hits

oktober 2016

26.10.2016

Vinteren kom å røsket meg i fletta gitt. Litt kald noen dager og vips så er hofta (ja, jeg vet jeg høres ut som grandtanta, ha ha) helt ute av spill. Jeg stabler meg av gårde, foreløbig uten krykka, men crap altså. Dette er så kjedelig. Heldigvis er det ikke farlig. Det sier jeg til meg selv. Det er ikke farlig å ha vondt. Og det blir bedre.. Sånn er det jo med alt, opp og nedturer. 

I dag har jeg trent overkropp. Når underkroppen surrer så gjelder det å holde ryggen i sjakk for at det ikke skal sette seg videre oppover i kroppen. Dessuten er det godt å komme seg ut.. I ettermiddag hadde vi besøk av to små tantebarn, min lillesøster og mann flytter inn i hus her i Drøbak (wohoo) så barna leker litt her mens de voksne maler. Vi er så glade for å ha familie nærme ♥ Nå skal OC og jeg bare spise litt før vi benker oss til i en tjukkas på turninga. C jobber sent og det blir fort litt stusselig her hjemme med bare oss to. Spesielt siden vi var hjemme mandag og tirsdag pga sykdom ;-)

Håper dere har hatt en fin dag :-) Klem til dere ♥

My new babies


Det er så sjeldent jeg kjøper meg noe fint! Det hender jeg kjøper meg noe praktisk og hverdagslig - som også kan være fint, men sjeldent noe skikkelig fint og unødvendig i hverdagen. Men så kommer de tidene der jeg virkelig trenger noe fint, men da har jeg ikke muligheten til å kjøpe det heller.. Typisk! Jeg er en "safer" og kjøper alltid det tryggeste når jeg har muligheten til å kjøpe meg noe. 

Men NÅ, nå har jeg vært flink! Jeg gikk nemlig innom favorittbutikken i Drøbak forleden. Jeg måtte bytte et plagg (og fikk selvfølgelig den beste servicen, det er en av grunnene til at jeg elsker den butikken, og hun søte som eier den) og skulle kjøpe meg noe annet.. Jeg brukte lang tid, og så på hvert plagg / siklet på hvert plagg.. Til slutt falt valget på en ullgenser. En sinnsykt fin ullgenser, men dog - en ullgenser. I fargen grå.. Jupp.. Som så mye annet jeg har. Men så fikk jeg øye på de fineste skoene på lenge.. Og på foten satt de så godt, og jeg ble såå fin - der jeg sto i nuppete treningstights og regnjakke. For det gjør disse skoene, de gjør meg fin uansett. Det skal litt til!

Jeg klarte ikke helt å bestemme meg, fortjente jeg virkelig noe som ikke kunne brukes hver dag? Var det så lurt? 

Oh yes, det var lurt! Det var virkelig lurt, It made my day og vel så det.. Og jeg elsker å bruke de. Enten på FN café på skolen, eller julebord i desember. De går fint til både jeans og kjoler! Det siste argumentet som avgjorde var høye heler. Det funker så dårlig for meg, men jeg elsker å pynte meg! Med disse føler jeg meg pyntet uansett. Love it!

Og skal jeg fortelle dere noe gøy! Førstkommende torsdag har "MIN" butikken kundekveld - hvis dere har muligheten så må dere ta turen! Det loddes ut goodiebag til en verdi av 15.000,- (vi snakker dunparkas, genser, jeans, u name it) I tillegg til 25% på hele butikken! Jeg kommer, og jeg håper vi ses :-) Dere finner facebooksiden til butikken HER for mer info. 

For å gjøre dette ryddig. Dette er reklame fordi jeg vil det, og i blant har jeg noen bloggavtaler med "MIN". Men skoene er kjøpt og betalt selv :-) 

Ha en fiin dag ♥

Hjem fra hyttetur, syke barn og ny lampe

God morgen ♥

Jeg er hjemme fra en festlig og avslappende hyttetur! Selv har jeg ikke vært utenfor døren annet enn da jeg kom, og dro. Passet meg perfekt! Jeg hadde heldigvis selskap i Carine, mens de andre to snuppene var sporty og gikk på fjellet. Vi har spist masse mat, sjokolade og vin. Vi har hatt latterkramper, diskusjoner, dype samtaler og ikke så dype samtaler. Mest sistnevnte med en dose selvironi! Selvironi kommer man langt med gitt!Vi kom hjem i går kveld. Jeg rakk akkurat å legge småtrollene mine, og ligge i armkroken til kjærsten min et par timer før jeg sovnet.. Jeg drømte om Paris Jackson, at jeg fortalte henne hvor nydelig og snill hun var, og at hun ikke skulle bry seg om netttrollene. Jeg ble også vekket av han lille med astma. DET været er på plass igjen. Heldigvis skjedde det ikke noe voldsomt annet enn litt krupp og ørevondt. I dag skal vi heldigvis til ørelegen for en sjekk.. Han fikk jo dren i fjor, og det ene drenet gjør ikke jobben sin. 

