hits

april 2016

30.04.2016

God morgen <3 

Jeg våknet opp til en liten smurf som sa "måårning mamma, det er måårning". Jeg så på klokken og den var nesten halv ni! Vet dere når jeg la meg i går? Halv ti! Jeg har sovet i elleve tid, herrefred så deilig! Det som ikke var så deilig var den dunkende hodepinen og sår hals, men det har jeg faktisk valgt å overse i dag. Christian er på bursdagsfest på jeløya sammen med kompisene sine, fra i går til i dag, og i kveld skal vi i 30 årslag i Oslo. Jeg har ikke tid til å bli skikkelig forkjølet nå.. En paracet for hodepinen, c-vitaminer og en digg frokost burde hjelpe! 

Jentene har treningshelg og skal være noen timer på turning i dag. Vi har avtalt at OC og jeg skal dra i butikken å handle inn til en skikkelig tacomiddag når de kommer hjem. Før det så skal vi ta oss en liten tur på trening, egentlig kun for OC sin skyld. Lekerommet på Stamina er så gøy nemlig. Og i dag skal fetterne hans også dit, og da er det bare å slenge seg på! 90 minutter med fri lek med gutta, da er dagen hans i boks liksom ;-)

I tillegg skal jeg finne ut hva jeg skal ha på meg i kveld. Jeg er RÅDVILL! Føler alt er gammel og brukt 1000 ganger.. Men, jeg finner vel noe!

Håper dere har en fiin lørdag, her regner det og er skikkelig gråvær! Surt og kaldt er det også, men la oss få til en fin lørdag alikevell! Maya har tatt initativet og satt på "Freddy Kalas" i hele huset.. Det gjør nok susen! Haha! 

PS. Takk for alle gode tilbakemeldinger på innlegget nedenfor, jeg skal sette meg ned å svare dere alle straks jeg kan <3 Men vit at jeg setter uendelig stor pris på dere. Klem fra meg 

Jentetur til Marbella // kontrastene

Jeg skal på jentetur til Marbella. Jeg gruer meg som pokker!  Og nå skal jeg fortelle hvorfor. Jeg viser det ikke, jeg har lært å leve med disse følelsene, og det går fint. Men det betyr ikke at de ikke er reelle, og en vanvittig kamp på innsiden før en sånn tur. 

Det starter med flybussen. Flyet går veldig tidlig på morningen, før jeg rekker å drikke mine 3 kopper med kaffe for å sette igang systemet. For det er jeg avhengi av, å sette igang systemet før jeg beveger meg ut av døren. Jeg går ikke ut av døren før det er i boks! Bare ved å skrive dette så kjenner jeg det knyter seg i magen. Men jeg skal klare det, jeg SKAL ikke la det ødelegge. Grunnen til at jeg må sette igang kroppen, eller "systemet" som jeg kaller det, er for å vite helt sikkert at jeg ikke vil trenge et toalett de neste timene. Når jeg trenger et toalett så må det være i umiddelbar nærhet. Sånn, der skrev jeg det. Heldigvis for min del så er det toalett på flybussen, men det er ingen ønskesituasjon. Obviously.

Det samme problemet møter jeg på flyplassen. Mye folk, kø, uoverskikkelig. Her er min trøst jentene mine, de kjenner meg og mine utfordringer. Jeg er trygg nok til å rope ut hvis det oppstår en situasjon. Dette forfølger meg helt til jeg kommer til leiligheten. Rekker jeg det? Spiller kroppen på lag? 

En annet vanskelig problem er begevelse. Hvis jeg går for mye så kommer smertene. Føles som tannverk i hele benet mitt. Det kommer ikke med engang, men kikker inn på natten og dagen etter..  Konstant. Dette gjør meg sur, sint og lite omgjengelig. Passer ikke bra sammen med en jentegjeng på 6. Men heldigvis, de kjenner meg. Dessuten er jeg forberedt. Mentalt forberedt, dette er bare for en liten periode, jeg kommer i balanse igjen. Smerteskalaen finner sin vei ned der jeg er vant til å ha den.

Så har vi disse småtingene som ikke kan regnes som problem, men som bare er litt dritt.. Jeg må planlegge og tenke gjennom alt. Heler eller ikke, taxi/bil hvor enn vi skal, prioritere. Hvor mye skal jeg pushe meg? Er det verdt det?

Skulle ikke tro denne sjørøver´n sliter med noe på innsiden? Well I do. Men hvem gjør ikke det?

Ja, jeg tror det er verdt det! Dette gir meg så mye, og jeg kan bare være meg selv! Jeg kan ikke ta så tungt på ting, jeg må heller fokusere på at jeg faktisk kan dra. Litt galgenhumor om det værste uhellet skulle skje...  So fucking what!? Det er bare jenter jeg kjenner godt rundt meg. Ekstra skift i vesken! Og snart så er jeg hjemme igjen. 

Det er viktig med påfyll av venninner og frihet. Med frihet så mener jeg å tørre å fly.. Tørre å ta flybussen. Tørre å reise fra Lykke og barna, de er jo min trygghet. Tørre å nyte livet utenfor de fire veggene i huset mitt. Jeg skal ikke gjøre dette ofte, det er snakk om en sjelden gang. Det blir verdt det, og det blir gøy. Det har jeg satt hodet mitt til! 


Nå åpner jeg den private delen av meg så til de grader. Ut av komfortsonen. Det er for å vise dere hvordan en sak kan ha to sider. Ting er sjeldent så bra som det virker. Vi har alle noe! Det mest naturlige ville vært å publisere innlegget jeg skrev i går, og kun det. Da hadde nok noen tenkt sitt om meg og mine prioriteringer. "Jentetur til Marbella liksom, så idyllisk og kanskje provoserende til og med. Har ikke hun sååå vondt a?" 
Nettopp derfor viser jeg dere denne siden også. 

Dette innlegget er ikke ment som et klageinnlegg altså. Jeg lever med mine utfordringer hver dag og har gjort det i 3 år. Jeg ville bare vise hvor stor kontrasten kan være. Sånn er livet! 

Fredagstipset - uke 17

Søtpotetfries med guacemole

Såå godt! Jeg har jo helt dilla på søtpotet om dagen... Har testet både søtpotetpizza, og søtpotetnacho, og nå søtpotetfries! Denne oppskriften fant jeg på instagramprofilen til cathrinecollins. Hun fikk de så crispy og gode, jeg måtte bare teste! 

Du trenger: 
1 Søtpotet
Maizena
Olje
Krydder

Kutt opp søtpoteten i passende strimer og legg de i en bolle med kaldt vann, i kjøleskapet noen timer før mat. Putt så frisene i en pose med 2 ss maizena + litt olje. Rist posen så det blander seg godt. Fordel frisene utover en rist med bakepapir, pass på så de ikke ligger oppå hverandre. Krydre med det krydderet du liker best! Stekes på 250 grader i ca 15 min. NB. Snu litt på frisene halvveis ut i steketiden, og evt krydre litt til. 

Naaaam!! Denne må dere teste hvis dere er like svak for god mat som meg, og trenger litt sunnere alternativ noen ganger!
Hvis dere trenger oppskrift på guacemolen så finner dere "min" i linken til søtpotetnacho øverst i innlegget :-)

Gooood fredag! 

På jentetur til Marbella // det er alltid mer bak idyllen

Nå skal jeg fortelle dere om min two faced hverdag. Hvordan noe kan virke så bra utad, men er så mye mer enn hva det virker som. Hvordan vi skal huske på å ikke dømme, fordi vi vet sjeldent, eller aldri vet alt. Det er alltid mer bak idyllen, og det kan jeg stå for.


Om en uke drar jeg på jentetur til Marbella! Jentene mine og jeg! Vi blir 6 jenter. 6 jenter som har kjent hverandre i maaange år! Dette er gjengen jeg tilbragte hundrevis av timer sammen med på VGS, og gjengen jeg var på russebil med. Dette blir såå gøy! 

Vi skal fly til Malaga tiiidlig på morningen, dra rett til leiligheten i Estepona, handle inn masse god mat, sette oss i solen og sprette sprudlene! De neste dagene skal vi le, sole oss, bade og bare være sammen. Legge jobb, skole, examen, barn og hverdag hjemme, for noen få dager. 


Føler meg litt i manko på sommerkjoler og stæsj. Mine sommerkjoler har jeg liksom hatt gjennom noen år, og bærer preg av saftis som OC sølte på meg i fjor, rødvinsflekker fra sommerfesten og fettflekker fra grillings! Jadda! Heldigvis så fikk jeg en ny clutch til bursdagen min, nye pumps og solbriller! Jeg er på god vei ;-) Uansett flekker på sommerkjolene så skal jeg på det flyet, og jeg gleeder meg! Nå er jo flybilletten i boks også, ref. dere som følger meg på snapchat, haha! 


Dette var en side av saken.. Den vinklingen som faller meg naturlig å fortelle dere. En annen vinkling, en dypere og mer sårbar kommer. 

Dette spiser jeg til frokost

God morgen! 
Jeg er så fornøyd med frokostvanene mine de siste månedene, så jeg tenkte det kunne være til inspirasjon for dere også! Dette er typiske måltider til frokost, eller lunsj! Nå har jeg gått ned noen kg, og det har vært ved hjelp av kosthold (!) hovedsakelig, for å ha fine former har jeg trent styrke. Dette gjør jeg til vanlig uansett, for å ha nok styrke i kroppen til å kompansere for et tamt ben. 

Typisk frokost/lunsj: 
1 egg
3 ss cottagechees
3 skiver med kyllingfilet
tomater
paprika
blåbær og jordbær

Frokost (denne spiser jeg kun til frokost da den er så mektig):
40 g lettkokte havregryn
kokes på vann, ca dobbelt så mye vann som havregryn
1 scoop med sjokoladeproteinpulver røres inn etter at grøten er ferdig
For å ekstra smak kan man tilsette noen dråper vaniljestevia eller sukrin, men det bruker ikke jeg, jeg liker den godt som den er
1 kvart banan for topping
Blåbær - fordi jeg ELSKER blåbær

Havregrøten har jeg sett så mange oppskrifter på, men det enkle er ofte det beste! Det var mammakine som til slutt fikk meg til å teste det med proteinpulver, og siden har jeg elsket det!

Vi har sovet litt lengere enn vanlig i dag, så jeg rekker ikke mer enn dette! Men jeg kommer tilbake før dere vet ordet av det :-) 
Ha en fin dag  torsdag allerede jo!

Disse bloggene leser jeg

Hei på dere! 

En leser spurte forleden hvilke blogger jeg leser, og det kan jeg jo dele med dere! Det varierer veldig, og i perioder leser jeg ingen. Det kommer helt an på humøret. Når jeg faktisk leser blogger så er jeg avhengi av å bli inspirert, enten av det de deler, eller bare av personen jeg leser om! I disse dager, i faktisk ganske lang tid så er jeg daglig innom disse bloggene: 

Kristina Andersen rett og slett fordi hele jenta virker så herlig, også inspirerer hun meg til å blogge hver dag. Hun skriver om livet sitt, noen ganger legger hun mer i innleggene sine og ofte er det bare positive enkle oppdateringer. Det trenger liksom ikke være så mye, så lenge man oppdaterer fast hver dag. Så dette er min inspirasjon til å dele hverdagen min med dere, og oppdatere hver dag selv om jeg ikke alltid har noe dypt og stort å dele. Hun her er bare så kul!

Fitliving er bloggen jeg leser for inspirasjon til trening og oppskrifter. Noen dager er jeg innom mange andre treningsblogger, men hun er titter jeg fast innom. Søt og positiv og oppskriftene blir ikke for kompiserte, heller ikke treningsprogrammene hun legger ut! Anbefales :-)

Lene Orvik leser jeg daglig, hun har såå kul stil, jeg elsker både antrekkene og stilen hennes hjemme! 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Har dere noen blogger jeg bør lese da? 


Håper dere har hatt en fin dag! Jeg har hatt en skikkelig stille formiddag. Jeg våknet opp og kjente at kroppen ikke spilte på lag i dag, og selv om hodet mitt helst ville gjøre noe så var det bare å finne sofaen.. En lang varm dusj, joggebukse og roe helt ned. I ettermiddag har vi spist middag med en fin gjeng 

Dagens lykkemamma // workout clothes

Skulle tro jeg var sponset av Gina Tricot, det er jeg altså ikke, på tross av at hele antrekket mitt er fra Gina ;-) Sånn går det når en nær venninne jobber i bransjen og tipser om alt det freshe som kommer inn.. 

Jeg er så glad i å ha fresh treningstøy, spesielt nå som våren titter frem og det er lysere tider. Det inspirer vel oss alle med fint treningstøy! Tightsen fikk jeg til bursdagen min (elsker den) i Mars, sammen med bomber jakken (den har dere kanskje sett 20 ganger tidligere) genseren er fra i fjor, skoene (merk dere ullsokkene) er fra kavat. Det er jo så surt og kaldt på morningen så ullsokker er fortsatt et must for meg. Egentlig helt krise siden jeg er den første til å ta frem sandaler, og den siste til å ta de av på høsten. Denne våren henger jeg litt etter gitt!

På tide å vekke huset! Standar prosedyre det. Jeg våkner først med kaffe og blogg, så vekker jeg resten av gjengen. Passer meg utmerket!

Håper dere får en fin onsdag! Vi snakkes dere 

Byggrynsalat med egg, salat og hamburgerrygg

Hei på dere 

Da jeg snappet lunsjen min i går fikk jeg flere snaps tilbake om oppskrift på bloggen, og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre! 

Malin kom innom før hun skulle på jobb og hadde med lunsj til oss. FOR en luksus, her får man besøk og blir servert lunsj, det skal vel være omvendt... 
Hun lagde dette på under 10 minutter, og det var så frisk og godt!

Du trenger:
Bygggrynsalat - hvis man ikke vil lage selv så er den fra "Delikat" veldig god. Den inneholder olje, timian, hvitløk, gul og rød paprika og linser. 
3 skriver hamburgerrygg
2 egg 
Romanosalat

Utrolig godt! 

