hits

august 2015

DAGENS LYKKEMAMMA 

Kjole og sko fra Spania - fra helgens bursdagsfeiring

God morgen! Eller rettere sagt god formiddag?

Jeg er såå trøtt om dagen og har ikke sjans til mine gode vaner som morgenfugl. Det må skyldes høsten. Jeg kjenner den ligger å lusker bak neste hushjørnet..
Jeg har et par ting på agendaen i dag: HUS. Det er helt kaos her etter helgen, og jeg sliter med å holde tritt. Hvordan er det mulig å rote så mye? Minnie mus sitter atter en gang ved min side på kjøkkenbordet. La ikke jeg henne opp på Jenny sitt rom fredag? Og ba ikke jeg Jenny om å ta med Minnie opp lørdag? Og kastet jeg henne ikke opp trappen mot barnerommene i går? Allikvel har hun lurt seg ned på kjøkkenet igjen. Det samme gjelder helokopteret, traktoren, turnmatten, 3 baller og en kurv med hårting som ligger strødd.. Det er bare å ta fatt!

Håper dere har hatt en kjempe fin helg, og er klar for en ny uke ❤︎

JEG KYSSER IKKE MINE BARN PÅ MUNN

Lege og psykolog Charlotte Reznick advarte i en artikkel foreldre om å kysse barna på munn. Hun snakker om å assosiere seksuell eller romantisk aktivitet, og erogene soner. Her melder jeg meg ut. Jeg er ingen psykolog eller lege, men det jeg vet er at jeg ikke kysser barna mine på munn. Jeg syntes ikke det er ekkelt, men det føles unaturlig.

Jeg forteller de hver eneste dag hvor mye jeg elsker de, og barna får suss og kos i fleng. De får suss på pannen, bollekinnet og hvor enn det faller naturlig. Men ikke på munn. Det faller meg ikke naturlig. Selvfølgelig har jeg fått en liten smask på truten av både det ene og andre barnet, men jeg oppfordrer ikke til det videre. Hvis de spør sier jeg som sant er, kjærstepar kysser på munnen. 

Vi jobber hver dag med å guide barna til å beskytte seg selv, ha gode instinkter og hvorfor ting er som det er. "Hvorfor skal jeg ikke si jeg elsker deg til naboen, men til deg mamma, han er jo snill?" Problemstillinger som dette er vanskelig å svare på, men viktig for at barna skal lære å sosialisere rundt mennesker.

Når et barn kan stille dette spørsmålet rundt å elske - da kan han undres det samme spørsmålet rundt å kysse på munn. Hvem er det greit å kysse, og hvem skal man ikke kysse på munn?

Jeg skal ikke gå dypere inn i tema, jeg følte bare for å forsvare meg. Kommentarene blogger og nettsider går hardt ut mot de som syntes det er unaturlig å kysse barna på munn. Men jeg er en av de! Jeg kysser ikke barna mine på munn, men de får all verden av kjærlighet og omsorg alikvell. Christian derimot, han kysser jeg på munn. Hver dag!

NYTT STUEBORD

Hei dere! Se så fine stuebord jeg har fått! Mine vakre bord fra HAY har fått andre steder å være, de ble rett og slett for lite barnevennlige for den meget aktive plassen, midt i stua. Derfor måtte jeg områkere litt, og få på plass noen stødigere bord akkurat her. Jeg så disse bordene på en annen blogg, og falt helt for kombinasjonen!

Marmor sofabord er kjøpt her, og bord fra "department" her.

I kveld skal jeg i voksen selskap, anledning svigerinnen 30 år, og jeg tror det blir et meget festlig lag med familien! Håper dere har en fiin dag, vi skal ta det helt rolig hjemme i hele dag. Perfekt, før det braker løs i kveld!

OVERRASKELSE!

Velkommen tilbake til bloggen igjen! OC er frisk og i barnehagen, jeg har sovet et par timer på dagtid i dag og fått diverse annet på stell. Puh, det var fint! Når de minste blir syke er det bare å kaste inn håndkle og godta timer med "cars" og mammakos. Siden han har astma så ryker nettene uansett om han sover eller ei.. Jeg blir liggende å lytte og være engstelig for mulige astma anfall. Nå er vi heldigvis over på den gode siden igjen, han responderer bra på medisinene og sov godt hele natten.

Siden sist har jeg nesten bare vært mammaen til OC, med unntak av i går kveld. Da fylte svigerinnen 30 år, og vi sneik til oss en liten minifering. Vi overrasket henne og sto utenfor yoga studio med ballonger, prosecco og blomster! En liten oppmerksomhet før feiringene som fortsetter de neste to helgene.

Min andre nydelige svigerinne, Angelika og fineste Stine på vei til Yoga for å overraske Carine.


Så lojale som vi er stilte vi opp i samme antrekk som bursdagsbarnet: treningstøy. Next: sushi og vin i Drøbak

Hurraa!!!

Ballongene fikk ikke plass i bilen!


Den samme morningen sendte jeg ei litta bursdagssang til Carine, fett i håret og nydelig! Lo så godt av meg selv at jeg skvetta litt i trusa.

video:img6940

God helg!

SUP

Jeg drømmer meg tilbake til dette, her jeg ligger i joggebuksa mens det pøsregner ute.. Jeg prøvde SUP noen dager tilbake og ble skikkelig forelsket.

OC er litt bedre, og vi håper på en god natt søvn. Les: trenger en god natt søvn. Wish me luck!

BOKBIND OG ANNET NIPS

Maya og jeg har vært ute å handlet litt skole stæsj (uten om vår lille ebay shopping som koster 10 kr, men kan ta 5 måneder å få)
Vi har kjøpt viskelær som lukter, maaange blyanter (10 for 100,- på notabene) bokbind og nye nytt i vårt hjem: elastisk bokbind ! Guds gave til oss som surrer det til med vanlig bokbind hvert år..?

Vi kjøpte to stykker til norsk og engelsk lesebøkene, og de sitter som skudd. Foreløbig virker det supert! Det som er gull er at de kan vaskes og brukes om og om igjen.

