hits

september 2013

BARNEROM // JENNY


Good morning! DA var bildene lastet opp og publisert ;-) Det er ikke de største endringene som har skjedd på rommet til Jenny for dere som har sett bilder før, men litt. Hun har fått ny lampe, vi har fjernet sengehimmelen (ga litt babypreg på rommet siden hun har hatt den i 3 år), dratt ut skyvesengen så nå er den trekvart stor og sortert vekk leker hun ikke leker med lengere. Det skal vi selge på barnebruktmarkedet her i Drøbak som er om kort tid. Det er viktig for meg å gjøre rommet ekstra koselig fordi det er ofte hun det er enklest å la være å "ordne for" eller kjøpe nye ting til? Jeg sikter til det berømte midtenbarnet-utfordringene. Casillas er yngst og er den eneste gutten, han får selvfølgelig dekket sine behov og må ha mye nytt. Maya er eldst og må også ha mye nytt, både når det gjelder klær, utstyr og skoleting, osv. Mens Jen arver hele tiden. Og arve er en fin ting, men jeg har skjønt at jeg må huske å pakke det vekk en stund, FØR Jenny arver det av Maya. På den måten blir det mye mer spennende for henne. Hun er vandt til å arve både sko, klær, utstyr og leker, derfor er det ekstra gøy å gi henne noe bare hun har en gang i blant  ♥ Jeg skriver en liste over hvor tingene er fra så langt det lar seg gjøre, tilfelle dere ser noe dere liker. Det elsker jeg når bloggere gjør, så slipper man å spørre :-)

♥ Kjøkkenet er fra toysRus (3 år gammelt, men jeg tror de har det enda)
♥ Bilen vant jeg i en bloggkonkurranse, så jeg husker ikke hvor den er fra. Den heter "Baghera" så det er jo bare å google det.
♥ Bokstavene er fra Sofiesvilla og pongpongsene fra en lokal barnebutikk "lille skap", her i Drøbak
♥ Den søte nattlampen er fra Sam&Sofie og koster kun 99,- (!!)
♥ Teppet er fra bohus (3 år gammelt)
♥ Wallstickersene er fra den gamle nettbutikken min, men jeg vet at sofiesvilla har hatt de inne.
♥ Lampen er fra Sam&Sofie.
♥ Resten av leke er fra vanlige lekebutikker, og kommoden med prinsesseting er fra IKEA. Vi har en sånn stor en med 6 skuffer, 3 til klær og 3 til leker.
♥ Babyen som ligger på teppet kommer fra meg.
♥ Mannen som blir klippet og frisert i sengen er også min, og det samme med 3-åringen ;-) Hun er rommets eier.
♥ Sengen er en nydelig skyveseng som går fra juniorsize og til vanlig. Nå har vi en størrelse som er midt mellom junior og vanlig str, akkurat plass til dundyna! Kjøpt på finn.no til 300 kr.

Hvis jeg har glemt noe så er det bare å spørre! Nå skal barna vekkes og sendes i barnehagen og på SFO. Itte no høstferie her i går´n. Vi har alltid reist til Romsdalen (der har jeg familie) og gått i fjellet, men siden kroppen min ikke helt fungerer etter fødselsskade og jeg ikke kan gå langt (kommer tilbake til dette ved en senere anledning) så er det skikkelig deprimerede å reise. Vi kunne også reist til Trysil, men vi vil vente til det kommer snø! Derfor blir det korte dager i bhg/SFO og heller gjøre litt hyggelige uteaktiviteter på hjemmebane! Skal dere på høstferie? Føler dere at dere måå gi barna fri om dere går hjemme med baby i høstferien?

I dag er det forresten "takk for denne gang"-lunsj hos meg! Den første venninnen som fikk baby er på vei tilbake til jobb. Veldig rart at bebisene våre begynner å bli så store. Min er heldigvis fortsatt 6 måneder! Fjooh! God start på uken, folkens!  

UTSATT TIL FORDEL FOR TRENING

Det har rablet for meg. Jeg endte plutselig opp på trening i stedet for Robinson på TV, blogging og sofakroken med godis. Ikke likt meg i det hele tatt, så en klapp på skulderen for det! Bilder fra jenterommet til Jen kommer i morgen tidlig i stedet :-) Ses da!

29.09.2013

God morgen! Vi fortsetter som vi avsluttet gårsdagen, nemlig med dugnad utenfor! Er det noe jeg sliter med når det gjelder husmorrollen og det å bo i hus så er det alt som må/burde gjøres utenfor! Jeg har meeer enn nok med å vaske & sortere klær, holde rommene noenlunde ryddig og rene. Derfor blir luking av blomsterbedd og gressplen, justere og klippe trær, så neste sesongens løker, og annet utesyssel fort glemt. Det er jo litt synd for når vi faktisk gjør det så er det gøy! Når det er sagt så klipper vi gresset altså, eller Christian klipper. Jeg har gressallergi ;-)

MEN, i stedet for å fokusere på ting jeg ikke rekker, så snur jeg om og gleder meg over at jeg gjør det i dag! Nå skal lyngen plantes, og sommerting pakkes opp på loftet på garasjen. Ikke syklene da, det kan brukes enda en stund til håper jeg! Hvordan er det med dere? Er ting alltid på stell ute?

Ha en fin søndag folkens! I kveld legger jeg ut bilder fra Jenny sitt rom :-) Og den instagram filmen.. Var ikke så lett som jeg trodde. Den kommer plutselig!

3-ÅRINGEN MIN GJØR MYE RART // GLIMT I HVERDAGEN

Hei! Sminkeguri som titter innom! Og med sminkeguri så sikter jeg til min lille 3-åring som har sørget for at mamma så ut som en skikkelig fargerik, glitterende voksdukke i dag! Hun har nemlig lånt sminken min, brukt sminkekosten jeg vanligvis bruker med litt naturlig pudder, moooost den i øyeskygge/rouge boksen og sminket seg selv fra topp til tå. Nakke, føtter, ansikt, Sophia-dukken, magen.. Ja, du skjønner tegninga! Jeg la ikke merke til dette før jeg i all hast fant sminkekosten som var fint lagt tilbake på sin faste plass, og sminket meg lett med litt pudder som jeg ofte gjør i gangen nede. Alltid i hastverk med ytterklærne på. Yes, det idylliske småbarnsliv ;-)

Uansett, denne gangen sminket jeg meg UTEN speil (mascara var allerede tatt på) og ser jo ikke hva kosten ble brukt til sist... Det er ikke før ETTER jeg kommer hjem fra matbutikken og senteret jeg ser at jeg har øyenskygge med skimmer i HELE ansiktet!! Assa, det så helt vanvittig ut i sollyset. Da Jenny så meg så gliste hun lurt. Det var da jeg så sminken hennes også. Det gikk 1 hundredels sekund før jeg skjønte selv hvordan jeg så ut, og løp til speilet. FLOTT! Takk 3-åringen min, for nok en opplevelse ;-)
Nå er derimot all sminken av, jeg kjører sminkefri dag! Både Jenny og jeg ;-) Solen skinner foreløbig så OC skal ut å sove i vognen sin, og vi andre ha dugnad rundt huset! Forresten, Jenny har fått litt nytt på rommet sitt, jeg viser et bilderas i morgen! Nå er det leeenge siden jeg har vist bilder av barnerommene! Jeg tenkte også å legge ut litt instagram filmer, for det er vel ikke aaalle som er på instagram? Det hender jeg lager små filmsnutter og nå er det fikset så jeg enkelt kan laste inn filmene fra instagram og inn på bloggen. Tommel opp for det! Jeg legger ut filmen fra "#teamnorthug på sykkeltrening" senere i dag! Goood lørdag ♥

PS. Hjertlig takk for tips og råd! Det har kommet inn mange, mange! Flere jeg aldri har tenkt på engang!! Ser også at det av flere av oss som sliter med det samme så jeg skal snekre sammen innlegget med alle tipsene jeg har fått både her og på instagram ASAP. Vil du lese de på insta? Legg meg til der og se etter bildet med grøten og tripptrappen. Jeg heter @lykkemamma

JEG TRENGER DERES HJELP // BABYMAT

Jeg trenger hjelp! Bebisen min på straks 7 måneder vil ikke ha noe annet enn morsmelk! Når bruker jeg bloggen for hva det er verdt og ber om tips og erfaringer fra dere. Jeg kommer til å samle sammen alle tipsene jeg får å lage et eget innlegg som kan være med på å hjelpe andre i samme situasjon!