OC har hostet i heeele natt stakkars, så han har hatt en rolig dag hjemme. Fått is og kjeks, og bare tatt livet med ro. Det tar på når den astmahosten virkelig setter igang. Igjen, jeg er så glad han har vært så frisk som han har vært i vinter. Tenk, i fjor vinter var han som dette i mange uker. 
Usikker på om det er dren + fjerning av en mandel som han gjorde like før jul, eller at han har blitt eldre - uansett er jeg veldig takknemlig for at netter som dette ikke er vanlig lengere..

Nå skal jeg sette meg i sofaen og se på barneTV sammen med den lille rampen. Jentene har venninner på besøk og surrer for seg selv! 
Ha en fin tirsdag fine lesere, setter stor pris på at dere titter innom! Klem fra meg

Jeg har snudd tankemønsteret mitt

Når fremtiden blir snudd på hodet, og ting ikke blir som forventet så kan det ta lang tid før man ser det positive i forandringene. Spesielt når man har nye smerter i tillegg, smerter som er der absolutt hele tiden. 
Sånn var det hvertfall med meg. Da jeg følte at venner og familie kastet seg ut i verden, lange oppdagelsesferder langt unna lille Norge, studier eller jobber som var så spennende at jeg fikk gåsehud på kroppen bare jeg hørte snakk om det, kunne det være vanskelig å se gledene i mitt eget liv. Enda hvor mye jeg ville så rakk liksom ikke kroppen til stort mer.

Spesielt etter ferier. Ta sommerferien for eksempel. Vi kunne være sammen flere dager i uken sammen med barna, skikkelig feriemodus med sus og dus.. Også tok sommerferien slutt. Tilbake til skole, barnehagen og jobben. Alle rundt meg. Inkludert han jeg bor sammen med. Mens jeg følte meg uendelig ensom og alene hjemme. Jeg utviklet ikke meg, mitt ego i det hele tatt.. Mens jeg følte at alle de andre utviklet seg i superfart! Levde både livet som mor og seg selv. Den kunne være skikkelig kjip å kjenne på.. 

Men som med alt annet så vil vi gjerne ha det vi ikke kan få. Har man blondt hår ønsker man brunt, har man krøller ønsker man rett hår.. 

Nå har det gått 3 år, og jeg har det veldig bra med meg selv. Hvertfall 80% av tiden. Jeg har satt fokuset på andre ting. Ikke på alt jeg går glipp av, men på de godene tingene ved situasjonen min. Og vet dere hva en av de tingene er? 

Være tilstedet når barna mine kommer hjem etter skolen, og gjøre lekser. Til og med lage kakao mens de gjør leseleksen sin. Det er toppen av lykke for meg akkurat nå  Hva morgendagen, eller neste år bringer det vet ikke jeg. Men jeg setter uendelig pris de små tingene som dette. Når jeg først er nede for telling, og går for halv tank så kan jeg utnytte det til noe så fint som å sitte sammen med barna mine i fred og ro, å gjøre lekser. Det er hverdagslykke for meg!Det tok meg en stund å snu dette tankemønsteret, men det har jeg klart. Og det er jeg pokkern meg stolt over. Derfor prøver jeg å dele de fine sidene i livet mitt, ikke bare de ensome stundene der jeg føler at jeg glipper. 

PS. Lurer du på hva jeg snakker om, kan du lese om fødselsskaden min her

Denne burde alle barnehager ha

Christian og OC var på Ekeberg besøksgård og hilste på alle dyrene, mens jentene og jeg var på turntrening i går.
Plutselig tikker det inn en melding med dette bildet: 

Altså! Dette er så bra!

Det må være noe ALLE barnehager burde kopiere! Den traff meg rett i hjertet, og jeg kjenner jeg skammer meg over de gangene jeg har tatt telefonen i barnehagen. Jeg går sjeldent inn døren i barnehagen mens jeg snakker i telefon, den samtalen avslutter jeg på utsiden. Men hvis telefonen ringer mens barna kler på seg og gjør seg klare til å dra hjem, da hender det jeg tar den.. Selvfølgelig i god tro om at jeg kun skal ta imot en kort beskjed, men vi vet vel alle hvor fort 15 sekunder blir til 4 minutter. Jeg ser at datteren min tilsynelatende ikke bryr seg om at jeg prater, også fortsetter jeg litt til. Vips så har vi gått ut av barnehagen, jeg med telefonen på øret. Eller i hånda.. Må bare sjekke en mail, blogg eller en snap. Det skjer altfor ofte. Og det er IKKE greit.

Jeg sier det igjen, denne traff meg rett i hjertet. Kjære alle foreldre. Ta til dere denne beskjeden. Skru av lyden og legg mobilen i lomma. 

Kjære alle barnehager, er dette noe å henge opp? Jeg vil tro dere ser eksempler som jeg beskrev ovenfor hver eneste dag.

Heia Ekeberg idrettsbarnehage, denne var fin!

Hva tenker dere, hender det at dere ser på mobilen mens dere henter / leverer i barnehagen?

Uke 16

Good morning!
Er dere klare for en ny uke? Her er vi litt i tvil.. Ikke har jeg mer kaffe igjen heller! I know, DEN er tøff en mandagsmorgen. Jeg er heldigvis glad i te også, så denne morningen så koser jeg meg med en god frukt te som jeg fikk til bursdagen min. Om kort tid skal jeg vekke resten av gjengen, må bare nyte noen minutter i stillhet først. Håper dere får en fin start på uken. Det skal jeg sørge for at jeg får, med eller ute kaffe til og med! 


Ukens tanke:
Jeg har tenkt mye på fremtiden denne uken. Hvor er jeg om 3 år, og 5 år? Har jeg det bedre med kroppen min om noen år og hva gjør jeg da? Jeg vet at jeg har en varig skade,men..  Jeg er jo bare 29 år... Både skummelt, litt trist men samtidig veldig givende å tenke fremover så lenge jeg tørr å utforske og presse meg selv til å se positvt på fremtiden. 


Ukens opptur: 
Det må jo være airtracken som har flyttet inn og virkelig overtatt stuen min.. Haha! Barna syntes det var så opptur så det ble jaggu opptur for meg også!


Ukens innkjøp: Jeg er virkelig på sparebluss om dagen, så her kjøpes det ingenting nytt. Derfor var det så koselig da Angelika kom innom med en plante og duftlys, kun fordi hun ville gi meg en liten oppmerksomhet for at jeg hadde lille Mr Eric på besøk her en dag  Det er jo virkelig ikke nødvendig, men utrolig koselig når hun først ville gi meg en oppmerksomhet daa. 


Ukens følelse: Forelskaaaa. Den siste uken har jeg vært så himla forelska i Christian! Sånn skikkelig! Drømmer om han hver natt, i natt drømte jeg at han kræsjet bilen og redselen da ambulansen kom for å hente meg hjemme (litt rar prioritering å hente meg hjemme og ikke kjøre direkte til sykehuset men..) Det er veldig deilig å kjenne at man er sammen med mennesket sitt for sin egen del også, ikke for familien/barna og hverdagen, men kun for meg. Han er det beste jeg vet om! Tenk, til sommeren har vi vært gift i 6 år, og første gang vi ble kjærester er 15 år tilbake, 9 juni. DET er sinnsykt det. Hva skjedde med tiden liksom?


Ukens oppskrift: Etter jul har jeg lagt om kosthold og trening litt, jeg kjenner at jeg får det mye bedre når jeg prioriterer å spise sunt og holde pumpa i gang! Derfor blir det automatisk litt mer fokus på sunnere oppskrifter, og denne uken testet jeg den superenkle speltlompepizzaen! Jeg lagde en taco variant, og den ble kjempe god og veldig mettende! Oppskrift her


 

Søndag med turn, grønneplanter og middag

Hei på dere!

Assa, i dag har jeg virkelig gått rundt som en zoombie. Jeg har vært SÅ trøtt. Den våkennatten med astma så jeg ikke komme, og derfor blir alt litt tyngere. Fokuset må være på hvor frisk OC har vært i vinter. Tenk så syk han har vært de andre 2 vinterne siden han ble født, og så trøtt jeg var da! 
Denne grønne friske planten gir meg litt frisk pust hvertfall ;-)


Vi har hatt en skikkelig slapp søndag. Den startet i Leirskallen (turnhallen på Nordstrand) med jentene. Der satt jeg i min egen boble i 3 timer og bare så på jentene turne. Maya prøvde noe nytt i dag også, hun prøvde "kjempe" for første gang og det var jo veldig gøy - da spratt jeg litt ut av bobla gitt!

Resten av dagen har vi sløvet hjemme, før vi avsluttet helgen med ukens faste middag hos svigerfar. Det er virkelig en drøm å få middag hver søndag hos han 
Vi er så heldige!

Klokken er knapt syv og alle tre barna er i seng. Maya leser på sengen, mens de to andre sover søtt allerede. Flere som er trøttiser i dag altså! Nå skal Lykke og jeg se et par epsioder på "Bosch" eller hva det heter.. Mulig jeg kun klarer en episode før øyelokkene faller sammen. Vi ses i morgen, da kommer det nytt sammendrag av uken som har vært. Gooood kveld og tusen takk for at dere titter innom 

Speltlompe taco pizza

Gooood morgen! 
Her har vi hatt en natt med endel astma.. Det er rart dette med jinxing altså. OC har ikke vært plaget siden jul (!) også har han vært forkjølet et par dager nå uten noe som helst astmaplager. I går fortalte jeg dette til svigermor og Carine, hvor overlykkelig jeg er for at han er over kneika, også går det faktisk under 6 timer før hosten kommer, og pusten blir ille. Typisk! Men vi kom oss greit gjennom altså :-) 

Her kommer gårsdagens deilige speltlompe taco pizza! My god så godt! Jeg trodde jeg skulle orke begge to på engang, men det var faktisk mye mer mettende enn forventet. Dette ble lunsj og middag for meg! Perfekt! 

Det finnes uttallige oppskrifter overalt, og jeg henger jo virkelig langt bak når dette er første gang jeg lager. Denne oppskriften kommer egentlig fra alle og ingen, det er ikke akkurat noe hokkupokkus opplegg. Denne varianten er som følger:

Du trenger:
Speltlomper
Rødløk
Tacosaus
Tacokrydder
Karbonadedeig
Tomat
Ost - synnøve ekstra lett


Sett stekovnen på 200 grader. Stek karbonadedeigen, og tilsett krydderet til slutt. Ta på tacosaus på speltlompene, et passe tynt lag. Deretter rødløk og eventuelt annet godt som hvitløk, o.l. 

Hell over den ferdig stekte karbonadedeigen og avslutt med tomater og ost. 

Til to speltlompe taco pizzaer brukte jeg: 
200 g karbonadedeig + krydder
2 ss tacosaus
60 g ekstra lett ost
2 tomater
To strimler rødløk


Stekes på bakepapir på rist i ca 15 minutter, varierer litt fra ovn til ovn, men til osten er smeltet og kantene på speltlompene ser ferdig ut!

Så sinnsykt godt!! Og til dere som lurer så inneholder dette ca 550 sunne kalorier. 
Man kan jo varierer med fyllet, kyllingpizza, skinke eller mozarella og parmaskinke! 


Ha en kjempe fin søndag kjære dere 

23.04.2016

God kveld i stugo! 

Maya og jeg sitter klare i sofaen, vi skal straks ha jentekveld med godis og film. I etasjen over sover to småtasser søtt i sengene sine, mens Jennypenny er hos mommo. Hun har virkelig vært på farten de siste dagene så nå kjenner jeg at jeg savner henne, men hun er tydligvis ikke helt på samme sted ;-) Christian er hos en kompis i Oslo og ser på kamp. Vi har hatt en så fin dag i solen. Gutta har lekt rundt huset, og stort sett klart seg selv, jeg har klippet ned rosene mine og drukket kaffe i solen. Den tredje fetteren og den nydelige mammaen hans har også vært på besøk 

Til lunsj klinte jeg til å lagde noe jeg aldri har laget før, men sett utallige ganger rundt på instagram #speltlompepizza - flere bilder kommer i morgen, og min variant av pizzaen. Utrolig digg!!

På tide å finne film med Maya! Nå skal vi kooose vårs, skikkelig Mays+mamma tid 

Uteleker på plass

God morgen alle sammen! 

Dagen har så vidt startet her i hus. Christian er snart på vei ut døren, han skal jobbe i dag. Vi andre har ingen store planer, annet enn å nyyte lørdagen. Solen skinner og jeg håper det ikke skal være like kaldt som de andre dagen. Det er ikke akkurat en varm vår foreløbig.. Vi har satt ut tramplinen og ringene da, alltid like gøy og se hvor stas barna syntes det er. Disse ringene er noen år gamle, de er fra en av mine favorittbutikker Granit. 


Omelett står på frokostmenyen, men det er ingen hast heldigvis. Vi tar det når vi blir sultne! Herrrrlige lørdag morgen 

Ha en fin dag folkens! Klem fra meg

Fin fredag

Hei dere! Håper fredagen har vært fin? Jeg har tilbragt flere timer på dagen med kjæresten min  De gangene han har mulighet til å flekse litt på dagtid, er så koselig. I dag har jeg syklet, mens han har gått på rulleski. Vi har hatt koselige pauser og fine samtaler, mest om barna og trening - men alikevell ;-) Det er så deilig å kunne ha et menneske som man ser så mye til med de samme interessene. Vi har ganske lik fasong, matlyst, motivasjon og ønsker. Kan ikke bli mer motiverende enn det, da kjører vi løpet litt sammen! Sett borti fra at kroppen hans fungerer som den skal da. 

Bildet er fra tidligere denne uken, ble ikke noe bilde i dag gitt! Er ikke alltid det funker ;-)

I ettermiddag har huset vært fullt av barn. Maya kom hjem fra skolen og hadde med seg venninner, det var turnbobanza i stuen, men det har vi på en måte bedt om selv med tanke på den airtracken vi har satt opp midt i stua ;-) Jenny har også kommet hjem! Hun har vært på overnatting hos Besse et par dager og hadde hatt det så fint. De hadde ordnet i åkeren og brent bål, gjett om det er stas å hjelpe til med a. Hun var så fornøyd! 

