hits

mai 2014

KJÆRSTETUR

Hva de driver med? Jo, dere vet. Det vanlige. SPARKER BALL! Det er ALT OC gjør. Kan det være navnet Casillas som er trollbundet?

Tar med meg denne fine (ikke den minste, men den største altså) og stikker på kjærestetur til Son spa, jeg. Halleluja! For å si det sånn.. Vi snakker bobler i glasset, sol, massasje, deilig mat, ingen barn, bare hverandre, osv osv, you know the drill.. Tror faktisk jeg kommer til å sitte litt apatisk å stirre ut i luften mens jeg jobber hardt med å koble av mammamotoren. For den er i gang, i full gang! Det tar ofte litt tid å koble den av. Det er ikke for ingen grunn at jeg våkner av meg selv 06 hver dag, uavhengi av barna. Motoren er på 24 timer i døgnet. Noen andre som kjenner seg igjen? Ønsk meg lykke til med å skru av motoren, så ses vi kanskje på son spa ♥ I såfall blir det litt snaps fra mobilen (evt på instagram - @lykkemamma), og heller en oppsummering når vi kommer hjem. Hvis det passer seg sånn, først og fremst er det kjæresten og meg selv i fokus ;-)

NY TIME HOS PT OG MÅLING AV FETTPROSENT

GOD MORGEN ALLE SAMMEN!  Nå har jeg hatt nok en time hos PT, og dette går så bra! Jeg har hatt god fremgang siden sist test og måling som er drøye 4 uker. Jeg blir sterkere og "fastere i fisken", men jeg har ikke nådd målet min enda. Benet henger mer, men det krevet nok lang tid med trening hvis jeg skal ha noen som helst mulighet til å få tilbake følsomheten og den slags. Tiden vil vise. Jeg tenkte å legge ut et før og etterbilde i prosessen, men jeg har ikke helt bestemt meg enda. Det faller meg ikke naturlig å vise magen min på nett, men selv syntes jeg det er inspirerende når andre viser frem synlige resultater så det er oppe til vurdering ;-) Ikke at det er så stor forskjell altså, dette tar tid siden jeg fortsatt koser meg når jeg har lyst og den slags, men dere skjønner hva jeg mener?! 

Jeg startet med en fettprosent på 20 %, hvis det sier dere noe? Dette målte jeg med en maskin og PT, samt hvor mye muskler jeg hadde og vann.. 3 uker etter med styrketrening 3 ganger i uken (ingen cardio) så hadde den sunket til 18 %. 4 uker etter - med styrketrening 3 til 4 ganger i uken, og noen få runder med sykling ligger den på 14,5 %. Dette med fettprosent er veldig individuelt hvordan det syntes på kroppen, bare så det sagt. Jeg har gitt opp å sammenligne meg med andre, men heller fokusere på å bli kjent med min egen kropp. Og frem til nå har det vært kjempe gøy! Endelig virker det som jeg har funnet en måte å trene på som blir en del av livet, og ikke noe jeg bare slutter med etter 3 uker.. Styrketrening + en GOD PT er oppskriften for meg her og nå! 

PÅ VIFT

Jeg har kastet ungene i seng, og løpt ned til venninnen med litt godt å drikke under armen! Heaven! Har forresten hatt PT time i dag, og det gikk så bra! Men mer om det senere, nå skal jeg stupe inn i samtalen og kose meg med et glass vin eller to :-) God kveld til dere!

27.05.2014

Good morning! Her er det enda mer kvalitetstid, og det på høyt nivå! Denne gangen med Mays. Resten av huset sover enda, mens vi to morgenfuglene liker å spise frokost i god tid for rushet setter i gang. I dag har vi flere ting på agendaen. Både legetime, trening og foreldresamtale. Når det gjelder foreldresamtalen så er jeg spent fordi Maya skal være med.. Jeg er jo vant fra barnehagen til å være alene med lærer/ped.leder, men fremover skal eleven være med. Spennende for oss begge! Nå skal macen legges vekk og vi skal fortsette samtaler om "hvem som mener ditt og datt, og hvorfor ting er sånn og sånn.." Skikkelig jenteprat med andre ord, det er godt for sjela det! Ha en fin tirsdag da dere. Tusen hjertliiig takk for at dere titter innom ♥ Jeg tror faktisk jeg bare innrømmer det jeg; I LOVE YOU!

KVALITETSTID WITH MY MAN

Det finnes ingen bedre måte å avslutte dagen på, enn med han her. Han er ikke så ofte på bloggen, men han henger med altså ;-) Dagen har vært preget av sutring, mammadalting, vond kropp og masing. Vi fikk heldigvis et par timer på stranden som var rolige på ettermiddagen, før Lykke kom hjem fra jobb. De var rolige helt til vi skulle hjem, da gråt 3/3 barn...! Nå sover alle sammen og jeg skal skravle med han over her. Min fine! Nå nærmer det seg faktisk 13 års kjærstedag (men litt pauser og vimsing inne i mellom slaga) og 4 års bryllupsdag. WTF!! Hvor ble det av tiden? Jeg er stolt jeg!! 

