hits

januar 2015

OC ROM OG FREDAGSPRATBokhylle fra IKEA, "stuff" papirpose fra f.eks lillefin.no, uglelampe fra kremmerhuset, puter fra glowy.no (sponset) og hus laget av teip.

God morgen! Åh, FLAKS det er en rolig dag i dag for denne natten har vært laaang.. Har det ikke vært det ene så har det vært det andre. Jeg føler jeg har vært oppe å vandret i hele natt. Jenny har hostet og hostet, og det er ikke godt. OC har hatt fire gode netter uten noe surr, men i natt ville han gjerne stå opp både klokken 03 og 05. Gleden var stor da jeg lot han stå opp halv syv skal jeg si dere.. Når ikke barna har ropt er det min egen kropp som plager. Dette benet som har en nerveskade klarer liksom ikke å ro seg på natten..? Det prikker, brenner og verker og jeg er avhengi av smertestillende for å dempe det. Jeg prøver å være smart, bade i varmt vann før leggetid. Ligge stille i flere timer før jeg skal sove, akkurat som jeg prøver å lure benet i seng. Noen ganger funker det bedre enn andre. I natt funket det ikke ;-)

Men, herlighet! Nok om min natt, det er grenser på hvor lenge dere orker å lese om det ;-) NÅ skal vi spise frokost!! Gleder meg til en kopp kaffe og litt musli.. Ha en fin dag! Vi ses litt senere ♥ PS! Wohoo - det er fredag!

U MAKE ME SMILE

Jeg mener alle mine gode lesere.. Jeg tror kanskje jeg har de mest hyggelige leserne av alle!

I morgen blir en litt roligere dag enn i dag, og da skal jeg svare på et par kommentarer og mail. Jeg har ikke rukket det de siste dagene, men jeg har ikke glemt dere. I dag har jeg vært på helsestasjonen med både OC og Jenny, og ettermiddagen ble tilbragt hos svigerinnen i dag også. Det er gull når Maya er på turn og Christian jobber - det blir ikke fullt så stille for Jenny og OC :-) I kveld har jeg trent (trener aldri på kvelden men ble positivt overrasket). Jeg kjørte ekstra hardt på rumpa i kveld, og nå føles det ut som den står i brann!! Hoho, spent på morgendagen...! Vil jeg kunne gå ned trappen tro?

Nå skal macen klappes sammen og jeg skal lage litt digg kveldsmat til C og meg. Han er ute å tester nye ski i lysløypa, og kommer inn døren hvert øyeblikk! Heii så lenge! ♥

13 TIPS TIL HVORDAN BEVARE VENNINNEFORHOLDENE

I går kveld var jeg sammen med mine kjære veninner, vi har vært en gjeng fra ungdommskolen/VGS. Vi har alle helt forskjellige jobber og livssituasjoner, og det hadde kanskje ikke vært rart om vi mistet hverandre. Men det gjør vi ikke.. Jeg har tenkt mye på hvorfor vi enda er så sammensveiset som vi er, og her er mine tips: 

 • Ikke la forskjellene på yrke og livssituasjon sette dere ut av spill. Man er fortsatt den samme jenta som man var på VGS, innerst inne. Legg fra deg morsrollen, sykepleier eller hva enn du er på hjemmebane - før dere møtes, så godt det la seg gjøre..
 • Ha selvironi! Tørr å le av deg selv, og la deg erte. Noe av det morsomste som finnes er å le av hverandre.. 
 • Ikke tro dere kan være med på alt! Jeg måtte avlyse julebordet, hele gjengen dro til Stockholm og jeg ble hjemme fordi Jenny og Maya hadde juleshow. That´s life, jeg blir med på neste - og jeg unner de andre som dro all morro i verden. Misunnelse må legges vekk, det betyr ikke at dere er mindre venner fordi man mangler noen opplevelser sammen. 
 • Respekter hverandre! Man faller inn og ut av venneforhold i perioder. Jeg har hatt 3 svangerskap der jeg har vært lite til stede. Det er helt naturlig, og det forstår venninnene mine selv om alle ikke har barn. 
 • Om det går lange perioder der dere ikke prioriterer hverandre / rekker å ses like mye, så gi små stikk som viser at dere skulle ønske dere kunne være med på ting som arrangereres, eller at dere savner de.
 • Jobb for det!! Som alle forhold: det må jobbes med! Ta er telefonsamtale når dere står i kø i butikken, eller sitter på trening og ser på barna turne. Når det egentlig føles best å bli liggende på sofaen samme kjæresten 3 lørdagen på rad, bestem deg for å samle jentene - og gjør det! Straks dere setter dere sammen så er det så verdt det. 
 • Mimre tilbake til morsomme stunder. Vi snakker ofte om hysteriske ting som skjedde på VGS, russetiden, julebord, ferier sammen osv. Det skaper alltid en morsom tone om man ikke har sett hverandre på lenge. Ice breaker!
 • Ta dere tid til å snakke om hverandres jobb og personlig ting som foregår i hverandres liv. Bytte av jobb, bryllup, nye flørter, baby osv. Man føler seg nærmere hverandre når man vet små personlige ting, og det skaper sterke bånd. 
 • Når det er sagt... Snakk om ting med måte. Jeg sitter ikke i timesvis å legger ut om hvordan barna mine oppfører seg, og hva slags bleietype de bruker. Det er ikke like interessant for andre, og spesielt ikke de med helt annen livssituasjon. 
 • Ikke få panikk og tro vennskapet er over hvis dere ikke har sett eller snakket med hverandre på 3 måneder. Sånt skjer, og har dere et langt vennskap bak dere vil det føles som dere ses hver dag når dere møtes igjen. 
 • Ikke få skyldfølelse og tenk at de gode, gamle venninnene blir byttet ut om dere får nye venninner i deres nyeste livstil. Jeg har mange gode venninner som jeg har fått de siste årene som jeg deler barnehage-tanker, oppdragelse, farge på husveggen, sladring om ekteskap og den slags med. Det er helt greit, vi lager nye bånd hele tiden, men det betyr ikke at de gode gamle er noe mindre betydningsfulle. Hvis man virkelig vil er det plass til alle. Det handler om prioritering og i perioder er det vanskeligere enn andre, men sånn er det bare. 
 • Respekter hverandre, og unn hverandre alt godt!
 • Hvis tiden ikke strekker til så lag eventer laang tid i forveien. Da har dere noe å glede dere til, det skaper felleskap!


En te, en pepsimax, en kaffe og et glass vin. Så ulike, men likvell så like ♥ Impulstreff, på en helt vanlig onsdag. Hun ene bor i Oslo og kjørte 30 minutter i møkkavær, bare for å se oss i 3 timer. Hun skal på jobb 07 i morgen tidlig. Det kalles ekte vennskap og er et tegn på prioritering. Jeg var trøtt som en strømpe, men 3 timer sammen med denne gjengen gir energi på et helt eget nivå! Det er det venninner gjør!

DET BESTE VED AT SVIGERINNEN HAR FLYTTET I STORT HUS...

....Er at vi kan komme på besøk akkurat når vi vil!! Rett etter barnehagen og skolen har vi spist middag, gjort lekser, sett på barneTV, tatt kveldbad og spist kveldsmat. Nå kom vi nettopp inn døren og det er bare å putte barna rett i seng. Passer meg perfekt siden jeg skal videre ut for å møte venninner! Endelig litt venninnetid med jentene mine fra den gærne ungdomsstiden ;-) Vi holder sammen i tykt og tynt ♥♥♥

LESER DERE FOR BARNA DERES?

