hits

oktober 2013

BEHIND THE SCENES // BARSELTREFF 2Gale damer, tenker dere sikkert nå! Haha, vi tenkte det litt selv også - men det er jo så gøy å ha bilder sammen! Jeg hører ofte om mammaer som fortsatt møter flere i barselgruppen sin med barn, enda barna ikke er babyer lengere. Tenk så gøy for de å se når de blir eldre!

Lite tips til deg som skal ha barseltreff; Dere bytter på å være vertinne, det går på rundgang. Vertinnen står for drikke og brødmat, hvis man er heldig så kanskje en liten dessert, mens alle de andre tar med et pålegg hver. På den måten blir det ikke så dyrt å skulle ha besøk av 8 damer med bebiser. Enkelt lunsj, men samtidig veldig veldig godt. Det enkle er ofte det beste. Hvertfall når det er så mange som kommer!

Hvordan er det med dere? Trivdes dere i barselgruppe? Det er jo veldig opp og ned! Og hvis dere ikke har fått barn, er barselgruppe noe dere ser på som positivt, eller ikke?

Kvelden i går var så hyggelig! Vi spiste deilig mat, vin og lo så vi gråt stort sett hele kvelden.. Jeg var ikke hjemme så sent, så dagen i dag går som vanlig - ikke at jeg hadde hatt noe annet alternativ hvis jeg hadde valgt å bli til langt på natt da. I skole og barnehage må trollene mine uansett hvor trøtte vi er! I dag var de superspente på ettermiddagens lille halloweenfeiring. Jeg skal knipse bilder og vise dere i kveld, eller i morgen :-)

PS. Hurra for lille nevøen min Ludvig som blir 2 år i dag. Vi er så glad i deg ♥

30.10.2013

Hei i kvelden! Jeg trenger litt hjelp. Er det noen av dere som faktisk "feirer" - og med feirer så mener jeg lar barna sine kle seg ut, tusler rundt i nabolaget og samler litt godis og kanskje spiser en halloween muffins eller to. Og der kommer hjelpen inn.. Vi har invitert barna i gata til en liten uskyldig feiring med middag og kos, også gå en runde i nabolaget straks det blir mørkt. Er det noen som har noen supre tips til "skumle" muffins? Eller morsom vri på en halloween middag? Let me hear it, please! I morgen tidlig (I know, i seneste laget - det er litt sånn jeg er, men det blir stort sett alltid bra likevell) så løper jeg ut for å handle inn til kveldens lille feiring.

Nå må jeg løpe! Jeg skal nemlig feire en forlovelse! En av mine næreste kjæreste har forlovet seg og det betyr jentekveld med vin & middag ♥ Jeg tar med kamera og ser om jeg får lurt til meg noen bilder ;-)
Vi ses i morgen ;-)

GÅRSDAGENS BARSELTREFF

I går var jeg på barseltreff hos fine Ellen som dere ser på det nederste bildet! Nå er det virkelig VINN-VINN med barselvenninner! OC blir SÅ glad når han får sprelle rundt på gulvet med gjevngamle bebiser, og jeg har møtt så mange fine jenter som jeg møter ukentlig. Både jenter jeg har kjent lenge, og nye jenter jeg har blitt kjent med i år! Snakk om å få dekket våre sosiale behov begge to! Det har virkelig vært babyboom i Drøbak i år, det svømmer over av mødre på tur med barselgruppa! Selv er jeg i flere, og må faktisk roe ned litt tid tider, fordi jeg gjerne vil få med meg alt. For å ikke bli helt utslitte både OC og jeg (og for å rekke over husarbeid) så prøver vi å ha faste dager med "fri", så mandager og fredager har vi sjeldent planer kvelden i forveien. Dukker det opp noe tar vi det alltid på sparket. Mens tirsdager og torsdager er det stort sett alltid barseltreff! I dag er det ny lunsj med en annen jentegjeng med bebiser, og det på en onsdag ;-) Ja ja! Det blir en kort visitt da, siden Casillas skal til fysio kl 13.