Til arbeidsbøkene hennes i norsk og matte så kjører vi gammeldags bokbind, og her er en liten filmsnutt for å friske opp hukommelsen fra i fjor #gullfiskhukommelse


Lånt av youtube

Høsten kom som kastet på OC. Han ligger på sofaen med feber og plagsom astma. Usikker på om det er den store forandringen i været (fra sol til regn kan være voldsomt) eller om han hadde blitt så astmatisk uansett.. Vi tilbringer dagen på sofaen. OC, jeg og hans elskede helter: DUSTY og LYNET MCQUEEN. Hoho!

Ha en fin regnværsdag ❤︎

SE MIN KJOLE // DAGENS LYKKEMAMMA

Hello and good morning!
Jeg har fått ny kjole av pappa på de syv hav! Noen ganger er det så koselig å føle seg 16 igjen. Klage sin nød over ingenting å ha på, også kommer pappaen som en reddende engel og spanderer ny kjole.

Lørdag feiret vi bursdagen til Victoria, som kanskje mange fikk med seg på snapchat ;-) Det var et fyrverkeri av en kveld. Det startet med sprudler og frukt på hennes takterrasse i Oslo, deretter fantastisk middag på ekeberg restuanten, til slutt endte vi opp på en utested.
Kjole fra "Vila", franske fletter og for å røffe opp det søte: sandaler fra "Camilla Pihl for Bianco" og jakke + armbånd fra "min butikk" i Drøbak (second female & boho global)

Jeg får helt angst av disse "dagens lykkemamma" i speilet, men Christian er ikke helt rå på å ta bilder, og selvutløser er jeg dårlig på, og derfor tar det så lang tid. Det realistiske blir å holde seg til speil, speil på veggen der. Beklager det :-)

En ny uke er i gang, og jeg har to mål : Oppfølging hos nevrologisk på ahus (for dere som ikke vet hva det dreier seg om) og trening. Thats it. Små gjennomførbare mål. Forrige uke var tøff, på flere områder. Tøff og trist. Denne uken skal bli annerledes.

Da gjenstår det bare å ønske den nye uken velkommen, og håper dere får en strålende dag!

DILL OG DALL TIL SKOLESTART

Det er ingen hemmelighet at jentene her i hus syntes det er stas med skikkelig jente stæsh! Vi har et stort skap fullt med perler, farger, og dill og dall. Jeg har samlet litt som er på vei i posten til skolestart.. Litt fra etsty, ebay og norske nettbutikker.

1. Washitape 2. Fargepenner 3. Pennal med navn 4. blyanter 5. matboks 6. bokbind i tekstil 7. søte penner 8. glitter penner 9. ukeplan 10. viskelær 11. lollipop viskelær 12. panda pennal 13. bokmerker 14. leksemappe med drikkeflaske 15. gymbag med eget navn 16. hårbånd

Happy shopping :-)

Følg Lykkemamma på facebook //
Instagram //
Snapchat: marlennordby

PERFEKT AVSLUTNING

Vi har avsluttet skoleferien med noen deilige dager. Stranden, vannkrig, venninner på overnatting og planlegging av førskolefest. I dag startet hverdagen, og Maya begynte i 3 klasse (!) og få ny lærer, Jenny ble førskolebarn (!) og OC .. OC nyter siste året på småbarnsavdeling. Der skal han regjere med fetterene sine, kjøre sykkel og nyte livet som en den lille livsnyteren han er. Virkelig en god følelse i magen da alle 3 barna ble fulgt til hvert sitt med et smil om munnen.

Siden barna mine er så tøffe og tar i mot nye utfordringer (tenker spesielt på Mays som får ny lærer) så må jeg gjøre det samme. Kanskje ikke en ny utfordring, heller en gammel en.. Komme meg på trening. Jeg har surret meg inn i en gjørmete grop og sliter med å komme opp. Hele benet mitt verker, og uansett hva jeg gjør så blir det verre. Nå må jeg komme over kneika og begynne å trene så ofte som jeg kan. To uker borte fra trening, og det setter seg i ryggen og hoften.

I dag, i dag SKAL jeg trene. Så kan jeg gi meg en skikkelig belønning med et par timer i solen!
I ettermiddag skal vi ferie førskolejenta og 3 klassejenta. De ønsket seg kyllingvinger og kake. . Det sier vi ikke nei takk til ;-)

Følg Lykkemamma på facebook //
Instagram //
Snapchat: marlennordby

PIMP OPP GENSEREN // DIY 

God morgen!
I dag og i morgen er det planleggingsdag på skolen, og i barnehagen her i Drøbak. To dager til hjemme før det braker løs med skole igjen. Jen og OC har allerede gått i barnehagen to uker så dette blir en lang helg for de. Ikke de værste dagene å ha planleggingsdag på, har dere sett værmeldingen for den kommende uken? Her på østlandet skal de være helt fantastisk! Derfor blir det årets første stranddag for oss i dag.

TIPS: Forleden kom Jenny og jeg på en god idé for å få genseren hennes til å se litt finere ut. Vi perlet snorene! Det ble så fargerikt og kult! Jenny ble så fornøyd at smilet nesten gikk rundt. En stolt jente som tuslet i barnehagen den morningen..
Ønsker dere en nydelig dag i sommerværet. Det er bare å grave frem bikinien igjen!

Følg Lykkemamma på facebook //
Instagram //
Snapchat: marlennordby

YESTERDAY

I dag svir jeg for gårsdagens festligheter, gitt. Men det er verdt det. 100 latterkramper dekker over både haltende ben, og en liten dose hodepine.


Alltid vært en sjørøver..

