hits

september 2016

Estis dag 7

Disse ettermiddagene altså.. Barna ser på film og slapper av - det er avtalen hvis vi skal ut å spise i kveld, lade batteriene.. Mens Christian og jeg sitter på terrassen å skravler om alt og ingenting. Det er så godt å se han i feriemodus, rynken i panna er long gone, og jobb er lagt igjen hjemme. Elsker det.. Og han! 

I dag har vi hatt en SÅ morsom dag på stranden! Det har blåst en del, og i går var det jo nesten orkan her nede så bølgene har vært helt ville! For høye bølger er skummelt, men bølger som i dag er bare vanvittig morro! Akkurat så høye at vi blir slått over ende hvis man ikke er oppmerksom. Bikinitrusa havner på snei og fullt av sand i håret.. Vi har hatt latterkramper gang på gang, tryna rundt og lekt . Nå er vi utslitt! 

Det skal visst slutte å blåse i morgen så det var bra vi fikk det meste ut av dagen i dag! Har jeg nevnt at jeg ELSKER å bade? 

Nå skal jeg lade litt selv, vi ses i morgen ♥
God høstferie alle sammen!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 6

Gjengen er på plass! Og i samme sekund føltes det som den amputerte armen var tilbake på plass. Rart det der, hvordan man føler man har mistet en kroppsdel når ikke hele familien er samlet. Noen andre som kjenner følelsen? Det var godt å få alle på samme sted, selv om OC og jeg har storkost oss sammen. Virkelig! Utrolig godt å ha fullt fokus på minstemann, det er jo ikke noe tvil at han ofte bare henger med oss andre. Sånn er det å være minst, si! (Jeg vet jo ikke noe om dette, jeg er eldst av 5 søsken, men Christian derimot... He he)

Det første jentene ville gjøre straks vi kom frem til Estepona (vi hentet de på Malaga flyplass, 1 time unna) var selvfølgelig å bade! Siden bilen vi låner skulle på service i ettermiddag så ble det bading ved bassenget i dag. Det passet veldig fint, for de var nokså slitne etter flyturen. 

Standar antrekk og frisyre om dagen. Fletter dag 1, og bølger fra fletter dag 2. Perfekt! Med mindre jeg ikke klarer å holde meg unna å svømme med hodet under vann da, da trengs det en hårvask hver dag. Strandkjolen fra Lindex edit: Gina Tricot (gammel) er så deilig å slenge på, den bor i klesskapet her nede, og jeg blir like avhengi av den hver gang vi er her. 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Vi samler flokken

På vei for å hente resten av flokken vår ♥ Det føles fint. 

Køyesengene er ferdig redd opp til jentene, kjøleskapet fylt opp og lillebroren har lagt frem lekene han tror de liker best. Om litt setter vi kursen mot flyplassen. Skal bare spise litt frokost og prate om bølger og fisker og sånn.. Gårsdagens bølger (det blåste sånn) gjorde tydeligvis inntrykk.. Han mente selv han var redd for bølgene, men etter at armringene kom på og mammaen ble med ut - ikke så vanskelig, jeg elsker å bade, så ble alt mye mer morsomt. Så nå håper vi at det skal blåse oftere! 

Ses i ettermiddag!

Estis dag 5

Han snur seg og titter på meg med de store blå øyene sine. Han blunker sakte med stjerner i blikket før han siert... 

Jeg kan kjenne bondelukta di helt hit !

Jeg skvetter til og må tenke gjennom tre ganger før jeg ber han gjenta.. Hva sa du egentlig nå? 

Han ser ut som en luring. Det er kun en i hele verden som har det samme lure blikket og det er pappaen hans.. 

Han sier på nytt, denne gangen høyt og tydelig.

Jeg kan kjenne bondelukta di helt HIT!

Jeg skjønner plutselig hva han sier og snur meg forfjamset rundt.. Er det noen nordmenn her?? 

Ingen andre snur seg, gudskjelov, vi er omgitt av spanjoler og briter.

Jeg spør hvem han har hørt det fra..

Han forteller at det er Ripslinger som sier det til Dusty Sprøytåker (fra «FLY» filmen) That makes sense for å si det sånn.. 

Jeg begynner å le høyt.. 

Han sa det på nytt under middagen i går kveld. Godt vi var ute med folk med humor! 

Det har slått meg da.. Han burde kanskje ikke si det i barnehagen eller på butikken, man vet aldri hvor folk er fra.. 

Hmm... Hva skal jeg si høyt neste gang som får mamma til å flippe ut?


I dag har vi vært på stranden. Hoppet i bølger og laget bilvei. Han har fløyet med flyene sine mens han har hørt gjennom hele albumet til "fly", igjen - mens jeg har solt meg. En skikkelig avslappende dag med mye lek og bading. I ettermiddag har vi laget mat hjemme og sett på film. Vi er på ferie foråsiresånn! 

I morgentidlig kjører vi til Malaga for å hente resten av gjengen, wohoo! Da blir det liv, og et litt annerledes tempo og støynivå ;-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 4

Fine Benahavis!

I fjellene 15 minutter utenfor Estepona mot marbella ligger vakre Benahavis. En liten fjellby med små personlige butikker og resturanter. Man kan nesten ikke tro det for veien opp er så kjedelig, men plutselig dukker byen opp. Frodig og harmonisk. Vi tuslet rundt i smågatene, spiste lunsj og is, kjøpte et nytt armbånd og fant en genser jeg gjerne skulle hatt med hjem, men før jeg visste ordet av det var det siesta. Glemmer alltid disse timene på dagtid der alt er stengt..

Vi tenkte oss tilbake en kveld for å spise, de er nemlig kjent for resturantene sine. Byen har en egen skole for nettopp dette, og når kokkene er utlært blir de værende i byen for å drive resturanter. Jeg gikk forbi flere med årrekker av michelin-stjerner bak seg.. Utrolig kult! 

I kveld er det kinesisk på agendaen! Nam! 
PS. To dager til resten av gjengen min kommer, det blir kos det ♥

G O D morgen

Vi startet dagen litt tidligere enn jeg hadde planer om, men heldigvis rakk jeg å laste ned "planes" på macen rett før vi dro så han har ligget i sofaen og sett på film. Rolig start for oss! Jeg klarte ikke sovne igjen, men ble liggende å se på klipp og sammendrag fra presidentdebatten i natt.. My god, det er en viss nisse som ikke kom så godt ut av den gitt.

Nå har jeg laget kaffe og frokost, gitt vennene mine på snapchat en liten rundtur fra leiligheten/terrassene og lastet opp bilder fra kamera til mac! Om litt skal vi ut. En pause fra stranden i dag for å besøke en ny liten by, Benahavis - noen som har vært der? Visstnok en nydelig liten by i fjellene med masse koselige små restauranter. Det ligger her i Estepona, men vi har aldri vært der før. På høy tid å se mer av denne vakre byen!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også

Estis dag 3

Bilturen fra leiligheten ned til stranden tar ca syv minutter, på disse syv minuttene leker vi politi. Vi arresterer biler som kjører for fort, syklister som sykler uten hjelm, biler som vi bare ser ut som tyver og det samme med folk. Veldig spennende. Hvordan vi arresterer de mens vi selv kjører er jeg litt usikker på, men den biten tar han i baksetet seg av.. De fleste havner i fengsel hvertfall, med unntak av et par luringer.. 

På stranden leker vi hai og menneske. Men jeg må ikke skvette så mye at jeg kaster han for høyt opp i vannet så han går under. Det gjorde jeg første dagen. Selv om han flyter rett opp fordi han har på seg spiderman-armringer så vil han helst unngå det. Vi lager også garasje, hus og vei i sanden. 20 minutter med sandslottlaging, og så en time på solsengen, mens han leker alene med sandslottet og bilene sine. Godt samarbeid! 

Ved bassenget - som vi bader i etter stranden (det bades så mye som mulig) leker vi også hai og menneske, pluss hund. Han er hund og bjeffer til alt og alle, mens jeg ser på. Han vet det ikke selv men han er en utrolig søt hund der han svømmer rundt og bjeffer... Han svømmer jo som en hund fra før... Det er noe av det søteste, små barn som svømmer som hunder.. 


Ellers har vi spist lunsj med Faffa og Jane i dag. I tillegg har han kjørt bil uten tak. Det var så stas at han sovnet til slutt.. Det ble brukt så mye energi de første 10 minuttene at han ikke hadde sjans til å holde seg våken. Det er så kjipt når det skjer, sovne midt i morroa liksom.  

Nå er vi nydusjet begge to. Han ser på "toy story" i sengen og sovner hvert øyeblikk. Jeg skal lese ferieboken og drikke et glass vin.

Finfin dag. 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

26.09.2016

God morgen! 
I natt har vi sovet så godt og lenge at vi begge våknet opp helt uthvilte og klare for en ny dag. Nå bygger han togbane mens jeg drikker kaffe og planlegger dagen. Det er ikke så innviklet altså, vi skal på stranden i dag også. Må bare vente til morgendisen har lagt seg.. 

