hits

november 2013

ÅRETS STORE JULEKALENDER PÅ BLOGGEN // SE LUKENES INNHOLD
DA er alle pakkene på plass og jeg GLEDER meg til å vise dere! Og MERK dere dette; dette er ikke rekkefølgen. Alle bildene er helt tilfeldig satt sammen, og man vet aldri hvilken pakke som kommer under hvilken luke før kl 07, hver morgen! For å delta så må man inn å melde seg på hver dag under "dagens luke" som kommer som skrevet; hver dag kl 07.
Den samme dagen kl 20 trekkes vinneren - så husk å stikke innom å se om du vant. Hvis ikke vinneren kontakter meg innen 24 timer så trekkes det en ny vinner!

Gavene er som følger; 3 x gavekort 500,- sofiesvilla.no, samsung galaxy tab3, aloevera heatlotion, gelly og aloe lips, 1 personlig almanakk, smykke fra jewelsanddreams.no verdi 400,-, STOR goodiebag fra ATKINS, STOR goodiebag fra St. Moriz og Catzy(hår og velvære), armbånd fra Secrets by B, STOR goodiebag med simple+natures sunshine+mentholatum(velvære), armbånd, kjede, øredobber fra secrets by B, STOR goodiebag med hårpleie fra Tony and guy, gavekort 500,- fra lykkeligpaahaver.no, treningsdagbok fra getinpsired.no, STOR goodiebag med carmex og RFSU (velværeprodukter), gavekort 500,- fra vakrerom.no,  boken "sanselige rom" fra lykkeligpaahaver.no, STOR goodiebag med hårprodukter fra John Frieda, superbra AVENT BABYCALL, lykt fra lykkeligpaahaver.

Med andre ord folkens! Her er det bare å følge med hver dag!!
Jeg kommer til å blogge som normalt utenom julekalenderen, og derfor blir det lite personlig svada i trekningene/åpningene av lukene, men heller kort og konkret - så får dere heller følge med på de andre innleggene hvis dere "savner" meg litt ;-)

Det er ingen krav for å være med, kun legge igjen en kommentar for hver dag - men jeg blir selvfølgelig veldig veldig glad dersom dere vil dele #lykkemammasjulekalender på facebook og instagram ♥♥
Nå skal jeg hoppe i seng, jeg har jobbet med denne kalenderen i flere timer så øynene mine er helt firkantede! Vi ses i morgen tidlig for luke nr 1 - wohoo!!

LAST NIGHT...

Litt snaps fra kvelden i går. Nydelig mat på Südøst Asian crossover (anbefales! Hver eneste rett av de fem var en opplevelse) og det beste og morsomste selskapet.. Selv om det er kjedelig å dra hjem først så er jeg glad for det i dag. Juleverksted hos naboen med barna i gata, som faktisk har blitt en liten gjeng står på agendaen, da er det godt å ha hodet på rett sted!

I kveld må dere komme innom! Da viser jeg ALLE premiene i de 24 kommende dagene. Første luke åpnes i morgen tidlig kl 07. Da er det bare å melde seg på, men mer om det i kveld!

Ønsker dere en fiiiin lørdag, her har det snødd så det er topp stemning og høyt støynivå i heimen! Vi ses :-)

ME AND MY TIGER IS GOING OUT

Jeg spurte om Christian kunne kjøpe med et deksel hjem fra jobben i går, og se hva han tok med! TIGER deksel! Det var visst fordi han er så fan av Tiger.. Altså Tiger Woods ;-) Siden jeg er litt fan selv så gikk det greit. Jeg og Tigern min skal hvertfall ut i kveld. Fine jenter og god stemning. Vi skal ut i Oslo, og jeg har  faktisk ikke vært der siden jeg ble slått ned. Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke tenker på det, for det gjør jeg. Men jeg skal ta mine forhåndsregler og tenke at situasjoner som det ikke kan holde meg inne..

Noe av det beste jeg vet, og den beste medisinen for å få meg i supergodt humør er å høre på høy musikk, alene eller med bebis, og danse. Slipp deg helt løs og bare DANS! Ingen ser deg jo uansett. Jeg håper hvertfall at ingen ser MEG. HAHA. Jeg synger også.. Høyt! Selv om det ikke er pent. Det setter hvertfall standaren for dagen min. OC ler seg i hjel og syntes mammaen er RAR. Jeg tenker at han blir litt ekstra glad av å se meg sånn også ;-) Morningens sang som jeg synger og danser til er denne;

STUEBILDER // 28.11.13


God kveld! Det fine lyset jeg ønsket for å ta bilder meg kom aldri.. Eller det kom, men da var jeg på barseltreff. Det er vel knapt en time det er lyst nok her inne så bildene blir bra, men sånn er det jo på vinteren!
Nå har mitt lille buste-tre kommet inn i stua for vinteren, jeg er spent på hvordan det holder seg men jeg har trua! Det står jo under vinduet i godt lys. Vi krysser fingrene for at det går bra :-)

Nå skal jeg bort til min faste øyebrynsnapper - verden flinkeste. Og flaks for meg så bor hun like ved! Mine kjære bryn som jeg overhodet ikke klarer å fikse selv (jeg har fått forbud) trenger sårt litt pleie, og tidspunktet passer bra siden jeg skal på julekickoff med venninnene i morgen kveld.

Nå må jeg løpe! Vi ses i morgen, og da skal vi pynte til juuul! Hurra!

MORGENPRAT OG NY KURV FRA TINE K.

I går kom det julegaver på døren! Inspirert av flere venninner så har jeg handlet litt julegaver på nett i år, og nå er vi faktisk straks ferdige! Kjærsten og jeg har jobbet sammen om handlingen i år og jaggu er vi ikke ferdige før 1 desember! DET HAR ALDRI SKJEDD FØR... Anyways, jeg skal ikke skryte av å bli tidlig ferdig - det er så irriterende å høre på! (Dette vet jeg av erfaringen nettopp for den "i-siste-liten-personen som jeg er.. hehe")

I pakken som kom i går var det et par julegaver til meg selv også! Litt nytt på interiørfronten og litt julepynt. Bl.a denne vakre kurven fra Tine K. Tanken var å ha et lite juletre oppi, men det er ikke i hus rikitg enda så da ble det oppbevaring for lysene. Det skal ikke så mye til før jeg føler at hele stuen er mye hyggeligere! Stuen er som dere kanskje har lest tidligere min største utfordring her i huset.. Jeg blir ikke klok på det rommet! Når dagslyset kommer frem så skal jeg knipse litt bilder å vise dere mer! Men ikke julepynten da, den er gjemt i akkurat et døgn til. I morgen skal jeg vaske hus mens jentene er i barnehagen og på skolen, og så skal de hentes tidlig så vi sammen kan pynte huset! De har gledet seg til dette i 2 uker ;-)

Nå må kaffen drikkes, og frokost lages! Jeg hører små tottelotter tasse i etasjen over - barna er våkne ♥ Vi ses senere!
PS. HURRA for mine fine lillesøster som blir 24 år i dag!! ♥♥

OSCAR CASILLAS SITT ROM ♥

God kveld ♥ En liten sniktitt på OC sitt ikke-ferdige soverom. Dette var jo Jenny sitt før, og er ganske mye større enn det lille han sov på tidligere. Det tar litt tid å fylle det opp! Lyset er heller ikke optimalt i forhold til bildene, men det overlever dere vel :-)

Fra rommet:
♥ Bord og stoler fra living eller Kids Concept (husker ikke helt)
♥ Kurv fra Sofies villa
♥ Bokstaver fra Design Letters
♥ Byggeklosser, bankebrett og elefant fra Pumkin
♥ Sko fra Enfant
♥ Expedit hylle, kurver og krakk fra IKEA
♥ Gyngehest og hoppefant i gave.
Bildet ovenfor er av hyllen hans som ikke er hengt opp enda, men den er en del av rommet så jeg tok den med ;-) Den er supergammel! Jeg fikk den da jeg var 12 år (!) også har den bare blitt med meg rundt omkring siden, uten å brukes - helt til nå! Gøy!

Nå skal jeg lage smoothe til kjærsten og meg før vi skal sove begge to! Vi må lade opp til en travel helg, hvertfall travel for meg! Vi ses i morgen :-)

UTEN NETT // MOBILBLOGG

Litt sent ute, men HEI! Jeg er uten nett i dag.. Utrolig irriterende siden jeg både skulle blogget rommet til OC, hvertfall deler av det - og noen av pakkekalendergavene som vil komme i løpet av desember på bloggen! For dere har vel ikke glemt at jeg kjører pakkekalender her inne? 1-24 blir det trukket en vinner hver dag! Pakkene er fiiiine!!