Det jeg lurer på er;
1. Hvilken grøt spiser / spiste babyen din?
2. Hvordan skal jeg få han til å ville gape? Alt jeg prøver å putte inn med skje sperre han med tungen, og spytter han ut igjen.
3. Er det noe annet jeg kan prøve å gi han som han kan like? Jeg har prøvd alle grøtene ovenfor, fruktmos, gulerotmos, sviskemos, mme og velling. Han brekker seg av alt. Jeg tror det kanskje ikke smaker søtt nok? Morsmelk er jo veldig søt i smaken.

Frem til nå har jeg bare ledd litt av han, men siden han snart blir 7 måneder er det ikke lenge til jeg ikke har nok mat til han. Foreløbig sover han hele natten, men jeg tipper det ikke er lenge til han begynner å våkne fordi han er mer sulten. Kom med erfaringene deres, please :-) GOOOD HELG ♥

DETOX MENS MAN AMMER + DAGENS TRØTTE LYKKEMAMMA

Maya har tatt bildet av mammaen sin i dag! Sånn har jeg sett ut i dag. Gjespende! Det tar faktisk helt av. Tung i kroppen og trøtt i hodet. Det skal bli artig med de 60 minuttene med spinning kl 20! Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre for å få litt mer energi? Faktisk så fulgte jeg med på et nytt program på NRK i går, "prosjekt perfekt". Så dere det? En helt vanlig jente på 27 år som skal prøve å få det perfekte liv. Da spiller faktorer som kosthold og trening en stor rolle, og det var det som var greia i går. Analyse av kroppen, detox og tarmskylling skulle gi bedre søvn, mer energi og rene kropp. Jeg må innrømme at jeg blir fristet! Jeg ammer jo en del enda, og uten å ha lest noe om detox så er det kanskje ikke så lurt. Noen som har erfaring? Jeg skal hvertfall lese meg opp!! (Edit; Leser om avfallsstoffer som går i melken, men kommer tilbake med mer)

Husker dere konkurransen med ECCO? Jeg har trukket en vinner og har sendt mail til vinneren! Gratulerer M.G.R :-) Skoene er helt fantastiske! GOD KVELD ALLE ♥ Vi ses i morgen!

NY VOGN OG TID FOR VOKSI

Vi har ikke akkurat ny vogn, men vi har tatt i bruk en ny del av vognen. Nå er babybaggen pakket vekk, og sportsdelen er klipset på! Vi byttet til sportsdel da OC ble 6 måneder. Ikke fordi baggen hans ble for liten, men fordi han ville opp og frem. Baggen til TFK er jo faktisk en av de lengste baggene på markedet! Overgangen fra bag til sportsdel gikk veldig bra, og det var værst for meg. Veldig vemodig å legge vekk babybaggen for siste gang. For det er jo siste gang, det kan ikke være noe annet - sånn med tanke på innlegget under ;-)

OC sitter ikke helt selv enda, men jeg syntes ikke det hadde noe å si fordi den er god i liggestilling. De første to ukene lå han hele tiden, for at overgangen ikke skulle bli så stor, det er jo ikke full liggestilling. Selve vognsete er også så dyp så han sitter/ligger veldig lunt. Skjermet fra alt som foregår på utsiden, når han har behov for det. Min store skrekk var å ikke kunne ha øyekontakt med han mens vi triller, og dette var faktisk utrolig trist de første dagene. Han virket ikke å bry seg noe særlig, men jeg likte det ikke. Heldigvis er det et stort "vindu" i skjermen og der kan jeg se han da! Sittestilingene kan man regulere helt selv, det er ikke "hakk" som i emmaljungaen foreksempel. Det er to glidelåser på hver side som jeg drar opp og ned og bestemmer helt hvor mye han skal sitte. Det eneste jeg har å utsette på TFK er kurven under. Det er vanskelig å komme frem hvis bebis sover. Jeg har hele tiden hatt stelletingene hans under vognen, men det er lite praktisk nå siden han sover mye i løpet av dagen. Jeg orker ikke å irritere meg over ting, og vet at det er noe å utsette på alle vogner, så i stedet for å sloss med stellebaggen under så henger jeg den heller på styret. Problem solved!

I dag var første dagen med pose i vognen! Når vi følger jentene til skole og barnehagen på morningene så er det skikkelig kaldt! Jeg kjenner den friske vinterlukten og har selv begynt å bruke hansker, da måå jo posen var superdeilig å ha i vogna. Vi har voksi city. Den kjøpte jeg rett før han ble født, faktisk samme dag som riene startet ;-) Han brukte den i en måned da han var nyfødt, før det ble for varmt. Jeg var kjempe fornøyd! Digger at den ikke er så stor, men har muligheten til å bli lengere pga forlengeren som følger med til bunnen. Lun og god dunpose! Digger blåfargen!

Hvilken pose til vognen har dere, og har dere begynt å bruke den?

Jeg skrev det på instagram (@lykkemamma) i går, og må skrive det her også; TUSEN HJERTLIG TAKK FOR ALLE TILBAKEMELDINGER. Å KUNNE VÆRE SÅ BRUTALT ÆRLIG OM NOE SÅ PERSONLIG, OG BLI TATT IMOT MED ÅPNE ARMER, DET TREFFER MEG RETT I HJERTET ♥ FINE MENNESKER!

NÅR JEG ER GRAVID SÅ BLIR JEG DØDSSYK

Rett og slett.

Nå er det straks 7 måneder siden jeg klatret ut av helvete. Et helvete som varte i 8 måneder. Eller 243 dager, om du vil. At jeg overlevde forstår jeg ikke.. Jeg husker det første døgnet etter at Oscar Casillas var født og jeg var "normal" igjen. Eller så normal man kan være etter narkose og keisersnitt. Jeg hadde kommet til himmelen. Jeg og babyen min. Jeg kunne spise og drikke.

