hits

november 2014

WE'RE OFF TO...

LONDON, BABY!


Alt er pakket og klart. Antrekk til 3 hele dager, for ikke å glemme hårpynten. Den er viktig ;-) Hårbøyler fra claire´s, spenner fra pomp de lux, og "den lille prikken over i'en". Jentenes favoritt strikker fra Høstbarn

God morgen!! Endelig er dagen vi har planlagt og spart til i over et halv år her. I sommer så bestemte C og jeg oss for å gi jentene en litt annerledes julegave. Nemlig storbytur til London! Vi skal spise hotellfrokost, handle julegaver, ta den store karusellen (som Jenny kaller den), se "Lion King" musikalen og oppleve London´s julemarked, som jeg har hørt er helt fantastisk! Vi skal kose oss med andre ord! 

I forkant av turen har vi snakket litt om London. Vi har vist bilder fra Christian og jeg var der, da Jen var i magen. Vi har gjort de bevisst på London, og alt hva byen har å by på som kan være spenennde for de. Jeg tror det har fungert ;-) De aner fortsatt ingenting, og i skrivende stund så ligger de å sover. Vi skal straks vekke og fortelle at de ikke skal i barnehagen eller på skolen i dag. De små koffertene står klare på utsiden av rommet. Gleder meg! Må bare drikke 2 kopper til med kaffe. I dag har faktisk alle 3 vært våkne i tur og orden. Maya fikk plutselig falsk krupp, og var helt tett i natt. Medisiner og litt filmtitting for å roe det hele ned.. OC vet jeg ikke hva surret med. Jenny våknet av hoste, fordi vinduet var helt oppe - for å gi frisk luft til Maya.. Så sånn var denne natten ;-) Godt det ikke er heisatur jeg skal på!

OC skal tilbringe helgen sammen med mommo, Dinne og Besse. Han er i de beste hender, og har det mye bedre der enn på storbytur med oss. Han må nok vente noen år ;-) Gøy å gjøre stas på de "store" jentene våre. 
Jeg tar med mitt nye lille kamera, som skal få henge rundt halsen hele tiden. Den har WIFI og jeg har koblet den opp til iphonen min, så følg med!  

Ønsk oss en god tur da ♥ Vi ses plutselig!!  

ORDEN I NOTATENE, ORDEN I HODETElsker notatboken min fra Arne Jacobsen. Der inne har jeg alt fra julegavelister, månedens "to do" lister, huskelister for dager jeg er ekstra fjern, osv. .. Det er godt å få det på papir, mye mer overskikkelig på den måten. 

Hei på dere! I dag har Jen hatt vondt i øret sitt, så hun har hatt en rolig dag hjemme sammen med meg. Jeg droppet trening, og vi har ryddet huset i stedet. Sånn er det med kroppen min, jeg må velge mellom aktivitenene mine. Hadde jeg trent i tillegg ville dagen blitt grusom. Da bikker smertene over, og sinnet og frustrasjonen bobler over. Ikke noe gøy for meg, eller de jeg bor sammen med. 

Jenny og jeg har hørt på julemusikk, passet lille fetter Jacob en time, vasket og ryddet hvertfall 3 baljer med klær. J har ryddet rommet til seg selv og Maya, og OC sitt. Hun er så stolt! Og som belønning får hun minijuletre på rommet sitt ;-)

Nå venter vi på Christian som kommer fra jobb, og Maya fra en venninne. En sen fiskemiddag venter, og siste forberedelser til morgensdagens julegave på forskudd! Noen som kan tenke seg hva som venter? Titt innom i morgen tidlig så finner dere ut ;-)  

1 DAG IGJENEnda så fint det er, så funker ikke dette med astmabarn i hus. Jeg har lest meg opp på astma og allergi, og det anbefales å oppbevare ved ute. Disse er enten brent opp eller flyttet ut. Jeg fant ikke linken der jeg leste meg opp, men hvis noen er nysgjerrige så si ifra så skal jeg lete litt til. 

God morgen! 1 dag igjen til julegaven røpes! Jentene aner ingenting!! Jeg ELSKER overraskelser! Både store og små.. Her i hus kan jeg gjerne rope "TAADAAAA" i det Christian kommer inn døren etter jobb, kun for å overraske han siden jeg har ryddet i sko skapet... Vi foretrekker jo helst de store overraskelsene, så morgendagen har vi gledet oss lenge til. Et skikkelig lysglimt i en mørk hverdag.. Fy søren så godt det var med sol i går. Spørs om den viser seg i dag? 

Takk for støttende kommentarer under gårsdagens innlegg ;-) Jeg må si jeg var litt skeptisk til å fortelle.. Jeg er faktisk skikkelig flau. Men herregud, skal dere "kjenne" meg kan dere like gjerne kjenne denne siden også! 

Nå er det lesing og kakao på agendaen. Kosestund med jentene. De ser litt trøtte ut, men tipper det kommer seg når de lukter varm kakao ;-) 

Å FÅ KJEFT I VOKSEN ALDER.


Juletreet i ministørrelse fra IKEA er på plass. Vi har ikke begynt å pynte til jul helt enda, men dette ga en god stemning, og et hint om at det snart er på tide. 

Hei dere! Nå ligger jeg strakt ut på sofaen. De to minste er i seng, den ene med øreverk og den andre bare utslitt. Den eldste er fortsatt på turning, men forventes hjem innen en halvtime.. Mannen er på jobb, mens jeg ligger her. I sjokk.. Denne dagen har vært så laang! 

Det startet som vanlig med levering av barna. Det er det alltid jeg som gjør, og stort sett går det veldig fint. Slik som i dag. Barna var vel plassert til riktig tid, blide og fornøyde.. Etter levering var det trening. Etter trening spiste jeg lunsj med Christian som begynte senere på jobb i dag. Etter lunsj nevnte Christian at nå var det blitt så kaldt at det var på tide at bilen skulle stå i garasjen igjen. Han nevnte også at han var så glad for at han ryddet garasjen i forrige uke, og at den var helt ryddig nå. 

Ehh... Ryddig, sier du? Jeg snek meg ut i garasjen og fikk se det jeg hadde håpet jeg hadde drømt. Der var det IKKE ryddig lengere.. Der sto det et brukt stellebord jeg skulle gi bort på finn, to søplesekker med gammelt ræl og en gammel skittentøyskurv, for å nevne noe.. Og jeg som hadde lovet å ikke rote til garasjen, igjen!

Jeg måtte jo gjøre det jeg gjør best.. Lure meg unna, si at jeg skal pante flasker, og få jobben gjort. I siste liten.. Jeg har nevnt at jeg er en "i siste liten - jente" ? Jeg kastet søppelsekkene inn i bilen og kjørte av gårde da det plutselig slo meg. Hvor kaster man denne type søppel? Neimen om jeg veit.. Jeg kjørte til kildesorteringen i Drøbak, men der var det bare papp og flasker. Jeg kjørte til et par steder jeg vet det rives hus, i håp om å finne en pitteliten container så jeg kunne kaste. Nope, ingen container. Crap! Jeg ville ikke komme hjem med bilen full av søppel, med tanke på at han skulle skifte dekk med engang jeg kom hjem fra "pante flasker" turen min.. Det er liksom så typisk meg..!

I det jeg svinger forbi det lokale kjøpesenteret ser jeg TO containere.. TO stykker! Den ene står det PAPP, og den andre står merket med SØPPEL. Jeg er ikke dum, så jeg skjønner at den ikke er ment for meg, men jeg klarer ikke dy meg. Jeg konkluderer med at det er lenge siden jeg har vært rampete, og at det bare skal skje denne enee gangen. Dessuten er det ingen som ser meg heller.. 

