hits

september 2014

IKKE HELT SOM PLANLAGT


Lue Kivat, Jakke Miniature, bukse pomp de lux, sko ecco. 

Vi er hjemme igjen. 1 døgn før tiden.. OC er tett og dårlig, og da er det tryggest å være hjemme. Lite bilderas fra dagen kommer senere. Nå må jeg bare slappe av litt mens lille sover, det har vært svært lite søvn i det siste nemlig. 

HØSTFERIETIPS

Skal barna være hjemme i høstferien? Eller bare noen dager, kanskje? Jeg har skrevet ned noen forslag til aktiviteter, som kan være til inspirasjon :-) 

Lag aktivitetslapper, gjerne hele familien sammen. Skriv en ting dere vil gjøre på en og en lapp, og legg i en kurv. Dere kan jo lage så mange lapper som dere skal ha ferie, og trekke en lapp hver morgen. DET er stas for barna det! Den spenningen av å ikke vite, i tillegg til å få være med å bestemme. Jeg garanterer at høstferien starter med glade barn! Noen tips til hva som kan stå på aktivitetslappene;

√ Hvis dere har værgudene med dere, så gå på fjellet! Jeg tror det er en fantastisk bra aktivitet for barn. Den mestringsfølelsen de får ved å klare å nå toppen er gull verdt! Jeg husker høstferien for 2 år siden. Da var i Eidsvågen i Møre og Romsdal der vi har familie, og gikk på fjellet. Vi hadde sett oss ut en fjelltopp som jeg ville ha med Maya på. Da var hun 4 1/2. Det var ikke en kort tur, den tok 4 timer opp og litt mindre ned. Jeg var usikker på om vi hadde tatt en for stor tur, men herlighet. Vi kunne jo bare snu! Vi gikk 40 minutter før Maya ikke ville mer. Som forventet. Da var det ikke like gøy mer... Men vi kom over den kneika med oppmuntring, heiarop og gode samtaler om ting hun interesserte seg for som gjorde at tiden gikk. For ikke å snakke om sjokoladepremien hun skulle få på toppen. Vi satte oss et mål, og gjennomførte! Og hun var såå stolt!! Jeg tror faktisk hun vokste 10 cm bare på den fjellturen ;-) Vi hadde to gode matpauser og flere drikkepauser. Det er vikitg. Det er også viktig og være realistisk, noe annet vil være dårlig gjort ovenfor barna. Når det er sagt så ikke undervurder de. Utfordre og oppmuntre! 

Høstferien 2012. 4 mnd på vei med OC, og en "god" uke i svangerskapet. Var innlagt uken før, og uken etter dette. Maya var 4 1/2, og Jenny 2 1/2 :-)

 √ Hvis det ikke er fjell i nærheten så ta dere en skogstur! Ta med pølser på termos, kakao og kanskje noe annet godt. Gå en tur og plukk pinner, klatre i trær, let etter maur og andre dyr. Vær ute i naturen og nyyt. Jeg lover at når dere legger barna på kvelden så vil dere ha en bedre følelse enn på lenge, ingenting føles så bra som å legge barn når man vet de har vært ute og brukt kroppen, og pustet inn frisk luft hele dagen. Dere kan også tenne bål og grille pølser, men bruk vettet. (grensen er 15 april - 15 september)
Dere kan også gjøre litt reesearch, er det en skogshytte / speiderhytte i nærheten som dere kan slå dere ned for dagen? Ta med vaffelrøre og lag vafler. Det skulle vi egentlig bli med på i går, men det ble dugnad i stedet.. Vi skal definitivt gjøre det senere i uken.  

√ Badeland! Badeland er alltid gøy! Det koster litt mer en skogstur, men det er et alternativ.

√ Dersom det ikke blåser så mye som det har gjort de siste dagene så kan det være stas med noen timer på stranden. Jenny spør hver uke om vi kan dra på stranden snart. Hun ser nok for seg bademadrass og bikini, men det kan være hyggelig med en strandtur selv om det ikke er like varmt. Ta med bøtte og spade og la barna leke i sanden.  

√ Bytur. Om det er en liten by, eller stor. Vi tar ikke med oss barna veldig ofte til Oslo, men det er en fantastisk by, og det er alltid kjempe stas å dra dit. Spise en is, gå på teknisk museum, osv. Undersøk hvilke aktiviteter det er i deres nærmeste by, eller kanskje nest nærmeste? Det er ofte mye barne relaterte aktiviteter i høstferien i storbyene hvertfall.  

√ Hvis det regner og er kaldt, og det eneste man vil er å være inne så kan man alltids lage hyggelig aktiviteter hjemme også. Hva med å lage hytte? Alle barn ELSKER å lage hytte, og mer hæla i taket blir det hvis foreldrene er med på lagingen. Mine kan holde på i timesvis, og avslutter gjerne med en film inne i hytta på ipaden. Hvis jeg klarer å legge fra meg all irritasjon over rotet, og tanker om at de aldri kommer til å rydde opp så bra som jeg ønsker. Og heller nyter tiden de leker så godt med hverandre - så gjør jeg alle en tjenste. Det er ikke verdens undergang dersom kjøkkenet ser litt snudd på hodet en halv dag. Det er sånne ting barna husker og som gjør inntrykk.

√ Kino! Og man trenger ikke nødvendigvis å dra på kino, men ha det hjemme. Lag popcorn og gjør det hyggelig rundt dere. Hele familien i sofaen med film? Det finnes nesten ikke noe koseligere. Men husk å bli med å se, og legg vekk mobilen. Da vil barna føle at dere ønsker å gjøre dette like mye som de. 

√ Dra på besök til besteforeldre, onkel, eller andre familiemeldemmer/venner. Man trenger jo ikke være så lenge.. Vi reiser til bestefar i Moss i dag, og skal være til onsdag. Da er planen å gjøre flere av tingene ovenfor. Det er stas og overnatte borte, og vanligvis er det kun barna som drar fordi vi trenger barnevakt. Ekstra stas når vi blir med også!

√ Har du barn som meg som sjeldent tar buss/tog/trikk? Do it! Siden Christian jobber hele uken så hadde jeg i utgangspunktet ikke bil, og vi tenkte det ville være gøy med buss og tog. Jentene ble helt ville... De tar jo aldri kollektiv siden vi bor rett ved alt vi trenger, og skal vi lenger så kjører vi bil. Sunt og gøy å lære barna om andre metoder for å komme seg fra A til B!

√ Andre ting er baking, male, aktivitetsbøker, lego, ommøblering av barnerom (sammen med barna) og dugnad som barna kan være med på. 

Håper noen av tipsene falt i smak, og ønsker dere en fiinfin høstferie! Bloggen tar ikke høstferie, så husk å kom innom i løpet av uken ;-)

DAGENS LYKKEMAMMA// skjørt fra Bershka, genser fra Gina Tricot, bag fra Bershka og my loving acne shoes. 

Barna er i seng. Vi var litt ekstra lenge i søndag middag i kveld, og det var så kos. Nå sovnet de på et blunk og vi skal se noen episoder av "Homeland". I morgen går ferden videre på en liten minihøstferie til pappa i Moss. Spørsmålet er om vi skal kjøre bil, eller ta buss og tog. Jeg vet hva jentene heier på! 

Nå skal det lades opp. Vi ses i morgen. Mange klemmer ♥ 

MEMORIES. OG DUGNAD I HAGEN


Se den fine genseren jeg fikk i gave av en venninne. Helt ut av det blå. DET er hverdagsgleder det.. Fra Gina Tricot. 

Litt trøtt i trynet i dag. Må innrømme det. Men jeg var ikke så sent hjemme, det er sammenhengen med å legge seg nærmere to, og ha en liten tass som sover dårlig på natten. Da blir det liksom dobbelt opp med lite søvn. Men det er verdt det, kvelder som i går betyr så mye.. Godt å lufte seg selv litt. 
Har dere hatt en fin helg? Den gikk jammen fort.. Vi har faktisk tatt inn trampolinen i dag vi. Litt tidlig, men gresset trengte sår noen uker for seg selv. Det var bare mose og grums under der.. Plutselig ble hagen såå mye større også.
Resten av "dagens lykkemamma" (gårsdagens faktisk) kommer i kveld. Skal bare gjøre litt mer dugnadsarbeid og en tur på søndagsmiddag hos svigerfar med hele gjengen ♥
God ettermiddag fininger ♥

Tonight.

Sangria eventyret fortsetter! Fin kveld med fine jenter. Koselig hadde vi det i bursdag også, rett og slett en deilig lørdag ;-) Bildet fra bilen er tatt stillestående, just so u know. Ha en herlig kveld dere også! Puss puss

U AND ME BABY

Astmaen slår til for fullt. Opptrapping av medisiner og lange netter. Ikke uventet, men dog trist.. Vi husker og drikker litt kaffe mellom slagene. I ettermiddag skal vi i bursdag! God lørdag fintfolk <3

KVELD I STUGO

Og det skal bli godt.... Har malt i hele dag jeg. Malt rekkeverk! Det blir så fint. I ettermiddag har vi spist spagetti og vært på turning. Fin fin fredag - nå kjærstetid. Ha det så fint og tuusen takk for alle nominasjoner <3

NOMINER MEG? OG DAGENS LYKKEMAMMA

Det siste døgnet så er det to fantastiske lesere som har skrevet til meg og fortalt at de har nominert meg i VIXEN Blog Award 2014. What? Det er jo så gøy, her er det jo bare de største av de største bloggene i Norge og skandinavia som regjerer. At noen tenker jeg passer inn der gjør meg himla stolt! Selv var jeg på festen i fjor og beundret alle de fantastiske vinnerne og nominerte. 

Jeg har lest at det har kommet en del nye kategorier man kan nominere bloggene i. Og vet dere hva, det er faktisk en jeg kjenner jeg lever opp til! Nemlig ÅRETS LIVSSTILSBLOGG. Beskrivelsen av den er som følger;

Så hva sier dere, dere faste leserne av bloggen min? Kan dette være noe å nomineres i? Jeg håper det! Det hadde vært litt krydder i hverdagen til en ellers så halv-traus småbarnsmor fra Drøbak ;-)

// Armbånd fra Jenny, kjole fra Bershka, bukse i skinnimitasjon fra HM og sko Nike.

