hits

august 2016

Where to...

God morgen! 

Husker dere at jeg nevnte den fine høsten vi har i vente? Kjærsteturen starter førstkommende lørdag og vet dere hvor vi skal? 

NEW YORK BABY!

Jeg har vært der en gang tidligere, for ganske nøyaktig to år siden. Dere kan lese om døgn 1 og 2 i gamle blogginnlegg. Da vant vi både tur og konsertbilletter til Katie Perry - fantastisk tur! 

Nå skal vi tilbake igjen og vi er heeelt i ekstase begge to! Og vet dere hva vi skal der? Annet enn å kose oss gløgg ihjel og nyte byen selvfølgelig.. Vi skal se Kanye West i Madison square garden!! Assa! Får sommerfugler i magen av bare å skrive det.. Dette blir så gøy! Har faktisk ikke ord.. 

Jeg har så smått begynt å tenke på hva slags antrekk jeg skal med. Det er varmt, det blir ikke en shoppingtur men en kosetur. Vi blir borte i 5 dager så vi reiser kun med håndbaggasje. Det bør gå bra!

Halleluja jeg er så gira! Nå må bare OC bli frisk så er alt i boks. Han sliter litt med overgangen fra sommer til høst og astmaen er ikke helt under kontroll, men vi kommer dit. Nå har vi heldigvis blitt ganske flinke til å øke medisiner når det trengs. 

Det blir nok en rolig dag hjemme på oss, det går i Dusty for alle penga, som alltid når han er syk ;-) 

Håper dere har det fint! Vi ses! 

PS. Jeg ser dere savner 24 timers innleggene, det er notert og jeg skal gjøre noe med det ;-) 

Turn og rutiner

Hola!

Tenkte det var på tide å skrive litt om rutinene rundt turningen, det er jo en litt annerledes hverdag med såpass mye aktiviteter, men dette fungerer veldig fint. Turn krever mye, men det er en fantastisk idrett!

Må bare vise dere jentene sine søte bagger. Jeg kjøpte de før sesongstart på zalando.. Så små at de er lette å bære, men alikevell plass til det de trenger. De trener 3 ganger i uken så her er det viktig med gode rutiner så ting ikke blir stress.. 

Siden Jenny har begynt på skolen og det første året er viktig for å bli godt kjent med både elever og lærere så er hun på SFO. Jeg henter henne på SFO en god stund før turningen begynner og da har jeg med den lille baggen pakket med matpakke, turndrakt, vannflaske og skrankereimer. Da tilbringer vi litt tid sammen, spiser og skravler om skoledagen før hun begynner på trening. Vi tar en uke av gangen, men hittil har det fungert veldig bra. Hun stråler, sover godt om natten og er veldig fornøyd. 

Maya har sluttet på SFO og kommer direkte hjem etter skolen. Da gjør hun lekser, spiser mat og surrer noen timer før hun tusler opp til treningen igjen (den er like både skole og huset vårt, heldigvis) 

De dagene de ikke turner så gjør de litt ekstra lekser for hele uken, og de dagene de turner så ser vi an. Men alt går på tilrettelegging og fokus på at hverdagen ikke skal være stress, dette er vårt ansvar. I tillegg kommer leksene og skolen først, og det vet alle her i hus. Det tror jeg er viktig! 

Turndrakten er kjøpt i USA, og beskriver jentene på en prikk ;-) 

Saturdays fun

Hei dere! 

Gårsdagen var jeg såpass redusert at både mac og telefon lå milevis unna. Dagen gikk til film med barna, søndagsmiddag hos Besse, leking ute sammen med OC og venninnen hans, men mammaen og jeg kunne snakke om lørdagen - for det var helgens høydepunkt! Det startet med bursdagslunsj for en av mine nærmeste, Carinesvigerinnen. Angelika - (min andre svigerinne) jeg, Carine og alle barna spiste hjemmelaget pizza stekt på grillen og kake hos Angelika! Så fin start på dagen, det var jo så nydelig vær i tillegg. Dere så det kanskje på snap (lykkemutters)? 

På ettermiddagen så tok jeg bussen inn til Oslo med et knippe nydelige venninner for å feire Victoria! Det var herlig med en tur ut, og jeg hadde latterkrampe fra den første timen og helt til jeg kom hjem døren hjemme langt på natt.. 


En givende helg med masse fokus på både venninner og familie! Den lever jeg lenge på! 

Nå skal jeg sette igang hjulene her hjemme, det er maaaandaaag - wohoo! 

Uken til Jenny

Den siste uken har det skjedd mye i frøken Jen sitt liv. Hun har både begynt på skolen, hun har begynt å turne med de store OG hun har hatt to løse fortenner. Den ene dro hun ut på turningen i starten av uken, og den andre forsvant under lunsjen på skolen i går. Så stolt og så vanvittig søt. Tannen har hengt og dinglet de siste dagene, og selv om hun har blitt tilbudt både penger og aktiviteter så har ingen fått dra den ut den siste tannen.. Men i går da jeg hentet var den omsider ute. Kun et problem, tannen var i magen.. Jeg tror det er en liten greie i familien, for Christian svelgte jo Maya sin fortann også.. Der den lå i det lille glasset med vann ved siden av sengen hennes, og han glemte seg og var litt tørst. Er det mulig!? Oh yes! 

Anyways, tennene er ute og det gjenstår å se om tannfeen kommer likevell! Vi har troen! 

Hipp hurra for vel gjennomført uke med både tenner, lekser, skole og turn! U rock!

I dag er det mye gøy på agendaen, men det kommer jeg tilbake til :-)

Savn på dette...