I dag har vi vært på farten store deler av dagen, og kom nettopp inn døren. OC har vært hos manuelterapaut i dag, og forrige gang hadde han kjempe fremgang rent motorisk så jeg er spent på dagene som kommer. Nå sover han mens jeg skal rydde over huset kjapt. 2 timer til jentene skal hentes og ettermiddagen starter, Jeg skal nok rekke å kose meg litt på den tiden. Ta en kaffekopp og pakke opp den nyeste julepynten som kom i posten i dag!! Bilder kommer :-)

2 av bildene ovenfor er tatt av Jen og 2 av meg, dere kan jo gjette hvilke ;-)

Kom innom i kveld! Da har Mr Fix kommet hjem fra jobb og jeg kan blogge rommet til BabyOC! Hei så lenge <3

BARNAS JULEKALENDER

Hei dere! Her sitter jeg å pakker inn kalendergaver. 48 stykk.. Tenk de som har 4 barn og alle skal ha pakkekalender? All ære til de!

Mange av tingene jentene får har jeg handlet så salg de siste månedene. Jeg har vært flink til å kjøpe litt og litt denne gangen, så blir ikke kalenderen den store utgiftene. Ting de får i kalenderen er; viskelær, blyanter, badesåpe, vaskeklut- det meste fra "top model" som er et superjentemerke som finnes i de fleste lekebutikker. Andre ting er godis til lørdagene, tryggis, julespenner (som jeg vet de trenger til julefester) strømpebukser (som de også trenger) ullsokker, rosineske, og en litt ekstra fin gave til julaften. Dette vet jeg ikke helt hva skal bli enda..

Jeg vet heller ikke hvordan jeg skal henge opp pakkene i år. I fjor hadde de mine gamleldagse kalendere som er brodert og henger på veggen. I år vil jeg ha noe pittelitt mer dekorativt, men enkelt. Kanskje i trappen? Eller på gardinstangen? Jeg har fortsatt et par dager å tenke på!

Nå skal jeg ut å kjøpe garn med mamma! OC ønsker seg nemlig noe fiiint til jul ;-) Jeg skal ikke strikke det altså, det må jeg la mamma eller Besse gjøre, men jeg tenkte å prøve meg på et skjerf til jentene.. Det burde være en enkel nybegynner start?! Og kanskje noe å ha i kalenderen?

Ha en fin dag, fininger :-)

ØNSKELISTE TIL OC - DEL 2 // JULEN 2013

Hei på dere! Nå har jeg laget en ny stoor collage med interiør som Oscar Casillas ønsker seg til rommet sitt. For en liten tid tilbake så ble rommet hans gjort om til lekerom, Jenny flyttet inn på soverommet til Maya og OC tok over Jenny sitt som er ganske mye større enn hans gamle. Nå er det nokså tomt der inne, kun en seng, en expedit hylle fra IKEA og litt småting fra han ble født. Han trenger en del nytt til å pynte opp rommet sitt med ;-) Som dere ser nedenfor så går det i mye kjedelige farger, men jeg liker det sånn siden lekene hans er ganske så fargerike! Jeg har lagt link til alt i samme rekkefølge som det er på bildene. Neste ´ønskeliste´blir leker! Og så går vi over til jentenes ønskelister, og til slutt min / Christian og min! Dette kommer ikke på rekke og rad altså, men litt inne i mellom de vanlige innleggene!

Lampe fra Firm Living -
E27 Lampe - finnes i mange forskjellige farger, men OC ønsker seg sort.
Sengetøy fra Farg og Form - Svart med hvite striper
Sengetøy fra Farg og Form - Grått med hvite prikker
Krakk fra Kids Concept -
Garderobeskap fra Troll -
Kay Bojesen Ape -
Cubebot -
Smokkeboks fra Cult design -
Georg Moneyphant - (denne fikk OC til dåpen, men kjempefin julegave/dåp/bursdagsgave)
Veggdekorasjon fra Teddykompaniet -
 Lysslynge -
Lekebil -
Lightning pute fra Firm Living -
Kurv til leker - Litt kult at de fargerike lekene kan syntes litt også!
Pinocchioteppe fra HAY - Dååååner av dette teppe. Ønsker meg det til loftstuen også, bare i andre farger.
Til å henge på sengen å passe på smokkene -
Oppbevaringsboks til hyllen fra IKEA som han har på rommet sitt
Esker fra Kids Concept -
Uglelampe -
ABC plakat -
Pabobo nattlampe -
Wallsticker fra Ferm Living -
Noen av lenkene er annonselenker.

FØRJULSMANDAG

Ops! Det ble visst helg på bloggen også! Helgen gikk slag i slag som den pleier å gjøre, og plutselig sitter jeg mandags morgen igjen. En liten forandring denne morgningen kontra de andre er at Jen er hjemme. Hun er visst syk... ;-) Hun har snakket så mye om å være hjemme fra barnehagen fordi hun er syk - drikke kakao og bare kose seg så i dag falt jeg for de sjarmerende øyene og lot hun bli hjemme. Sykdommen har vi jagd på dør, for her er det full fart!

Vi har "julet" opp huset litt som dere ser ovenfor, men ingen direkte julepynt har kommet frem enda. Vi venter til fredag! Da skal jentene komme hjem tidlig å pynte huset sammen med meg, før Christian kommer hjem fra jobb så vi kan overraske han! Jentene gleeeder seg! Og jeg også ;-)

Nå er det lunsj på agendaen, vi ses i kveld - da har jeg litt flere "hender" å blogge med, og da blogges OC sin interiørjulegaveliste! For der har han veldig mange ønsker nemlig ;-)

Ps. Legger ved link til nattasangen som synges om igjen, og om igjen hver kveld disse dager. Den står forøvrig på over alle høytalerne i huset as we speak. Jenny har dilla; Godnatt sang for nisseungen

ØNSKELISTE TIL OC - DEL 1 // JULEN 2013

Hei! Jeg lovet dere jo en ønskeliste som i fjor og nå er OC sin første klar. Jeg har delt opp flere collager og den første er KLÆR. Jeg handler mye i de lokale butikkene her i Drøbak - de få ;-) Og en del på nett. Jeg liker kombinasjonen av mye "billige" merker, de kan være vel så bra som dyre, men også noen dyrere plagg fra favorittmerkene. Det er selvfølgelig enkelte merker som skiller seg ut, og i år er nok den dyreste tingen OC ønsker seg fra fantastiske Mini A Ture, og da vinterjakken eller vårjakken. Den er SÅ HIMLA FIN.. Ellers så ønsker han seg bodys og ull, og ny lue fra reima, lille lam eller kivat. Når det gjelder luer så handler jeg ofte de litt dyrere merkene enn HM og Kappahl, hvertfall når det gjelder vinterluer som skal holde i -10.  Når det er sagt så finnes det ingen luer til 1699,- til barna i mitt hjem ;-) (Ref diskusjonen som foregår HER blant annet) Men ullbodys, bukser og strømpebukser ønsker vi oss både fra JOHA, Kappahl, Melton osv... Jeg legger ved linker til alle bildene nedenfor, og noen av linkene er reklamelinker. Just so u know :-) Neste collage ut blir interiør og leker! Mulig den kommer i kveld, eller så blir det i morgen tidlig. Det tar nemlig litt tid!
1. Mini A Ture vinterjakke 
2. Mini A Ture vårjakke
(tilbud -25%)
3. Strikkejakke Fra Name it
4. Grå innejakke (tilbud -20%) fra Name it uten hette er praktisk!
5. Stjernebukse fra Mini A Ture
6. Stjernebody fra Mini A Ture
7. Prikkete strømpebukse fra Melton

8. Lue fra Reima

Til slutt; dere som har instagram - så dere den lille sniktitten til julekalenderen som kommer på bloggen? Jeg GLEDER meg! Nå er straks alle lukene i boks, kun 1 igjen og det blir SÅ BRA!! Om akkurat en uke legger jeg ut ALLE gavene så dere kan se hva dere å få med dere i julen ;-) GOD HELG FININGER!

SNAPS

Hei i kvelden <3 Dagen bare føyk av gårde i dag.. Sånn er det jo noen dager. Faktisk ganske mange om dagen, syntes jeg. Sikkert fordi det nærmer seg jul!