// Behind the scenes.- Del gjerne videre, om dere vil :)
Sees senere, puss puss! 
#vixen #vixenblogawards #mammablogg #livsstilsblogg #lykkemamma 

FROM ZARA TO OC

En liten tur innom zara sin app, og før jeg vet ordet av det så er dette på vei hjem! Skal sies at han trenger alt sammen, spes 5-pack med bodys! Herlighet så enkelt det var å handle rett fra appen.. Noen andre som har prøvd?

GYM HOOK OG MISSONI PÅ BADET"Hay gym hook" og Missoni gjestehåndkle fra Mani i Moss, hylle fra blomingville og telysholder fra granit.

Morgenkaffen er inntatt og oppvaskmaskinen er tatt. Jeg har skrellet et eple til de morgenfuglene som sitter å ser på barnetv. God tid om morningen betyr mye her i hus, selv om det er tøft å stå opp så tidlig som seks. Spesielt når man ser en ekstra episode av "solsidan" som er vårt program om dagen. Nå venter vi bare på "frøken sysover" før vi skal spise frokost. I dag er det turning (Maya turner to ganger i uken, hun har virkelig funnet sin greie) også kommer min lillesøster Camilla med sine to barn til Drøbak! Det gleeedes. Gleder meg til å kose på lille baby T og Mina. Barna mine er så utrolig heldige som har så mange kusiner og fettere, det setter jeg pris på hver eneste dag.

Dagens bildet er fra gjestedoen i 1 etg. Endelig fikk jeg hengt opp den fine knaggen.. Den kjøpte jeg hos yndlingsbutikken "Mani" i Moss sentrum for hvertfall to måneder siden. Det ble så fint! 

Nå er det snart høstferie da folkens! Skal dere reise bort? Vi er usikre, det kommer helt an på været om vi reiser til Romsdalen (der vi har familie) eller ei. Akkurat nå ser det ut som at været vil holde oss på østlandet.. Hvis vi blir hjemme så må jeg ha litt aktiviteter til de små. Har dere noen tips? Gjerne aktiviterer som ikke koster en hel haug :-) Kommer det noen bra tips så lager jeg et eget "tips til aktiviterer i høstferien" innlegg! 

Brekkie next! Vi snakkes senere. Klem til dere ♥

BOKHYLLEN SORTERT ETTER FARGER


De fleste bøkene vi har kjøpt de seneste årene ligger på ibooks, men noen har vi jo klart og jeg klarer ikke helt å pakke de vekk. Det er jo litt hyggelig, og minner meg om barndommen. Det skal sies at jeg blir hakket med fortrolig med bokhyllen etter jeg arrangerte de etter farger. En liten vitaminbombe i den ellers så vanskelige stuen, som jeg aldri klarer å vi fornøyd med. 


Så kult at dere likte "24 timer med Lykkemutters", hva med å la det bli et fast innlegg i uken? Hadde det vært en idé? En fast dag! Det tror jeg hadde vært noe! 
I dag er det møte i formannskapet i Frogn kommune, der skal de diskutere fremtiden til skolen til mine barn. Det møte skal jeg være med på, sammen med mange andre foreldre. Vi kan ikke uttale oss, men vi kan vise at vi engasjerer oss ved å stille opp! Jeg har til og med kjøpt t-shirt med "bevar Dyrløkkeåsen skole 1-10 kl". Den skal brukes for å si det sånn! Nå gjelder det bare å få en barnevakt.. Møtet begynner 18, og det er liksom midt i den værste tiden for småbarnsforeldre, spesielt når mannen ikke kommer hjem fra jobben før sent. Men det tror jeg skal gå i orden.

Nå er det litt middag før jeg hoppe ut av den superslitne joggisen jeg har brukt i dag. Hjelpes som jeg ser ut, tror håret mitt er fett også. Crap, burde rekke å dusje.. Tørrshampoo sa du? Ja, takk! Heii så lenge!

24 TIMER MED LYKKEMUTTERS

06.35 Våkner brått. OC roper. Maya ligger ved siden av, har hun kastet opp i natt uten at jeg har våknet? Heldigvis ikke. Sniker meg ut og henter OC..
07.15 Ligger på sofaen og halvsover, mens vi ser på fantorangen, helt til OC drar med i hånden og vil ha frokost. 
08.05 Gitt mat til Maya og OC, samt laget matpakker. Har også oppdatert bloggen. 
08.10 Glemt å vekke husets syvsover, Jenny. Løper opp og synger "god morgen alle sammen" sangen så høyt jeg kan, da blir hun alltid så glad. Henter klær til alle 3 i slengen.
09.00 Barna er kledd på. Maya blir hjemme en dag til. Prøver å gå til barnehagen men må løpe hjem 3 ganger for å hente glemte ting som fleece, matboks o.l
09.40 Ferdig levert! Kan endelig ringe Carine (svigerinne) som har ringt 3 ganger. Vi har ikke sett hverandre på to uker og har abstinenser. (ses normalt annen hver dag)
10.05 Legger på med Carine. Avtaltes og møtes klokken 12. Skipper treningen for en lunsj ute i det fri (unngå smitte) med Jacob og henne.
10.20 Svarer på mail og redigerer bilder til bloggen. Bestiller klær fra "pomp de lux" som jeg har fått sponset til jentene. (Hurra!)
10.59 Begynnner å brette en stor bunke med rent tøy. HAT. 
11.02 Blir avsporet av mobilen og sjekker status på blogg (avhengi) Sender tips til side2 om dagens innlegg, i håp om at de løfter innlegget til forsiden. Er innlegget bra nok til det?
11.30 Ferdig brettet og puttet på plass i skap og skuffer. Innser at jeg har dårlig tid siden jeg sitter usminket i treningstøy. 
11.40 Sminken er på. Jeg sminker meg himla raskt. Kjapper meg å rydde kjøkken før jeg sier hadet til Christian og Maya som ligger på hver sin sofa.
12.02 Møter Carine og Jacob i Velhagen i Drøbak sentrum. Fornøyd med meg selv, kun 2 minutter forsinket. Jeg er alltid minst 10 min etter skjema.
13.15 Trekker pusten og sjekker mobilen. Pause i skravling, mens Carine legger Jacob. Legger ut bilde på instagram. Spiser en kyllingsalat. 
14.05 Møter Ann Helen (venninne) og søte babyen hennes. Vi sitter fortsatt i Velhagen, men må bevege oss til bilen fordi parkeringslappen går ut. 
14.15 Lagt på ny parkeringslapp og finner ut at vi bare må en liten tur på "lille skap" (søt barnebutikk i Drøbak sentrum).
14.20 Kjøper ingenting men finner to plakater jeg ønsker meg til Maya´s nye rom. Møter kvinnen bak "Sne design" kjempe søt dame!
14.30 På vei hjem. Får melding av C, han ønsker seg "black skinnheads" (godteri) som kun finnes på europris. Jeg kjører dit fordi han er syk og spør pent. 
14.40 Ringer Malin (venninne, Mayas turntrener og Christian sin kusine) og sier hei. Må legge på pga dårlig dekning på europris.
14.45 Ender opp med å kjøpe rammer og shampoo i tillegg til godteri, det var så billig! 
14.50 Ringer Malin opp igjen.
15.00 Kjapt leverer godteri til Christian og Maya som fortsatt ligger på sofaen, før jeg tar med vognen og går til barnehagen for å hente.
15.30 Går sammen med Lise og Lilly. Jen blir med Lilly hjem for å leke. OC vil ikke inn døren hjemme og slår seg vrang. Hyler så hele gata hører. 
15.40 Sluttet å hyle da Christian kom å ga han en "black skinnhead". Jeg sjekker bloggen og instagram. Sender mail med side2 kontakten min og spikrer datoer for samarbeid med bloggen.
15.50 Gjør lekser med Maya. OC løper rundt med ballen sin. Christian ligger på TV stuen, fortsatt pjusk.
16.25 Maya spør om jeg kan holde henne i forover bro. Ender med at alle leker på gulvet. Christian kommer og sparker ballen på meg så han faller. Vi ler, og finner ut at det er glatt fordi jeg har vasket gulvet med for mye såpe i går. Sier jeg ville det skulle lukte ekstra godt pga omgangssyken. 
16.27 Christian må legge seg igjen, var ikke så frisk som han håpet. OC, Maya og jeg leker videre.
16.45 Lager middag. Wrap til meg og OC og salat til Maya. C orker ingenting.
17.00 Celine kommer (lillesøster på 14) jeg blir lettet over selskapet og hjelpen. Tenker at da kan hun passe OC mens Maya og jeg henter Jenny. Christian sover på sofaen.
17.20 Skravler med Celine om karakterer, dagens drama i fjortis-land og andre verdens problemer. Rydder kjøkkenet etter middag. Sjekker blogg og instagram.
17.50 Ber Maya ta på mer klær enn shorts og singlett og går å henter Jenny. Maya tar et "dagens lykkemamma" bilde med mobilen som jeg vil bruke senere. 
18.15 Alle 3 barna er hjemme igjen. Vil være snill med Christian så jeg ber barna gå på badet, mens jeg er litt stresset. Foreldremøte begynner om 45 min.
18.20 Kjefter og minner gjengen på å bruke innestemme. Celine er fortsatt på besøk og "henger" på badet sammen med meg. Jeg begynner å bli mer stresset fordi barna har så mye energi, og skal helst sove om 15 min.
18.27 Serverer kveldmat i badekaret (yoghurt) og sier at jentene ikke må le av OC selv om han tisser i vannet. De ler selv om.
18.35 Beordrer de opp av badekaret en etter en. Tørker ekstremt fort og pusser tenner. Jenny gjør alt selv. OC først i seng.
18.45 Jentene i seng og fornøyde. Jeg løper ned og sier stolt at alle barna er lagt. Ser på Christian at han blir veldig happy! Celine holder han med selskap.
18.50 Møter Carine (nabo) utenfo huset og vi går sammen opp til barnehagen for foreldremøte.
21.10 Tilbake fra møte, og på vei hjem mottar jeg en sms fra C som ønsker seg saft is (nesten verre enn barna når han er syk) husker selv hvor godt det er med saftis når man er kvalm så jeg kjører ned på kiwi. 
21.15 Ringer Carine (svigerinne) og takker for koselig kjærlighetserklæring jeg nettopp fikk på sms om at hun var glad i meg. Sier jeg er glad i henne også, og sladdrer litt om løst og fast, mens jeg handler på kiwi. 
21.22 Spiser "lion" sjokolade i smug i bilen, og angrer etterpå.
21.30 Leverer is til Kjæresten og Celine, som fortsatt er på besøk og setter meg ved bordet for å sjekke statistikk på blogg, og legger ut et bilde på instagram.
21.35 Ringer Christine (BFF) som kjører på vei hjem fra jobb. Har ikke snakket med henne på 24 timer så vi har mye å snakke om. Sjekker nyheter mens vi skravler til hun kjører inn oppkjørselen sin.
22.15 Sjekker its-learning, sier natta til Christian som går å legger seg i kjellerstuen (Maya har fortsatt okkupert sengen hans) skravler med Celine om morgendagens blogginnlegg. Prøver å huske alt jeg har gjort i dag.
22.35 OC gråter oppe og jeg løper opp å oppdager at han bare drømmer. Gir smokk og brer dynen over. Legger merke til at det er rot på badet etter kveldens legging som gikk i raskeste laget. Vurderer å rydde, men gidder ikke. Legge merke til at det er rot på kjøkkenbordet også, men orker ikke rydde der heller. Blir sittende i stuen med tente stearinglys og spise frisk-is sammen med Celine.
23.00 Kjører vi for å hente mamma i ski. Hun kommer fra Beijing (av alle steder).
23.15 Sender melding om at vi er forsinket pga omkjøring. Banner høyt i bilen.
23.30 Plukker opp mamma og legger merke til at hun har en ekstra koffert. Lurer spent på om det er noe fint til meg i den.
23.55 Kjører meg selv hjem, og de drar videre hjem til seg. Huset er stille og alle sover.
23.57 Sjekker status på blogg en siste gang og er glad for høyere lesertall. Side2 løftet innlegget mitt og jeg kjenner jeg er stolt av å få være i deres stall. Kjenner også at bloggen gir meg mye om dagen. Leser hyggelige kommentarer og føler meg heldig.
00.05 Pusser tennene og renser ansiktet. Noe nytt jeg har begynt med etter at jeg fikk 3 nye sole-meg-rynker fra min siste tur til Estepona. Har plutselig skjønt at jeg har vært veldig tjukk i hue de årene jeg ikke har smurt meg med nok solkrem. Lovet meg selv å ta bedre vare på huden min, og jeg har klart det i en uke. Ny rekord!
00.07 Akkurat på vei i seng når jeg høre OC gråte i søvne. Han har den syke-gråten og jeg får en dårlig følelse og blir spent på natten. Tenker jeg ikke skal legge så mye i det og gir han smokken og kosen på nytt. Han sovner igjen.
00.10 Gir jentene en nattakos og kryper endelig under dynen. Tenker over hvorfor jeg har hatt så mye mer smerter i benet i dag, og kommer på at jeg har fryst en del. Gruer meg til vinteren.
02.00 OC kommer inn og vekker meg. Liten søt stemme som hvisker noe utforståelig. Jeg kan ikke fatte at det er morning allerede, og løfter han opp og går mot trappen. Tenker fort at jeg burde sjekke klokken før vi går ned. Registrerer at klokken er to og legger han tilbake i sengen sin. 
02.10 Jenny er oppe på do, og kommer innom og stryker meg på kinnet. Vil nok bare få en bekreftelse på at jeg ser henne, før hun tasser tilbake til sengen. 
06.00 Våkner av at OC og Jenny er i full lek på rommet. Vanligvis sover Jenny til 08 så jeg skjønner at han har vekket henne og overtalt henne til å leke. Irriterer meg over at han ikke har sovet lenger, men den slipper fort når jeg skjønner at han er frisk som en fisk. 
06.45 Våkner på sofaen med Jen og OC som ser på barneTV. Maya har også kommet. De krangler om å ikke vekke meg, men de er sultne. Jeg smiler og sier at det går bra. På tide å starte få opp øya!
07.23 Alt under kontroll og i rute. Blogger.
 
