hits

mars 2015

3. PÅSKE UPDATE (OG FILM AV UNDERTEGNEDE I HOPPBAKKEN)

Påskespam!! Nydelig vær, glade barn, 3 timer på langrenn, fine pauser i sola, rett og slett gooood stemning. 

Velfortjent pause i sola! 


#skiselfie Mulig OC prøver på det samme i bakgrunn. I såfall må det jobbes litt med ;-)

Oreokjeks-pause. Jenny´s favoritt!

JUMP!!


For å si det sånn.. Maya var ikke den eneste som ga alt på hoppet i dag. Jeg har vonde håndledd og kul i panna! Og det beste av alt, jeg har det på film:
 

Ses i morgen!!

ULIKE MÅTER Å GRIPE INN PÅ

Det forbauser meg at stadig hva folk får seg til å skrive. Intet unntak etter gårsdagens innlegg, der jeg skrev om et barn som ble slått av sin mor.. Jeg mottok flere kommentarer om hvor ille det var at vi ikke fysisk gjorde noe med saken, der og da. Som jeg skrev i går.. Dette skjedde inne på en varmestue. Det var mange barn til stedet. Moren slo av refleks, noe som tyder på at dette ikke er første gang. Gutten reagerte på en måte som tydet på at det var en vanlig måte å bli straffet på. Jeg kan ikke snakke for de mange andre voksne inne på den varmestuen, men jeg kan snakke for oss selv. 

Det kunne på flere måter blitt et nytt overgrep dersom vi hadde grepet inn. Barn er lojale mot sine foreldre til siste slutt. Har disse barna blitt utsatt for fysisk vold opp igjennom barndommen vet de kanskje ikke hvor galt dette er, eller så beskytter de foreldrene sine for hva det er verdt. Hadde vi tatt saken i egne hender på stedet, fortalt at dette skulle vi politianmelde og fortelle at det er ulovlig å slå - hva ville disse to uskyldige guttene følt da? Mange tenker automatisk at de ville blitt glad noen bryr seg, men jeg er usikker. Ville de følt skam? Redsel for at mamma og pappa kunne fått en enda større grunn til å straffe når de kom hjem? 

En leser antydet at man skulle tatt barna vekk fra foreldene på stedet, og gått løs på foreldrene. Men hva ville det ført til? Vet vi hvordan de voldelige foreldrene reagerer med direkte konfrontasjoner? Hvordan hadde de reagert om andre voksne hadde ført deres egne barn vekk? Har de kniv, pistol under jakken? Skulle et titalls barn være vitne til en slosskamp, som til syvende og sist ville ført til samme utgangspunkt - nemlig at foreldrene får med seg barna hjem? Selv om de slår betyr det ikke der med at de ikke har følelser for barna sine, og vi beskytter barna våre - koste hva det koste vil.

En annen mente at de hadde fortalt denne moren hva de mente.. Virkelig satt henne på plass.. Tror man det hjelper? Når hun er i stand til å slå barnet sitt i full offentlighet, tror dere noen ting av hva jeg hadde sagt om barnevern, politi hadde hjulpet? Jeg tror ikke det. Dette er en dame som tror hun vet best selv om hvordan hun oppdrar og straffer sine barn. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd når de kom hjem, bak fire vegger dersom disse menneskene hadde blitt ydmyket foran så mange mennesker. Kun for å lette på min egen forakt for slike handlinger.. Jeg hadde handlet i god tro, men jeg mener sterkt at utfallet ville ikke blitt like bra som tanken. 
I akkurat denne situasjonen var det uten tvil best å registrere bilskiltet, og rapportere det videre til mennesker som vet hva de driver med. Politi og barnevern. Det er lett og sitte hjemme i egen stue og hisse seg opp, fordi man blir så sint og frustrert, men lir ikke av dere korttenkte kommentarer som går på om vi bryr oss, og i hvilken grad. I denne situasjonen handlet vi etter beste evne for disse to guttene. Ikke for egen samvittighet og behov for å skjelle ut, eller denge løs på et menneske som gjør noe helt umenneskelig. Gudene skal vite at behovene er der..! 