Da jeg hentet OC i barnehagen tok vi en time i turnhallen for å se på jentene også. Nå er vi vel hjemme og har spist middag.. Snart på tide med kveldsmat før jentene kommer hjem igjen fra turn. En skikkelig rolig ettermiddag. I kveld skal jeg muligens bort til en venninne, men vi får se hva denne kroppen holder til. 

Håper dere får en fiiin kveld :-) Vi ses i morgen 

Endelig er den her!

Sponset

God morgen! Her i stua er det liv skal jeg si dere! Disse bildene ble riktignok tatt i går, men det eneste som er byttet ut er jeans mot pysj! En liten økt før skolen har aldri skadet noen, vel? Haha!

AIRTRACK FRA CHEERMANIA


Denne vanvittige saken har vi ventet lenge på! Troor dere barna er i ekstase eller? Nå går det i all mulig slags akrobatikk i stua! Som dere ser så tar den litt plass ;-) Vi tenker at barna skal få rase fra seg noen dager, også setter vi den ut på terrassen eller hagen. 
Airtracken er sponset av cheermania, en mamma som har barn som går på cheerleading, og bestemte seg for å satse på salg av utstyr til nettopp dette. I ettertid har hun også tatt inn turnutstyr, noe jeg er kjeempe glad for! Det er nemlig ikke så lett å finne turnutstyr til en grei pris her i Norge. Bestilling fra USA er en mulighet, men da blir frakt veldig dyrt. 

Nå er også en RÅÅSA skranke på vei inn til nettbutikken, utrolig kult! Denne tørr jeg nesten ikke vise til mine jenter ;-) Ellers har Cheermania bom, matter, airtrack (som på bildene) i forskjellige størrelser. De har også diverse diverse utstyr til cheerleading som sko og treningsklær!

Utrolig kult at man tørr å satse på noe nytt og eget! Dette heier jeg på! 

Joggebuksa fra 1999

Den er hvertfall ikke langt unna! Eller hva? Forskjellen fra den jeg hadde i 1999 er kun knappene. Knapper fra hofta og helt ned! Husker dere?

I dag har jeg hatt en helt normal dag! En tur på trening, også rett hjem! Spist en halvveis digg lunsj, skikkelig rester i kjøleskapet før vi skal handle ny ukeshandel, med egg avokado og salat, ikke veldig mye spennende men det hjelper med litt balsamico ;-) Jeg har sittet med macen på fanget og jobbet litt for turngruppen til jentene. Jeg hjelper jo litt til der når jeg har mulighet til det. Føles fint å engasjere seg i noe som barna driver med. Da har jeg oversikt, og det er en fin følelse når de tilbringer så mye tid med turning!


Den o ´store overraskelsen til jentene er endelig på plass, og vi har tatt bilder i ettermiddag ;-) De kommer på bloggen i morgen tidlig, jeg rekker nemlig ikke å legge de over til bloggen før i morgen tidlig. Kveldene er ganske så hellige, og vi unngår både mac og mobil så mye vi klarer.  Det har tatt litt tid siden jeg sa det kom en morsom overraskelse i hus, men nå er den endelig på plass! Maya var helt vill!!

Håper dere har en fin ettermiddag og kveld 
 

24 timer med lykkemutters // 20.04.16

05.00 Våkner av at lillebror er trist. Står øverst i trappen og roper. Vi går på do, også legger jeg han i sengen til Jenny, nederst i fotenden. Sier at det er natta litt til. 
06.15 Lykke våkner av vekkerklokken og trekker meg inntil seg. Sier at det er morgen. Jeg mumler at jeg må sove litt tid. Han står opp. 
07.00 Han roper ned til meg, og sier at klokken er syv. Jeg surrer meg ut av sengen, tar på meg morgenkåpen og putter telefonen i lomma. 
07.02 Lykke venter øverst i trappen og gir meg en stor kos. Verdens beste kos. Kysser meg på pannen. 
07.07 Jeg går opp i 2 etg og sjekker om Jen og OC er våkne. Maya sto opp sammen med Lykke og sitter ved kjøkkenbordet og lager bursdagskort til sin gamle lærer som har bursdag i dag. 
07.15 Alle på plass rundt kjøkkenbordet. Lykke har tatt på seg uteklær og skal gå på rulleski til jobb igjen. Han er lys våken og like blid som solen, vi andre er litt trøttere... 
07.20 Lykke har dratt, jeg lager frokost til barna. Havregryn med syltetøy. OC elsker syltetøy, lurer på om han må på avvenning om litt.. 
07.29 Snakker med jentene om dagen. At det kommer TV team fra NRK til oss, og hva de skal snakke om. At de må komme rett hjem etter skolen. De syntes det virker spennende!
07.31 OC maser om en siste syltetøybit på havregrynen. Jeg gir etter og gir han en siste lille syltetøybit.. 
07.39 Setter på musikk. Trenger å våkne litt. 
07.43 Fletter håret til Jennypenny, hun vil ha to franske fletter. Passer meg perfekt, det er favorittfrisyren på henne..
07.44 Misforsto, hun ville ikke ha franskefletter men noe annet oppfinnsomt. 2 tvinner på hver sin museflette!

07.56 Shitt, glemt å lage matpakker...
08.04 Det ble pitabrød. Hadde ikke med brød... Barna jubler.

08.12 Ber de gå i gangen å kle på seg. Jeg løper ned på rommet og kler på meg selv.. Joggebukse! I dag er det treningsfri. 


08.21 På vei til barnehagen og skolen. Solen skinner. Herreguuud som jeg elsker at solen skinner. 

08.37 Alle tre på plass og jeg er på vei hjem igjen.
08.45 Kjente meg sliten i det jeg gikk inn døren hjemme. Mest lyst til å sove bort dagen, snakk om helomvendig på humøret. Benet verker mye mer enn normalt denne uken. 
08.50 Rydder inn maten etter matpakkelaging, det hadde jeg helt glemt. Ost, smør og alt står fremme..
08.59 Skreller egget mitt, det har ligget på benken siden halv åtte, rakk aldri å spise det. Nå skal det spises, elsker kokt egg.
09.10 Setter meg ved macen, går gjennom mail jeg fikk i går kveld. Sjekker bloggen, og alt som følger med.. 
09.19 Går gjennom snappene jeg har lagt ut det siste døgnet. Flaut! Men samtidig så er det jo meg, og ekte. Gidder ikke være flau!
09.25 Finner ut at jeg skal samle flybillettene til jenteturen i mai, det nærmer seg.. 
09.27 WTF, finner ikke billetten min ned til Malaga noen steder.. Sjekker alt, og ringer C. Han har heller ikke noe på sine mail. 
09.30 Kan det være? Har jeg ikke bestilt? Husker jeg holdt på med bestillingene, men kanskje jeg aldri fullførte. Ingen betalinger som vitner om det. 
Blir oppgitt over meg selv, har gått rundt i 7 uker og trodd jeg har billett. Blir svett.. Tenk om det ikke er flere billetter igjen. Og tidspunktet for å betale for flybillett kunne ikke passet verre. Er det fuckings mulig.. 
09.32 Fjooh! Det er flere billetter igjen! Hva skulle jeg sagt til de 5 andre jentene som skal på tur sammen med meg, og bo i "min" leilighet - at ehh, jeg kan ikke bli med jeg, flyet er visst fullt. Men god tur a? Skjerpings Marlen.
09.33 Æh, returbilletten da. Den VET jeg at jeg har sett på mailen min ett sted, men blir brått usikker. 
09.34 Joda. Fant den. Svett i panna!
09.35 Note to self, bestille billetter i ettermiddag. Herregud, gleder meg til den turen assa..
09.37 Mamma ringer, skravler med henne og forteller om hennes håpløse datter. Fjern som få. 
10.10 Går i dusjen. Denne skråtten må shines litt før hun skal foran et filmkamera.. 
10.14 Prøver å sette på musikk på badet men det går ikke.. Det irriterer meg.. 
10.20 Ferdig vasket håret. 
10.27 Sminker meg, og føner håret. Prøver en 2 år gammel spray jeg aldri har prøvd før, den skal liksom få frem mine naturlige krøller... Fin dag å prøve noe nytt. Not.

10.35 Ferdig sminket, enkelt og greit. 
10.42 Sjekker at det fortsatt er billetter.. Litt stressa for at de forsvinner i grunn.. Men det er mange igjen.. Det holder til visakortet kommer hjem i ettermiddag..
10.48 Lager lunsj. 2 speilegg, en halv avokado, to tomater og to kalkunskinker. NAM! Mat ass.. 
11.09 Rydder kjøkkenbenken.. 
11.18 Rydder gangen.. Det skal jo komme ukjent for inn, kanskje hyggelig å ikke ramle i joggesko og treningsbagger.. 
11.27 Sjekker kjøleskapet. Har jeg noe å by på? Nope.. Lite.. Evt knekkebrød med prim.. Eller, fire jordbær. Setter frem de, det ser fint ut på bordet. Også har jeg kaffe da. Alltid kaffe. Eller te. 

11.43 Oppdaterer meg på nyhetene. Og noterer til morgendagens 24 timer. Jeg har ikke så god hukommelse så må skrive stikkord. Ekte skal det være!
11.59 Shitt, nå kommer de om en halvtime. Må huske deodorant. Også glemte jeg å ta på farge på brynene. Best å gjøre det nå. Og pusse tenner.. 
12.10 Legger frem turntøy til Maya. Barna kommer hjem mens de NRK folka er her, best å være forberedt. Hun er jo like vimsete som meg.. 
12.18 Planlegger matpakke til turningen også. Tror det blir noe enkelt, grove rundstykker med makrell i tomat. 
12.42 Ringer på døren! De er her! Nå blir det noen timer med prat og filming av PLAST!
12.49 Rett på sak. Fester mygg på genseren min, her skal det prates! 

12.55 Vi er i gang! 
13.47 Barna kommer hjem, nå skal de være med også. Det skal filmes helt naturlig, og vi skal late som ingen er her. Er det mulig mon tro? Kjenner jeg prøver å ikke bli tilgjort, wish me luck! 
14.59 Vi har laget mat, spist og pratet. Liten pause før det går videre til turntrening med Maya. 
15.04 Besse (barnas oldemor) kommer å henter Jenny. Hun skal på miniferie der noen dager, ikke så langt unna, men langt nok til at hun føler hun er på ferie. Verdens beste sted er hos Besse. De skal plante i åkeren!
15.17 Maya skifter og vi gjør oss klare til avgang. 
16.00 Turntrening i gang, OC og jeg ser på. 
16.40 Vi sier hadet bra til NRK for denne gang, ser igjen i mai og da kan jeg kanskje si noe mer :-)

17.08 OC og jeg tusler hjemover..
17.18 Setter på ovnen. OC spør om han kan spille fotball inne.. Jeg sier OK..... For ta konsekvensene av det etterpå. Nå er det noe viktigere som gjelder:
17.20 Bestille flybilett til Malaga i begynnelsen av Mai. Kjære gud, ikke la 12 billetter være utsolgt på noen få timer. 
17.25 Halleluja, jeg skal på jentetur til Estis!! Billett i boks, BÅDE til Malaga og hjem ;-)17.28 Setter fiskepinner i ovnen. I disse dager brukes det opp ALT som ligger i fryseren og kjøleskapet.
17.48 Fiskepinnene ut av ovnen og risen er klar. Lar de ligge varmt mens vi henter Lykke. Han går på rulleski hjem fra jobb og vi skal hente han der kan ikke kan stå på ski lengere. Stas for OC å se pappaen sin komme på ski.

17.52 Leser bok med OC.
17.02 På vei for å hente Lykke.
17.13 Lykke på plass i bilen. Fine mannen min 
17.28 Vi spiser middag. Rart å kun spise med et barn til bords.. 
17.47 BarneTV tid.. Vi legger oss alle tre på sofaen. Sliten gjeng gitt. 
18.37 Leggetid for OC, han har virket tam og sliten i dag. 
18.39 Lykke rydder av bordet mens jeg legger OC. 
19.09 Går til turninga for å hente Mays, da rekker jeg å se på litt. 
20.05 På vei hjem igjen. Lykke lager kveldsmat til vi kommer hjem. 
20.32 Mays på vei i seng. Ferdig spist og dusjet. 
20.43 TV tid i armkroken til Lykke. Vi skal se en film jeg ikke aner navnet på, orker ikke bry meg, den er sikkert bra. 
20.56 Savner Jenny. 
22.02 På tide å sove, er så uutholdelig trøtt at jeg klarer så vidt å holde øyene åpne. Ble ikke mindre trett av den massasjen. 
22.12 Titter innom barna, sengen til Jenny er tom. Savner henne men vet hvor mye hun koser seg hos Besse og det får meg til å smile. 
22.22 Vi legger oss, snakker om dagen som har vært. Planlegger litt fremover, snakker om økonomien. 
23.02 Plutselig ble klokken senere enn jeg trodde, sånn går det når praten bare går og går. Noen kvelder er sånn.. 
23.09 Snooork 

En dag med NRK

God kveld! 

Puh for en dag! Det har gått kjempe fint, men jeg kjenner faktisk at jeg er litt sliten i hodet. Man går litt på tåhev når sånne kamerafolk altså ;-) Jeg prøvde å være så mye meg selv som mulig, men det er jaggu vanskeligere enn man skulle tro.. Vi har hatt besøk av forbrukerinspektørene, det programmet som tester diverse ting, og bevisstgjør folk på NRK. I dag har tema vært plast, det er alt jeg kan si foreløbig! Det var veldig gøy å være med på noe sånt, og det syntes jentene også. De har vært med på litt :-) 


Jeg er fortsatt ikke ved mine fulle fem enda, så nå skal jeg ta en velfortjent pause på sofaen og få servert både kveldsmat og massasje før det er leggetid. Må bare hente Mays på turn først. 
Goood onsdagskveld til dere 

PS. I morgen tidlig kommer det et nytt "24 timer med lykkemutters" innlegg! Stikk innom a :-)

TV team på besøk

God morgen! 