I dag startet vi dagen med morgenkaffe hos kjærsten til OC. Mammaen hans har begynt å jobbe igjen, så her gjelder det å snike til seg kvalitetstid når man kan! Kaffe kl 09 og litt leking med de små. Perfekt start på dagen'

Resten av dagen har vi vært hjemme. Jeg er skrall i kroppen om dagen, og bruker mye energi på å holde den gående. Noen dager så orker den bare ikke, og da må jeg bare høre etter å gjøre det beste ut at det. Så i dag har jeg faktisk sovet mens OC sov sin andre lur. Det skjer ikke ofte, men det var faktisk utrolig deilig!

Siden jeg fortsatt er trøtt - søvn avler søvn? så skal jeg faktisk hoppe i seng hvert øyeblikk. Bare en episode med Entourage og litt kveldsmat! Ville bare stikke innom å gi lyd fra meg, jeg blogger jo så mye om dagen så det føles rart å gå å legge seg uten å sagt hei til dere...! Hmm... Kanskje noe å ta opp med terapauten? Hehe ;-) Vi ses i morgen. Da er ønskelisten til OC ferdig og jeg tenke å legge den ut her, kanskje til inspirasjon for noen! God kveld!

BABYTREFF OG SUNN SMULDREPAI

Hei! Her kommer litt bilder fra gårsdagens kos hos svigerinnen. Er det noe som virkelig kan sette meg litt ut av spill så er det når folk har greie på mat. Ikke bare greie på mat, men faktisk har kunnskapen som trengs til å lage noe sunt og godt fra bunnen av. Ingenting er tilfeldig. Og der er Carine den flinkeste jeg vet om! Hun lager så mye godt, og jeg lærer mye. hver gang jeg spiser hos henne. Flaks for meg så er vi mye sammen, så kanskje det blir orden på mine kunnskaper etterhvert også ;-) I går laget hun noe helt nytt! Smuldrepai som er SUNN! Gå inn på bloggen hennes å les mer om den der, hun skulle legge ut oppskrift ;-)


Det ser jo ut som at det kun er meg og Marte-venninnen m/babys tilstede, men vi var litt flere altså. Det er ikke alltid godt å vite hvilke bilder man har tatt, og når jeg kommer hjem og setter meg foran Mr.mac så ser jeg at jeg kunne tatt mange flere. Faktisk så var det Carine som tok de fleste bildene i går - jeg prioriterte å kose med den minste nevøen min på 10 uker ♥

Dere begynner kanskje å bli litt lei alle disse barseltreffene? Sannheten er at de fleste ikke er ordentlige barseltreff, men jeg har så mange venninner og bekjente som har fått baby i 2013 som jeg er sammen med. I går var det babyer fra 1 uke til 8 mnd. Det er ganske gøy!
Nå skal jeg på IKEA! Vi blogges litt senere, eller ses inne på instagram (@lykkemamma) Ha det fint så lenge!

SØVNRUTINER // OC 8 MND

Han har knekt krypekoden!! Det tok sin tid, stakkars. Mentalt har han nok ønsket å komme seg fremover i snart 3 måneder, men kroppen villet noe annet. Han har vært stiv i nakke og rygg, og derfor har det vært umulig å klare å komme seg fremover. Etter 3 uker med en fantastisk manuellterapaut så er han i gang! Lille bebisen min - dette var gøy for oss alle! En utålmodig baby som ikke kommer seg frem, er ikke alltid like festlig å være sammen med ;-)
SØVN; Da var vi tilbake til gamle rutiner igjen, og jeg er klar for å dele søvnrutiner og tips! Han har nemlig sovet godt siden han var 3 mnd. (med litt hjelp fra meg) Derfor fikk jeg litt panikk da han ble syk og rutinene føyk rett ut vinduet. Problemet var ikke at han var våken da han var syk, det er jo forståelig.. Men da han ble frisk og ikke ville sove på kvelden eller natten likevell, da ble jeg redd det skulle bli tøft å finne tilbake til den gode rytmen.

Oscar Casillas er nå 8 måneder, og sover hele natten uten mat. Det er noe han har valgt selv fra han var 3 måneder. Her vil ikke jeg anbefale noen noe som helst, fordi det er så induviduelt hva hver baby trenger av mat. Noen spiser lite på dagtid fordi de er så travle og trenger maten om natten. Mens andre er matmomser som spiser nesten mer enn mor på dagtid, og trenger ikke mat på natten. Min personlige mening er at de ikke trenger mat på natten lengere når de har blitt så store som min. Dette kan ha noe med at mine barn alltid har hatt gode lubne ben, og spist masse. Der har jeg vært bortskjemt..

Da OC han var syk så fikk han pupp når han ville. Da var det viktigst at han fikk i seg nok væske.. Da han ble frisk så ville han selvfølgelig fortsette med denne behagelige vanen av kos og mat i mammas armer på natten (hvem vil ikke det?), men det var ikke aktuelt å begynne med det i en alder av 8 mnd. 2 netter gikk før han sov gjennom natten igjen. På de to nettene så gikk jeg inn hver gang han våknet. Strøk han på kinnet, roet han ned. Ga smokk, vann, sang. Vugget litt.. Etter hvert sovnet han igjen. Jeg prøvde å unngå å løfte han opp av sengen i fare for å "lure" han til å tro at nå kommer puppen, men de få gangene han ble veldig lei seg så løftet jeg han opp. Noen ganger er det den eneste måten han roer seg på. Jeg tok han ikke inn i min seng heller. Vi har kun samsovet de første ukene i hans liv, og da hadde jeg baggen lett tilgjengelig. Samsoving er ikke for alle, og jeg har ikke gjort det med noen av mine. Utenom de første 6 ukene, til og fra.

Dette med nattevåk og nattmat er tøft. Selvfølgelig er det mye lettere å la de få litt mat, da er de fortsatt i drømmeland- og sovner med en gang igjen. Men i det lange løp så er det godt for både bebiser og mor å få sove natten igjennnom. Hvertfall her hos oss! Er man i tvil så snakk med helsesøster om det.. De ser gjerne på bebisen din om han/hun trenger mat om natten ;-)

Når det gjelder soving på dagtid så har vi fått til 2 gode sovetider. Dette er noe vi har jobbet med lenge siden han har sovet så korte dupper i vognen. Da har det fort blitt til 3 dupper, og den siste litt for sent på ettermiddagen så han ikke sovner på kvelden igjen. Det skal ikke være lett ;-) Nå høres jeg nok veldig streng ut, men jeg er ikke det. Han styrer det stort sett selv (det er litt annerledes med rutiner og baby nr 3) men akkurat de korte duppene kan vi slippe. Jeg rekker jo ikke dusje ferdig før han våkner. Jeg føler vi har løst dette bra, med unntak av noen dager. Trikset mitt har vært å drøye. Tidligere har jeg vært rask - kanskje for rask, til å legge han. Med engang han gnir seg litt i øynene, eller starter med sutrelyder mens han leker på gulvet har jeg tatt det som et tegn, og lagt han i vognen med engang. Nå drøyer jeg en liten stund med skifting av bleie, lek, en smoothie eller til og med 10 minutter med "drømme hagen". Når jeg legger han i vognen da så er han så trøtt at han både sovner med engang, OG sover hakket lengere. Om dette fungerer for deres babyer vet jeg ikke, men det er verdt et forsøk!?

Han liker best å sove i sengen sin inne. Da kan han sove 2-3 timer. Problemet er at jeg sjeldent har tid til å være hjemme så lenge i strekk.. Barn skal hentes, osv, derfor er det veldig praktisk med vognen. Men hvis jeg vet han er sliten, så rydder jeg kalenderen og lar han sove inne. Men aldri begge dagsduppene. Jeg ønsker ikke at han KUN skal klare å sove i sengen sin. Det ville blitt veldig upraktisk! Av erfaring vet jeg det fordi det skjedde med Jenny. Hun sov KUN i sengen sin, og sov gjerne fra 10:30 til 13:30 - da var liksom dagen over, når man har barn i barnehagen også ;-)

Det var soverutinene til OC ;-) Jeg vil være litt forsiktig med å gi ut tips, som jeg skrev - babyer er så forskjellige, men ikke vær redd for å teste litt forskjellig ting. Det løsner etterhvert.. De går igjennom så mange faser og i noen faser er det lettere å sove, enn i andre. Bare tenk på alle inntrykkene og utviklingen de har i løpet av en uke! Selv om de ikke liker å sove i vogn den ene måneden, betyr ikke det at det ikke er verdt å prøve igjen senere..

