hits

august 2014

OC IS IN THA HOUSE


"En kaffe, takk" - mai 2014

My little man. Familiens lille mascot og skravlebøtte. Så hvordan går det med OC? Vel, han stortrives i barnehagen, hvis man ser bort i fra hånd - munn og fotsykdommen han har dratt på seg. Dette er veldig vanlig å få blant barn, og det er ikke farlig. Sykdommen gir små blemmer i hånd, fot og munnen og kan gi litt feber. Feber har vi ikke sett noe til, kun litt utslett og en veldig ilter og hissig 1 åring. Jeg skjønner jo det, det er nok irriterende og ømt.. Ellers har den siste uken med oppstart i barnehagen gått smertefritt :-) 

OC har begynt å sove i stor seng nå. Bilder kommer! Han er så søt. Lille tassen i den lille-store juniorsengen, arvet av Jenny. Han syntes det er stor stas, og går faktisk ikke ut av sengen før han våkner på morningene. I disse dager er det himla tidlig... Typ 05-06... Jeg velger å tro at det er disse vonde blemmene i munn som gjør det vondt å sutte på smokken, og dermed gjør at han våkner. Går ikke dette over så har jeg et problem ;-) Å ha dagens første lur klokken 07 på morningen er liksom ikke ideelt for noen av oss ;-) 

Ellers så er han som halvannetåringer flest. Elsker følelsen av å ha egne meninger og ønsker, og utnytter seg av det titt og ofte. Vogn er ut. Gå alene er in. Bøyle på tripptrappen er ut, sitte alene er in. Mates av mamma, uavhengi om det er suppe eller brødskiver er ut, spise alt alene er in. Leke med storesøsterne er in, leke med mamma er ut, med mindre hun gjør noe helst sinnsykt morsomt. Pappa er definitivt IN. Ball også.. For ikke å glemme dukkevogn. Helst med en ball oppi. Trille gatelangs med dukkevognen, uten mamma til stedet er in. Gå med bleie er ut. Tisse i sofaen er in. Så sånn er det ;-) 

Astmaen er så som så. Spent på høsten og vinteren, og holder meg fast til gode medisiner og bra leger. Håper det går over all forventing, men tørr ikke tro det går smertefritt..

Må bare legge til at dette bildet ble tatt tidligere i sommer. FØR vi ble kjent med at OC snart hadde sveis som en eldgammel mann. Jeg ser det jo nå, men ikke da ;-) Nå er han derimot klippet så det meste er i lik lengde, OG han har fått hvitt hår. Jupp! Vi fatter ikke hvor det kommer fra, her i huset er vi jo mørke alle sammen.. Satser på at det justerer seg etter hvert ;-) Søt er han hvertfall, med det lille engehvite håret sitt.  

Det var vel det! Er det noe dere lurer på i forhold til 1 åringen? Neste blir 4 åringen ♥ 

E N D E L I G


Åh! Endelig! Herlighet så kjedelig det er når internett kollapser og jeg ikke kan slenge ut mine daglige innlegg.. Det har jo blitt en så stor del av hverdagen min, og mitt lille fristed. Kjenner jeg bobler over av blogglyst. Så takk og lov, I´m back. Og joda - jeg kunne blogget fra mobilen, men det blir liksom ikke det samme. Jeg liker bildene store og fine! Et i ny og ne funker, men ikke hver dag.. 

Så hva har skjedd siden sist? Ikke stort, men jeg tenkte alikevell å ta en update på hvert av familiemedlemmet i hvert sitt innlegg. Starting with my little man, og det publiseres i formiddag :-) Nå ønsker jeg bare meg selv velkommen tilbake ♥

WAY TO EARLY...


Min lille sopp, hvorfor vil du stå opp så voldsomt tidlig? Halv seks er ingen tid å våkne på. Her i huset så er alt før 06 n a t t a . Jeg trodde det var avklart da du først flyttet inn..!

Nå er vi straks klare for avgang. Barnehagen next! Storesøster gikk for en time siden, nå er det bare lillesøster og lillebror som venter på å gå. OC skal ha sin første lengere dag. Den blir ikke lang, men lang nok til å få med seg to måltider. Jeg er spent, jeg skal ikke si noe på det.. Faktisk litt klump i magen også. Heldigvis har han faktisk de søteste til å passe på seg. Også er han så søt selv, folk kan vel umulig ikke bli like betatt som meg? #typiskmammatankegang 

Når småtrollene er levert så skal jeg prøve å dra meg på trening. Motivasjonen er på BÅNN og jeg har ikke lyst i det hele tatt. Det verker i benet og jeg sliter med å forstå hvorfor jeg skal gjøre noe som gjør det mer vondt. Jeg vet svaret, det er for å stimulere og jobbe med musklene. Det er bare det at jeg ikke føøler det, selv om jeg vet det er riktig. Belønningen når jeg endelig drar er en pakke på posten. Jeg har sagt til meg selv at jeg ikke får hente den ut før jeg har trentn. Nå må jeg snart gjøre det så den ikke blir sendt i retur. Nå tenker dere kanskje at dette er bagateller i en hverdag for mange, men for meg så er dette store steg for meg i perioder som ikke er helt okey.

