hits

juni 2015

BRYLLUP⎮⎮

Hva betyr det å gifte seg?
- Jenny 5 år; At man skal være sammen for alltid ♥︎


Åh, gåsegud på kroppen og tårer i øynene.. Jeg kan ikke få sagt det nok. Bryllup er så vakkert! Og spesielt vakkert har det vært disse to helgene fordi menneskene som har giftet seg betyr så mye.

Gårsdagen var perfekt. Jeg kjente det på kroppen det sekundet jeg våknet..
Vielsen var i Drøbak kirke, og bryllupsfesten var på en eplegård på Sætre. Med utsikt over fjorden.. Omgivelsene var fantastiske, menneskene var glade og morsomme! Gutta gjorde en sinnsyk bra jobb som toastmastere, og jeg gråt ca 76 ganger. Talene var personlig og rørende. Akkurat sånn jeg ønsker at en bryllupsdag skal være.
Vi kom inn døren hjemme nokså sent, festen var et eget kapittel. Såå gøy!! Flere av dere har kanskje fått med dere litt på snapchat ;-)

Nå skal jeg pakke siste rest, så setter vi nesa mot PARIS i morgentidlig. Vi ses!! ♥︎♥︎♥︎

LOVEBIRDS

Disse to lovebirdsa er klare for å feire kjærligheten ♥︎

Bryllup nummer 2 denne sommeren! Jeg føler meg så heldig for jeg ELSKER bryllup!!
I dag skal en fin en gifte seg. Min bestekompis som også var den første jeg ble kjent med da jeg flyttet fra Oslo til Drøbak, i 3 klasse på barneskolen. Det er 18 år siden det!!

I tillegg til å være min bestekompis, så er han Christian sin (kanskje mest Christian sin, men for the record - jeg kjente han først) De er hverandres forlovere, og Fredrik er Maya sin fadder. Det sier seg selv at dette blir en stor dag ♥︎

Gratulerer med dagen, vakre Borghild og Fredrik! Vi gleder oss!!

FUN FACTS

Litt juks og fanteri det bildet her.. Dette var FØR jeg begynte å pakke. Det ser ikke sånn ut nå...
Fun
Fun facts; 3 barn, 2 voksne, bortreist i 3 1/2 uke og reiser med håndbaggasje hele gjengen. Yup! Thats how we roll! Wish me luck..

SOMMERFERIEN 2015


I år går ferien til Disneyland Paris!! Cowabunga!!! Jeg kan med hånden på hjertet si at Christian og jeg gleder oss like mye som barna! Vi tar flyet til Paris førstkommende mandag. OC kommer jo faktisk til å besvime allerede da.. Han er SÅ vanvittig fan av FLY! Hver gang han hører en lyd ute så løper han det forteste de små bena klarer å bære, ut for å se. Han tror ikke at vet at man faktisk kan sitte inne i flyet, eller at det er så stort.. Tipper det blir topp stemning på gardemoen på mandag!

Mens vi er i Paris skal vi bo i hytter i Disneyland. Jeg er spent på dette, men siden vi skal tilbringe hele dager ute så har det ikke voldsomt mye å si på standaren. Det blir nok noe av det vi er vant til fra Astrid Lindgrens verden. Etter 3 dager så reiser vi videre til Estis (Estepona) og her skal vi være i 3 uker. Jeg GLEDER meg! Estepona er virkelig balsam for sjelen, og det blir så godt å roe helt ned hele familien. Heldig for oss så skal vi ha med oss en liten maskott! Min lillesøster Celine på 15 år (går under kallenavnet DINNE som Maya kalte henne) skal være sammen med oss hele ferien, og det er vi såå glade for!
 
Mitt spørsmål er selvfølgelig; Noen som har noen gode tips og råd til hva man BØR bruke tiden på, og hva man IKKE bør bruke tiden inne i parken? Jeg har lest mye, men tips fra dere er alltid gull verdt!

Nå skal jeg pakke litt videre. Vi reiser som skrevet mandag morgen, men i morgen går dagen bort til bryllup - og da gjør brått søndagen også det ;-) Vi ses ♥︎

NÅR TING BLIR LYSERE

Hei dere ♥︎
I dag våknet jeg og var meg selv, endelig. De værste smertene var borte, og jeg følte meg mye lettere til sinns. Jeg visste det skulle gå over, og at det bare var spørsmål om tid.. Jeg var forberedt på en tøff uke etter en hysterisk morsom men fysisk helg, og syntes jeg kom meg gjennom bra! Klapp på skulderen til meg! Om det var min tålmodige mann, min omsorgsfulle svigerinne som kom på døren med peoner eller planlegging av helgetur med veninnegjengen i august som gjorde at uken har gått bra, det vet jeg ikke. Uansett så er jeg mye bedre i dag. Kroppen slapper av igjen! Akkurat i tide :)
I ettermiddag har vi grillet med pappa og co, en siste samling før pappa reiser på jobb i noen måneder. Jeg er vant til at han er borte lenge av gangen, men det er alltid trist å se han dra likevell. Flaks så har jeg 3 små barn som okkuperer mye følelser!

