hits

april 2015

UNDERTØY TIL GUTTA

// Samarbeid

De første boxerne jeg kjøpte var fra billigkjede. Etter første vask ble det to hull. (Tviler ikke på at dette var uflaks, men irriterende likvell. Det ser ikke ut som den tåler 10 vask til for å si det sånn) den har biler over hele seg. OC elsker den, og derfor brukes den så ofte som mulig. OC syntes denne er fin, mammaen syntes ikke det. Jeg syntes den var stiv og irriterte meg over den dårlige kvaliteten. Jeg må også innrømme at jeg ikke elsker de 122 bilene i forskjellige farger. Sorry, but its the truth.. 

Derfor begynte jeg å søke rundt. Finnes det gode, og fine boxere til så små gutter? Og jammen om det gjør! Jeg har bydd på meg selv og fått til et samarbeid med Sam & Sofie - for de hadde mye bra undertøy! De har generelt svært mye bra tøy til barn!
Jeg fikk plukke meg ut noen forskjellige for å teste, og jeg nå har jeg blitt en racer i "boxere mini size" og dette vil jeg jo dele med dere! Hvem vet, kanskje finnes det en annen i akkurat min situasjon - på leting etter klasiske fine og gode boxere til lille pjokken på 2-3 år ;-) 

Min favoritt nummer 1: Økologisk undertøy fra Okker-Gokker. Så mykt, og ingen stramme sømmer. Samtidig så sitter det så godt på den lille kroppen. Undertøyet er allerede vasket 5 ganger, og det syntes ikke engang. Dette liker jeg! 

OC fikk tilsendt et set, altså trøye og boxer.. Og bare se her.. Ingen merkelapp i nakken som klør. Her snakker vi barnevennlig!

OC er plaget med atopisk eksem til tider. Da er økologisk bomull gull verdt. 

Andre merker jeg digger er MOLO sine! De er nokså tjukke, så jeg vil ikke bruke de på de varmeste dagene i sommer, men i dette været er passer de perfekt! Jeg elsker utseende, de er jo bare så fine! HUMMEL har vi også brukt mye! Minner mye om Bjørn borg sine.. 

Alle disse finner dere hos Sam & Sofie. Jeg er meget fornøyd over å finne undertøy som varer og varer, og i tillegg er myke på kroppen. 

BLEIESLUTT PÅ OC

One happy camper.. Som har sluttet med bleie!


Begge mine jenter har sluttet med bleie på våren, 2 år gamle. Siden de er født i januar var de akkurat 2 år og 3-4 mnd. Dette føltes helt riktig for oss. Siden den gang har jeg stadig hørt fra flere kanter at det er så mye vanskeligere med gutter. De bruker så lang tid, og er mye seigere i vendingen når det gjelder bleieslutt. 

Hele tiden har jeg følt at dette har vært en unnskylding, men ingenting jeg turte å si høyt om fordi jeg ikke hadde egne gutter å teste det ut på. 

Vell, nå har jeg testet det. 

Oscar Casillas sluttet med bleie 2 år og 1 mnd gammel. Det har gått som smurt, om jeg kan si det selv. Han er helt ferdig med bleie både i barnehagen og hjemme. 

Når jeg sier at det har gått som smurt så betyr ikke det at ting har vært lett for oss voksne. For lett er det ikke. Det krever mye oppfølging, og ekstra arbeid med skift og "masing". Gjentatte oppmuntrende spørsmål som: "Må du tisse nå?" "Skal vi løpe på do" "Oii, mamma må på do skal vi gå på do sammen?" 

Akkurat denne bleieslutten var ikke planlagt på forhånd som med jentene. Vi visste at han skulle slutte med bleie i løpet av våren/sommeren, men ikke akkurat når. 3 uker tilbake fikk OC skikkelig omgangssyke, og lå rett ut i 4 dager. Han hadde høy feber og fikk i seg altfor lite væske. På dag 2 ble jeg bekymret at jeg bevisst tok av han bleia for å registrere hvor mye han fikk inn, og hvor mye som gikk ut.. Han lå jo uansett på masse håndkler i sofaen, og sov hele dagen. Etterhvert som han ble litt bedre passet jeg på å spørre om han måtte tisse, og tok han på do når han ga tegn til at han ville det. Språket er ikke veldig bra enda, men det var ingen hindring, han klarer på sin måte og gjøre seg forstått. Om ikke annet å uttrykke seg om han vil noe, eller ikke. 

Plutselig hadde det gått 4 dager uten bleie, og han var så og si frisk. Det føltes unaturlig å skulle ta på bleie og vi fant ut at vi skulle gi det et realt forsøk siden han uansett måtte være hjemme fra barnehagen noen dager ekstra, pga smittefare. Vi klappet og jublet hver gang han gikk på do, hele familien var engasjert og det var tydelig at dette DIGGET han. Vi fant hans "svake punkt", nemlig hvor stas det er når hele familien heier og jubler over noe han gjør. 

Vi øvde på å si "tisse" og var aldri langt unna med potte (stasjonert på stua) og la merke til hvert eneste lille antydning til å måtte på do. Det gikk 2 dager så sa han selv "tisse" når han trengte. Uhellene ble betydlig mindre og vi skjønte at vi var over "kneika". 
På natterstid tar jeg han opp og tisser når jeg legger meg, samt en gang til i løpet av natten. Uhell skjer og natten er ikke like sikker som dagtid enda.. Dette tar tid, men vi har tisselaken og tar hver uke som det kommer. Dessuten passer vi på å ikke måke på med tonnevis av vann rett før leggetid ;-) Hvis det viser seg å bli mye uhell på natten, og vi ikke finner et tidsmønster når han må tisse vil vi heller ta på han en bleie. Dette er jeg svært forsiktig med, og må se hva OC selv vil. Nekter han, og blir trist velger jeg heller å ødelegge min egen nattesøvn og følge opp han. Hvis han syntes det er ok at jeg tar på han en bleie når jeg legger meg, og tar den av straks han våkner om morningen så prøver vi kanskje det. Det er ikke verre enn å teste på nytt etter noen måneder uten bleie på dagtid. Dette er det ingen fasit på, og vi tar en uke av gangen. 

Tilbake til uken vi slutten med bleie;
Etter en uke hjemme, og uten bleie var det tid for barnehage igjen, og jeg var spent på hva barnehagepersjonellet ville si. Jeg har full forståelse for at de ikke kan ta seg av selve bleieslutten, da det blir mye styr. Men å legge til rette og hjelpe han å gå på do regelmessig er en annen sak. Jeg passet på å legge det frem at vi prøver uten bleie noen dager, og hvis det skjærer seg helt så er det greit hvis det blir bleie i barnehagen. Sommerferien er uansett ikke langt unna.. Bleie i barnehagen, og uten bleie hjemme ville vært godkjent hvis det var nødvendig. Det er mye action og andre ting å huske på for en liten toåring enn toalettbesøk i barnehagen. Vi ble enige om å gi det et forsøk, og med god hjelp så gikk det kjempe bra! Nå er han på andre uken i barnehagen uten bleie! Klapp på skulderen til OC, og de fantastiske menneskene som jobber med han. 