Jeg kaster søppelet KJAPT oppi containeren, og spretter inn i bilen igjen. Jeg kjører avgårde, delevis lettet men skyldig da det ut av det blå kommer løpende en mann ut i veien, hvertfall 10 meter etter containerne! Han steller seg foran bilen min, og viser TYDELIG at jeg må stoppe. Crap crap crap - jeg som trodde jeg slapp unna..  Jeg ruller ned vinduet og prøver på det jeg tror jeg kan best. Se uskyldig ut. Det funker IKKE. Han er streng og sint, og spør om jeg jobber på senteret. 
"Eehhhhhhh, nei?" Stortrer det ut av meg. På dette punktet har jeg i hodet mitt flyktet fra min egen kropp, og satt meg i passarsjersetet. Uten noen kontroll så ser jeg meg selv der jeg sitter bak rattet, helt rød i trynet begynne å LYVE, faktisk! What the fuck..! Hvorfor lyver du, tenker jeg!

Jeg sier noe sånn som "Jeg har fått lov av en som jobber her jeg.. Assa.. Faktisk.. Det er helt sant.. Assa.." 
Han ser åpenbart at jeg lyver og spør automatisk "Fra hvem da? Hvilken butikk? Hvilken ansatt er dette"? Jeg svarer skjelven i stemmen at det kan jeg ikke si, det er en hemmelighet.. HEMMELIGHET? Jesus Christ, kan noen redde denne jenta fra å drite seg mer ut, vær så snill - tenker jeg mens jeg holder på å dø...

Han skjønner at nok er nok, og avslutter med at hvis jeg gjør det igjen så anmelder han meg. Herregud, JEG anmeldt? For å kaste søppel i andres søppelkasser? Æh! DET er ikke noe jeg har spesielt lyst til.. Så utrolig flaut... 

Jeg roper som en liten 10 åring "Ynnskyyld" før jeg kjører sprut rød av gårde, undrendre om jeg skal kjøre til blokksberg der ingen kjenner meg, eller om jeg tørr å tusle innom Kiwi. Det kan jo tenkes at alle har rukket å høre hva jeg har gjort..?

Jeg klyper meg selv i armen, og tenker på hva Christian ville gjort i samme sitasjon. Han er alltid så himla kvikk, og svarer så godt for seg. Mens jeg.. Jeg kommer opp med verdens dårligste løgn. Etter mange tanker og frustrasjon så overbeviser jeg meg selv til å dra innom matbutikken. Jeg bør unne meg noe virkelig fint.. Jeg fortjener det nå.. Nemlig en deodorant. For DAMER. Jeg har vært tom i 2 uker, og brukt Christian sin siden - og ja det er helt sant.. Ikke spør.. Noen ganger så går det litt fort i svingene, og da glipper det på forskjellige steder. Denne uken var det å huske å kjøpe min egen deodorant. Herlig, ikke sant? 

Vel hjemme igjen møter jeg Christian utenfor garasjen. Han er klar for å skifte dekk, og åpner bagasjen så fort jeg har parkert. Og hva møter han der? Posene med flasker.. De jeg dro for å pante.. Mitt tilsynelatende eneste formål for turen var å pante tomflasker.. Da ble jeg så sur, rett og slett at jeg bare fortalte han alt sammen. Hvordan jeg trodde jeg var lur og ramptete, men endte opp med å føle meg som en dust.. Hvordan jeg nesten ble anmeldt for å ha kastet søppel i privat container, og at jeg endelig fikk kjøpt meg deodorant igjen. 
Han bare smilte, og ga meg noen triks til neste gang jeg fant ut at jeg ville være rampete.. I tillegg ble han veldig fornøyd med deodoranten. Jeg har jo gått rundt å luktet mann i 2 uker, tross alt..

Neidaså.. Sånn gikk dagen til Lykkemutters.  #hverdag 
// Lik hvis dere også har vært tyven tyven, og gjort noe som ikke er helt lov. 

PS. Jeg skjønner hvor irriterende det må være når folk kommer å later som ingenting å fyller containeren med sin egen søppel. Unnskyyyld.

TIDLIG EN MORGEN


God morgen. Vi er oppe tidlig i dag, jeg med den nye prgramvaren for mac (elsker sånt) som ble lastet ned i natt, Maya med leselekse. I dag skal det bli fint vær, jeg titter ut av vinduet og skimter en gul himmel akkurat der solen står opp.. Tipper denne dagen kommer til å gi et påfyll med energi.. Jeg skal trene i dag også, gårsdagens benøkt tok helt lurven av meg og jeg klarte ikke overkropp.. Det passer fint, jeg får en god følelse av å komme meg på trening nesten hver dag. 

Nå skal kaffen nytes og leseleksen til Mays gjøres ferdig. Straks våkner resten av huset og plutselig er dagen i gang.. Dvs OC er jo våken selvfølgelig. Han sitter på enden av bordet og fokuserer på en skål med cheerios. 
Forresten, husker dere jeg nevnte årets julegave til Jenny og Maya? Den braker løs på torsdag. Gleder meg til å gi den til jentene! Og fortelle dere også! Stay tuned :-)
Ha en fin dag da dere. Kanskje vi ses senere i dag. Hvis jeg rekker! 

VI ER I VG


God aften :-) Her har det gått i et i hele dag. Jeg fikk en god benøkt på trening i dag tidlig. Fantastisk og klare å starte uken med trening. Det gir meg en mestringsfølelse jeg sårt trenger.. Tenkte jeg skulle tipse dere om dagens artikkel i VG. Jeg har gitt tips om hvordan du redder barnas vintergarderobe uten å måtte bruke aaaltfor mye penger. 

For VG deler hun sine beste tips før flerbarnsfamilienes høsthandel:

* Planlegg garderoben, se over hva dere har, sjekk hva barna trenger, skriv liste
* Skill mellom hva de trenger, og hva de har lyst på
* Undersøk og sammenlign priser og kvaliteter i ulike butikker
* Legg litt ekstra penger i utedress med god strikk under føttene, da varer den lenger
* Kjøp dress med avtagbart fór ? så kan den brukes alle årstider
* Kjøp klærne litt for store ? men ikke så store at det blir ubehagelig for barnet
* Handle på salg, tenk også på neste sesong.
* Arrangér byttekvelder med venner og kjente der du bor
* Jakt etter pent brukte klær fra andre familier

Les mer av artikkelen her

I kveld blir det taco her. Det er fullt hus, og nå venter vi bare på siste rest som kommer fra jobb.. I mellomtiden spilles julemusikken, og årets første minijuletre fra IKEA skal plantes om. Julestemningen sniker seg inn! Ha en fin ettermiddag ♥

23.11.2014I går tidlig så satt jeg meg ned som vanlig, og skulle blogge. C hadde dratt på jobb, jentene så på barnetv og OC satt ovenfor meg og spiste litt frkostlunsj... Jeg skulle bare hente noe i kjøkkenskapet da jeg slo igjen skapdøren så hardt over tommelen min at det sa knepp.. Jeg hørte det bristet, og det var så forbannaaa vondt at jeg hylte all verdens stygge ord! Derav null innlegg i går ;-) Bloggen måtte vente, lillebror kom hit å passet barn mens pappa kjørte meg til legevakten. Der var vi så lenge at vi fikk med oss både jentene og guttenes renn på Beitostølen. Jeg tok røntgen og det var heldigvis ingen brudd. FLAKS! Kun et lite brist og en litt knust tommel.. I mens jeg satt på legevakten og syntes synd på meg selv leste jeg artikkelen "Gunhilds kamp" i dagens næringsliv. Snakk om å få satt ting i perspektiv i rekordfart.. Jeg sender alle mine sterke tanker til denne damen!