MULIG SALG AV MIN FINE MOUNTAIN BUGGY I KREM

God morgen! Kjapp tur innom før huset våkner for å fortelle dere om en annen ting jeg gjorde i går! Nemlig å vaske MB vognen. Den er så ren og pen, og fremstår som helt ny fordi jeg ikke takler at den blir møkkete.. Den vaskes fra topp til tå gjevnlig.. Nå som sommeren er i gang og OC har blitt så stor, blir det mer og mer vanskelig å holde den så ren som ønskelig. Hver cm er imprignert, men alikvell er det liiiitt upraktisk med KREM. Det er desidert den fineste etter min mening, og den blir ikke så møkkete som jeg skal ha det til, men jeg tror alikevell jeg blir mer avslappet med en mørkere vogn. Vurderer derfor å selge denne, og kjøpe en mørkere versjon. Om noen er interessert så kan dere sende meg en mail: marlen.nordby@online.no Som jeg skriver, jeg vurderer å selge.. Syntes jo den er så fin! Slenger med et bilde så kan dere se selv ;-) Jeg fikk forresten et tips av følgere på instagram om at man kan kjøpe nytt trekk til hele vognen. Dette har jeg ikke tenkt på selv, men det er jo selvfølgelig en mulighet! Skal undersøke litt!
Vognen er en mountain buggy, urban jungle evolution 2013 modell. Så vet dere det ;-) 

Ses senere! 

LYSSLYNGEN HAR FUNNET SIN PLASS

Og det ble i hjørnet i stuen.. Men jeg tror den skal få bo litt ute på sene sommerkvelder også. Den gir jo fra seg så god stemning! Lyslyngen er fra fantastiske granit, forresten.


Det ble ikke stranden i dag.. Solen kom aldri helt frem, men vi hadde en kjempe dag alikevel. Vaffellunsj hos fine folk, vask av huset (utsiden) middag med svigerfamilien og masse planlegging av hus og hage. Vi har masse som skal gjøres, men vi må prioritere. Denne sommeren har vi satt opp en liste og budsjett over hva som skal gjøres, og jeg gleder meg. Det er egentlig kjedelige ting, men det vil gjøre stor forskjell.. Mer om det senere, etterhvert som vi kommer i gang. I morgen skal jeg handle inn beis til terrassen i 2 etg som er pusset ned fra brunt, og skal bli lysgrått. Endelig er den verste jobben unnagjort! Bilder kommer :-) 

Ha en fin kveld da folkens! Vi ses i morgen ♥  ♥  ♥

MUST HAVES // BARNEKLÆR
Hola Amigas! Har dere hatt en fin helg? Jeg sitter klar på kjøkkenet med kaffen i hånden i bikini. Planen er jo å dra på stranden, men akkurat nå så regner det! YR melder sol og varme som i går, så jeg har troen. Satser på at den titter frem straks OC våkner. Han er nemlig på sin første lur allerede, sånn går det når man står opp for å leke med ball 06. Som jeg har skrevet tidligere så passer det meg fint å stå opp så tidig, men unntak av når jeg har sittet ute med den fine naboen og drikker vin mens gutta ser på en himla viktig fotballkamp - som i går ;-) Godt vi har kaffe!

Over til dagens tips! Her om dagen var jeg en kjapp tur innom Lindex for å lete etter en myk jeansshorts til Casillas da jeg fikk øye på mine absolutte must haves i barnas skap mens de bruker bleie. Casillas har vokst fra fjorårets, men nå er nye på plass. Jeg er ikke spesielt glad i trøyer, altså de uten ermer, men vi bruker de under t-shirts og shorter som ikke er vanlig body. Det må jo være ubehagelig å bruke bleie uten body som holder den på plass... Ser for meg en følelse av at bleien vil skli av? Uansett, med en myk body som denne så kan de faktisk bruke vanlige gensere når det er for varmt til å ha en vanlig body under. Hvis dere skjønte? Vi bruker de masse! Tips, om dere ikke bruker de fra før ;-) 

Men dere! La oss håpe det blir strandvær, så ses i kveld eller i morgen ♥ .... eller på insta @ lykkemamma ♥

DAGENS TRENINGSØKT

Good morning! It´s friday!! Og for en nydelig uke sånn værmessig dette har vært! Sommer er definitivt kommet, thank god for that! I går hadde jeg styrke på stamina, og det gikk så bra. Plutselig så var jeg blitt hakket sterkere igjen, og måtte legge på litt vekter. DET er inspirerende det! Dagens økt er sykling. Vi har en gammel sykkel som står i stuen, den er ikke den beste å sitte på, men hvilke innesykler er vel det? Den funker, og jeg pleier å sykle mens jeg ser på favorittprogrammer. Denne uken har jeg startet på nytt med "sex and the city", helt tilbake til 1 epsiode. Etter 20 minutters oppvarming skrur jeg av TV og kjører en intervall på 10 min.. 30 intens sykling, 15 rolig.. osv osv, helt til det er gått 10 min. Da henger tunga ut av munn og jeg holder på å ramle av sykkelen. Jeg avslutter med 10 eller 20 min rolig sykling mens jeg ser på Carrie og Mr. Big. Ganske fin økt føler jeg, og jeg håper den vil få god utteling. Sykling er nesten det eneste jeg kan gjøre med tanke på benet mitt og cardio, men heldigvis så liker jeg sykling.