Men dere, nok sutring! Nå handler det ikke om meg, men om Jen og OC som skal leveres. Når de er levert skal jeg prøve å ta meg selv i nakken, og slepe meg på trening ;-)  Ha en fin dag fine dere, takk for at dere leser ♥

MY SPOT THIS EVENING


Oh yes. Levert på skole og barnehage. Hjem. Levert OC. Hjem. Vasket klær. Malt terrasse. Lunsj med kjærsten. Hente på skole og barnehage. Ha med en ekstra liten venninne hjem. Lage mat. Fikse til bursdag. Pynte alle barna. Huske å pynte meg selv. Bursdagskalas for lille kusineMali. Legge overtrøtte høye på sukker - barn. Og nå; HER. Med den spennende boken jeg så vidt klare å legge fra meg. "Menneskejeger" av Asbjørn Hansen. Det var min dag! Hvordan var din? ♥

ELEFANTEN BRINGER HELL OG LYKKE

Did you know? 

Forleden fikk jeg dette smykke i gave av en venninne. En liten elefant for hell og lykke ♥ (Finnes visst hos Gina Tricot)


Jeg er fortsatt i rydde modus. Finne ut av hvilke barn som trenger nye høstsko, vintersko, vinterdresser, votter.. Osv. Tenke praktiske og lønnsomme løsninger så det ikke blir så himla dyrt. Note to self, bli flinkere til å handle på salg, gjerne et år i forveien. Det er jeg altfor dårlig på.. 

OC hadde sin første dag alene i barnehagen i dag, og det gikk så fint. Da jeg kom å hentet han halvannen time etter jeg dro satt han med yoghurt i hele ansiktet, og var meget fornøyd. God følelse i mammahjertet! Spent på morgendagen, da skal han sove luren sin i barnehagen. Men nok om det, verdens kjedeligste ting å lese om - jeg syntes jeg leser om det overalt og lovet meg selv at jeg ikke skulle gjøre det samme ;-)
Nå kom C inn døren med en pose smågodt, jeg er på candyking kjøret.. Vi talast!

SKOLE OG BHG START

Hei! Vært litt travelt det siste døgnet, med skolestart for Maya, hun er nå på plass i 2 klasse. Merking av alle klærne til OC som hadde sin første dag i barnehagen i dag, og rydding av klær frem og tilbake. Med tre barn så er det jaggu meg mye utstyr og klær å holde styr på.. Mer om det senere i et eget innlegg. Jeg skal skrive om "hvordan det egentlig er å ha 3 barn" etter forespørsel fra en leser. Gøy for meg å se om dere blir skremt eller ei ;-)

Nå skal jeg nyte en kopp kaffe og svare på litt blogg-mails! I ettermiddag skal vi ut å spise, ferie de 4 barna våre (siste er min kjære nevø som har begynt i 1 kl) så vi ses i kveld ?? Hei så lenge!

MIN MAYA BEGYNNER I 2 KLASSEAllerede et år siden hun begynte i 1. Det kunne likeså vært i forrige uke.. I går kveld pakket jeg inn gaven hennes. En liten gave til en spent 2 klassing. I morgen er det Jen som får en liten gave. Hun har plandag i dag, men i morgen er første dag som løvebarn. Jeg tenker egentlig at det ikke er nødvendig å få noe på sånne dager som dette, men det er jo litt stas, det er jo en stor dag for de begge. Gir dere en liten overraskelse ved skolestart? 

Siden Jenny har plandag i dag skal hun få være med OC og meg på trening, og på litt shopping til barnehagestart i morgen. OC mangler drikkeflaske og tøfler. Jeg planlegger et eget barnehageinnlegg senere i dag, om jeg får tid! Nå hører jeg de våkner der oppe. Små føtter som tasser over gulvet. Jeg må gå opp.. Maya ønsket seg krøller så vi må krølle litt hårlokker ;-) 

Hei så lenge! 

PIKNIK PÅ STRANDEN

//Samarbeid

Mon tro om vi er ferdige med stranden i Norge for denne gang? Jeg tror det! Bildet over er tatt pikniken vår noen dager tilbake. Solen varmet, barna badet (det er faktisk varmt i vannet enda) og vi koste oss med kjølebaggen full av digg mat. Kjølebaggen fra Victoria Secret av alle steder. Ikke kjøpt, men som en gave fordi jeg handlet så mye undertøy ;-) Ellers har jeg alltid med meg tørkearkene fra Serla. Jupp, jeg anbefaler en gang til! Denne har jeg faktisk brukt mye i sommer. Mitt forrige innlegg/samarbeid med serla kan dere lese her
 At det er tørkeark gjør det så mye lettere for barna å hente seg tørk selv, også for meg som gjerne har 1, eller 3 barn i fanget MENS jeg ordner med drikke og mat. Et must for familier spør du meg. Noen spurte meg sist hvor man får tak i selve beholderen, den er jo så fin - jeg ble brått litt usikker på hva som skjedde der, så jeg skal undersøke på nytt og legger inn et svar her straks jeg får tilbakemelding! 