Her forleden så fortalte venninnen min hvor gode rutiner hun har fått med datteren sin som går i 1 kl. Hver kveld så leser de for hverandre. Hun minnet meg på viktigheten ved å lese for barna våre, og jeg har tenkt på det siden. Jeg kan ikke skylde på aktiviteter etter skolen, eller at vi har 3 barn så tiden strekker ikke til. Dette er dårlige unnskyldninger når det er fremtiden til barna våre det er snakk om. Det høres kanskje dramatisk ut, og kanskje vil det gå helt fint med barna mine om vi aldri leser for de, MEN visste dere at:

 • Bøker er med på å øke barnas kunnskap. De minste barna lærer seg begreper gjennom pekebøker, og de større barna utvider kunnskapen sin gjennom det de leser om. 
 • Fantasi. For en fin gave å gi til barnet ditt. Muligheten til å fantasere om lage sine egne historier og bilder i hodet. Her utvikles kreativiteten! 
 • Den beste måten å forberede til skolestart er å lese! Håvard Tjora (kjent lærer) sier at de barna som har blitt lest for har lettere for å lære seg å lese, og forstå hvordan teksten fungerer. Sett av 15 minutter hver kveld og les for den kommede skolejenta/gutten og se språket og ordforådet utvikle seg. 
 • Kit (Gobokens spesialtist på barn og lesing) forteller at dette skyldes at til og med barnebæker har mer sjeldne ord enn vi bruker i dagligtale med våre barn. Og det er nettopp mengde ord barnet for høre i løpet av de første årene som er avgjørende for framtidige leseferdigheter.
  Koselig og rolig hyggestund i en travel hverdag. Det er trygt for barna å ligge inntil mamma eller pappa, og bli lest for. 


Maya går i 2 klasse og leser hjemmelekse hver dag, men vi skal bli flinkere til å lese bøkene hun låner på biblitoteket. Skape en rutine på det noen kvelder i uken. Jenny er 5 år, og begynner på skolen neste høst - hun har alt å vinne på at vi leser. Om vi kan gi henne et springbrett inn i skoleverden så vil vi selvfølgelig det! La henne se vår leserglede, og det vil smitte. Hun skriver flere bokstaver og flere navn og er oppriktig interessert. Vår jobb er å opprettholde den interessen. 
Pekebøker og med dyr, barn, klær, husartikler o.l er perfekt for OC. Sette navn på ting å snakke om hva vi ser.
 
En storesøster er så godt å ha. Sommeren 2014.. 
 
Siden jeg selv fikk en påminnelse om viktigheten ved å sette av 15 min hver kveld, så ønsker jeg å tipse dere om det samme. Det finnes mange forskningsrapporter liggende ute på nett, og alle sier det samme. Hvor viktig det er! 

Nå må jeg begynne på matpakker og vekke resten av huset. OC sitter ved siden av meg med et eple og ser på barneTV - koselig morgenstund med fantorangen og blogg ;-) 
Ha en fin dag! Vi snakkes senere ♥ ♥

SKIDAG


Om jeg så bevisst hadde ønsket å være sur og sint, hadde jeg ikke klart det. For et nydelig vær! Jenny har overnattet hos Besse i natt og da jeg hentet henne i formiddag så dro vi innom der Maya og klassen hennes var på skidag. Påskestemning!! På tross av litt is og hard snø så var det helt fantastisk. Jenny og jeg fikk så lyst til å stå på ski at vi kastet oss i bilen og hentet våre egne ski også. Jeg har ikke stått på ski etter jeg fikk nerveskade i benet, og jeg er veldig usikker på om det funker eller ikke, men det finner jeg ikke ut hvis jeg ikke prøver. En liten tur med Maya og Jenny burde ikke gi det største utfallet tror jeg. 

Senere i dag har vi hentet OC, spist middag, levert Maya på turn og hentet pappaen på jobb. Nå sitter vi litt i halvsvime og ser på barneTV. Godt fornøyd etter å ha fått noen soltimer i dag.. Måtte det blir flere av de, og mindre regn. Vinteren er vakker med mye snø og sol! 

