︎

DA BARNA VÅKNET I DAG

God 1 desember!

Sånn så det ut da barna våknet i dag! 
Her ser dere de tre nye kalenderne som Christian kjøpte i forrige uke. Veldig tradisjonelle kalendere til kun 70 ,- Juletre med søte små stjernelys fra mestergrønn og en kalender med lommer (gammel) som er til Christian. Jepp - han får faktisk kalender i år han også! Jeg følte det var fortjent i år, han er så fin ❤︎  Det er ikke store gavene, bare bittesmå ting, men det er noe med overraskelsen og omtanken bak. Det samme gjelder den fine kalenderen som henger til venstre! Den er min! Tegnekalender fra Maya! En tegning annen hver dag som jeg kan åpne, helt hjemmelaget og med maaaassse omtanke! Den ble jeg glad for!


Om dere lurte, i dag fikk barna en minimini Bill - bok (han fra Lynet McQueen), mini sjakkbrett To Go og en stor Frost penn. Alt fra Nille! 

I dag skal OC og jeg til Øre Nese Hals. Jeg mistenker at drenet på den ene øret hans har falt ut. Jeg håper virkelig jeg tar feil.. Jeg tror det fordi han har klaget på ørevondt den siste uken, også rant det fra øret hans i forrige uke. Krysser fingrene for at det er vanlig, og at alt er på plass. 

Ha en kjempe fin 1 desember! 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

PEPPERKAKEFORMER OG SÅNT....

Vi gleder oss til å begynne pepperkakefesten! Om to små uker så er vi i gang! Jeg gleder meg, for se bare hvor fine former jeg har sikret meg!! Legg spesielt merke til den svarte formen, som blir til et pepperkakejuletre! Så lettvint slik at selv klønefanter som meg klarer det. Jeg kjøpte også snøkrystaller, og et stort hjerte. Tror jeg skal henge både hjerter og snøkrystaller i vinduene i år.. Kanskje barna sine vinduer også? Som de kan pynte selv :-) Formene er fra Åhlens, hvis noen lurte!

Christian jobber sent i kveld så jeg skal kaste meg rundt på egenhånd, å få barna i seng. Om litt kommer det en fin nabojente, vi skal diskutere julelys, og planlegge desember. Noen ganger er det så deilig å prate om ting som egentlig ikke betyr noe. Ikke dype følelser, ikke skrekk for terror eller lidelse. Bare pepperkakeformer og fine julelys. Selv om vi så inderlig godt vet hva som foregår i verden.

Håper dere har hatt en fin dag ❤︎

FERDIG LAGET ADVENTSKALENDERE 2015

God morgen!

Er planlegging av årets adventkalender i gang? Vi tror vi har bestemt oss for de ferdige adventskalenderne, som vi gjorde i fjor. Da lagde jeg også en guide til adventskalendere, og viste dere bilde av pakkekalenderen jeg lagde i 2013. Innlegget kan dere lese her: http://lykkemamma.blogg.no/1416396012_adventskalender_guide.html


Nedenfor ser dere mine favoritter, etter å ha undersøkt de forskjellige og smugtittet på innholdet ;-)

Adventskalender til OC (2), som forguder togene sine fra BRIO:
http://lekmer.no/leker/adventskalendere/ovrige-adventskalendere/brio-railway-adventskalender-2015Til Jenny (5), frostfeberen lenge leve!
http://lekmer.no/leker/adventskalendere/kjente-karakterer/disney-frozen-adventskalender-2015


Til Maya (7) Denne hadde jentene i fjor, og det var en slager!

http://lekmer.no/leker/adventskalendere/kjente-karakterer/lego-friends-friends-julekalender


Også har vi denne kalenderen med sminke da.. Jeg kjenner jeg er splittet! Hun ønsker seg stadig litt sminke og neglelakk. Jeg sier ja til noe, som neglelakk og litt glitter over øyene i helt spesielle settinger, f.eks hvis jentene leker hjemme en søndag formiddag, eller de skal i dansebursdag! Utover dette sier jeg nei. Barn skal ikke bruke sminke. Hvis hun spør hvorfor jeg kan bruke sminke så forteller jeg at huden til barn ikke tåler sminke, men det gjør huden til voksene. Noen ganger kan jeg gå dypere inn i det, andre ganger ikke.

