hits

januar 2016

31.01.2016

Altså, denne jenta er litt sliten i dag. Festlig lag og mye latter. Akkurat sånn jeg liker det! Kvelden endte ikke helt som planlagt, etter diverse misforståelser rundt husnøkkelen. Det endte med at både Christian og jeg låste hverandre ute på forskjellige tider, og da er det jammen godt med familie like i nærheten. Herlighet, Herr og Fru Nordby på vift.. Jeg ler meg skakk!

Jeg har sovet ca 4 timer i natt. Jeg er jo en evig morgenfugl og klarer ikke sove lenge uansett om barna sover andre steder. Heldigvis så takler jeg lite søvn ganske greit. Når det gjelder kroppen er det verre, men det var jeg forberedt på. Det stusselige benet mitt står i spenn og nervene hyler føles det som, men sånn er det når man ikke hører på fornuften. Jeg klarte meg ganske bra da, det var null dansing og jeg holdt meg mest sittende, i tillegg la jeg igjen de høye helene hjemme. Smart move!

Nå er det straks søndagmiddag med storfamilien. ♥︎ God søndag  ♥︎

Behold bena på jorden, takk.

Mann og barn er hos hvert sitt. Jeg har vært alene et par timer, et glass vin, tid til å dusje og sminke meg i mitt tempo. God tid. Ikke noe stress. Tiden går, og plutselig har jeg dårlig tid. Hva har skjedd? Ikke har jeg rukket neglelakk eller å skrive på kortet. Ikke har jeg pakket ned gaven. 

Jeg har brukt 40 minutter for å ta "dagens lykkemamma" bilde til dere som jeg skulle publisere i morgen. Jeg blir ikke fornøyd. Jeg har skiftet 10 ganger. Hallo, hva skjedde her? Ingenting stemmer, verken hår, sminke eller antrekk. Alikevell streber jeg etter et perfekt bilde til dere.. Men det går ikke. Jeg har gitt opp. 

Og det er akkurat det som er riktig for meg. Det har vært mye fokus på bloggen den siste måneden. Jeg har blogget og gitt mye mer av meg selv enn noen gang. Det resulterer i flere lesere, flere likes, kommentarer og tilbakemeldinger. Snapchat.. Jeg elsker det! Men nå må det ikke ta av inne i hodet mitt. Jeg må beholde bena på jorden, og kjenne på hva som betyr noe. Hva som er her og nå.

Det som betyr noe er virkeligheten. Ikke illusjonene om det perfekte. Folkens.. To kviser, kjoler som ikke passer og umulig hår. Jeg orker ikke prøve å få til det perfekte bilde. Dere krever det jo heller ikke.. Alt jeg har inntrykk av at dere vil ha er sannheten. Dette er sannheten. 


Nå prioriterer jeg neglelakk, kort til bursdagsjenta og null stress. Bilder av dagens antrekk kommer plutselig, når jeg føler for det. 

Keep it real. Det skal jeg alltid huske. 

Nå skal jeg i bursdag og ha det gøy ♥︎ Håper dere har det fint ♥︎

30.01.2016

God morgen ♥︎ 
I dag sov vi helt til kvart på ni, og godt er det. Vi la oss sent i utgangspunktet, og da jeg skulle sove klarte jeg ikke dy meg.. Jeg måtte lese om det nye kamera jeg har fått. Jeg lå sikkert å leste til kvart over ett. Jeg fortalte meg selv at det ikke var så farlig siden jeg skal i bursdag lørdag kveld, da er jeg vant til å være våken lengere enn til elleve. I dag er jeg ikke like overbevist om den tankegangen, tror jeg trenger en liten nap på dagen i dag ;-)

Dagens planer er en liten treningsøkt, kjøpe bursdagsgave og sanke inn barn som er på overnatting. I kveld skal Christian og jeg vært til vårt, han skal på noe jobbgreier, og jeg skal som sagt i bursdag. Både mann og barn drar klokken 16.. Da kan dere jo gjette hva jeg skal? Sette på høøyyy musikk, dusje og sminke meg i mitt eget tempo med et glass vin på sidelinjen. Gleder meg!

Håper dere har en fin lødag :-)

Planleggingsdag: legevakt og overspising

Hei dere!

Her i Drøbak har det vært planleggingsdag i både barnehagen og skole. Vi rømte huset ganske tidlig, etter nesten en uke hjemme med sykdom så var det ikke veldig fristende med nok en dag hjemme. Vi startet dagen på legevakten for å ta røntgen av tommelen til Maya. Vi måtte utelukke et eventuelt brudd etter en skade hun fikk et par uker tilbake. Hender har så utrolig mange små ben, og det trenger ikke nødvendigvis være så fryktelig vondt selv om den er brukket. Det kan være noe bittelite. Derfor var det godt å utelukke et brudd, og det fikk vi gjort. Null brudd i den lille hånden! 

Etter legevakten dro vi videre til Besse. Lunsj og maling.. Perfekt for barna. Og jeg fikk overspist meg på verdens beste rundstykker.. Det er alltid så god følelse å være hos Besse. Minner meg om barndommen. Så trygt. Dessuten smaler alltid maten der så mye bedre enn hjemme. Er ikke det typisk? 

Vi avsluttet planleggingsdagen med kaffedate, og leking med de andre søskenbarna på det lokale kjøpesenteret her i Drøbak. Ikke helt det jeg liker å gjøre, følelsen av å henge på senteret liksom, men den lille lekeplassen var gull verdt når vi nesten blåste bort ute!

Nå er de eldste barna litt her og der, og OC skal straks i seng. I kveld tenker jeg å kose meg med et glass rødvin og den syke kjærsten min. God avslutning på dagen i grunn!

PS. I dag har jeg fått nytt kamera, i skikkelig retro stil! Da jeg viste det til Christian sa han: Å, er ikke det sånn kamera du har ønsket deg lenge? Og visst er det det! Det er så kult! Gleder meg til å ta bilder og vise dere!

God fredag, og takk for at dere titter innom meg ♥︎

Fredagstipset - uke 4

Hei!

Jeg starter dagen med fredagstipset, og denne uken blir det om mine stusselige bryn!

Så til alle dere med umulige øyebryn - dette innlegget er dedikert til dere ♥︎

Det har seg nemlig sånn at etter jeg la ut en snap fra jeg sminket meg fikk jeg flere tilbakemeldiner på øyebrynene mine. POSITIVE tilbakemeldinger! OG dette er helt utrolig. Derfor skylder jeg alle mine medsøstre sannheten: Det er mulig å få fine bryn! Jeg lover! 

Jeg har aldri vært spesielt opptatt av utseende. Jeg bruker flaut kort tid på sminke. Og all sminken jeg bruker idag er tips fra kjære venner som har kommet med velmendende råd. Brynene er intet unntak.

Da alle de andre jentene i klassen begynte å nappe og forme bryn så gjorde ikke jeg det. Jeg klarte det ikke, og det interesserte meg ikke. Dessuten hadde jeg ikke tid. Jeg hadde jo kjærste, og brukte heller tiden min på å kline med han i krysset utenfor huset, enn å sminke meg. Haha!

Da jeg gikk på videregående ble ting litt annleredes. Jeg dro på et tjukt lag med mascara, litt eyeliner og en god dose øyenskygge. En lørdag da venninnen min og jeg skulle på fest, og vi sto foran speilet å sminket oss sa hun plutselig. "Du Marlen, du skulle ikke tatt å spandert på deg litt farge på de bryna da? Det er jo så mye foran og ingenting bak!"

Jeg så meg i speilet, og plutselig så jeg det helt klart! Jøsse kreta som jeg så det! Dere vet når man aldri i verden har sett en ting, før noen gjør deg oppmerksom på det, og da blir det det eneste du ser? 

Heldigvis hadde venninnen min litt peiling. Hun tok på litt farge, og brått hadde jeg øyebryn!!

Bilde: google #eyebrowsfail

I dag er det fortsatt ikke mye å skryte av hvis jeg lar det vokse fritt. Men gjevnt og trutt minner både svigerinner og venninner meg på at, Marlen, nå kan det være kjekt å justere litt ;-)

I tillegg har jeg skjønt hva som må til! For jeg trives med fine bryn! Jeg må gå til en som kan det. Det er derfor jeg har fått flere tilbakemeldinger på at de er fine.. De har ikke alltid vært det! Men min Yvonne er en kunstner med bryn, og redder meg hver gang.

Før den daglige fargen, og kostingen ;-)

Jeg trenger ikke gå så ofte, fordi jeg passer på å nappe når jeg ser det vokser ut uvelkommene hårstrå. Hvis jeg lar det gå for lang tid blir det umulig (jeg er INGEN kunstner) og da sender jeg melding med SOS. Da vet hun hva jeg trenger.

Et godt verktøy er denne fantastiske øyebrynspennen. Den hadde jeg ikke klart meg uten. Den er kjøpt på Kicks, og heter "sensai". Jeg bruker fargen grå, men det er lurt å prøve seg frem. Den har farge i en ende, og kost i den andre. Når den er tom trenger du ikke kjøpe en helt ny, kun refill.

Til alle dere som har grusomme bryn, vi er i samme båt. Vi står sammen! Og er det mulig for meg, så er det mulig for dere!

Etter litt kost og farge.

Nå gjenstar bare litt farge i ansiktet, mascara, og en lys liner på våtkanten for å åpne øyene litt.

I dag er det planleggingsdag, så gjengen min er hjemme. Vi skal finne på noe hyggelig.. Vi ses senere  ❤︎ 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også.

Jeg kjenner presset

Jeg har nettopp lest artikkelen om de nye barbiene, og som mor til to jenter på 6 og 8 år har jeg litt på hjertet. 

 Barbie får ny kropp. 3 nye faktisk. En petite, høy og en curvy. Slik at de yngste som leker med barbie ikke skal vokse opp og tro at den originale barbien er en realitet. Så smal over hoftene, tynn og store øyne. Tilsynelatende perfekt. Jeg syntes selskapet bak barbie gjør en bra jobb. De har omsider tatt til seg kritikken, og tatt grep. Nå kan du velge deg ut en barbie som ligner deg selv, eller en venninne. Øyenfarge, hudfarge og hår.. I tillegg til tre forskjellige kroppsfasonger. Barbie har tatt ansvar!

MEN, la nå oss ikke glemme hva som er viktig? For er det egentlig barbie som avgjør selvbildet til barna våre? Eller undertøys plakatene som henger på hvert hjørnet i storbyene? Eller bloggene med silikonpupper og falskt hår? 

Jeg mener bestemt at vi sitter på ansvaret. Oss. Foreldre. Rollermodeller. 

Vi må ta ansvar. Slutte å snakke nedsettende om egen kropp. I hvertfall så barna kan høre det. All praten om hengepupper, for tynt hår, ønske om vippe extensions, vekt, osv.. Det er dette som gjør barna usikre på seg selv.

Hvis ikke verdens fineste mamma (barn syntes sin mamma er finest) syns hun selv er bra nok, hva er jeg da?

De vokser opp i den tro at ting kan fikses på, og at de ikke er fine nok. Her ligger problemet. 

Eller vært på den 10 dietten siden år 2000, og glemt hva slags påvirkning det kan ha på barna. Selv går jeg på 5:2 dietten for øyeblikket. Med to jenter på 6 og 8 år er jeg ekstremt nøye på hva jeg sier, og hvordan jeg legger opp måltidene. Hvis de er hjemme den ettermiddagen så spiser jeg ALLTID middag, og jeg spiser det samme som de. Ser bare for dere tankene til disse jentene dersom jeg som mor skulle sagt: nei takk, mamma skal ikke spise middag i dag. 

Jeg tror ikke de hadde reagert automatisk, men det hadde lagt seg i bakhodet.. Og dette er kun en ting. 

Vi har vel alle snakket nedsettende om oss selv, i en uskyldig grad over telefonen med en venninne, og kanskje glemt at det sitter en liten med lange ører i nærheten. Som ikke skjønner hvor lite vi legger i bollemage, stygt hår, for lav, for høy eller hva enn vi stadigvekk klager over. Alle gjør det jo! Klager altså! Jeg tror til og med vi klager uten å mene det til tider..

Med dette i baggasjen og en "perfekt" barbie med et usannsynelig smalt liv dukker opp under juletreet, er det lettere å tenke at sånn vil jeg også se ut. Hvis de aldri har tenkt tanken på å ikke være "fin" nok, tror jeg ikke orginal barbie er et problem. Det samme gjelder bloggene med "perfekte" jenter bak kamera, eller undertøys reklamer på TV. 

Jeg vil også nevne at det finnes et skille. Er en far eller mor utrent og usunn, da er det naturlig å snakke om i familien. Men da er det riktig formulering og syn som gjelder. Vi er ikke perfekte, og det er fint å ta vare på kroppen sin. Det er bra å lære barna våre. 

At barbie kommer i 3 forskjellige størrelser er bra, men la oss ikke glemme vårt ansvar opp i det hele. Barbie i seg selv er ikke årsaken til dårlig selvbilde eller mangel på realistisk syn på virkeligheten, når det kommer til utseende. 

Jeg vet ikke hvordan det var å oppdra jenter (min eneste sønn er litt liten til at jeg kjenner presset enda) på 90 tallet, men i 2016 må jeg innrømme at jeg tenker mye på det. Vi må legge et godt grunnarbeid slik at barna våre står stødig. 


 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

6 grunner til å smile

Hei på dere ❤︎

Jeg starter kvelden med en skikkelig god følelse i magen. Dette har vært en fin dag.

  • Det har vært skikkelig vårvær ute! Jeg håper det blir litt mer vinter før våren kommer, men det var deilig med en smakebit. 
  • Friske barn! I dag sendte jeg alle 3 i barnehagen og skolen, og det var så godt for oss alle sammen etter en uke hjemme. 
  • Treningsøkten jeg egentlig skulle hatt på mandag fikk jeg omsider gjennomført. Det var HARDT. Faktisk så begynte jeg å tvile allerede under første sett, og det er krise. Da er det en lang time igjen.. Jeg beit det i meg og gjennomførte, nå føles det så utrolig godt.. 
  • I morgen får jeg nytt kamera! Og det er det perfekte kamera for selfies! Perfekt for meg som stort sett tar alle bildene selv. Kanskje det kan bli litt flere "dagens lykkemamma" også, det blir hvertfall mye lettere fremover. Gleder meg!
  • Ingen planer på ettermiddagen i dag. Jeg har bare ligget i sofaen, tvunget barna til å være hjelperne mine. Et glass vann takk, en kaffe takk, pledd takk! Gullungene!
  • Sist men ikke minst, jeg har kost meg med fin utsikt! Mine nye sofaputer som jeg har tatt bilder av for å vise dere. De er fra Lykkelig på haver, og kjøpt med egne oppsparte penger. Tro det eller ei, sofaputene som jeg har i sofaen er maaange år gamle. Noen er fra Christian og jeg først flyttet sammen 9 år tilbake.. Vel fortjent med andre ord, og det ga mersmak. Utslitte puter med gamle flekker som ikke går av i vask, og innerputer som er som en hardball - på tide dere flytter.. Jeg ønsker meg flere nye!Marmorbordet heter "stone" og er fra Ellos. Det andre stuebordet i eik er fra department og kjøpt på room21. Hvis noen lurte :-) 

I morgen er det fredag og jeg starter dagen med fredagstipset! Denne gangen blir det noe langt unna bursdagskaker og barn.
Et tips spesielt rettet til deg med umulige øyebryn ;-)

Ha en finfin kveld. Tusen takk for at dere leser ❤︎

Førskolebarnet

God morgen!

Omsider er husets førskolefrøken klar for barnehagen igjen. Det blir godt for både stor og liten med litt luft under vingene. 

Søteste tøflene. Jen har en greie for koseplagg.. Tøflene er fra HM i spania, og nattkjolen er min gamle.. En god gammeldags variant med blondekant og lengde til anklene. Den har egentlig blitt brukt til Lucia, men Jenny ble bergtatt og ville bruke den som nattkjole. 


Det skjer så mye med henne om dagen. Løse tenner, interessen for bokstaver og tall, store tanker og mye følelser. Dette med bokstaver og tall kom så brått.. Hun har ikke hatt like stor interesse som storesøster og jeg har tatt meg selv litt i nakken, det er ikke noe som skal presses på - spesielt ikke FØR skolestart. 

Like før jul kom interessen i full fart og det går ikke en dag uten at hun spør hvilken bokstav dette er, hva klokken er eller hvordan de ulike navnene i familien skrives. 

Jeg tenker som så, hvis det finnes andre der ute som tenker på om barnet sitt bruker for lite tid / liten interesse på skoleting før skolestart, stress ikke. Plutselig kommer det.. Eller så gjør det ikke det. Men da er det fint de skal begynne på skolen, det er jo der de faktisk skal lære. 

Det eneste vi kan gjøre er å oppmuntre hvis de viser interesse, og snakke pent om skolen. Det er en stoor overgang for mange..  

Nå skal jeg sende denne førskolejenta i barnehagen. Kun 5 måneder igjen før sommerferie, og vips er det skolestart. 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Dette ville mine barn brukt lotto-penger på

Jeg leste den morsomme artikkelen på om hva barn ville brukt Lotto-penger på, og ble nysgjerrig på hva mine egne ville gjort. Jeg har spurt pent om jeg kan fortelle det videre, so here goes: 

Hvis du hadde vunnet masse penger i Lotto. Sånn skikkelig skikkelig masse, hva ville du gjort da?

Jenny 6 år:

Jen: Hva er Lotto?

Meg: Det er et spill hele Norge kan spille, der man kan vinne myyye penger. Man kan faktisk vinne så mye at man har penger resten av livet. 

Jen: Okei, vent litt.. (Reiser seg opp av sofaen, setter filmen på pause og løper ivrig bort til meg)
Du vet den ponnien som er på jobben til pappa, eller ikke i butikken men lekebutikken ved siden av. Den hadde jeg kjøpt, for den er veldig dyr. Også hadde jeg kjøpt... Du sier sikkert nei, men et dyr. 

Meg:  Hva slags dyr da? 

Jen: En pusekatt... Den siste tingen jeg hadde kjøpt er en hytte.

Meg: Å mener du det? Hytte til oss på fjellet?

Jen: Eh nei, det sparer jo dere til. Jeg hadde kjøpt en hytte til bamsene mine. 