Ha en fin kveld! Ses i morgen ♥♥♥

24 TIMER MED LYKKEMUTTER // 26.01.15

05.37 OC roper "mamma". Jeg våkner men later som jeg sover så kanskje Christian skal ta han. 
05.38 Christian løper å henter han så jentene ikke skal våkne. De kommer begge inn på rommet og C spør om jeg kan stå opp så han rekker å trene før jobb.
05.40 Jeg står opp. Sur. Fordi han henter OC før tiden. Vi står ikke opp før 06 her i huset..
05.45 Lager frokost til OC og kaffe til meg. Skrur på film på ipaden og blogg til meg. C spør om jeg har tenkt igjennom å la OC se på film hver morgen til frokosten. Jeg sier jeg gjør det når jeg blogger og vi står opp alene.
05.50 C drar på trening. Jeg blogger om det som står i hodet mitt.. Hvorfor vi står opp så tidlig. Tenker jeg må slette det. Så teit å skrive om.. Men jeg har ingenting annet å komme med.
06.27 Ferdig å blogge og kaffen er tom. Føler meg litt blidere. Filmen er ferdig og vi lager matpakker sammen.
06.49  Titter ut og blir deprimert av regnet. Speilblank is. OC ser lysene fra bilen til C og roooper "pappaaaa"
07.05 C spiser frokost sammen med OC. Han spiser sin frokost nummer 2. Jeg setter frem frokost til jentene.
07.12 Maya skremmer meg. Sniker seg innpå og ler seg i hjel når hun endelig ser at hun klarte det. Hun prøver hver morning men jeg skremmer alltid henne først. Ikke i dag!
07.15 Fortsatt puls etter skremming.
07.34 Jenny våkner og roper på meg. Vi går opp alle sammen for å kle på..
07.54 Purrer på jentene som somler, sier vi skal gå om 5 min. 
07.56 OC løper rundt og nekter å kle på seg. Sier han må tisse og løper til potta! Han har blitt SÅ flink! Vi klapper og jubler rundt han.
08.00 C gjemmer seg inne på tv-stuen, han skal ha et online møte og sier hadet til jentene.
08.04 Vi begynner med yttertøy. Finner frem ekstra votter og dresser fordi det er så vått ute. Gruer meg til å gå på glattisen. Jeg setter OC klar i vognen. Han ser sigen ut.
08.12 Endelig på vei til skolen. Jenny ler høyt når hun ser mine "babi" bevegelser.. Vi klamrer oss fast til vognen alle sammen.
08.16 Møter nabo I som også er mamma til kopis av Maya. Avtaler å ta en kaffe en dag. 
08.30 Gir Maya en kos og sier hadet. Jenny, OC og jeg tusler til barnehagen som er 10 meter unna.
08.32 Registrerer at OC har sovnet.. Sitter i vognen sin og er helt borte.. Forståelig siden han våknet så tidlig. Sikkert avslappende å ligge i dunposen i dette været.
08.33 Avtaler med barnehagen at han skal få sove litt. Triller han inn på et rom, og kler av litt klær. Han sover tungt.
08.35 Skal gå inn med matboksen, men har mikset matbokser igjen. Maya har fått OC sin, og omvendt. Jenny tilbyr seg å løpe over til skolen å bytte. Snille Jenny!
08.40 Riktig matboks er på plass, OC sover fortsatt og jeg ønsker L og W som jobber i barnehagen lykke til med han resten av dagen, så tusler vi bort til Jenny sin avdeling.  
08.45 Jenny på plass ved frokostbordet. Jeg fikser håret hennes. Prøver meg på 2 dotter, men hun vil ha musefletter uten flettene.. Når jeg er ferdig får jeg kos og vinker hadet. 09.00 Kom meg hjem uten fall. C står i gangen med headset og synger.. Han er på vei til jobb og spør om han skal kjøre meg på trening først. Jeg skjønner at jeg aldri kommer til å gå ut senere pga været så jeg kaster meg i det. Litt motvillig.
09.11 Klar ferdig gå.. Klar for trening? Not so much. Føler meg svak. Begynner med benkpress. Tenker at dette blir en lang økt, men det er de tyngste som gelder. 
10.04 Ferdig trent. Føles bra, men jeg gjorde noe rart.. Jeg har vondt i benet og tror jeg har strukket en muskel. Halter litt. 
10.07 Går innom drøbak city (lokale senteret) skal kjøpe litt blomster, en ansiktskrem og hente en pakke fra KVAVAT med sko til barna!
10.09 Har glemt kortet det er penger på. Sjekker saldo på kortet jeg har med.. 23 kr. Crap. Det andre kortet ligger hjemme. Altså null krem eller blomst.
10.15 Henter pakken.
10.16 Ringer Carine på vei ut av senteret. Klager litt over benet. Hun spør om jeg kompanserer for det dårlige. Spør hvordan det går med det syke tantebarnet.
10.23 Ringer C, syter fortsatt over benet. Han spør om jeg husket oppvarming.. Minner han på å printe ut innbydelser til Maya sin barnebursdag. 
10.34 Fortsatt på vei hjem... I øs pøs regn, men jeg har hette så jeg fortsetter ringerunden. Ringer pappa. Spør hvordan det får med Bessen min som er syk.
10.43 Endelig hjemme. Legger på med pappa. Lager en proteinshake og åpner skoeskene. SÅ fine sko. Men blir usikker på størrelsen. Alle 3 barna har vokst så mye i vinter.
10.53 Setter i torsk i stekeovnen. 
10.59 Sender mail til en mulig samarbeidspartner. Forhører meg ang status. 
11.04 Begynner på "24 timer med lykkemutters" jeg skriver notater for å huske hele dagen. Jeg er en gullfisk og glemmer fooort..
11.13 Det piper og fisken er ferdig.. Har ikke lyst på torsk, men jeg må spise selv om. Titter i kjøleskapet, ingenting å spise sammen med fisken. Godt C handler på vei hjem fra jobb.
11.29 Ser en episde av "revenge."
12.15 Ser en til episode av "revenge" selv om jeg syntes det er litt vell amerikansk. 
13.01 Går å setter på en klesvask. Rydder på vaskerommet. 
13.17 Sender en snap til Christine venninnen og spør om hun vil ha besøk i kveld. 
14.07 Hører Kaja og Maya komme hjem fra skolen. Bestemmer meg for å ta igjen på Maya for i dag tidlig... Gjemmer meg i stuen.
14.08 Jentene kommer inn døren og roper på meg. Jeg svarer ikke. 
14.09 Maya sier til Kaja at hun så noen i vinduet. De er smånervøse.. 
14.10 De roper "Mammmaaaaa". Små hysterisk i stemmen siden Maya så noe i vinduet (meg da jeg dukket ned i sofaen) 
14.11 De bestemmer seg for å gå sakte inn på stuen for å se om det virkelig er en tyv der.. Jeg HOPPER frem og skriker VRÆÆÆ!! Og ler meg i hjel..... 
14.12 Jentene skvetter så de nesten besvimer tror jeg, men tar det med latter. Hevnen er søt. Moahahaha!!
14.20 Jeg lager lunsj til jentene. 
14.31 Skriker noen mail mens jentene spiser. Vi hører på musikk. 
14.45 Jentene går opp for å leke litt. Jeg rydder. 
15.18 Ber Maya kel på seg - arrangerer kjøring med Malin. Hun sier hun kan hente jentene siden jeg ikke har bil, men jeg må ordne barnesete. 
15.19 Ringer mamma og spør om jeg kan låne barnesete. 
15.22 Ringer Malin opp igjen, hun henter sete og kjører jentene på trening. Engel! Da slipper vi å gå på glatte isen ned.. 
15.29 Maser på Maya om å skifte. Hun finner ikke shortsen sin. Jeg leter. Finner den der den skal være, i skuffen...!
15.38 Malin kommer å henter jentene. 
15.40 Jeg går til barnehagen for å hente OC og Jenny. Lar telefonen ligge hjemme fordi jeg føler jeg alltid titter på den mens jeg går. Lurer på om naboene har registrert det. 
15.45 Henter Jenny først, hun er blid som en sol og spretter i klærne sine. Vi tusler over til OC sin avdeling. 
15.49 Jenny går inn først og henter han, de kommer leiende ut i gangen. En av verdens beste følelse er å se igjen barna etter en dag i barnehagen. Blide og fornøyde.
15.50 Titter på soveskjema og ser at OC ikke har sovet mer enn en time på morgenkvisten da han ble levert. Blir spent på ettermiddagen..
15.53 På vei hjem gjennom skogen. Jeg ber Jenny gå foran vognen og tøyse så OC ikke sovner. Han ler så han får tårer i øynene av storesøsteren sin. Hun later som hun faller ca 278 ganger hjem til huset vårt. 
16.02 Vel hjemme, og jeg ser at både Jenny og OC har et eget energinivå enn meg i ettermiddag. På fem minutter er alle lekene ute, og det er ommøblert i kjøkkenskuffene. Jeg sjekker snap og instagram mens jeg ligger på sofaen for en timeout. Litt skrall i kroppen etter trening. 
16.19 Vi ringer på facetime til Carine, Ludvig og Jacob. OC og Jenny har styringen og filmer hit og dit, mens de krangler litt om hvem som skal holde.. Carine og Jenny blir endige om overnatting til helgen. Jenny gleder seg!
16.39 Vi ringer til Besse, og Jenny finner ut at hun vil sove der også. Besse sier hun kan komme, men hun må bli kjørt. 
16.45 Jen ringer først til Bestefar, så Mommo og Onkel Dias for å spørre om noen kan kjøre henne til Besse i Ås, siden vi ikke har bil. Alle er opptatte, og vi blir enige om å vente til pappaen kommer hjem fra jobb. 
17.11 Vi spiser middag. Fiskekaker og fullkornsmakaroni med grønnsaker og saus. Begge spiser opp alt, og mer til. God følelse! 
17.28 BarneTV blir skrudd på... OC is still going strong. Kan ikke skjønne hva han er laget av noen ganger. 
18.09 Malin og Maya kommer hjem fra trening. Maya er sliten og jeg lager raskt i stand mat. Vi blir sittende i gangen å skravle med Malin. OC fortsetter å rote, mens Jenny pakker. 
18.18 Christian kommer hjem fra jobb, og Jenny møter han ute. De kjører rett til Besse. 
18.24 Både Maya og OC begynner å bli klar for å sove. Vi sier hadet til Malin, og ser samtidig at Jenny sin sekk står på utsiden. Hun har glemt både kos, tannbørste og pysj.. Typisk. 
18.27 Vinker til Malin. 
18.26 Ringer C og sier de har glemt tingene. De er fremme og spiser middag der. Jenny klarer seg uten tingene sine. 
18.48 Begge barna i seng. Maya får sove i min seng siden hun spurte så pent. Vi snakker litt om hvordan dagen har vært, og hun minner meg på alt som må huskes til skidagen i morgen. 
19.03 Jeg begynner å rydde på loftstuen. Ergrer meg over alle klær som flyter.. Det var ryddig for en dag siden. Kan ikke fatte hvor raskt det blir rotete.. 
19.18 Rydder badet. Sorterer leker. 
19.22 Christine sender melding og avlyser pga sykdom. Vi får ta det igjen snart. 
19.27 Christian ringer og er på vei hjem. Jeg forteller handlelisten og han sier han kan dra innom butikken før han kommer hjem. 
19.32 Rydder gangen. Skisko, støvler, vintersko og votter flyter over.. Legger det som er tørt på plass og resten inn på toalettet på varmekablene. 
19.48 C kommer hjem. Jeg sender melding til Dinne og sier vi skal se på film. Hun sier hun kommer om 10 min. 
20.03 Baas (lillebror Mathias) kommer innom å spør om han har glemt capsen sin her. Vi småprater mens jeg og C lager tacosalat. 
20.15 Dinne kommer, og Baas drar hjem. 
20.17 C viser seg frem i de nye skiklærne. ENDELIG har han kjøpt seg en skibukse og jakke. Tror jeg har mast på det i to år... Han sier han er overrasket over hvor deilig det er å bevege seg i såpass trangt treningsutstyr. Jeg ler.. Spør om han skjønner hvorfor jeg liker å gå i tights. Han blir stiv i blikket og spør om jeg mener det han går i er tights. Jeg sier neiii, men det er jo tynt og mykt og sånn... Jeg ler litt til. Han blir usikker. 
20.27 Maten ferdig og vi går på TV stuen. Begynner å se på en ny serie på HBO. 
20.59 Serien virker bra, både morsom og seriøst på engang. Alt virker bra utenom den flaue sex scenen. Det er aldri kult å se en sex scene sammen med lillesøsteren på 15. Litt flaut...
21.53 Vi har plutselig sett 3 episoder. Dinne tusler hjem, mens C og jeg slukker alle lys og går å pusser tenner. 
22.03 Jeg prøver å stramme lårmusklene for å få C til å skryte av hvor trent de har blitt. Han sier han ser det, men ikke med den største iveren jeg helst skulle sett.. 
22.04 Jeg prøver igjen og han skjønner hva jeg er ute etter. Han sier han ser at jeg har fått mer muskler i lårene. Jeg blir fornøyd. Sier jeg ser det på han sine lår også.
22.15 C legger seg i Jenny sin seng, siden Maya ligger i vår. Hun er et helikopter i søvne og bør egentlig ha en dobbelseng for seg selv, men jeg tar sjansen. 
22.16 Jeg titter innom OC som sover godt. Kjenner jeg er så takknemlig for at han har vært så frisk i vinter. Jeg titter innom C og sier at jeg elsker han. 
22.18 Gir Maya en nattasuss. Sjekker snapchat og blogg før jeg går gjennom morgendagen. Planlegger litt. Så sovner jeg. 