24 TIMER MED LYKKEMUTTERS // 12.08.2015

07:05 Våkner av at Jenny koser meg på kinnet. Hun sier det er på tide å stå opp. Jeg hører det er fullt liv ovenfra og blir lettet over at Maya som blir hentet om en time også har våknet.
07:19 Jenny roper øverst i trappen "Mammaaaa, sovnet du igjen ellerrrr?"
07:21 Tar på morgenkåpen og tusler opp. Finner Christian og OC i sofaen, under dynen mens de ser på "Hortan hears who" - den er forresten dødskul!
07:24 Jeg lager kaffe og snakker med jentene. Havner i en misforståelse der jeg spør om J furter. J blir fornærmet, sier at hun ikke er en furteguri.
07:26 Jeg sier unnskyld.. Hun har faktisk rett i det. Jen furter aldri. Hun er mer direkte!
07:36 Lager matpakker til barna. Christian, OC, Mays og Jen spiser frokost ved bordet. Vi snakker om alt og ingenting.
07:42 Maya spør hvor turn shortsen hennes er. Jeg sier "den er der du la den fra deg".
07:43 Hører min egen mamma sin stemme komme ut av munnen min.. Rar følelse...
07:44 Jeg overgir meg etter flere forsøk på å få meg til å lete, og går opp i 2 etasje.
07:46 Finner shortsen hennes vrengt inn i overtrekksbuksen på badet, i løpet av 30 sekunder. Tar med vrengt bukse med shorts ned på kjøkkenet.
07:48 Maya gliser. Sier at det ikke er sååå lett å finne når både shorts og bukse er samme farge.
07:56 Fletter to parisefletter på Maya, mens hun tar på seg sandaler og jakke.
08:02 Kommer på at jeg har glemt å pakke badehåndkle og bikini. I dag skal turngruppen kanskje ut å bade!
08:04 Alt pakket, og det tutes utenfor. En annen turnmamma kommer for å hente Maya og skal kjøre Drøbaksjentene til turnhallen i Holmen. Gir Maya en suss!
08:06 Fikser håret til Jen. Hun vil egentlig ha løst, men jeg minner henne på at det ikke er lov lenger (etter to luse runder det siste året) Hun går med på hestehale, men med tvinnet flette på siden, og en liten flette i hestehalen.
08:12 Putter matbokser i sekkene, og ber barna pusse tenner og ta på sko.
08:27 På vei ut døren, OC vil sykle og finner frem trehjulssykkelen sin. Jeg henter hjelmen.
08:43 Leverer Casillas først, det går lettere enn de forrige dagene. Han har begynt å syntes det er fint å være i barnehagen igjen. Overgangen har vært litt tøff denne sommeren.
08:59 Tusler bort til Jenny sin avdeling.
09:02 Malin sender melding og spør hvor jeg er.. Hun skulle komme på besøk 09, og står og venter hjemme.
09:08 Jen levert. Møter Marte og Nickolai på parkeringsplassen. Skravler litt.
09:12 Småløper gjennom skogen.
09:14 Møter Malin utenfor huset. Kjenner jeg er sulten. Jeg har glemt å spise frokost / ikke rukket.
09:15 Registrerer at bilen vår er borte, Christian har reist på jobb.
09:18 Går inn å registrerer at noen har ryddet opp lekene OC raste utover gulvet rett før vi dro. OG noen har ryddet gangen. Det må være Malin, hun er så snill.
09:25 Lager kaffe til oss. Og åpner macen for å svare på mail fra turngruppen. Det er stor pågang i disse påmeldingstider.
09:35 Skravler med Malin om alt mulig, og hun lager frokost til oss. Vi setter oss ut for å spise.
11:49 Malin drar videre, og jeg setter meg for å blogge. Rakk ikke morgeninnlegg som planlagt.
11:54 Innlegget rekker aldri å bli publisert fordi jeg begynner å rydde.
12:07 Mamma ringer. Forteller at hun passer min lille nevø, som straks skal bli storebror. Kanskje det er i gang?
13:02 Bretter klær. Må få orden på 2 etg. Det er klær og ting overaaaalt.
13:34 Carine ringer. Skravler.
13:48 Skravler fortsatt..
14:07 Omsider får hun overtalt meg til å bli med på trening. Jeg skal møte henne der om 10 minutter.
14:11 Ferdig skiftet og tar på sko. Registrerer plutselig at jeg ikke har bil i dag.. Crap. Da ryker treningen. Jeg kan ikke gå til trening i dag, det blit for belastende.
14:15 Ringer opp igjen og forteller at jeg ikke kommer. Litt lettet faktisk. Det sitter så langt inne om dagen.
14:36 Loftstuen og badet ferdig ryddet og støvsuget. Det føles bra.
14:56 Går til barnehagen. Jeg har avtale med Jenny om å hente 15, og da MÅ jeg hente 15. Hun er nøye på tiden.
15:02 Jenny løper mot meg og hopper i armene mine før jeg rekker å registrere henne.
15:07 Vi henter OC, han er smørblid og leker med biler.
15:39 Brukte lang tid hjem, OC ville gå alle andre steder enn riktig vei men fikk overtalt han til slutt og fristet med en is.
15:44 Vi spiser is på terrassen, det er skikkelig varmt i dag!
15:49 Lille T og Mommo kommer på besøk. Mommo ser lur ut, jeg får følelsen av at lillesøster føder, eller at hun straks skal føde.
15:59 3 kompiser av Maya ringer på og spør om hun er hjemme. Jeg sier hun kommer innen en halvtime. De gutta er så søte!
16:07 Vi spiser middag. Kjøttkaker med makaroni og saus. Christian sin favroitt. Passer på å spare litt til han kommer hjem fra jobb.
16:34 Maya kommer hjem fra turn, sammen med venninnen Kaja. De spør om Kaja kan være her, før de løper ut til gutta!
17:07 Henter inn jentene, og ber de spise litt mat. De kan med nød rekker å spise hvis de får spise ute! Gutta sitter ved siden av og venter.
17:23 Jenny får besøk av nabojentene sine. De hopper på trampolinen.
17:36 Sender melding til C og skriver at vi mest sansynelig må droppe familietid i Drøbak sentrum i kveld. Vi skulle egentlig spise is med barna.. Barna koser seg sånn ute, og vil nok ikke dra noen steder.
17:56 Christian kommer hjem. OC står å hopper på trappen. Dagens høydepunkt når pappa kommer hjem!!
18:06 C spiser middag på terrassen, mens vi hører alle barna leke i hagen. God følelse.
18:09 C finner frem vannballongene vi kjøpte forrige helg, fyller på 6 stykker og kaster på barna! Stemning forvandler seg fra god til crazy kids på 4 sek. Vannballongkrig!!
18:17 Det blir full krig mellom jentene og guttene. Plutselig kommer det barn fra alle kanter og nå er det 12 stykker som løper etterhverandre. OC er like gæren og har som mission å sprute på mammaen sin!
Christian fyller vannballonger for alle penga!