Utifra min erfaring med 3 bleieslutter, og spesielt den siste så legger jeg ved noen tips: 

- Begynn med pottetrening/do tidlig! Så tidlig som mulig. Jeg har lest denne artikkelen om babypotting, og er helt enig. Jeg satte ikke min nyfødte baby på potte, men mange vil nok synes at jeg begynte tidlig likvell. OC begynte å sitte på potte straks han kunne sitte selv, i 7 måneders alderen. Jeg tviler ikke på at babypotting og tørre babyer fungerer, men så behov for bleieslutt har ikke jeg hatt. Men at det ligger mye sannhet i det er jeg overbevist om.. Så folkens, begynn så tidlig som mulig. Det gjør babyen uredd og vant til situasjonen. Jeg er helt sikker på at dette har gått så bra nettopp fordi han har vært vant med do hele veien. 

- Ikke vær redd for å ta av bleien når dere er hjemme. La barna tusle rundt med pompen bar på ettermiddagen, og belag dere heller på å vaske litt. På den måten blir du kjent med ansiktsuttrykk og bevegelser når de må på do, i tillegg så blir barna vant til å gå uten bleie. Det kan være en stor overgang, og utrygt for mange. Tenk dere bare selv hvis du har brukt bleie hver eneste dag, 24/7 i 3 år - det er klart det blir ekkelt og kaldt å gå uten. 

- Ikke undervurder barna! Punktum! 

- Ikke tro det skal være lett. Det er ikke lett, det er slitsomt og frustrerende. Men plutselig snur det og da blir man så glad for at man ikke ga seg. 

- Vær tålmodig, og for all del ikke bli streng eller tydelig skuffet. I perioden med bleieslutt så blir det mye uhell... Husk at det er vi som voksne som tar avgjørelsen på bleieslutt, ikke barna. Er man ikke mentalt klar for å ta jobben, så ikke gjør det. Det skal ikke være traumatisk og trist for de små.. 

- Ta med potte når dere skal ut! Vi har tatt med vår potte overalt. Den var tilgjengelig 24/7 i den mest kritiske perioden. Det er bedre å unngå steder der det er helt upassende å dra frem potta! Vi skippet café besøk de to første ukene for å si det sånn.. 

- Masse skryt! Og kanskje en morsom belønning når de har tisset på do? Jeg husker Maya ville ha plaster. På et punkt hadde hun 25 "hello kitty" plaster på hvert ben ;-) Jenny ville ha fine truser, mens OC blir mest glad over at hele familien danser og synger hver gang han rekker doen. Finn barnets største glede. Det trenger ikke være store sakene.. 

- Prøv å tisse på do selv om de sier/ gir uttrykk for at de ikke må. Det tar litt tid før blæren vender seg til å ikke tisse litt og litt, i hytt og pine. Derfor kommer det gjerne en liten skvett når de først prøver. Dette kan hindre et lite uhell fordi de plustelig har glemt seg litt.

- Ikke vakle. Hvis man sier en dag at bleier er for babyer, og gir opp hele bleieslutten dagen etterpå? Det er ikke ok gjort mot de små. Vær stødig og bestemt når det kommer til en selv. Ser man etter et tappert forsøk at det ikke fungerer så gjør det så ryddig som mulig på barnas vegne. Velg deres ord med omhu. 

- Ha god kommunikasjon med barnehagen. Ikke forvent at barnehagen skal ta seg av den mest kritiske perioden, men forhør dere og vær ydmyk. De har en travel jobb fra før, om ikke de skal skifte 17 ekstra skift på en dag. 

- Ref punktet ovenfor; planlegg! Ta bleieslutten i en ferie, ved sykdom (som vi gjorde) det er selvfølgelig lettere å gjøre det under roligere og trygge forhold hjemme. 

Det var vel det jeg kommer på! Er det noe jeg har glemt så bare kom med spørsmål så skal jeg prøve så godt jeg kan å svare! 
Lykke til med bleieslutt! Det er ofte lettere enn vi foreldre innbilder oss! 

PS. Jeg har vært på tur og sanket inn små boxere til OC. Noen OC elsker, og noen mammaen elsker ;-) Bildet ovenfor er en typisk OC og pappa - boxer, mens i kveld kommer tips til litt penere (ikke arrester meg nå) og bedre kvalitet undertøy til små gutter. Stay tuned!

They´re back

No words needed. De er bare så vakre.


Hei i kvelden. Jeg kan informere om en BRA dag! Det regnet som var meldt kom kun i små mengder, solen har tittet frem i større grad enn forventet. Økten på treningen ble mye tøffere enn planlagt - som igjen resulterer i en bedre selvfølelse når jeg var ferdig. Masse blide barn, både mine egne og ekstra surrende inn og ut av dørene. Kaffeslaberas med verdens beste nabo, og for å toppe det hele: Endelig ryddet og sortert de tre store haugene med nyvasket tøy som burde vært gjort for en uke siden.. Kremt.. It´s been a good day, people ♥

Nå venter en langhelg med fri fra skole og barnehage! Maya har treningshelg, og forbereder seg for sin aller første konkurranse neste helg. Jenny slenger seg nok på litt ekstra turning denne helgen, det er så stas å trene med de store jentene. Jeg skal ta med kamera og ta litt bilder :-) 

Christian er ute, barna sover og jeg skal se på "NEW GIRL". Assa, har dere ikke sett det før så MÅ dere sjekke det ut. Spesielt hvis dere er ute etter en skikkelig feelgood jenteserie. Jeg DIGGER det! 

NYTT FAVORITT MERKE / EBBE KIDS

God morgen fintfolk! 

Som jeg har nevnt tidligere så har jeg et hyggelig samarbeid med babystore, og barna har fått tilsendt noen plagg fra blant annet "ebbe kids" og jeg må si jeg er imponert. Jeg har selv valgt ut plaggene, men siden jeg aldri har testet ut merket før var det kun basert på hvordan det så ut på hjemmesiden. Nå er klærne brukt flere runder og jeg har fått meg et nytt favorittmerke til barneklær! Kvaliteten virker super, stoffet er mykt og barnevennlig, prisen er god og stilen er laidback og pen. "Pene hverdagsklær" som jeg liker å kalle det. Kjoler som tåler vask på vask, og lett kan brukes til lek i barnehagen, eller på trampolinen... Jenny og mammaen liker ♥

Samarbeid

Kjolen kan kjøpes her // 


Nå er morningen i gang, og takk og lov for det. Jeg har hatt mareritt i hele natt og er helt skjelven enda. Christian og jeg har nettopp begynt å se "the missing" serien som ligger på TV2 sumo, og jeg har klump i magen.. Går ikke noe mer inn på det, men det er heavy shit for mamma og pappahjerter.. 

