hits

mars 2014

I RETTEN


Ønsk meg lykke til i dag. Jeg skal noe svært ubehagelig, men nødvendig. Dere husker kanskje ikke, men jeg husker godt.. Den kvelden i fjor høst da Christian, svigerinnen og storerbroren til C + jeg var på hjem etter en helaften i Oslo. Vi skulle ta nattbussen, og før jeg skjønte noen ting skjedde det noe jeg ikke har lyst til å oppleve igjen. Blind vold. Det gikk greit, men jeg var et døgn på akuttmottaket og hadde vondt i kroppen lenge etter. Dette har gått den riktige veien, og i dag skal vi inn til Oslo for å forklare oss for retten. Jeg gruer meg, men det for bare være.. Dette er en bra ting! 

Så... Wish us luck. 

MORGENKAFFE UTE & TANKER OM SKADEN

Og bloggings. What a sunday! OC sover, jentene leker ute og finner dyr, Christian er på trening og jeg sitter i fred og ro å blogger, mens jeg nyter morgenkaffen. Jeg har faktisk ikke ord! Jeg er definivt en sommerjente, og ikke vinter. Det samme er Jenny! Da hun fikk klarsignal til å ta av seg jakken mens hun lekte ute i går var det som om noe skjedde med hele jenta. Øyenene glitret og hun ropte ut i ekstase "endeeliiiiig"! Jeg tror dette blir en fin vår! 


Gårsdagen ble brukt til å klargjøre den ene terrassen. Utemøbler ble satt frem, sammen med puter og litt skinn. Det er fortsatt en del som gjenstår før jeg får utestuen som jeg vil, men det er tross alt kun slutten av mars. Resten av dagen tok vi det helt med ro. Egentlig så har jeg brukt uken som var til å ta det med ro. Dere husker kanskje at jeg feiret bursdagen min forrige helg? Vel, jeg gjorde noe dumt.. Nemlig å ta en time på dansegulvet.. Det fungerer svært dårlig med benet mitt. Spesielt siden jeg hadde stresset i forkant av selskapet også. Jeg har fått kjenne på det hele uken, og smertene som sitter i benet, hoften og mye i ryggen har vært ekstreme. At jeg ikke lærer? Problemet er selvfølgelig at jeg vil ikke gi etter for skaden min. Jeg elsker jo å danse! Der og da sa jeg at det var verdt det, men en uke etter så mener jeg dessverre det motsatte. Jeg prøver å ikke "syte" så mye. Jeg har jo "sytet" i snart 2 år, føler jeg.. Først et helt svangerskap med psykokvalme fra helvette, og nå dette. Jeg vet jeg ikke kan tenke sånn, men man klarer ikke alltid å kontrolle sånt. 

I dag våknet jeg hvertfall å så på Christian, mens jeg sa "Nå føler jeg meg endelig som meg selv igjen." Så langt det er mulig da ;-) Jeg orker å gå ned trappen til vaskerommet, jeg er ikke så amper, og jeg har ikke de værste av de værste smertene.. Hvertfall ikke så tidlig på dagen. Nå skal jeg være smart. Porsjonere ut styrken min. Så kanskje jeg slipper krykkene de siste timene før jeg legge rmeg..  

En ting skal sies da, denne varmen gjør godt for kroppen min. Det føles som at nervene slapper av, og ikke står i spenn hele tiden? Merkelig følelse men det er sant. Så jeg må nok bare bli sittende ute i solen i dag! Ha en nyydelig dag, kjære dere! Og takk for at dere stikker innom siden min <3 Jeg kommer innom i kveld :)

REISETIPS // PÅ FERIE MED BARN

Hei! Her er jeg igjen, men denne gangen med tips og erfaringer om reising med barn! Vi har feriert en del i de sydligere strøk med barn på slep, og det går veldig bra! Jeg har alltid sagt at jeg ikke vil ha flere barn enn jeg kan reise på tur med selv, og nå føler jeg at jeg akkurat er på grensen ;-) Da jeg var gravid med Jenny i magen, og Maya var 1 år og 7 måneder så reiste vi til spania alene, og koste oss maks. Så det er mulig med litt avlappet sinn, lite forventinger til egentid og planlegging! Well, here we go: 

Flyturen: 

 • Mat - Pakk smart. Har du med deg en 2 åring på flyet så vær lur.. Pakk yndlingssnacks og mat som du kan "tilfeldigvis" ta frem når han begynner å ta baklengs salto i setene. Ikke nødvendigvis godteri (selv om jeg må innrømme at vi har noen ganger med godteri, men etter at barna har blitt eldre, og sluttet å grise så sinnsykt...) Det er ingen vits å ha et sulten eller tørst barn på flyet, så hvis du måtte kaste smoothiene i sikkerthetskontrollen så vurder om dere skal kjøpe noen nye på flyplassen. Pakk smart i små gjennomsiktige plastposer. Da er det lettere å finne frem i den store vesken hvor hele familien putter ALT oppi, og du kan kaste posene etterhvert som de tømmes.. 
 • Ipad/Iphones/nettbrett/DVD-spiller - Bring it! Er barna dine glad i spillene på nettbrettet eller å se en film? Ta med headphones og la de roe ned med ipaden i fanget. Hvorfor gjøre det vanskeligere å fly enn det kan være? "Vil du se film nr 2?? Klaaaart det! Vi er snart fremme og der skal du løpe og bade en hel uke, så kjør på" - der har du meg ;-)  Dessuten sparer du mye plass. Før ipaden kunne servere oss alt fra fargelegging, film, bilder og alle mulig andre spill hadde jeg med fargeblyanter, hobbybøker m.m i vesken, og det tok så mye plass! Bare husk å laste ned de filmene du ønsker, og lad på forhånd. 
 • Klær - Jeg har aldri tatt med så voldtsomt mye skift etter at de fylte 3 år. Jeg passer på å gi de ting som søler minst, og heller er litt påpasselig den veien. Frem til da hadde jeg med et skift av alt. 1 ekstra genser, bukse, truse, sokker og body. Selvfølgelig litt flere bleier enn kun 1. Du vet aldri hva som kan skje ;-) Og god varm genser har tar jeg alltid med til barna, som jeg skrev på det forrige innlegget så er det ofte kaldt på flyene.. 
 • Andre praktiske ting - våtservietter, små bleieposer til bleier, søppel.  


På turen:

 • Reiseseng - ikke vært nødvendig for oss etter fylt 2 fordi jentene har ligget i stor seng siden da, dessuten er de ekstra sengene på hotellrom og lignende ligget på gulvet. Dette er også lurt å sjekke ut før man reiser, hvis man er usikker. 
 • Vogn - Eller kanskje kalt reisetrille når man har blitt så stor. Det hvertfall uten tvil best å la MB eller TFK som er en stor sportsvogn være hjemme, hvis man har mulighet til å ta med en liten trille. Så lenge det er solskjerm og ryggen kan legges ned så det vel alt man trenger. Det er hvertfall myye mer lettvint, og ikke koster de trillene så mye heller. Alternativt kan man kjøpe brukt på finn! 

 • Solkrem, solhatt og UV klær - Smør barna, og er det midt på sommeren så smør de gjerne 2 ganger om dagen. Og selv om de ikke er "bebiser" lengere er det godt med en caps eller solhatt. Det værste som finnes er når de leker i sanden og tilsynelatende har det fint, og plutselig blir "slått ut" av varmen, og vite at det kunne vært unngått. Så bruk hodet ;-) Når det gjelder UV klær så har jeg aldri brukt dette. Det blir for voldsomt for meg. Jeg smører barna mine med den faktoren de trenger. Hvis solen steker og det er veldig varmt tar vi en lang lunsj / hviletid i de værste soltimene. Har de vært mange timer på stranden, eller i vannet så putter jeg heller på en hvit t-shirt. 
 • Soving på feire - Når vi er på ferie så er jo noe av idyllen å være ute på kvelden å kjenne på livet. Det samme syntes jo mine småjenter, og fra de var veldig små har jeg bare tatt med vognen ut på kvelden. Har de blitt slitne av dansing og titting på rare mennesker har jeg heller lagt de sovne i vognen, og løftet de over etterpå. Det siste jeg har lyst til er å være låst til hotellrommet fra klokken er 19 når jeg er på ferie. Må man så må man, og kanskje det er mulig og dele opp kveldene? Når vi er på ferie så har vi sovet en time på ettermiddagen for å orke å gå ut på kvelden. Barna har automatisk gått i feriemodus så lenge vi er rolige og ikke stresset over hvordan de skal sove, og når. Det blir litt annerledes nå som vi har leilighet i spania, og er der mye. Da er det godt med rutiner, og faste sengetider på kvelden. Vi nordmenn er jo litt ekstreme når det gjelder å få barna i seng på kveldene, og jeg er ingen unntak i hverdagen ;-)

 • Helseting - Det er lett for barna å få ørebetennelser hvis de er mer i bassenget enn over, spesiet med litt vind. Her er det kanskje lurt å ta noen forhåndsregler, spesielt hvis man har såkalte "ørebarn". Jeg har alltid med nesedråper, kremer til solbrenthet, stikk og sårhet og paracet. Skulle jeg trenge noe mer så har jeg bare gode erfaringer med apotekene, hvertfall i spania. Dette er lurt å sjekke på forhånd hvis man skal i et annet land man ikke kjenner like godt. 
 • Bånd - Det har jeg aldri brukt, og kommer aldri til å bruke. Føler vel egentlig at bånd er til hunder. Jeg er like redd for å miste barnet mitt på en stor flyplass som andre, men da holder jeg fast i lanken. Høres naivt ut, men jeg har reist med barn i 6 år, og det har gått fint. Du er ingen dårlig foreldre om du ikke bruker de båndene :-) Ikke hvis du bruker det heller altså. Man må gjøre det man føler er best selv. 
 • Andre ting - Bøtter og spader, armeringer o.l har vi stort sett kjøpt på ferien. Det koster ikke sinnsykt med penger, og tar mye plass. Ting vi har hatt med hjemmefra er badehåndklær, capser, sandaler til varmsand (!), myggnetting og solskjerm til vogn + et lunt og luftig teppe. 