Christian venter, vi skal se siste episode av en eller annen serie på netflix. Om en svensk krimjournalist.. Veldig spennende! Ses i morgen ♥︎

EN VIKTIG DEL AV OPPDRAGELSEN

Jenny var innom en lokal barnebutikk med masse fine barneklær en gang i mai.. Hun fant en nydelig bluse hun falt for. Hun ble helt bergtatt og spurte om jeg væææære så snill kunne kjøpe den til henne. En stor del av meg ville jo selvfølgelig kjøpe den med engang. Jeg syntes den var like fin, dessuten trengte hun noe nytt. Etter en rask runde i hodet mitt så jeg mitt snitt til å få inn en god lærepenge. Jeg sa at hvis hun ønsket seg denne så måtte hun tjene penger, og betale den selv.

Verdens søteste lille Jen, i ny bluse.

Jeg hadde regnet med at blusen ble glemt det sekundet det ble snakk om jobbing og betale selv. Eller kanskje hun ville holde ut etter første oppdrag. Men den gang ei.. Hun snakket om den hver dag, og spurte stadig om å få jobbe. Jobbene hennes gikk ut på å re opp alle sengene i huset, rydde av frokostbordet, kaste søppel, rydde rommet til OC.. Etter tre uker hadde hun tjent en liten sum med penger, og mammahjertet var stolt som fy! Det var ikke nok til blusen, men en reddende helt nær Jenny kom til unnsetning, han syntes hun hadde vært så flink og de ble enige om å betale halvparten hver.

Jenny dro på shopping med penger hun selv hadde tjent og slitt for. Hun var så stolt og følte seg så selvstendig da hun kom hjem med en liten handlepose. Blusen blir brukt så ofte som mulig, og hun behandler den helt annerledes enn alle de andre klærne hun "bare har fått". Jeg er så glad jeg ga Jenny denne muligheten til å oppleve gleden av å kjøpe noe for egne penger, selv i så ung alder. De er ofte større enn vi tror.

St.Hans feiring og turnuke

God morgen!

Har dere hatt en fin St.Hans feiring? Det gikk meg faktisk hus forbi, og det er ikke vanlig for meg.. Jeg er oppvokst med St.hans feiring i Oslo og da var det full fart med bål, leker og grilling på Frysja. Det var så mange barn med famillier, og vi fikk leke så lenge vi orket.

I Drøbak er det også kjempe opplegg med konsert, masse aktiviteter for barn, ja til og med stupekonkurranse! Men der var ikke vi.. Christian jobber sent på tirsdager, og jeg skulle i to møter i forbindelse med turngruppen. Helt uviten om at det var St.Hans feiring.. Jaja.. Man får ikke med seg alt! Maya ble med en turnvenninne for å se på bålet og bade etter trening, mens Jen og OC visste ingenting om festen som foregikk nede i sentrum. Det de ikke vet, har de ikke vondt av... ? Vi får ta det igjen neste år!

I dag braker det løs med turnuke! Jeg lager matpakker til jentene, de må jo ha med seg hvertfall 2 måltider for å være sikker på å ikke bli sultne. Nedenfor ser dere forresten Maya sin nye turndrakt! Det er flere som har lurt på hvor turndraktene hennes er fra, og de fleste er fra "snowflakedesign". En nettbutikk med masse turndrakter i USA. De har både billige, og litt dyrere.. Jeg har familie som jevnlig reiser til USA og de tar med tilbake - men jeg vet at nettbutikken sender til Norge også. De er raske på mail hvis du sender en henvendelse og spør..

Det virker kanskje unødvendig å så mange turndrakter, men når man trener så mye som jentene gjør så blir de fort slitt. Men til dere som vil kjøpe, husk at de trenger ikke koste mer enn 200-300 kr.

OC har siste uken i barnehagen og det er godt for mor. Jeg har vært helt på bånn når det gjelder kroppen, og har utrolig mye smerter. Det er ikke overraskende selvfølgelig, etter den helgen jeg har hatt, men det setter begrensinger. Jeg er utslitt og er helt avhengi å ligge rett ut på dagtid. Så takk og lov for at jeg får en uke til å komme meg før sommerferien starter for fullt.

Christian gjør siste forberedelser denne uken. Vi skal i bryllup på lørdag, og han er forlover og toastmaster! Det gleder jeg meg til!

Ha en fin dag, people! Thanks for stopping by ♥︎♥︎♥︎

TIRSDAGSFJAS


Holysmoly, det siste døgnet har jeg vært SÅ trøtt! heldigvis våknet ikke OC fire på natten i dag, som han gjorde i går. Nå begynner jeg hvertfall å ligne på meg selv igjen.