Jeg har fått litt tilbakemeldinger på "24 timer med lykkemutters" og til dere som er redd jeg har sluttet med det - det har jeg ikke! Det tar en del tid å skrive det innlegget så timingen på passe. Men det kommer plutselig :) Det samme med bleieslutt-innlegget. Jeg er så stolt av OC at jeg nesten sprekker ;-) 

Nå skal vi spise frokost vi! Ønsker dere en heeerlig dag ♥♥ 

 

SIDEN SIST

Well hello there! Denne dama har vært syk siden sist. Eller, det stemmer ikke helt. Torsdag bristet jeg langefingeren min og satt hele kvelden på legevakten.. Jeg sloss mot en stor stein i hagen, og moste tre fingre. Det var så vondt at jeg sto å brakk meg i blomsterbeddet (haha) Fredag var det så vondt at jeg ikke orket å ta i noe som helst, og ja - selvfølgelig var det høyre hånd ;-) Lørdag tok jeg med meg barna på tusenfryd i regnvær. Galskap sier du? For å si det sånn, det satt langt inne.. Men vi storkoste oss i regntøy og masse varmeklær. Etter en time så sluttet det å regne, og vi slapp alle køer og var nesten alene der. Så dere filmene jeg la ut på instagram?(@lykkemamma) Jeg filmet OC og Jenny i tømmerrenna!

Søndagmorgen ble jeg syk. Vondt i kroppen og skikkelig uggen, jeg trodde først det var de to glassene med baileys jeg drakk kvelden i forveien, men da det kun ble verre utover dagen skjønte jeg tegninga. Jeg fikk flashback rett tilbake til svangerskapet med OC, og det takler jeg svææært dårlig. Faktisk så takler jeg det ikke i det hele tatt. Kvalme har gjort noe med meg, og jeg får en angstfølelse jeg aldri har hatt til noe annet.. Etter å ha kastet opp, og vært kvalm i 7 måneder så går kroppen og hodet rett i kjelleren. Jeg tåler ingenting! Heldigvis våknet jeg opp i dag og følte meg helt fin igjen. Takk og lov. En påminnelse om hvor sterk jeg var i svangerskapet, og hvor mye jeg setter pris på at OC er her, frisk og fin ♥

I dag har jeg møtt en venninne i Drøbak sentrum, en annen "turnmamma". Fint å snakke om hvordan hverdagen med mye trening på barna er for andre. Vi ser jo mye til hverandre i turnhallen, men hyggelig å møtes utenfor for en gangskyld. 

Ønsker dere en fiiin tirsdag! Et stort smiiil fra meg som er så lykkelig for å være frisk!

SNAPS 22/4

Onsdag er fridagen vår! Ingen turn, ingen andre planlagte aktiviteter. C jobber sent så det er barna og meg alene på ettermiddagen og kvelden. Da passer det fint med en helt avslappende dag..

Tid til surr, lekser, trampoline, venninner, barnetv og evig lange diskusjoner.. Dagene går så fort, så en dag midt i uken med god tid er godt for enhver. Passer skikkelig fint at solen varmer så godt på sånne dager.

Nå sover de tre rampetrollene mine, og jeg venter på kjærsten som snart kommer. Grønnsakssuppen står klar, og en ny serie venter på skjermen.. Vi ses i morgen <3

DAGENS LYKKEMAMMA - IN LOVE WITH MY NEW JACKET

God morgen! Vi er oppe tidlig i dag! Og det var ikke noe problem å løpe opp i 2 etg da jeg hørte OC rope. I dag var det nesten litt som på julemorgen da jeg var 6.. Jeg var så spent på om det var tørt i sengen, og vet dere hva? Det var det! OC har nemlig sluttet med bleie! 2 år og 1 mnd, og han er ferdig med bleie dag og natt. I dag blir 10 dagen uten, og det går kjempe bra! Jeg skal skrive et eget innlegg om dette i løpet av de neste dagene - men jeg ville bare skryte litt. Jeg er jo så stolt av den lille gresshoppa mi!Husker dere jeg skrev noen dager tilbake at jeg hadde kjøpt meg to jakker? Vell, her er jakke nr 2! Jeg ELSKER den! Kjøpt hos "Min" butikken i Drøbak (du finner den på instagram også) Infinity kjede fra USA, jeansskjørt fra second female og strikk fra HM. 

Jeg hadde et spennende møte i Oslo i går, etterfulgt med kaffe i den deilige solen før jeg kjørte hjem til Drøbak igjen.  Ettermiddagen ble som den måtte bli med så nydelig tempratur midt i april; superbra! Dørene sto oppe, og barna løp inn og ut, og over til naboen helt til leggetid. Masse barn, og masse lek på kryss og tvers.. Det gir en god følelse i mammahjertet. Maya har blitt såpass stor så hun beveger seg litt lenger unna til venninner, men det er helt ok - jeg husker selv da det begynte å bli lov og det er så spennende. 

Nå skal jeg bruke den siste timen før Maya og Jenny våkner på litt turn ting.. Jeg bidrar der jeg kan og det er stort sett med websiden og facebook siden til turngruppen. Hvis dere vil se filmsnutter fra treninger fra tid til annen så kan dere jo like siden "vår" HER finner dere den ;-) 

Ha en fin tirsdag!

DAGENS LYKKEMAMMA OFF TO OSLO


God morgen! Jeg starter uken med et møte i oslo (blogg relatert) og det kunne ikke vært en finere dag å kjøre inn til hovedstaden på. Det er virkelig sommer stemning ute. Den eldste og den yngste er vel plassert i bhg og skole, mens lille Jennypenny er tufs og skal tilbringe noen timer hos mommon sin. Takk og lov for familie i nærheten. 

Ville bare ønske dere en god start på ny uke, så ses vi litt senere! 

NÅR DU TROR DU ER BEDRE ENN DU ER

#den følelsen. Når du tror du imponerer småsøskene dine på 18 og 15 år, og står på en salto og ser bildene av det etterpå..
Assa.. Er det mulig å være mindre grasiøs? Jeg tror jeg ler meg skakk! For meg føltes det såå mye lettere og penere enn på bilde. Realityslap in the face, gitt. 