Jeg ønsker dere goood ferie, og håper dere har fått noe ut av erfaringene mine! Husk å stress ned, og ikke ha sinnsyke forventinger til ferie med barn så blir det bra :-) Er det noe dere lurer på så rop ut, jeg skal svare så fort jeg kan under kommentarfeltet. Og en siste ting, del gjerne videre så kanskje noen andre også vil få nytte av tipsene :-) 

REISETIPS // PÅ FERIE MED BABY

Hei dere! Jeg deler tipsene i to innlegg; reise med baby & reise med barn. Jeg starter med baby på tur! Jeg vil nok si at jeg har litt erfaring med baby på tur, både på charter tur, og privat. De siste årene har vi kun reist privat, altså fly og bo hver for seg, men det er jo mye av det samme du trenger. Jeg starter med pakkelisten til fly

 • Mat - dersom du ammer er det jo en enkel sak. MME så pleide jeg å ta med pulver. Du får jo ikke ta med eget vann inn. Jeg passet på at bebisen ikke var sulten akkurat da vi gikk ombord, også spurte om kokt te vann så snart vi var i luften. Da rakk vannet å bli kjølig til jeg skulle blande inn pulver. Her finnes det nok mange måter å gjøre det på, det gjelder bare å planlegge litt i forveien. Hvis babyen din er stor nok til annet mat så har jeg hatt med små matbokser med forskjellige ting de liker. Brødskive, frukt, rosiner, cheerios, osv. Jeg deler opp og gir litt utover flyreisen, på den måten er det stadig noe nytt å introdusere dersom den lille blir rastløs. 
 • Klær - jeg har alltid med 1 ekstra skift, men har du en gulpe-baby så ta med flere. Siklesmekker er genialt fordi de kan byttes så lett. Våt body er ikke noe lurt med tanke på luften på flyet. Jeg har også brukt ull, det kommer jo an på når man flyr, men det er ofte kaldt uansett om det er i januar eller august. Jeg har også hatt med babydynen hans. Stappet den i stellevesken. Selv om den er knotete så er det verdt det når han sovner og vil ligge på noe mykt.. Det kan fort bli klamt når ligger så tett inntil. 
 • Leker - dette har jeg aldri tatt med så mye av. Det finnes så annet mye spennende, og det tar så stor plass. Men er bebisen din veldig glad i 2 leker, så ta de selvfølgelig med. Bare husk at alt dette skal bæres... 
 • Vogn - da OC var 7 uker og vi reiste til spania så fikk vi ha med vognen helt frem til vi bokstavelig talt gikk på flyet. Da hadde jeg med meg beskyttelsen (gult trekk som kjøpes ved innsjekk eller pram pack du har kjøpt på forhånd) og ga den rett til de som jobber på flyet. De andre gangene så har jeg levert den ved innsjekk på spesialbaggasje. Dette har gått helt fint! Bare husk at hvis vognen blir skadet så må du ha pram pack for å få tilbake pengene. Det er noen flyselskaper som dekker det uansett, som SAS - men her er jeg IKKE sikker, så dette må dere undersøke på forhånd. 
 • Bære? - Alltid når jeg har vært ute å reist har jeg hatt med mandukaen. Her har jeg heller ikke mye erfaring med de andre alternativene, annet enn at manduka er bra. Jeg kan bære foran og bak, og den er ikke så stil at jeg ikke får krøllet den sammen i stellevesken/baggen. Nå skal det sies at jeg bærte han ikke i denne før han var 6 mnd. Før det var han så liten og det er så mange mennesker rundt hele tiden, så jeg ønsket å beskytte han mer, ved å bære selv eller ha med bilstolen. 
 • Bilstol - når du skal på charterferie så har jeg aldri følt behovet ved bilstol, men etter at vi har reist privat så har jeg tatt med fordi bilstolene til baby - altså 0-9 kg (noe rundt der) er så dårlige hos mange av bilutleiefirmaene, i spania. Dessuten har vi fløyet med norwegian og der er det ofte flere ledige seter. Så spør ved innsjekk hvis dere har med bilstol, kanskje dere er heldige å ha den med inn på flyet. Det kan ofte være praktisk for de aller minste babyene. Nå som han har blitt så stor så tar jeg ikke med eget bilsete, da bilsetene hos utleiefirmaene er gode nok. 
 • Helseting - saltvannspray til nesen hvis de har antydning til forkjølelse 1 time før take off og landing. Paracet er alltid kjekt å ha, i tilfelle. Og gi gjerne væske når flyet skal lette, dette åpner opp og gjør så et evt trykk i ørene kan unngås. Det er ikke garantert av det vil merkes, men det er en trygghet hvis man er usikker. 
 • Praktisk - våtservietter (aldri glem!), bleieposer - sånne små lilla, de brukes til alt, smokkesnor så slipper smokken å falle på det møkkete gulvet 1000 ganger, siklesmekker, lypsyl (tørr luft) nok bleier!


Så til selve turen: 

 • Babymat & bleier - Jeg har alltid tatt med grøt og bleier fra Norge. Jeg har det for meg at bleiene koster mye, og at grøten ikke er god. Alt er jo relativt, men OC hater faktisk den spanske babygrøten. Om bleiene er så dyre som jeg skal ha det til, ble jeg faktisk usikker på i skrivende stund. Men på den måten er det plass til mer på hjemturen også ;-) 
 • Klær - Har du tilgang på vaskemaskin så er det jo en enkel sak. Ikke gidd å ta med så mye! Bare husk å ha med litt varmere klær enn du først tror, for sikkerhetsskyld. Hvis du ikke har tilgang på vaskemaskin så tenk praktisk. Skal dere mye på stranden? Hvor varmt er det? Hvis dere skal være borte lenge så er det en mulighet til å ta med litt vaskepulver og skyllemiddel og vaske for hånd. Det har jeg gjort når vi har vært borte i 2 uker, eller mer. Til og med vanish! Det er faktisk veldig lurt! Tenk dere når barna søler ketchup på den hvite kjolen eller shorten, da er det godt med litt god gammeldags hjelp! Vår koffert til baby har sett ca slik ut (jeg dropper å skrive antall siden det er så forskjellig for hvor lenge og hvor man skal) Bodys lange ermer, varm og myke gensere, bodys korte ermer, myke bukser, heldress bomull, tynn ull, pysjer, gode sokker, solhatt som dekker foran og bak på skuldrene, bleier, grøt, drikkeflaske, smokker. 
 • Vogn - Her har jeg allerede skrevet litt men for å utdype det så har jeg tatt med "hovedvognen" altså med bag og det hele til spania, helt frem til OC var 6 mnd. Etter det brukte jeg sportstrille med god liggedel. Den kan dere se i del 2. Andre ting til vognen som er kjekt er solskjerm og myggnetting, babyshop har mange gode. Den som vises på bildene er innebygd i TFK. Dere ser kanskje at jeg hadde med skinnet hans også? Det gjorde jeg da vi reiste til Estepona i Mai og han var 7 uker. Da var det ikke veldig varmt, og han var så sliten. Da er det større jobb for den lille kroppen og holde på kroppsvarme. Det gikk veldig fint, og vi fulgte med han hele tiden. Det er ingen sak å reise med små så lenge man senker skuldrene, planlegger og stoler på seg selv. Og selvfølgelig at babyen er frisk, men det sier seg selv, føler jeg. 

 • UV-telt - Da vi reiste de første gangene så hadde vi med UV-telt, men han brukte det svært lite. Det ble fort varmt og klamt der inne, dessuten var mitt så syyykt vanskelig å slå sammen. Jeg SLOSS med teltet hver dag, og hvis det i tillegg blåste litt kan dere jo se det for dere.. Jeg likte mye bedre å sette vognen i veien for solen, så det ble skygge, legge et pledd over så det ble lunt for vinden, og la han ligge på teppet. Da han var så liten som 7 uker så ble ikke det gjort så ofte (da lå han i vognen), sand er ikke så digg på så små babyer, men utover det så elsket han å ligge på teppet. 
 • Reiseseng -  Når barna har vært så små at bagvognen har vært med, så har de sovet i den. Da har ikke behovet for reiseseng vært tilstedet, selv om de fleste hoteller tilbyr dette. Lurt å sjekke på forhånd / bestille før dere drar. Men når de begynner med sportsvogn så er dette et must for meg. Jeg klarer ikke sove med barna i sengen, og hvertfall ikke syden senger som har fliser i alle rom, og sengen i midten av soverommet. Frykten for at de krabber ut er for stor, derfor er det kjekt med reiseseng. 

 • Solkrem - Jeg er forsiktig når det gjelder smøring av små babyer. Huden er så sart og tynn, og det føles feil å smøre på et tjukt lag med solkrem. Men ta dette med forsiktighet! Jeg smører selvfølgelig barna mine når de er i solen, men babyene som har ligget i skygge med klær på har jeg ikke smurt. Jeg har også unngått de værste soltimene når de har vært minst. Det blir ikke soling på stranden i timesvis med en liten baby i vognen. Nå har jeg en krabat som krabber rundt på stranden, og han smøres selvfølgelig - men ikke med hva som helst. Aloe vera har en veldig god solkrem som jeg har brukt en del. Ellers har jeg spurt rundt på ulike steder, og anbefaler at dere leser om hvordan passe på baby i solen. 