Håper dere har hatt en fin helg ♥ Klem fra meg

PS. Ovenfor ser dere lampen jeg snakket om. Lampe nummer to som jeg kjøpte på NILLE. Denne er ganske mye større og gir mer lys. 

Fredagstipset - uke 42

Hvert år på samme tid, akkurat i overgangen der morningene og kveldene kun er mørke så ønsker vi oss mer belysning. Det skjer hvert år, plutselig blir rommene så veldig mørke! Siden vi ikke har penger til innkjøp av flotte lamper om dagen så ble jeg så glad da jeg tok turen innom Nille for å se på Halloweenpynt.. Denne fine lampen er nemlig fra Nille, og i denne perioden (usikker på datoene) så er det kampanje på de i tillegg! -50% . Jeg betalte 100kr per lampe + pære. Spent på hvor lenge de holder, men enn så lenge er jeg strålende fornøyd. Pæren gir fra seg et koselig lys og passer perfekt inn i stuen!
Jeg kjøpte også en større variant, legger ut bilder av den senere.Om litt skal jeg vekke barna, men før det skal jeg pakke siste rest i baggen og gjøre meg helt klar. Jeg skal nemlig på hyttetur i helgen og blir hentet rett etter levering i barnehagen og skolen. Vi snakker helg med fyring i peis for å holde varmen - ikke bare for kosens skyld, koke vaskevann, hente vann ute (!), rødvin, god mat, sjokolade, ullteppe og ullgenser, lesing, ja total avslapping hele helgen! My god, det er balsam for sjelen det! Ikke nok med det, jeg reiser sammen med jenter som praktisk talt er familie. Svigerinner og kusine (på Christian sin side) som jeg heller vil kalle nærmeste venninner, skjønner dere eller? Her er det nært, og mye kjærleik! 

Litt usikker på hvordan det blir med bloggen i helgen - det kan gå begge veier, men jeg er hvertfall på snapchat (marlennordby)

Ha en fiin fredag ♥

Til salgs

God kveld i stua, 

Jeg har lagt ut litt ting på finn i det siste (på den måten har jeg fått kjøpt meg ny vinterjakke), uansett - jeg ble spurt om hvorfor jeg ikke legger det ut på bloggen for å nå ut til andre, men det har jeg liksom ikke klart.. Jeg vil ikke "plage" dere med det. En litt rar tanke, man trenger jo ikke lese hvis man ikke vil. Derfor kliner jeg til å legger ut kamera mitt her! Kanskje det er noen som trenger et fantastisk, lettvint og bra kamera ;-) 


Som jeg skrev på finn;

Selger mitt fantastiske Canon EOS 600D kamera. Det er pent brukt. 

Sammen med kamerahus medfølger; 
Lader 
Batteri 
Neckstrap
Kamerabag
Objektiv EF-S 18-55 mm

Pris: 2500,- 


Håper dere har hatt en fin dag! Vi har vært på café på skolen, i forbindelse med TV aksjonen. Spist så masse kake at vi sprekker og ikke orket middag. Det er to ganger i året det skjer ;-) Jeg har også spist lunsj med en fin en, laget kaker til caféen og vært på trening! Oh yes, denne uken har jeg endelig kommet meg på trening. Jeg er så støl, men det føles utrolig godt!

I morgen er det fredag og nytt tips på bloggen. Superfin lampe på budsjett coming up!

Ha en fin kveld ♥

Oppskrift på høstsuppe og venninnekveld

Hei ♥

Tirsdag kveld, da jeg hadde besøk av jentene på kveldsmat så knipset jeg faktisk litt bilder til bloggen! Vi har alltid forsøkt å få til jentekvelder jevnt og trutt, og i perioder er det lettere enn andre. De siste ukene har vi faktisk klart å opprettholde 3-4 kvelder i måneden, og da rullerer vi på hvor vi spiser kveldsmat. Som jeg skrev i går så tar alle med et pålegg / noe enkel mat hver, så blir det ikke så stress for vertinnen. Det må jo gjøres så enkelt som mulig så det er gjennomførbart i en travel hverdag. Jeg ligger ikke på alle fire og skrubber fliser før denne gjengen kommer på besøk altså, og det er så deilig. 