God morgen! I dag er det OC og jeg som er først opp, og jeg føler meg bedre enn på flere dager. "Bare" våken en gang i natt og det var for å tisse med OC. Jeg er bortskjemt og streng når det gjelder nattevåk, og ser helst at huset sover hele natten men 1 gang skal jeg kunne leve med til vi har bleie-slutt under kontroll ;-) For JUPP, OC har ikke brukt bleie på 8 dager. Jeg driver å lager et eget innlegg på det. Kanskje det inspirerer andre til å ta bleieslutten? 

Maya og jeg skal snart inn til oslo. Hun har trening i Njårdhallen i dag. Det ble brått noen timer ekstra med turn denne helgen (gårsdagen var ikke planlagt) men hun er helt vill. Hun ELSKER det, og så lenge hun trives og er den blide fornøyde jenta jeg kjenner så er det helt ok. Sitte å se på henne turne i 3 timer er en luksus. Ingen barn som skal ha lunsj, oppvask eller klesvask som må tas. 
 
Ha en god søndag - med eller uten salto ;-) 

18.04.2015

Meg: "Kan du ta bilde av meg mens jeg blogger?
Lykke: "Okei, men kjapt da.. Det er kamp nå skjønner du.."
Meg: "Vent vent vent - skal bare rette litt på skjørtet."

Meg: "Sånn! Klar! Shoot!

... A bloggers life... ;-)

Just nu! Jeg blogger, ved siden av Lykke. Rødvinsglass i vinduskarmen som er mitt. Alle tre barna er på loftstuen å ser på film, mens de spiser lørdagsgodt. Det ser ut til å bli en rolig kveld, uten omgangssyke.) Jeg banker i bordet for det jeg nettopp skrev, jeg er livredd for å jinxe det hele) 

I dag har vi bare vært hjemme. Jenny har vært syk, men orket å ligge ute på terrassen i vårsolen. Lykke og jeg har gjort hagearbeid, mens OC har surret rundt, mens Maya har hatt noen timer i turnhallen. Da hun kom hjem så hele gjengen på film, og grillet. Skikkelig familiedag ♥ Det er ikke så ofte vi har så rolige helger bare oss 5. Det må liksom sykdom til for å roe oss ned - og i dag var det skikkelig deilig. 

Resten av kvelden skal gå i like rolig tempo som resten av dagen.. Jeg er dødssliten, for å være helt ærlig. Jeg har tross alt vært slaven til gjengen som har hatt omgangssyke. Natt og dag, og det merkes. Praise the lord hvis vi får en god natt søvn i natt! Det syntes kanskje ikke på bildene, men jeg har skrubbsår rundt øya!! Så for mitt eget utseendes skyld, håper vi ses uthvilt og opplagt i morgen tidlig ;-) Ha en fin kveld ♥

DENNE MÅ DERE SE

Tårer og klump i halsen. Denne gjorde sterkt inntrykk.. Trykk på linken, se filmen og kjenn litt på livet - på denne lørdagsmorgenen.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Det-er-enhver-pappas-og-mammas-store-mareritt-3341764.html

P A U S E

Her ligger disse to ♥

Og her sitter jeg ;-)

Nå gjelder det å ha tunga rett i munn og krysse fingre. Jeg nekter å gå under for den h.... omgangsyken. Nå har alle gått under, utentatt Maya og meg selv. Jeg nekter! Jeg har kastet opp nok for et helt liv, og vel så det. (Sikter til de 7 månedene med OC i magen da jeg kastet opp hver eneste dag og var mer på sykehuset enn hjemme) Er dere ikke enig? Satser på at karma redder meg, og lar meg slippe en runde med oppkast. My lord, det orker jeg ikke as.

Anywho - ha en fin fredag ettermiddag a dere! Håper dere er friske!

DAGENS 7 ÅRING

Jeg kan ikke helt forstå hvor stor Maya har blitt.. Snart skal hun i sin første turn konkurranse og hun er så spent! Jeg tok litt bilder av henne mens hun øvde på øvelsen sin i bom i dag tidlig, før skolen. Hun er så bevisst blitt, så selvstendig men samtidig så tilstedet. Hun krever mye av meg som mor, og tar ikke alt for god fisk som barna gjør når de er mindre. Nå diskuterer vi, og hun stiller spørsmål til hvorfor ting er som de er, og hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Det er så deilig å se! 

Jeg kan bare glemme å finne frem klær til henne lenger.. Hun vet selv hva hun vil ha på, og hvordan det skal brukes. Når jeg kjøper klær til henne kan jeg ikke lenger velge det jeg syntes er fint, men må ta hensyn til henne også. Heldigvis har vi ganske lik smak, enn så lenge :)Every girl needs a hoodie

Hoodie - Babystore // bukse - zara // sko - nike    

                                                                                                                                                                   //Reklame

Maya har fått ny hoodie av BABYSTORE, fra merket "how to kiss a frog". Da jeg hadde min egen nettbutikk med barneklær så var dette merket mest pentøy til jenter. Nå virker det som de har fått en annen stil, og jeg digger den litt røffere stilen.


Nettbutikken "babystore" var helt ny for meg inntil noen uker tilbake, og det er ganske rart med tanke på hvor stor den er. Jeg pleier å ha god kontroll på nettbutikker rundt forbi siden jeg har jobbet i bransjen selv noen år. Jeg stiller høye krav til hva jeg syntes en nettbutikk bør ha for å være bra, og denne nettbutikken har faktisk alt! De er så store, og klarer likevell å ta vare på kundene sine. De har alle mulige slags merker, både billige som dyre - og det syntes jeg også er viktig. Alt fra converse, GANT, Joha, Little Marc Jacobs og Reima + maange flere.. Noe for en hver! 

I disse dager har de Mid Season Sale på vårklær og sko, så hvis dere er på utkikk etter ny vårjakke så ta en titt innom her! Føler meg heldig som får samarbeide med Babystore :-)

VÅRKLÆR TIL OC

God morgen! Skal si det hjalp med 10 timer søvn, gitt. Vurderer å kutte ut alt som heter voksentid og invistere i søvn i stedet, for det gjorde undeverker. Spørs om det faktisk blir umulig siden jeg egentlig er et lite nattdyr. I krisesituasjoner fungerer det hvertfall! 

Vi prøvde oss en liten tur ut i går, og det er så deilig å slippe den store dressen, votter og alt som følger med. For sånne små mennesker som kun har beveget seg i en kort periode må det jo være en drøm å kaste vekk vinterstøvler å få på joggesko! OC er hvertfall helt vill! Han løper, løper og løper! Med mindre han farter rundt på denne flotte rød audien han har arvet av verdens beste naboer ;-)

Jakke fra MiniAture (hostbarn) bukse fra PompDeLux, pannebånd fra #reima (fra junior i Drøbak) og joggesko fra #adidas (Lykke kjøpte da han var i NY). 