 • Soving på tur - For hvert barn jeg har fått har dagsrutinene blitt mindre og mindre kontrollert. Når vi er på tur så ser jeg an hvordan han vil styre dagene sine. Hvis jeg skal gå å passe på at han skal sove til faste tidspunkt ville jeg blitt helt gal, når han blir vekket av andre barn som bråker på flyet, eller når vi er ute å triller. Det er nye lyder, lukter og temperaturer som gjør at de kanskje ville vil sove på samme måte som hjemme. Noen bebiser fortsetter rutinene sine, mens andre gjør ikke det. Jeg tror det er viktig å senke forventingene, og slappe av. Da blir man ikke like irritert og anspent, noe som lett smitter over på bebisen også.. Ta det som det kommer, og legg heller til rette gode sovemuligheter. Ikke forvent deg 3 timers "fri" mitt på dagen, som du kanskje har hjemme ;-)
Uten om dette så anbefaler jeg dere å reise på tur med barna deres, med mindre det er noe konkrete årsaker utenom det vanlige. Hvis dere bare er usikre så er det synd hvis en ferie som kan bli helt fantastisk ikke blir noe av, fordi man er redd for å tre ut av komfortsonen. (Er man virkelig engstelig så selvfølglig, vent til bebisen er større.) Senk skuldrene og vit at dere kjenner barnet deres aller best. Og ikke vær redd for flyreisen.. Blir det litt støy, så blir det litt støy. Hva er det værste som kan skje? Dere har like mye rett til å være der dere, som alle andre uten små bebiser!

Andre tips:

 • Gjør deg kjent med hvor sykehus / lege er når du ankommer feriestedet. 
 • Ikke stress, babyen kjenner ditt stress og blir garantert urolig. 
 • Sjekk ut på forhånd om det er aircondition på rommet, og planlegg deretter. Hvor varmt er det på natten?  
 • Husk ting som feber termometer, paracet, krem til sår pump, nesedråper og andre ting du trenger hjemme hvis man blir lett syk. Kjekt å slippe å dra på apoteket, selv om de har alt du trenger der altså!
 • Gi mye væske. Oftere enn du gjør hjemme! Det er lett for de små kroppene å bli dehydrerte i varmen.. 
 • Bruk antibac! 

Ta masse bilder og kos dere på ferie! 

 Del 2 // på ferie med barn kommer :) Og dere, del gjerne videre så flere kanskje kan få nytte av erfaringene mine! Tusen takk! 

JENTEKVELD // I´M IN HEAVEN

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     // Reklame
I går var lillesøster Celine / Dinne / Fia - kjært barn har mange navn - på besøk. Hun var invitert på is og skikkelig jentefilm. Jeg ble nemlig spurt om jeg ville smake på diplom-is sin nye iskrem med gresk yoghurt. Assa! Jeg spiste is i går kveld, og spiste til frokost i dag tidlig også.. Jeg er redd jeg er på kjøret.. Uansett, jeg benyttet anledning til en jentekveld med Fia, og vi koste oss sånn.. Det er så viktig med noen kvelder litt utenom det vanlige. Vi så på 3 episoder av "friends", etterfulgt "shakespare in love". For en film!! 

Når det gjelder diplom-is så har de virkelig siktet mot stjerne. Denne isen kommer til å bli en hitt, uten tvil. Jeg kan mine saker, jeg er nemlig en sinnsyk is elsker! Som liten hadde jeg ikke bånn, og under svangerskapene (IKKE med OC, da kastet jeg jo bare opp) så hadde jeg egne 2 liters dunker med is som kun var til meg, i uken ;-) Jeg har smakt alt, og dette er virkelig noe nytt. Og dette er ikke bare noe jeg tror, diplom-is er faktisk først i Norge med denne isen. Gresk yoghurt er jo en internasjonal trend, og dette er rett og slett iskrem MED gresk yoghurt. Konsistensen er mykere enn vanlig is, den smelter på en måte i munn..!? Jeg har vanskeligheter for å beskrive det, men Christian som nettopp kom hjem fra trening klarte ikke la være å smake en skje, og endte opp med å hente seg en stor skål.. Og det etter trening, det er ikke vanlig ;-) Våre favoritter er den friskesitronisen, og den sinnsyykt deilige blåbære med sjokoladebiter. Tror faktisk den siste er den allleraller beste! Hvis dere syntes dette ble smør på flesk, så utfordrer jeg dere til å smake på isen. Jeg lover at dere blir solgt, dere også. Dååån!  Dette blir en fin sommer ;-) HER kan du lese mer om du vil.

NYE BORD I STUEN

My new tray tables (from HAY) is to die for! Sorry folkens, jeg er ikke så kreativ og nyskapende innenfor tema "interiør" så selv om det florerer av akkurat disse bordene rundt på instagram og interiørblogger så klarer jeg ikke bli lei, eller å finne på min "egen" stil. Jeg driter i det, og henger meg på! De er jo som skapt til min stue! Det sorte fikk jeg av min kjære pappa til bursdag, og det hvite kjenner dere jo historien til (ref. innlegget om juging litt lengere ned)

Og mens jeg er i gang så må jeg tipse dere om butikken der jeg kjøpte disse. Jeg ønsket å se de med egne øyne og derfor var lykken stor da jeg ble fortalt om den fantastiske butikken "MANI" i moss. De fører mange merker jeg drømmer om hver natt! En stor butikk hvor du virkelig kan gå i timesvis å titte.. De har en facebookside her, og instagram. Så bor dere i kjøreavstand til moss, ta turen! Og hils fra meg, det er veldig hyggelige damer som driver butikken :-) 

Over til noe helt annet. Nå er straks reise med barn - innleggene klare. Jeg har delt de opp i to deler. Den første "reise med baby" og den andre "reise med barn". Publiseres straks det er klart, jeg må bare gå over noen runder for å få med alt, og det tar litt tid :) Ha en fin kveld! Nå skal jeg spise opp den beste isen jeg har smakt, og de på film. Heaven!! Et eget innlegg om det i morgen <3 

TEST AV NABBY // BABYCALL

Hello! Endelig er innlegget her som flere av dere har etterspurt! Nemlig min erfaring om den nye fancy "nabby babycall" Jeg var så heldig å få den tilsendt i posten, så denne er sponset, men vurderingene er ikke kjøpt og betalt. Det er de aldri :) 

Jeg går rett på sak! Førsteinntrykket av den pittelille saken var skesis. Den var så mye lettere enn alle andre babycaller jeg er vant til. At den veier svært lite er jo selvfølgelig en fordel når den skal plasseres ved vogn eller seng, men da må den fungere bra! Så jeg var veldig spent.

Når du mottar nabby kommer den i en liten eske, med enkel bruksanvisning, en USB ledning som skal kobles til PC eller MACén din, selve monitoren, og en trå til å feste ved. Veldig oversiktelig og greit! Tommel opp for det! Det første jeg gjorde var å lese bruksanvisningen.. Det tok meg ca 5 sekunder! Deretter koblet jeg til nabby til mac for å lade.. På bruksanvisningen sto det at den lades kjapt, altså på 1 time. Dette stemmer.. Etter en time var den fullladet, og lyset gikk fra rødt til grønt. Da lastet jeg ned "nabby" appen på min iphone (den fungerer også på anroid og nettbrett) trykket på lyset på nabby, altså den eneste lille knappen på monitoren, og vips var jeg koblet på! Så langt var jeg veldig overrasket. Det skjer ofte når ting skal være så veldig enkelt, at ender det opp med å bli vanskelig.. 
 
Nabby og min iphone ble koblet sammen akkurat tidsnok til at OC skulle ta seg en lur i vognen sin. Først var jeg litt usikker på hvor jeg skulle legge den. Jeg er ikke glad i å legge ting som stråler så nærme barna mine, så jeg prøvde faktisk litt forskjellige steder og sjekket om lyden var like bra. Det var den! Jeg endte opp med å putte den foran i lommen på solnettet (eller hva det heter) eller henge den som dere ser på bildet over. Jeg surret den faktisk en runde rundt så når jeg går kan jeg bare putte den i flaskebeholderlommen som MB vognene har ;-) Dette med stråling har ikke jeg satt meg så dypt inn i men jeg er bevisst på hvor jeg legger fra meg telefonen min og ting som babycallen, og et stort pluss til denne lille saken er at gjennomsnittstrålingen i standby er på 0,08 mW. Selve tallet sier meg lite, men det er en ny, lav verdensrekord og det liker jeg. 

Når OC sover i vognen utenfor huset så er jeg jo i forskjellig rom i den tiden han sover. Det merket jeg ingenting på.. Jeg testet når han våknet og lå å pratet i vognen om det kanskje ble dårligere lyd hvis jeg gikk på vaskerommet som er i etasjen under, men det gjorde det ikke. Den har visst en rekkevidde på 340 meter i luftlinje. Jeg har ikke sjekket at akkurat dette funker, men så langt unna jeg føler det er ok å bevege meg når han sover alene utenfor så fungerer den perfekt. 

Når det gjelder funksjonene så kan du faktisk kjøpe deg flere funksjoner i appen, hvis du har behov for mer enn kun selve babycallen - altså at den slår inn når babyen din gråter, hoster eller lignende. Dette kan du forresten også stille på.. Jeg hadde medium styrke på varslingen og da slo den inn med engang har våknet. Hvis jeg har på den sterkeste var den på hele tiden, og jeg kunne høre han puste. I noen tilfeller er dette kjekt spesielt med tanke på at OC har astma og det kan være betryggende å høre pusten hans, men stort sett så holder det med medium. Tilbake til funskjonene.. Du kan altså kjøpe deg flere funksjoner inne i appen, som f.eks temperatur, "lytt nå" som betyr at du kan høre selv om det ikke lages noen lyd, og søvnteller. Den siste syntes jeg er genial siden jeg alltid glemmer å se på klokken når han faktisk sovner! Jeg har kjøpt alle appene siden de er praktiske, og ikke koster stort. Tror det er 21,- per. Eller 7,- for alle! 