Man skulle tro at jeg skulle bli litt gal av å være så tett på og alene med en liten inntens 3 åring, han stiller spørsmål og spør om absolutt alt, men sannheten er at vi har det veldig gøy sammen. Han har så humor og er så tøysete så vi ler mye. Både av han, og med han. Når ting blir litt slitsomt så er jeg flink til å sette han i gang på egenhånd. Han er veldig flink til å leke alene og da får jeg tid for meg selv. Tipper han tenker det samme om meg.. Haha.. At han trenger litt space, og at mammaen hans kan være ganske slitsom å være sammen med 24/7 i lengden. 

Det får være nok, morningens alenetid, jeg på blogg og han med tog. På tide å lage litt matpakker til stranden! 

Estis dag 2

God kveld!

Nå ligger lille ved siden av meg og snorker.. Jeg har store planer om å gjøre det samme om ikke lenge, må bare blogge litt fra dagen først :-)

I dag har vi tilbragt hele dagen på stranden. Null stress, bare gjort akkurat det vi har hatt lyst til. Spist is, badet, lekt at vi var haier, solt oss, og snakket med gjengen på strandrestauranten som vi faktisk har kjent noen år. Så hyggelig å komme tilbake hvert år og bli tatt så godt imot! Vi avsluttet dagen med middag på stranden sammen med svigerfar og venninnen som også er i Estepona disse dager. Veldig koselig med selskap!

Dagens begivenhet: vi så delfin! Og den svømte ganske langt inn på stranden. Jeg rakk ikke filme før den var på vei ut igjen, men dere ser litt på snapchatten min! Delfiner er så fine (det beste ville selvfølgelig vært spekkhogger som er mitt favorittdyr men det spørs nok om jeg noen gang ser her..)

Estis dag 1

Hei på dere! 
Første innlegg fra Estisfestis! I stedet for å ha de vanlige innleggene som "fredagstipset", "uken som gikk" så kjører jeg på med Estis dag 1, osv.. Høres det ok ut? Dagene blir jo fort så like, og det er mye mer gøy med bilder når man er på ferie. Det syntes hvertfall jeg! 

Det er kanskje ikke så mange som er hjemme i dag? Hele snappen min er full av JB hvertfall.. Jeg skal ikke lyve, jeg skulle gjerne vært der selv jeg! Men det for bli neste gang. Jeg har hatt en fantastisk dag alikvell, sammen med min lille smurf. Som jeg skrev i innlegget i dag tidlig så sovnet han på flyet. Han sov i en time, de resterende 2,5 timene så pratet han.. Om flypropeller, flyhjul, styrting (håper ikke de rundt hadde flyskrekk) kapteinen og vingene. Mange spørsmål og mange tanker i hodet på det lille skjønne mennesket. 

Vi er på plass i leiligheten, og har hatt nesten hele dagen her. Det første vi gjorde var å dra rett i matbutikken og handle masse god mat. I ettermiddag har vi badet i bassenget, slappet av på solsengen og spist is, og nå tar han en liten powernap før vi skal ut på middag. Det er nemlig flere kjente i Estepona om dagen, og det er veldig koselig! 

Just nu... Livet er ganske så herlig. 

På tide å vekke lille og tusle 3 minutter opp i "gaten", vi er invitert på middag og magen min rumler - perfekt!

Ha en fiiin kveld, JB eller ikke ;-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

All packed up

God morgen ♥
Kofferten er pakket, og vi sitter på Rygge flyplass straks klare for å gå på flyet. Lille mennesket mitt og jeg. Han har fortalt meg at hvis flyet styrter er det bare å rope "mayday mayday" og hoppe i vannet.. Det er sånn Dusty gjør det! Han passer på mammaen sin med andre ord!

Nå har vi spist litt matpakkefrokost, vært på do to ganger og snakket med en eldre dame som også skal til Malaga. Dette passer sosiale OC midt i blinken. Spørs om han sovner på flyet, det koster å være på reisefot, snakke med alle på sin vei og våkne 04.. 
Processed with VSCO with f2 preset
Nå er det boarding! Vi ses i Estis :-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Vi rømmer

Høsten har meldt sin ankomst (eller egentlig ikke, det har jo vært så varmt) og astmaen til OC har allerede blusset opp. Forrige høstferie dro vi til Spania i 2 uker, og det var så godt for han med astma, og hun med nervesmerter. Siden varmen gjør oss godt bestilte vi billetter denne høstferien også. Hallelujaaa - i morgen drar vi! OC og jeg til Estisfestis! De to "svake" leddene i familien rømmer landet.. Resten av gjengen kommer straks det blir høstferie fra skolen og det skal bli så kos! 


Håper dere vil følge med oss til Estepona :-) Goood helg ♥

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Fredagstipset - uke 38

God morgen fininger!

Ny fredag og nytt fredagstips! I dag er tipset rettet mot barna våres, og kunst faktisk! 

Jeg er overhodet ingen kunstnerisk person, jeg har aldri interessert meg eller ansett meg som flink til verken å male eller tegne (utrolig misforstått egentlig, kunst dreier seg ikke om fint eller ikke fint..) Uansett, nå har en mamma i klassen til Maya gitt ut bok, og da blir jeg jo nysgjerrig.. Hun har gitt ut boken "kunstmagi" sammen med kunsteren Bjørg Thorhallsdottir. En bok som forteller kunsthistorien på en fin og barnevennlig måte. Hver epoke i kunsthistorien kommer med forslag til kreative, morsomme og enkle prosjekter, rettet mot barna. Frihet til å velge sin egen kunst, på sin egen måte - ingen fasit. 

Barna har allerede valgt ut det første prosjektet vårt. Lavterskel prosjekter, vi har alt i skapet eller finner det ute i naturen. Boken er så fargerik og fin, og den burde finnes hos alle familier, for ikke å glemme skoler og barnehager. 


Vi jenter må stå samlet, og løfte hverandre opp, og når vi gjør noe bra så burde vi rope det ut! Mette - dette er en fantastisk bok, og jeg deler den gladelig videre til dere andre! Virkelig en magisk bok ♥

PS. Noen av dere så kanskje Mette og datteren Ella på God morgen Norge i går? Hvis ikke ligger klippet på TV2 Sumo. Boken er ute i de fleste bokhandler :)

For ordens skyld // ikke sponset

Starter dagen med en date

Noe av det koseligste som finnes for tiden er å dra den trøtte kroppen opp sengen, sette på en kaffe, tenne stearinlys og facetime med Dinne. Så tidlig at ingen andre i huset har våknet. Tidlig morgen hos meg, kveld hos henne. 
Å hører på tingene som skjer i livet hennes som like så gjerne kunne vært fra en typisk amerikansk jentefilm. Love it! Dessuten elsker jeg å se at hun har det fint. Hun stortrives der hun er, og opplever så mye. Jeg er så glad hun har tatt dette utvekslingsåret i USA!
Jeg syntes det var skrekkelig trist da hun dro, det kan dere lese om i dette innlegget "Hun reiser", men det hjelper å se at hun har sitt livs eventyr!

Dinne-date 


Vi prøver å facetime to ganger i uken, det er litt vanskelig å få det til å klaffe pga tidsforskjellen, også har hun mye på agendaen. I dag gikk det, og vi fikk 30 minutter med full update på hva som skjer! Det blir til at hun prater mest da. Jeg prøvde å fortelle henne om gårsdagens FAU møte på skolen - men vi hørte begge at det ikke var i nærheten så spennende som hennes liv. He he! 

Nå har storesøsterhjertet fått dosen sin for en liten stund til hvertfall ♥

24 timer med lykkemutters // 20.09.16

07:15 Christian dytter borti meg og ber meg høre på OC som ligger i sengen sin å prater til seg selv.. "Dumme mamma, jeg er sint på henne"
07:17 Jeg ruller ut av sengen og tusler inn på rommet til OC. Han gjemmer seg under dynen, og jeg legger meg ved siden av. 
07:18 "Gå vekk, jeg er sint på deg - du lukket døren.." Jeg sier at jeg ikke lukket døren hans, det må ha vært noen andre. Han ber meg fortsatt gå vekk, han vil bare ha pappaen sin. Jeg sier at pappaen hans sover, han var ute å kjørte i natt og trenger å sove litt til. 
07:20 Jeg går å legger meg hos Jenny i stedet. Hun er allerede våken, og ler av lillebroen som er morgengretten. Han kommer tuslende etterhver, plutselig blid som solen. 
07:30 Jen og OC har kledd på seg og vi går ned på kjøkkenet. Der er Maya som sitter å leser i boken sin. Hun har fått egen vekkerklokke og liker å våkne tidlig. 
07.32 Lager en kaffe og frokost til barna.

