hits

juni 2014

9 DAGER TIL....

Jeg er her. Oh yes. Me and my man.. Tips anyone? Christian har vært der flere ganger, men aldri jeg. Jeg har bare landet og reist videre, aldri dratt inn til Manhattan.. Herrreguuuuuuuuuuud som jeg gleder meg!!

AKTIVISER MEG, TAKK


Det er det OC sier når han våkner om morningen. Eller det er det jeg TROR han sier inne i seg. Det er foreløbig en litt vanskelig setning å si høyt, men jeg tror så veldig at han tenker det. Greit det gutten min.. Her har du en bøtte med lunkent vann, en spade og en ubrukt malekost. KOS DEG! Og det gjør han også.. Tenke seg til at det kan være så morro? Nå var det så deilig med en halvtime til lunsj og blogg, mens han sitter der å koser seg. Tror vi må legge inn dette i dagsrutinene.. Bare han ikke blir lei? Kanskje annen hver dag da.. Grunnen til at jeg kom på en bøtte med vann er rett og slett fordi han veltet hele vaskebøtten min, mens jeg vasket vinduer tidligere i dag. Jepp, han veltet den INNE. Er det mulig å være så korttenkt? Å la den så usett i 33 sekunder.. Da kan jeg skylde meg selv. Gidder ikke nevne alt som ble vått i tilfelle Christian leser her inne.. Kremt.. 

Men hvertfall, dagens økt er gjennomført, vasket vinduet og nå spiser jeg lunsj i fred og ro. Dette er en god dag! Om et lite øyeblikk så skal jeg hente jentene. Jenny har sin siste uke i barnehagen før sommeren, og Maya har sommerferie, men er på turnleir denne uken. Jeg ELSKER sommerferie! Det eneste negative for meg at da beveger jeg meg mer. Naturlig nok, jeg har jo tre barn som flyr hit og dit og masse sosialt som skjer. Det betyr mer smerter, som betyr mer smertestillende. Ikke bra. Det blir fint med en time hos legen i morgen.. Nei nå ble han lei gitt. Nok en bøtte med vann er sølt ut.. Jeg tror vi skal skifte og komme oss avgårde! Sees snart igjen! Og da med bilder fra min lillesøster sin babyshower <3 Hei så lenge! 

LOFTSTUE
God morgen! Legger ut litt bilder fra loftstuen som jeg tok i går, da jeg også tok bilder av den "nye" terrassen rett utenfor. Tror jeg aldri har vist dere loftstuen før? Vi bruker den ikke veldig mye, men det er i 2 etg alle soverommene er så noen ganger, eks ved sykdom er det praktisk å kunne sitte i nærheten å se på TV på kveldene. Rommet dere ser på det midterste bildet er rett inn til leke/kles rommet til barna. Veldig deilig å ha alle barnas klær på et rom! 

I dag tar vi en miniferie, som Jenny sier til Jeløya! Jeg var der forrige kveld, men denne gangen med mann og barn, og en annen hytte! Selv om Jeløya kun er 40 min unna så føles det mye lengere, den hyttefølelsen kommer med engang og det er så deilig. Satser bare på at solen titter frem! Forresten, nå har Maya sommerferie!! Siste skoledagen var i går... TENK, 1 skoleår har gått. Hva i all verden skjedde? Hvordan kunne 1 klasse gå så bra? Det har gått SÅ bra, og vi har vært strålende fornøyde med skolen, lærere, klassen og alt. God følelse, men samtidig litt vemodig at 1 klasse er over. Nå skal den lille eldste jenta vår begynne i 2 kl.. 

Nå stikker jeg en tur på trening før vi setter kursen mot jeløya! Vi snakkes :-)

"NY" TERRASSE - FERDIG PUSSET OG BEISET


Tyven tyven... "Forsyner meg mens Mamma ikke ser"Ja, hva syntes dere? Forandringen er STOR! Det har så mye å si! Fra brunt til grått er som natt og dag, altså! Meget fornøyd, på tross av møkkajobben! OC liker også terrassen ;-) Vi har tak over så når det kommer en skikkelig skur som i går ettermiddag så trenger vi ikke løpe inn. Perfekt! 