I dag kommer Besse (barna sin oldemor) og skal holde OC og meg med selskap noen timer. Det kan bli litt intenst så mange dager bare vi to på dagtid ;-) Jeg skal prøve å få gjort litt hagearbeid om kroppen er enig, den skranter veldig om dagen nemlig. Ikke overraskende etter en tøff uke fysisk, i tillegg til lite søvn. Solen har meldt sin ankomst så en kaffe i solveggen er hvertfall på agendaen, det kan ingen vond kropp ta fra meg!

Ha en fin torsdag, og takk for at dere leser ♥ 

SPEIL SPEIL PÅ VEGGEN DER..

... Tryll meg til en liten strand, med sol, palmer og en liten drink - please? 
... Oh lord dette har vært en slitsom dag. Dag 4 med syke barn, jeg vifter med det hvite flagget i håp om mer fredfulle dager... Det har ikke skjedd noe spesielt, men noen dager er det bare himla tungt. Krangling, masing, roting, surr og tull. Straks jeg er ferdig med dette innlegget skal jeg faktisk sove enda solen fortsatt er våken. 

Anyways. Planen var ikke klaging, men vise dere det fine speilet jeg fikk til bursdag. Det passet perfekt i gangen ♥Vi ses i morgen.Håper på en litt lettere dag ♥

OC IS ONLINE

"Kommer snart tilbake. Texter når jeg vet mer. - OC"

"Ring på dette nummeret hvis det er krise.. Mamma lar meg bruke iphonen hennes tiden. PS. Det er ikke iphone 6 as"


To timer senere...

- Halla gutta! Fett at dere ringer! Hva jeg driver med om dagen?

Dere veit.. Chillern med mamma. Får hva jeg vil å drikke og spise. Tasser rundt i boxern, og bruker smokken 24/7. Bryr seg ikke når jeg raser lysestakene hennes med vilje.. Sånne digge ting. For å si det sånn, gutta.. Tror jeg blir hjemme et par dager til as. 


DAGENS LYKKEMAMMA ANBEFALER DRØBAK

Lykkemutters har fått seg ny jakke! It´s about time! Etter noen tilbakemeldinger fra han jeg bor med, som jeg oppfattet som "lett irritasjon, med mulighet for dårlig stemning" fordi jeg låner jakkene hans, og ikke henger de tilbake på plassen sin, eller gjør de som de opprinnelig er. Altså; Snurper jakkene rundt håndleddene og i livet. Når han skal ta på seg jakken så bråstopper armene når han skal strekke de ut av ermet, fordi det er altfor trangt. Egentlig ganske festlig å se på, men han det skjer med hver morgen syntes visst ikke det.. 

Uansett, grunnen til at jeg låner hans jakker er jo fordi de er finest. Overgangsjakken, eller vårjakken min har jeg hatt i 4 år. Jeg har hatt andre også, men noen har holdt en sesong, og andre har vært dårlige impulskjøp jeg har angret på to uker senere. Men dette er kanskje snakk om 3-4 stk assa. Poenget mitt: jeg har ikke mange fine jakker. Det har Christian. Derfor har jeg kjøpt meg en ny vårjakke! Faktisk to! Jeg fikk penger til bursdagen min og har lurt på hva de skal gå til.. Ny kjøkkenstol eller klær. Det endte på klær.. Det kan jeg kan savne i perioder.. Å bruke alle pengene mine på sko og klær, som da jeg var 17 ;-) Jakke fra "Line of oslo" (kjøpt i Drøbak sentrum hos Rosenquist). Bukse fra IRO (blue i Drøbak sentrum) Genser fra vero moda og nye hvite converse, da mine gamle tok et bad i rødvin etter fjorårets sommerfest ;-)

Anbefaler alle som har muligheten til å dra til Drøbak å ta en tur i vakre sentrum. Dra innom mine favoritt butikker. Blue, Min og Rosenquist (dere finner de på instagram også). De tre butikkene har merker som Line of oslo, Day Birger et mikkelsen, IRO, second female, humanoid, ganni, FWSS, supertrash, designers remix og dagmar + flere.. Kombiner dagen med en tur på stranden i sommer, lunsj i vårsolen eller is på brygga! Åh, jeg elsker Drøbak! Og det er viktig å støtte opp de lokale butikkene :) 

OC STATUS: Ikke frisk enda. Feberen herjer og han er skikkelig tufs stakkars. Det blir nok en innedag med han i armkroken, men det er helt ok - det snør nemlig ute.. Som dere kanskje skjønner.. Bildet ovenfor ble tatt i går ;-) God tirsdag folkens, håper dere holder dere friske! 

EFTAN

Hei dere! I skrivende stund sitter Jenny, OC og jeg og ser på "cars". OC er bergtatt.. Ikke så rart siden det eneste som er kult om dagen er biler. Alle former og varianter. Han har ikke omgangssyke lenger, men astmaen og ørene har kikket inn. Sånn er det med astmabarn, det skal så lite til.. Så vi får bare ta det som det kommer, enten blir det et par dager med sykdom, eller 2 uker. 

Vi har hatt besøk av tante Dinne i ettermiddag (min fine lillesøster) og Maya har dratt på ukens første trening (turn). De trener ute i dag, og det tror jeg er deilig i det fine været. Selv har jeg brukt dagen på OC. Vi startet dagen hos Øre-nese-hals legen, og det ble bestemt at han blir henvist til sykehuset for mulig operasjon med dren og fjerning av polypper. Ingenting er bestemt, men prosessen er i gang. Resten av dagen har han sittet som en liten klegg på fanget, det er aller best når man er syk. Helt inntil mamman. Han sov 2 timer midt på dagen og da hadde jeg kaffeslabberas med mamma ute i solen. Jeg fikk også hengt opp speilet jeg fikk til bursdagen min, og det ble så fint! Bilder kommer! 

Mays lader opp til trening. Mat og litt barneTV, etter lekser! Denne jenta setter pris på god tid ;-)


Vakre "Tante Dinne". 

Det beste jeg kan gjøre for OC når han er syk... Søke opp gravemaskiner på youtube og la han titte på gravemaskiner, lastebiler og traktorer!

MONDAY UPDATE

God morgen! Han som bor i dette rommet har hatt en litt tøff helg, med skikkelig omgangssyke. Det er noe møkk, nå håper vi bare resten av oss holder oss friske. Det ser lovende ut (bank i bordet, for pokker) Og han her heldigvis over kneika. Dette med omgangssyke og små barn skal man ikke kimse av. OC fikk ikke i seg noe fra 24 timer, og da mener jeg ingenting. Han ville kun ha vann, og alt som gikk ned kom opp ila 2 minutter, til det kun var magesyre igjen. Jeg prøvde å gi lunkent vann for dette er lettere å ta i mot for magen, og jeg ga det på babyflaske med lite hull i tuten, så han ikke drakk så fort og mye av gangen. Ingenting hjalp. Ikke engang sukker/salt blandingen jeg lagde til han.. Og når man ser den lille bli så slapp at han ikke orker å være våken, og heller ikke tisser lenger DA syntes ikke jeg det er ok å være hjemme lenger. 