På en annen side føler jeg at jeg har kontroll, at kommunikasjonen er god og at vi har fokus der det gjelder. Så hvor mye skade kan en liten adventskalender med uskyldig sminke gjøre? Jeg vet hun hadde blir SÅ glad!

Samtidig er det noe i meg som sier nei.. Instinktet mitt sier nei, og instinktet skal vi ikke kimse av.

http://lekmer.no/leker/adventskalendere/ovrige-adventskalendere/adventskalender-med-sminke-colour-2015

Innlegget er ikke sponset, bare så det er sagt :-)

Har dere noen andre spennende adventskalendere å anbefale til aldersgruppene 2, 5 (snart 6) og 7 (snart 8) ?

Jeg må legge til.. Jeg trodde jeg hadde bestemt meg for denne løsningen men mens jeg skriver kom jeg på en annen mulighet. 24 pakker, også får barna trekke hver tredje dag. DET blir jo faktisk ikke så dyrt, og jeg kan bestemme innholdet selv. Hmm.. Jeg må visst tenke litt til.

EDIT//

Mens jeg gikk gjennom de gamle innleggene mine fra jul i fjor kom jeg over denne kommentaren, og må bare vise den til dere:
Et kjempe godt tips!

Ingvild
20.11.2014 kl.00:40
Mange fine tips i dette innlegget, du er superflink Lykkemamma! Har hatt pakkekalender tidligere år og syntes de begynte å bli litt bortskjemte i løpet av desember. Vil jo gjerne at barna skal kunne glede seg over små ting! Skal ha pakkekalender i år også men prøver en ny vri. Jeg er mamma til en gutt på 3 og en jente på 7. Jeg kjøpte små juletrær i plastikk på søstrene grene, som de får 1. des. og hver dag får de en kule eller annen småpynt å henge på! Smyger nok inn noen sjokoladebiter noen dager også, samt glitter og stjerne til toppen og en liten Led-lenke. Alt fant jeg til ca. 10 kr pr dag på samme sted 😉 Spent på hva de sier men håper det faller i smak!

FANGET I JULESTRIA


Still here.. :-) Måtte bare ta en liten pust i bakken. Det skal ikke mye til før det renner over, så for å komme meg gjennom de to siste ukene så har jeg måtte legge bloggen mer eller mindre på hylla. De siste dagene har jeg prioritert trening, hvile og barna. Christian har jobbet en del ekstra i det siste, og da har all min energi gått til de. 

I skrivende stund sitter jeg i sofaen, begge jentene er på turning mens OC, mamma og jeg er hjemme og koser oss. Vi begynner så smått å bli klare for julefeiring. I år skal vi til Trysil sammen med familien på Christian sin side. 8 barn og 9 voksne med slalåm, snøhuler, badestamp og god mat.. Jeg gleeeder meg! Her er det noe for en hver! Jeg ser for meg Christian og barna i bakken, mens jeg sitter i badestampen med en god bok ;-) Vi får se på det.. Jeg skal prøve å holde dere oppdatert! 

De flesre gavene er i hus, nå gjenstår innpakking og det begynner i morgen. Det er jo egentlig koselig, hvis man ikke må ta alle på en kveld riktig nok. Nå skal jeg hente jentene på turning, og få lillebror i seng. Jeg setter stor pris på savnet etter innlegg, det er så koselig å lese ♥ Som skrevet så er jeg her, og alle er friske og raske :-)

GUIDE // ADVENTSKALENDER

Vi er på vei, i full fart mot desember, og det som følger med! Først ut er nok årets adventskalender! Blir det en hjemmesnekret kalender med en pakke til hvert barn, pent pakket inn og hengt opp? I fjor hadde vi det, den så slik ut; 

Eller blir det ferdiglaget julekalender enten med sjokolade, lego eller annet smånips? Eller gjøre noe helt annet som hyggelige aktiviteter hele desember, selvfølgelig i forskjellig "størrelse" for ikke så slite oss helt ut ;-) I dette innlegget tenkte jeg å ta for meg de forskjellige variantene, kanskje dere finner litt inspirasjon. Jeg starter med: 

