hits

januar 2014

STEMNING I STUEN OG UPDATE FRA DE SISTE DAGENEHei dere! Beklager litt fravær det siste døgnet, men ikke overraskende har OC blirr syk igjen. Han holdt en måned uten luftveisinfeksjoner, på astmamedisiner - men nå er han tett og ørebetennelse. Da blir det hakket mindre blogging og mer omsorg og bæring. Jeg kan ikke helt fatte at han er så mye syk, men på en annen side er vi forberedt av legene. ASTMA + VINTER = MYE SYKDOM Nå krysser jeg alt jeg har for at jeg klarer å holde det i sjakk her hjemme.. 

I dag har det vært plandag så alle barna har vært hjemme! Selv med sykdom og 2 småjenter med mye energi syntes jeg det er viktig med god stemning hjemme. Stearinlysys på frokostbordet og vårlige blomster. Om det er ryddig er en helt annen sak... Jeg fatter ikke hvordan de klarer å rote på så kort tid?! Jeg prøver å ikke bli helt gal av det, og det fungerer vanligvis i hverdagen siden jeg kan rydde litt både på formiddag og kveld, men når er hjemme hele dagen! Da er det myyye tusjer, klær, ark, perler, lego osv osv.. I ettermiddag har jeg ikke ryddet opp noe! Det er helt sant! Da alle barna sov i kveld gikk jeg rett til kjøkkenet, hentet sjokoladen og satte meg i sofaen. Jeg angrer sikkert i morgen tidlig, men det får bare være - de roter det jo ut likvell! I det jeg skrev dette så slo det meg plutselig - de kan jo jaggu rydde opp selv! Jeg er ekstrem på å rydde for de hele tiden. Men to jenter på 4 og 6 år burde klare å rydde opp sine egne leker. Note to self; mer fokus på å rydde opp etter seg selv!

Nå skal jeg presse "play" igjen. Det er "game of thrones" som ruller og går på skjermen. Egentlig litt for skummelt til å se alene, men jeg klarer ikke la være. Angrer nok på det i kveld ;-) Ha en fin kveld! Jeg håper vi ses i morgen, men da vet dere grunnen hvis det plutselig blir litt stille ♥

FØDSELSHISTORIEN MED OSCAR CASILLAS 05.03.13


For noen uker tilbake så sa Christian litt humoristisk; "er det en dag du kan droppe å føde så er det tirsdag 5 mars mellom 20 og 23, da er det den viktigste forballkampen på evigheter!" 
- "Ha ha nå jinxer du det" sa jeg, mens jeg ikke tenkte noe mer over det. Hva var liksom sjansen for det? 

For en ukes tid siden begynte maseriene. Jeg trodde det nesten var i gang, og hadde jeg vært førstegangsfødende hadde jeg nok vært på sykehuset opptil flere ganger. Det er jo så himla vanskelig å vite når det er ordentlig i gang! Grunnen til at jeg visste at det ikke var fødsel enda er fordi de ikke er vonde nok, OG fordi de ikke var regelmessige.. Dessuten, jeg kunne ikke gå i fødsel. Jeg skulle jo ha planlagt keisersnitt 11 mars, og hadde ikke tatt tak i angsten rundt keisersnittet helt enda. Det tenkte jeg å gjøre sånn ca søndag kveld 10 mars ;-)

Tirsdag 5 mars våknet jeg opp som vanlig, like kvalm og like sliten, men lykkelig over at det hele snart var over. Jeg dro til babyshop sammen med mamma og kjøpte vognposen jeg hadde sett på så lenge, nå manglet bare vogn og bilstol! På vei hjem fra babyshop kjente jeg gjevne tak i magen, igjen. Jeg tenkte selvfølgelig ikke noe særlig over det, fordi dette hadde skjedd så mye den siste uken - annet enn at jeg var lei, og kvalmen ble i tillegg en del verre når takene i magen kom. Ettermiddagen og kvelden kom, vi hadde besøk av lillesøster Celine på 13 år, og straks etter at jentene var i seng så dro Christian inn til Oslo på fotballkveld med gutta. Han spurte ca 10 ganger om det var okey å dra, siden jeg fortsatt hadde vonde maserier. Jeg sa med god tro at han bare kunne dra, veldig uviten om at få timer senere var babyen på utsiden. 

Da Christian var ute av døren og ble takene hakket verre, men fortsatt så jeg bare måtte puste meg lett igjennom. Uten å gjøre så mye ut av det registrerte jeg at de kom regelmessig. Det hadde de igrunn gjort siden kl 15.. Da mamma kom for å hente Celine i 21 tiden overtalte hun meg til å ringe inn til riksen å bare spørre om dette var greit. På riksen sa de at de hadde helt fullt, men jeg kunne komme inn til en rask CTG for å se at babyen hadde det bra. En smule skeptisk så dro vi inn, jeg ville jo egentlig bare gå å sove... 
Celine ble igjen sammen med jentene, og jeg gadd ikke engang ringe Christian for å stresse han under kampen. 

På riksen ble jeg straks satt på en halvtimes CTG registrering som målte regelmessige rier, men dette visste jeg jo. Da de undersøkte meg hadde jeg verken åpning eller avflatet livmorhals. Heller ikke overraskende siden jeg aldri ble "moden" selv med galskapsrier under fødselen til både Maya og Jenny.. Jordmoren ba oss vente mens hun skulle forhøre seg med legen. Jeg sto å pustet meg greit gjennom riene som kom med 7 minutters mellomrom (som er ganske mye egentlig) og prøvde å dra på meg ytterjakken igjen, nå skulle vi jo bare hjem igjen. 

Legen og jordmor kom inn igjen å sa kort og presist at de hadde en operasjonssal ledig, og jeg fikk fem minutter på å kle av meg, sette inn kateter og få på sykehustrøye før de trillet meg bort til operasjonssalen.. Jeg kjente redselen og panikken slo meg hard rett i trynet! Christian var ikke her! Jeg skal ikke ta keisersnitt før om fem dager, og hadde ikke mentalt forberedet meg ferdig! Det marerittet jeg hadde gruet meg for siden keisersnittet meg Jenny sto jeg kun 5 minutter unna, og det UTEN kjærsten min. (Takk og lov så var fortsatt mamma der) 

Jeg ringte gråtende til Christian å fortalte situasjoen. Han trodde selvfølgelig jeg tulla, men da han hørte den gråtkvalte stemmen min så rakk vi nesten ikke si hadet før han var på vei. FLAKS at han kun var rett borti "gata".. Etter at Christian var informert ble jeg beordret av med klær, på med trøya, kateteter og veneflon før de rushet meg avgårde. Jeg smågråt hele tiden, og prøvde å fokusere på å ikke få panikk. 

I det de trillet meg inn på operasjonssalen så tok følelsene overhånd. Jeg kjente på hele meg at dette kom jeg ikke til å klare. Jeg klarte bare ikke tanken på at de skulle skjære i meg igjen. Tanken på keisersnittet med Jenny. Jeg var brått tre år tilbake. Heldigvis kom det et kjent og veldig kjært ansikt til syne og holdt hånden min. Kjærsten min var på plass! Fantastiske jordmoren min og anestestilegen var også så trygge og omsorgsfulle at de fikk satt spinalbedøvelsen (den nålen i ryggen) og alt som skulle "preppes". Men jeg skalv, gråt og hadde overhode ingen kontroll på kroppen. En veldig veldig rar opplevelse, jeg følte meg ikke som meg selv, jeg har jo vanligvis veldig kontroll på både følelser og kropp!? 

Få minutter etter at spinalbedøvelsen var satt kjente jeg legens hender på magen, da rablet det helt for meg. Panikkangsten tok helt overhånd. Jeg kjente fortsatt at de småkløp og testet bedøvelsen, men jeg klarte ikke forstå om det var fordi jeg var redd det skulle bli som forrige gang, eller fordi det faktisk stemte.. 2 minutter gikk og jeg var sikker, jeg kjente for mye! De undersøkte ekstra nøye og fastslo at jeg måtte sove! Nå! Da ble jeg både lettet og vanvittig redd. Grunnen til at jeg ikke ville ha narkose i utgangspunktet er fordi jeg vil ha kontoll på babyen. Gråter den når den kommer ut. Er den frisk? Jeg må vite straks de vet. Det kan ikke skje når jeg ligger i dyp narkose. Lettelsen kom fordi jeg skjønte at jeg aldri ville klare at de opererte meg uten å tro jeg skulle dø. Hvis jeg følte så sinnsyk panikk før de i det hele tatt hadde begynt, hvordan skulle resten bli? 