I dag vaskes kjøkkenbordet ekstra godt etter frokosten! Om noen få timer kommer det nemlig et TV team på besøk fra NRK! De skal filme her i dag, til et program som går på NRK. Litt usikker på hvor mye jeg kan si, men jeg skal høre når de kommer. Det er ikke mitt nye" 24 timer med Lykkemutters - show" som jeg selvfølgelig skulle ønske, haha!

Stikk innom snapchat så skal jeg prøve å filme litt fra dagen, hvis dere ikke har snap så ses vi i kveld :-) 

Jeg har makten over mitt eget liv

Hei dere!

Skal si jeg svever over og under vann om dagen. Det merkes ikke så godt for de som møter med utenfor huset (håper jeg). Jeg våknet opp til vond kropp og humør på bånn.. Nå kommer etterdønningene av helgen der jeg måtte løpe i trappene flere ganger enn jeg burde, for å hente vaskebøtte og klesvask etter en liten gutt med omgangssyke. I går var jeg i Oslo, selv om jeg ikke travet rundt i byen så ble det ekstra aktivitet. Sånn er det bare, jeg må pushe meg selv, og kan ikke alltid leve innenfor mine egne rammer.. 

I sånne stunder så lukker jeg gardinene og legger meg ned i fosterstilling. Syntes virkelig synd på meg selv. MEN i dag klarte jeg å snu det! Jeg kjente faktisk at jeg snudde mitt eget humør, og det er en formel jeg har lett etter! Planen var å sette telefonen på lydløs, droppe trening, avlyse telefonmøter, og møter resten av uken for den saks skyld.. Sånn blir jeg nemlig. Lyst til å gi opp alt utenfor husets fire vegger. 

Jeg fulgte barna til skolen og barnehagen som alltid, og for hvert skritt jeg tok så fant jeg opp gode nok unnskyldninger for å legge meg under dynen når jeg kom hjem igjen. På vei tilbake hadde jeg bestemt meg. Nå kom det en dårlig periode, da er det bare å ta den imot med åpne armer! 

Forandringen skjedde da jeg kom inn.. Jeg så det fine mennesket jeg er gift med. Jeg er så vanvittig forelsket i han om dagen. Også hjalp det ikke at jeg hadde mareritt om at han ble forelsket i en annen i natt. Da jeg våknet var jeg så lettet atte hjælp! Uansett, da jeg så Christian så kjente jeg på fighteren i meg. Jeg nekter å falle i gropen i dag. Jeg vil ikke, jeg vil glede meg over kjæresten, og barna mine! Solen skinner, er det egentlig såå ille å være meg? 

Jeg var ikke overbevist, men nok til å dra kroppen min på trening. Jeg sa høyt i bilen: Smerte er ikke farlig. Ta kontrollen over smerten, den er en del av deg. 
Etter første sett på treningen var jeg over kneika! Jeg satte på digg musikk, jeg tror faktisk jeg sang høyt så de rundt meg hørte det.. Halvveis ut i økten så kjente jeg endrorfinene pumpe løs, og humøret hadde snudd! Følelsen av å faktisk komme seg på trening med et så dårlig utgangspunkt gjorde meg lykkelig. Rett og slett!

Jeg har makten over mitt eget liv, og i dag føltes det vanvittig godt!

Dette ble ganske likt gårsdagens innlegg.. Fra en dårlig til god mandag.. Men det er sånn hverdagen min ofte er. Men nå bruker jeg mye energi på å snu om. Livet på overflaten er så mye bedre enn under. Ville bare dele det 

PS. Jeg snakker en del til dere på snapchat, og i dag delte jeg at humøret og kroppen var på bånn. Vil bare takke dere fantastiske mennesker som tar dere tid til å sende meg oppmuntrende bilder og ord. Tusen tusen takk! 
 

H E L L O

Well hello there!

Husker dere en overraskelsen jeg snakket om før helgen? Den som var til jentene? Den kom ikke i helgen, men i går kveld. Bilder kommer på bloggen senere i dag, sånn til dere som var nysgjerrige ;-)

Ville bare ønske dere en fiinfin start på dagen! 

 

Fra en dårlig til god mandag

Denne mandagen startet så dårlig, kun fordi jeg gruet meg til et møte på formiddagen... Som viste seg å gå mye bedre enn først fryktet! Å møte på varme og kloke mennesker når man tropper opp så naken og sårbar som jeg gjorde i dag føles godt. Skuldrene er senket og jeg ser lysere på fremtiden. Det er ingenting bestemt som har skjedd altså, men kun en god samtale kan gjøre verden et hyggeligere sted å leve. Jeg er bare 29... Jeg må da ha all verdens muligheter, selv med en kropp som ikke oppfører seg helt som jeg vil (edit; overhode ikke som jeg vil). 

Fra å være skikkelig negativ og grinete har jeg gått til å smiiile til hele mandagen! En økt på morgenkvisten fikk jeg skvist inn også. DET er medisin for kroppen min det. Skuldrene og ryggen klarer seg ikke uten styrketrening, det har jeg forstått engang for alle. 


I ettermidag har vi hatt besøk av en liten kompis. Maya hentet gjengen i barnehagen og tok med seg en liten fetter i tillegg til sine egne søsken. Det er fordelen ved å bo så nære. Nå er jentene på ukens første turntrening mens OC og jeg sitter apatiske i sofaen og tar livet rasende med ro. Fetteren har reist hjem, og vi skal sitte i sofaen og slappe helt av før vi skal hente Lykke på veien mot jobb. Han står på rulleski til jobb om dagen, så vi skal hente han der han ikke kan stå på rulleski lengere. Vanligvis går han hjem derfra men vi har savnet han sånn i helgen så her teller hvert minutt ;-)

Har forresten fått med en egen fotograf til bloggen? Hun er tilgjengelig når jeg trenger det og knipser rett så fine bilder! Det er gøy! 

Folkens, got to go! Dusty knuser motoren.. I følge OC.. Vi ser på Planes 2! Jeg må engasjere meg litt, selv om det er 3755 gangen vi ser den filmen i 2016. Dusty ass  
 
Ses i morgen!

Uke 15

Ukens utfordring: Jeg har satt meg som mål og ikke spise godteri i ukedagene, og det har jeg klart å holde i flere uker, uten problem. Men onsdag... Da smalt det gitt! Jeg tror jeg akutt ble premenstruell eller noe sånt, en helt vanvittig cravings etter sjokolade, potetgull, smågodt, SJOKOALDEKAKE, ja alt. Det var så pain at jeg til slutt måtte gå å legge meg. Jeg vet at hvis jeg hadde gitt etter så hadde jeg spist det fortsatt.. Når den slusen først åpnes.. Jadda. Så da var det bare å holde seg til helgen gitt. En utrolig god følelse dagen etterpå da!

Ukens digge følelse: Få unna litt 17-mai stæsj som surrer rundt i hodet mitt og plager nattesøvnen. Som nevnt tidligere så har 3 trinn på skolen til Maya ansvar for hele arrangementet på 17-mai. Underholdning, salg, leker, ja alt som skjer. Siden jeg (sammen med 3 andre altså) er klassekontakt kjenner jeg litt på dette. Men etter et effektivt møte på fredag så fant jeg roen. Dette skal gå så fint! 

Ukens savn: Pappa! Nå kjenner jeg virkelig på følelsen.. Jeg er oppvåkst med følelsen av å savne han. Han har vært på de syv hav så lenge jeg kan huske, men det merkes på kroppen når han har vært borte såå lenge. Nå har vi ikke sett han siden desember. Heldigvis ikke lenge igjen 

Ukens kjipe følelse: Jeg jobber jo med bloggen, den tjener jeg penger på og jeg kan stolt si at dette er min jobb. Men jeg skulle gjerne jobbet mer, men det har ikke vært mulig sånn situasjonen har vært, og er. I dag skal jeg i et møte med noen som skal finne ut av mine muligheter, men hele uken har jeg gruet meg litt til det. Litt usikker på om jeg er sendt til riktig sted.. Det er jo mange veier å gå. Orker ikke gå i dybden av dette, men jeg skal uansett gi 100%

Ukens søte: Dette lille dyret ved navn Kokos er bare såå utrolig søt. Jeg får nesten lyst på hund selv! 

Ukens trening: Check! Vel gjennomført. Litt roligere denne uken fordi det var hakket mer aktivitet på ettermiddagen og da må jeg balansere det annerledes. Men alt i alt en god uke. Jeg klapper meg selv på skulderen! Gjennførte alle programmene (ben, skuldre + rygg, biceps og tripceps)


Nå starter mandagen dere! Ha en fiin uke, vi ses senere 

 

17.04.2016


Den følelsen når hele familien er under samme tak er så god! Skrik og skrål, to som roper mamma på likt og musikken til Christian som spilles i bakgrunn. Love it. God følelse i mammahjertet! Nå har vi nettopp kommet tilbake fra søndagmiddag hos svigerfar, der feiret vi en liten venn som fylte 4 år! OC ble hjemme sammen med pappaen sin, og jeg fikk meg en tur ut av huset. Det var etterlengtet for å si det sånn.. 2 døgn med OC som stiller ca 1000 spørsmål i minuttet, nå begynte jeg å bli litt skrullete! 

Haha! Sjekk spiderman som prøver å klatre opp på kjøkkenbenken! Han skal ha for forsøket.... 

I kveld blir det filmkveld med kjærsten min, han har jeg savnet i helgen kan dere tro! Håper dere får en fin søndagskveld  Ses i morgen tidlig med sammendrag fra uke 15! 

Hjemmelaget søtpotet nacho, guacamole og salsa

På fredag lagde jeg noe nytt! Igjen med søtpotet som jeg har fått helt dilla på. Denne grønnsaken er en av de beste vi kan spise, de er utrolig næringsrike. Propp full av bl.a vitamin C, fiber og kalium. Denne kan vi fint spise med godt samvittighet, også er det så godt! Tidligere har jeg foretrukket hvit søtpotetpizza som jeg har lagt ut oppskrift på her. Men nå sloss nachoen om 1 plassen altså. Det var utrolig digg! 

I tillegg til nacho lagde jeg salsa og guacamole. Det finnes uttallige oppskrifter på dette, men jeg syntes Carine sin alltid er så god, og derfor har jeg spurt om jeg kan dele den. 

Salsa:
1 finhakket løk
1 boks hermetiske tomter
2 tomater
2-3 hvitløksfedd
1/2 chili
2 ts spisskummen
4 ss frisk korriander
2 ss olje
saften fra 1 lime

Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres dette i oljen på middels varme. Løken skal kun bli blank. Tilsett hermetiske tomater og la putre. Hell over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet mens du tilbreder nacho/guacamole. Like før servering ha i korriander, spisskummen, lime og ferske tomater i biter. Naaaam! 

Guacamole:
2 stk modne avokado
11⁄2 ss limesaft
2 båter revet hvitløk
1⁄2- 1 stk finhakket rød chili
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Ha avokadokjøttet i en bolle, tilsett hvitløk, chili og limesaft. Mos sammen med en gaffel eller stavmixer. Smak til med krydder. 


Søtpotet nacho 2-4 pers:
1- 2 søtpoteter (kommer an på str)
400g karbonadedeig
Lett ost
Tacokrydder

Sett ovnen på 200grader. Vask og skrell søtpotetene. Kutt opp i tynne skiver og fordel utover stekepapiret. Du man helle på olje dersom du ønsker den mer crispy, men jeg liker den best uten. Krydre på begge sider med det du liker best til nacho. Forstek søtpotetene på midderste rille i ca 15 min, til søtpotene er gylne. Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydder. Hell kjøttet over søtpotene og topp med ost, og evt andre grønnsaker som rødløk, tomat. Stek til osten er gyllen. Enjoy!
Så himla digg! 


Sånn! Der var oppskriften på plass! Over til hverdagssyssel! Har dere sovet godt i natt? Det har vi. OC er helt fin, det virker som en kort affære den omgangssyken, det er jo ofte sånn når den er såpass agressiv. Når det har gått 24 timer etter siste runde så kan vi menge oss med folk igjen, og det passer fint fordi vi skal i bursdagsselskap i ettermiddag. EDIT. Mente selvfølgelig 48 timer. Hodet mitt var på feil sted. OBS OBS. Mener ikke 24 timer! Denne smitten skal ikke føres videre ;-) Før den tid skal vi spise digg frokost og vente på fint vær. Hvis solen titter frem skal vi ut å fikse litt i blomsterbedet. Om noen timer kommer Christian og jentene hjem også. Han plukker de opp på vei hjem fra gardemoen, jentene har turntrening på Nordstrand i dag nemlig. 

Ønsker dere en fiiin søndag! Klem fra Mr. OC and myself 

Venninnekveld med barn part 2

God kveld 
Denne dagen har vært laaang. Heldigvis sluttet OC å kaste opp på formiddagen, også har han sovet i to timer. Da satt jeg ute i solen og samlet opp litt energi, det var deilig! Ellers har vi snakket med pappaen min som snart kommer hjem fra cruisebåten. Han seiler på Viking star, og har vært borte leeenge. Nå gleder vi oss skikkelig til han mønstrer av! Resten har det gått i film gitt.. Kung fu panda, Cars (2 ganger) og Dusty selvfølgelig. 

Jeg spiste gårsdagens digge middag til frokost også - søtpotet nacho! Da fikk jeg tatt mye finere bilder, så oppskrift blir lagt ut i morgen tidlig i stedet. Nedenfor ser dere litt bilder fra vår hyggelige kveld. 

Vi spiste først pizza med barn, og når de minste var i seng så lagde vi jaggu en middag til. Snakk om å få i seg nok mat på en kveld! 

Om ikke lenge skal både OC og jeg hoppe til køys, vi er såå trøtte begge to! Satser på at han er frisk som en fisk til i morgen. Vi ses :-)

Venninnekveld med barn

I går hadde vi huset fullt av fine mennesker!

