hits

februar 2015

KJÆRSTETUR TIL VINTERLAND

Fra dagens skitur. Nydelig vinter!

Hei dere! Beklager dårlig oppdatering på denne fronten. Det har vært noen hektiske dager, lite søvn + dårlig kropp! Dårlig kombo! Nå har jeg "rømt" til fjells noen dager sammen med kjærsten. Vi skal gå noen rolige skiturer og bare kose oss! Kommer tilbake på fredag så det blir ikke lange turen, men for travle småbarnsforeldre er 2 dager helt gull verdt..!

GÅRSDAGENS SNAPS

Første dagen med sunnies på lenge.. Ahh, endelig!

Tøysete frøken på cafè, de hadde lættis fra vi kom til vi dro. Noen dager er de to søstrene i sin egen Maya+Jenny boble!

Corn (Maya - Mays - Maiskorn - Corn, U see?) på vei til cafè besøk.

Raybans, kaffe og vannflasken min fra bkr som jeg har blitt avhengi av...!

MIN MORGEN... SVETT I LUGGEN?


Turnjenta på trening i vinterferien, knipset midt i en bakoverbro. 

Good morning! I skrivende stund ligger Mr OC hylende og trampende i gangen. Han er sint fordi han ikke får lov til å vaske hender i iskaldt vann i en evighet, heller ikke putte håndkle under vann eller spyle ned det lille badet. Great. Hello 2 years trass.. Jeg har alltid ment at 2 år er det tøffeste. Også et av de morsomste selvfølgelig, de gjør så mye rart - men det er hardt fordi viljen og personligheten virkelig kommer til overflaten i kombinasjon med nysgjerrighet, en dose aggresjon, også vil de gjøre ALT selv. I noen situasjoner kan det selvfølgelig funke, men ikke i ALLE. De er under 1 meter høye, det sier seg selv. At OC ikke rekker opp til skap har ingenting å si for han, da står han bare å roper til han kanskje vokser...!? Ikke vet jeg! Dette varierer selvfølgelig på alle, vi er forskjellige og har forskjellige personligheter. Alle mine har blitt utstyrt med en dose vilje og kreativitet samt selvstendighet. Jeg er så LYKKELIG for disse tingene for det vil gjøre de til fantastiske og sterke mennesker, men akkurat rundt 2 års alderen blir jeg litt svett.. 

Det må sies at jeg føler meg mer rustet enn noen gang for å ønske 2 års alderen velkommen. Vi har hatt 2 runder tidligere og lært masse! Det føles godt. I skrivende stund har han sluttet å skrike som besatt, han har funnet mobilen min som lå i gangen og kommer smilende og gir den til meg. Plutselig er det traumatiske ved ikke å få vaske hendene i iskaldt vann i hele dag borte, og han har funnet noe å glede seg over. Å gi mamman mobilen sin ♥

Sånn utenom det har vi en rolig morgen. Maya har lært seg musikkanlegget vi har i huset. En høytaler på kjøkken, en på bad, stue, kjeller og TV stue styres via app på iphone/ipad. FLOTT! Nå spilles det plutselig musikk i alle rom, og siden hun gir etter for Jenny sine ønsker så er det "to dråper vann" som dundrer på kjøkkenet og badet.. Hei hvor det går! OC er hvertfall strålende fornøyd der han står å danser i bleia.. Noen ganger føler jeg at alle barna mine ligger i sengene og tenker "NU KJÖR VI" rett før de står opp! Hoho, hver dag er en fest..?

Når de to minste er levert i barnehagen så drar jeg på trening, og frokostdate med en god venninne ♥ Ha en fin dag! PS. Noen andre som er glad VM er i gang! I am!!!!

18.02.2015


Min lille gresshoppe tilbake i barnehagen i går, etter langt opphold med RS virus.. Godt for OC, og godt for mammaen ;-) Lue // memini, dress // reima fra høstbarn (sponset)

God morgen! Beklager at dere aldri hørte noe fra meg i går, nettet var nede her hjemme og jeg fant aldri noen gode bloggbare bilder fra mobilen.. Sånn er det noen ganger! Nå er vi heldigvis back on track. 

Gårsdagen var bra! Jeg sov godt gjennom hele natten og våknet uthvilt til blide barn. Lykke var fortsatt syk og holdt sengen hele dagen. OC ble levert i barnehagen og jentene på turningen. Jeg dro på trening og hadde en kjempe økt. I dag er jeg SÅ himla støl i rumpa, rett og slett! Elsker det! Jeg fikk noen timer med total avslapping i benet, og jeg merket at det har alt å si - et opphold i løpet av dagen. 

Nå har OC og jeg allerede vært våken i 1 time og vi skal straks vekke jentene. Jeg var ikke like rask i oppvåkning i dag så jeg måtte ha en halvtime i halvsøvne på sofaen mens lille så på barneTV før jeg orket i åpne mac. Fy søren, det er så vondt å være så trøtt!

På tide å lage matpakker! De to minste skal i barnehagen og Maya har siste dag av vinterferie trening med turninga. Ha en fin dag ♥

POSITIVT & NEGATIVT VED DAGEN I DAG

Fra instagram: Venter på turnjentene mine, mens de syke gutta er hjemme å lager middag! 

√ Timen hos astma legen gikk fint. Han pustet bra etter forholdene.
√ Lykke kom seg til legen og fikk antibiotika.
√ OC kom seg også til legen og vi fikk beskjed om ikke å bekymre oss for at pengen ikke har kommet ut enda. 
√ Maya og Jenny har hatt en super dag på turningen.
√ Lykke er supersøt når han er syk.
√ Veldig fornøyd med bob!

√ Jeg rakk aldri å trene. Da jeg omsider kunne dra så orket jeg ikke siden jeg sto opp så tidlig i dag.
√ Mye smerter.
√ Huset er rotete og jeg blir aldri ajur.. 
 
Thats it! Flere positive en negative! None ganger helper det å skrive det ned så får man litt perspektiv. Ha en vidunderlig kveld, jeg skal se på Wallander med kjæærsten min og spise grønnsakssuppe og kakao :-) 

ELSKER MIN NYE VANNFLASKEGenser // Nike, Pulsklokke // polar, Sko // Nike, vannflaske // BKR

God morgen! Se min nye vannflaske fra BKR! Ingen ubåter fra småtroll som alltid tar mammas flaske. Denne er bare min min min. Kanskje det blir lettere å få i meg riktig mengde vann per dag? Jeg skjønte etter en stund med hodepine at det var nettopp det som var grunnen.. Drikker dere nok vann? Flasken er i resirkulert glass, og flasken og silikonbeskytteren kan vaskes i oppvaskmaskin. Tommel opp for det! 