Etter noen timer på legevakten, pepperkakebaking (Maya, Jenny og kusine Melina bakte selv), besøk av Fredrik, "om å gjøre å si flest land" - leken sammen med med lillesøster Camilla, Vegard og baby T + ferdigpizza-middag, så satte faktisk Christian og jeg kursen mot Oslo. Jeg var i tvil om jeg orket, men det sekundet den fantastiske mexicanske maten kom på bordet, morsomme venner og kanskje høstens beste drink så kjente jeg at det var akkurat det jeg trengte! En kjempe fin kveld - sett bortifra løpingen med acne-helene til bussen. DET svir jeg for i dag for å si det sånn... Jeg burde være flinkere til å ta med kamera når jeg er sosial - bilder fra løpingen til bussen hadde nok vært bloggmateriale med tanke på at jeg løper som en gammel kone på 97, og ikke bare vise bilder fra arenaen hjemme. Men det skjer når jeg får et mindre kamera. Jeg troor kanskje det er et like om hjørnet faktisk!

I dag har jeg sovet lenge, helt til ni - haha! Før var lenge til tolv, men ikke de siste årene.. Jeg føler meg utvhvilt og har gjennomført en times økt på sykkelen. Trikset er å stoppe drinkene før midnatt, drikke masse vann og være i seng til 02. Volia! Resten av dagen skal jeg være helt i ro, lese blad som jeg fikk av snille Lise, spise middag hos svigerfar og kose meg med den fine gjengen. Håper dere har en fin søndag! Vi ses i morgen ♥♥♥

FREDAGSSTATUS 21.11.14


Min dag: Få 3 stykk på skole og barnehage, trening, dusj, rydding, klesvask, lunsj hos min fine C, endelig ski på skjermen igjen, henting på skole og barnehage, mat, turn for begge jentene, lille kusine M på overnatting, middag, "løvenes konge" filmkveld, barna i seng, kjærstemiddag, homeland, natta ♥

God helg! Ses i morgen ♥♥

LEKSER I HVERDAGEN OG VÅRE RUTINER


Maya gjør lekser, jeg sitter ved siden av og spisser fargeblyanter mens jeg følger med. Jeg prøver å være flink til å følge opp Maya og leksene hennes. Jeg tror det er viktig for å unngå dårlige vaner, og slurv. Selv om hun er en pliktoppfyllende frøken som liker lekser, så skal ikke det ansvaret ligge hos henne. "Skrev jeg for fort nå? Kunne jeg skrevet penere? Er B den, eller den veien?" Dette er spørsmål jeg som foreldre skal hjelpe henne med. Og da mener jeg ikke bare å være i samme rom, mens hun gjør lekser som ville vært ganske lettvint.. Hun gjør lekser mens jeg lager middag. Jeg mener man skal sette av den tiden det tar og faktisk sitte sammen med barnet og gjøre lekser. Vise at man bryr seg og er engasjert, for hvordan skal de kunne bry seg om leksene hvis ikke de får inntrykk at vi gjør det?

Gudene skal vite at dette ikke er så lett som det virker. Med tre barn og fritidsaktiviteter 3 ganger i uken så flyr timene fort.. Men det gjør jammen meg skoleårene også, og plutselig sitter man der med et barn med store hull.. Dette er en prioritering. Mine tips til å klare å få med seg leksene på hjemmebane er som følger;  

- Lag dere så faste rutiner som mulig. Da blir det mindre rom for diskusjon som "må jeg gjøre lekser nå? Kan jeg ikke bare leke litt.." Vi har en fast regel at vi gjør lekser så fort hun kommer fra skolen. Kommer fritidsaktiviteter i veien et par dager så planlegger vi på forhånd når leksene da skal bli gjort, så hun er forberedt. Det kan være at hun gjør lekser fra to dager, på en og samme dag. Eller at vi våkner tidlig, lager kakao og gjør lekser på morningen. 

- Pass på hva dere sier. Barn hører. Ikke snakk negativt om lekser, eller vær oppgitt. Det smitter av på barna! F.eks diskusjonen om det burde være lekser.. En spennende diskusjon, men det har ikke noe å gjøre med barna våre akkurat nå. Leksene er her, og barna må gjøre de.

- Ha god kommunikasjon med læreren, og ikke vær redd for å be om hjelp. Har man et barn som syntes det rett og slett er et slit med lekser hver dag så snakk med læreren gjevnlig. De har vært borti dette før og har garantert gode råd å komme med.

- Så langt det lar seg gjøre, la barna gjøre lekser når de er uthvilt. Man vet jo selv hvor vanskelig det er å konsentere seg når man er sliten.

- Reflekter over dere selv og deres leksevaner som ung. Hva fungerte? Hva fungerte ikke? Hvorfor? Kanskje det kan hjelpe deres barn.  Det skader ikke å være innsiktsfull.

- Mange skoler tilbyr leksehjelp. For oss fungerte ikke det i det hele tatt (vi prøvde i 1 klasse) Nesten hver gang hun hadde gjort lekser på leksehjelp, måtte vi viske ut da hun kom hjem. Det ble rett og slett for lite oppfølging på så mange barn, og hun ble sittende å gjøre lekser alene, mens en voksen gikk rundt i klasserommet for å holde ro. Gå inn i dere selv, er det virkelig det beste for barna? Og er det faktisk tidsbesparende hvis de ofte må viske ut leksene uansett? For en eldre aldersgruppe kan dette sikkert være bra, men ikke fra 1-3 klasse, med mindre de kunne ha flere folk på elevene, og det er ikke sansynelig. På vår skole ble faktisk leksehjelp kuttet fordi kvaliteten ikke var god nok.  

Hvordan er deres leksevaner? Liker barna å gjøre lekser eller er det et slit på ettermiddagene?

Tipsene og refleksjonene er basert på barnetrinnet, da min lille frøken går i 2 klasse :-)  

ÅRETS VINTERDRESS....

Falt på REIMA! Dressen er sponset (heldige oss) av den fine nettbutikken hostbarn, men merke og modell er valgt ut av meg. Jeg gikk mange runder, noe dere kanskje husker fra dette innlegget? Siden OC kun er 1 1/2 år så er jeg avhengi av å ha en dress jeg VET er god. Den må bare varm, myk og tørr. Jeg har kun gode erfaringer fra REIMA så dette er den perfekte barnehagedressen i vinter. Den har reflekser på forskjellige steder på hele dressen, i tillegg til en god strikk på bena. Et must for meg. I tillegg så det er rom for å ha en dress som er en størrelse større enn han trenger fordi det er strikk livet og håndleddene. Mye mulig denne passer til neste år også. Krysser fingrene!


Arvet sko etter Maya fra svenske KAVAT. De er 6 år gamle, og like pene og gode. Fleecelue og ullvotter fra REIMA. 

Når det gjelder nettbutikken OC fikk dress av så anbefaler jeg dere å ta en titt innom. Høstbarn & Bambina som den heter, er to nettbutikker som har slått seg sammen. Tidligere solgte de klær og interiør hver for seg, men nå samarbeider de og har et mye bredere utvalg av utstyr, klær og interiør. PS. De har butikk i Oslo dersom man er i området. 