Sykdommen eller lidelsen heter Hyperemesis gravidarum, best kjent som ekstrem svangerskapskvalme. Det var det jeg hadde i svangerskapet, og jeg kastet opp hver dag i 8 måneder. Jeg husker godt dagen det startet. Jeg var i uke 6 og visste at jeg kom til å bli kvalm snart fordi jeg var ekstremt kvalm med både Maya og Jenny.. Da visste jeg INGENTING. Den formiddagen den første bølgen kastet seg på kroppen min, var vi i badeland i Bø. Det var sommer. Den morningen hadde jeg kjent antydning til morgenkvalme, men ingenting mer. Jeg fikk plutselig syke brekninger og kastet opp som om jeg var besatt av djevelen. Det ville ikke stoppe. Brekningene.. Det holdt på i over en time, konstant brekninger. Jeg hadde ingen kontroll. Jeg kastet opp på parkeringsplassen, på bilen i et forsøk på å åpne døren, på meg selv og på bakken rundt meg. Jeg ble liggende på asfalten i ekstreme brekninger. Da det ga seg løftet Christian meg inn i bilen. Jentene gråt av det lille de fikk se. Jeg gråt fordi jeg var redd jeg hadde blitt sterkt forgiftet, og vår lille hemmelighet i magen ikke hadde overlevd. Det var da det begynte. Min vei i helvete.
Etter tre uker med dette klarte ikke kroppen min mer, og jeg ble innlagt. Alvorlig dehydrert og ned mange kg. Jeg ante såvidt hvem jeg var da jeg ble innlagt på Gynekologisk avdeling på Ahus. Der lå jeg i 10 dager med intravenøst og sterke kvalmedempende medisiner. Jeg lå på en mørkt rom uten å vite om det var dag eller natt. Jeg gløttet kun på øynene da Christian og barna var på besøk. Da jeg kom hjem igjen var jeg positiv til å spise litt tørre kjeks, drikke eplejuice med farris og alle disse "kjekke" tipsene mot morgenkvalme. Dette fungerte så dårlig at jeg kan ikke forklare det engang. Etter uke 12 fikk jeg beskjed om at livet mitt ville komme tilbake og jeg kunne bli mamma igjen.. Det var bare å holde ut noen dager til.. Uke 12 kom og jeg sov fortsatt på madrass på badet. I mørket. Jeg kastet opp mange mange ganger i timen. Morgen som kveld. Dag som natt. Seriebrekninger som er så voldsomme at kroppen kastes frem og tilbake. Mørke ringer rundt øyene. Blodutredelse i hele ansiktet pga det voldsomme trykket. Konstant stølhet i magen fordi den er helt tom, kun en liten baby som prøver å vokse. Jeg presset meg selv og tenkte at hvis bare den berømte uke 12 ble ferdig så ville jeg bli litt bedre. Det skjedde ikke, og i uke 13 ble jeg lagt inn på sykehuset igjen. Ikke i stand til å stå, eller løfte meg selv.

6 ganger til, etter dette ble jeg lagt inn på gynekologisk avdeling. Borte fra barna. Grusomt syk. I uke 25 begynte jeg å føle meg litt bedre. Jeg klarte å spise en kjeks i løpet av en dag, og jeg klarte og drikke et glass vann i døgnet. Jeg klarte å følge jentene til barnehagen på morningen, så lenge jeg fikk ligge i sengen resten av dagen og kvelden. Jeg var i ekstase. Kun oppkast 30 ganger i løpet av en dag. Dette kunne jeg klare! Hvis det bare fortsatte sånn! Men den gang ei. I uke 30 kom den syke syke tilstanden tilbake. Ingenting kunne komme nær meg før seriebrekningen kom. Ikke et løft av et øyelokk, eller en bevegelse i armen. Ikke en dør som åpnet seg, eller et vindkast. Hva enn som traff tungen, eller gud forby - magesekken, startet en times helvete. Hele døgnet.

De siste ukene var jeg innlagt annen hver uke. De pumpet meg full med væske og kvalmestillende i 7 dager, som holdt noen få dager så jeg kunne være hjemme i 3-4 dager. På dette tidspunktet var jeg innhul i ansiktet og så blek at jeg så blå ut. Jeg så grusom ut.. At den lille babyen i magen vokste var et under. Han tok det helt nødvendige. Takk og lov!

Hjemme var Christian mamma og pappa på heltid. Han var helten min, og helten til barna våre. De var alle preget over situasjonen, men det er ikke noe jeg vil utdype. Det er deres historie, og ikke min å dele videre. Men Jenny blir fortsatt redd hvis jeg ser sliten ut, ikke spiser opp maten eller sier jeg må til legen.

At OC valgte å komme ut 3 uker før termin er kanskje ikke så rart. Han må ha skjønt at det var nok for både kropp og sinn. Jeg holdt virkelig ikke ut mer. Mentalt gikk det bra fordi jeg visste at jeg kjempet for et annet lite liv, men fysisk sett så kunne verdier og organer sett bedre ut... Fødselen trenger jeg ikke skrive om, for den kan dere lese selv på bloggen. (Den er ikke re-publisert, men den kommer)

Dette har vært mitt livs største kamp, og jeg kjenner det (fortsatt) på marg og ben hvor tøft det var. Jeg gråt mye. Jeg ba til høyere makter om at jeg skulle finne styrke til å overleve dette, og det gjorde jeg. Fordi det handlet om babyen min. Babyen som viser seg og være den mest tålmodige, friske og blide skapningen jeg noensinne har møtt. Det er vår gave ♥

Hvis du som leser dette har Hyperemesis så anbefaler jeg deg å melde deg inn i denne gruppen på facebook. Der finner man informasjon og støtte fra andre i samme situasjon. Hvis jeg kan være til hjelp med noe som helst, så ikke nøl med å ta kontakt. For jeg vet. Og jeg husker.
Fakta;
-Ekstrem svangerskapskvalme, hyperemesis gravidarum, rammer ca. 1% av de gravide. Tilstanden kan føre til dehydrering og elektrolyttforstyrrelser som krever sykehusinnleggelse og intravenøs behandling.

- Ekstrem svangerskapskvalme, hyperemesis gravidarum, er en tilstand kjennetegnet ved kraftig kvalme og brekninger i en slik grad at allmenntilstanden påvirkes. Brekningene kan skape væske- og elektrolyttforandringer (endringer i konsentrasjonen av salter i blodet), noe som igjen forklarer allmennpåvirkningen.
- En mye brukt definisjon er: Kvalme og brekninger før 20. svangerskapsuke, og som fører til mer enn 5% vekttap i forhold til vekten før graviditeten startet, i tillegg påvisning av ketoner i urinen, uttørring og elektrolyttforstyrrelser.

Fakta om mitt svangerskap;
- De første 12 ukene gikk jeg ned fra 59kg til 51kg.
- Jeg var innlagt over 10 ganger.
- Jeg fikk flere kvalmedempendemedisiner (som ikke skal ha effekt på fosteret, men det var veldig skummelt likevell) men ingenting virket. Dette er veldig individuelt fra person til person. Til slutt begynte jeg på den hardeste kvalmedempende som blir gitt til kreftsyke under behandling, zofran. Denne hadde en liten effekt som gjorde at jeg klarte å la være å gå ned i vekt.
- Hver gang jeg var innlagt fikk jeg intravenøst væske direkte i blodet.
- De vurderte sonde næring (næring gjennom nesen og ned i magesekken) de siste ukene, men dette klarte jeg å unngå på hengende håret.
- Da fødselen startet i uke 37 så veide jeg i underkant av 62 kg. 3 kg mer enn startvekt.
- Et døgn etter keisersnittet så var all kvalmen borte og jeg kunne spise og drikke som normalt.
- Det første jeg spiste etter at jeg ble "frisk" var frokostblanding. Det er det beste jeg spiser i dag, 7 måneder senere.
- Jeg var veldig kvalm i svangerskap 1, men det ga seg etter uke 12. Svangerskap 2 var jeg kvalm til uke 20 og fikk diagnosen men var aldri innlagt. Svangerskap 3 var desidert den værste og jeg kunne aldri forestille meg at det gikk an å bli så syk. Det er forsket på at det ofte blir verre og verre for hvert svangerskap, dersom man først har HG.
- Jeg har prøvd alt som kan prøves. Akupunktur, homeopati, forskjellige drikker, mat osv ovs. Ingenting hjalp. Dessverre.
Om dere vil så kan dere lese om hele svangerskapet under kategorien "svangerskap nr 3", den har ikke blitt overført fra den gamle bloggen enda, men jeg skal rope ut når den er på plass. Der ligger innleggene "uke for uke" og generelle oppdateringer fra innleggelesene og de gode stundene.