Det er ikke så mye som skal til, og på tirsdag lagde jeg en enkel høsstsuppe i stedet for at alle tar med et pålegg. Jentene tok med frukt, drikke og sjokolade (innafor) i stedet. 

Høstsuppen jeg lagde er så enkel og helt sikkert helt lik 1000 andre, men jeg legger den likevel ut : 

Suppe til 4-6 personer: 
2 l vann
3 - 4 grønnsaksbuljonger
6 - 8 mellomstore poteter
5 gulrøtter
1/2 kålrot
3/4 purre
7 pølser kuttet opp og stekt (legges i suppen ved slutten av koketiden)
Evt andre gode grønnsaker 
Krydre med salt og pepper til smaken er passe (varierer ettersom jeg stort sett har barn som spiser samme måltid)

Kuttes opp i småbiter og kokes i 15-20 minutter.  


En veldig fin måte å få tid til venninner på. Ofte kan det gå altfor lenge mellom hver gang, men det er så godt og viktig med latter, skravling og gode råd. 


 

Jeg var på TV

Da har jeg sett det selv, og flaks for meg så ble jeg faktisk ikke såå flau som jeg fryktet! Ha ha!
I forrige hadde jeg nemlig ei litta minutt på NRK i forbindelse med "forbrukerinspektørene" og ukens tema: plast. Det var dette vi filmet i mai en gang, hvis noen av dere husker? Det ble vist på TV forrige onsdag, men det ligger på NRK nettTV også. Jeg fikk så mange morsomme og hyggelige snaps av dere forrige onsdag, tusen takk - da ble det brått ikke så ille så se det selv.. 

Eneste forskjellen fra mai til nå er 5 kg.. Haha, der kom det litt motivasjon til kosthold hvertfall! 

Ha en fin kveld ♥ I morgen tidlig legger jeg ut bilder fra kveldsmaten med jentene i går, og oppskrift på den superenkle høstsuppen!

Høstsko til OC

I dag er det en fornøyd liten fyr som tusler av gårde til barnehagen. Først en tur innom skolen for å følge storesøstrene, og så rett i barnehagen for å vise frem de nye skoene! Er det mulig å bli så glad for sko? Det henger kanskje med at han har vært kald på tærne den siste uken.. Han har aldri brukt joggesko så langt ut på høsten før hvertfall. Det blir vel den samme følelsen som å flytte fra en falleferdig leilighet til en nyoppusset. De slitne Nike air har gjort jobben sin, for å si det sånn. Litt trange er de også, spesielt når mammaen presser på et par ullsokker. Men nå er det en ny tilværelse! Høstssko fra Timberland, kjøpt på (outletbutikken i Vestby for 500,-) En helt ny modell med borrelås, så genialt! Disse kan han bruke en god stund fremover. De har en robust såle, de er godt imprignert og tåler røff leking. Dette vet jeg av erfaring. Timberland har aldri skuffet!Pannebånd fra Name it, genser fra Zara, arvet bukse med slitte hull (love it) jakke fra Lindex (sponset) og sko fra Timberland. 

Håper dere har hatt en fin start på uken? Nå er vi halvveis allerede! Uken har jeg brukt til å overvinne treningsnekten og jammen har det ikke fungert. Jeg har hatt et par økter denne uken og det føltes godt, men vondt. Jeg er støl.. Sånn er det når man starter ved startstreken atter en gang.. Heldigvis mest godt. Nå var det i grevens tid, ryggen begynte å streike og det er alltid sterkt tegn. 

I går kveld hadde jeg jentene på besøk. Vi har vært flinke i det siste og hatt kveldssmat hos hverandre. Alle tar med noe hver, også rullerer vi på hvor vi er. I går var det min tur til å invitere og jeg lagde høstsuppe! Så lettvint og enkelt. Vi spiste og lo helt til det ble sånn passe sent. Vi sitter ikke oppe til langt på natt sånn at morgendagen blir ødelagt, men nok til å få litt påfyll med venninnetid. Perfekt! 