I dag var det IKKE vanskelig å stå opp på tross av at klokken viste 05.50.. OC sov hele natten for første gang på 3 uker, og det merktes for å si det sånn. I tillegg gledet jeg meg til å åpne døren å fortelle han hvor bra det var at han har sovet så lenge. Blid gutt og blid mamma som gikk ned for morgenkos i dag..

Nå starter vinterferieuken. Vi skulle egentlig til Trysil, men vi fikk ikke lånt hytte likevell. Kanskje greit siden Lykke er syk på 3 dagen og han har ingenting å gjøre på fjellet sånn han er akkurat nå. I stedet skal Maya på vinterferietrening med turningen, og Jenny litt hit og dit. OC skal prøve seg litt i barnehagen og jeg skal trene (styrke, det eneste som fungerer) og roe helt ned. Smertene i benet har virkelig trappet opp de siste to ukene, og løsningen er ikke mer smertestillende - hvertfall ikke over lengere tid. Nå må jeg finne en utvei og det er å bevege meg mindre rett og slett. Hvis jeg ikke tar de varseltegnene alvorlig drar jeg på meg en betennelse og klarer ikke gå på flere uker. 

Men nok om det! Nå skal matpakker lages og dagen starter! Vi ses senere ♥♥♥

FASTELAVN


Gårsdagens fastelavnsris. Jenny i fullt fokus!

God morgen! OC og jeg har som vanlig vårt våkne før fuglene.. Vanligvis starter dagen da, enten med blogg/matpakker eller frokost men i dag tok jeg meg den frihet i å sove på sofaen mens hans så på barneTV. DET var digg det... Plutselig fikk jeg et klaps i ansiktet og det hadde gått 45 minutter. Jeg drømte riktig nok om at OC sultet og ikke hadde fått ny bleie på 6 måneder, så det spørs om ikke samvittigheten spilte meg et puss der jeg lå å dro meg mens han satt bokstavelig talt på magen min, rett opp og ned med en pepperkake i hånda! Nå har han både fått frokost og ny bleie ;-)
Når jeg tenker meg om... Er det ikke dette man har storesøstre til? Ikke her i huset, her ligger de gjerne å drar seg utover morningen ;-) Trodde ikke det startet før puberteten?

Uansett.. Har dere husket at det er fastelavn i dag da? Vi kjøpte fjær på Nille til 20,- i går, og har funnet fine grener å feste de på. Jeg syntes det blir en egen stemning med fastelavnsris i stua! Forresten, visste dere at: Opprinnelig kunne fastelavnsriset brukes til å rise foreldre før de stod opp om morgenen, som et fruktbarhetssymbol. Risene skulle brukes for å vekke til live fruktbarheten til kvinner, dyr og trær.

Men hva med boller? Jeg vurderte å prøve meg på denne oppskriften "fastelavnsboller uten tilsatt sukker" En litt sunnere variant enn den jeg vanligvis baker med tonnevis av sukker.

Skal vi se.. Var det noe mer jeg hadde på hjertet da? Jeg tror ikke det.. I såfall kommer jeg innom senere i dag  #blunkesmilefjes
Ha en fiiin fastelavn! Og dere.. Nå er det 49 dager igjen til 1 påskedag!  

FIFTY....

Mulig noen blir skuffet nå... Men jeg måtte se den! Syntes de tre bøkene var underholdene, og jeg hadde faktisk gledet meg til filmen. Etter å ha lest flere kritikker skjønte jeg at jeg ville bli skuffet, men vet dere hva? Jeg ble ikke det! Jeg hadde ikke skyhøye forventinger og regnet ikke med et sinnsykt manus, spesielt ikke med tanke på hvordan bøkene er skrevet. Det var underholdene og jeg likte Mr Grey og Ana! Det skal sies at det er helt nødvendig å lese bøkene først. Det var mange detaljer som ikke kom med i filmen men jeg anser som vesentlige.. En litt dypere forklaring for hvorfor han gjør som han gjør, osv. Men sånn er det alltid. Bøkene er alltid best. Også dette regnet jeg med og ble ikke skuffet.. Dro sammen med hun her. ♥

Helgens spørsmål: Har dere sett filmen, eller skal dere se den? De som ikke har lest bøkene, og IKKE vil se filmen fordi ditt og datt og masse meninger skjønner jeg meg ikke på. Hvordan er det mulig å ha så mye meninger om noe de ikke har lest? De som har lest bøkene, men ikke likte de - fair enough.. Jeg syntes ikke den var dårlig. Og - hold dere fast - favorittscenen var da han tok henne med i helikopteret sitt... 

24 TIMER MED LYKKEMUTTERS // 12.02.2015

06.24 Lykke dulter borti meg å spør om jeg kan ta OC. Langt unna hører jeg han rope "dutte - dutte" som betyr BORTE. 
06.25 Tusler inn til han, og skjønner at kosekluten er borte. Vi finner den, jeg løfter han opp, koser og spør om vi skal stå opp.
06.30 OC hoster og jeg hører med engang at det høres mye bedre ut. Dette snur virkelig, nå blir han snart frisk! Så lettende!
06.32 Vi står i kjøleskapet. Jeg peker på alle pålegg, og all drikke han kan like. Han sier bestemt nei til alt. Jeg prøver på frukt.. Nei til alt. Plutselig nikker han ja til eple. Hurra!
06.33 Eple skrelt og ipaden står klar med brannmann Sam. Jeg åpner mac, og begynner med gårsdagens middag som skal ut på bloggen. Det føles godt å få ut morgeninnlegg hver dag..
06.44 Suser gjennom facebook, og  nyhetene. Kommer på at jeg skal klippe meg og må huske å vaske håret.. 
06.45 Må også huske å ta opp brød fra fryseren til matpakke..  Lager meg en kaffe i samme slengen. 
07.00 Svarer på mail ang turningen.
07.11 Begynner på matpakkene. 
07.23 Roper opp på Maya og Jenny og sier det er morning. OC leker med BRIO togene sine.
07.29 Roper på jentene en gang til.. Ingen lyd å høre fra 2 etg, de sover godt..
07.32 Jeg må gå opp å skru på lysene på rommene deres. Roper "GOOOOD MOOORGEN" og de gløtter på øynene. Jeg sier de må kle på seg før de kommer ned.
07.33 Vekker C.
07.37 Jentene kommer ned. I morgenkåpen. Ikke påkledd. Jeg teller til 10 inne i meg, og tenker jeg ikke skal bli irritert over noe så lite. Serverer de frokost.
07.40 Matpakker og sekker klar, går opp og henter klær til Maya og Jenny. C våkner og kommer ned. OC blir lykkelig!
07.52 Fikser håret til Maya, hun vil ha musefletter som er litt annereldes, vi prøver oss frem og hun blir fornøyd. Jenny vil ha to sidefletter.