Marte, Mie, Svigerinnen og min minste lille nevø Jacob ♥ Han er bare 7 uker. Faktisk i dag :-)

TFK gjengen ;-)


Fine Ellen som lagde verdens beste salat. Den ønsker jeg meg oppskriften på, Ellen ;-)

Det var en leser som minnet meg på innlegget jeg skulle skrive om powernap-bebiser! Jeg hadde helt glemt det, men nå er det i gang. Jeg snekrer sammen mine beste tips og blogger det straks det er ferdig!
Ønsker dere en finfin dag, og tusen takk for at dere er innom ♥

29.10.2013

Hurra! "Lykkelig på haver" har endelig åpnet netshop! Etter innlegget der jeg viste det nye stueteppet mitt (link til min gamle blogg), eller min nye lampe var det flere av leserne som lurte på om de hadde butikk på nett i tillegg til butikken i drøbak, og nå har de altså åpnet egen nettbutikk! Ovenfor ser dere min ønskeliste;

1. Sengetøy fra Beach House til begge jentene. Casillas har allerede til juniordynen, bare synd det er en stund til det skal tas i bruk enda. Det er nemlig det mykeste sengetøyet jeg noen gang har kjent.
2. Lady Burk pendel. Dem hadde vært så fin i TV stuen!!
3. Vinkjøler fra LG
4. Lykt fra PB home (den samme som jeg har, men jeg ønsker meg en større str også til gangen.)
5. Sengetøy til Christian og meg fra Beach House. Det er ikke bare de små som liker å sove mykt :-)

Hvis det er noe dere lurer på så er det bare å kontakte jentene bak butikken og nettbutikken. Koseligere jenter skal man lete lenge etter! Ha en fiin kveld ♥
// reklame

VIL JEG HA FLERE BARN !?

I natt hadde jeg den mest virkelige drømmen på lenge. Du vet når du sier til deg selv mens du drømmer, at dette skjer på ekte? Sånn var det. Ikke engang da jeg våknet skjønte jeg at det var en drøm før flere sekunder etter. Jeg drømte at jeg havnet i koma, og dette var ikke noe det som var det store liksom, å ligge i koma noen måneder var helt naturlig (!?), men da jeg våknet så hadde Christian kjøpt et GIGA ROSA (!) hus og vi ventet 3 barn til, i tillegg til de 3 vi allerede har. Jeg hadde tvillinger i magen, også hadde de (litt usikker på hvem "de" er) tatt ut et av mine egg og gjort så en av mine svigerinner skulle gå gravid for meg. Huset var giga stort med soverom til alle barna våre, det var langt i fra fint men alt som betydde noe av at alle barna skulle få plass.

Det er ikke til å putte under en stol at jeg liker å observere og fundere over hvorfor vi gjør som vi gjør, sier ting og drømmer. Jeg kan ikke unngå å lure på om jeg drømte dette fordi jeg ønsker flere barn, men ikke flere svangerskap - og der kommer komaen inn ;-) Nå er det jo slik at jeg ikke kan legge meg selv i koma et helt svangerskap for å unngå å være syk i 9 mnd igjen, men jeg forstår hvorfor jeg drømte det! Vi har 3 friske barn og jeg har overlevd både grusomme fødsler og svangerskap og det priser vi oss lykkelig over, og skal ikke ha flere barn. Men man blir jo litt tankefull da ♥

Nå skal tekoppen nytes mens Yasyas tar dagens første lur. Når han våkner skal vi tusle bort på lunsj med barselvenninner og babykompiser! Hvis det er greit for de andre jentene så kanskje jeg knipser et par bilder til bloggen ;-) Vi ses uansett i kveld!

BARNEVOGN DEBATT // TFK, MOUNTAIN BUGGY & BABYJOGGER


Hei i kvelden! Dere! Jeg lurer på en ting, er det noen der ute som har erfaring med babyjogger city elite? Altså vogn på bilde nr 3? Selv har jeg vognen på bildet nr 1 (TFK) men jeg er nysgjerrig på disse andre trehjulingene. Jeg vet jo at det finnes mange mødre der ute med vogndilla og som har mye informasjon og erfaring på lager! Og mens vi er i gang er jeg også nysgjerrig på Mountain buggy terrain, vognen på bilde nr 4. Det er samme merket som bilde nr 2, men med større hjul. Så dere, del gjeeerne deres erfaringer :-) Hvis det blir bra tilbakemeldinger så lager jeg et eget innlegg basert på informasjonen jeg får. Det er jo gull å lese om når man skal velge vogn, fordi hver vogn kan fylle forskjellige behov. Alt ettersom hva man er ute etter!