Blogger du? Sleng deg på davel, ganske utfordrende å huske å skrive ned stikkord fra start til slutt! 

THE KIDS ARE ALL RIGHT!


Jeg har en sånn fin og inspirerende venninne, og hun har så himla fint hjem. Plakaten kjøpte jeg etter at jeg så den hos henne. Den er så kul! Om du er på instagram kan du la deg inspirere du også, søk henne opp; frugodager ♥ Posteren er forresten fra miniwalla. 


Åh! Jeg tror vi har hodet over vann igjen! Men bank i bordet!! I går hadde jeg ikke sjans til å få med meg foreldremøte, men dagens kan jeg gå på. I morgen tidlig tenkte jeg å legge ut en 12 timers update på dagen i dag! Inspirtert av Odda som gjorde det samme, jeg leste det i et blad (husket ikke hvilket) og tenkte det ville være et artig blogginnlegg. Are u up for it? 
 
Nå er det middag! Vi snakkes! 

FLERE BARN, ELLER IKKE?

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg syntes det er å ha 3 barn. Er det noe jeg anbefaler til de som er usikre, og kanskje allerede har 2 barn og vurderer en til?

Det første jeg tenker når noen spør meg om dette, er et soleklart JA! Det er helt fantastisk å ha 3 barn. MEN det er en del ting som bør være på plass.

Dette bør du tenke over: 
- Har du et godt forhold til partneren din? Jeg anbefaler et solid forhold, uansett barn nr 1 eller 4. Men det krever mye samarbeid og kommunikasjon jo flere barn som kommer, hvertfall etter min mening. 
- Plass? Hvor mye bryr du deg om plass, ligger det til rette med et barn til? 
- Økonomi. Selvfølgelig spiller dette en rolle.. Og man kan si til seg selv at penger og plass ikke betyr alt i verden, det som betyr noe er et barn til og kjærlighet og alt det der. Men saken er at virkeligheten kommer for en dag når babyen er på plass, og da nytter det ikke å bli deprimert eller klage på forholdet som plutselig ikke holdt likevell pga dårlig rå, eller lite plass o.l. Selvfølgelig kan dette skje uansett, men man skal tenke seg godt om. Det bør være noe begge foreldre ønsker.

Når det er sagt; Det er fantastisk å ha 3 barn! Jeg kjenner faktisk ikke så vanvittig mye til den store forskjellen. Vi var allerede inne i barne-boblen, så et barn til hadde ikke ekstremt mye å si når det gjelder alt det som liksom er slitsomt. At vi har to storesøsken hjelper mye, og det er så mye skjult "barnevakt" i de begge. De underholder og leker med han på en måte vi voksne ikke orker mer enn 20 minutter.  

Utstyr har man gjerne mye av når det er barn nr 3 som kommer. Med mindre det er en atpåkladd da, det kjenner jeg ikke så godt til. Og når vi er inne på atpåkladd så kunne jeg aldri i verden tenkt meg å ha det. Jeg vil ha den gjengen med barn jeg skal, også nyte deres alder mens jeg selv blir eldre. Jeg kommer selv fra en familie mamma fikk to kull. Jeg er eldst, sammen med min lillesøster, også fikk hun 2 barn til da jeg var 10 og 13. For meg var det helt topp, men hun var mamma 24/7. Ut å løpe etter treåringen på morningen, og ut å løpe etter fjortisen på kvelden. Jeg tror ikke hun satt stille i et sekund faktisk! Derfor har jeg alltid vist at jeg vil ha alle i samme kull. Jeg kjenner flere som har det helt omvendt. Kommer fra en familie der søskene har kommet som perler på en snor, og ønsker seg selv atpåkladder. Rart det der ;-) Kunne dere tenkt dere atpåkladder? Jeg ser for meg å reise til mindre barnevennlige steder sammen med barna mine når de blir litt større, da funker det dårlig med en ny 1 åring ;-) 

Økonomien merker vi det litt på da. Spesielt siden vi fikk en gutt etter to jenter så er det en del klær og utstyr han trenger. Også koster det jo å mette et lite menneske til. Samt nok en barnehage å betale. Men det regner man med på forhånd, barn er ikke gratis.

Støynivået er det ikke så mye å si på. Vesentlig høyere støynivå. Usikker om det har med kjønn eller antall barn å gjøre, sikkert en blanding.

Søskensjalusi er vi ikke kjent med. Jeg har alltid trodd at det ikke fantes noe mellom eldste og mellomste (2 år som skiller de) fordi eldste var så liten da mellomste kom, men dette stemmer ikke helt siden mellomste var 3 år da yngste kom. Jeg har lest så mye forskjellige anbefalinger om aldersforskjell i forhold til sjalusi men jeg tror mye går på foreldrene. Bruk hodet og snakk med de andre voksene rundt dere så kommer man langt.. Og ikke vær så redd. Det bør hvertfall ikke være en grunn til å holde tilbake på flere barn. Søsken er noe av det vakreste og sunneste jeg har gitt mine barn.

Da vi skulle få Jenny var Maya kun var 1 år. Vi fikk mange tilbakemeldinger på at "nå var det bare å holde seg fast for dette ville bli ekstremt tøft", og lingende kommentarer som gjorde at vi stålsatte oss og trodde nesten vi skulle i krig. Jenny kom og jeg satt på mange måter å ventet på at det skulle brake løs.. Selvfølgelig var det utfordrende til tider,men ingen ting som lignet det folk neskrev for oss. "Smellet" kom aldri, og det gjorde det heller ikke da vi fikk nummer 3. Jeg tror det handler om å være realistiske til det livet man ønsker seg med barn, ikke minst bevisste.
Det holder med 3, da. Jeg kunne tenkt meg 4 - 5 babyer til. Men de blir eldre, og det kjennes, selv om det er herlig.. Se bare denne uken. Jeg skal i 4 møter, og alle gjelder barna mine. Nå har ikke yngste begynt med aktiviteter engang. Det er mye som skjer, men liker man det så kjør på! Vi elsker det! Og om det hadde vært rom for bare en siste, det kan kanskje være mulig, men det er ikke noe vi tør å ta sjansen på. Jeg tror faktisk ikke det er mulig heller. 