Ses i morgen tidlig. Stor dag for oss, Maya begynner i 2 klasse!! God natt ♥ 

HVA ER DIN BESTE ØVELSE FOR RUMPA?

Jeg har hoppet rett inn i treningsmodus og er endelig ordentlig igang igjen. Og selv om jeg trener for å få bedre kropp ifh til nerveskaden, og alt det der må det være lov å ønske seg noe litt mer overfladisk også!? Nemlig RUMPE! Åå som jeg ønsker meg en spretten, nett og sporty rumpe! Så folkens, hva er deres desidert beste rumpeøvelser?? Bring it, please!

HELLO FALL


God morgen ♥  Casillas og jeg er de eneste som er våkne enda. Det er koselig med litt oss to - tid. Jeg er litt "bummed out" her jeg sitter.. Flere av dere husker kanskje vinteren i fjor, OC sine mange mange sykedager og at han raskt fikk diagnosen astmatiker. I sommer har det gått så bra, og han har vært så og si frisk med unntak av noen få anfall. Nå kom regnet og det litt kjøligere klima og han ble tett med engang.. Jeg var forberedt på det altså, det er bare så veldig veldig kjedelig. Hater å se den lille kroppen som jobber så hardt. Rennende øyne med mørke ringer under. Tung pust, feber og konstant snørrete. Hello fall, liksom. Det kan være dette bare er en tøff start og at det vil bedre seg utover, man må jo ha håpet oppe? 
Han er ved godt mot og virker bedre i dag. Null feber og hakket mer åpen i brystet, det er nok den riktige medisineringen som kikker inn. Takk og lov! 

I går var en travel dag. Jeg overrasket jentene med en dag i turnhallen i stedet for bhg/SFO. Dere kan jo tenke dere hvor stas det var! Noen ganger får jentene lov til å turne litt ekstra og leke seg på apparatene og det er så morro. Jenny digger skranken! OC var hjemme og sov, han sov i mange timer i går heldigvis, Det gjør susen for en sliten liten kropp. Onkel Baas var hjemme og passet på, så jeg og jentene fikk turnet noen timer. På ettermiddagen gikk det slag i slag som vanlig, med henting og kjøring hit og dit. Da klokken ble 20 og alle barna sov hadde jeg egentlig lyst til å krype under dynen men jeg endte opp borte i gaten på jentekveld. Perfekt prioritering, sove kan jeg gjør når jeg blir gammel! Dessuten betyr det ikke at det må bli så sent. Jeg var i seng til halv tolv, og har sovet godt i hele natt. Ikke noe sinnsyke tordenvær som vekket oss denne natten! 

Flott, det var den oppramsingen av gårsdagen.. Jeg har lovet meg selv at det skal jeg aldri gjøre, men noen ganger må det være greit.. I dag håper vi på en playdate med noen fine, også vil jeg trene. Satser på at OC holder formen, hvis ikke blir det hjemmekos. Vi får se :-) Ha en fin dag, nå kryper det lille mennesket mitt opp i fanget og vil kose litt før vi skal vekke resten av huset. Vi snakkes! Klem i fleng til dere ♥

#SHELFIE


Hola! Det er vel ikke akkurat en ekte #shelfie siden det er et piano, men det fungerer som det samme..  

Men dere, over til noe helt annet; JEG HAR FUNNET GIFTERINGEN MIN! I know, dere visste ikke at den var borte engang, men det var fordi jeg var så flau. Den skal jo ikke mistes! Vel, jeg er og forblir tidenes største vimse. Jeg mistet den for en uke siden, et eller annet sted på treningen eller på veien hjem derfra. Jeg har vært så lei meg.. Det er ikke bare å kjøpe ny, både pga pris, men også fordi det ikke blir MIN giftering. Den blir en ny giftering, og det vil jeg ikke ha.. I dag da jeg kom på trening så kom Stamina-Kine bort til meg og viste meg en litt overkjørt ring de hadde fått inn. Jeg ble så glad at jeg trodde jeg skulle besvime da jeg så det var min. Det var en fantastisk person som hadde funnet den på parkeringsplassen og levert den til treningsstudioet. Det står ikke navn i den, men noe annet personlig som ikke kan "spores" tilbake til verken meg eller C, men siden jeg heldigvis hadde spurt flere ganger og virkelig sutret til flere på treningen så hadde ryktet spredd seg. Så i dag føler jeg meg ekstra heldig!! Hipp hurra for ærlige mennesker! 