OC 2,5 år:

OC: Ost.

Meg: *Ler meg skakk*

Maya 8 år:

Mays: Hva svarte Jenny?

Meg: Si det først du, så skal jeg fortelle hva Jenny svarte..

Mays: Okei, nummer en.. Jeg vet dette er ganske sprøtt assa, men en hund. Eller en katt da, det er det samme. Så to, maaaassssssee godteri. Og til sist ville jeg brukt resten til sparepenger. Og ja, den hunden skulle vært en liten valp assa. 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

 

24 timer med lykkemutters // Uke 4

06.25 Våkner av at OC roper på meg. Hører han er trist og sår i stemmen. Gråter. Jeg forter meg opp, gir han vann, smokk og kos, ber han sove videre. Det er natta. 

06.26 Titter innom Jenny, hun er ikke i form. Spør om hun kan stå opp, jeg visker og sier det er midt på natten.. Rister dynen og ruller henne godt inn. 

06.27 Inn til Maya får å sjekke at alt er fint. Ser på klokken. Klokken er halv syv?? Ikke halv tre, som jeg trodde. Blingset visst på kjøkkenklokken på vei opp..Jaja, barna sover igjen, og jeg legger meg litt til.

07.41 Christian vekker meg, sier at klokken er mye. Kanskje nærmere åtte. Jeg spretter opp, leter febrilsk etter mobilen min som ligger på gulvet i mørket. Fjoh, den er ikke mer enn ti over halv åtte. Finner morgenkåpen og går opp til Maya. 

07.45 Maya vekket. De andre to er ikke friske nok til barnehagen så jeg lar de sove. 

07.47 Rett ned på macen for å sjekke at innlegget er forhåndspublisert som vanlig. Det er det! Jeg har allerede fått hyggelige kommentarer, på både snapchat og bloggen. Kjenner meg mindre stresset.. Nå er det hvertfall publisert. 

07.49 Spiser frokost, to riskkjeks og kaffe.. Hadde ikke det jeg pleier å spise.. Sukk..

08.02 Maya kommer ned, vi diskuterer om en genser hun har ventet på i en uke. Jeg kjenner det stikker litt, jeg burde klart å vaske den på en hel uke. Forklarer situasjonen, syke barn, du har mange andre gensere.. Bla bla bla.. Det går ikke helt inn, men jeg legger på unnskyld (viktig) og at jeg forstår hun er skuffet. Skal vaske den til i morgen.

08.05 Matpakken er laget. Hun spiser frokost. 

08.12 Fikser håret hennes, sideflette i dag, så det ikke blir feil med lue.

08.19 Skoletid!

08.29 OC våkner, roper på meg. Spør om det er morning nå. Jeg føler meg lur, og sier jaaa gutten min, nå er det morning. Løfter han opp, prøver å kjenne om han har feber, men jeg er usikker. Tror ikke det, men han er litt tett. Bærer han ned til sofaen, under teppet og setter på Mikkes klubbhus, ikke hans favoritt men det funker.

08.35 Blir oppmerksom på turnbaggen i gangen som jeg skulle vaske i går kveld da vi kom hjem. En hel yt sjokoladedrikk rant ut i baggen, med skrankereimer, matboks og drikkeflaske. Jeg blir irritert på meg selv, burde tatt det med engang. Typisk. Heldigvis hadde jentene skylt baggen godt på forhånd, nå er den bare stiv og lukter vondt. Tar ut alt inni og kaster den til vask. 

08.49 OC roper. Han vil ikke se på dette likevell. Han vil se på Thomas toget. 

08.52 Setter meg ved macen- svarer på kommentarer. Ser på side.no at innlegget mitt ligger der. Sjekker facebook. 

09.03 Noterer ned stikkord til morgendagens innlegg så jeg skal huske. 

09.14 Ser på barneTV med OC og drikker kaffe.

09.28 Christian sender melding å spør om jeg kan komme ned. Jeg går ned på soverommet vårt og får en stor kos. Han er så god ♥︎

09.37 OC roper, vil at jeg skal komme opp igjen. Han er sulten og vil ha riskjeks. 

09.39 Lager riskjeks med ost til OC og kaffe + et glass med C-vitaminer til den tufse kjærsten min. 

09.42 Christian står opp, søt og rufsete. Han minner meg på at han jobber sent i dag. Ikke hjemme før i kveld.. Crap. Det hadde jeg glemt. 

09.44 Drikker kaffe og snakker med Christian. Leser opp alle de fine kommentarene jeg har fått. Jeg blir rørt.

10.05 Jenny roper fra 2 etg. Spør om jeg kan komme opp, hun har nettopp våknet. Hun vil ha med dynen ned i sofaen å se på film.

10.10 Christian forbereder seg til jobb, og jeg legger meg i sofaen med barna. Ser på Emil i Lønneberget.

10.30 Christian roper hadet, og reiser på jobb. Jeg snakker med Carine på telefon. 

10.46 Fortsetter å se på film med barna. Snapper litt, og leser kommentarer.

10.59 Solen skinner gjennom vinduet, vårfølelse!!

11.07 Fyller vannflasken til Jenny. Og gir hun frokost. Riskjeks med smak på henne også, det eneste de vil ha om dagen.

11.12 Lager togbane med OC. Registrerer at han er tettere enn i går. Astmaen herjer i den lille kroppen. Han trenger medisin.

11.29 Napper øyenbryn, og tar bilder. Prøver å få til et innlegg, det har blitt etterspurt og jeg kjenner jeg er litt stolt. Jeg har jo alltid hatt verdens teiste bryn. 

11.38 Fjerner forrige ukes neglelakk med glitter på. Glitteret sitter så himla godt!

11.49 Dusjer. Mens OC sitter på utsiden. Roper mammaaa mammmaaa mammaaa er du snart ferdig, før jeg har rukket å bli vår i håret engang..

11.52 Rask dusj, PGA masekråken på utsiden. 

11.54 Vurderer å sminke meg... Men nei..

12.06 Kler på meg. Joggebukse og en stor t-shirt. Ikke stemning for annet i dag heller. 

12.07 Vi prøver å ringe Besse, kanskje hun vil komme på besøk men hun tar den ikke.

12.10 Setter meg i sofaen sammen med barna igjen.

12.12 Redigerer bilder.

12.17 Dupper av.

12.49 OC og Jenny sovnet også. For en slapp gjeng.

13.04 Besse ringer opp igjen. Jenny spør om hun vil komme på besøk. Hun sier hun kommer på null komme niks, i følge Jenny.

13.15 Christine ringer, men jeg rekker den akkurat ikke. Ringer opp igjen og skravler. Hele to dager siden sist, faktisk!

13.48 Besse kommer på besøk. OC og Jen ser fortsatt på TV. OC blir varmere og varmere..

13.59 Ringer legen og avtaler time i til OC i morgen, jeg har lært å være føre var, selv om det ikke er stort legen kan gjøre..

14.17 Maya ringer og spør om hun kan få ha med venninnene sine hjem, jeg sier ja, men de må være på rommet hennes.

14.36 Maya og venninnen kommer hjem. Besse og jeg sitter i sofaen og prater.

14.47 Kommer på den skumle istappen på skolen i går. Dette må jeg skrive et innlegg om.. 

15.13 Innlegg ferdig skrevet, publiserer det i ettermiddag. 

15.29 Ringer på døren, en av Maya ś gode venninner. Alltid velkomne.

15.32 Låner bilen til Besse for å dra i butikken. Vi trenger middag og is.. Jeg kjenner igjen tilstanden til OC, brått så orker han ikke mat eller drikke, og da er saftis redningen. 

15.35 OC gråter, vil ikke at jeg skal dra. Det pleier han aldri å gjøre.. Forteller at jeg skal tute og kjøpe is til han. Da blir det litt bedre.

15.42 Ringer Carine på vei til butikken. Må avlyse kveldens treff.. 

15.56 Hjemme igjen. Med en liten gomp eske til de syke, saftis og kjøttkaker til middag, for ikke å glemme tomatsuppe til Jenny. Hennes favoritt!

16.03 Dinne kommer på besøk <3 

16.08 Middagen lages.

16.28 Dinne drar hjem, hun skal på klatring. 

16.44 Middagen servert, roper på alle barna. OC orker ikke, han blir liggende på sofaen. 

17.03 Varmer sjokoladeboller. Rydder av bordet.

17.11 Jentene tar med boller opp på rommet, mens Besse og jeg setter oss med kaffe og bolle i stuen.

17.29 Roper på jentene, ber de skru ned musikken og at den ene venninnen skal hjem. De følger henne.

17.43 Diskuterer med Maya hvorvidt det er urettferdig at de friske ikke får is, eller ikke.

17.58 Setter på gurin med reverompa, og setter oss i sofaen. OC sover, stakars..

18.08 Siste venninnen blir hentet. 

18.17 Besse drar hjem. 

18.19 Jeg tar frem mac. Går gjennom mail, blogg og facebook. Begynner å notere til morgensdagens 24 t - innlegg.

18.40 Sovner på sofaen. 

19.10 Får barna i seng. OC er slapp og blir liggende med meg i sofaen. 

19.37 Ser på en episode av "the good wife", evigheter siden sist, jeg blir aldri ferdig med den serien.. OC sover i fanget mitt. 

20.19 Henter en appelsin, er sulten.. 

20.22 Ser på videre..

21.04 Christian ferdig på jobb og ringer. Spør om jeg kan varme opp fiskesuppen fra i går. 

21.15 Varmer opp fiskesuppen og sjekker sidevisninger og lesere i dag, dette har vært en bra dag! Utrolig rørt over mine omsorgsfulle lesere..

21.34 Christian kommer hjem. Koser på OC. 

21.42 Legger OC, han er så trøtt. Håper han sover noen timer.. 

21.45 Ser på mammon og spiser fiskesuppe. 

22.52 Pusser tenner, sjekker barna. Alt er stille og fredelig.. 

23.06 Sovner..

Det kan være farlig, og det må vi lære barna våre

Jeg hadde egentlig et annet innlegg planlagt for i kveld, men dette kan ikke vente.

I skrivende stund raste det ned haugevis av snø fra naboens tak.. Det har rast fra takene i hele dag.

I går kveld fikk jeg meg en skikkelig støkk. Jeg gikk til skolen for å hente Maya på turntrening. I det jeg går inn bakdøren inn til hallen så kommer tilsynsvakten ut, og stopper meg. Han ber meg gå til siden. Han skal fjerne en istapp. 

Jeg ser opp, mange meter rett opp i været og ser den lengste og største istappen jeg noen gang har sett. Den ser blytung ut. Det knyter seg i magen, vel vitende om alle de barna som har gått inn og ut her i dag. 

Bilde: google.

Istappen fjernes, men den burde vært fjernet lenge før i går kveld. Dette var på baksiden av skolen og døren blir lite brukt på dagtid (så vidt jeg vet), mest på kveldstid når barna skal rett i gymsalen på ettermiddagsaktiviteter. Mange mange barn som skal på håndball, turn, fotball, osv.

Det får meg til å rope ut om to ting:

Ser man store truende istapper fra bygninger på vei til jobb, på skoler, barnehager eller hus - si ifra. Ikke ta sjans på at de som har ansvaret har sett det. 

Nummer to. Lær barna til å se opp for istapper! Bokstavelig talt. Jeg tror det aldri har vært i tankene til mine barn å se seg for før de går inn en dør, eller leker ute. Istapper, det kan jo umulig være farlig.. Nå har jeg printet inn i hodet til jentene mine hvor farlig det kan være.  Ta alltid en ekstra titt opp! Det tar et sekund å se seg for, spesielt i disse dager der det plutselig har blitt mildt..  

Vi husker vel alle den grusomme tragedien om Robin som fikk en istapp i hodet, i 2010. 

Og den 10 år gamle jenta som nylig døde etter lek i snøen. Dette var ikke noe snøras fra tak, men en snøhule som kollapset. Lignende ulykke kan like gjerne skje hvis det raser mye snø fra takene. 

Hjertet mitt gråter for denne jenta sin familie.

Det er ikke alt vi kan beskytte de mt, men noen fornuftige grep som dette kan redde liv. Vi har ingen å miste!

Lik og del gjerne videre. Dette må vi minne hverandre på. Selv hadde jeg ikke i tankene å se opp før tilsynsvakten viste meg hva jeg sto rett under.

Jeg skulle jo bli psykolog, jeg.

Jeg har satt meg godt til rette i sofaen. Stearinlysene er tent på bordet foran meg, det er mørkt ute. Jeg har forberedt meg mentalt til dette innlegget den siste uken. Tenk på hvordan jeg vil formulere meg. Jeg har ikke noe klart svar foran meg, jeg må bare skrive.. Jeg har erfart at da blir det best. Rett fra levra liksom. 

Helt fra jeg var liten har jeg hatt stor interesse for andre mennesker. Jeg var ikke gammel da jeg åpnet min første praksis som "hobby psykolog." Halvparten av mine daværende pasienter var klar over det, og resten var ikke klar over det. Jeg analyserte de inne i mitt eget hodet. Gransket mammaen og pappaen, og gjorde meg opp egne meninger på hvorfor de oppførte seg som de gjorde. Det ble lettere å forstå. Hvorfor den ene jenta i klassen aldri turte å snakke høyt.. Hvorfor gutten til høyre for meg alltid reagerte aggressivt hvis noen lo av han. Hvorfor læreren gikk i forsvar hvis vi utfordret vedkommende faglig. Sånne ting.. Hele tiden. 

Fra jeg var liten har jeg vært innom tusenvis av yrker jeg ville bli. Sett bortifra astronaut og marin biolog (for å kunne forske på spekkhoggere som er mitt favoritt dyr) har det alltid falt på mennesker. Jeg vil jobbe med mennesker, på den ene eller andre måten. Fengselsforsker (er det i det hele tatt et yrke) fengselsvakt, lege, barnelege, kaospilot, sosionom, sosiolog, spesialsykepleier, og sist men ikke minst. Psykolog.

Min drøm. Psykolog. Ikke nødvendigvis for å jobbe direkte med mennesker, men det er et perfekt sted å starte i mine øyne.

Etter forvirrende år på videregående, med mye uro i hodet, fokus på feil sted og vanlig tenåringskaos med følelser i øst og vest søkte jeg psykologistudet. Ikke overraskende kom jeg ikke inn i Oslo. Men det var ikke dit jeg ville heller. Jeg ville bort. Flykte fra eget kaos. 
Jeg kom inn i Tromsø. Og jeg flyttet. Det hele ble avgjort på 2 uker. Stakkars menneskene rundt som var glad i meg, de fikk lettere sjokk. 

Jeg begynte å studere psykologi, men det tok ikke lange tiden før jeg kjente hjemmelengselen. Rent studiemessig var jeg på rett sted. Jeg elsket det. Men følelsene mine var igjen i Drøbak. Og som det følsomme mennesket jeg er klarte jeg ikke konsentrene meg. Jeg flyttet i august, desember var jeg tilbake i Drøbak. 

Følelsene roet seg, jeg roet meg og fikk orden på livet. Jeg utsatte studiene, begynte å jobbe og hadde det bra. Det var i Drøbak jeg ville bo, her var menneskene mine. Etter et halvt år ble jeg gravid. Maya var på vei! Christian og jeg tok noen avgjørelser på om vi skulle fortsette med tenåringstøys, eller se fremover. En stødig fremtid sammen. Og det ble det. Vi tok grep, gikk til samtaleterapaut (noe av det beste vi har gjort, og vi går der periodevis enda) og vokste opp.

Maya kom. Hvilken lykke! 

Tanken har hele tiden vært å ta opp igjen studiet, men det har aldri passet. For å komme inn i Oslo må jeg ha bedre karakterer. Jeg må først ta opp fag, deretter søke på nytt. Det var ikke en prioritert med baby, leilighet, bil og jobb. Det kunne vente noen år. Jeg hadde det ikke travelt. Det er ingen aldersgrense på når man kan begynne å studere.

Brått har det gått 9 år. Men nå er jeg ikke den samme.. 

Eller det er feil. Jeg er den samme. Men hodet mitt følger ikke med. Per dags dato ville jeg ikke klart å studere. Jeg klarer ikke en "normal" jobb heller. Verken fysisk eller psykisk. Jeg har nok med smertene jeg lever med hver dag. Det går ikke. Det er ikke plass i hodet mitt. 

Dette er sårt. Det er frustrerende. 

Å møte mennesker fra fortiden som visste hva jeg skulle bli. Hva jeg SKULLE bli, og spør. Hva gjør du da, siden du ikke ble psykolog, eller en annen jobb med mennesker? Jo, jeg blogger. Eller på vei mot uføre.. Hvem vet.. 

Det er et smell i mellomgulvet. Jeg ser jo frisk ut! Men jeg er ikke det. Når jeg er dårlig så går jeg ikke ut. Og det som skjer på innsiden, ja det syntes jo ikke..

Det er så trist. Så inderlig trist.. For jeg skulle så gjerne hatt plass til det studiet. Det forbanna interessante studiet. 

Det nærmeste jeg kommer psykologi nå er min stadig aktive virksomhet som "hobbypsykolog". Det elsker jeg. Eller de periodene jeg har gått til egen psykolog. Det har vært liten effekt fordi jeg liker å svare det psykologen/samtaleteraputen vil jeg skal svare. Også setter jeg egne diagnoser på meg selv. De gangene jeg blir "tatt på sengen" og irrettesatt med vinklinger jeg aldri kunne sett for meg, er de beste! Da skjønner jeg hvor lite jeg vet, og hvor vanvittig mye jeg kunne lært.. Hadde jeg bare fortsatt hatt hodet til det. 

Eller så har vi de beste krimseriene.. Det elsker jeg. Finne morderen. Så banalt som det. Den beste serien jeg har sett er "The river" på netflix. Den er så mye mer enn kun krim. Den er så dyp. Jeg gråt i flere timer etter den serien. 

Drømmescenario: Jobbe med gjerningsmannprofilering. Men dette endrer seg fra år til år. Før ville jeg jobbe med barn. Så voksne. Så familier. 

Men en dag dere.. Det forteller jeg meg selv. En dag... Jeg bare vet det. 
"Man må aldri gi opp" - Lillebror & Knerten


Hvis du er ny her inne og lurer på hvilke smerter jeg snakker om kan du lese innlegget mitt "skadet for livet"

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Dagens 8 åring

Hei!