Det var både godt og vondt å skrive dette, men hvis det kan være til hjelp for andre som føler seg helt fortapt og alene, så er det jo det jeg ønsker. ♥  Takk for at du leste

TUNGT, MEN DIGG // GAMLE RUTINER

HELLO! Endelig kom jeg meg opp kl 06 igjen. Jeg har jo skrevet om det før, at jeg liker å våkne i god tid før resten av huset. På den måten får jeg tid til å lage matpakke, drikke en kaffe, sette på en vask og kanskje blogge litt. De siste dagene har det vært altfor tøft og jeg har blitt liggende å SLUMRE med alarmen på mobilen. Krise! Det er det værste! Så i dag tok jeg grep og var tilbake i gamle rutiner, tungt men digg.

I dag har Jen turdag, endelig går hun på storavdeling og kan ha med kakao og sitteunderlag. Forrige tirsdag glemte jeg helt å sende med kakao og hun ble skikkelig skuffa. Det er den værste følelsen, og skuffe barna.. Så i dag hadde jeg skrevet en stoor lapp på benken der det stor KAKAO ;-) Selv skal OC og jeg på babysang før vi skal hente Maya og venninnen hennes på SFO tidlig. Ekstra tidlig, så de kan leke litt før de skal på turning. Å alliere seg med andre foreldre når det gjelder fritidsaktiviteter er lurt, da kan man levere og hente annenhver gang!

Nå står huset opp ♥ Vi ses senere!

I'M WAITING FOR MY MAN

Dagen fløy av gårde! Sykle. Rydde. Planlegge butikkåpning med fin venninne (mer om dette senere). Henting. Middag. Barnekor. Lekser med Mays. Og nå henting av kjærsten på rygge, alene. SOM jeg gleder meg til å se han igjen. Kjærsten min.. Bildet over er tatt i 2001. Shittbanditt, tiden flyr

BARNAS SØNDAG & "MAMMA BAKER IKKE SÅ OFTE"

Hei dere! Vi har barnasdag i dag! Dagen startet med å endevende rommene til jentene, kaste masse og virkelig rydde fordi JEG hadde behov for det.. Etter et par timer kom jeg på at jentene fortsatt satt i pysj å så på barnetv. Misforstå meg rett, jeg har ingen problemer med å la barna sitte i pysj og kose seg lenge, men nå som været blir så ustabilt fremover så er det fint å nyte de gode dagene!

Vi har laget boller og en hel barneskokk har vært utenfor å lekt gjemsel, slåpåring og alle de gamle koselige lekene i mange timer, mens jeg har servert boller og kakao ut av vinduet! Nå må dere ikke la dere lure, å tro at jeg er en sånn typisk husmor som baker annen hver dag, for det er jeg ikke. Det er faktisk ganske sjeldent! Jeg så gleden i øyene til jentene da jeg sa at vi skulle bake boller i sta, så nå vurderer jeg å gjøre det oftere enn 5 ganger i året ;-)

Lage middag gjør jeg heller ikke så ofte! Faktisk så var Jenny´s eksakte ord da hun kom på at pappaen hadde reist til Spania; "Men mamma, skal DUUUU lage mat til oss? Hva skal vi gjøre med det daaaa?" Jeg ble skikkelig flau og fikk en fin rødfarge i ansiktet, hun sa det nemlig høyt foran en god slump med mennesker i butikken! Haha!

Nå er det middag på agendaen. Vi får en del av storfamilien på besøk og det er kyllinggryte på menyen, det skal jeg nok klare! Ha en kjempefin søndag - jeg LIIKER at dere er innom her ♥ ♥ ♥

MAKAN TIL GLEDE I HVERDAGEN

De siste gangene jeg har vært på spinning så har jeg snakket om at flasken jeg har med er for liten - eller når #teamnorthug er på spinning (lagnavnet til venninnen & meg - det er lov å le) Jeg drikker opp i løpet av 15 minutter og blir sittende å sykle med tunga ut de siste rundene. Ikke digg! I går kom parteren min på døren med gave. Ny STOR drikkeflaske til oss begge, sportssokker fra treningsavdelingen på Gina Tricot og neglelakkfjerner "to go". Å få helt uventede gaver er noe av det hyggeligste! Makan til glede i hverdagen! I´m a lucky girl!
Kvelden i går var så kos, men jeg var i seng tidlig. Når kjærstemannen er borte, spesielt hvis det er snakk om utenlands så gjelder det å være oppegående både med søvn og alt annet. Jeg kjenner det på kroppen at jeg er alene med ansvaret for 3 barn. Spesielt når det gjelder sykdom. Maya er uheldig og har hatt mange alvorlige runder med falsk krupp. Det er i utgangspunktet ufarlig, men hun puster minimalt og må på sykehuset asap. Da er det bare å kaste seg på telefonen å ringe 113. De mest alvorlige gangene har hun blitt blå og forsvunnet helt i armene mine. Jeg kjenner jeg får klump i magen bare tanken. DA er det ubehagelig å være alene hjemme! Heldigvis så har vi familie på alle kanter, og det vil ta de nærmeste kun 1 minutt å løpe bort hit hvis jeg hadde måtte dra. Men dere, nok om det - hun har ikke hatt et anfall på lenge så kanskje hun har vokst fra det. Det er jo veldig vanlig :-)

Jeg har en time "alene" mens barne TV surrer på skjermen og OC sover. Jeg skal kose meg med kaffe og surfe litt på nettet før dagen startet skikkelig! Ha en fiin lørdag fininger, tusen takk for at dere stikker innom. See u soon! Eller kanskje på instagram? Der har jeg faktisk fått hele 2476 følgere! Utrolig gøy, jeg digger insta og har plass til maaange flere :-) Du finner meg under lykkemamma. ♥

HEI HØST - JEG ELSKER DEG

Godis på bordet, og snart rødvin glasset. Hei HØST jeg ELSKER deg!

Dagen ble brukt til å få kontroll på huset! Det trengtes for å si det sånn.. Nå er alt sommertøy sortert - noe til bruktmarked og noe spares til neste år. Høstsko og klær pakkes frem. Alt sorteres i plasbokser og settes på loftet utenfor sesongene, det er jeg helt avhengi av med 3 barn og masse klær!

Men dere, nå er venninnene på plass i sofaen, barna sover og jeg skal kose meg med et glass rødt!