19:19 Vel endt vannballongkrig, alle er våte og barne er elektriske. Eneste måten å stoppe det hele er ved å love omkamp til helgen!
19:38 Maya, Jenny og OC spiser kveldsmat.
19:40 Jeg får en snap av Angelika som spør om vi skal ta en tur ned i Drøbal og drikke vin i det fine været.
19:41 Jeg kaster meg rundt, og organiserer barn i seng + avtaler med C!
19:42 Får sjokk når jeg ser meg selv i speilet. Shitt, er det mulig å ta en nødsminking og fiksing av hår med dette utgangspunktet? Jeg får gjøre så godt jeg kan.
19:43 Sender meldinger med Carine, svigerinne nummer 3 i vår lille flokk. Hun hadde sovnet på sofaen og orket ikke i kveld.
19:44 Maser på henne.
19:56 Ferdig sminket (oppå den andre 2 dagers gamle sminken) og håret fullt av tørrshampoo. Det ble faktisk ikke så værst. Kaster på meg en sort enkel kjole som aldri blir feil.
20:03 Gir Christian en suss, og løper ut døren i sandaler.
20:06 Møter Angelika i krysset nedenfor. Min fine Tigerlilje.
20:07 Tusler ned til Drøbak sentrum mens vi gir hverandre en update på den siste tiden.
20:32 Vel plassert på "ost og vinstuen" i Drøbak. Perfekt utsikt ut mot Drøbak torg. Bestiller en flakse vin, sinte reker og oliven. Livet er herlig!
21:10 Det tikker inne en melding på mobilen: Jeg har blitt tante!! Lille Amanda har kommet til verden!! FOR EN LYKKE!

21:12 Vi skåler for oss! Angelika ble også tante kort tid tilbake!
22:30 'Det begynner å bli for kaldt for å sitte ute, og vi tusler bort til "Baremas". Bestiller en flaske til, og praten fortsetter, men dog litt mindre seriøst enn 2 timer før ;-)
00:02 Baremas begynner å stenge, men vi får overtalt dem til at vi får sitte til halv ett. Vi vil ikke hjem enda! Angelika som har bodd i Oslo maaange år spør om det ikke er lillelørdag. - Vel, ikke i Drøbak!
00:46 Surrer oss mot taxiholdeplassen. Venter i 10 minutter, men ingen taxi å se. Jeg har ikke batteri på telefonen heller.
01:03 Beslutter å gå hjem. Det er ikke så langt, men det er ingen god idé med tanke på benet mitt. Jeg gir F. orker ikke alltid å ta så hensyn..
01:23 Vi har latterkrampe hele veien hjem. Og ser på stjerner. Det er så stjerneklart!
01:45 Vel hjemme i sengen min. Det siste jeg tenker er at nå er det 4 timer til jeg skal opp... Men det er verdt det. Spontane kvelder med venninner betyr så mye. Det beviser at jeg fortsatt til syvende og sist er meg selv, med mine egne behov. Stort sett går alltid mammaen i meg foran alt. Men ikke i kveld - da var jeg bare meg selv ♥︎ Haha, det rimet!


// Fra onsdag 12 august.

GOD MORGEN KIDDO


Takk for at du vekker meg hver morgen med verdens søteste, trøtteste stemme. Du roper "MIN MAMMAA" og "Stå opp mamman miin".  Når jeg løper opp og ser deg stå med bustete hår og et kjært fly under armen, med verdens største smil - da vet jeg at dagen kan ikke bli dårlig. Du er like optimistisk i stemmen din, selv om du må rope 11 ganger før den trøtte mammaen din står opp. Jeg kunne ikke drømt om en bedre morgen.

Jeg tror ikke alltid jeg husker å sette pris på det, men det skal jeg bli flinkere til.


Takk for at jeg får være mammaen din. Jeg elsker morgenstundene våre, og jeg elsker deg ❤︎

#takknemlig

MER GRØNT

I dag har jeg vært en ekte kjøre - hente mamma! Dagen har i grunn bestått i å hente, følge og hente igjen. Maya er på turnuke i Holmen denne uken, og i dag var min dag å kjøre noen av jentene fra Drøbak! Det gikk bra, på tross av at OC var i barnehagen 07:15 i dag tidlig! Kanskje vanlig for noen, men SJOKK for det lille luksusdyret! Jeg er glad det ikke er hverdags å levere klokken syv, og kjøre 45 minutter. Heldigvis har jeg hatt med meg min lille nevø så jeg har hatt veeeldig hyggelig selskap.

Enda en grønn plante. Denne er visst spesielt fin for de med astma.

I morgen skal vi ikke like tidlig avgårde. Da er det noen andre foreldre sin tur, men jeg skal hente turngjengen, og kanskje jeg får tatt litt bilder! Hvis ikke får dere følge med på snapchat, der er det mye lettere å legge ut litt turnsnaps!

Ha det så fint <3 Vi ses i morgen!

S A T U R D A Y ´ S  S N A P S

Snapchat: marlennordby
Hva er vel bedre enn å lukte deilig grillmat, høre cavaen sprette, tusle 10 meter og så få det servert? Deilig lørdag i grunn..
Tror vi har verdens beste naboer. Noe av det beste er at barna syntes det også. Barn på samme alder som går, og skal begynne i samme klasse er gull.


I dag skal vi endelig til Besse igjen. Barnas oldemor som har vært en tur "hjemme" i Eidsvåg noen uker. Det gledes at hun er tilbake, både for store og små ❤︎
God søndag til dere ❤︎

GRØNT PÅ KJØKKENET

Dette innlegget startet egentlig sånn her: "God morgen! For en rolig start på dagen. Jeg har rukket å vaske håret, ansiktsmaske, vaske gulv og nå sitter jeg med kaffen i fred og ro. OC spiser frokost ved siden av meg, Maya ser på mesterens mester og Jenny er på overnatting hos mommo."