DET ER FORBUDT Å SLÅ BARN

Jentene og Christian kom tilbake fra slalåmbakken og alle tre var helt stive i blikket. Spesielt jentene.. Maya og Jenny på 7 og 5 år hadde vært vitne til noe skummelt og ekstremt trist, men dessverre en realitet. De så en mor slå sønnen sin. Christian kunne bekrefte historien, og fortalte at han så det med egne øyne. En familie på 4, med mamma, pappa, lillebror og storebror som var på Maya og Jenny sin alder.

Familien satt inne på den trange skihytta i Trysil, sammen med 100 andre som også skulle kjøpe kakao og kvikklunch. Lillebror og storebror sitter ved en benk og venter. Storebror har store slalåmsko og kommer borti lillebror, og lillebror får vondt. Moren får med seg dette, og i ren refleks slår hun storebror i ansiktet. Det brenner i hjertet mitt i det jeg skriver de ordene. Det brant i hele kroppen da jentene og Christian fortalte historien.. 

Etter slaget i ansiktet sparker hun. Hun har også slalåmsko. Lillebror gråter fordi storebror får vondt. Storebror sier ingen ting. Tørr han ikke? Pappaen reiser seg. Man skulle tro og håpe det var for å stoppe det, men han gjør ikke det. Han er hvertfall 2 meter høy og reiser seg for å markere at han har styringen. Han sier ingenting men er autoritær og stirrer på alle menneskene som ser i forferdelse på hva som nettopp skjedde.

Maya og Jenny er nærmeste vitne og begge har tårer i øynene. Aldri har de sett noe lignende. Dette er virkeligheten for mange barn. Tenk det? 

Dette får hodet mitt til å spinne. Hva slags ansvar vi har for alle barna rundt oss. Påsketider skal bety påskehare, påskeegg, idyll, hyttekos og familie. For mange barn betyr det mer tid med stressende, sinte og voldelige foreldre. Vi vet det foregår mye fyll i påsken også.. En øl blir fort til 6 når solen skinner og stemningen er god. Ikke glem barna! Barna merker det så mye raskere enn man tror. Mens ansvarsfølelsen til foreldrene synker, stiger barna sine. Det må være en ufyselig og skummel følelse og se foreldrene sine bli noen helt andre enn de man kjenner. For noen betyr dette skrålete, tøysete foreldre - noe som i seg selv ikke er ok, men for andre så betyr dette voldelige og skremmende foreldre. 

Det vrenger seg i magen min når jeg tenker på de to brødrene. Det er aldri, aldri ALDRI greit å slå barna sine. Og jeg klarer ikke la være å tenke.. Hva skjer bak lukkede dører der ingen ser, når vedkommende får seg til å slå åpentlyst? Jeg grøsser. Jeg er klar over at i mange land er det vanlig med fysisk avstraffelse, og i følge forsking tror de fleste foreldre som bruker dette som straff at det er nødvendig for å tukte. De slår fordi de tror det er effektivt, og ikke skadelig. Men hvordan kan det ikke være skadelig? Det er bevist at vold i hjemmet gir mer aggressiv og vanskelig adferd utenfor hjemmet, for eksempel i skolen. Det gir mer risiko for voldsproblemer og senere kriminell adferd, større risiko for problematisk rusbruk og dårligere skoleprestasjoner. (Ref. Straus Murray A.  Isdal, P. 2000 Meningen med volden. Oslo: kommuneforlaget)