07.37 Vi gjør som avtalt og spiller en runde med det nye spillet som C fikk i bursdagsgave da han var på hyttetur i helgen.

07.45 På tide å lage matpakker. Barna spiser ferdig frokost. C kommer ned, han starter sent på jobben i dag og skal være med på følging til skole og bhg. 
07.46 OC spør om det var han som lukket døren. Det var det.. C sier unnskyld og OC ser fornøyd ut. Klarhet i misforståelsen. 
07.59 Jeg kler på meg, titter i speilet og ser at jeg ser trøtt ut.. Vet ikke hvorfor, jeg har jo sovet 9 timer i natt.. 
08.05 Fletter håret til Maya. 
08.10 Det ringer på, nabojenta kommer for å gå sammen med oss.
08.17 Jenny sitt hår ferdig fikset, og matpakker i sekkene. Klare!
08.21 På vei til skolen, hele gjengen. Barna liker når vi kan gå alle sammen til skolen. 

08.26 Hilser på kjente på skolen. Får kos av tantebarnet mitt 
08.30 Det ringer inn, Maya løper til sin klasse mens vi blir stående ved 1 trinn og se på at Jenny stiller opp med klassen sin. 
08.32 Vinker i vinduet til Jenny, og går mot barnehagen til OC rett over veien. 
08.34 Ber OC vise pappaen sin hvor flink han har blitt til å sette sko, jakke og caps der det skal.. Han syntes ikke det er det morsomste han gjør så litt oppmuntring er gull. 
08.41 Vinker til OC, han er så søt. "Roper Elskeeeer dereee, han en fiiiin dag mammaaa og pappaaaa". Mammahjertet hopper. Fine barna. 
08.43 Går hjemover med C, snakker om nattens kjøring. Han kjørte en fin gjeng til flyplassen. Snart er det vår tur.. Vi snakker om at vi gleder oss. Og at barna gleder seg.. 
08.46 Hjemme. Setter oss ved kjøkkenbordet og tar en kaffe. Lenge siden vi har sittet på dagtid å snakket sammen. 
08.50 Jeg spør om vi skal spille det nye spillet.. Føler at jeg er den beste i familien, haha! Han vil.. Begynner å legge opp. 
08.51 Tar stein, saks papir om hvem som begynner. Best av tre. Jeg vant.. 

08.53 It´s on. Digger dette spillet.. 
08.59 Jeg vant! 
09.10 Vant igjen! 
09.21 Han vant.. 
09.33 Snakker om skolen. Nettstudier.. Fremtid.. 
09.34 Telefonen ringer. Det er NRK som skal komme tilbake å filme i morgen. Avtaler tid. C går i dusjen. 
09.40 Åpner mac. Sjekker kommentarer til dagens innlegg. Fine leserne mine <3 
09.48 Gjør research på priser på nettstudier, og vanlig studier på Bjørknes. Hva koster det for bøkene.. Setter opp en oversikt. 
10.03 Sender meldinger med Carine, avtaler å møtes på kaffe ute i solen. 
10.05 Jobber videre med blogg og mail. Får litt oversikt over diverse. 

11.09 Bretter klær, setter på en vask. 
11.19 Magen rumler. Glemt å spise frokost.. Det skjer jo aldri! 
11.29 Spiser havregrøt med blåbærsyltetøy. 
11. 38 Pusser tenner, litt mascara og tar med blondegenseren fra en butikk i sentrum som må byttes. 
11.43 Kjører ned til Drøbak for å møte Carine.. 
12.00 Kaffe i solen i Drøbak sentrum. Herlig!

14.00 På vei hjem, men tar en liten tur innom venninnnen som bor like ved. 

14.30 På vei hjem. I det jeg kjører inn innkjørselen ser jeg jentene komme fra skolen, og Christian klippe treet utenfor huset vårt. Nå ble det åpent og fint!
14.39 Hjelper C å putte kvister inn i bilen for å kjøre vekk.
14.45 C går for å hente OC, jeg koster foran huset mens jentene begynner på lekser. 
14.53 Jentene roper om en pakke som har kommet. Den er fra bestefar. Jeg sier at de må vente med å åpne til OC kommer. 
15.02 Christian og OC kommer fra barnehagen. Han løper rett i armene mine og gir verdens beste kos. Forteller at han skal hjelpe pappaen sin å kaste greiner fra treet. 
15.07 Gutta drar på komposthaugen mens jeg går inn for å hjelpe jentene med leksene. 
15.13 Hjelper Maya med mattelekse. 
15.32 Hjelper Jen med leselekse. Gutta er tilbake, OC sovnet og blir lagt på sofaen, mens C begynner på middagen. Taco! 
15.44 Middagen er servert. Pause i leksene. Vi har to ekstra til middag, to søte små venninner av Mays og Jen. 
16.03 C reiser på jobb, jeg kommer på at OC fortsatt sover og vekker han. Frister med pakke fra bestefar og han kvikner fort til!
16.09 De åpner pakken! Hodelykter til alle tre, og en slags nymoderne pil og bue (med gummipiler). Barna blir heeelt i eksase, og OC vil gå på bjørnejakt (noe han og bestefar gjør sammen)

16.36 Fortsatt vill baluba i heimen. Nabovenninnen min kommer innom med mer arveting. Nøstebarn ullfleecebukse og jakke til OC!!! OG boblebukse! Assa, julaften!! Woohoo!!
16.59 Jeg setter med ved macen og begynner på 24 timers.. Barna leker.. Vurderer en kaffe.. 
17.11 Snakker med bestefar på telefonen, han er på jobb på cruisebåten. Vi savner han!
17.19 Fortsetter med innlegget, og svarer på så koselige kommentarer ang nettstudie, kjenner meg motivert og vil begynne med engang! 
18.03 Kjører en tur med flere greiner fra Christian sin dugnad på treet. Sånt er best å få unna med engang, ellers blir det gjerne liggende. 
18.09 Bestemmer for oss å ta en tur ned på fotballbanen for å se på kompisene til Maya / nabogutten spille fotball. De 5 barna som er i hus trenger å lufte seg litt. 
18.14 Kjører innom butikken og kjøper en pastilleske vær. 
18.30 Kampen starter, heiagjengen er klar! Møter andre søte mammaer fra klassen til Maya. 
19.10 OC er fornøyd med dagens kamp og vil hjem. Jentene blir litt lengere og drar hjem med naboen i stedet. 
19.19 Jeg har lovet han å skyte litt med pil og buen som har fikk av bestefar - skyter ute i gata mens jeg koster litt.
19.30 Kveldsmat! Frukt og yoghurt.. 
19.40 Jentene kommer hjem. Kveldsmat på de også!
19.50 I seng på alle barna.. Men først finne frem hva de skal ha på i morgen. Fotodag på skolen! Og lese litt med Jenny. 
20.30 Alle tre i seng. Roen senker seg og jeg faller ned i sofaen med macen på fanget. Sliten. Men fin dag.. 
20.39 Skriver på 24 timers.. Noe jeg har glemt tro? Sikkert, men det meste er med.. 
20.55 Setter på suppe til C kommer hjem. Så rett tilbake til sofaen.. Føler meg faktisk litt uvell. Begynner jeg å bli syk? 
21.08 Suppen ferdig.. 
21.15 C kommer hjem. Blir fornøyd med varm suppe som er klar! Han henter suppe til oss og setter seg siden av meg. Jeg forteller at vi var på kamp i dag og at OC også ville spille fotball. Vi snakker om treet som ble klippet. Hvor fint det ble ute, og hvor lite som egentlig skal til. 
22.09 Må bare gå å legge meg, så trøtt og sliten. Tar en varm dusj for å lindre kroppen litt. 
22.22 Hopper i seng, orker ikke tørke håret engang.. I morgen blir det krøller og bustehår bigtime.. 
22.29 Sjekker OC, han virker varm men jeg er usikker. Vil ikke bli syk før helgen. Da skal vi nemlig ut på tur. Ha en kjempefin dag, og tusen takk for at dere leste :-)
// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Nettstudier

God morgen fine!

I går var jeg i Oslo og besøkte Bjørknes privatskole! Jeg ser fremover, og gjør alt jeg kan for å ikke bli værende i denne livssituasjonen jeg vipper på. Som jeg skrev i går, er det utrolig skummelt, men samtidig vanvittig spennende! Jeg vet ikke om ting blir som jeg ønsker og planlegger, men jeg har gode folk i ryggen - og best av alt: jeg vet hva JEG vil. Det har jeg visst i alle år, jeg vil jobbe med mennesker. Nå er tiden inne for å prøve. Går det ikke så kan jeg leve med det. Jeg ga alt, og jeg ga mitt beste! 

Første steg på denne reisen blir å ta opp fag. Jeg må justere på litt karakterer (kremt) for å komme inn på ønsket studie. Studiet jeg vil inn på venter jeg litt med å avsløre... 