I det jeg satte punktum ved det siste ordet så sølte OC ut hele den store skålen med melk og cheerios, over de nyvaskete gulvene, seg selv - som forøvrig også er nyvasket og tripptrappen. Great! Disse toåringene altså! De skal gjøre ALT selv, men så går det litt i surr noen ganger.. Om dagen... Man klarer jo ikke bli irritert heller, for de er så uskyldige midt opp i alt. Lure smil og morsomme strofer. Da han så jeg ble oppgitt så ropte han ut: "MIIIN MAMMAAA", mens han smilte sitt mest sjarmerende smil, så smilehullet på venstreside nesten sprakk. Da klarer jeg ikke tenke annet enn "Herregud så SØT han er".

Uansett! Over til et lite tips: Mester grønn har 3 grønner planter for 100,- om dagen. Jeg aner ikke hvor lenge det varer, men jeg var der i går.

Grønne planter gjør så mye, og det føles friskt og rent. Spesielt i klare vaser! Love it!

HAN DRO FRA OSS

Da jeg kom for å hente Jenny i barnehagen i går hadde hun fortalt en historie fra i sommer. En typisk mann - historie som minnet meg på at den må jeg fortelle til dere! For det er SÅ typisk mann!!

Det var tid for avreise til Norge, etter 3 1/2 uke på ferie. Flyet gikk på ettermiddagen, og vi hadde brukt hele morningen på å vaske oss ut, få barna opp av bassenget, og alle andre praktiske ting man skal gjøre før man drar fra "hytta". Det gikk som det ofte går, vi var litt på etterskudd (i følge hans klokke).. Dette er noe min mann jobber svært hardt med å få undertegnede til å slutte med. Jeg er nemlig en som ALLTID reiser i siste liten, mens han ALLTID har god tid.

Da vi endelig fikk satt oss i 7-seteren og den times lange turen til Malaga flyplass kjente vi roen. Trodde jeg. Vi var jo on time! Christian kjørte, med Maya ved sin side (på pute og uten airbag selvfølgelig) mens jeg satt bak med Jenny og OC. Helt bakerst var baggasjen og min 15 år gamle lillesøster, med knust hjertet fordi hun måtte forlate sin nye spanske kjærlighet. Hello Norway - skrev jeg på bloggen!

Vi hadde akkurat kjørt 30 meter før OC roper "TISSEEEE". Ikke overraskende for noen av oss, han har jo blære på størrelsen med en valnøtt! Vi bestemmer oss for å stoppe på nærmeste bensinstasjon langs motorveien for å tisse, og fylle diesel. Christian virket rolig, og jeg var som vanlig heeelt rolig. Vi var jo fortsatt i rute!

Han går ut av bilen og begynner å fylle, mens jeg bruker 4 minutter på å diskutere med Maya og Jenny hvor vidt det er lurt å prøve å tisse nå, eller ikke. Den ene lar seg overtale, mens den andre blir sittende. Vi krøker oss ut av den fulle bilen og løper bort til buskene (bensinstasjon doer i spania, er om mulig enda verre enn i Norge) Først tisser OC. Jeg registrerer i sidesynet at Christian er ferdig å fylle og løper inn for å betale. Jen prøver også å tisse, og mens vi sitter i den typiske jente sitte stillingen hører jeg en bil suse ut av parkeringsplassen. Jeg snur meg og ser at det er VÅR bil. I full fart ut på motorveien...

Ca sånn som det her.. Bare med 4 ekstra felt, og 100 flere biler..

Det går et sekund før jeg skjønner hva som har skjedd. Han har dratt uten oss!! Og det er ikke mulig at han dro for å hente noe heller, det er jo bare motorvei så langt øye kan se! OC skjønner ikke stort, men Jenny fikk det hele med seg og HYLER! Hun får heeelt panikk og ser for seg at hun må bo på bensinstasjonen i Spania, og passe på sin mor og lillebror.

Jeg forsøker noen vittigheter som "Jaja, synd for de - da kan vi bade og kose oss mer vi", men Jenny er IKKE enig. Hun har helt panikk. Familien splittet, og hun var helt uforberedt.

Jeg prøver igjen med "Jenny, pappa kommer tilbake. Og mamma passer på deg!" Men det funker ikke.. Hun er utrøstelig. Jeg tenker at det ikke er krise, han kommer jo hvert øyeblikk og da får hun se det med egne øyne. 

Minuttene går mens vi står å stirrer på rundkjøringen der han skal komme tilbake.. Det går opp for meg at jeg verken har lommebok eller mobil, og blir litt svett.

Det har gått 5 minutter.. Det er jeg sikker på! Fuck! Når den mannen vil noe er han svært måtbevisst! Det slår meg at han er troende til å kjøre helt til flyplassen uten å ense at halvparten av følge er borte.. Når han skal hjem, skal han hjem liksom. Er det mulig??

Jeg løfter jeg opp panikkslagende Jenny, og tar OC i hånden. Vi går bort til et par som står å fyller bensin på bilen sin.

Jeg: "Ehh, Hola. May I use youre phone, por favor?"
Han og henne: "Que?"
Jeg: "My hasbund has left me an my kids here all alone, and left to go to Norway" sier jeg på elendig engelsk.
Han og henne slår opp med øynene og jeg skjønner at de tror jeg faktisk er etterlatt her på ekte...
Jeg: "No no, not divorce assa. He is just fjern!"

Jenny river meg i armen og sier "mammaaa, de skjønner jo ikke hva du sier!!"

Han og henne: "NO!"
De ville ikke bli involvert i galskapen..

Da begynte det å koke i topplokket, og i det jeg skulle servere noen gloser om å hjelpe andre hører vi Maya rope! Nå gråt Jenny av glede! Halleluja - nå slapp hun å bo på en spansk bensinstasjon resten av livet sitt!

Vi hoppet inn i bilen og jeg spurte relativt oppgitt om hvordan det er muuulig?