Maya har fått så mye fint til bursdagen sin. Mye klær (som hun trengte), ny stor skolesekk, spill, øredobber, prompeslim (av Jenny) og jentestæsj som hun bare får stjerner i øyene av å se på! Neglelakk, lipgloss med fruktlukt, glitter øyenskygge og sånne ting. Stor stas! Nedenfor ser dere noen av plaggene hun fikk. Kanskje til inspirasjon! Slike innlegg har blitt godt mottatt før hvertfall :-)

Deler av produktene er sponset.

Vår/høst jakke fra Little pieces. De har så mye fint. Den er fra Junior barneklær (butikk i Drøbak, storo og sandvika + nettbutikk). Denne er kjøpt på 50%, og det hjelper på prisen. Da kan man plutselig kjøpe litt mer for samme beløpet. En jakke hun har tittet på lenge!

Cardigan (junior barneklær), genser (HM) og skjørt (Lindex). 

Nå er det lenge siden jeg har delt "dagens 8 åring" (tidligere 7 åring), nå er det på tide igjen! Jeg syntes jo det er veldig gøy med barneklær!
"Skinnjakke" fra Lindex. Denne ELSKER hun. Og har brukt den hver dag siden hun fikk den.. Så feminin samtidig som den er tøff! 

Genseren inni er fra Junior barneklær. Buksen er fra Wow (verdens beste bukser syntes Maya)Vi har "kost" oss hjemme i dag. Det vil si, jeg har følt meg som en slavemamma, mens OC og Jenny har ligget under dynen og fått servert det de måtte ønske. Noen barn blir stille og ønsker å være i fred når de er syke, andre barn motsatt! Det kommer jo an på hvor syke de er selvfølgelig.. Men de er akkurat så friske at de orker å mase ;-) Det går helt fint altså, men jeg håper de sover godt i natt. Og i kveld...

Nå har Lykke kommet hjem fra jobb, og jeg skal opp i turnhallen å se på Maya en time. En fin pause fra sykestua! 
PS. Jeg har skrevet ferdig innlegget, det publiseres i morgen tidlig ♥︎ Ta godt i mot meg da. Det er alltid skummelt å være så åpen og ærlig ♥︎

Uke 3

God morgen!

I dag er OC mye bedre, men han trenger en hjemmedag til. Vi skal gjøre vårt for å unngå smittefest i barnehagen, og siden han hadde feber i går blir det innedag i dag også. I tillegg kom Jenny hjem fra bursdag i går, tufs. Ikke lenge etter kom febern snikende, og nå ligger hun også rett ut. Egentlig litt overraskende, den frøkna er aldri syk. 

Mens OC og Jen ser på film så skal jeg skrive ferdig et innlegg jeg har tenkt på lenge.. Planer for fremtiden, og ødelagte planer fordi livet ikke ble som forventet. Jeg legger det ut i morgen tidlig hvis alt går etter planen. Skrivemoduset må lyse grønt, det er et sånt innlegg som må komme rett fra hjertet. 

Anyways! Jeg starter uken med et sammendrag fra uken som var:

Ukens høydepunkt:
 Lørdagskvelden med yndlingsmennesket mitt. Avslappet på sofaen, uten TV, bare musikk, øl og gode samtaler. Høydepunktet var da vi planla julegaven til barna for 2016. Veldig lenge til,men det blir så bra. Det blir en opplevelse, akkurat som London turen i 2014. 

Ukens innkjøp: Kjøpt verdens kuleste månesko til Jenny. De har vi kjøpt brukt, og det blir uten tvil ukens beste innkjøp.

Ukens karma: Ble litt revet med under stolleken i barnebursdagen til Maya.. 34 kids på 8-10 år. Jeg ble med på stolleken, det gikk som det måtte gå - jeg ble revet med. Ga alt, skrøyt og ble høylytt. Bokstavelig talt dyttet en annen bort fra stolen for å ikke tape. To runder etter gikk jeg ut.... Barna jublet. Jeg var så skuffa. Det værste er at det er på film.. 

Ukens me-time aktivitet: PT time med Tom. Min personlige trener i 2 år, av og på. Like motiverende. Nå har jeg gjenopptatt kontakten, og vi har lagt en plan. På torsdag hadde jeg 2 timer med gjennomkjøring av nytt program, og masse prat. Om kun trening og meg. Det kaller jeg me-time!

Ukens trening: 2 ganger denne uken også. Torsdag og lørdag. Jobber fremdeles med å øke til 3-4. 

Ukens kommentar: Fra bloggleser Trine: Bloggen din er min favoritt 😄😄. Dette gledes!

Ukens utfordring: Gjennomføre barnebursdagen til Maya. Hun ønsket seg alt i verden å ha hele klassen + turnvenninner. Det blir 34 stykk det! Vi leide en tidligere ungdomsklubb / bomberom i kjelleren på skolen, lagde en haug med pizza og kake, og klinte til! Det var såå gøy! Disco, stolleken, blindebukk og danseleken. Barna var gjennomvåte av svette da de ble hentet, og vi voksne var ikke langt i fra heller, he he. 


 // Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Enkel og søt hjertekake

Jeg lover! Dette blir det siste kakebildet på leeenge.. Hvertfall til mars. Da blir OC 3 år! Men jeg må jo bare vise dere denne søte hjertekaken. Jeg har alltid tenkt at å bake er så vanskelig, men jeg forstår mer og mer at det går på interesse. Det finnes nok hundrevis av kaker som er vanskelig, men de jeg har bakt (som har vært utrolig gode) er ikke vanskelig i det hele tatt. 


Hjertekaken jeg bakte til Maya er fra Trines matblogg, og jeg har fulgt denne oppskriften: sjokoladelangpanne med kultura .
Den tar litt mer tid enn verdens letteste sjokoladekake, men det er gøy med litt variasjon.

I stedet for langpanne så delte jeg røren i to, og stekte to runde kaker. Da begge kakene var avkjølt brukte jeg pepperkakeform, stort hjerte til å lage to hjertekaker. Jeg lagde tidenes beste glasur, og smurte glasur på toppen av den ene hjertekaken, og la den andre på toppen. Smurte godt lag med glasur rundt hele, og pyntet på toppen. Så lett som det!

Fornøyd bursdagsbarn i ny jakke (fra lindex). Stor stas å bli 8!

Bursdagsfeiringen i dag ble også flyttet. Vi er heldig som har mye familie rundt oss som bidrar og alltid har åpne armer. OC og jeg har tilbragt ettermiddagen i sofaen, mens resten av gjengen har vært i selskap. Satser på en friskere dag i morgen!

Tusen takk for bursdagshilsener til Mays!

Og fortsatt god søndag ♥︎

24.01.2016

Tenk. I dag har det lille mennesket som forandret livet mitt i 2008, bursdag. Hun kom til verden og snudde livet vårt på hodet. Det ble verdt å leve på en helt ny måte. Jeg kan fortsatt kjenne på følelsen da jeg hørte skrikene hennes første gang. Tårene presser seg på mens jeg skriver. Slike følelser hadde jeg aldri vært i nærheten av å føle på før du kom. Nå har vi opplevd det 3 ganger, og det hele startet for akkurat 8 år siden. 

Vi er så stolt av deg! Du tar rollen som store-storesøster med all verden av kjærlighet og småsøskene dine har alltid en plass under dine vinger. Det er jeg så takknemlig for. Du er morsom, vimsete og klok. Super sosial, og har alltid en venninne, helst to under armen, hvor enn du går. Hvis jeg hadde vært på din alder skulle jeg gitt alt for å være din venninne. Lojal, morsomme og lykkelig.

At du velger en hverdag med mye fokus på idrett er jeg stum av beundring over. Du er så målbevisst, og sterk. Det går ikke en uke der jeg ikke sitter igjen med følelsen av at jeg har lært noe av deg. Virkelig lært noe. Måten du takler situasjoner, kjemper deg gjennom en tøff treningsøkt fordi du ser målet på andre siden, måten du løser et regnestykke eller byr deg frem for vennene dine, lite selvhøytidelig for å få de til å le.

Gratulerer med dagen lille Maya min. Jeg vet du leser dette i dag, jeg elsker deg - lille rampete vimsete herlige barnet mitt. Tenk, halvveis til 16 - wuuuææh!! 

Da Jenny ble 6 år noen uker tilbake så la jeg ved fødselshistorien. Den har jeg ikke funnet da jeg fødte Maya, 8 år tilbake. Jeg har jo byttet blogg noen ganger siden da.. Kort fortalt var den vanvittig vond og langvarig. Det varte i 48 timer. Grusomme timer. Endte med hastekeisersnitt fordi bebisen ikke hadde god nok hjerterytme, rett før første pressrie. Denne fødselen ga meg fødselsangst, MEN alt gikk bra til slutt. Frisk baby, frisk mamma og lykkelige foreldre. Vi var 20 år. Utenfor fødestuen ventet mamma, lillesøster og 9 venner. Jeg husker jordmoren kommenterte de frekke folkene som drar meg seg så mange mennesker når de skal føde. VELL - det var oss det! Et stort øyeblikk i livet mitt, som jeg aldri kommer til å glemme. 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Februar er like rundt hjørnet

Hei på dere!

Det ble endring i planene i dag.. OC ligger rett ut med høy feber, stakars. Ikke overraskende, vi begynner å nærme oss februar og han har faktisk vært innlagt hver februar siden han ble født. Hørtes ut som han er 100 år, men de siste 2 årene da ;-) Nei! Faktisk de siste 3, for februar i 2013 var vi også innlagt på sykehuset, da var han i magen og vi var innlagt pga hyperemesis.. Se bare her: februar 2014 og februar 2015

Vi håper vi slipper unna det værste i år! 

Siden OC er syk så flyttet vi dagens selskap til pappa, som bor 50 meter bort i gata. Han hadde bursdag på fredag, så vi slo to fluer i en smekk! Lykke og OC ble hjemme i sofaen, mens vi jentene dro i bursdag. Fin løsning, jeg kjente jeg trengte litt luft siden han lille helst vil ligge på mammas fang hele tiden. 

Maya fikk mye fint, mest klær og det er det hun har ønsket seg! Hun har også fått en suuperfin skinnjakke fra Lindex. Jeg skal lage et lite bursdagsinnlegg med de fine plaggene!

Over til noe annet. Har dere sett at det blir lysere ute nå? Solen står opp litt tidligere, og det er så deilig. Det er fortsatt vinter på sitt beste, men vi kan kimte våren, bare litt. En god følelse hvis man tar seg tid til å kjenne etter.. 

I morgen blir Maya 8 år! Jeg legger ut bursdagsinnlegg til min førstefødte i morgen tidlig. Blir alltid litt sentimental når jeg skriver disse innleggene ♥︎

God lørdagskveld til dere ♥︎ Ses i morgen. Og ønsk oss lykke til i natt....

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Jeg har unnet meg noe fint

God morgen! 

Har dere en god start på helgen?

Jeg må starte med.. Jeg er så fornøyd! Jeg satte en plan for bloggen i desember, nå er januar snart over og jeg har klart å gjennomføre planen min! Det føles så utrolig bra! I tillegg har jeg fått så mange gode tilbakemeldinger. Nå kan jeg med stolthet si at dette er jobben min. For det er jo faktisk det! Ikke i så stor grad, men i en passe grad, sånn at jeg føler meg bedre enn på lenge. 
Så takk for at dere leser. Jeg mener det. Virkelig. 

I den anlending kjøpte jeg noe bare til meg selv forleden. Noe jeg har ønsket meg lenge.. Nytt halskjede! 
Jeg har sett på platene med bokstav lenge. Jeg ønsket meg faktisk til jul - spesifikt ønske til jul av min kjære, men jeg fikk hjelm (!) Kanskje på sin plass etter dette innlegget. Karma much! Haha!

Uansett. Smykke under juletreet ble ikke noe av, og nå har jeg tatt saken i egne hender. Etter bursdagskalas forrige helg ble jeg så inspirert av en venninne som hadde akkurat sånn jeg ville ha. Passe stort og gullbelagt. Hun hadde kjøpt anhenget her i Drøbak (merket er syster P) og brukt et gullkjede hun hadde liggende. Brått ble det ikke så dyrt!

Anheng 299,- og mitt eget smykke gjorde det litt mer eksusivt. Jeg fikk også et tips, bruk sølvpuss hvis anhenget blir slitt/stygt etterhvert. Det er jo bare gullbelagt og kan lett bli misfarget etter mye bruk. Tips til meg selv for at glansen skal vare lenger: Ikke dusj eller tren med smykket!

På tide å kaste seg i dusjen, starte med rydding og baking.. I ettermiddag blir det familieselskap for Maya :-) 

God lørdag!

Forhandler for Norlie

Reklame

Husker dere de nydelige og stilrene klærne fra Norlie, som jeg har vist dere flere ganger på bloggen. I fjor hadde jeg et samarbeide med Norlie. Jeg fikk velge meg ut antrekk til barna - I know, jeg er kjempe heldig! 
Nå søker Norlie konsulenter her i Norge. Kanskje noe dere kan tenke dere? 


Ps. I nettbutikken til Norlie er det salg med opptil 60% rabatt! 

God ettermiddag alle sammen, jeg ligger med en liten tass på fanget. Febersyk og pjusk.. Spørs om middagsavtalen i kveld må avlyses gitt. 
Vi ses senere ♥︎

Fredagstipset - uke 3

God morgen!

Fredagstipset denne uken blir VERDENS LETTESTE SJOKOLADEKAKE, PERFEKT TIL BARNEBURSDAGER - FORDI DEN ER LAGET MED OBOY - Sier seg selv at barna ELSKER denne kaken. 

Du trenger: 

1 liter kulturmelk
2 ss natron
6 dl sukker
8 ss oboy pulver
1 liter hvetemel

1. Putt alt det tørre i bollen. Samme hvilken rekkefølge, dette skal være enklest mulig - og det blir bra!

2. Rør alt sammen til røren er glatt og fin. Med håndmixer eller kjøkkenmaskinen. Denne røren passer til en langpanne, ELLER to runde former som jeg har brukt fordi jeg skulle lage et 8 tall for anledningen. Stekes i ca 35-40 min (avhengi av ovnen) midt i ovnen, på 200grader.

8-talls kaken: Bruk røren til to runde kaker. Det holder i massevis. Avkjølkaken før du begynner utskjæringen av 8-tallet. Skjær ut en sirker midt i kaken. Jeg brukte bare et glass. Litt større sirkel nederst enn den øverste.

Denne har jeg lånt fra pinterest for å vise dere.. Genial! Jeg vet om en som ønsker seg 29 til sommeren ;-)

Når begge sirklene er kuttet og innmaten er tatt ut så kuttet jeg litt på toppen av den nederste kaken, og i bunn av den øverste, så de passer perfekt sammen og får et mer 8-talls preg.. Se bildet ovenfor.. 

Så gjenstar bare glasuren (så utrolig god, og søt - passer perfekt til barnebursdag) :

200g smeltet smør

1 liten kopp sterk kaffe
2 ts vaniljesukker
1 pakke melis
6 ss oboypulver 

Røres til en fin og luftig glasur! 

Happy birthday lys fra Nille, strøssel fra Kiwi! I tillegg klinte jeg til med stjerneskudd på sidene, DET var stemning det!

Som en siste finish puttet jeg godteri i hullene. En godis til hvert av barna da de fikk kakestykke!

En enklere kake tror jeg neppe man finner! Jeg kan ikke understreke nok hvor fersk jeg er i gamet, og hvis jeg klarer denne.. Klarer alle den! 


Nå skal jeg ned å sjekke status med lillebror. Han våknet i natt og virket varm.. Krysser fingrene for at det kun fra varmen fra dyndunen og ikke feber, men jeg har mine tvil. 

Ha en kjempe fin daaag! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Sånn foregår det på kjøkkenet. På ekte!

Okay, Maya. Kan du ta noen bilder mens jeg baker? 

Er du klar..? Jeg bare måler litt her liksom. Litt sukker. Mens jeg lager verdens letteste sjokoladekake....

Neinei, veeent... Ikke nåå...

Nei! Neii vent... Du har vell ikke soomet ut?

Sånn! 1 - 2 - 3 TRYKK!! Du fikk ikke med rotet på siden vell?

Fader, hvor mange spiseskjeer var det egentlig? Maya, kan du sjekke oppskriften? Nå datt jeg ut her..

Denne kaken er sååå utrolig lett assa.. Så lett at jeg bare må le og smile heeelt naturlig til kamera. Jeg liksom bare - fy søren ass! Mens jeg ler høyt for meg selv... Dette er ikke rart i det hele tatt! 

Resultatet av denne super enkle sjokoladekaken og oppskrift kommer på bloggen i morgen tidlig! Forhåpentligvis litt mindre kleint enn mitt forsøk på å se naturlig ut mens jeg tar bilder av meg selv.. Hadde liksom håpet på litt Camilla Pihl feeling over det, men den gang ei.. Haha! 


Kveldens fest har vært så bra! Maya er kjempe fornøyd! Det ble ikke noe særlig bilder til bloggen, det var det IKKE tid til - hehe. Mer om bursdagen i morgen, nå trenger vi å lande litt ;-)

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

24 timer med lykkemutters // Uke 3

05.45 Vekkerklokken ringer. No way, har ikke sjans. Utsetter en halvtime.

06.00 Nope.. Utsetter enda litt til. 

06.20 Der ja.. Kravler meg ut av sengen og inn i morgenkåpen. Bloggen kaller!

06.30 Dagens innlegg ute!

06.37 Sjekket facebook, snap og instagram. Tenner peisen. Manner meg opp til å vekke barna på en fin måte. Vil egentlgi rive av de dynene og skrike "STÅÅÅ OPP". Kjenner jeg er grumpy. Og sulten. Og det er fastedag. Dårlig start i grunn...

06.46 Når jeg ser de små søte som sover så godt så forsvinner trangen til å bråvekke de. Koser på alle 3 og synger "god morgen alle sammen". OC ber meg være stille.. Sier det fortsatt er natta. Great. 

06.52 Finner frem klær til OC, og roper til jentene at det er ull, ull og ull. Jenny spør hvorfor hun fortsatt har normale klær i skuffen, det er jo ikke vits når hun alltid må bruke ull uansett. 