Etter møte på Bjørknes så kan det virke som at nettstudier er den beste løsningen for meg. Jeg slipper reisevei og får en mykere start. Jeg har vært passiv lenge og hatt fullt fokus på egen helse og nye fysiske utfordringer (selv om det ikke syntes så godt så er de til stedet). Det vil bli en stor overgang, men med nettstudier vil jeg kunne studere etter mitt eget tidskjema. Et år på å forberede hodet og kroppen på videre studier. 

Jeg har en spennende reise foran meg. Ingenting er i boks enda, men det nærmer seg! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

 

Ny favoritt

Good morning

Dere vet når man finner ting man bare forelsker seg i ved første øyekast? Jeg testet denne lille saken en gang, og skjønte straks at dette kom til å bli min bestevenn fremover.. Og det stemte! Jeg kjøpte den på Urban Outfitters - en f a n t a s t i s k butikk vi var innom i NY. Den lille søte pandaen inneholder krem til hovne, trøtte eller bare slitne poser under øyene. Den virker kjølende og jeg føler meg mer fresh etter kort tid. At en er så himla søt er en skikkelig bonus. 

Hello little friend. 

Denne fine lille saken er alltid med meg i vesken. 


Denne mandagen skal jeg inn til oslo faktisk. Jeg skal på et spennende møte å snakke om... skolegang.. There, I said it! Prosessen er i gang.. 
Wuæh, sykt spennende!! Wish me luck...

Det er mye som skjer i kulissene om dagen, men ting tar tid og derfor roper jeg ikke så høyt. Det er ingenting som er skrevet i stein heller, jeg vet ikke om planen for de neste 2 årene vil fungere - men jeg håper og vil så inderlig. Man må bare prøve og gjøre sitt beste!

Ha en fiiin start på den nye uken! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎
 

Uke 37

UKEN SOM GIKK:

Ukens tanke: 
Denne uken har jeg gjort mer enn vanlig på dagtid. En liten tass som har trengt litt ekstra oppfølging denne uken. Han har hatt to dager hjemme med meg, i tillegg har det vært legetime på ahus, og litt henting hit og dit. Det er lett å si ja siden man likevell er hjemme, og noen ganger kan jeg brenne meg litt på det. Denne uken ble det litt mer enn vanlig og da koker det plutselig over.. Tanker som "hold deg positiv, tell til 10 (man blir jo lettere irritert når kroppen begynner å si nei) og fokuser på det som er bra" går igjen. Nå har jeg hatt en rolig helg og er klar for en ny uke!
Processed with VSCO with f2 preset

Ukens serie: 
Jeg har blitt så glad i den danske serien "Dicte" som går på tv2 sumo. Sesong 3 er på plass, endelig!


Ukens trening:
Gikk ikke som planlagt gitt.. Jeg trente mandag. Tirsdag var OC hjemme + legetime, onsdag på ahus, torsdag OC hjemme + legetime igjen og fredag var jeg i eget møte. Trening på ettermiddagen og kveld funker dårlig for da er kroppen så sliten, dessuten vil jeg være sammen med C og barna. Så da gikk uken da! Bedre lykke neste uke!

Ukens tårer:
Filmen "the impossible" fra tsunamien i 2004. En ekte historie om en familie på 5. Jeg knakk totalt sammen. Det var så sterkt og brutalt. Gråter for alle de rammede.. 


Ukens beste kveld:
Da jeg gikk fra huset mitt og barna som var et totalt kaos - midt i leggetid og rot, gikk to gater bort, banket på døren og vips satt de søteste venninnene til dekket kveldsbord. Nybakte rundstykker, rødvin, deilig pålegg og gode venninner. DET var deilig det. 

Ukens beste dag:
Det er lørdag! Våkne til solskinn, uthvilt og barnestemmer fra stua som leker sammen. Ro i sjela! På formiddagen så jeg på Maya turne, og ettermiddagen drakk jeg kaffe i solen, facetimet med Dinne (SAVN på min lillesøster som har flyttet til USA et år) skravling med naboen og film på kvelden. Finfin dag!


Mål for neste uke: 
Det burde være å komme meg på trening, men det er så tungt om dagen. Derfor blir det heller å komme meg gjennom uken med godt humør. Luke vekk ting som tar energi, og fokusere på det som gir energi. Det skal jeg klare :-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Lykkelig gutt

Når verdens beste nabo ringer på døren med fotballsko til OC, og sjokoladekake fra dagens bursdagsfeiring på en lørdag ettermiddag... Gode naboer er gull verdt, og det samme med klær og utstyr man kan arve! OC ble SÅ glad, det gjorde virkelig hele helgen min. Måten han marsjerte rundt på gårsplassen i nye (arvet) fotballsko kommer jeg aldri til å glemme. Faktisk så tror jeg det er enda mer stas med brukte enn nye. Disse brukte har han nemlig arvet av en stor og tøff gutt han ser opp til! Tror dere dette var stas for en gutt på 3 år eller?

Vi er heldige å ha noen å arvet etter. Har dere det? Jeg har alltid vært tydelig på at jeg ønsker å arve, og det tror jeg er lurt. Da er det nok lettere for de som sitter med utstyr og klær de gjerne vil gi videre å spørre. Noen liker det jo ikke! Men det gjør vi! Det er virkelig gull verdt!


Sånn brukte vi lørdag ettermiddag. Kaffe og sjokoladekake på trappen, mens barna spilte fotball og syklet utenfor, og Dinne (lillesøster som har flyttet til USA) på facetime på macen mellom oss  Solen varmer fortsatt så godt, man skulle nesten tro det var midtsommer.. 

I dag har vi hatt ryddedag. Det er så mye rot og ting overalt at jeg blir helt sprø. Litt orden før vi begynner på en ny uke er smart. Planen var at alle skulle hjelpe til, men jentene har løpt i hver sine retninger med venner i dag, og OC har bare ville leke med de nye fotballskolene sine.. Så da ble det meg da ;-) Jeg har kommet meg gjennom noen klesvasker og loftstuen. Nå gjenstår bretting av klær og 2 vasker til. Trengte barne en liten time på sofaen før jeg fortsetter! 

Håper dere har en fin søndag! 

Stikk innom i kveld da. Jeg legger ut "UKEN SOM GIKK"! Heii så lenge <3 

Kretssamling

God morgen!

I dag har jeg sovet litt lengere enn vanlig, og det er såå deilig! Jeg har fått barn nokså tett, og har ikke hatt muligheten til å sove lenge i helgene på mange år. Da Maya var 2 år så kom jo Jenny, og da jentene begynte å bli såpass store at de kan klare seg selv foran barneTV - så kom jo OC. Da var Jenny 3 og Maya 5, og det var bare å starte på nytt igjen! Men NÅ. Maya 8, Jenny 6 og OC 3 - vi er inne i en ny epoke! Jeg er jo et A - menneske, men jeg tror jeg kan snu om i helgene altså. Sove til sånn 09 er jo perfekt! I går la meg jeg tidlig så i natt har jeg faktisk 11 timer bak meg.. Tror dere jeg er klar for dagen eller!? I tillegg skinner solen på sitt beste. 

Christian er borte denne helgen også, han har en skikkelig reisemåned - og det er vel fortjent etter all jobbingen i våres og sommer. Så i dag skal OC og Jen til Onkel noen timer, mens Maya og jeg skal til Oslo på kretssamling med turninga. Der trener hun sammen med andre på sin alder, og forskjellige trenere fra andre klubber! God læring og ikke alltid være i de trygge omgivelsene her hjemme. Det blir veldig spennende! Det har skjedd mye med Maya det siste halve året, og utviklingen har skutt fart. Hun har lært seg mye nye triks! Sånn er det ikke denne idretten. Plutselig er det et år hvor alt funker, og så kan det komme perioder der ingenting fungerer.. Kanskje utmattende og tøft psykisk fordi du er helt alene med din egen fremgang, men det lærer de så vanvittig mye av! Så i det når det er som mest slitsomt, og leve lenge på oppturene! Som dere kanskje vet så står både Christian og jeg tett sammen med henne hele veien. 

Og det samme gjelder Jenny. Det kan se ut som hun har blitt like bitt av idretten, og det kan jeg forstå godt. Turn er utrolig gøy!