Nå gjelder det bare å få tid til dagens økt da. Casillas har vært asmatisk de siste 24 timene, og i morgentimene har det tatt seg opp så her er det frem med alt av medisiner igjen. Jeg hadde fortrengt hvor tøft han har det når han er så tett. Lille gutten visner på en måte. Har ikke energi til noen ting. Satser på at noen dager med medisin vil gjøre han godt, nå har han faktisk vært nesten to måneder UTEN noe medisin, og det er ikke værst. På en annen side så var det en liten del av meg som trodde han hadde vokst det av seg, siden han har vært så fin. Men den gang ei. En fin jente sa en gang til meg "vi har alle vårt, og dette er min utfordring" og det er så sant. Det er viktig å ikke bli fanget i sin egen boble, og kun se seg selv og sine egne problemer. Vi har alle vårt, på en eller annen måte ♥

  Nå må jeg kose med lille OC, og få Maya av gårde på skolen. Jennypenny dro på overnatting til Besse i går hun, så kun 2 barn hjemme. Det passet bra siden OC trenger oppmerksomhet for 10 barn akkurat nå.. GOD  FREDAG ♥♥

NY HYLLE PÅ BADET OG #BIKINISELFIE

Hei dere! I dag fant endelig den fine hyllen fra bloomingville (herfra) sin rette plass her i huset. Frem til nå så har den stått på skapet i stua, men etter en liten flytterunde så endte den opp på lillebadet nede - ut med den romatiske hyllen (den fikk faktisk Maya til alle tegnesakene sine, bildet ligger på instagram @lykkemamma) og inn med det lille huset. Jeg har lenge ønsket meg ny hylle både til bad og gang, og ingenting er bedre når man kan bruke ting man allerede har. Måtte bare ta et #selfie i speilet i dag, vise dere hvor varmt det faktisk er! Jeg lot meg selv ta en liten 20 minutters i solen på terrassen med kaffe, mens OC sover. Nå er pausen over og jeg skal tilbake til det jeg egentlig jobber med... 
Nemlig pussing av terrassen i 2 etg. Som jeg skrev i et tidligere innlegg så har vi sjeldent brukt denne terrassen, men nå blir det andre boller! Bare litt pussing igjen nå så.... Ting tar tid! Flere bilder av prosessen kommer :-) 

UTTØYING PÅ TERRASSEN ETTER TRENINGPuh! Ferdig med dagens styrkeøkt! Det var tungt men digg. Det hjelper spesielt på når jeg ser min PT i lokalet, og jeg VET jeg har nye måinger + nytt program om en uke. Da er det bare å gi bånn gass.. Da jeg kom hjem var det så deilig på terrassen så jeg tok uttøying der + litt mageøvelser som jeg pleide å ta da jeg trente pilates. Det brenner i magen! Kjenner at jeg er litt irritert på meg selv i dag. Jeg gjør det så bra med treningen, men kostholdet er det verre med.. Jeg klarer det greit på dagtid, for da sitter dagens slitsomme økt friskt i minne, men straks kvelden kommer og barna er i seng så kommer jeg i kosemodus. Jeg blir så ekstremt fysen og vil ha noe skikkelig digg.. I går så spiste jeg 1 kronesis og 2 friskis liksom.. Tror jeg må bli flinkere til å ha ting som mager vaniljekesam tilgjengelig så jeg heller spiser en liten skål med det, og litt friske bær. Uansett så kjenner jeg meg sterke i kroppen, så treningen hjelper nok litt alikvell. Tenk bare hvor bra det hadde blitt hvis jeg holdt meg unna søtsaker hver kveld? Det er mitt mål, og jeg skal bare ta en tur langt inn i meg selv for å finne kamplysten. Den er der, jeg må bare få den i gang! Noen andre som sliter med det samme, og har noen gode råd? 

Nå sover OC og jeg skal sette meg ned å roe benet mitt. Det blir mye smerter når jeg trener såpass som jeg gjør, men de som kan dette mener at dette er tingen, så jeg kjører på. 

Og over til treningstøy! Jeg trenger virkelig litt nytt i skapet! Dette er favoritt outfiten, og det er så og si det eneste jeg har. Jeg elsker toppen fra Gina Tricot, det samme med "den gode gamle" fra Nike, men nå er det på tide med litt nytt.. Det har jeg fortjent føler jeg. Spørs bare om lommeboken mener det samme ;-) Ha en fin dag da dere! Så ses vi senere ♥

DAGEN I BILDER //

Hei dere! Nå sitter jeg i sofaen, barn i seng og kroppen verker. Jeg orker rett og slett ikke hente macen for å blogge. Derfor tar jeg det heller her fra mobilen, da er det kun en finger eller to jeg må løfte! Bokstavelig talt. 