Jeg våknet opp på intensiven og gråt.. Igjen.. Hvor var babyen min. Klokken viste mye mer enn da jeg sovnet, faktisk en hel time mer. Hva hadde skjedd, og hvor var alle? Da jeg kjapt fikk vite at han var helt perfekt, veide hele 3150g og hadde full pott på appgarskåren var det som om hele verden reiste seg igjen.  Jeg hulket og gråt av lettelse og endelig fikk jeg ro i kroppen. Den halvtimen å vente til jeg fikk møte han overlevde jeg, han var jo frisk!! Vi hadde overlevd begge to! 

Det første møtet da Christian, mamma, den fantastiske jordmoren min og den lille perfekte skapningen kom inn i rommet var magisk. For en lykkefølelse! Endelig! Endelig var vi ferdige!!
De neste timene og dagene har vært herlige. Jeg er helt rolig og har ingen triste følelser for noe som helst. Jeg har fått vite at grunnen til at det gikk i kjappeste laget var den tynne livmorveggen min, og en del andre hastekeisersnitt som sto i kø. Det er klart jeg må føde når det er flest fødende, OG gutten min har EN frikveld med bare gutta på evigheter ;-) Ingen fødsel her i huset uten en dose dramatikk nei!

Nå skal familien bare nytes, vi legger et uendelig langt svangerskap bak oss. Christian som har vært mer eller mindre alenepappa i 7 mnd, og jeg som har kastet opp hver dag og innlagt over 10 ganger.Nå er han ute, og han er helt perfekt. Alt det tunge er kanskje ikke glemt, men så verdt det. Lille elsklingen. Vi sitter her med 3 friske barn. Noen ganger er verden bare vakker!

Repost // Skrevet 10 mars 2013

TITTEII FRA OSCAR CASILLAS

Hei dere! Lenge siden sist! Faktisk så var jeg kun 6 mnd da jeg skrev til dere forrige gang om rutinene mine, det kan dere lese her. Nå er jeg 10 mnd, og masse masse har skjedd siden sist. Siden det er så mye så tenkte jeg å sette opp i forskjellige kategorier, på den måten holder jeg orden på hva som er skrevet og ikke. Men først må jeg fortelle om er tennene mine. Det er en ganske morsom historie syntes jeg, om mamma som skrek "ulv ulv". Dere husker kanskje at hun ropte ut til gud og hvermann om den lille hvite prikken hun så i munnen min da jeg var 8 uker gammel? Den lille bulken hun trodde var en tann? Vel, den tannen har kommet opp! 8 M Å N E D E R senere...! Siden hun ropte så høyt og både blogget, facebooket (skulle trodd hun hadde lært hvor kjedelig folk syntes det er å lese om sånt på facebook) og instagrammet den lille hvite prikken som liksom var en TANN, syntes hun det var passe flaut at jeg fikk min faktiske første tann i en alder av 9 måneder. Gøy for meg, flaut for mamma! 

MOTORISK: Da jeg var pittepitteliten, kun noen få dager gammel så hvisket mamma i øret mitt mens vi fortsatt var på sykehuset at jeg ikke måtte bli stor fort. Siden jeg elsker mammaen min har jeg passet på å holde dette ønsket. Derfor har jeg tatt ting raasende med ro når det gjelder kryping og krabbing og sånn.. Jeg har DIGGET pupp, og jeg har DIGGET å ligge på gulvet mens alle de morsomme menneskene rundt meg har showet. Jeg har passet på å ikke bli for stor fort. Pappa og mamma var vant til storesøstrene mine som krabbet da de var 6 og 7 måneder, derfor ble de passe sjokket da jeg ikke gadd det - i det hele tatt. Nå kryper jeg raskt rundt, men krabbe det gidder jeg ikke enda, det går for sakte. Jeg setter meg opp på knærne og klarer å stå inntil bord og stoler. Man skulle tro at dette ville bli befriende for meg, og endelig klare å bevege meg rundt - men sannheten er at det er ganske slitsomt faktisk. Jeg har to storesøstre som er så fryktelig redd for at jeg skal "skade" meg, så hver gang jeg endelig "når toppen" og klarer å reise meg opp så legger de meg pent på ryggen igjen. Akkurat som en nyfødt baby. Jeg hører at mamma og pappa roper at "OC må få lov til å bevege seg og lære ting selv", men da gjør de det bare i smug. Tenk hvordan det skal bli når jeg begynner å gå?! Uansett, nok om det og over til soving..

SOVERUTINER: Jeg har nettopp oppdaget et nytt triks jeg tenkte å dele til alle dere andre stakkars barn som ikke får pupp på natten. Dette har jeg fundert lenge på og endelig har jeg en løsning som funker! Folkens, REIS DERE OPP I SENGEN PÅ NATTEN OG LAT SOM AT DERE IKKE KOMMER DERE NED PÅ EGENHÅND! Mamma tror ikke at jeg klarer å sette meg ned selv, så når jeg roper og hun kommer inn på rommet og ser meg stå med dådyrøyne og smilehull, helt alene i sengen, ja da syntes hun jeg er så søt (og litt engstelig for at jeg er lysvåken og ikke sovner igjen) at hun gir meg pupp! Hurra! På dagtid så sover jeg noen ganger 1 lur på 3 timer, og andre ganger 2 lurer. Det kommer an på når jeg våkner om morningen.. Jeg har fortsatt ingen faste rutiner på dagen og det er veldig deilig. Mamma legger meg når jeg begynner å "henge i bena" hennes og mase. Hva enn hun mener med det..

TRIKS: Jeg må ikke glemme å fortelle dere om triksene mine! Nå kan jeg faktisk flere skikkelig bra! Det første trikset jeg lærte var "HVOR STOR ER OC - SÅÅÅ STOR" også strekker jeg armene i været. Dere skal se stemningen rundt bordet ved middag når alle sammen er helt gale, og roper om hverandre "hvor stooor er Casillas.... SÅÅÅÅ stooooor" og alle løfter armene i været og klapper som noen apekatter. Første gangen jeg gjorde trikset så holdt hele huset på å falle sammen. Maya og Jenny danset seiersdansen og hyylte, pappa oppførte seg som om han nettopp hadde vunnet 10 millioner, mens mamma gråt. Hadde jeg visst det betydde så mye hadde jeg gjort det mye tidligere.. Men til gjengjeld har jeg virkelig skrudd på sjarmen når det gjelder triks. Nå klapper jeg, vinker, sier "hadet" (det er hvertfall det pappa og mamma tror jeg at jeg sier) og smiler på komando. Det er veldig gøy, for alle i familien blir som gorillaer, mens de hyler og skriker hver gang! Jeg lurer på hvor lenge jeg kan holde det gående... 