Mens OC sover så skal jeg søke på nettet etter køyesenger. Det må skje et bytte på barnerommene. OC skal over i større seng. Jenny og Maya deler fortsatt rom, Jen sover i sin juniorseng, mens Maya i sin store enkeltseng. For å si det sånn.. Det rommet er fylt med senger. I stedet for å kjøpe ny seng til OC så vurderer vi køyeseng til jentene, så kan OC overta Jen sin juniorseng. Henger dere med? Problemet er bare at rommet til jentene har ikke plass til køyeseng. Det er et klønete rom.. Men hvis de bytter rom med lillebror, da er det plass. Men dog ikke til en 200cm lang køyeseng. Derfor er jeg på leting etter en seng på 180 lang, eller kanskje 160. Eller blir det for lite? Selv er jeg 160 lang, og tviler på at de noen gang strekker seg mye lengere enn det.. Hvertfall ikke på flere år enda. 

Jesus christ. Dette blé et typisk mandagsinnlegg. Bare svada og rot. Beklager det, men kanskje noen har køyeseng erfaring?
Tror jeg avslutter når jeg, i fare for å begynne å skrive om noe annet kjedelig... See u later! 

THE CUTEST EARRINGSÅh som jeg elsker ETSY! For litt siden så kom disse supersøte øreringene i postkassen min fra KiiNA i Seattle. Elsker at de er så skjøre.. Også koster de ikke mye heller. Handler dere på etsy? Jeg kan sitte timesvis å titte på alt fra barneluer, postere og smykker.. Eller timesvis er kanskje litt å ta i, det er ikka akkurat som jeg har så mange timer til overs til den slags, men jeg kan sitte lenge hvertfall!

Helgen er over! Nå syntes jeg tiden flyyr. Jeg begynner faktisk å glede meg til jul igjen. I know, alt for tidlig, men det samme skjer hver sensommer. Jeg blir så deppa over at sommeren er over og må heller forkusere på noe annet hyggelig. Viktig å ha fokus på de rette stedene ;-) Men før den tid så skjer det mye. Faktisk så skal jeg på en aldri så liten husmorsferie om noen uker. Uten barn. Jeg stikker en tur til leiligheten i Estepona. DET blir MAGISK! Bare noen dager altså, akkurat lenge nok til å lade batteriene, lese bok på stranden med en mugge med sangria ved min side ;-) Halleluja sier jeg bare!

Nå skal jeg straks hoppe i seng. Det tar på dette helt om natten og dagen greiene. Dessuten drakk jeg så mye kaffe i går kveld at jeg ikke klarte å sove godt i natt. Nå vet jeg at jeg kommer til å sove som en baby. Ha en god søndagskveld da dere, vi ses i morgen! Klemmer i fleng ♥

HELT OM NATTEN, HELT OM DAGEN


....jupp! Er det en ting jeg er god på så er det faktisk det! Jeg var hjemme rundt 02 i natt, og opp 07 i dag tidlig. Jeg har ikke sjans til å sove lengere.. Da legger jeg meg heller tidlig i kveld. Så lenge det kun er trøttheten som er tøff, og ikke noe annet så går det veldig greit. Trikset er å kutte ut de gode drinkene ved midnatt og drikke masse vann! Noen ganger lettere sagt enn gjort, men erfaringsmessig så funker det best. Jeg hadde en kjempe morsom kveld i går, med tøys og tull og alt som hører med. Jeg har gærne venninner ;-)

I dag skal vi ta dagen som den kommer. Jeg har et par ting jeg vet jeg må, og det er å vaske klær. Jeg er ekstrem på å la det hope seg opp, og nå er det noen dager siden siste vask. Dumt for med 5 mennesker i hus så blir det mye å hente inn.. Ellers så skal C og jentene spille litt golf, jeg vil prøve å få inn en liten treningsøkt og muligens det blir en liten vaffelfest der vi var i går før ukens familiemiddag med hele gjengen i ettermiddag. Dagen skal nytes hvertfall, og det samme håper jeg dere skal også ♥ Vi ses litt senere :)

MANI

Mornings! Jeg er litt satt ut, vanligvis er det helt sirkus her og jeg rekker så vidt morgenkaffen uten at et barn skal ha frokost, TV kanalen har blitt skrudd av, eller noen skal ha hjelp til å klippe ut en sol.. Men i dag er det kun OC og meg her. Jentene dro på spontan overnatting hos Onkel D borti gaten og Christian løp ut døren med pappa og min stemor på golfbanen kvart på syv i dag tidlig. Nå har jeg hatt frokostdate med OC og hatt en rolig morgen. 