Hva gjorde menneskene rundt som var vitne til episoden? Ingen brøt inn der og da. Det var en tydelig far på 2 meter som markerte at dette var ingenting å blande seg inn i, men bilskilter ble tatt og det rapporteres inn. Noe sier meg at skaden kan bli større dersom man bryter inn midt i en situasjon som dette. Noen ganger er det selvfølgelig helt riktig, men man må se an situasjonen. Kan den bli farligere om man bryter inn? Er det best å ringe politiet først? Her må vi voksne bruke hodet. Og vær så snill.. Gjør det. Ikke se en annen vei!
Hvordan forklarte vi dette for jentene? Dessverre må vi gjennom hele oppdragelsen introdusere de for den virkelige verden. Og dette er en virkelighet. Sånt skjer. Og vi prøver etter beste evne å fortelle at noen mammaer og pappaer bør ikke få lov til å være mamma og pappa. Vi fortalte om barnevern, og politi. Vi fortalte hvorfor noen mennesker slår, men samtidig prøvde vi å holde det på et plan der de kan forstå. Men hvordan kan de forstå dette, når ikke vi engang forstår? 

Vi fortalte hva man må gjøre når man ser sånne ting, og det er å si ifra til mennesker som kan hjelpe. Det er aldri lov å slå barn!  

Jeg valgte å skrive dette innlegget for å minne dere på hvor viktig vi er! Vi har et ansvar for alle barn, og vi skal aldri være feige!! Hold øynene åpne i påsken, og vær en god forelder. Det er aldri, aldri aldri lov å slå barn. Det er forbudt. Norge er et av 29 land i verden der enhver bruk av fysisk avstraffelse og vold mot barn er forbudt ved lov. Hvis man er vitne til noe, ring barneombudets alarmtelefon: 116 111 - det er gratis og er åpent alle helligdager, evt politi. 

Ønsker dere en trygg og barnevennlig påske - til dere som omgås barn. Husk. Vi har et stor ansvar og barn er helt forsvarsløse, de stoler på foreldre og voksne 100%.  

// Spre budskapet ved å like/ dele, og beskytt barna fra vold.

2. PÅSKE UPDATE
God morgen!
Gårsdagen var ikke liike nydelig sånn værmessig. Det snødde kattunger, men jentene fikk seg en tur i bakken på tross. OC testet langrenn utenfor hytta, og et litt mer humant innlegg om hvordan vi lærer bort kommer i morgen. Jeg ser i kommentarfeltet på innlegget under at det er et par som ikke forsto ironien ;-) Noe er helt på jordet, åpenbart - mens noe kanskje det ligger noe i? 

Det ble ingen skøyteøkt i går kveld. Da jeg kom hjem forleden og klagde min nød om hvor redd for ulv jeg plutselig ble da jeg var helt alene i lysløypa og syns jeg hørte uling, lo Christian av meg. MEN i ettermiddag leste han plutselig denne artikkelen høyt. Neidasåå! Da ble jeg ikke akkurat barskere i barten, for å si det mildt. Må bare fortelle meg selv nok ganger: hvor stor er sjansen for at ulvene kommer til trysil turistområde, der det er titusenere av mennesker denne tiden. Den er nokså liten ;-) 

Nå våkner resten av hyttefolket og vi skal lage frokost, før gjengen skal i bakken - mens mor står nederst med kaffekoppen, varmevotter og kakao! Ha en fiin dag :-)

10 TIPS TIL HVORDAN LÆRE BARNA Å GÅ PÅ SKI

I disse påsketider er det sikkert mange som skal ta med med barna ut i skiløypa. Dersom det er første gang dere skal prøve, eller dere vurderer om barna er klare for en skitur eller ei.. Dette innlegget er til dere: 

For det første! Alder er ingen hindring. Her i hus har barna fått ski på bena så fort de har klart å stå oppreist (no kidding) Det er bare å prøve! Blir det kun 3 minutter med godt pågangsmot før sinne og frustrasjonen kommer, ja da er det gode 3 minutter. Neste gang blir det kanskje 4....! Her kommer mine tips, rett fra erfaring med 3 kids!

❄︎ Ikke finn på å forklar barna at ski er en lek. Dette er blodig alvor. 