Heldigvis, akkurat på grensen til å putte han i bilen for å kjøre til legevakten så satt det siste han drakk. Det var ikke mye, bare litt utvannet eplejuice på flasken, men likevell. Det tyder på at omgangssyken snur.. Og det gjorde det! Han har fått i seg væske, og i skrivende stund jobber han med en tørr liten kjeks. Jeg har prøvd alt av mat, men har er ikke klar for det helt enda. Det kommer nok i løpet av dagen!

Nå må jeg gå, OC roper. Håper dere får en strålende dag, uten omgangssyke! Her skinner solen så jeg kan ikke unngå å SMILE på tross av at jeg har blitt kastet opp på, vasket og sovet svært lite det siste døgnet. Haha, det idylliske småbarnsliv ;-) PS. Til gjengjeld har jeg fått ekstra mye kos, han har sovet i fanget mitt og vært veldig glad i mammaen sin. Det er ingen selvfølge lengere, nå som han har blitt 2 år og kun bryr seg om BIL og PAPPA ;-)

HELP NEEDED

Meg; Lykke, kan du ta et bilde av meg? Det er liksom ikke så ofte jeg har fikset meg litt.. Helst med fjorden i bakgrunn.. Siden det er mot solen er det viktig at du trykker på skjermen der det er skygge, så fokuset ikke er rett mot lyset. Ok?

Lykke; OK

Meg; Kan du ta et ekstra, sånn hvis det første ikke ble bra? Jeg skal ha det til bloggen skjønner du.

Lykke; Sånn...! Kan vi gå nå?

Hjelp søkes...

L Ø R D A G S M Y S
Tante sin.. ♥ 

Vi har hatt besøk av denne lille fine fyren. Er ikke han helt nydelig? Det er den minste til min lillesøster. Føler på en måte han er min.. Det er ikke lenge siden OC var så liten, så det føles så veldig naturlig å passe på han, og ha han rundt meg. Han smelter tanten sin hjerte hvertfall 

Dagen i dag skal tilbringes ute! Christian jobber, jentene flyr ute i gata med sykling, paradis, trampoline og litt boksen går. Drømmedag spør du meg.. Jeg husker så godt mine egne dager som det. Helt magisk.. Vi er heldige å ha fått mange barn i gata de siste 2 årene. Ekstra heldig også, fordi foreldrene til disse barna er fine folk! Bonus!! I skrivende stund venter jeg på hun ene som skal hjelpe meg med beddet utenfor. Jeg har null peiling, og har hatt null interesse. Nå har ting så smått endret seg og jeg ser frem til å gjøre meg flid med beddet mitt ;-) Da er det kjekt å ha en Ina boende ved siden av Best å sette på kaffen, nå kommer hun snart :-) Ha en fiin lørdag!

09.04.2015

God morgen!
I dag har mammaen min bursdag! Hipp hurra for deg, mamma! Vi gleder oss til å feire deg i ettermiddag ♥

Elsker smoothie. De Christian lager er de beste. Perfekt start på dagen..

Før den tid skal det trenes litt, og luking i beddet. Jentene skal på turn, og så er det helg! Vi har null planer i helgen, og det er så deilig. Passer meg helt perfekt! Nå skal jeg vekke de 2 eldste. Han yngste sitter ved siden av meg og spiser frokost, mens han ser på Brannmann Sam. Fine morgenrutiner. Stearinlys er tent og vi småprater litt om biler, pappa og annet som interesserer han ;-) Nei, nå må jeg ikke skrive meg vekk. Jentene må opp og stå! Ha en deilig fredag, fine folk :-)

"Jo mer kølle du har i henda, jo lenger går det"

Heii dere! Vi er tilbake til hverdagen og det har jammen vært litt godt! Jeg kunne helt klart vært på fjellet lenger hadde det ikke vært for den elendige kroppen min. Det merkes så godt at jeg har gjort mer enn jeg burde, enda jeg har tatt det med ro. Jeg blir så sint og frustrtert over smerter jeg ikke kan gjøre noe med - så nå var det godt med egentid på formiddagen for å hente meg inn, og trening. 

Kaffepause på skihytta i Trysil. Fiinfin påske i grunn..

Jeg tror barna også syntes det var fint å komme tilbake til skole og barnehage. De er hvertfall strålende fornøyd om dagen.. Det kan ha noe med det deilige vår været, og det faktum at trampolinen er på plass igjen ;-) 

I skrivende stund nyter jeg et glass rødvin. Vi (les; Christian) feirer at Tiger er tilbake på banen (det dreier seg om golf for dere uvitne ;-) Og jeg har slengt meg på feiringen! Her gjør vi det vi kan for å feire litt i hverdagen! Dessuten kan det være rasende festlig å se på golf for en barnslig frøken som meg selv. Akkurat nå sa kommentatorene, og jeg siterer; "Jo mer kølle du har i henda, jo lenger går det".. Assa, jeg ler jeg.. Alvorlige, seriøse menn som kommenterer golf. Haha! 

BILLIG KLÆR VS DYRE KLÆR

Hei dere!

I går handlet jeg litt nytt undertøy til jentene. "Plutselig" så brukte ingen av de like sokkepar, og alle hadde hull. Trusene ble brått så utvasket at mønsteret ble borte. Er ikke det rart hvordan det plutselig skjer?  Dette skjer i perioder, og nå var det sårt på tide med litt nytt undertøy. Jeg er bevisst på hva barna trenger, og handler aldri "litt her, og litt der" Dette for å spare penger, og miljø. Alle klærne som Maya får, skal Jenny arve. (Dessverre er undertøy en forbruksvare så det stiller seg litt annerledes).

Det er stadig en debatt om dyre klær VS billig klær. Med tre barn har jeg gjort meg opp mine vaner, og tanker om dette. Jeg handler både dyre og billige klær, men det har en baktanke. For eksempel har barna mye jeans, fordi disse er slitesterke og kan kan brukes i flere generasjoner. Maya har et par lyse jeans som hun elsker. Hun har slitt de ut, og det er hull på begge knærne. Hadde vi hatt en bruk og kast mentalitet her i hus ville de for lengst vært på dynga, men de brukes like mye som før. Hull på knærne er kult, og med litt oppbrett blir det en jeans blir det en sommer variant. Jenny gleder seg stort til å arve!

At levis buksen til OC som 2 andre har brukt før han, er like fin er ikke å kimse av! Folk vet at LEVIS er bra, og det er populært. Jeg slenger gjerne inn to ekstra hundelapper for å kjøpe en levis bukse, enn en jeans fra HM som kun varer en sesong. Når vi er ferdige med buksen så selges den videre på bruktmarked. Gjenbruk. Det er lettere å selge en levis bukse enn en bukse fra en billigkjede. Sånn er det bare. Fordi follk vet hva de får..