07.03 Alle tre ved frokostbordet. Jeg lager kaffe. Christian står opp og setter på gladmusikk! Det satte fart på humøret!

07.19 Matpakketid!

07.32 Fikser håret til jentene mens de fortsatt spiser. Glad for den store dosen med balsam jeg puttet i Jennys hår sist dusj, det er ikke så mange floker. Hun får to tutter på hver sin side. Maya vil ha hestehale. 

07.47 Jeg kler på meg, hopper i skibuksa (den er så god) og den store grå skappelgenseren, som jeg elsker. 

07.59 Finner frem det lille astmaapparatet som OC skal ha med i barnehagen + ekstra medisin. Det er på tide å trappe opp medisineringen.

08.06 Lykke kler på OC, Jenny og Maya kler på seg selv. Jeg sjekker bloggen. 

08.14 Aker til barnehagen. Jeg bærer sekkene mens jentene drar OC. 

08.22 Sier hadet til Mayskornet.

08.23 Jenny løper inn på sin avdeling alene, hun orker ikke vente mens jeg leverer OC først fordi han skal få medisin.

08.25 Setter oss godt til rette på en lekematte på avdelingen til OC, for å gi dagens første runde med astmamedisin. Vi tar det i barnehagen i dag for å vise de som jobber der. Han har aldri hatt med det lille apparatet før. 

08.42 Medisin på plass, matboks i kjøleskapet og muss og kos fått. Jeg går over til Jenny sin avdeling og får kos av henne gjennom vinduet.

08.53 Rekker akkurat å møte Lykke i døren, han er på vei til jobb. 

09.02 Lager meg en kaffe. Åpner mac og sjekker status på nyheter, side2, mail.

09.12 Lillebror Mathias ringer.

09.14 Carine ringer. Vår daglige morgenprat på 45 minutter. Prater om alt mellom himmel og jord, som vanlig. 

10.10 Snapper meg selv / filmer mens jeg sminker meg. Filmer litt produkter som jeg bruker. 

10.16 Pusser tennene og husker deodorant. Snapper det også. 

10.33 Kjører ned til Drøbak sentrum, fineste byen!

10.38 Trekker parkeringslapp. 

10.42 Går innom første butikken, der finner jeg det nye bokstavsmykket mitt fra Syster P. 

10.57 Setter kursen mot en av favoritt butikkene "MIN". Så masse fint jeg har lyst på... 

11.08 Innom en annen butikk for å se om de har favorittbuksen fra "Line of oslo" men den var ikke å se.. 

11.12 Malin ringer. Skravler i fem minutter mens jeg går mot bilen.

11.18 Kjører mot Drøbak city, det lokale kjøpesenteret i Drøbak. Ringer Stine og spør om vi skal ta en kaffe, men hun var opptatt.

11.21 Titter innom barnebutikken Junior som jeg er så glad i. Ser etter bursdagsgave til Maya. Jeg vet hun ønsker seg klær herfra.

11.33 Handler alt vi trenger på kiwi til morgendagens barnebursdag. 

11.42 Ringer Christian, planlegger hva vi skal handle. Prøve å handle mest mulig økonomisk. Det merkes at det er 2 bursdager i januar..

11.54 Kjører hjem.

11.59 Parkerer utenfor, men har lyst til å dra til Lykkelig på haver. Det er en pute jeg ikke får ut av hodet. En pute jeg har fortjent, syntes jeg selv. 

12.03 Bruker tre minutter til å bestemme meg. Frøken ubesluttsom. Kommer frem til at jeg fortjener den puten.... 

12.06 Ringer en ny venninne, mammaen til en av Mayas venner. Spør om hun vil være med på impulstur, men hun kan ikke. 

12.16 Puten er innen rekkevidde! Den er her enda, og like fin som jeg husket. Den må bli min. 

12.32 Puten kjøpt. Yes!

12.36 Sender en snap til Christine. Vet hun blir glad når hun ser hvilken pute jeg har kjøpt. Elsk altså!

12.47 Hjemme igjen. Rydder ut av handleposene. 

13.09 Lager lunsj. 3 ss cottage cheese, 2 kyllingfilet pålegg, 1 egg og en halv avokado. I underkant av 200 kalorier. Nevnte jeg at jeg fastet i dag?

13.15 Spiser, og sjekker blogg. Forbereder ettermiddagsinnlegget. Føler jeg har fått en god rutine på bloggingen, og det føles så bra!

13.33 Maya kommer hjem fra skolen. Holder på å le seg i hjel, og viser meg et nytt triks så det ser ut som hun er en liten gammel mann bakfra. Hun sier jeg kommer til å begynne å le skikkelig, og det gjorde jeg.. 

13.43 Jeg begynner med kakebaking. Sjokoladekake til morgendagens bursdag. 

14.16 Det kommer noen inn døren, jeg aner ikke hvem - går ut i gangen og ser at det er Malin som kommer på besøk. 

14.19 Vi skravler mens jeg lager kake, og rydder litt. Hun drikker vann, eller var det te? 

15.12 Lager mat til Maya før trening, gårsdagens middag som var kjøttkaker med poteter. Hun spiser nesten alt før hun går for å skifte.

15.22 Jeg skjønner at det blir kræsj med kjøring til turn (dagens trening var i en annen hall litt lengre unna) og henting av barna i bhg. Ringer tante Dinne og onkel Baas å hører om en av de kan hente. Onkel B kan. Hurra!

15.42 Maser på Maya om å forte seg, mens jeg sjekker om kake nummer 2 er ferdig stekt i ovnen. 

15.56 Skriver ferdig ettermiddagens innlegg om salat med oppskrift og setter den til publisering i seks tiden, da har de fleste kommet hjem fra jobb og kanskje vil lese på bloggen min. 

16.10 Kjører for å hente en turnvenninne som skal sitte på til trening. Dagens økt er kun på 2 timer, men det er styrke hele tiden. Høres voldsomt ut, men disse jentene takler det uten å blunke - stort sett ;-)

16.37 Hjemme igjen. onkel Baas, Jenny og OC har kommet hjem fra barnehagen. Baas drar straks jeg kommer inn døren, han skal hjem å lage middag. 

16.45 Skjærer ut kakene. Den ene var visst ikke ferdig likevell. På med ovnen og inn igjen. 

16.52 Skjærer opp kylling til middag. I dag blir det kyllinggryte! 

17.03 Setter på musikk. Tøyser med OC mens jeg ligger på kjøkkengulvet. Sliten. Vondt i benet. Nå begynner smertene å komme etter dagens bevegelser, straks jeg roer meg litt. 

17.09 Maten og kaken er ferdig. Tar ut kaken og lar den kjøle seg. Maten settes på 1, og skal vente på Lykke. Det er koselig å spise alle sammen, selv om det blir litt sent noen ganger. 

17.18 Skjærer ut det jeg skal av kaken. Det skal bli et 8 tall. 

17.29 Lager glasur. Seriøst verdens beste. Det kommer oppskrift på alt på bloggen, fredag morgen. 

17.39 Pynter kaken. Får melding av Lykke, han er hjemme halv syv. Akkurat da Maya slutter. 

17.47 Setter kaken på verandaen, der kan den stå til i morgen. Forhåpentligvis i fred.. 

17.52 Legger meg på sofaen, barna ser visst på FROST. 

18.27 Lykke ringer, han er like rundt hjørnet og jeg gjør meg klar for henting (han kunne ikke hente fordi bilen han kjørte hadde ikke barneseter)

18.30 Setter meg i bilen, klar til å kjøre straks jeg ser han komme.

18.35 På plass utenfor hallen. Jentene har ikke kommet enda. Ikke overraskende, de er litt treige til tider. 

18.37 Fornøyde jenter på plass, og vi kjører den ene turnvenninnen hjem.

18.44 Setter oss til bords og spiser middag straks vi kommer inn. 

18.46 OC spiser faktisk middagen, hurra! Han er utrolig dårlig på mat om dagen.. 

18.59 En sjokoladebit til alle til dessert (ikke meg vel og merke, jeg "orket ikke". Særlig - som om det noen gang skjer..)

19.04 Lykke setter på "I would die 4 you" med prince, og alle 4 danser dansen som er til den sangen! Jeg skrattler, NÅR lærte han barna denne dansen? Det var visst i går, mens jeg var hos Hanne.

19.10 Vi danser til 2 sanger til. Alle tar helt av!

19.18 Time for bed! Jenny og OC løper opp på badet. Maya blir igjen med Lykke, han skal vise henne en smart app som finner ut hva sanger heter som hun ikke kjenner til fra før. Hun har blitt så musikkfrelst den jenta. Lik pappaen sin.. 

19.33 Synger for OC. 

19.35 Synger for Jenny.

19.37 Synger for Mays.

19.45 Setter meg i sofaen, tenner stearinlys. For Lykke til å ta litt stemningsbilder av meg mens jeg blogger.. Haha, så teit.

19.49 Begynner på 24 timers innlegget.. Best å starte nå så det ikke blir så mye i morgen tidlig.

20.18 Lykke sitter ved siden av meg med noe jobbgreier. Jeg skriver fortsatt på innlegget. 

20.26 Han går ut for å fikse noe på bilen. Vi skal bytte bil, ikke noe man legger merke til fordi det er til en helt lik, men han må bytte over seter og skistativ. 

20.38 Kommet så langt som klokken er, og lukker macen. Tar resten i morgen tidlig.. 

20.40 Går ut for å sjekke hvor mye han har igjen. Tar en dusj, en varm dusj for å roe kroppen litt. Føles som nervene er i spenn, kald og vond.

20.58 Det hjalp med en varm dusj. Tar på nattkrem, føler meg ren og varm i kroppen. Tar en smertestillende så jeg sovner lettere senere. 

21.17 Legger meg i sofaen under pleddet. Lykke kommer inn og vi ser på en film. Ligger i armkroken hans. Fine kjæresten min.

22.56 Tid for tannpuss. Titter innom barna. Alle sover godt. OC hoster da, håper det ikke tar seg opp utover natten. 

23.06 Sjekker vaskerommet. Crap, glemte å henge opp vasken fra i dag tidlig.. 

23.12 Vask hengt opp. Legger meg under dynen og sovner så fort at jeg knapt rakk å lukke øynene.


Puuh! Kom dere gjennom alt sammen? 

Om to timer så sitter jeg på stamina, sammen med verdens flinkeste PT for å få nytt program. Wuæh! Kjenner jeg gruer meg.. Jeg hater å føle at jeg skuffer, og siden jeg er såå lite trent så tror jeg at han blir skuffet. Han blir nok ikke det, han er jo tross alt vant til det meste - men likevell. Dere skjønner nok hva jeg mener. 

Det eneste jeg kan gjøre nå er å ha fokuset fremover. Ikke tenke på hva jeg burde, eller angre på alle timene med trening de siste månedene som jeg droppet. 

Håper deres torsdag blir BRA!  Forresten! Ønsk oss lykke til i ettermiddag, da blir det høy partyfaktor - Maya skal feires! Det kommer 30 8-9 åringer (vi skal ikke ha det hjemme) Skrekkblandet fryd! Bursdagsbarnet selv svever på en sky og gleder seg ekstremt til i kveld ;-) 

PS. 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Chorizo salat a la Hanne

God ettermiddag!

Som lovet så stikker jeg innom med gårsdagens middag hos Hanne. Jeg tok et dårlig bilde, og la det ut på snap. Det jeg ikke tenkte på var at det var flere av dere som ønsket oppskrift! Urutt, jeg burde jo hatt med kamera som den bloggeren jeg er. Salaten var nydelig, og veldig enkel å lage. Anbefales! 

Kutt opp chorizopølsen i småbiter, og stek i stekepanne. Kok tortellini. Lag salaten med ruccolia, tomat og rødløk. Bland inn creme fraiche i salaten, sammen med chorizo og tortellini. Vi hadde fersk mozzarella ved siden. SUPER godt! Kanskje noe å lage kveldsmat?

Neste gang lover jeg å ta med kamera! Flaut dårlig bilder, men det var oppskriften som var viktig :-)

Soloppgang


Gårsdagens soloppgang, dere.. Så vakkert. 

God morgen forresten! Håper dere har sovet godt. Det har jeg, på tross av at det ble natt nummer to uten overmadrass. Som flere av dere kanskje fikk med dere på snap i går.. Så glemte jeg overmadrassen ute i 27 timer.. I -15. TROR dere den var stiv eller? Husmor of the year - thats me! 

I går kveld var jeg hos er av mine aller nærmeste. Vi har vært gjennom så mye. Tull, tøys, latter og alvor. Helt tilbake til ungomstiden. Det er noen som bare blir sittende. Hun her er en av dem. Hun sitter som lim, uansett. Det er så trygt og godt. 

Hanne lagde noe skikkelig godt til meg som jeg la ut på snapchat (det også, jeg snapper visst mye om dagen) og det kommer på bloggen i ettermiddag. 

Nå starter dagen dere! I dag skal det handles inn til bursdagsfest. I morgen skal Maya feire sine 8 år, og har invitert 30 stykker (vi skal ikke være hjemme...!) Hold på hatten, sier jeg bare!  

Vi ses i ettermiddag ♥︎

Jeg er skyldig..

Skyldig i å kjefte på barna mine.. 

Jeg kan gå ut av min egen kropp, høre meg selv kjefte.. Jeg kjefter og sier ting jeg VET ikke har noen hensikt. Bare fordi jeg blir så irritert og forbanna. 

Jeg kan til og med kjefte fordi barna mine kjefter på hverandre. Det får de til å slutte der å dra, men løser det problemet? Hver gang det skjer så kjenner jeg en liten klump i magen. Jeg vet det ikke er greit.. De slutter å diskutere for å slippe å høre meg.. 

Det værste er hvis Christian og jeg diskuterer og de oppfatter det som krangling, sier de gjerne - dere må ikke krangle da.. Og hva svarer jeg da? Vi krangler ikke, vi diskuterer.. 

Når barna diskuterer, og jeg er sliten i hodet så er det plutselig ikke greit. Siden jeg har "makten" fordi jeg er voksen og deres mamma så utnytter jeg det. Det blir stille, men på helt feil grunnlag. 

Etter å ha lest denne artikkelen så satt det en støkk i meg. "Dette er den vanligste feilen foreldre gjør med kranglete barn"

I gode perioder så er jeg flink. Pedagogisk. Ser an situasjonen for når de finne ut av ting selv, og når jeg skal bryte inn. Men da på en god måte. Ikke ved hjelp av høy røst og kjeft. 

I slitsomme perioder så glipper det.. Enten etter en lang ferie, sykdom eller når jeg er plaget av egne smerter. Da kan det gå ut over barna. 

Noen ganger bare klikker det... 

Jeg husker da jeg vokste opp så kalte vi det "desping". At mamma despa liksom. Da bikka det helt. Søsteren min og jeg hadde sikkert kranglet i en time i bilen før det skjedde.. Men jeg husker at jeg tenkte at det ikke hjalp på ekte. Vi ble stille men fordi vi ikke ville at hun skulle bli så sint. Det løste ikke situasjonen, og jeg var fortsatt irritert i kroppen.

Nå sitter jeg i hennes sko, og blir stadig overrasket over å gjøre ting jeg lovet meg selv å ikke gjøre. Er ikke det typisk? Vi tar etter våre foreldre, på godt og på vondt. Det er vanskelig å bryte ut av mønstre fra vår egen oppdragelse. Men det er mulig. Ved å bevisstgjøre. Tenke gjennom og være bevisste. Ta bevisste valg over hvilke egenskaper man ønsker å vidreføre og hvilke man ikke ønsker. Da er det godt med en partner som kan gi deg en prikk på skulderen, et tegn på at nå faller du tilbake til gamle vaner. 

Det er det jeg pleier å gjøre når det kreves ekstra mye å være mamma, og jeg ikke henger helt med. 

Jeg tror ikke på alle artikkelene som stadig blir publisert. Fri oppdragelse er ikke noe for meg. Ofte føler jeg meg litt gammeldags. Men jeg tror på at ren kjefting kan bidra til å ødelegge selvfølelse og selvtillit. 

I dagens samfunn skal vi gjøre vårt beste på alle områder, og da er det lett å miste fatningen. Vi er bare mennesker. 
Men er det noe jeg skal henge meg opp i når det gjelder barna mine (det er forsåvidt mye, men denne er viktig) så er det hvordan jeg snakker til de. Jeg ønsker at de skal ha det bra med seg selv. I tillegg skal de vite hvordan de snakker til andre i vanskelige situasjoner. 

Jeg er ingen perfekt foreldre, men jeg jobber selvfølgelig med å bli den beste utgaven jeg kan være. Derfor blir det en note to self: 

Å klikke en gang i blant er menneskelig.
MEN, når jeg kjenner irritasjonen bygge seg opp og jeg får lyst til å både kjefte og skrike uhemmet - gå inn på badet, tell til 20 og ta det deretter. Virker ikke det, tell til 40. Virker ikke det... Gå på soverommet, lukk døren og skrik i puta. DET hjelper.

Jeg vil legge til på slutten at å snakke direkte/strengt og tydelig til barna er viktig. Men det er en forskjell på utkjefting ved hver situasjon.

Hadde vi likt å bli snakket til på samme måte? 
Det hadde ikke jeg. Jeg hadde følt meg liten.

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ Oc blogger // varme tottiser

Reklame

Hei alle sammen! 

Nå er det lenge siden mamma lar latt meg skrive noe til dere. Ja, faktisk var siste innlegg dette. Håper dere har hatt en fin start på det nye året? Det har jeg! Jeg har ikke vært noe syk siden før jul, og det er jeg veldig glad for. Mamma også. Hun snakker om det hele tiden.. Til pappa, mommo, vennene sine og hvertfall de som jobber i barnehagen min. Hun sier også at hun tror det er like før jeg blir syk, hele tiden. Jeg har lest som sånne "hysteriske mødre" og hun er på kanten til å bli en sånn. 

De i barnehagen sier det ikke er så rart da. Jeg har jo tross alt vært mye syk. 