Jeg har til og med rukket å ta bilder av det nyeste til badet. Barna og jeg tilbragte ettermiddagen i Moss i går, der bor min pappa - og da måtte jeg selvfølgelig innom MANI. Det er en nydelig møbel og interiørbutikk som fører skandinavisk design. Den MÅ dere innom hvis dere er i nærheten. Jeg gikk i utgangspunktet innom for å finne innflytningsgave, men måtte bare ha et lite gjestehåndkle til badet nede fra missoni, og noe å henge den på. Tror dette blir veldig bra! 

Nå skal jeg tvinge på meg treningstøy og slepe meg på trening. Det blir tøft siden jeg er så støl at jeg såvidt kan sitte rett opp og ned. Flott! Blir nok en digg økt ;-) Foreløbig skinner solen, og jeg håper det fortsetter på tross av værmeldingen om massive mengder med regn og lyn i kveld, jeg skal jo på party! God lørdag, folkens! Vi ses!

DENNE LÅTA ♥

Jeg ble introdusert til denne fantastiske personen for en stund tilbake, og klarer ikke slutte å høre.. Denne er min favoritt ♥

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen, C har laget verdens beste grønnsakssuppe og jeg har faktisk litt høst følelse, tross de 20 gradene som er utenfor. I morgen blir en busy dag, først trening - hvis jeg klarer, jeg er så sykt støl etter øvelsen jeg viste frem på instagram i går, deretter skal vi i bursdag før dagen avsluttes med innflytningsfest på kvelden! Satser på at jeg kommer en tur innom her i morgen, muligens rett fra iphone ;-) Ha en finfin kveld, og kos dere med denne fantastiske låta!

TIPS TIL BLEIESLUTT

Det ble etterlyst mine erfaringer rundt bleieslutt så here it goes. Merk at dette er mine tips basert på mine erfaringer med 3 barn. 

Jentene mine som nå er 6 og 4 år sluttet begge med bleie da de var 2 år og 4 mnd. De er begge født i januar, våren etter de fylte 2 år så sluttet de med bleie, men med litt forskjellig utgangspunkt. Eldste hadde så vidt sett en potte da vi bestemte oss for å slutte. Vi testet det ut og lot hun ble kjent med potten en ukes tid før vi sluttet. Da vi sluttet så var det ingen vei tilbake. Vi dro med oss potten overalt, og kastet bleiene sammen med henne. Det gikk kjempe bra, men det var noen intense uker med mye fokus på pottetrening og vasking. De første to ukene da det var mest fokus så fikk hun premier hver gang hun "traff potten/do" og det var noe så enkelt som plaster. Hun elsket plaster og på et tidspunkt var begge ben dekket med "hello kitty" plaster. Det funket som bare det ;-) 

Med nummer 2 så hadde vi som skrevet et litt annet utgangspunkt. Jeg hadde fått tips, og selv sett med mine egne øyne at det var lurt å sette barnet på potte så tidlig som mulig. Dette gjorde vi, og straks hun klarte å sitte selv i en alder av 6 måneder så satte vi frem potten på badet. Det var ingen organisert pottetrening, men hvis humøret holdt og hun hadde lyst så gjorde vi det morgen og kveld. Dette gjorde vi litt frem og tilbake helt til hun ble 2. Noen ganger med, og noen perioder glemte vi det litt. Hun foretrakk å gjøre nummer 2 på do eller potte, og syntes det var stas å tiisse på potte. Da våren kom og det ble varmere i været var det bare å kaste bleiene. Både på dag og natt. Det var sjeldent uhell, og hun var så trygg på både do og potten. 

Siden min erfaring med tidlig pottetrening er så god så er det en selvfølge å gjøre det samme med minstemann. Vi startet straks han kunne sitte selv, og nå er han 1 1/2 og gjør begge deler på do hver dag. Han er trygg og syntes det er gøy. Vi vurderte å slutte med bleier i sommer, men det er han ikke klar for. Han er ikke så bevisst på "handlingen" at det gjør godt for noe. Men straks han fyller 2 år i mars, så er jeg sikker på at han er klar. Vi fortsetter å være hjemme uten bleie, og husker å tisse på potte så ofte som han vil. Jeg skriver ned noen tips jeg er overbevist om er lure å følge nedenfor; 

1. Begynn tidlig. Tidligere enn du tenker er nødvendig. Lukkemekanismen er en øvingssak. Det handler om bevisstgjøring, og selvfølgelig må de være en viss alder men man vet aldri når den kommer, og foreldre er kjent for å lett undervurdere barna sine. Men MERK dere, det skal ikke være noe stressfaktor eller press inn i bildet. Gjør det til noe morsomt. Les en bok, klapp i hendene, dans eller syng.

