hits

september 2015

FRA TERRASSEN

Hei dere!

I dag blir det litt mer folksomt rundt spisebordet på terrassen! Maya, mommo og lillesøster Dinne kommer ned, og vi gleeeder oss! Jeg har ikke sett Maya på 8 dager, og det kjennes i mammahjertet! Jenny og OC savner henne stort de også! Stakkars Christian blir værende hjemme med jobb. Eller kanskje han syntes det er litt godt med huset for seg selv? Det er lov ;-)


Hvis dere hadde sett meg nå håper jeg nesten dere ikke hadde kjent meg igjen. OC er så astmatisk, og vi har kun sovet 1 time i natt. Uten og overdrive. Stakkars lille gutten.. Han hoster, hoster og hoster. Vi har selvfølgelig med alt av medisiner, men nå er han hardt angrepet av astmaen. Jeg er i dialog med lege her i Estepona, men er alikevell ikke veldig høy i hatten. Jeg håper vi er over det værste.

Nå skal vi legge oss på sofaen og se på NRK super og Kaptein Sabeltann og skatten i Tjuttavika (den fra 1993) Den ligger ute nå! Det er god stemning det!

RISE AND SHINE

God formiddag! Det planlagte morgeninnlegget ble utsatt, nettet er fortsatt borte, og nå har jeg brukt opp datamengden min x 3. Flaks for oss så er det wifi på stranden!

Nå ligger vi god plassert i sanden, og OC sover allerede. Han la seg sent, og våknet tidlig (hvis halv åtte er tidlig å regne...) jeg skjønte at en tidlig lur var nødvendig siden turen ned til stranden bø på 3 trassanfall uten om de vanlige utfordringene.

Jenny venter spent på om hennes nye venninne kommer på stranden i dag også, mens hun masserer meg på ryggen. Hun masserer meg på ryggen, og jeg må betale 3 euro. Det vil hun egentlig bruke på is, men siden hun er så glad i å bli massert selv ender det opp med at hun vil bli massert tilbake - for 3 euro. Moahaha! Hun er en kvikk jente så det er kun spørsmål om tid før hun endrer strategi ;-)

Som dere skjønner så nyter vi søndagen!

Have a nice one ❤

24 TIMER MED LYKKEMUTTERS - ESTEPONA EDITION 1.

07.30 Vekkerklokken ringer. Jeg skulle gjerne sovet litt til, men Jenny´s nydelige ønske om å våkne mens det enda er mørkt, for å tenne stearinlys (hun så jeg gjorde det kvelden før) veide tyngst - så da var det bare å stå opp. Og tenne lys!
07.32 Casillas kommer tassende ut og ser overrasket over at jeg har våknet. Han ser ut som et spørsmålstegn mens han spør: «morning»? Jeg gir han klarsignal til å stå opp!
07.35 Stearinlys tent, og leiligheten er super koselig. Teppene i sofaen er lagt klare, sammen med ipaden og film. Så vekker jeg Jenny.
07.45 Kaffetid!
08.03 Solen er oppe! Det blir en nydelig dag. Ikke en sky å se, utentatt over ørnefjellet. Der er det alltid litt skyer, men er en del av spenningen syntes Jenny og jeg.

08.16 Jeg ringer internett company på denne kanten av Spania. Takk og lov kommer det opp et valg om «english or spanish» Internettet virker ikke, og det er litt krise.
08.27 Ferdig snakket med en hyggelig engelsktalende spanjol.. Det skal la seg fikses, men kjenner jeg kulturen så kan det ta litt tid. Blæh..
08.37 Unner meg selv enda en kaffekopp mens jeg blogger. Barna ser på film under teppene.
09.12 Jeg setter meg ut på den ene terrassen for å speide etter ørnene. Jeg syntes de er SÅ fasinerende, og litt skumle. Leilighetskomplekset ligger på en golfbane, og her stuper ørnene ned for å fange kaniner.
09.16 Ringer Hannevenninnen
09.32 Tid for å lage frokost. I dag blir det speilegg. Jeg lager lunsj til å ha med på stranden i samme slengen. Wraps med salat, ost og skinke. + frukt og kjeks.
09.48 Legger på med Hanne.
09.54 Vi spiser frokost, og snakker om hva vi skal gjøre i dag. Det blir enstemmig for stranden, men Jenny vil bestemme når vi skal hjem. Det er helt okey. Her har 2, 5 og 28 åringen like mye å si når det kommer til avgjørelser, så lenge de er best ment for alle ;-)
10.13 På med bikinier og badeshortser.
10.32 Vi tar heisen ned i parkeringshuset, Jenny bærer søppelpose, OC biler og jeg bærer alt annet ;-)
10.36 På vei til stranden! Det er allerede 25 grader ute. Digg! Hører på Jenny og OC sin favoritt sang her nede. En eller annen med Sissel Kyrkjebø og en rapper. Hittil i ferien har vi hørt den ca 1476 ganger..
10.48 Ankommer vår lille favoritt strand. Det er flere å velge mellom i Estepona, men dette er den beste. Playa del Cristo heter den ;-)