De siste 24 timene har vi gjort mye forskjellig. OC har klippet seg for første gang.. Det var virkelig på tide. Det er så rart hvordan man blir blind av kjærlighet, helt til noen kommenterer fakta og drar deg ut i virkeligheten. I mitt tilfelle; OC har gammelmannsveis! Hentesveis på toppen, svært tynt rundt, mens de søte krusete krøllene la deg som en krans i rundt.. I det fakta ble sagt høyt så jeg det klart. Det måtte skje, babyen min trengte sin første hårklipp! Han ble veldig fin, og så mye større ut med engang. Litt stiv i "looken" når det ligger rett ned, men så fort vi løfter det litt så blir det bedre ;-) Er det okey å begynne med voks på en ettåring??

Anyyyyways, nok prat om håret til Casillas... Ellers i dag har jeg trent, laget hjemmelaget tomatsuppe for første gang (den ble supergod - oppskrift kommer) og begynt å slipe terrassegulvet oppe. Vi har en liten lun terrasse i 2 etg, som vi sjeldent bruker. Det er fortsatt brun beis og møkkete planker.. Vell, no more! Nå blir det lys grått gulv, og rent!

Folkens, helt til slutt, om det er noen Jacksons fans som leser! Har dere sett hva som skjedde på Billboard awards i natt? Honogram med Jacksons nye "slave to the rhythm" med the king of pop him self. Jeg visste ikke om jeg skulle smile eller gråte. Helt sinnsykt bra var det hvertfall!

 Hvis dere ikke får sett filmen, så klikk dere rett inn på youtube her

SNAPSHOTS // 17 MAI
1. Gjengen min på vei ned til Drøbak for å gå i barnetoget! OC, Onkel Dias, Lykke og Fredrik. 2. Fineste 17 mai gutta som står utenfor å venter på jentene som "skal bare." 3. Søte nevøen min og meg. 4. Jenny trygt mellom gutta sine. 5. Mays og Adrian Emilio passer så godt på OC. 6. Verdens mest stolte 6 åring som går i barnetoget, for første gang. 7. My man, my little man (som nekter å sitte i vogn men kun vil gå) og meg selv. 8. Mathea + OC = ♥ 9. Verdens søteste sitter i gresset i badeparken, et lite øyeblikk med stillhet sammen med en mariekjeks og en pinne. 10. En veldig fornøyd "lykkemamma" som nyter kveldssol, fantastisk dag, sovende barn, pina colada, kjæresten og venninnen til langt på kveld. 

HJEMMELAGET FRISKEGRATENG // OPPSKRIFT

God morgen! Og for en nydelig dag! Jeg tror jeg har hatt verdens lykkeligste barn i dag.. De gleder seg til 17 mai og solen skinner. Det er ikke rart de smiler, og det samme gjør jeg. Vi har prøvd bunader og det holder akkurat 1 år til.. Maya sin er litt snau på armene, men jeg tror det funker. Mulig jeg tar en liten tur for å se hva som finnes, det koster vel ikke allverden for en bunad? Og er det noen som har noen gode tips til bunader for barn? Jeg har prøvd min også, og den passer perfekt igjen. Det hjelper å ikke ha pupper fulle av melk, som jeg hadde i fjor ;-) 

Nå sitter jeg å venter til OC våkner igjen. Han har sin første lur kl 08.30, da har vi akkurat levert jentene og han er trøtt som en strømpe. Sånn går det når man våkner før seks.. Jeg liker å våkne så tidlig så det gjør meg egentlig ingenting, hvertfall ikke på dager som dette! Når han begynner i barnehage blir det andre boller, da skal han ha sin første lur samtidig som de andre barna ved 11 tiden, og det skal vi nok få til. Det er tross alt en sommer til barnehagestart enda. Straks han våkner så drar vi på trening. Jeg gleder meg, kjenner jeg får inspirasjon ved tanken på at benet mitt kan bli bedre.. Jeg har ikke merket noe til det enda, men sånt kan ta lang tid. 

Over til dagens oppskrift! Som dere kanskje skjønner siden jeg velger å blogge om det; fiskegratengen ble supergod!! Jeg kopierte min kjære mentor innenfor mat og trening sin oppskrift (min fine svigerinne som har egen blogg her) Barna elsket den, og det samme gjorde Christian og jeg. Oppskriften er helt plain, uten grønnsaker eller krydder. Jeg valgte å lage den slik for å sjekke om barna likte den, men neste runde så putter jeg i diverse annet digg som gulrøtter og brokkoli!

Oppskrift fiskegrateng:
Ca 600g benfri hvit fisk (jeg brukte kun 3 toskefileér)
3 dl fullkorn makaroni
3 egg
4 dl melk
6 ss hvetemel
4 ss ekte smør
Tørre skorper av 2 brødskiver
En neve ost

Slik gjør du: 
Kutt fisken i små terninger å ha den over i formen. Sett i stekeovnen på 180 grader i ca 10 min, i  mens du lager resten.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Ha så i melken og til sausen blir glatt. Skru av varmen og ha i egg og ost i sausen
Kok makaronien som anvist på pakken
Kjør brødskorpene til fine smuler med en stavmikser
Hell sausen over fisken, før makaroni røres inn og brødsmulene drysses over
Stek på nederste rille i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter.