Hverdagen er fin den, virkelig. Vi har en fin balanse i hverdagen og trives, MEN jeg kjenner at vi har hatt lite ferie sammen hele familien. Det var disse fantastiske langhelgene våre: telttur i Oslo, langhelg på Jeløya og den teltturen på Hvaler. Men den lange ferien sammen der vi rekker å bli skikkelig lei hverandre har vi ikke hatt i sommer siden Christian har jobbet så mye. Han jobber fortsatt mye, men nå ser vi lys i tunnelen.. Om ikke lenge kommer en etterlengtet kjærstehelg og familietid. Utsette ferien til høsten var aldri noe vi trodde skulle skje, men nå løsner det på flere kanter og vi får muligheten. Kjenner jeg gleder meg like mye til kjærstetur (det blir en helt sinnsyk helg!) og høstferien. 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with c1 preset

Jeg føler meg bedre i dag, takk og lov så tror jeg ikke dette var noe langvarig greier men jeg skal ta det helt piano. Da er det koselig å titte på bilder fra vår koselige sommer sammen. Ved siden av meg sitter Mays og gjør gårsdagens lekser som hun glemte litt fordi hun heller ville leke med venninner. Det er helt okey en gang i blant :-) Stearinlys er tent, Mays har fått varm solbærtoddy og jeg drikker morgenkaffen og c-vitaminer. Det regner ute, men det er helt okey det også.

Ha en fin fredag 
 

Nede for telling

Holy crap, neste gang et av barna mine klager på ørevondt, vond hals eller snørr så skal jeg ikke være så brutal! Jeg er nok en omsorgsfull mor, men i settinger der det blir liiitt mye syting kan jeg kanskje få litt kort lunte etterhvert. Jeg har altså blitt skikkelig dårlig, og ligger rett ut.. Jeg lurer på om dette er en rar måte å gjøre meg til en bedre mor den kommende høsten og vinteren med sykdom hos barna. Dette vil sitte frisk i minne helt til neste sommer. Garantert! Så når OC får ørebetennelsen sin, Jenny vond hals eller Maya dårlig pust kommer jeg til å være den mest forståelsesfulle mammaen.. For dette er ikke gøy!

Jeg har hanglet noen dager og presset meg med på det mest nødvendige, men i dag har jeg ikke sjans. I dag blir jeg liggende under ullpleddet mitt uansett om noen brekker et bein eller går seg vill.. ;-) 

Satser på at det går fort over! Det pleier jo det, eller..? 

Spørrerunde med barna

"Hvordan går det egentlig på storavdeling?"

Oscar Casillas 3 år: Det går bra. Lekte sammen med Eric. Og lekte sammen med Jenny, men så ville ikke Jenny det. Skjønner du. Nå må jeg gå å sette meg å se om jeg finner Faffa. Jeg lekte bare på sklia, men da slo jeg meg ikke. I går gjorde jeg det. Men nå må jeg gå å sette meg så jeg ikke tisser på meg. Jakke, bukse og ulllue fra Lindex (sponset) bestefargenser fra Kappahl (arvet).

Utstyr i barnehagen

Inneholder sponset produkter

Hei dere!

Endelig kommer innlegget med utstyr til barnehage og skole! Jeg starter med barnehagen først!

Det kommer jo helt an på hvilken årstid vi er i. Det er ikke store plassen hvert barn har i barnehagen til oppbevaring, derfor er det viktig å variere hva som ligger i kurven alt etter som hvilken årstid vi er i. Når våren er på plass er det lurt å ta med ullbukser og vinterdresser hjem så blir det mer overskikkelig for barnehageansatte å finne frem. De skal ha orden på mange barn, og da er det snillt å ha klær og utstyr i orden. Min erfaring er at de er flinke til å si ifra hvis ting går litt i glemmeboka på hjemmefronten.

Dette har OC i kurven sin;

HØST - 
Pannebånd 
Refleksvest (mørket kommer raskt og brått er det en ettermiddag han blir hentet sent og jeg har glemt å ta med hjemmefra)
Regntøy
Støvler
Regnvotter og sydvest
Overtrekksbukse + vindjakke
Tynne votter + vanter
Fleecejakke + bukse
Høstdress / tynn dress
2 tynne gensere 
2 bukser
3 boxere (disse blir flittigst brukt så jeg legger de i gjennomsiktige poser og merker så det er lett å finne)
3 sokker 
2 tjukkere genser 

Jeg har plukket opp et par kjekke triks i våre 7 år i barnehage, og de som jobber der blir veldig glad for er å MERKE KLÆRNE, og hvis sokkene blir våte og sendt med hjem, ta med et nytt par dagen etterpå. På den måten blir det aldri tomt. Lett å glemme, I know.. Men det er en vanesak!

Vindjakke fra HH, overtrekksbukse fra Lindex, regntøy og støvler fra Lindex (sponset) regnvotter og lue fra reima. Han er klar for høstvær!

Spesielt gleder vi oss til å teste regntøyet, jeg digger at de billigste regntøyene ofte kommer best ut i test. Han skal få rulle og hoppe i hver sølepytt og jeg har store forventinger til at det går bra! Overtrekksbuksen fra Lindex er arvet for tredje gang og holder fortsatt koken - det lover bra!

Når det gjelder vinterdress, vintersko og ull for den kommende vinteren er jeg IKKE på plass enda. Heldigvis er vi bare i august. Straks det begynner å bli kaldere skal jeg legge ut et tilsvarende innlegg :-) 

Er det noe jeg har glemt eller dere lurer på?

Neste ut er skolebarna! 

Bake lørdag

God morgen! Flere av dere har etterlyst matpakkeinspo, og jaggu ble jeg ikke inspirert selv! Barna mine drar faktisk nytte av bloggen titt og ofte, ha ha!