10.59 Vi legger oss like ved strandbaren, der kjøper vi is gjennom dagen. Skulle gjerne ligget på solsengene, men gjør jeg det en dag vil jeg gjøre det hver dag - og det har jeg ikke penger til. Vi ligger på håndklær og har med parasoll og vogn, egentlig veldig kjekt det også. Da har jeg full kontroll når Jenny går inn på beachbaren og kjøper is, og OC leker i vannkanten.
11.09 Alle 3 tar en liten hvil. Ligger på hvert sitt håndkle og slapper av.
11.29 Vi leker, lager racerbilbane i sanden, og Jenny baker boller og brød.
12.03 Jenny tar med OC inn på beachbaren og kjøper is til han. Han får en lang snurreis. Maks gris, men jeg legger vekk tanken på å holde han ren før han er ferdig med isen.
12.18 Han er ferdig med isen, eller isen er ferdig med han.. My god. Vi går ut å bader. Han klistrer seg inntil meg fordi det er kaldt, og all saftisen havner på meg også. Jeg dukker oss begge, og selv om det er kaldt er det deilig..
12.32 Jeg legger OC rett i vognen, han spiser en brødskive før han får smokk og kos. Han sovner i løpet av 5 minutter.
12.38 Jenny og jeg spiser lunsj. Jentetid.
12.46 Hun løper inn å kjøper is til oss. Jeg spør om jeg kan få noe med sjokolade.. Men hun kan bestemme..
12.48 Hun kommer tilbake med de to største isene i hele Estepona! Selvfølgelig! Hva trodde jeg? Utrolig nok spiste vi de opp, begge to!

13.08 Hviletid. Jenny ser en film på telefonen i skyggen, mens jeg leser i boken min.
14.06 OC våkner etter en lang og deilig lur.. Blid som solen, og titter seg rundt før han legger fra seg smokk og kos.

14.15 Barna leker i sanden.
14.37 Vi bader. Jeg svømmer og dukker under, ble så varm og det beste som finnes er å bade.
15.18 Jenny sier at det er snart tid for å pakke sammen. Det er greit for meg.. Jeg vet hun vil opp i bassenget ved leiligheten å øve på å svømme.
15.47 Vi pakker oss sammen, og tusler mot den varme bilen.
16.03 På vei hjemover. Jenny vil høre på samme sangen igjen, men jeg spør om vi kan høre på radio. MÅ høre på nooe annet enn den ene sangen. Det var greit.
16.14 Hjemme! Vi går opp i leiligheten for å hente armringere. OC må ALLTID på på armringer ved bassengområdet, uansett om han skal bade, har på sko eller sitter på teppet. Den luringen er gal og hopper uti på dypet uten å blunke. Når jeg er alene så er det et must.
16.32 Vi leker og tøyser i vannet. Jeg later som jeg er hai. De syntes det er på kanten til skummelt, men mest gøy.
16.37 Jenny øver på å svømme selv, hun svømmer langt alene og snart tror jeg hun svømmer overalt, hvor hun vil alene. Hun er stolt, men litt sliten og tårene kommer fort hvis jeg presser litt på. Vi avslutter og går opp i leiligheten.

16.39 Henger opp vått tøy på terrassen. Rydder ut av strandbaggene.
16.49 Dusjer og vasker håret med en ny god mango shampoo som lukter SÅ godt.
16.52 Alle tre er rene og pene.
17.05 Jenny og OC leker et rollespill om dronning, prins og tanta/tjeneren. Gjett hvem som ble sistnevnte!? Jeg lager middag mens jeg skyter inn noen kommentarer midt i leken. Plutselig blir dronningen forvandlet til et monster og jager prinsen. Det blir et voldsomt leven og tanta/tjeneren må kjefte litt.. Det bort tross alt andre i området også.
17.19 Maten er servert. Ris, salat og spanske kjøttboller. Kjøttbollene ble svidd. Dronningen klarer ikke la være å kommentere at tanta/tjeneren ikke er så flink til å lage kjøttboller.
17.32 Vi spiser is til dessert. Tanta/tjeneren unner seg et glass rødvin.
17.56 Filmtid! Skrur av alle lys på barnerommet og rigger til film i sengen. Dronningen og prinsen syntes det var en god idé!
18.08 Jeg snakker med kjærsten i telefonen. Savner han..
19.02 På tide å legge småtroll. De er trøtte. Og det er jeg også..
19.12 Kveldsmat.
19.17 OC i seng, og Jenny og jeg spiser mer kveldsmat ute på terrassen. Ser etter ørnene og solnedgangen. Koselig.

19.54 Jenny i seng.
20.15 Leiligheten ryddet, stearinlys tent, et glass rødvin, sjokolade og boken min. My lord, nå koser jeg meg!
21.02 Klarer ikke holde øynene åpne lengere. Må sove..
21.09 Lys skrudd av, barna sjekket, dører låst og jeg i seng. Sovner på et blunk.

PLANENE I DAG

Stranden til vi ikke orker mer. Kaffe og is på Esteponas hyggeligste strandbar Lolailo.

 

Men først må vi bare våkne.. OC og Jenny ser en runde med Dusty på iPaden, og jeg drikker morgenkaffen. Solen står straks opp, og da skal vi spise frokost.

Hei fredag :)

NORLIE JENTA

Samarbeid

Før vi reiste til varmen fikk vi en pakke på døren. Høstklær til barna, i samarbeid med danske Norlie. Jeg har tidligere skrevet om Norlie (her) som er tilbake på det norske marked, nå med egen nettbutikk direkte fra produsenten! Jeg husker Norlie godt fra Maya var liten, og nølte ikke da de ønsket et samarbeid. I pakken kom de skjønneste plagg, og noen måtte vi ta med til Estepona.

Jenny i skjørt, genser og cardigan (ullblanding, elsker den) Alt fra Norlie. Klærne er myke, og tåler vask og bruk til en aktiv femåring.

Den norske nettbutikken til Norlie finner dere her.

Når du glemmer nøkkelen hjemme i Norge. Den følelsen...

Dere vet den følelsen når...