Christine og jeg fant ut at vi begge kom til å sitte hjemme alene med barna, fredag kveld. Da benyttet vi anledningen til litt kvalitetstid sammen! Denne gjengen har vi kjent siden Maya og Nelia var i magen, så de er vant til sleep overs fra mange år tilbake! Det var like stas da de var 2 år, som nå. OC og Mathea som er nesten like gamle syntes også det var helt julaften med overnattingsfest! 

Vi lagde pizza og barna lekte rundt i huset, vi så knapt til de uten tatt da det var middag, og idol på TV. Vi fikk skravlet og kost oss som vi hadde gjort hvis barna ble hjemme med barnevakt. To fluer i en smekk, superstas for barna og stas for oss voksne!
Når jeg tenker meg om, mulig vi hadde tatt en ekstra øl eller glass hvis barna ikke hadde vært hjemme, men blir en annen anledning i sommer ;-)

Søteste Kokos var også med 

Tror et vist lite dyr håpet jeg skulle miste mat på gulvet.. 

Kiiiiids, it´s pizzatime! 4 barn og en Kokos i Casa Lykkemutters i går. Savnet Jen, men hun var på overnatting hos venninnen sin. 

Da barna var i seng lagde vi middag nr 2. Søtpotet nacho med hjemmelaget guacamole og salsa. Som vanlig oppskrift fra min fantastiske private kokk (svigerinnen) Noen spurte etter henne og den gamle bloggen hennes i kommentarfeltet.. Hun hadde en blogg med massevis av oppskrifter på sunn og god mat. Den er etterspurt for å si det sånn ;-) Det meste jeg lager av nye ting kommer fra Carine!

På tide å være sykepleier! En halvtime etter jeg hadde sovnet så våknet jeg av OC. Han hadde kastet opp, og har gjort det hver eneste time siden. Stakkars lille pus! I natt ble det lite søvn for å si det sånn. I løpet av natterstimene har det gått tre maskinvasker og sengetøyet har rukket å tørke igjen. Det sier litt om aktivitetsnivået. Straks det ble morgen så måtte jeg sende melding til gjengen som sov i 2 etasje, jeg fikk sendt de hjem så forhåpentligvis blir de ikke smittet. Nå har vi avlyst all aktivitet i dag, og planen er å se Lynet, Dusty og Spiderman på TV ;-) Jentene blir hos venninner og Christian er langt unna så han slipper hvertfall unna. Vi satser på at dette går fort over!

Jeg kommer innom bloggen i ettermiddag med bilder av resten av kvelden + oppskrift!

Fjern mamma

Noen uker tilbake, da vi oppdaget at OC hadde en kraftig ørebetennelse og hadde gått med det i over 1 uke (...) forsøkte jeg å kjøpe meg fri fra dårlig samvittighet. Rett og slett. Etter legetimen og henting av antibiotika på apoteket så åpnet jeg den døren.. "OC, har du lyst til å gå til lekebutikken og få en liten premie av mamma fordi du er så flink til å ta medisin - les: skal bli så flink til å ta medisin. Eller faktisk: fordi mamma har så dårlig samvittighet fordi hun ikke tok deg med til legen før?"

Uansett grunn så svarte han selvfølgelig JA. Lekebutikken er jo en slager, og vi henger ikke akkurat der hver uke. 

Da vi kom inn i lekebutikken satte jeg full kurs mot LEGO og BRIO tog avdelingen.  Jeg trodde han var hakk i hel, han er jo vel så fan av både lego og brio togbane som jeg, men neida. Han forsvant. Jeg hørte han prate i lykkerus bak noen hyller og tenkte at han hadde funnet CARS eller DUSTY hyllene.

Men den gang ei! Han hadde funnet.. Hold for it... SPIDERMAN! 

Dette er kanskje ikke overraskende for dere med gutter, men dette er nytt for meg! Dessuten, spiderman + 3 år gammel = er det greit? 

At min treåring har blitt så fan av spiderman har gått meg hus forbi... Etter mye tankespinn så endte OC opp med en liten spiderman figur. Jeg sa faktisk til mannen bak kassen : "hvordan den lille søte gutten min vet hvem spiderman er det er uforståelig, det må komme fra de store barna i barnehagen.."

Mannen bak kassen bare smilte høflig, og da skjønte jeg det. Den har han hørt før. 

Det gikk noen uker og OC lekte mye med spiderman. Han fikk sove i sengen og bli med i sekken til barnehagen. Jeg tenkte ikke noe mer over det, helt til Jenny og Maya roper fra TV-stuen en sen ettermiddag: 

"OC, nå begynner favorittprogrammet ditt, SPIDERMAN!"

OC kastet fra seg fotballen og løp det raskeste de små bena kunne bære han til sofaen. Jeg stusset over situasjonen, spiderman er vel ikke for så små gutter? Og favorittprogram? Jeg satt meg sammen med barna og så en episode.. Dette var vel ikke akkurat passende for en liten tass på 3 år? Etter litt diskusjon byttet vi kanal til "Mikkes klubbhus". 

I går hentet jeg OC i barnehagen, og da vi kom hjem var det ingen hjemme. Christian var fortsatt på jobb og jentene på turntrening. Jeg så mitt snitt til litt ettermiddagsblogging før middag, og spurte OC om vi skulle se på barneTV sammen. Sammen i sofaen foran TVén, men jeg med mac på fanget. 

Jeg setter på NRKsuper før jeg stuper ned i bilderedigering og blogg. 
Etter 10 minutter oppfatter jeg hva "vi" ser på.. SPIDERMAN. Of course! Mitt i beste barneTV tid, 16.30.. 

Jeg tittet ned på OC som satt lykkelig ved siden av meg. Han så opp på meg og sa: "Mamma, nååå kan jeg se på spiderman". Jeg bare: "Ehh, ja.." Samtidig som jeg skjønte hvordan det har seg at spiderman er favorittprogrammet.... 

Det er godt jeg har litt å gå på. Barna mine får masse kjærleik og oppmerksomhet. Litt spiderman kan vel knapt skade... (Velger å ikke sette spørsmålstegn etter den setningen ;-))

"Stikker inn jeg mamma, spiderman begynner nå"

Spiderman!!

 

Fredagstipset - uke 15

God morgen! Håper dere har sovet godt i natt? Det har vi, barna har sovet fint gjennom hele natten og jeg hoppet i seng i god tid. I kveld får både store og små overnattingsbesøk så da gjelder det å være uthvilt! Christian er borte med jobben denne helgen, som jeg kanskje har nevnt? Og da er det hyggelig med besøk, sosial gjeng vet dere ;-)

Over til denne ukens fredagstips! Som jeg har skrevet så vidt så jobber jeg for å få en trent og smidig kropp! Jeg har lagt vekk snop og usunn mat og virkelig hatt fokus på vektnedgang, rett og slett. Dette er kun for en liten periode til jeg har kommet dit jeg vil. Nå er det snakk om 2-3 uker igjen og jeg er i mål, det føles helt fantastisk. Det er ikke mange kg det er snakk om, men nok til at det irriterer meg. 

Når denne perioden med ekstra fokus er over så legger jeg vekk det strenge matregimet, men jeg ønsker IKKE tilbake til gamle vaner. Jeg er nemlig en som spiser ALT! Og jeg har alltid spist ganske mye også. Jeg elsker sjokolade, potetgull, fet mat, brødskiver, rundstykker osv, dere skjønner hvor jeg vil hen.. Jeg ønsker ikke sette hindringer for meg selv, men jeg må spise med måte. Dessuten vil jeg finne nye oppskrifter på supergod men SUNN mat. Det finnes jo så utrolig mye godt der ute! 

Som jeg skrev i går har jeg vært innom noen matblogger, men det er en som har inspirert meg. Jeg har ikke vært gjennom hele enda, jeg oppdaget den i går, men det er en oppskrift jeg definivt skal teste i helgen. Nemlig Protein vaffler. Disse bildene er hentet fra Theproteinkitchen.dk, og direkte inn til oppskriften finner dere her: http://www.theproteinkitchen.dk/waffle-sandwich/​

Altså... NAM!! Det ser så sykt godt ut!

Jeg skal gi dere en update når jeg har laget de. Må bare få meg et vaffeljern først. I know.. Det er sinnsykt, jeg har ikke VAFFELJERN! 

På tide å starte dagen! Jeg skal en tur på trening før jeg skal ha et møte med min co-klassekontakt. 3 trinn har nemlig ansvar for 17-mai aktiviteter på skolen i år, dere kan jo tro vi har litt å henge fingrene i. I tillegg skal jeg ha et telefonmøte med forbrukerinspektørene. De skal muligens filme her i neste uke, spennende spennende! Ha en fin dag folkens, og titt innom snappen min da: marlennordby

Me time

Halvdårlig serie på TV, macen i fanget, Christian er borte med jobben, barna sover og jeg har kvelden helt for meg selv. Noen ganger er det det som trengs! Jeg har vært flink på snap i dag, har dere sett det? Og så gøy med flere nye "venner" der inne, det blir jeg glad for :-) 

Nå skal jeg saumfare flere sider med sunne og gode oppskrifter. Foreløbig er jeg innom fitliving, fitfocus og theproteinkitchen.dk, noen andre jeg burde stikke innom? Prøver å finne de meste sunne pannekakene og beste sunne vaflene!

Tips mottas med stooor takk :-)

14.04.2016

Hei!

Morningen gikk til noe helt annet enn blogg i dag! Jenny har nemlig hatt med seg barnehagens maskott "Monki" i en ukes tid, og i dag var det påtide å skrive i boken til Monki å fortelle alt som har skjedd den siste uken. Vi printet ut noen søte bilder med Jenny og Monki på sykketur, på turning og leking her hjemme. Stor stas ;-) 

Etter levering i barnehagen og skole så dro jeg rett på trening. I dag hadde jeg IKKE lyst i det hele tatt, men jeg har søren meg blitt flink til å gjennomføre selv om motivasjonen er på bunn. De siste dagene har egentlig vært ganske kjipe sånn sett, men jeg går ikke like i kjelleren nå som jeg har flere gode uker bak meg. Det gjelder både med trening og rent psykisk i forhold til hvor mye smerter jeg har i perioder. Jeg har god kontroll om dagen, og balanserer hverdagen godt. Deilig følelse! Til uken er jeg ferdig med splittprogrammet som jeg har hatt i noen uker. Jeg skal måle fettprosent igjen og er veeeldig spent på resultatet. Jeg vet jeg har mistet noen kg (jeg har vært flink med maten i tillegg) men det kan jo hende at jeg faktisk har spist litt for lite for å bygge de musklene jeg vil. Innviklet greier det der altså, men jeg har trua!

Jeg har jo flere ganger skrevet at jeg vil fortelle dere mer om treningen og kosthold men jeg kvier meg alltid for det. Jeg vil ikke oppfattes som det er det som er prioriteten min. For det er det ikke. Prioriteten min er selvfølgelig å bli den beste utgaven av meg selv, ha minst mulig smerter og være et god menneske å bo med (det kan være vriten til tider, he he). Men alt etter det er bonus! Skjønner dere hva jeg mener? Noen ganger når man dumper innom en blogg og ser to-tre innlegg kun om kosthold og trening så virker det som at det er alt som står i hodet, og det gjelder ikke her. Det er jo ikke en sånn blogg.. 

Men vi får se! Får jeg det reslutatet jeg ønsker så kan jeg jo dele det med dere, i håp om å oppmuntre andre som vil føle seg litt bedre og sterkere!

Resten av dagen så har jeg bare sløvet. En lang varm dusj (det hjelper alltid) og laget protein pannekaker - for ja, vi er litt der om dagen altså, haha! Nå er jentene kommet hjem og skal spise litt lunsj for trening. Der går det i grove rundtstykker med makrell i tomat. Jeg skulle gjerne kastet i meg 4 rundtstykker selv, jeg er en evig rundtsykkoman, men jeg er på 5:2 dietten, og dette er dagen der rundtstykker ikke er innafor, for å si det sånn ;-) 

I morgen er det fredag og jeg gleeeder meg til helg. Vi skal mye kos! I morgen får vi overnattingsbesøk av en fin gjeng, lørdag skal vi i bursdag til en liten kompis som blir 4 og søndag er det turntrening i Nordstrand sin FLOTTE nye turnhall. I tillegg tror jeg det kommer en stor overraskelse til jentene i løpet av helgen. Den er visst underveis. Det kommer til å ta av her i hus, på godt og vondt... Og det er bloggsamarbeid så dere kommer til å få se hva dette dreier seg om ;-) Følg med på snapchat, jeg skal forsøke å filme reaksjonen til jentene ;-) snapchat: marlennordby

God torsdag da dere! Klem fra meg
 

24 timer med lykkemutters // 12.04.16

06.00 Vekkerklokken ringer og jeg innser at jeg sover i fotenden i Maya sin seng, med OC sovende på armen min, og Maya i andre enden. Hva skjedde? Jo stemmer, en med voksesmerter og en annen med et lite uhell i egen seng. Utsetter vekkerklokken med god samvittighet til 07. 

06.39 Maya visker inn i øret mitt om hun kan få stå opp. Jeg sier ja i halvsøvnet og hun sniker seg ut soverommet og ned på stuen. 

06.40 Det JOMER i hele huset! Maya har utløst alarmen da hun gikk inn på stuen og sensorene fra skallsikringen plukket opp bevegelse! Hjelpes så høyt det piper! Jeg løøøøper ned til gangen og skrur den av. 

06.43 Sniker meg opp igjen for å prøve å sove litt til men OC sitter blid som en sol i sengen og spør om brannbilen er her. Brannbilen eller isbilen..

06.49 Kaffe. 

07.14 Blogg. Mens OC og Maya ser på barneTV. 

07.28 Frokost til de to som er våkne. Mens de spiser går jeg opp og vekker Jenny og overnattingsgjesten hennes. Spør om de vil spise frokost i barnehagen for å slippe å stresse med påkledning. Det vil de. 