2. Når barnet er klar for å slutte, så bestem dere. Finn ut selv at dere er klare for noen intensive uker! Sier dere til barnet at de har sluttet med bleien, så har de sluttet. Det er dårlig gjort å gå frem og tilbake på dette. Spesielt når man gjerne sier ting som "så stor du har blitt som har sluttet med bleie"  "det er bare babyer som bruker bleie" og lignende, da er det dårlig gjort å putte på bleien igjen dagen etterpå fordi man ikke gidder å tørke mer tiss. Vær varsom, det kan ligge mye følelser rundt bleieslutt, det er en stor mestringsfølelse.  

3. Ref teksten over; snakk med barnehagen. Det er lurt å gjøre det i sommerferien, men noen ganger så er ikke det riktig tid. Ha barnehagen på lag, de er en stor del av barnas hverdag. Det er synd hvis det skal ødelegge fordi kommunikasjonen er dårlig. Når det er sagt så anbefaler jeg å gjøre det når man har en uke fri. Det kan være intensivt de første dagene og det spørs om barnehagen har kapasitet til å følge opp i starten.

4. Gjør det til noe gøy! En plakat ved siden av doen med klistremerker der dere fester et klistremerket hver gang hun/han er på do/potte. En liten premie som et plaster, tyggis o.l Motiver og vær positiv!

5. De første dagene eller ukene, alt ettersom hvor mye det er nødvendig - ta med potten overalt. I bilen, på tur (legg den under vognen) så det er lettere å unngå uhell.

6. Vær klar for myye fokus på do, potte, truse, vaske og oppmuntre. Det er slitsomt den første tiden, men det tror jeg ikke man kommer utenom. Hvertfall forvent det "værste", og bli heller overrasket hvis det blir lett.

7. Ikke kjeft! Noe av det mest grusomme jeg kan se for meg er barn som føler skam ved uhell. Noen barn syntes det er vanskeligere enn andre, sånn er det bare. 

8. Ikke undervurder barnet ditt. 

Håper disse tipsene kan gjøre det lettere å sette igang prosessen, og komme i mål.. Og igjen, dette er basert på mine erfaringer. Lykke til!

OMMØBLERING AV STUEN

Okey, jeg ser selv at dette var skrekkelig dårlig bilde, jeg har jo bare fått med halve stuen.. Problemet er at dette rommet er så langt og smalt, så det er vanskelig å ta bilder, og enda vanskeligere å møblere. Men dere får en liten smak av hvordan det ser ut da. Egentlig føler jeg at hele rommet er fylt med for mange møbler, men jeg vil ikke gi slipp på noen. Jaja, ikke verdens undergang!

Før

Etter

Dagen i dag har vært bra! Dere vet når dere skal gjennomføre noe, og har en dårlig innstilling og når alt er over så ender det med å bli bra alikevell? En sånn følelse hadde jeg i dag, og det er så bra! Det minner meg på at man skal pushe seg, og ikke ligge å slenge i comfort sonen. Viktig viktig! Ellers har vi hatt en liten gjeng med barn på middag, det har vi stort sett alltid og jeg elsker det, pluss en fin venninne. Masse action i huset, me like. Det var sånn jeg vokste opp, og jeg husker at jeg tenkte mye på at jeg selv ville ha det sånn med mine barn. Det er stort sett alltid åpen dør! Hvordan gjør dere det? Får barna lov å ha med venner hjem når de vil og det passer, eller har dere faste dager? 

Det var dagens andre innlegg! Jeg har mye på hjertet om dagen ;-) Håper dere henger med! Klem til dere, fordi dere leser ♥ 

PARTYPEOPLE


Good morning! Her er det fest i dag! Musikken er på gull guffe og barnegjengen min synger for full hals! Noen ganger er det bare stemning for det.. En genial måte å avlede barna på. Når jeg merker at stemingen er litt amper og de krangler for hver minste ting - fyrer jeg opp og humøret stiger straks. Anbefales! I dag er det FROST som gjelder!

Over til noe annet.. Jeg har ommøblert i stuen, og usikker på hva som er den beste løsningen. Det gjør jeg når jeg er "rastløs i sjela". En dårlig vane, men alternativet er å dra på shopping - og det går ikke nå. Jeg sparer nemlig til noe himla bra! Uansett, jeg tenke jeg skulle finne frem før og etter bilder så kan dere se hva dere syntes :-) Nå skal jeg smøre matpakker mens barna toner det 3 hakk ned etter dansefest, med "handymanny" på TV.  Ha en herlig dag! Vi snakkes <3

HVORDAN OVERLEVE PÅ STRANDEN MED SMÅBARN / TIPS

Flere har spurt meg "hvordan i svarte orker du å være på stranden en hel sommer med 3 små barn, også alene?" Well, here it goes: 

1. Du må selv like strandlivet. Selv elsker jeg å være på stranden, og har alltid gjort det. Jeg er en strandløve!
2. Gjør godt forarbeid. Smør rikelig med mat. Maten smaker alltid godt på stranden. Husk masse drikke! Vi drikker masse vann, men jeg tar også med en liten juiceboks tilfelle det blir vanskelig å få i de væske. Så varmt som det har vært i sommer så har det vært pri 1. Ta med en stor kjølebag så alt holder seg kaldt. Varm mat og drikke er ikke digg.. 