Ellers så har jeg kommet et steg videre med Bjørknes, og jeg er nok snart i boks og kan starte! Jeg er så spent!! Holder dere oppdatert etterhvert som ting begynner å skje.. Jeg har allerede spurt den mest strukturerte og effektive venninnen jeg har om hjelp, så hun skal hjelpe meg med studieteknikk og timeplan. Hun er et forbilde på så mange områder, og helt rå når det gjelder gjennomføring! Gull at vi kan dra nytte av hverandres egenskaper og erfaringer. Ammeteknikk anyone? Da kan dere ringe meg ;-) Ha ha!

Nuh skal barna vekkes og dagen starter! Dette blir en fiiin dag ♥

fredagstipset - uke 41

Hei på dere ♥ Da var uken over, og helgen straks i gang. Vi har ingen planer, bare slappe av hjemme. Kanskje ta ned trampolinen, fyre i peisen og spise god mat. Det hadde ikke vært så dumt med litt rødvin heller.. Eller kanskje strikketøy? 

Jeg har vært litt i min egen lille boble i dag, egentlig hele uken. I dag har jeg hørt på musikk og vasket klær. Ryddet litt her og der. Musikk har så mye å si, og i disse dager, og som det veldig ofte gjør, går det i Weeknd. Elsker musikken hans.. 

Til ukens fredagstips:
På vei hjem fra skolen tok jeg bilder av Jenny. Høst-Jenny. Hun elsker snø, slalåm, ullklær og tykke kosejakker uten klumper. Jakken hennes fra Lindex er ukens fredagstips! Vi har flere ganger vært så heldige å bli sponset av klær fra Lindex, men ikke denne. Denne er kjøpt. Verdens søteste lue som minner om Jenny, er fra Zara - i fjor. Jeg har begynt å elske vinter og snø selv, jeg tror det er fordi Jenny gjør det. Barn smitter så fint sånn sett. Nå skal vi gjøre oss klare til turning. OC og jeg er faste tilskuere på tribunen men nå er det lenge siden sist. Vi skal heie på Jenny og Maya, og titte på OC sin søte forelskelse som også turner på partiet til jentene. Hun er så søt. Og hun er 12 år. Han sikter høyt. 

God fredag ♥

TIPS: vask av stekeovn

Hei dere ♥
Det ble en kjip start på uken gitt. Det var en blanding av mye, og søndag kveld så smalt det litt.. Nå er det torsdag og alt er bedre. Tiden leger alle sår, og noen ting går raskere unna enn andre.. Heldigvis.. 
Da jeg våknet på mandag og egentlig bare ville krype ned i dynen og sove til neste vår - men skjønte at det ikke er et alternativ, dessverre, begynte overlevelsesinstinktet å slå inn. Hva skal jeg gjøre når barna har dratt i barnehagen og på skolen, og jeg er alene med kun meg selv? Å gråte mer er ikke et alternativ, på et punkt må den kranen stenges.. 

Jeg ville ikke trene - selv om det ALLTID hjelper. 
Jeg vil ikke møte noen andre.
Jeg vil ikke gå tur i det deilig friske høstværet. 
Jeg vil ikke se på TV, det er det dummeste jeg gjør for da føler jeg meg enda mer kjip.
Jeg vil egentlig ingenting. Men noe måtte jeg gjøre.. Det nytter ikke å legge seg ned..

Så jeg vasket! Det er en slags terapi. Den ene delen av hjernen går på autopilot, mens underbevisstheten sorterer og putter følelser i vater. I tillegg føler jeg at jeg har gjort noe nyttig. 
Jeg gikk løs på den kjedeligste oppgaven av de alle. Skrubbe stekeovnen. My god for en jobb! 

Jeg fant et triks på nettet som jeg testet ut; bakepulver!
Stekeovnen ble satt på 50 grader, så sprayet jeg vann på alle sidene, og helte over en boks med bakepulver. Bakepulveret bruste i vannet, og de delene det ble litt tørt helte jeg over mer vann. 
Deretter vasket jeg kjøkkenskapene både innsiden og utsiden, og to timer senere begynte jeg å skrubbe stekeovnen!
Det som sitter så sabla hardt i bunn kunne jeg bare skrape lett av med tørkepapir. Det var et sabla griseri, men det funket som bare det! Resten av ovnen brukte jeg stålull, og tok fra hverandre alle mulige deler som kunne tas vekk. Jeg skrubbet vekk både neglelakk og fine neglbånd, men det gikk mye lettere enn tidligere og ovnen har faktisk aldri sett så fin ut! Den er god som ny! 

Det er helt merkelig hvor deilig følelse man kan få etter noe sånt! Alt føltes bedre, og stekeovnen ble nevnt ca 80 ganger det neste døgnet. 