Det er kanskje flere som er skeptiske til at den er koblet til mobilen eller nettbrettet? Dette er jo jeg vant til siden jeg har en på soverommet til OC fra før. Ikke nabby men en annen.. Jeg har aldri syntes dette har vært dumt, med mindre jeg har glemt å lade. Det hender jo, men det kan jo skje med vanlig babycall også. Dessuten syntes jeg batteriene til de andre babycallene går ut ekstremt fort. Digg med oppladbar, og denne har 70 t på en ladning, dessuten sier den ifra i god tid før den trenger å lade! Og det er ikke sånn at man ikke kan ta imot telefonsamtaler, sjekke bloggen til lykkemamma ;-) eller sende sms mens du er påkoblet. Hvis noe skjer på babycallen så kommer det varsel. På min står det "OC trenger din oppmerksomhet nå." Hvis jeg går unna telefonen så lar jeg appen være åpen, og da hører jeg han (du stiller inn lydnivået som du vil.) 

Hmm, er det noe mer? Bare spør hvis det er noe mer dere lurer på så svarer jeg i kommentarfeltet. Som dere sikkert forstår ut av hva jeg skriver, så er jeg veldig fornøyd. Overraskende at en så liten sak faktisk kan være så bra som de beskriver på hjemmesiden sin HER, (der kan du også sjekke ut pris.)  Men den jo laget i Danmark og de er svært dyktige, så kanskje ikke så sinnsykt rart likevell :) 

SEES VI HER?

Jeg skal hit å handle vårklær, og kanskje få med meg en goodiebag ;-) Skal du? Håper på sol, og da er planen en hel dag i fine Oslo! Jeg er der altfor lite, selv om det kun er knappe 30 min unna.. Men sånn blir det fort med en skokk unger! Og aporopo unger! Takk for støttende tilbakemeldinger ang lyvingen min ;-) Godt å lese at det ikke bare er jeg som tar ei litta hvit løgn engang i blant!

Nå skal troppene samles, og kveldsmat skal på bordet. Ønsker dere en finfin kveld. Vi ses i morgen tidlig!

MAMMA - DU JUUGER !

Jo mer stresset jeg er, jo mer juger jeg. Til barna mine altså!

 På lørdag var jeg stresset.. 

Jenny starter dagen med å åpne ytterdøren og ta en titt på været. Hvis det regner så blir hun skuffet, skinner solen smiler hun fra øre til øre. Den morningen skinte solen, men Jenny smilte ikke. Hun hadde nemlig fått øye på de 3 blå IKEA baggene fylt med leker, bamser og klær. Hun hylte hysterisk som om dukken Sophia hadde blitt overkjørt av søppelbilen. Jeg løp til døren, i frykt for hva jeg skulle få se, og oppdaget til min store skrekk at katta var ute av sekken -  Jenny visste det. Det var bruktmarked tid.. Den tiden da mammaen deres løper villt og hemningsløst rundt i huset, opp på loftet og ned i kjelleren. På jakt etter ting som ikke blir brukt ca hver dag. Jentene har lært at da gjelder det å ha argumentene klare, som perler på en snor. De steller seg opp på ekte militært vis på rommet sitt, gjør rede for alle leker, klær og bamser - i kampen om å beholde. Jeg tror dere ville blitt overrasket over hvor syykt gode de er. Argumentene ville danket ut de fleste jeg kjenner. Dette har de etter pappaen sin. Flaks for de! 

Uansett. Denne runden hadde de ikke forberedt seg fordi jeg hadde ikke hadde sagt at det var bruktmarked tid. I all hemmelighet snek jeg meg opp på loftet og hentet ned ting de ALDRI leker med, eller som de har vokst fra. Jeg følte meg snill i år, og tenkte på de andre gangene jeg hadde løpt rundt som kommandanten selv, full av hormoner fordi jeg enten var gravid eller nettopp hadde født. Behovet for opprydning var stort! Denne runden skulle jeg ta det rolig å fjerne gamle ting stille og forsiktig uten å bli merket. Planen var IKKE at Jenny skulle oppdage de 3 IKEA posene som sto utenfor. Hvordan kunne jeg glemme at hun ser på været på morningene? My mistake. Og siden jeg visste at jeg hadde en stressende dag foran meg, klarte jeg ikke la være.. Jeg L Ø Y . Jeg sa med høy pistrende stemme i ekte jugestil; "Men jenny daaa.. Halloooo... De tingene stor jo bare der fordi de skal ... Ehh... Lufte seg litt..." Jenny tittet mistenktsom på meg, men fordi lysten på frokost var så stor så tuslet hun bare inn mens hun mumlet bestemt "greit". Jeg var reddet!

Denne dagen skulle jeg feire bursdagen min med venninner på kvelden og måtte handle, Maya skulle i bursdag på formiddagen, Jen og jeg hadde en date og skulle på café, og mest stressende av alt - jeg måtte levere ting og tang på bruktmarkedet kl 09, og hente evt oppgjør samme sted kl 16. Hvordan skulle jeg få denne lørdagen til å gå smooth. Jo, jeg måtte deligere. Vi er jo to voksne i denne familien! Problemet er bare at han tar det så raaaasende med ro.. Ikke med alt assa, bare ting som han mener det ikke er nødvendig å stresse over... !  Jeg hadde hvertfall ordnet det sånn at Christian skulle kjøre barna til moss der hvor bestefar og bestemor bor, rett etter Maya ble ferdig i bursdag. Resten skulle jeg klare selv. Henger dere med?

Vell, vi setter oss i bilen for å kjøre Maya til bursdag og oss selv på café. På dette tidspunktet hadde jeg allerede sneket meg ut å levert de 3 IKEA posene på bruktmarkedet. Jentene hadde ikke spurt noe mer, så jeg tenkte det gikk fint. De hoppet selv inn i bilen, og mens jeg setter inn vesken min i baggasjen så dukker Jenny opp! Satt ikke hun i sete sitt? Et nytt hysterisk hyyyl som gjør at naboene tror hunden deres er påkjørt gjorde at jeg skvatt til. Jenny hadde sett de t o m m e posene! Er det mulig å være mer idiot? Legge igjen de tomme IKEA posene som lekene var i? Det er jo som å ikke gjemme mordvåpenet etter et mord. Jesus christ. Da skjedde det som måtte skje, dagens andre løgn spratt ut av munnen på meg. Jeg sa: "Men Jenny daaaa... Ehh mamma bærte lekene inn fordi det ble så kalt.. Eller jeg tok de på loftet igjen!" Jenny sa kort og direkte: "Hvorfor er posene her da?" Jeg: "Jo nei fordi jeg trenger de til å ehh, handle noe rart." Jenny tittet enda mer mistenktsomt på meg, men sa ingenting. Takk og lov skulle vi på café å spise bolle og kakao! 

Resten av formiddagen gikk etter planen. Jeg fikk handlet, og vi koste oss stort på café. Alt gikk bra helt til jeg skulle hente oppgjøret på bruktmarkedet kl 16. Jeg hadde levert masse ting der samme morning. , Til min store overraskelse viste det seg at jeg hadde solgt mye mer enn jeg hadde regnet med! Jeg sto der brått med en liten bunke penger jeg ikke hadde forventet?!  Det var nå Christian skulle kjøre barna til Moss.. Men hvis jeg gjorde det kunne jeg jo tatt en liiiiiiiten tur innom den fine nye interiørbutikken som har åpnet, og kanskje tittet litt på det HAY bordet? (Jeg fikk et svart HAY bord i bursdagsgave fra pappa og co, og falt så innmarri for tanken om å ha to som stuebord, og ikke et sidebord..) Jeg fattet beslutningen basert på at jeg jobber meget bra under stress, om jeg kan si det selv! Jeg ringte Christian og sa: Heiii kjærsten miiin, jeg kan godt kjøre barna til pappa i Moss, så slipper du? Faktisk så bare gjør jeg det jeg! Bare dra til Jørgen å se en fotballkamp eller noe du.. Ta en øl også, det fortjener du! Hadeeeet." Jeg tror faktisk ikke han sa ett ord..

Vi tok med oss oppgjøret, hentet Maya og satte kursen for Moss! To fluer i en smekk tenkte jeg, og var strååålende fornøyd - men litt stresset siden det kun var 2 timer til gjestene mine kom, helt til Maya spurte meg; "Mamma, hvorfor kjører ALLE de andre bilene sakte, og ikke vi?" Assa, hva svarer man på det? Når 6åringen din som er over gjennomsnittet opptatt av skilter, regler og den slags lurer på hvorfor du kjører for fort? Crap! Her husker jeg faktisk ikke hva jeg svarte, men dagens løgn nr 3 kom! Jeg tror jeg sa noe som; "Ehhh. Fordi alle de andre bilene vil kjøre under fartsgrensen i dag, vellll" mens jeg trykket lett på bremsen og fortsatte i samme felt som de andre.. For at ikke denne historien skal bli så lang så endte jeg plutselig opp med et bord til gitt, og barna ble omsider levert hos bestefar. Jeg kjørte selvfølgelig i fartsgrensen på vei hjemover - alene i bilen - kun 1 time til gjestene mine kom - med fett hår og rotete hus !  Og for å ikke glemme dagens 4 løgn; I bilen på vei til Moss så spør Maya "Mamma, kan vi få godteri nå?" Mamma: "nei, jeg har ikke noe godteri. Dere skal få lørdagsgodt av bestefar senere."  Og mens alle barna satt i bilen å ventet på meg da jeg var i butikken for å kjøpe bordet... Hva gir jeg de for å kjøpe meg selv litt mer tid? Jo litt godteri spretter opp av veska!! Maya: "Jeg trodde ikke du hadde det jeg". Jeg: "Ehhh, nei se der du.. Det var rart. Kanskje pappa har lurt det oppi?" Crap. Dagens 4 løgn... 