Det er ikke bare merker som er dyre, som holder kvaliteten. Dette merkes spesielt godt på barneklær - og de kjøper jeg ikke. Jeg er ikke merkebevisst pga selve merket, men på kvaliteten og utseende. Jeg handler også fra en del billigkjeder som jeg syntes er bra. Lindex har jeg alltid vært fornøyd med når det kommer til hverdagsklær, og selv skjøre bluser har både Maya og Jenny brukt i flere sesonger.. Jeg velger å være bevisst så jeg kan plukke litt her og der, fra forskjellige merker. 

Når det gjelder yttertøy og sko passer jeg alltid på, så jeg vet hva jeg får. Ytterjakken til Maya kan brukes to sesonger og jeg er helt avhengi at den holder seg bra, siden Jenny og OC skal overta. Jeg er veldig opptatt av at klærne seg bra ut, og med god kvalitet så de tåler mye bruk og ser fortsatt ordentlig ut. Maya arvet en nydelig cardigan fra en venninne, og den er godt brukt men holder seg like pen. Gull verdt. 

Jeg følger alltid med på debatter rundt omkring i media, fordi dette interesserer meg. "TV 2 hjelper deg" kan ha tester av vinterdresser som slakter forskjellige merker, og jeg har tatt meg selv i å være helt uenig. Det er fordi vi har forskjellige barn, med forskjellige bruksområder. Det florerer av forskjellige meninger, og noen syntes billig er like bra som dyrt, mens andre ikke. Sånn er det bare! Det jeg syntes er viktig er å fokusere på bruk og kast. Miljøet. Kan barna rundt utenfor nærmeste familie arve? Lever klær til uff, eller andre som trenger. Eller bruktmarked. Her i hus setter vi stor pris på alt vi arver, og vi er heldige som får arve!

Til lille Jennypenny. Truser og sokker fra Kappahl, bluse, cardigan og bukse fra lindex. Til Mays. Bukse og kjole fra Lindex. Undertøy fra Kappahl.


Tips til å handle klær til barn:
- Vær bevisst på salg i nærområdet og på nett. Da kan man gjøre mange kupp. 
- Man kan finne mange fine klær på bruktmarked. Yttertøy og hverdagstøy. 
- Ha byttekvelder med foreldre med barn i samme alder. 
- Ikke vær flau eller for stolt til å vise at du syntes det er hyggelig å arve. Det trenger ikke bety at man ikke har penger til å ta vare på barna, men er bevisst på gjenbruk. 


// Lik hvis du er for bevisstgjøring av klesforbruk :)

UTSTYR I SLALÅMBAKKEN

Påsken går sakte men sikkert mot slutten, og først nå begynner jeg å kjenne lengselen etter egen seng, vaskerom og trening! Vi har vært her i 9 dager, og jeg har ikke ville hjem en eneste gang. For en noen fantastiske dager! Vi fikk besøk opp på hytta før helgen, og derav litt mindre aktivitet her inne. Vi har storkost oss! Torsdag var det Christian og to kompiser som fikk "voksendag" med slalåm, afterski og hele pakka, mens fredag var min og B sin voksendag. Og for å si det sånn da, det ble en voksendag! (Haha, det var en klønete setning når jeg klarer å skrive voksendag 3 ganger!) Vi hadde det så gøy, det er lenge siden jeg har vært på afterski i påsken.. I går dro besøket hjem, og vi dro videre på påskerebus like nede i gata. Ca 30 stykker, store og små, ukjente og noen kjente løp rundt å løste påskerebus, hadde hopp konkurranse, live musikk og jaktet på påskeegg. Skyfrihimmel og grilling. En nydelig ettermiddag! 

MEN, over til selve innlegget! Nedenfor ser dere utstyret til jentene når de er i bakken! De fikk ryggskinne til jul, og etter å ha brukt den hver gang de står i bakken kunne jeg aldri tenkt meg og sende de av gårde uten. Jentene har blitt nokså gode på slalåm. De står alene, tar både tekrok og tekopp alene og er generelt veldig selvstendige. Men man vet aldri når noen kjører på de bakfra, eller de faller uheldig. Det hjelper for et litt nervøst mammahjerte når de fyker av gårde, og jeg står igjen i bunn.. Så ryggskinne folkens! Det anbefales! Jentene sine er fra FROST, det samme som hjelmene. Fungerer bra for oss! 


Neste på utstyrslista er ingen nødvendighet, men en litt morsom greie. Nemlig kamera som er festet til hjelmen. Det ligger inne i en beskyttelsesbok, og tåler støt og vann. Dette var helt fjernt for meg da Christian festet disse på hjelmene til jentene. Jeg syntes det var helt unødveldig. Helt til jeg så første filmsnutt.. Bittelille Jenny på 5 år. Plutselig så vi hennes timer på slalåm gjennom hennes øyne. Det var faktisk ganske morsomt! Uansett så vil jeg kalle dette tileggsutstyr for spesielt interesserte ;-)

OC hadde ikke actioncam da ;-) Vente til neste år kanskje? Men det han hadde var sele! Han sto på slalåm første gang i juleferien, 1 år og 10 mnd. Da stå han trygt mellom bena til Christian, og kun noen få turer for å ikke belaste for mye. Han syntes det var kjempe morro, og ville bare mer. På tross av 17 minus, og litt gele i kroppen. Denne påsken, 3 måneder senere har han knukket koden og står alene i sele. Han har ikke lært å ploge for å bremse, men han svinger ved å lene seg mot dit han vil. Ubevisst, men det skjer. Utrolig morro å se den lille gutten kjøre nedover selv, og han er så stolt. Kjører man siden av han hører man faktisk at han ler fra øverst i bakken og ned. Første gang han sto selv ligger på instagram hvis dere vil se (film). 


Jeg kjører ikke slalåm grunnet den ødelagte kroppen min. Jeg har prøvd noen turer men jeg blir så skakk og får så mye smerter. Det har vært utrolig surt i en periode, og jeg har vært bitter siden det er en fantastisk aktivitet å gjøre med barna MEN det er ikke noe jeg får gjort noe med akkurat nå. Derfor har jeg gjort mitt beste for å snu det hele, være glad for at langrenn fungerer bedre, og heller sitte på varmestuen eller ute i solen og se på. Når de trenger pause står jeg med åpne armer og serverer kakao. Det har funket det også :-) 


Lag dere en deilig påskemorgen! Snart er hverdagen tilbake så det er bare å nyte :-) Vi skal gå en langrennstur før vi bestemmer oss for avreise. I dag eller i morgen?
Ses snart igjen ♥♥

LANGRENN MED DE MINSTE // TIPS

Det er vel på sin plass å dele hva vi faktisk har fokus på når vi lærer barna å gå på ski! Jeg refererer til innlegget et par dager tilbake ;-)
OC har tidligere stått på slalåm, og det har gått veldig bra. Men, det er litt annet enn langrenn. Slalåmstøvlene er så stive så han blir tvunget til å stå rett opp og ned, dessuten står han mellom bena våres og lærer seg den første balansen der. 