Føles så rart å skrive et innlegg på denne måten.. Sånn fra hele døgnet mitt liksom. Det er personlig det! For det er faktisk ganke så nøyaktig! Jeg bruker litt ekstra tanker for å huske på småting for å si det sånn! Men så lenge dere syntes det er morro med sånne innlegg så skal jeg fortsette altså, men det er litt rart ;-)

INSPIRASJON // SOMMERKLÆRDet er alltid spennende når pomp de lux åpner webshoppen (16 feb), og den nye kolleksjonen blir lansert .. Pga tidligere samarbeid har jeg har fått sniktitte litt på den kommende SPRING/SUMMER 15 - "hello colours" og det lover bra. Pastellfarger til både gutt og jente. Me like! Kjenner jeg gleder meg til vår og sommer når jeg ser disse bildene!

 


Mandag er snart forbi og straks dette innlegget er publisert skal jeg skrive litt notater fra dagen. I morgen tidlig kommer nemlig "24 timer med lykkemutters" igjen! Flere som sier det er de beste innleggene, og det er jo litt artig! Når det skrevet så langt som mulig skal vi se en episode av broadchurch - relativt ny serie på NRK. Anbefales! Ha en fin kveld ♥♥♥♥

MORGENSURR


Lyslyngen min fra GRANIT, og trollungene mine i bakgrunn.

Jeg elsker den lille bølla i midten av bildet altså, men når han "lurer" meg opp før seks... DA blir jeg litt muggen. Han våkner blid som solen, og før jeg skjønner hva som har skjedd er vi på vei ned trappen for å spise frokost. Det er først når det har gått 5 minutter jeg skjønner at det virker litt vell tidlig. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke tittet på klokken føøør jeg hentet han. Er kløkken før seks så må alltid barna mine ligge i sengen å hvile, noen ganger sovner han igjen og andre ikke - men nå har han "lurt" meg to dager på rad. Jeg vet jo at han ikke kan klokken, så jeg må bare bli flinkere til å se på klokken før og fortelle at det fortsatt er natten. 

Anywayys.. Det er ikke så voldsomt som det virker. Jeg må bare drikke opp kaffen min og så blir alt litt bedre. OC skånes for denne morgengrettenheten. Han sitter ved kjøkkenbordet og spiser yoghurt mens han ser på "jungelboken". 

Nå dro Christian av gårde på trening, og mens han kjørte av gårde tittet jeg ut vinduet.. Altså. Et under at bilen ikke skle rett inn i garasjen! Det er SÅ glatt i området der vi bor nå (drøbak, akershus) så vær forsiktig!! Håper det ikke er like ille på hovedveiene.. For her er det speilblankt. Skjønner ikke hvordan vi skal komme oss til barnehagen by foot. 

Nei nå har jeg skrevet mye ubetydelig surr.. Kaffen er drukket opp og jeg har innsett at det kanskje ikke er så ille å stå opp 20 minutter før tiden likevell. Jeg vurderer å slette det jeg skrev ovenfor men da faller jo hele innlegget bort. Dette ble jo bare tøysete. Tilgi meg, tror jeg skal begynne med matpakker. Kommer heller innom med noe mer spennende senere i dag. Som FROST cupcakes fra bursdagen til Jenny..

GOD ukesstart kjære dere! 

KVELDSTUR


For en fin avslutning på helgen. Vi fikk en times barnevakt til OC og tok en tur i lysløypa! Jenny er heeelt frelst, og syntes ski er dødsmorro. Vi andre også, men Jen kunne tenkt seg å ligget med skiene sine på i sengen tror jeg... 

Etter Njårdhallen i dag dro vi hjem og slappet av et par timer før, det var søndagsmiddag hos svigerfar. Ofte går uken så fort at vi ikke rekker å ses så ofte som vi vil, da er det godt å vite at de små kusinene og fetterne samles på søndag og får litt leketid hvertfall. 

Ønsker dere en fin kveld, og en god natt søvn før starten på en ny uke ♥♥♥

TURN SØNDAG


Øver på halvkjempe i skranken.

God morgen! Vi skal bare lage litt matpakker før vi kjører av gårde til turnhallen! Termokoppen er fylt opp, og litt snacks til meg og Jenny som ikke er i like mye aktivitet som Mays, og skal sitte å se på mye.. Maya sin matpakke består av brødskiver, banan og nøtter - skikkelig påfyll på lagrene når hun skal være i aktivitet så lenge. Da er det godt med en mamma på sidelinjen som roper henne inn når det er tid for mat og drikke. Det er lett å glemme det når man har det gøy.

Ha en fin søndag - med turning eller ei ;-)

PARTY PEOPLE

Topp stemning da bestefar og co kom innom med dobbel discokule!! Nå er gjengen ute på ski, mens OC og jeg tar oss en velfortjent barnetv pause før leggetid. 

FOR AKKURAT 7 ÅR SIDEN

... Kom jenta til høyre i bildet til verden!! Verdens beste Maya fyller 7 år i dag! Tenk at tiden har gått så foooort. Vi elsker deg kjære vakre, søte, omsorgsfulle og nydelig turneren vår! Småsøskenene dine og vi, digger deg!
Fra dagens bursdagsfrokost! Maya fikk masse fint! Nye skisko (hun var så heldige å arve ski og staver) kosehund og litt klær fra Jenny og OC! Hun har allerede rukket å teste skiene, det snør jo så voldsomt mye! Nå er Maya i bursdag - sånn er det når kvartaparten av jentene i klassen er født i januar ;-) I ettermiddag skal vi spise pizzamiddag før Lykke og jentene tar en tur og tester ski i lysløypa!

Helgen flyr av gårde, som vanlig! I morgen er det turntrening i Njårdhallen! Maya ELSKER å trene der, masse apparater og skikkelig turnstemning! Jenny og jeg blir alltid med fordi det er grop der ;-) Henge fra skranken og rett ned i grop med skum!

Nå skal bursdagsjenta hentes, og OC vekkes! Heii så lenge og GOD lørdag!

LAST NIGHTS MAGIC

To spente jenter i baksetet på vei mot Oslo. En ganske fornøyd mamma i tillegg ;-)

Like før showstart

Jeg hentet to veeeldig spente jenter kl 13 i barnehagen, skiftet til penklær og satte kursen mot Oslo. Disney on ice er en del av min oppvekst, så det var vel så mye for meg selv at jeg gledet meg, som de to små 5 åringene. Vi parkerte et lite stykke unna og tuslet mot spektrum. Gikk innom rimi å handlet drikke og godis, før vi møtte resten av gjengen. Mine to svogere, med deres barn og svigerinnen med sin eldste. Når vi er så stor familie med barn i samme alder er det så utrolig koselig å gjøre ting sammen. 

#disneyonice var som forventet. Åpningen da Mikke og Minnie kom ut på isen ga meg gåsehud, og det samme da Belle, Rapunzel, Ariel - også viste en del fra filmene. Høydepunktet til ALLE barna i salen, inkludert våre barn - var ELSA og ANNA! Da Elsa sang "la den gå" over hele spektrum i den vakre kjolen sin så var det ikke et barn som ikke sang med tror jeg. Nydelig opplevelse. Jeg elsker disney! Lurer du på om årets show var bedre/dårligere enn de forrige? Aner ikke! jeg tror jeg er rimelig ukritisk så lenge vi ser noen kjente ansikter og stemningen er god ;-) 

I dag blir det en helt rolig dag. I går trente jeg, og fartet i Oslo - det skjer ikke to dager på rad. Nå er kroppen min slik at det får jeg svi for dagen etterpå. Men det er jeg forberedt på, og da blir det lettere mentalt. Jeg skal ta det helt med ro, og ligge mest mulig stille på formiddagen så jeg forhåpentligvis klar for helg når barna kommer hjem fra barnehage og skole i ettermiddag. 