Da jeg våknet gang nummer to i går - jeg ble først vekket tiiidlig av OC som trengte astmamedisin. Det pleier stort sett ikke gjøre noe fordi jeg liker å våkne tidlig, men i går så var det krise. Måtte faktisk gå å legge meg igjen. Så da jeg våknet gang nummer to (like trøtt men det får da være måte på) så falt inspirasjonen dalende og Jen og jeg bestemte oss for å bake til matpakkene til uken! Ca et år siden sist ;-) Så ikke føl noe på samvittigheten, dette er ikke hverdagskost. Vi bakte både pizzamuffins og pizzahorn som vi fryste ned og kan ta opp før skoledagen begynner. Eneste problemet var at ingen likte muffinsene da (for lite smak!? Dette har skjedd før) men hornene var en høydare! Jeg fant en enkel oppskrift på grov bakst på nettet, ingen hokuspokus her i går'n.

Det ble en koselig formiddag hvertfall, og vi er klare for matpakkeinnlegg til uken ;-)

Vi dro også på Lindex og byttet\kjøpte litt nytt til høsten. Nå har alle det de trenger en liten stund til (høstskoene er jeg redd er for små men det trengs heldigvis ikke enda) Innlegget om utstyr og klær er også like rundt hjørnet.

I dag blir det ikke noe baking, kun litt pusling her hjemme. En viss kleshaug som var hopet seg opp... Om noen timer skal vi i bursdag! Hipp hurra for Malipus som fyller 5 i dag <3

God søndag til dere <3

Dagens fotograf; Jennypenny. Syntes det var fantastisk gøy å ta bilder av den trøtte mammaen sin, som bare surra og drakk kaffe på kaffe. Kanskje ikke så rart de muffinsene ikke falt i smak..?

20.08.2016

OC og jeg våknet tidlig i dag. Høsten er virkelig i anmarsj, vi merker det selv om vi har varme dager når solen skinner. Astmaen har blusset opp, ikke noe dramatisk, bare veldig slitsomt for han det gjelder. Nå sitter han ved siden av meg i sofaen, med astmamedisinen durendre i bakgrunn og barnetv. 

I helgen har vi lite planer, kun i bursdag til en liten nydelig kusine som fyller 5 år, i morgen. Perfekt med en avslappende helg, både barna og vi trenger det. La inntrykkene fra skole og barnehagestart få synke inn litt.. Egentlig hadde vi lyst til å dra til Bergen, der er pappaen min med cruisebåten han jobber på.. Barna hadde gått bananas hvis han fikk besøke bestefar og båten hans, men vi tar det til neste år i stedet. Den er nemlig ikke så ofte i Norge, båten altså - pappa ser vi heldigvis oftere.

Nå skal jeg legge meg i armkroken til lillepus, resten av gjengen våkner når snart de også . Ha en fin lørdag :-)

Fredagstipset - uke 33

Samarbeid

En venninne tipset meg om noe helt genialt et par uker tilbake! Hun har fire barn i skolealder, og hun hadde kommet over noe praktisk for at barna på best mulig måte skal ordne seg selv. Jeg syntes dette hørtes helt genialt ut så jeg undersøkte litt, og før jeg visste ordet av det så kom det en pakke på døra! Jeg skal teste "freshbox" av foodsave.no En helt genial sak til å oppbevare pålegg, middagsrester og diverse. 


Når jentene kommer hjem fra skolen og skal lage seg lunsj så tar de bare ut boksene og har tilgang til alt av pålegg de bruker. Der ligger det bl.a oppskjærte grønnsaker - det er mye lettere å spise når det ligger lett tilgjengelig, sånn er det jo bare. 

Når jeg lager 3 matpakker på morningene så kan jeg bare ta ut boksene, det er ryddig og overskikkelig. 

Eller felles måltider, så mye lettere å rydde ut og inn.. 

Med 5 personer i samme hus så blir det fort fulle kjøleskap og vanskelig å holde styr på alt. Med freshbox har jeg lettere oversikt over hva vi har, hva som skal spises først og jeg har fått mye mer plass. I tillegg antar jeg at det blir mye mindre kast! 

Vi har foreløbig kun testet den i en uke, men jeg er frelst! Grønnsakene holder seg bra, det lukter ikke og boksene vaskes i oppvaskmaskinen. Lykke for denne familien hvertfall!  Freshbox kan kjøpes på foodsave. Gull gull gull!! 

skolestartfest

Tidligere denne uken inviterte vi de nærmeste til fest til ære for hun som har begynt på skolen! En skikkelig skolestartfest, og Jen fikk velge hva vi skulle servere. Det sto mellom tomatsuppe (favorittmat) pizza eller taco. I tillegg ville hun spille Marcus og Martinus over høytalerne, non stop! Hun fikk som hun ønsket, vi serverte taco og spilte M&M hele ettermiddagen. 

Herlighet så mye lettere det er å arrangere samlinger hjemme når det er sommer kontra januar.  Maya og Jenny har begge bursdag i januar og da er det mye mer stress fordi alle må være inne.. I går inviterte vi stort sett de samme som inviteres i bursdag, og alle fikk plass og støynivået var mye mer behagelig ;-)


Det er så gøy å gjøre sånt utenom bursdager, så lenge lista ikke ligger så høyt og jeg ikke stresser livet av meg. Taco er utrolig lettvint å servere til mange egentlig, det meste kuttet jeg opp flere timer før gjestene kom. Kun guacamolen og det som skulle varmes i ovnen som jeg brukte tid på rett før de kom. Vi serverte i papptallerkner og engangsbestikk og satte frem en stor søppelsekk så det var enkelt å rydde vekk. Ikke noe jeg gjør til vanlig, men veldig greit engang i blant.  