❄︎ Ha topp utstyr fra første stund!

❄︎ La barnet virkelig få kjenne på tiden som er forbi. Trøkk det inn på best mulig måte! La de stå over den deilige pulken med dunpose, smokk og skinn som lillebror har tatt over - før den lange skituren begynner. 

❄︎ For all del, ikke gå for korte skiturer. Det er viktig å kjøre de ned i kjelleren så de finner sin egen styrke!

❄︎ Ikke bry deg om balansen ikke er til stedet. Den vil komme av seg selv.. Hold ut! 

❄︎ Hva enn du gjør. IKKE PLUKK OPP ET BARN SOM HAR FALT! UANSETT!  

❄︎ Ikke vis forståelse, men le heller masse av barnet når det faller. 

❄︎ Ikke advar de på forhånd når det kommer bratte bakker. 

❄︎ Ikke fokuser på feil ting som ploging. Det vil komme naturlig når de først setter utfor en bratt bakke.


❄︎ Vis god konkurranseånd og aldri la de gå først for å være snill. Skal de gå først, må de klare det på ekte vis!

I dag er det OC som skal i ilden... ;-)
// Lik hvis du skal ut på ski med barna i påsken!

1. PÅSKE UPDATE


"Ehm, mamma.. Jeg tror ikke du burde gå med mine slalombriller så andre ser deg, ASSA! Neida - jenta mi.. Mamma bare syns hun så litt artig ut da vet du..!" #nårjentenedineblirflauoverdeg #nyepoke.

 What a day! I dag har vi vært på langrenn hele gjengen. OC har sittet i pulk for første gang, og klarte å sove 1 time. Vi har sittet på hyttetaket og kost oss, spist god mat, sett på olsen banden, hoppet fra taket, kranglet om hvem som glemte sitteunderlagene da vi gikk på tur. Yes da, en skikkelig fantastisk påskeferiedag - rett og slett!

I kveld har jeg testet ut de nye skøyteskiene mine som jeg fikk til bursdag! Jeg må innrømme at jeg har litt blandede følelser. Meldingen jeg sendte til Lykke etter 15 minutters skøyting alene i lysløypa lød som følgende; "slitsomt, to fall på 15 min, dårligere balanse enn forventet, jeg er kanskje ikke bedre enn deg likevell (jeg har alltid trodd jeg er så mye bedre enn han i skøyting) og jeg er redd for at det kommer ulv. MEN jeg digger det!" Og det oppsummere det ganske bra.. Planen er å ta en liten økt hver dag for å sjekke om dette er noe som funker for benet mitt, i tillegg har jeg et stort ønske om å bli himla god! Det var bare dette med ulven da. Jeg ble faktisk tatt på sengen, jeg pleier ikke være redd.. Men da jeg plutselig befant meg midt i lysløypa, det var selvfølgelig lys fra lyskasterne, men ellers nokså mørkt i skogen - og ingen andre å se ble jeg skikkelig redd. Jeg VET at ulven ikke er slem og plutselig kommer å spiser meg, men filmer fra barndommen sitter hardt i gitt. Men men, dette skulle ikke dreie seg om ulv, bare en liten avsporing ;-) 

En nydelig dag kan meldes fra her i Trysil, med fantastiske solforhold. La oss håpe vi får flere slike dager!
I morgen tidlig må dere stikke innom hvis dere vil ha noen realle tips til hvordan jeg lærer barna mine å stå på ski ;-) Hoho! Ha en fin kveld kjære lesere! See u tomorrow ♥ 

TIPS TIL LANGKJØRING MED BARN // FEST IPAD-EN I BILEN

Det er påskeferie folkens! Og jeg tipper mange av dere skal ut å kjøre langt med småtroll i baksete..? Vel, har dere ikke visst om dette tipset tidligere så følg med. Her kommer vår redning: Feste av iPad-en i bilen! Filmene laster vi ned på forhånd via itunes, også kan de velge å vrake på egenhånd. Barna mine mestrer ipad like bra som meg, så på denne måten trenger vi ikke hjelpe til med noe. Denne branketten heter "click and go iPad" og gjør det mulig å feste ipaden i nakkestøtten foran. Vi har en på hver nakkestøtte. Maya og Jenny deler en, og OC har sin egen fordi han sitter bakovervendt. 