Nå skal denne burugla hoppe i dusjen. Vi blir hentet om en liten time! Ha en nydelig dag i finværet :-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Fredagstipset - uke 36

Jeg er så fornøyd med sensommer/tidlig høst blomstene mine. Planen var å kjøpe lyng til trappen, men det føltes litt tidlig da jeg først kom i blomsterbutikken. Ikke så rart når det er 20 grader ute kanskje.. Jeg endte opp med enda en "frilandskrysantemum" som den så fint heter (hvis ikke jeg tar HELT feil, ikke mitt område) De er så fine og robuste, og kan stå lenge. De store grå/sølv/grønne i pottene husker jeg ikke hva heter, noen som husker? Jeg ELSKER de. De går fint sammen med alle blomster, tar stor plass og krever ingenting. 
Det skal ikke så mye til for å gjøre inngangspartiet litt hyggelig, dessuten koster de ikke så mye heller. Jeg er medlem av kundeklubben til både mester grønn og Hageland, da kommer jeg plutselig borti noen gode tilbud - f.eks tre for to på lyng, osv. De trenger man gjerne en liten gjeng av når man først går over til helt høst!
 En litt slapp gjeng i hus denne morgenkvisten. Usikker på OC om han faktisk begynner å bli syk eller bare trøtt. Uansett glad det er fredag! Jeg har fått et h%$#& munnsår som gjør SÅ vondt og er rimelig forbanna for det. Auu.. MEN, kaffe og frokost hjelper alltid. Vi ses :-)

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Tips i New York // To Do

H e l l o  t h e r e 

Dette blir det siste innlegget fra vår lille kjærstetur til NY. Nå har jeg vært gjennom de beste restuantene, og hotellene - jeg avslutter med hva vi har brukt tiden på uten om å spise og drikke! 

Jeg er ikke spesielt opptatt av den typiske sightseen runden. Å stå i kø i timesvis for å komme ut til Ellis Island og frihetsgudinnen var ikke spesielt fristende. Å drikke vin down town, så nærme du kommer frihetsgudinnen derimot, passet meg perfekt. Da kunne jeg nyte utsikten på en viss avstand. Det samme gjelder Empire state building, det ble aldri noen tur helt i toppen - jeg var ikke interessert nok til å stå i kø.. Jeg fikk jo utsikten over hele manhattan da vi fløy inn.. 

Så hva har vi gjort? Det beste jeg vet er å leve i byen. Oppleve menneskene som bor der, og bare være.. Hvis dere skjønner hva jeg mener. Stresse helt ned. 

F.eks så spilte vi fotball i parken helt nede ved vannet (Christian skjøt på meg.. ). Sammen med hundrevis av andre familier som var ute på søndagstur. 

Satt fire timer på verdens koseligste gatepub og snakket om alt og ingenting, og plutselig tuslet som dere ser på bildet.. Han ene fra prison break forbi. Kan ikke noe for det, men kjendiser er veldig gøy å møte på! Sist gang vi var der satt jeg på trappen til Leonardo Dicaprio i 20 minutter (der han faktisk bor). Han kom aldri, men trappen i seg selv var mer enn nok ;-)

Vin på en hyggelig restuant i down town, utsikt rett til Ellis Island, og en vill gjeng som kjørte vannscootere på vannet. 

Oppleve Central park er et must.. 

Minnestedet til John Lennon, der han ble skutt like utenfor hjemmet sitt. Ganske turistaktig, men det måtte vi se. 

Gatene. De mektigte gatene og bygningene.. 

Is ved hver benk med god utsikt.. Is igjen.. Eller smoothie var det kanskje her.. Det ble mye kos!

4 magiske dager. 

Mitt tips er å planlegge og snakke med reisefølget sitt. Hva ønsker man å få ut av turen, ønsker noen sightseen (har hørt at det er lurt å bestille billetter til disse typiske stedene på forhånd, da slipper man kø) eller shopping, eller bare avslapping som vi har holdt på med. Hvis man kommer dit uten tanker om hva man vil kan det fort gå bort mye tid. Det er et hav av muligheter, og som jeg skrev i første innlegg - New York er altoppslukende og mektig! Love it!! 

Tips i New York // Hotell

H e l l o 

Neste erfaring på listen over ting jeg vil dele fra New York er hotellet! 
Her har jeg ikke stort å komme med annet enn de to hotellene jeg har vært på. 

Første gang vi var her for to år siden, bodde vi på The New Yorker, et Wyndham hotell i midtown - like ved siden av Madison Square garden. Det lå bra til, men med mye støy. Rommene var helt ok, og jeg hadde ikke så mye mer å si egentlig. Så lenge badene er rene så er jeg stort sett fornøyd. Ikke noe luksushotell, men langt ifra shabby. 

Denne gangen var vi på The Roosevelt hotell som ligger litt lengere opp. Vi hadde gangavstand til Central Park, noe jeg syntes var fantastisk. Rommene var litt små, men badene var fine og rene, og sengen gode å sove i. Men igjen, det skal litt til for at jeg rynker på nesen av hoteller altså. Vi er der jo knapt! Utrolig fin lobby og restaurant, og i tillegg hadde dette hotellet en kjempe fin lounge på takterrassen. Den var dessverre stengt da vi var der, men i følge bildene er det veldig fint. Jeg kan varmt anbefale hotellet videre. 

Fra lobbyen

Jeg syntes ikke det er viktig med et dyrt og lukseriøst hotell på storbyturer, man er jo sjeldent på hotellrommet, men det er klart at det er hyggelig å bo på et noenlunde fint sted. En mellomting passer meg bra!

Hvis man heller ønsker å leie leilighet via Airbnb, som har blitt så populært, så har jeg hørt om mange som har kommet veldig godt ut av det. Vi snakket om det, og neste gang skal vi undersøke nærmere - men foreløbig ingen erfaring. 

Noen mer Airbnb erfaringer ? Del gjerne, det er sikkert flere enn meg som er nysgjerrige :-) 

Starten på ny uke

God morgen! 

Da har denne meget støle frøkna dratt kroppen sin opp av sengen.. Det er ikke så værst å våkne tidlig om dagen, solen skinner og jeg merker på kroppen at det bare er å nyte den siste lyse tiden. Nå kommer mørket raskt! 

I kveld kommer Christian hjem, hipp hurra for det! Før den tid skal jeg en tur på trening, også skal jeg jobbe videre med NY innleggene. Jeg skal også handle mat, det er stort sett Christian som gjør det, men selv om han kommer hjem i kveld så kan det faktisk ikke vente.. Vi har mat til frokost, men etter det er det helt tomt! På tide å ta saken i egne hender! Vurderer å kjøpe litt lyng i samme slengen, jeg ser at det har kommet til butikkene, lyng er så koselig!


I går hadde vi en fin og standar start på uken. Akkurat sånn jeg liker det for da blir resten av uken så bra også! Jeg kom meg gjennom to-do listen min, og det jubler jeg for. Det er nemlig ikke hver dag.. Jeg dro på trening, og jeg har jobbet bra med bloggen noen timer. Denne planen for uken som jeg har laget funker fint enn så lenge! På ettermiddagen var vi på turninga igjen og så på jentene. OC har forelsket seg totalt i en av jentene der (hun jeg har lagt ut bilder av på instagram) så da er det flere grunner til at vi må opp å se. Ikke bare for å titte på storesøstrene ;-) Han er så søt, helt totalt hodestups. Først trodde vi det var en liten crush, men siden dette har pågått siden juni skjønner vi at det stikker litt dypere. Skjønner han godt jeg, hun er supersøt!

Nå skal de to minste vekkes. Hun eldste er allerede våken og leser ved siden av meg. Hun elsker å stå opp tidlig, og da passer det fint med litt leselekser. Stearinlysene er tent og hun har fått en kopp kakao. Ikke så dum start på dagen! 

Håper dere får en fin tirsdag 
// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Tips i New York // Restauranter

God morgen!

Nå begynner turen til NY å legge seg litt, og jeg har kommet meg tilbake til hverdagen. Siden vi hadde en så vellykket tur så har jeg lyst til å dele mine erfaringer med dere. 

Først og fremst, New York er en helt vanvittig by! Den er altoppslukende, mektig og enorm. Har man ikke en plan så kan man fort føle seg "lost". Jeg er glad for at min første tur var sammen med Christian som hadde vært der to ganger tidligere. Det tar nemlig litt tid å bli kjent. Heldigvis så er byen logisk! Altså gatene er lagt opp logisk så det er lettere å forstå, enn f.eks London. Jeg anbefaler å titte på kart før avreise, og skjønne opplegget. Det er ikke vanskelig når man ser det ovenifra. Så gjelder det bare å få det til i praksis da. Her har de med god retningssans en fordel, men for oss uten retningssans kan det ta litt lengere tid. 
Taxi florere det av hvor enn man ser, hvis det skulle bli for gærent! 

Jeg deler opp NY innleggene over flere poster, og starter med restaurantene vi besøkte! 
Her syntes jeg vi traff full pott på alle! Alle stedene var en opplevelse, ikke kun maten men hele atmosfæren, noe jeg setter høyt. 

Den første dagen så besøkte vi den vakreste av de alle! Nemlig på et fjell i Central Park.. Vi kjøpte mat på en økologisk matbutikk (whole food) med all verdens av digg mat som man plukker selv! Sushi, indisk, salater av alle slag, mexicans, u name it. Vi kjøpte med oss litt av alt og satte oss på et hyggelig sted i parken. Med utsikt til joggere, barn, turister, uteliggere, par, familier, gamle, unge, sinte som blide. Ja, alle variente som New York har å by på, og noe av det beste jeg vet. Observere og la stemningen bare synke inn. 