Vellykket ettermiddag sammen med familie og venner!

Første dag på storavdeling

God morgen! 

Det er ikke bare Jenny som har hatt store forandringer disse dagene, men også familiens yngste røver. Han har nemlig begynt på STOR avdeling, og det er ikke småtteri skal jeg si dere.. Altså, på storavdeling går det IKKE babyer, ASSA. Dette er OC sine ord, og han er meget bevisst på hvem som kan gå der og ikke, he he. 

Jeg driver å pakker skiftetøy, innesko, utetøy, regntøy og høsttøy til hele gjengen og tenkte å lage et eget innlegg om det.. Alltid kjekt å få litt tips fra andre, kanskje man kommer på noe nytt. Begynner å få orden på ting, og det meste er merket så innlegget kommer snart!

Er dere på plass med alt av høstens barnehage og skoleutstyr enda? OC mangler støvler (men de er like rundt hjørnet) og Jenny mangler regnjakke og innesko - men dette er også straks på plass. SÅ er vi i mål for en stund ;-) Det er jammen meg mye de trenger, jeg blir like overrasket hver høst.. Og jeg er fryktelig redd for at hele gjengen har gjort et hopp i veksten.. Dere vet når ALT er for lite. Vinterdress, vintersko, ull.. I fjor klarte vi å presse på det meste, men i år trengs det mye nytt. Det gjelder å planlegge litt i god tid så kan man ønske seg noe til jul, og bursdag for de som har bursdag på denne siden av året. I tillegg er det mye bruktmarked på høsten, og her kan man gjøre noen lure kupp. Det er hvertfall planen min. 

Sånn var Jen sin første dag på skolen..

Sommerfugler i magen fra første stund. Dusj og påkledning. Diskusjon om hårfrisyre, mamma ville ha fletter, hovedpersonen løst hår.. Frokost, klarte så vidt å sitte stille. En ekstra runde for å sjekke at alt er i sekken. Kosing på lillebror som var litt tufs. Pussing av tenner. En ekstra øvings på hvordan man hilser med håndtrykk med pappaen. Første person som skal ta følge ringer på døren, det er Faffa. Møter venninnen, går til skolen. Møter resten av familien - mommo, bestefar, tante, storesøster, kusiner og fetter. Stiller med en bataljon. Obligatoriske bilder med mamma og pappa. Klokken slår 09.30, rektor begynner å prate. Omsider opprop, vente spent på sitt navn.. Tørr man gå alene opp den rød løperen. Det gikk fint. Stolt frøken, rørt familie. Skoledagen starter. Hentes klokken to på SFO, blid som en sol, tross skrubbsår på kneet. Kommer hjem og setter på ponnibokbind, første leksen! Inviteres på is og bolle hos nabovenninnen som også går i klassen. Tøyser og tuller, spionerer på de større guttene. Skifter til turntøy. To timer med turn, før bursdag til en liten kusine. Spiser enda mer is og kake. Hjem og i seng, sovner fort etter en lang og fin første skoledag. Gleder seg til i morgen   

Lillesøster er førsteklassing

"Hvor mange dager er det til nå, mamma? 8, 7 eller 6? Eller var det kanskje 10? "

De siste ukene har vært lange, dagene har blitt telt opptil flere ganger morgen og kveld - endelig er dagen her. Jenny starter i 1 klasse, 1 B! 
Så spent, så mange sommerfugler og så veldig klar. Med den lyseblå sekken, det matchende penalet og arvet kjole etter storesøster, som ligner litt på den Ida til Emil i Lønneberget bruker. Hun er helt perfekt. Heldige er skolen som får enda en av mine kreative, lykkelige, morsomme gledespredere av noen barn. Stolt? So much.

Bildet tok jeg på jentedagen på mandag. Vi kjørte inn til Oslo, handlet litt nytt på Zara, bl.a den rød hatten - Jennyhatt.  Vi badet på frognerbadet, tok både vannsklier, svømte og hoppet til de ble helt blå.. Herlig avslutning på ferien! 

I dag skal vi gå sammen til skolen, en gjeng med familiemedlemmer kommer også. Tror både mommo, faffa, tanter og søskenbarn kommer for å se henne gå den røde løperen frem til klassekontakt og rektor, og ta de i hånden. Spennende dag! I morgen blir det en liten fest, vi må ferie skolestart - et nytt kapittel i livet. 

Lykke til alle 1 klassinger, og alle andre barn som også skal tilbake til skolen. Maya begynner i 4 klasse i dag. Kan nesten ikke tro det.. 

Vær snille med hverandre, og smil - selv til folk dere ikke kjenner, det kan bety så uendelig mye! 

Hun reiser

Min lille klippe, min reddende engel og min minste lillesøster reiser og blir borte 1 år.. Hun jeg ler så mye sammen med, hun som stikker innom i tide og utide,  og døren er alltid åpen. Hun som kjenner barna bedre enn meg selv, hun som har erfart og forstår mer i livet enn folk flest. Hun som har så fine verdier, er så varm og den mest lojale personen jeg kjenner. Hun, ja nettopp hun blir borte i et helt år. 

Tårene triller her jeg sitter og skriver. Hun er ikke på flyet enda, men vi har sagt hadet. Jeg ser henne ikke på så veldig lenge.. Det kommer til å bli stille og veldig tomt. Vil jeg vende meg til det? Tviler. Heller håpe at tiden flyr av gårde. 

Hun reiser i natt. I ettermiddag har vi overrasket henne med middag, sammen med familien og venner. Heldigvis klarte vi å overraske skikkelig! Det var planen, å få henne stum - det skjer ikke så ofte. Lykke på jord å få glede dette lille store mennesket. 

