hits

LEILIGHETEN I ESTEPONA

Ting som aldri kom på bloggen

God morgen ♥

Nå sitter vi på flyet hjemover! Ringeklokken ringte 04 i natt.. Da var det på med varmere klær, røske med seg sekkene og smette inn i bilen. Barna var så trøtte at de knapt forsto hva som foregikk og alle 3 fikk en ekstra time med søvn i bilen før vi kom frem til flyplassen. Mens vi satt og ventet på flyet fikk jeg lastet opp innlegget jeg har forhåndsskrevet til dere! 

Ting fra Estepona som aldri kom på bloggen; 

♥ Christian skjærte seg stygt i hånda så vi måtte rushe av gårde til legevakten. Flaks OC og jeg hadde vært der før så vi visste akkurat hvor vi skulle! Inn og ut på 30 minutter - private sykehus i utlandet er et must.. 
♥ En dame Jenny og jeg gikk forbi en kveld vi var ute å spiste middag hadde tidenes største kakkerlakk i håret.. Begge to gikk rett i sjokk og fikk ikke frem et ord før hun var langt av gårde.. Håper mannen hennes så det før hun selv fant det ut. SYKT ekkelt!
♥ Jeg måtte ta en Baywatch ut i bassenget etter at OC prøvde dykkemasken og snorkelen til Jenny, stakk hele hodet under vann - inkl snorkelen MENS han prøvde å snakke... Ta var a mor raskt utti for å si det sånn.. Han ble redd, men det gikk fint!
♥ Da vi skulle dra hjem til Norge prøvde jeg jeansen jeg brukte på vei hit for 2 uker siden.. Den er SÅ trang. Hjelpes..
♥ Det vandrer en puma løs i byen, ifølge den lokale avisen.. Eh hjelp?!
♥ Vi fant ut at den lokale strandresturanten vi alltid er på, og har vært de siste 3 årene er kalt opp etter Gipsy king låta.
♥ Jenny har svømt en hel lende alene i bassenget!
♥ Maya lærte seg stift salto da de var på turn i Marbella
♥ Vi har hatt syke latterkramper av OC som danser. Assa, mer sinnsyke dancemoves skal du lete lenge etter... 

Ses hjemme ♥♥♥

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 12 og 13

Vi våkner til vår siste dag her! Og vet dere hva? Jeg GLEDER meg til å komme hjem! 
I går var vi på stranden hele dagen og gjorde som de andre dagene.. Solte oss, badet og spiste verdens beste omelett til lunsj. På kvelden dro vi ned til havna og spiste kinesisk - en siste gang for denne gang.. Utrolig koselig kveld med både hviskeleken, og planlegging av neste sommer. Barna ville så mye gøy, som både telttur og sykkeltur. Det gledes og høre at de vil på slike ferier! Selvfølgelig også hit da, men det er ikke så rart.. Vi får se hva neste sommer bringer, før den tid er det både jul, bursdager (jeg fyller 30 i mars - wuæh) og mye annet spennende!

I dag blir det mye rydding og vasking. Sånn er det med egen leilighet, da kan man ikke bare dra. Planlegge hva som skal ligge igjen av sommerklær, handle inn til neste gang vi eller noen andre kommer, og vaske alt av håndklær og annet. Vi skal nok få til både bading og is i tillegg. Litt kos den siste dagen må til! I kveld drar vi en tur til Marbella igjen, jentene skal turne en siste økt før vi drar hjem. 

Flyet går tiidlig tidlig i morgen. Vi reiser fra Estepona på svarteste natten, men det er egentlig helt okey, da får vi så mye ut av fredagen. Jeg forhåndsskriver et innlegg til dere som jeg publiserer fredag morgen med ting som ikke kom på bloggen fra ferien. Tror det blir et bra innlegg :-) 

Ha en fin torsdag! Vi skal nyyte varmen en siste dag, nå blir det lenge til neste gang. 

M A R B E L L A 

I går ettermiddag fulgte vi jentene til Marbella gymnastics. Så mange barn og foreldre, mye større enn sist vi var der! Da var de nyoppstartet og litt roligere forhold. Jeg fikk brått litt panikk i mammahjertet, skal vi kaste barna ut i dette når de ikke kan språket? Det var annerledes da trenere hadde god tid og kunne passe ordentlig på.. Å bli værende å se på var ikke et alternativ, da blir det altfor lettvint å løpe til mamma eller pappa når man ikke forstår noe. Det var bare å fortelle mammahjertet at dette klarer de fint, dette er en sunn erfaring og dette gjør barna på at de klarer seg selv selv om de prater samme språk! Dessuten ville de jo selv.. Det ville bli dumt å avlyse fordi mamma angret..


Mens jentene turnet dro vi til Puerto Banus og så på de mest sinnsyke og dyreste bilene og båtene i hele verden tror jeg.. OC var helt vill! Selv syntes jeg ikke det er så spennende, men det var gøy å se den lille apekatten hyle av glede for hver meter vi gikk. Vi kjøpte kaffe (endelig) og spiste is. Etter et par timer kjørte vi tilbake for å hente jentene. De var helt elektriske og hadde hatt det kjempe gøy! Jentene de turnet med var fra hele verden.. England, USA, Japan, Sverige... Utrolig gøy! De skal tilbake på torsdag, en siste trening før vi reiser hjem tidlig fredag morgen. 