Nå skal ukens 5 treningsøk gjennomføres - high five! Det føles godt å gjennomføre noe som kun er for meg. Det blir min fri time, alt fokuset er rettet mot at kroppen skal bli bedre og jeg klarer å gi 100%. Det skal gå, det MÅ gå! Straks jeg går inn på barnepassen å henter OC etter endt økt hopper jeg tilbake til mammarollen, og selvfølgelig - det er jo der jeg liker å være, men det er jammen med godt med en fri time i løpet av dagen også! Got to go! Før trening skal det smøres 4 matpakker, lage matpakkemuffins til Maya som har siste skoledag (!) i 1 klasse og levere gjengen på skolen og i bhg! Noen ganger føles det som at jeg har løpt maraton før klokken har slått 09.. Bare å kaste seg rundt! Vi snakkes senere!

FØR-BILDER AV BRUN TERRASSEJeg har jo helt glemt å vise dere hvor bra det ble etter sliping og beis med fargen lysgrå, på terrassen i 2 etg!! Tidligere har jeg nesten ikke satt mine ben her ute. Det har vært lite trivlig og liten plass. MEN NÅ! Nå er det terrassen der solen er lengst.. Faktisk til langt på kveld.. Terrassen der jeg og Christian kan sitte alene å skravle alene, mens vi oppfører oss som "Narvestad" 1 & 2 og titter utover. Terrassen der jeg sitter med kaffen, mac og soler meg mens OC sover noen meter unna, på rommet sitt! Hurra for "NY" terrasse! Stikk innom i morgen så legger jeg ut bilder :-)

OC-rommet
De siste ukene har det liksom skjedd noe med leken til den lille 1 åringen min. Nå kan han sitte lenge å leke alene. Han har alltid vært flink til å leke alene, det er kanskje det som skjer når du er yngst av 3 barn. Nå koser han seg stort på rommet sitt, mens jeg f.eks bretter klær.. I stedet for å rase mine kleshauger så tusler han inn på rommet sitt å leker med biler. Det liker vi! Ikke så rart, han har fått det veldig koselig inne på det lille gutterommet sitt. 

Mens OC sover formiddagsluren sin så skal vi faktisk være på stranden. Jeg har flere ting jeg heller burde gjort, men når humøret er litt på bånn er det lurt å gjøre ting som gjør deg blid. Nyeste utgave av ELLE, kaffe på termosen og sovende liten gutt i vognen - på verdens hyggelste torkildstrand er noe som gjør meg lykkelig! 

MANGEL PÅ INSPIRASJON ?


Hei dere ♥ Her sitter jeg med kaffekoppen, litt tom for inspirasjon når det gjelder bloggen.. Jeg er inne i en periode nå der jeg nesten blir litt flau over alt jeg skriver om, og jeg føler meg nesten dum når jeg tar bilder og legger ut fra min nokså normale liv.. Det har nok ingenting med at dagene er kjedelige, for de er som de alltid er, men jeg er så lei. Lei av smerter, lei av dagene.. Masse tanker om fremtiden. Jeg føler meg som en 90 åring til tider. I stedet for å skrive om livet mitt, som jeg gjør hver dag så leser jeg.. Hvert ledige øyeblikk som tankene fort kan "komme å ta meg" så leser jeg.. Da forsvinner jeg til en annen verden, og det er så deilig. Og nødvendig. Nå om dagen leser jeg både bøker fra psykologistudiet jeg begynte på noen år tilbake. Og når jeg ønsker litt lettere lesning, så er det "et helt halvt år." Den er så vakker, og hvis du syntes synd på deg selv så setter du livet ditt i perspektiv igjen. My kind a book ;-) Anbefales! 

Så mine kjære lesere, hvis det ikke blir så hyppige oppdateringer herfra så vet dere hvorfor. Når det er sagt, av erfaring så vet jeg at det snur like fort som været. OC sover, treningen er unnagjort og jeg skal lese litt. God tirsdag!

LA FAMILIA PÅ TUR

Mine fine på ekeberg gård forrige helg. 8 barn, to nære kjære svigerinner, tre svogere, min kjære svigerfar og kjæresten. ELSKER å tilbringe tid med disse. Det skal jeg faktisk i kveld. Og det uten barn! A har bursdag i dag, og hun skal feires! Woohooo! GOD HELG!!