Lykke til i USA verdens beste. Jeg elsker deg  Og er noen slemme så bare ring så sitter storesøster på første flyet ned. 

I dag er det Jenny sin dag

I dag blir det en f i n dag! Jeg skal ha jentedag med denne frøkna. En liten feiring fordi hun straks blir skolejente, og hun får bestemme akkurat hva vi skal gjøre. Dette har vært planlagt lenge, og hun vil gjerne ha med storesøster også! Selv har jeg tatt på meg rustningen og forberedt meg på en dagen utenfor hjemme. Jeg er klar for en dag sammen med jentene mine! Hvis snapchat fungerer så skal jeg snappe litt fra dagen vår, men den har ikke ville legge ut noe på mystory så jeg er litt rådvill der. 
Processed with VSCO with f2 preset
Jeg tar uansett med kamera til bloggen! Destinasjon for dagen; O S L O 

Alt for idretten

Sponset

Christian og jeg har fra tidlig av, mens Maya lå i magen snakket om idrett og våre kommende barn, det ville vi legge til rette så langt det gikk. Vi skulle kjøre dit det trengs, vi skulle støtte ting forskjellige idretter de ville prøve og vi skulle være positive til treningene i ukedagene hvis barna valgte å prioritere idretten fremfor noe annet. Ikke visste jeg at det innebar å gjøre om huset til en turnhall.... 

Kremt.. Det er jo strengt talt min egen feil, og det har bare ballet på seg, men vi legger altså til rette. Det er jo gøy når vi har muligheten! Nå har vi en hjemmesnekret bom, vi har en airtrack , og det siste tilskuddet som kom på fredag: en skranke! Vi hadde egentlig frigjort loftstua for bommen (Maya har byttet rom og fått det største rommet og der ønsket hun å ha bommen) så planen var å lage en digg TV stue igjen - men den gang ei.. Denne skranken får jo ikke plass noe annet sted, og de vil IKKE ha den ute nå som kulden kommer snikende og det skjønner jeg. Så da ble loftstuen gjort om til treningsstue, nok engang. Haha! 

Da vi fikk spørsmål fra nettbutikken flikkflakk om et samarbeid med skranken så ringte jeg Maya og Jenny sin turntrener og spurte om hun syntes det var en god ide. Hun nølte ikke et sekund. JA, har dere mulighet til det så er det helt supert! Og da var det ikke et vanskelig valg. Velkommen skranke! Barna er helt i skyene!

Jeg fikk hjelp av den beste ekspertisen til monteringen, en turntreneren og snekker - beste combo til å sette på plass denne artige saken!


Til dere som vurderer en skranke fra flikkflakk; den er 100% godkjent fra denne kanten. Malin (turntreneren til jentene) vet hva hun driver med, og hun er meget imponert over skranken. Monteringen gikk smertefritt og den er både stabil og stødig. Vi var jo spente, men nettbutikken flikkflakk leverer nok engang! Her kan dere lese mer om den. 

Nå lekes og øves det på både kipper, hjulomsving, flåkatta, vipper og ja gudene vet.. Mens jeg står på sidelinjen og tenker over hva vi snakket om da Maya lå i magen med litt skrekkblandet fryd. Det er jo gøy når de finner noe de brenner så voldsomt for! Jeg er både imponert og stolt, selv var jeg ikke i nærheten av så dedikert. Det er også en morsom ting å leke på har jeg skjønt. OC henger opp ned og tror han har fått et stort lekestativ utenfor rommet sitt.. På en måte har han jo det.. 

Tusen takk Cheermania/flikkflakk for kvalitetsprodukter! De selger også både lave og høye bommer, matter, airtracker og cheerleading utstyr!

Paradiset i Tvedestrand

Tidlig i sommer forelsket jeg meg i dette paradiset. Det ligger i Tvedestrand, helt nede ved vannet. Så barnevennlig og helt magisk! Hit dro hele turngruppen til jentene som en sommeravslutning. Nedenfor ser dere hovedhuset og låven. Låven er ombygd i 2015, de har beholdt låve "looken" men på innsiden er den helt rå og utrolig praktisk! Til sammen er det sengeplasser til 19 stykker i hovedhuset og låven. 

Låven: 2 soverom, to hemser, spisestue med plass til 16 stk, kjøkken,stue og bad, samt en idyllisk utedusj.

Nedenfor huset: Egen brygge med båtplass og gressplen. Her kjørte jentene tube og sto på vannski, tok morgenbad og kveldsbad.. 


Båthuset, en ombygd garasje helt nede i vannkanten.. 


Hovedhuset: tre soverom, loftstue med sengeplasser, koselig stue, spisestue og kjøkken.. Typisk sørlandsstil over hele huset, så gjennomført. Her kunne jeg vært heele sommeren.. 


Vi var tilsammen 22 stykker, med store og små. Mye latter, kjærleik, fletting av hår, kortspill, bading, grilling og kos! 

Verdens snilleste trener med familie inviterte hele gjengen på besøk, og det var så vellykket. Sommerstedet leies ut når de ikke er der selv, og annonsen ligger på finn her . Dette er ingen reklame altså, det er kun jeg som har forelsket meg i et nydelig sted og vil dele det med dere :-)  

Bonusfamilien

God morgen!