Langrenn er hakket mer utfordrende syntes jeg, fordi han er avhengi av å finne sin egen balanse. Men, barn lærer fort og så lenge de syntes det er spennende er det bare å kjøre på! Nå er begge jentene stabile og nokså gode på langrenn, og OC prøvde først i går. Vi har fokusert på de samme tingene med hvert barn, og her er våre tips og triks: 

▸ Legg vekk stavene! Dette gjelder både slalåm og langrenn. La barna finne balansen på skiene. Etter min mening burde stavene vente til de kan reise seg opp alene med ski på bena, ploge og svinge. Selvfølgelig, hvis de syntes det er litt morro å stå med staver for show, så gjerne det. Men når de faktisk skal lære seg å bevege seg fremover er det best å vente med staver.

▸ La det være en lek fra første stund.. OC elsker å "jakte" på søstrene sine eller oss. Hvis jeg løper litt i forveien (kun et par meter) og roper "nei, nei - ikke ta meg" blir det plutselig enda mer morsomt å gå fremover.. Tenk etter hva barna syntes er gøy, og gjør det til noe morsomt. På skiskoler pleier de ofte å leke "haien kommer" o.l nettopp fordi barna skal forbinde ski med noe gøy!

▸ Det er de færreste barna som liker å gå lange turer de første årene. Det er først nå Maya syntes de er utfordrende på en morsom måte å ta en lang tur, med lange slake strekninger, der målet er å ta en pause halvveis for så å gå hjem igjen. Jenny derimot trives best i lysløype fordi der er målene ikke så langt unna. Hun setter seg mål som å klare å stå ned en bratt bakke, eller orke å gå opp en. Ting er litt mer spennende, og det er hele tiden noe som skjer fordi løypa er litt mer utfordrende. Tenk etter hva dine barn liker, og ikke minst: SPØR de hva de har lyst til. Hvordan de liker å gå på ski.. 

▸ Når det gjelder de helt minste som OC så går han til han ikke vil mer. Vi presser ikke på, men lar han holde på til han er lei og vil ha de av seg. Skal vi ut på en litt lengere tur enn til gårsplassen så tar vi med skiene hans i pulken. 


▸ Og for all del.. Hjelp de opp når de faller, MEN la de prøve noen runder selv. Ikke vær overbeskyttende og livredd for at de skal bli lei hvis de ikke klarer å reise seg opp på første forsøk. Stå heller ved siden av og ros og hei de frem. Eller kanskje hvis du har like skadefroe barn som meg? Fall selv, og kav litt i snøen og hvis at du kan reise deg opp til slutt. Barn syntes det er supergøy når vi voksne går på snørra ;-) Hvertfall mine!

▸ Masse kos og masse ros! Pakk vekk dårlig tålmodighet, irritasjon og sarkasme og ta det frem i et annet liv.. Det hører ikke hjemme med barn! Men, hvis jeg ser at mine to eldste skaper seg, og kløner det til mer enn de trenger, samtidig som de forventer at jeg skal løpe frem og tilbake å hjelpe til.. Ja da er det helt ok å være direkte og tydelig. Der er det en stor forskjell :-) 

▸ Sist men ikke minst.. Se an føre.. Det er ikke gøy å gå med bakglatte ski, eller hvis det snør kattunger! Da kan motivasjonen gå i bånn ved første steg!

▸ Aller sist! Skal dere ut på en liten tur, så husk kvikk lunsj, kakao, appelsin eller hva enn dere syntes er godt på tur. Det er alltid kos! Vi lagde snøsofa og tok med pledd etter vår skitur, og alle koste seg stort! Det trenger ikke være etter en 4 timers tur heller.. Funker fint rett nedi dumpa bortenfor hytta :)

Håper dette kan være til hjelp!! GOD SKITUR :-)

BABY OG BARN I PULK

Vi har prøvd noe nytt denne påsken, som jeg så vidt nevnte i et tidligere innlegg. Nemlig pulk! At det måtte bli barn nummer 3 før vi testet pulk er ganske utrolig. Det kommer faktisk av for lite informasjon. Jeg har alltid tenkt at dette er noe vi måtte kjøpe, og det er nokså dyrt.. Etter litt research fant jeg ut at vi kan leie (selvfølgelig...) Her i Trysil for eksempel leier vi pulk for ca 800,- i hele påsken. Siden jeg har lest meg opp litt, og vi har testet den noen dager tenkte jeg å legge ut litt kjekke tips!

▸ Pulken vi leide hadde kun isopor som underlag. Vi tok med ullteppe, dunposen han vanligvis har i vognen og skinn. Jeg la ullteppe i bånn, deretter skinn og dunposen til slutt. Der lå kan god og varm, og kulden fra bakken gikk ikke gjennom.. Se selvfølgelig an temperaturen, men husk at det er ekstra kaldt så nært bakken. Isolasjon er viktig!

 ▸ Sjekk om barnet er varm/kald gjevnlig. Er det skinnende sol kan det også bli altfor varmt, selv om det er et par minus i luften. Er det ikke solskjerm så vurder solbriller, caps? Og husk solkrem! 

▸ Det er lurt å pakke med litt snacks dersom den lille blir utålmodig. Dette kommer jo an på alder, men til min lille toåring var det veldig lurt med litt snacks. En smoothie, litt kjeks og rosiner. 

▸ I følge de som kan dette så skal man ikke ta med barn ut i pulk i mer enn -10 grader, eller når det blåser kraftig. 

▸ Barn under 6 mnd skal ikke ligge i pulk, de klarer ikke regulere egen kroppstemperatur. 

▸ Husk at påkledning er viktig. De turene vi har vært på har temperaturen vært -2 grader, og sol. Da lå han i tynn ull innerst, og en lillelam ulldress utenpå. Tjukke ullsokker, og dunposen godt dratt rundt han. Da var han helt perfekt temperatur etter 2 timer i pulken. Det er god plass i pulken, og vi fikk fint plass til kvikk lunch og drikke, samt litt ekstra klær! Supert alternativ for å få med hele familien på en litt lengere tur! Å dra selve pulken var heller ingen problem, og ikke spesielt tungt. Hvertfall ikke på føre vi hadde. Fest selene riktig så det ikke er skjevt så blir det bra! 

God tur :-)