Vi har faktisk fått testet enda en dress til denne vinteren, og jeg kommer tilbake med bilder! Noen som kan gjette hvilken det er? Den er så FIN, og jeg håper og tror den lever opp til de forventingene jeg har. I mellomtiden er OC varm og god i reima sin ;-) Er han ikke fin? Jeg er jo hakket for redd for farger, men dette funker som bare det. Jeg syntes han er så søt #hjerteriøynene. Vi har virkelig vært heldige i høst, en god side ved å legge så mye tid og energi i bloggen sin ♥♥

Over til noe helt annet.. Så dere bildet på instagram i går? Vi hadde hele søskenbarngjengen (utentatt det eldste gullet) på middag. Følte meg som mormor og de 8 ungene.. Tempo var høyt, men det var så koselig. Det var tre gutter på 1 år, to på 3 år, en på 4 år og en 6 åring rundt bordet. I tillegg til mammaene. Det ble ikke de dypeste samtalene rundt bordet i går ettermiddag, for å si det sånn ;-) 

Nå sitter jeg i sofaen, med en bedøvd ansikt, rett fra tannlegen.. Jeg er bedøvd fra øye ned til halsen, føler jeg. Jeg ser helt skeiv ut. Maya og Jenny kommer til å le seg i hjel når de ser meg i ettermiddag, la oss håpe det har blitt bedre innen da! 

GUIDE // ADVENTSKALENDER

Vi er på vei, i full fart mot desember, og det som følger med! Først ut er nok årets adventskalender! Blir det en hjemmesnekret kalender med en pakke til hvert barn, pent pakket inn og hengt opp? I fjor hadde vi det, den så slik ut; 

Eller blir det ferdiglaget julekalender enten med sjokolade, lego eller annet smånips? Eller gjøre noe helt annet som hyggelige aktiviteter hele desember, selvfølgelig i forskjellig "størrelse" for ikke så slite oss helt ut ;-) I dette innlegget tenkte jeg å ta for meg de forskjellige variantene, kanskje dere finner litt inspirasjon. Jeg starter med: 

Dette er en adventskalender som skaper hygge og samhold i familien, i tillegg trenger den ikke koste penger. Hvis du ser bort i fra boksen med pepperkakedeig, o.l. Man trenger jo ikke ha aktiviteter hver dag, men kun i helgene? Eller kombinere det med smågaver. Alt ettersom hver hva familie syntes passer best. Jeg har gjort litt reesearch i mitt eget hode, og på nett og funnet tips til koselig aktiviteter som ikke koster noe særlig; 

♥ Pynte huset til jul!
♥ Pepperkakebaking. Lage store hjerter som dere pynter og henger i vinduet? 
♥ Skrive ønskeliste og sende til julenissen. 
♥ Klippe snøkrystaller av silkepapir og henge i vinduet.
♥ Lage årets pepperkakehus sammen.
♥ Ake, hvis snø. 
♥ Bake lussekatter, til Lucia.
♥ Lese en ekstra bok før leggetid. Lag det koselig med kakao og stearinlys og ha høytlesning med hele familien. 
♥ Filmkveld! Se en julefilm sammen med hele familien, med popcorn, og skap skikkelig kinostemning!
♥ Juleverksted med glanspapir og dorullnisser! La barna pynte rommene sine!
♥ Lage julekort.
♥ Hogge juletre og pynte.
♥ Gå julebukk, eller er det kun i romjulen kanskje?  
♥ La barna invitere til nissefest med venner eller familien. Server nissegrøt og la de konkurrere om hvem som finner mandelen. Abslutt med nissedisko! 

Dette er tidsbesparende og lettvint adventskalender. Kanskje et godt alternativ når man vet barna skal mye annet hyggelig i desember, eller man rett og slett ikke rekker å lage ørten småpakker i november. Eller hvis man bare vil ha barna godt plantet på jorden. Det kan fort skje at den hjemmelagde kalenderen tar helt av. Pakkene blir dyrere og dyrere, og barna krever mer og mer. Man skal ha tungen rett i munn så man ikke ender opp med et stykk borskjemt skitunge i slutten av desember hvertfall. Gaver hver dag fra 1 - 24 desember, det er kan gjøre mye med et lite barnehodet ;-) I disse ferdiglagde adventkalenderne så er det bitte små gaver. Enten i form av sjokolade, eller en liten leke. Noen syntes kanskje ikke det er greit med sjokolade hver dag, og da er de lekekalenderene et alternativ. Her er noen: 

1. Lego city, 2. Frost, 3. Lego star wars, 4. Lego friends, 5. NRK sin julekalender 2014 - jul på månetoppen. Disse selves i lekebutikker og bokhandler. Bildene er lånt av google. Her kan du lese en test av de forskjellige kalenderne, det er ikke alle som er like bra!
Sist men ikke minst.. Våre hjemmelagde, ekstreme tidskrevende julekalendere.. Det finnes så mange fantastiske varianter, og de fleste er julepynt i seg selv. Det har blitt en trend å toppe fjorårets kalender! Nå skal det være kreativt og vakkert! Det må legges ut på instagram så andre kan se, og bli inspirert! Kanskje noen føler dette blir for mye, og man heller blir deppa av å se de fine kalenderene som florere der ute, men vet dere hva - det er ikke for alle. Noen år så kan man trå til litt ekstra, andre år så fungerer ikke kreativiteten, lommeboken eller tiden på samme måte. Sånn er det bare! I år blir det ingen hjemmelaget kalender på mine barn, men det betyr ikke at jeg ikke nyter syntet av alle de andre flotte adventskalenderne der ute. 

Instagram tips: #julekalender #pakkekalender #vakrerom_pakkekalender #adventskalender Masse inspirasjon!
Dette er kanskje noe av det vanskeligste ved adventskalenderne? Å finne ut små pakker som kan henges på kalenderen. 24 små pakker, eller kanskje 48, i min situasjon ville det blitt 72 små pakker hvis jeg skulle laget pakkekalender i år! DET kan ta sin tid.. For ikke å snakke om å pakke inn.. Har man først bestemt seg så er det jo verdt det. Men ikke hvert år, her i hus! Et hot tips kan være å kjøpe leker på finn.no Det finnes mye fine brukte småleker som selges i pakker. Her kan man spare inn masse penger.
 
Lego - hva med å dele opp en pose med lego og pakke det inn i små pakker. Nødvendige ting som man uansett må kjøpe er alltid kjekt - boxere, truser, sokker, ullsokker. Små pakker med noe godt som barnet liker - klementin, rosin, smoothie, kinderegg. Flakslodd. Nødvendigheter til skolen - blyanter, viskelær, linjal, nye farger som deles opp i hver sin lille pakke. Små biler. Figurer. Hobbyting - plastelina, store perler. Lommelykt. Sprettball. Fotballkort. Bok. Juleantrekk delt opp i flere pakker. 

Neglelakk, lego friends delt opp til forskjellige pakker. Dagbok. Film. Plastikk nips som ring, armbånd og spenner. Hårstrikker. Hårmascara. Strikker som man lager armbånd av. Perler. Aktivitetsbok. Washi tape til å dekorere rom. Julestjerne til å henge på rommet. Julepynt. "Årets" julekjole. Pysj. Tannbørste. Refleks. Badekuler i farger fra apoteket. Klistremerker. 
Julen 2013
Her i familien blir det ingen pakkekalender i år, heller ikke aktivitetskalender. Det blir en ferdiglaget kalender. Hvilken har jeg ikke bestemt meg for enda, men jeg tror valget faller på LEGO til Maya, FROST til Jenny og sjokoladekalender til OC. Av mange grunner gjør vi det enkelt i år, og en av grunnene trer i kraft om en drøy uke ;-) Jeg kan ikke si mer enn det tilfelle noen skulle røpet seg til jentene, men jeg GLEDER meg! 