Hvis dere har noen spørsmål om dette så fyr løs, så skal jeg svare med engang! Lykke til og god sovnings ;-) PS. Husk å følg meg på instagram da - @lykkemamma

MER FRUKT & GRØNT I HVERDAGEN

God morgen! I did it! Jeg våknet tidlig, syntes det var sinnsykt vondt - men dro kroppen på trening! Nå sitter jeg med en god følelse, nyter kaffen og ser frem til at småtrollene også våkner!

Apropo småtrollene. I helgen har vi kommet frem til at de gjerne kan spise mer frukt og grønt. Det er i helgene man har tid til å reflektere over ting, i ukedagene så går tiden så ekstremt fort og vi kjører fort det samme løpet. Når det er sagt så tror jeg nok at vi spiser mer frukt og grønt enn mange andre, men det kan alltids bli bedre. Vi er lei av å høre; "Den liker ikke jeg" og grynte på nesa hver gang en ny grønnsak dukker opp i maten. Derfor blir det fort at vi lager det vi vet de liker. Vi spiser faktisk fisk tre ganger i uken (laks og torsk) men tilbehøret er begrenset siden de ofte "ikke liker". Vi prøver på si at man må alltid smake før man kan si at man ikke liker, men det kan fort skli ut hvis vi må skynte oss til neste aktivitet. Noen andre som kjenner seg igjen?

I helgen tok vi grep og fant frem to bøker vi har stående i bokhyllen. Den ene fikk jeg av mamma da jeg fikk Maya, eller var det Jenny? Og den andre fikk faktisk Maya med seg hjem den første uken på skolen i høst - den heter "mat hjelpen for foreldre" og er helt super! Masse gode oppskrifter, både til frokost, lunsj, middag og kvelds. Den andre boken heter "barnemat" og er også helt genial. Vi satte oss ned og tok en liten prat om dette med mat, og hvorfor og hva mat gjør med kroppen vår. Det var ikke en tung eller streng samtale - det er viktig så de ikke rygger unna, men en lystig nesten quiz-aktig samtale. Vi bladde i bøkene sammen og fant mat som hver og en kunne tenke seg å lage. Det geniale med disse bøkene er at hver rett er full av det man trenger i et måltid, så de valgte ikke noe usunt. Vi skrev opp en matplan sammen med jentene og bestemte hvilken dag vi skulle spise hva, de fikk være med på planleggingen og gledet seg til å spise noe nytt, og være med på matlagingen noen dager.

Jeg er spent på om dette vil gjøre at det blir mindre grynting på nesa, og heller et åpent sinn! Jeg tror det er mye de egentlig syntes er godt, men fordi man kjører seg fast i et gammelt spor så er det lettere å si "nei takk" til "skumle" ting, enn å fakrisk smake å like det!

I går kveld tok vi igjen frem bøkene mens vi spiste kveldsmat, for å friske opp og dobbeltsjekke at alle er ombord  - og det er vi! Hvis dette ikke fungerer så bra som vi ønsker så har vi et klistremerke-triks på lur. (Klistremerke på sitt eget ark når de gjør noe verdt "belønning" som eks rydde opp etter seg, huske å vaske hender, osv) Det har fungert ved flere andre anledninger, men det er ikke nødvendig nå. Med samarbeid, og at de føler seg inkludert tror jeg vi kommer langt! Har dere noen lure tips til å spise mer grønnsaker i hverdagen?

I dag skal OC og jeg på lunsj til svigerinnen med en fin gjeng bebiser og jenter. Jeg tar med kamera og hører om de vil blogges ;-) Når det gjelder OC og hva hvilken kode han har knekt så kommer jeg tilbake til det i kveld! Da kommer nemlig soveinnlegget også ♥ Ha en fin dag folkens, vi ses inne på instagram! Der er jeg selvfølgelig @ lykkemamma ♥

JULEKALENDERTIPS // HÅRSPENNER

I dag har jeg vært så heldig å få en liten pakke i posten. Nydelig hårspenner til jentene fra noen som vet hvor glad jeg er i å fikse hår ;-) Disse nydelige spennene er fra lilleprinsesse.no
Nå er vi klare for Desember når de vil være litt ekstra pyntet! En sånn hårspenne gjør så utrolig mye, enten med oppsatt frisyre eller bare løst hår.

Nå ventes flokken inn døren hvert øyeblikk! Maya har kor i dag, mens Jenny danser. En skikkelig kaotisk dag, spesielt når Lykke ringer 10 minutter før de skal avgårde å sier han sitter fast på jobben. DA er jeg glad vi har familie rundt oss som trår til :-) Noe helt annet; I dag har OC knekt en viktig kode! Endelig!! Jeg kommer tilbake til hva i morgen tidlig, men dere kan kanskje gjette det ;-) Ha en fin ettermiddag og kveld, så prates vi i morgen tidlig. Spent på om jeg klarer en til morgen med tidlig trening. Jeg skal hvertfall prøve! Hei så lenge ♥                                                                                                                      // Annonse

VERDENS BESTE & KICKSTART PÅ UKEN

God morgen! Jeg har hatt en kickstart på uken! I hele forrige uke, og egentlig uken før der har jeg virkelig lidd når klokken har ringt på morningen. Jeg har blitt liggende å "slumre" i evigheter, og min gode vane med å stå opp før barna kl 06 har sklidd ut. Det irriterer meg så veldig siden jeg VET hvor god dag det blir hvis jeg har litt tid for meg selv på morningen.. Da takler jeg "skal bare" barn, og "vil ikke ha på den buksa  - ikke den heller" barn så mye bedre. Derfor besluttet jeg i går, etter mitt 4 (!) kakestykke med kaken ovenfor - at jeg virkelig skulle kline til å dra på trening, mens barna og mannen sover. DA våkner jeg da! Det funket, og nå sitter jeg her med kaffen og frokosten og blogger, veldig våken og veldig fornøyd med starten på uken. Anbefales!

En annen ting som anbefales er kaken ovenfor! Den falt i smak på familiemiddag i går :-) Hver søndag har vi familiemiddag med min svigerfamilie, og i går var vi 15 stk. Og da manglet vi et par i tillegg.. Jeg la ut et bilde på instagram av gjengen. 8 barn fra 6 til 3 mnd. Hoho, det går en kule varmt til tider, men samtidig så utrolig kos.

Nå knirker OC, han er klar for frokost! Vi blogges senere! Og forresten; kaken er fra Trines matblogg ♥ HA EN FIN DAG ♥

KAKE TIL FJORTISEN MIN OG LEKELØRDAG

Hei! Endelig skinner solen! Det føltes ut som en evighet siden sist.. Her i hus er flesteparten på kino, mens OC og jeg lager kake sammen med tante Dinne som skal ha fjortisfest i kveld! Å de glade fjortisdagene ;-) Jeg husker de godt, og det er rart å tenke på at allerede da var Christian er STOR del av hverdagen min. På et litt annet plan enn i dag, selvfølgelig! Da var det store problemer som; "hvorfor så han ikke på meg i friminuttet", og "når skal vi være sammen neste gang.."  Kjenner jeg er glad den usikre perioden er over ;-)

Kaken Dinne og jeg lager er en som er hentet fra Trines matblogg, og hvis du ser godt på bildet nr 3 så ser du den i bakgrunn. Den er SYKT god, hvertfall den versjonen venninnen lager. Spent på om våres vil smake det samme. Vi krysser fingrene!

Inne i mellom slagene blir det litt leking med han minste som ligger på gulvet og snurrer fra den ene kanten til den andre. Han er frisk, men ikke helt glad i å være alene.. Sånn blir det etter 5 døgn på mammas bryst. Derfor ble det ikke noe "outfit" bilde i går heller. Jeg la han i goood tid i gårkveld så jeg skulle være tidsnok til vinkveld, men han var bare trist og sovnet ikke før ni. Kl 23 våknet han igjen, og det eneste som gjaldt var mammakos så da var det bare å løpe hjem igjen. Et par timer med fine jenter fikk jeg da - godt det er ikke de lange avstandene. For ordens skyld så ble det ikke mye vin på meg. Det er rart med den magefølelsen som sier når det er ok med flere glass, og når det ikke er det. I går var en sånn kveld og magefølelsen sa klart i fra at det holdt med et par små glass med bobler.