Dette er en adventskalender som skaper hygge og samhold i familien, i tillegg trenger den ikke koste penger. Hvis du ser bort i fra boksen med pepperkakedeig, o.l. Man trenger jo ikke ha aktiviteter hver dag, men kun i helgene? Eller kombinere det med smågaver. Alt ettersom hver hva familie syntes passer best. Jeg har gjort litt reesearch i mitt eget hode, og på nett og funnet tips til koselig aktiviteter som ikke koster noe særlig; 

♥ Pynte huset til jul!
♥ Pepperkakebaking. Lage store hjerter som dere pynter og henger i vinduet? 
♥ Skrive ønskeliste og sende til julenissen. 
♥ Klippe snøkrystaller av silkepapir og henge i vinduet.
♥ Lage årets pepperkakehus sammen.
♥ Ake, hvis snø. 
♥ Bake lussekatter, til Lucia.
♥ Lese en ekstra bok før leggetid. Lag det koselig med kakao og stearinlys og ha høytlesning med hele familien. 
♥ Filmkveld! Se en julefilm sammen med hele familien, med popcorn, og skap skikkelig kinostemning!
♥ Juleverksted med glanspapir og dorullnisser! La barna pynte rommene sine!
♥ Lage julekort.
♥ Hogge juletre og pynte.
♥ Gå julebukk, eller er det kun i romjulen kanskje?  
♥ La barna invitere til nissefest med venner eller familien. Server nissegrøt og la de konkurrere om hvem som finner mandelen. Abslutt med nissedisko! 

Dette er tidsbesparende og lettvint adventskalender. Kanskje et godt alternativ når man vet barna skal mye annet hyggelig i desember, eller man rett og slett ikke rekker å lage ørten småpakker i november. Eller hvis man bare vil ha barna godt plantet på jorden. Det kan fort skje at den hjemmelagde kalenderen tar helt av. Pakkene blir dyrere og dyrere, og barna krever mer og mer. Man skal ha tungen rett i munn så man ikke ender opp med et stykk borskjemt skitunge i slutten av desember hvertfall. Gaver hver dag fra 1 - 24 desember, det er kan gjøre mye med et lite barnehodet ;-) I disse ferdiglagde adventkalenderne så er det bitte små gaver. Enten i form av sjokolade, eller en liten leke. Noen syntes kanskje ikke det er greit med sjokolade hver dag, og da er de lekekalenderene et alternativ. Her er noen: 

1. Lego city, 2. Frost, 3. Lego star wars, 4. Lego friends, 5. NRK sin julekalender 2014 - jul på månetoppen. Disse selves i lekebutikker og bokhandler. Bildene er lånt av google. Her kan du lese en test av de forskjellige kalenderne, det er ikke alle som er like bra!
Sist men ikke minst.. Våre hjemmelagde, ekstreme tidskrevende julekalendere.. Det finnes så mange fantastiske varianter, og de fleste er julepynt i seg selv. Det har blitt en trend å toppe fjorårets kalender! Nå skal det være kreativt og vakkert! Det må legges ut på instagram så andre kan se, og bli inspirert! Kanskje noen føler dette blir for mye, og man heller blir deppa av å se de fine kalenderene som florere der ute, men vet dere hva - det er ikke for alle. Noen år så kan man trå til litt ekstra, andre år så fungerer ikke kreativiteten, lommeboken eller tiden på samme måte. Sånn er det bare! I år blir det ingen hjemmelaget kalender på mine barn, men det betyr ikke at jeg ikke nyter syntet av alle de andre flotte adventskalenderne der ute. 

Instagram tips: #julekalender #pakkekalender #vakrerom_pakkekalender #adventskalender Masse inspirasjon!
Dette er kanskje noe av det vanskeligste ved adventskalenderne? Å finne ut små pakker som kan henges på kalenderen. 24 små pakker, eller kanskje 48, i min situasjon ville det blitt 72 små pakker hvis jeg skulle laget pakkekalender i år! DET kan ta sin tid.. For ikke å snakke om å pakke inn.. Har man først bestemt seg så er det jo verdt det. Men ikke hvert år, her i hus! Et hot tips kan være å kjøpe leker på finn.no Det finnes mye fine brukte småleker som selges i pakker. Her kan man spare inn masse penger.
 