Jentene mine turner jo en del, og med det følger det så mye bra! En av de fineste tingene er den fine bonusfamilien de har fått.. Hele gjengen er så fin, og er så glad i hverandre, selv om de er i alle aldersgrupper - fra 6 til 15 år.. I begynnelsen av sommeren var i en langhelg i Tvedestrand. Fantastisk koselig helg med bading, grilling, litt trening og sosialt hele døgnet rundt. Jeg er så glad for at jentene får oppleve dette samholdet 

I går kveld var det OL finale i mangekamp turn kvinner, og den ene familien inviterte på impuls gjengen hjem for å se finalen sammen. Selv om de ikke ble alle, så ble det så koselig. Jentene og jeg tok turen, og de var helt i himmelen. Turnfest til langt på kveld!

Stedet vi var på i Tvedestrand var helt magisk! Mange av dere fulgte med på snap og så hvor idyllisk det var der.. Jeg tok en del bilder som jeg aldri fikk vist frem før jeg tok sommerferie fra bloggen. De bildene kan jeg godt legge ut :-) Stedet leies nemlig ut.. Tenk å ha 30 årslaget sitt her, sier jeg bare... 

Ellers kan jeg melde om en fortann som er på vei ut, siste dag i treningsuken for jentene, en liten forkjølelse på undertegnende, en blid barnehagegutt som begynner på stor avdeling om 5 dager (veldig bevisst) og husets kjærstepar som gleder seg til den årlige sommerfesten til svigerfar i morgen. It´s all good med andre ord. Å jo! Jeg har fått telefon igjen. Jeg er tilbake på snapchat: marlennordby  - wohoo! Digg med en uke pause fra mobil, men fy søren så godt det er å være tilbake igjen! 

Have a nice one!

09.08.2016

God morgen 

Har dere sovet godt? Jeg drømte noe helt sinnsyke drømmer i natt, og nå klarer jeg ikke helt sette fingeren på hva det egentlig handlet om. Sitter med kaffen i hånda, håret til værs og er litt sjokkskadet liksom. Christian har nettopp dratt på jobb, og barna går for lut og kaldt vann mens jeg våkner litt. Maya og Jenny har hver sin overnattingsgjest, den ene gjengen sover fortsatt mens den andre spiser frokost på TV stua. Egentlig ikke lov, men litt digg i dag så kan jeg sitte å surre en halv time til.. 

Dagen skal gå til mye turning. Jentene er på turnuke her i Drøbak og syntes det er stas når vi kommer å ser på, og jeg syntes jo det er veldig gøy å se på også. Så noen timer på tribunen har jeg satt av, en time til trening selv og så får vi se hva ettermiddagen bringer. Jeg har en vegg jeg skulle malt ferdig... 

I tillegg må vi rydde unna en del ting på stua tror jeg.. Det kommer nemlig noe helt sinnsykt inn døren her i løpet av noen dager. Det har med turn å gjøre.. Kan dere spesielt interesserte gjette hva det kan være? Help me - sier jeg bare.. 

Ha en fin dag :) 

08.08.2016

Good morning!

I dag har jeg et mission. Trening! Føles så møkk å dra kroppen på trening, men jeg VET at alt blir bedre etter en økt. Det blir jo alltid det. Men først litt kvalitetstid med gjengen.. En time til Lykke drar på jobb og to timer til barna skal ut døren. 
Processed with VSCO with a5 preset
Ville bare ønske dere en god mandagsmorgen :-)

07.08.2016

Hei på dere!

Barna sover fortsatt, de var nemlig våkne til laaangt på kveld, uten at jeg helt registrerte at klokken hadde blitt så mye. Vi driver nemlig å bytter om på rom, og mens jeg satt på gulvet og forbannet meg over skruer og vanskelige senger så lekte de så fint helt til det ble mørkt. Det gjør jo ingenting, det er tross alt sommerferie i halvannen uke til! 

Det driver vi med om dagen da. Bytter om på rom. Hun eldste berta har flyttet ned til husets største rom og er helt i drømmeland. Omsider fikk hun ja, og nå er prosessen i gang. Det går ikke kjempe raskt, vi tar litt avgangen men nå begynner vi jaggu å se enden i tunnelen! Jenny overtar Maya sitt rom, og vi overtar Jenny sitt. OC blir værende på sitt lille kryp inn, men han har overtatt Jenny sin store seng. Skjønner dere eller? Mye som skjer i heimen! Hah! 

Ellers så har jeg vært så uheldig (les; fjern og uforsiktig) og knust min kjære iPhone 6 - det største dråget, sønder og sammen. Faktisk så mye at skjermen ikke virker. Det eneste som virker sånn halvveis er "Siri". Skjermen er mørk men "Siri" svarer hvis jeg snakker til henne.. 

Noen som kjenner til "Siri" og den litt firkantete stemmen hennes? Kan dere tenke dere hvordan hun uttaler "Kjærstepus"? Det er nemlig det Lykke heter på telefonen min, og har gjort i alle år - med unntak av de periodene i ungdomsstiden jeg var sint på han.. Gidder ikke nevne hva han het da ;-) Uansett, da skjermen ble mørk og jeg måtte formidle dette videre til min kjære, så ba jeg "Siri" ringe. Jeg prøvde å være litt diskre der jeg sto i bak fruktdisken på REMA, men Siri svarte meg HØYT og så tydelig som mulig. "Mente do kjæRstepus tigerfjes?" Eh hæ? Å ja, stemmer! Jeg har satt på et lite tigerfjes etter navnet, og det kommer selvfølgelig med.. Så når jeg skal ringe til Kjærstepus må jeg legge til tigerfjes for å komme frem. Litt småflaut å si "kjærstepus tigerfjes" 5 ganger i butikken før telenfonen endelig ringte...  Poenget hvertfall - jeg droppet det jeg! Så nå har jeg ikke mobil, men kan nås på mail og imessage på macen ;-) Så hvis dere sender meg snaps og jeg ikke svarer.. Now u know!  Egentlig litt digg å være mobilfri, og hvis de virkelig brenner så låner jeg barna sin ;-)

Vakre Hvaler, og den fine familien min. Jeg har tatt en del bilder i sommer så det blir litt forskjellige bilder fremover 
Processed with VSCO with c1 preset
Håper dere får en fin dag, så glad for at dere titter innom :-)

Lykke på jord er når...