INTERIØR STÆSJ FRA STUEN


Hola people! Hvordan har dere det? Først vil jeg bare beklage at jeg er sååå dårlig på kommentarer. Jeg syntes det er så koselig når dere legger igjen en liten kommentar, og jeg leser den gjerne på blogg.no appen mens jeg er on the go. Jeg lover meg selv at jeg skal svare når ting ikke er så travelt, men jeg glemmer det altfor ofte. Jeg leser alle, og når dere spør om jeg kan blogge om ting så legger jeg det inn, og skal selvfølgelig gjøre det.

Vi kommer fra sommeravslutning med 1 klasse vi. Avslutningen var på skipelle stranden her i Drøbak. Vi er så heldige å ha mange fine strender her. Det var rørende og litt rart at et helt skoleår har gått.. Lille jenta mi skal begynne i 2 klasse. Tiden går så fort at jeg bare vil låse dørene og tviholde på barna mine noen ganger. Like sprøtt var det å være på besøksdag i barnehagen til OC i dag. Han skal begynne i august, i samme barnehage som Jenny. 20 meter fra skolen til Maya. Det føles som i går at både Maya og Jenny gikk på den avdelingen. OC er klar for å begynne, og det er jeg også - men det blir spennende å se om astmaen hans er enig. Jeg forbereder meg på en lang høst og vinter. En fordel er at nå er vi rustet med ordentlig medisinering før vinteren setter inn. 

Nå skal jeg lese litt videre i boken min, mens fotballen surrer på TV. Vi kommer ikke utenom, det blir mye fotball fremover, men det er helt greit. Jeg er ikke noen stor fotballfan, men jeg heier selvfølgelig på Casillas ;-) Apropo fotball, noe av det morsomste jeg har gjort var da det var champions league finale i 2008, og en venninne og jeg dro inn til en av Oslos mest kjente fotballpuber. Vi visste knapt hvem som spilte i finalen, men dro inn for å oppleve stemningen. Og for å si det sånn, der var det stemning. Jesus christ for en fest!! Makan til teite jenter som ikke bryr seg om selve kampen, men det tror jeg ingen på fotballpuben visste! Haha! 

Til slutt.. Apropo fest! Det var en av dere som lurte på om jeg kunne skrive om det "hemmelige" bryllupet mitt, og det er klart jeg kan! Tror jeg har gjort det før, men jeg snekrer gjerne sammen et til! Coming soon!

REFLEKSJON

Her sitter jeg. OC sover, jeg drikker kaffe i skyggen og leser boken har lest to ganger tidligere. Den anbefales. Jeg liker bøker som minner meg på tilstedeværelse og det å leve. Bergensavisen skrev: "Alle som har en minimal trang til selvrefleksjon bør lese denne boken." Selv skriver forfatteren "Uro en en personlig bok som inviterer leserne til å reflektere over seg selv og andre." Og det liker jeg, svevende og ofte litt fjern som jeg er.

Nå er det bare lyden av barnebursdagen hos naboen og pusten til Casillas gjennom babycallen som høres, og begge er like fint. Spesielt siden inne i blant all barnelatteren er det min egen fireåring som ler. Jeg hører hun fryder seg over bursdag og sommer. Akkurat nå - akkurat nå har jeg det skikkelig fint. Gårsdagen har nok en liten finger med i spillet.. Det var nemlig kjærstedagen. 14 år siden første gang vi kysset, og 4 år siden vi giftet oss i all hemmelighet i vakre Oslo. Rundt denne datoen blir jeg alltid litt stille og rolig. Alle følelsene blusser frem og jeg blir så inderlig stolt. Stolt over alt vi har fått til, og her står vi med begge bena godt plantet i det. Vi elsker, respekterer, vi er gavmilde og vi lar hverandre være seg selv. Dette er ingen selvfølge og jeg er så stolt over jobben vi har gjort for å ha det så bra.

Dette tok jo helt av, planen var bare å gi en liten status.. Jaja, dere tåler vel det. Jeg kommer innom senere med bilder fra gårsdagen. Hele familien med fettere og kusiner var på Ekeberg gård og koste oss. Skikkelig fin dag!