Nå skal siste del av kaken lages! Den berømte ostekremen med oreo! Holy lord - den er digg ;-) Vi ses senere!

15.11.2013


I kveld skal jeg på vinkveld med fine jenter, hvis formen til OC holder seg. Det ser lovende ut! Antrekket for kvelden er valgt ut, og det blir NYTT smykke fra secrets By B, og NY genser fra "Just female". Snille svigerinnen min var på kundekveld hos Drøbak sentrums fineste butikk "min" og husket at jeg ønsket meg den. Jeg kunne ikke komme fordi OC var syk og innlagt på sykehuset, så gleden var stor da hun hadde kjøpt med en hjem til meg ♥ Smykket kom i posten sammen med et par andre smykker og jeg er helt forelsket. Elsker designet og gleder meg til å bruke de.

Sammen med genseren skal jeg ha grått splittskjørt fra Gina Tricot, sorte strømper og boots! Kommer innom i morgen med "kveldens antrekk" om jeg rekker. Vi ses :-)

NEW IN // VINTERSKO FRA BLACKSTONE

For en liten stund tilbake la jeg ut et innlegg der jeg spurte etter tips til vintersko, og om dere hadde hørt om blackstone! Vel, jeg gjorde min reesearch og endte opp med et par! Jeg er SUPER fornøyd med måte utseende og kvaliteten så langt. At det er lammeull på innsiden er helt fantastisk, og jeg er klar for en kald vinter. Fra før har jeg "slush"sko og uggs, så dette blir til litt penere. De er mye nettere og finere enn andre vintersko jeg har hatt, og kan brukes til skjørt - som er min store favoritt i høst / vinter. Mine sko kjøpte jeg på shoelounge på ski storsenter, men google de så finner dere nærmeste forhandler, eller så finnes på nett også. De var ganske dyre, men med tanke på at det er lammeull på innsiden og ekte skinn så er det sko jeg kan ha flere sesonger og da blir ikke prisen så ille.

I dag har OC og jeg en skikkelig hjemmedag. Det har vi forsåvidt hatt hele uken, men i dag virker han frisk så vi kunne hatt planer, men lurt med en dag ekstra. Jeg har skrevet liste over ting jeg må gjøre før jentene kommer hjem fra skole og barnehagen, og helgen kan starte. Med liste så blir det lettere å gjennomføre, og ikke skli ut - noe jeg har veldig lett for å gjøre. Jeg går ned i vaskekjelleren for å ta ut av tørketrommelen og plutselig ser jeg noe annet som bør ryddes, eller tas med opp - og da er det gjort. Det ene fører til det andre! Når de andre kommer hjem på ettermiddagen så virker det ikke ut som at noe har blitt gjort ;-) JEG vet jo at det ikke stemmer, men det kan være frustrerende når andre ikke ser det samme ;-)

Og dere, det sove-innlegget? Nå er vi jo virkelig ute å kjøre.. Da han var så dårlig så vi jo faktisk på drømmehagen i 1 time midt på natten, bare for å roe han og få timene til å gå.. Han har også blitt vant til å sove på meg. Og hvertfall ikke sovne kl 19. I går kveld gikk det faktisk overraskende bra, så jeg skal ikke bli helt fra meg, han har jo tross alt hvert syk. Jeg har troen på at når han blir frisk, og trygg igjen så kommer de gamle sovevanene tilbake. Det er ikke rart hvis han er litt utrygg etter opplevelsen på sykehuset. Sykepleierne var utrolig omsorgsfulle og flinke, men veneflon og blodprøver er skummelt og vondt uansett. Så jeg skriver det jeg har skrevet før.. Innlegget kommer, jeg vil bare sjekke om magefølelsen har rett i at dette ordner seg. Og med denne erfaringen også så vil det bli mer "kjøtt på bena" til innlegget :-)

GOD FREDAG ALLE SAMMEN! Straks helg ♥

ULLTØY TIL BARNA // JANUS FRA BOGERUD

Hei dere! Håper dere har hatt en fin dag! Casillas har vært hos mommo noen timer i dag, mens Christian og jeg har vært på ahus for undersøkelser av kroppen min. Jeg har jo diverse utfordringer fysisk etter fødselen som jeg stadig er til utredning for. Men dette kommer jeg tilbake til når det føles mer okey, nå er det litt for sårt og nært til å dele.

Anyways! Jeg har kjøpt inn litt ull til OC den siste perioden, før vi møter den værste kulden. Det siste jeg kjøpte er fra bogerud! Noen andre som handler fra bogerud? Tidligere har jeg aldri hatt borgerud som et alternativ til å handle barneklær. Jeg følte at det kun var dårlig kvalitet og mest klær til bestemor!? Men etter at jeg ble tipset om å ta en titt i butikken i fjor, så har jeg handlet der flere ganger. Ullpysjen fra janus har begge jentene, og nå måtte OC ha den også. Den er så god, og må være spesielt deilig å bruke når man er syk.. Tynn myk ull som ikke klør, og ikke klemmer eller presser noen steder. Den er jo så romslig og god! Ullsokkene og strømpebuksen er også fra bogerud. Litt billigere enn mye annet, men super kvalitet! Jeg liker å kunne handle noe litt spesielt som fort blir litt dyrere, som f.eks ull settet han fra woolland, men jeg kan ikke handle alt der. 

Over til noe annet, jeg tror jeg glemte å legge ut bilder av vinterskoene jeg kjøpte noen uker tilbake?! De kommer på bloggen i morgen tidlig hvis noen vil se :-) Ha en fin kveld!

SKREVET UT FRA SYKEHUSET

Hei dere! Vi er vel hjemme! Utskrevet fra sykehuset i går ettermiddag. Det var deilig, og det føltes trygt og godt å komme hjem. Vi har feberen under kontroll og CRP var på vei ned. Man skal jammen ikke kjimse av dehydrering på små barn, det skjer så fort. Takknemlig og glad for at vi møtte dyktige leger, gang på gang. Nå gjenstår litt feber, og masse forkjølelse - men det takler vi! Det blir mye saltvann sånn at nesen ikke er så tett. Når det tetter seg så klarer han ikke sove eller slappe av / bruke smokk, og da blir det enda vanskeligere å bli frisk.

Tusen takk for alle gode bedrings ønsker både på instagram og her ♥ OC hilser og sier takk ;-) Ha en fin torsdag, jeg stikker innom senere! Og dere, beklager litt korte innlegg men tiden strekker ikke helt til når barna er syke. Håper det bedrer seg snart. Heii så lenge!

OC & MAMMAN PÅ ISOLAT

Hei dere.. Det ene førte til det andre og før vi skjønte noen ting var vi lagt inn på isolat. OC er som dere sikkert forsto fortsatt skikkelig tufs. Han trenger litt hjelp med mat og væske, og nå er vi i trygge hender. Godt for mammahjertet selv om vi helst skulle vært hjemme, friske og raske. Når det er sagt så har jeg tenkt flere ganger hvor heldige vi er som er her på sykehuset pga en forbigående sykdom. Tenk på de barna og foreldrene som er her ofte..

Nå sover OC, og jeg skal prøve å sove litt selv - vi ses plutselig <3

SÅÅ TRØTT

Sånn ser jeg ut nå! Bilde er tatt for noen uker tilbake, men jeg har faktisk på meg akkurat det samme. Og den gjespen dere ser? Den er der konstant i dag. Ca to timer søvn, og kanskje den mest slitsomme morningen ever.. GLAD Lykke kommer hjem i dag! Nå er utrolig begge jentene levert, med matpakke - og OC sover en liten lur. Jeg skal benytte sjansen til å sove litt, så vi ses senere. Ville bare ønske dere en god dag :-)

JULEANTREKK // OSCAR CASILLAS

I år blir det en stor forandring for meg som har vært ren jentemamma i snart 6 år! Han / jeg må ønske oss gutteting til jul, og vi må ha pent antrekk til juleselskaper, julaften og nyttårsaften. Hva har man på da? Det enkleste i verden er å finne fine kjoler, syntes jeg. Så forandringen ble stor da jeg skulle finne julaften antrekket til OC! Et veldig overfladisk innlegg, I know, men det kan jo være tips til noen som lurer på hvordan de skal kle gutta sine til jul?
Jeg måtte krype til korset å spørre Lykke om råd! Han svarte enkelt og greit; "det samme som meg vel." Altså skjorte, dress, slips eller sløyfe! Han er såpass liten så jeg droppet dressen, men skjorter har jeg funnet! Og det de mykeste i bodyversjon! Hurra! Juleskjorten er fra hust & claire. Et supert merke jeg har brukt mye til både OC og jentene. Litt dyrere enn kjedebutikkene som HM og Lindex, men absolutt verdt det fordi strørrelsene er gode så de varer lenge - uten at jeg helt skjønner hvordan det fungerer. også er kvaliteten super! Klærne holder seg fine vask etter vask! Genseren er også fra Hust & Claire. Love it! Sløyfen fant jeg på JUNIOR butikken i Drøbak, og er en enkel ferdig knytet versjon med strikk rundt. Dødssøt i marine med prikker på! Jeg holdt på å dåne da jeg så den.. Dette må jo være guttas versjon av kjole?
Passer perfekt til den marineblå buksen fra LINDEX. Det er ikke en typisk penbukse med mykt stoff og strikk i bena, men den blir kjempe fin sammen med skjorte og sløyfe ;-) Billig er den også! Jeg kjøpte to størrelser for å sikre meg frem til bursdagen hans i Mars.