Om en liten halvtime så skal vi sette oss i bilen for å fikse pass til hele gjengen. Nå er det straks klart for ferie!! Har jeg fortalt dere hva vi skal i sommer? Vi reiser neste mandag, og jeg gleder meg som et lite barn! Vanligvis reiser vi til pippiland (Astrid Lindgrens verdens i Vimmerby, Sverige- anbefales!!!!) men ikke denne sommeren. I år reiser vi hakket lengere og det kommer til å bli stor stas for store og små.. Men mer om det i et eget innlegg. 

I dag er siste skoledag for Maya! Vi har kjøpt inn kjeks og en sjokolademelk som hun skal kose seg med. De avslutter 11.15 på skolen, og da skal Jenny og jeg stå på sidelinjen og ta imot henne. Husker dere siste skoledag da dere var mindre? Det var en sånn boblende spennende følelse. Litt vemodig siden man ikke får se venner og lærer på lenge, men samtidig en frihetssfølelse! Ingen lekser eller opp tidlig på såå lenge! I år ser jeg at Maya gleder seg skikkelig til sisteskoledag, og det har smittet over på meg. Det blir en FIN dag i dag med andre ord :-)

Før selve ferien begynner skal begge jentene på turnuke/turnleir her i Drøbak. Trening hver dag fra onsdag til søndag. De skal turne og leke med masse andre barn! Maya var på den samme turnuken i fjor og elsket det, mens i år blir det Jenny sin første gang. Jeg skal hjelpe til å skjære frukt og grille litt, så det blir nok litt turnbilder denne uken.

Håper dere har en kjempe fin dag! Og til alle som ha siste skoledag: HURRRAAA nå er det sommerferie!!

THE WEDDING

Den store dagen startet i brudesuiten sammen med forlovere. Venninner og familie fikk titte innom Victoria for å hilse på, klemme litt og gjøre et forsøk på å roe ned hverandres nerver. Fra vinduet tittet hun ned på gjestene som satt i solen og spiste frokost.

I gang med hår og sminke.

Hele Hennickehammar Herrgård var kun for gjestene til Victoria og Øyvind, hele helgen. For et romantisk sted..

Forlovere i full gang med dagens mange oppgaver.

Da det begynte å nærme seg kirken kjente jeg så på nervene selv at det var helt nødvendig med et glass sprudlende i godt selskap med Marte.

Her bodde vi ♥︎

Kirken.. Så stor og vakker.

Marte og jeg dro i forveien for å pynte og dele ut program  + såpebobler til gjestene. Nerver i høyspenn for våre kjære venner.


Jeg ser kanskje rolig ut, men her skjelver hendene mine.. Så himla spent! Alle gjestene hadde gått inn og vi ventet bare på forlovere og bruden..

Men tipper de gutta her var hakket mer spente. Spesielt han til venstre ♥︎

Vielsen var så rørende Den var både personlig og tradisjonell, samtidig ikke så lang. Bildene jeg forsøkte å ta da hun gikk opp kirkegulvet, måtte jeg bare droppe. Jeg gråt så mye at jeg ikke klarte annet enn å holde meg for munn, og ikke skulle overdøve musikken..

Fornøyde forlovere etter en rørende vielse!

Vi venter spent på de nygifte!

Sukk.. Gåsehud av dette øyeblikket!


... Overrasket over at jeg faktisk har litt maskara igjen.

Jentene mine ♥︎


♥︎

Hello - Patrick og Linda!

Etter vielsen var det bilder i alle mulig varianter, med forlovere, alle guttene, alle jentene osv osv. Gjestene fikk godt å drikke, med deilig frukt. Perfekt med en pause for å få kontroll på følelsene, før middag. Den fantatsiske middagen! Toastmaster ut av en annen verden, utrolig god mat og masse morsomme mennesker rundt meg. Talene var rørende, og tårene trillet jevnt og trutt gjennom det hele. På slutten fortalte jeg en liten historie om hvordan brudgommen og bruden "egentlig" ble spleiset - og det er jeg så glad for at jeg gjorde. Det må være lov å røpe litt hemmeligheter på en dag som dette ;-)

Engangskameraer var satt ut på alle bord, og jeg tipper det er passe hysteriske bilder som blir fremkalt!

Brudgommens tale ♥︎♥︎♥︎

Takk for at vi fikk dele denne magiske helgen med dere!!