For at jeg skal holde meg frisk så lenge som mulig så må jeg ha på meg mye klær. Jeg kan ikke være ute å leke, da begynner jeg å hoste. Jeg må ligge på lammeskinn i sengen, bruke ullpysjen min nesten hele tiden (hun tvinger meg til å bruke den hele dagen i helgene, fordi den er så varm visstnok). Jeg må bruke ull så mye huden min klarer. Noen ganger kan huden bli litt sår av all ullen, men det har også gått mye bedre denne vinteren.

I tillegg til det må jeg alltid være varm på tottene. Enten det er i barnehagen eller hjemme. Jeg har fått to forskjellige tøfler som jeg bytter på å bruke. Det ene paret er Lynet Mc Queens crocs. Mamma sier de er fine, men jeg ser på henne at hun ikke mener det så veldig. Hvis jeg er skikkelig bestemt så lar hun meg bruke de med tjukke ullsokker. Da blir det litt klumpete men det bryr jeg meg ikke om. 

Det andre parret er løpetøflene mine. Mamma sier at jeg løper ekstra fort med de, og det merker jeg selv. Jeg tror ikke de i barnehagen er så glad for at mamma fortalte meg det, for nå løper jeg hele tiden når jeg har de på. De er grå, og av ull - sier mamma. De heter visst Kavat og er fra Sverige. Mamma elsker kavat. Hun pleier å fortelle til andre at hun er sånn ambasadør, eller noe. Jeg vet ikke hva det betyr men vi har masse sko fra kavat. Både vintersko og tøfler. Maya og Jenny liker også de skoene, og bruker de hele tiden. Vi er aldri syke fordi vi er varme på bena, sier Jenny. Vinterskoene vi bruker er disse.

Se så fine de er! De andre tøflene kan jeg vise en annen gang, mamma rakk visst ikke ta bilde av de også..

I dag skal jeg til astmalegen, det gleder jeg meg til. Kanskje Miriam som jobber der skal synge for meg mens jeg tar pustetesten. Og den snille doktoren som alltid tøyser. 

Nå skal jeg spise litt frokost sammen med Maya og Jenny. Vi skal spise havegrøt.. Det er godt fordi mamma alltid tar oppi mye syltetøy så vi skal spise opp alt sammen. Hun tror sikkert at vi ikke hadde spist opp, hvis vi ikke hadde fått masse. Jeg tror jeg er litt mer lur enn mamma noen ganger. Hun kaller meg prins OC, og kronprinsen av Ullerudkroken når jeg lurer henne sånn.. Litt usikker på om det er fordi jeg er en prins, eller hun vil at jeg skal være det. 

Maten er klar så nå må jeg gå.. Jeg håper det ikke blir så lenge til neste gang! Hadetpåbadet!

Utnyttelse av sprengkulden

Hei! 

I dag har jeg tatt grep på hjemmefronten! Jeg hadde store planer om både soving og trening, men det endte med vasking. Ikke den store husvasken altså, men sånne kjedelige ting som å lufte stueteppet, sofaputer og dyner. Jeg var i gang med støvsuging av helgens potetgull - nesten en hel pose, det er jo utrolig at de barna i det hele tatt har fått noe i munn, fra sofaen da Besse (min mormor) kom på spontanbesøk. Hun ga meg motivasjon til å ta en skikkelig tak, og vips var hele stuen på terrassen i -15. Det var digg! 

Dere vet sikkert dette.. Men jeg kan jo minne dere på det. I disse dager med denne sprengkulden er det veldig lurt å benytte seg av minusgradene og henge ut dyner, madrass/overmadrass og annet som midden liker å kose seg i. For at midden skal dø er det over 60 grader eller under -15 som gjelder. Skal det ligge ute må det ligge i hvertfall 8 timer, i følge norges astma og allergiforbund.

Om et par timer skal jeg ta inn overmadrassen og dynene, tipper de er rimelig stive, men utrolig godt å få det gjort. 

Noe godt denne kulden kan brukes til.. 

Nå venter OC og jeg på Lykke som snart kommer hjem fra jobb. Han har vært innom butikken og tatt ukeshandelen, og godt er det! Nå er både kjøleskap og fryser helt skrapet for mat.. Vi er stort sett flinke til å handle en gang i uken, men før jul skjærte ukeshandelen seg i flere uker. Nå er vi tilbake til de gode rutinene og det tror jeg lommeboken setter pris på. 

Ha en god ettermiddag ❤︎ Klem til dere

Uke 2

Goood morgen!
Jeg starter som vanlig uken med et sammendrag av uken som gikk:

Ukens høydepunkt: Det må faktisk være resultatene fra 5:2 dietten. Jeg har gått ned som planlagt denne uken, og nærmer meg den vekten jeg lovet meg selv å aldri gå over igjen, for da føler jeg meg ikke vell. 

Ukens innkjøp: Bursdagsgave til bursdagsbarnet. Saltlykter fra Lykkelig på haver, de er såå fine!

Birthday girl

Ukens gode gjerning: Hente Lykke på flyplassen. Man kan lett tenke at det gidder man ikke.. Plassere bort 3 barn for å hente han 1 time unna, når han kunne tatt flybussen, MEN jeg syntes det er så viktig å være gode med hverandre. Jeg VET hvor deilig det er å bli hentet, og føle seg savnet. Jeg ønsker å gi han den følelsen, de kommer ikke av seg selv. Det er så viktig å være god og snill i et forhold, spesielt i vår situasjon der det er mye barn, sykdom, jobb og annet hverdagstress. Det er slitsomt for meg å kjøre, men det jeg får tilbake er så mye bedre og viktigere. 

Ukens me-time aktivitet: Både fredag og lørdag kveld var jeg sammen med venninner. Det var me-time aktivitet i massevis. 


Ukens trening gjennomført: Jeg trente to ganger. Det var det jeg hadde kapasitet til denne uken, og jeg er fornøyd med det. MEN, denne uken skal bli bedre!


Ukens kommentar:
"Haha, du er kul! Kanskje du rett og slett er for kul for Vixen...
Og du, den bollesveisen der kledde deg ikke så godt :-p men ellers er du sykt fin på håret om dagen!" 

Ukens flause: Når de som kjenner meg aller best imiterer meg på snapchatfilmene mine... Herregud jeg døøør. Når det er sagt så fikk jeg tilbakemeldinger på at jeg er mer meg selv på snapchat nå. Og det gledes! Jeg vil jo vise dere den ekte meg...
 
Ukens utfordring: Møte opp hos fastlegen å fortelle hvordan jeg har det.. Hvordan jeg egentlig har det.

Roen senker seg

Alle er på plass igjen, det føles på hele kroppen. Enten det er OC som er på overnatting, jentene eller Christian. Det føles liksom som den ene armen min er borte.. Ikke noe som preger meg stort, men en sånn underliggende, konstant følelse. Straks alle er hjemme så roer jeg meg og sover mye bedre.

Nå er alle tre barna striglet (dusjet, klipt negler, kredd ut floker osv osv) og vi er klare for en ny uke!

Her på bloggen starter den med et sammendrag fra uken som gikk. Titt innom i morgen tidlig hvis du vil se :-)

God kveld til dere, og tusen takk for at dere leser!

Snapchat lately

Hei dere! 
Nok en sen morgen på meg. Nå kjenner jeg virkelig på at barna begynner å bli større. Selv om jeg er babysyk om dagen så er det litt deilig å komme over i en nye fase også. Jeg har jo tross alt vært i småbarnsfasen i 8 år snart. Tenk på det! 8 år! 

Gårsdagens bursdag var veldig hyggelig. Jeg har hatt en så sosial helg, nå har jeg fått rikelig med påfyll og det merkes. Godt med venninnetid. 

Vi tar det med ro inne i dag. Solen skinner og det er så nydelig ute, men det blir for kaldt for min lille astmasmurf. Litt kjedelig, men det snur forhåpentligvis snart..

I ettermiddag skal jeg hente min kjære på flyplassen! Det blir fint, 4 dager borte er perfekt, da rekker jeg akkurat å savne han litt ;-) Er det kun en liten helg så har jeg knapt ryddet ut av oppvaskmaskinen før vi møtes igjen. Hehe. Jeg er for litt avtand, da kjenner man på kjærleiken!

Håper dere har en fin søndag ❤︎ 

Dagens lykkemamma, all black

Straks på vei ut døren. Bare et strøk med neglelakk først.. Mørk blå med glitter for anledningen. Føles godt med litt glitter i mørkeste januar. 


Ville bare ønske dere en fin lørdagskveld, enten det er i sofaen eller ute på vift ❤︎

Jeg titter nok innom snapchat i kveld ;-)  Hvis vi ikke ses der, så ses vi i morgen!
Hej så lenge! 

Tusen ganger bedre

Det ble ikke de store bloggprisene på meg i går, men det gjør ingen ting. Det jeg fikk var tusen ganger bedre:
 
- Babykos, kun 7 uker gammel (babysyyyk) 

- Verdens diggeste nacho med tilbehør. SÅ sykt digg!

- Omsorgsfulle, genuine, hinsides morsomme venninner.

- Rødvin.

- Latterkramper så tårene spruter.

- Sengen kun en trapp opp. 


Det er ingenting som kan slå det!


Det ble ikke noe tidlig morgeninnlegg i dag gitt! Det er fordi undertegnede sov leenge! På slumring vel og merke, men alikevell. Mens de tre skjønne barna mine gikk for lut og kaldt vann foran TV. Dårlig samvittighet spør du? Eh, nei. Det overlever de.. Jeg står opp før fuglene hver eneste dag ellers. Fyrer i peisen så det ikke skal være så kaldt å stå opp, lager frokost og matpakker. I dag var det min tur! Dessuten syntes de det er stas å ordne selv. Jeg jubler enn så lenge for plutselig skjønner de greia. Nå tror de jeg sover lenge så de skal få lov til å være alene, og ikke fordi det gagner meg ;-) 

Men nå, nå er jeg klar for dagen! Må bare få i meg litt frokost! Ha en fin lørdag. Jeg stikker nok innom før jeg skal i bursdag i kveld. 

PS. Jeg regner med at dere skjønner ironien bak de forrige innleggene, men må bare skrive det i tilfelle. Jeg er jo ikke i den ligaen. Enda. Men det vil jeg absolutt jobbe mot! 

Jeg lager min egen vixen jeg!

Det ordna seg! Jeg har ordna min egen blogg awards jeg. Og vet dere hva? Av de 6 som kommer er jeg den eneste som blogger. Gjett hvem som stikker av med prisene da...? Årets gullpenn, årets mammablogg og for ikke å snakke om ÅRETS BLOGGER. Wohoo! Det er bare å gratulere! 

Ha en fin kveld da dere! Og takk for alle hender i været ♥︎

Lykkemutters får ikke være med på leken

Vixen blog awards 2015 går av stabelen i kveld. I den anledning har jeg litt på hjertet:

Hallooo der nede i postkassen min, er du sikker på at det ikke ligger en invitasjon der? Det øyeblikket det gikk opp for meg at jeg ikke er invitert.

Og jeg som hadde farget håret og fikset luggen for anledningen.Det kan ikke ha noe med denne stilen å gjøre?


 
Rekk opp hånda de som satser på Lykkemutters + Vixen 2017!

Fredagstipset - uke 2

God morgen! Her er det ett stykk t r ø t t  jente som titter innom med dagens tips. Jeg klarte ikke legge meg til normal tid i går, jeg måååtte bare ser ferdig de siste episodene av "making a murderer". I dag angrer jeg litt, jeg burde bare sett en.. Men men, gjort er gjort. Det ordner seg nok bare jeg får i meg den kaffen som venter ved siden av meg. 

Over til ukens tips! Å holde det ryddig på kjøkkenbenken er ikke noe problem, men å holde en viss orning och reda i skuffene er verre. Alt fra frokostblandinger, suppeposer, ris, pasta, krydder, hermetikkbokser - ja dere vet, alt man oppbevarer i kjøkkenskuffene... 


Jeg var innom IKEA forrige uke og fant noe som passet meg midt i blinken. Dette er ikke noe nyskapende, overhodet ikke og jeg har sett det mange ganger før, men aldri kjøpt. Inntil nå! Disse var så fine. Hardplast og gjennomsiktig lokk så barna lett kan finne frem frokostblandingen selv. Nå slipper vi esker med åpen pose, og barna som løfter eskene på snei og halvparten renner ut. 


Boksene er som sagt fra IKEA og finnes i forskjellige størrelser. Prisen er fra 29,- til 69,- Jeg bruker mine til knekkebrød, frokostblanding, mel og lignende. 

Nokså kjedelig tips, men jeg må dele det for jeg ble SÅ fornøyd. 

14.01.2016

Maya: Mamma, baker du iiiigjeeeen?
Meg: Ja, jenta mi. Er det så rart da?
Maya: Ehh, jaha!


Jeg skjønner jo Maya.. Å se kitchen aiden gå tre ganger på en uke her i hus er ikke hverdagskost! I dag hadde vi lite mat i kjøleskapet til middag, men en del ingredienser igjen til pizza. Og gjett hva jeg gjorde? Jeg lagde hjemmelaget pizza! Igjen! Kanskje hverdagskost for mange, men ikke for meg. På det området er jeg så dårlig...

Men i dag klinte jeg til, for ikke nok med det! Jeg lagde også polarbrød!! Jeg er så stolt, og begynner å lure på om det blir mer bakst i 2016? 

Polarbrødene er så gode! Jeg har laget de før, og oppskrift + flere bilder finner dere her.

Har dere fått med dere snapchat snuttene mine i dag da? Det er såå rart å snakke til seg selv, men jeg kom godt i gang i dag. Snakket om hva jeg har gjort i dag, babysyken osv. . Ikke værst, ;-)

Til dere som ikke har snapchat: 
I dag har det vært en skikkelig bra dag! Jeg har trent, dog ikke verdens hardeste økt, jeg er fortsatt veldig svak etter en treningspause på 2-3 måneder (kremt) men jeg gjennomførte hvertfall. I tillegg til det har jeg drukket kaffe med en søt mamma i klassen til Maya. Det er alltid hyggelig med nye bekjentskap! I ettermiddag har vi hatt mommo på middag. 

Nå sover alle tre barna, og jeg krysser fingrene for at de sover hele natten. Det er sjeldent et problem utentatt når OC er astmatisk, og nå er han litt i grenseland.. Utrolig typisk at han blir syk nå som jeg er alene. BANK I BORDET. 

Det er mulig jeg får besøk av en fin en i kveld, med mindre jeg sovner før hun er ferdig på jobb. Tiden vil vise! 

I morgen er det fredag og jeg starter dagen med fredagstipset! Kom innom da ❤︎

PS. TIl dere bakeglade der ute, hva baker der mest? Rundstykker, eller brød kanskje? 

14.01.2016

God morgen! 

Christian er på vei til flyplassen, som skrevet tidligere skal han på jobbtur til Wengen i helgen. Heldiggris. Siste jeg sa var "Elsker deg, Hils Aksel og gutta!" Der skulle jeg gjerne vært altså! Satser på at neste gang det blir lignende tur så kan kjærster være med! Hehe, I wish! 

Det er ikke synd på meg da.. Jeg har sørget for en sosial helg hver kveld. Jeg har ikke brukt mye tid på venninner de siste ukene, egentlig månedene. Det er typisk meg på vinteren siden alt blir mer vondt når det er kaldt, men det betyr ikke at jeg ikke savner det. Jeg har alltid vært en supersosial jente, og det er jeg jo enda, selv om det ikke virker sånn i perioder. 

Nå må jeg legge sammen macen. Kjenner jeg barna mine rett så forsvinner ikke frokosten i magen, eller ulltrøya på uten at jeg nevner det er par ganger. Time to focus! Vi ses senere ♥︎

Ha en fin dag!

13.01.2016


God kveld ❤︎ 

I dag har jeg vært hos legen min. Jeg gruet meg. Jeg gruer meg alltid til det. Å snakke om frisk - ikke frisk - bedre - ikke bedre, og om nav. Rart at det skal være så veldig vanskelig å snakke om? Kjenner behovet for å skrive om nettopp dette snart. Det er bedre å få det ut, det er jo virkeligheten og så mange av oss i lignende situasjoner... 

Etter legetimen gikk jeg rett hjem til huset mitt. Låste døren og drakk kaffe. Uten snap, mail eller noe.. Ikke tv, ingen lyd. Bare kjente på nuet. Noen ganger når jeg snakker mye om situasjonen min så havner jeg litt i grøfta etterpå. Sånn som i dag. Da må jeg isolere meg helt en liten stund, klype meg selv i armen og si at jeg har det bra. Minne meg selv på hvor rikt livet mitt er.. 
Det hjalp i dag. I løpet av en halvtime var jeg meg selv igjen! 

Resten av dagen har vært fin. Og det tror jeg morgendagen også blir. 

Håper dere har hatt en fin dag. Jeg setter så stor pris på at dere titter innom, det er så gøy at lesertallene stiger! Klem fra meg til dere ❤︎

24 timer med lykkemutters // 12.01.16

* Warning - irriterende dag - Warning *

06.00
 Vekkerklokken ringer. Hell oh no om jeg står opp nå. Så kaldt utenfor dynen, og så trøtt. Utsetter den en halvtime.

06.30 Våkner av vekkerklokken igjen. Nå vil jeg stå opp. Hatt mareritt om den store ekte (døde) edderkoppen (giftig) som jeg fikk av pappa da han kom hjem fra jobb (han har jobbet overalt i hele verden) utstoppet i en glassting, ble levende. Jeg drømte at Jenny hadde fått den på rommet sitt, begynte å pirke på glasset, og vips kom den ut. Æh! Kjenner også er jeg fortsatt er småpjusk, hoster som en kolspasient.

06.35 Vekker Maya og OC som sover på samme rom. OC har campet hos henne i natt. Han våkner fort og sier "ikke trøtt mer, nå morning" mens det andre lille droget er verre å vekke. 

06.42 Vekker Jennypenny. Hun er middels lett å vekke. Kler på OC og roper at jeg går å lager frokost. 

06.53 Frokost servert. Christian står opp. Skravler med barna rundt frokostbordet. Prøver å overbevise de om at det er han som har laget den og den sangen.. Blablabla.. Hehe. 