Vi skal på stranden! Ses senere ♥
// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 11

God morgen 

Nå er den fine, morsomme gjengen vi har vært sammen med her nede på vei hjem. Christian kjører Faffa og Jane til flyplassen as we speak. Vi har 3 hele dager igjen til å nyte siste del av sommeren for i år, før vi reiser hjem til Norge vi også. Jeg er ikke klar enda, men begynner så smått i hodet mitt. Jeg har mye å se frem til, heldigvis. Det gjelder å ha fokuset på der! Det gjelder å holde hjulene i gang.. Ikke minst å sette pris på disse deilige 2 ukene i Estepona!

I dag vil jeg på stranden (jeg vil alltid på stranden), men jeg er nedstemt. Resten av gjengen vil være her ved bassenget. Jentene har fått dykkemaske og er helt ville.. Dessuten skal vi til Marbella i ettermiddag, så det er egentlig helt greit å ikke bruke opp all energien på stranda. I Marbella skal vi kjøpe kaffe i Puero Banus, der ligger det en egen Nespresso butikk, den eneste i området så vidt jeg vet.. Også skal jentene på turn. De har turner med Marbella gymnastics nå vi er her nede siden i fjor sommer. Utrolig spennende med annet språk og nye venner! De har ikke vært der på et år, så i dag er de kjempe spente!

Men før den tid.. Så blir jeg her jeg... Lese ferdig boken min og sløve!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 10

Hola! 

Vi har hatt noen middager hjemme og noen ute på resturant på kveldene. Estepona har så veldig mange små, personlige og bra resturanter så vi har alltid lyst til å besøke nye når vi er her. Oss voksne altså ;-) Det er jo ikke alltid barna syntes det er like spennende som oss. Våre barn elsker å være ute å spise, men noen steder kan det ta lang tid med maten eller at det blir for mye voksenprat. Da gjør de som folk flest gjør når de kjeder seg, de lager krøll. Krøll på resturant er jeg ikke spesielt fan av. Det er ikke rom for å hoppe på stolene, bråke høylytt eller være apekatter. Og det er dårlig gjort å kjefte når det er vi som har dratt de med ut..

Vi har noen triks på innerlomma som funker, det er vårt ansvar at det blir et hyggelig måltid for både store og små. 

Mange resturanter har fargestifter og tegneark liggende, men vi tar med hvis vi er usikre. De med flest lopper i rumpa syntes det er gøy å gjøre noe annet enn å sitte rundt bordet å "skravle". 
Siden OC er en evig leker, som elsker flyene og bilene sine så putter jeg alltid et lite fly eller bil i lomma. Når det blir for kjedelig overrasker jeg med en liten leke. Det trenger ikke være noe stort og voldsomt.. I går hadde han med seg en lekemaur liksom.. Den gjorde susen! 

Nytt denne uken er bordlek! Lek er alltid morsomt, og barna syntes det er ekstra gøy når de voksne er med. Vi fant på 2 forskjellige leker som slo an for alle aldre! 

1. Den første leken fant Faffa på. De voksne skal hver sin gang si en ting som ikke fantes da barna var små, også skal barna gjette hva det er. F.eks TELEFONBOK - PERSONSØKER - TELEFONKIOSK. 

Utrolig gøy når hele bordet blir engasjert!

2. Hviskeleken! Alltid en slager! Det morsomste var da OC på 3 år skulle hviske noe videre.. Assa, ku rumpa ble IKKE ku rumpa! 

Vi har så fine og rolige dager med familien. Gull verdt, og vi er snart klare for hverdagen igjen! 

Fin kveld til dere ♥

#cutnessoverload

God morgen, 

Sitter på terrassen og titter etter ørnen som flyr rundt her.. Den som har vært her denne sesongen er så svær atte hjælp! Jeg er så fasinert av disse ørnene så da det dukket opp en større enn noen gang ble jeg skikkelig glad! Jeg har ikke sett den så mange ganger mens vi har vært her nå dessverre. Vurderer å kjøpe meg kikkert. 

Resten av gjengen sover mens jeg våknet av meg selv i dag. Tror kanskje underbevisstheten begynner å gjøre seg klar til hverdag igjen. Sikkert lurt! 

Over til noe annet, jeg må vise dere tidenes søteste: 

Jeg har jo klaget både her og på snapchat om både armbånd og lommebok som er borte. Heldigvis har jeg funnet en god erstatning, hvis man ser bortifra alle kortene mine selvfølgelig ehehe.. Denne søte lommeboken til Maya har blitt min favoritt. Spørs om jeg ikke må be på mine knær om jeg kan arve den. 

Håper dere får en fin dag 

Estis dag 9

Hei! 

Hører rykter om nydelig høstvær i store deler av Norge denne helgen? Det gleder meg, er det noe som har kommet med årene er det gleden over hver eneste årstid. Det er så befriende å slippe å grue seg til både høst og vinter, noe jeg gjorde i mange år.. Nå gleder jeg meg til å komme hjem til kjølig luft, tykkere jakker, høstsko og rødvin. Men før den tid... Så koser vi oss litt til. Noen dager til med una cerveza por favor, kaste barna mine rundt i vannet, digg mat og lukten av solkrem overlever jeg noen dager til ;-)

Det tar alltid en liten stund, noen litt lengere enn andre - å bli vant til vannet.. Han lille apekatten ovenfor har forandret seg til det bedre siden i fjor. Forrige sommer var han 2,5 år, og hadde ingen hemninger, whats so ever, til vannet. Han hoppet uti ved hver mulighet og ga blaffen i armringer eller om noen kunne plukke han opp igjen. Tror det ligger en film på instagram, hvis jeg ikke husker helt feil. Det var slitsomt for alle oss med vettet i behold, inkludert storesøstrene hans. Faktisk så prøvde jeg å vente litt (så mye det lar seg gjøre) med å ta han opp for å skremme litt, men det funket ikke det heller. 