Men joda, det er fullt mulig. Maya er like sosete som moren sin, det er en grei forklaring. Hun som satt bakerst som hadde full oversikt fremover, trodde de bare skulle hente noe. Og da hun spurte Christian hvor de skulle og svaret var flyplassen (!) trodde hun at han tullet...! Det er jo ikke så rart, dette er hans humor! (Akkurat det her har jeg faktisk advart han for. En dag så skjønner ikke barna når du tøyser og er alvorlig)

Hvordan Christian ikke merket det er vanvittig i mine øyne.. Men han er målbevisst og skulle til hjem. Etter en måned på reisefor med 4 jenter og en toåring. Da hører man visst ingenting, men ser kun bilveien, og sengen laaaangt der fremme i horisonten..

Da vi ankom flyplassen lo vi av det. Alt i alt kom vi til planlagt tid (noe som betyr i god tid) og Jenny fikk forklart at mammaen hennes ville klart å komme seg ut av knipa, selv om pappaen ikke hadde kommet tilbake. Tro det eller ei!

Latteren tok brått slutt da vi likevell mistet flyet..

// Lik hvis du er enig at dette kun er noe menn klarer.

HANDLET PÅ SALG 

God morgen!

Nå er jeg heldigvis på bedringensvei. Det er fortsatt krise på natten, jeg snorker visstnok og føler selv at natten tar et år eller no. Men det er forkjølelsens sjarm det!
I skrivende stund sitter OC og jeg ved kjøkkenbordet. Jeg drikker kaffe, han cheerios. Han klager litt at det er kaldt på stolen, men som jeg sa - sånn blir det når du ikke vil kle på deg.. Den lille fantungen der, han gjør så mye rart om dagen. Flaks for han så er han så veldig veldig søt! Jeg kan med hånden på hjertet si at vi ler oss i hjel hvertfall to ganger i løpet av en dag  av han der.

Sjekk hva jeg fant her om dagen! Jeg nevnte det såvidt i mitt #24timermedlykkemutters i går. Jenny trengte ny allværst jakke (heter det det?) og jeg fant en kjempe fin i knal rosa fra Reima på 50%. Med tre barn er vi helt avhengi av å være smarte, og være på utkikk etter gode salg. Nå som høsten og vinteren nærmer seg (I know ... but its true) så må jeg gå igjennom hva de trenger og hva vi har fra i fjor, ikke minst hva som kan arves videre. Jeg begynner å få en god oversikt og nå kan jeg krysse ut høstjakke til Jen. Allværsjakkene hennes fra de forrige årene er vasket og puttet i haugen med klær som er for små. I september blir det sendt på bruktmarked!


Jeg tok også med meg verdens mykeste joggedress til Jenny. Også på 50%. Den tipper jeg er fantastisk til kaldere dager..

Hvis dere vil så kan jeg lage en oversikt over hva vi trenger før høsten starter, og hvordan jeg tenker. Det er et lite puslespill med mindre man handler inn alt når vinteren kommer, men det blir gjerne dyrere enn hva det trenger å være.

Nå begynner dagen! Christian og Maya har også stått opp, nå gjenstår det bare å vekke lille Jen. I dag er det barnehage og turntrening på agendaen! Ha en fin dag!

24 TIMER MED LYKKEMUTTERS // 05.08.2015

05:29 Våkner av Christian som står opp. Skal ut å spille golf. Jeg registrerer at det pøsregner, at jeg fortsatt har vondt i halsen og er potte tett i trynet. Sovner igjen.
06:00 Vekkerklokken min ringer. Vurderer å stå opp for å drikke kaffe - uten stress og blogge. Sovner igjen.
06:30 Vekkerklokke nummer 2 ringer. Har ikke sjans. Crap, sovner igjen.
07:22 Våkner brått. Hodet dundrer. Kravler meg ut av sengen og tar på morgenkåpen og går opp til barna. Alt er stille, de sover fortsatt.
07:23 Vekker Mays først, synger "god morgen" sangen høyt. OC våkner og er blid, Jenny våkner sist som den syvsoveren hun er.
07:26 OC setter seg til bords. Han spiser cheerios. Jeg lager frokost til de to andre også. Maya solfrokost, og Jen chokopops. Kun i dag..
07:32 Maya setter seg til bords, og begynner å spise. Jeg registrerer at hun har glemt å kle på seg..
07:38 Jen kommer til kjøkkenet, påkledd. Skal sette seg til bords, men Maya har satt jeg på plassen hennes og spist hennes frokost..
07:42 Megler!
07:47 Megler...
07:52 Setter på Avicii for å skape fred i heimen. Funker alltid. Lager matpakker. Maya ekstra stor, hun skal på turning.

08:03 Fikser håret til Jenny. Hun vil ha det samme som i går. To topper med tvinnede fletter. Hun er så søt med det!
08:13 Vasker OC og ber Maya kjappe på..
08:23 På vei ut døren, men krangler litt med Maya som er somlete.
08:32 Endelig i bilen. Barna blide og klare for ny dag. OC ser på "biler" filmen mens vi kjører. Leverer først Jenny og Casillas i barnehagen.
08:40 Leverer OC først. Det gikk IKKE som forventet.. Crap. Vi tar han med på avdelingen til Jen.
08:52 Jenny levert, hun er blid og fornøyd. OC og jeg tusler tilbake til hans avdeling. Prøver igjen, men det ender i tårer. Forter meg tilbake i bilen med klump i halsen.
08:58 Kjører Mays som venter i bilen til turning.. Sommerferien er ferdig i turnlivet hennes, og nå venter 2 uker med masse turn før skolen begynner. Hun er støl etter gårsdagen, og gleder seg.
09:02 Forsinket.. Må følge Maya inn på trening siden de bygger på idrettsarenaen, og en haug av gravemaskiner holder på.
09:07 Alle barn levert. Jeg blir sittende å svare på mail ang påmelding til turn.
09:14 Hjemme. Christian har kommet hjem, blid som en sol. Spør om jeg vil være med å se på Kanye West konsert på TV mens han spiser frokost.
09:23 Drikker kaffe mens vi ser på. Kommer på at jeg glemte å levere smokken og kosen da jeg leverte i barnehagen.
09:32 Christian begynner å jobbe, mens jeg går til barnehagen for å levere stæsjet til OC. Smugtittet mellom trærne inn i barnehagen.