SNAPSHOTS FROM THE WEEKEND

For en fin helg, og tenk at vi får morgendagen også! Vi har vært i to bursdager, hatt vinkveld, familiemiddag og kjørt 10 km på elipsemaskinen som jeg trodde funket for kroppen, men skar seg totalt. Den delen var ikke like bra da.. Nedtur og kun timer etter så funket ikke benet mitt og jeg hadde smerter fra helvete. Note to self; ligg unna slike type cardio maskiner, styrke holder.. Nå skal barna i seng og jeg skal møte kjærsten på terrassen for litt egentid. I kveldssolen. Ganske fint igrunn!

DIY - MARBLE MAC
God morgen kjære venner! Her har vi vært oppe å hoppet siden 06 i dag tidlig. Det ble venninner og vin i går så jeg la meg senere enn vanlig, men jeg klarer ikke la være å smile når jeg blir vekket av verdens søteste lille stemme som prater med uglen (wallstickers) sin på rommet. Jeg hører ord som "JA" "Hei" og en haug med små ord jeg ikke helt forstår enda. Han kvitret og lo for seg selv, DET må jo være verdens beste måte å våkne på. Det syntes hvertfall Lykke og jeg! Jentene er på hver sin overnatting, en hos kusinen og en hos oldemor. Plutselig var det kun 1 barn å stå opp med. Skulle tro det ble "lettere", men tvert om. Det er så mye underholdning for OC av de andre to så her blir det nesten mer å gjøre..  Men stas for de  to største å få dra på overnatting borte, det er en viktig ting syntes jeg. 

Hva syntes dere om min marble mac? Jeg så det første gang hos designlykke - bloggen, og ble helt betatt! Da min fine venninne hadde kjøpt med en rull hjem til sin telefon og spurte om jeg ville ha resten av jeg ikke sen med å takke ja! Digger det! Også er det super enkelt, og koster lite. Her kan du kjøpe! Fint, eller hva? Bare klistre på, og pass på så du slipper luftbobler. Jeg brukte en tapetkniv og kuttet rundt, det gjorde det litt lettere enn å klippe. 

I dag er det meldt opp til 30 grader, nå er det sommer dere!! Vi skal i bursdag til min kjære mormor, men før den tid blir det en liten tur på trening og kanskje en pitteliten strandtur før feiring i ettermiddag. Lykke jobber i formiddag og jentene møter jeg ikke før i bursdagen så da må vi finne på noe. Ha en deilig lørdag da dere ♥

FREDAGSSTATUS + DAGENS LYKKEMAMMA


Kjole fra USA / Favorittsko fra ALDO (2 år gamle) smykke fra secrets by B ♥

Hei sola! Velkommen tilbake! Det var lurt med noen regndager men nå er jeg jammen glad du er tilbake! 

Nå sitter jeg og banker nedpå en stor bolle med kylling og salat. Fy søren, jeg blir sååå sulten av å trene. Fysen også! Dårlig kombo, men men. Jeg er ferdig med dagens styrkeøkt, og det var tungt.. Og vondt.. Når jeg trener for ofte, eller for tungt eller bare belaster for mye så kommer betennelsen før jeg rekker å snu meg. Det setter meg ut i hvertfall en uke, og jeg må gå på sterke betennelsesdempende. Jeg kjenner det er vanskelig å holde igjen for jeg vil så gjerne gi full gass, men benet holder meg tilbake. Men, som jeg har sagt så mange ganger før - sånn er det bare. Håper bare det ikke vil være sånn for alltid.. 

Nå er det noen rolige timer med kroppen i vannrett stilling før ettermiddagen settes inn. Det siste året har jeg merket at barna begynner å bli store. Men enda så er de jo ikke så store.. De er jo bare 4 og 6 år, men har sine greier likevel. I dag skal Maya på turning kl 15, og Jen skal på overnatting til kusinen sin i Oslo. Først kjøring av den ene, og så den andre.. Og det med OC på slep, som ikke vil gjøre annet enn å leke med ball og utforske verden. Hvertfall ikke sitte i bil! Heldigvis er det litt lettere når han har besøk av jentene bak også. Da er det leven skal jeg si dere, med 3 barn i baksete! 