Gjerne LIK og DEL innlegget, så kanskje det når ut til flere som søker inspirasjon og motivasjon til årets adventskalender ;-) 

SNAPS

En litt lettere til sinns jente som skriver i dag! Nr. 1 - jeg har blitt sterkere. Mat og trening er i fokus, og det var dette som reddet meg fra gjørma denne runden. Det gir kontroll.  En følelse av at jeg kan kontrolle noe..  kontroll gir meg ro.. Nr. 2 - fantastisk jentekveld på lørdag. Sykt sliten på søndag, men det er så verdt det. 
Søndag gikk unna i en fei, og avsluttet som vanlig med søndagmiddag hos min kjære svigerfar. God helg, med andre ord! Nå er en ny uke i gang, og jeg jobber hard på å se det positive! Jeg tror det funker, jeg føler meg lettere til sinns. Jeg startet uken med en hard styrkeøkt sammen med svigerinnene.. Planen er å få stålkontroll på kroppen, og jeg er godt i gang. Jeg merker, og ser forskjell på bare en uke med hardt arbeid. 

Nå skal jeg dra i barnehagen. Hente barna, og i tillegg skal J ha med en kompis hjem. J har bestilt "rød tomatsuppe" - som hun kaller det, frykt for at mammaen skal lage hjemmelaget tomatsuppe som ikke er rød muligens? Uansett, rød skal´n bli! Vi ses ;-) 

PS. Et spørsmål; jeg er avhengi av å ha gode bilder på bloggen.. Det gir meg inspirasjon på en måte, dessuten tipper jeg dere liker at det er en viss standar på bildene, altså at det ikke alltid blir tatt med mobil.. MEN, hvordan gjør jeg det når det er så mørkt? Tips? Eller må jeg bare innfinne meg med mørkere bilder denne årstiden?  

PSYKISK PÅ BÅNN

God morgen ♥ Det har vært lite lyd fra meg de siste dagene, men jeg har rett og slett vært tom. Så himla tom faktisk.. Jeg føler meg udugelig og langt nede, og da er det svært vanskelig å skrive. Vanskelig å ta bilder.. Alt generelt har vært et ork. Jeg bruker en del energi på å være ovenpå, på tross av smerter i kroppen. Jeg har lært meg triks.. Når jeg ligger i sengen før jeg våkner så tenker jeg på barna mine. Tenker hvor heldig jeg er. Jeg tenker på alt jeg har, og flytter fokuset dit - i stedet for hva jeg ikke har. Som i mitt tilfelle er en frisk kropp. Det sier seg selv at denne type overlevelse er en risikosport. Når man nekter å være trist, og kjenne på det vonde så skal det ikke mye for å vippes av pinnen.. Og det skjedde denne uken. Jeg ble vippet av pinnen. Jeg ble forkjølet. I kombinasjon med lite søvn.. Jeg hadde ingenting å gå på psykisk, så da det ble litt tyngere falt jeg av hesten, og landet ikke på bakken - men rett i kjelleren.. 

Når dette skjer så lukker jeg meg inne. En forsvarsmekanisme mange har, selv har jeg den med fra barndommen. Kall meg en struts som stikker hodet i sanden. Jeg blir taus, og kjemper min egen kamp på innsiden. Kampen om å snu det mentale, og komme på overskuddssiden igjen. Jeg har gjort akkurat det jeg har trengt, og lagt vekk alt annet. Jeg har ligget rett ut og kjent på kroppen. Jeg har turt å kjenne på smertene jeg lever med hver dag, blitt kjent med smertene på en måte? Jeg har ligget under teppe å sett på TV. Latt meg selv forsvinne inn noen andres verden. Jeg har vært helt alene. Jeg har vært sammen med Jenny og venninnen hennes i Drøbak sentrum, vært på café og postet kort til julenissen på julenissens postkontor. Det er en god følelse det! Jeg er jo litt utspekulert, også i forhold til meg selv. Jeg vet at mitt svake punkt er julen. Jeg ELKER følelsen julen gir meg. Derfor har jeg oppsøkt den. Vi har vært på julehuset i Drøbak to ganger denne uken ;-)  Anbefales om du søker julestemning!

That´s rock bottom - when you feel like you had it up to here. Cause you mad enough to scream but you´re sad enough to tear. - Eminem

Siden jeg skriver igjen så er jeg på vei tilbake. Denne humpen er over, og jeg føler virkelig at jeg klatrer opp igjen. Det tok heldigvis bare et par dager! Ting er som de er, jeg kan ikke endre noe til eller fra - akkurat nå. Derfor må jeg fokusere på det som gjør meg glad! En annen ting som gjør meg glad er trening. Da jeg dro genseren over hodet i går så jeg en liten muskel formet på skulderen min. Den var liten, men den var der. Og den lille musklelen gjorde så jeg dro på trening.. Det ga meg en følelse av kontroll, kontroll av egen kropp. Kontroll liker jeg! 

Herlighet, dette ble dypt. Og langt. Ikke minst personlig! Men jeg er ikke redd, dere har bevisst gang på gang at det lønner seg å skrive til dere. Jeg føler meg alltid bedre etterpå ♥ Det kommer innlegg som ikke er like dype også. I går fikk jeg en stoor pakke i posten med vinterklær til OC. Jakke og dresser! Jeg har fått en noen klær sponset, men merkene og modellene har jeg plukket ut seg, og jeg gleder meg til å vise dere! Nå er yttertøy i boks til barna! Nå gjenstår bare litt ull (mistenker at OC tåler ikke ull rett på huden, ikke overraskende siden har har astma) og vintersko! 

Nå skal jeg avslutte. Dagen begynner, og jeg føler meg mer klar i dag enn på flere dager. God følelse. Kan også ha noe med at det er fredag, jeg skal trene og OC og jeg skal i 2 års bursdag til "kjærsten" hans. Hurra! Ha en fin dag!

STUEN


Blir liksom aldri fornøyd med dette rommet. At det skal være så vanskelig med stue.. 

God morgen! I dag kommer ikke ordene av seg selv.. Vanligvis når jeg åpner macen så begynner jeg bare å skrive. Men ikke i dag. Jeg har slettet setninger 24 ganger allerede. Det har sikkert noe med at jeg er småsyk. Jeg ligger på sofaen og hutrer og fryser, mens nesen renner og halsen er sår. Tror faktisk jeg skal sove litt, søvn har vært en mangelvare for meg den siste uken. Jeg sover ALDRI på dagtid, men nå burde jeg hvis jeg skal orke ettermiddagen. Basar i barnehagen til Jen, levere brev til nissen nede i Drøbak og lage middag. C jobber mye om dagen, og er ikke hjemme før barnas leggetid. I dag kommer han heldigvis tidsnok hjem til å levere Mays på turn. Jeg tror jeg avslutter nå, og kommer heller sterke tilbake senere i dag hvis formen blir bedre. ♥

BARN OG IDRETT

Flere av dere har spurt om jeg kan skrive om treningen til Maya. Ikke så rart, "turninga" blir jo nevnt ofte i innlegg. Som jeg skrev i kommentarfeltetet så er jeg usikker på om dette er noe jeg ønsker å skrive om, fordi det finner så mye meninger om hvor trening og barn. Jeg har tenkt, og kommet frem til at jeg vil skrive min opplevelse, men samtidig presisere at jeg er ikke ute etter råd, eller negative tilbakemeldinger om hverdagen til min datter. Dette er vår business, men jeg deler gjerne min erfaring. 