08.03 Jentene går i gangen å kler på uteklær, jeg løper opp og skifter fra Christian sin morgenkåpe til bukse og genser. Vi går til skolen og barnehagen.
08.05 Det er sinnsykt glatt! Jenny ler så hun nesten tisser i buksa når hun ser meg kave på isen.. Vinker til OC som står i vinduet med C.
08.19 Ankommer skolen uten fall, heldigvis. Jenny og jeg går inn i garderoben og setter fra oss Maya sine ting, som venter utenfor. Vi møter lærerer til Maya - som Jenny elsker. Jeg forteller at jeg krysser alt jeg har for at Jenny skal få henne når hun begynner på skolen om halvannet år. Jenny forteller at hun skal være baby på karneval.
08.30 Det ringer inn. Vi gir Maya en kos og tusler over veien til barnehagen. Jen sier vi må levere OC først. Glemmer at han er hjemme. Hun ler og sier hun har puttet han i sekken. 
08.35 Jenny levert. Jeg snakker litt med mammaer i garderoben før jeg går til vinduet utenfor barnehagen og gir Jen en ekstra hadetkos.
08.45 Vel hjemme, nok en gang uten fall! Ringer på døren. Alle i huset ringer på døren når vi kommer fordi vi vet hvor utrolig morro OC syntes det er. Jeg hører små løpeskritt komme fra stuen. Han åpner døren med tidenes største smil, og hjertet mitt smelter. Faktisk smelter. Jeg hopper inn og løfter han, gir han en stor kos og suss han egentlig ikke vil ha. Han er travel. Og pigg. Farge i ansiktet.. God følelse i mammahjertet. 
08.45 Christian setter seg på sykkelen på stua og ser den nyeste episoden av "broad church" vi sykler hver vår gang til epsiodene. Jeg og OC går opp for å bade.
09.05 OC bader, og jeg ser meg selv i spesielt og legger merke til det sinnsykt ekle håret mitt. Jeg skal til Yvonne kl 10 for å klippe meg, og innser at jeg må vaske det på forhånd.
09.35 Ferdig dusjet og fønet. OC er ferdig badet. C kommer opp og er ferdig på sykkel. OC løper rundt naken og sier han må tisse. Han tisser på do. Vi klapper og roper hurra! 09.54 Jeg er påkledd og klar til å gå ut døren. C og OC leker oppe, jeg hører de le. Han lille gjør så sinnsykt mye rart om dagen... Roper hade og sier jeg tar bilen selv om det er 5 minutter unna. 
09.55 Ombestemmer meg. Det er frost på ruten. Det tar lenger tid å skrape enn det gjør å tusle bort.. Tar med meg kamera og mobil og begynner å gå.
09.56 Tar snarveien. Jeg tar alltid snarveier, selv om det fort kan ta lenger tid fordi det er mer is og jeg må gå forsiktig. Undrer litt over dette.. Hva betyr det..? Jeg har mine tanker, men blir avbrutt av instagram... Sjekker instagram og blogg mens jeg går.
10.02 Blir møtt med en god klem av Yvonne. Lenge siden sist. Vi setter oss i stuen og hun begynner å nappe mine sinnsyke bryn. De er så vanskelige.. Hun ler når hun ser hvor kaos det er der. Jeg sier jeg nekter å røre de..
10.30 Begynner å klippe. Bekrefter en gang ekstra at det er en lang bob jeg ønsker. Vi tror det blir bra. Snakker om alt som har skjedd siden sist. God morgen Norge er på i bakgrunn og jeg titter bort med ett øye. Legger nok en gang merke til kritikken av "Fifty shades of grey" men nok om det til jeg har sett filmen selv. 
10.58 Sjekker mobilen, 2 ubesvarte. Fra "Hanne", "kjærstepus" "pappaen min" og ukjent nummer. 4 meldinger. Skriver til C at jeg blir litt forsinket. 
11.34 På vei hjemover. Ringer Hanne tilbake. Snakker om siste nytt. Hun lurer på om jeg lever. Når det er tider med lite søvn og mye sykdom hjemme går jeg litt under jorden og svarer nesten ikke på meldinger eller samtaler. Forsvinner litt. Men nå er jeg tilbake :-)
11.46 Tusler inn oppkjørselen og ser svigerfar sin bil. Blir glad, og litt redd. To menn jeg er svært glad i skal se at jeg har klippet meg mye.. Legger på med Hanne. Ringer på døren, og hører små skritt komme løpende på innsiden.  OC åpner med like stort smil som sist. Svigerfar kommer mot meg og jeg sier fort og kort at jeg har klippet meg. Han leer og gir meg en stor klem. Sier jeg er jente. C sier ingenting, han bruker litt tid på dette med hårklipp ;-)
11.52 OC er trøtt, jeg følger han i seng. C drar for å stå på ski i lysløypa og svigerfar drar også videre. 
12.04 Står i speilet, og er fornøyd med klippet. OG bryna. Kan nesten ikke fatte hvor stor forskjell det er på unappet bryn og vel formet bryn... Hvertfall mine. 