NYTT GENIALT VASKEMIDDEL

Hello!! Som jeg skrev i går så har jeg testet noe veldig nødvendig i alle hjem i en uke - nemlig TØYVASKEMIDDEL. Jeg har testet et helt nytt merke som heter "DIZOLVE" . Det betyr mye for meg at vaskepulver og skyllemiddel fungerer bra, det sier seg vel selv med uteklær, gulp-og-grøt tøy, og masse klesvask - non stop! Derfor må jeg innrømme at jeg var skeptisk til å prøve noe nytt, det gode gamle har fungert bra i alle år..

MEN, dette syntes jeg dere også burde prøve! Dizolve er verdens enkleste vaskemiddel og det kommer i papirform som er oppkuttet i strimler. Man putter bare strimlen rett i vaskemaskinen og slipper vaskepulver OG skyllemiddel. Mye mindre gris og man slipper å surre mer dosering, og hva som skal hvor. (Les; mannen slipper å surre med hva som hvor. Hoho) 1 strimmel = 1 vask. Det lukter frisk, og tøyet blir like mykt som når du vasker med skyllemiddel. Dizolve er MILJØVENNLIG, man sparer miljøet for masse transport i og med at dette er konsentrert hele 16 ganger. Det er 24 vask på 6 flate papir i en pakke. I tillegg så fungerer samme pakken til både hvitt og farget tøy!

Kort oppsummert - fordeler ved Dizolve;

Like rent som med vanlig tøyvaskemiddel og skyllemiddel
Lukter friskt, men ikke sterkt
Miljøvennlig
Bra for sensitiv hud
Mindre allergifremkallende
Mye mindre plass
Mindre søl
Ingen oppmåling
En og samme strimmel til hvitt og farget tøy
24 vask i en pakke
Konsentrert hele 16 ganger
Verdens enkleste tøyvaskemiddel
Mer økonomisk

Jeg må innrømme at jeg ryddet vaskerommet (hvertfall) flatene før jeg tok bilder i dag tidlig, men som dere ser under her så har vi oveflod med tøy som skal vaskes, og tøy som skal sorteres altså!
Kurvene under benken er enkelt sortert i hvitt 60 grader, hvitt 40 grader, mørkt tøy, ull, farget tøy og utetøy. Når jeg klarer å holde det sortert i kurver så går det mye raskere å sette på en vask, noe som gjør lettere å gå ned kjellertrappa for å vaske klær! Egentlig så er det ganske deilig å kunne gå ned den trappen til vaskerommet - det er nemlig mitt fristed til tider når det er MYE aktivitet i huset. For eksempel en halvtime før leggetid og alle barna virkelig bruker opp siste rest av energi. DA er det godt å baaare måtte sette på en liten vask og bli borte i 20 minutter, og overlate galskapen til mannen ;-) Han protesterer ikke hvis jeg sier jeg skal ned å vaske tøy nemlig!

Hvis du går inn på DIZOLVE sin hjemmeside HER så kan du lese mer, og få tilsendt gratis prøvepakke på 12 vask sendt hjem til deg. Det syntes jeg du burde gjøre, og se om du blir like fornøyd som meg!

 Time hos naprapat er next, i dag er det jeg som skal fikses på! Wish me luck! Vi ses i kveld :-) Ha en fin dag!
 //Annonse

HEI DERE ♥

Så utrolig koselig å sjekke kommentarer og mail å se at jeg har blitt savnet på bloggen.. Det ble plutselig en liten pause her inne, men nå er den pausen over! Jeg føler meg bedre og har savnet å skrive.

As we speak er Lykke på kino med gutta i Oslo (viktig med guttetid) mens jeg sitter i sofaen klar til å trykke på "play" knappen for å se siste episode av "the killing" sesong 3. Noen som har sett? Det ligger på netflix! Det er SÅ skummelt, og et par episoder er også så himla trist at jeg har gråte-hulket ved flere anledninger. At jeg skal se siste dobbelepisode alene er egentlig galskap, men jeg må bare!

I morgen skal jeg blogge om et utrolig lettvint produkt jeg har testet ut i 1 uke nå. Så hvis du er en av de som kjører et paaarrrr vaskemaskiner i uken, titt innom ;-)

Time to press play - Ha en fin kveld!

HELGENS INSTAGRAM BILDER


Helgen har vært travel, men veldig fin. Er trøtt som er dupp etter en impulstur (JA, tenke seg til - 3 barns foreldre kan oppleve impulsturer ut! Plutselig lå bare alt til rette med overnattinger og barnevakt og VIPS så var vi begge på deilig middag med voksene fine folk. Hurra for det!) Meeen vi ses i morgen da :-) Nå er det nye episoder med modern family og søndagsgodis!