Problemet nå er at ingen får bruke stekeovnen. Haha! Men helt klart verdt det, jeg føler meg mye bedre!

NB. Når det gjelder bakepulvertrikset. I ettertid har jeg hørt flere ting, at det kan "eksplodere" i ovnen, osv.. Så vær litt obs. Jeg tok det første og beste trikset på google, og ble fornøyd ;-)

Uke 40

Uken som gikk:

Ukens søteste: ​
Må være de to her.. Venninnen til Maya har fått en liten nydelig skapning.. Assa, har dere sett noe så søtt? OC var helt i himmlene og spør etter den hver dag.

Ukens tanker:
Jeg har brukt en del tid på å forberede meg til høsten. Å være i Estepona med familien er så behagelig og uproblematisk. Ingen vekkerklokke, ingen ekstra vonde ledd pga det sure været, ingen astma og ingen avtaler. Men sånn kan man jo ikke leve, og det værste jeg vet er å grue meg til ting. Å grue meg til å komme hjem til høsten og hverdagen kan jeg ikke la skje, det er dårlig gjort mot meg selv og de rundt meg, derfor har tankene vært alt jeg GLEDER meg til. Tankenes makt vet dere.. Jeg gleder meg til rødvinskvelder med venninner, nettstudier (krysser fingrene) turnkonkurranse, hyttetur for ikke å snakke om JUL!! 

Ukens serie:
Vi har begynt på en ny serie og allerede rundet sesong 1. Dette minner meg om Desperate housewifes, og det er ikke så rart siden det er de samme forfatterne.. "Devious Maids" - lett, spennende og underholdene! Love it! 

Ukens beste dag:
Klarer ikke å velge meg en dag, alle dagene i Estepona var så fine.. 

Ukens beste kveld:
Lørdagens bursdagsfeiring for en fin jente i familien. Siden jeg ikke hadde sett noen av de på over to uker var det ekstra hyggelig. Svigerinnene mine, svigerfar og brødrene til Christian var også der, og de er en festlig gjeng å omgås! 
Litt usikker på informasjonen som ble servert på bildet nedenfor, men tydligvis noe veldig spennende. Mest sansynlig satt vi å smuglyttet, ha ha!

Mål for neste uke: 
Komme tilbake til rutiner på best mulig måte. Jeg har satt opp en plan som jeg skal følge så ting ikke sklir ut. 

Ha en fiin start på uken, klem fra meg ♥

Høst jakken

God morgen ♥
Vi har kommet oss vel hjem. Vi husket til og med alle tre barna, haha, ikke værst når man drar på natterstid! Jeg er hvertfall helt i ørska! 
Dere skulle sett meg på flyet hjem, jeg har blitt skikkelig forkjølet og sovnet på fanget til Jenny - eller rettere sagt i fanget til Jenny. Stakkars Jen, hun turte ikke vekke meg der jeg lå å gapte og snorket, selv om hodet mitt var litt tungt som hun sa.. 

Nå tar vi frem høst og vårjakkene til hele gjengen, og det er endelig tid for favorittjakken igjen! Denne mintgrønne kåpen fikk jeg av min kjære svigerfar noen år tilbake og jeg elsker den! Bildene er ikke tatt i dag altså.. 

Jeg tror vi har både høstjakker til barna og oss. Vinterjakker derimot mangler både den ene og den andre, men jeg har sett meg ut en jeg MÅ ha! Jeg har ikke kjøpt vinterjakke på mange år så nå er det vel fortjent. Maya mangler også, men det er jo ikke helt tid for vinterjakke enda håper jeg, vi har litt tid. Det blir nok en ny variant fra MOLO, virkelig det beste yttertøyet til barn som finnes.. Jeg skulle gjerne kjøpt den jakken hun har hatt tidligere, så hvis noen ser en knall rosa MOLO ytterjakke, så rop ut! Jeg snakker om denne.. 

I kveld skal vi i bursdag! Det spøker litt for min del med tanke på formen, men det er bare en liten forkjølelse som jeg håper gir seg utover dagen. Krysser fingrene. 

Ha en F I N lørdag ♥

Ting som aldri kom på bloggen

God morgen ♥

Nå sitter vi på flyet hjemover! Ringeklokken ringte 04 i natt.. Da var det på med varmere klær, røske med seg sekkene og smette inn i bilen. Barna var så trøtte at de knapt forsto hva som foregikk og alle 3 fikk en ekstra time med søvn i bilen før vi kom frem til flyplassen. Mens vi satt og ventet på flyet fikk jeg lastet opp innlegget jeg har forhåndsskrevet til dere! 