Man har reist til sydligere land, alene med femåringen, og toåringen. Klart seg noenlunde pedagogisk gjennom hele turen, tross avreise hjemmefra i 05 tiden. Man har overlevd flyreisen, overlevd å hente bil på en giga flyplass med barna på slep, mens svetten renner så du ser nydusjet ut, føre en diaolg med en dame som kun kan spansk, og du selv fikk 2 i standpunkt på vidregående. Karve deg inn på IKEA rett fra flyplassen fordi du tenker at det går kjapt og greit, man skal bare ha et paar småting til leiligheten - og du glemmer at du har med deg de to barna... Før du skal kjøre en time til Estepona.

FOR SÅ Å FINNE UT AT DU HAR GLEMT NØKKELEN TIL LEILIGETEN, HJEMME I NORGE...!

DEN følelsen, mine kjære venner - er grise kjip!

En blanding av å gi deg selv mentalt juling, bli livredd for at de hjemme ler seg i hjel i frustrasjon fordi det er så typisk deg, og en liten smule panikk. Man er helt alene. Sett bort ifra femåringen og toåringen som sitter i baksete og lurer på hvorfor den blide mammaen, plutselig ble så upedagisk? Hun som hadde vært et så hyggelig reisefølge helt siden klokken 04 i dag tidlig...

Jeg samlet meg selv etter 3 minutter i selvmedlidenhet, og endret tankemønster. Heyy! Jeg er tross alt nokså unik!

Og alt ordner seg for snille jenter... For det er jeg. Snill og voldsomt vimstete.

En reddende engel som jobber der vi "bor" hadde en ekstra nøkkel. Jeg fikk tak i henne, UTEN at de hjemme trengte å vite noe om mitt lille kaos, hehe. Vi kom oss inn, og har de siste dagene tatt livet med ro. Alt går i barnas tempo, og jeg sover 12 timer hver natt. En perfekt kur for en sliten kropp.

Siden både nøkkel og minnekortet til kamera ligger igjen hjemme i Norge, er det bilder fra mobilen som gjelder den neste uken. Om 5 dager får vi celebert selskap fra Norge, og da skal jeg få lurt med minnekortet. Og nøkkelen.. Så den reddende engelen kan få tilbake sin, for å kunne redde meg en annen også ;-)

// Lik og del hvis du kjenner en unik vimsekopp!

PS. Jeg legger ut litt av hvert på snapchat: marlennordby

#denfølelsen

Vi dro på åpen brannstasjon i Follo i går. Jenny, OC, jeg og nabojenta Julie + ALLE andre barnefamilier i Follo. Det var god stemning, kjent folk hvor enn jeg så, og barna var fornøyde med vaffel og pølse. OC brøy seg katta om alt annet enn "bæbuu bilene" og minivenninnen sin Mie som han prøvde å imponere ved å stikke av.

Ut av det blå fikk jeg kjenne på #denfølelsen. Du vet når du skjønner at 2 åringen din er borte i folkemengden, og du febrilsk titter rundt uten å få øyet på han noe sted. Pulsen øker i rekordfart, og du beordrer resten av følget ditt på 5 år til å holde munn, og fotfølge meg. Og i samme sekund hører du over høytaleren at bil med registreringsnummer blablabla... må flyttes STRAKS siden den står for langt ut i veien, og blokkerer for de andre 300 bilene - og du skjønner at det er din!? DA kjenner du at du lever, for å si det sånn.

Det gikk jo bra. Martevenninnen fant han i hoppeslottet. Of course.. Den lille pøbelen. Vi fikk også flyttet bilen før den ble tauet vekk. Mens vi gikk mot bilen, med to pliktoppfyllende 5 åringer som fortsatt var i sjokk etter å ha mistet lillebror, og en sprellende, hyllende 2 åring under armen som IKKE vil hjem - sto det i panna på meg: "Dette er ikke noe stress assa, vi skulle hjem uansett vi, og jeg hadde kontroll på alle barna til en hver tid, ASSA."

Neida så.

Flaks at jeg skal ut å fly i morgen da. En mamma, og to kids. Jeg skal finne frem hundebåndet og feste på OC. No kidding.

LOGGER PÅ IGJEN

God morgen!
Vi er våkne og snart klare for å dra på åpen brannstasjon her i Follo! Det er ikke mitt høyeste ønske på en lørdag formiddag, men OC er helt vill etter alt som heter bæbuu bil, fly, gravemaskiner osv - så da ofrer jeg en time der gitt!
Nå er alt av klær og utstyr levert på bruktmarked, endelig. Det er et skikkelig styr når det holder på. Alt skal merkes, også skal jeg sammen med 100 andre legge ut klær dagen i forveien. Det er den værste jobben, det er så mange folk og klær og ting. Men nå er det gjort, og det føles så bra å ha kontroll på alt av tøy som ligger i plastbokser på loftet og i skaper. DIGG følelse!

En annen digg følelse er å ha logget sosiale medier igjen. Jeg skrev et innlegg om hvor mye tid alle kanalene ut tar, som snapchat og instagram. For meg så bruker jeg vanvittig mye tid, men etter et par uker off så har jeg gitt meg selv noen regler. Jeg legger ut et blogginnlegg, og sender det ut via instagram, snap og facebook - men etter det legges telefonen vekk. Jeg trenger ikke sjekke alt hele tiden i etterkant. Det kan jeg gjøre når jeg er helt alene, mens jeg står å pusser tennene. En update hvert 10 minutt er ikke nødvendig. Jeg kan legge ut snaps, men sjekker ikke hva alle mine 1000 venner gjør etterpå ;-)

Jeg håper at dette kan fungere, og beklager hvis jeg ikke er like motagelig på sosiale medier som før. Skulle jeg skli tilbake til dårlige vaner så blir det sletting av de tre værste tidstyvene. Time will show!