Dagens 5 og siste løgn var ikke like direkte som de andre, men også løgn på sett og vis. Jeg løper / halter (benet mitt tåler jo stress svært dårlig) frem og tilbake fra butikken til bilen for å sjekke på barna (bilen sto RETT utenfor så jeg så de hele tiden), mens jeg prøvde å bestemme meg for farge på bordet og roper i fart gjennom vindu, straks jeg ser at de har de bra alle tre: "2 sekuuuunder tiiiil så kommer mamma!!"  Dette skjedde vel 2, eller okey da - 3 ganger før jeg endelig ble ferdig og vi kunne kjøre videre. Da ser Maya lenge på meg, før hun sier: "Mamma, du må slutte å si 2 sekunder når det ikke er det." Auuch! Den traff! Jeg sa meg helt enig, også snakket vi alle sammen om at voksne også gjør "dumme" ting. Jeg sa unnskyld og fortalte barna mine at de er de smarteste jeg vet om. De lo og syntes mammaen sin var veldig vimsete. Og i følge de så syntes visst pappaen deres det også ;-)

"Mamma spiser bare godteri på lørdager" 

"Hva jeg har i koppen? Det er hvertfall ikke brus. Det er varm kaffe - hold dere på avstand!!"

Vær snill å del eller lik hvis dere har dratt ei reall løgn til barna deres noen gang, så føler jeg meg litt bedre ;-) På forhånd, thanks!

BURSDAGSGAVEREr det rart jeg liker bursdager? Hallo!! Jeg har fått så mye fiiiint. De siste årene har jeg vært flink til å tenke på hva jeg faktisk ønsker meg, så når famile og venner spør så vet jeg. Det føles litt teit ut, men det er jo egentlig ikke det? Av erfaring så vet jeg selv at det er gøy å gi noe vedkommende blir skikkelig glad, og har ønsket seg! Overfor ser dere hva jeg fikk da jeg feiret med venner på lørdag. Lys, loop fra HAY, brett fra HAY, klær fra Gina Tricot, undertøy fra Lindex, tlysholdere fra sofies villa, bukse fra drdenim og neglelakker fra Gina.

Eller så har jeg fått bord og penger. Utrolig utrolig glad bursdagsjente :-) Om jeg skal legge ut bilder av bordene? Klaaart det! Det må dere nok tåle å se masse av fremover ;-)

TIME-OUT MED FORELDRE OG BARN

God mandag, folkens! Her startet dagen relativt dårlig. Trøttere enn på evigheter. Hissig mamma (....) som resulterte i frustrerte barn. OFF - med store bokstaver! Burde det ikke være andre veien? Mer om det senere. Dagen ble mye bedre med engang vi kom oss ut. Da "våknet", fikk en god prat med barna på vei til skole og barnehage, og på vei hjemover glimtet solen til. Nå skinner den for fullt og humøret er der det brurde være ;-) Det hjalp mye med en time-out mens OC lekte med lego og jeg fikk et kvarter for meg selv på sofaen med nyeste "foreldre & barn" og en kaffe! Halleluja for å forsvinne litt inn i en annen verden!Denne uken samarbeider jeg med foreldre & barn. Hvis dere har barn så kjenner dere garanter til bladet da det er Norges største blad for småbarnsforeldre. Jeg har lest det så lenge jeg har hatt barn, og fått mye tips og inspirasjon. F.eks forburkertestene deres er et must! Spesielt test av regntøy og vinterdresser! Ellers er bladet fylt av reportasjer fra virkeligheten, tips om barnas helse, ernæring og utvikling. De har også mye saker som opptar oss småbarnsforeldre i hverdagen, både i arbeids- og samfunnslivet. Jeg finner alltid masse inspirasjon til både barnerom, leker og klær! Det er et blad med mye variasjon, og det elsker jeg! 


I forbindelse med samarbeid sammen med foreldre & barn så vil jeg tipse dere om hva abonnerings tilbudet er; NEMLIG en fantastisk vindfleece fra polarn o pyret! Jeg håper så mange som mulig kjenner til denne jakken for den er virkelig fantastisk i den tiden vi er på vei inn i nå! Her i hus har både Maya og Jenny hver sin fra tidligere, og nå var OC så heldig å få en! Jakken har en sinnsyk kvalitet (som i mine øyne alt fra polarn o pyret har. En av mine favoritt merker) den er vindtett og vannavvisende. NB. Kun vannavvisende fordi den ikke har teipede sømmer, selve stoffet på jakken er vanntett og tåler en dose med regn (vannsøyle 7000) Den er myk og er lett å leke i, noe som er veldig viktig for barna mine.. De har hatt andre lignende typer som har vært stive, og da vil de ikke bruke de. Jakken er laget i ECO-fleece som ikke nupper (!) og stoffet puster, noe som gjør at den likså greit kan brukes som en "innijakke" som utenpå. Her bruker vi den stort sett utenpå, med enten ull eller bomull på innsiden. Et stort pluss er at den er utstyrt med 3M-reklekser foran og bak. Foruten om kvaliteten så digger jeg den klassiske stilen! Et lite tips; vaskes på vrangen for å beskytte reflekser og glidelås, men dette står jo i jakken :-) 

Jeg kan med glede tipse dere om at dette er foreldre og barn sin GAVE dersom du ønsker å abonnere på bladet. HER kan du klikke deg inn for å bestille :) Og for ordens skyld, jakken har en verdi på 499,- (barn) og 399,- (baby) Du kan lese mer om den her.

BILDERAS FRA LEILIGHETEN I ESTEPONA


God kveld! Om sider fikk jeg åpnet macen og publisert bildene fra familieleiligheten i Estepona, Spania. Vi har nettopp innredet, og vi er så fornøyd. Jeg må innrømme at mange av de spanske interiørbutikkene er litt annerledes enn hva vi liker, så det var kjekt med IKEA i nærheten, der er det ganske trygt når det kommer til de mest vanlige tingene som sofa, spisebord, osv. En del interiørting og litt småmøbler er kjøpt i andre butikker da. Gøy å variere litt! Vi har innredet med tanken om at leiligheten skal være barnevennlig (vi har jo en skokk med unger til sammen) og brukervennlig for oss. Det er en del som gjenstår, men nå kan man fint være der.. 

I helgen har jeg feiret bursdagen min, både familiebursdag og en nokså artig kveld med venninnene i går. Jeg har fått så mye fint at jeg kan ikke tro det er sant..! Gleder meg til å vise dere hvor heldig jeg har vært. Fine mennesker jeg har i livet mitt ♥ Mens Christian har gutta på besøk på fotballkveld, løper jeg bort for å legge bena høyt, spise godis og colaaazerrooo sammen med hun gærne venninna mi. Jeg burde egentlig legge meg siden det ble nokså sent, men det er så kos med litt mer venninnetid.. Vi ses i morgen ♥

SNAPSHOTS // ESTEPONABack in D-town! Også kalt Drøbak. Her er været grått og surt, men heldigvis ble jeg møtt av verdens største solstråler av en familie da vi kom hjem i går kveld. Huset var så ryddig og fint, jentene hadde fortsatt langt hår (husker så godt da jeg var på ferie med pappa alene i 3 uker. Hadde hår til ryggen da jeg dro, kom hjem med hår til like over ørene. Mamma gråt av forferdelse, og historien bak at jeg ble så kort er fortsatt splittet.. Min historie er som følger; Marlen - "pappa, jeg vil klippe meg." Pappa : "Kult, jenta mi. Hvor kort da?"  Marlen : "HIT" - mens jeg peker på ørene. Og vips så ble det så kort! Så det er ikke rart jeg kjente en lettelse da jeg så de lange krøllene til jentene mine fortsatt hang pent, men litt bustete på. Nå bør det sies at Christian kanskje ikke er fullt så impulsiv som min far.. Og hans datter. Kremt..

Uansett. Det var så godt å klemme på barna mine og kjærsten igjen. I tillegg så fikk jeg verdens søteste gaver, siden jeg ikke var hjemme på selve bursdagen. Jeg så lettelsen i øyene på Maya da hun endelig fikk overlevere gaven. Jeg tror de begge jenten syntes det var helt på kanten at jeg ikke var hjemme på selve dagen ;-)

Nå sover OC, endelig. Det har vært en lang natt med mye hoste. Han har vært så fin der nede, men ble litt syk den siste dagen og da blir det ikke noe bedre av å fly. Jeg satser på at dette går fort over og at han har et bedre imunforsvar nå, enn tidligere i år! Å være i sol og varme gjorde han uten tvil godt! Nå skal jeg benytte anledningen til å pakke ut, men jeg kommer innom i kveld med bilder av leiligheten i Estepona, som vi er så heldig at har blitt vårt familiested. Vi har brukt uken på å innrede, og det har vært utrolig gøy! - og litt slitsomt med to små fettere ;-) Mer om det senere. Hadet så lenge! 

ASTMA I VARMEN

Hei dere! Siste dagen her, og jeg kjenner at vi ikke er helt klare for å reise fra 20 varmegrader. Det var en leser som spurte om formen til OC her nede, og hvordan det er med astmaen hans. Jeg var veldig spent fordi jeg har erfaring fra mine egne søsken at sydenvarme er godt for astmatikere. Det kommer jo an på hva slags type astma man har, om det er kulde astma eller infeksjonsutløsende astma. Når det gjelder OC sin astma så vet vi ikke enda, han er så liten og har kun vært gjennom en vinter, men det jeg VET er at han har blitt kjempe tett og plager ved hver minste forkjølelse og det har utviklet seg til lungebetennelse hver gang.. Han har ikke hatt imunforsvar i det hele tatt.

Her nede har han vært super forkjølet, virkelig grønt (tilgi meg for detaljene) snørr og øyekatar, men ikke hatt feber eller vært astmatett, utover det som er vanlig. Jeg er overbevist om at varmen har holdt astmaen i sjakk. Og i skrivende stund tar han en cowboystrekk på stranden mens mammaen hans drikker kaffe og blogger ;-)

I morgen kommer vi hjem, og da kan jeg legge ut alle de fine bildene jeg har tatt med ordentlig kamera. Bilder av leiligheten kan jeg også vise, hvis dere vil :-) Enn så lenge, ha en fin dag. Vi koser oss i solen <3

VINN DUPLO FOR 500,-

Hei dere! Jeg er innom med en gladmelding; nå kan dere vinne LEGO DUPLO til en verdi av 500,- Det trekkes 5 vinnere, og dette er i samarbeid med libero! For å være med så må dere ha instagram, samt en åpen konto! Tagg #liberoduplo i et bilde, så er dere med i trekningen!