GOD HELG FRA OC & MEG

Vi har brukt den siste solskinnsdagem på en stund til lunsj og kos! Jeg har også vært å handlet nye vintersko ;-) de må nesten få komme på bloggen så jeg kan anbefale de videre. Super fornøyd :-) Nå skal huset tømmes for barn og de minste i seng. Vi hadde 6 barn til middag i dag og det er så koselig. Akkurat sånn jeg hadde det selv da jeg var mindre. Huset fullt av store og små!

Goood helg, vi ses i morgen <3

NOEN SOM KJENNER TIL BLACKSTONE // VINTERSKO

Har noen av dere kjennskap til sko fra "blackstone" ? Jeg har nemlig falt helt for et par boots i skinn med lammeull på innsiden. Det finnes flere modeller og du kan se de fleste inne på miinto . I nærheten der jeg bor så er det shoe lounge som fører merket. Jeg tror jeg må ta meg en tur! Usikker på om disse står høyest på ønskelisten, de samme i sort eller en litt høyere variant. Foreløbig er det denne som er favoritten!
Disse + uggsene jeg fikk i fjor + goretex sko til utelek med barna = klar for en kald og lang vinter! Noen andre som har tips om tøffe vinterboots? De må være varme og ikke altfor robuste.

GÅRSDAGEN I BILDER - TIME FOR TIME // INSTAGRAM

Her er gårsdagens bilder fra min lille bilderace. Et bilde av hva jeg gjør i timen! Startet kl 08, og tok siste bilde kl 22!
Bildene er ikke helt i rekkefølge ser jeg, men kort oppsumert; følge jentene til skolen - dusj - blogg - henge ut mer mat til fuglene mine - lunsj hos svigerinnen - fortsatt på lunsj - hente i bhg - tilbake på middag hos samme svigerinnen - babykos etter middag - barna i seng - sofa og kjærsten sin armkrok - nye episoder av modern family - natta. Hoho! Det var dagen! Det blir ikke den samme spammingen fra meg på instagram i dag altså ;-)

I dag er det egentlig pilates (mor&barn) trening, men nakken og hodet er fortsatt så vondt at jeg tror jeg må stå over. Dessverre for jeg elsker pilates. Treningen gjør så godt for kroppen min så de timene er hellige.. Jeg får heller komme sterkere tilbake! Etter pilatesen pleier vi jentene å spise litt lunsj sammen, mulig jeg slenger meg på der - det er jo ikke fullt så slitsomt ;-)

En helt annen ting; jeg har funnet drømmevinterskoene!! Hvis OC har en like lang nap som han hadde i går, kommer jeg innom å viser de frem om litt. :-) Good torsdag fine mennesker

TIME FOR TIME GJENNOM HELE DAGEN PÅ INSTAGRAM & NY LYKT

Hei dere! Jeg kjører "min dag - time for time" på instagram i dag! I know, litt teit men også litt morro. Flere har spurt meg hvordan dagene mine er og hva er vel ikke bedre enn å ta bilder gjennom hele dagen å vise dere. Dere finner meg under @lykkemamma Og hvis det er noen som ikke er på instagram av leserne mine så skrik ut, da kan jeg jo samle sammen alle bildene og laget et eget innlegg ut av det! Opplegget er inspirert av frumaela :-)

Det er ikke mye penger som brukes på interiør til stuen, eller huset generelt om dagen. Dette går jo litt i perioder, og nå er posten "utstyr og klær til barna" den det brukes mest av om dagen. Maya har vokst fra ALT! Men den nyydelige "sanna" lykten ovenfor fikk være med hjem fra #lykkeligpåhaver (butikk her i Drøbak og snart nettbutikk, søk de opp på facebook) etter en gode salg på bruktmarkedet. Selvom Oscar Casillas hvert øyeblikk begynner å rasere stuen og dra ned alt som finnes i hans høyde så er stas å fortsatt ha det litt hyggelig også. Det samme gjelder med leker. Jeg har ingen problem at det ligger fargerike leker rundt i stuen dagen lang, men det er veldig godt å kunne gjemme helt vekk når kvelden kommer og roen senker seg.. Derfor er kurven ovenfra (fra sofiesvilla.no) helt genial med lokk. Dessuten er den stor nok til alt! Tips til dere som er redd for maaaassse farger i stuen ;-)