Ha en fiiin fredag, folkens ♥ 

22.01.2015

Good morning earlybirds! Are you up yet?

I dag blir en bra dag! Først en skikkelig økt på trening før jeg skal hente to småsnupper i barnehagen. Vi skal på disney on ice! Frost edition! 
Jeg prøver å få til litt innlegg i løpet av dagen, så kanskje vi ses ♥ Have a nice one. PS. Har du stått opp med feil ben? Denne hjelper! Fantastisk!!
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/8XFBUM8dMqw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

H E L L O


Jeg syntes OC sin "hello" plakat ligner pittelitt på han.. Pretty cute..

Onsdag - o´herlige onsdag..! Null planer. Spise middag så lenge vi vil, surre, leke og gjøre lekser. Lage strikke armbånd selvfølgelig, og spise lang kveldsmat sammen. Det er godt med noen sånne dager i uken. Jeg skal ikke legge skjul på at vi har få av de, men når de dagene kommer så er de veldig satt pris på. En deilig ettermiddag, sånn sett bortifra at vi savner pappaen i huset som jobber sent. 

Nå burde jeg egentlig rydde ut av rommet nede. Vi skal gjøre om litt på rommene nemlig. C og jeg skal flytte ned på det rommet som nå er til oppbevaring. Telt, soveposer, vinterjakker, bilder som ikke er hengt opp enda, ting vi ikke vil ha - men ikke vil kaste. U name it.. Alt dette må BORT, så kan vi male og legge nytt gulv. Der etter kan vi flytte sengen og ting ned, og Maya kan flytte inn på vårt soverom. Alle planene er klare i hodet mitt, nå gjelder det bare å fysisk sette det til live. Det er ryddingen som er kjedelig, alt annet blir jo morro. Noen tips til hvordan jeg skal klare å starte? Det er liksom ikke bare å flytte det ut av rommet heller, alt må ha en plass. Jeg finner nok ut av det ;-) Maya trenger et nytt rom, det er det ikke tvil om hvertfall - og det gleder jeg meg til å blogge om! 

Ha en fin kveld, folkens! Liiiker at dere er innom ♥♥

HVORDAN LAGE FROST KAKE

Hei! Her kommer det etterspurte innlegget om hvordan vi lagde #frostkake

Du trenger: 
1 Elsa eller Anna dukke - "barbie" size. 
2 ferdig stekte runde kaker - vi brukte sjokoladekake.
Smørkrem (smør+melis+ litt eplejuice)
Konditorfarge - blå 
Fondant og, eller marsipan (kan kjøpes på eks. Cacas eller MENY)
Pynt (fra matbutikken, Cacas o.l)

Start med å lage to (kanskje tre hvis kakene blir flate) runde sjokoladekaker i god tid på forhånd, så de er avkjølt når selve kaken skal dekoreres. 

Lag smørkrem, med smør og melis, bland ut med litt eplejuice, for å få den perfekt, og kjør i kjøkkenmaskin. Jeg tipper det er flere måter å lage en god smørkrem, men denne er veldig søt og god! Pass på at smøret er romtemperert, og bland sammen litt etter litt. 

Velg farge til kremen. Frost er jo lyseblå/mint så valget var enkelt: blå. Det kommer an på hvilken konditorfarge man bruker, men det skal ikke så altfor mange dråper til før mintfargen vises, så pass på å ikke bruk for mye.

Siden jeg hadde laget to nokså flate sjokokadekaker valgte vi å lage de litt mindre, for å bruke restene til toppen. Legg den første kaken på ønsket fat (det anbefales ikke å prøve å løfte den over senere) og legg det første laget med smørkrem, før neste kake legges på. 

Så er det "Elsa" eller "Anna" sin tur. Vi pakket inn dukken i plastfolie så hun ikke skulle bli så grisete, og trykket henne ned i kaken, ca på midten. 

Deretter brukte vi restene fra sjokoladekaken og blandet sammen med smørkremen for å få høyde på kaken. Det blir som en deig, og kunne fint formes rundt "Anna". Det var min svigerinne carine som lærte meg, og hun sier det er viktig å tenke kreativt, for ingen kaker er like. Ta det litt som det kommer, og det blir bra!

Når dukken står stött og kaken er ferdig formet så smører man på et lag med smørkrem over hele. Dette fungerer som et lim til fondanten.

Kjevle ut fondaten som skal brukes som selve kjolen så den er passe tykk, og flat. Her er det sikkert flere måter å gjøre det på, men vi tok dukken ut av kaken for å lettere legge fondanten pent over. Helst uten sprekker og ujevnheter, men det er ikke så lett, så vær tålmodig. Skjær hull på toppen der hullet er og plasser dukken tilbake.

Fra nå er det egentlig bare å dekorere løs etter eget ønske. Vi brukte marsipan som belte for å dekke over overgangen fra fondanten til dukken, og resten som slør..
Pynten er fra MENY, glitter fra bolina.no og for at snøkrystallene skulle sitte godt fast brukte vi bakelim fra MENY. 

Taadaaaa!

En neste like stor utfordring som å lage kaken, var å frakte den fra Carine og hjem til meg. Det snødde og det var sent på kvelden. Jeg kjørte helt alene og var faktisk skikkelig svett da jeg kom hjem. Kjørte i 20 km/t hele veien. Flaks det ikke tar med enn 5 minutter hjem...

Vel hjemme sammen med alle de andre forst tingene! NB. HUSK at kaken må stå i kjøleskapet da det er smørkrem, så den ikke blir dårlig..

Jeg håper dere forstår forklaringen min noenlunde. Jeg er ingen ekspert og har nettopp lært meg å lage selv. Hvis det er noe annet dere lurer på eller noe som er utydelig så bare spør så skal jeg svare etter beste evne. Evt spørre Carine som er hjernen bak denne fantastiske kaken! PS. Du finner henne på instagram #carinekaurin ;-)

Neste innlegg blir oppskrift på cupcakes! Happy FROST birthday!

STATUS FRA PT TIME


Denne dama har fått tidenes opptur i dag!! Jeg ønsket ikke å måle fett % siden de siste 2-3 ukene har vært på bånn både med trening og kosthold, men jaggu var det ikke så ille som jeg trodde! Flaks jeg ble overtalt til å måle, for der var inspirasjonen tilbake, og vel så det. Jeg hadde gått ned 1% i fett siden forrige måling like før jul. Det er jeg veldig fornøyd med. Nå har jeg fått et nytt nokså enkelt program som skal sørge for at jeg kommer meg på trening, samt øke fokuset rundt kosthold. Der er det mye som kan gjøres.. Bare få disse bursdagene unna gjort ;-) Alt i alt en skikkelig god følelse i dag. 

Nå skal jentene på litt lunsj før vi skal tusle ned til hallen. Jeg skal sitte der i 4 timer å ta i mot bestillinger av den nye klubbdrakten.. Puh. Maya skal trene, og Jenny og venninnen skal leke ;-) OC skal på date med mommo, å se etter måkebilen. Han er helt VILL etter måkebilen. Tipper de ser den, det har tross alt kommet mengder med snø, og mere skal det komme.. 

Til slutt, mitt tips til dere som sliter med motivasjonen. Sett dere kortsiktige mål, og spar / prioriter / ønsk til bursdag time med PT. Hvertfall hvis du er som meg, som ikke kan så mye, og har en del hindringer for å lykkes. Det er gull verdt, og det øker livskvaliteten min så mye. Mestring, og god selvfølelse. Amen!

WISH ME LUCK - TIME MED PT


Holysmoly.. Gruer meg, men vet det er digg når det er over. Jeg trenger nytt program og ny inspo. Tro om jeg får tilbake inspirasjonen etter en time med PTèn min? Time will show. Jeg savner energien treningen gir når jeg er aktiv hver dag.. Det gjelder bare å overvinne smertene.. 1, 2, 3 Gooo! 

5 ÅRS KONTROLL


En av favorittene Jen fikk til jul. Møt "Jennybjørn".