Uansett, vond kropp og full-fart-ettermiddag så er det fredag og helg, og det skal nytes. Spørs om det ikke blir et lite glass vin på terrassen i koselig selskap etter barna er i seng. Lykke skal spille golf på kvelden og det må jo bare bety vin+venninner ♥ Jeg har forresten gjort noe superfint med macen min! Viser dere i morgen. Noen kan sikkert tenke seg hva det er ;-) Ha en nydelig fredag!! 

HJEMMELAGET SPAGETTI MED KJØTTBOLLER OG FYLDIG TOMATSAUS

Hei dere! Nå har jeg hatt planer om å blogge mine seneste middager. Jeg har nemlig satt meg noen mål mens jeg er hjemme på dagtid, og det ene er selvfølgelig å gjøre det jeg kan for å bli bedre i kroppen, og det andre er: LÆRE Å LAGE MAT FRA BUNNEN. Jeg har tidligere skrevet om mine manglende evner til å lage god mat. Det er krise. Men nok er nok! Og med meg på denne reisen har jeg vært innom uttallige forskjellige matblogger. De to jeg liker aller aller best per dags dato er Carinekaurin og Trinesmatblogg. Sistnevnte har skrevet bok, og mamma her den - den er råbra! Det er fra Trine jeg har hentet oppskriften på denne fantastiske spagettien (med noen unntak av enkelte ingredienser) Hele familien ELSKER den! Jeg har forresten doblet oppskriften så jeg har nok mat til den sultne gjengen min, i tillegg til å ha rester til matpakke og lunsj dagen etterpå!  Klare for en god spagettioppskrift? Lets go!

KJØTTBOLLER: 
800 g kjøttdeig
2 egg
8 hvitøkfedd, finhakket
salt & pepper
frisk persille, ca 2 ss, finhakket 
TOMATSAUS: 
1 1/2 løk, finhakket
ekte smør eller olje til steking
4 bokser hermetiske tomater av god kvalitet 
2 ts hvitvinseddik 
2 dl kyllingbuljong
ca 1 ts sukker 
salt & pepper
frisk basilikum, finhakket ca 2 ss 

PASTA OG TILBEHØR:
6-8 porsjoner spagetti (fullkorn eller klutenfri liker vi best)
parmesan
frisk basilikum

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, og rør deigen godt sammen, til den bli seig. Tilsett eventuelt litt finhakket frisk persille, og form deigen til kjøttboller. Legg bollene på en fuktet fjøl, og sett dem gjerne kaldt i 30 minutter før du steker dem (kan sløyfes) Stek kjøttbollene i litt smør eller nøytral olje på middels varme, til de har en fin stekeskorpe over det hele. Stek ca halvparten av gangen, og det er ikke nødvendig å steke dem helt ferdige siden de skal en tur i tomatsausen før de serveres. Sett til side. 

Fres løken i litt smør eller olge, til løken er blank og myk. Tilsett tomater, hvitvinseddik, kyllingbuljong og ca. halvparten av sukkeret, og la det stå å putre til væsken nesten har kokt inn, etter 15-30 min. Kjør gjerne tomatsausen med en stavmikser så den blir klumpfri og jevn. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer sukker, om nødvendig. Tilsett til slutt hakket frisk basilikum. Ha kjøttbollene i sausen og la de trekke i sausen til de er gjennomvarme og ferdige. Kok spagetti etter anvisning. 

Bland sammen tomatsausen og spagetti og server umiddelbart. Serveres med fersk parmesan og gjerne noen basilikumblader på toppen. NYT! 
Oppskriften er hentet og kopert av Trines matblogg :-) Anbefales! 

BLI SPONSET AV TINE ISTE I SOMMER!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Annonse

God kveld! Jeg har fått i oppdrag å informere mine fine lesere om Tine isTE sin sommerpatrulje! Det er en kul greie dere må melde dere på! Først og fremst så er jo TINE isTE "offisiell sponsor av tørste øyeblikk" fordi den er den ultimate tørsteslukkeren til alle anledninger! Nå i sommer skal TINE isTE sin sommerpatrulje reise gjennom Norge og sponse store og små som er tørste. De skal oppsøke forskjellige arrangementer både store og små, sportslige og ikke - f.eks grilling med venner, gatefest, oppussingsdugnad hjemme eller lokal volleyballturning på stranden (det vet jeg det skjer mye av i badeparken her i Drøbak) Det er ikke noe krav til antall deltagere og type arrangement, så lenge man blir tørst av det man gjør! En gjeng med tørsteslukkere kjører rundt i bil fra by til by i sommer, og de som blir trukket ut får besøk og blir sponset masse deilig iste + en egenlaget t-skjorte til deres arrangement.