Skjorte + genser + sløyfe fra JUNIOR butikken (google butikken, de har flere rundt omkring og de fører mange bra merker) mens buksen er fra Lindex. Har dere juleantrekket klart enda? Jentenes kjoler er ikke klart enda, så det får bli i et annen innlegg! Nå må jeg avslutte. OC våkner etter en liten lur. Formen er ikke bra enda, men heldigvis reagerer han greit på febernedsettende. Nå starter straks ettermiddagskaoset også, Maya på kor og Jenny på dansing. Krysser fingrene for at det løser seg, det pleier å gjøre det med den fine familien vi har rundt oss. Takknemlig!! Hei så lenge!
PS. Dette er ikke noe samarbeid, det skriver jeg alltid i innlegget. Men det har nesten ikke noe å si uansett, fordi jeg blogger ikke ting jeg ikke går 100% god for. Ha en fin kveld :-)

NEVER JINX IT

I sure did. I går formiddag kom pappa en tur innom og spurte hvordan det gikk å være alenemor et par dager. Veldig bra - svarte jeg! Så lenge de ikke er syke så får vi til alt! Sekunder etter begynner Jen å trøble med magen. Det varte i mange timer og alt ble satt til side pga dette. Men, det gikk det også. Etter Casillas sin siste lur for dagen våknet han opp med feber. GREAT. Han har ikke hatt feber siden vi var innlagt på ahus da han kun var noen få uker gammel. Typisk at jeg måtte skryte av "friske barn siden forrige jul", og "Casillas har ikke vært syk siden han var 4 uker", akkurat i går. Da MÅ det jo skje. Barna blir syke.

Heldigvis har vi jo nesten hele familien i gå avstand fra hjemme, og både mamma og Besse hjalp til i går kveld da Maya og jeg var i Drøbak på fakkeltog. Heldigvis! Men natten og morningen har jeg måtte ta alene. OC og jeg har sovet en time av gangen. En time med byssing og en time med søvn. Da klokken ringte 07 lå jeg i sengen i 10 minutter og gikk gjennom hvordan jeg skulle få jentene i barnehagen og på skolen, og senarioer på hva som mest sannsynlig kom til å skje. Hva kan vi droppe og hva må bli gjort.

Vi droppet HÅR - egentlig krise siden både jentene og mammaen trives best med fikset hår ;-)
Frokost til Jenny, hun kan spise frokost i barnehagen..
La de velge klær og kle på seg selv. Bare de har på seg noe varmt så var jeg fornøyd, for i dag var det kaldt. Fargekombinasjonen var spenstig ;-)
Jeg slapp også å ta med OC med høy feber ut i vognen og til skolen. Det er knappe 5 minutter å gå, men det var godt å slippe når han er så dårlig. Lillesøster Celine, eller "tante Dinne" går på ungdomsskolen på samme skole og ved siden av barnehagen til Jenny, hun kunne levere de i samme slengen. Halleluja!

Jeg tok vognen inn på kjøkkenet og lot han ligge der mens jeg smurte matpakker. Han var ikke veldig fornøyd, men matpakker kan jeg IKKE droppe. Sånn er det å ha flere barn, da må de vente på tur. Ekstra uflaks når det er sykdom og man er alene, men sånn er det dessverre bare. Jentene ble levert og nå har vi sovet 1 time! Hurra! Alt ordner seg! Han er fortsatt ikke bedre, men vi har hvertfall kommet oss gjennom det mest utfordrende delen av dagen. Nå kommer snart mommoen hans og skal passe han mens jeg får litt egentid på spinningsykkelen en time. Det er medisin for meg når det blir mye barn og pleie!

Vi ses i kveld, da tenkte jeg å blogge juleantrekket til OC. Første gang jeg plukker ut penantrekk til GUTTER. Heisålenge! Og husk, dont jinx it ;-)

FAKKELTOG I DRØBAK TIL MINNE OM YLVA ♥

Litt før syv i kveld møtte vi opp i Drøbak sentrum til et hav av fakler. Jeg kjente varmen, sorgen og omsorgen i hjertet i det vi gikk mot den store folkegruppen.
Det var utrolig mange mennesker som hadde møtt opp. Jeg så mange kjente og mange mange ukjente. Det var til og med TV team fra NRK der.. Dette har berørt mange hjerter, ikke bare oss lokale i Drøbak! Alle der for å hedre lille Ylva som døde av kreft denne uken. Dette gjorde inntrykk! Maya var med meg, og det føltes riktig. Hun gikk på avdeling med Ylva en periode, og dette er ikke noe som kan bortforklares, dette er virkeligheten. For henne å se og føle på all kjærligheten tror jeg er godt.

Først ble det holdt en vakker tale av hun som hadde organisert det hele, så sang vi alle "tenn lys" (som du hører på filmen nedenfor) før vi gikk i tog gjennom vakre Drøbak ♥ Verdig og vakkert!  Pappaen til Ylva skriver så vakkert og betydningsfullt. Han kan du følge her

10.11.2013

God morgen! Og hurra for pappaer der ute! Her i hus har det ikke vært den store feiringen, det har vi vel strengt talt sjeldent. Mors og farsdag for oss betyr deilig frokost (noe vi har hver helg som en koselig start på dagen) og soving litt lengere. Jentene lager et kort og kanskje litt fine blomster på bordet! Selv skulle jeg gjerne hatt mange pakker - jeg elsker pakker, men det sparer vi til bursdager og jul ;-)

Nå sitter jeg med min andre kopp kaffe! I dag startet dagen litt tidligere enn vanlig på en søndag. Lykke er nemlig på jobbseminar i 3 dager og dro i dag tidlig. For å rekke en overraskelsesfrokost - made by jentene hans, så måtte vi opp ekstra tidlig! Nå har han dratt og vi hjemme blogger, leker / roter, turner (Maya har fått så sinnsykt dilla og slår hjul og tar arabar konstant!) mens lillebror smaker på all slags grønnsaker. Jeg fikk vite på forrige barseltreff at den beste tiden for babyer til å bli vant med smaker er fra 6-9 mnd, derfor prøver jeg bevisst å gi han ting jentene har trøblet litt med å få si seg. Som foreksempel paprika!

Fillern, der våknet powernappern min! 25 min i vognen. Det var litt i minste laget! Hvis jeg legger han inne så sover han fort 2 timer, men det er så kjekt å sove i vognen ute så jeg jobber for å få opp minuttene! I dag funket det dårlig ;-) Men mer om det senere.

En siste ting. Siden jeg hadde glemt at Lykke skulle være borte i 3 dager så jobber jeg få å få barnevakt til fakkeltoget for Ylva som jeg blogget om nedenfor. Hvis det ordner seg så tar jeg med kamera og viser dere som ikke har muligheten til å komme, i kveld. Jeg har på følelsen at det vil komme mange, og at stemningen blir til å ta på ♥ Enn så lenge - god søndag!