Ting fra Estepona som aldri kom på bloggen; 

♥ Christian skjærte seg stygt i hånda så vi måtte rushe av gårde til legevakten. Flaks OC og jeg hadde vært der før så vi visste akkurat hvor vi skulle! Inn og ut på 30 minutter - private sykehus i utlandet er et must.. 
♥ En dame Jenny og jeg gikk forbi en kveld vi var ute å spiste middag hadde tidenes største kakkerlakk i håret.. Begge to gikk rett i sjokk og fikk ikke frem et ord før hun var langt av gårde.. Håper mannen hennes så det før hun selv fant det ut. SYKT ekkelt!
♥ Jeg måtte ta en Baywatch ut i bassenget etter at OC prøvde dykkemasken og snorkelen til Jenny, stakk hele hodet under vann - inkl snorkelen MENS han prøvde å snakke... Ta var a mor raskt utti for å si det sånn.. Han ble redd, men det gikk fint!
♥ Da vi skulle dra hjem til Norge prøvde jeg jeansen jeg brukte på vei hit for 2 uker siden.. Den er SÅ trang. Hjelpes..
♥ Det vandrer en puma løs i byen, ifølge den lokale avisen.. Eh hjelp?!
♥ Vi fant ut at den lokale strandresturanten vi alltid er på, og har vært de siste 3 årene er kalt opp etter Gipsy king låta.
♥ Jenny har svømt en hel lende alene i bassenget!
♥ Maya lærte seg stift salto da de var på turn i Marbella
♥ Vi har hatt syke latterkramper av OC som danser. Assa, mer sinnsyke dancemoves skal du lete lenge etter... 

Ses hjemme ♥♥♥

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 12 og 13

Vi våkner til vår siste dag her! Og vet dere hva? Jeg GLEDER meg til å komme hjem! 
I går var vi på stranden hele dagen og gjorde som de andre dagene.. Solte oss, badet og spiste verdens beste omelett til lunsj. På kvelden dro vi ned til havna og spiste kinesisk - en siste gang for denne gang.. Utrolig koselig kveld med både hviskeleken, og planlegging av neste sommer. Barna ville så mye gøy, som både telttur og sykkeltur. Det gledes og høre at de vil på slike ferier! Selvfølgelig også hit da, men det er ikke så rart.. Vi får se hva neste sommer bringer, før den tid er det både jul, bursdager (jeg fyller 30 i mars - wuæh) og mye annet spennende!

I dag blir det mye rydding og vasking. Sånn er det med egen leilighet, da kan man ikke bare dra. Planlegge hva som skal ligge igjen av sommerklær, handle inn til neste gang vi eller noen andre kommer, og vaske alt av håndklær og annet. Vi skal nok få til både bading og is i tillegg. Litt kos den siste dagen må til! I kveld drar vi en tur til Marbella igjen, jentene skal turne en siste økt før vi drar hjem. 

Flyet går tiidlig tidlig i morgen. Vi reiser fra Estepona på svarteste natten, men det er egentlig helt okey, da får vi så mye ut av fredagen. Jeg forhåndsskriver et innlegg til dere som jeg publiserer fredag morgen med ting som ikke kom på bloggen fra ferien. Tror det blir et bra innlegg :-) 

Ha en fin torsdag! Vi skal nyyte varmen en siste dag, nå blir det lenge til neste gang. 

M A R B E L L A 

I går ettermiddag fulgte vi jentene til Marbella gymnastics. Så mange barn og foreldre, mye større enn sist vi var der! Da var de nyoppstartet og litt roligere forhold. Jeg fikk brått litt panikk i mammahjertet, skal vi kaste barna ut i dette når de ikke kan språket? Det var annerledes da trenere hadde god tid og kunne passe ordentlig på.. Å bli værende å se på var ikke et alternativ, da blir det altfor lettvint å løpe til mamma eller pappa når man ikke forstår noe. Det var bare å fortelle mammahjertet at dette klarer de fint, dette er en sunn erfaring og dette gjør barna på at de klarer seg selv selv om de prater samme språk! Dessuten ville de jo selv.. Det ville bli dumt å avlyse fordi mamma angret..