SYKDOM: Over til noe litt mindre hyggelig, nemlig at jeg er en del syk. Jeg var faktisk på sykehuset i nesten 1 uke i november, og 1 uke i jul. Det gikk fint fordi jeg hadde mammaen min der hele tiden, også var det så hyggelige damer som koste masse med meg. Det som ikke var så hyggelig var alle de fæle stikkene og medisinene. Nå har jeg blitt vant til medisinene da, jeg tar de hver morgen og kveld. Det er ikke så ille fordi vi leker masse med maskinen så jeg føler at vi er blitt "venner". Nå har jeg ikke vært syk på 2 uker og det er kjempe bra. Mamma sier at det er fordi vi får riktig medisin som holder astmaen i "sjakk". Jeg forstår ikke så mye av det, men jeg syntes det er deilig å puste vanlig. Når jeg er tett så blir jeg så veldig sliten og redd.. Det blir mamma og pappa også, de er ikke vant til astma. Om noen uker så reiser jeg til Spania sammen med mamma, tante og fetter. Det skal bli deilig. Jeg har hørt at det er godt å puste der, mye bedre enn her når det er så kaldt.  Siden sist vi snakket så har jeg hatt 3 ørebetennelser, 2 lungebetennelser og 2 runder med influensa, og jeg surkler i brystet hele tiden. Det er ganske mye, sier legen. Jeg håper jeg er friskere fremover, og at det værste er over. Jeg tror det ♥

MAT: Dere husker kanskje at jeg var litt sær i matveien da jeg ikke fikk like mye pupp lengere? Der har jeg blitt mye bedre, og nå elsker jeg grøt. Men middagsmat er jeg ikke så veldig glad i.. Jeg prøver litt forskjellig hver dag, men det er ikke alt som er like godt. I går fikk jeg mammas hjemmelagde søtpotet og gulrot, og da brakk jeg meg.. Jeg så at mamma ble litt skuffa siden dette visstnok er så sunt og bra for meg, så jeg skal prøve litt til. Mine favoritter er: frukt, smoothies, banan, brødskive med leverpostei, grøt og spagetti. Jeg tror ikke jeg skiller meg så voldsomt ut blant andre bebiser i matveien akkurat.. 

PERSONLIGHET: Der har jeg nok ikke forandret meg så mye siden sist. Jeg liker ALLE. Med mindre de klipper seg, da forandrer de seg og jeg blir redd. Jeg ELSKER oldemoren og tanten min. Jeg ELSKER storesøstrene mine. Og jeg ELSKER morsomme ting, da ler jeg lenge. Jeg ler også en del av meg selv, jeg er en veldig festlig type! Jeg ELSKER jeg at mamma bærer meg. Det har hun gjort mye da jeg var syk, så hvorfor ikke fortsette med det? Jeg smiler veldig mye, og jeg er liker å være med på ting. Mamma sier jeg er rolig og tålmodig, jeg sier; har jeg noe valg? Jeg tror ikke jeg er så rolig fordi det alltid skjer så mye rundt meg så jeg rekker aldri å bli "villbass" på egenhånd. Når det gjelder tålmodighet så er det noe jeg må være. Det har vist seg at det ikke hjelper å sutre så mye. Mamma hjelper storesøstrene mine uansett hvor mye jeg kjeder meg og vil hun skal bære meg.. Hvis det skjer så pleier jeg å rope på pappa. Vi er på lag, og vi er bestekompiser. Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Jeg tror pappa er veldig glad for at jeg ble medlem i dette crewet! 

Sånn, det var det jeg rakk. Nå må jeg avslutte. Jeg trenger en ny bleie og mamma trenger virkelig en dusj før vi skal ut. Jeg skal besøke en ny kompis! Kompis H! Det gleder meg til. Mammaen hans er visst en gammel venninne av mammaen min. VINN VINN siatuasjon, da kan de sitte å skravle om gamledager mens vi river i ledninger eller no. Vi ses snart igjen!
Hilsen Oscar Casillas 

PS. Mamma spør om dere kan like og dele dette innlegget rett nedefor, hvis dere syntes det er gøy med oppdateringene mine. Ha en fin dag a!

BILDER FRA BARNEBURSDAG

God kveld! Her kommer bildene fra søndagens barnebursdag! Det var en så fin feiring, og selv om støynivået var høyt var det under kontroll samtidig! Vi organiserte et par leker som "mimeleken" og "dansekonkurranse". Utover det så lekte de fritt! Vi er så heldige å ha en underetasje med et rom som til nå har blitt brukt til kontor og oppbevaring, men de siste månendene har vi ryddet ut litt og litt. Dagen før bursdagen ble det satt inn TV og kjellerommet ble gjort om til KINO. DET var LURT! Der hadde de disko og kino om hverandre den siste timen når hele bursdagen står på hodet ;-) 

I dag har OC og jeg passet på lillekjærsten hans, og det har vært så kos. På ettermiddagen var vi på turningen til Maya med OC på slep. En trening som vanligvis er på 1 1/2 men i dag drøyde til 3. Heldige Maya fikk være med å turne litt ekstra, mens OC og jeg så på. Han kommer til å sove godt i natt tror jeg, etter all kryping og krabbing i den store hallen.. Mens vi har vært på turning har Jen og Lykke vært sammen. Det er godt å kunne dele familien litt, og gi hvert barn litt oppmerksomhet alene! Om noen dager så blir det ikke like mye oppmerksomhet på de 3. Da reiser nemlig Lykke til Estepona i Spania for å innrede leilighet (kommer tilbake til dette) og jeg blir alenemor i 1 uke. HOHO! Følg med videre om dere vil se hvordan det går ;-) 

Nå skal jeg slenge bena på bordet, kose meg med en daim is og se på "the walking dead". Noen andre som har sett det programmet med zoombies? Jeg HATER alt sånt på TV og film og syntes det bare blir teit, men dette er både spennende og bra! Jeg lover! Ha en fin kveld - vi ses som vanlig i morgen <3

FRA LITEN TIL STORT JENTEROM // FØR OG ETTER BILDER

FØR: Lyseblå vegg, mye rosa, uglewallstickers og mye nips.
ETTER:Svart vegg (ikke krittmaling da sengene ville vært fulle av kritt til en hver tid. Kanskje det oppgraderes etterhvert), "micke" pult fra IKEA med plass til to, stoler fra IKEA, ABC wallstickers fra DENNE fantastiske nettbutikken i Danmark (stickersdeluxe.dk, soon to be "No2017.dk") med fantastisk personlig service og RASK levering ,jeg hadde varene dagen etter. Hyller / hus fra samme nettbutikken HER, og det samme med den fine rosa posteren. Pompoms fra søstrene Grene, sengetepper fra anouska, uglelampe og lysslynge fra kremmerhuset.

Hva syntes dere? Maya ble kjempe fornøyd, spesielt med wallstickersen siden hun er midt i bokstavprogrammet på skolen! Hot tips til alle med barn på småskolen, eller førskolen!


Nå ventes besøk av en fin en - stikk innom instagram utover dagen om dere er nysgjerrige på hvem det er ;-) @ lykkemamma. Vi skal snakke om et nytt prosjekt her på bloggen som jeg har stor tro på kommer til å slå an! Jeg kommer tilbake med mer informasjon når ting er litt mer på plass. Håper at det er innen en uke! Vi ses senere med bilder fra gårsdagens Mayse-bursdag!

PUMPET FOR ENERGI

Hei fine mennesker! Jeg ligger helt apatisk under pleddet i sofaen etter helgen. Det har vært så koselig, men samtidig så slitsomt. Litt ekstra siden han lille gutten min på 10 mnd har blitt super mammadalt og vil kun sitte på armen. Dårlig kombo med lav energi, lite søvn og bursdagshelg. Men, alt i alt så har det vært vellykket og 6 åringen er kjempe happy <3 Nå er planen å legge meg tidlig og ta en 10 - timers økt med søvn. Det gjør underverker! Derfor mine fine blogg lesere kommer bilder fra bursdag og det "nye" rommet til jentene i morgen. God kveld <3

MORNING BLISS -


NOT! Jeg er SÅ trøtt og sliten om dagen at jeg ikke fatter hva som skjer! Det er nok bare det faktum at jeg har tre barn, det er mørketid, mye sykdom og styr på nettene og et sosialt liv som kanskje burde dempes et hakk eller to. Jeg pleier jo å takle dette svært bra, men nå kommer påstanden "det er slitsomt med barn" løpende etter meg, hakk i hel.. Fuck! Vel, det er bare en ting å gjøre! Drikke en kopp med kaffe til, brette opp armene og sette igang med dagens gjøremål! Det er bursdagshelg for Maya og det er veldig veldig koselig. Jeg har vært lur og delt opp bursdagene på best mulig måte. Min familie på middag i ettermiddag - da blir vi ikke sååå mange som når vi er begge sider sammen. Barnebursdag i morgen formiddag (vasker i dag, og da trengs ikke det i morgen før barna kommer) og når barnebursdagen er over så flykter vi til svigerfar for søndagmiddag og feiring med svigerfamilien hos han. God idé! 