FAKKELTOG I DRØBAK TIL MINNE OM YLVA

♥ Himmelen har fått en ny stor stjerne♥ Søndag 10 nov er farsdag og en far der ute som bør hedres er Ylvas pappa Magne. Han har tatt med tusenvis av kjente og fremmede på en ubeskrivelig reise med innhold av glede, håp, tro, sorg, tårer og uendelig med kjærlighet ♥

Lys og høstblader har blitt et symbol på kjærlighet for mange.
La oss sammen vise vår kjærlighet til familien, vakre ylva, alle de andre stjernebarna og de som enda kjemper ♥
Ta med alle du kjenner og møt opp på bankløkka i Drøbak kl 19, så tenner vi sammen lys til engelen der oppe og for hennes nydelige familie ♥
Det står det i innbydelsen til fakkeltoget som går i Drøbak i morgenkveld. Innvitasjonen finner du her. Kanskje vi ses?

TIPS KALENDERGAVER & NYTT STÆSJ

GOD MORGEN! Først av alt; jeg har fått noen kommentarer på at dere ønsker sove-innlegg på tross av at minstemann ikke er heeelt i vater om dagen! Den er grei, jeg deler gladelig mine tips og erfaringer! Tenker det kommer i morgen kveld, sånt tar litt tid.

SÅ! Jeg var på skistorsenter i forrige uke, og hadde ikke vært der på lenge. Jeg er faktisk svært sjeldent på kjøpesenterer.. Mest fordi jeg fort kjøper så mye unødvendig og vi (les; mannen) er ganske glad i å holde seg til budsjettene. Da er det dumt hvis impulskontrollen min er dårlig, og jeg stikker kjepper i hjulene. Derfor er de fleste kjøp her i huset planlagt! Det fungerer faktisk veldig bra, og jeg ser at vi selvfølgelig sparer mye penger på det. En annen vesentlig grunn er jo bil da.. Vi har 1 bil, og den er stort sett med Christian på jobb når han ikke jobber hjemme.

Anyways - siden sist jeg var på ski så har de fått en ny butikk "TGR" med MASSE gøy! Typ Søstrene grene opplegg. Perfekt for pakkekalenderen. Masse skoleting, hobby, små nips, late-bæsjer (haha, mener JUKSEbæsjer - dere som har kommentert det på mld og facebook ;-)), osv til en veldig billig penge. Da jeg var der kjøpte jeg 2 grytelapper, knotter, magneter til kjøleskapet og kule tannpirkere til matboksene til jentene til 200,- Jeg googlet og ser at butikkene er både i Oslo, Drammen, Ski, Moss og mange andre steder. Denne butikken + Søstrene grene så blir ikke pakkekalenderen så dyr!

Apropo pakkekalender! Jeg har i flere år vært inne på tanken om å kjøpe julekaleder på bloggen! Nå har jeg muligheten til å få FANTASTISKE gaver hver dag i hele desember, men spørsmålet er hvordan jeg skal gjøre det? Er det noen som har noe lurt å komme med? Skal alle melde seg på 1 innlegg, eller for hver dag? Og er det stemning for julekalender her på bloggen? Det er mye jobb så jeg vil jo vite at det er stas?! Setter stor pris på tilbakemeldinger :-)

Nå skal jeg skru opp det nye albumet til Veronica Maggio et hakk høyere og rydde en giga haug med rent tøy. Blæh! Jentene og OC er ferdig med frokosten (det så dere kanskje på instagram om dere er der?) Jen ser på barneTV, OC øver seg på å krabbe mens Mays perler. Inne i mellom denne idyllen så roper Jenny på IS. Hun sier; "Hvis NOEN sier VÆR SÅ SNILL, så må NOEN sin MAMMA si JA - selv om det er morning." OC er misfornøyd fordi han kommer seg ikke frem som han ønsker, mens Maya vil gjerne perle sammen med meg. Så ikke la dere lure, det ligger mye bak det som ofte kan virke så fredelig. Kos er det uansett, lørdag er digg! GOD HELG!

FREDAGEN HAR INNTATT ULLERUDKROKEN

Bare en snartur innom for å ønske dere en fin fredagskveld. Her har roen senket seg (så langt det er mulig). Maya sitter sliten etter en lang uke på TV-stuen å ser på netflix, Lykke og tante Dinne (min lillesøster på 14 som er fast inventar her i huset - heldige oss!) er nede i kjelleren å gjør om kontor/oppbevaringsrom til kjellerstue, Jenny er hos en liten venninne rett over gaten, og OC + jeg sitter med grøten, bloggen og drømmehagen og koser oss ved kjøkkenbordet. Nå blir det godt med en helg uten noe som helst planer, vi tar det bare som det kommer ♥

Ha en FIN fredagskveld! Tusen takk for at dere stikker innom :-) PS. Vurderer ei litta spørsmålsrunde siden jeg har en del nye lesere her inne - er det stemning for det?

PS 2. Jeg skulle jo skrive et innlegg om søvn og tips til både powernaps og soving på natten men vi sliter litt selv om dagen, så føler det blir litt teit å skrive før jeg vet litt mer ;-)

JENTENES LEKEROM


Som avtalt. Bare litt senere enn planlagt → jentenes lekerom, som tidligere har vært OC sitt lille soverom. De er i ekstase, og vi også. Nå er alle barnas klær samlet på et rom, og de meste lekene også. De sover på samme rom men kan dele seg opp hvis de har behov får litt alene tid eller har med venninner hjem. Det er viktig å respektere aldersforskjellen selv om de deler soverom!


Forrige innlegg jeg skrev var om lille Ylva på 7 år. I går var vi i begravelse til en fin fin mann, som døde altfor ung. Etterlot seg kone og en sønn på 2 år. Jeg har virkelig kjent det på kroppen de siste to dagene. Livet er så brutalt.. Og her sitter jeg å blogger om lekerom, liksom? En veldig dyp og merkelig følelse jeg sitter med, men det er jo forventet etter to veldig triste dager. Er det noe jeg sitter igjen å føler sterkest på er ordtaket "CARPE DIEM" - grip dagen. Derfor skal jeg avslutte nå, å gå å hente de to fine jentene mine som jeg ikke har sett siden i går, fordi de har vært på overnatting hos "tante" Hanne. De har ikke vært på overnatting fordi vi trengte barnevakt, men kun fordi de hadde lyst. Midt i uken. Bare de to. Sånt lyser opp en hverdag til en 3 og 5 åring ;-)  Heldig de, som har så mange rundt seg. Det er jeg takknemlig for hver eneste dag ♥

Vi ses litt senere :-)

HIMMELEN HAR FÅTT EN NY ENGEL

Mange mange tusen har fulgt pappa Magne sine tanker på facebook gjennom den siste tiden de hadde med lille vakre Ylva, på bare 7 år. Sikkert mange av dere også..
Hun døde i morgentime etter en lang lang kamp mot sykdom. Selv husker jeg Ylva fra avdelingen til Maya. En sprudlende og glad jente, vakker ut av en annen verden. Nå går alle mine tanker og krefter til Mamma Cecilie, Pappa Magne, resten av familien og alle som har fått være nær Ylva. Himmelen har fått en ny engel. Den vakreste. Hvil i fred ♥

TFK VS MOUNTAIN BUGGY // BYTTE AV VOGN

For en uke tilbake var jeg ute og trillet en liten tur sammen med venninnen og bebisene våre. Hun med en mountain buggy og jeg med min TFK. Helt tilfeldig byttet vi vogn og jeg prøvetriller hennes mountain buggy og kjenner hvor mye LETTERE den er å trille. For det er den. Den er nettere og lettere. Jeg hadde jo den vognen da Jenny var baby, og jeg kjente med engang hvor mye jeg savnet den. Jeg fikk en skade etter keisersnittet med OC som gjør at jeg ikke kan trille lange turer, og jeg kan hvertfall ikke ha noe tungt å dytte på, så dette var den avgjørende grunnen til byttet fra TFK til mountain buggy. Jeg ønsker den letteste vognen.
Andre småting som jeg føler er bedre på mountain buggy;
- Man kommer lettere til under vognen. På TFK er det umulig å legge ting under, hvis baby sover. Dette er bedre på mountain buggy.
- Lettere å justere ryggen. Jeg fikk aldri dreisen på glidelåsen til TFK, og foretrekker snorene til MB.
- Tar mindre plass i bilen. Ganske praktisk for oss med 3 barn ;-)
Sikkerhetsreimen og flaskeholderen følger med når du kjøper vognen, mens soltrekket og regntrekk må kjøpes ved siden av. Jeg kjøpte regntrekket fra mountain buggy, mens soltrekket er fra et tilfeldig merke, altså ikke like dyrt. Jeg kjøpte den nye vognen på Nordby senteret i Sverige. Der har de kampanje på akkurat denne vognen nå om dagen i grå, krem (det er den jeg har), blå og lilla ? Jeg vurderte svart, men da den var utsolgt ble det fargen krem. Veldig fornøyd med det, også ble den ekstra fin med den blå voksiposen.
Når det er sagt så ville jeg ALDRI hatt en annen vogn frem til nå. Bagdelen til TFK kan ikke måles med andre i både størrelse og lunhet. Andre ting som er store pluss hos TFK:
- Stor og lun sportsdel. Når bebisen din på 6 mnd må begynne å sitte i sporstdel så blir det ikke så brutalt som i ex MB der man sitter mye lengere ut.
- Håndbrems. Denne kommer jeg til å savne! Gruer meg faktisk til å ikke ha håndbrems til vinteren..
- Lang rygg, faktisk den lengste av alle sporstdelene, tror jeg. Dette blir ikke noe problem for meg, da jeg får ikke så lange barn ;-)