DAGENS LYKKEMAMMA I HELGENS BRYLLUP

Kjole: Moods of Norway // Veske: Lindex // Sko: Ellos

Vi er kommet hjem etter en ubeskrivelig helg. Helt ubeskrivelig. Fra ende til annen. Derfor blir det kun bilder fra dagens antrekk i dag.. Jeg må summe meg litt, og fordøye alle minnene. Ikke minst sortere litt bilder før neste innlegg kommer med bilder fra den store dagen. Nå skal jeg ligge i vater på sofaen en liten stund, før jeg sovner som en dupp.. Sliten som fy, men jeg kunne lett gjort det igjen. Da vi dro i dag hadde jeg nesten litt kjærlighetssorg. Jeg ville ikke at helgen skulle ta slutt... #vicogwilhelms ass ♥︎ (sjekk ut hashtaggen på instagram hvis dere vil se bildene som ble lagt ut av gjestene.)

Ses i morgen da! Lykkerus fra meg ♥︎

THE DAY BEFORE THE DAY @ HENNICKEHAMMAR HERRGÅRD

Helgen på Hennickehammar herrgård er i gang! Vi dro fra Drøbak i tolv tiden, og ankom herrgården fine i farta, og så spente!

Ikke så værst biltur, kan dere tro!


Gutta <3

Bloggeguri.. !Må bare snapchatte litt, også bare legge ut et liiite bilde på bloggen"

Goodiebags på rommet!! Assa, ALT her er så vanvittig og gjennomført. Jeg har ikke ord. Og dere har ikke sett guttene sin engang. Der var det snakk om James Bond mansjettknapper og lommebok. My god, for en start!

Noe av det kuleste, og så orginalt er denne fjesboken.. Alle gjestene har fått hver sin side, men info dere ser nedenfor.. Det skaper et fellesskap, og gjør det enklere og kartlegge alle! Love it!

Små detaljer rundt over alt. Ingenting er tilfeldig..

BBQ night.

Ut-av-meg-sjæl! Det syntes kanskje ;-)

Vakre jentene.

The bride to be.


For en stemning, og dette er dagen før dagen!Dancing...

Jeg har nettopp overført 375 bilder, og det kun fra gårsdagen.. Det kommer flere, men det er best å høre litt rundt, kanskje ikke alle er klare for å bli dyttet ut på sosiale medier ;-) Nå skal jeg hoppe i dusjen, og tusle ned til frokost før vi sniker oss opp og sjekker hvordan det står til med bruden ♥︎

Snapchat; marlennordby
Instagram: lykkemamma

HER FINNER DERE MEG I HELGEN

God morgen!

Om få timer setter vi kursen mot Hennickehammar herrgård! Her skal vi være hele helgen og feire kjærligheten fra ende til annen! Kamera er fullladet, og nå gjenstår det bare å pakke de siste småtingene (ikke glemme kjolen min) og hente resten av gjengen vi skal kjøre med!

Vi snakkes senere! Tipper det blir en del snapvhats, insta og blogg i løpet av helgen ;-)

SOVEROM

God morgen! Som jeg skrev tidligere så begynner endelig ting å falle på plass på soverommet. Og nedenfor ser dere min del av rommet :-) Det er kanskje litt vanskelig å se, men til høyre i bildene ser dere gardinen som henger midt i rommet, og bak den står sengen vår. Så vi har delt opp rommet for å få mest mulig plass.


Bildelister, klesstativ og kommode fra IKEA.

Min gamle psykologi bok fra året jeg studerte. Drømmer om å ta opp studiet igjen.. Vi får se hva fremtiden bringer.


PARIS ON MY WALL

Reklame

Endelig har Paris kommet opp på veggen på soverommet. For en stund tilbake byttet vi soverom, og byttet store deler av innredningen i samme slengen. Jeg har flere postere som ligger på vent for å komme på veggen, i tillegg til et stort speil. Ellers er alt klart og jeg har knipset litt bilder. Flere detaljer kommer i morgen :-) "Paris" er fra Desenio som endelig har åpnet for Norge. Ta en titt - de har så mange fine!

I dag skal neglene fikses, shellac it is! Det begynner å bli klart for bryllupsmaraton. 2 bryllup på 2 helger, og jeg gleder meg sååå mye! Første par ut er #vicogwilhels og vi reiser til Sverige fredag formiddag for noe som blir et fantastisk helgebryllup! (Sorry hvis dette er 16 gang jeg nevner bryllup, men dette er første frøken i venninnegjengen som gifter seg. Sett bort i fra meg selv, men jeg jukset litt) Woop wooop - lykkemutters har belaget seg for å gråte fra ende til annen. Snufs! Og jeg vet om flere som kommer til å gjøre det, eller hva Vibs?

Tid for å vekke småtroll! Vi snakkes!

HVA ER DET VÆRSTE SOM KAN SKJE?

Fra helgens konkurranse i Holmenhallen.