God middag ♥ 

TID FOR HVERANDRE

Oh lord! Gjett hva vi nettopp har gjort? Kjærsten og jeg altså! Vi har brukt gavekortet vi fikk til jul på SON SPA! Et døgn kun til oss er bestilt i slutten av mai. Massasje, deilig mat, hverandre vin og spa er det eneste som står på agendaen. GLEDER meg. Mildt sagt. En liten opptur etter formiddagens innlegg :-) Tusen takk for de varme tilbakemeldingene forresten. Ikke rart jeg føler at jeg har dere i ryggen.. Selv "ungdommen" her jeg bor støtter meg.. Tror jeg.. Da OC og jeg satt ute i sandkassen i dag gikk det en liten gjeng forbi, da de hadde rundet hushjørnet så ropte de "LYKKEMAMMA"!! Da trakk jeg på smilebåndet for å si det sånn! Anyways, ville bare dele dagens gladnyhet. Nå er det middagstid og jeg har laget svigerinnens fiskegrateng for første gang - og ja, fra BUNN av. Det gjør jeg så og si aldri, men nå er det visst nyere tider. Den er visst superenkel så det skal mye til for å bomme helt.. Kommer tilbake med bilder og oppskrift alá Carinekaurin senere. God ettermiddag ♥♥

TANKER

Jeg valser inn på ahus i god tro om at nå skal alt ordne seg. Naivt, I know.  Jeg er optimistisk, men samtidig litt nervøs.. Jeg har brent meg før, og det kan skje igjen. Samtidig så legger jeg den tanken langt vekk. Det gjelder å ha troen. Ikke gi opp! Det er nettopp det jeg satset sjela mi på i går. Ny lege, nye undersøkelser og nye svar. I wish! Det er egentlig typisk meg å tenke sånn.. Prinsessetanker i min prinsesseverden. "Alt ordner seg hvis man bare tror nok." Vell, jeg fikk meg en liten smell. Igjen. I tillegg var det stillestående kø i 2 hele timer på vei hjem. Ikke hadde jeg batteri på mobilen så jeg kunne ringe å klage til noen heller. Det sier seg selv, det ble mye tanker på vei hjem. Det var ikke det at legen jeg møtte i går var "teit". Tvert om, vedkommende var flink. Det bare føles som at ingen forstår.. Jeg skulle så gjerne blitt bra i går. Noen ganger tror jeg at jeg ser for lykkelig ut. Øynene mine forteller om det fantastiske livet jeg har med mannen og barna mine, ikke om de konstante nervesmertene som regjerer i kroppen. Jeg tror også at jeg må bli flinkere til å være tydelig. Når jeg møter en lege som gir meg et klaps på skulderen å sier "bare gi det litt tid så ordner det her seg, vet du" - da nikker jeg smilende og tror på det. For den femtegang gang... Det er først når jeg er utenfor jeg blir etterpåklok. Jeg skulle jo fortalt mer tydelig om hvordan jeg har det, jeg blir bare så satt ut der og da. Satt ut av at vedkommende tviler på at noe sånt kan skje under et keisersnitt.. Hva er det å tvile på? Selv om diverse tester tyder på ditt og datt, er jeg det beste beviset - med et trøtt og smalere ben, diverse doproblemer og nervesmerter som blir verre når jeg er for aktiv. Jeg legger ikke skyld, jeg vet bare at jeg var frisk i kroppen før jeg fødte, jeg er 27 år - dette har ikke kommet av seg selv. Det positive er at vi alle er engie om en ting, trening er bra for kroppen min. 

Jeg er litt usikker på hva dette innlegget handler om, det er verken et budskap eller noe form for syting - mer som en liten oppdatering til dere. Jeg føler nemlig at vi er på lag.. Det kan høres sinnsykt ut, men det er sant. Vel, takk for at dere leste dagens utblåsning - nå må jeg gå, jeg har nemlig en 1åring som maler lunsjen sin på ipaden min.. Hvordan han fikk tak i det ene og det andre, aner jeg ikke. Han er seriøst overalt om dagen! 

INSTA LATELY


1. Bildet fra snapchat. Elsker ryggen til Christian så måtte snappe den ;-) Eller en liten skrivefeil, om du vil! Jeg lo godt da jeg oppdaget at det ikke sto "han er tilbake", men "ryggen hans"! 2. Vakkert tre i Drøbak sentrum. 3. OC som er ute å tusler. 