Jeg starter fra begynnelsen. Maya begynte å turne på "miniturn" da hun var 4 år gammel. En liten time, en gang i uken med lek og litt hopp og sprett på tjukkas. Da hun var 5 var vi 2 uker i Spania, og hun spurte om vi kunne leke turn. På de to ukene lærte hun å slå hjul. Jeg tror det var her interessen virkelig startet. Etter sommerferien begynte hun på skolen, og rykket automatisk opp 1 parti. Hun begynte på aparatturn 1 gang i uken. Mindre lek, og mer turn. Hun ELSKET det. Rett etter hennes trening så turnet konkurransepartiet. Maya la fort merke til de flinke jentene, og spurte hver eneste gang og vi kunne bli igjen å se.. Etter noen måneder begynte hun å spørre treneren for konkurransepartiet om hun kunne prøve.. Og sånn utviklet det seg.. Hun mestret mer og mer, og ble virkelig bitt av basillen. Ved å se de store jentene som er så flinke, i tillegg til å ukentlig merke mer kroppskontroll så ville hun bare turne mer..

Nå, 1 år senere så trener Maya aparatturn 3 ganger i uken. Og en gang hver tredje søndag. Samt ferier, om ønskelig. Det blir til sammen, uten ferier - 6 1/2 timer i uken + 9 1/2 hver tredje uke. Hun trener sammen med de store jentene, men også sammen med 4 andre jenter på hennes alder, som også er "bitt av basillen".

Er du ikke redd det blir for mye? 
Jeg er ikke redd for det, fordi jeg deltar på flere treninger hver uke. Om ikke hele treningen så kommer jeg en time før slutt. Jeg kjenner barnet mitt, og jeg observerer hver uke. Jeg er tydelig på at hvis hun ikke sover nok, og spiser godt kan hun ikke trene så mye. Hun sover 10-11 timer hver natt, og spiser både før, og rett etter trening. I tillegg er det alltid nøttemiks og frukt i turnbaggen. Vi setter lekser og fritid høyt, og har en god rutine. Dagene er planlagt av meg, og Maya merker ikke stort til dette. Jeg er nøye med at hun skal få være med venner på ettermiddagene, og ha god tid til leksene. For oss som er A-mennesker så kan vi likså godt stå opp med stearinlys, kakao og gjøre lekser tidlig en morgen. 

Dette hørtes kanskje for lettvindt ut? Vel, jeg tror ikke det er for alle. Men for oss så funker dette bra, sånn det er akkurat nå. Vi tar hver uke som den kommer, og jeg er veldig bevisst. Jeg har en tett dialog med trenerne til Maya, og det tror jeg er viktig.. Miljøet blant jentene er bra, og de tøyser og ler mye på trening. 

Hva med andre idretter?
Tidligere har hun gått på tennis, dans og kor. Nå er det bare turn. Men hun snakker om å prøve fotball. Vi er opptatt av å ikke si nei til idrett, men legge til rette. Det er også en fin mulighet for oss å lære henne om prioritering. Hvis hun vil prøve noe annet, kanskje hun må kutte ned på turningen? 

Hvorfor turn?
Jeg vil tørre å påstå at Maya har valgt selv, men det er jeg jublende glad for. Det er en så fantastisk allsidig sport. Smidighet, balanse, styrke og kroppskontroll. Det kan brukes i alle idretter, og på hjemmebane. Tenk bare på hvordan mange barn sitter å gjør lekser. Ryggen "henger" og man sitter med en helt feil holdning. I turn så trener man kroppen slik at holdningen kommer av seg selv, og musklene holder en oppe. Dette gjelder så mange andre ting, og barna må ikke trene 10 timer i uken for at dette skal ha effekt. Det er en god grunntrening fra man er små. Uansett om Maya og Jenny (som trener 1 gang uken) slutter på turn i neste uke vil de ha utbytte av det. Det er viktig å kunne stupe kråke, hoppe og balansere. 

Hvor vil vi med dette?
Det vil tiden vise, men nå ser jeg en lykkelig treningsglad bertelure som elsker turning, lekser og lek med vennene sine. Hun sier selv hun vil bli den beste i landet sitt, og hvis det fortsetter så skal jeg være en tilstede og en meget bevisst mamma. Hun styrer showet, mens vi holder tøylene. Christian er også 100% med på dette, men dette er jo min blogg og jeg kan kun snakke for meg selv. Når det er sagt har vi alltid sagt at vi ønsker at barna våre skal drive med idrett så mye de vil, så lenge det er sunt og de trives!

Driver barna deres med idrett? I såfall hvilken alder, og idrett? Selv har jeg drevet med ridning og turn. Også har jeg teste fotball og håndball i ca 2 uker.. Ballsport er ikke min sterke side.. 

OPPSKRIFT PÅ DEN ULTIMATE JENTEKVELD◊ 1 stk god venninne.
◊ Mugger, om du vil) med sangria.
◊ En overfladisk og digg serie, i vårt tilfelle GOSSIP GIRL. 
◊ Ost og kjeks.
  Voliá!


Helgen har vært artig! Fredag var Christian og jeg ute og spiste sammen med pappa og Kana, og overnattet der. Lørdag så gjorde vi egentlig alt og ingenting. Handlet, kjørte C til Oslo og ryddet hus. På kvelden var det 5 epsioder med Gossip girl og i dag var det trening i turnhallen i Oslo. Mange tenker kanskje at det er kjedelig å sitte 3 timer å titte på turn, men for meg er det så avslappende å sitte helt i stillhet uten å løfte en finger!

Nå skal vi på søndagmiddag til svigerfar - Himmelsk å få middag servert! Vi ses i morgen ♥♥