På lørdag var Maya i konkurranse, den siste før sommerferien. Det gikk kjempe fint, og jentene syntes det var like gøy som sist. Det er fint å se hvor lite stresset og nervøse de er når de er så små som 7 år.. Der har vi voksne noe å lære. Barna blir spurt hva det værste som kan skje er.. Og samtlig svarer: Hvis de faller ned fra bommen, eller ikke klarer øvelsen helt riktig. Spørsmålet som følger er da: Okey - men hva skjer hvis det skjer? Svar: Ingenting. Ingen verdens ting. Og barna forstår dette, og oppfører seg deretter. Det er bare spenning og morro, og ingen vonde klumper i magen. En fryd for mamman på sidelinjen og se min lille frøken smile fra øre til øre, uansett om hun faller ned fra bommen, eller ikke.

Jeg tror spørsmålet "hva er det værste som kan skje?" er noe mange burde stille seg selv oftere.. Det er sjeldent så ille som vi føler det.

EN DAG PÅ SNAPCHAT

God morgen. Huset er helt stille. Varm kaffe. Solen skinner inn vinduet. Og jeg har god tid til å surre. Og blogge. Før barna våkner.. Min perfekte morgen!

Når jeg har en rolig morgen så blir hele dagen stort sett spikret, og det tipper jeg den er i dag. Derfor har jeg overskudd til litt ekstra oppfølging! Så i dag blir det SNAPDAG! Legg meg til som venn på snapchat hvis dere vil henge på meg på snapchat i dag (marlennordby) Hvis jeg får det til så legger jeg ut hele filmen på bloggen i morgen tidlig, men det er hvis jeg får til - eller skjer ting på snap som ikke trenger å være "live" mer enn et døgn ;-)

Ha en fin tirsdag da people! Her blir det en nokså normal dag; C jobber sent, turning, lekser, klesvask, middag - you know the drill! Men husk, det er hverdag det er flest av og disse dagene må nytes.

BARNEVAKT I KVELD

Hello i kvelden.

Nå sitter jeg nede hos mine fine svoger/svigerinne, rett nede i gata og passer deres små herligheter mens de er ute er ærend. Jeg sitter med min nye baby på fanget - yep, den dere ser på bildet, cola zero og to is innabords. Tenkte det var hyggelig med et lite kveldsinnlegg. Alt blir jo 1000 ganger lettere nå som ting går raskt.

I dag har vinduene i huset fått seg en reall vask, i tillegg til skuffene på kjøkkenet. Krydder fra det forrige århundre har blitt kastet - og det var på tide.. Jeg har fått litt sol på kroppen i håp om å få litt farge til helgens bryllup. Jeg har kjøpt meg ny kjole for anledningen og den blir ekstra fin hvis jeg er litt brun ;-)

Lenger kom jeg ikke, nå kom de fine menneskene inn døren! God kveld <3

NEW FLATS

Hei! 
Det er en ny, og siste uke før sommerferien for barna! De gleder seg, spesielt nå som sommerværet kom også! 

Men dere, vet dere hva? Dere som følger meg på snapchat vet det jo, men jeg har fått meg en ny MAC! en macbook pro, så nå tar det meg såå mye kortere tid å legge ut et blogginnlegg. Jeg har nemlig fått meg en mac som takler alle bildene og store filene mine. Hurra! I skrivende stund lager jeg et blogginnlegg, MENS youtube spiller i bakgrunn... Jeg har ingenting vondt å si om mac air, men for mitt bruk ble den litt for liten. (har jo hatt den i mange år så den har virkelig gjort nytten sin)

Nå er det bare 4 dager til Christian og jeg + en haug med gode venner reiser til Sverige i bryllup! Jeg GLEDER meg! I den anledning har jeg kjøpt noe som passer fint til min kropp som ikke tåler å gå i heler i timesvis. Jeg har kjøpt meg nye fantastiske skinnsandaler. Camilla Pihl sine fra Bianco. De er fantastisk digge! Nå er jeg klar for sommeren :-)

Ha en fin dag folkens! Nå skal jeg kose litt på macen min, så snakkes vi senere :-)

MAMMAN TIL JENNY SIN JA DAG

Jenny to dager tilbake;
- Hvis jeg hadde vært mamma så hadde jeg alltid sagt ja... 
Jeg;
- Jaha, hva mener du? Syntes du jeg sier mye nei?
Jenny; 
- Ja, egentlig. Jeg hadde ikke sagt så mye nei hvis jeg var mamma. Da hadde jeg sagt ja hele dagen lang. Kan ikke du si ja en hel dag, mamma? I morgen for eksempel?
Jeg;
- Eh, jo den kan jeg vel.  

Dagen etterpå ble det JA dag, og spørsmålene jeg fikk var som følger; 

Jenny;
- Kan jeg få is til frokost?
- Kan du stå på et ben mens du lager frokost?
- Høyere opp med benet.. Høyere, høyere, høyere. Sånn! Stå sånn til vi skal gå.. 
- Kan du løpe hjem å hente bamsene mine og ta de med til barnehagen så de kan sitte på plassen min hele dagen? 
- Kan du hente meg tidlig?
- Kan du bære sekken min?
- Kan jeg få is før middag? ... Kan jeg få to is? .... 3..? 
- Kan jeg få en riskjeks?
- Kan jeg skifte? ... Og bruke pysj ute?
- Kan jeg bade i bassenget til naboen?
- Kan jeg gi OC en is?