Hvis det er noe vesentlig jeg har glemt så legg gjerne igjen en kommentar så skal jeg svare dere der, og legge det inn i dette innlegget så andre kan lese. PS. Jeg blir kjempeglad hvis dere vil like/dele innlegget videre, så kanskje det dukker opp til noen som trenger å lese akkurat dette ♥

SVETT I BARTEN

Det ble ingenting av dagens planer, gitt. Nå er store deler av gjengen min blitt smittet, og jeg har vasket og pleiet som en gal, mens jeg har løpt fra rom til rom. Det vanskeligste er faktisk å passe på han veldig oppfinnsomme ettåringen min, han gjør så utrolig mye rart om dagen og har utviklet et lite temperament som jeg ikke har sett før, hvis han ikke får det som han vil. Flott! Jeg skal ikke gå i detaljer i ettermiddagen i dag, da vil jeg skremme alle uten barn, men jesus christ jeg var relativt svett et par timer mellom 16 og 19. OC var ikke i seng et sekund senere enn nødvendig i dag ;-)

Nå har roen senket seg, stearinlysene er tent og jeg sitter klar med kald klut til den syke. Vi ser på Barbie :-) Derfor er det over og ut for i dag. Håper dere er friske, og husk å vær flink med hygiene!

DAGENS LYKKEMAMMA// Skjørt Express, genser Object og mine herlige Nike Air Thea, of course. 

På tide å begynne med selvutløser? Rykker jeg opp et hakk på disse "dagens" bildene da, mon tro? Ser jo at det ser litt teit ut med det store kamera siden av ansiktet..
Anyways! Er dere klare for en ny uke? I am! Føler helgen som gikk forsvant til sykdom og da er det godt å starte fresh mandag morgen! Mål for uken: trene minst 3 ganger. Stille opp på møte med kommunen onsdag kveld, ang saken om barne og ungdomsskolen som vi hører til. Være varsom med kroppen siden det blir en aktiv uke med foreldremøte to kvelder, møte med kommunen, legetime og de vanlige aktivitetene som turning tirsdag og torsdag for jentene. 

Let the monday begin! But first, a cup of coffee. 

21.09.2014


Hva jentene gjorde i dag. Noen fordeler ved å få større barn. (Sett bortifra at de leker på bordet)

Selv har jeg vasket badene, en sjau i klesvasken og hentet i bursdag. (Holder meg unna folk pga smittefare, bedre å være på den sikre siden selv om jeg føler meg fin i dag) Maya har faktisk vært i 3 bursdager denne helgen- heldig jente! Ellers har jeg gjort klar sekker og klær for en ny uke. Denne uken blir mer travel enn vanlig, med 3 (!) foreldremøter og et kommunemøte som jeg allerede har nevnt. Hei hvor det går!

I skrivende stund sitter OC og jeg på loftstuen, jeg blogger mens han ser på lacytown. Nede ser Lykke på fotball med en kompis, og jentene arrangerer filmkveld i kjelleren med barna i gata. Vi har gjemt oss oppe ;-) Herlighet så deilig det er med 3 etasjer på dager som denne. Nå skal jeg legge meg inntil den lille hissproppen min og nyte et rolig øyeblikk.

BACK ON MY FEET


Hvertfall delevis.. Om ikke annet har jeg sovet leeenge, og det skal en ikke kimse av som 3 barns mor! Med litt kaffe og frokost så tror jeg dette blir en bra dag! Dagens bilde er #bakfasaden.. Stort sett alltid når jeg knipser #dagenslykkemamma så ser det egentlig sånn ut. Et stykk 1 åring inne i skapet, og ting på halvt hold ;-)

Nå lukter det frokost!! Vi ses ♥♥

INSPO // BARNEBURSDAGSom lovet kommer det litt bursdagsbilder fra gårsdagens feiring. Jeg lurte meg inn 5 minutter før 15 småjenter på 6 år kom inn døren, og knipset litt bilder! Kanskje det er til inspirasjon for noen :-)

Og dere.. For å si det sånn! Det var IKKE kakemomsen som gjorde at jeg kun orket å legge ut et bilde i går. Det var o´grusomme omgangssyke!! Kom som kastet på meg på bare noen minutter.. Hjelpe meg, det bringte tilbake dårlige minner fra svangerskapet mitt med OC. Faktisk så har det siste døgnet vært litt tøft. Jeg fatter ikke at jeg overlevde 7 måneder med oppkast. I natt har jeg kastet opp annen hver time, og den samme grusomme følelsen jeg har hatt siste døgnet der du er så kvalm at du ikke kan bevege hodet engang, ja den hadde jeg i 7 mnd. Faktisk! Jeg sier det igjen, at jeg overlevde er et under. Hva man klarer når man virkelig må.. 

Nok sutring, jeg tror jeg er på bedringens vei. Jeg har ligget i sengen siden i går kl 22. I dag måtte min Besse steppe inn å ta barna siden Christian måtte jobbe. Takk og lov for Besse ♥  Nå skal jeg prøve å få meg litt mat. VI ses i morgen, og da forhåpentligvis med litt farge i ansiktet igjen ;-)

KAKEMOMS


Har rett og slett gått på en kakesmell og ligger rett ut på sofaen. Orket ikke å sette inn flere bilder enn dette. Flere kjem i morgo! Nå må jeg åpne knappen på buksa å legge meg under ullpleddet. Ha en fiiin kveld fine ♥

HAPPY COUPLE


Tusen takk for tilbakemeldingene på forrige innlegg! Det varmer spesielt fordi alt jeg skrev tror jeg så sterkt på. Det er fundamentet i vårt forhold, han søte ovenfor og meg ♥

I dag er endelig kleshaugen tatt, den samme kleshaugen jeg klagde over et par dager tilbake ;-) Jeg har en god dag, og har fått unna litt ting som har hengt over. I ettermiddag skal Mays og jeg i bursdag, mens resten av gjengen skal få besøk her hjemme. Herlighet, gleder meg til sjokoladekake og muffins - tross alt vært flink hele uken! Satser på litt barnebursdagsbilder i kveld, hun mammaen i hus pleier å være ganske så inspirerende! 

Happy fredag da folkens!! Takk for en GOD blogguke ♥ 

MINE ANBEFALINGER TIL ET GODT OG LANGVARIG FORHOLD

Jeg har slettet og redigert dette innlegget flere ganger. For hvem er jeg til å gi råd om forhold? Jo, jeg har 3 barn sammen med min mann som jeg har vært gift med i 4 år, og kjærester siden vi var 13 og 14, i 2001. Jeg kan med hånden på hjertet si at vi er lykkelige, at livet vårt ikke kun dreier seg om barna vi har sammen. Men jeg må også legge til at vi har vært gjennom mye.. Det er vanskelig å leve sammen, og parforhold er ALDRI kun en dans på roser. Selv om det kan se slik ut på utsiden. Kjærsteparet du alltid ser på butikken som står å kysser og ser så himla forelsket ut.. Ekteparet som alltid holder hender, selv om de har 4 barn rundt seg. De som alltid drar på kjærstetur og prioriterer hverandre. De vi så lett tror har det så mye mer perfekt enn alle andre. Vell, det er ingen som har det perfekt hele tiden? Og godt er det! 

Jeg ønsker å gi mine varmeste anbefalinger til et stabilt, nært og langvarig forhold, basert på egne erfaringer, så here it goes; 

Respekter hverandres forskjeller; Vi er alle så ulike, og ofte så finner vi personer vi ønsker å leve med som er forskellige fra oss selv. Det er klart at dette kan by på store utfordringer i forhold.. Den ene er mer sympatisk enn den andre.. Mer aktiv. Mer stresset. Mindre engasjert. Større behov for sosialt liv. Mer strukturert, osv. I mitt eget forhold så er vi nokså forskjellige på mange områder. F.eks Jeg kan sette en tom melkekartong i kjøleskapdøren uten å ense det en tanke. Det er helt sant! Det er ikke bevisst, men jeg har tusen tanker i hodet og noen ganger så går ting på autopilot og vimsehøna slår til. Christian kunne aldri satt en tom melkekartong i kjøleskapet. Dette er noen av våre store forskjeller, og kan gå igjen i mange situasjoner. Dette kan være til stor frustrasjon for han, men vet dere hva? Vi er forskjellige. Jeg kan jobbe med å ikke sette melkekartongen der, men i bunn og grunn så er jeg distré. Det er en del av min personlighet, og i andre settinger kan det være en god ting. Så i stedet for å vippe av pinnen over en tom melkekartong i kjøleskapet, så kan det være en idé å fjerne den selv. Handlingen i seg selv er ikke for å irritere, det er rett og slett bare en del av meg, og noen av mine baksider. Det vi kan gjøre sammen er å gå igjennom de mest irriterende tingene, også kan jeg jobbe med å bli med mer bevisst. Vi skal ikke forandre hverandre, den ene personligheten skal ikke måtte jekkes ned på bekostning av den andre. Vi er den vi er, og det skal respekteres selv etter 10 år i et forhold. 

NB. Her må det skilles mellom personlighet og dårlige vaner. Man må tenke godt igjennom hva som faktisk er en del av deg, og hvilke sider som vises som følge av andre ting. Man skal selvfølgelig ikke lene seg på at "det er bare sånn jeg er". F.eks sjalusi tror ikke jeg er en del av deg, men noe som blir fremprovosert av enten deg selv, eller andre. Dette kan være svært ødeleggende, og da er det viktig å ta andre grep enn "vi er den vi er og det skal respekteres." Er dere med? Dette ble litt komplisert, men jeg håper dere forstår.