Vel, nå er det over og ut fra OC og meg! Christian har tatt med jentene til korketrekkeren for aking i Oslo - vi skulle ha vært med men siden OC er astmatett om dagen blir vi hjemme å gjør følgende: 

  • Rydder hus
  • Vasker gulv og bad
  •  Dekker bord
  • Lage kake 

 Likestilling sa du? Anyways, vi ses senere!

BURSDAGBURDAGBURSDAG // 6 ÅRINGEndeliiiig - Maya 6 år!! Denne dagen har hun telt ned til siden i sommer! For en stor dag dette har vært for min lille fine skatt. Tenk, hele 6 år siden jeg fikk den største gaven i mitt liv. Å bli mamma.. Mamma til verdens klokeste, morsomste, mest omsorgsfulle og herlige frøken. Verdens mest lojale, tålmodige og varme storsøster. Vi elsker deg!

I gave fikk Maya noe hun har ønsket seg lenge. Nemlig skrivepult, og litt nyere utgave av jenterommet. Jeg tror hun ble kjempe begeistret! Jenny og Maya bor fortsatt på samme rom, derfor har også Jenny svevd rundt på en liten sky i dag.. "Rommet hennes ble jo også nytt" ;-) Jeg har lagt ut litt bilder fra rommet på instagram i går og i dag - fra den nymalte SORTE veggen. I morgen eller søndag så kommer et aldri så lite bilderas. 

Ønsker dere alle en fin fredagskveld. Jeg skulle egentlig vært på mammakveld med klassen til Maya, men jeg måtte avstå. Jeg er utslitt etter uker med sykdom hos OC, og denne uken toppet det seg da både han og Jenny har vært dårlige på likt. Det er ingen vits å holde det skjult; DET ER SÅÅ SLITSOMT MED TO SYKE PÅ LIKT! Nå virker det som de begge er på bedringens vei og kanskje nettene blir fylt med søvn igjen. Let´s hope :-) VI ses i morgen, fintfolk!

VIXEN BLOGAWARDS 2013 // BILDERAS + UPDATE PÅ HVORDAN JEG OVERLEVDEHello! Først og fremst, TAKK for at dere liker min selvironi, og ærlighet. Ref. mitt forrige innlegg;-) Kvelden i går var perfekt. Hvis du ser bort ifra tørr mascara og alt det der.. Men som en snill leser kommentere så fint. Det syntes jo ikke! Og i det jeg entret Oslo, så følte jeg det samme. Folk bryr seg virkelig ikke om mine tørre øyevipper. Thank god! 

Kort oppsummert; Fin venninne. Picnic på bussen til Oslo med sprudlevann fra sugerør og sjokolade - what more do u need? Speed-shopping (jakken til C på bildet nr 7. Holy lord, den er fin. Fra HM, men utsolgt nesten overalt.) Vinos i en koselig bakgate, utendør faktisk. Ganske romantisk. Og litt kaldt.. Vixen blogawards. Goodiebags. (Det lå en ring i hvitt gull i en av posene, jeg var så sykt sikker på at jeg skulle vinne, men den gang ei. Litt skuffa.) Fine vinnere. Mine favoritter? Først og fremst Marie med bloggen outandabout . Jeg vet godt hvem denne fine jenta er, vi kommer fra samme sted - og hun er akkurat så søt som hun virker. Hun vant "årets nykommer". "Årets moteblogg" ble ingen andre enn Hippie, hippie - milkshake. Og til "folkets favoritt" så vant herlige styleconnection, henne liker jeg!
Etter en tur på McDonalds (ikke kritiser, det bare skjedde), kom Christian å hentet oss og kjørte oss trygt hjem. Perfekt ♥ 

Og til dere som lurer på hvordan jeg overlevde alle utfordringene; Jeg snakket nesten ikke med andre enn venninnen - som jeg forresten snakker med hver dag, så der er det ikke mye skade som kunne skje. Jeg vasket håret med Mikke mus shampoo... Kom ikke utenfor den.. Jeg brukte TJUKK heldekkende strømpebukse for å skjule lange hår på leggene (skammer meg for at jeg skriver sånt i full offentlighet). Rettetangen reddet meg så jeg fikk krøller. Jeg stjal Maya sin lipgloss. Hun & co brukte jo opp min.. Kjolen funget fint. Skoene tusja jeg litt svart sprittusj på tuppen. Neida - joda. Skinnjakke og vest lånte jeg av fjonge venninnen. Gøy med noe litt nytt.. Bryn og øyevipper ble som det ble.. Det syntes jo ikke sååå godt, bare en selv som henger seg opp i sånt, stort sett ;-)
 
Nå skal det lages matpakker, før turen går til IKEA. Dagens prosjekt blir Maya sitt rom! Planen er å være ferdig til i morgen tidlig kl 07, da skal bursdagsbarnet vekkes og overraskes! Puuh! Håper dette går, spesielt med tanke på at både Jen og OC er hjemme i dag! Vi ses litt senere :-) 

SHITT! SKAL JEG MENGE MEG MED FIFFEN?


Drit i bildecollagen jeg nettopp skrev jeg skulle legge ut av barnerom (les forrige innlegg)...! Vi har større ting å tenke på! I det jeg løper forbi gangen med bæsjeposer og søppel som stinker, ser jeg meg selv i speilet. SWEET JESUS!! Skal jeg menge meg med fiffen?? De fineste av de fine som kommer på vixen blogawards! Vakre talentfulle mennesker som ser ut som diamanter hele gjengen. Jeg har ikke satt mine ben utenfor huset på lenge, og hverfall ikke på ukjent terreng. Jeg ANER ikke hva"man har på seg nå om dagen, heller ikke hvordan man ter seg blant voksne mennesker. Jeg vet faktisk ikke om jeg klarer å prate om annet enn astma eller omgangssyke! Men før jeg trenger å bekymre meg for det; hvordan skal vi klare å fikse opp skrotnissen dere ser ovenfor? Jeg sendte melding til min fantastiske stylist som bor rett borti gaten, hun pleier å fikse brynene mine. Jeg spurte om hun kunne fikse bryn, hår og sminke. Men merkelig nok kunne hun ikke på 6 timers varsel?! Burde legge til at hun jobber og har 2 små barn ;-) I´m on my own.. Nå kan jeg angre på at jeg ikke har fikset brynene på 2 mnd! 

1. Jeg må på butikken. Jeg må ha barberblader.. Shitt.. Christian kommer ikke hjem før jeg skal dra. Jeg MÅ ha barberblader. Nå kan jeg angre på at jeg ikke har giddet å kjøpt det den siste måneden fordi det koster så mye. WTF, tenker du? I know! Jeg angrer! Hårene på leggene er så lange at det vil ta 50 min å barbere, minst! (Sorry om det var for mye informasjon for dere...)

2. Klær? Jeg får vel ta på meg julebord - julaften - nyttårsaften - bursdags - bursdag 2 - 50 årslag til pappa - fest kjolen min da! Jaja, den er jeg hvertfall komfortabel i. 

3. Sko! Jeg kom akkurat på at det er skrubbsår på begge tuppene til de svarte "pen" skoene mine. Og ja.. Jeg har bare 1 par. Men 3 par uggs da. Det sier sitt igrunn! "skrubbsårene" på tuppen av skoene kommer fra forrige gang jeg var ute. Jeg tryna skikkelig. Gidder ikke å nærmere inn på det, kjenner jeg blir varm i kinnene. 

4. Sminke. Fuck. Jeg angrer. Igjen. For at jeg lot Maya & kompani bruke sminken min så jeg skulle få 40 minutters stillhet en ettermiddag. Sist jeg så i sminkepungen var øyeskyggen i fri flyt utover, eyelineren most, lipglossen TOM og mascararen tørr. Pytt pytt tenkte jeg. Det tenker jeg IKKE nå. Men det er løsbart da, jeg får låne sminken til venninnen som skal bli med i kveld, å sminke meg på bussen. Akkurat som i gamle dager da jeg var 17.. Husker jo hvor vakkert det ble.. 