Nå skal neste bilde fra denne timen legges ut på instagram ;-) Ha en fin dag <3

15.10.2013 // DAGENS LYKKEMAMMA

Good morning! Vi våknet opp til en skikkelig gråværsdag. Alle 3 barna er småforkjøla og man kjenner at vinteren er på vei i hele huset. Derfor var gleden stor da jeg endelig klarte å dra kroppen opp av sengen halv syv (en halvtime for sent etter pinefull slumring i sengen) og Christian allerede hadde stått opp og fyrt i peisen. Hverdagslykke! Varmen fra peisen er helt spesiell. Det er på morningene det er ekstra kos at peisen er på kjøkkenet. Vi hører knitring og kjenner varmen mens vi spiser frokost ♥ Nok idyll prat - det er ikke bare fryd&gammen på morgenkvisten altså.. Det er mye jobbing med "å ta i mot beskjeder", "gjøre det de for beskjed om, og ikke 1000 ting først" osv. Med 3 barn så er det veldig viktig å høre på hverandre, det er sikkert og visst.

Over ting noe helt annet, nemlig min fantastiske nye kåpe fra #justfemale ! Jeg elsker ullmixen, den skrå glidelåsen, den høye halsen, blåfargen og jeg har siklet på den siden jeg først så den i butikk et par måneder tilbake. Den er fra den nokså nyoppstartede "MIN" butikken i Drøbak sentrum! En butikk jeg er innom hver gang muligheten byr seg. Så utrolig mye fint, og så mange fantastiske merker. Mye av det står på ønskelisten! Anbefales å ta en titt innom hvis du er i nærheten! Jeg ser at kåpen ser litt postete ut på bildene, men i virkeligheten er den ikke det. Den er oversized, men bare på en fin måte - syntes jeg. Noe annet jeg PLUTSELIG la merke til er VIKENE mine! Jesus christ!! Velkommen til ammeverden!  Det er jo helt sinnsykt at jeg i det hele tatt nevner det - kanskje dere ikke hadde lagt merke til det, men man kan ikke ta ting så selvhøytidelig. Eller hva? Og mens vi er inne på området, I know. Husmorsveisen. Jeg prøver å unngå oppsett som denne hvis jeg skal ut blant folk siden vikene syntes så godt, men noen gang orker jeg ikke bry meg. Egentlig litt for ofte faktisk ;-)

Men dere, ha en fin dag da! Vi tenkte oss på babysang før jeg skal til napraprat (for første gang) men vi må se det litt an, mulig det blir nok en slapp-av-dag hjemme. I think I need it. Vi ses ♥

IKKE SÅ FRISK SOM JEG TRODDE & SE MITT LILLE OLIVENTRE

Tittelen sier vel sitt.. Jeg er ikke så frisk som jeg vil være. Hjernerystelsen og smertene i skulderen sitter dypere i enn jeg vil. For å være ærlig så føler jeg at jeg har vært syk siden jeg ble gravid med Casillas, noe som er godt over 1 år siden. Da blir det ekstra tungt å innrømme for seg selv at man må ta det med ro, og ikke er 100%. Men nok om det, sjekk det lille herlige oliventreét mitt!? Hva skjer med alle olivene? Skulle ønske jeg kunne si det var pga mine grønne hender, men den gang ei ;-)

En helt annen ting - midt oppi vondt hode og kropp er det et lite materalistisk lyspunkt; jeg har fått ny kåpe! Jeg har ønsket meg den siden jeg så den for første gang i "MIN" butikken i Drøbak sentrum, og for noen dager siden ble den min! Fortjent syntes jeg selv :-) Viser bilder av den i morgen, for dere som syntes sånt er gøy! Ha en fin kveld godtfolk, takk for at dere stikker innom meg på tross av den litt dårligere bloggingen den siste uken. ♥

NOE AV DET BESTE

I går var alt bare helt perfekt.. Friske barn som lå hjemme i sengene sine, jeg kunne snike meg avgårde til en av mine beste venninner som har flyttet i gaten rett ved siden av - sammen med (nesten) alle av mine aller nærmeste jenter (helt fra videregående) som jeg fortsatt har daglig kontakt med. Faktisk alle fra Drøbak. Deilig mat, rødvin, te til hun som ble slått ned og har hjernerystelse, masse latter og godis. Jeg er heldig. Venninner er det beste som finnes <3 Ha en deilig søndag, vi skal kose oss ute i gata! PS. Alle bildene er fra instagrammen min :-)