10. Bad med barna! Da blir de så glade! 
11.Husk parasoll, et lite fristed med skygge der de kan slappe av. Barna blir også slitne av all sol og bading. Viktig for å unngå solstikk. 


3. La barna pakke egne strandleker. So what om de vil ha med seg flytemadrassen og den tar stor plass? Hvis det gjør at de leker ekstra lenge på egenhånd så er det virkelig verdt det når du først ligger på stranden å vil få litt fred (men du følger selvfølgelig med de hele tiden). 
4. Legg vekk alle tanker om å bli brun. Er eneste stedet du kanskje blir brun er i øverst på ryggen. 

5. Regn med sand o v e r a l t . Og jeg mener OVERALT. Sånn er det bare, det kan ikke unngås. 
6. Noe som kan hjelpe når det gjelder sanden er mors egne solstol. Det er et styr å drasse med, men det er digg når man først får tid til å sitte stille et øyeblikk. Ref. strandmadrassen.. 
7. Kaffe på kanna er et must! Luksus! 

8. Dette er viktig! Gjør reesearch på forhånd! Finn ut hvilken strand i ditt nærområde som er best for deres behov. Er det toalett i nærheten? Kiosk med is? Kiosk anbefales, her kan man få noen minutter i stillhet hvis barna kan tusle å kjøpe is på egenhånd. Parkeringsmuligheter? Er det en stor strand med mye folk, eller liten og overskikelig? Langgrunt? Muligheter for krabbefiske? Masse spørsmål det kan være lurt å finne ut av på forhånd hvis man vil ha det mest behagelig. 

9. Gå gjennom reglene på forhånd. Vær alvorlig, og på kanten til militærstreng! Det er aldri lov å bade uten å gi beskjed. Null toleranse for sutrete barn, de må reise hjem. Alle må hjelpe til å bære, og rydde sammen. Ikke lov å mase. 

10. Bad med barna! Da blir de så glade! 
11.Husk parasoll, et lite fristed med skygge der de kan slappe av. Barna blir også slitne av all sol og bading. Viktig for å unngå solstikk. 
12. Smør på solkrem før dere drar hjemme fra. Sparer deg for mye masing på stranden!

13. Har du barn som sover så rigg til for gode soveforhold. Godt skyggested, mulighet for litt vind og gjerne litt unna de værste barneskrikene. Da er det ingenting i veien for at de pluselig sover i 2-3 timer, det er jo så deilig å sove til bølgesus. 

14. Vær raus med godsakene. Kjeks er så digg på stranden! Da sitter de litt stille og du kan kanskje få noen minutter alene på teppe. Man trenger jo ikke kjøpe de med mest sukker.. 

15. Gjør det mest mulig sikkert for deg selv. Bruk armeringer på barna som ikke svømmer alen. Vet de ikke hvordan de bader med armeringer eller badering så bruk tid sammen med de på å bli trygge. Dette får man mye igjen for hvis barna kan bade alene der det er grunt, MED DEG SOM FØLGER MED HELE TIDEN, SELVFØLGELIG. Det er litt deilig hvis man slipper å bade sammen, hver eneste gang. Er barna for små til å bade alene så fyll bøtter eller minibasseng i vannkanten. Da kan OC sitte i evigheter å leke. 
16. Ha med en god venninne som ikke har egne barn enda. Life saving <3 

OPPSTART I BARNEHAGEN // UTSTYR


Hello! Nå tar jeg en liten pause i organiseringen av barnetøy. Jeg går gjennom utstyrslisten til barnehagen og det er faktisk ikke så mye Casillas mangler. Hvertfall ikke av det vi trenger nå, før kulden kommer.

1. sekk - arvet av Jenny
2. Drikkeflaske - må kjøpes
3. Regntøy - kjøpt i sommer
4. Overtrekksbukse - arvet av Jenny
5. Gummistøvler - kjøpte i fjor på salg
6. Tynn dress - kjøpte i fjor på salg 
7. Overgangssko gortex - må kjøpes
8. Merkelapper - kjøpt
9. Vintertøy - må kjøpes, men ingen hast 
11. Høstjakke - vårjakken passer enda
12. Fleece - har fra min gamle nettbutikk
13. Matboks - han har en, men trenger en større
14. Høstlue/pannebånd - kjøpt på salg

Utenom det så må klesskapet fylles på, denne gutten har vokst i sommer! Ovenfor er mitt siste kjøp fra Lindex. De har fått ganske mye fint til både gutt og jente nå! Tips! Gull med jeans til 99,- når det skal slites og vokses ut av fort som bare det.. Jentene trenger litt av hvert til høsten de også, men de vokser heldigvis ikke like fort som 1 åringene. 