Lego - hva med å dele opp en pose med lego og pakke det inn i små pakker. Nødvendige ting som man uansett må kjøpe er alltid kjekt - boxere, truser, sokker, ullsokker. Små pakker med noe godt som barnet liker - klementin, rosin, smoothie, kinderegg. Flakslodd. Nødvendigheter til skolen - blyanter, viskelær, linjal, nye farger som deles opp i hver sin lille pakke. Små biler. Figurer. Hobbyting - plastelina, store perler. Lommelykt. Sprettball. Fotballkort. Bok. Juleantrekk delt opp i flere pakker. 

Neglelakk, lego friends delt opp til forskjellige pakker. Dagbok. Film. Plastikk nips som ring, armbånd og spenner. Hårstrikker. Hårmascara. Strikker som man lager armbånd av. Perler. Aktivitetsbok. Washi tape til å dekorere rom. Julestjerne til å henge på rommet. Julepynt. "Årets" julekjole. Pysj. Tannbørste. Refleks. Badekuler i farger fra apoteket. Klistremerker. 
Julen 2013
Her i familien blir det ingen pakkekalender i år, heller ikke aktivitetskalender. Det blir en ferdiglaget kalender. Hvilken har jeg ikke bestemt meg for enda, men jeg tror valget faller på LEGO til Maya, FROST til Jenny og sjokoladekalender til OC. Av mange grunner gjør vi det enkelt i år, og en av grunnene trer i kraft om en drøy uke ;-) Jeg kan ikke si mer enn det tilfelle noen skulle røpet seg til jentene, men jeg GLEDER meg! 

Gjerne LIK og DEL innlegget, så kanskje det når ut til flere som søker inspirasjon og motivasjon til årets adventskalender ;-) 

ROEN HAR SENKET SEG OG VINNER AV SAMSUNG GALAXY

Hei dere ♥ Jeg håper dere har hatt en fin julaften? Her gikk det slag i slag fra vi dro fra sykehuset. Vi ble litt forsinket fordi vi måtte innom apoteket i Oslo som er døgnåpent hele året, hver dag. Der var det jo selvfølgelig et par andre som også, så da vi omsider kom til Drøbak var det bare å bytte til finstasen og dra til mommo som overtok "min" julaften. Der var maten klar, pakkene under juletreet og jentene på plass. Det var D E I L I G etter døgnene vi har hatt på sykehuset. Kvelden var kjempe fin, OC sov og var i god form etter omstendighetene. 

I dag har vi sovet lenge, sett på alle dine fine gavene våre, og vært på det faste 1. juledag treffet hos svigerfar. Dvs at jentene og Christian dro, OC og jeg tok en rolig dag hjemme. Selv om han er mye bedre så skal vi ta det helt rolig, ikke noe tilbakefall her i gården, nei! Vi har ikke vært alene da, mamma, Besse, Dinne (Celine lillesøster) og Baas (Mathias lillebror) har vært på julebrunch. 

Nå er lysene tent, jentene sover, Casillas sov (!) nå sitter han ved siden av meg og koser, Christian er hos svigerfar og er litt sosial med familien sin, mens jeg ser på "alene hjemme". Jeg skal straks hoppe i seng, jeg kjenner på kroppen at det har vært lite søvn den siste tiden.. Jeg ville bare gi litt lyd fra meg, ønske dere fortsatt god jul og annonsere vinneren av Samsung galaxy!

VINNER: Mathilde 23.12.2013 kl.19:54 "Ååh, denne hadde vært fantastisk å vinne! Så flotte gaver du gir, Marlen! Krysser fingrer og tær:-) god jul og godt nyttår til deg og dine! Klem"

ÅRETS JULEKALENDER

Vi er i bursdag så jeg titter innom for å si at kveldens innlegg kan bli forsinket, og viser i samme slengen årets pakkekalender :-) Ha en fredfull ettermiddag <3