NY DUNJAKKE TIL MAYA // BRUKTMARKED

Her i Drøbak har vi barnebruktmarked 2 ganger i året, en gang på våren og en på høsten! Jeg har vært på alle siden jeg var gravid med Maya! Noen ganger finner jeg masse bra, andre ganger selger jeg masse og noen ganger finner jeg ingenting. Dagen før så leveres alt tøy, utstyr og leker - ferdig merket med pris og ditt personlige nummer. Dagen etterpå kan alle komme å handle! Jeg har vært der i dag, og fant veldig lite men jeg fant en fin dunjakke fra stormberg til Maya for 90,- Gjenbruk er gull!! Spent på å se hvor mye jeg har solgt for i dag også. Oppgjøret hentes på ettermiddagen. Det som ikke selges sendes til forskjellige formål, som "redd barna" o.l En kjempe fin ting, og veldig deilig å få ryddet på loftet! Ikke minst lære jentene om å gi bort egne leker/klær og kjøpe igjen brukt. Hvordan er det med dere? Går dere på bruktmarked eller er alt av klær nytt?

Good lørdag :-)

HAVREMUFFINS MED EPLE

HAVREMUFFINS MED EPLER;
3 dl havregryn - 75 g smeltet smør - 1 1/2 dl melk - 2 egg - 1 1/2 dl sukker - 1 1/2 dl hvetemel (jeg brukte grovt) - 1 ts bakepulver - 1 eple i terninger (døds godt med blåbær, bringebær o.l)

Smelt smør og tilsett melken i smøret. Tilsett denne blandingen i havregrynen. Ta i ett egg om gangen, så sukker og det restrende ingrediensene. Avslutt med eplebitene og bland godt. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12-14 min.
NB. Jeg bruker småmuffinsformer og fyller de halvfulle, dette gir ca 20 stk. Kjempe gode! Jeg fryser de, og putter i matboksen rett før de går til bhg/skole, eller spiser de varme - rett fra ovnen! Namm!!

F R I S K I S

I´m baaack!! Endelig litt blogg og instagram igjen ;-) Kroppen er ikke helt 100% enda, men jeg har gjort mitt for å komme meg på bena raskest mulig. Både ligget på mørkt rom, sovet store deler av døgnet og fått akupunktur for en vond nakke, og kropp. Nå føler jeg meg mye bedre! Tusen takk for gode ord på både blogg og instagram. Det varmer ♥

I dag har OC vært hos fysio. Litt stiv i ryggen så han er ikke like "mobil" som han ønsker, noe som gjør at han er kjempe frustrert! Vanskelig å ligge på magen og umulig å komme seg opp og frem. Ikke gøy for en liten 7 måneders sprellemann. Nå skal han til et par behandlinger til, det var visst ikke mye som skulle til.

Det har tatt litt ekstra tid for å legge over innleggene fra den gamle bloggen min, derfor re-publiserer jeg matpakkemuffinsene i kveld, som flere har spurt etter :-) Stikk innom om du vil teste ut verdens beste matmuffins!!

SYKEMELDT // BLIND VOLD

Hei menneskene! Jeg har fått sykemelding fra bloggen noen dager. Faktisk fra både fra TV og mobil også.. Jeg har fått en kraftig hjernerystelse, forslått nakke og kjeve, samt øm og vond rygg. Fredag natt ble jeg utsatt for noe lite hyggelig, og mottok både slag og spark mot hode og nakke (helt uprovosert, det skjedde helt ut av det blå) da jeg var på vei hjem fra en hyggelige kveld i Oslo med C, svigerinnen og mannen hennes. Heldigvis var jeg ikke alene, og takk og lov kom politiet raskt på stedet. Jeg måtte tilbringe et døgn på akuttmottaket på Ahus, og har det etter forholdene greit. Blind vold er ikke greit!! Jeg kommer sterkere tilbake om et par dager, må bare bli friskere først. Vi ses snart

DAGENS LYKKEMAMMA

Det går i mye grått og svart hos meg om dagen, og jeg liker det; Oversized genser fra Kappahl i str XL, jeg bruker den som kjole. Ulljakke fra VILA og vesten min fra Vivikes (den bruker jeg myye). Sko fra eurosko, upusset ;-) Hehe!
Til slutt, noe komisk! Marte-venninnen som bor kun noen hus unna kommer tuslende bort til meg - vi skal gå sammen ned å møte barselgruppa. Hun ser meg komme ned trappen og begynner å le. Er det mulig?? Vi har på akkurat det samme. Assa, antrekket er veldig vanlig så det er jo ikke sinnsykt å møte noen i grå og svarte klær, men å ha på akkurat det samme? Alt utentatt vesten var likt. Til og med de UPUSSETE skoene ;-) Gikk jeg inn for å skifte? Nei, hadde ikke tid til! Heldigvis skulle vi ikke vandre gatelangs!