Den o´store 5 års kontrollen er unna gjort, og Jen er frisk som en fisk og følger sin egen kurve. Hun syntes det var stas å se diagrammet fra hun var nyfødt, og oppover. Men mest stas var det at neste kontroll vil være på skolen..! Hun er klar, bare halvannet år igjen og førskole nå! Sånn er det når man er født i januar, da blir ventetiden ekstra lang. Godt hun har gode venner i barnehagen som hun kan forberede, og glede seg sammen med. Vi har kjøpt IFA (Jen sin favoritt) og rosa tyggis, og snakket om hvor mange hun kan telle til (hun kom til 130), samt sunget alfabet sangen, opp og ned til helsestasjonen. Godt med noen timer helt alene ♥ På veien hjem gikk vi innom barnehagen og plukket med oss OC og en søt venninne av Jenny. Fin begynnelse på ettermiddagen. Nå sover alle de 3 barna mine, tror jeg hvertfall. Han yngste har surret litt på kveldene i det siste, jeg mistenker at dagsøvnen må minskes enda et hakk. Vi satte en stopper ved 14.30, men jeg tror jammen meg han må vekkes 14 fremover.. Han begynner jo å nærme seg 2 år, og det kan variere veldig hvor mye søvn de små trenger. Mulig han ikke trenger så mye ;-) Eller så kan det tenkes at det er to hjørnetenner som melder sin ankomst. Det pleier å løse seg etter noen dager uansett, så lenge han har gode leggerutiner i bånn. 

C er på trening og i butikken, og jeg skal legge vekk mac å fortsette på min hemmelige serie for øyeblikket. En skikkelig fjortisserie om det er lov å si... "Make it or breake it". Maya tittet på denfordi den handler om gymnaster fra USA, og selv om hun ikke skjønner stort av språket så er det stas med de fine turndraktene og alt de kan. Planen var IKKE å begynne å se den alene, men det skjedde.. Kanskje det er litt deilig å se på noe som krever svært lite? Dere finner den på netflix, om dere trenger litt avkobling av den enkle sorten ;-) Ses i morgen!

ENKEL DEKORERING // BARNEROM
Jeg fikk inspirasjonen til å dekorere den veldig enkle hyllen fra IKEA med teip, fra instagram! Så enkelt, og så kult! Den store hvite veggen ble brått ikke så hvit..

God morgen! Altså, den eneste fordelen ved å konsekvent våkne 06.30 uansett om man legger seg 23, eller 03.00 - som skjedde meg natt til lørdag, er at man sovner tidlig søndag kveld og får en god start på uken med mange timers søvn! Nå ligger barna og sover mens jeg planlegger uken som kommer. Det er kontroll på helsestasjonen, flere timer i turnhallen med bestillinger av ny klubbdrakt, PT time og sjekk hos nevrologen min på Ahus. Ganske busy uke, men jeg har lært.. Jeg skal IKKE stresse fysisk, og være lur. Det gjør jeg ved å planlegge nøye. Ikke min sterkeste side da jeg liker å ta ting på sparket, men det funker ikke alltid så bra ;-)

Vel vel, nok snakk.. Nå skal jeg vekke mine små troll og håpe at de alle 3 står opp på riktig fot. Så lenge jeg har gjort det er heldigvis mye i boks!
Have a nice one, kjære dere!! 

NYE OC PUTER

//reklame


OC har fått nye puter til rommet sitt. Julegave fra nettbutikken glowy og de passet så fint inn på rommet hans. Putene med bokstaver er fra "oliver furniture". Plakaten er julegave fra tanten hans. Sengetøyet er fra beach house, og er det mykeste jeg har vært borti. Jeg ønsker meg stort det samme til min seng.

Hello! Okey. First things first. Det har vært en tøff uke. Jeg trodde jeg skulle takle bursdagskaos, med når det kommer et bakholdsangrep med fuktig vær og sur vind måtte jeg gi opp. Smertehelvete, og en skikkelig dårlig selvfølelse rundt hele greia. Kort sagt; DRITTUKE. For å trekke frem det positive.. God familie så hjelper til, og gårsdagens bursdagsfeiring. Godt å komme seg ut av huset. Nå tror jeg at jeg er på bena igjen, bokstavelig talt. 

Nå ligger jeg i sofaen og ser på ski, mens jeg spiser salt potetgull og blogger. Jeg er helt alene hjemme fordi gjengen min er i Oslo på teknisk museum. Jeg bodde i nærheten av teknisk museum da jeg var liten så jeg har mange gode minner derfra, og skulle gjerne vært med - men jeg har vært lur og sparer kreftene til bursdagsmiddagen for Maya og Jenny i ettermiddag som vi skal ha hos Faffa. It´s a good day! 

Neste innlegg blir det flere bilder fra OC sitt rom. Jeg har nemlig blitt inspirert av litt #barnerom inspirasjon på instagram og laget noe veldig enkelt, men dekorativt. Ha en finfin søndag ♥

FROST BURSDAG

Dagen startet med en introdusering av ELSA KAKEN som min fantastiske svigerinne, og jeg lagde i all hemmelighet i går kveld. Jenny vet veldig godt at mammaen hennes ikke er en mester i kakebaking så derfor var overraskelsen stor da hun fikk se denne i dag tidlig! At hun allerede har fått en "Anna" fra før var jo helt fantastisk, da fikk hun BEGGE søstrene - som hun sa selv!! 

"Velkommen til oss" Anna og Elsa!

... For ikke å glemme Olav! Laget på 3 marsmellows, tannpirker som holder de sammen og saltstenger! Jeg hadde ikke spiselig tusj, så jeg brukte vanlig og forklarte nøye at de ikke var spiselige ;-)  PS. Jeg hentet faktisk det meste av inspirasjon av en flink dame på instagram @dianaousdal 

Drikkeglass fra Nestle (de med sviskesaft/eplesaft) finnes i de fleste matbutikker, sugerør, cupcake former og etikker fra "lille skap" i Drøbak.

Gjennomsiktig cellophan poser til godteri fra Nille. 

"snøkuler" eller hva jeg skal kalle de: marsmellows på sticks dyppet i smørkrem. SøthetsALARM! Vimpler fra "decorium", og blå pompoms fra "lille skap". De hvite dere ser i taket er fra "Søstrene Grene".


Vår kjære kake som jeg ble såå fornøyd med! Det er Carine-svigerinnen som har hjulpet meg. Hun er RÅ! Men det må legges til at det faktisk ikke er så vanskelig. Neste gang tenker jeg at jeg klarer det på egenhånd. Jeg har tatt bilder fra lagingen, og legger ut et eget innlegg om fremgangen i morgen.

Kakebordet! Tror kanskje jeg syntes det var mest stas av alle... 

Cupcakes med smørkrem og spiselig glitter! Denne hadde Carine på lager, og jeg var helt fra meg av begeistring! Skal bestilles ASAP. Tror hennes var bestilt fra bolina!

5´års lys fra en spansk bursdagsbutikk jeg gjerne skulle gått bananas i, om jeg hadde hatt plass i kofferten da jeg var der i høst. Så himla mye morsomt!

"Hurrraaa for deg som fylller ditt ååår" - bokstavene som henger langs verandadørene er fra "nord-design", bestilt for 2 år tilbake men tipper de har de enda. 

Det var utrolig morro å gjøre i stand til #frostbursdag altså, selv om jeg er pittelitt sliten nå. Det er kanskje ikke krise at Maya ønsker å feire bursdagen sin et annet sted enn hjemme om 2 uker? Vi får se hva det blir til ;-)

Et siste bilde fra Anna.. Fine Anna. Hun har hoppet ut av kaken og ligger i skrivende stund sammen med søsteren sin, og Jenny min og sover søtt ♥

En finfin feiring av lille Jennypenny, som jeg ikke kan fatte har blitt 5 år. Barnebursdagen gikk faktisk ganske rolig for seg. I stedet for fisking etter godtepose så lagde jeg en egen OLAV snømann i papp, og hang han opp på veggen! Super enkelt, jeg bare googlet Olav og hermet så godt jeg kunne. Klippet ut en oransje gulrot variant i papp, tok dobbelsidig teit og lot barna sette "nesen på Olav" med bind for øynene - for en suksess!!