5. Hår! HVORFOR har jeg ikke kjøpt ny shampoo...? Jeg har brukt MIKKES BARNESHAMPOO (gud forby om frisørvenninnen min leser dette. Hun har forøvrig nettopp blitt mamma, så jeg kan jo HÅPE at hun ikke har tid til å lese her.) Jeg har heller ikke farget håret mitt siden september. Jeg tøyser ikke! Enda en anger.

Nå har jeg vel tatt for meg alt? Nå gjenstår det siste og vanskeligste! Å komme meg ut av døren, til skumle Oslo by på kveldstid. Sist jeg var i Oslo på kvelden ble jeg overfalt. Jeg endte på akutt mottaket i et døgn, med nakkekrage og sterk hjernerystelse. Dere husker det kanskje? Jeg ANER IKKE hvorfor det ble som det, jeg provoserte ingen og snakket bare til venninnen min om bæsjebleier, og det vanlige.. Oh no! Kanskje det var det som var så provoserende?  Best jeg holder munn i hele kveld! Jeg orker ikke en runde til med blind vold. Det var ikke noe særlig assa.. 

Nå tenker dere kanskje hvorfor i all verden jeg gidder å dra, når så mye bikker meg i mot? Vel, for å nevne noen ting; sprudlevin gjør meg fin - venninnegalskap - fritid - impulser - inspirasjon. Jeg må jo dra!! Jeg tror dere burde ønske meg lykke til ;-) Flaks så dreier ikke kvelden seg om meg, jeg skal jo bare se på! To be continued...

SYKDOM OG ORIGAMI


Sykdom I går var det mildt sagt mye løping frem og tilbake.. Både OC og Jenny ble syke natt til i går. Heldigvis kunne Christian være hjemme noen timer på dagen, og da gikk det lit lettere. I dag er OC frisk, men han holder seg inne en dag til. Det skal jo gå 48 t etter forrige oppkast før man går tilbake til barnehage/skole, for ikke å spre smitte. Dette er viktig saker, hvis ikke smittes det jo i et kjør. Jenny er tufs, men heldgvis mye bedre. Selv er jeg (og de andre) frisk som en fisk (bank i bordet) Denne omgangssyken biter ikke på de litt større (bank i bordet igjen). Og det må jeg innrømme at jeg jubler for. Jeg har stooore problemer med oppkast og kvalme etter et svangerskap med oppkast 20 ganger hver dag, i 8 mnd. No kiddin?

Nå sover OC sin første lur for dagen, Jenny ser på Pippi og jeg blogger litt. Snart skal jeg tilbake til Maya sin julegave - nemlig origami! Hun fikk et sett fra #sprell fra venninnen sin, med de søteste papirene. Man kan lage forskjellige små esker. Dette er litt det samme som puslespill! Jeg ser på puslespill som terapi, da går jeg inn i min egen boble og roer helt ned. Den samme effekten fikk jeg med dette! Jeg skal ikke brette alle altså, Maya skal få prøve seg hun også ;-) Hun elsker sånt like mye som mammaen sin. 

De små eskene tenkte jeg å bruke til det nye "storjente" rommet hennes (til å ha hviskelær, o.l), som blir bursdagsgave. Hun fyller 6 på fredag og tanken er at hun skal få litt nytt på rommet! Dere skal få bli med på endringene ;-) Nå gjelder det bare å holde seg frisk så jeg kommer meg til IKEA på torsdag. Ikke minst ORKER å gjøre om på rommet hennes, det må gjøres på kvelden før bursdagen siden det er en overraskelse. Så dere som kjenner henne, ikke røp noe ;-) Og dere, har dere noen tips til hva en 1 klassing MÅ ha på rommet sitt, så rop ut!

Jeg legger ut en inspirasjonscollage om litt! Nå; tilbake til brettingen mens huset er rolig.. Spent hvor lenge det vil vare! Og dere.. Jeg tar meg FRI fra husmorsrollen og drar til Oslo på Vixen blogawards i kveld! Jeg tar med kamera, men vil dere se litt mer "live" i kveld, så titt innom instagrammen min @ lykkemamma :)

MIN HJERTEKNUSER AV EN ADM.DIR

Etter mitt forrige innlegg da jeg delte mine meninger om likestilling (og en liten kommentar om mamma/pappa permisjonen) hadde jeg ikke regnet å hive meg på enda en bølge. Men så titter jeg gjennom nyhetene i går, og hva ser jeg? En nyhetssak om Name It sine babybody´s. En sinna kunde som har gått hardt ut mot de lyserosa bodyene med printet "hjerteknuser" og blå body med "adm.dir". 

Jeg må le.. Da jeg leste artikkelen i går ettermiddag reiste jeg rett til vinterbrosenteret og butikken stjernebarn og kjøpte en body med "HJERTEKNUSER" logo, i rosa - til min hjerteknuser. Som forresten har en kjempe bra kvalitet og koster så mye som 69,90,- (GOO Name It for å levere kvalitetsklær til en billig penge!) Jeg hadde en interessant samtale med damen bak disken, og følte ikke på noen måte at det ble feil med BLÅ seksjon og ROSA seksjon med barneklær opphengt i butikken. Hadde jeg ikke vært bevisst på dette hadde jeg helt ærlig ALDRI lagt merke til det. Dette har jeg tenkt nøye på, og jeg fatter faktisk ikke oppstyret! 

Jeg har såpass stor TRO på mine barn, og TILLIT til Christian og min sin oppdragelse at dersom jeg kler Casillas i "hjerteknuser" body, og lar hele verden få se det, har han like god mulighet til å bli adm.direktør - basert på våres gode syn på samfunnet, ingen begrensninger og hvordan vi snakker til våre barn, og de vi omgås. Vi er åpne for alle, og det er viktig. Det samme gjelder for mine jenter. Uansett hvor mange "gamle tanter" som forteller de at de er pene, og søte å se på - har de all verdens muligheter til å lykkes. Med riktig innstilling og god moral kan de gjøre akkurat det de vil. Dette lærer de av oss på forskjellige måter hver dag! Er det noen som kan bli adm.dir i familien er den min midterste HJERTEKNUSER med tyllskjørt og RÅÅSA klær. Det vet jeg pga hennes personlighetet, ikke hvilken LOGO hun har på genseren. Jeg er ikke naiv, jeg vet at det ikke har vært sånn i alle år. Jeg setter STOR PRIS på likestillingen, og den jobb som ligger bak. Men ærlig talt? Babybodys er IKKE innenfor, syntes jeg. Da har det bikket litt over.. 

Herlighet, gå imot den gammeldagse strømmen å kle jentene dine i blått davel? Jeg syntes blått til jenter er kjempefint! Selv brukte min lillesøster blått i hele sin oppvekst fordi hun arvet av sin eldre bror, og har verken blitt utstøtt, "guttete" eller usikker på seg selv. Jeg lar lett OC ha på seg "hjerteknuser" body, mens Jenny kan bruke "sjefen" genseren som er BRUN, fra memini. 

Og til slutt! Som jeg ser det så betyr printet "adm.dir" det samme som "den nye sjefen i huset", når en baby blir født. Det har jeg sett flere steder. Og det kunne jo blitt skrevet på en rosa body også, jeg tror virkelig ikke Name It gjorde dette for noe annet enn uskyldig morro. 
I dag går Casillas med denne.. Fordi han er en hjerteknuser! Vurderer å presse på Jenny en body med adm.dir også.. Men den er nok litt for liten ;-) 
Jenny 4 år; "Mamma, så fin body han har på! Hvorfor har han ikke brukt den før?"  
Vi velger våre kamper og har forskjellige syn, og babyklær er ikke en av mine kamper! PS. Bodyen er IKKE sponset ;-) 

GOOD MORNING


God morgen! Natten gikk bra, og hele huset sov fint! Nå sitter de å ser på barneTV mens jeg gjør mitt faste ritualet. Leser nyheter og drikker kaffe. I fred! Egentid. Jeg pleier vanligvis å gjøre det mens de sover, men i helgene syntes jeg det er så godt å høre barnas stemmer i bakgrunn, vel viten om at det ikke er noe stress med skole og barnehage. Vi kan bare være treige!