Mens jentene turnet dro vi til Puerto Banus og så på de mest sinnsyke og dyreste bilene og båtene i hele verden tror jeg.. OC var helt vill! Selv syntes jeg ikke det er så spennende, men det var gøy å se den lille apekatten hyle av glede for hver meter vi gikk. Vi kjøpte kaffe (endelig) og spiste is. Etter et par timer kjørte vi tilbake for å hente jentene. De var helt elektriske og hadde hatt det kjempe gøy! Jentene de turnet med var fra hele verden.. England, USA, Japan, Sverige... Utrolig gøy! De skal tilbake på torsdag, en siste trening før vi reiser hjem tidlig fredag morgen. 

Vi skal på stranden! Ses senere ♥
// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 11

God morgen 

Nå er den fine, morsomme gjengen vi har vært sammen med her nede på vei hjem. Christian kjører Faffa og Jane til flyplassen as we speak. Vi har 3 hele dager igjen til å nyte siste del av sommeren for i år, før vi reiser hjem til Norge vi også. Jeg er ikke klar enda, men begynner så smått i hodet mitt. Jeg har mye å se frem til, heldigvis. Det gjelder å ha fokuset på der! Det gjelder å holde hjulene i gang.. Ikke minst å sette pris på disse deilige 2 ukene i Estepona!

I dag vil jeg på stranden (jeg vil alltid på stranden), men jeg er nedstemt. Resten av gjengen vil være her ved bassenget. Jentene har fått dykkemaske og er helt ville.. Dessuten skal vi til Marbella i ettermiddag, så det er egentlig helt greit å ikke bruke opp all energien på stranda. I Marbella skal vi kjøpe kaffe i Puero Banus, der ligger det en egen Nespresso butikk, den eneste i området så vidt jeg vet.. Også skal jentene på turn. De har turner med Marbella gymnastics nå vi er her nede siden i fjor sommer. Utrolig spennende med annet språk og nye venner! De har ikke vært der på et år, så i dag er de kjempe spente!

Men før den tid.. Så blir jeg her jeg... Lese ferdig boken min og sløve!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Estis dag 10

Hola! 

Vi har hatt noen middager hjemme og noen ute på resturant på kveldene. Estepona har så veldig mange små, personlige og bra resturanter så vi har alltid lyst til å besøke nye når vi er her. Oss voksne altså ;-) Det er jo ikke alltid barna syntes det er like spennende som oss. Våre barn elsker å være ute å spise, men noen steder kan det ta lang tid med maten eller at det blir for mye voksenprat. Da gjør de som folk flest gjør når de kjeder seg, de lager krøll. Krøll på resturant er jeg ikke spesielt fan av. Det er ikke rom for å hoppe på stolene, bråke høylytt eller være apekatter. Og det er dårlig gjort å kjefte når det er vi som har dratt de med ut..

Vi har noen triks på innerlomma som funker, det er vårt ansvar at det blir et hyggelig måltid for både store og små. 

Mange resturanter har fargestifter og tegneark liggende, men vi tar med hvis vi er usikre. De med flest lopper i rumpa syntes det er gøy å gjøre noe annet enn å sitte rundt bordet å "skravle". 
Siden OC er en evig leker, som elsker flyene og bilene sine så putter jeg alltid et lite fly eller bil i lomma. Når det blir for kjedelig overrasker jeg med en liten leke. Det trenger ikke være noe stort og voldsomt.. I går hadde han med seg en lekemaur liksom.. Den gjorde susen! 

Nytt denne uken er bordlek! Lek er alltid morsomt, og barna syntes det er ekstra gøy når de voksne er med. Vi fant på 2 forskjellige leker som slo an for alle aldre! 

1. Den første leken fant Faffa på. De voksne skal hver sin gang si en ting som ikke fantes da barna var små, også skal barna gjette hva det er. F.eks TELEFONBOK - PERSONSØKER - TELEFONKIOSK. 

Utrolig gøy når hele bordet blir engasjert!

2. Hviskeleken! Alltid en slager! Det morsomste var da OC på 3 år skulle hviske noe videre.. Assa, ku rumpa ble IKKE ku rumpa! 

Vi har så fine og rolige dager med familien. Gull verdt, og vi er snart klare for hverdagen igjen! 

Fin kveld til dere ♥

#cutnessoverload

God morgen, 

Sitter på terrassen og titter etter ørnen som flyr rundt her.. Den som har vært her denne sesongen er så svær atte hjælp! Jeg er så fasinert av disse ørnene så da det dukket opp en større enn noen gang ble jeg skikkelig glad! Jeg har ikke sett den så mange ganger mens vi har vært her nå dessverre. Vurderer å kjøpe meg kikkert. 