07.03 Trykker på publiser på dagens innlegg som jeg har skrevet litt mellom frokost og påkledning.

07.29 Jentene kler på seg, jeg lager matpakker. Og hoster. 

07.39 Legger frem utetøy til barna. 

07.49  Roper at nå må alle forberede seg til avgang. 

07.56 Christian gir oss hadet-susser og drar på trening. Han har fri i dag.

08.03 Ser plutselig at jeg er den neste som fortsatt løper rundt i morgenkåpen. Som vanlig. Går for å kle på meg.. Finner ingenting, så det blir gårsdagens treningstight, treningstopp og en vanlig genser. Ser helt nedsnødd ut.. Fett i håret er jeg også.. 

08.16 DA går vi ut døren. OC på akebrett, mens Maya og Jenny drar han. Fornøyde barn i dag, passer meg perfekt for da slipper jeg å gi så mye av meg selv, vil bare tilbake til sofaen under ullpleddet.

08.22 OC faller av med vilje. Jentene løper, han faller av og de ler seg i hjel. Han ser ut som en liten nisse..

08.28 Vi gir Maya hadetkos, og vinker henne av gårde. Jenny drar de siste få meterne til barnehagen. OC faller av igjen, men denne gangen begynner han å gråte. Fikk snø i ansiktet og slo armen sin. Lille surrebukken. 

08.32 Jen venter utenfor avdelingen til OC mens vi går inn, hun skulle hopp i snøhaugen. OC er fortsatt utafor men det hjelper da en pappa viste han bilder av politibilen sin. Plutselig var sorgene glemt! Thank u! 

08.35 OC på plass.

08.36 Løper om kapp med Jenny til avdelingen hennes, nå er det hun som ser ut som en liten nisse! 

08.56 Vel hjemme i huset igjen. Det lukter fortsatt oppkast! Jeg blir SPRØ! Det er ingen som har kastet opp, men det lukter sånn på kjøkkenet. I går vasket jeg gulvene to ganger og alle flater på kjøkkenet. Hvor kommer den lukten fra? 

09.10 Vasker gulv og benkeplate på nytt. Putter oppi en god dose salmiakk og grønnsåpe, nå MÅ den lukten bli borte.

09.30 Utslitt. Og lukten er der fortsatt. Jeg kaster inn håndkle for nå og lager meg frokost. To speilegg med koktskinke, agurk og paprika . Mangler bare avokado og cottage cheese, men orker ikke dra i butikken. Christian kommer hjem fra trening. Vi skravler om turen han skal på til helgen. Han skal til Wengen men jobben å se Aksel og gutta i bakken. Jeg er så misunnelig!

09.40 Ferdig spist og lager meg en kaffe. Legger meg i sofaen, under pleddet og setter endelig på "making a murderer". Jeg har sett en episode fra før... 

10.37 Setter på en episode til..

11.40 Og en til.. Nå har Lykke også kommer for å se litt, og han har sett det før men vil se sammen med meg. Jeg blir såå sint!

12.35 Skal se enda en, men må lage meg litt frokost. Knekkebrød med egg, så tilbake i sofakroken. Sender et par snapper, svarer på mail og sjekker status på bloggen.

12.47 Klar for en episode til. Dette blir en sånn dag, jeg har ikke sjans, må bare se mer. Trøster meg med at jeg er skikkelig forkjølet.

13.19 Lykke har vært ute en tur, kommer innom å gir meg C-vitaminer og halspastiller. Snille kjærsten min. Vi snakker om serien.. Han forteller om Fritz-saken. Jeg skjønner at dette må jeg også lese om når jeg er ferdig med denne serien.. 

13.39 Setter på en ny episode.

14.40 Maya kommer hjem sammen med en venninne. Mens jeg, jeg ser enda en til.... Lykke sitter ved siden av og jobber.

15.37 Da var det nok for i dag. Vi går sammen til barnehagen og henter barna. Jeg henter Jenny, og Lykke henter OC.

15.40 Jenny kommer løpende, hun har fått en pakke på plassen sin. Bursdagsgave fra tanten & co som kom i posten i dag. Hun åpner den, og får en FROST klokke. Stormende jubel! Vi ser på den i noen minutter, kler på og går ut for å møte de to andre.

15.53 Jen og OC kjører akebrett hjem mens Christian drar. Han leker racerbil og løper med de.. De hyler og ler så de nesten faller av hele veien hjem. Når vi kommer hjem spør Jenny hvorfor jeg ikke tar med pappa til barnehagen hver dag, hehe. 

16.06 Christian lager middag, mens jeg vurderer å dusje. Surrer litt rundt. Henger opp ulltøy som jeg har vasket da jeg sto opp i dag. I morgen skal det blir skikkelig kaldt igjen.. Utsetter dusjen. 

5 timer med serier og en god dose forkjølelse

16.23 Leter etter "Lynet" til OC, han er helt utafor, Lynet er borte igjen. Sist han var han borte i 3 måneder, og han fant han igjen på søndag.. 

16.26 Lykke finner ut hva som lukter!!! Det har falt et egg bak kjøkkenbenken! WTF!? 

16.29 Leter fortsatt. Jeg spør OC om han har lett inne i søppelbilen, der var han sist. Han løper bort til lekekroken og sjekker i søppelbilen. DER var Lynet! Hurra! 

16.49 Drar en snartur på REMA for å kjøpe melk, vi mangler det til middagen. 

16.50 Ringer opp igjen Hanne (venninne) som ringte på formiddagen. Da kunne jeg ikke ta den for jeg så jo på netflix (I know, litt små patetisk, men det er sant).

16.52 Snakker med Hanne hele veien (på høytaler i bilen) og på Rema. Ikke når jeg betaler i kassen da, jeg har innlegget om folk som snakker i telefonen mens de betaler friskt i minnet enda.

17.04 Legger på med Hanne, går inn og leverer melken til kokken. 

17.08 Maten er klar. Roper på barna som kommer med engang (!) Ikke værst. Det er god stemning rundt bordet. Lykke tøyser og tuller, og OC shower. Vi har sånn greie at vi heier på hverandre.. Så vi setter barna på kjøkkenbenken i tur og orden, også heier vi og roper mens de får stående applaus. Haha! De digger det! Og vi! 

17.23 Overraskelse til barna: IS til dessert, MED sjokoladesaus og syltetøy faktisk! De blir glade, og OC roper ut "jeg er såå glaaaad". 

17.33 Vi avtaler filmkveld. Det blir Gurin med reverompa!

17.42 Snurr film!

17.45 Booom, der sovnet jeg gitt, med hodet i fanget til Maya.

18.44 Sovet en time mens resten av min søte gjeng har sett ferdig filmen, de har til og med sneket frem restene av helgens godis. 

18.51 Leggetid! Alle 3 opp på badet. Jeg ble brått lys våken, spørs når jeg sovner i dag.

19.03 OC i seng. Ligger spent å venter på nattasang fra Maya og Jenny. 

19.10 Lykke gir nattakos, før han drar ned i gata for å passe på tantebarna (det blir vel kanskje onkelbarna) en time. 

19.19 Jenny i seng. Hun ringer tanteCarine og sier tusen takk for gaven. Hun ble så glad, også er hun så flink til å si hva klokken er. Hun klarer hver hele time, og nesten hver halve. Det passet perfekt med en klokke!

19.32 Mays i seng. Snakker med henne om tøffe tider, og gode tider. Hvordan man skal stå i de tøffe tidene, det er da man blir sterkere, ikke når alt er lett. Gir nattakos og går ned til bloggen. 

19.34 Legger ut et innlegg jeg skrev til dere noen timer tilbake, om serien jeg har sett på i hele dag. 

19.47 Ser enda en episode.. Må bare bli ferdig med denne jeg!

20.33 Lykke kommer hjem. Han lager suppe til oss. Jeg elsker å spise suppe til kveldsmat.

20.42 For servering i sofaen. Vi snakker videre om Fritz-saken, og om saker vi kan tenke oss at det kaaaan muligens ha skjedd noe lignende. 

21.07 Ser en episode av mammon.

22.13 Dusjer. Den utsatte dusjen fikk jeg endelig tid til. Renser ansiktet, tar på nattkrem og pusser tennene. 

22.42 I seng. Sjekker bloggen min, tenker på innlegget jeg skal skrive i morgen. Da må jeg stå opp tidlig..
Jeg setter vekkerklokken på 05.30. Forbereder meg til legetimen i morgen. Vi skal ha en samtale. Om fremtiden. Jeg hater de samtalene. Jeg må bare være ærlig. Ikke skyve noe under teppe, mens si det som det er. Tanker, følelser og smerter. Virkeligheten, ikke den virkeligheten jeg ofte lar vær å vise. 

23.08 Æsj, hvorfor begynte jeg å tenke på dette.. Nå klarer jeg hvertfall ikke sove. Heldigvis sover ikke Lykke heller. Vi snakker sammen, han roer meg og gir meg litt selvtillit. Selvtillit til å si ting rett ut, det er jeg litt dårlig på noen ganger. 

23.31 Føler meg bedre. Klar for drømmeland. Uten edderkopper, takk. 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

En serie dere må se...

Hvis du trenger å få ut litt følelser, bli litt sint, frustrert eller bare forstå hvor bra vi har det, må dere se "making a murderer" på netflix.
Hjelpe meg, jeg tror jeg har dratt på meg 4 rynker i dag. Kun fordi jeg har sittet med åpen munn og hevet øyebryn i flere timer. Jeg har sett på flere episoder i dag, og er i sjokk. 

"Making a murderer" er en provoserende amerikansk dokumentar om justismord. En mann som blir feilaktig dømt, og hvordan rettssystemet fungerer, in worst case. 

Jeg har 3 episoder igjen.. 

Kanskje dere har sett den allerede?

Min favoritt frokost

God morgen!

En av de tingene jeg setter stor pris på er når alle 3 barna er vel på plass i barnehagen og skolen for dagen, og jeg kan komme hjem til huset mitt. Låse døren. Sette på musikk, sjekke bloggen, og spise frokost i fred og ro, etterfulgt av en kopp kaffe. De siste ukene har jeg hatt dilla på denne frokosten. Med kalkunfillet, cottage cheese, egg og avokado. Porsjonen dere ser nedenfor var veldig voldsom altså. Jeg orket ikke spise opp alt sammen, men da jeg lagde porsjonen var jeg så sulten! Det holdt med ett egg, og en halv avokado - sånn hvis dere skal lage det samme ;-) 

Formen er fremdeles ikke helt på topp. Jeg håper den kommer seg raskt siden Christian skal bort i helgen. Ikke gøy å være tufs alene hjemme med 3 aktive luringer.

Vi snakkes snart ♥︎

Hei du hundeeier, jeg snakker til deg!

Ikke du som alltid plukker opp etter hunden din. Det er ikke deg jeg snakker til...

Men du som IKKE plukker opp bæsj etter hunden din. Å så irritert jeg blir på deg. Faktisk lettere forbannet!

De siste dagene har det kommet masse hvit snø. Det er så lyst og fint, og mine barn elsker det! 
Da vi våknet i dag tidlig gledet de seg til å ake til skolen og barnehagen. De kledde på seg yttertøy og løp ut til nærmeste store snøhaug. Hoppet i den myke snøen, klatret til topps og rullet med hodet først ned igjen. 

Mens jeg står å nyter synet av min lille krabat på 2 1/2 år som ruller nedover snøhaugen ser jeg det... 

I det jeg ser det så kommer lukten også....

2 åringen på full fart mot både hundebæsj, og tiss!

Det har liksom sunket litt nedi så det syntes ikke ved første øyekast.

HVORFOR plukker dere ikke opp bæsjen etter dere?

Lånt av google.

Snøhaugen barna lekte på ligger midt på en skolevei. Det er sikkert 50 barn som går her hver morgen og formiddag. De er dømt til å tråkke i dette, og dra det utover så flere tråkker i det. For ikke å snakke om akebrettet som dras over når vi går tidlig på morgenen, og det er mørkt.

Eller hva hvis barna aker og får det på dressen? Det er IKKE gøy.


"Her er det en bæsj til, mamma"

Alt dette fordi dere glemmer bæsjeposen hjemme? Eller fordi dere tenker det ikke er så farlig?

Det er så farlig, det er grisete og det er ekkelt. 

Husk pose, og plukk opp etter hundene deres! Og mens dere er igang, ta gjerne litt ekstra så den hvite snøen ikke blir så ekkel!

I dag måtte jeg plukke opp. Det var jeg ikke særdeles lite fornøyd med. 

Dette er skoleveien til barna. Her burde vi IKKE være redd for å tråkke i hundebæsj.

Uke 1

Hei hei! 

Ny uke, og jeg sparker den igang med en oppdatering fra uken som er forbi: 

Ukens høydepunkt: Det må faktisk være bakekunstene mine fra helgen. Kvikklunsjkaken, kanel og sjokoladeknutene. Jeg har bakt så lite, og hver gang det er bursdag i heimen bruker jeg flere dager på å fundere og klage over hvor dårlig jeg er. Denne runden klarte jeg alt selv, med god hjelp av Carine-svigerinnen på øret, og Trinesmatblogg på mac. 

Ukens innkjøp: Min nydelige pute jeg kjøpte på halvpris på Lykkelig på haver. Den er såå fin og nå ønsker jeg meg flere. 80% av sofaputene mine har vært gjennom 3 runder med spedbarn (gulp) og småbarn. De er nok vasket 300 ganger og veldig slitne. Så nå nyter jeg de tre fine putene jeg har! Det frister å bytte ut de 7 andre.. 


Ukens karma: Minne barna mine på å bruke lue, votter og skjerf hver dag - forså å glemme det ene eller andre selv. De har påpekt det, og nå har jeg blitt skikkelig forkjølet.. Karma much? Think so!

Ukens me-time aktivitet: Aaah, treningen! Endelig tilbake på treningen. Trene styrke alene, i rolig tempo med musikk på ørene. Jeg merker knapt de andre som trener samtidig. Helt i min egne boble.. 

Ukens snapchat: Da jeg var på besøk hos Besse og tok bilder av meg selv som hun har på veggene og la ut på snapchat. Var innom 1, 7, 14 og 20 år!


Ukens kommentar: Jeg blir glad for alle hyggelige kommentarer, men denne var bare så nydelig. Tusen takk!
 " For ei heldig bursdagsjente :) Må sei at du er den absolutt beste og mest ekte bloggen eg les. Eg liker særleg godt dei innlegga der du deler tankane dine om ulike tema, og du er rett og slett eit forbilde for meg! Til våren blir eg mamma for første gang, og du har fleire gongar fått meg til å tenke og ta stilling til ulike ting som blir aktuelt for meg dei komande åra. Du har så fine grunnverdiar og barna dine er jammen heldige som har ei så reflektert, snill og herlig mamma som deg!"

Ukens flause: Det blir 1 av 2.. Da jeg la ut på snapchat hvordan bakemaskinen min ristet voldsomt, og om det var vanlig. Jeg fikk tilbake tips om å feste den på riktig måte. Jeg festet den som dere anbefalte, og vips ble den fikset! Er det mulig? Jeg har hatt den maskinen i 5 år uten å skjønne hvordan den skulle festet.. Flaut. 
Eller da jeg oppdaget at knappen på kjolen var åpen, og det hadde den vært i flere timer. Hilst på et titalls foreldre.. At jeg fant ut at trusa var på vranga rett etterpå gjorde ikke saken noe bedre.


Ukens utfordring: Oppfølging på ahus. Gruer meg til hver gang, men så blir det stort sett alltid godt å snakke litt. Undersøke om det finnes nye ting å prøve. Bedre medisiner, eller nye hjelpemidler. Denne gangen ble det et nytt hjelpemiddel. Det tar tid å lære, og jeg skal tilbake tidlig i februar for å lære å bruke dette hjelpemiddelet. Ikke noe jeg vil utdype på bloggen, men det er ikke noe kult hjelpemiddel - for å si det sånn. 


Jeg tar det lungt i dag. Vi ses i kanskje i kveld, over og ut ❤︎

Verdens kuleste pizzasnurrer

Noen dager før bursdagshelgen fikk jeg et tips av svigerinnen som hadde funnet noe kult på facebook! Flere av dere har sikkert sett filmen allerede. Jeg bestemte meg for å teste ut til bursdagene i helgen, og det ble en kjempe slager! Utrolig enkelt, og veldig godt! Jeg lagde både til barnebursdag og familien. 


Først lagde jeg pizzadeig. Jeg lager etter denne oppskriften. Utrolig enkel!  Deretter kjevler du ut to deiger, skjærer ut etter en tallerken for å få de like. 

Smører på pizzasaus, ost og skinke - eller hva man måtte ønske, på den nederste delen. 

Så legger jeg på den andre delen..

Plasserer et glass imidten. Skjærer ut pizzastykker, og tvinner hvert stykke. Det blir litt klinete, men det blir veldig bra når pizzaen er sterkt!

Klar for steking! jeg Stekte på 200 grader, over og under varme i ca 17 minutter (forskjellig fra ovn til ovn).

Voliá!

Var ikke denne kult? Hele filmen kan dere finne på facebook her. Bare scroll litt nedover. Vi har hatt en laaang helg, men det har gått kjempe bra! Jeg gjorde som jeg sa i det forrige innlegget. Tok det med ro, og lot ting gå som det går. Hvertfall mesteparten av tiden, hehe. Nå skal jeg ligge i sofaen til sengetid, i morgen skal jeg følge i barnehagen også ligge mer i sofaen. Denne helgen kommer jeg til å kjenne fremover, men det er verdt det. 


Vi ses i morgen da! Ny ukesoppdatering! Ha en fin kveld ❤︎


10.01.2016

God morgen ❤︎
Jeg kan melde om en god natt søvn, rare drømmer, barn som sov lenge (fordi jeg glemte/orket ikke legge de til vanlig tid i går, men ville heller blogge) fortsatt tett i hodet og hals, men at kjærsten er hjemme gjør ting mye lettere. La bursdagene begynne! 

Vi forventer storinnrykk fra 13 sharp! Første familie ut er The Nordby`s +++ fra 16 kommer Rytteragers. "Lykkefamilien" - som vi stadigvekk blir kalt, serverer kaffe, pizza, pølser (billig varianten, så velg heller pizzaen for den er hjemmelaget *skryt skryt*) sjokolade og kanelknuter, for ikke å glemme kvikklunsjkaken! Herregud, lurer på hvor mange ganger jeg har skrevet det ordet de siste døgnene. Hvertfall 30!! Jeg sverger, no more mention of the kvikklunsjkake på lenge... 