Det var ikke veldig mange skumle spørsmål jeg fikk. Jeg hadde forberedt meg på spørsmål som "kan vi reise til syden nå?" eller "kan vi kjøpe nye sko", men det var ikke i nærheten. Den største ufordringen var nok å stå på et ben, også legger hun til "høyere opp, høyere opp" bare for å underholde seg selv og se hvor langt opp jeg fikk benet uten å falle.. 
Så lite skulle til for å gjøre dagen til min lille femåring helt sinnsykt. Hun lo seg i hjel hva gang jeg sa JAAA JENNYY og følte at hele verden dreide seg om henne.

Vi foreslå at neste runde var det Jenny sin tur å ha JA dag, men det var hun ikke like begeistret for, av en eller annen merkelig grunn ;-) 

FAVORITTENE

Nikes, all black. 


Hei dere!
Dagene flyr og det er sommeravslutninger både på skole og i barnehage. I ettermiddag har vi vært på skiphelle stranden sammen med klassen til Maya og vi var så heldige med været. Jeg syntes det er vanvittig hvor fort dette året har gått. Jeg syntes det ikke er lenge siden sist vi hadde sommeravslutning på skiphelle. Plutselig er det 3 klasse vi forbereder oss på.. Det er heldigvis en laaang sommer før den tid.

I dag har jeg laget kake til avslutningen, og vært på en liten rundtur med Lykke for å kjøpe antrekk til oss begge til bryllup. Det nærmer seg sommerens første!
Nå ligger vi begge i sofaen og vurderer et par episoder av "Game of thrones". Og når jeg skriver vurderer så mener jeg virkelig vurderer... Jeg spurte meg selv forrige epsiode hva jeg fikk ut av det, og det var faktisk kun frykt.. Ikke en eneste scene der jeg ikke sitter med hode bak puten. Jeg vet ikke om jeg orker mer jeg! My god for en heavy serie ass.. 

HVORFOR ESTEPONA

Hola! Det er flere av dere som har registrert at hver gang jeg reiser sydover er det samme destinasjon hver gang, og spurt om ikke jeg kan skrive litt om favoritt stedet! Og nettopp det tenker jeg å gjøre! 

Say hello to beautiful Estis!! (Estepona, ca 1 time syd for Malaga flyplass - 30 min fra Marbella)
Her er vi så heldige å ha en familieleilighet, så hele gjengen reiser hit titt og ofte. Stedet er nøye plukket ut, og vi elsker det like mye som for 3 år tilbake. 

Utsikt fra leiligheten.

Estepona på langs har en nydelig strandpromenade, den er lang og bred og helt fantastisk MEN litt ugunstig med små barn. Derfor er vi alltid i den lille bukten dere ser nedenfor. Den er akkurat passe stor, med to beachklubber, solsenger og lekestativ. Her har vi full oversikt. Det er lite bølger og rolig omivelser. 

Favorittstranden.

Faste beachklubben. De samme som jobber der hver sesong, og når man er på fornavn med crewet i resturanten DA føler man seg hjemme da. 

Hvis man har litt eldre barn og ønsker at det skjer litt mer så er stranden i byen mer gunstig. Den ligger ved butikker, resturanter, gamlebyen og 100 meter med lekestativer.. 

Gamlebyen i Estepona er en stor grunn til min kjærlighet for stedet. Her er bygningene romantiske, brostein, fargerike blomster hvor enn du ser og ikke mye som tyder på turisme. Butikker som MANGO og BENETTON finnes i gatene, eller så er det mye lokalt. 

Det er selvfølgelig siesta på ettermiddagene, og gatene er helt rolige før det våkner til liv igjen til kvelden.. Det er ingen biler i gamlebyen, bare masse spanske puber, iskiosker, klesbutikker og koselige resturanter. Samt en spansk kirke som ringer i klokkene rett som det er. 

Siesta


Langs strandpromenaden. Strand på den ene siden. Lekeplasser langs den andre siden. Spanske barn spiller fotball etter skoletid. 
Lekeplasser fordelt opp etter alder, og er så lang at barna har ikke sjans til å leke med alt gjennom en kveld.
10 minutter unna Estepona, mot Marbella finner man PURO BEACH (søk det opp på instagram) Et lukseriøst beach resort med noen ekslusive klesbutikker og resturant. Sånn hvis man ønsker å bruke litt mer penger, eller unner seg en dag alene uten barn ;-)
Shopping: Som skrevet over har Estepona by klesbutikker, men hvis man ønsker alle de gode spanske butikkene som Bershka og Zara så tar vi turen til "La Canada". Et giga kjøpesenter i Marbella. Vi bruker ca 25 minutter i bil. Der har de så og si alt. Dersom man ønsker de mest ekslusive merkene, eller bare ønsker en opplevelse så dra innom Puerto Banus i Marbella. Fantastiske seilbåter, dyre butikker som Chanel og Gucci og resturanter langs vannet. 