4. Nye ringer fra Granit. Jentene digger de! 5. JT live..! 6. Min fine og jeg på konsert med Mr. Timberlake. 

7. OC "rydder" stener fra blomsterpotten. 8. Mine interiørfavoritter. 9. Fra terassebordet. 


Nå skal jeg mentalt forberede meg på nytt møte med ny lege på ahus i morgen. Jeg kjenner jeg blir spent, nervøs og engstelig på engang. Det dukker opp så mange følelser. Jeg må fortelle om utfordringene mine og fysisk vise hva jeg sliter med nok engang. På en annen måte så kan dette være gjennombruddet jeg går å lengter etter hver dag, så jeg må bare gi alt og være 100% tilstede. Godt Christian skal bli med meg, det er alltid en trygghet.. ♥

UPDATE PÅ TRENINGSFRONTEN

Hei! Jeg tenkte å komme med litt update på treningsfronten, og siden fokuset mitt er veldig på trening om dagen så er det ikke så rart at jeg klikker meg innom treningstøy titt og ofte. Fint treningstøy gir mer motivasjon. Det er jo ikke så rart.. Går man med den samme gamle trøya hver gang man trener, kontra en fresh topp som sitter bra så føles det liitt bedre å ta den sinnsykt tunge utfallene.. Sånn har hvertfall jeg det. Siden det ikke treningstøy som står øverst på budsjettet vårt, i en familie på 5 så for jeg nøye meg med å ønske meg.. Kanskje sette meg noen mål, og når jeg når de målene så kan jeg kjøpe meg nye sko?

Det finnes jo både dyrt og billig treningstøy. Jeg syntes kjedene som Gina Tricot og Cubus har fått mye fint, og fra Gina har jeg flere topper som jeg ELSKER selvom de er litt utvasket og gamle ;-) Mens tightser og sko syntes jeg det er okey å legge litt penger i hvis jeg først skal kjøpe. Ovenfor har jeg laget en liten ønskeliste.. Dette er ikke sponset, kun en liten inspirasjonscollage fra meg til dere. 

1. Har noen testet disse 2xu compression tights? De selges overalt, men disse fant jeg på x-life. De er visst best selgere, og det står: Kraftig materiale som gir meget god støtte til  legg-, lår- og setemuskulatur. Redusert muskeltretthet og skade. Gradert trykk i bena gir økt  sirkulasjon. 
Jeg tenker at dette kanskje er noe for mitt "halvdøde" ben med lite sirkulasjon og nummenhet? Kom gjerne med erfaringene deres, evt andre treningstightser jeg burde sjekke ut. 

2. Jeg trenger nye treningsko! Lette flate sko som gjør det bedre å trene styrke, og disse fra Inov8, også fra x-life VET jeg er bra, siden begge svigerinnene mine har de. Dags dato brukter Nike Free og det er supergode sko, men ikke til denne type trening. De blir for mye og høye.. Igjen, kom gjerne med deres erfaringer!

3. Gode treningsbhér er jeg HELT avhengi av.. Jeg har både Gina Tricot sine (kjempe gode!) og Nike. Denne fra Kari Traa var så fresh, og jeg kunne trengt et par nye! Denne fra jeg på getinspired, de har utrolig mye fint!

Ved forrige måling som er ca 2 uker siden hadde jeg gått opp 2 kg i muskler, og ned 1 kg fett. Og det på kun 3 uker.. Det sier mye om hvor lite trent jeg har vært.. Faktisk ganske skremmende at jeg har gått rundt med så lite muskler, med 3 barn og en skikkelig skranten kropp. Det syntes ikke myye (jeg har tatt før og etterbilder) men jeg håper det kommer seg etterhvert. Det viktigste er at jeg blir sterkere, har mindre vondt i ryggen og klarer å "løfte" venstrebenet som er skadet på en bedre måte. Neste måling er om 1 uke, og jeg er spent! Jeg trener 3 og 4 ganger i uken, et helkroppsprogram hver gang.. Jeg elsker det, og føler virkelig at denne type trening er her for å bli. Jeg ante ikke at styrketrening kunne ha så stor effekt. Bare tenk.. Ved forrige måling så skulle vi også sjekke kondisjonen min. Jeg skulle sykle 30 min 3 ganger i uken, ved siden av styrkeprogrammet. Det hadde jeg ikke fått tid til så jeg sa til PT at det ikke var vits.. Vi målte likevel, og fra forrige gang (3 uker tidligere) så hadde jeg betydelig bedre puls, på høyere intensitet - uten å ha syklet noen ting! Det sier sitt.. Styrketrening bygger ikke bare muskler! 

Som dere skjønner så er jeg helt fersk, men det kommer seg. Jeg lærer noe nytt hver uke, og jeg elsker det!

SØNDAGSKAOS OG BILDER FRA STUEN

Good morning! Her sitter vi midt i kaoset.. Skikkelig søndagskaos. Filmen "FROST" ruller og går for andre gang denne morningen, jeg er iført treningsklær, klar til å dra på trening det sekundet treningslysten kommer å tar meg, samtidig som støvsugeren og moppen ligger klar utover stuen -også klar for å brukes straks vaskelysten kommer. #giddaløs med andre ord. Tror faktisk jeg skal benytte anlendingen mens OC sover å se på FROST med barna, igjen. Vi så den for første gang i går, og den er så fin. Jentene fikk spille alle sangene over anlegget i huset helt til de sovnet i går.. Ja, det er ikke tvil. Det blir kaffe og film, helt til OC våkner og DA blir det trening. God plan! Ha en fin søndag ♥♥

TODAYS SNAPSHOTS // E´s BIRTHDAY E 1 year today // Fine jenter og digg salat // Vakre bursdagsbarnmammaen, også kalt svigerinnen // Onkel D and Mays doing their thing // Bursdagsmammaen og bursdagsgutten // OC ute og tusler // Mays i himmelen - kake og sjakk // OC og Lykkemutters i egen person. 