Men før alt dette så skal jeg bare nyte kaffen litt til.. 

OC og Jenny var hos ørelegen i Drøbak sentrum forrige dagen. Ovenfor ser dere parkeringsplassen. Jeg syntes dette er verdens koseligste parkeringsplass. Bilen står parkert redd ved siden av meg, mens jeg tar bildet. Det var så kaldt at det dampet fra oslofjorden.. Vakre Drøbak. 

Nyt søndagen kjære venner! 
Selv skal jeg nyte storfamilien, stresse ned og la ting gå som det går!

Kaos og hvordan skjære en kvikklunsjkake

Dagen i dag startet bra.. Til tross for min potte tette nese, vonde hals, og minus 3 timer med søvn fordi OC hoster så mye på natterstid. Til tross for at Christian jobbet i dag, og dro klokken åtte.. Jeg fikk ut et blogginnlegg, og planla formiddagen i fred og ro.. SÅ begynte OC å sutre fordi han er tufs, og ville helst at mammaen skal se på film sammen med han. Jentene ville hjelpe til, men kun med det som var gøy. Hvertfall IKKE rydde, hvertfall IKKE henge ut flagg, ikke gre hår og heller ikke underholde lillebroren sin. Brått så var det ikke så overkommelig med vond hals og tett hodet likevell. Huset fløyt av rot, og jeg forbannet meg selv for å tenke at alt ordner seg. Jeg skulle selvfølgelig hatt bursdagen en dag Christian ikke jobbet, og latt barna være et annet sted mens jeg ordnet i stand. 

Heldigvis så fant jeg løsninger: 

1. Jeg minnet min eldste lille snuppelure om at hennes bursdag kun er 14 dager unna. Hvis hun ikke vil hjelpe meg, tror hun jeg gidder å hjelpe henne da? 
2. Så minnet jeg min mellomste bursdagsprinsesse som har svevet på en sky siden onsdag at hvis det faktisk skulle bli fest, MÅTTE hun hjelpe til. Ville hun virkelig la gjestene komme til et upyntet bord? 
3. Deretter minnet jeg meg selv på å ikke la det gå utover barna. Slutt å være cranky fordi du er småsyk. Det er ikke deres feil. 
4. Satte på en film og ga OC en boks med smurfegodis. Da ble det stille en stund. 
5. Sist men ikke minst. Jeg ringte min fantastiske mormor, krøp til korset og ba om hjelp. Hun var på plass etter en halvtime. Akkurat tidsnok for meg til å hoppe ut av morgenkåpen og inn i klær, før det ringte på døren. En dose med deodorant rakk jeg jaggumeg også!

Det ble bursdag, og bursdagen ble superbra! Både for bursdagsbarnet, gjestene og meg. En herlig liten gjeng på 11 stykker som plikoppfyllende sa pizzaen min var god, drakk saft (etterspurte ikke brus engang) sang for Jenny, klappet for kaken (kokken liker å få heder og ære), danset til dansekonkurransen, var takknemlige for godteriposen og lo da jeg skulle skjære opp kvikklunsjkaken. Takk for i dag, skjønne barn, og koselige mammaer som ble for en kaffe og litt skravling. 
Pynt, godteri (noe fra rema) og cellofanposer fra Nille. Telys fra Åhelns og kvikklunsjkake herfra.
Sliten kompis som nyter et "lite" kakestykke når roen senket seg...

Og til dere som lurer på hvordan man skjærer opp en kvikklunsjkake ? La meg si det sånn.. DET gjorde jeg også. Jeg improviserte og håpet på det beste mens 11 småtroll tittet forventingsfullt. Vi trodde alle den ville falle sammen. 

Det gjorde den heldigvis ikke! Jeg løsnet båndet forsiktig i håp om at noen av kvikklunsjene ikke falt av. De fleste satt faktisk fast i glasuren. Noen falt av, men da serverte jeg de bare med kakestykkene! Jeg fjernet sjokoladene der jeg skulle skjære, og det gikk veldig bra. Nonstopene føyk rundt som forventet ;-) 

Bakfra ser den kjempe fin ut da! Denne kaken blir servert i morgen også! Bare sjekk de store kakestykkene..


På tampen av dagen oppdaget jeg trusa på vranga, og en åpen knapp på kjolen så kanten på hold-in strømpebuksen/bollemagen vises... Mama`s life!

Nå skal det festes!


God morgen ❤︎

Det er dags for barnebursdag! Innrykket skjer om noen timer. En gjeng med søte førskolebarn! På menyen står det pizza, sjokoladekake, muffins (som storesøster lagde på torsdag) og sjokoladeknyter. Det holder i massevis! 

Nå gjenstår det å pynte bord, og støvsuge. Vaske gulv, det gidder jeg rett og slett ikke. Tørr ikke tenke på all sjokoladekaken som kommer til å havne rundt under hver sokk, og tråkkes rundt i huset uten at jeg ser det. Hvis jeg ikke vasker noe særlig på forhånd tenker jeg ikke over sokker med sjokoladekake på ;-) Smart, eller hva? 

Tipper Marcus og Martinus kommer til å bli spilt ca 1653 ganger på to timer. Nå skal det danses, og festes! 

Hvordan lage kvikklunsjkake

God kveld! 

Det ble verken frostkake eller prinsessemuffins, men kvikklunsjkake i år! Den ser spennende ut, og jeg hadde hørt rykter om at den var enkel å lage. Nå kan jeg bekrefte ryktene, den er kjempe enkel! 

Først lagde jeg en sjokoladekake i langpanne, men i stedet for å steke kaken i langpannen brukte jeg en rund form. Da fikk jeg nok røre til to runde kaker! 

Mens de to runde sjokoladekakene lå til avkjøling lagde jeg verdens beste glasur. Rikelig med glasur! Jeg smurte glasur utover den nederste kaken, la kake nummer 2 på toppen og smurte rundt, på toppen og inne i kriker og kroker. 

Så var det tid for å feste kvikklunsj. Dette var jeg spent på, jeg tenke jeg kom til å trenge 4 hender, men det gikk fint. Jeg delte opp kvikklunsjene i to og fire deler, satte de litt på skrå mot kaken så de fikk en liten helling og ikke falt ned. Deretter bandt jeg et hvitt bånd rundt hele kaken, stramte godt til så kvikklunsjene rettet seg opp. 

Helt til slutt helte jeg over nonstop, og pyntet med lys! Ikke vanskelig i det hele tatt!


Du trenger: 

Sjokoladekake i langpanne
- du kan f.eks bruke denne oppskriften: Sjokoladekake med kultura

Nonstop - to pakker

Kvikklunsj - 14 pakker

Silkebånd og annen pynt

Glasur - 200g smeltet smør, en liten kopp sterk kaffe, 2 ts vaniljesukker, 1 pakke melis, 6 ss oboypulver. (Rør til en fin og luftig glasur, og smøres på kaken når den er avkjølt)
NB. For glasur til hele kaken så doble oppskriften. Jeg måtte lage i to omganger for å få nok. 

I tillegg til kake har jeg laget sjokoladeknuter og pizzadeig. Ingen av dele har jeg laget tidlige.. Jeg har alltid kjøpt ferdig pizzadeig fordi det blir så mye styr å lage, men svigerinnen min utfordret meg til å lage alt fra bunn. Jeg angrer ikke, det er så mye billigere og mye lettere enn jeg trodde. Nå gjenstår det bare å se om det blir godt. Det får vi vite i morgen ;-) 

Nå skal jeg hente Maya på turn! Vi ses i morgen ❤︎

Fredagstipset - uke 1

God morgen ❤︎

Enda en ny fast spalte! Skal si bloggen er på hugget om dagen! Denne heter fredagstipset, og her kan det tipses om alt fra barn, klær, interiør, trening, mat, matpakke osv. Alt mellom himmel og jord.. Og har dere ønsker så kom gjerne med det! 

Denne ukens tips er bursdagspynt! Vi er jo i den store bursdagsmåneden så naturlig nok blir det en del innlegg om dette. Jenny har bursdag så kort tid etter ferien, og jeg husker aldri å bestille det jeg vil fra nett før jul, derfor rekker ikke pakkene som skal sendes frem i tide til bursdagen. Jeg skulle gjerne bestilt fra disse fine bursdagsbutikkene, men det rakk jeg altså ikke. Å reise til nærmeste butikk i Oslo orker jeg ikke, jeg må samle krefter der jeg kan til denne aktive måneden. Litt synd, skulle så gjerne hatt heliumballong med 6 tall på. På en annen side, spørs om ikke mammaen syntes det er mest stas ;-)

MEN, heldigvis har Nille mye fint! Nedenfor ser dere ukens innkjøp til helgens feiringer. De har også frost, Cars og prinsesse, men dette falt både Jenny og jeg for. Jeg skal pynte med disse fargene + masse godis på bursdagsbordet. Det blir fint! Ikke er det dyrt heller. De store runde koppene som er ment for is skal brukes til godisskåler, og resten ser dere jo selv. 

Dette er ikke et sponset innlegg altså, må bare nevne det. Jeg er flink til å markere sponset innlegg, så ikke vær redd for det. 

Nå gleder vi oss til barnebursdag i morgen, og hele familien på søndag. 

PS. Hvor handler dere bursdagstæsj fra? 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Trening og 5:2 dietten

God kveld!

I dag har jeg hatt en god dag. Jeg har vasket klær og trent. Jeg har byttet en julegave, og kjøpt mer ull til OC. Det føles bra! Jeg er på en god flow om dagen, og det er bare å smi mens jernet er vamt, si!


Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt på treningsfronten. Som sagt tidligere har jeg jo dratt på meg litt kg de siste månendene. Ingen krise, men jeg trives ikke. Jeg vet hva som skal til, nå må jeg bare gjøre jobben.

Målene er satt, planen er lagt og nå gjennstår gjennomføringen. Det er jo alltid sånn det er.. Jeg blir så motivert, og nekter å tro at noe kan gjøre så jeg dropper ut, men den gang ei.. Jeg dropper ut hver gang. Noen ganger etter 3 månender, andre ganger etter 4 uker, eller 1 uke. Forskjellen fra de andre gangene nå enn før er samtaler med PT mens jeg er i dårlig form, ikke bare i god. 

Tidligere har jeg kun tatt kontakt med han etter å ha trent en stund og fått litt muskler. Nå derimot har jeg hatt flere samtaler og vi har lagt en fornuftig og smart plan. På den måten skal jeg ikke slite meg ut, dra på meg betennelser i benet eller bare gi opp fordi det er tungt og jeg blir lei. 

Om dette blir en annerledes runde vet jeg ikke, men jeg tror, håper og skal jobbe beinhardt for at trening blir noe jeg ikke kan leve uten (for det er det jo, jeg er avhengi av å trene regelmessig for å dempe belastningsskader). 

Matmessig så går jeg på 5:2 dietten om dagen. Jeg har gjort det tidligere også, med gode resultater. Grunnen til at jeg ikke har skrevet om det er fordi jeg kan bare anbefale denne for meg selv. Jeg har snakket med min trener, og som kjenner min kropp. Jeg har ikke kunnskap nok til å anbefale det videre. Hvorvidt jeg kommer til å skrive om det fremover har jeg ikke bestemt meg for enda. Jeg har stor respekt for vekt, trening og mine lesere - og vil ikke at det jeg gjør kan bli lagt i "feil hender". Hvis dere skjønner?

På denne tiden i fjor hadde jeg pomp. Altså rumpe. Rumpe har jeg nok fortsatt, men den har blitt nokså flat gitt...

Jeg trener for å bli den beste utgaven av meg selv, både fysisk og psykisk. Jeg ønsker en sterk kropp og et sterkt sinn, det får jeg gjennom trening. 
Grunnen til at jeg går på 5:2 er for å røske av litt ekstra på sidene. Det er ikke noe jeg gjør i lengden, men en god kickstart over en periode. 
Det gir meg mer motivasjon når jeg kan se resultater på kroppen!

Frost barnebursdag

Hei dere!

I fjor hadde jeg en ekstra dose med energi til overs og det brukte jeg på bursdagen til Jenny. Hun ønsket Frost bursdag, og det fikk hun (!) Jeg følte meg nesten litt som hun bakebloggeren i "hasjtagg"! Haha! Har dere sett den serien, og spesielt den epsioden der hun lager barnebursdag, men ingen av barna får spise før hun har tatt bilder til bloggen? Det er ikke så ville tilstander her hjemme altså, men bilder til bloggen - det ble det ;-)Her kan dere lese om hvordan jeg lagde frostkaken:

"Hvordan lage frostkake"

I år blir det en annen kake, og en annen type bursdag. Følg med så får dere se. Barnebursdagen braker løs lørdag formiddag!


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Pyntet til bursdag

I tradisjontro pyntet vi til bursdagen til Jenny kvelden i forveien. Tidlig på morningen vekkes hun med enten muffins, is, kake eller bare oreokjeks (på et fint fat), i år ble det muffins som Maya og venninnene lagde dagen i forveien. Hun får lys/stjerneskudd mens vi synger til hun våkner og skjønner at det er bursdag. Her spørs det vel om ikke vi blir lurt, kjenner jeg henne rett har hun ligget våken en stund og ventet - det husker hvertfall at jeg gjorde.. Når hun har kommet til henktene så går vi ned til et ferdig pyntet kjøkken, frokost og pakker. Det er stas, enten man blir 6, 8, 3 eller 29 ;-) Det er sånn vi gjør det her i familien. 
Nå tok jeg aldri bilder av frokostbordet da, jeg bestemte meg for å legge vekk kamera og mobil å nyte morningen - men det ligger noen bilder på snapchat fra i går kveld. Jeg gjorde klart det beste, så det kun var å stå opp å lage frokost. 

Bursdagsbarnet har hatt en kjempe fin dag. Først i barnehagen, så hadde hun med en god venninne hjem, også avsluttet vi dagen med koselig kveldsmat. Da kom også onkel Dias, Faffa og Adrian. Resten av vår gale herlige familie kommer på søndag!

Selv har jeg tilbragt dagen på ahus i dag. Oppfølging. Det er aldri veldig stas, ting blir så virkelig, men det sånn er det. Samtidig er det godt å snakke med noen som vet. Det er jo flere sider av nerveskaden enn kun vondt i benet, som jeg ikke liker å snakke mye om men som preger meg stort. Da er det godt med forståelsesfulle mennesker som har sett og hørt lignende mange ganger. 

Til slutt: på fredag kommer det en ny fast spalte, og den innebærer bursdagspynt, hvis noen trenger litt enkel inspirasjon. Pyntet overfor er ikke sponset. Ballongene og vimplene er fra Nille, mens bokstavene er fra Nord-design for flere år tilbake. 

Hurra for januar, den lange og mørke måneden. Da sørget jeg for å få barn, så den ikke ble så kjedelig likevell! Neida, de svangerskapene der var ikke planlagt ;-)

Sist men ikke minst: Hurra for Jenny, Petter (Northug) og Ina (nabo) som har bursdag i dag! Digger dere! 

06.01.2016

I dag har vår lille Jenny bursdag. 6 år siden du kom til verden. Vi er så stolte av deg, og så takknemlige for at du er akkurat du. Tenk, snart skolejente. Morsomme, kvikke, omsorgsfulle gærne jenta vår. Du gir oss latterkramper på latterkrampe, store som små. Du ser og får med deg alt, om pappa har fått nye sokker, eller Maya har en ny vri på fletta. Du har selvironi, er en ertekråke og gir alltid av deg selv. At OC trives i armkroken din er ikke rart, du beskytter, passer på og tøyser. 

Jeg har hatt to vonde, lange og traumatiske fødsler. Ja, egentlig alle 3. Dette innlegget skal ikke bli mimring om fødselen med Jenny, men det er naturlig å tenke tilbake. Jeg har funnet frem fødselshistorien med Jenny, hvis dere vil lese: "Når livmoren revner under fødsel" Jeg er så takknemlig for at det gikk fint, og at du er frisk og fin. Det er ingen selvfølge. 

Heldige vi som får være mammaen og pappaen din. Elsker deg, lille Mr Jennypus. 
Gratulerer med 6 årsdagen!


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Bursdagsgaver til 6 åringen

Til Jenny, fra mamma og pappa. Dunjakke fra Zara. Lille J har ønsket seg finjakke som storesøster. Denne blir hun glad for!


Til Jenny, fra Maya og OC. Minnie genser, fordi du elsker Minnie, ørevarmere som du har ønsket deg i evigheter og pusekattlue fordi du ligner en liten pusekatt.


Kanskje noen forventet leker eller noe mer spennende til en liten bursdagsjente som fyller 6 år, men sannheten er at Jenny ønsker seg sånne ting. Dessuten har det nettopp vært jul, i tillegg er barnebursdag like rundt hjørnet og da kommer det nok flere harde pakker. 

Gleder meg til å vekke lille Jenny i morgen. Tenk som tiden flyr.. Lille babyen min jo.


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

24 timer med lykkemutters // 05.01.16

05.15 Jenny kommer tassende ned og vekker meg. Kosen hennes har falt bak sengen.. jeg tasser etter opp til rommet hennes. Leter etter kosen bak sengen, i halv søvne. Etter tre minutter (hun har sovnet igjen) finner jeg den ved siden av puten hennes, oppi sengen.. Great. 

05.22 Vurderer om jeg skal stå opp. Vekkerklokken skal ringe 06 uansett. Finner ut at jeg sover litt til, og utsetter vekkerklokken til 06.30

06.30 Føler meg faktisk uthvilt. Christian våkner ved siden av meg.

06.32 Tar på morgenkåpen min (favoritt panda morgenkåpen) og går opp til barna. Vekker Maya først. Vi diskuterer litt bursdagsting for Jenny sin bursdag på onsdag. Det er så koselig at de gleder seg like mye når den andre har bursdag og omvendt. 

06.35 Vekker Jenny. Hun er blid som en sol.. En frøken som har sovet godt i natt! Og hun husker ikke at hun drømte (?) at kosen hadde falt bak sengen og at hun kom ned til meg.

06.36 Vurderer å vekke OC men lar han sove. Det er jentene som er treige og reagerer mest på en masete og travel morning. 