Denne typen er enkel, og man tar lett ipaden inn og ut av bilen. Feste henger bare igjen.. Den lader også, og har et integrert trådløs sender til trådløse hodetelefoner. 


En genial sak som vi har brukt i over 2 år, og er kjempe fornøyde. Den har vært med til Astrid Lindgrens verden i sverige (7-8 timer i bil) og maaange turer opp til trysil. Festene er ikke sponset, men noe min kjære har i butikken sin (telenorbutikken) Jeg vet ikke om de finnes i alle telenorbutikker, men sjekk det ut på nett. Google "click and go iPad" så finner dere :-) PS. Nå så jeg nettopp hva Lykke har mellom bena! Hahahah - tatt på fersken! Småbarnsfamilie på tur gitt = REDBULL

Når vi sier at det ikke er noe problem overhodet å sette oss i bilen en fredag ettermiddag og sette kursen mot Trysil etter en lang dag - er det fordi det er stille i bilen store deler av turen! (Og vi har hver vår hemmelige redbull) De ser på to filmer, og vips så er vi fremme! I bilen vises det alltid Disney klassikere som Peter Pan, FROST, og den lille havfruen.. Stemning!

Og til dere som har spurt hvilken bil vi kjører som har plass til 3 barneseter: Folkevognen sin "touareg". En solid og stor bil som vi elsker alle mann, med plass til 3 seter akkurat! Sikkerhet er viktig, så folkens! Sikre barna deres riktig, og kjør forsiktig til påskeferien!

Nå er vi vel fremme i Trysil, og våknet opp til sol! Bildet ovenfor er tatt i det vi våknet i dag. Fantastisk påskestemning! Hurra! Dette er balsam for sjelen, og jeg nyter tiden med min lille-store familie allerede. 

HELGENS FESTBORD


Vaser og telysestaker fra Åhléns // blomster fra mester grønn 

Jeg elsker det stilrene og enkle. Med masse glass, og annet diverse på bordet utover kvelden så holder denne pynten i massevis for meg. Vi spiste tapas og drakk sangria utover de sene kvelder. Jeg tror faktisk det hele avsluttet rundt halv fem, på natten.. Assa. Det er lenge siden sist ;-) Jeg lo så jeg skvetta i trusa flere enn 2 ganger, for å si det sånn! Fantastisk kveld, med fantastiske folk! Thank yoouu ♥ 

DETALJER FRA MAYA SITT ROM
Globusen fikk Maya til bursdag og den lyser så fint i mørket. Morsomt for en liten frøken på 7 og titte på steder hun har vært, og steder hun ønsker å dra.. Bildene er fra Christian sitt gamle ungdomssrom. Maya overtatt og syntes det var koselig med bilder av mammaen og pappaen sin fra de var 14 år.. Bildet ovenfra er faktisk tatt på skolen hun går på, den dag i dag ;-)

God morgen! Jeg er straks på vei til sverige for å handle inn litt godt til morgendagens feiring ;-) GLEDER meg! Det skal bli fint men en liten jentefest i heimen! Mer om det senere, tenker jeg! Nå må barna organiseres og følges i barnehagen. Ønsker dere en finfin fredag!

VALGETS KVAL // SPISESTUESTOLER

God morgen fintfolk! Det er torsdag allerede..! Som jeg skrev i går så legger jeg ut noen vakre stoler som er på listen over mulig spisestuestoler! 

1. Den første er favoritten. &tradition sin "in between" chair, jeg ønsker den i sort. None med erfaringer? Jeg ELSKER alt ved denne stolen. 