I år har han blitt eldre, mer skeptisk og litt klokere. Takk og lov! Nå vet han godt at armringer er lurt. Han hopper ikke uti for noen ser på han, og han har de oppblåsbare ringene på plass. Litt lettere å bade i år! Han er fortsatt veldig leken i vannet da, og det er gøy, for det er jeg også! 

Jenny har virkelig knekt svømmekoden. Lille fisken svømmer som bare det, og kan endelig være med på de lekene Maya syntes er gøy i vannet. Det betyr mer avslapping på bassengkanten for min del, mens barna underholder seg selv. 

I går hadde vi en hel dag på stranden, og italiensk middag på kvelden. Vi spiste is langt etter leggetid og hadde en skikkelig "syden" kveld der jentene fikk blinkende baller og annet stæsj som kun minner om syden. Superfin kveld. 

I dag var vi litt slitne hele gjengen så vi har bare vært her.. Noen timer ved bassenget, og lunsj rett nedi gata. I kveld tusler vi opp på middag til svigerfar og Jane. Koselig med en hjemmedag også ♥

Håper dere har det fint, og at dere som er på høstferie nyyter! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Ny favoritt

Kjøpt av en senorita i Benahavis som laget sin egne smykker. Hun hadde så mye fint, men dette var min favoritt.. Fint med et nytt armbånd med tanke på at jeg har lagt mine 4 andre favoritter (som jeg alltid går med) på et lurt sted. Så lurt at de har vært sporløst borte i 3 uker.. Typisk, I know. // Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Fra barnerommet

God morgen ♥

Det er vesentlig mer liv i leiligheten nå som vi er fem her, og ikke to. Deilig å høre latteren, småkranglingen og samtalene til de tre små barna igjen - men jammen godt vi har terrasser så man kan søke tilflukt når det blir litt mye, he he. 

I dag tidlig våknet Christian og jeg til: 

Maya, kan vi stå opp nå. 
Jeg vet ikke, jeg skal sjekke. 
Joo, det er lyst ute og klokken er over åtte. Vi får lov til å stå opp!!
Jippiii, Jenny du må våkne, vi får lov til å stå opp! 


Alle tre barna sover inne på barnerommet. Køyseseng med en skyveseng under. Gull med plass til mange enten vi er på familietur, eller jentetur som jeg var i mai! Superstas å få sove sammen!Forresten! Herlighet! Folkens, det er 1 oktober i dag. Jeg kan nesten ikke tro det.. Tiden går så rasende fort!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 7

Disse ettermiddagene altså.. Barna ser på film og slapper av - det er avtalen hvis vi skal ut å spise i kveld, lade batteriene.. Mens Christian og jeg sitter på terrassen å skravler om alt og ingenting. Det er så godt å se han i feriemodus, rynken i panna er long gone, og jobb er lagt igjen hjemme. Elsker det.. Og han! 

I dag har vi hatt en SÅ morsom dag på stranden! Det har blåst en del, og i går var det jo nesten orkan her nede så bølgene har vært helt ville! For høye bølger er skummelt, men bølger som i dag er bare vanvittig morro! Akkurat så høye at vi blir slått over ende hvis man ikke er oppmerksom. Bikinitrusa havner på snei og fullt av sand i håret.. Vi har hatt latterkramper gang på gang, tryna rundt og lekt . Nå er vi utslitt! 

Det skal visst slutte å blåse i morgen så det var bra vi fikk det meste ut av dagen i dag! Har jeg nevnt at jeg ELSKER å bade? 

Nå skal jeg lade litt selv, vi ses i morgen ♥
God høstferie alle sammen!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Vi samler flokken

På vei for å hente resten av flokken vår ♥ Det føles fint. 

Køyesengene er ferdig redd opp til jentene, kjøleskapet fylt opp og lillebroren har lagt frem lekene han tror de liker best. Om litt setter vi kursen mot flyplassen. Skal bare spise litt frokost og prate om bølger og fisker og sånn.. Gårsdagens bølger (det blåste sånn) gjorde tydeligvis inntrykk.. Han mente selv han var redd for bølgene, men etter at armringene kom på og mammaen ble med ut - ikke så vanskelig, jeg elsker å bade, så ble alt mye mer morsomt. Så nå håper vi at det skal blåse oftere! 

Ses i ettermiddag!

Estis dag 4

Fine Benahavis!

I fjellene 15 minutter utenfor Estepona mot marbella ligger vakre Benahavis. En liten fjellby med små personlige butikker og resturanter. Man kan nesten ikke tro det for veien opp er så kjedelig, men plutselig dukker byen opp. Frodig og harmonisk. Vi tuslet rundt i smågatene, spiste lunsj og is, kjøpte et nytt armbånd og fant en genser jeg gjerne skulle hatt med hjem, men før jeg visste ordet av det var det siesta. Glemmer alltid disse timene på dagtid der alt er stengt..