Vær ydmyk; Når det oppstår en situasjon der du følger deg grusomt urettferdig behandlet -  4 gangen på rad du tar oppvaskmaskinen, legger barna eller støvsuger så gå hvertfall 2 runder meg deg selv, før du fyrer løs. Tenk deg gjennom din kjæres siste dager/timer og prøv å sett deg i hans/hennes sko. Har vedkommende kanskje gjort like mye, men på andre arenaer som du kanskje ikke har fått med deg? Har han/hun vært litt trist og utenfor, har det skjedd noe på jobben? Hvis man setter seg i den andres sko før man hisser seg opp og kanskje sier ting man ikke mener i en stressende hverdag, så kan mange krangler være unngått. Det er ikke alltid like lett å kommunisere, spesielt ikke når man er på den 4 våkennatten med babyen, men går man noen runder selv så vil man tjene stort på nettopp dette. Og kommer det en skyllebøtte du ikke fortjener så tenk deg om 2 ganger før du svarer med samme mynt. Ofte er det annet som ligger bak, eller så er det faktisk fortjent. Det er lettere å se sånt dersom man bruker hodet og er ydmyk. 

Vær realistisk; Sorry jenter. Her må jeg bare sprekke boblen deres.. Min boble ble sprukket da jeg var 16 år og fikk beskjed om at det var ingen grunn til å gjøre det slutt selv om vi "kranglet". Jeg hadde levd i den tro om at man ikke skal krangle, så hver gang vi faktisk kranglet så gikk jeg helt i kjelleren og kunne ikke forstå annet enn at det var best å gjøre det slutt. Kjærsten ble selvfølgelig lei dette og spurte rett ut hvordan jeg trodde andre forhold fungerte. Mennesker kan visst nok være uenige ;-) Det har hendt at han har måtte minne meg på det i ettertid også.. Jeg trives godt i et prinsesseliv der alt er sus og dus, men nå slår jeg hvertfall ikke opp, dersom vi diskuterer hvem som skal gå ut med søppelet. For det har også vært litt utfordrende nemlig. Min definisjon av krangel er gjerne hans definisjon av diskusjon. Så jenter, det finnes ikke noe prinsesseslott vi kan leve i, alle mennesker krangler til tider, OG vi må ikke overdramatisere alt mulig ;-)

Tørr å savne; Det hender jeg får kommentarer når Christian er på tur enten med gutta eller jobben om hvor snill jeg er som lar han reise bort. Og hvordan jeg orker å være alene hjemme med 3 barn. Sannheten er at det ofte er like deilig for meg at han drar, som for han å dra. Det har ikke skjedd noe spesielt som gjør at jeg vil han skal dra, men jeg elsker følelsen av å virkelig savne kjærsten min. Mitt yndlingsmenneske som jeg har valgt å dele livet mitt med. Når vi ses hver dag, og det alltid er barn som krever av oss kan det være vanskelig å kjenne på kjærligheten. Den kjenner man virkelig når man er uten hverandre noen dager. Ja, det er kanskje slitsomt, men når han kommer hjem og har savnet kjærsten og familien sin så er det som en kjempe gnist oppstår, og en ny energi kommer! Dette gjelder selvfølgelig andre veien også, men siden barna har vært så små så har han naturlig vært på litt flere opplegg enn meg. Det har forandret seg det siste året ;-) Uansett, savn er BRA. Tid fra hverandre er BRA! 

Be om hjelp, før man virkelig trenger det; Vi ble gravide med Maya for over 7 år siden. 20 år gamle og et ganske ustabilt forhold. Vi var umodne og selvsentrerte. Da skjønte vi at det var nå eller aldri. Det var nå vi måtte finne ut om vi ønsket å virkelig satse på et liv sammen, og da for alltid. Og skulle vi satse så måtte vi ta oss sammen. Vi trengte hjelp! Og det fikk vi. Verdens beste hjelp av en flott familieterapaut. Vi var usikre på hva vi skulle si i starten. Vi hadde jo ikke kranglet.. Vi elsket hverandre og vi skulle få barn. Egentlig var alt ganske bra, men det hadde vært så mye frem og tilbake som tydet på at forholdet var umodent - på en måte. Det er vanskelig å forklare. Uansett, samtalene var lange og gode. Det var ingen pekefinger på noen, og vi lærte så uendelig mye de 4-5 gangene vi var der før Maya kom til verden. Forholdet vårt vokste fra 100 til 1000. Vi kan begge si med hånden på hjerte at dette var vendepunktet for vårt forhold. Siden 2007 har vi vært hos samme terapaut flere ganger. Hvis vi kjenner at livet er litt tøft så nøler vi ikke med å sette opp en time. Det betyr ikke at livet er tøft mellom oss, men f.eks da vi skulle få baby nr 3. Det kom til å bli en stor forandring og det ville vi være forberedt på. Forberedt på en tid med lite kjærstetid og babyboble. Dette fikk vi hjelp til av familieterapauten vår. Vi nøler ikke med å ringe. Vi tar heller en samtale eller to, før det begynner å skrante på forholdet og familien settes i fare. De siste årene så har det vært ca 1 gang per år.

Sjalusi og usikkerhet; Det er ikke uvanlig med litt sjalusi og usikkerhet i et forhold, spesielt de første årene. Her er mitt tips, K O M M U N I S E R . Vær åpne med hverandre og prat sammmen. Er det grunn til sjalusi så er det noe som er feil. Ta tak, og finn ut om det er verdt det. Det er vanskelig å gi noen mer spesifikke råd fordi det kan være så mye annet som spiller inn. Dette er et sårt tema, men følg magefølelsen, og igjen bruk hodet! 


Vær tro mot deg selv, og god mot din kjære. Elsk hverandre, ha sex og snakk pent til hverandre!

// Del dette videre hvis du tror på kjærligheten ♥

DAGENS 6 ÅRING
Bukser og genser fra Zara, sko fra matbutikken. 

God morgen! Nå sitter OC og jeg på kjøkkenet og har en liten frokost date.. Han jobber med sine små cherrios, det er jaggu ikke lett å få de på skjeen og over i munn, han er så søt der han sitter så himla konsentrert. Jeg sitter å skriver på forholds-innlegget mitt, det er ikke helt klart enda så det blir ikke publisert i dag heller. I stedet legget jeg ut noen "dagens 6 åring" bilder, det er jo lenge siden! 

Da jeg var i Spania så kjøpte jeg litt klær til Maya. Hun har blitt så lang så da det var tid for bukser igjen så var det som hun hadde tatt på seg Jenny sine bukser. Siden det er billigere på Zara i spania så kjøpte jeg klær der, det er yndlingsbutikk! Et par gensere og tre bukser, samt et par sko fra matbutikken (typ OBS her i Norge) som kostet 8 euro, altså rundt 70 kroner.. 

Nå våkner resten av barna mine, og jeg må sette ut frokost og begynne med matpakkene. Ha en herlig morgen da dere, og husk å nyyt morgentimene før dagen braker løs sammen med barna! Jeg tar meg selv ofte i å være irritert fordi jeg trøtt, fordi ting ikke går raskt nok, fordi de vimser.. Men det er ingen hyggelig måte å starte dagen på. Noe irritasjon er nok ikke til å unngå alltid da ;-) 

DAGENS LYKKEMAMMA NEW SNEAKERSNike Air Max Thea. Bukse fra IRO og kjærsten sin armyjakke fra Ralph.

Endelig nye sneakers! Som jeg mer eller mindre stjal ut av hendene på venninnen som ønsket seg de først. Unnskyld for det ;-) Men det var kjærlighet ved første blikk! 

Nå sitter jeg å jobber med et nytt innlegg, "mine anbefalinger til et godt og varig forhold" men jeg står litt fast. Det er så rart, noen dager så strømmer ordene ut av hodet og ned på tasttaturet, mens andre dager går det mer trått. Så dere får bare være tålmodig med meg :) 
Ellers så sitter jeg igjen med blandede følelser etter gårsdagens møte, så ærlig kan jeg være. Men vi fikk en del generell informasjon om møter i kommunen som det bare er å stille opp på, dersom man ønsker å engasjere seg i saken jeg skrev om nedenfor. Men nok om det, tipper det interesserer leserne mine andre steder i landet ganske så lite ;-)

Dagens plan er å ta et varmt bad. Prøve å roe ned nervene som ligger spent i benet om dagen. Jeg har vært hakket med aktiv de siste dagene, og det slår ut nå.. Da hjelper det ofte med et bad, og litt smertestillende. Hvis jeg kommer meg til hektene før barna skal hentes igjen så vet jeg om to store hauger med rent tøy som må brettes. Hjelp, jeg hater å brette tøy..! Vi ses senere da dere, nå må jeg bade!

 

ENGASJERT MOR


Hei fininger. En liten tur innom før jeg skal videre på FAU møte. Altså, foreldrerådets arbeidsutvalg, foreldrestemmen overfor skolen. Jeg er ikke veldig aktiv, men i dag skal det et tema på bordet som er svært viktig.

Her i Frogn har vi flere rene barneskoler, en ren ungdomsskole og en barne og ungdomsskole. Sistnevnte er der jeg selv har gått, der Maya går og der alle hennes søsken, kusiner og fettere skal gå. Denne skolen ligger rett ved siden av barnehagen som mine to yngste barn per dags dato går i. I tillegg er den plassert midt i barnefamilie-mekka. Selv bruker vi 4 minutter til skolen, (hvis OC ikke går selv) og det uten noen bilvei. Det er en selvfølge at når lokalavisen belyser en mulig omstrukturering av skolene i Frogn, der noen av alterativene er å legge ned ungdomsskolen, for så å putte alle ungdommene på Dyrkløkkeåsen (her går mine barn). De barna som går på dyrløkkeåsen (1-4kl) blir i såfall splittet og sendt rundt til de andre barneskolene, med betydelig lengere skolevei og mye trafikk. 

Jeg kjenner jeg blir svært nysgjerrig på hvordan denne omstruktureringen av skolene i Frogn skal foregå. Jeg blir engasjert og vil vite mer.. Jeg er svært skeptisk til å ta fra de aller minste skolen sin, som ligger så nært så veldig mange familier. Jeg vet at jeg ikke kan klage, dersom jeg ikke selv viser ansikt, og stiller spørsmål. Og det oppfordrer jeg dere andre til også! Vær engasjerte! Ikke sitt hjemme i sofaen og klag i ettertid hvis det skjer noe dere ikke liker.  