2. "About a chair" fra HAY er så god å sitte i. Den har vært på markedet lenge nå, så den er ikke like interessant lenger?
3. "The Drop" chair by Arne Jacobsen. Jeg syntes den er nydelig, men det spørs om den blir litt for liten for alt som foregår rundt spisebordet mitt? Jeg liker stolene litt kraftigere, også vet jeg ikke hvordan den er å sitte i. Anyone? 
4. Den enkle J77 fra HAY. Billigere variant og så ren i designet. Den er fin, men hjertet mitt banker raskest for nr 1 ;-)

Det blir spennende å se hvor valget faller. Det blir nok en svart variant, det vil passe fint til nymalte peisen! Har dere stol dilla? Isåfall hvilken stol ønsker dere, og hvilke har dere? Kanskje det dukker opp noen som har gått meg hus forbi :)

PURE ORIGINAL IN MY KITCHEN


Et par uker tilbake så ble den hvite muren til peisen, som står midt i kjøkkenet malt! Valget falt til slutt på Pure original sin kalkmaling. Jeg mener å huske at varianten jeg brukte het "black smoke", en av de mørkeste. Jeg ble suuperfornøyd! Den nokså anonyme peisen fikk en helt annen look. Love it! 

Nå gjenstår det bare å finne ut hvilken spisestuestoler som skal få flytte inn, og hvilken lampe! Jeg har fått penger til bursdagen min (fylte 28 år for et par dager siden) og tror jeg skal kjøpe meg en ny stol ;-) Sånn er det når interessen for hjem og interiør bare stiger for hvert år som går..! Jeg legger ut et lite knippe av vakre stoler i morgentidlig, så kanskje dere har noen gode erfaringer på lur..?

Thanx for stopping by ♥ 

OUT STROLLING

Første dagen ute med mine nye hvite converse! Det føltes så bra! Jeg har hatt hvite lave converse i flere år, og i fjor fikk mine gamle en dusj med rødvin, midt i et utrolig festlig bursdagskalas ;-) Det lot seg ikke vaske vekk, for å si det sånn!

Nå sitter jeg på tribunen å ser på Maya sin trening, før det er styremøte. Jeg er medlem av turnstyret for å ha litt kontroll, og innsyn. Det føles riktig når begge jentene mine turner, og Maya faktisk er i turnhallen en del timer i uken :)

Håper dere har en fin ettermiddag. Nå skal jeg nyte en kaffekopp og bare titte på den lille gymnasten min som spretter rundt i flunka ny rød, og skinnende klubbdrakt! Stolt tuppe ;-)

THE ESSENTIALS

Jeg har aldri vært en jente som har sminket meg veldig mye. Jeg kan ikke de forskjellige triksene, og interessen for å lære er kanskje ikke helt til stedet den heller.. Men noe sminke har jeg da! Nedefor ser dere mine essentials til en hverdagssminke. Mest mulig naturlig :)

▶︎ Noen uker tilbake ble jeg introdusert for origins sin dagkrem, med solfaktor og litt farge. Nå er jeg A V H E N G I. Den gir meg den friske naturlige gløden jeg sårt trenger når jeg drar det trøtte trynet opp om morningen.. 

▶︎ Jeg sverger til prep+primer fra mac. Jeg ble introdusert for MAC da jeg var i NY i fjor sommer.. Sminkøren som jobbet i butikken grep fatt i meg og forvandlet mitt usminkede ansikt til frisk og fresh. Prep+primer frisker opp mørke og tunge poser under øyene, noe som er gull verdt for en 3 barnsmor. 

▶︎ MAC sitt solpudder/fondation som jeg også ble kjent med i NY gir en ekstra farge og glød på de dagene jeg trenger det. 

▶︎ Øyebrynspen fra sensai. Flinke Yvonne som napper brynene mine fast (jeg er elendig, og har så vanskelige bryn..) ambefalte denne for to år siden, og jeg har brukt den fast siden. Den er enkel å påføre, og sminken forsvinner ikke utover dagen. 