Nå må jeg hoppe i dusjen! Jeg ser ut som et takras! Unappede bryn og fett i håret. Jupp, thats me! Ha en fiiin dag fiiine lesere ❤︎

FREDAG 18.09.15

God morgen!! Har dere sett helgens værmelding? Her på østlandet er det hvertfall meldt S O L! Petra har roet seg kraftig ned, og godt er det. Denne fredagsmorgen er en av de bedre.. Det er helgestemning i heimen og gjengen spiser frokost. Om kort tid reiser Lykke på hytta sammen med kompiser, mens jeg og barna skal regjere hjemme. Vi har litt små ting på agendaen. Mulig plante løk? Eller er det tidlig? Vi skal hvertfall levere en haug med tøy på bruktmarked! I fjor solgte jeg så mye at jeg fikk nok nok penger til å kjøpe den vinterdressen jeg ville til Maya. Jeg krysser fingrene for at det er like lønnsomt i år også. Det koster når alle tre trenger nytt altså! Jeg har sagt det før folkens. Benytt dere av bruktmarked - det er så bra for miljøet, det lærer barna gode verdier, og det kan være kjekt for lommeboken også! Vinn vinn!

På tide å få fart på sakene! Et par hoder som skal flettes, og en rampetass som skal få på klær!

Båttur fra Drøbak til Oslo, noen uker tilbake. OC var i himmelen.

Ha en super dag folkens! Det er heeeelg!

TØFFE TIDER 

Denne høsten har vært utfordrende. Jeg føler jeg skylder dere såpass at jeg vil innrømme det. Så har dere en forklaring på hvorfor det har dabbet av her de siste ukene.. Det er flere årsaker til dette, noen er private og ikke noe jeg vil dele med bloggen, hvertfall ikke akkurat nå. Ellers er det samme gamle sakene som kaster seg på meg hver høst, og jeg blir like overrasket. Når temperaturene ute synker, øker smertene mine. Det følels som at betennelser tar over nervene i benet mitt, og det tar litt tid å regulere psykisk. Det tar også litt tid å finne ut av medisinering for å gjøre tilværelsen litt bedre. I disse overgangene har jeg lært meg å beskytte familien min og meg. Jeg lukker ute alt ekstra, og går i dvale på dagtid for å "orke" ettermiddagen med barna. Litt etter litt blir jeg mer vant til mer smerter, og jeg blir meg selv igjen. Hva nå enn det betyr.. Dette har jeg lært meg, og det er bra. Men det jeg ikke har lært meg er å erkjenne disse overgangene. Erkjenne at sånn er det bare! Der har jeg en stor jobb igjen..

Det positive er at jeg virkelig setter pris på tiden med barna. Min helsesituasjon gjør at jeg ikke kan jobbe som mannen på gata, og det er dritt - men midt oppi all elendigheten så kommer det noe godt ut av det. Og det er barna. Takk og pris for barna ❤︎ ... Utentatt når OC tilter noe så hinsides, og den lille uskyldige babyen min viser frem nye sider... Haha!

Uansett, kort oppsummert. Det er litt tøffe tider, men jeg tror jeg er over kneika! Så HELLO BLOG!

Nå har jeg nettopp dyttet i meg en pose potetgull og en hel melkerull (med fyll !) på skremmende liten tid. Kanskje vurdere å lage meg litt kveldsmat før jeg kaster meg over lørdagsgodtet til barna også? I think so!

Jeg håper mine trofaste lesere har det fint! Jeg setter STOR pris på at dere titter innom, selv på kjedelige perioder som dette. Thank you ❤︎

HØST MED POMP DE LUX

Samarbeid

Hei på dere!

Overlever dere det voldsomme regnet? Jeg har tatt frem ullsokkene, og føler ikke det er en dag for tidlig! Nå begynner jeg å få kontroll på høst og vinter garderoben til barna også! Jeg har vært på loftet og gått gjennom ulltøy, dresser og klær fra i fjor. Noe skal sendes på bruktmarked i helgen, og noe skal vaskes og legges i skuffer. De trenger litt nytt, og da er jeg så heldig å ha noen supre samarbeid!

POMP de LUX  har jeg handlet hos i mange år, og i høst er intet unntak. Jeg har fått velge meg ut mine favoritter og gått gjennom høst og vinter kolleksjonen deres. Den er som vanlig fantastisk, og jeg elsker den. Mye mønster og varme farger.

Litt fra min bestilling: Skjørt og genser


Ellers har jeg bestilt denne kule buksen , en fantastisk kåpe (sort til Maya, og grå til Jenny) med en søt bluse til..

For å se resten av vinterkolleksjonen til POMP de LUX kan dere titte innom her. De holder også home parties!
Dette er klær til god pris, og god kvalitet. Noen av tightsene til Jenny er 4 år gamle, og holder seg fortsatt bra. Først brukt av Maya.. SÅNT liker lykkemutters med 3 kids!

MAGISK STEMNING I SKOGEN MED MINE TRE 

Samarbeid

En ettermiddag i august var mine tre barn og jeg på skogstur i marka, sammen med fantastiske fotograf Ida Hvattum. Hun skulle ta bilder av gjengen min i naturlige omgivelser! Jeg hadde gledet meg veldig, spesielt siden jeg hadde sett hennes tidligere arbeid. Det startet riktig nok ikke så bra som jeg ønsket. OC hadde et trass anfall, jentene ville ikke ha på ditt eller datt, stemningen var generelt litt anspent. Jeg tenkte i mitt stille sinn at Ida må ha blitt vettskremt av mine tre små troll, og aldri i verden om hun ville få noen fine bilder. De var jo helt umulige..