Stå på! Engasjert klem til dere! 

TIL EN PRINSESSE

God morgen :) Endelig ble det lille mennesket mitt frisk igjen. Fargen er tilbake i ansiktet, og de nydelige øynene har fått igjen glimtet. 


Jenny´s goodiebag fra Estepona. Kjole fra Zara, sko fra matbutikken i Spania og resten av dill dall fra Claire´s. 

Dagen i dag starter som vanlig. Få hele gjengen på plass i barnehage og skole, for ikke å glemme matpakker og sekker som må gjøres klar først. Der etter er det off to the gym, før OC og jeg skal videre til astmalegen for en sjekk. Foreløbig har han hatt en fin uke, men det er vel ikke så fryktelig rart med tanke på det strålende været. Etter legen er det rett hjem, hente tre småjenter på SKO og barnehage, og følge den ene til turning. Tirsdager og torsdager de dagene med ting på agendaen etter skoletid, men det går ganske greit så lenge jeg har vært gjennom kjøreprogrammet i hodet på forhånd. Jeg har lært at det er lurt å se for seg ulike scenarior på forhånd. F.eks et lite anfall fra minsten, fullstendig stans fordi det ikke er riktig antrekk, osv. Er jeg forberedt på sånt så går ting ganske så greit, stort sett. 

God tirsdag, fininger! Takk for at dere titter innom. Sender en klem til dere ♥ 

IKKE HELT I MÅL ENDA


Frustrerende å henge i turnringene når man ikke er helt frisk..

Vi trodde hun var frisk, men vi var litt tidlig ute..Fortsatt pjutt og tam.. Vi har vært hjemme sammen i dag. Sett på yndlingsfilmene "Frost", og "Grease" faktisk. Nå sover hun søtt i sengen, forhåpentligvis klar for en frisk morgendag. Resten av skokken sover også. Maya har gjort leksene sine. VI har danset og synget. Kveldsmat er spist. Rydding av klær og oppvaskmaskin, og litt annet husarbeid. Det er litt arbeid i løpet av en dag for at et hjem med 5 stykker skal trives, og ha det fint sammen. Selv aner jeg ikke hva den riktige "oppskriften" er, men jeg gjør så godt jeg kan, og jeg tror det funker ganske bra. Stort sett ;-) Men det har sin pris, derfor er det sofaen med min fine og siste film med Lisbeth Salander som står på agendaen. Der er jeg ganske flink, eller ikke flink i noen tilfeller - kveldene går som regel alltid tid kos og full oppladning av kropp og sin. Håper dere lader batteriene også! Klem ♥

I R O OG EKSTRA SOMMER KILO

God morgen ♥ Håper dere har sovet godt? Jeg legger ut litt flere bilder fra handlingen i Marbella. Skal dere i nærheten så MÅ dere dra innom La Canada. Et stort kjøpesenter som har de fleste kjente merkene man bare må innom når man først er er i Spania. 


T-shirt fra Bershka, svart bukse fra Pull and Bear (den passer ikke per dag dato, men gi meg et par uker uten godis, brød og med trening så sitter den som et skudd. Jeg har nemlig lagt på meg et par - tre, muligens fire sensommer kilo.) Og en IRO bukse (kjøpt på salg).

Sånn apropo sensommer kilo.. I går kveld var siste kvelden med godteri og usunne dager på hertfall en måned. Dette har sklidd helt ut, og jeg mistrives.. Det er så mye som gjøres på kort tid når jeg tar vekk et par av de mest usinne måltidene, så nå skal jeg tilbake til de gode vanene.. Kylling, fisk, grønnsaker og masse vann! Om en måneds tid kan jeg nok innføre lørdagsgodt igjen, men enn så lenge er det best å holde seg helt unna.. Jeg skal også droppe baguetter til lunsj (som jeg har spist hver dag i Estepona) og alkohol. Alkohol er noe av det værste. Jeg vurderer en hvit måned. På en annen side er jeg usikker på om det er nødvendig, når det ikke er fest og morro hver helg uansett.. Så folkens, noen andre som kjenner at det har vært en god og lang sommer på jeansene? I do! Og nå er jeg lei! 

Med det i tankene så sier jeg GOD UKESSTART! 

NEW DRESSES

Hei igjen :) Det var nok godteri bilene som hadde tatt overtaket på den lille magen, for nå er formen på topp igjen. Takk for det! Når det gjelder bildene ovenfor så har jeg angret meg flere ganger. Når jeg ser på disse fine motebloggene som legger ut de fineste klærne mister jeg liksom piffen når jeg ser på mine egne bilder. MEN så tenker jeg over forrige ukes innlegg, og tenker at jeg ikke skal bry meg så mye.. Det virker som dere liker når jeg legger ut alt mulig, så da prøver jeg å ikke være så himla forsiktig å heller legge ut det som faller meg inn. 

Mine to nye kjoler ovenfor er fra Bershka, og jeg tror de kommer til å bli myye brukt den kommende sesongen. Sorte strømper og skinnjakken, og jeg er klar for hyggelige kvelder i høst! Nå skal bena legges høyt og jeg skal roe helt ned.. Jeg kjenner det godt etter en hel søndag med barna, og kroppen verker. God søndag til dere alle, så ses vi i morgen ♥

HOME AGAIN


Vips var jeg tilbake til virkeligheten! Jeg kan ikke tro hvor fort de 4 dagene gikk.. Vi storkoste oss, men det var jammen meg godt å se igjen småtrollene sine + yndlingsmennesket mitt igjen. Det er så godt å savne hverandre! Jeg tror det er så viktig i et forhold, å huske å kjenne på savnet.. Nå kommer vi inn på mine tips og varmeste anbefalinger for et godt forhold, så jeg avslutter nå. Dette fortjener et eget innlegg, og jeg husker å ha lovet akkurat et sånt type innlegg. Det kommer :)

I skrivende stund løper jeg frem og tilbake mellom stuen og kjøkken. En som spiser lunsj og en som kaster opp lunsj. Eller hun har ikke kastet opp siden i natt, men jeg er alikevel redd vi har fått omgangssyken i hus.. Hvis ikke det var alle de godteribilene jeg kjøpte med hjem fra taxfree da.. Det kan tenkes, jeg så de gikk ned på høykant i går kveld før sengetid. Uansett.. Bort med egentid og tilbake til mammatid ;-) Det føles helt okey, spesielt når en liten barnestemme sier "Flaks du kom hjem mamma.. Akkurat i tide til at jeg måtte kaste opp."

Kom innom i kveld davell, da viser jeg frem hva jeg har handlet på ferie. Det ble faktisk et par ting til mor denne gangen!

FIRE IN SPAIN + #BEACHSELFIE

Vår siste dag på stranden! Kan ikke tro hvor fort det går...

Og vet dere hva? Det har en tendens til å være en del dramatikk rundt meg. Ikke for å virke noe important, men det er sant. Enten det er å bli slått ned i oslo's gater, bombetrussel på helsestasjonen eller BRANN PÅ OMRÅDET VÅRT. Det var nettopp det som skjedde denne gangen.. Vi satt på terrassen og nøt en kanne (!) med sangria når det plutselig smeller så det høres ut som et maskingevær som går av. Det blir helt svart i hele området og all strøm forsvinner. Plutselig så ser vi høye voldsomme flammer stå opp på området, og vi løøøper ut. Det var helt surrealistisk, det brant rett nedenfor. Om det var lyn eller en dårlig strømmast som hadde tatt fyr, det vet vi ikke.. Men pga vinden og det tørre gresset så spredde det seg fort. I noen minutter var det ordentlig skummelt. Bilveien var blokkert av flammer, og siden strømmen var gått fikk vi ikke ut bilen til å komme oss vekk heller. Heldigvis er det både sikkerhetsvakt på steder og murbygninger + et stor område. Da brann og politi omsider kom så føles det under kontroll, men det var store områder som brant.

Det gikk noen timer før alt var slukket og i dag var det trist å våkne til nedbrente palmer og svidd lukt. Heldigvis var vinden på vår side så vi slapp evakuering..

Nå ligger vi på stranden som om ingen ting av nattens drama har skjedd. En siste dag på stranden skal nytes til det fulle.. Satser på litt mindre drama det siste døgnet ;-)

EVENING UPDATE

I dag ble det ikke mer enn 8 timer på stranden. Is, sangria, bading og bok. Beklager hvis dette bare blir kvalmt, men jeg kan jo ikke la være å oppdatere dere heller ;-) Bildet over beskriver ganske godt hva som skjer akkurat nå. Happy girls!

GOTTA LOVE SPAIN

Snaps fra morgenkaffen og utsikten fra leiligheten, og isbilen som spilte musikk for hele stranden. Har dere sett noe så søtt? Nå har vi funnet plassen vår på stranden, og den nyeste boken fra Jojo Moyes "den ene pluss en" skal dukkes ned i. Snakkes ;-)

DAGENS LYKKEMAMMA

....Stikker til sitt andre hjem; Estepona!


Ny "teddy" jakke fra Gina Tricot, 2 år gamle bukser fra Lindex, t-shirt fra topshop og mine nye elsklinger fra Acne. 

De siste forberedelsene gjøres før jeg kan hente barna i barnehagen og på skolen, og der etter sette kursen mot flyplassen! Flyet går ikke før i kveld så jeg rekker å spise middag OG levere Maya på turn. OC er mye bedre og det gjør det tusen ganger lettere å dra. Vi mødre har en tendens til å tro vi er uerstattelige når det kun er snakk om timer eller dager. Vel, de overlever fint med pappaen sin. Hvertfall pappaen her i huset, han er helt fantastisk bra, men jeg må innrømme at å dra på ferie å etterlate 3 små barn, full jobb, og den minste er syk ikke er veldig trivelig. Så godt OC er frisk igjen!

Jeg ser frem til å føle på den ødelagte delen av kroppen min der nede. Jeg kjenner det blir kaldere i luften her hjemme, og automatisk kommer smertene i benet snikende mer og mer. Alt blir så mye bedre i varmen, selv om det kun er snakk om 4 dager så fyller det lagrene!