Vi tenkte oss tilbake en kveld for å spise, de er nemlig kjent for resturantene sine. Byen har en egen skole for nettopp dette, og når kokkene er utlært blir de værende i byen for å drive resturanter. Jeg gikk forbi flere med årrekker av michelin-stjerner bak seg.. Utrolig kult! 

I kveld er det kinesisk på agendaen! Nam! 
PS. To dager til resten av gjengen min kommer, det blir kos det ♥

G O D morgen

Vi startet dagen litt tidligere enn jeg hadde planer om, men heldigvis rakk jeg å laste ned "planes" på macen rett før vi dro så han har ligget i sofaen og sett på film. Rolig start for oss! Jeg klarte ikke sovne igjen, men ble liggende å se på klipp og sammendrag fra presidentdebatten i natt.. My god, det er en viss nisse som ikke kom så godt ut av den gitt.

Nå har jeg laget kaffe og frokost, gitt vennene mine på snapchat en liten rundtur fra leiligheten/terrassene og lastet opp bilder fra kamera til mac! Om litt skal vi ut. En pause fra stranden i dag for å besøke en ny liten by, Benahavis - noen som har vært der? Visstnok en nydelig liten by i fjellene med masse koselige små restauranter. Det ligger her i Estepona, men vi har aldri vært der før. På høy tid å se mer av denne vakre byen!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også

Estis dag 3

Bilturen fra leiligheten ned til stranden tar ca syv minutter, på disse syv minuttene leker vi politi. Vi arresterer biler som kjører for fort, syklister som sykler uten hjelm, biler som vi bare ser ut som tyver og det samme med folk. Veldig spennende. Hvordan vi arresterer de mens vi selv kjører er jeg litt usikker på, men den biten tar han i baksetet seg av.. De fleste havner i fengsel hvertfall, med unntak av et par luringer.. 

På stranden leker vi hai og menneske. Men jeg må ikke skvette så mye at jeg kaster han for høyt opp i vannet så han går under. Det gjorde jeg første dagen. Selv om han flyter rett opp fordi han har på seg spiderman-armringer så vil han helst unngå det. Vi lager også garasje, hus og vei i sanden. 20 minutter med sandslottlaging, og så en time på solsengen, mens han leker alene med sandslottet og bilene sine. Godt samarbeid! 

Ved bassenget - som vi bader i etter stranden (det bades så mye som mulig) leker vi også hai og menneske, pluss hund. Han er hund og bjeffer til alt og alle, mens jeg ser på. Han vet det ikke selv men han er en utrolig søt hund der han svømmer rundt og bjeffer... Han svømmer jo som en hund fra før... Det er noe av det søteste, små barn som svømmer som hunder.. 


Ellers har vi spist lunsj med Faffa og Jane i dag. I tillegg har han kjørt bil uten tak. Det var så stas at han sovnet til slutt.. Det ble brukt så mye energi de første 10 minuttene at han ikke hadde sjans til å holde seg våken. Det er så kjipt når det skjer, sovne midt i morroa liksom.  

Nå er vi nydusjet begge to. Han ser på "toy story" i sengen og sovner hvert øyeblikk. Jeg skal lese ferieboken og drikke et glass vin.

Finfin dag. 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

26.09.2016

God morgen! 
I natt har vi sovet så godt og lenge at vi begge våknet opp helt uthvilte og klare for en ny dag. Nå bygger han togbane mens jeg drikker kaffe og planlegger dagen. Det er ikke så innviklet altså, vi skal på stranden i dag også. Må bare vente til morgendisen har lagt seg.. 

Man skulle tro at jeg skulle bli litt gal av å være så tett på og alene med en liten inntens 3 åring, han stiller spørsmål og spør om absolutt alt, men sannheten er at vi har det veldig gøy sammen. Han har så humor og er så tøysete så vi ler mye. Både av han, og med han. Når ting blir litt slitsomt så er jeg flink til å sette han i gang på egenhånd. Han er veldig flink til å leke alene og da får jeg tid for meg selv. Tipper han tenker det samme om meg.. Haha.. At han trenger litt space, og at mammaen hans kan være ganske slitsom å være sammen med 24/7 i lengden. 

Det får være nok, morningens alenetid, jeg på blogg og han med tog. På tide å lage litt matpakker til stranden! 

Estis dag 2

God kveld!

Nå ligger lille ved siden av meg og snorker.. Jeg har store planer om å gjøre det samme om ikke lenge, må bare blogge litt fra dagen først :-)

I dag har vi tilbragt hele dagen på stranden. Null stress, bare gjort akkurat det vi har hatt lyst til. Spist is, badet, lekt at vi var haier, solt oss, og snakket med gjengen på strandrestauranten som vi faktisk har kjent noen år. Så hyggelig å komme tilbake hvert år og bli tatt så godt imot! Vi avsluttet dagen med middag på stranden sammen med svigerfar og venninnen som også er i Estepona disse dager. Veldig koselig med selskap!

Dagens begivenhet: vi så delfin! Og den svømte ganske langt inn på stranden. Jeg rakk ikke filme før den var på vei ut igjen, men dere ser litt på snapchatten min! Delfiner er så fine (det beste ville selvfølgelig vært spekkhogger som er mitt favorittdyr men det spørs nok om jeg noen gang ser her..)