I ettermiddag skal vi i bursdag til pappa! Han fyller 50 år på onsdag, og skal feires i dag! Flaks for meg fordi jeg skal bort på onsdag - jeg skal på vixen blog awards! Det blir gøy, men hva i all verden skal jeg ha på meg?! Godt det er noen dager til, og at hun jeg skal sammen med pleier å være til god hjelp på det området. I´ll keep u posted ;-) 

Anyways, nå starter dagen! Vi ses senere ♥

SØSKENBARNAS DAG OG PYSJPARTY


Hei folkens! Takk for stor respons på likestillings innlegget nedenfor. Gøy med masse tilbakemeldinger, både dere som er enige, og interessant med dere som er uenige. 

I dag har har vi vært sammen med "gjengen". Og med gjengen mener jeg Christian sine søsken med partner og barn. De fine søskenbarna. Vi har vært ute å aket, og det er noe av det morsomste jeg vet! Etter et par timer i den bitende kulda så gikk vi inn å spiste pølser og drakk kakao. Det er dager som dette som skaper minner i hodene til de små.. Store og små som leker sammen. Forresten, et bilde av meg og to av småguttene fra dagen ligger på instagram @lykkemamma :-)

Nå sitter jeg i sofaen med mac i fanget, med den ene øyet på bloggen og det andre inn på TV stuen. Der sitter det fire 6-åringer. Her i hus er det nemlig pysjparty i kveld! Maya har invitert til overnatting, og alle skal sove over. Det går veldig bra, men jeg hadde glemt hvor mye drama og følelser det er hos jenter på 6 år ;-) Nå sitter de med hver sin godteskål og ser på film, mens de noen ganger avbryter filmen og diskuterer hvor kult det er med livet og sånn.. Mini-fjortiser! Hihi!

Jenny har flyktet ned i gaten til tante og onkel, mens OC sover allerede. Han spiste middag med jentene og ble helt utslitt over alle de store følelsene og ordene som fløy over bordet ;-) Nå skal macen legges vekk og jeg skal sette meg sammen med jentene og kose meg med en kopp kakao til.. Den tredje i dag faktisk! Ønsker dere en FIN lørdag, takk for at dere er innom! ♥-klem fra meg

PS. Det kan se ut som at de gamle innleggene mine ikke kommer over til denne nye. Den gamle slettes snart, og derfor lurer jeg på om dere vil at jeg skal reposte noen av de viktiste innleggene, eller innleggene som betyr mest for meg / fått mest oppmerksomhet? Jeg ser jo på statistikken at jeg stadig får nye lesere :-) Trykk på "liker" nedenfor hvis det er ønskelig så skal jeg stupe ned i det gamle arkivet og blogge dobbelt noen dager ;-)

FILM // ERIC VICTOR & OC

God morgen! I går var Angelika-svigerinnen og jeg på café med de små guttebassene våre. Mens vi sto kassen for å bestille hører vi at guttene ler, spesielt Eric som dere ser direkte på filmen. For en kjemi og for en glede av hverandre! Verdens herligste ♥

Two guys in a coffee shop from marlen nordby on Vimeo.
// Lik hvis du syntes de er herlige ;-) 

LEI AV LIKESTILLINGSPRAT HELE TIDEN

Hei dere! Som dere sikkert har merket så er det ikke de mest voldsomme meningene som ytres på bloggen. Det er fordi behovet for å ytre de, ikke er stort nok. Naturligvis. Men, det er noen saker jeg klør litt i fingerene etter å kommentere. Og det mine kjære venner har vært et nyttårsforsett. Si meningen min. Drit i hva andre tenker om meg. Det er lettere sagt enn gjort kjenner jeg, men ikke akkurat i denne saken. Nemlig likestilling. Jeg blir faktisk helt gal av å lese om mine medkvinner som higer etter likestilling i absolutt alle settinger. Kan ikke vi få være forskjellige? I dag tidlig leste jeg en artikkel i VG om "sinnasnekkeren", og vet dere hva: Jeg er helt enig!! 

Det har blitt et press på at alle skal gjøre alt, og det blir helt feil for meg. Her hjemme så syntes jeg det er sexy at Christian gjør "manneting" som måke snø, fikse TVén og kjøre frem bilen for meg. Mens det faller meg helt naturlig å stå opp med barna om natten hvis de er syke, vaske klær og kle på. Når det er sagt så er det en del ting som faller naturlig at vi gjør på kryss også. Han lager alltid mat - og det er vel ansett som en kvinneting? Og det er jeg som skrur opp nye møbler og leker. Sånn tror jeg det er i de fleste hjem, det er ikke så svart hvitt. Men når det skrikes om likestilling hele tiden så blir det jo mer svart hvitt enn noen gang. Hvorfor skal jeg snekre sandkasse til OC når Christian er flinkere, bare fordi det skal være likt? Jeg vil mye heller pynte dukkestuen! 

Et eksempel; I går skulle Maya på tennis kl 17, samtidig som Jenny skulle på turning - på to forskjellig steder i Drøbak. Christian var borte (ikke på jobb). Han var ute å testet ny bil med svigerfar og spiste på resturant. Rett og slett litt guttetid. Mens jeg slet hodet av meg for å få barna på de forskjellige stedene, MED en baby på slep. Jeg kunne jo spurt meg selv, hvorfor er det ikke jeg som skal skal teste ny bil? Hvorfor kan ikke Christian finne frem tyllskjørt, flette håret til jentene og kjøre de på trening? Jeg kunne sikkert skreket meg til dette, men sannheten er jo at jeg er BEST på å flette hår, det tar meg KORTERE tid å finne frem turn og tennis tøy, og det er mye NATURLIG for meg å gjøre dette med baby på slep, enn for Christian. Jeg er mer vant, og trives med det. Han har faktisk jobbet hele dagen, og kunne trengt noen fritimer, i tillegg til at han er FLINKERE på bil. Jeg vet ikke om dere ser bildet jeg prøver å få frem, men poenget er at jeg har ingen behov for å tukle med de naturlige rollene vi automatisk har i familien. Selv om jeg til tider ser ut som på bildene! Kaffe nr 5, mens babyen får grøt og vi skal farte av gårde... Men jeg tror ikke Christian ser noe annet ut etter en hel dag på jobb, og alle hans ekstra gjøremål. Vi utfyller hverandre og gjør til syvende og sist like mye, og like krevende på hver vår front.  

Noe av det mest sjokkerende jeg har hørt innenfor tema er når mødre (i permisjon med babyen) får fedre (i full jobb) til å stå opp på natten for å hente babyen og legge babyen i sengen til mor så hun kan amme, kun for at det skal være likt. Begrunnelsen for å VEKKE pappaen midt på natten, 3 timer før han må opp og dra på jobb er at det er like mye hans barn, som hennes. Dette er galskap! Vi er så heldige å få gå gravide og være hjemme med barnet, så det skulle bare mangle om vi ikke kan være litt våkne på natten - det hører med. Å sette hele familien i bevegelse for at det skal være likt er helt vilt. 

Selvfølgelig, hva foreldrene gjør i helgen når begge har "fri" legger jeg meg ikke borti, eller hvis mor har fått så lite søvn pga våkennetter gang på gang. Det er en annen sak. Nå snakker jeg om den vanlige nattevåken man bør regne med når man får baby. Selv ser jeg på det som en bonus om Christian sover godt på natten. Da har han energi til å være en glad og hjelpsom kjærste og pappa på dagtid. Om jeg har lite søvn så kan jeg sove det inn når den lille sover på dagen, han kan ikke sove på jobben. 

Dette ble litt langt.. Konklusjonen! Kult at "sinna snekker´n" tørr å si høyt hva han mener. Jeg er enig, vi anerkjenner i for liten grad forskjeller mellom kjønnene. La kvinner være kvinner, enten de vil arbeide som toppsjefer eller ei, og menn være menn. Vi er forskjellige uansett. 

Og dere..Hadde det vært opp til meg så hadde pappapermisjon vært valgfritt og hver familie kunne bestemme selv. Når det er sagt så er det mange saker innenfor likestilling jeg kjemper for, men når man veiver med "likestillingsflagget" i tide og utide blir det litt mye for meg. 