Det var en god del flere folk innom enn hva dere ser her. Det kan jeg bekrefte siden vi var med på både tidlig feiring med venner, og ettermiddags med familien, (heldige oss!) men jeg har dessverre ikke flere bilder å legge ut da det enten var kakefjes, rarefjes eller "ikke klar for å blogges - fjes" Sånn er det :) Nå ROPER sengen på meg, jeg er så trøtt som en dupp etter litt lite søvn forrige natt. Ses i morgen! 

BLOWN AWAY

Jeg har ikke landet enda! Det var så bra! Gårsdagens konsert med Mr Justin Timberlake tok helt av! Jeg har ikke stemme igjen.. Vi hadde så bra plasser og opplevelsen var helt sinnsykt. Thank u JT <3

I dag har en liten nevø bursdag, han blir hele 1 år og det skal vi feire. Kommer innom i kveld med bilder :-) Enn så lenge, nyyt dagen! Det skal jeg, svever fortsatt på en sky...

LUNSJ MED BARN // THANK GOD FOR SERLA


Hei dere! Som dere sikkert har skjønt så hender det at jeg takker ja til å få ting i posten, som jeg skal teste. Jeg takker kun ja til ting som er interessant eller praktisk for meg og min familie - denne gangen var det noe så interessant som tørkeark! Kanskje ikke det mest spennende, men veldig praktisk! Serla har nemlig kommet med et nytt tørkeark som skal gjøre det svært enkelt å røske med seg litt papir når det trengs. At dispenseren faktisk er stilren og fin er også et pluss! 


Det er ikke til å gjemme under teppe at det blir mye gris med småbarn i hus. Faktisk så mye at jeg til tider blir sprø under måltidene.. For det er måltidene som er de største utfrodringene. Rettere sagt 1 åringen min. Halvparten av alt han spiser havner på gulvet, og det er ganske greit når det er f.eks mais, men hvis det er grøt, smoothie eller annet flytende er det verre. Her om dagen spiste svigerinnene og jeg lunsj etter trening, MED de minste barna våre. Vi var 3 store og 3 små til bords, de minste i en alder av 1 , 1 og 8 mnd. DA snakker vi grising, og jeg benyttet anledningen til å teste de nye tørkearkene fra serla. Det som er så praktisk er at de allerede er delt opp, så man trekker enkelt opp ett og ett papir med kun en hånd. Genialt når man står der med grøt over hele armen og trenger litt tørk! Det er også enkelt for jentene å ta ett papir, i stedet for å dra ut hele tørkerullen som vi vanligvis har tilgjengelig under middagen, mens de skylder på at de ikke klarte å rive av. Når vi drar på vår årlige biltur til sverige og Astrid Lindgrens verden til sommeren skal denne definitivt med. 

Tommel opp for Serla som er miljøvennlig, praktisk og barnevennlig! Her kan du lese mer om serla og miljøet, samt deres produkter. 
// I samarbeid med Serla.  


NÅ folkens, nå stikker jeg til telenor arena. I have a date with one Mr. Timberlake ♥ See u! 

 

DAGENS LYKKEMAMMA;

@ the JT consert? Black all the way! Jeg skulle gjerne hatt ankelstøvelettene mine, men det funker dårlig med et skrantent ben og mye ståing + heler. Det blir kjole fra mango, skinnjakke fra Gina Tricot, Marc Jacobs veske med plass til både skjerf og lommebok, og verdens mest trofaste converse. Frisk farge på neglene? Det er klart! Peach it is, det er en av mine favoritt farger. Jeg ser det er meldt guffent vær, så en ullkåpe og en gjennomsiktig regnponco må nok med. 

See u there, eller på insta @lykkemamma


#justin #justintimberlake #oslo #JTconsert #justintimberlakeconsert #2014 #JT

OC is walking!

14 måneder er babyen min blitt. Jeg kan vel ikke kalle han baby lengere.. Hvertfall, han går!! Han har gjort som søstrene sine, ventet til han var helt stødig før han ville slippe seg, og brått i løpet av to dager så tasser han rundt her som aldri før! Det er så rart! Jeg merker at han syntes det er deilig da. Han kvitrer og ler for seg selv, mens han tasser etter ballen som han prøver å sparke. Ballen a.k.a hans beste venn. Jeg har ikke sett på maken til kjærlighet.. 

Over til noe helt annet! Gjett hva jeg skal i kveld? Juuustiin Tiiimberrrlake konsert it is! Gleder meg så jeg har sommerfugler i magen! Noen andre som skal? I så fall så ses vi! Titt innom min instagram hvis dere vil "følge" med utover i kveld. @ lykkemamma ♥

NOE DIGG TIL MIDDAG!