Estis dag 1

Hei på dere! 
Første innlegg fra Estisfestis! I stedet for å ha de vanlige innleggene som "fredagstipset", "uken som gikk" så kjører jeg på med Estis dag 1, osv.. Høres det ok ut? Dagene blir jo fort så like, og det er mye mer gøy med bilder når man er på ferie. Det syntes hvertfall jeg! 

Det er kanskje ikke så mange som er hjemme i dag? Hele snappen min er full av JB hvertfall.. Jeg skal ikke lyve, jeg skulle gjerne vært der selv jeg! Men det for bli neste gang. Jeg har hatt en fantastisk dag alikvell, sammen med min lille smurf. Som jeg skrev i innlegget i dag tidlig så sovnet han på flyet. Han sov i en time, de resterende 2,5 timene så pratet han.. Om flypropeller, flyhjul, styrting (håper ikke de rundt hadde flyskrekk) kapteinen og vingene. Mange spørsmål og mange tanker i hodet på det lille skjønne mennesket. 

Vi er på plass i leiligheten, og har hatt nesten hele dagen her. Det første vi gjorde var å dra rett i matbutikken og handle masse god mat. I ettermiddag har vi badet i bassenget, slappet av på solsengen og spist is, og nå tar han en liten powernap før vi skal ut på middag. Det er nemlig flere kjente i Estepona om dagen, og det er veldig koselig! 

Just nu... Livet er ganske så herlig. 

På tide å vekke lille og tusle 3 minutter opp i "gaten", vi er invitert på middag og magen min rumler - perfekt!

Ha en fiiin kveld, JB eller ikke ;-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Dag 3 i Estepona

 S H O P P I N G   &  P U E R T O  B A N U S 

Dag 3 og vår siste hele dag sammen! Været var grått og trist, og vi benyttet anledningen til shopping med god samvittighet! Dyttet alle 6 jentene inn i touranen og kjørte av gårde til La Canada som er det største og beste kjøpesenteret på den kanten! Der har de alle butikkene som Sephora, Bershka, Zara, Topshop Pull&Bear, MAC osv.. Vi tittet rundt, og jeg handlet litt på både Bershka og Topshop, jeg dro faktisk med meg 4 (!) bodys hjem! Haha.. Fått dilla på body, det er jo så behagelig og fint, selv om jeg ser ut som en giga baby uten bukse/skjørt på.. hoho!

Etter shoppingen så glimtet solen til og vi satte oss på terrassen i heftig vind, musikk og en siste terrassefest! Etter hvert ble stemningen såpass god at vi bestemte oss for å gjøre det meste ut av kvelden å dra til Puerto Banus for å spise middag. Vi fant en fin resturant nede i havnen, spiste nydelig mat, lo en hel haug og virkelig nøyt den siste kvelden. 

Dagen etter dro to av jentene til flyplassen med et tidligere fly, mens resten av oss dro å spiste frokost ute, før vi kjørte til flyplassen på formiddagen. Jeg sendte jentene avgårde på flyet hjem til Norge, mens jeg selv ventet på 3 herlige skapninger som var på vei.. Fortsettelse følger med DAG 4, men da med et helt annet crew! 


 

Dag 2 i Estepona

O L I V I A   V A L E R E

Dag to våknet vi til overskyet og benyttet anledningen til å kjøre ned til vår faste strand, og beach resturant. Der spiste vi frokost (under tak vel og merke) før vi nesten frøs i hjel og måtte dra hjem igjen. Vi surret noen timer, og før vi visste ordet av det var det tid for dusj, sminke, finstas, og noen flasker med bobler på terrassen!

I forkant av turen planla jeg en kveld i Marbella (Estepona ligger en halvtime unna, og har ikke så mange fancy nattklubber akkurat) jeg hadde brukt flere timer på å finne the one and only place to be! Siden det regnet falt det vekk et par utesteder/resturanter i Puerto Banus. Jeg booket tilslutt bord på Olivia Valere i Marbella, og det viste seg å være en god idé! Heeerregud for et sted!! På utsiden ser det ut som en stor leirbunker, eller noe.. Men på innsiden var det helt fantastisk!
Kjempe store åpne lokaler, majestetisk med flere etasjer! Vi spiste sushi på resturanten, før vi ble fulgt opp til nattklubben. Her foregår ting mye senere enn det vi er vant til i Norge, og nattklubben åpnet ikke før 02. Da var det nesten tomme lokaler, klokken 02.30 var det smekk fullt..! 


Vi danset inn i morgentimene, med helliumballonger i hele lokalet, live music, fancy damer på podiet og utrolig god stemning! What a night!


I dag skal vi i Holmen turnhall! Mays skal konkurrere, og vi stiller selvfølgelig som heiagjeng! 
Heiaa Maya!

Dag 1 i Estepona

S A N G R I A   P A R T Y 

Nå har jentene sendt meg snaps fra alle kanter, og jeg tror jeg klarer å få til masse fine bilder fra de tre døgnene vi hadde sammen! 
Vi fløy fra gardemoen tiidlig fredag morgen, og landet i Malaga til øspøsende regn og sur vind. Assa, jeg var forberedt på kjedelig vær men det var en skikkelig slap in the face. Det var kun en ting å gjøre; dra rett til butikken, handle inn tonnevis med mat og drikke! 