Dag 2 spiste vi både frokost og lunsj på lignende måte som ovenfor. Dette gjorde vi faktisk hver formiddag! Vi kjøpe med mat og ville heller sitte ute å spise enn inne på en restaurant. Dette syntes vi var både hyggeligere, bedre (vi kan velge helt vår eget måltid) og økonomisk. Hvor vi var varierte litt, men alt fra down town (nede ved vannet, der du ser ut til frihetsgudinnen) og roligere steder som Soho. 

Til middag var det veldig hyggelig å spise ute! Vi gikk grundigere til verks enn normalt, og i stedet for å tusle rundt å lete etter en passende restaurant så brukte vi tripadvisor. En genial app der brukerne kan ranke og gi poeng til de beste utestendene, restaurantene osv. Det kan være vanskelig å finne de beste stedene, og nærmest umulig i en ny by. Dessuten så kan de aller beste stedene se ordentlig kjedelig ut på utsiden, mens på innsiden skjuler det seg en god opplevelse vi ikke vil være foruten. Og dette skjedde med oss..  

"Toloache" - meksikansk restaurant nær times square! Her må dere ta en tur hvis dere er i byen! Lurt å booke bord på forhånd eller komme tidlig, det fylte seg fort! Nydelig mat, utrolig lokale, gooode drinker og hele stemningen er verdt å oppleve.


"The spotted pig"er en liten, uformell og intim restaurant i West village. Denne trengte vi ikke søke opp på tripadvisor, for dette er både Hellstrøm og Kanye West sin favoritt! Selvfølgelig måtte vi hit. Og jeg kan bare si som ovenfor, en opplevelse.. Maten - de er spesielt kjente for hamburgeren, og har faktisk to Michelin stjerner. Drinkene, lokalet og hele stemningen var helt spesielt. Må oppleves! 


"TAO" - en superkul asiatisk restaurant i mid town. På utsiden ser det kjedelig ut, men denne restauranten hadde det kuleste interiøret og lokale. I tillegg var maten himmelsk! Nok engang en stor opplevelse, og virkelig verdt et besøk.. 

Vi koste oss stort med god mat hver dag! Å bruke tid på å finne et bra sted er virkelig et must i mine øyne, og gjorde at opplevelsene ble enda bedre!

Uke 30

Det var ikke vanskelig å starte opp med ukes oppdateringen denne uken. Denne uken har det jo skjedd så mye! 

Ukens tanke:
Den fineste, varmeste tanken av de alle! Kjærleiken! Tankene har gått til kjæresten min.. Jeg har tenkt mye på hvor heldige vi er som har hverandre. Vi har vært kjærester så lenge, og det føles som vi er skapt for hverandre. At vi kan ha det så morro sammen etter så mange år er jeg i ekstase over. Det er ingen overraskelse, for jeg vet vi har noe helt spesielt, men det er ingen selvfølge. Alle forhold trengs å jobbes med, og her gjør vi en sabla god jobb selv om det ikke er lett i perioder. Denne uken fikk jeg bekreftet det jeg vet, vi har det så himla bra sammen! 

Ukens oppskrift:
Den har ikke kommet på bloggen enda, men den kommer ASAP for disse rundstykkene må dere få med dere. Dere som har fulgt meg lenge vet at jeg henter mye fra svigerinnen min som er helt rå på kjøkkenet. Forleden var jeg på lunsj og fikk servert sykt gode proteinrundstykker. Kommer på bloggen! 

Ukens trening: 
Å hjelpes! Jeg tok omsider en etterlengtet (I wish, den var faktisk ikke så etterlengtet) treningsøkt. Jeg trente styrke, og kjørte på med benøvelser, og høye reps for å få igang forbrenningen. Dette skal jeg gjøre en ukes tid, hvertfall. Jeg holdt på å kaste opp, så sliten ble jeg, og det var ikke SÅ heavy trening. Jeg kunne gjort det samme uten å blunke i starten av sommeren.. Jeg kaller det selvskading å hoppe så til de grader ut av treningen. Enden på visa er at jeg får vond rygg og nakke, og det er IKKE greit, når jeg vet hva som må til for å være i grei form. Men jeg kan ikke fokusere på hvor dum jeg er som ikke orker å trene, men heller være glad for å være i gang igjen - og det er jeg! Støl er en grusom følelse, men det er jo også litt digg!

Ukens tårer: 
Noen uker tilbake så ringte en av mine nærmeste venninner og var helt i sjokk.. Hun hadde sett "me before you" på kino og hadde grått høylytt mens tårene sprutet. Hun sa at denne filmen MÅ jeg se hjemme når jeg trenger å tømme meg for både tårer og følelser, for så fin var den filmen. Dette tenkte ikke jeg på da muligheten til å se den filmen på flyet til USA meldte seg. Jeg tok på meg headset og spilte film.. Det gikk som det måtte gå.. Jeg ble SÅ rørt, det er en nydelig film og det var ikke mulig å holde tårene tilbake. Jeg gråt, og gråt og gråt. Og jeg fortsatte å gråte lenge etter at den var slutt. Såpass at både Christian og damen bak måtte trøste. Det hele ordnet seg da jeg satte på en av mine gamle favorittfilmer; "Mrs Doubtfire" - den er fin den! Anyways, dere MÅ se "me before you", men pass på hvor dere ser den. Haha!

Ukens beste kveld:
Vi hadde mange fine kvelder i New York, alle var spesielle, men det er en som var spesielt morsom.. Konsertkveld nr to tok HELT av. Oh my god, vi var crazy! Say no more. 
Processed with VSCO with c1 preset

Ukens sang:
Not today - Imagine Dragons. Fra filmen "me before you". Helt hekta.. Men se filmen først!

Ukens to do´s:
Det har vært en del på agendaen etter vi kom hjem. Foreldremøte (samme dag vi kom hjem, da var jeg trøttis da), loddsalg på lørdag med turngruppa, og to bursdagsfeiringer. 

Mål for neste uke:
Fokusere på å komme meg på trening, og følge ukesplanen min. 


GOD SØNDAGSKVELD FINE DERE 
PS. // Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Frisk morgendrikk

Good morning! 
Just nu: friskeste morgendrikken, iskaldt vann med isbiter og basilikumblader. Yes please!
Processed with VSCO with a5 preset
Vi har sovet kjempe godt alle sammen i natt, og våknet i tur og orden. Noen er hakket mer morgenfugl enn andre! Dette blir en deiilig dag. Se på barneTV / Kardashian (fått litt dilla ja) så lenge vi gidder, før vi skal i helgens andre bursdagsselskap. Det er egentlig dagens planer! Skikkelig oppladning før ny uke. 

Ha en fiin søndag! Og dere, i kveld kommer det en ny ukesupdate. Sånn jeg har hatt tidligere vet dere.. Ukens følelse, ukens tårer, osv.. På tide å starte opp igjen! Håper vi ses i kveld :-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎
 

saturday m o o d

Hello! 
Her har vi innatt lørdagsmodus, og barna sitter snart klare for filmkveld. Det diskuteres høylytt over hvilken film vi skal se. Ikke lett å bli enige, det blir stor sett 2 mot 1. Jentene på 6 og 8, mot gutten på 3. Av en merkelig grunn så vil ikke de se Lynet Mcqueen for 1560 gang... Nå skal det bare spises litt fiskekaker så blir det godis på bordet og stearinlys. Lørdagskveld med denne gjengen er ikke feil I dag har vi gjennomført vårt første loddsalg med brask og bram, jeg tror det gikk kjempe bra og jeg er spent på resultatet! Vi har også kost oss i barnebursdag. Fint med bursdager som bare varer og varer, og kaffekannensom aldri blir tom, he he. Barna leker høylytt og villt rundt, mens jeg har sittet på samme sted hele tiden. Ganske så deilig ettermiddag ;-) Og jeg vet om et stykk 3 åring som kommer til å sove godt i natt. Det er han som har lekt krig, tyv og politi i 5 timer.. 
Noen av dere så kanskje en snurt av det på snap.. Der er jeg "marlennordby" hvis dere vil følge meg!

Ha en fin kveld! Vi ses i morgen!

09.09.2016

Opp og hopp, og på med skoa! Nå skal det selges lodd, kids! 
Processed with VSCO with a5 preset
Good morning! 
Vi er snart på vei ned til Drøbak city, der skal vi stå et par timer å selge lodd for turngruppa! Oh yes, kom innom å kjøp lodd hvis dere vil vinne kaker eller andre fine premier - eller bare si hei! Dette blir min første gang som loddselger / dugnadsarbeid, og det blir garantert ikke min siste.. Det går til en god sak da, så det er bare å brette opp armene. Heldigvis har jeg en gjeng flinke turnere med som også skal hjelpe til! 