Er det noe annet dere ser jeg har glemt? Og hvilke er den beste drikkeflasken til små barn? 

HVA SKJER NÅ? FREMTID OG SÅNN


It´s time! OC begynner i barnehagen om to uker. Det blir så fint for han! Det er litt verre med meg. Jeg gruer meg. Selvfølgelig for alle de typiske grunnene som mindre tid, "babytiden" er virkelig over, osv osv - men mest fordi det blir så synelig at jeg ikke er som jeg burde. Jeg har hatt et par tøffe uker siden sist. Jeg er fysisk og psykisk sliten etter en lang sommer med 3 småtroll. Christian har jobbet de siste ukene, og jeg har vært alene med alle 3 på stranden, stort sett. Aner dere hvor slitsomt det er å passe på 3 småbarn, å sørge for at ingen av de synker? Selv om dette kan være utmattende i det lange løp så er det noe annet som har gjort meg mest sliten. De stadig kritiske tankene om en selv. Noen andre som kjenner seg igjen? Man er sin egen største kritiker.. Jeg føler "alle" skal tilbake på jobb, studier eller fortsette permisjonen. Mens jeg, jeg må først bli bedre. Jeg må klare å takle smertene og utfordringene denne kroppen gir som følge av skaden ved den siste fødselen, og nå er det tyngre enn noen gang. Det er nå jeg egentlig skulle tatt skrittet videre og gått tilbake til å være Marlen igjen. But who the hell is she?

Jeg prøver å hente meg inn, og fortelle meg selv alle de riktige tingene. Fokusere på det som betyr noe som; trening - det hjelper. Barna og familien min. At det skal ikke være sånn for alltid. Dette er ikke min fremtid, men noe jeg må gjennom akkurat nå. Til slutt, det finnes så mange som har det så grusomt, og jeg må huske å sette pris på det jeg har. 

Nå tror jeg at jeg har klart å dra meg selv ut av "bobla" av selvmedlidenhet. Jeg har røsket meg selv i nakken, med hjelp av fantastiske mennesker rundt meg. Jeg har vært på trening og føler meg litt og litt som meg selv igjen, takk og lov. Det er så kjedelig å "henge seg opp".. En annen positiv ting i hverdagen min er bloggen. Ja, faktisk! Jeg får utløp for mitt skrivebehov og kanskje noe oppmerksomhetssyke-meg (?) liker å kommunsere med alle og ingen på denne måten. Så i stedet for å gjøre en sjelegransking for å finne ut hvorfor jeg har behov for å eksponere meg selv på denne måten, akter jeg å sanke tilbake mine gamle lesere (jeg har mistet en del lesere i sommer) og bli en aktiv blogger igjen. 

Nei folkens, jeg må avslutte. OC lugger Jenny og midagen må på bordet. Virkeligheten kaller ;-) Vi ses!

JEG TRENGER EN FERIE


Som mamma sier; "Jeg trenger en ferie etter ferien."

Det er leker, klær og utstyr over fuckings alt. Jeg rydder, men de tar meg igjen. Setter jeg opp tempo gjør de det samme. Hver gang vi er på stranden tar de med halvparten hjem. Jeg tror vi har børstet vekk alt, men de gjemmer det på de rareste steder. Jeg prøver å støvsuge, men til ingen nytte.. Hyttelaging, ommøblering, basar, lego, you name it. For ikke å snakke om han minste sine sommersyssler. SKO - han elsker sko! Og river ut ALLE hvertfall 1 gang per time. Leverer de pent til de som eier, over hele huset. Hvis jeg rydder de på plass syntes han det bare er gøy, da kan han jo gjøre det engang til. Siden vi jobber mye med dotrening om dagen er han over gjennomsnittet opptatt av doruller.. Han putter det i do, på trappa, i sofaen.. Overalt! Han deler det opp i små biter og strør det rundt..

Når kvelden kommer og alle endelig sover har jeg ikke ork til hverken blogging, trening eller noe. Og skulle jeg orke noe så blir det sene kvelder på terrassen med fine mennesker, og litt godt i glasset. 

Men dere! På mandag begynner jentene på SKO og bhg igjen! De gleder seg, jeg gleder meg!! DA blir det andre boller da.. Herregud som jeg gleder meg til å vaske gulvet. Om drøye to uker begynner OC i barnehagen også. Inntil da skal vi kose oss hjemme. PS. Jeg er klar over at det mest sannsynelig ikke kommer til å skje. Han er overmoden for barnehagen, og kommer sikkert til å kjede seg i hjel når jentene er borte på dagtid. Jaja, godt han fortsatt sover en stund på dagtid. 

Nå skal sekken pakkes og vi setter kursen mot stranden. Det positive ved stranden er at jentene bader så mye at de blir slitne til kvelden. Jeg bader sjæl jeg, det er jo så varmt i vannet!