12.14 Tar på meg treningsklær og sko, finner frem den nyeste episoden av "broad church" Sjekker mail og blogg og begynner å sykle.
12.45 C kommer hjem etter en effektiv skitur, han er svett og har tydelig trent. De nye skøyteskiene blir godt brukt! Han sier han går i dusjen og jeg sykler videre.
13.04 C kommer ned ferdig dusjet og sier han drar på jobb en tur, han har et møte. Han er kort i tonen. Jeg lurer på om noe er galt, men sier hadet og sykler videre. Siste minuttene av epsioden og det er så spennende!
13.12 Ferdig på sykkelen. Går svett inn på kjøkkenet og lager en kaffe, og en shake. Ringer C å spør om noe var galt siden jeg følte han var litt kort da han dro. Han ler og sier at han ikke ville forstyrre fordi han så hvor i epsioden jeg var og det var så spennende.. Jeg ser tegninga og vet at han ikke liker å blir forstyrret midt i en cardio økt. Jeg sier at jeg ikke har noe problem med å sette på pause med puls på 140 og spennende på TV for å si "koselig" hadet. Vi ler og sier dette er forskjell på gutter og jenter.
13.16 Setter meg på mac og spiser maten som C lagde før han dro. Blogger.
13.36 Still blogging. Lager collage til soverommet. GLEDER meg til nytt soverom men spørs om jeg kan kjøpe alle de tingene jeg vil gitt.. Uansett gøy med inspirasjon.
13.45 Svarer på mail. Og leser nyheter. 
13.49 Hører OC våkne. Håper han sovner igjen.. Eller ligger å hviler. Det var så godt med litt egentid. 
13.54 Ringer Malin (C sin kusine, min venninne og treneren til Maya). Rydder kjøkken og snakker samtidig.. Hun spør om hun skal komme oppom med en søtpotetsuppe hun lagde i går før hun skal på jobb.
14.15 Maya kommer hjem fra skolen. Gir hun en kos og spør hvordan dagen hennes har vært. Malin fortsatt på tråden. 
14.27 Malin kommer inn døren og vi legger på. Hun har med suppe, og jeg blir så glad. Dagens middag til C og meg siden Jenny skal i bursdag og Maya på trening. -
14.32 C sender melding og sier han blir forsinket. Heldigvis har Malin vårt ekstra barnesete i bilen sin. Hun kan ta med Maya, men da må de dra litt før. Jeg har ikke bil, og må hente Jenny så det passer fint. 
14.35 Lager mat til Mays mens hun skifter til turndrakt. Finner frem ipad og ny turn film hun kan se før treningen begynner. Kjenner et stikk av dårlig samvittighet siden hun må dra tidligere enn vanlig, men slår det fra meg. Bedre å ligge på en tjukkas å se film og spise i 45 minutter enn å stresse ned fordi vi må gå om 20 minutter.. 
14.40 Turnjentene har dratt og jeg går opp til OC. Kommer plutselig på at han må ha sovnet igjen. Jeg går inn på rommet hans og han sitter i sengen, bustete hår og blid. Deilig liten butt. Mammasiiin. Koser på han og spør om vi skal hente Jenny. Han lyser opp!
15.00 Etter en ny bleie, litt mer klær og ull sitter han godt i mandukaen på ryggen min. Vognen er i bilen som er med C, og det er for glatt til at han kan gå selv. Han er misfornøyd fordi han ikke får gå, men det gir seg fort. Jeg tøyser med han og sier vi skal finne Vovvoven ute.
15.17 Møter en blid Jenny i barnehagen, hun smiler helt til hun får se håret mitt. "Hvorfor måtte du klippe deg mamma?" En annen liten treåring sier helt ut av det blå "så fin du er på håret" Vi ler og jeg syntes det er utrolig at denne lille jenta så det med jakke og hette på. Jenny mykner opp etterhvert som hun blir vant til å se på meg, og innser at mammaen ikke forandrer seg selv om håret hennes gjør det. Vi sier hadet og går hjem.
15.26 Snakker om hvilken kjole hun skal ha på seg i bursdagen til venninnen sin. Hun vil ha den sorte. Den er så fin. Med mamma-strømpebukse (nylon strømpebukse)
15.32 Jen og OC setter seg i sofaen å ser på barneTV. OC blir sliten av en tur ut, spesielt i dag siden det var skarpere luft. Jeg rydder kjøkkenet og setter på en klesvask. Finner frem bursdagstøy og bursdagsgave.
15.33 Finner ikke innpakningspapir. Innser at det er to kreative små sjeler som har gått bersekt på bursdagskort og papir som jeg alltid har liggende.
15.34 Ringer C for å be han kjøpe med. Han sier han ikke har med lommebok, og at jeg kan bruke julepapiret som ligger i kjelleren. ALDRI I VERDEN sier jeg..
15.46 Pakker inn gaven i julepapir....  
15.50 Skriver kort. Jenny skriver navnet sitt selv. Hun har blitt så flink.
16.07 Hun skifter til kjole, og vi fikser håret hennes. Trøbler litt med krøkkene etter dagens flette, men vi får orden på det også.. Til slutt.  
16.46 Kler på henne yttertøy. Krangler om ullkåpen. Hun sier den er stygg. Jeg sier at da skal jeg gi den til noen som ikke syntes det er stygg men trenger den. Hun blir stille. Tar den på seg.
16.47 Svigermor kommer innom med kostyme til Maya. Prater kjapt med henne og barna får en kos før hun drar videre.
16.50 C tuter i oppkjørselen og OC og jeg vinker til Jenny. Sier jeg henter helle klokken syv. Hun er glad, og ullkåpen er glemt. 
17.12 Det ringer på døren og OC spretter opp av gulvet ved BRIO togene sine. Han spurter til døren og roper PAPPAAAA!!!
17.16 Vi spiser suppe. OC vil ikke ha mat. Ikke overrasket. Leker på gulvet. Ler av han lille som gjør så mye morsomt.
17.29 Beslutter at jeg skal dra i butikken og ta med meg OC, han kjeder seg så veldig etter nesten to uker hjemme.. Spør om han vil ut, og han løper straks til gangen og finner sko og jakke. 

17.45 Parkerer på drøbak city (lokalet senteret her i Drøbak) Vi går gjennom hele senteret for å bruke litt tid. Han er blid og fornøyd, endelig skjer det noe annet.. Sier OI OI til alle valentine´s ballongene som henger i taket. Vurderer å kjøpe et kort til en venninne, men rekker ikke før OC haster av gårde til rulletrappen.
17.47 Vi kjører rulletrapp.
17.57 Kjører fortatt rulletrapp.
18.03 Møter bekjente og snakker litt. Klarer å overtale OC vekk fra rulletrappen, og går for å hente pakke på posten. Min nye drikkeflaske har kommet!!
18.04 Går mot KIWI og handler. Nå begynner han å bli sliten og vil sitte i kurven. Litt digg for da går ting raskere.. 
18.15 I bilen. Spør om han vil hjem. Han sier Neieiii.. Vi kjører mot turningen til Maya. Der er det gravemaskiner og traktorer. Han er i eksase og roper høøøyt "OIiiiOiiiiOiiii" selv om det er nokså mørkt og vanskelig å se. Jeg tenker på hvordan det er å se disse stoooore tingene i dagslys. Det må vi gjøre i morgen.. 