DAGENS PERMISJONSKOS

Hello! Nå er alle innlegenne fra den gamle bloggen min på vei over! Hurra for det!
Da kan dere lett bla dere tilbake, både via kategorier eller arkivet! Det blir bra :-) Bildene er fra dagen i dag - først mor & barn pilates og så lunsj. Perfekt! I selskap med et knippe fine jenter og bebisene deres. Denne permisjonen er jeg virkelig bortskjemt med ting å gjøre og det nytes til det fulle! Nå skal jeg legge bena høøøyt og straks hoppe i seng. Barna var en liten utfordring å få i seng i kveld, energinivået var på topp etter at alle 3 hadde vært på hver sine greier i ettermiddag. Mays på tennis, Jen hos kjærsten sin, og lille OC hos tante. Nå sover hele gjengen - halleluja ;-)
Lykkemutters on the go

PS. Har dere husket å laste ned nyeste programvaren for iphone? Hvis ikke - do it! Den er kjempebra!

ENDELIG TID FOR PEIS

I dag klarte jeg ikke dy meg.. Jeg måtte hente inn litt ved, å fyre i peisen. Den deilige varmen som brer seg over kjøkkenet mitt mens vi spiser frokost, gir en helt spesiel følelse. Følelsen av ro. Følelsen av å glede seg til hvit jul. Og følelsen av familie. Elsker å ha peis på kjøkkenet. Husets hjerte. Savner litt å ha i stua, men elsker mest å ha på kjøkkenet..

I dag er er barsel pilates, og lunsj med fine jenter og bebiser. Men først en runde kaos før M & J er plassert i bhg og skole ;-)

GALSKAPSTRENING

.... Hvertfall for en som er litt rusten i gamet!
Så ydmyke og forsiktige i utrykkene. Dette er 10 sekunder FØR vi begynner spinninga! Gode Maria, sier jeg! Denne type sykling er jo galskap! Jeg har SÅ vondt i rumpa, også blir jeg så s i n n s y k t sliten! Flaks for meg at jeg elsker å være så sliten at jeg tror jeg kaster opp. Eller, det er vel heller et sånt elsk/hat forhold. Det gir meg et kick, og det trenger både kropp og sinn.

Men jeg må le.. I dag var vi 3 venninner som sitter på hver sin sykkel. Vi har hver våre ørepropper i ørene, koblet til hver vår spinning instruktør som snakker og guider oss gjennom 40 intense minutter, på volum 10...! Vi puster høyt - uten å høre oss selv puste (!) banner litt til hverandre - uten å ane hvor høyt vi snakker for vi hører jo ingenting, drikker vann og peser som om vi var de eneste i studio. Dette slo meg ETTER økten var over. Flott! Jeg kan tenke meg at de andre i rommet syntes det var både slitsomt og flaut å se/høre på.  Noe av det mest komiske jeg vet om er hvis folk snakker mens de har musikk i ørene. Min mamma har en tendens til å gjøre det. Snakke til meg dobbelt så høyt som jeg snakket til henne, mens hun tror hun snakker normalt. Det er så flautgøyy! Skjønner dere hva jeg mener?

Jeg ser jo nå at jeg burde tatt et etter-bildet også, og ikke bare før.. I såfall ville vært av meg mens jeg ligger som en vanndam på gulvet og prøver å få igjen pusten. Gjennomvåt og rød i hele ansiktet. Åh jeg elsker å være i gang igjen! Da blir ikke høstmørket så deprimerende når jeg får energi av treningen! Derfor anbefaler jeg å komme i gang med treningen, FØR det blir helt mørkt og dystert ute og energien daler! Sånt skjer fort med meg hvertfall :-) Ha en finfin kveld, så ses vi i morgen vi  ♥♥♥
PS. Ses vi inne på instagram? Jeg er "lykkemamma" ;-)

JEG LER SÅ JEG GRINER

Er det noen som så "Sigrid blir mamma" i går? Det var premiere i forrige uke, og i går viste TV2 andre episode, inkludert fødselen. Hjelpe meg - jeg lo så jeg grein gjennom hele epsioden! Når man er / har vært så blir det kanskje ekstra morro? Jeg syntes hvertfall Sigrid er helt fantastisk herlig, og fødselen toppet det hele og fremkalte på kanten til hikstegråting. Det skjer hver gang jeg hører en baby´s første skrik.. ♥ Kanskje klisjè, men der er jeg helt kjørt assa!
Christian er vel plassert i Spania, mens jeg har styringa her hjemme! Foreløbig går det smertefritt, jeg må bare huske å telle til 10 en ekstra gang, sove nok og ha god tid. Nå for eksempel står Maya på sidelinjen, stolt som en høne og vil vise meg spagaten. Det må jeg få med meg :-) Vi ses senere da, fra spinningsykkelen!!

CASILLAS SINE RUTINER - 6MND

Hei dere! OC her! Eller Casillas, Oscar, Jass, Jasjas, banos, lille Jac, Bosse.... Jeg har så mange kosenavn så for å være sikker på å få det med meg når noen roper, så snur jeg meg uansett hva jeg hører! Det kan til tider bli litt slitsomt, men sånn er det når jeg bor i en familie med mange mennesker, og alle digger meg. Jeg er visst fortsatt veldig elskbar. Mamma sier at jeg smiler fra jeg våkner om morningen til jeg legger meg. Hun sier at det er så lite drama med meg.... I motsetning de andre to storesøstrene mine. De liker visst å skape litt dramatikk over mye og lite, mens jeg liker ting som de er jeg.

Jeg forstå det sånn at dere lurer litt på rutinene mine? spesielt dette med soving? Når det gjelder det så sier mamma at hun har "skutt gullfuglen". Jeg er litt usikker på hva det betyr, men det kan ha noe med at jeg liker å sove. Det har jeg gjort siden jeg ble født. Mamma har bare guidet meg litt til gode rutiner sånn at det ble lettere for både hun og meg. Mer om det etterpå, nå starter jeg med hvordan dagen ser ut;
Jeg våkner alltid klokken 6. Det er fordi jeg hører at mamma sin vekkerklokke ringer. Da er jeg veldig sulten fordi jeg ikke har spist siden kvelden i forveien.. Da kommer mamma inn på rommet mitt, uten å skru på lyset. Hun gir meg en suss og litt mat, før jeg sovner litt til og hun går ned og visstnok har "alene tid". Montro hva hun driver med der nede.... Jeg skjønner ikke hvordan hun gidder å stå opp når hun ser såååå trøtt ut. Hun klarer faktisk ikke å gå rett engang. Uansett - neste gang jeg våkner er det fordi Maya og Jenny står opp, da er klokken ca 07. Noen ganger hvis de er skikkelig stille, eller forsover seg kan jeg sove videre, men det er ikke så ofte. Da starter dagen min nede på lekematten mens jentene spiser frokost. Der får jeg ny bleie og nye klær, noen ganger. Hvis vi rekker det. Det hender faktisk at mamma glemmer å bytte klær og putter meg i vognen med pysj når vi skal gå til barnehagen. Det blir hun litt flau over så hun drar dynen godt opptil haken min, tilfelle noen av de andre mammaene skal se på meg nede i vognen. Mat får jeg alltid før vi går, heldigvis. Hun glemte det engang og da måtte hun gi meg frokost i barnehagen (i pysjen) fordi jeg ble så sulten. Da bæsjet jeg gjennom klærne mine i tillegg, og siden har hun aldri glemt det. Jeg tror hun kalte det for "stressende", hva nå enn det betyr. Hvis dere tenker at hun bare kunne skifte på meg så kunne hun ikke det. Hun pleier ikke ta med stellebaggen, det er visst nok å huske på Maya og Jenny sine ting!
Når mamma og jeg leverer Maya og Jenny så er det veldig veldig mange som vil hilse på meg. Da er det 30 minutter hvor jeg møter mennesker, både store og små, jenter og gutter. Og noen dyr. De smiler og får meg til å le hele tiden. Når skoleklokken ringer inn og plutselig alle løper vekk så blir jeg så sliten at jeg bare sovner.. Da har jeg også vært våken i halvannen time så det er godt med en lur. Jeg pleier ikke å sove kjempe lenge av gangen, men ca en time og da er det så koselig å våkne. Da får jeg alltid ligge med rumpa bar på badet. Det er det beste jeg vet... Etter en liten stund så pleier vi å gå ut. Enten møte gjengen min nede på sang, eller noe annet gøy! Klokken 12 så pleier jeg å sove igjen, men dette varier litt. Mamma har ikke faste sovetider til meg på dagen siden jeg sover så forskjellige lengder av gangen. Jeg sover stort sett en time eller to, og neste luren min da er ikke før vi skal hente jentene. Det er aldri soving etter 16.30 - dette er fordi jeg skal være trøtt og god til leggetid kl 19. Dette passer meg veldig fint fordi da legger jentene seg også. Da kan vi være sammen på badet og kose oss før vi skal sove, og ofte bader vi også. Jeg vet at det er leggetid for disse rutinene har mamma gjort siden jeg var veldig liten.