07.32 Jeg kler på meg. Treningstøy, jeg skal rett på trening. Kjenner jeg er støl i rumpa. Yes ass!  

07.34 Lykke våkner, OC jubler. ALLTID like stas å se pappa, uansett om det har gått 5 minutter, en natt eller 5 timer.

07.43 Matpakkelaging! 

07.56 Pakker i sekkene og gjør klar gjengen for å dra. Jenny finner ikke riktig kjole hun vil ha på og trenger bistand. Tross alt jeg som rydder i skuffene hennes, kremt.. 

08.08 Det ringer på døren, det er venninnen til Maya som går med oss til skolen. Gjengen tar på seg sko og OC tar på hjelm, han har nemlig arvet sykkel og er i fyr og flamme. Han skal sykle til barnehagen uansett hva!

08.16 På vei til barnehagen og skolen. God stemning i gruppa! Solen skinner!

08.43 Alle barn på plass og jeg tusler hjemover for å hente treningsbag og bil. C jobber hjemmefra i dag så jeg har tilgang på bil.

08.53 Prater litt med C, planlegger dagen. 

09.00 Kjører til trening. 

09.11 Ringer Hanne og avtaler frokost/lunsj hos henne etter trening. 

09.10 Trener overkropp.

09.43 En dame fra forbrukerinspektørene ringer. Vi avtaler en samtale klokken 13. 

10.11 Ferdig trent, og skravlet med min faste treningsgjeng. 

10.14 Ringer Malin på vei ut, hun trenger hjelp til treningen med turngjengen i ettermiddag og spør om jeg kan sette igang jentene til trenere kommer. 

10.17 Ringer på hos Hannevenninnen og kjærsten. Er så heldig å få komme til dekket bord.

11.03 Kaffe i solen. Goood stemning, solen varmer!


11.42 En nydelig liten baby på 6 uker og mammaen kommer på besøk. Babykos!

12.17 Fortsatt solen i fleisen og kaffe i hånden. Denne dagen assa!

12.49 Drar fra Hanne på vei hjemover.

13.02 Lykke er i hagen og setter opp trampolinen. Jentene kommer til å bli SÅ glad!

13.05 Forbrukerinspektørene fra NRK ringer igjen og vi prater. Kommer muligens tilbake til dette senere :-)

13.18 Svarer på mail. 

13.59 Sitter i solen med bena høyt. Tar en smertestillende. 

14.22 Lurer på hvor det blir av jentene, de kommer inn døren hvert øyeblikk. 

14.37 Lager lunsj til jentene mens de hopper på tramplinen. 

15.03 Maten klar, de får omelett med svinefilet. Jentene spiser mens jeg henter OC i barnehagen. C legger gulv på loftet, endelig får vi større lagring på loftet.

15.09 OC kommer løpende, ser ut som han har hatt en fin dag i bhg. Minner han på at han skal sykle hjem, da blir han så glad.

15.13 Sykler hjemover, tester om han husker hvordan man bremser. Det gjør han. Det ene tantebarnet (har fire i barnehagen) kommer løpende bort til porten og vil ha kos før vi går hjem.

15.28 Hjemme igjen. Jentene har skiftet og er straks klare til å dra på trening. Alternativ trening i dag siden idrettshallen er stengt pga et annet arrangement. Denne uken trener jentene i boksehallen i Drøbak, og må kjøres dit. 

15.34 På vei for å hente en annen turnjente som skal sitte på. 

15.40 Jentene levert på trening. Forteller at jeg kommer om 10 min, jeg må bare bytte bil med pappa og OC. 

15.43 Henter OC og Lykke, de skal ned i Drøbak sentrum å klippe seg mens jentene turner. 

15.45 De kjører meg tilbake til boksehallen, og før de drar ned i Drøbak sentrum. OC nevner for tiende gang at det kun er gutta som skal klippe seg i dag. Stas med "bare gutta".

15.49 På plass i boksehallen. Jeg skal sette igang oppvarming i dag fordi dagens trenere slutter litt senere på skolen og blir 10 minutter forsinket.

15.57 Jentene er på plass, og vi starter med stiv heks. Hver gang man blir tatt så tar man 10 push-ups og 10 klapp sammen. 

16.10 Treneren er på plass og den ordentlige oppvarmingen begynner. Jeg setter meg å ser på.

16.32 Lykke ringer å sier at ingen frisører hadde tid i dag, men OC og han drar å handler før de henter meg. Jeg setter meg ut i solen så lenge. 

16.36 Prøver å ringe Christine, men hun tar den ikke. Prøver Carine, men hun er opptatt med middag. Skal til å ringe neste på "listen" men finner ut at jeg bare skal sitte i solen og roe helt ned. Titter på en gjeng med gutter som spiller fotball på Drøbaks nye fotballbane. 

16.51 Lykke ringer, de er ferdige i butikken og han kommer å henter meg. Jeg tusler ned til veien der han satt meg av i sta. 

17.02 Hjemme igjen, vi rydder ut varer. 

17.12 Lykke drar meg unna mens jeg vasker kjøkkenbenken, vi legger oss på sofaen mens OC ser på barneTV og slapper av. En liten halvtime i armkroken for opplading.

17.14 Når OC ser vi koser så kommer han også, alle tre ligger ved siden av hverandre i sofaen, OC tipper nesten ut men nekter å ligge annerledes. 

17.34 Lykke setter på Michael Jackson live konsert, OC spør om pappaen elsker Michael Jackson. 

17.43 Vi blir enige om at jeg skal hente jentene og han lage middag til vi er tilbake. Jeg setter meg i bilen for å hente de, mens jeg ringer Malin. 

17.48 Går ikke opp til hallen for å hente de, men venter i bilen. De kommer heldigvis ut av seg selv så jeg slipper å gå noe mer i dag. Snakker fortsatt med Malin. 

18.03 Møter en annen mamma som sier hun han ta med jentene ned til parkeringsplassen. 

18.09 Jentene på plass, både Maya, Jenny og turnvenninnen som vi skal kjøre hjem. De fniser og har latterkrampe om hverandre. Jeg er så sulten at jeg må passe meg så jeg ikke blir irritert, de bruker ekstra lang tid. 

18.13 Kjører turnvenninnen hjem. 

18.16 Hjemme igjen. Dinne og Baas (mine småsøsken) er på besøk og det er taco til middag. Bordet er dekket og vi setter oss rett til bords. 

18.48 Ferdig spist og barna spør om de kan hoppe litt på trampolinen før leggetid. Vi blir enige om at de kan hoppe til ti på halv åtte. 

18.58 Lykke rydder av bordet.

19.05 Baas hopper på trampolinen med barna. 

19.07 Skravler med Dinne om siste nytt i livet hennes. Husker selv da jeg var 16... 

19.09 Setter oss i sofaen og ser på morsomme klipp. Jeg får latterkrampe av et morsomt program på NRK, husker ikke hva det heter. 

19.28 Roper inn barna, og ber de gå på badet og være effektive. Sier at vi skal telle når OC skal kle av seg og se hvor rask han er. 

19.32 Baas drar hjem.

19.43 Barna i seng, og vi setter oss tilbake i sofaen og ser på film. En spionfilm med Tom Hanks fra den kalde krigen. 

21.10 Dinne drar hjem. 

21.49 Orker ikke å se mer på film, den var ikke såå spennende og vi er så trøtte. 

21.58 Sjekker barna, pusser tenner og hopper i seng. 

22.04 Skrur på alarmen, setter på vekkerklokke og spør om Lykke kan kile meg på ryggen, da sovner jeg med engang. 

22.19 Soooovner. Og det siste jeg tenker på er hvor mange timer søvn jeg får når jeg legger meg så tidlig, det er en god følelse å tenke på. Da blir jeg ikke like trøtt i morgentidlig når jeg VET jeg har sovet lenge nok til å være uthvilt. 

Dagens Lykkemamma

Mine venner kjenner meg godt, husker dere bursdagen min og alt det fine jeg sa jeg fikk? Blant annet fikk jeg en ny jakke. Ei slik ei BOMBER jakke! Jupp! Er den ikke kul? Jeg bruker den til alt, til kjoler, skjørt og treningstightsen (som det går mest i om dagen).Jakken er fra Gina Tricot hvis dere lurte :-) 

Jeg er fortsatt i halvsøvne, Maya hadde voksesmerter og OC vet jeg ikke helt hva drev med. Jeg er nokså glad i å sove i ett strekk av en grunn, så i dag blir det litt flere kaffe og litt mer koma enn planlagt. Men det går bra, jeg skal heldigvis ikke noe veldig krevende, og har mulighet til å sove på dagen - selv om det skjer svært sjeldent. 

Nå skal jeg vekke Jenny og overnattingsvenninnen hennes. Dere leste riktig, overnatting på en vanlig mandag! Jeg sa egentlig nei men så minnet de søte små 6 åringene meg på noe jeg sa sist hun overnattet. Noe som: "Når dere er så flinke til å legge dere med engang jeg sier ifra kan de overnatte når du vil."
Og siden jentene straks begynner på skolen og muligheten til slakkere hverdag forsvinner så sa jeg ja! Det er jo ingen stress når de legger seg til vanlig tid, og hører etter når jeg ber de kle på seg, osv. Da er det bare kos!

Solen skinner, det blir en FIN dag, uansett god eller dårlig søvn! 

Uke 14

God morgen fine folk! Jeg satte vekkerklokken - som alltid, på til 06 og i dag sto jeg faktisk opp og ikke lå å slumret en time! Yes ass! Nå føles det veldig bra! 
Klar for å starte dagen med et blogginnlegg og kaffe. Det er lyst ute og været ser lovende ut. Kan ikke be om mer for at uken skal starte bra, nå er det opp til meg :-) 

Ukens digge følelse: Rulleski! Jeg må nesten gi dere hele historien.. I forrige uke kom Lykke med et forslag om å sykle til min mormor i Ås. Hele familien, Maya og Jenny på hver sin sykkel mens OC kunne sitte i sykkelvognen. Vi ble enige om at det bruker vi lørdagen på. En god tur hver vei, med pause hos Besse (som vi kaller henne). Hun lager verdens beste rundstykker, og har alltid is i fryseren så det var en fin "gulerot" for oss alle. På torsdag så foreslo jeg at vi kunne stå på rulleski.. Vi kjøpte rulleski i fjor men jeg prøvde de aldri, nå var det på tide. Lykke syntes det var en god ide, og vi ble enige om at jeg skulle stå til Ås, og han hjem igjen. Den som syklet skulle ha OC bak i sykkevognen. 
Lørdagen kom og jeg ble livredd. Jeg hadde aldri stått på rulleski og jeg hater å gjøre ting jeg ikke kan. DVS, jeg trives med det jeg er god på ;-) Jeg ble kanskje en smule barnslig for jeg ble både sur, og prøvde å stikke kjepper i hjulene på hele turen. Siden jentene driver såpass mye med sport som de gjør så tror jeg at dette er en følelse de kjenner på ofte, det å prøve noe nytt som de ikke kan, og være litt engstelig. Maya plukket opp dette og sendte meg et bilde like før vi skulle dra. De kjeppene jeg førsøkte å stanse turen med funket ikke, noen i dette huset kjenner meg litt for godt... 
Dette bilde sendte Maya meg: 

Er det virkelig mulig å være så innsiktsfull og nydelig? Dette bildet var virkelig spot on, og jeg bestemte meg for at dette skal jeg gjennomføre! I værste fall var det jo bare å bytte med Lykke. Jeg måtte gå foran som et godt eksempel og spenne på meg rulleskiene! 
Ukens digge følelse kommer av følelsene jeg fikk da jeg mottok dette bilde av Maya. Stolt og ydmyk. For et nydelig og sterkt lite menneske. 

Ukens utfordring: Hold dere fast... RULLESKI! Fy fader så redd jeg var de første 15 minuttene. Jeg har ikke gått på rollerblades siden jeg var 14 så det var ikke mye å hente derfra heller. Heldigvis gikk det greit etter hvert. Kun et problem. Det går jo for pokker ikke an å BREMSE! Jeg fant kjapt ut at i de få hellingene nedover på veien til Besse så var det bare å skrike høyt så kom Lykke syklene opp ved sidene av meg og jeg kunne holde meg fast i sykkelvognen. 
Alt i alt var det supergøy, lite belastende for det håpløse benet mitt, og en fantastisk god måte å trene på! Var så stolt da jeg ankom Besse atte hjælp!

Ukens savn: Venninner! Jeg har et par venninner som jeg ikke har snakket så mye med denne uken. Uken har fløyet av gårde og jeg har ikke ringt eller sendt melding til noen nesten. Det kjenner jeg når jeg setter meg i sofaen søndag kveld og lurer på hvordan de fine venninnene mine har hatt det. Heldigvis rakk jeg kaffe hos hun ene på formiddagen i går. 

Ukens innkjøp: Ny joggebukse fra Adidas! Den er så kul, akkurat som den jeg hadde i 1999 faktisk ;-) Bilder kommer!

Ukens koseligste stund: Da vi kom frem til Besse! Jeg kom først og møtte Besse på utsiden av huset. Vi heiet på de andre som kom noen sekunder bak, og spesielt på lille Jenny som virkelig hadde stått på! Lunsjen smakte såå godt, og man merket at alle var skikkelig stolte av seg selv. 

Ukens is: SOLO isen er her, oh lord - den beste isen som finnes! 

Ukens kjipe følelse: Jeg prøver å være aktiv med trening om dagen og det betyr at mye annet ryker. Som jeg skrev ovenfor så har jeg verken ringt eller sendt meldinger til noen denne uken. Det sosiale stuper når jeg bruker mer tid på noe annet. Spesielt trening, det koster dyrt og jeg har mye mer vondt enn jeg vanligvis har. MEN, det er ikke farlig å ha vondt og en godt trent kropp gir meg også mye. En vanskelig balansegang som jeg ikke helt har funnet ut av enda. Men jeg smiler om dagen altså, det er vår i lufta!

Ukens bursdagsbarn: I går ettermiddag feiret vi mammaen min! Da vi spurte hva vi skulle gi til Mommo så kom det fra en av jentene: PROMPEPUTE og ØL! Wtf? Fatter ikke hvor det kom fra, spesielt øl? Men når noen er så sikre på noe så går vi får det, følger magefølelsen. Haha! Så mommo fikk prompepute, coronas, et oliventre og litt annet snacks som vi pakket inn i cellophan. Syntes gaven ble både morsom og dekorativ!