Alt i alt 2 SUPRE vogner, og for meg er det opptimale TFK fra nyfødt til 8 mnd, og når babyen ikke har like behov for å bli skånet for omverden; mountain buggy! Håper dette ga dere grundig nok svar på hvorfor jeg byttet vogn. Kort fortalt, jeg har ikke kropp til å ikke ha den letteste vognen. Alt det andre hadde ikke vært noe problem for meg, fordi det er småting ved alle vogner.

Nå skal jentene vekkes, og vi skal starte dagen! Først levering i skole og barnehage, og så foreldresamtale! Hva resten av dagen bringer er fortsatt usikkert, blir det ikke de store planene så vet jeg om en 3 etg som trenger opprydding. Det blir KAOS å bytte om på 3 rom, utrolig mange ting som liksom ikke finner sin nye plass? Anyways, bilder fra det nye lekerommet kommer i kveld :-) Ha en fin dag! PS. HIPP HIPP HURRA for verdens beste fjortislillesøster som blir fjortis på ekte i dag!

NÅR SØSKEN DELER ROM

Maya 5 år; "Jenny, vil du flytte inn til meg å bo her sammen med sengen din og alle tingene dine?"
Jenny 3 år; "Ja, takk! Det vil jeg gjerne Maya. For alltid?"
Maya 5 år; "Ja, hvis du vil det - Sophia kan også få bo her (babyborn dukken)"
Jenny 3 år; "Det vil jeg, Mayamin."
Fem dager og et familieråd senere så flyttet Jenny inn til Maya. Selv delte jeg rom med lillesøsteren min som er 2 år yngre i flere år, og husker det stort sett som veldig hyggelig. Som storesøsken flest har man gjerne en ekstra dose med beskyttelse i seg når det gjelder småsøsken, og soverommet vårt var nærmest ytterdøren. Jeg husker jeg var livredd for at "tyven" skulle komme å ta Camilla først. Hun lå jo nederst i køyesengen. Men uten om det så var det veldig koselig ;-)
Nå har altså Jenny flyttet inn til Maya! Vi tenkte JA med engang vi overhørte Mayas tilbud om å dele rom, men valgte å ikke rope det ut med engang. Vi ønsket at de skulle tenke seg godt om, og komme opp med fordeler og ulemper ved å bo sammen, så kanskje vi kan unngå 3200 runder med "Jeg vil ikke dele rom likevell". Siden det er 2 års forskjell så var det litt forskjellige argumenter som kom opp under familierådet.. Maya kunne seg for seg at det kunne bli problemer dersom Jenny "glemte" hva som var hennes og hva som var Maya sitt. Mens Jenny likte tanken på å få to rom som bare var hennes + ekstra mye leker ;-)
Etter litt argumentering frem og tilbake så var konklusjonen JA! De har ofte overnattet hos hverandre og leker godt sammen, så hvorfor ikke?! Selvfølgelig vil det bli utfordringer men vi tror de fleste av de er sunne.
Jeg må bare få pressisere at de ikke er noen eventyrbarn som ALDRI krangler. De er skikkelig jenter og kan ha kjeeempe krangler det ene øyeblikket og latterkrampe så de gråter i det andre.

Jeg har lest litt og funnet noen deleråd jeg vil dele med dere;
TRYGT: Deling av rom gir trygghet. Mange sover bedre når de har søsken i nærheten. Barna får muligheten til å bygge opp en tett og nær relasjon, og de lærer seg å dele, samarbeide og ta hensyn.

LEKEROM OG SOVEROM: I stedet for at barna har hvert sitt soverom, kan de bruke ett av rommene som soverom og ett som lekerom (Dette har vi gjort. Kommer tilbake til dette i morgen.) Dermed har de et rent og ryddig soverom uten fristende og forstyrrende leker. (Ehh, vi måtte ha litt leker på soverommet da..)

PRIVATE SONER: Selv om barna deler rom, er det smart og la de ha private soner. Gi dem hver sin hylle, hver sin kommode og kanskje hver sin hemmelige skuff? Også lillesøster trenger hemmelige gjemmesteder.

LYTT TIL BARNA: Dersom dere har plass, bør barna få velge når de ikke vil dele rom lengere. Dersom aldersforskjellen er stor kan det hende at storesøster eller storebror på et tidspunkt vil være mer i fred.

Jentene mine har delt rom tidligere også, men det husker de ikke. Det var i vårt gamle hjem og Maya var 2 1/2 mens Jenny 6 mnd. Så det er fullt mulig å dele rom selv om de er små!

I forkant av innflyttingen til jenterommet har vi;
- Hatt familieråd. Snakket om fordeler og ulemper.
- Minnet på "mine/dine" ting og deling.
- Latt de delta i flyttingen (ikke Maya, det føltes ikke nødvendig) så de ser hvor stor jobb det er å flytte over alt, så det ikke blir like lett å ville flytte tilbake bare av en liten bagatell.
- Laget romregler. Både for oss og for de.
- Latt de ha kosestunder på kveldene når det egentlig er leggetid. Gjør litt stas på overfyttingen. La de ligge å gradevis skravle og tøyse, og etterhvert stramme inn igjen så det ikke blir like sent hver kveld, og alt sklir ut. Trøtte barn = kranglete barn.

Siden jentene deler rom nå så har OC flyttet inn på rommet til Jenny, og OC sitt pittelille rom har blitt lekerom. Bilder kommer i morgen :-)
Kom gjerne med flere tips eller erfaringer rundt søsken og deling av rom! Nå skal middagen lages før jentene skal på kor og dans. Full fart! Vi ses i morgen tidlig, da skal jeg blogge om den nye vognen og grunnen til at jeg byttet fra TFK til mountain buggy! (Er du ikke på instagram? Jeg har solgt vognen min og kjøpte meg ny i helgen!)

HAPPY HALLOWEEN

Litt på etterskudd, men her er hvertfall bildene fra halloweenfeiringen! Veldig vellykket med masse kaos, latter, skrik & skrål, og hyggelige naboer!

I helgen har Lykke og jeg vært på farten! OC og jentene har vært på overnatting, mens vi fikk voksentid med morsomme venner og godt å drikke! Det var utrolig gøy, men etter kl 24 så skjer det noe med meg. Det har nok med at minste babyen min ikke er så stor enda, og jeg kjenner suget for å dra hjem og sove - så jeg er noenlunde opplagt til dagen derpå. Vi dro ikke hjem tidlig altså, men det er lettere å være trøtt en syk på andre måter og det slapp jeg ;-)

Nå er en ny uke i gang. Jeg innfører "våkne kl 06, før barna" igjen, det hadde nemlig sklidd skikkelig ut - noe som er helt greit for en periode, men siden jeg syntes det er så godt med egentid på morningene er det greit å ikke legge seg til vanen med å stresse før vi må ut av huset, igjen.

Senere i dag skal jeg vise dere nye bilder av barnas rom! Jeg har nemlig gjort en helomvendig på alle rommene. OC rom har blitt lekerom m/kles oppbevaring, Maya´s rom har blitt Jenny og Maya sitt soverom, og Jenny sitt rom har blitt OC sitt rom! Mer om det senere!

Ønsker dere en deilig start på uken!!

GOD HELG

Hei fininger! Det som skulle bli et innlegg om gårsdagens feiring ble utsatt og utsatt, og brått så ble dagen over. Nå skal kjærsten og jeg ha mexicansk aften med coronita og digg mat, så hele innlegget utsettes til i morgen! Kjærligheten foran alt, vet dere ;-) Ha en deilig fredagskveld! Vi ses i morgen!