Jeg glemte nesten.. Før jeg legger meg så spiser jeg grøt. Eller Mamma prøver å få meg til å spise grøt. Det har hun gjort i noen uker nå. Bare se på bildet nedenfor.. Ganske så rar, ikke sant? Hadde hun visst at jeg la ut dette bildet hadde hun blitt sur! Hun ville nok kalt det "ikke bloggbart" med tanke på alt rotet rundt og det rare ansiktet hennes. Det er sånn hun ser ut når hun vil jeg skal gape. Men hun lurer ikke meg, jeg vil ikke ha uansett. Jeg bare spytter det ut igjen så hun får det på seg selv.. Hvorfor skal jeg spise grøt og vann og sånn når jeg kan få pupp? Det er det aller beste jeg vet, og jeg begynner å le hvis mamma bare løfter litt på genseren sin. Planen er å få pupp til jeg blir konfirmant.

Helt til slutt, jeg lovet mamma å gi dere et tips om legging.. Veldig mange babyer vil ikke legge seg tidlig. Det er jo helt normalt i begynnelsen å ikke ville legge seg før mamma og pappa legger seg. Men når man er klar for det så er det et par ting man kan prøve. Det som fungerte best for meg, og søstrene mine er at mamma la meg litt og litt tidligere for hver kveld (eller kanskje annen hver, eller hver 3 kveld - kommer an på bebisen). Det er ikke snakk om mye, men kanskje bare 5 minutter tidligere enn da jeg sovnet forrige kvelden. Og sånn gikk vi sakte men sikkert nedover. Noen dager kunne jeg legge meg 15 min før enn jeg pleide, og andre ganger måtte mamma bare holde samme tiden. Etter et par uker så sovnet jeg 2 timer tidligere enn før! Har dere prøvd noe lignende før?

Når jeg legger meg for natten så gir mamma meg mat inne på rommet, også putter hun meg i sengen, synger og sier natta. Da er jeg stort sett så trøtt så jeg sovner før sangen er ferdig. Hvis jeg ikke er helt klar for å sove så roper jeg litt, og da kommer mamma og koser, eller gir meg litt mer mat. Det hender jeg blir enda litt mer sulten etter 10 minutter!

Har dere noen spørsmål så kan dere bare legge igjen en kommentar, så lover mamma å svare med engang! Nå må jeg sove, det er langt over min leggetid! Vi ses snart igjen ;-)

 PS. Følg meg på instagram da! Jeg heter "lykkemamma" ♥♥♥

17.09.2013

God morgen! Tirsdag allerede, hvor blir dagene av lurer jeg på!? Jeg syntes tiden går så fort, brått så er det jul! Jeg har sovet mange timer i natt. Jeg tror han lille enten sliter med tenner, eller så har han vondt i halsen. Han var hvertfall veldig trist og våknet en time etter at han egentlig sovnet i går. Da er godt å kunne ligge inntil og kose, så jeg la meg sammen med han - og sovnet! Deilig! 11 timer søvn, ja takk!

Dagen i dag er ganske så full. Først levere i skole/barnehage som vanlig → OC og jeg kjøre Lykke til Rygge flyplass → Babysang + lunsj → hjem å forberede middag → hente → og så besøk av to fine jenter. Maya skal på turning i dag, men jeg prøver å unngå å ta med alle barna, det blir fort veldig styrete. Vi er derfor så heldig å samkjøre litt med en annen som skal! Veldig praktisk!

Vi ses i kved, da tenkte jeg å skrive litt om rutinene til Oscar Casillas, som flere av dere har spurt etter! Ha en god dag så lenge ♥♥

SPINNING

Når jeg har trent tidligere så har jeg alltid foretrukket jogging, men siden jeg ikke har muligheten til å verken jogge eller powerwalke lengere så må jeg finne andre alternativer - SYKLING!

Som nevnt tidligere så har venninnen og jeg hoppet på et sykkelprogram. Vi har syklet flere økter ute, helt frem til i dag. I dag kjørte vi på med en spinning time på Drøbaks nye treningssenter EVO! Vi syklet ikke i time med andre (EVO er jo selvbetjent og har ikke timer) men på hver vår sykkel med vår helt egne instruktør på skjermen foran, koblet til spinningsykkelen og ørepropper. FOR Å SI DET SÅNN FOLKENS, jeg rullet av sykkelen, var gjennomvåt og sikker på at jeg hadde fått lungebetennelse på de 40 minuttene jeg syklet...! Dette var treningen sin det! Utrolig slitsomt og utrolig gøy! Bra start på uken. Nå sitter jeg i sofaen og strikker mens jeg spiser sjokkis. Må passe på så jeg ikke forbrenner for mye ;-) He-he

I morgen reiser Christian til Spania en uke. Jeg skal være alene med alle 3 barna - heisannhoppsann - spent på uken som kommer! Jeg skal holde dere oppdatert! Ha en fin kveld, vi ses i morgen :o)

NYTT ULLTØY TIL BARNA // WOOLLAND

Fysj for et vær vi har i dag! Hvordan er det hos dere? Jeg klager ikke for vi har sett solen mye denne sommeren, også gjør noe med humøret. Ikke nødvendigvis på en negativ måte. Det første jeg gjør når jeg våkner er å tenne stearinlys, kanskje vekke jentene litt tidligere så vi rekker varm kakao før vi må ut, finne frem skjerf og varmt tøy.. Høsten er jo kos!