Thats it! Håper dere har en fin start på uken 

Opptatt av design?

Gutten min på tre år ser mange vesker om dagen. Det starter med veskene som ligger her hjemme. Mine vesker, store og små, flest svarte. Søstrene sine vesker i alle former og fasonger, noen hjerteformet, en Justin Bieber og noen fra utlandet som bestefar han gitt til de. 

Veskene som kommer på besøk ukentlig er også mange. Tante Dinne på 16 som har et titalls vesker, eller venninnene mine som kommer innom. Alle legger de fra seg veskene på kjøkkenet, godt synelig for OC. 

Når vi går ut av døren så møter han alle veskene på veien til barnehagen, eller butikken. Eller hvor enn vi farter.

Det finnes overalt, og jeg har aldri, ikke en gang hørt han kommentere det. 

Inntil i går. 

Vi skulle på sjekk hos ørelegen hans på morgenkvisten. Klokken viste 09.00 da vi ankom legesenteret. Vi sitter på venteværelse, jeg i stolen og han i sofaen ved siden av. Han spiller puslespill på mobilen min. 

Venterommet er fullt av gamle og unge mennesker, og ingen prater.

Inn døren kommer det en dame. En dame på rundt 40 år, helt vanlig i utseende. Hun har med seg en veske som hun setter ved siden av seg på venterommet. 

Etter få sekunder bryter OC ut.

"MAMMAAAA, er det en VESKE?"

Jeg ser opp fra bladet jeg leser og titter rundt i rommet. Han peker mot damen med vesken, og jeg skjønner hvilken veske han sikter til. 

En helt vanlig veske (tilsynelatende for folk flest som ikke bryr seg om design) en Celine veske. JEG vet jo at det er en meget spesiell og fin veske, men det har jeg aldri fortalt sønnen min på tre år, for å si det sånn. 

Riktig nok er det en spesiell farge på den, men begge jentene mine har samme farge på enkelte vesker hjemme. 

Allikevel så ser han denne vesken, og spør om en veske for første gang i livet sitt.

Damen med vesker ser opp og ler. Jeg blir litt flau fordi sønnen min påpeker akkurat den vesken, og ikke de andre 7 veskene som også er i rommet, foran alle disse menneskene. Hva tenker de nå?

Når jeg blir flau så blir jeg alltid veldig mye, og sier høyt og litt harry; 

"Jaggu er det en veske gutten min, det skal jeg love deg"

Damen med vesken ler igjen, og smiler til oss. Menneskene som sitter rundt fniser stille. 

OC avslutter med, "Mamma, den er fin.... Og spiderman er fin..."

Jeg bare nikker. 

Hva skjedde der? Han har et godt øye hvertfall! Bedre enn mammaen sin som ikke kan skille mellom skikkelig design og HM. Neida.. Joda ;-)

 

Er du en nei-mamma, eller ja?

Har dere tenkt på det noen gang? 

Er dere en ja-mamma / pappa, eller blir det ofte nei - uten noen god grunn? 

Jeg tror vi foreldre har veldig lett for å si nei nemlig. 

- "Kan jeg gå ut å sykle?"
- "Nei, vi skal spise middag om tjue minutter"

Og så? La nå det barnet gå ut og sykle i tjue minutter davel. Tjue minutter er lenge for en barn!

- "Kan Ida være med meg hjem i dag?"
- "Nei, det passer ikke i dag" 

Hvis det faktisk ikke passer så er det en helt annen sak, men hvis man sier nei for å slippe å ringe etter en annen foreldre å spørre, eller fordi det ikke passer inn i planene du har i hodet ditt, hva med å si ja istedet? Det betyr jo så mye for barna!

Jeg husker fra jeg var liten at hvis det var mulig så skulle jeg si ja. Jeg skulle hvertfall si ja mye mer enn jeg sa nei. I perioder kan jeg bli dratt inn i dårlige tider, og plutselig "våkner" jeg og merker at det eneste som kommer ut av munnen min er nei. Nei til ting som har noe for seg å si nei til... 

"Nei, du kan ikke tegne nå, jeg har nettopp ryddet."  Hva med å si ja, men da må vedkommende rydde opp selv? 

Da slår jeg meg selv i bakhodet og minner meg på den lille jenta som tenkte at hun aldri skal si nei bare for å si nei. 

Det gjør så mye for de du lever med, hvis du velger å være et ja-menneske, i stedet for nei fordi det er det enkleste for deg selv. 

Dessuten, vil vi at barna våre skal vokse opp som positive, og lære at ting kan gjennomføres selv om det ikke er planlagt ned til grunne så må vi starte med oss selv. Våre barn blir som oss i stor grad. 

Det er viktig å ikke alltid få ja, det er en del av livet. Men hverdagslige ting som betyr mer for barna enn det gjør for oss, hvorfor si nei når du kan si ja? 

"Kan Amanda sove her i helgen?"
"Ja, det kan hun. Men da må dere vise meg at dere hører på meg, og sove dere når jeg sier det er natta. Hvis dere ikke gjør det så blir det lenge mellom hver gang, for da blir det slitsomt for oss andre hvis dere holder oss våkne."

Og da holder jeg det jeg sier. Det vet mine barn, og derfor har vi overnattingsgjester hvertfall annen hver helg, og det går 9 av 10 ganger veldig bra. De vet at det lønner seg å høre etter, da får de mer frihet og jeg sier ofte ja. 

Vi er bare mennesker, og jeg vet selv at i slitsomme perioder så er det mye lettere å si nei enn ja. Det er greit, de overlever det. Men, og det er et stort men, da kan det være fint å ta seg selv litt i nakken og tenke etter. Sier jeg nei av en grunn nå, eller fordi det er lettere enn å si ja? 

24 timer med lykkemutters // 05.04.16

06.00 Vekkerklokken ringer. Jeg våkner og skrur av alarmen i huset. Glemmer jeg det så går den vanvittige alarmen straks noen av barna går ned. Vurderer om jeg skal stå opp, men den fineste kjærsten min drar meg inntil seg. Jeg sover litt til. 

06.30 Vekkerklokken ringer igjen. Ikke klar til å stå opp enda. Lykke koser meg på ryggen, og da har jeg ikke sjans. Beste som finnes er å bli kilt på ryggen..

07.00 Nå mååå jeg stå opp. Skulle jo få ut et blogginnlegg før dagen starter, men nei.. Det går ikke i dag. Jeg kjenner at jeg har sovet litt dårlig i natt og setter vekkerklokken til halv åtte.

07.30 Nååå er det på tide! Setter på musikk hos barna i 2 etg, beste måten å våkne på. Går opp på badet, titter meg i speilet og registrerer at litt farge i ansiktet ikke hadde gjort noe.. 

07.32 Vekker barna. Stryker det på kinnet og koser. De kvikner til en etter en. 

07.35 Ser på en film som pappa har sendt over messenger, en film fra OC var 1 år og jentene 4 og 6 år. Så små de var..  Barna hører stemmene sine og kommer løpende for å se. OC forteller at det er Oscar Casillas Baby. 

07.38 De kler på seg og jeg går ned på kjøkkenet for å lage frokost. 2 skåler med cheerios til Jen og OC, mens Maya vil ha "puter" som de kaller det. 

07.45 Koker meg et egg til frokost. Jeg har begynt å spise halvparten av det jeg vanligvis ville spist og det funker! Ett egg holder til frokost i dag. 

07.59 Barna er ferdig spist og går for å pusse tenner. Jeg lager matpakker. Mangler to brødskiver men har heldigvis litt grove rundtstykker i fryseren. 

08.07 Registrerer at skolebarna begynner å gå forbi utenfor. Klokken er mye og her står jeg i morgenkåpen som vanlig. 

08.13 Matpakker på plass, og jeg ber barna ta på yttertøy mens jeg løper ned på soverommet for å kle på meg. Tar på treningstøy med engang så kan jeg dra rett på trening etterpå. Jeg har bil tilgjengelig og det er digg. Lykke skal jobbe hjemme i dag. 

08.15 Vi kler på oss utetøy og går ut døren på vei til skolen. 

08.18 Maya glemmer skoene sine og løper tilbake. Vi andre går sakte. OC løper.. Hvem puttet noe rart i cheeriosen hans i dag? Han har løpt siden han gikk ut døren. Frem og tilbake frem og tilbake...

08.29 På plass på skolen. Maya gir hadekos til oss. Roper at hun elsker oss og løper mot klasserommet akkurat i det klokkene ringer. 

08.31 Inn på avdelingen til OC. Kompisene hans kommer løpende og lykken er stor! Helt til han kommer på at vi har glemt penskoene.. De svarte penskoene (bursdag og 17-mai sko) som han elsker og bruker hver dag. Krise! Heldigvis blir han distrahert av to lange slager som kompisene kommer løpende med. Fjoh, krisen av avverget. Jenny og jeg ropet hade og går til hennes avdeling. 

08.37 Etter litt prat på avdelingen til Jenny gir jeg henne kos gjennom vindu (standar prosedyre) og tusler hjem. Registrer det deprimerende været.. Føler meg litt tom i dag. Usikker på om det er fordi jeg ikke skal trene med noen. Jeg har blitt så vant til det, men i dag er det meg og musikken. 

08.43 Kommer inn døren, og ser meg i speilet. Det våte været gjør at håret mitt står til alle kanter, spesielt de småhårene rundt ansiktet. Great, jeg ser ut som jeg er 12 igjen. Tar en kjapp vurdering og slenger på meg litt mascara, da føler jeg meg alltid bedre. Håret er det ingenting å gjøre med, eller jeg gidder ikke. Går ned på soverommet og vekker Lykke med en suss. Han våkner i ørska og har ikke registrert vekkerklokken. Han er så søt når han er trøtt <3 

08.53 Setter meg i bilen og kjører til trening. Prøver å ringe Christine-venninnen, men hun tar den ikke. Skrur opp volumet på radioen og putter 3 tyggis i munn. 

09.02 Heisen og trappen opp til treningen? Trappen. Selv om det er dumt, men jeg vil ikke at de som går bak meg skal tro jeg er helt teit. De ser jo ikke at jeg sliter med benet. Irriterer meg over meg selv. Herregud, voks opp Marlen. 

09.15 Klar for trening, i dag er det overkropp. Ser straks at PT min er på plass, da gjelder det å gjøre øvelsene ordentlig, ikke noe slurv - jeg vil jo vise at jeg har blitt sterkere siden sist!

09.42 Overkropp ferdig! Effektiv økt med musikk på ørene! Litt lite energi i dag men jeg kom meg gjennom. Tasser litt ufrivillig bort til romaskinen. Den helsikes romaskinen ass. Beste for benet mitt med lite belastning, men så sykt slitsomt. 500m x 5 ganger med 1 minutts pause coming up... 

09.43 Klar ferdig GÅ!

10.00 Usikker på hva klokken er... Døøøøør.... Kom meg gjennom. Karver meg bort til mattene for uttøying. Lurer på hvor høyt jeg pustet og peste bak musikken, jeg hører jo ikke meg selv puste når jeg har musikk på ørene. Ser meg rundt, og blir litt flau. 

10.10 Ferdig tøyd og begynner å få tilbake normal pust. Grisesliten. Tror jeg dro den litt for langt i dag.. 

10.15 Går til bilen. Ødelagt i kroppen. Må. Hjem. Nå. 

10.23 Møter Lykke hjemme, han sykler i stua. Smiler til meg. Herregud, er så forelsket i den mannen om dagen ass. 

10.27 Hopper i dusjen, er gjennomsvett. Titter meg i speilet og registrerer at jeg har fått en god farge i ansiktet siden i dag tidlig. God blodsirkulasjon i ansiktet gitt..

10.35 Orker ikke kle på meg igjen, ble så sliten og skjønner plutselig hvorfor. Litt liten frokost til den økten jeg nettopp har hatt. 

10.43 Ligger på sofaen i bare håndkle. Lykke lager kaffe og mat til meg. Spiser. Føler meg plutselig bedre. 

11.13 Han drar ut og jeg går ned for å kle meg. Registrerer vaskerommet som MÅ tas, men orker ikke nå.. Etterpå kansje..

11.23 Støvsuger. Mens jeg kommer på et blogginnlegg. Legger fra meg støvsugeren og begynner å blogge mens jeg ligger på sofaen. Dette føltes mye bedre!

11.49 Sånn! Innlegg ute!

12.01 Svarer på mail. Både ang blogg, saken min hos pasientskadeerstaningen (ingen gladsak..) og turninga. 

12.17 Skal ringe Lykke men finner ikke mobilen min. 

12.19 Innser at jeg ikke finner den noen steder.. 

12.24 Heldigvis kan jeg sende tekstmeldinger fra macen. Kommer i kontakt med Malin og hun prøver å ringe meg. Finner den under noen klær på soverommet. 

12.34 Sjekker snapchat og instagram. Sender bursdagshilsner til de som har bursdag i dag. En spesiell bursdagsklem til Fredrik!

12.42 Lager meg mat igjen, jeg er så sulten i dag - men holder det på et sunt nivå, laks! Så digg!

13.01 Spiser.

13.11 Lager meg en kaffe og surrer på mac. 

13.17 Går ned på vaskerommet. Tar et tak... Setter på musikk, da blir alt lettere.. 

13.32 Kommer på at Maya skal til osteopat i dag, hun må hentes på skolen og følges til dit.

13.44 Snakker i telefonen med Malin. 

14.06 Hjelper Christian med fryseren, han hakker ut isen og jeg lemper det i vasken. Neste fryser skal gjøre dette av seg selv... 

14.13 Går opp til skolen for å møte Maya.

14.17 Møter klassen hennes i gangen, og ber Maya være rask med påkledning. 

14.19 Maya spør om venninnen kan bli med, men jeg sier nei - det er jo bare kjedelig..?

14.20 Vi går 10 meter før jeg innser at jeg sa nei fordi jeg tror det blir kjedelig for venninnen, men det er ikke opp til meg og bedømme. Sier til Maya at venninnen selvfølgelig kan bli med hvis de vil det, og at det er ikke jeg som bestemmer hva de syntes er kjedelig eller ikke. 