I dag skal jeg først få kontroll på klesvasken. Vi er ikke helt på godfot om dagen, hjeeelpes så kjedelig å brette klær! Jeg utsetter og utsetter, men nå må jeg bare sortere. Senere i dag skal jentene hentes tidlig i barnehagen og SFO, og vi skal møte andre mammaer fra barselgruppene jeg er i, og barna deres ute i skogen! Leke, drikke kakao og spise litt god mat! Satser på at solen kommer frem!

Jeg tror forresten vi må kjøre et innlegg av samme type som "baby og fast føde". Dere kommer med tips og erfaringer og jeg samler sammen til et eget innlegg.. Denne gangen om soving på dagtid! Jeg har en liten søtnos som er så glad i POWERNAPPING. Altså korte soveøkter.. Himla upraktisk! Og det kan da ikke være godt for han heller.. Er det stemning for et sånt innlegg? Isåfall legger jeg ut i kveld :-)

IKKE EN TRÅD & VERDENS LYKKELIGSTE MANN

Her i heimen så sveves det høyt oppe i skyene! Litt jeg, men aller mest Lykke! Han er så stolt! Han har nemlig tenkt mye og jobbet hardt for å oppnå det dere ser ovenfor. Ser dere hva som er unaturlig? Må jo være alles drøm!! INGEN LEDNINGER!! Alt ligger bak veggen, rett ut i en hylle i trappen, ned til kjelleren. Både get-boks, blueray og apple TV! Det er ordnet (ikke spør meg hvordan for dette kan jeg iiiingenting om) så nå har vi kun 1 fjernkontroll til alle tingene, og ikke 4 forskjellige som vi har hatt i flere år. Nå kan det faktisk gå an å vise bilder av TV stuen. Spørs om jeg ikke ryker på en liten TV smell mens OC sover sin første lur.. Det frister veeldig med Sons of Anarchy, spesielt nå som rommet har blitt så hyggelig! Dere vet vel om Sons of anarchy? Hvis ikke, DET MÅ DERE SE!!

Goood onsdag! Forresten, likte dere den lille filmsnutten av Maya og Jenny på instagram? En liten morgenhilsen ;-)

NEKTER BABYEN Å SPISE FAST FØDE? // 30 TIPS FRA LESERNE

Da har jeg samlet sammen alle tips og erfaringer fra dere fine mennesker som sendte inn da jeg sårt trengte hjelp. Og som avtalt lister jeg opp alle tipsene så dere som sliter med det samme, eller kanskje kommer til å gjøre det i fremtiden kan titte innom her, og tipse andre som kunne trengt et tips eller to om å klikke seg innom :-) Flere erfaringer skrevet ned på et sted syntes jeg er gull å komme over, så slipper man å søke og google seg frem til langt på natt! Jeg skriver ned punktvis alle tipsene og på slutten av innlegget skriver jeg om hvordan vi knakk koden. Han spiser nemlig grøt nå ;-) Here we go;