I det vi hadde pakket ut av matvarer og baggasje så tittet solen frem! SÅ flaks! Vi koste oss med sangria, musikk og tapas på terrassen helt til kvelden, og da var det tid for middag ute i Estepona (mer mat). En PANGSTART på turen! Om det regnet utpå etteriddagen / kvelden husker jeg knapt, stemningen var så god så jeg tror vi ikke hadde merket om det snødde engang.. Haha!


Ved midnatt var vi så utslitte at vi hoppet i seng. Vi hadde jo stått opp klokken 02, og holdt det gående siden.. Utrolig at vi holdt ut faktisk! 

To be continued - rettere sagt lørdag morgen :)

FRA TERRASSEN

Hei dere!

I dag blir det litt mer folksomt rundt spisebordet på terrassen! Maya, mommo og lillesøster Dinne kommer ned, og vi gleeeder oss! Jeg har ikke sett Maya på 8 dager, og det kjennes i mammahjertet! Jenny og OC savner henne stort de også! Stakkars Christian blir værende hjemme med jobb. Eller kanskje han syntes det er litt godt med huset for seg selv? Det er lov ;-)


Hvis dere hadde sett meg nå håper jeg nesten dere ikke hadde kjent meg igjen. OC er så astmatisk, og vi har kun sovet 1 time i natt. Uten og overdrive. Stakkars lille gutten.. Han hoster, hoster og hoster. Vi har selvfølgelig med alt av medisiner, men nå er han hardt angrepet av astmaen. Jeg er i dialog med lege her i Estepona, men er alikevell ikke veldig høy i hatten. Jeg håper vi er over det værste.

Nå skal vi legge oss på sofaen og se på NRK super og Kaptein Sabeltann og skatten i Tjuttavika (den fra 1993) Den ligger ute nå! Det er god stemning det!

RISE AND SHINE

God formiddag! Det planlagte morgeninnlegget ble utsatt, nettet er fortsatt borte, og nå har jeg brukt opp datamengden min x 3. Flaks for oss så er det wifi på stranden!

Nå ligger vi god plassert i sanden, og OC sover allerede. Han la seg sent, og våknet tidlig (hvis halv åtte er tidlig å regne...) jeg skjønte at en tidlig lur var nødvendig siden turen ned til stranden bø på 3 trassanfall uten om de vanlige utfordringene.

Jenny venter spent på om hennes nye venninne kommer på stranden i dag også, mens hun masserer meg på ryggen. Hun masserer meg på ryggen, og jeg må betale 3 euro. Det vil hun egentlig bruke på is, men siden hun er så glad i å bli massert selv ender det opp med at hun vil bli massert tilbake - for 3 euro. Moahaha! Hun er en kvikk jente så det er kun spørsmål om tid før hun endrer strategi ;-)

Som dere skjønner så nyter vi søndagen!

Have a nice one ❤

PLANENE I DAG

Stranden til vi ikke orker mer. Kaffe og is på Esteponas hyggeligste strandbar Lolailo.

 

Men først må vi bare våkne.. OC og Jenny ser en runde med Dusty på iPaden, og jeg drikker morgenkaffen. Solen står straks opp, og da skal vi spise frokost.

Hei fredag :)

SISTE KVELDEN...
Vi er mer eller mindre klappet og klare. Litt vasking mens barna plasker en siste runde i bassenget i morgen tidlig. Det føles bra og slippe stress og mas. I kveld hopper vi i seng tidlig for å være opplagte alle sammen til reisedag. Vi har kost oss den siste dagen - jeg kan ikke få sagt det nok! Jeg elsker Estis. De vakre gamle gågatene, stranden, ja alt. Takk for denne gang! Ses igjen om ikke såå lenge ❤︎

SOMMERFERIE: DAG 22

I går kveld var Carine, svigerfar og jeg ute å spiste deilig mat og drakk vin. Perfekt avkobling etter strand, brennmaneter, hete og barn ;-) Maten var fantastisk, og jeg får vann i munn bare ved å se bildene i dag..Fra snapchat: marlennordbyI dag er siste bade / pakke / sole seg / drikke cola zero og middag ute på veldig lenge. I morgen formiddag reiser vi, og mellom slagene skal alt vaskes og gjøres klart til den fine familien som kommer når vi har dratt.

- Nå kom faktisk jentene å spurte om de kunne få begynne å pakke tidlig, så de kan gjøre andre ting resten av dagen. En slik tankegang må jeg rope HURRA for, og ta frem kofforten deres.. Det der har de IKKE etter mammaen for å si det sånn.. Nå må jeg hjelpe de i gang. Vi snakkes!

SOMMERFERIE: DAG 19

God morgen! Siden vi snart skal hjem begynner jeg så smått i krype ut av sengen litt tidligere enn hva som har vært normalt her nede. I dag våknet jeg 08:40 og det begynner å ligne noe.. Om noen dager skal vi hjem og da er det tilbake til faste rutiner! Fordelen ved å stå opp litt tidligere enn vanlig er litt fritid. Barna sover til ti, så nå har jeg rukket frokost, morgenkaffe og en liten treningsøkt på terrassen. Min kjære svigerinne har vært så smart å kjøpe inn et par fleksible vekter, og da klarer jeg ikke lure meg unna. Thank you Angelika ❤︎ Nå slipper jeg å starte heeeelt fra scratch når jeg kommer hjem.Nå har min fine lillesøster våknet og vi skal straks pakke litt til stranden. Nå har Carine og co (svigerinne) også kommet til Estis, og det er så kos!! Ser frem mot en digg dag på stranden, så ses vi litt senere! Nå gjelder det bare å nyyyte, i følge værmeldingen så virker været noe ustabilt hjemme!