18.20 Tusler inn i hallen og opp på tribunen. Vinker ned til Maya, spør om hun har spist nok. Hun ser fornøyd ut og er stolt. Øver på flikkflakk. Ser på henne at hun elsker å turne. Snakker litt med en annen hyggelig pappa. 
18.32 OC blir uttålmodig. Han hoster og er sliten.. Leter etter smokken sin i lommen min. Jeg sier den er hjemme hos pappa, og spør om vi skal gå hjem.. 
18.39 Ringer C og sier jeg slipper av OC og matvarer før jeg henter Jen i bursdag. 
18.46 OC vel inne hos smokk og pappaen. Han ble sigen i blikket da han møtte pappaen sin i døren. Lille pappagutten.. 
18.57 Henter en liten bursdagsjente. Har fått godtepose. Spør om hun kan bli med ned å hente Maya, men vi har ikke nok seter til begge.
19.07 Slipper av Jenny. Hun vinker til meg på trappen mens jeg kjører av gårde for å hente sistemann i flokken. 
19.15 De har begynt å rydde inn apparater. Jeg setter meg å ser på, mens jeg prater med samme pappaen som i sta. Vinker ned til Maya, sier hun må være effektiv når hun er ferdig så vi kan dra hjem. Hun nikker lurt og skjønner hva jeg mener.. Hun er lik sin mor og er ikke alltid like effektiv. 
19.34 På vei ut fra turningen etter en lang dag. Jeg holder henne i hånden og spør hvordan ettermiddagen har vært. Hun sier den har vært bra og forteller alt hun har gjort. Kommer fort på at det er karneval i morgen og blir lettet når jeg sier at farmor har vært innom med kostyme hennes. Hun gleder seg. 
19.36 Melding fra C, må innom å kjøpe dopapir på kiwi. Og tørkerull.. Og snacks til karneval i morgen.. 
19.46 Maya venter i bilen, mens hun spiser "etter trening maten sin" mens jeg forter meg inn i butikken. 
19.59 Vel hjemme. Jenny er i seng, jeg løper opp og synger og sier natta. Maya inn på badet, hun vet hun skal være i seng snart og at det er kritere for å trene til sent. 
20.01 C forteller at OC har svelget en penge. Det gikk bra. Jeg drar meg i håret mens jeg ser på den travle lille gutten som jogger gjennom kjøkkenet og stuen med dukkevognen til Jenny.. 
20.03 Christian forteller hva legevakten sa til han da han ringte; det er viktig at MAMMAEN sjekker det som kommer ut, og at pengen er i bleien etter ca et døgn. Jeg ler og spør om ikke det er en pappa jobb? Det vil tiden vise ;-)
20.15 Alle barna i seng (OC med babycallen oppi sengen for å være på den sikre siden) . Tid for suppe og "verdens beste skijenter" på TV. Endelig litt sofatid. Benet verker og jeg tar en smertestillende. 
21.20 Besse (min mormor) ringer og vi snakker noen minutter mens C lager kakao med krem. 
22.03 Vi er så trøtte og det føles som klokken er over midnatt. Må i seng. C først opp. Skremmer meg når jeg kommer opp på det mørke badet. Jeg skvetter så jeg kjenner aggresjonen bre seg over meg. Klarer ikke la være å smile når jeg ser det fantastiske smilet til kjærsten min. Aggresjonen blir byttet ut med kjærlighet. Jeg tenker plutselig at det er så rart at dette menneske som står foran meg, og jeg deler 3 barn med er den samme gutten på 14 som gikk i "fruit of the loom" genser, levis bukse og var den kjekkeste på hele skolen... Føler meg heldig. Han er så lik seg selv.. 
22.04 Pusser tennene. 
22.06 Sjekker musklene i speilet. Jupp, en liten muskel på armen. YES!
22.10 Sjekker barna, de sover så tungt og godt. Setter opp dørene. Gleder meg så på Maya sine vegne, nå får hun snart eget rom og slipper å bli flyttet rundt. 
22.23 Skravler med C. Spent på snekkeren som kommer i morgen og skal sjekke ut pris på soverommet.. Snakker litt til om dagen som har vært. Morgendagen..
22.34 Ser siste gang på klokken og sovner.. 
04.02 Maya står ved sengen og spør om hun kan stå opp. Om hun kan finne frem karnevaltingene sine.. C mumler at klokken er fire og at det er natta. 
04.34 OC roper på "mammaaaa" - jeg går inn og forteller at det er natta. Han blir sint og kaster seg rundt i sengen. Kaster smokken på gulvet og hyler. Jeg sier bestemt "Ikke noe tull, det er natta og nå skal vi sove". Irriterer meg over at C klarer dette så mye bedre enn meg. Går ut av rommet hans. 
04.36 Han skriker fortsatt. Ikke sår gråt, men sinna hyl... Hører noen åpne døren han. Crap! Det er Jenny som vil hjelpe og tror det er morgen. Går ut og følger Jenny i seng, hun går så og si i søvne. OC blir sinna! Følger han inn på rommet i sengen, og sier bestemt "Det er natta". Han klikker. 
04.40 Maya spør om hun kan stå opp. Jeg sier bestemt at hun skal sove i noen timer til. OC skriker enda. Jeg blir sint. Han vekker hele huset. Går inn på rommet, skrur på lyset og sier morskt og bestemt : "GÅ I SENG" han slutter å gråte og tasser i sengen sin. Jeg besvimer nesten av sjokk.... Finner frem kosen og smokken hans, og sier: Ikke noe tull nå! Han nikker enig... Besvimer nesten nok en gang! Går ut og lukker døren.. Ikke en lyd... Yey!
04.50 Klarer ikke sove. For mye skjedde på kort tid til at jeg klarer å sovne igjen. Benet mitt verket.
05.03 Står opp. Kan likså gjerne skrive et "24 timer med lykkemutters" innlegg.. Det blir en lang dag, men men. Hello friday, og hello coffee!