Dere kan søke sponsorstøtte i løpet av juni, og det kan dere gjøre på iste.no  Så kjør på, og kanskje dere får besøk av Tine isTE i sommer! Selv skal jeg på en sommerfest jeg skal legge inn søknad for ;-)

Gjett om jentene var glade da jeg kom hjem med iste til middag i dag? Vanligvis går det i vann, men i siden det var til "bloggen til mamma" så fikk de smake på alle de nye smakene. Jen falt for "hvit te guava" mens Mays likte "lime" best!


Selv digger jeg alle, jeg er en skikkelig iste-lover, men denne sommeren blir nok "sort te fersken ZERO" min favoritt, den er nesten helt uten kalorier, og det passer jo livstilen jeg prøver å ha bra! Husk å søke om å bli sponset da dere, det er superenkelt å melde seg på, og en morsom greie hvis dere blir trukket ut! De kjører ut i juli. 

03.06.2014

God morgen! Her er vi i full gang med frokost, finne frem dagens antrekk og fixing av hår! Dette er det Maya og Jenny som styrer med, mens OC og jeg sitter litt i sjokk å ser på galskapen. Det er ikke tvil om at jentene regjerer på morgenkvistene hvertfall. Om litt må jeg begynne å forberede for avgang til barnehage og skole, og da må jeg på banen og rette litt på musefletter og hjelpe til med pakking av sekkene. Egentlig så gjør de mye selv, det er noe vi har jobbet mye med og får igjen for nå..  Flinke bertene. Er dere flinke til å la barna gjøre ting selv, eller blir det at man gjør ting for de? Det handler jo mye om tid også. Det er jeg klar over. Med tanke på dere som skal være på arbeidsplassen 08 sharp. Det er en vanskelig balansegang hvertfall!

Nå skal morgenkaffen nytes før dagen settes igang. Ha en fin dag!!

SON SPA I MITT HJERTE

OBS OBS - klisje ! 
Hvis man tar vekk barn, hus, bil, ansvar, venner, ekteskap og forpliktelser som man deler med den man har valgt å leve med hver dag. Hvis man fortsatt sitter igjen med bunnløs kjærlighet, flørting, times lange samtaler, og akkurat de samme sommerfuglene man følte for 14 år siden (altså starten av forholdet) DA vet man at man har funnet mennesket sitt. Jeg er ikke i tvil, jeg vet jeg har funnet mennesket mitt - men det døgnet på son spa ga oss tid til å virkelige leve og føle det. SÅ klisje, men SÅ sant.
Egen terrasse med utsikt over fjorden. Frukt sto klart da vi ankom og vi kunne sitte helt alene å skravle om livet og fremtiden..  Soverommet.. ELSK på vindu over hele veggen.. Tenk å våkne til dette! Det var fint det!


Som vi kost oss! Dag 1. Lunsj i lounge/resturanten. Rusletur til son sentrum. Øl på bryggen. Soling på terrassen. SPA + massasje på ettermiddagen. Mer soling på terrassen. Sen og lang romantisk middag (maten anbefales på det varmeste) og god drikke. Kun oss to. Perfekt. Dag 2. Sove lenge (vårt tilfelle til åtte) Frokost på sengen. Mer SPA. Soling ved bassenget. Lunsj i solen. HJEM til barna ♥ Son SPA, vi MÅ komme tilbake, SNART. ♥


Denne helgen har jeg virkelig ikke hatt tid til å blogge. Hver gang jeg bare har tenkt tanken så har timene fløyet av gårde og det ble for sent.. Det er vel det som fort skjer når det er så nydelig vær, vi jobber i hagen og barna er hjemme. Endelig litt kvalitetstid med bloggen ;-)