DAGENS SNAPSHOTSBestevenninner + kusiner = sant, mikkesklubbhus, bebis som leker og rotete TV stue // verdens kjekkeste // selfie fra dagens tur i -10 // bloggplassen, akkurat nå. 

Det er ikke mye spennende å melde fra denne kanten i dag. I stedet for å ikke blogge så legger jeg heller ut litt snaps fra dagen.. Det er vel bedre enn ingenting? Håper det! Her er Maya og Lykke på turning, Jen har med seg Melina hjem fra barnehagen, OC surrer rundt på gulvet og jeg leter etter jakke til OC på nettet. Jeg klarer ikke bestemme meg for hvilken.. Miniature, Levis eller Wheat.. Jeg snekrer sammen en collage og viser dere hvilke jeg tenker på. Kanskje dere har noen gode tips :-) Ses om litt!

BILDEDRYSS // BARNEBURSDAG


Endelig var dagen kommet da Jenny endelig skulle få ha bursdagsfeiring med jentene i barnehagen. Med en eldre søsken så blir man så bevisst på hva som skal skje når man blir "større", og bursdagsfeiring med barnehagen har virkelig vært noe Jenny har gledet seg til.. 1 året på stor avdeling, og første ordentlig barnebursdag! Feiringen var en suksess, selv om det var et stykk Frøken som var utslitt kl 19, da bursdagen var over. Det er vel det som skjer når man velger å legger bursdagen til fredag ettermiddag ;-) Tallerkner, sugerør, rosa bordpynt, servietter, miniflagg og popcorneskene er fra partydesign, og er sponset. Drikkeglassene er sviskedrikk og epledrikk til OC fra nestle, bursdagslysene er fra søstrene grene.

Vi har vært hjemme i dag. Brukt noen timer til å rydde og sortere klær til den nye uken. I ettermiddag skal Jen til Onkel A, mens OC, Maya og jeg skal bort på middag. C jobber i dag, men jeg gleder meg til å få litt kjærstetid i kveld siden han har vært borte hele helgen. Det er godt å savne, da kjenner man hvor mye man elsker ♥ Håper dere har en god start på uken :-)

SURPRISE 30 ÅRSLAG // BILDERAS


Heii! Mitt lille fravær skyldes to veldig hektiske døgn, og frykten for å røpe en himla morsom hemmelighet! Jeg, med flere har nemlig planlagt 30 årslag for venninnen, her hjemme! Hun ante iiiingenting og ble virkelig overrasket! Det ble mye tårer og latter da hun ble møtt av 11 hylende jenter utenfor huset, i god tro om at hun skulle på en rolig middag med kjæresten. I stedet ble det høy partyfaktor, mye sprudlevann og ekstremt god mat. Alle tok med en tapasrett hver, på den måten ble det så mye forskjellig godt! Herlighet for en bra kveld! Jeg var i seng 04.30! Da var huset rent og faktisk ikke et tegn til at det kun få timer tidligere var dansing på bordene.. For ikke å snakke om Celine Dion - nachspeil med høylydt syning ... Lurer på hva naboene tenkte om det ;-)

Pynten er inspirert av fine Marie , hun tipset meg om hvor jeg kunne bestille ballonger (balloon company i Oslo) - og det satte virkelig prikken over ién. 

Fredag var det barnebursdag for Jenny (bilder kommer), så her har det gått slag i slag! Nå har barna vært borte i straks 1 døgn, og jeg kjenner spesielt på savnet etter bebisen min. Så lenge har jeg aldri vært borte fra han, men jeg vet at han har sovet godt og er blid som solen hos oldemoren sin. Jentene kommer hjem om et par timer, de har overnatttet hos bestefar og er i ekstase over det! Lykke sendte jeg på guttetur til Trysil, så denne helgen har hele familien vært spredt som vinden. Det skal bli godt å samle troppene igjen, og jeg starter med henting av han minste ♥ Ha en fin søndag fintfolk! Nyt solen om dere ser den, her skinner den som bare det!

PS. No need to mention " HAPPY BIRTHADY" eller så dere det ikke? ;-)

BILDERAS // 09.01.14Wll here it is with flowers! Fin, eller hva? Passet bra med den knæsje pompomsen fra Søstrene Grene. De skal få henge til Jenny sitt barneselskap i morgen :-)


I går var jeg ute noen timer med de fine svigerinene mine. Vi slo ihjel noen timer hos lykkelig på haver. Vi skulle bare en liten tur for en titt, og en rask kopp kaffe - men vi ble sittende i flere timer. Verdens koseligste sted. Intim cafè og interiørbutikk i ett! Jeg falt heeelt for en nydelig lampe, som dere ser nedenfor. Herlighet den hadde vært perfekt i min stue. Elsksmelsk, den drømmer jeg om!

Andre ting dere ser på bildene er den nye fineste skapningen i klubben.. Nemlig vesken til Carine. Kan dere se den? Holylord, den er fin. Noe helt annet er "dagens lykkemamma". Hoho, flokete hår, sminke fra gårsdagen, blek og blå under øyene. Det har vært en vinter med lite søvn og mye sykdom, for å si det sånn.. Jaja! I februar reiser vi mest sansynlig til Estepona igjen, og der viser solen seg hakket mer enn her. Kanskje jeg kan få litt farge i ansiktet - det hadde vært godt. Casillas vil hvertfall ha bra utbytte av det. Det ser ut til at han har astma, og jeg tror det er kjempe bra for et opphold i det sure været vi har her i Norge. Mer om det senere. Både astma og Estepona.

Nå skal barna i seng og jeg videre på spinning! Det er ikke mindre enn 5 uker siden sist. Grøss og gru! Ha en fin kveld :-) 

SAY HELLO....

Til mine nye skjønnhet av en vase! I´m in love! Det ble så tomt da jeg fjernet "J U L" koppene fra Arne Jacobsen, og jeg har ikke mye annet i svart som kunne overta, men denne ble perfekt! 


Jeg tok bilder rett før ´my second husband` kom vandrende inn med ROSA blomster til Jenny sin bursdag, så de ble ikke med. Men jeg tror jeg må ta noen nye bilder for det ble så fint!

Nå er vi på tur til "lykkelig på haver" vi. En interiørbutikk og cafe i utkanten av Drøbak. Vi skal en liten tur sammen med svigerinnene og fetterne. Kvalitetstid ♥ Senere kommer innlegg fra legebesøket hos astma og allergi barnelegen vi besøkte i går. 

BURSDAGSMORGEN // JEN 4 ÅR

Jen ble 4 år i går! Hipp hurra for mamma sin lillestore jente! Dette er det første året hvor hun V I R K E L I G har kjent på følelsen av å ha bursdag. Hun har telt ned siden desember, og kvelden før sovnet hun ikke før 23.. Da vi ENDELIG vekket henne tidlig i går boblet det neste over. Og det fortsatte utover dagen, og hun har egentlig ikke landet enda. Hvertfall ikke siden hun skjønte for 1 time siden at hun skal ha flere feiringer til helgen! I går hadde vi familiekos på morningen, og hele familiegjengen med store og små på ettermiddagen. 

I gaver fikk hun masse fine klær. Pga januarsalget så får man så mye fint for pengene, så hun har jo fått dobbelt opp! Hun fikk også sminke (da holdt hun på å besvime) snowracer, slalåmhjelm, løpesykkel/balansesykkel, smykkeskrin, turnsokker (endelig fire, og kan begynne på turn) LEGO friends, regntrekk til vognen til Sophia-dukken, og litt jentestæsh. Hun var i himmelen, for å si det sånn. På tross av at det nettopp har vært jul faktisk. 

Jeg fikk litt spørsmål på instagram (lykkemamma) om hvor pynten er fra. Vel, pompomsene er fra Søstrene Grene, og banneren er fra decorium - arvet etter barnedåpen til lille tantebarnet Jacob som var søndag ?
Kaken ovenfor har dere kanskje sett på bloggen tidligere? Det er faktisk verdens beste om jeg kan si det selv. Brownie med oreokrem, og jeg har skrevet om de her ;-)

Nå hører jeg bebisen min pludre i babycallen, han har sovet lenge og godt er det. Han trenger det.. Vi skal til barnelegen i dag, og forhåpentligvis få noen svar på hvorfor han har vært tett i brystet siden november, vært innlagt på ahus 2 ganger på 10 uker, hatt lungebetennelse 2 runder. Jeg vet vel svaret, men det er godt å få det bekreftet. Det er forøvrig grunnen til lite blogging de siste dagene. Med barnedåp, bursdag og en fortsatt tufs baby har jeg rett og slett måtte bruke tiden min på å hvile/ryddehus/vaske klær og du vet.. Alt annet som plutselig står på hodet når barna er syke!