INSPO - SOVEROM

Hei dere! I løpet av vinterferien er planen å få nytt soverom! Vi skal pusse opp kjellerrommet og lage stooort soverom, og Maya skal overta våres. Dette har vært planen i noen måneder men det tar tid å planlegge og spare penger til oppussing. Det må legges gulv, male og litt småplukk. Jeg ser for meg hele rommet og her er noen av ideene mine (nå spørs det bare om Lykke er enig...) 

Betongvegg. MÅ ha! Dette bildet er hentet fra "concreteWall - Tom Haga"

Jeg ønsker (kanskje) en åpen klesløsning, men med kommoder til undertøy og den slags. Mye sort og hvitt, men noen fargeklatter her og der. Mange er kanskje lei teppet fra HAY men jeg syntes det er så fint! 
Tre hylle lav, svart / Loop stand hall, svart / Hang henger 5-pakk, kobber / AJ vegglampe, svart / Strap Mirror Ø70, grå / Pinocchio teppe, confetti / Componibili 3 skuffer, svart  

GOURMETMAT PÅ EN VANLIG ONSDAG

Samarbeid med Findus. 

Hello! I går ettermiddag fikk Jenny, Lilly, OC og jeg testet FINDUS sin nye "fish & crisp" gourmetfileter og det falt i smak! For en lettvindt, men samtidig digg middag! Da jeg ble spurt om jeg ville prøve denne nye fisken var jeg ikke vond å be. Det er ikke noen hemmelighet at det både kan være krevende og kjedelig å finne på nye retter hver dag, hver uke så dette var midt i blinken - en helt vanlig onsdag. 

Filetene stekes i steveovnen i ca 20 minutter... Tilbehøret vi valgte var quinoa, et alternativ til ris da det har mer proteiner, og litt mindre karbohydrater. Jeg var usikker på om barna ville like det, men det gikk fint. 

Ingen hemmelighet at jeg er elendig på kjøkkenet så her må alt fra makaroni til avaserte middager leses hvertfall 3 ganger.. 

Mmm! Grønnsaker, quinoa og fish & crisp gourmetfileter! 5 åringene, 1 åringen og jeg likte det! Et lite gourmetmåltid midt i uken når man skal kose seg litt ekstra, eventuelt også til helgekos. Barn har ofte en sperre når det gjelder fisk i en viss alder - men ingen av mine barn tenkte over at dette var hvit fisk. Det smaker jo ikke akkurat sånn ;-) 

For å sette litt smak på quinoaen så helte jeg på litt sweet chili saus, uten sukker. Da ble det perfekt!

To av mine fine middagsgjester.. Is til dessert og "la den gå" på full guffee. For en onsdag!

Lille OC droppet jeg rett og slett å ta bilde av. Han var ikke akkurat "bloggbar" for å si det på den måten ;-) Food all over, og det ser bare ekkelt ut på bilder! Men sant skal sies, han har nesten ikke spist på 2 uker og middagen i går var en slager. God følelse for mammahjertet å vite at han er god og mett etter lange uker med sykdom. 

 

TIL ALLE MINE MED-MØDRE

This one´s for you ♥ Så herlig!! 

Nå er middagen straks klar, vi tester noe nytt fra FINDUS og jeg er spent på om småjentene liker. Det kommer på bloggen i morgen :-) Ellers har vi hatt en rolig dag. Jeg rakk en treningsøkt i dag også, og det føltes bra. Christian jobber sent, og vi er alene i kveld. Maya er med en venninne hjem, og Jenny har med en hjem. Onsdager er "gjøre hva vi vil dag" der ingen skal noe spesielt, og disse dagene er alltid så deilige. Straks barna er i seng så skal jeg legge meg å sove selv. Drømme om nytt soverom som vi skal sette i gang med i vinterferien, å håpe på en god natt søvn. Ha en fin kveld, vi ses i morgen ♥
 

MORNING UPDATE 11.02.15

God morgen! Litt trøttere i øynene i dag.. Jeg endte opp i den lille juniorsengen til OC igjen, med den lille dynen hans over oss begge. Det sier seg selv at jeg ikke får så mye dyne da ;-) Den eneste fordelen er at jeg får kjenne litt på det deilige dynetrekket fra Beach House han har. Den eneste i familien, den lille heldiggrisen. Grunnen til at jeg endte opp der er fordi han hoster så mye. Non stop, uten pause i flere minutter. Jeg vet jo at det går bra, men det høres ut som han aldri får trukket pusten. Da er det tryggest å ligge inntil og se med egne øyne at han har det fint etter hostekulene. 

Det blir litt gamle bilder i noen innlegg. Det strider meg helt i mot, og jeg har en greie at alle innlegg skal ha nye bilder men det er enten å la være å blogge helt, fordi jeg ikke rekker å ta bilder, eller å bruke litt som dere har sett før. Tipper sist nevnte er best for alle parter :-) 

På tross av litt kjip natt er det lykke på kjøkkenet fordi den beste kaffekapselen med vanilje hadde lurt seg oppi kaffeboksen uten at jeg visste det!! Tenk hva en liten deilig kaffekopp kan gjøre med dagen! Og over til noe helt annet.. Vet dere hva! Jeg satt på tribunen å så på Maya i 3 1/2 time i går.. Lett! Skravlet med "tribune venninnen" og rett og slett var alene uten den lille kleggen min. Det var ganske så deilig, og gjør at det er lettere å bære, bysse, leke med tog, kose, pleie og stå 15 minutter i kjøleskapet sammen med han for å se om det er noe han har lyst på.. Med andre ord, vi er klar for en ny dag hjemme ;-) 

Ha en super onsdag! Nå kom det to trøtte typer ned trappen med sovesveis fra en annen verden - hoho! Vi ses ♥♥

HAIR INSPO


Jeg skal til Yvonne på torsdag for bryn og hår....! DET trengs! Jeg tror ikke dere hadde trodd meg hvis jeg sa hvor lenge det er siden sist.. Anyways. Jeg tror det blir halvlang bob. Hva tror dere? 

Nå sitter jeg på turninga! Besse (min mormor) kom på besøk, og jeg ble med Maya på turning. Det er jo en drøm å sitte på tribunen med en kaffe og mac på fanget etter å ha vært sammen med OC 24/7 i halvannen uke. 