Det er lite som slår den følelsen når du ikke har dusjet på fire dager, og kroppen ikke har fått en verdig vask - kun en liten kattevask og en del bad i saltvann.. Ansiktet har fått kjørt seg med sol, fete solkremer, is hver dag, masse god mat, og barnas bodylotion i to måneder grunnet annen prioritering (les, ikke penger til å fylle på med kremer) DA er det LYKKE å åpne postkassen etter 4 dager i telt, for å finne en pakke fra KICKS - med alle favorittproduktene som jeg bestilte før miniferien. Herregud, Christian så bare blåføyken etter meg.. Hello varm dusj, rens og peeling. 


Nå har det gått noen dager med god behandling av ansiktet og jeg føler meg så mye bedre. Øyebrynene er fortsatt ikke nappet og jeg tar kun på nytt lag med mascara hver 3 dag så huden er hvertfall fornøyd, om ikke resten ser helt smashing ut om dagen ;-) 

Som dere ser så sverger jeg fortsatt til "origins". Ovenfor ser dere ansiktspeeling, nattmaske (bruker den som nattkrem), en lett dagkrem og rens. Ikke er de så dyre heller. Alt dette (+ refill av øyebrynspennen min) kom på rett under 1000,- Det er ikke værst. I det siste har det vært ting prioritert andre ting som maling (huset vårt må males utvendig - bah) og ting til barna, så nå føltes det uendelig godt å kunne kjøpe noe til kun meg. Hurra for det! 

På tide å starte dagen - her i huset lukter det rundstykker og kaffe. Hello lørdag!

Fredagstipset - uke 30

S Ø S K E N K R A N G L I N G

- Vi sladrer ikke. Det er så irriterende å bli sladret på, og alle gjør dumme ting engang i blant.


God morgen!
I dag tenkte jeg å skrive til dere om søskenkrangling.. Jeg fikk nemlig et spørsmål: krangler barna deres mye? 

Nei, i utgangspunktet gjør de ikke det, kun i perioder. De gjør så mye på hver sin kant så det virker som de trives i hverandres selskap når de er sammen rundt frokostbordet, middag osv.. Og hvis de er fra hverandre i et døgn eller værste fall mer, da er det full jubel når den ene kommer hjem igjen. Da leker de sammen og sover hos hverandre. Vi har alltid hatt fokus på et par ting som jeg tror kan bidra til å hjelpe på søskenkrangling. 

Tips som forebygger søskenkrangling hos oss:

- Vi sladrer ikke. Det er så irriterende å bli sladret på, og alle gjør dumme ting engang i blant, gjerne flere ganger om dagen. Hvis det alltid skal sladres så blir man lei, og det skaper dårlig stemning. Det gjelder selvfølgelig ikke alvorlige ting som at OC kjører sykkel ut mot veien uten at jeg får det med meg, selv om han vet det ikke er lov. Det gjelder ting som å tørke opp med feil klut. Hvis storesøster søler melk og bruker "pen" kluten som kun henger til pynt (I know- jeg er teit) til å tørke opp, og noen sladrer... Det er bare dust. Så NEI til sladring. Søsken skal holde sammen i tykt og tynt.

- Vi unner hverandre ting, og ting trenger ikke alltid være likt. I det store løp så gjevner det seg ut uansett. Vi teller ikke hvor mange is den ene har fått i uken, eller hvem som får mest godteri, eller nye sko. Dette har vi jobbet med hele veien og det er sjeldent vi hører negative kommentarer rundt dette. Hvis det kommer en kommentar eller surefjes så minner vi på hvordan vi ønsker å ha det, og ved neste anledning kan det hende det er noen andre som får noe ekstra. 

- Vi lar de ordne opp og må stå i kranglen/krigen selv. Hvis de leker og havner plutselig i en krangel så løper vi ikke for å ordne opp. Fiks det sjæl, pleier jeg (altfor?) ofte å si. Men jeg tror dette gjør de selvstendige, og evnen til å tenke selv. Trenger de råd og veiledning så er jeg her, men prøv å fiks probleme selv først. 

- Minne barna på at vi er forskjellige, og vi er ikke like gamle. Hun på 8 år kan ikke forvente at hun på 6 år skal forstå og reagere slik som hun selv gjør. Det gjelder han lille frosken på 3 år også.. 

- Humor! Masse humor! Når noen er sur eller furten så vinkle humøret og evt situasjonen til noe morsomt! For det er morsomt - egentlig - når de blir sure for bagateller.. Sur fordi hun ene "kastet sand alt hun kunne da hun ristet håndkle", når hun egentlig var litt uheldig og sølte litt sand på søsterens håndkle fordi det kom et vindkast. ASSA, når man lager så store ting ut av småting er det lov å le litt. Da tar man ikke seg selv eller hverandre så høytidelig heller. Dette går alle veier.. Mot oss voksne også. Det er lov å le når mamma står opp med feil ben og er suretrynet uansett hva man gjør.. 

Når det er sagt... 