SOMMERFERIE: DAG 16

Mmmmmoring from my bed..
Vi har virkelig snudd døgnet her nede. Det skjer sjeldent med barna når vi er på ferie, men jaggu - i år har det skjedd. Vi legger oss samtidig og står opp samtidig. Det er ikke de værste tidene, men klokken runder fort 23 og godt over det. Dagen etter sover barna til 10. Helt okey, og de syntes det er SÅ stas å være oppe på kvelden. Hvis vi ikke er ute å spiser har vi filmkvelder, kveldsbad eller noe annet gøy.

Når sant sies skal det bli godt med faste leggerutiner igjen. Jeg begynner å savne voksentid svaaaaakt svaaaaakt langt borte i horrisonten ;-) Men før den tid: 6 dager igjen i Estis Festis. De skal nytes. I morgen kommer en gjeng fin familie ned! Vi gleder oss!!

#bedview

Nå skal store, viktige avgjørelser som strand VS basseng dag avgjøres, og hvilken solkrem som egner seg best. Oh herlige Estis liv.

Ses senere ❤︎

PS. Don´t look at my legs.. Har vært uten barberhøvel er par dager ;-)

SOMMERFERIE: DAG 15

Dagens antrekk. Det er varmt (jeg klager ikke, aldri i verden om jeg klager på varmen) men det er et faktum. Krøllene elsker denne heten og jeg ser helt kokko ut, med mindre jeg har håret oppsatt ;-) Vi har ligget ved bassenget i dag. Jeg hadde heller foretrukket stranden men siden det fortsatt er flust med brennmaneter så venter vi til stranden har blitt renset. I følge lenken så er ikke det lenge til.

I kveld skal vi ut å spise kinesisk.. Vi spiser mest på kinesisk, favoritt til både store og små!

Ha en fin kveld!

SOMMERFERIE: DAG 14

Wuæh! De siste dagene på stranden har vi opplevd spanske brennmaneter! Og det er ikke noe spanjolene tar lett på skal jeg si dere.. Siden det virket som det var hvithai i vannet da badevaktene ropte oss opp googlet jeg litt. Og de er heldigvis ikke dødelige, men 3 av 10 må faktisk på sykehus pga pusteproblemer fordi kroppen går i sjokk av smertene visstnok.. Så da forstår jeg at de ønsker å være føre var med tanke på at 70% av de badende er barn.

De siste dagene har vi vært mest ved bassenget, men i dag blir det stranden igjen. Maneter eller ei - å ligge i klorvann en hel dag er IKKE okey for verken brunfargen eller hår ;-) Dessuten koser barna seg stort i sanden.. Jeg bare passer på å slå leir lengst ned til vannkanten så ikke sanden er så varm.

Etter et par timer på stranden stikker lillesøster og jeg av, og tar ei litta shoppingrunde. Etterlengtet! Ha en fiin dag, så ses vi senere!

SOMMERFERIE: DAG 12

Denne uken i Estepona er det fest i Estepona! En skikkelig folkefest! Butikkene er stenges etter siesta, og alle innbyggerne kommer ut i gatene og deltar på alt som foregår! Det er fullt overalt, og mye som skjer! Sykkelløp, parade, et giga tivoli - og her har vi vært;

Vi tok turen til tivoliet rundt 21 tiden.. Det var overraskende lite folk, men det viste seg at vi bare var tidlig ute. Da vi dro i elleve tiden kom det så mye folk at det minnet om 17 mai i Oslo sentrum..

Da var jeg glad for at vi kom tidlig. Å passe på 3 små i et sånn folkehav krever mye energi! OC er relativt enkel da. Han er happy så lenge han får iiiiiiis!

Karusellene var voldsomme, og det fleste morsomme! Jenny trivdes best på bakkenivå, men Lykke, Maya og jeg testet et par ;-)

Sjekk ansikteuttrykket mitt!! Jeg holdt på å le meg i hjel hele runden.. Og det var såå lenge..! Den spratt fort opp og ned, helt urytmisk - og plutselig bakover og forover. Følte at han som styrte spaken kun tok det på feelingen! Litt bleke da vi var ferdige ;-)


Sjekk Lykke sitt uttrykk! Haha!

Det obligatoriske vakre parishjulet.

80% av alle jentene hadde pyntet seg på ekte spansk vis. Utrolig flott!


Gjengen klare for parishjulet. Mammaen holdt seg på bakken da. Jeg er litt engstelig for høyder, med mindre jeg kan hoppe ned i vann eller at det går fort.

Gjennomført!!

Endelig noe for Jennypenny! Trampoline med sele!

På vei hjem, da folkehavet begynte å strømme på.. Kan dere se Lykke og OC?

Liten hvil på fortauskanten, venter på de trege jentene sine ❤︎

Kveldstur på stranden

Klokken er ni på kvelden, og fortsatt er det folk på stranden. Men kun spanjoler.. Det er noe jeg elsker ved Estepona. At det er tydelig at det bor flest spanjoler her, og ikke turister.

SOMMERFERIE: DAG 11

På middag i havnen.