♦ Blande sammen fruktpure / svisesmos / smoothies i grøten. Det gir en søtere og bedre smak!
♦ Gi noe helt annet som f.eks brødskiver i stedet. Det finnes de bebisene som ikke liker selve konsistensen. Kanskje vil de aldri like grøt, eller kanskje det kommer seg etter hvert som de blir vant til å svelge og "tygge" de små brødskivebitene.
♦ En type grøt som kan prøves er "sinlac". Den er litt søtere på smaken og er beregnet for barn med gluten-melke allergi. Etter hvert kan man blande inn mer og mer vanlig grøt!
♦ Gi en skje med grøt om gangen, og øk etterhvert.
♦ Hirsegrøten fra helsekost lager man selv og kan unngå den seige konsistensen + blande med morsmelk. Jeg har også hørt myyye annet bra om hirsegrøten, men har selv aldri testet den. Enda!
♦ Fruktmos frosset i isbitformer og lagt i babymatnett. (Sikkert lindrende når de får tenner)
♦ Neste sin fruktgrøt (8 mnd) er søtere enn mange av de andre grøtene. Kan være lurt å starte med en søt grøt siden morsmelken er veldig søt i smaken.
♦ La babyen ha en kavring eller riskjeks mens man mater, på den måten gaper de etter kavringen og da kan man lure inn små skjeer med grøt.
♦ I stedet for å ha vann i grøten, så bruk morsmelk. Det gir en smak de liker og kjenner igjen!
♦ Velling på flaske! (med store hull så det kommer nok ut) Velling er en blanding av grøt og morsmelkerstatning, veldig mettende. I sverige har de MANGE forskjellige smaker!
♦ Mostpotet blandet med morsmelk. Det smaker mest morsmelk og da får de lettere taket på å spise "grøt." Gå over til eks maisgrøt etterhvert, den er søt og god.
♦ Øve, øve, øve :-)
♦ Prøve både ekstra tjukk grøt, eller ekstra tynn. Noen liker det ene fremover det andre!
♦ Babystyrt mattilvenning! La de spise selv. Det kan være skjeen som er problemet og ikke selve maten. På den måten blir de først vant til å gape og svelge.
♦ En annen god grøt som jeg ble tipset om er en økologisk ved merket "holle".
♦ Most banan / avokado i grøten!
♦ Ikke belønne med melk når de ikke vil ha grøt med engang. Assa, ikke gi pupp/flaske om de nekter ved det første forsøket hver gang.
♦ Gi grøt når de faktisk er skikkelige sultne, og egentlig skulle hatt melkemåltid.
♦ Tøyse / danse / tulle og få de til å le, da kan man lure inn skjeer med mat uten at fokuset blir på matingen.
♦ Det er flere som nevner maisgrøt! Den skal visst være veldig god og søt.
♦ Gjør det i babyens tempo og modenhetsgrad og ikke hva foreldrene ønsker. Ikke stresse, det vil gå seg til, til slutt!
♦ Bruk plastikkskje. Avent sine er super gode. Flate, myke og bøylige! Funker ikke de så prøv noen andre, skjeene kan ha mye å si!
♦ Malt i grøten. Gjør den søtere også er den kjempe god for mage, og forstoppelse.
www.brababymat.blogspot.com er en side med masse tips for god babymat. Verdt å titte innom!
♦ Klipp av tuppen på flasken og gi grøt på flaske.
♦ BarneTV på ipaden som står på bordet foran.
♦ Søtpotetpure nevner også flere, det skal visst være bra konsistens og smake godt.
♦ Start med noen få smaksprøver på fingeren i stedet for på skjeen. Begynn tidlig fordi de er så mottagelige for nye smaker. Allerede ved 3-4 mnd alderen. Da vil de være greiere når de faktisk må begynne å få i seg måltider.

Sånn folkens! Der har vi alle tipsene våres! Så utrolig mye bra - tusen hjertlig takk!! Nå er det bare å velge å vrake og finne ut hva som funker best for din baby!

Min lille tass som blir 7 måneder om 5 dager spiser endelig et lite måltid med grøt+fruktpure om dagen. Vi knakk koden ved hjelp av kavring i den ene hånden (det får han flere ganger om dagen. Han elsker å knage på den) ipaden med "RaRa" foran på bordet og Neste sin havregrøt med bringebærsmak og fruktmos. Hurra!! Etter et par surrete skjeer som bare ble spyttet ut så glemte han at han ikke skulle ha, og gapte som bare det. Jeg må legge til at han var sulten også! Nå har han spist grøt i 3 dager, og jeg føler faktisk at det er deres fortjeneste. Igjen, tusen takk for alle tips ♥

HEI 1 OKTOBER // MOBILBLOGG

Rekker ikke innom med det planlagte "babymat tips" innlegget før i kveld. Vi trenger påfyll av diverse, så Christian og jeg tar en tur til Sverige på formiddagen i dag! En helt annen tingjeg lurer ¨på, hva syntes dere om mobilblogging? Nå har jeg blogget direkte fra mobilen, og noen ganger så er det så greit fordi det tar mye kortere tid. Så hyppigere blogging men dårligere kvalitet på bildene, eller litt mindren blogging men bedre kvalitet?

Vi ses i kveld! PS. Det ene bildet ovenfor er fra skolen til Mays. Forsåvidt min gamle barne & ungdomsskole også! Er ikke trærne vakre nå? Jeg blir litt satt ut, for et vakkert land å bo i. Have a good 1 oct