▶︎ Mascara fra maybelline. Jeg har brukt denne det siste året og er godt fornøyd til hverdags. Skal jeg på fest og ønsker en litt mer voldsom look på vippene så bruker jeg DIOR sin. 

▶︎ Parfyme har jo ikke noe med sminken å gjøre, men den er en nødvendighet i hverdagen :) Jeg kjøpte med ny parfyme fra Lacoste da jeg var i Estepona i fjor høst, og elsker den.

Jeg er glad jeg ble hjemme i går kveld.. OC var nokså astmatisk og tett, og da er det ikke noe okey å sende han bort på overnatting. Hadde Christian vært hjemme hadde det blitt noe annet. Nå gjelder det bare å bli tipp topp til neste helg! GOD SØNDAG ♥

S K U F F E T


God morgen :) Jeg er ikke frisk enda jeg... Dette henger i, og feberen kommer og går som det passer den. Det er normalt det, men bare så veldig veldig kjedelig. I dag skulle jeg ut i Oslo med jentene. En helaften på nye Club Onda, med dinner and a show. Skjønner dere eller? Jeg vet at hvis jeg tvinger forkjølelsen vekk for en kveld vil en hjemsøke meg i uken som kommer, akkurat som uken som har vært. Siden Christian er bortreist en uke så er det en utrolig dårlig kombo! Med andre ord, jeg er skikkelig skuffa. . . 

Heldigvis så skal jeg feire bursdagen min neste lørdag. Masse fine jenter her hjemme. Heldigvis noe å se frem til.. ♥ Hvordan går det med dere da? Har dere tatt i mot våren som den fortjener? Husk, nå starter den vakreste tiden av hele året! Ååh for en deilig følelse!

SMILINGMens Maya har flyttet inn på vårt gamle soverom, har vi flyttet ut.. Jeg har ryddet og sotert i skap og skuffer, og innerst i nattbordet fant jeg skoesken min. Skoesken med bittesmå papirlapper med meldinger mellom Lykke og meg på ungdomsskolen. Kinobilletter, t-skjorten som jeg stjal da det ble slutt for første gang i 10kl. Den luktet kjærsten min og jeg sov med den hver dag til vi ble sammen igjen.. Bilder og alt mulig annet som vekker minner. Blant annet smykket dere ser ovenfor. Det fikk jeg for over 10 år siden.. Føles så fint å bruke det ♥

Endelig på bedringens vei! Jeg fikk den samme forkjølelsen som alle andre i Norge har hatt denne vinteren..? Det startet fredag, lørdag holdt det seg i sjakk mens vi hadde familieubursdag, men søndag gikk jeg rett i bakken og har ligget på sofaen siden. I dag føler jeg meg heldigviiis hakket bedre. Håper dere har det fiiint, så satser vi på at jeg er på bena og bloggen går tilbake til det normale :-) KLEEEM til dere fra meg 

VITA TIL MAYAS NYE SOVEROM OG BILDEVEGG

Ny lampe til Maya. Kjøpt hos fantastiske "lykkelig på haver" her i Drøbak. Lampen er fra VITA og modellen heter conia #vitaconia


Bildeveggen ble laget etter inspirasjon fra instagram. Alle i svart hvitt, og motivene er ting og mennesker Maya bryr seg om, og inspireres av. Alt fra Faffa til Gabby (OL vinner u turn..) Wallstickersene over det lille vinduet er kjøpt på etsy. 

Flere detaljer bilder av rommen kommer senere. 