Vi spiser stort sett hjemme i leiligheten. Når vi skal være her i drøye tre uker blir det ikke penger igjen resten av året hvis vi skal spise ute hver kveld. Men noen kvelder unner vi oss, det er tross alt en stor del av å være på ferie utenlands. Noen kvelder drar vi ut, og kun spiser en is også.. Det er like stas for barna!

SOMMERFERIE: DAG 10

Forleden feiret vi Jenny´s 5 1/2 års dag! Halvveis til 6! Hun fikk velge seg ut en liten ting fra markedet, og valget falt på en liten "Elsa" dagbok / leksebok som hun selv kaller det og tilhørende penner. I ekte straks-førskolejente-stil. Hun fikk også bestemme hvor vi skulle spise. Valget kan dere se nedenfor... Heldigvis var det en hyggelig café like ved!

Gratulerer med 5 1/2 Jen! Du er så søøøt!

Dette er også helt perfekt ..

Barna sover og vi sitter på terrassen og skravler. Om kort tid kjører Christian til flyplassen for å hente Faffa. Gjett om barna blir glade når de våkner og kan løpe bort til Faffa! Egentlig var planen å dra ned til sentrum av Estepona, for i kveld starter en 5 dagers festival! Dessverre var hele gjengen så utslått etter stranden i dag at vi ikke orker mye liv og røre. Vi lader batteriene i kveld, og prøver igjen i morgen. Noen kvelder er bare helt perfekt sånn her også...Titt innom i morgen tidlig, jeg legger ut det perfekte strand antrekket for meg! Good night ❤︎

Sommerferie: Dag 8

Disse to - Jen og pappa. Samtaler om hvorfor det er lurt å kunne svømme. Hvorfor det er viktig og ikke gi opp. Og hvorfor det er helt okey å erte storesøster, når man er lillesøster. Egentid. Frokosttid.

Ps. Legg merke til RedBullen til frokost! 1 , 2 , 3 GO (Der startet dagen med 30 varmegrader, 3 kids, kone og en fjortis.)

Next: Off to the beach. Første dagen på stranden faktisk. I can´t wait.. Jeg er en ekte strandløve! Må bare innom super marcado å handle inn diverse strand stash!
Hasta Lavista Baby - som Jen sier 78 ganger daglig ;-)

SOMMERFERIE: DAG 7

God kveld! Dagene går litt fort som dere kanskje har registrert. To dager ila en! Det er fordi jeg ikke fikk bloggen i Frankriket, så nå tar jeg igjen ;-)


Nyter kvelden på terrassen. Jeg sitter faktisk å spider etter ørn. Vi bor et stykke opp fra havet, og herfra kan vi se ørn hver eneste dag. Utrolig spennende! Det er spesielt en vi ser igjen hver dag.. Det som ikke er like hyggelig er når ørnen stuper ned på golfbanen vi bor ved, og tar med seg en kaninbebis... Wuæ! Godt barna ikke har sett det enda..

Sommerferie: Dag 5

Hvilepuls!! Første dagen i Estis tilbragte vi ved bassenget, ved leiligheten. Vi sov lenge, og sørget for å finne roen alle sammen.. En skikkelig sliten gjeng etter fire spennende dager i Frankriket.

Tenk.. Her skal vi kose oss i godt over 3 uker. Nå gjelder det å finne vår egen rutine på ting, så alt ikke sklir helt ut.. Siden vi er så heldige å tilbringe en del tid her i Estepona prøver vi å utnytte det på best mulig måte. Lære barna både språk og kultur, så langt det lar seg gjøre uten å bo her fast. Ikke bare godis, sene kvelder ute, basseng og null rutiner. Ta en titt innom i morgen hvis dere vil se hva jeg mener ;-)

NB! Konkurransen om å vinne minions koffert i dette innlegget er stengt. Vinneren er: Cecilie - " Den er til 4åringen min som blei grønn av sjalusi då 2 åringen fekk frost koffert til bursdagen 😊 då kan de krangla om endo ein ting ! Itillegg blir de snart storesøstre så då må de ha koffert til de skal på overnatting når mamma må på sjukehus😊"

BILDERAS FRA LEILIGHETEN I ESTEPONA


God kveld! Om sider fikk jeg åpnet macen og publisert bildene fra familieleiligheten i Estepona, Spania. Vi har nettopp innredet, og vi er så fornøyd. Jeg må innrømme at mange av de spanske interiørbutikkene er litt annerledes enn hva vi liker, så det var kjekt med IKEA i nærheten, der er det ganske trygt når det kommer til de mest vanlige tingene som sofa, spisebord, osv. En del interiørting og litt småmøbler er kjøpt i andre butikker da. Gøy å variere litt! Vi har innredet med tanken om at leiligheten skal være barnevennlig (vi har jo en skokk med unger til sammen) og brukervennlig for oss. Det er en del som gjenstår, men nå kan man fint være der.. 

I helgen har jeg feiret bursdagen min, både familiebursdag og en nokså artig kveld med venninnene i går. Jeg har fått så mye fint at jeg kan ikke tro det er sant..! Gleder meg til å vise dere hvor heldig jeg har vært. Fine mennesker jeg har i livet mitt ♥ Mens Christian har gutta på besøk på fotballkveld, løper jeg bort for å legge bena høyt, spise godis og colaaazerrooo sammen med hun gærne venninna mi. Jeg burde egentlig legge meg siden det ble nokså sent, men det er så kos med litt mer venninnetid.. Vi ses i morgen ♥