Men så feil kan man ta.. Bildene er fantastiske, og hvordan hun har klart å fange disse øyeblikkene er utenfor min fatteevne. Magisk!Jeg anbefaler fotograd Ida Hvattum på det varmeste. Hun tar alt av bilder, bryllup, nyfødt, familie osv. Og hvis dere tenker som meg, at det er umulig å ta bilder av mine barn, de sitter aldri stille og er ikke interessert - vel, det gjør ingenting. Ida kommuniserer og møter barna på en helt spesiell måte. Jeg er så imponert!

Tusen takk, Ida for at vi fikk denne muligheten. Og dere, ta en titt innom hjemmesiden hennes, og se alle de fantastiske bildene hun tar ❤︎ Dere finner den her: http://idahvattum.no/

Bildene dere ser ovenfor er kun et lite utvalg av bilder. Resten skal få komme opp på veggen, og gis bort i julegaver. Perfekte julegaver til familien!

AVHENGIG ?

Hei på dere!

Den siste uken, eller egentlig de siste ukene har jeg brukt mye tid på å tenke. Tenke på hvor mye tid jeg bruker på instagram.. På snapchat.. Facebook og bloggen. Bloggen bruker jeg minst tid på (jeg bruker tid på blogginnleggene og sjekke kommentarer/statistikk) mens de andre bruker jeg mye tid på. Spesielt instagram. Jeg sitter i evigheter. Skal bare sjekke en ting men blir sittende å søke med videre og videre. Plutselig har det gått en time. Skulle ikke jeg egentlig spise? Det samme med snapchat. Der har jeg en åpen bruker og mange venner. Hvis jeg mottar en snap fra en venninne så bruker jeg brått 20 minutter til å titte innom andre også.

Jeg har faktisk litt panikk. Hvor mye tid bruker jeg på dette i løpet av en dag, og i hvor stor grad går det utover de jeg lever med? Derfor koblet jeg helt ut denne uken.. Jeg har lekt med tanken om å slette instagram, facebook og snapchat i en lengere periode. Et ekspriment for å se hvor mye tid jeg får til annet. Bloggen skulle gå som vanlig, men da blir det ingen innlegg på de tre andre kanalene som minner dere på et nytt innlegg. Jeg tror dette hadde vært utrolig sunt for meg, men noe holder meg tilbake.. Jeg "tørr" ikke. Eller vil jeg ikke innrømme hvor avhengi jeg er av sosiale medier?

På bloggen sin vegne tror jeg det kunne vært en fordel. Jeg ville hatt mye bedre tid til å lage gode og gjennomtenkte innlegg, og siden det ville vært min eneste kanal ut til dere ville den blitt brukt flittig.
Har dere noen tanker rundt dette? Er det noen av dere som har slettet alle sosiale medier for en periode, og vil dele erfaringer? Jeg er i tankeboksen hvertfall. Om det skjer så drastisk vet jeg ikke, men det kunne vært et spennende eksperiment. Uansett blir det mer fokus på å være til stedet. Ikke bare for barna (jeg føler i utgangspunktet at jeg er innenfor der) men for kjærsten min, og meg selv. Klarer jeg sitte i sofaen med en kaffekopp uten å sitte på mobilen, i mer enn 2 minutter? Klarer jeg å høre med selv tenke uten å føle behov for baaare å skulle sjekke noe? 

PLANTER OG PARIS I BURSDAGSGAVE - HIPP HIPP

I dag har yndlingsmennesket mitt bursdag! Han fyller 28 år! Hipp hurra! I skrivende stund ligger han nede og sover. Jentene og jeg lager frokost før vi skal vekke han. Det blir ikke lange frokosten før vi må reise av gårde. I dag skal vi nemlig på GATEBIL! Fetteren til Christian skal kjøre (er det det heter, her er jeg helt grønn) og vi skal se på. OC har en greie for racerbil nemlig.. En STOR greie for racerbil. Tror dere han kommer til å svime av eller..?


I kveld er det bursdagsfest for Christian OG Carine, de skal feire sammen og vi blir en stor gjeng på godt over 30 stykker! Jeg prøver å komme innom før jeg drar og viser frem min nye kjole (jeg fikk to av pappaen min, hurraaaa) Den er SÅ fin!

Ha en fin dag! Og HIPP HURRA for kjærsten miiin!