// Samarbeid med Old el Paso
Hola! Noen dager tilbake fikk jeg noe digg i posten! Nemlig nyheter fra Old el Paso! Her i hus elsker vi meksikans mat (eller taco som vi bare kaller det), og spiser det ikke kun på fredagskvelder. Vi varierer mye med tilbehøret og bruker både kylling, kjøttdeig eller karbonadedeig til..  Av Old el Paso fikk jeg en stor pose med diverse digg, blant annet nye stand´n´stuff som dere ser jeg prøver ovenfor, OG chunky guacamole. Tortilla "båten" (som Maya kaller den) var kjempe god, og så lur. Det ble faktisk litt mindre gris - ikke at det har så mye å si. Spiser man taco, så spiser man taco. Vi varmet den kun noen minutter i ovnen så den ble litt sprø, og fylte på det vi selv ville ha. Den chunky guacamolen var også helt ny for meg, og jeg må innrømme at jeg liker hjemmelaget aller best, men dette er en GOD erstatter hvis man ikke har ingrediensene liggende, eller bare ikke gidder å lage! I min taco hadde jeg kylling, men taco krydder (også fra old el paso) en halv avokado (får aldri nok) agurk, tomat og spinat. Digg! For forskjellige oppskrifter så kan dere jo klikke dere innom her. Masse inspirasjon til mexicansk mat! 

Nå skal vi nyte middagen, vi! Ses senere! PS. Jobber fortsatt med det innlegget om trening ;-) Jeg er godt i gang, og det er så morsomt!

JENTEBURSDAG FOR MIE SOPHIE

Har ikke Marte (bildet ovenfor) et nydelig hjem? Som lovet så legger jeg ut et lite bildedryss fra fredagens feiring av hennes lille Mie som fylte 1 år. For en fin formiddag, og det gikk overraskende rolig for seg med tanke på hvor mange barn med mødre som var på plass! Takk for en fin feiring ♥
Når jeg er ute etter inspirasjon så syntes jeg er det er så fint når bloggere legger ved hvor ting er fra, så derfor, Bursdagstingene og interiøret er fra partydesign, kremmerhuset, lilleskap (butikk i Drøbak), søstrene grene og sofies villa :-) Ha en fiiin tirsdag fiine, her skal det tas skikkelig med ro. Jeg tror nemlig jeg har dratt på meg en strekk i stussen etter gårsdagens utfall. Håper det kommer seg til treningsøkten i morgen!

"VIL DU LESE FOR MEG, MAYA"God morgen! Har dere kost dere med langhelg dere andre som hadde planleggingsdag i går? Det har vi! På torsdag var vi først på trening, før vi dro ned til vakreste byen vi bor i og tilbragte dagen i idylliske velhaven med venninner, glade barn, is, kaffe, lekestativ, store klatretrær og skravling. Perfekt start på 1 mai ♥ Gårsdagens plandag som betyr fri fra skole og barnehage benyttet vi oss også godt av. Christian jobbet så det var kun barna og jeg. Vi startet med å sykle (jentene syklet mens jeg humpet etter med vognen) Maya ned til turninga og så dro Jen, OC og jeg videre til 1 årsdag til lille fineste Mie Sophie. Jeg tok masse bilder, så hvis dere er ute etter ettårsdagjenteinspo som følg meg! Marte hadde pyntet så fantastisk fint, samtidig som at huset er helt nyoppusset, så dere kan jo tenke dere hvor fint det ble! Som ikke det er nok så er Marte frøkna bak Sofies Villa - interiørnettbutikken, så hun har en viss peiling når det gjelder innredning. Bilder kommer ;-) Etter bursdagen syklet vi ned igjen til turningen til Maya, så Jenny også fikk turnet litt. De er bitt av basillen begge to, til mors store glede!! Turn er gøy!! Det eneste som ikke var gøy var denne kroppen.. I går var jeg langt utenfor det som funker for meg, men når jeg er alene med barna så klarer jeg ikke si nei.. "Nei, mamma kan ikke følge deg fordi hun har så vondt". Det funker ikke, hvertfall ikke enda. Jeg klarer ikke erkjenne at det er det beste for meg.. Derfor endte kvelden tidlig med bena høyt og smertesmillende. Jeg kjenner det i dag, men tanken er å ta det helt med ro. Christian syklet på jobb i dag så jeg kan ha bilen, og det hjelper i massevis. 
Hvis kroppen fortsatt henger med etter dagen i dag, så blir det bursdagsfeiring for en herlig venninne i kveld. Det frister å drikke litt bobler og ta på meg en kjole! Blir det helt ille så får jeg bare ta med stokken min ;-) 

Jeg knipset masse bildet Maya og OC denne morningen. En liten fyr som gjerne vil at storesøster leser for han. Er dere flinke til å lese for barna deres? Her i hus burde vi vært flinkere. Lest litt hver dag, men det blir sjeldent hver dag dessverre. Med tre små så går det litt hurramegrundt ved leggetider, og det "passer" sjeldent. #sjerpings ! Derfor er det bra at Oscar Casillas vet å tukte storestøreren sin til å lese! Jenny ble ikke med på leseingen, hun elsker å lese hun også - utifra egen fantasi, men hun sover enda. Husets lille syvsover ;-)

Nei, nå må jeg runde av. Spise ferdig frokosten og starte dagen! Vi ses senere fintfolk!