FOR en fantastisk dag! Solen har virkelig fått meg gjennom denne dagen.. Solen og en deilig lunsj med begge svigerinnene mine. Noen av dere så kanskje bilde på instagram? Jeg ble servert søtpotet pizza og det var så DIGG! Etter lunsjen dro jeg rett inn til ahus for oppfølging med nevrologen min. En tøff time som kommer til å sitte litt i kroppen et par dager. Reality check, for å si det kort. Men nok om det.. Nå er huset fullt av blide barn. Både mine egne og besøkende, og jeg skal lage middag. En god ettermiddag med andre ord.. Ingenting er bedre enn å høre barna sine ha latterkrampe! Håper dere har en fiiinfin ettermiddag!

PS. I morgen blir OC 2 åååår! Hurra!
PS 2. Mailen min virker ikke og har ikke gjort det på 1 uke (har stusset over få mail men jeg er jo fjern så fant det ikke ut før i går..) Jeg kan kontaktes på marlen.nordby@icloud.com 

FØR OG ETTER BILDER AV TV-STUEN

Before...

After... Malt i jotun lady sin "Breeze". ELSKER den! Maya har fått samme farge på soverommet sitt. Bilder derfra kommer senere :-)

Endelig fikk plakaten fra Ylva Skarp sin egen plass. Den har surret rundt på flere steder i 1 år nå..

Telyseholderen fra Menu som jeg fikk til jul av en fiiin en ♥ Passet perfekt til denne veggen. 

Åh! Kidsa er levert på skolen og i barnehagen, og jeg nyter en kopp kaffe mens jeg blogger. YES! Føles godt å ha tid og overskudd til å prioritere bloggen igjen. Jeg har sagt det før, 1 uke uten å skrive gir meg abstinenser. Don´t tell anyone ;-) I dag skal jeg ut en liten tur med mamma. Vi skal til den lekre interiørbutikken "Lykkelig på haver" og se etter lampe til Maya sitt rom. Hun har byttet soverom og har nå sitt helt egen. Jenny og Maya har delt rom i 2 år, og nå var det tid for å ha hvert sitt igjen. Hun flyttet ut fra Jenny noen måneder tilbake og har siden da sovet litt rundt om kring. Dratt med seg madrassen sin inn på OC sitt rom, på loftstuen og i kjelleren. Nå var det godt med eget stor-jente rom! 

Senere i dag skal jeg til fastlegen, og jeg har et stikkord. ÆRLIG. Jeg MÅ være ærlig om hvordan dagene er. Hvorfor er det så vanskelig? Hvorfor er det så himla vanskelig å si hvordan ting ligger an? For min del ligger det i at jeg liker å si ting folk liker å høre.. Det er en svak side som flere ganger i løpet av min oppvekst har satt meg i kjipe situasjoner. Jeg har blitt myyye bedre etter at jeg fikk barn, men det stikker i litt ekstra i hjertet når jeg må si ting folk helst ikke vil høre. Tipper vi er flere som har det sånn :-)

Nå å jeg hive på meg ansiktet. Dette bleke fjeset trenger litt pleie ;-) (Jeg har ikke sminket meg på en uke så folket jeg bor med blir helt satt ut. Jentene spør hvorfor jeg skal på fest, og Christian... Ja, han syntes det sikkert er hyggelig at jeg ser litt mer "våken" ut. Ja.. Jeg velger å kalle det våken, ha ha!) Jeg skal forresten tipse dere om en fastisk krem jeg har begynt å bruke! Note to self; ta bilder! 

Vi ses senere! Hadet så lenge ♥♥♥

A LITTLE BREAK

Avhengi av "beats" headsettet jeg låner av kjærsten når jeg trener. Ikke veldig feminint, but I don't care! Verdens beste lyd og de sitter som støpt!

Hei dere! Det ble en liten pause på meg gitt.. I perioder må jeg kutte ned for å holde hodet over vann, og det var nettopp det som skjedde nå og da ryker bloggen på en pause gitt..

Nå har jeg kontroll på skuta igjen, og neste innlegg blir fra den nymalte stuen min :-) Håper dere har det fint!! Klem fra meg, som savner bloggen veldig når jeg blir "tvunget" til disse pausene..