Forresten, en av dere spurte hvordan jeg klarer trening når jeg har sovet så lite? Vell. Jeg gjør vanligvis ikke det, men nå er jeg så fast bestemt på å nå målet om en sterkere og mer fit kropp at jeg ikke har noe valg. Søvn eller ei, jeg SKAL på trening med mindre jeg blir fysisk oppholdt på sykehuset som i forrige uke. Dessuten gir det meg energi. Trening gir meg ALLTID energi, og jeg angrer ALDI på å ha dratt. Så sånn er det :-) Jeg er ikke umenneskelig, bare veldig lei av å falle ut av treningen annen hver mnd ;-)

God ettermiddag og kveld til dere, fininger ♥♥

I GREVENS TID

Halleluja!

Jeg starter tirsdagen med 6 timer søvn bak meg..Endelig ser jeg litt bedring hos OC og det er så deilig. I natt har han fått noen timer fred med mindre hoste og tung pust og det er godt for oss begge. I grevens tid..! Nå begynte det å gå på helsa løs denne søvnløsheten. Jeg gråt 3 ganger i går, og kranglet med Christian.. Og merk hva jeg skriver. JEG kranglet. Han skjønte at det ikke var "jeg" som yppet til kamp, men den trøtte, vondt i kroppen, og frustrerte - versjonen av meg som var sint. Det er så grusomt når man er så sliten og blir snakket til, og uansett hva som kommer mot deg blir kritikk eller vonde ord. Da renner det over rett og slett. Men med 6 timer sammenhengende søvn, og en treningsøkt for å få ut litt steam så blir denne dagen bedre tror jeg. 


Han kaller meg bare Yeti i perioder som dette. (den avskylige snømannen) Jeg tror det har noe med kombinasjonen kort lunte, hissigpropp og troll... 

Jeg gleder meg til dagens økt! Som jeg kanskje har nevnt tidligere er februar en måned med fullt fokus på kosthold og trening, og jeg ser allerede effekten av å kutte ut sukker, og den slags. Ønsker dere en status på trening også? Det er liksom ikke mitt felt, men hvis dere vil så kan jeg prøve å snekre sammen noen treningsinnlegg?

Nå er kaffekoppen tom, og jeg skal prøve å få i lille OC litt mat. Han har ikke spist noe særlig på halvannen uke, og det syntes på den lille kroppen. Siden han er litt bedre i dag håper jeg å få i han alt han egentlig elsker. Kryss fingrene! Ha en fin dag kjære lesere!

Love from Yeti... ♥

STATUS FRA SYKESTUEN

God morgen! Vi har flyttet sykestuen fra sykehuset og hjem. Vi fikk reise hjem på lørdag, med åpen retur i noen dager. Han er ikke veldig mye bedre, men siden vi har alt av medisiner hjemme og min erfaring med astma så fikk vi reise hjem i håp om at han kanskje føler seg litt mer trygg her. Vi fikk konstantert RS virus. Ikke så overraskende, men likevell lettende. Astma medsinene har ikke virket, selv ikke de man kun gir på sykehuset og det har vært veldig skummelt og frustrerende. Nå vet vi hvertfall hvorfor! Siden det er virus er det ingen pencilin eller annen medisin å gi, men han får saltvann og ventoline ofte. Det er mye slim i lungene så han hoster og hoster, samt at pusten er tung. Vi tar time for time, og følger med til alle døgnet tider i tilfelle det går helt feil vei og han trenger pustehjelp. 


Fordelen med å være hjemme er at dagene går hakket raskere enn på isolat ;-) Vi lå på isolat fra torsdag til lørdag, og da gikk vi ikke ut av døren en gang. Det er det isolat er ;-) Et rom med bad, og hvite vegger. Vi får servert mat på rommet, og sykepleierne som kommer inn er i full beskyttelsesdrakt. Jeg leste ut en hel bok da mens OC sov, og ellers så vi på barneTV. Her hjemme har vi mer fristende mat og drikke  i kjøleskapet og det er hakket lettere å få i han væske. I tillegg er det alltid best å ligge i sin egen seng, med sin egen dyne.. Jeg håper han kommer seg gjennom denne runden uten å måtte tilbake, men selvfølgelig.. Må vi, så må vi. Vi blir ikke hjemme hvis vi er redde eller han blir veldig slapp. 

Hvis du ikke vet hva RS virus er kan du lese mer her

Christian har nettopp fulgt Jenny i barnehagen, og Maya på skolen. Frøken Mays skulle ha skidag i dag. 5 grader og sol.. Jeg tror det blir en fin dag!! I går fikk jeg skikkelig vårfølelse, og jeg ELSKER det!! Kjenner det klør i bloggfingrene.. Våren er den beste tiden for å skrive blogg, med all inspirasjon og gode følelser! Hvis det går ann å si noe sånt ;-) Nå har legekontoret åpnet, og jeg skal ta en telefon. Jeg ønsker en sjekk hver dag når han er som nå, for å utelukke lungebetennelse og måle metning (oksygen inntak). 

Ha en kjempe fin ukesstart! Håper dere holder dere friske ♥♥♥

HELLO WORLD

Titter ut på verden. I det lille vinduet han tror er der bare for han..

Vi er fortsatt her.. Ting er bedre, men ikke helt bra nok. Vi krysser fingrene for en ok natt, og hjemreise i morgen. I dag har vi ligger i sengen i timesvis. Snakket med de super søte sykepleierne. Tatt masse medisiner. Helt i koppen, drukket en liten sup og helt ut 1001 gang, facetimet med familien og sett enda mer på barnetv enn i går. Nå skal vi spise litt kveldsmat (les; jeg) man blir så sulten her inne.. OC holder seg til friskis ;-)

INNLAGT

OC ble innlagt sent i går. Nå ligger han i en liten sykehuseng med metningsmåler og dampmaskin. Det er ikke noe hyggelig å være her, og hver eneste medisin er en kamp. Han er redd og trist. Men samtidig er jeg takknemlig, jeg er så lettet over ikke å ha den natten vi har hatt hjemme.. Vi er i trygge hender.

Da jeg skjønte at vi mest sannsynelig kom til å bli innlagt i går så tok jeg med meg både lader og ipad hjemme fra. Nå ser OC på Brannmann Sam, og jeg leser "hyptnotisøren". Krimbok som er såå spennende. Det er godt med en bok mellom slagene når lille sover.

Takk for alle hilsner, dere er så gode. Og takk for at dere setter pris på at jeg deler ting som dette. Det enkleste hadde selvfølgelig vært å kun skrive om alt som er perfekt og bra i livet mitt, men vi vet jo alle at det ikke er sånn livet er. Ingen har det helt perfekt til tider..