09:34 Blir stående å titte. Verdens beste følelse å se han ha det fint. Leker med en kompis ute i regnet. Tøyser..
09:43 Sniker meg inn på avdelingen og lever smokken og kosen hans.. Nå får han sove godt.
10:00 Kommer på at det er salg på Drøbak city på barnebutikken, og tar en tur. Jenny trenger ny allværsjakke.
10:12 Soser rundt og finner alt mulig annet. Plukker med meg to gensere og bukser som Jenny også trenger. Og litt til OC.. Og Mays..
10:23 Legger alt fra meg. Har ikke penger til dette nå. Finner en fin jakke fra Bergans. I rosa! Denne vil Jenny like!
10:34 På vei ut til bilen og vei hjem. Formen er dritt. Ørene verker.. Gleder meg til å ligge i sengen min!
10:36 Snakker med Angelika på vei hjem ❤︎
10:42 Det dundrer i høytalerne hjemme. Lykke hører på musikk og synger, som vanlig. Han tar tak i meg og danser. Svinger meg rundt. Jeg rødmer, var liksom ikke helt der.
10:44 Dansen ferdig og jeg legger meg i sofaen for å se på "the good wife".
10:50 Dinne kommer, og legger seg ved siden av meg i sofaen.
10:59 Christian reiser på trening. Jeg ser fortsatt på "the good wife" og blogger.
13:39 C kommer fra trening. Stikker hodet inn i stuen og sier: "Ehh, Marlen - southpaw filmen har premiere på fredag. Enten så stikker jeg er alene, eller så blir du med , så og blir du med."
13:40 Jeg bare "HAHAHAHA- TIDENES MEST ROMANTISKE FORSLAG, eller hva Celine"? Christian skjønner tegninga og ler.
14:04 Fortsatt i sofaen. Har dårlig samvittighet men forteller meg selv at dette er riktig. Mindre vondt i kroppen betyr bedre mamma på ettermiddagen.
14:16 OC kommer inn døren, C har hentet han tidlig for å ta han med til Ski med seg og Maya. Maya skal til osteopat for å sjekke foten hun forstuet i ferien.
14:18 Jeg skifter på OC. Av med joggebukse, og på med jeans og caps. C henter Maya på turning imens.

14:22 Dinne skremmer livskiten ut av meg i det jeg går ned trappen. Skriker som om noen prøver å drepe meg. Blir flau.. Hun ler..
14:29 Flyr Dusty sammen med OC. Og tar på plaster.. Han har visst skadet seg..

14:42 C henter OC og de drar til ski.
14:56 Dinne drar hjem.

15:12 Jeg tar med en kaffe og går for å hente Jen. Gleder meg, hun kommer til å bli glad for jakken..
15:23 Ser Jenny sitte ved bordet i bhg og leke med plastelina. Flettene er slitne, det tyder på mye lek. Hun smiler stort når hun ser meg. Ser lykkelig ut. God følelse.
15:26 Skravler litt med Camilla i barnehagen, mens jeg koser Jenny på ryggen. Hun er rolig og fornøyd. Jeg tenker at hennes siste år i barnehagen blir et fint år.
15:32 På vei hjem, forteller at vi har en overraskelse til henne. Hun sier hun syntes det er koselig å bli hentet alene noen ganger, som i dag. Jeg sier jeg er enig.
15:42 Jenny blir strålende glad for jakken! Hun syntes hun ligner en skolejente!

15:46 Jeg begynner på middagen. Christian ringte å sa de var hjemme om 40 minutter. Vi skal ha taco!
15:56 Sjekker blog og snap.. Rydder av bordet. Det er kaos her. Det vises at jeg ikke har løftet en finger i hele dag.
16:16 Jenny hjelper til å dekke på. Hun er stolt og prater om alt mulig.
16:34 Middagen er klar for Maya, C og OC kommer inn døren. De har med enda en overraskelse og ber Jen holde seg for øynene.
16:35 Det er en FATBOY junior som barna skal ha oppe i TV stuen / turn stuen! Jenny hopper av glede! 2 overraskelser på en dag!!
16:42 Vi setter oss til bords. OC vil ikke komme, han vil fly med Dusty flyet sitt. Vi sier han må gå i et annen rom å "bråke" (lage lyder med flyet) siden nå er det spisetid.
16:43 Han blir litt fornærmet, men går på stuen. Vi sier han kan komme tilbake når han skal spise.
16:52 OC setter seg omsider ved bordet. Blir glad når han ser mais, men ikke glad når han ser resten. Han spiser bare maisen, og litt ost.
16:56 Vi snakker om hvor flinke jentene har blitt til å spise med kniv og gaffel. Jeg er faktisk i sjokk. Hadde aldri trodd Christian skulle klare å lære de det SÅ bra.
17:03 OC og Christian går fra bordet, og drar på driving ranchen. Jentene og jeg rydder av.
17:14 Maya er sliten og vil se på TV. Jenny kjeder seg og spør om hun kan gå til Lilly venninnen. Jeg sier ja, men hun må ta med telefon så jeg kan ringe henne.
17:32 Jenny tusler av gårde i sin nye jakke. Maya ser på TV og jeg hopper i dusjen. Ser ikke ut... Ser forkjølet ut!
17:38 Ringer Jenny og spør hvor hun er.. Hun sier hun straks er fremme hos Lilly. Jeg vasker håret.
17:42 Ringer Jenny igjen som sier at Lilly ikke er hjemme, så hun kommer hjem.
17:45 Det ringer på døren. Julie nabojenta kommer på besøk og venter på jenny. Jeg tørker meg, og sender melding til de to damene fra turn styret som jeg skal møte.
17:56 Bekrefter møtetid kl 20, og agenda. Jenny og Julie leker sammen.
18:19 OC og Christian kommer hjem. OC er helt vill og forteller om golffff. De skal spille igjen i morgen.
18:23 Jeg fletter håret mitt, tester ut en annen måte å holde. Det ser så enjelt ut når andre gjør det. Blir passe fornøyr.
19:13 Christian lager kveldsmat til barna og jeg sminker meg. Vurderer å avlyse møte, forkjølelsen verker i kroppen - men nei. Det er viktig å få unna..
19:32 Barna i seng og jeg synger for de. De lurer på hvor jeg skal og når jeg kommer hjem..
19:37 OC må på do en gang til.. Sender medling til hun ene jeg skal på møte med, og spør om jeg skal hente.
19:38 OC i seng igjen. Deilig følelse, alle barna trøtte og mette i hver sin seng. Jeg tar på meg skoene, tar med mac og nesedråper og setter meg i bilen.
19:44 Henter Camilla og kjører ned til Drøbak sentrum, og Baremas (resturant i Drøbak)
20:01 Vel plassert ved et koselig bord. Camilla, Heidi og meg. Bestiller med cola zero (!) og sushi.