Hoteller og leiligheter: Her har jeg liten erfaring siden vi er i samme leilighet hver gang, men det er flere fine hoteller i Estepona. Det er bare å søke opp på hotells.com eller lignende så kommer forslagene. Det samme gjelder leiligheter, dessverre liten erfaring. 

Transport: Jeg anbefaler å leie bil på flyplassen. Jeg kan egentlig ikke se for meg hvordan ferien ville vært uten muligheten til å reise hvor vi ville. Leiligheten vår ligger 10 min unna Estepona sentrum, så vi må uansett kjøre. Ønsker man å besøke f.eks "La Canada"  eller andre steder så er det fritt med bil. Det trenger ikke koste allverden heller. 

Da min svigerfar besøkte Estepona for første gang noen år tilbake så fortalte han meg at spanjolene som jobbet i Marbella stort sett bodde i Estepona. Dette er en liten romantisk og barnevennlig by som er perfekt enten man reiser med barn, eller på kjærstetur. Men OBS OBS! Jeg leste nylig en artikkel om et barn som ble forsøkt bortført der, så aldri la en liten rolig by gjøre deg mindre på vakt. Det ga meg en skikkelig støkk, men Estepona elsker jeg like mye *hjerter i øyene* 

DAGENS LYKKEMAMMA

Eller rettere sagt; lørdagens lykkemamma, på vift i Oslo med en gjeng flotte mennesker! 

Bluse og skjørt fra "Min butikk" i Drøbak sentrum ?

Ååååå! Jeg skrev det lange innlegget til dere, også forsvinner det. Det er min egen feil, men like irriterende. Spesielt i dag når jeg har stått opp klokken seks.. For å blogge.. Dette er den beste tiden på døgnet å blogge, men da skal det søren meg publiseres også. Crap. Jaja, ingenting jeg får gjort noe med.

Hmm, skal jeg prøve å oppsummere innlegget jeg skrev?
- I dag er dagen da Jenny får som hun lenge har spurt om; Jeg skal si JA til alt i hele dag. Hun har spurt om det mange ganger, og nå har vi blitt enige om at i dag er dagen. Christian er hjemme i ettermiddag og kan hjelpe meg ut av umulige situasjoner som når hun spør om vi kan dra til Estepona - med engang. For det kommer til å skje ;-)

- Jeg kom meg på trening i går, endelig. To ukers pause, kun fordi kroppen har kranglet mye i det siste. Nå er jeg over kneiken - igjen. Hurra!

Ønsk meg lykke til på JA dagen da! Dere skal få en update både på snap og blogg ;-) 

ENDELIG - BEISET TERRASSE

Yes!! Endelig er det overstått! Hele terrassen er ferdig beiset! Klapp på skulderen til meg. Dere skulle sett meg da jeg var halvveis og bittesmå regndråper traff meg i panna. Da bannet jeg så høyt og stygt at det er godt det var mandag formiddag og barna er i barnehagen, og på skolen... HELDIGVIS gikk det over på få sekunder, og jeg reddet bordene ved å tørke kjapt å gæli over. Det syntes faktisk ikke! En fordel ved at beisen tørker så fort.. 

Jeg har brukt beisen som heter NATURGRÅ. Et par år tilbake pusset vi ned den gamle terassen og beiset med skimmergrå, men den ble litt for grå for meg denne runden. Jeg var spent på resultatet, men jeg er kjempe fornøyd! Og dere, et supert tips hvis dere skal beise - rett fra beisedronningen a.k.a min kjære mor; 

Beis tre bord og ikke mer enn halvannen meter av gangen, deretter tørk av med tørr fille. Tørk spesielt av i skjøtene, så slipper man ujevnheter og flekker med mer beis. Dette er første gangen jeg gadd å følge tipset hennes, og det var lurt! Det ble så gjevnt og fint. Vel verdt det ekstra strevet med å tørke av for hvert 3 bord.. 

I dag har jeg vært trøtt som en strømpe! OC har vært astmatisk de siste dagene så jeg blir liggende å lytte. Jeg er hele tiden beredt for å spurte inn og gi medisin, evt ringe ambulansen. Men bank i bordet, det er heldigvis flere måneder siden det var nødvendig med blåblys sist. Nå sitter han og ser så uskyldig ut mens han tar astmamedisin. Det er en fordel ved å begynne fra de er så små - det er sjeldent noe problem å ta på den bråkete masken, natt eller dag.. 