Selv har vi masse Lego hjemme, både arvet og nytt og jentene bygger både gårder og byer nede i kjellerstuen.. Jeg liker spesielt godt at dette ikke går ut på dato, og mesteparten av vår DUPLO kommer fra min lillebror!

Straks jeg kommer hjem til jentene mine så skal jeg hive meg på, og legge ut bilde av de mens de bygger - legg ut bilde dere også, og bli med i konkurransen! Vinnerne blir kontaktet på instagram :) Og vil dere lese mer om reglene, titt innom her: https://liberocampaigns-com.loopiasecure.com/instagram/no/

BURSDAGSHILSEN

Og det er ikke hvem som helst som har bursdag! Det er meg ;-) Jeg sliter forresten litt med Internett her nede, så det blir ikke like mye blogging som ønsket. Heldigvis har vi funnet en kjempe koselig cafe med wifi, den beste isen og store kopper med kaffe! Her skal vi tilbake i morgen også, og da tar jeg med Mr. Mac!

Enn så lenge, ha en fin søndag! Over og ut fra bursdagsjenta, som er i sjokk over å fylle hele 27 år ;-)

BURSDAGSHILSEN FRA STRANDA

Og det er ikke hvem som helst som har bursdag! Det er meg ;-) Jeg sliter forresten litt med Internett her nede, så det blir ikke like mye blogging som ønsket. Heldigvis har vi funnet en kjempe koselig cafe med wifi, den beste isen og store kopper med kaffe! Her skal vi tilbake i morgen også, og da tar jeg med Mr. Mac!

Enn så lenge, ha en fin søndag! Over og ut fra bursdagsjenta, som er i sjokk over å fylle hele 27 år ;-)

FLY MED MEG - AV OC

Hei alle sammen! Nå er vi på plass i Spania, nærmere sagt Estepona. Det er her vi feirerer fordi vi har leilighet her nede. Det er helt supert, men det er ikke det jeg skal fortelle dere om i dag. I dag skal jeg skrive om flyreisen nedover. Flyreisen på 3 og en halv time, fra RYGGE til MALAGA. Flyreisen som mamma tilsynelatende tok med ro siden jeg har sovet de andre gangene jeg har fløyet ned hit. Nå har jeg faktisk blitt 1 år, hva i all verden fikk mamma til å tro at jeg skulle ta dette med ro?

Jeg starter fra begynnelsen.. Da vi først entrer flyplassen og stilte oss i norwegian sin kø for innsjekk kunne jeg allerede se de fake «å så søt liten gutt» blikk vi fikk av de andre rundt oss. De lurte kanskje mamma til å tro at de syntes jeg var bedårende, men ikke meg. Jeg vet at det de egentlig tenker er: «Gud, hvis du hører meg nå - sett meg langt unna det lille menneske som kan lage så mye lyd.. « Fra det øyeblikket jeg fikk den kunnskapen, visste jeg det. JEG HAR MAKTEN! Vi sjekket inn og jeg var i kjempe humør. Det var så spennende å være på et nytt sted med masse lyd og mennesker at jeg kjente at den tidligere trøttheten forsvant. Klokken var jo faktisk 19.00 - noe som betyr leggetid! Det er ikke noen hemmelighet at jeg legger meg fast hver dag, kl 19 - derfor lå det i kortene at dette var noe som stresser mamma litt, selv om hun nektet for det. En annen grunn til at jeg var på kanten til å få adrenalinkikk allerede før vi gikk ombord på flyet, var fordi Eric var med. Det er fetteren min! Vi er nesten like gamle, og det er så morsomt å være sammen med han. Godfølelsen var på topp, og jeg lo av ALT!

Da vi omsider gikk ombord etter at mamma hadde stappet i meg altfor mye mat så jeg nesten ble kvalm - i den tro at hvis jeg bare var mett nok så ville jeg sovne ?! jeg skjønner ikke hvor hun har den ideén fra.. ble jeg så glad at jeg hviinte hele tiden. Og da skjønte jeg noe nytt Jeg har ikke bare makten over de andre menneskene på flyet, men også over MAMMA! Det var noe som endret seg i det vi gikk inn i flyet. Hver høye lyd jeg lagde så endret ansiktsformen til mamma seg. Det ble på en måte vrengt, og øyenene hennes lynte samtidig som hun smilte til meg, og de rundt seg. Hun var hva de voksne kaller falsk glad! Så raaasende festlig at jeg hadde all denne makten, og det i 3 og en halv time!! Her var det bare å gjøre det beste ut av flyreisen! Vi satt oss langt bak i flyet, der det var minst mennesker. Det var greit for meg siden vi fikk 3 seter for oss selv. Eric fikk også de,t så vi kunne se over til hverandre.. Det var dødsmorsomt! Noe annet som var dødsmorsomt var å hyle av latter så høyt jeg kunne! Da fikk mamma de rare uttrykket i ansiktet igjen, samtidig som hun smilte fordi hun ikke ville si «hysj". Jeg var jo bare glad! De som satt rundt oss gjorde det samme.. Livredde for at hylene mine skulle bety negativ skrik, så de snudde seg rundt fortere enn jeg noen gang har sett. Da de så at jeg var glad smilte de falskt.. Dette gjorde alt så gøy!

Etter hvert sovnet Eric og tante. Og da kom høydepunktet mitt! Mamma trodde faktisk at ved å legge meg ned på dynen, gi meg smokk og kos å «holde» meg fast så ville jeg roe meg ned, og kanskje sovne. Slutte å kaste meg rundt i setet - både forover og bakover.. Da jeg gjorde det så hørte jeg mamma mumle noe til tante om at jeg ikke skjønte konsekvensen av å kaste meg bakover, og at jeg var smådum? Dette er også rasende festlig. Jeg skjønner jo selvfølgelig konsekvensene, men jeg vet at mamma kaster alt hun har i hendene og slenger seg etter meg for å ta i mot. Hver gang! Så dette ble jo en slags lek! Makt er gøy! Uansett.. Eric sovnet og nå ville mamma at jeg også skulle roe meg ned. Jeg hadde hatt fest frem til nå, og mamma forklarte synet av meg som «noen som er på rave, eller no». Vi hadde fløyet halve tiden, og nå passet det fint om vi kunne sove litt. Jeg gjorde som jeg hadde planlagt: Å skrike hysterisk - det høyeste jeg kunne, så hele flyet snudde seg i sjokk om hva denne moren drev. Jeg sluttet ikke før jeg vekket Eric. Bevisst! Selv om mamma løftet meg opp igjen, og sa jeg ikke trengte å sove.. Eric våknet og vi kunne fortsette festen!

Sånn holdt jeg på helt til vi landet. Hoppet i setene. Klemte hardt på smoothien så alt sprutet rundt mens mamma så vekk i 2 sekunder. Kastet meg hardt og raskt bakover så jeg fikk testet refleksene hennes. Late som mobilen var en hammer i bordet. Virkelig fikk all hennes oppmerksomhet konstant, og fikk jeg ikke som jeg ville så stirret jeg henne i øyene, gjorde klar til et kjempe hysterisk hyl (dere vet det hylet som høres ut som at man blir torturert) og da fikk jeg alt jeg ville. Gang på gang! Hun ville jo ikke at jeg skulle skrike på nytt, å vekke mennenene som satt i dress, og sov med laptopen i fanget på radene ved siden av. Hun ville hvertfall ikke at flyvertinnene skulle komme og gi et medlindent, men strengt blikk som tenkte; «hold styr på ungen din», men sa «kan jeg hjelpe til med noe?» Da vi landet var jeg så trøtt at jeg sovnet i mandukaen da vi gikk av flyet. Veldig fornøyd med kveldens FEST, den gode starten på ferien og vel viten om at den samme festen skal gjentas om en uke! Lenge leve makt!

PS. Mamma hilser å sier at hun kommer innom senere! Vi har ikke nett i leiligheten enda, så hun blogger fra café til café. Klem fra OC

RØRT TIL TÅRER

Jeg er helt overveldet av følelser etter innlegget mitt i går. Tusen hjertlig takk for hvert et ord dere har sendt meg. Både her på bloggen, instagram, mail og facebook. Dette har virkelig gitt meg styrke. I går kveld ble jeg til og med intervjuet av side2 og saken ligger på topp på side2 og nettavisen. Tenk det? Kanskje det er mennesker der ute som kan lære av min historie, eller bare føle et slags felleskap i fødselsskader? Det er sånn det føles for meg når jeg leser om dere andre som også har tøffe skader etter fødsel. Eller nerveskader med samme utfordringer men pga andre ting. Det er ensomt å gå med dette alene! Jeg setter også stor pris på alle har delt dette videre. Tusen takk ♥

Mens jeg sitter å ser på de fine barna mine som leker så fint på gulvet, og leser alle kommentarene jeg har fått siden i går kveld så vet jeg at dette blir en fin dag! Solen skinner, OC er frisk, jentene er blide og glad for å dra i barnehagen og på skolen, vi skal på 1 årskontroll - og i kveld setter vi faktisk kursen mot Estepona i Spania. Jeg har jo snakket om å dra til varmere strøk noen uker, og jeg tror OC vil få så mye glede av sol og sommer. Jeg er ovebevist om at astmaen blir så mye bedre der. Om det stemmer gjenstår å se, men vi drar hvertfall nå som han er frisk nok til å fly.. Vi reiser sammen med den ene svigerinnen min, og fetteren til Casillas som er noen uker yngre. 