Vi rakk også å få med oss målovergangen til både guttene og jentene (eller JEG rakk. C rakk nok litt mer, han snek seg unna og var litt lur) fordi vi fikk besøk av lillesøster med to venninner, 10 minutter før bursdagen begynte. Hallelujaaa! Til dere som planlegger "frost" bursdag.. Det trenger ikke være så voldsomt dyrt, eller komplisert, jeg er verken tålmodig eller veldig kreativ på slike områder, men med litt googling og tips på instagram gikk dette veldig bra! Jenny var strålende fornøyd ! (Selv om hun 5 minutter før gjestene kom besluttet å IKKE bruke Elsa kjolen sin likevell. Gudene vet hvorfor. Hun sa hun hadde brukt den så mye i det siste.. Jeg må le, alt som foregår i de små hodene..)

Nå er sjokoladeplaten spist opp, og det er på tide å finne sengen. Kroppen verker og jeg får virkelig kjenne på baksiden av å være supermom i helgen. Godt det er mandag i morgen. Vi ses :-) 

BARNEBURSDAG I FJOREt lite bilderas fra bursdagen i fjor, kanskje jeg har fått noen nye lesere som lar seg inspirere? 

Good morning! OC og jeg har tatt en tidlig morgen. Ikke en felles beslutning altså ;-) Han våknet litt over seks og ropte på meg så høyt at han vekket Maya. Jeg var raskt på bena og ga Maya klar beskjed om å sove videre.. Hun hørtes lettet ut. Men det ble IKKE lillebroren hennes. Da han skjønte at hele huset ikke skulle våkne så bikket det helt for hele ungen. Jeg har ikke akkurat verdens lengste tålmodighet men prøvde så godt jeg kunne å si at de måtte sove. Han ga seg etter fem minutter da jeg fristet med grøt og Petter Pan på ipaden ;-)

Nå sitter han i Jenny sin gyngestol (ingen dum bursdagsgave, den blir flittig brukt) og ser på barneTV, mens jeg skriver lister til morgendagen. Jeg skal først trene, deretter ut å handle inn det vi trenger. I kveld drar jeg bort til svigerinnen min, hun skal hjelpe meg å lage ELSA KAKE! Hun er SÅ flink! Jeg skal ta med kamera og forsøke å få til et step by step innlegg.. Om ikke step by step så hvertfall noen bilder. Men før den tid kommer paps og Co på middag. 

Tilbake til listene! Jeg kommer plutselig tilbake. DVS er jeg foran skjema; I kveld. Etter skjema; I morgen ;-) Titt hvertfall innom instagram om du er nysgjerrig, der er det lettere å oppdatere! @lykkemamma ♥ Have a lovely morning ♥ 

A PICK ME UP NÅR TING ER DRITT, SOM BARE DU KANNoen ganger kjenner jeg på hele kroppen min at jeg ELSKER mennesket jeg bor sammen med av hele mitt hjerte. Han kjenner meg bedre enn noen andre, og redder meg ofte ut av min egen boble. I går skjedde dette: 

C: Jeg skal dra på trening nå, skal du trene i dag?  
M: Nei.
C: Hvorfor ikke?
M: Jeg har vondt i benet, og er så trøtt. Dårlig natt.
C: Uff da. Hvor lenge siden er det du har trent da?
M: Siden før jul.
C ser på meg med skjevt blikk, og jeg begynner straks å forklare meg..
M: Det er så tungt å komme i gang. Jeg får mer vondt i benet, og da må jeg bli vant med smerten på nytt. Jeg hater det og takler det så dårlig når jeg er sliten.
C: Jeg skjønner det jenta mi. MEN vet du hva, Aksel Lund Svindal trener hver dag selv om han har røket akilisen (eller hva han har gjort) han trener alt annet.. Du blir et annet menneske når du mestrer treningen, du sier det jo selv.. Og du trenger ikke trene ben, og det trenger ikke være en lang og hard økt heller. 
M: Okei. Du har rett. Jeg drar i morgen.
C: Hvorfor ikke nå? Da slipper du å grue deg til i morgen. Jeg kan kjøre deg..
M: Jammmmennnn... 
C: Gå å ta på deg treningstøyet så venter jeg her.
M. OK.

En time senere sener jeg teksmelding til C:
TAKK. Jeg elsker deg!

Halvannen time senere så smiler jeg til meg selv for første gang på 3 dager. I did it. Jeg gjennomførte. Takk kjæresten min, for at du ser når det skal pushes på, og ser når jeg er på vei ned i gjørma. TAKK for at du dytter meg ut når jeg helst vil syntes synd på meg selv, å ligge under teppet. Hjemme, der ingen ser meg.  

MIN DAG FOR DAG ER BESTILT


Jeg har myye på iphonen min, som sykroniseres med ipad og mac, samt Christian sin kalender - MEN det er ingenting som slår en god gammeldags dag for dag bok.. Den roen når avtaler skrives ned for hånd, den finner jeg ikke i noe annet. Denne er fra etsy. Søt, eller hva?

Vi har nettopp kommet hjem fra middag hos venninnen. Barna har storkost seg og jeg også. To fluer i en smekk. Gutta har jobbet. Kvalitetstid ;-) Nå skal det ryddes litt klær før jeg skal legge meg rett ut i sengen. Smertene tar nesten knekken på meg om dagen.. Tenker det bare er spørsmål om tid før det roer seg litt, jeg har hvertfall tatt det nokså med ro i dag. God kveld, alle dere fine ♡

SMÅ DETALJER


Når jeg føler meg ekstra grå og sliten, kan en liten ting som en liten sløyfe i håret få meg til å føle meg bedre.. Januar måned er ikke akkurat den beste måneden rent utseendemessig..... Da er det ekstra viktig å føle seg litt ekstra fin. Jentene mine la hvertfall veldig merke til at den rosa og gule strikken med hello kitty på var byttet ut med en sort liten sløyfe. 

Ha en fin dag ☃

BURSDAGSMORGEN FOR JENNYPENNY


Oreokjeks til morgenkake, med 5 lys selvfølgelig!

Trøtt liten frøken, men veeeldig fornøyd da hun skjønte hvilken dag det var..

Banner fra Nord-design.

Tadaaaa! Jenny ønsket seg en gammel gyngestol som passer til henne, og det fikk hun! Av OC fikk hun jeanstights fra "Claire" og av Maya fikk henne "loops", eller hva det heter. Hun har lært seg å lage armbånd i julen, og lånt av Maya. Derfor var det ekstra stas å få et eget kitt, MED frost i tillegg. Større enn Maya sitt er det også ;-) 

INSPO - FROST - BURSDAG

Hei dere! Dagen har fløyet av gårde! Når jeg har kapasitet og litt overskudd så hjelper jeg til i turngruppen til Maya. Jeg sitter i styret, og det er min måte å ha så mye kontroll som mulig, for ikke å snakke om overblikk når hun trener såpass mye som hun gjør! I dag har jeg sittet med websiden til DFI turn, kanskje noe jeg kan bidra med siden jeg er en slik en blogger ;-) Anyways. Tiden fløy fort og bildene av frost-bursdags-inspo er endelig på plass! Jeg har en plan ;-) Bursdagen hennes er i morgen, men vi skal drøye familieselskaper og barnebursdager litt utover januar så noe blir slått sammen med Maya som fyller 7 år 24 januar. Så vet dere det, familien som ikke har hørt noe enda ;-)


Det nederste bildet har jeg brukt til innbydelser til barnebursdag. Jeg har skrevet inn egen tekst, printet ut og klippet til. Brukt sånn ca halvannen time for å få alt perfekt ;-) Hva man ikke gjør for disse små assa.. Jeg vet om en snupp som blir storfornøyd hvertfall. Bare det å se hennes øyne glitre av glede gjør sånne ting verdt det. 

Jeg har også brukt en halv evighet på å pakke inn gaven hennes. Hun har ønsket seg noe hun så hos "kjærsten sin" i sommer, og det får hun. Lurer du på hva det er så klikk innom i morgen ;-)

Til slutt. Alle bildene er hentet fra google og pinterest. Så vet dere det. Jeg søkte etter #frozen #frozenbirthday og #frostbursdag. Enkelt og greit! Nå har jeg mange ideer for å lage en noenlunde grei frost-fest! Gleeeder meg! Noen andre med tips? Det kom inn en del gode tips på instagrammen min forleden da jeg strakk ut en hjelpende hånd ang kake.. Er dere på utkikk så titt innom der :-) Nå MÅ jeg sove, er trøtt som en strømpe! Har dessuten kjørt 90 minutter for å finne gaven til Jenny i kveld i tillegg.. Den fantes i Ytre Enebakk, faktisk ;-) Nå kan dere luuuure!