24 TIMER MED LYKKEMUTTERS // 03.09.2015

07:39 Bråvåkner. Kjenner på hele kroppen at vi har forsovet oss. Er alikvell så sykt trøtt. Tenker på OC som oppførte seg som et lite troll natten som har vært.
07:42 Krøker meg ut av sengen og inn i morgenkåpen som henger på klestativet, den er stygg og gammel. Jeg ønsker meg en ny fin morgenkåpe.
07:43 Vekker Maya først, hun skal rekke skolen. Jeg legger meg inntil henne og koser henne på pannen. Hun er helt i drømmeland, men våkner til slutt.
07:44 Tilbyr meg å finne frem klær så hun ikke skal bruke tid på det. Vi har dårlig tid..
07:45 Jeg går inn til Jenny, men Jenny er ikke i sengen sin.
07:46 Vekker OC, det går lett som en plett og han strekker seg etter Dusty i sengen sin.
07:47 Går ned til og finner Jenny på Tv stuen. Hun er blid som en sol og har allerede kledd på seg, hun har tatt på sine nye FROST klær hun fikk av farmor dagen før.
07:49 Alle barna ved frokostbordet. Christian kommer og setter seg sammen med de, mens jeg lager matpakker.
07:58 Jenny blir ferdig og får å pusser tenner. Jeg pakker sekker og maser på Maya. OC løper rundt i morgenkåpen sin. Han skal ikke i barnehagen i dag, og jeg slipper å fange han for å kle på.
08.12 Jentene begynner å bli klare og kler på seg regntøy i gangen. Det letter heldigvis opp rett før de skal gå.
08:17 Christian følger jentene til barnehage og skole. Jeg rydder av bordet og spiser to kokte egg samtidig.
08:29 Jeg kler på meg treningstøy og setter på en vask.
08:36 Jeg tar en q-tips og tar vekk gammel sminke under øynene. Finner frem klær til OC. Han trenger flere boxere..
08:44 Christian har kommet hjem, og OC er kledd på. Vi er klare til å dra. Christian og OC til sverige for å handle mat til bursdag til helgen, og for å klippe seg.
08:51 Jeg blir sluppet av på trening. Susser gutta og sier at de må ha en fin dag, og kose seg med tante Carine, som skal bli med.
08:59 Registrerer at jeg har glemt vannflaske. Jeg må kjøpe en på trening.
09:04 Klar på elipsemaskinen. Møter på maskinen siden av, vi skravler litt de første minuttene av treningen, og etterhvert setter jeg på "the good wife".
09:50 Totalt ferdig og utkjørt. Dagen før klarte jeg 1 time, men ikke i dag. Det har noe med 5:2 dietten tror jeg, og i går var fastedag.. Jeg spiste ikke nok til frokost.
09:52 For å klare å gå hjem må jeg ha litt mat. Kjøper en banan til 5kr.
10:02 På vei ut av treningen og bestemmer meg for å gå innom Drøbak city på vei hjem.
10:05 Innom apoteket for å kjøpe vortemiddel, barna har fått fotvorte... Bah..
10:09 Innom mester grønn. Ønsker meg litt lyng og høstplanter på trappen, men dropper det. Det kan jeg kjøpe som en belønning når jeg har malt ferdig ute..
10:13 Går hjemover.. Heldigvis regner det ikke. Ser på mobilen min. Finner en filmsnutt av Jax Teller og blir litt satt ut av hvor crazy jeg var over Sons of Anarchy. Glad den serien er over egentlig..
10:18 Prøver å ringe mamma som har sendt meg melding, og spurt om jeg vil være med til Besse på lunsj. Lillesøsteren min med sine to minste kommer også. Mamma svarer ikke.
10:26 Hjemme. Det er så rotete... Begynner å rydde i gangen. Alle disse skoene.. Kjenner jeg gruer meg til vinterskoene begynner å ta over plassen igjen.
10:49 Mamma ringer og sier hun kommer å henter meg halv tolv.
10:51 Jeg kjapper meg å rydde kjøkkenet, vaske over benker og bord, i tillegg til å sette på ny vask + dusje før hun kommer.
11:32 Sitter på trappen å venter.
11:33 Titter på rosene mine. Det har kommet larver på de, som ikke vil vekk. Æsj, jeg hater ekle dyr egentlig, men jeg elsker rosene mine. De trenger litt omsorg..
11:39 Blir hentet av mamma, og kjører til Ås.
11:52 Ankommer Besse, i Ås. Camilla er allerede der. Det er alltid så godt å komme til Besse. Jeg blir så rolig og det minner meg om barndommen uten bekymringer.
11:56 Koser på lille T og lille A. Storebror på 1 år, og lillesøster på 3 uker. Jeg får låne Baby A og legger meg rett ut på sofaen, med den 3 uker gamle babyen på brystet. Verdens beste følelse!
12:03 Snakker om hvor superkvinne min lillsøster er. Hun har 3 barn, de to siste med 1 års mellomrom og i tillegg studerer hun! Jeg er så stolt over hva hun får til!
12:07 Jeg klager min nød over hvor trøtt jeg er, og Besse legger et teppe over meg og bebis. Jeg dupper av, med det lille mennesket sovende på meg. Igjen.. Verdens beste følelse. Den lukten og de små lydene..
12:32 Tid for lunsj. Jeg spiser alltid så mye hos Besse. Maten er så god. Vi snakker om alt mulig. 4 generasjoner.
12:43 Det ringer på døren, og utenfor står tante Carine og OC. De skal levere OC til meg før de kjører til Drøbak igjen. Christian skal spille golf.
12:44 OC tar av seg capsen og viser at han har klippet seg. Såå stolt!
12:46 Carine og Christian drar videre, og vi går inn til de andre. OC blir glad for å se mommo, Besse, tante Camilla, babyen og Todo (Theodor)
13:16 Fortsatt ved lunsjbordet. Jeg spiser og spiser. Hjemmelaget rundtstykke med eplegele og ost. Ting jeg bare spiser hos Besse, men som er så godt.
13:33 Maya ringer, hun har kommet hjem fra skolen og spør om hun kan gå en liten tur med en venninne.
13:41 Jeg ligger på sofaen og sløver. Godt å være sted man kan være trøtt og sliten, uten å unnskylde seg.
14:14 Vi ler oss ihjel, snakker om topp 5 morsomste fall over tidene. Jeg forteller på tur, men den morsomte var da Camilla falt ned kirketrappen mange år tilbake. Jeg ler så tårene triller ved tanken.
15:03 Telefonen ringer, en kompis av Jenny vil ha henne med hjem. Det passer perfekt.
15:14 Vi pakker sammen og reiser hjemover. Ettermiddagen begynner.
15:32 Kjører innom et sted for å undersøke bursdagsgaven til C, han har bursdag på lørdag.
15:45 Vi kjører hjem, mamma blir med.
15:46 Møter Maya i døren som spør om hun gå til en venninne.
16:02 Vi fikser rosene mine, mamma hjelper meg. OC flyr med Dusty flyet som han fikk av en nabogutt. Han er i ekstase. Tasser rundt i støvler.
16:22 Rosene ble så fine. Klippet av gamle og lot nye komme frem.