06.37 Publiserer dagens innlegg, ny spalte!

06.42 Kommer ned på kjøkkenet. Christian har allerede tent i peisen. Henter brød fra fryseren og putter i ovnen. Lager frokost til jentene, havregrøt til Maya og solfrokost til Jenny.

06.56 Jentene kommer ned, og spiser frokost foran peisen. Elsker å ha peis på kjøkkenet. Det snør lett ute, og stemningen er god. Akkurat som jeg ville - en god start på hverdagen igjen.. 

07.13 Jenny er ferdig spist, og jeg fletter håret hennes. Parisfletter.. Min favoritt. 

07.16 Fikser håret til Maya.

07.22 Jentene går opp for å vekke OC. 

07.23 Jeg lager frokost til meg selv, to stekte egg med kalkunpålegg. 

07.26 Jen kommer ned igjen, og setter seg for å se litt på barneTV.

07.35 OC og Maya kommer ned. Han er påkledd, for en fin overraskelse av Maya. Han er også blid som en sol. Full pott i dag!!

07.42 C reiser på jobb. Jeg oppdaterer facebook med dagens innlegg + snap. 

08.02 Ber barna kle på seg. Det er ingen problem, de vil ut å finne akebrett. Finner frem dresser, ullsokker, luer og votter - alt vi tok med hjem før ferien. 

08.10 Barna ut av døren, jeg ber de begynne å gå mens jeg løper ned for å skifte til treningstøy. Begynner å forberede meg mentalt på at jeg ikke skal hjem til sofaen etter levering, men på trening. Gruer meg som fy. 

08.15 Sender en snap av meg selv i speilet. Forteller at jeg skal på trening, da er det enda vanskeligere å la være.. 


08.25 Maya på plass på skolen, og vi tusler videre til barnehagen som ligger ved siden av. 

08.27 Glemt tøflene til OC - det er kriise. Får heldigvis unngått en situasjon siden bestekompis/fetter Eric kommer til utsetning. Gjensynsgleden er stor, tross alt 3 dager siden sist ;-)

08.32 Skravler med verdens hyggeligste personale. Jeg er så glad i barnehagen til barna mine!

08.35 Jenny på plass på sin avdeling. Nå venter trening...

08.36 Går målbevisst ned til trening som ligger 10 min unna. Snapper litt. Syter over vondt ben. Kulden gjør så det river i hofta og låret i dag.. 

08.50 På plass! Husket heldigvis musikk på ørene. Varmer opp på sykkel mens jeg lager en spilleliste.

08.58 Carine (svigerinne) ringer for daglige morgenpraten.. Skravler litt mens jeg varmer opp litt ekstra/utsetter å begynne. 

09.02 Starter styrketrening. Skravler litt med en bekjent, så koselig med vennlige ansikter. 

10.15 Finito!

10.18 På vei hjem. Psyken er på topp, godt å komme igang men kroppen krangler! Klarer nesten ikke gå ned trappen fra treningen. Det rister i benet og jeg blir svett. 

10.20 Går hjem mens jeg tenker på det jeg føler. En del av meg liker å "lide" for da blir det veldig enkelt å dra hjem til sofaen uten å føle dårlig samvittighet. Mens en annen del syntes veldig synd på meg selv. Dette er virkeligheten. En bisarr følelse.. 


10.22 Ringer opp igjen Carine og skravler til jeg er hjemme igjen. 

10.35 Lager lunsj - kylling og grønnsaker. Og kaffe. Dagens første faktisk. Setter på høy musikk. Kjenner jeg er stolt over treningen. Det føles godt, selv om jeg er skakk. 

10.37 Snapper litt med Christine.

10.46 Tar smertestillende for å komme gjennom resten av dagen dagen. 

10.47 Svarer på mail. Sjekker nyhetene. Fikser litt ting med turningen. Alt på sofaen. Her skal jeg bli liggende så lenge som mulig. 

12.11 Ringer Malin. Skravler. 

12.36 Jeg er frossen i kroppen, det slipper liksom ikke taket i dag. Tar en laaaang dusj, mens jeg hører på høy musikk. Så høy at stemmen min ikke overdøver musikken. Beste jeg vet. 

12.53 Føner håret. Synger fortsatt. Føler en trang til å gråte.. Vært så mye følelser i det siste. Blanding av lykke og tristhet. 

13.18 Svarer på flere mail. Begynner på 24 timers innlegget og skriver til tidspunktet akkurat nå. Resten gjør jeg i morgen tidlig. 

13.19 Snapper litt frem og tilbake med venner.

13.33 Maya kommer hjem. Koser på henne lenge.. Hun er så fin. Og har blitt så stor. Vi planlegger resten av dagen. Det er oppstart på turninga i dag. 

13.45 Hun gjør lekser, jeg hører henne i leseleksen. Gjør leksene for resten av uken også.

14.04 Leser artikkelen om røyking, og skrivet et eget innlegg om det. Du kan lese det her 

14.23 Går og henter Jenny i barnehagen. Hun skal også på turn i dag, og liker å komme hjem i god tid til mat. 

14.33 Jenny hjemme, vi lager lunsj og matpakke til turninga. Kylling, pasta og mais. 

14.59 Jeg legger meg på sofaen igjen, hviler til neste runde med henting. 

15.10 Ser at innlegget mitt er plukket opp av nettavisen. Hurra! Det er alltid morro!

15.11 Jentene skifter og forbereder seg til turn. 

15.15 De spiser.

15.38 Vi pakker treningsbaggen og kler på oss. 

15.52 Jentene går til skolen (gymsalen) og jeg til barnehagen. Henter OC og spør om vi skal se på jentene en stund før vi går hjem. Det vil han. Han vil vise frem de nye tøfflene sine til gjengen på turninga. 

16.07 På plass. OC løper rundt på alle apparatene med gjengen varmer opp. Han er så blid i dag og skravla går i ett. Tydelig en liten fyr som var glad for å være i barnehagen igjen. 

17.03 Ser på, og snakker litt med foreldre jeg ikke har sett siden før jul. 

17.22 Vi tusler hjemover. 

17.27 Møter min lillebror Mathias på veien, og han blir med hjem. 

17.43 Lager middag, fiskekaker. OC sin favoritt. Guttene ser på Pelle politibil. 

18.03 Sjekker bloggen for kommentarer, og nettavisen sine kommentarer på facebook. Ser jeg blir kalt diverse, som hespetre o.l Ikke overrasket når jeg skriver så direkte.

18.05 Stolt av meg selv som tørr å bruke stemmen min til noe. 

18.14 Christian kommer hjem, OC blir superglad - som vanlig. 

18.18 Vi spiser middag. OC, Mathias, Christian og jeg. 

18.47 Mathias går hjem, OC ser ferdig Pelle og Christian og jeg sitter i sofaen sammen og ser på morsomme klipp på facebook.

19.03 Ler oss i hjel av en jente som synger foran speilet og tryner. 

19.15 Jeg legger OC.

19.32 Går for å hente jentene på turning. 

19.37 Prater med en annen mamma om julen vi har hatt.

19.58 Snakker med en pappa. 

20.15 Tusler hjemover. Jentene er skuffet fordi jeg ikke tok med akebrettet, men de glemmer det fort. Vi tøyser i skogen og skremmer hverandre.

20.20 Vi kommer inn døren hjemme. Christian lurer Jenny med at det er soppsuppe til kveldsmat, hun blir skuffet og prøver å ikke vise det.

20.21 Gleden blir stor da det viser deg å være hennes favorittmat, tomatsuppe!

20.25 Vi sitter rundt bordet og skravler, og ler av et bilde Jenny tok av Maya i sommer. Snakker om viktighet rundt selvironi. 

20.27 Forteller om en jente i klassen vår som gråt hver gang noen lo av henne. Jeg tror vi lagde et godt eksempel, og jentene skjønte hva vi mente. 

20.42 Malin ringer. Snakker litt med henne om treningen. 

20.46 Jentene på badet og på vei i seng. 

20.49 Synger for Jenny, så Maya. 

20.56 På plass i sofaen igjen. Planen (nyttårsforsett) var å rydde 10 min etter at barna er lagt, men vi orker ikke. Ser heller 1 episode av Mammon på NRK. 

22.01 Burde legge oss, men ser en episode til. Mammon er sinnsykt bra!!

23.05 Sjekker barna, pusser tennene, sjekker bloggen og snap -

23.11 I seng. Vi hører på flåklypa lydbok til vi sovner. Barndomsminner. 

23.19 God natt ♥︎


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Vil det være så ille å forby røyk?

Legeforeningen ønsker å forby salg av røyk til alle født etter år 2000. Folk er ville i kommentarfeltene på alle nyhetssider, og jeg blir litt engasjert selv. 

Hva syntes dere? 

En del av meg tenker at dette ikke burde være noe Norge skal blande seg opp i. Burde ikke hver og en få bestemme dette selv? Man vet farene ved røyk, det står printet på hver eneste pakke, og det har vært mye fokus på det de siste 10 årene. Vi er opplyste, så hvis noen alikevell ønsker å drive med denne selvskadingen burde det være opp til hvert enkelt. 


Bilde: Nettavisen

Men så kommer jeg på alle barna. 

Babyene (foster for å være korrekt) i magen som har en mamma som røyker. For de finnes! De som ikke stumper røyken når de finner ut at de venter barn. Man skulle tro etter all den informasjonen som finnes at dette ikke er noe alternativ, men det er det. Det er utrolig, men sant. Og brått blir ikke loven så grusom. Hvis røyken sakte men sikkert vil dø ut.. Det skjer selvfølgelig ikke på et år... 

At folk ikke skjønner sitt eget beste for være en sak, men at de ikke skjønner babyens beste er grusomt. Så for alle kommende babyer som skal bli innfanget i årene fremover, kanskje dette ikke er så ille?

Eller barna som har foreldre som røyker i bilen eller hjemme. Med vinduene igjen. Passive røykere. Igjen, røyk gjerne og utsett deg selv for farene, men la barna være sunne og friske. 

Jeg gidder ikke ramse opp farene ved passiv røyking, for det vet vi jo hva er - men jeg blir sint og sjokkert inne i meg når jeg ser en gravid røyker eller barn som sitter i baksetet mens far damper så det er tåke på innsiden. Jeg spør meg selv hva slags verden disse menneskene lever i, har de ikke fått med selv konsekvensene dette kan medføre? At noen tør å risikere dødfødsel, astma osv er for meg uforståelig. 

Jeg forstår at ting ikke er svart/hvitt - kanskje røyker denne gravide damen for å holde seg unna heroin, hva vet jeg. Men det er alikevell grusomt for fosteret på innsiden. 

Kanskje denne loven ikke er så dum?

Det er nok ikke så enkelt, og kanskje ikke løsningen heller. Jeg blir overrasket hvis politikerne er med på en løsning som dette. Men jeg må innrømme at jeg forstår tankegangen. 


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Uke 53

Hei dere! Hvordan føles årets første mandag? Vi er på full fart inn i bursdagsmåneden så her er vi klare! Først ut er Jenny, hun har bursdag på onsdag allerede. Bursdagsgavene er i boks, og jeg tror hun blir veldig fornøyd. Lille store førskole jenta!

Nå fyrer jeg løs med min aller første faste spalte, sammendrag fra uken som gikk. Denne spalten kommer hver mandag fremover :-) Hvis det er noen punkter dere gjerne vil ha med så skriv det i kommentarfeltet, så tar jeg de med! 

Ukens høydepunkt: Det må jo bli nyttårsaften. Finfin kveld for både barn og voksne. Vi hadde besøk av gode venner. 9 voksne og 8 barn til sammen! Jeg lager alltid kalkun, og den ble vellykket i år også - hurra!

video:img0618

Ukens innkjøp: Bursdagsgaven til Jennypenny. Dere får se hva det er på onsdag!

Ukens karma: Jeg er stort sett alltid i siste liten, selv om jeg har blitt mye bedre med årene. Jeg vil jo ikke gjøre så barna mine blir like, det er ingen god følelse å alltid ha dårlig tid.. Uansett! Vi kom hjem fra fjellet 29 desember. Klokken 18 30 desember, akkurat 24 timer før nyttårsmiddagen skulle stå klar på bordet - dro jeg ut for å handle. Først i en butikk, der hadde de verken kjøttdeig til stuffing, eller kalkun. Shitt... Så i en til, ingenting der heller. Så bestemte jeg meg for å dra på den lilleRema (som vi kaller den her i Drøbak). Det er her jeg alltid handler, men automatisk dro jeg til de største butikkene denne gangen. Rett innenfor hovedinngangen sto den der. En ferdig tint kalkun på 7,9 kg! Og det var kun en igjen! Typisk meg og min flaks. Man kan jo lure på hvorfor jeg ikke lærer? Fordi det stort sett alltid ordner seg ;-) 

Ukens me-time aktivitet: Tour de ski! Det syntes jeg er fantastisk gøy, og jeg sender vekk barna lett når det vises på skjermen. 

Ukens snapchat: Jeg la ut en del bilder på nyttårsaften, også fra pakkeleken vi hadde. Jeg satt med såå mye fint, og vips da alarmen ringte hadde jeg ingenting! Det ble stjålet pakker om hverandre, og stemningen var nokså skjerpet noen minutter! Engasjerte folk altså ;-)

Ukens kommentar: Det har vært en del kommentarer på bloggen i julen, som følge av mine innlegg om både det ene og det andre. Det er gøy! Men det er en kommentarer som traff hjertet mitt ekstra, og den fikk jeg på innlegget "Kjære bloggen" Den er fra Anette, og hun skrev følgende: Fine favoritt bloggeren min. Takk for at du deler hverdagen deres med oss.

Ukens flause: Også fra nyttårsaften. Jeg leker litt erfaren kokk, og da jeg serverte maten sier jeg at tilbehøret er bl.a kålhoder, (ikke rosenkål som jeg faktisk hadde) opptil flere ganger.. Jeg blir irrettesatt, også går det kort tid før jeg begynner å snakke om kålhodene igjen.. Ikke så erfaren nei.. 

 

Snapshots fra nyttårsaften

Nyttårsfeiring i Ullerudkroken ♥︎ Gode venner, glade barn, stjerneskudd, kalkun, pakkelek. Perfekt!Føles godt å feire det gamle, og det nye året med så fine mennesker. Både store og små! Barna hadde en spennende kveld, og vi voksne tok det med ro og koste oss i hverandres selskap. 

Årets julegaver

God morgen! 

Her jobbes det med å snu døgnet før hverdagen begynner igjen. Vi har vært oppe sent, og sovet lenge hele gjengen. Til og med barna har sovet til ti-elleve på formiddagen flere dager. Vi pleier sjeldent å snu døgnet på den måten, men denne julen ble det bare sånn. Litt deilig er det jo! 

Over til noe helt annet, og nokså overfladisk (det er sunt og godt noen ganger) Årets julegaver! Jeg fikk så mye fint!

Skåler og glass fra Frederik Bagger, så utrolig fint! Nespresso kopper, ekte George Clooneystyle. Leppestift, lipgloss og neglelakk. Hjelm fra familien min (brukt hjelm tidligere, så ikke tenk på det. Da har jeg lånt så nå var det fint med min helt egne fine hvite med fleeceører)

Calvin Klein jumper, og holzweiler lue - hjerter i øya!


I tillegg fikk jeg flere armbånd fra jentene mine, hjemmelaget veske fra OC, kjede i skjell fra favorittstranden i Estepona av Jenny. Heldige meg ♥︎

Fikk dere noe fint til jul?

2 dagen i 2016, make it a good one  ♥︎

Kjære bloggen

Takk for 2015. 

Du gir meg mye. Du gir meg selvtillit og en følelse av å ta del av samfunnet, selv om jeg er lukket hjemme i huset mitt meste parten av tiden. Du lar meg nå ut til mange mennesker.

Noen nysgjerrige, noen er sinte og irritert. Noen misunnelige, men flest av alt - varme, omsorgsfulle snille lesere som ønsker meg godt. I tillegg lar du meg hjelpe. Jeg kan dele, og du sørger for at det når ut til de som trenger det. Det føles så bra! 

I tillegg har du gjort meg så trygg at jeg tør å dele meningene mine med deg. Det er et stort steg

Jeg trives best når "alle" liker meg. Jeg har alltid jobbet for det, og jeg har gjort jobben bra, tror jeg. Men det er også en slags demon inne i meg.. Hvorfor er dette så viktig? I 2015 har jeg turt å stikke meg ut mer. Tørre å skrive det jeg mener, og heller tatt støyten når tilbakemeldingene ikke har vært positive. For hva gjør det egentlig, om ikke alle "liker" meg? 

Det gjør ingenting. Og det føles godt å innse det. Det har du latt meg innse. 

Innlegget som skapte mest debatt og uro i 2015 var Det er forbudt å slå barn!  Med dette innlegget lå jeg på toppen over alle bloggene i et døgn. Det var skummelt, men samtidig fryktelig stas. 

Andre innlegg som har skapt debatt og mye gode tilbakemeldinger i 2015 er Eksluderende, uten å vite det? og Jeg irettesetter andres barn

For ikke å glemme innlegget der jeg fikk mine første HAT meldinger - innlegget om tjukke hoder og hjelm. Det må jo bety at bloggen min betyr noe, både ugress og blomster vil gro hos meg. 

I 2016 har jeg planer. Planer om å la deg ta dette til det neste steget. Jeg skal gjør min del. Jeg skal dele flere meninger, både sterke, ikke så sterke. ubetydelige og betydelige synspunkter. Jeg skal tørre å skrive om tabubelakte temaer. Jeg skal inspirere, provosere og dele. 

Jeg har satt opp en strategi jeg håper dere liker. En strategi jeg skal følge så langt det lar seg gjøre. Det er ikke alltid kroppen spiller på lag, og det må jeg ikke skamme meg over. 

Det blir faste dager med 24 timer med lykkemutters.

Det blir ukes oppdatering etter hver uke. 

Det blir mye mer film på snapchat.


Uansett så gleder jeg meg. Du, kjære bloggen har jobbet deg sakte men sikkert oppover. I 2016 skal vi ta nok et steg opp og frem. Sammen. Du og jeg. Vi to. Og alle mine fine lesere.

I tillegg håper jeg å nå ut til mange nye lesere. Jeg har mer enn nok plass ♥︎ Der det er hjerterom er det husrom. 

Velkommen 2016!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