Natta!

YESTERDAYS
Ny bukser som jeg bare ELSKER fra Line of Oslo, genser fra Bershka og øredobber som jeg blogget om i forrige innlegg. En leser ønsket å se de på :-)

Åh! I did it! I flere dager har jeg tenkt på hvordan jeg ønsker å starte hverdagen igjen. Jeg vet jeg fungerer best når jeg har god tid, da blir det mindre mas på barna og jeg kan vimse litt rundt.. Så planen var klar, jeg må stå opp kl 06- hver dag. Den første dagen er alltid den værste, da husker man ikke hvor deilig det er når man først er oppe. Vell, det var hardt, men jeg klarte det! God følelse, og det trenger jeg!  GOD MANDAG :-) 

PS. Jenny har bursdag i morgen og vi skal ha FROST tema i barnebursdagen.. Jeg legger ut en inspirasjonscollage senere. Tipper det er flere FROST jenter der ute ;-) 

THE LITTLE THINGS


Jeg har fått helt dilla på de minste av de minste øredobbende. Da jeg kom over disse Minimal earrings from #Stillwithyou#etsy klarte jeg ikke la være å bestille en liten julegave til meg selv. Digger det lille skjøre. Når de er så små kan jeg faktisk ha i alle hullene, jeg har 5 til sammen. Etsy har så mye fint, og jeg har noen bittesmå gullbelagte ringer derfra også. Bruker dere etsy?

God morgen! Nå er det godt å komme hjem! Spise den hverdagslige muslien og drikke kaffen min, sammen med bloggen. Barna suser rundt på egenhånd, og straks kommer det to nevøer inn døren som leker med oss i helgen fordi mammaen og pappaen flytter og pusser opp. Dagen skal bli brukt med barna, vi skal gå julebukk. Hvertfall de 4 eldste. De to yngste blir nok inne for å rasere stuen, eller no sånt. Det var hvertfall det som var mest gøy i går ;-)

Nå starter sirkuset i Ullerudkroken! Got to go! prøver å ta noen snaps av gjengen i løpet av dagen! Ha en fiin dag!

ÅRET SOM VAR - 2014

GODT NYTT ÅR, MINE KJÆRE LESERE! Takk for alt! Nå er jeg så klar for et nytt år med bloggen, og jeg vet dette blir det beste!  2014 har vært fantastisk, men veldig slitsomt. Jeg har kjent på kroppen at ting ikke er lett, men jeg har "overlevd" ved å tilbringe tid med mine kjæreste, opplevd mye nytt og vært bevisst på meg selv. Det skal jeg fortsette med. Jeg har klare mål for 2015 når det gjelder bloggen min, og jeg håper dere vil forsette å følge meg!

Her kommer noen høydepunkter fra årets som gikk.. Hold dere fast!


JANUAR

Maya fylte 6 år, tannløs og lykkelig skolejente! 

Arrangerte 30 årslag for Christine-venninnen. Hun ante ingenting og ble kjempe overrasket! 

What a night.. 

Jenny fylte 4 år! Barnabursdag og familiebursdag for begge jentene i januar, den travleste måneden i året for oss ;-)

Venninnen og jeg var på vixen blog awards i Oslo!

Årets første wining and dining utendørs!

Jeg blogget om "min hjerteknuser av en adm.dir" og likestilling!


FEBRUAR

OC var mye astmasyk og dagene forsvant til å passe på han 24/7

Han begynte på faste medisiner, og ble tett fulgt opp av barnelege.

MARS

Oscar Casillas 1 år, 5 mars!

Vi hadde fest, og tante C lagde verdens beste sjokolade muffins!

Endelig ble det så varmt i Estepona at OC og jeg kunne dra til leiligheten.. Balsam i lungene hans.. 

Vi dro sammen med min kjære. vakre svigerinne Angelika og min lille nevø som er like gammel som OC. 

Stranden hver dag, masse mat og masse is. Frisk gutt og avslappet mamma!

Jeg fylte 27 år, og fikk så mye fint!!

Nye bord fra HAY av pappa, og familien! Hurraa!!

Utemøblene ble satt frem! Det ble VÅR!

Jeg fortalte dere om virkeligheten, og "stokken" min!

OG om virkeligheten hjemme ;-)
 
APRIL

Det var påske og SOMMER! Jeg tok en avslappende påske hjemme, mens jentene og Lykke dro til fjells! 

Jeg var på fest med jentene! 

Og hadde min første PT time noen gang! En ny hverdag med mer kontroll over kroppen. 
 
MAI

Vi brukte gavekortet vi fikk til jul på SON SPA den første helgen i mai. 

To fantastiske dager med min kjære!

Det var strålende vær, og vi var i himmelen over endelig litt alenetid.

Varmen fortsatte!

Treningen fortsatte.. Og jeg var lykkeligere enn på lenge. Ikke mindre smerter, men mer kontroll?

Enda mer kjærstetid med denne kjekkasen. Serier og TV byttet ut med lange samtaler og et glass vin på terrassen. Summertime!

Justin Timberlake konsert!

OC begynte å gå!

17-mai! Som vanlig, en magisk dag med familien og venner!


JUNI

Testet ut ny oppskrifte på kjøttboller i tomatsaus fra Trines matblogg. Fantastisk!

Vi hadde familiedag på Ekeberg gård!

Endelig kom den minste nevøen vår til verden! Lillesøster ble mamma for andre gang!

Årets tur til pippiland var som vanlig, et av høydepunktene for sommeren. 

Juni var travel, men dagene vi ikke hadde planer så var vi på stranden... Noe vi fortsatte med utover sommeren også! 


JULI

Late dager med barna. De elsker sommeren like mye som meg..

Christian vant tur til NY og jeg fikk bli med! Her er vi på konsert med Katy Perry i the garden. 
Vi handlet, spiste og opplevde NY day and night.. 

Resten av juli var OC frisk, og digget dagene på stranden i Drøbak. Bading, to timers lur i vognen og masse is. 

For en sommer!!
 

AUGUST

Maya begynte i 2 klasse, Jenny fortsatte på samme avdeling og OC begynte i barnehagen sammen med henne. Hverdagen kom brått på oss etter en laang sommer og jeg brukte tiden til å komme inn i rutiner igjen. 


SEPTEMBER

Lille-badet fikk en liten makeover. 

Jeg utnyttet de siste varme dagene til å slippe strømpebukse! 

Sangria, pizza og latter! Husmorferie i Estepona er gull!!

September gikk brått til å glede seg til tur, være på tur og minnes turen etterpå.. Sånn sett bort i fra et par bursdager o.l 

OKTOBER

Jeg innførte et nytt blogginnlegg "24 timer med lykkemutters" og tok "dagens lykkemamma" bilder.

Vi reiste på høstferie til pappaen min.

På jeløy sammen med familien.

Turen ble avsluttet litt brått siden OC fikk høstens første astmaanfall, etterfulgt av en laang uke med sykdom. Jeg forberedte meg på en lang høst, men den gang ei. Den har vært kjempe fin!

Vi feiret bursdagen til lillebror som fylte 18!

Og jeg delte litt tanker med dere, og fikk som vanlig varme tilbakemeldinger. 

NOVEMBER

Jeg testet ny oppskrift på polarbrød og det falt virkelig i smak! 

Nye bilder fra rommet til OC ble vist...

Samt pakkelisten til årets julegave til jentene: nemlig LONDON

For ikke å glemme: jeg blogget om årets vinterdress!


DESEMBER

Vi startet desember i London sammen med svigerfar, og fikk tidenes julestemning. 

Vi var på "lion king" musikal, julemarked....

... og spiste masse god mat.

I slutten av desember dro vi til Trysil. Her feiret vi jul med storfamilien på Christian sin side!

Magiske vinterdager!
Her feiret vi det gamle året, og den nye! Jentene fikk superdilla på slalåm, og vi virkelig nøt roen ved å være på fjellet. 

TAKK FOR ALT, 2014 - NÅ GLEDER VI OSS TIL FORTSETTELSEN ♥