17:16 Jenny kommer hjem fra kompisen sin.
17:17 Christian kommer hjem.
17:19 Mamma drar hjem.
17:22 Jeg fortsetter å luke i rosebeddet, solen skinner. Jenny og Christian lager grønnsakssuppe.
17:45 Jeg begynner å vaske trappen ute. Den har mye grønske på seg, og etter at den store bjørken ble fjernet et par dager tilbake så kommer trappen mer frem, og fortjener en skikkelig skrubb.
17:47 Vi spiser middag på terrassen. Så deilig å kjenne litt sensommer varme! OC har tuslet bort til naboen selv, og vil heller være der enn å spise.

18:09 Jeg fortsetter å vaske trappen. Skrubbe bort grønske fra treeet, og det blir så fint. Etter en stund blir den lys grå igjen.. Nå fortjener jeg hvertfall å kjøpe litt høstblomster til å pynte opp ute!
18:28 Jeg luker. Å luke er egentlig terapi, tenker på hvorfor jeg ikke gjør dette litt oftere...
19:09 Ferdig med luking for i dag. OC og Christian bader.
19:22 OC spiser kveldsmat.
19:42 OC i seng. Jenny kommer hjem fra nabojenta.
20:01 Jeg kjører for å hente Maya.
20:32 Jenny i seng, jeg synger "kjære gud" som alltid <3
20:43 Mays i seng, og jeg synger "kjære gud" til henne også <3
20:44 Dumper ned ved siden av Christian i sofaen.. Vurderer å legge meg, men det er så deilig med kveldstid mens barna sover.
20:49 Vi ser litt på landskamp men mest på en ny krimserie på netflix..
21:31 Christian lager kveldsmat til oss.
21:45 Ser videre på serien.
23:01 Pusser tenner og klare for å sove.
23:09 Sovner på et blunk...

HELT OK

Hei dere!

My god, nå har det vært noen skikkelig høstdager! Og det rare er.. Det er helt okey.. De siste årene har jeg virkelig begynt å sette pris på høsten, og det er jeg så glad for. Tidligere gruet jeg meg virkelig til både høst og vinter, men ikke nå lenger. Det har nok noe med : hytteturer, både med familie og venner - rødvin - planer om å lære å strikke (det planlegger jeg alltid til høsten, om det gjennomføres er en annen sak) - fantastiske klesplagg som den på bildet - begynne å glede seg til julen.

Ny cardigan fra Gestuz - kjøpt hos "Min (favoritt) butikk" i Drøbak❤︎ Plutselig er ikke høsten så ille, med plagg som dette..

Nå skal jeg hoppe i regnjakken, og tusle i møte med turningen.. Engasjert mor, sa du? Check.

HØSTGARDEROBEN TIL OC 

God morgen!
Som lovet kommer det en liten oversikt over høstklær til barna, og jeg starter med OC. Jeg har ikke holdt noe igjen, og tatt med alt jeg føler er nødvendig oooog ikke SÅ nødvendig. Eller det er kun 1 ting. Kan dere gjette hva?

Vinterjakke lue

Høstsko Dock Boot Overgangssko

Regntøy høstdress Fleecedress

Vinterjakke begynner vi å bruke tidlig i sesongen. Det er godt med en varm jakke til kalde høstmorgener, jeg tar heller litt mindre under jakken før vinteren kicker inn for fullt. Yttertøy fra MOLO har virkelig tatt meg med storm, og jeg sverger til MOLO.

Kavat er et av mine favoritt merker når det gjelder barnesko. En litt penere variant er ikke et must, men å foretrekke ;-)

Dock Boot derimot, de er et must og jeg er kjempe fornøyd med den billige varianten fra OBS. Brukt i flere år på alle barna. Det samme gjelder overgangsskoene fra Timberland. De er ganske dyre, men jeg pleier å handle de på outlet i Vestby, og der er de en del billigere.

Når det gjelder regntøy så har vi testet forskjellig, og jeg syntes det er mye bra på markedet. Det siste året har barna brukt Didrikson og det har vært kjempe bra! Slitesterkt og vanntett.

Høstdressen til OC er fra Reima. Vi har brukt både softshell og vanlig, og begge deler har fungert supert!

Noe av dette passer fra i fjor, blant annet regntøy og høstdress, mens resten må vi kjøpe! For å ikke gå hundrevis av kroner i underskudd gjør jeg som alltid: selger brukt tøy på det lokale bruktmarkedet her jeg bor. Jeg er flink til å ta vare på tøyet, vaske det og sende det videre. I tillegg følger jeg med på kampanjer.

Hvis du vil kan du lese mitt innlegg om "billig VS dyre klær"  og hva jeg har handlet på bruktmarked tidligere.

Neste runde blir høstklær til jentene :-)

BESKYTT BARNA

Klump i magen. Jeg har en så stor klump i magen bare ved å tenke på alt det grusomme som foregår rundt i verden. Ofte snur meg vekk. Tenker på noe annet. Som mamma til 3 klarer jeg ikke å lese om kidnappingsakene i USA. Barn som forsvinner og aldri blir funnet.. Hvis jeg først leser så klarer jeg ikke la det gå. Jeg leser alt som er, om og om igjen. Sover dårlig om natten, og er tom i hjertet i flere dager.. Så går det over. Jeg går tilbake til min trygge tilværelse, og bestemmer meg for å ikke lese lignende nyheter på lenge.. Det ødelegger meg.

Denne muligheten har vi, til å se en annen vei. Men hva hvis den blir frarøvet oss? Hva hvis vi plutselig sitter midt i den verst tenkelig situasjonen selv? Er DET noe jeg tørr å tenke på? Absolutt ikke! Men jeg må.. Jeg MÅ innom tanken. Jeg har et ansvar ovenfor barna mine, og som mammablogger.