Nå må jeg pakke ferdig, det lille jeg skal ha med. Jeg klarer ikke helt å bestemme om jeg skal ta med speilrefleks og MAC eller om jeg kun skal blogge fra mobilen. Det blir nok det siste.. Det er så kort opphold og da har jeg ikke tid til å vente på en treg mac og eller bære store kameraer.

Ønsk meg god tur da, folkens! Vi ses i Spppannniiaaaa *danser rundt i stua* 

08.09.2014


Hei dere! Nå begynner straks ettermiddagen, men jeg rekker et lite innlegg før henting av barn, middag og lekser overtar. Gårsdagen var så fin. Konfirmanten var nydelig, maten var så god, barna var eksemplariske og alle gjestene fikk plass, med et nødskrik! Jeg holdt til og med tale,uten alt for mange tårer. Nå er stuen ren og pen, og møblene har funnet sin plass igjen!

I dag har OC vært hjemme fra barnehagen. Astmaen har inntatt hverdagen igjen, og da er det tungt for en liten gutt å være i barnehagen å leke når det kommer vondte hosteanfall straks han er litt aktiv. Det passet bra siden han hadde time hos øre nese hals - legen i dag også. Etter legetimen spiste vi lunsj med verdens beste svigerfar. En koselig start på uken for oss, med andre :) I morgen håper jeg han er hakket bedre og kan være en liten tur i barnehagen mens jeg ordner meg til avreise på kvelden. Jeg og en venninne reiser til Estepona ved Marbella i morgen kveld. Uten barn! Det er ikke mye jeg skal pakke, det meste er der nede i leiligheten, men litt psykisk forberedelser må til Jeg har jo litt utfordringer i helsen som ikke er spesielt kult å ha når man flyr. Jeg har lært med å takle det, men må alikevell se for meg ulike scenarioer, da takler jeg det meste. 

Håper dere har hatt en fin start på uken. Her skinner solen på tross av en mørk værmelding, og det kan glede en hver. Nyt ettermiddagen, folkens!

VELKOMMEN TIL BORDS


Langbord fra den ene enden av huset helt til den andre. Her skal 40 stk kose seg og feire Celine. 

Det positivet ved å ha en liten ettåring som våkner før seks må jo være alt man får gjort! Klokken er halv ti, og vi har allerede støvsugd hele huset, demontert sprinkelsengen og drukket opptil flere kaffer. Vi har spist frokost og sett en episode av "drømmehagen". OC han sovet lur og jeg har dusjet og krøllet håret. Jeg har fikset håret til konfirmanten og sminket meg selv. I skrivende stund venter jeg på at neglelakken skal tørke mens jeg blogger. Phu! 

Nå gjenstår stryking av en del bunadskjorter, det er nemlig dagens antrekk! Ønsk oss en god dag, og masse sol :-) Vi ses ♥

DAGENS LYKKEMAMMA PÅ FARTEN

Æh! For en dag! Jeg kan nesten ikke tro det. Dagen før dagen og ALT bare skjærer seg. Så veldig typisk.. Jaja, det går alltid bra til slutt og det blir konfirmasjon ;-) I skrivende stund sitter jeg sammen med lillesøster (konfirmanten). Vi spiser godis i mørket, jeg koser meg med et glass rødvin mens vi begge ser litt fjernt ut i luften og håper at alt er på plass. Langbordet er dekket,  badene er vasket og de mest personlige eiendelene til familien Nordby er dyttet inn i skap og skuffer. Det samme med stuen. Hele stuen + spisekjøkken er blitt et langt bord og alle møbler er dyttet inn på TV-stuen. Jeg skal knipse litt bilder og vise dere. 

Genseren fra Ganni "because I said so" passer bedre til Casillas. GUD som den gutter har hengt i mammas ben i dag.. Shorts fra GAP, sommerens yndlingsplagg.

Jentene er på overnatting og godt er det, de roterydder veldig bra, men ikke akkurat den type rydding jeg setter mest pris på akkurat nå. OC sover søtt i sengen sin enn så lenge, jeg håper han holder seg sånn resten av natten, han er ikke i form nemlig. Christian har rømt galskapen og feirer bursdagen sin med kompiser i Oslo. Vi var begge enige om at det er en lur løsning. Når svigemor og svigerbestemor inntar huset og tar over "skuta", er det lurt å hoppe i livbåten ;-) 

Nå er det tid for sengen. Vi ses i morgen tidlig før show start. Her i hus våkner vi jo før fuglene kvitrer så vi har god tid til litt blogging før kirken!

JA, MÅ HAN LEVA

Ja, må han leva uti hundrade år!

Kjærsten, mannen i mitt liv blir 27 år i dag! I kveld blir det bursdagsfilmkveld med jentene våre. Godis, popcorn og den ekte Peter Pan filmen med Robin Williams. Åh som jeg elsker den filmen! Tror jentene kommer til besvime av spenning!

God fredag alle sammen! Klem i fleng fra meg

HØSTGARDEROBEN TIL OC // SKO

Hei! Har dere begynt å få orden på høstgarderoben? Enten til dere selv eller barna? Her begynner noen ting å falle på plass, men ikke alt. Jentene arver en del, hvertfall Jenny, men OC er det verre med. Første gutten og alt vi har av dresser og sko er rosa eller veldig jentete. Noe passer fra våren og i fjor vinter, mens andre ting som dress og ull må han ha nytt. For ikke å snakke om sko. Nå er det høstsko/overgangssko som står øverst på listen og jeg lurer på hvilke som er lettest og best for en liten bolle på halvannet. 
Antrekket til OC er verdens søteste fleece fra pomp de lux, bukse fra Lindex og Nike free.


 


Jeg har vært kjempe fornøyd med timberland sine overgangssko. Jentene har hatt de i alle år, så det blir nok det samme til OC, men de er dyre. Et tips er å sjekke ut Vestby outlet for dere som bor i nærheten, der kan man gjerne finne halvpris på mye! Jeg var der noen dager tilbake, og da hadde de veldig lite utvalg dessverre. 

Er det noen som har noen gode anbefalinger å komme med? Det som er viktig for meg er; 
- Ikke for tunge. 
- Helst borrelår eller strikk. 
- Gjerne angelsko, ikke de lave. 
- "Vanntette". 

MY NEW LOVERS
Acne pilots. My new lovers. Akkurat lave nok til at jeg kan bruke de.. Ellers har jeg helt sluttet å bruke heler, dessverre. Men disse, disse funker - hvertfall for en liten stund. Perfekte til jeans, kjole og skjørt. Style de opp og ned. Tipper at om 6 måneder så aner jeg ikke hvordan jeg overlede uten de. 


De siste dagene har jeg fått flere tilbakemeldinger om ting dere ønsker jeg kan blogge om! Tusen takk! Alt er notert, og kommer etter hvert :-) Innlegg om bryllupet vårt, fun facts om lykkemutters til evt nye lesere, osv. Setter pris på at dere gidder å ta dere tid til å kommentere ♥

KAN JEG VÆRE MED HJEM I DAG?


Hjemme hos meg i barndommen så var alltid døren åpen. Jeg har alltid visst at sånn vil jeg også ha det. Det var så koselig å vite at jeg alltid kunne ta med vennene mine hjem, både 1 og 2 og 3 stykker. De ble til middag og det var aldri noen sure miner hos mamma da vi ramlet inn døren og rotet til hele huset. Hvertfall ikke av det jeg husker ;-) 

At jeg selv vil ha det sånn er en fin tanke, og jeg føler vi lever opp til det i stor grad. MEN, det skjer mye på ettermiddagene og det er slitsomt med 3 barn. Det er mye middag som skal lages, klær som skal vaskes, aktivterer og ofte er ikke Christian hjemme fra jobb før sent. Da er det lettere sagt enn gjort å ha med andre barn hjem fra skolen og barnehagen. Er det nabobarna så "bryr" jeg meg ikke så mye. De kjenner oss så godt, så har jeg en dårlig dag så gidder jeg ikke dekke over noe for de. Nei nå snakker jeg om søte små venninner eller kompiser som ikke kjenner oss så godt. Som vi ønsker å bli kjent med fordi barna våre liker de så veldig godt. De bor kanskje lengere unna enn 10 meter, og man kjenner ikke foreldrene kjempe godt heller. Da er det hyggelig med et godt første inntrykk. Og ikke et sånt som brått kan skje; 

Ingen planlagt middag. Har ikke handlet enda, så spis kalde fiskekaker fra i går dere. 
Fortsatt sminke under øynene, har faktisk ikke rukket å se meg i speilet selv om klokken er 16. 
Sand på gulvet etter at OC tok med seg en kg sand i buksen sin inn.. 
Trassanfall - det må man alltid regne med.  
En dårlig kranglet om hvem som glemte å låse bilen som fant sted i dag tidlig,
kanskje fortsatt ikke er skværet opp i. Dårlig tid. 

Dere skjønner tegningen, slike ting har man jo lyst til å unngå for å ikke skremme vekk disse søte små, når man ikke har møttes annet enn i skolegården fra før. Mon tro hva de sier til foreldrene sine liksom... 

Da jeg nevnte dette for Lykke i går, at jeg føler det ikke er nok dager. At jeg skulle ønske jeg kunne ta klassekamerater hjem hver dag, men det går liksom ikke. Det er mange som spør, det er jo en greie å bli med hjem - og takk for det, det settes jo stor pris på at barna vil være sosiale. Da svarte Christian enkelt og greit, ta med alle som spør hjem på engang da vel. Hmm.. Jeg vet det er 3 søte som har spurt flere ganger, og jeg husker ikke hvem som spurte først, i tillegg har aldri passet så det er jo en god idè. Tre fluer i en smekk! 

Og det har vi gjort i dag! Jeg har stålfestet meg, og er klar for å ta med hjem de som spør! 2 stykker er allerede avtalt! Vi skal lage pizza og jeg har ingen ting annet på agendaen enn å være til stedet for barna. På denne måten går jeg ikke i surr om hvem som spurte først, og hvem vi egentlig avtalte med i forrige uke, men så kom det noe i veien. 