24 TIMER MED LYKKEMUTTERS TIMER MED LYKKEMUTTERS // 7/11

07.23 - Våkner av at OC roper med kraftfull og småirritert stemme "Mammaaaa", mens han hamrer på døren sin. Jeg er trøtt, og irriterer meg over ikke å ha stått opp 1 time tidligere for å ha bedre tid. 
07.24 Vekker Maya. Hun spretter opp og sier hun vil gjøre matteleksen. Jeg lar Jen sove lengere.. Hun er sliten etter dager med dårlig søvn pga munn og hånd syken.
07.30 Maya tester seg selv og sjekker om hun kan ordene til dagens diktat. Jeg lager frokost og tenner stearinlys. Stort behov for sterarinlyv-kos på morningene når det er så mørkt ute. 
07.31 Mottar melding av Malin (venninne og hovedtrener for turngruppen i Drøbak) som spør om jeg kan hjelpe til å bestille turndrakter. Svarer at det bare er å komme. 
07.32 Vi gjør matteleksene sammen. OC spiser cheerios ved siden av.
07.52 Ferdig med frokost og mattelekse. Jeg har rukket å hente klær. Alle barna i ull denne dagen, det er kaldt ute. De kler på seg, jeg lager matpakke. C kommer ned. 
08.02 Maya kler fortsatt på seg.. Jeg prater med C. OC løper rundt og nekter å kle på seg.. Som vanlig.. Jen kommer ned. Ser tufs og sliten ut. Sier hun vil til Besse´n sin.
08.05 Sender melding til Besse og spør om det passer at Jen kommer på besøk.
08.12 Begynner å få dårlig tid. Beordrer Maya i gangen og sier tydelig at hun må være effektiv. Hun har ikke fikset håret, og spør om vi rekker det. Jeg sier nei, men at vi kan ta med hårstrikk, spenne og børste i lomma. C kler på OC.
08.23 Besse ringer, det passer at Jen kommer.
08.24 Ute av døren og tusler til skolen. OC sitter på ryggen i mandukaen, orket ikke å ta den kalde vognen ut av bilen. 
08.30 Det ringer inn, og Maya gir oss kos og løper inn. OC og jeg tusler videre til "veslefrikk" som er hans småbarnsavdeling i barnehagen. 
08.34 Jeg blir vinket ut av avdelingen, før jeg rekker å si hadet. Han har løpt i armene til favoritten. God følelse, han elsker barnehagen sin.
08.36 Møter Stine (venninne) på veien hjem og skravler litt. 
08.42 Hjemme. Bilen C kjører er borte, han har reist på jobb og Malin har kommet. Jen og hun sitter i sofaen og ser på barneTV. 
08.44 Spiser frokost mens Malin rydder kjøkkenet.. (Snill venninne, I know) 
08.50 Pakker en liten bag til Jenny, mulig hun vil overnatte hos Besse. 
09.10 Kjører til Besse (15 min unna) med Jenny. Malin blir med.
09.35 Jenny levert. Jeg spør om Malin kan bli med til Nesodden (20 min unna) for å hente vinterjakke og bukse til Maya som jeg har bestilt. Jeg har et lite samarbeid med en nettbutikk (samsofie.no) der og siden Maya fryser (!) på skolen fordi hun ikke har varm nok jakke og må bruke penkåpen sin så vil jeg dra med engang. Malin blir med. Koselig med selskap! 
09.50 Holder på å kræsje! Vi kjører de svingete veiene til Nesodden og møter en bil som ikke klarer svingen sin pga for stor fart. Snakk om cm før den hadde frontet med bilen som kjører 4 meter foran. Hjertet i halsen, og jeg begynte bokstavelig talt å skjelve. 
10.00 Fremme hos nettbutikken og møter en hyggelig dame jeg kun har snakket med via mail. Hun eier nettbutikken og viser oss rundt i alle rommene med varer. Øynene spretter nesten ut fordi jeg stirrer så mye. Finner masse ting jeg ønsker meg, men holder meg i skinnet. Det blir en vinterjakke og vinterbukse som bestilt, i tillegg til en lue fra Kivat. 


En av mine favoritter, lysestaken fra Serax.

11.17 På vei hjemover etter en time med skravling og titting. Gleder meg til å vise til Maya!
11.48 Malin viser meg turndrakter, mens jeg dekker på til en enkel lunsj. Vi spiser, drikker te og skravler. 
12.26 Mottar sms fra Angelika (svigerinne) som spør om jeg er hjemme.
12.32 Sjekker blogg for første gang. Får dårlig samvittighet for ikke å ha blogget. Burde gått å tatt litt bilder av lunsjen, men glemmer det..
12.44 Angelika kommer innom!
13.54 Ringer SFO og ber de sende hjem Maya 14.30 i dag. 
14.04 Ringer G-sport og spør om klubbdressen til jentene har kommet. 
14.16 Malin drar videre. Angelika foreslår middag hos henne i dag, før Maya sin trening. God idé!
14.23 Mottar mail fra VG med forespørsel om intervju. 
14.32 Angelika drar for å hente barna sine, og jeg går Maya i møte mot skolen, og hente OC. 
14.35 Møter Maya på skolen, hun hadde ikke kommet lengere. Ber hun vente der mens jeg henter OC i barnehagen ved siden av. 
14.39 OC hentet, samt de 5 matboksene jeg hadde liggende og har glemt... Bærer han i mandukaen hjem.
14.49 Maya prøver jakken og buksen, og er i ekstase. Det passer perfekt! Litt stort så det forhåpentligvis passer neste år også.
14.53 Vi kjører ned til Angelika selv om det kun er 600 m unna, fordi vi skal kjøre til trening etterpå.
15.16 Barna leker (kusine Mali på 3 år og fetter Eric som er like gammel som OC, Maya og OC) og jeg sitter på kjøkkenet til A og sløver. Snakker om hvor deilig det er å ikke lage middag i dag. Christopher (svoger) kommer og tøyser med barna. 
15.34 Spiser deilig torsk, fiskekaker og ris. OC orker ingenting, han har dårlig matlyst om dagen, og spesielt når det gjelder middag.
16.05 Jeg forbereder Maya på at vi snart skal dra på trening og at hun må kle på seg. Christopher og Angelika sier OC gjerne kan være hos de.  
16.17 Maya og jeg kjører til turninga.
16.35 Jeg ser på mens jentene varmer opp. Mottar en film av OC, han koser seg hos tante og Onkel.
17.27 Kjører til A og C. Barna bader og OC er i 100!
18.14 Barna er tørket og vi får låne en pysj. Han har spist og kan puttes rett i seng. Heaven! Vi kjører hjemover.
18.17 C ringer og er på vei hjem, men vet ikke om han kommer seg helt hjem fordi det ikke er nok bensin på bilen. Jeg ler, og ser for meg at jeg må taue han de siste 10 meterne til bensinstasjonen. Beslutter at jeg heller kjører til turningen til Maya, tilfelle jeg må ut å hjelpe han. Orker ikke dra ut mer enn nødvendig med OC i pysj, på slep.. 
18.38 Vi ser på Maya turne fra tribunen. OC er vill og løper i full fart fra den ene enden til den andre. Han skulle egentlig sovet, og jeg tenker at nå kommer han til å sove utrolig godt i natt.
18.49 C kommer. Han kom seg helt til besinstasjonen. Tøyser med OC og ser på Maya.  
19.03 Solfrid kommer (mamma til veninne av Maya og turner) og vi skravler. OC løper fortsatt som en gal, ingen tegn til at han egentlig skulle vært i seng. 
19.30 Maya ferdig, og vi kjører hjem. OC legger seg og Maya spiser kveldsmat. Vi savner Jenny.. 


"HELLO" plakaten på OC sitt rom ♥ it!

20.17 Mays i seng, begge barna sover. Kjenner jeg er sliten i kroppen. Tar en smertestillende og går ned til sofaen.. 
20.32 C og jeg prater om dagen som har vært og Jennypenny som er hos Besse. 
20.56 Lager meg 3 knekkebrød med ost og skinke.  
21.01 Vi ser en episode av "Master of sex" en fucka serie, men samtidlig intellektuelt interessant. Den delen av meg som vil fortsette psykologistudiet jeg begynte på for 8 år siden liker den godt. 
22.05 Vi legger oss. Prater og hører på misjonen til vi sovner..
04.37 OC roper med sinnastemmen "mammaaaa" han finner ikke smokken sin. Jeg putter i smokk og han slukner med engang. Tasser tilbake i seng. Legger meg inntil kjærsten min. Sovner. 

SHOP ONLINE


Denne vinteren er vinteren der alle tre barna har vokst ut absolutt ALT! Er det mulig? Det jo sikkert det med tanke på at jeg ikke trengte å handle så mye nytt i fjor.. Da måtte det bli i år.. Vintersko, vinterdress og jakker og ikke minst ull. Jeg titter rundt på nettet og prøver å finne ut hva som passer seg best. Vinterdress og jakke til OC er faktisk under veis, og jeg GLEDER meg til å ta bilder av han i den nye dressen. Da røper jeg også hvilken det ble ;-) Men jeg kan si at det ble en god gammel slager. 