BARNAS JULJeg har litt lett for å bli revet med av både det ene og det andre! Og jeg må innrømme, jeg tror jeg har ønsket forskjellig julepynt til huset de siste 4 årene.. Hva jeg likte i fjor er absolutt ikke det samme som jeg liker i år, og hvertfall ikke det samme som i forrifjor.. Kanskje litt overdrevent, men dere skjønner tegningen? Jeg har absolutt ikke penger til å handle ny julepynt hvert år, men noe blir igjen i esken sin og en og annen ting blir nytt.. Men er det noe jeg syntes er viktig å huske på så er det barnas jul! Ting som barna lager men som kanskje ikke er verdens vakreste pynt (deg og meg i mellom) Pynten blir jo vakker fordi det er barna mine som har laget det, men hadde det vært "mannen på gata" som hadde malt dorullnisser så hadde jeg ikke tatt de med hjem ;-) Ting som barna lager, og ting som barna forbinder med jul er det viktig at er fremme. Her i hus er det kjøkkenbordet som er barnas arena og både dorullnisser, malte telysholdere og egne lys til adventstaken er på plass! Dødskoselig og lager verdens fineste stemning! Jentene lyser stolt opp hver gang vi tenner lys ♥

I dag har jeg (les; Martevenninnen) hengt opp den nye wallstickersen fra Ferm Living! Jeg har lagt ut en sniktitt på instagram, men flere bilder kommer på bloggen i morgen! Det var en stoor wallstickers og vi brukte faktisk lang tid, men det ble så fint til slutt! Utenom det har det ikke vært den mest travle dagen - litt besøk av venninner og bare kos. Perfekt med en skikkelig innedag!

Nå skal jeg hente jentene i barnehagen, de ville så gjerne bli hentet litt tidligere i dag og da føles det godt å faktisk kunne gjøre det. Jeg tror begge to begynner å bli klare for juleferie ♥ Got to go! Vi ses for trekning av gavekort i kveld :-)

BARNAS JULEKALENDER

Hei dere! Her sitter jeg å pakker inn kalendergaver. 48 stykk.. Tenk de som har 4 barn og alle skal ha pakkekalender? All ære til de!

Mange av tingene jentene får har jeg handlet så salg de siste månedene. Jeg har vært flink til å kjøpe litt og litt denne gangen, så blir ikke kalenderen den store utgiftene. Ting de får i kalenderen er; viskelær, blyanter, badesåpe, vaskeklut- det meste fra "top model" som er et superjentemerke som finnes i de fleste lekebutikker. Andre ting er godis til lørdagene, tryggis, julespenner (som jeg vet de trenger til julefester) strømpebukser (som de også trenger) ullsokker, rosineske, og en litt ekstra fin gave til julaften. Dette vet jeg ikke helt hva skal bli enda..

Jeg vet heller ikke hvordan jeg skal henge opp pakkene i år. I fjor hadde de mine gamleldagse kalendere som er brodert og henger på veggen. I år vil jeg ha noe pittelitt mer dekorativt, men enkelt. Kanskje i trappen? Eller på gardinstangen? Jeg har fortsatt et par dager å tenke på!

Nå skal jeg ut å kjøpe garn med mamma! OC ønsker seg nemlig noe fiiint til jul ;-) Jeg skal ikke strikke det altså, det må jeg la mamma eller Besse gjøre, men jeg tenkte å prøve meg på et skjerf til jentene.. Det burde være en enkel nybegynner start?! Og kanskje noe å ha i kalenderen?

Ha en fin dag, fininger :-)

FØRJULSMANDAG

Ops! Det ble visst helg på bloggen også! Helgen gikk slag i slag som den pleier å gjøre, og plutselig sitter jeg mandags morgen igjen. En liten forandring denne morgningen kontra de andre er at Jen er hjemme. Hun er visst syk... ;-) Hun har snakket så mye om å være hjemme fra barnehagen fordi hun er syk - drikke kakao og bare kose seg så i dag falt jeg for de sjarmerende øyene og lot hun bli hjemme. Sykdommen har vi jagd på dør, for her er det full fart!

Vi har "julet" opp huset litt som dere ser ovenfor, men ingen direkte julepynt har kommet frem enda. Vi venter til fredag! Da skal jentene komme hjem tidlig å pynte huset sammen med meg, før Christian kommer hjem fra jobb så vi kan overraske han! Jentene gleeeder seg! Og jeg også ;-)

Nå er det lunsj på agendaen, vi ses i kveld - da har jeg litt flere "hender" å blogge med, og da blogges OC sin interiørjulegaveliste! For der har han veldig mange ønsker nemlig ;-)

Ps. Legger ved link til nattasangen som synges om igjen, og om igjen hver kveld disse dager. Den står forøvrig på over alle høytalerne i huset as we speak. Jenny har dilla; Godnatt sang for nisseungen