Varmt tøy er stikkordet for dagens bilder! Jeg har nemlig kjøpt litt nytt ulltøy til barna! Jenny ELSKER å bruke ullundertøy, hun kan gå i den stillongsen dag ut og dag inn og nekter å ha noe over fordi hun syntes det er fint!? Det er ingen hemmelighet at flere av ullundertøyet ikke er veldig pent, men veldig praktisk og helt nødvendig!
Da Maya arvet tøy av en søt jente tidligere i høst så lå det med ulltøy jeg aldri har sett før, nemlig fra woolland. (Ikke det som er på bildet) Har dere hørt om det før? Ulltøy i 100% kløfri merinoull, som er ekstra slitesterk og forhåndskrympet. Det er norsk design, og det gjør det ekstra gøy syntes jeg! Tøyet ser helt fantastisk ut og det er flere design som går igjen. Enten du velger elg, stjerner, englevinger osv. Her var det virkelig kjærlighet ved første blikk! Det koster selvfølgelig litt, men jeg investerer heller i 1 set fra woolland enn 3 andre billigere varianter som de helst må bruke klær over. Dette fungerer jo som bukse og genser! Ovenfor ser dere Jenny og Casillas sitt! Har du hørt om wollland før, eller har du det kanskje til deg selv eller barna?

Vi er klare for kulden! Bring it on ;-)

EN VANLIG DAG I MITT TRAVLE LIV SOM TREBARNSMOR // TIDSKLEMMA

Jeg fikk en kommentar om jeg kunne skrive om tidsklemma og hvordan jeg fikk tid og overskudd til å gjøre alt jeg gjør, med 3 barn. Og det er klart jeg kan! Men før jeg begynner må jeg bare presisere at ikke alle dager går som planlagt, men stort sett ser hverdagen min sånn her ut;

DAGEN STARTER KL 06.00: For at min og barna sine morninger skal bli mest harmonisk så må jeg våkne først. Sånn er det bare. Det er noe jeg startet med da Maya begynte på skolen i august. Den første morningen jeg vekket henne først ble hun så glad av å se en våken og blid mamma at hun bare begynte å le. Hun slapp å vekke en morragretten og trøtt mamma som ikke skjønte verken opp eller ned på seg selv!
Nå våkner jeg først av alle, og går ned på kjøkkenet alene. Det hender at Casillas våkner rundt 06 og da får han frokost før han sovner igjen. På kjøkkenet tenner jeg stearinlys, setter på kaffen, leser litt nyheter og lager matpakke i fred og ro. Egentid - tid til å tenke uten at noen roper "mamma - mamma". Anbefales ;-)

Ca kl 07 våkner den andre morgenfuglen i familien. Da kommer Maya ned å spiser frokost, kler på seg og pakker sekken. Mens hun spiser frokost (som jeg har gjort klar på forhånd) så har jeg tid til å fikse håret hennes, som hun er veldig opptatt av skal bli gjort. Vi har en halvtime til å skravle og snakke sammen, uten å måtte mase om tiden. Maya er lik mammaen sin og er en liten sosekopp så det værste jeg kan gjøre er å gi hun dårlig tid. I stedet for å mase 1000 ganger så viser jeg på klokken hvor lenge hun kan spise frokost, og hvor lang tid hun kan bruke på å kle på seg. Dette fungerer kjempe bra, og hun elsker å stå opp tidlig å slippe stresset.

Når klokken er 07:30 våkner stort sett Casillas, og jeg må vekke syvsoveren i huset - nemlig Jenny. Hun liker å sove lenge og er ikke så opptatt av dette med god tid. Ikke så rart, hun er jo bare 3 år! Hun liker å spise frokost i barnehagen og det passer fint. Da har jeg 30 minutter til å fikse og kle på Casillas og Jenny. Kl 08 er vi ute av døren og på vei til skole og barnehage som ligger 5 min unna i gå avstand. På bildet nedenfor ser dere nabogutten, Maya, Jenny og bebisen til Jenny, "Sophia".
Jeg er hjemme igjen til 08:45 og da sover Casillas sin første lur. Det blir så mange inntrykk og stimuli etter alle de små hodene som titter i vognen at han slåkner med engang det ringer inn, og barna løper. Da setter jeg raskt på dagens første klesvask og oppvaskmaskin før jeg setter meg ned å BLOGGER og spiser frokost ;-)
I 11 tiden er både Casillas og jeg klare for å utnytte permisjonen til det fulle! På tirsdager har vi babysang og lunsj med barselvenninner, torsdager barselpilates og resten av dagene går fort vekk til venninner med baby. Denne runden med permisjon er desidert den mest sosiale og det passer meg perfekt siden det er den siste!

Jeg prøver å avslutte kakespisingen/babysangen/lunsjen eller hva enn jeg gjør en time før jeg må hente så jeg rekker å sette på en ny vask, brette klær, eller bare gå over huset raskt. Det er utrolig hvor fort det blir rotete.. Det er ikke alltid jeg prioriterer dette, men heller blir sittende en time ekstra ;-) Dette varierer veldig på humøret. Noen ganger er det helt nødvendig med forberedelser hjemme før ettermiddagen starter, mens andre ganger er det mye lurere å skravle med venninner - det kan også skape energi!
Når skolen slutter så går Maya på SFO så jeg henter ikke henne før 15:45 (dette varierer litt utifra aktiviteter på ettermiddagen) Da plukker vi opp Jenny fra barnehagen samtidig. Vi er så heldige at barnehagen og skolen ligger på samme sted. På tirsdager er det turn og torsdager er det tennis, da er det rett hjem for å spise middag, da kommer også Lykke hjem fra jobb, stort sett. De andre dagene er det ofte med venninner hjem. Flere spør meg om dette ikke er slitsomt siden jeg allerede har 3 barn, men sannheten er at det er deilig! Da leker jentene så bra og søskenkranglingen som fort kommer når de er slitne etter en lang dag, utgår ;-) Siden vi har mye familie i nærområdet så blir det litt fellesmiddager på sparket, og det er også veldig koselig for både store og små.
Når klokken er 19 så er det leggetid for alle 3. Da går vi på badet og vips er de i seng. Her har vi ganske greie rutiner og lite tull. Dette er bevisst. Da pleier jeg å ruske over huset igjen, legge på plass leker, rydde kjøkken osv. Jeg må ærlig innrømme at det er ikke alltid jeg orker!
Kveldene settes som oftest av til kos. Enten med kjæresten, trening, film eller venninner. Dette er viktig for at jeg skal ha det bra i hverdagen! Kunne ha voksentid og føle seg som Marlen, og ikke bare mamma-Marlen. Da må fort klesvask utsettes til dagen etterpå. Det er ikke alltid at huset ser like ryddig ut, eller at alt er på stell men det er sånn det må være for at jeg skal ha det bra. Å kommuniserer med mennesket jeg lever sammen med, kunne prate om dagen vår og ha kjærstetid er mye viktigere enn ryddig stue. Det jeg ikke har rukket av "plikter" før klokken blir 20 blir fort utsatt.

Når jeg leser over innlegget så ser det ut som en strukturert hverdag. Litt struktur har vi, men jeg er veldig avslappet om ting ikke blir helt som planlagt. Det viktigste for meg er en bra start på dagen og en bra avslutning, så dette er alltid planlagt. Jeg er sjeldent stresset og er flink til å gjøre det jeg vil og som er best for familien, og ikke alltid det jeg føler jeg burde.

Dette er mine viktigste tips for å få overskudd i en travel hverdag;
1. Stå opp før barna. Er du trøtt, så legg deg heller litt tidligere på kvelden. Når man først er oppe så er det en fantastisk god følelse. Har du en god start på dagen, så blir resten så mye lettere.
2. Planlegg, men ikke bli besatt av at alt skal gå i boks. Selvfølgelig må ting som jobb og skole prioriteres, men har barna lyst til å leke litt på lekeplassen før dere går hjem fra skolen/barnehagen, så hvorfor ikke? Gjør det egentlig noe om middagen blir utsatt? Og kommer det et trassanfall, so what? Ikke la det gå innpå deg, men senk skuldrene så godt det la seg gjøre ;-)
3. Legg deg tidsnok på kvelden så morgendagen ikke blir for tung.
4. Sett av tid til kjæresten/venninner. Kjenn på ditt eget behov og hva som gir energi og hva som tar energi. For at du skal ha en lykkelig hverdag med barna, så må du selv være lykkelig.
Dette er ting som fungerer fint for meg, men vi er jo alle så forskjellige.