Denne sommeren folkens! 3 åringen har skjønt hvordan han terger søstrene sine.. Han hermer, hermer og hermer.. Og det morsomste han vet er å lage kallenavn, selvfølgelig med ordet BÆSJ i seg. Hans favoritt denne sommeren, ja faktisk siden april (det kom brått på), hold dere fast : SPISSMUSBÆSJ

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger han har kalt Maya og Jenny det.. Fra det sekundet de åpner øyene. Uansett hva de gjør så sier han.. "Jenny, du er en spissmusbæsj". Så de siste ukene har det rablet litt for søstrene til OC. Han har klart det han tydeligvis satte som årets mål denne sommeren.. Terge søstrene sine, spesielt den mellomste. 

Best å sitte i nærheten av mamma..

Og hva kan man gjøre.. Spissmusbæsj er jo fryktelig festlig! Men kanskje ikke 1008 ganger i døgnet. Dessuten er det ikke hyggelig å kalle folk ting. Heller ikke herming.. Man kan bli ganske amper når noen hermer uansett hva du gjør og sier. Da kan man bli så irritert så når lillebror ikke prøver å være plagsom lenger, så irriterer man seg da også. Ja, faktisk over alt han gjør. Han er jo 3 år, og gjør veldig mye. 

Ting som fungerer i heimen når det er mye søskenkrangling etter en lang ferie og de er dritt lei hverandre: 

- Telle til 10, 50 eller 100 alt ettersom hvor irriterende det er å høre på. Det hjelper sjeldent at jeg slenger meg på og blir like irritert..

- Null toleranse for skriking. Det takles dårlig her i hus. Det er ikke greit å skrike til hverandre (noen ganger er det uunngåelig, men vi forsøker).

- Gå råd til de som blir irritert om å gå seg en runde, ta avstand og hvis man trenger back up før man blir fly forbanna - så kom til en voksen. 

- Si STOPPPPPP når ting vikles helt inn og kranglen bare fortsetter og fortsetter i de evige jaktmarker. DA bryter jeg inn. Da er de gjerne like kranglete og i dårlig humør, og rådene jeg har gitt ovenfor hjelper IKKE. Pedagogikken ut av vinduet, jeg gidder ikke høre på tusen forklaringer, bare STOPPER det hele. Null prat før man kan oppføre seg sammen.   

Når jeg tenker meg om.. Nesten identisk til retningslinjene for et godt ekteskap jo ;-) 

Krangler deres barn mye? 

Ha en fin dag :)

Sommerferie: telttur på Hvaler

Vår tredje langhelg sammen i sommer gikk til Hvaler! På nytt pakket vi teltet og dro avsted på miniferie på budsjett. Tommel opp for fine ferier som ikke trenger å koste grisemye! Dessuten, ingenting slår norsk sommer på sitt beste. Og dere.. Hvaler.. My god, så vakkert! Jeg ble forelsket allerede ved den første broen. 

Barna og jeg dro av gårde tidlig lørdag mens Christian kom lørdag kveld, han måtte jobbe på dagen og vi ville ikke vente, her har vi ingen tid å miste nemlig! Vi hadde søkt oss frem og sett oss ut Storesand teltplass, på Kirkøy på Hvaler. En utrolig idyllisk teltplass ved vannet. Det var massevis av telt, familier som bor der hele sommeren faktisk. Masse barn og sosiale åpne folk - perfekt for en liten miniferie. Barna elsket det! Vi fant en fin teltplass helt nede ved stranden, og utsikten ut av teltet når vi våknet på morningen var rett ut på blått, nesten turkist hav. Sanden var så hvit og myk så jeg trodde nesten  jeg var i Spania.. 

Dagene på Hvaler var helt magiske (hvis du ser bortifra utedo, det er liksom en heavy greie uansett, haha) Vi tok morgenbad, formiddagsbad og kveldsbad. Vi spilte kort til langt på kveld, fortalte eventyr og spøkelseshistorier til vi sovnet. Vi spiste is (barna is og vi en kald øl) på den sjarmerende strandcafeén. Vi tilbragte timesvis i Skjærhalden - mer idyllisk enn Skjærhalden finnes kanskje ikke.. Og vi tok båten ut til en av øyene. En øy uten biler, der bestekompisen til OC og familien har flyttet. Der spiste vi middag og koste oss, helt til vi tok båten "hjem" igjen til den søte teltplassen. . Barna fikk masse nye venner, og Christian og jeg satt timesvis og tittet på de søte barna våre, og snakket om livet. 

Så idyllisk var det faktisk. En herlig liten miniferie, kun 2 timer unna, så enkelt og lettvint samtidig så betydningsfullt for familien. 

Det som ikke var så idyllisk var myggstikk og utedo, men det var verdt det ;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with f2 preset


Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with f2 preset


Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with b1 preset


 

Ny stue, før og etter bilder

God morgen alle sammen! Ferien er over for denne gang, det betyr at OC skal tilbake til barnehagen, jentene begynner med turn på dagtid før skolen starter, Christian jobber (som han har gjort hele ferien med unntak av noen fiine langhelger, og jeg skal hente meg inn etter en fantastisk sommer. Den setter sitt preg på kroppen, hver ferie gjør det med mer aktivitet, men sånn er det bare :-) Vi er tilbake fra 4 utrolige dager på Hvaler. Nok en ferie med telt! Jeg har tatt masse bilder som jeg vil dele med dere, men først som lovet: Før og etter bilder av stuen. Jeg er fortsatt hodestups forelsket i den nye stuen min.. Forandring fryder!

Veggene er malt med Jotun Lady sin "skyggeblå". Love it!

Før:
Etter: Det ble et mye mer personlig og varmt rom, her kommer jeg til å sitte å blogge fremover ;-) 

På tide å sende den lille gjengen avgårde. OC gleder seg til barnehagen og jentene til å starte treningen med turnvenninnene sine. De er jo som en storfamilie!

Vi ses <3