Resten av gjengen sover mens jeg våknet av meg selv i dag. Tror kanskje underbevisstheten begynner å gjøre seg klar til hverdag igjen. Sikkert lurt! 

Over til noe annet, jeg må vise dere tidenes søteste: 

Jeg har jo klaget både her og på snapchat om både armbånd og lommebok som er borte. Heldigvis har jeg funnet en god erstatning, hvis man ser bortifra alle kortene mine selvfølgelig ehehe.. Denne søte lommeboken til Maya har blitt min favoritt. Spørs om jeg ikke må be på mine knær om jeg kan arve den. 

Håper dere får en fin dag 

Estis dag 9

Hei! 

Hører rykter om nydelig høstvær i store deler av Norge denne helgen? Det gleder meg, er det noe som har kommet med årene er det gleden over hver eneste årstid. Det er så befriende å slippe å grue seg til både høst og vinter, noe jeg gjorde i mange år.. Nå gleder jeg meg til å komme hjem til kjølig luft, tykkere jakker, høstsko og rødvin. Men før den tid... Så koser vi oss litt til. Noen dager til med una cerveza por favor, kaste barna mine rundt i vannet, digg mat og lukten av solkrem overlever jeg noen dager til ;-)

Det tar alltid en liten stund, noen litt lengere enn andre - å bli vant til vannet.. Han lille apekatten ovenfor har forandret seg til det bedre siden i fjor. Forrige sommer var han 2,5 år, og hadde ingen hemninger, whats so ever, til vannet. Han hoppet uti ved hver mulighet og ga blaffen i armringer eller om noen kunne plukke han opp igjen. Tror det ligger en film på instagram, hvis jeg ikke husker helt feil. Det var slitsomt for alle oss med vettet i behold, inkludert storesøstrene hans. Faktisk så prøvde jeg å vente litt (så mye det lar seg gjøre) med å ta han opp for å skremme litt, men det funket ikke det heller. 

I år har han blitt eldre, mer skeptisk og litt klokere. Takk og lov! Nå vet han godt at armringer er lurt. Han hopper ikke uti for noen ser på han, og han har de oppblåsbare ringene på plass. Litt lettere å bade i år! Han er fortsatt veldig leken i vannet da, og det er gøy, for det er jeg også! 

Jenny har virkelig knekt svømmekoden. Lille fisken svømmer som bare det, og kan endelig være med på de lekene Maya syntes er gøy i vannet. Det betyr mer avslapping på bassengkanten for min del, mens barna underholder seg selv. 

I går hadde vi en hel dag på stranden, og italiensk middag på kvelden. Vi spiste is langt etter leggetid og hadde en skikkelig "syden" kveld der jentene fikk blinkende baller og annet stæsj som kun minner om syden. Superfin kveld. 

I dag var vi litt slitne hele gjengen så vi har bare vært her.. Noen timer ved bassenget, og lunsj rett nedi gata. I kveld tusler vi opp på middag til svigerfar og Jane. Koselig med en hjemmedag også ♥

Håper dere har det fint, og at dere som er på høstferie nyyter! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Ny favoritt

Kjøpt av en senorita i Benahavis som laget sin egne smykker. Hun hadde så mye fint, men dette var min favoritt.. Fint med et nytt armbånd med tanke på at jeg har lagt mine 4 andre favoritter (som jeg alltid går med) på et lurt sted. Så lurt at de har vært sporløst borte i 3 uker.. Typisk, I know. // Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

Fra barnerommet

God morgen ♥

Det er vesentlig mer liv i leiligheten nå som vi er fem her, og ikke to. Deilig å høre latteren, småkranglingen og samtalene til de tre små barna igjen - men jammen godt vi har terrasser så man kan søke tilflukt når det blir litt mye, he he. 

I dag tidlig våknet Christian og jeg til: 

Maya, kan vi stå opp nå. 
Jeg vet ikke, jeg skal sjekke. 
Joo, det er lyst ute og klokken er over åtte. Vi får lov til å stå opp!!
Jippiii, Jenny du må våkne, vi får lov til å stå opp! 


Alle tre barna sover inne på barnerommet. Køyseseng med en skyveseng under. Gull med plass til mange enten vi er på familietur, eller jentetur som jeg var i mai! Superstas å få sove sammen!Forresten! Herlighet! Folkens, det er 1 oktober i dag. Jeg kan nesten ikke tro det.. Tiden går så rasende fort!

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