Hvordan reise med fødselsskaden? Vel, det kreves litt planlegging, men samtidig må jeg prøve å ta det litt som det kommer. Prøve å sitte mest mulig. Ikke bruke opp unødvendige krefter på å stå i kø. Spise forsikitg. Gå på toalettet før jeg drar. Pakke nødvendigheter hvis uhell skulle skjedd, og ta medisiner før jeg drar så smertene dempes litt, osv.  Jeg nekter å la dette komme i veien for å kunne gi Casillas en deilig uke i varmen. I tilleg vil varmen være godt for meg også. Når det er kaldt så blir alt mye vondere.. 

Anyways, bloggen blir med og jeg håper dere gjør det også :) Vi ses litt senere!

SKADET FOR LIVET?

Det er 1 år siden hastekeisersnittet med OC. 1 år siden spinalbedøvelsen ikke virket som den skulle og jeg ble lagt i narkose.. Da ante jeg ikke hvordan det neste året ville bli. Permisjonstiden som mer eller mindre skulle bli ødelagt på grunn av min ødelagte kropp.. 

Jeg er 26 år gammel. Jeg har tre barn. Jeg er aktiv. I hvertfall så var jeg aktiv. Jeg har fått en skade etter spinalbedøvelsen som ødelegger for meg. Den ødelegger i stor grad. I begynnelsen etter keisersnittet så var jeg bare så lykkelig over at babyen min var frisk, og det lange tunge svangerskapet med ekstrem svangerskapskvalme var over. At det venstre benet var numment tenkte jeg ikke stort over, jeg var bare så glad for å være ferdig.. At jeg måtte løpe hver gang jeg måtte på do var heller ingen krise. "Skavanker" følger jo med etter et svangerskap og keisersnitt !? Det var først etter noen uker jeg begynte å stusse. Etter noen uker hadde arret blitt bra, og jeg kunne begynne å røre på meg igjen. Da kom tankene.. "Skal jeg virkelig føle at benet mitt er dødt?" "Skal jeg ikke føle når jeg klør meg på utsiden av låret?" "Må jeg virkelig løpe til toalettet hver gang jeg må på do?" Disse spørsmålene og mange mange flere surret rundt i hodet mitt, men tanken var at dette skulle jeg gå av meg. Nå har det gått 12 måneder, og benet mitt føles fortsatt dødt. 
Jeg har vært til uttallige legesjekker hos alt fra nevrologer til fysio. Svarene jeg får er forskjellige. Noen mener det er lite sannsynelig at dette har skjedd. Vel, jeg VET det har skjedd. Jeg lever med dette hver dag. Noen sier at nervene umulig kan kuttes tvert av som følge av en spinalbedøvelse. De er skadet og nervene vil vokse ut, men det tar tid - 1 år ca. Nå har det gått 1 år.. Ingen endring. Hva betyr det? Andre mener at dette må jeg leve med resten av livet. Jeg må finne måter å få hverdagen til å fungere. Og der er jeg fortsatt på startstreken.. 
Noen mener jeg må bevege meg. Gå så mye som mulig. Problemet er når jeg går lengere turer så svikter benet. Det klarer ikke løfte meg, og jeg faller eller snubler. Det verker som om hele benet er betent. Dette får jeg medisiner for som lindrer litt. Andre mener jeg ikke må presse meg selv. Hvis jeg går feil (noe jeg gjør) så vil det gå utover resten av kroppen, som rygg og skuldre. Dette stemmer.. Det verker steder jeg aldri har hatt vondt tidligere.. Resten av kroppen kompanserer for benet som ikke orker. For å få litt støtte bruker jeg krykker eller stokk, det hjelper litt. Det bare føles så feil! Jeg er jo 26 år, jeg skal da ikke trenge stokk!? Derfor ligger den ofte hjemme, og jeg går heller mindre. Frem og tilbake til barnehagen. Aldri i butikken. Jeg må velge mine turer i løpet av en dag. Jeg må prioritere. Dette virker kanskje ikke så utfordrende, men det er faktisk vanvittig utfordrende. Spesielt med 3 små barn. 

Jeg skal kunne løpe etter Jenny uten å få en søvnløs natt pga smerter. Jeg skal kunne vaske huset uten å være redd for å falle ned trappen fordi jeg er sliten i benet, og foten ikke klarer å holde meg oppe. Jeg skal kunne stå på slalåm med barna mine. Jeg skal kunne gå på tur med barselgruppen. Jogge ute i den friske vår luften.  Hvordan kunne dette skje? Jeg skal ikke måtte være i nærheten av toalett 24 timer i døgnet. Jeg skal hvertfall ikke trenge å ha skift og "bind" (det heter vel heller bleier) i vesken, i tilfelle det værst tenkelige skulle skje når jeg er på lengere turer utenfor hjemmet. Jeg er jo 26 år.... (Del gjerne dette videre. Kanskje det er noen der ute som sliter med det samme.. Eller noen der ute som vurderer keisersnitt fordi de er for redde for å føde normalt. Jeg har noe å fortelle...)
Jeg smiler på utsiden, hver dag. Men på innsiden føler jeg meg som benet mitt. Råtten. Og gammel. Jeg har panikk. Jeg har sosial angst. Jeg har tusen spørsmål. Tenk om jeg ikke blir bedre?

Det jeg forteller dere nå er det mest private jeg noensinne har delt. Og jeg deler fordi dette er en så stor del av meg, så hvis jeg skal fortsette å blogge er jeg nødt til å dele. Jeg er nødt til å fortelle dette fordi mange mange tror at keisersnitt er et bedre alternativ enn vanlig fødsel. Det stemmer ikke.  Dette er bare starten på min historie, og jeg skal ta dere med på veien - først å fremst for å belyse hvordan det faktisk kan gå. 

Men jeg holder meg fast. 
"Man må aldri gi opp" - Lillebror & Knerten. 

BURSDAGSGAVE TIL 1 ÅRINGEN // WHEELY BUGSom dere kanskje har fått med dere så har OC fylt 1 år, og feiringen har gått veldig rolig for seg. I frykt for både stress og smitte så har familiemedlemmene vært innom på tur, i fred og ro. Da Bestefar og bestemor var innom så fikk OC en supersøt gave av bestefar og bestemor (bildet). En liten mus på hjul, også kalt wheely bug. Han er litt kort til å kjøre enda, men det tar nok ikke lange stunden før han farter rundt på egenhånd. Det fine med denne er at han bruker den som gåvogn til han blir litt eldre ;-) Resten av de fine gavene kommer i et annet innlegg! Ha en fin kveld!

HVORDAN LAGE BURSDAGSTAVLE

Hei! Jeg tenkte jeg skulle fortelle dere hvordan jeg lagde den bursdagstavlen til OC - som jeg skal printe ut og henge på veggen på rommet hans.

Du trenger: 

 • Redigeringsprogram. Enten Picasa eller f.eks picmonkey.com Jeg bruker alltid sist nevnte, også på denne. Super enkelt å lære, og jeg bruker programmet til alt!
 • Bakgrunn. Jeg har brukt DENNE
 • Fakta om barnet ;-) 

Det tar litt tid, men det blir så bra til slutt. Alle de forskjellige fontene har jeg funnet hos picmonkey. Først må du legge inn bildet/bakgrunnen, og redigere bildet. Deretter kan du legge inn tekst..Alt jeg har brukt har jeg funnet der, og jeg har ikke pro-versjonen. Prikkene som jeg har brukt til mellomrom er vanlig punktum i større format. Det er bare å lete dere frem :-) Lykke til! Og hvis dere lager, så send meg gjerne en link på bloggen, eller si ifra til meg på instagram (@lykkemamma) så jeg får se! 

GOD MORGEN

Har dere sovet godt? Her er vi oppe tidlig i dag, klar for en dag med langrenn, nærmere sagt: 3 mila i kollen! Hurra! Vi skal heie på jentene i dag! Christian og jeg tar med jentene inn til oslo, mens han lille nedenfor skal få leke med mommo. 

En en de morsomste tingene å leke med. Sinkboksen full av kapsler!

// Ha en fin søndag, folkens! Vi ses i kveld!

FEIRING AV OC

Gårsdagens bursdagsfeiring for OC med fine barselvenninner og bebisene deres var så koselig! Også fikk han så mye fiiint! Viser dere senere! Dagens feiring ble avslyst pga litt på kanten form hos OC. Jeg tar ingen sjanser når det gjelder smitte, spesielt ikke når har han litt småfeber som nå. Trodde aldri jeg skulle bli en "hysterisk" mor som er livredd for smitte, men de siste ukene har jeg følt meg mer og mer som en. Nå slipper man ikke inn døren med mindre man er helt frisk her hjemme!
I kveld skal C ut en tur, og jeg skal sitte a l e n e og se på seriene mine, å spise sjokolade. Heaven! Alenetid er så godt noen ganger! Håper dere har hatt en fin dag! Vi har virkelig kost oss med solen som endelig viste seg frem. Maya og Jenny var faktisk ute å syklet 08.30 i dag tidlig. Herlige vår, du er velkommen! 

LATEST INSTAMOMENTS

God morgen! Jeg er for øyeblikket uten stabilt nett hjemme, så derfor blir det en enkelt bloggpost med instabilder i stedet, rett fra mobilen. Tanken var jo å vise dere hvordan jeg lagde den bursdagstavlen nedenfor, men det blir litt senere.

Vi har startet nok en dag med øspøsende regn. Jeg kjenner jeg er så lei det triste været! Motet er på plass da, jeg kjenner på kroppen at vår, sol og fuglekvitter er like rundt hjørnet! I dag er det vasking og rydding av hus som står på agendaen. Vi skal ha bursdagsselskaper i helgen og alt som er gjort, er digg. Hvis jeg tar hovedvasken i dag så burde det holde greit til i morgen, og lørdag :-) OC sender forresten en STOR klem, og takker for alle bursdagshilsener. Han kommer selv innom bloggen å skriver om ikke så lenge. Overgangen fra baby til 1 åring er stor vet dere, og han har mye på hjertet ;-) Vell, det var det. Vi ses når nettet er på plass senere i dag, eller i morgen. Det kommer an på hvor produktiv vaskingen min er, som igjen kommer an på hvor "hjelpsom" OC er, og det er aldri godt å vite! Hei så lenge!