Et himla lite viktig issue, men jeg tipper at dere med flere barn i barnehagen og på skolen vet hva jeg snakker om. Så folkens, i dag er jeg supermom frem til kl 19 ;-)
(PS. Før dere sier noe. Jeg tror heller ikke at barn bryr seg om det ligger sand på gulvet eller at lekerommet er rotete, men for å sette det litt på spissen.)

BARNEHAGETIPS

God morgen! I dag tenkte jeg å vise dere hvordan jeg gjør det med klær i barnehagen. Kanskje kan det inspirere til en ryddigere kurv i barnehagen og mer kontroll over hva som mangler og ikke. Det er jo så himla lett å surre det til. Ikke verdens viktigste innlegg, men jeg tipper flere barnehageansatte setter pris på det ;-)


I kurven til Jenny ligger det i gjennomsiktige små poser så hun lett kan se hva hun vil ha. For at det ikke skal bli rotete er posene også merket. En pose for sokker/truser, en for strømpebukser, osv. Nå gjelder det bare å ha det sånn utover vinteren da... ;-) Er dere flinke til å ha orden i systemet i barnehagen eller på skolen?

Jeg vil si jeg er offesielt over blogg-knekken min. Hvorfor har jeg ikke fortalt dere om den tidligere? Det er pga alle de omsorgsfulle og gode kommentarene deres at jeg virkelig føler jeg har noe å gi igjen. Om det bare er så enkelt som en repetisjon av dagen min. Så takk for det, jeg er heldig ♥

I dag skal det males.. Vi har jobbet mye med terrassen i sommer, og nå er den straks ferdig. Nå gjenstår litt (les; en del) maling og så er vi klare for lillesøsters konfirmasjon på søndag, som skal være her. Jeg kjenner jeg gleder meg og er så stolt. Min lillesøster som har blitt så stor.. Hun betyr uendelig mye for meg, av så mange grunner. Og alle disse grunnene skal ned på papiret og bli til en tale.. Hvordan skal jeg klare det uten å hulke? Tiden vil vise.. Nå roper malekosten. Vi ses ♥

FORDI JEG FORTJENER DET

I stedet for å male rekkeverk så ble det impulstur til Oslo, men hun fine på bildet. Lunsj i solen, titting i butikker mens C jobbet, OG kjøp av noe jeg har ønsket meg veldig lenge hos ACNE.

Hadde det ikke vært for en helt spesiell så hadde jeg ikke "unnet" meg dette på enda veldig lenge. Følelsen av å bruke masse penger på kun meg selv når vi er 5 i familien er litt blandet. Men akkurat nå føles det faktisk himla digg! Jeg er super happy! Kan dere gjette hva jeg har kjøpt? ;-) Viser dere plutselig!

JENNYPENNY.

Som lovet siden lite blogging de siste ukene, en oppdatering på hele gjengen i huset. Next up is Jennypenny! Hun er fire og et halvt år, og så himla morsom. For noen fargerike tanker hun har i det vakre hodet sitt. Jen har blitt "løvebarn" i barnehagen, og elsker at OC har begynt i avdelingen ved siden av. Hun ler masse, organiserer og styrer, hun turner hver torsdag og synger på "frost" sangen hver dag. Hun elsker nabohunden Marco og leke med gutta i gata. I ført gullsko med heler og brudekjole. Hun lever "in the moment" og stiller ærlige krav til foreldrene sine hver dag. Her er det ingen forskjell om man er liten eller stor. 

Jeg legger ved denne fine artikkelen jeg har funnet florende på facebook. Den er så fin så jeg håper dere vil dele den videre .

Dette skal en fireåring kunne:
1. Han eller hun skal vite at de er elsket betingelsesløst - hele tiden.

2. Han eller hun skal vite at de kan føle seg trygge, og vite hvordan de kan føle seg sikker i offentligheten,  sammen med andre mennesker og i andre situasjoner. De skal vite at de kan stole på sine egen instinkter når det kommer til andre mennesker, og de skal føle seg trygg på at de aldri trenger å gjøre noe som ikke føles riktig - uansett hvem det er som spør. Han eller hun skal kjenne sine rettigheter og vite at familien alltid vil være der og stå på deres side.

3. Han eller hun skal vite hvordan de skal le, oppføre seg fjollete og tullete, og hvordan de bruker fantasien. De skal vite at det er fullstendig i orden å tegne en himmel som er oransje og en katt som har seks bein.

4. Han eller hun skal kjenne sine egne interesser og bli oppfordret til å følge disse. Hvis de i øyeblikket ikke kunne brydd seg mindre med å lære seg å telle, så bør de få slippe å bli pålagt dette. Slapp helt av de, de lærer det nok etter hvert uansett. La de heller få kose seg med det som fanger interessene, og få lov til å dypdykke ned i dinosaurenes verden, tegne og male, romskip eller hva det måtte være de brenner for.

5. Han eller hun skal vite at verden er fortryllende og magisk, og at det er de også. De skal vite at de selv er vidunderlige, kreative, fantastiske, medfølende og unike mennesker. De skal vite at hvis de velger å bruke dagen på å lege med sølekaker eller flette blomsterkranser, så er det akkurat like verdifullt som å sitte hjemme for å lære seg bokstaver og tall.

Hva foreldrene til en fireåring skal vite: 
1. De skal vite at alle barn lærer å gå, å snakke, å lese og å regne i sitt eget tempo.

2. De skal vite at den aller beste måte å forutse om ditt barn kommer til å gjøre det bra på skolen, er å sørge for å lese for barnet ditt. Å være der. Det er ikke dataprogrammer, oppgavebøker, spesiallærere, blinkende og pedagogisk korrekte leketøy som gir barnet ditt den beste forutsetningen. Det er at mor og far tar seg tid hver dag til å sette seg ned med barnet og lese fantastiske og fine bøker sammen.

3. De skal vite at det barnet i klassen som tilsynelatende er klokest og får de beste karakterene, ikke nødvendigvis er det som er lykkeligst. Som foreldre er man ofte så travelt opptatt med å gi våre barn fortrinn i livet slik at de lettere skal lykkes, at man nær automatisk påfører dem et liv like fullt av stress som vårt eget. 

Den største fortrinnet vi kan gi våre barn, er å sørge for at de får en enkel og bekymringsfri barndom.

4. De skal vite at våre barn fortjener å være omgitt av bøker, kunst, natur - samt ha friheten til å utforske dette. De aller fleste foreldre kunne fint har kvittet seg med 90 prosent av barnas leketøy - uten at barna hadde savnet dem. Men det er noen ting som er viktige for barn å ha tilgang til. Som LEGO og andre byggeklosser, alle former for kunstartikler som maleskrin og tegneblyanter, musikkinstrumenter (både barneutgaver og ekte instrumenter), utkledningsklær og, ikke minst, bøker, bøker, bøker.

Barna har behov for friheten til å utforske alle disse mulighetene. De har behov for å ha lov til å rote og ødelegge, til å bruke maling, glitter og trolldeig på kjøkkenbordet - selv om det setter seg fast overalt. De har behov for å ha et lite området av hagen for seg selv, hvor de kan grave hull i bakken eller plaske i sølepytter.

5. De skal vite at våre barn mest av alt har behov for oss. Vi som foreldre har blitt alt for gode til å si at vi skal trenger å ta oss av seg selv, at noen begynner å bruke det som en unnskyldning for å få resten av verden til å ta seg av barna våre. Selvsagt skal vi ha lov til å ta oss tid til venner, til et pusterom, til et langt og uforstyrret bad innimellom. Men slik det er nå, så lever vi i en verden der forskjellige foreldremagasiner og -nettsider gir oss råd om å klemme inn 10 minutter med kvalitetstid med barna i kalenderen en gang i blant.

Les resten av artikkelen her.  

VANSKELIGE Å SKRIVE

Fader! Jeg har fått en skikkelig sprerre. Bloggsperre. Det skjedde i forbindelse med barnehagestarten til OC, tror jeg. Barna mine er på skolen og i barnehagen. Jeg er hjemme.. Prøver å få skikk på kroppen. Sykemeldt. Herregud, der skrev jeg det. De mørkeste vanskeligste ordene i livet mitt om dagen.. Og grunnen til at jeg ikke klarer å blogge som jeg vil. For hva har vel jeg å komme med? Ikke er jeg i permisjon og kan blogge om babyidyll og gulp. Ikke er jeg en interiørdronning, ei eller en husmor som finner opp nye oppskrifter. Jeg trener, men ikke på noe stadie som fortjener å bli dokumentert. Hvis jeg alikevel blogger blir jeg engstelig. Jeg vil ikke at dere skal tro, at jeg tror at jeg er noe. Hvis dere skjønner? Den var vrien, men det ligger litt i det. Det er jo helt på trynet at jeg lar slike tanker ødelegge. Jeg vet jo at jeg ikke må komme med noe revolusjonernde nytt, og at ofte er det fint å lese en helt vanlig, litt kjedelig men ærlig blogg. Jeg vet jo det, fordi jeg liker det selv. 

Lykkemutters, pull you´re head out of the sand - please! Det er bare en blogg..

På en annen side er jeg verdens heldigste. Jeg har 3 nydelige vakre barn. Himla interessant og fin mann. Jeg har et stort hus og en fin bil. Jeg lever et liv som kanskje andre drømmer om.. Og alikvell sitter jeg med disse sperrene, jeg er redd for å blogge tilfelle noen tenker at jeg ikke burde blogge fordi det ikke skjer noe spennende? Jesus christ..

Så mine kjære blogglesere. Beklager den jentete oppførselen! Jeg skal tenke at de som leser, vil lese. Og de som kjeder seg, de gidder ikke lese. En leser la igjen en kommentar i går og oppfordret meg til å blogge hver dag, når jeg sier jeg skal gjøre det. Og hun har så rett! Jeg skal begynne å trykke på publiser knappen, i stedet for å legge innleggene i arkivet på "vent" - tilfelle de ikke er spennende nok..

Og med dette innlegget så oppfordrer jeg dere til å ikke tenke så mye på hva andre mener, men heller føle på hva dere selv vil og ønsker  ♥ Det er ikke alltid like lett!