14.21 Venninnen blir med ;-) 

14.35 Litt forsinket til osteopaten. Heldigvis er hun det også. 

15.06 Behandling ferdig, og jeg gir jentene litt penger til å kjøpe is. De løper i forveien. 

15.15 Går innom Sofies Villa butikken og skravler med Marte. Jentene kommer etter, og har kjøpt sandwich is til meg. Årets første is ute, hvilken lykke!

15.32 Ser på klokken og skjønner at jeg er for sen igjen, Besse kommer til oss klokken 16 og da skal resten av barna være hentet i barnehagen. 

15.33 Går i forveien mens jentene går til en venninne for å leke, ber de komme hjem til middag klokken 17 sharp.

15.47 Ina ringer og forteller en morsom historie om nabolagets rådyr. Vi sliter litt med en liten gjeng rådyr som spiser tulipanene våre. Ler så jeg må sette meg ned i veikanten. 

15.58 Fremme i barnehagen. Henter Jenny først, hun spør om hun kan ha med en venninne hjem - og det kan hun jo. Lever i troen på at hvorfor si nei, hvis man kan si ja? Henter deretter OC, blid som en sol og formen hans virker topp. God følelse. V

16.00 Ringer Besse og sier at vi går fra barnehagen. Hun er på plass hjemme og vil komme å møte oss på veien. 

16.03 OC løper i forveien og titter etter Besse som har vært på ferie noen uker. Hun har vært savnet.. 

16.06 Han ser henne på stien i skogen og løper så fort de små bena kan bære han, sekken hopper opp og ned. Besse løper mot han. Jeg får tårer i øyene. Gjensynsglede <3 

16.10 Vi går hjemover. Besse spør hvordan man skrur av den rappe musikken som står på for fullt i huset vårt, når ingen er hjemme. Jeg ler, og sier at det må man ha mobilen for å gjøre. Hun rister på hodet.. Christian som har glemt å skru den av før han dro. 

16.13 Jeg rydder kjøkken mens OC og Besse leker ute. Jenny og venninnen leker på rommet. Eller de ommøblerer. 

16.32 De kommer inn, OC leker med spiderman og Besse og jeg snakker om påsken. Jeg lager middag, fiskekaker. 

17.04 Maya og venninnen kommer inn døren. Jeg spør om de kan dekke på bordet. 

17.08 Jenny kommer heseblesende inn døren, hun har hørt isbilen og leter etter pengene som Lykke har gitt henne en uke i forveien til isbilen. De har lyttet etter isbilen hver dag siden hun fikk penger, og endelig kom den. Full jubel i heimen og alle barna løper ut!

17.15 Is er kjøpt inn, det ble oreokrones is - eller no! Ser sykt god ut!

17.18 Vi setter oss til bords, en hel gjeng. Akkurat sånn jeg elsker det, masse barn. 

17.34 Besse for gullmedalje (sjokolademedalje som vi har igjen fra påsken) fordi hun er verdens beste Besse. 

17.40 Vi spiser is til dessert, eller barna gjør. Jeg sier nei takk, det holder med den ene isen tidligere i dag. Blir stolt av meg selv som ikke spiser, vanligvis sier jeg jatakk til alt. Uansett hva slags godis/is godt det tilbys.

17.48 Mathias kommer på besøk. 

17.52 Barna rydder av bordet. Flinke barn!

18.14 Skravler med Besse. Barna er ute å leker. OC surrer rundt med ballen sin.

18.23 Venninnen til Jenny blir hentet, men hun fortsetter å leke ute, hun får nemlig besøk av nabovenninnen. Heldige Jen, hun har så mange venninner i området på samme alder. 

18.47 Roper inn barna, de skal tidlig i sengs i dag.

19.03 Roen senker seg, og de spiser kveldsmat. Hjemmelagde rundstykker som Besse hadde med. Beste som finnes. Jeg har såå lyst på, men holder meg unna, jeg er egentlig fortsatt mett etter middagen. 

19.17 Besse og Mathias drar hvert til sitt, mens barna blir jaget opp på badet. Jentene spør om de kan sove hos hverandre hvis de er raske, og at Maya skal lese for Jenny. Det er greit, hvis de er effektive. 

19.28 Jentene i seng på rommet til Maya. Jeg synger nattasang og sier at lyset må skrus av kvart på åtte, og hvis jeg hører en lyd må Jen legge seg på eget rom. 

19.32 Synger nattasang for OC. Og spiderman.....  

19.39 Kaster meg ned i sofaen. Sender melding til en venninne og forteller at jeg dessverre ikke kan komme i kveldens hyggelige selskap. 

19.48 Ringer Christine. Endelig passer det for begge to, vi har ringt forbi hverandre 12 ganger de siste dagene.. Skravler..

20.21 Begynner med morgendagens 24 timers innlegg, det tar så lang tid og det er vanskelig å huske alt som den gullfisken jeg er, best å starte..

21.33 Lykke kommer inn og vi ser på påskekrimmen. Den britiske. Super spennende. 

23.21 Vi sjekker barna <3 

23.34 Setter på en vask og hopper i seng.. Suuuper trøtt.

 

Hvorfor jeg skuffer meg selv

Til tider blir jeg skuffet over meg selv. Faktisk ganske ofte. Jeg klarer ikke opprettholde det ryddige, stelte huset jeg så gjerne vil. 

Jeg ser de overalt, spesielt på instagram og blogger. Rene, stelte hus. De er sikkert ryddige fra topp til tå, i alle skuffer og skap. 

Hvorfor kan jeg ikke bare holde meg til fredagsvasken av hele huset? Eller en enkel klesvask om dagen. Heng opp klærne straks de er ferdige. 

En daglig runde med støvsugeren - gudene skal vite at det er nødvendig. 

Og jeg som er hjemme i tillegg! Jeg forlater ikke huset 07, og kommer hjem 16.30 - hva med de? Hvordan klarer de det? Det er nesten uforståelig. 

Jeg er en vimse, en uforutsigbar og spontan vimse. Dukker det opp noe som passer seg bedre så gjør jeg det.  Og her ligger svaret. Det er sånn jeg. Jeg sørger for et noenlunde ryddig og rent hjem, det gjør jeg. Men et plettfritt hjem med nyvaskede vinduer og skuffene fulle av strøkne klær til alle og enhver, deeeeet er visst ikke helt meg. 

Dessuten er det denne kroppen. Den setter litt kjepper i hjulene, og det kan jeg ikke skyve under en stol. Jeg må velge. Om dagen prioriterer jeg trening, barna og kjærsten. Da faller andre ting bak i rekken. Men sånn er det bare. Det er jo disse tingene som betyr mest for meg!

Jeg har blitt litt bedre da! Nå setter jeg IKKE tomme melkekartonger tilbake i kjøleskapet lenger (jeg gjorde det ikke med "vilje", men ubevisst). Der har jeg tatt meg sammen. Det gikk liksom på forholdet løs det opplegget der. Og det var faktisk et av punktene i samlivsterapien vår! Hoho! Christian og jeg er litt forskjellige på området nemlig. 

Slenger med et nesten litt frekt bilde av den delen av huset som ser bra ut på instagram og blogg. 
Det dere ikke ser er et vaskerom fullt av klær på gulvet, en loftstue med esker og kasser med sommerklær VS vinterklær, en garasje fullt med uteleker, sykler og annet skrot, kjøkken som vitner om at dette er hovedrommet og barnerom med leker og fri flyt. 

Heii hvor det går!

04.04.2016

Hei!

I dag har jeg hatt to syke småtroll hjemme. Begge dro i barnehagen og på skolen i god tro (hvertfall nesten) men kom i retur. En med mageknip, og en med et stadig rennende og verkende øret. Jeg dro rett på trening etter jeg hadde fulgt hver og en til sitt i dag tidlig, men før klokken ti ble jeg ringt etter av øre-nese-hals legen til OC som ville ha han inn på en titt. Etter en hestekur med pencilin i helgen er fortsatt ikke ørebetennelsen dempet seg. Det ble tatt prøver og han fikk resept på en ny hestekur. Forhåpentligvis vil denne ta knekken på betennelsen. 

Takk og lov er han i fin form. Han har underholdt sin syke søster og meg i flere timer i dag. Skravla går i ett, og tusen spørsmål til oss begge! 

Nå ligger de to på sofaen og ser på film, mens jeg skal starte med middagen. Jen er på turn men kommer hjem om ikke lenge. Det blir en daff dag for oss i dag. Litt i samme stil som været på utsiden! 

Her henger vi i ettermiddag - TV stuen! 

På tide med middag... Det blir nok kylling, ris, grønnsaker og kyllingsaus. Ganske kjedelig, men noe for enhver. 

Håper dere har hatt en fin start på uken? 

Klem fra meg

PS. Vi planlegger årets sommerferie for fullt disse dager, og det er noe jeg skal ta med bloggen på! Gleder meg til å dele planleggingen og eventyret med dere! 

Uke 13

Endeliiig har jeg en riktig start på uken sånn bloggmessig. Hver kveld stiller jeg vekkerklokken på 06, men det er ikke alltid det er mulig å komme seg opp. I dag klarte jeg å tvinge meg opp, på tross av at både Maya og Jenny har krevd litt mammaomsorg på natterstid. Ene og alene fordi jeg vil skrive ukens første faste spalte før dagen begynner for fullt!

I helgen har barna og jeg vært alene, og da har jeg lagt vekk det meste som tar fokus. Jeg har lagt meg tidlig (noe jeg sjeldent gjør, det nattdyret jeg er) og virkelig vært tilstede med den lille gjengen min. Maya og Jenny har hatt treningshelg, mens OC og jeg har sørget for god mat og god stemning før og etter trening. Lørdag spiste vi pizza hos svigerinnen med barna, på kvelden hadde vi jentekveld med idol og lørdagsgodt. Søndag var vi i Norstrand sin nye turnhall på formiddagen, og søndagmiddag hos svigerfar på ettermiddagen. 

Uansett, kjører på med uken som gikk:

Ukens nedtur: Definitivt OC sin ørebetennelse som jeg ikke har fått med meg. Jeg visste har trøblet litt, men utsatte legetimen til siste slutt. Det angrer jeg stort på. Lille gutten har gått lenge med ørebetennelse og hanglet. Nå har han fått seg en hestekur med pencilin og forhåpentligvis blir han bedre, og fortsatt sitter drenet der det skal (han opererte inn dren før jul). Det skal vi sjekke hos øre-nese-hals lege på torsdag. Krysser fingrene!

Ukens digge følelse: Jeg har tatt litt tak i meg selv. Nå trener jeg så bra, og lysten på at musklene faktisk skal vises, og litt fett skal forsvinne har virkelig meldt sin ankomst. Den siste uken har jeg mistet 1 kg, kun ved hjelp av sunne metoder (!) og det er jeg skikkelig stolt av! 

Ukens savn: Vi hadde en så fantastisk påske. Den var harmonisk, morsom og god stemning fra start til slutt. Hverdagen ble lagt igjen hjemme, og både Christian og jeg hadde det så fint sammen. Vi begynner å kjenne på det å ha større barn, tror jeg!? Plutselig kan vi snakke sammen, gjøre andre ting, ha fokus på andre steder, nå klarer de seg mye mer selv, og det betyr annerledes tid sammen med barna, men også for oss. God kvalitetstid! Det er kos! Så da Christian dro i bursdagsfeiring til en venn i helgen, savnet jeg han skikkelig. Jeg har ikke rukket å trenge alenetid etter den fine påsken. Og det er nytt, etter en uke oppå hverandre så pleier jeg å være klar for litt egentid hjemme, men ikke denne gangen <3 

Ukens innkjøp: Nytt regntøy og parkdress til barna. Hvis dere lurer på hvilket merke det ble i år, så klikk inn her :-) 

Ukens koseligste stund: Fredagkveld, da jentene + en turnvenninne av Maya kom hjem etter trening, og vi spiste sen kveldsmat sammen. Varme rundstykker, kakao og masse deilig pålegg. De hoppet rett i dusjen og kom ned til dekket bord. Skravlet og tøyset, og hadde skikkelig jentekveld. 

Ukens følelse fra mammahjertet: Så stolt av mine to jenter som står på så mye som de gjør! Jeg var usikker på om Jenny ville / orket en hel treningshelg, men hun har vært med hele veien med et stort smil om munnen! Da hun la seg i går kveld lurte hun på når neste trening er.. De er så tøffe! Maya har begynt å øve på ting jeg syntes er skummelt å se på, og noe av det MÅ jo være skummelt for henne også, men hun biter tennene sammen og vil klare mer og mer. 

Ukens sang: En artist jeg virkelig har fått øyene opp for den siste uken, Miguel. En foreløbig favoritt er låta "Waves". Superdigg låt!

Maya er fotograf i dag

God morgen! 
Dette trøtte ansiktet har ikke sovet så mange timer i natt, men det er min egen feil. OC sover heldigvis godt på tross av betent øret. 
Hadde ikke solen skint gjennom kjøkkenvinduet så hadde jeg nok oppført meg som et troll, det skjer fort når jeg får under 5-6 timer søvn. 
Det er fredag, og jeg skulle jo egentlig kommet med fredagstipset, men jeg henger litt etter på den fronten. Jeg satter på å være tilbake for fullt med alle faste spalter i neste uke, både uken som gikk, 24 timer med lykkemutters og fredagstipset.

Det er Maya som har vært fotograf, hun har full kontroll på både bloggen og bilder. Vurderer å ansette henne som fast fotograf ;-)

Nå er det straks helg! Det blir en helg full av turning for vår del. Jentene skal trene hele helgen, Christian skal bort i helgen, mens OC og jeg skal titte litt på turn, ordne i hagen (så langt solen rekker). Planen var en venninnekveld i morgen, men jeg må se an formen til Mr Casillas først. Uansett så skal vi kooose oss, og ta livet helt piano!