20:19 Tar opp mac og begynner å gå påmeldinger, lister og arb. oppgaver. 

23:49 Møte ferdig. Mye bra jobbing og ting begynner å falle på plass til oppstart for alle partiene. Koselig å tilbringe kvelden med så herlige damer!
23:56 Jeg svipper de hjem, det regner. Føles som høst.
00:03 Hjemme. Det er mørkt, alle sover. Titter innom alle 3 barna. Pusser tenner. Gidder ikke ta av sminken.. Sjekker snap. Spesielt til de to venninnene som er i LA. En smule misunnelig.
00:14 Prøver å ligge på en måte så jeg ikke snorker. Nesa er helt tett og det samme er resten av ansiktet.
00:18 Sover, ved siden av kjærsten min. 
01:02 Hører OC rope. Han må tisse, og vil stå opp. Har tuslet ned i stuen.. Vi går å tisser og jeg får lurt han i seng.
01:04 Sjekker snaps engang til..
01:12 Sovner på nytt.. Lyden av regn utenfor er så deilig..

BARNEHAGESTART // TIPS 

Vår lille kråkebolle har storkost seg i ferien. Han har ikke nevnt barnehagen med et ord (ikke så overraskende med tanke på at han er 2 år) Han har sovet lenge, tasset rundt i boxeren til langt på dag, sett på "dusty" og syklet masse.

Da vi begynte å snakke om barnehagen en uke før han skulle tilbake var det tydelig at det var ikke interessant. Rettere sagt så ville han overhodet ikke tilbake. Både Christian og jeg fikk litt hetta. Vi vet jo at barnehagen hans er den beste, og han elsker de voksne på avdelingen, men vi vil jo ikke at overgangen skal bli brutal og grusom med masse tårer.

For å prøve å slippe det så besøkte vi barnehagen i helgen og lekte på uteområdet, i håp om at han skulle huske hvor mye gøy han pleier å gjøre der. Det er sykler i barnehagen også liksom ;-)

Da vi la han i går kveld snakket vi om alle barna og de voksne. At barnehagen er gøy, og at Jenny også skal være i barnehagen..
I dag tidlig da vi spurte om han ville i barnehagen svarte han NEI.. Ingenting tydet på at det ville være liiiitt hyggelig engang. Vi lagde matpakke, og kledde på oss. Han ville fortsatt ikke.

Vi dro i god tid for at jeg skulle kunne være tilstede en stund. Ta en kaffe og vise at mamma også liker seg der. Vi leverte Jenny på sin avdeling først. Da vet han at Jenny også er i barnehagen, og det er en stor trygghet..  Etterhvert kom vi oss inn på OC sin avdeling, og møtte de voksne. Jeg hadde sendt melding på forhånd så vi visste hvem som møtte han i døren. Det tror jeg er lurt. Han visste hvem som ville være der. Han tuslet rundt og gjorde seg kjent igjen. Jeg sa ingenting om at jeg snart skulle gå, men tasset forsiktig etter han.. Etter en liten stund ville han hjem. Han gikk til døren og sa at vi skulle ut.. Heldigvis er menneskene som jobber sammen med OC fantastiske, og hun som kjenner han aller best kom å snakket med han. Hun tok en herlig avledning om en bil han er glad i, og vips tok han hånden hennes, sa hadet og tuslet inn igjen. Ikke en tåre.

Da jeg uheldigvis glemte å ta med smokken i førsteomgang, og måtte tilbake en time senere fikk jeg anledningen til å smugtitte. Lille OC som syklet rundt. Blid som solen, og veldig trygg. Det var visst ikke like ille som han tenkte.. Og godt er det. Det er hverdagen det er flest av, så pass på at de er de beste.

Mine tips:
- Prat om barnehagen i god tid.
- Vis eventuelle bilder som kan friske opp hukommelsen og sette fokus på hvor fint det er å være der, ikke at barnehagen er stedet der mamma/pappa går.
- Besøk barnehagen og lek i helgene.
- Når dagen kommer for barnehagestart så ha god til. Gjør morningen harmonisk og rolig. Ikke stress!
- Ha god tid i barnehagen, men ikke hal ut tiden så barnet merker at du er usikker. Når du skal gå, så gå.. Å bli trist og lei gjør det bare verre for barnet.

Lykke til med oppstart, alle nye og gamle som skal tilbake i barnehagen :-)

EI LITTA TUR INNOM.. 

For å ønske dere en finfin lørdag!

Kjærsten og jeg sitter ute på terrassen og nyter livet. Han ser på Tiger i aksjon, mens jeg titter litt på interiørblogger. Den interessen blir alltid så betydelig mye større når høsten begynner å nærme seg... Jeg ønsker og sparer til både det ene og det andre. Det er skummelt med all inspirasjonen på instagram og blogger, jeg kan fort bli misfornøyd og ønske meg nytt. Noe jeg ikke tror hadde skjedd hvis jeg ikke ble så himla inspirert. Man skal passe seg litt der altså, og sette pris på det man har og ikke alltid jage etter nytt og bedre.

Nå skal jeg nyte livet litt til. Vi snakkes i morgen ❤︎