Til slutt; vi PLEIER ikke se på film med 3D bilder! Haha!

blogglisten_a65ac4295ad6f19439f1301d7a52f013

GOD SØNDAG FININGER

Bare innom for å ønske dere en fin søndag! Vi er i bilen på vei til Hadeland på familietreff vi. En skikkelig gråværsdag og jeg står i stil med været. Glemte nemlig å sminke meg i alt stresset. Kle på, å pakke sammen til 3 barn tar på. Da blir vesentlige ting som sminke og frokost plutselig borte. Crap altså! Er ikke Christian med, lurer dere? Joda, men han tar seg av de viktigste praktiske tingene når vi skal ut av huset. Typ "er det bensin på bilen", "må huske voks i håret mitt", "best å sitte i bilen mens dere ordner dere, så bilen blir varm". Kjekt! I september! ;-)

Noen andre som kjenner seg igjen?
Anyways, nå sitter småjentene fine på håret, rene&pene i tøyet. OC er mett og ren, regntøy er pakket til både vognen og barn. Mens jeg sitter her, null sminke - gulpeflekker på genseren (GLEMTE å bytte) og håret i en tilfeldig topp. Ikke helt som på bildet over med andre ord. Der hadde jeg faktisk håret nedover så vikene slapp å syntes.

O'fine idylliske 3barnsliv! ;-) God søndag a!!

BURSDAGSHELG

Her har bursdagshelgen startet for fullt! Godt jeg har syklet denne uken så ikke kakespisingen tar helt av på kroppen ;-) Jeg er nemlig en skikkelig kakemoms! Bildene er fra gårsdagens barnebursdag hos en kjær stor og liten venninne av Maya og meg. Var ikke vimplene helt fantastisk søte? Fine bursdagshuset!

Tusen takk for tilbakemeldingene jeg har fått ang den nye bloggen min! Jeg setter stor pris på at dere blir med over ♥

INSTAMOMENTS

Jeg er på instagram, er du? Finn meg davel, @lykkemamma :-)
Next; bursdag for en veldig fin prinsesse som blir 5! Gooood fredag!

NEW IN // UGLE MATBOKSENE FRA BAFRE


God morgen! Fredag er endelig her! Fredag betyr turdag for min lille førsteklassing og da er det viktig med masse mat i matboksen! To nye matbokser har flyttet inn hos oss (til Christian sin store frustrasjon, matboksskapet er et eneste kaos, vi har for mange) og de er så søte! Det er en rosa og lilla matboks fra fantastiske blafre! Martevenninnen min som eier nettbutikken sofiesvilla har tatt de inn til min store glede

I dag får Maya med seg 2 brødskiver (hun elsker brødskiver) tre matmakkemuffins og en babyost! Alt dette får fint plass i matboksen! Det er også plass til 3 brødskiver! Dette er SFO matboksen (de må ha en til skole og en til SFO) Det følger forresten med en strikk til boksen så lokket ikke skal dette av. Vi har ikke trengt den enda, men det kan være greit om boksen er veldig full! Er den ikke fin? Gutteversjonen av disse er i traktor, i flere farger! Den SKAL Casillas ha, han ønsker seg den som er isblå. Den er knallfin og finnes også i grå! Tips til andre guttemammaer ;-)

Jenny foretrekker wrap med enten ost&skinke eller taco/kylling med salat, litt druer og en babyost! Siden hun liker å spise frokost i barnehagen så får hun en brødskive også! Disse matboksene finner du i nettbutikken til Marte på sofiesvilla.no

I skolematboksen som alltid er Susanne Kaluza sin matboks fra RIMI så får Maya taco wrap, taco shell, crackers og druer! Nok til en hel dag ute i skogen!

Til slutt; Jeg bytter adresse! Fra nå av så vil jeg blogge her inne, altså på www.lykkemamma.blogg.no Om dere glemmer adressen og klikker dere inn på lykkemamma.com så er det ingen krise, der vil det ligge en link hit, og etterhvert vil dere også sendes direkte hit!Mye spennende som skjer i forbindelse med bloggen! Jeg gleder meg og har mer inspirasjon til å blogge enn jeg har hatt på 6 år !? - siden jeg begynte å ;-)

NÅ skal et barn på skolen, en i barnehagen og en til mommo. Jeg skal sykle i 90 minutter i dag (hjelpe meg) men først må alle få på klær og gjøres klare! Heii hvor det går! Vi ses :-)

OM MEG

Velkommen hit!

Jeg heter Marlen Nordby, går under stjernetegnet FISK og er født i 1987!
Jeg bor i Drøbak, perlen i oslofjorden, eller nissebyen om du vil - uansett byen er nydelig. Her bor jeg sammen med kjærsten min Christian, som stort sett går under navnet "Lykke". Vi har vært sammen siden 2001, da var vi 14 år og gikk i samme klasse på ungdomsskolen! Vi giftet oss i 2010 (les mer under kategorien "bryllup" -den kommer) og sammen har vi 3 barn!

Maya er min eldste og hun kom til verden i januar 2008, da jeg var 20 år. En turbulent fødsel som endte i hasterkeisersnitt (det kan du lese mer om under kategorien "svangerskap 1&2") Januar 2010 kom lillesøster Jenny, knappe 2 år etter Maya. Hun måtte også ut med haste KS etter mange timer, og en veldig dramatisk avslutning.

Mars 2013 kom vår lille blidfis Oscar Casillas! Navnet Casillas er spansk og uttales Kasijas ;-) Han er hele familiens lille mirakel og engel, både fordi han er den han er, men også fordi hele familien var så uendelig lettet da han kom, 3 uker før termin, veldig overraskende. Jeg hadde ekstrem svangerskapskvalme, også kalt hyperemesis hele svangerskapet og var mye innlagt på sykehuset. Disse tøffe månedene kan du også lese om under kategorien "svangerskap 3".

Alle vi 5 bor i et hvitt koselig hus som du kan se bilder av under diverse kategorier om "hus". Her prøver vi å få dagene til å rulle av gårde med litt galskap, litt idyll, oppdragelse, mye humor og høyt gir!
Her inne på bloggen min, som jeg forøvrig har drevet med i 6 år - kan du lese om mitt liv. Jeg prøver å være allsidig så den kanskje kan være hyggelig å lese for mange! Barn eller ei!

Navnet "Lykkemamma" er litt ironisk ment fordi jeg ikke mener at mammarollen skal være så himla lykkelig hele tiden. At det kan misforstås er helt klart, navnet kan nok til og med virke litt provoserende, men det får bare være ;-) Nå fikk dere en kjapp overfladisk innføring i mitt liv, det er ikke så "perfekt" som det fremstår på disse linjene her, bare les bloggen så får dere se :-)

 Er det noe dere lurer på så ikke nøl med å ta kontakt på mailen min; marlen.nordby@gmail.com 

Til sist! Tusen takk for at nettopp DU stikker innom, det setter jeg så stor pris på ♥