Etter loddsalg så skal vi rett i barnebursdag til en liten fetter som blir 3 år. Nå har hele fetterklubben fylt 3 år, og det er så rart. Jeg syntes ikke det er lenge siden de kom i tur og orden. Først OC, så Eric og tilslutt Jacob som fyller denne helgen. Fine, gærne gutteklubben! 

Uten om det har vi ikke store planene, og det passer meg perfekt. Litt jetlag etter NY gitt.. Kjenner jeg går rundt å er litt trøttere enn normalt. Støl er jeg også, hjelpe meg.. Jeg kom meg nesten ikke ut av sengen i dag tidlig . Dere som har meg på snapchat så kanskje at jeg dro på treningen i går, etter mange uker uten trening. Aldri lurt å la det gå så langt tid... Og det kjipeste er, det blir enda verre i morgen! Dag 2 er alltid værst, haha! Men jeg skal ikke klage, jeg er glad jeg har overskudd til å trene igjen. 

Håper dere for en deilig lørdag folkens! 
Klem fra meg 
 

Hva NYC gjorde med meg..


New York gjorde meg stup forelsket! Vi hadde en himla fantastisk tur, dette lever jeg lenge på! 

Han vartet meg opp fra morgen til kveld, åpnet alle dører, holdt hånden min og var kjæresten min. Bare min. Ikke pappa, arbeidskollega eller kompis - bare kjæresten min i New York, oss mot alle andre. Vi har ledd så mye, vi har sittet timesvis og sett på mennesker og snakket om alt mellom himmel og jord. Vi har festet som bare vi to kan, vi har spist lunsj i Central Park og vi har spist masse god mat og drikke. 

Som jeg skrev i bursdagsmeldingen instagram: U (still) rock my world.

Dette er så ekte at jeg føler meg helt rar. Tror det kalles forelskelse.. 

At han dro videre etter 3 timer hjemme gjorde ikke saken bedre. Jeg tror jeg faktisk har stjerner i blikket når jeg tenker på han. Hvertfall når jeg går innom badet for å lukte på parfymen hans.. Verdens deiligste lukt som tar meg tilbake så mange år. Jeg husker da jeg var 18 år og hadde kjærlighetssorg. Vi har jo hatt våre runder vi også. Da dro jeg på parfymeriet på senteret for å lukte, og gråte.. Og spraye gutteparfyme på meg selv.. Tror hun som jobbet der skjønte tegninga. Haha. 

Hverdagen er best, men kjæresteturer uten hverdag og kun oss, gjør så mye 

Fredagstipset - uke 35

God morgen, 

1 dag igjen før vi reiser! Wuæh, jeg er SÅ klar! Og nå begynner ting å falle på plass.. Dere vet hvor kjipt det er å reise hjemmefra også er det 10 ting man skulle ha gjort før man dro? Jeg hater den følelsen, og har lært med årene at det er en unødvendig følelse. Han jeg bor sammen med er veldig flink til å få unna arbeid, og ikke utsette så jeg har plukket opp et par ting av han.. Listene ble skrevet noen dager tilbake og nå er jeg snart i mål! 

I dag gjenstår det å rydde og vaske huset - Malin og Kristoffer skal bo her sammen med jentene og da er det hyggelig at huset ser ok ut. 
Pakke ferdig - jeg begynte pakkingen 3 dager før avreise (aldri skjedd før) og der har jeg full kontroll, men det er noe med å bare fullføre. Smekke igjen kofferten å sette den i gangen. 
Sist men ikke minst så har turngruppa her i Drøbak en ÅPEN turndag for ALLE som vil prøve turn i morgen. Det er gratis inngang, også selger vi vafler, pølser, saft og kaffe. Den dagen sto jeg i front av, og det passet ikke veldig bra da jeg ikke kunne være der. Heldigvis er det andre engasjerte foreldre som stepper inn, men jeg skal bidra så mye jeg kan i dag. Hvis dette er noe dere kan tenke dere så ta en titt her: https://www.facebook.com/dfiturn/photos/a.391273507583290.88751.155743267802983/1203999286310704/?type=3&theater

Jeg har kommet over et kult fredagstips hvis dere har lyst til å lage noe godt i kveld. Den er veldig enkel, også ser den så sykt godt ut! Jeg pleier å lagre matvideoer jeg kommer over på facebook og spare til senere anledninger som jentekveld eller bursdag, eller bare når vi vil ha noe nytt og digg! Denne filmen er en sånn en ;-) 

Goood fredag alle sammen ♥

24 timer med lykkemutters // 31.08.16

24 timer med lykkemutters is back! Puh, det innlegget er desidert det mest populære, men jaggu tar det tid! Skjønner godt at det er gøy å lese, syntes det er kjempe gøy å lese sånne hos andre! 

PS. sender en ekstra hilsen til Erlend, jeg vet han har gledet seg veldig til disse innleggene er tilbake på bloggen ;-)
Here we go; 

 


 


06.10 Våkner av at OC roper langt i det fjerne: "er det noooen våååkne nåå?" Christian roper han inn på rommet vårt. Han er smørblid og bestemmer seg for å vekke jentene. Kanskje de vil se på TV sammen med han.. 
06.16 Hører at Jenny våkner og blir med han ned på TV stuen. 
06.25 Maya kommer inn på rommet å spør om hun kan gjøre ferdig ukens lekser, litt skriving og lesing igjen. Jeg snøfter frem et ok. 
06.30 Vekkerklokken ringer, men jeg utsetter den.. Orker ikke stå opp.. Snur meg mot Christian, han er lysvåken. Leser om nattens konsert med Kanye. Noen som gleder seg en smule. . 
07.00 Våkner av vekkerklokken igjen. Christian har stått opp. Hører gjengen nede, det er god stemning. Solen skinner inn av vinduet, da blir det brått ikke så hardt å stå opp.
07.04 Slenger på meg en joggebukse og t-shirt. Fjerner litt gammel mascara under øynene og tar på deo. Sånn. Klar!
07.12 Går ned på kjøkkenet, Christian og barna sitter rundt borte og spiser frokost. De forteller gåter. Jen forteller sin egen men ingen skjønner noe, hun må ha glemt selve poenget.. 

07.32 Spist ferdig frokost, jeg lager matpakker. Jentene går å kler på seg mens OC ser på TV. Formen er ikke på topp og han blir hjemme en dag til. 
07.37 Roper til jentene at de må være effektive hvis vi skal rekke å flette håret deres. 
07.38 De roper tilbake og spør hvor varmt det skal være i dag.. 
07.42 Matpakker i sekkene + kakao på termosen (Jen har utedag) og sekkene på plass i gangen. Jeg finner frem strikker og kam for å fikse hår. Jenny kommer først og vi setter oss på TV stuen sammen med OC og Christian som ser på NEMO. 
07.44 Fletter. Det ble Parisfletter, to stk. Det er den fletten det går mest i her i hus.. 
07.54 Jenny ferdig, Maya next. 
08.08 Begge ferdig. Vi går å kler på oss, mens Christian og OC blir liggende igjen i sofaen. Han begynner sent på jobb i dag til OC store glede.
08.15 Jeg hører noen komme opp trappen og åpner døren fort og roper WRÆÆ. Det er venninnen til Maya som kommer og jeg prøver alltid å skremme henne. En av mine favorittting! Haha! 
08.20 Vi går til skolen. 
08.25 Skravler litt med jentene i klassen til Maya, hun ene har bursdag i dag. 
08.29 Skravler med foreldre i klassen til Jenny. Det første året er alltid hyggelig for mange tar seg tid til å følge barna til skolen. 
08.30 Det ringer inn og Jenny stiller opp. Maya går opp til sitt klasserom litt lenger unna. 
08.32 Vinker hadet til Jenny. God følelse i mammahjertet, hun virker trygg og fornøyd. 
08.35 Tusler hjem, tar følge med naboen. 
08.40 Hjemme igjen ligger gutta fortsatt i sofaen og ser på NEMO, OC sin første gang. Kan være greit å ha noe å bytte på mellom CARS og PLANES , he he. 
08.45 Setter meg i sofaen og svarer på mail og legger ut dagens innlegg på facebook - burde vært gjort mye tidligere men jeg glemte det. 
08.59 Lager meg en kaffe og rydder kjøkkenet etter frokostraid...
09.20 Sitter ved kjøkkenbordet. Begynner å jobbe med innlegget, mens Christian laget mat og OC ligger på sofaen. Vi ler og snakker om hvor rar han lille er.. Han sier så mye morsomt. 
09.30 Går på vaskerommet og setter på en vask. 
09.40 Tilbake på kjøkkenet, snakker om NY. Han spør om jeg er klar.. Jeg sier jeg har sommerfugler i magen.. Morsomste turene er turene jeg har med han.. Ikke så rart, vi har det utrolig gøy sammen.. 
09.55 Ringer opp igjen Carine som ringte tidligere.. Benytter anledningen til å brette nyvasket tøy som har hopet seg opp. Mye mer morro å brette når man har noen å prate med.. 
10.11 Snakker om høsten.. Planer.. Mens jeg sorterer klærne jeg har brettet i skuffer og skap, YES, straks ferdig. 
10.22 Vi legger på, og jeg samler sammen skittentøy. Begynner å tenke om jeg bør rydde i skapene til barna, og på badet. De som skal passe barna mens vi er borte skal bo her, og hun ene er veldig ryddig (*angst) Men finner ut at jeg ikke gidder. De kjenner oss så godt og det viktigste er at de finner frem. Faktisk så er det ikke så aller værst i klesskapene.. 
10.31 Sjekker mail. Yes, endelig mail fra en samabeidspartner som jeg håper skulle gå i boks. Det gjorde den. 
10.32 Sjekker om OC sover, han har ikke gitt en lyd fra seg etter at C dro på trening.. Han sover faktisk ikke. Bare noe veldig spennende på TV. Jeg spør om han er sulten, det er han ikke.. Snart på tide med ny medisin..
10.34 Går ned i kjelleren med ny balje med skittentøy. Må vaske noen turndrakter før ettermiddagens trening. 
10.36 OC roper at han har lyst på mat.. Typisk.. 
10.41 Lager brødskive til OC. Får en kos. Og har samtaler om batterier. Noe av det mest spennende han vet om. Batterier og lyspærer liksom. 
10.49 Ferdig spist, og nå kommer C hjem fra trening og spør OC om de skal klippe gresset sammen. Dagen er reddet, for det er såå gøy å klippe gresset med pappa! 