I helgen var Christian og jeg i bursdag, det så dere kanskje på snap, dere som følger meg der? (marlennordby) Da fikk jeg noen tilbakemeldinger på antrekket mitt, og siden jeg husket å ta bilder på vei ut døren kommer det i neste innlegg :) Nå skal vi spise middag - ha en fiiin ettermiddag ♥

PRØVD Å PUBLISERE I HELE DAG - INNLEGG

Æh! I dag er dagen, jeg skal beise terrassen..! Dere vet hvordan noen ting er så sykt vanskelig å få gjort, men med engang man er i gang så går det veldig greit? Helt siden vi bygde ny terrasse i fjor sommer har jeg visst at jeg skal beise en dag.. Og i dag er dagen. Da jeg egentlig skulle gjort det i forrige uke, dagen før der igjen og før 17 mai, snek jeg meg unna og fant på gode unnskyldninger til å droppe det. No more exuses!  Så folkens, forlang å se en snap på snapchat med terrassen, malerkosten og meg ila dagen, please! 

[Edit]Klokken gikk plutselig fra 07:14 til 17:07.. Tror dere jeg fikk beiset? Nope. Det var faktisk ikke min feil i dag, og om ikke annet så er hele terrassen ryddet og ren og klar til beising i morgen tidlig. I skrivende stund ligger Jen under bordet - hun har laget hytte, OC sparker ball og bruker meg som blink, jeg rører i fiskesuppen og prøver å publisere dagens innlegg som egentlig skulle vært ute i dag tidlig. Christian er på vei hjem fra golf turnering, mens Mays turner. Crap, nå sparket han faktisk ballen oppi kjelen med fiskesuppe. Burde jeg revurdere hele den "jeg tror ikke på at det ikke er lov med ball inne" mentaliteten min? 

I kveld er det klart for ukens 2 økt med turnstyret. Det jobbes hardt for å få på plass partier og nye systemer til neste år, men det skal gå fint. Det er en fin foreldregruppe som jobber sammen! Jeg har alltid sagt at når jeg får barn så skal jeg engasjere meg i det de engasjerer seg i, og det kan jeg jaggu si at jeg gjør ;-) Utrolig kjekt at både Jenny og Maya turner, enn så lenge! 

Nå skal jeg prøve å få orden på galskapen.. Ref; ball i fiskesuppen.. Vi ses! 

UTDRIKNINGSLAG NUMMER 2

For å oppsummere lørdagens utdrikningslag:

Først så bare.. *Smaker ny drink.. Uskyldig kamerasmil til bloggen.. Koser meg på Bar Tjuvholmen liksom..*


Og så bare... 

Tror den vakre bruden koste seg også. Making her favorite "porn star martini" - eller var det "porn star margarita", B? Lille bondetuppa fra Drøbak husker aldri forskjellen ;-) 

Dagen var super! Vi startet på Holmen fjordhotell med SPA og forfriskninger. Deretter var det lunsj, leker, typ løpe med svømmeføtter og shotte tequila (jupp, det gikk i tequila HELE dagen) film av brudgommen med spørsmål, og pakkelek. Vi lagde B sin favorittdrink, biljard, karaoke, lo hele tiden, og spiste deilig mat! Da klokken nærmet seg 22 var jeg utslitt, og ble hentet av min kjære. En utrolig morsom dag, og jeg GLEDER meg til bryllup om få uker. Da skal min bestekompis få gifte seg med den vakre skapningen dere ser ovenfor. Hurra for kjærligheten ♥ 

MY LITTLE TREAT TODAY

Reklame

God morgen! Her ser dere Lykkemutters i noe kjent stil. Flatt hår til alle kanter, snikspiser i bilen.. Jeg er helt avhengi av å ha noe å putte i munn, lett tilgjengelig. Jeg er en vimse, og ofte starter jeg dagen uten frokost. Rett og slett fordi det er glemt, og ender opp sulten og irritabel. Da er det fint å ha noe lett tilgjengelig i vesken, og det kan være alt fra frukt, måltidserstatter, nøtter eller det jeg liker aller best; sjokolade. I disse dager det er Freia sin nye sjokoladerull med smoothiefyll som regjerer vesken min. Jeg orker ikke alt på en gang, men koser meg med en hver gang jeg syntes jeg fortjener det. (Rullen kan fort bli tom etter en dag ;-) men jeg slipper unna sjokoladeskyldsfølelsen hvis jeg hadde banket i meg hele på en gang)

Snikspiser Freia smoothie i forsetet. Barna aner ingenting.. My little treat. Smaker jo så himla godt. Frisk smoothie sammen med favoritt sjokolade.

Ops.. Tatt på fersken?

I vesken :

Freia smoothie kommer i to smaker, mango/banan og pasjonsfrukt/jordbær. Mmmm... Besøk gjerne facebooksiden til Freia, her