OSCAR CASILLAS 1 ÅR

Jepp! Dere ser riktig! Oscar Casillas har fått en fjernkontroll OG en telefon til bursdag. Selvfølgelig ødelagte ting uten batteri. Han er i H I M M E L E N ! Jeg kan ikke forklare hvor mye tid og krefter han bruker på å "jakte" på husets fjernkontroll, og telefoner.. Akkurat når han endelig har den innen rekkevidde, eller enda verre - faktisk holder den i hånden, blir den nappet ut av de små bollete lankene, og gjemt vekk. Igjen! Han mister aldri håpet, og fortsetter søket etter spesielt fjernkontrollen, dag ut og dag inn. Vel gutten min, i dag har du fått deg din helt egne fjernkontroll! Gratulerer med dagen! Jentene var helt i ekstase over gavene vi skulle gi, og de har gledet seg til dette i en hel uke! Hurra for bursdager! 


Under frokosten i dag så snakket vi om dagen da OC plutselig bestemte seg for å komme ut. Det var 3 uker til termin, og 1 uke til det planlagte keisersnittet, som skulle gå så rolig for seg. Med 2 hastekeisersnitt bak meg så jeg frem til en rolig og udramatisk fødsel. Men den gang ei, det ligger visst ikke i min natur ;-) Siden jeg IKKE kunne få rier pga for tynn livmorvegg (altså, jeg kunne selvfølgelig få rier men det var farlig for meg) så trodde jeg ikke på at det faktisk kunne være dette, da de første begynte å komme, mens mamma og jeg var på babyshop for å handle voksipose. Jeg pustet meg greit gjennom og tenkte det bare var kynnere.. Ettermiddagen kom og det fortsatte.. Regelmessig kynnere. Det var jo noe dritt med tanke på at Christian skulle bort den kvelden. Den ENE kvelden unna syk og gravid kone, som hadde kastet opp konstant i 7 måneder + to små barn, for å se champions leauge finalen. Okey, dette har jeg fortalt før HER, så kort oppsummert. Det gikk som det måtte gå; Christian dro til Oslo, rett etterpå begynte riene å ta seg opp, og jeg kunne ikke ignorere de lengere. Mamma kom å kjørte meg på sykehuset. Drøy en time senere var han ute. Christian rakk det på hengende håret.. Og INGEN visste at han kom, før vi sendte ut meldinger morningen etterpå. 

Når jeg titter på OC som sitter ved siden av meg og konsentrert spiser og moser blåbær, så føler jeg en enorm styrke og stotlhet. Jeg føler at vi var sammen om det tunge svangerskapet. Sammen om alle sykehusinnleggelsene.. Han gjorde familien vår fullkommen, og nå er det så fantastisk harmoni og god flyt i gjengen at jeg kan ikke få satt ord på det. Hver dag er en fryd (dere skjønner hva jeg mener, jeg har ikke glemt trassanfallene og de slitsomme stundene som det også er) med barna mine, og kjærligheten de har til hverandre føler jeg i hele kroppen, hver dag. Så OC, takk for at akkurat DU kom til oss. Vi elsker deg!

Nok om det ;-) Jeg kunne skrevet en bok når jeg først setter igang, derfor stopper jeg her, og går over til noe helt annet. Neste innlegg blir om bursdagstavlen jeg la ut i forrige innlegg. Jeg har fått flere henvendelser på instagram, så i stedet for å forklare flere ganger så tar jeg alt i et eget innlegg i morgen :) Ha en fin dag fine folk, nå skal jeg kose meg med bursdagsbarnet! 

HAPPY B´DAY BABYBOY

Hei dere! Vet dere hva! I dag er bebisen min 1 år. Sayyy whaaat!? Kommer innom med bilder av den søte ettåringen min, i tillegg til noen sukkersøte ord senere i dag ♥
For ikke å glemme bilder av de fineste gavene han fikk på sengen i dag tidlig! Baare å gleede seg! 
Jeg har laget en liten søt "tavle" i anledning 1-årsdag, og tenkte å printe den ut å henge på rommet hans! Søt info, hvertfall for meg som kjenner han  ;-) 

I samme slengen så vil jeg sende en KLEM til to av mine nærmeste hjertevenninner som OC deler dagen sin med. Gratulerer med dagen, vakringer ♥♥
Ses om noen timer :-)

HVERDAG

Æ! Bebisen blir 1 år i morgen. Jeg kan ikke tro at det har gått et år allerede.. Vi har startet uken veldig rolig, og virkelig kost oss med at han er frisk. Nå begynner ettåringen i han å virkelig komme frem. Det er utrolig hva normal okssygentilførsel gjør ;-) Han er fortsatt mammas lille klistremerke da, helt til pappaen kommer hjem fra jobb ;-)

En annen ting! Jeg har klippet meg! Litt sånn lang bob-isj.. Jeg er kjempe fornøyd, og det var sååå deilig å slippe det lange flokete (jeg rekker jo aldri å gre og fikse meg så mye jeg skulle ønske). Jeg skulle gjerne visst dere bilde, men det må vente til neste innlegg! I skrivende stund sitter jeg nemlig å venter på at HJEMME fargen skal vaskes ut. For første gang på 10 år så har jeg brukt hjemme farge. Den aller første gangen, som er 10 år siden så ville jeg bli blond i mangel på ting å gjøre. Jeg hadde husarrest for å stjele og drikke alkohol, og kjedsomheten tok meg. Jeg ville bli blond (jeg er naturlig mørk) men ente opp GRØNN. Jeg tror mamma så på det som en ekstra straff, eller bare KARMA for hun syntes ikke det var like krise som meg. Og siden jeg hadde husarrest fikk jeg jo ikke dratt til frisøren med det første. Traumer altså ;-) Siden da har jeg ikke rørt hjemme farge før i dag. Hun som vanligvis farger håret mitt er i permisjon nemlig! Og hun jeg klippet meg hos farger ikke riktig enda! Vi får satse på at dette går bra ;-) 

Hvis det blir bra og jeg har tid så kommer jeg innom senere i dag med bilder! Wish me luck! 

02.03.2014

Hello! Vi er offesielt over kneika og OC er mye bedre. Null feber, og fin pust! Hurra for det! Nå kjenner jeg hvertfall at jeg verker etter å komme meg ned til varmen så han kanskje kan slippe en runde til... I dag vi bare vært hjemme, menst Mays har vært i bursdag. Det blir fort at hun har flere planer enn oss andre, og at Jenny blir igjen hjemme. Det er helt naturlig, men da er det kos å gjøre litt ekstra stas på hjemmekosen. Vi har perlet armbånd og kjeder til hele slekta, og lekt med plus plus. I ettermiddag skal hun være med kusinen sin til Oslo, og resten av oss skal til svigerfar på middag - som vi gjør hver søndag. Luksus! 

Nå må jeg rydde opp alt rotet vårt og gjøre klar fireåringen min før hun skal avgårde! Ha en delig fastelavenssøndag! Her ble det ikke boller - jaja, kan ikke få med seg alt!

HJEMMELAGET GRØT

Det er så mange følelser og tanker som spinner rundt i hodet. Å se den lille tapre gutten min blir blekere og blekere, og mørke rundt øynene for hver runde han blir syk tar på. Jeg skulle så gjerne tatt alt vekk. De uttallige ørebetennelsene og alle lungebetennelsene som kommer ved den minste forkjølese. Den sorte sirkelen som ikke tar stopp, han kommer seg jo aldri ovenpå. Det blir til at man leser og leser, og søker etter ny informasjon som kan være med å hjelpe. Jeg snakker med masse forskjellige mennesker, og har vært åpen for det meste. Men det jeg sitter igjen med er min egen magefølelse. En fantastisk lege sa til meg kun noen få dager tilbake. "Du vet best. Stol på deg selv, det er ingen andre som kjenner barnet ditt seg deg." Og det er så sant! 

Det er så mye forskjellig å prøve, men det løpet vi kjører nå er å holde oss til medisineringen - få kontroll på astmaen så han kan få puste normalt. Skåne han så langt det er mulig for andre syke, og gi han et næringsrikt kosthold. Han spiser lite når han er syk, og han er syk nesten hele tiden. Det sier seg selv at det vi må slå til med mye godt når han vil ha. En ting vi også skal teste ut er å droppe kumelk. Det sies at det kan gi mer slim, og er det noe han IKKE trenger så er det mer slim. Det er melk i mye, og en av tingene er grøten. Derfor har jeg henvendt meg til mitt fine leksikon av en svigerinne. Hun er en av de flinkeste jeg vet til å sette seg inn i ting. Hun har også blogg og den MÅ dere faktisk lese, masse tips å hente. Uansett, hun lærte meg denne superenkle oppskriften på hirsegrøt. Denne grøten inneholder ikke gluten, eller melk - for de av dere som trenger det. Den er ikke veldig søt, så jeg blander inn med frukt. Banan er det OC liker best så det går mye i banan, + aprikoser (aprikoser innholder masse jern)

Jeg koker aprikosene i ca 20 min for å få de møre. Putter i hirseflakene med det kokte vannet fra aprikosene i stavmixeren, og blander det sammen med banan + en skje med kokkosolje fordi den er så rik på mettet fett. Om OC liker det? Njaa... Faktisk så liker han det annen hver gang han får det servert.. Så vi har litt å jobbe med. Tilsette mer fruk for å få den litt søtere er nok en bra plan. Om dette vil hjelpe på astmaen gjenstår å se :) Han får mye annen mat også, dette er kun et måltid i løpet av dagen altså, men det er vanskelig å få i han nok.


Nå er vi over kneiken igjen. Ting har roet seg og han har det mye bedre.. Det varmer hjertet å se at han blir bedre. Håper bare så inderlig det holder litt lengere enn en uke ♥ Ha en god helg fininger. Vi ses litt senere!