Det er snart to uker siden jeg leste artikkelen på VG om "skrekk kjelleren". En mann som har laget en kjeller designet for å holde et barn innesperret. Lenge. Lydisolert. Han har fulgt etter mange mange barn, hadde deres adresse på GPS. Bilder også. Bilder av de samme barna lastet ned fra internett. Instagram, facebook, blogg, snapchat?

Dette tvang meg til å se virkeligheten i øyenene. I tillegg leste jeg dette innlegget av polliani. Jeg kan ikke vri meg unna, nå er det så nært. Takk og lov for at denne mannen ble tatt, men hva hvis han ikke hadde blitt det? Hva hvis mannen 6 hus bortenfor deg er av samme type? Vi er alle så oppegående at vi skjønner at det finnes flere.

Vi kan aldri beskytte barna våre 100% for alt. De må få bevege seg utenfor redet til mor og far. De må få gå hjem fra skolen alene når de er store nok, og de må få leve sitt liv. MEN, på sosiale medier er det VI som har ansvaret. Oss foreldre! Våre barn har aldri bedt om å bli eksponert på nett, men vi gjør det alikvell. De er jo så søte.. Vi vil så gjerne vise hele verden hvor søte de er! Men det er faktisk ikke greit. Vi vet aldri når det mest utenkelige kan skje. Og vi gjør de sårbare og så tilgjengelige.. Det finnes så mange syke mennesker der ute, og vi vet aldri hva våre bilder blir brukt til.

Selv har jeg alltid tatt noen forhåndsregler, men plutselig så sklir det litt ut.. Jeg legger ikke ut personlige bilder av barna. Ingen bilder med ansiktet rettet direkte mot kamera, men plutselig så er det bare ett bilde jeg mååå vise. Det var jo så fint. Og hvor skadelig kan ett bilde være? Og så sklir det ut...

Jeg legger aldri ut bilder av barnehagen eller skolen, heller ikke skoleveien vår. Eller gjør jeg det på snapchat kanskje?

Jeg skriver aldri direkte om barna mine, og deres hverdag - kun i små bisettinger.

Jeg må se virkeligheten som den er. Ta ansvar og gjøre endringer. Gå gjennom instagram og blogg, slette de bildene jeg faktisk vurderte to ganger om jeg skulle publisere. Det var en grunn til at jeg nølte i utgangspunktet.

I samme slengen ønsker jeg å sette fokus på dere! Hver dag ser jeg bilder av lettkledde barn, jeg leser blogger som legger ut bilder av barna sine hver eneste dag, personlige bilder som gjør det enkelt for en syk person å kjenne igjen barna, OG vite alt om hverdagen deres. Jeg er inne på facebook forum der man tror man er beskyttet og legger ut bilder av barn i sengen, barn på do og syke barn.. Dette er IKKE greit. Jeg er ingen helgen selv, men jeg skal bli mer bevisst! Instagram og snapchat? Hvor mye kontroll har vi egentlig? Svært lite! Nesten ingenting!

Dette tema er så vanskelig, og da er det lettest å se en annen vei.. Men ikke gjør det. For du vet aldri når det plutselig skjer deg. Faktisk. Vi skal ikke bli hysteriske, men etter en sånn oppvekker som "skrekk kjelleren" så heter det ikke hysterisk, syntes jeg.

I dag skal jeg gå gjennom alle mine kanaler ut til dere. Rydde opp. Beskytte barna mine. Jeg skulle ønske jeg kunne vise dere fine lesere barna mine hver dag, men det går ikke. For av alle dere så sitter det kanskje en med dårlig hensikter. Og det er nok..

Beskytt og vern om barna! Og del dette innlegget videre så vi får satt fokus!

Klem fra bekymret, men bevisst mamma.

NORLIE TILBAKE I NORGE // BARNEKLÆR

                                                                                                                                                                                                                                                                      Samarbeid
God morgen! Jeg sitter med morgenkaffen og stearinlys, endelig klarte jeg å våkne før vekkerklokken hadde ringt 17 ganger.. Seier!

Nå er høsten på full fart og det betyr varmere klær til barna. De fleste må nok ha mye nytt fordi de små vokser ofte voldsomt gjennom sommeren.
Jeg er bevisst på hva jeg kler barna mine, det har jeg jo skrevet om mange ganger tidligere. Jeg velger også mine samarbeidspartnere med omhu. At jeg velger å anbefale dere NORLIE er meget bevisst!

NORLIE er nemlig tilbake i Norge! Dere andre som interesseres for barneklær husker kanskje Norlie i butikkene? Dansk merke med en nordisk stil? De trakk klærne sine ut av butikk i 2013 for å fokusere på Danmark. Vell, nå er det tilbake men i webshop og homeshopping. Dette er gull for oss som handler, fordi prisene er noe helt annen enn hva de var tidligere. Nå går klærne direkte fra Norlie, og det liker vi!
Tidligere har barna hatt en del klær fra Norlie, men ikke mye. Det ble litt for dyrt, men nå ligger de på mye hyggeligere nivå. Hurra!

Jeg ble spurt om et samarbeid og etter å ha sett AW15 kolleksjonen var jeg ikke tvil. Jeg elsker det nordiske uttrykket både til gutt og jente, og den gode kvaliteten. Nedenfor ser dere mine favoritt antrekk.

Antrekk 1 antrekk 2 antrekk 3 antrekk 4
Mange flere antrekk finner dere på www.norlie.eu/no

Dere kommer til å se mer barneklær fremover. Og som lovet så kommer det en liten guide over alle "må ha" til barna i høst. Jeg begynner å få oversikt!