10:57 Setter på en vask til, og dumper ned på sofaen med macen på fanget. Jobber videre med morgendagens innlegg.
11.03 Finner en annonse som vekker interesse på facebook. Gratis publiseringsplan som toppbloggerne bruker.. Hmm.. Dette må jo være noe for meg som sliter litt med inspirasjon til tider. Laster den ned.. 
11.04 Hører gutta utenfor, lyden av gressklipperen gjør så høsten føles veldig langt unna. Helt ok. I NY er det 25 grader.. 
11.12 Legger merke til blomstene utenfor, de har vært uten vanning et par dager og det syntes. Vanner og plukker døde blomster.. 
11.27 Setter meg tilbake i sofaen, ser at publiseringsplanen har kommet på mail.. Gutta er fortsatt ute, C klipper hekken og OC sykler. Får lyst til å be han komme inn fordi han blir så sliten når han er tett, men skjønner at det er en dum ide. Endelig skjer det litt.. Han kan heller slappe av når C drar på jobb. 
11.29 Åpnet publiseringsplanen. Den treffer ikke min blogg spesielt mye, men blir inspirert til å lage en egen. Jeg har gjort det tidligere og det har fungert veldig bra. 
11.48 OC kommer inn, han trenger plaster til pappaen sin. De fjerner mose fra steiene utenfor .. VELDIG spennende! Han blir helt i ekstase når han kommer på at han har kjøpt nytt Kaptein Sabeltann plaster og hopper opp og ned. Finner frem et plaster til pappaen som han stolt tar med ut.

Ha - ha , sjekk bekledningen til OC. Ikke akkurat bloggbart! Gammel ManU drakt, storesøsters sølvstøvler og hjelm ;-)

11.59 Lunsj, vi har nye knekkebrød i hus og de er SÅ gode. Egg og knekkebrød, nam! Koker to egg.
12.02 Eller burde jeg droppe knekkebrød.. Når jeg er i sånt humør som nå så spiser jeg til jeg sprekker. Hvis jeg først spiser to knekkebrød blir det brått til 10.. 
12.12 Det ble visst knekkebrød. Spiser og går gjennom planen for bloggen.
13.17 C gjør seg klar til jobb, OC tilbake på sofaen. Det merkes at han ikke er 100% for han er nokså sliten nå. Dusty-time! Jeg slenger meg ned sammen med han og han kryper i armkroken
13.30 C drar på jobb. Vi får en kos begge to før han farter ut døren.. 
13.41 Maya kommer hjem fra skolen, ivrig etter å fortelle om det første elevrådet hun har vært med på. Kjenner jeg er stolt, jeg var ALLTID medlem av elevrådet, fra barneskolen og helt opp til videregående. Viktig med engasjement ja! 
13.49 Maya setter seg sammen med OC, han vil ikke være alene. Jeg setter meg opp på det nye "walk in closet" (tatt over kottet i 2 etg, og får ha det helt for meg selv) og begynner så smått å pakke. 
13.58 Funnet frem flere antrekk til både dag og kveld. Tror faktisk jeg er i boks med klærne, bare et skjørt som ligger til vask som jeg ikke må glemme. 
14.03 Går ned til vaskerommet. Henger opp turndraktene og putter i en mørkvask (med skjørtet mitt). 
14.11 Spør Maya hva hun vil ha til mat før turninga. Jeg foreslår tacosalat med kylling. Da blir Jenny glad også, en av hennes favoritter! 
14.32 Begynner på maten, brått litt dårlig tid.. 
14.39 Maten serveres til Maya, ber hun spise effektiv (dvs uten så mye skravling) og gå å skifte til turndrakt. Forbereder OC på at vi snart skal dra.
14.59 Maya ferdig spist og går for å spise. Jeg lager matpakke til treningen. 
15.15 På vei opp til skolen for å hente Jen. 
15.20 Ser Jen sitte ved hobbybordet utenfor klasserommene, de har tovet et kjede og hun er kjempe fornøyd! 
15.23 Vi pakker sekken hennes og krysser henne ut, før vi tusler mot treningen 50 m lenger opp i skolegården. 
15.29 Snakker med Jenny og OC om dagen. Han forteller om sin, og hun om sin skoledag. Maya er allerede inne i hallen og vil se om noen andre har kommet. 
15.45 Tid for å skifte til treningstøy. 
15.50 Klar i hallen for å rydde ut turnutstyr. Masse barn som er på plass og hallen er full! Det gleder et styremedlem i turngruppa ;-)
15.58 OC og jeg setter oss på tribunen og ser på barna. Snakker litt med kjente foreldre.
16.33 Vi spiller LEGO spill mens vi ser på jentene. Skavler med en annen mamma. 
17.03 OC begynner å bli lei, vi skal til å gå men møter en kjent gjeng og blir sittende litt til.. 
17.36 NÅ er det på tide å gå, en meget uttålmodig fyr på fanget som vil hjem. Han er sliten. Jeg får dårlig samvittighet. 
17.48 På vei hjemover går vi fordi huset til fetteren, han stikker hodet ut og vi avtaler at han skal komme på besøk etterpå.. OC jubler, han er en av de største heltene!
18.08 Hjemme igjen. Jeg lager mat til OC og han vil se på filmen "over hekken". Vi ser den sammen, men jeg har mac på fanget og fortsetter på morgendagens innlegg. 
18.22 Surrer meg inn på Ellos, så mye jeg ønsker meg der inne.. Mest innenfor interiør.. Nå kommer høsten og behov for et lunere hjem. 
18.23 Det ringer på døren og OC løper å åpner. Det er fetter A som kommer på besøk. Han setter seg sammen med oss og ser på filmen. 
18.49 Det ringer på igjen, to gutter som vil selge dopapir, men jeg har en haug og trenger ikke på en stund enda. 
19.01 A drar hjem igjen, og OC spiser litt kveldsmat. 
19.18 Filmen er ferdig, OC skal i seng. Han sto jo opp så tidlig i dag og er stuptrøtt. 
19.34 Lille mr i seng, går rydder litt leker mens jeg snakker med Christian på telefonen som fortsatt er på jobb. 
19.49 Stearinlys tent, og jeg har rigget klar til en time med Kardashians straks jentene er i seng. 

20.14 Jentene hjemme igjen. Fornøyde men slitne søte små. Litt kveldsmat og så rett i loppekassa!  
20.29 Synger for Jenny og Maya, OC er langt vekk i drømmeland. 
20.36 Hello Kardashians.. Nettopp fått øynene opp for denne gærne gjengen. Ganske underholdende!
21.17 Christian kommer inn døren hjemme, han skal spise kveldsmat og jeg blir med på kjøkkenet. Kjenner jeg gleeder meg til kjærstetur, jeg har sett han så lite de siste månedene. 
21.29 Vi ser en ny episode av Dicte. Sesong 3 er i gang på tv2 sumo - anbefales! 
22.30 I seng. Tannpuss, tisse med OC, rens av ansikt og på med nattmaske (blitt så flink til å ta vare på huden min med disse produktene)
22.47 Vi hører på podcast i sengen til vi sovner.. 
23.05 Natta ♥