Wish me luck today! 

TROLLMOR MED FINESTE RINGENE

Hei dere! Godt nyttår :-) Her startet vi året som vi avsluttet det; sykdom. OC er astmatett og tufs. Nå har jeg faktisk slått meg til ro med en lang vinter.. Han er en sånn en, en som lett får luftveisinfeksjoner så da får jeg bare leve etter det akkurat nå. Sånn rent utseendemessig er det synd for meg, jeg går nemlig rundt å ser ut som et troll. Ikke så rart når man er våken store deler av nettene og bysser og bærer, eller "sover" i sittestiling i sofaen mange timer av gangen for å ikke vekke de andre. Men det er kjipt fordet. Når Christian kommer hjem fra jobb og er så kjekk, og jeg ser meg i speilet. Blek, flokete hestehale og de samme klærne som i går... DA blir jeg litt ekstra grinete. Nå tenker kanskje mange at det skal ikke så mye til å endre på det. Det er bare å ta en kjapp dusj, føne håret og kaste på litt mascara. Ja.. Det stemmer jo det. Men når man er så trøtt så prioriterer man å sitte stille å stirre ut i evigheten, uten en bevegelse eller lyd - når bebisen først sover for seg selv! Noen andre som kjenner seg igjen i disse settingene? 

Mens OC sov litt i vognen sin i dag så fant jeg pittelitt energi som jeg brukte på meg selv. Jeg lakket neglene, og fant frem ringene mine! Jeg pleier alltid å ha en farge på neglene, og jeg har ALLTID ringene og øredobber på. Vel, i desember har jeg ikke brukt noenting! Så i dag var det godt å se litt fresh ut, selv om resten av meg ser ut som et troll ;-)

De tre ringene på rekke og rad på fingeren helt til venstre er alle fra Lykke. Ned nederste er forlovelsesringen. Den fikk jeg 15 mars 2008. I midten er gifteringen som jeg fikk da vi giftet oss (i smug) 9 juni 2010. Mens den øverste fikk jeg da vi hadde vært sammen i 800, eller 1000 dager (jeg husker ikke helt, det er leeenge siden). De to andre midi ringene mine er fra Jewels and dreams. Det er vakre Teresa B som har laget, og de er så fine! Ta en titt innom nettbutikken hennes her, hvis du vil se mer vakre smykker ♥

M koppen fikk jeg i julegave. Tusen takk ♥ Nå er sovetiden til Jassjass over - trollmor må gå å være mamma, sykepleier og morroklump! Vi ses senere :)

ÅRSKAVALKADE 2013 JULI-DES

Juli: Sommerferie! Vi tilbragte late dager på strendene i Drøbak. De beste dagene hadde vi i Vimmerby i Sverige der Pippi og alle de andre barna til Astrid Lindgren bor. Vi hadde vært der 3 ganger før, og denne turen var like fin. I love sommerferie, og I love Astrid Lindgrens verden. Den parken anbefaler jeg på det varmeste. 
August: Denne måneden skjedde det mye! Maya hadde sin første skoledag! En stor dag for både oss og henne, og Jenny også faktisk. Hun mistet Mayansin i barnehagen, og "overtok" plassen hennes på Kvitebjørn. Jeg var i utdrikningslag til lillesøsteren min som var utrolig morsomt, og knappe 2 uker senere giftet henne seg i Drøbak kirke. Nok en STOR og rørende dag. Jeg er fortsatt helt satt ut av den fine dagen.. Vi var i dåp til fetter E C, oooog i babyshower for den kommende andre fettern. Maya var også på sin første audition for Putti plutti pott, veldig spennende for en femåring. Ikke nok med det så var vi 2 uker i Estepona før alt dette. Hvordan fikk vi tid? Aaaner ikke, men det var en nydelig måned!
September: Måneden der alt roet seg litt.. Vi ble vant til hverdagen med en skolejente, en jente i barnehagen og en baby hjemme. Tanken på at høsten kom var en god følelse.. Masse tid med barseljenter. Babysang og barselpilates. Endelig kom den minste fetteren til verden også.. Han hadde vi ventet på! Jeg tilbragte mye tid hjemme også. Fikset rommet til Jenny og kom godt i gang med spinning og #teamnorthug trening med venninnnen. Annet fokus var GRØT og FASTFØDE og OC. Han ble 6 måneder og behovet for mer mat enn pupp ble betydelig større. Jeg spurte dere om hjelp og det kom masse tips og erfaring til hvordan babyen skal vende seg til annen mat. Tusen takk! 
Oktober: Startet ganske dramatisk for meg, og enkelte ting har ikke blitt det samme siden.. Jeg ble slått ned i Oslo sentrum, mens både svigerinnen, Lykke og storebroren til Lykke var til stedet. Det var ren og skjær blind vold. Jeg hadde ingen kontankt med disse menneskene før det skjedde. Jeg lå et døgn på akuttmottaket på ahus, og fikk bl.a kraftig hjernerystelse. Jeg brukte lang tid for å "komme" meg og flere ting sliter jeg med fortsatt, 3 måneder senere. Både fysisk og psykisk. Oktober ble selvfølgelig veldig preget av dette, men andre ting verdt å nevne er det nydelige høstværet, byttet fra TFK og Mountain buggy, fortsatt veldig hyggelige stunder med barselgjengen. Oktober var vakker i år!!
November: Var en lang måned fylt med både tristhet, sykdom og morro. Den startet jo med at lille Ylva som hele Norge fulgte reiste opp til himmelen etter flere år syk av kreft. Hun fikk i barnehagen til Maya noen år så da det ble arrangert fakkeltok føltes det godt å få delta i det sammen med Maya. Rundt det samme tidspunket ble OC syk og vi måtte ligge på isolat noen døgn. Han slet med luftveiene og fikk ikke i seg nok næring. Maya og Jenny flyttet på rom sammen, og barnas rom ble helt områkert! Jeg viste bilder av alle barnerommene. Jeg lagde verdens beste kake etter å ha smakt den hos venninnen min første gang. Høstkos hjemme og tidlig julebord med jentene mine var vel månedens opptur :-) 
Desember: Endelig jul! Denne måneden hadde vi virkelig ventet på i år! Vi hadde masse fin tid med de største barne, både Annie og Puttipluttipott i Oslo! Jeg skrev om "mobilkurv" og saken jeg leste om som inspirerte meg til å innføre mobilkurven. Jeg blogget en del om interiøret, og hovedfokus på stuen som endelig har tatt form! Jeg skrev også om bevisstgjøring rundt barna våre, hvor viktig det er. Ellers så var store deler av desember preget av sykdom. Casillas var syk siste halvdelen av Desember, og fra 19 til julaften lå vi faktisk på barneavdelingen på ahus igjen. Han hadde ørebetennelse, lungebetennelse og var skikkelig dårlig. Han er fortsatt ikke frisk, og barneastma er nok stor skyld i det. Vi hadde alikevel en kjempe fin julaften hos min mamma, og en rolig romjul. Nyttåraften ble feiret hjemme i sofaen sammen med min kjære. Det var året vårt i lykkemammabobla! Nå er jeg klar for et nytt bra bloggår, og målet er å få flere lesere og vokse som blogger! Det er kanskje litt rart å sette seg mål rundt bloggen, men det er en stor del av hverdagen min og ikke bare en liten hobby lengere! Håper dere vil hjelpe meg med å nå målet mitt, ved å lese videre ♥ Godt nytt år fine mennesker! PS. Første del av årskavalkaden ligger under kategorien "høytider", eller på slutten av desember arkivet. // Lik hvis du elsker årskavalkade like godt som jeg :-)  Ses senere i dag!