Nå er det blodprøvetid.. Got to go. Vi snakkes senere <3

NÅR ASTMAEN TAR OVERHÅND

Må vi inn på sykehuset. Og her er vi nå.. Det er derfor dere har hørt så lite fra meg i det siste. OC har vært skikkelig dårlig, og i dag eskalerte det og vi ble sendt inn.. Hvor lenge vi må bli her vet jeg ikke, men håper han kommer seg ovenpå fort. Vi har alle noe vi sliter med, og astma er OC sin kamp. Kommer innom litt senere med status <3 Klem fra oss

REMEMBER THIS..


Åh for noen fine dager kjærsten og jeg hadde i NYC i sommer. Jeg vil tilbakeee ♥

Hele huset sover og jeg sitter å mimrer litt tilbake fra sommeren i fjor. Jeg lurer på om 2015 blir like bra værmessig? Herlighet for en sommer! Jeg gleder meg! 

Astmamedisinen til OC ligger klar, jeg hørte på han da jeg la han et par timer tidligere at det sikkert blir en lang natt. Da er det godt at alt står klart.. Sofaen er full av pledd og puter, og fjernkontrollen ligger klar til å se på brannmann Sam. Blir det lange timer med hoste og tetthet så sitter vi likesågodt nede i sofaen å ser på barnetv. Vi får håpe det ikke blir så lang natt, men jeg er hvertfall forberedt. Nå skal jeg bare se ferdig "verdens beste skijenter" på nrk og så hoppe i seng. Jeg er sliten i kroppen og hodet, og siden jeg har mye fokus på trening om dagen er det ekstra viktig med hvile. Dessuten har jeg et stort fokus på riktig mat, og riktig mengde mat om dagen og da er det lettere å sove når jeg blir fysen enn å kjempe mot det i sofaen ;-) Christian sover allerede, så det er ikke noe støtte i han i kveld heller... 

Håper dere har hatt en fin dag :-)

FEBRUAR, DEN TYNGSTE MÅNEDEN?Herlighet. Nå er det bare å holde tunga rett i munn og fokusere på det som er viktig... Det er snart vår. Snaaart... Jeg er et evig sommer menneske. Jeg blir værsyk, og ekstra nå som kroppen fysisk reagerer på kulde. Tålmodigheten settes på prøve, og det er ekstra vanskelig å være rolig, pedagogisk supermamma, eller kjærlig og mild kjærste i disse mørke vintermånedene. En smart jente sa til meg tidligere i dag. Det er som at tiden står stille i februar, og da blir man rastløs. Det er akkurat sånn jeg føler det! Jeg har dårlig tid. Jeg stresser inne i hodet mitt, og jeg syntes alt går for sakte.. Det er et eneste jag mot neste oppgave. Enten det er frokost, påkledning, jentene som må rydde eller bare det å rekke hjem etter barnehagen. Jeg ser at dette går utover barna mine, og det er ikke greit! Jeg MÅ stoppe opp, roe ned hjernen og la tiden gå sakte. La denne mørke måneden bare være.. La lengselen etter vår og sol være der, men ikke ta over kontrollen. I perioder kan jeg nesten føle at jeg ikke får puste. Hva er det jeg jager etter? Uvisshet om fremtiden er der uansett, kan det være jeg prøver å flykte fra noe? Jeg har mine mistanker, men det endrer ingenting - jeg skal ikke stresse og irritere meg over hverdagen. Det går bare ikke. Til tider hører jeg min egen stemme høre ut som en bitter og sint kjerring. Inne i meg skjønner jeg nesten ikke hvem som snakker...

Jeg er usikker på hvor jeg vil med dette innlegget.. Bare litt tanker som ville ut en kald ettermiddag i februar. Takk for at dere leser. Klem fra en litt sliten og rastløs meg ♥

TURNBURSDAG, ASTMA OG PMS


Liten tålmodig gutt på kjøkkenbenken med medisinen sin..

God morgen! Har dere hatt en fin helg? Forrige innlegg fra meg kom rett fra stuen til venninnen.. Litt sangria og godis, som balsam for denne premenstruelle sjelen.. Lørdagen forsvant i full fart. Formiddagen gikk til forberedelser, handling og laging av kake sammen med Maya. På ettermiddagen brakte det løs med turn bursdag! Vi låne hallen og apparater der Maya trener i ukedagene, og inviterte jentene på turning! Det var en kjempe suksess! Etter to timer med turning så spiste de kake og pølser. Slitne, men superførnøyde etter 3 timer med aktiviteter. Vi hadde med Malin (venninne og turntrener + at hun er kusinen til C) og hun sto for sikring. Det er viktig at barna blir riktig passet på og ikke skader seg.

Lørdagkveld skulle jeg egentlig til Oslo med venninner, men etter barnebursdagen var jeg rimelig kjørt i hodet ;-) Christian og jeg fikk barnevakt i en time og tok en skitur i lysløypa sammen. Veldig koselig :-) Søndag våknet jeg opp og kjente på hele kroppen at jeg bare var sint... Kjenner dere følelsen? Når du våkner og det første du gjør er å være sint? Jeg ble ikke noe mindre sint da jeg begynte å legge meg til alt rotet.. Og støvet. Og gulvet som burde vært vasket. For ikke å snakke om kleshaugene.. Crap! Da var det bare å holde meg for munn og håpe at det ikke kom for mange stygge ord ut. Heldigvis hadde jentene og C en frokostdate så jeg fikk ryddet og vasket i fred. Søndagen avsluttet med middag hos svigerforeldrene og godterikveld med kjærsten. Perfekt.

Inne i mellom slagene har lillebror fått noen voldsomme anfall av falsk krupp / astmaanfall.. Jeg tror det er falsk krupp.. Men siden han har astma (som har vært svært rolig denne vinteren..!!) så blir det litt voldsomt. Natt til søndag så var det snakk om sekunder før vi ringte ambulansen. Hadde jeg ikke hatt sterke astmamedsiiner på pariapparatet klart hadde vi ringt det sekundet jeg gikk inn på rommet hans. I natt var det mer astma og under kontroll, men det blir noen runder med medisiner og nattvåk. I dag blir han hjemme for å lade batterier. Det tar på for en liten kropp. 

Det var min helg, kort oppsummert ;-) Vi ses senere!