Maya trenger også nytt. Hun vil ikke ha heldress i år, noe som faktisk passer bra. Da slipper jeg å kjøpe vinterjakke og vinterdress, men heller jakke og bukse. Jeg snuser litt på MOLO, etter deres anbefalinger faktisk. Det var noen som lurte på om jeg kunne begynne å legge til linker til nettsider jeg bruker, og det kan jeg selvfølgelig. Jeg skal også begynne å skrive hvor mine egne antrekk er fra. Jeg har fått noen tilbakemeldinger på det, og nå er det skjerpings :-) 

Når det gjelder MOLO så tror jeg vi går for denne jakken, og denne buksen fra Sam & Sofie. Må bare høre med sjefen selv først, hun kommer hjem fra skolen om en times tid ;-) Nå må jeg dusje. Kald og vondt etter dagens trening. Senere skal vi i bursdag til min kjære fine lillesøster som fyller 15 år i dag!! Hipp hipp hurra!!

POLARBRØD
God morgen :-) Her har vi polarbrød til frokost i dag! Barna ELSKER disse!

Jeg baker ikke så ofte så dere kan tro gleden er stor når jeg først baker, OG det smaker godt. Det er ingen selvfølge.. Tanken bak disse kom da jeg tok den vanlige ukeshandelen. Jeg kastet opp en pakke med polarbrød, men ente med å ta de ut igjen. De er ikke noe særlig for vare mager.. Og derfor ble det at jeg bakte. Jeg googlet "gode polarbrød" og takket være Trines matblogg ble det supergode polarbrød som til og med jeg klarer. Nå ligger det 10 stk i fryseren, resten ble spist opp i går kveld og på matpakken i dag. Nok en gang, tusen takk Trine! Du er gull!!

Oppskriften er som følger; (kopiert av Trines matblogg)

  • 150 g havregryn, finmalt
  • 500 g fullkornshvetemel (eller annet finmalt grovt mel)
  • ca. 300 g siktet hvetemel
  • ca. 15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • ca. 1 ts salt
  • 4 1/2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral matolje

 

Kjør havregrynene i en foodprosessor til de er ganske finmalt. Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren. Tilsett melk, vann (ca. 25 grader) og solsikkeolje, og kjør det på lav hastighet i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Kjør det deretter på middels hastighet, totalt i ca. 10 minutter. Deigen skal nå være smidig og ikke for kompakt. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time

Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner. Del hvert av emnene i ca. 12 jevnstore biter og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca 1/2 cm ? og 10-11 cm i diameter. Legg brødene på bakepapirkledd stekebrett. Prikk brødene med spisepinner eller lignende, og la dem etterheve i 10-15 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 9-10 minutter, eller til brødene er gyldne under og ellers er gjennomstekte. Avkjøles på rist og under et klede, slik at de holder seg myke.

Når brødene er helt avkjølt bør de pakkes i plast og legges i fryseren. Ta opp ønsket antall brød og la dem tine i romtemperatur (tiner på ca 30 minutter) eller i kjøleskapet (over natten, hvis du skal ha dem tidlig på morgenen). Ønsker du lunkne polarbrød kan du varme dem ved ca. 175 grader varmluft, i 3-4 minutter. 

Del gjerne brødene på langs og fyll «lommen» inni med pålegg og grønnsaker etter smak og behag. Polarbrød er for eksempel ypperlig matpakkebrød for små og store mager. 

MY NEW "COZY" LAMP


Den heter faktisk "cozy" på ekte.. Og navnet beskriver den så godt. Den gir så stemningsfullt lys. Det passer fint nå som det blir bekmørkt før halv seks.. 

Vi har kommet oss gjennom ettermiddagen. Jeg slapp å sende ut en melding med SOS. Vi har tatt ting rasende med ro, og brukt lang tid på alt. Middagen ventet vi med til C kom hjem, da var det bare å varme opp tomatsuppen og koke litt makaroni. Det krever ikke så mye arbeid :-) Polarbrødene ble kjempe bra! Barna digger de! Kommer på bloggen i morgen tidlig, jeg husket å ta bilder nemlig! Nå skal vi spise kveldsmat. Tante Dinne og Onkel Baas kommer også. Stemning rundt bordet en mandag kveld. Kos ♥

OC SITT ROM

Hei dere! 
Her i hus har jeg en PANGSTART på uken. Mye søvn gir mye energi, og jeg har levert barna i barnehagen og på skolen, vært på trening (HAT - klarte ikke gjennomføre programmet engang) ukeshandlet, laget polarbrød (står til heving, blogger om det dersom det er suksess) og laget ferdig middag som er hjemmelaget tomatsuppe. Klapp på skulderen til meg! Jeg burde egentlig sittet med et smil om munn, men jeg gjør faktisk ikke det. Konsekvensen av alt dette "flink pike" opplegget er smertestillende, dårlig humør fordi jeg ikke klarer alt jeg vil, og mer smerter enn nødvendig. Dårlig kombo når barna kommer hjem senere i dag. Det er ikke så ofte jeg glemmer å lytte til kroppen lengere, jeg har faktisk blitt ganske flink, men dager som dette går alt bare i grøfta. Nå burde polarbrødene bli gode...! Jeg vurderer å ringe for back-up siden Christian jobber sent i dag. Middagen er jo klar, så jeg kan hvertfall servere "hjelperne" mine mat - om ikke annet. Jeg klarer ikke se for meg hvordan hverdagen hadde vært uten familie og gode venner ♥

Samarbeid

MEN, over til noe hyggeligere! Noen dager tilbake så fikk OC gave i posten av GLOWY. (Jeg ELSKER pakker!) En norsk nettbutikk med det fineste til baby og barn (noe til voksne også). De har interiør, møbler og utstyr, håndplukket etter design, kvalitet og estetikk. De har mye variert og jeg kan sitte i evigheter og titte gjennom..  Som jeg nevnte forleden så skal Maya få nytt rom, og jeg har flere ting på ønskelisten herfra! Bl.a denne og denne! Jeg skal straks begynne med julegavecollagene til både meg selv, og barna her på bloggen, og da dukker det nok opp flere ting fra denne nettbutikken!

Gaven til Casillas var sengetøy fra Sne design som han (les; jeg) har ønsket meg siden han var baby. Det er så fint, og jeg elsker den klare fargen! Tusen takk! 

FESTPREMIERE MED KARSTEN OG PETRA

Finfin kinodag med jentene. 
Rød løper, aktiviteter, skuespillerne, godteposer fra nisser, sølvguttene og fine venninner! For ikke å snakke om julestemning! Åh.. Nå vil jeg lage pepperkaker og henge opp julestjernen. Bare vente liiittt til.. Filmen "Karsten og Petras vidunderlige jul" kommer på kino over hele landet 7 november! 

Barna sover for lengst, stup trøtte etter en helg med mye aktivitet.. C og jeg ligger på sofaen og her skal vi bli et par timer til før det er sengen. Vi ses i morgen ♥ ♥

AN UPDATE.


God morgen ♥ Jen er på overnatting hos Onkel Dias og Adrian. Favoritt stedet. Maya har N på overnatting. Jentefnis og godis fra halloweenkvelden.. OC er endelig kvitt alle blemmer i munn etter munn og håndsyke.. C har laget frokost og jeg har sovet 7 timer i strekk i natt. I´m back.. 


For fy f... så sliten jeg har vært. Seriøst. Når jeg ikke makter å blogge engang DA er det like før jeg ber om en seng på psykiatrisk avdeling. Det er utrolig hvor krøll det blir på livet med minimalt med søvn. Jeg har vært fysisk kvalm. Nå er vi over kneika for denne gang, og astamaen er helt ok. For det er et problem. Hver gang virus eller bakterier setter seg i den lille kroppen til OC så slår astmaen til for fullt. I tillegg reagerer han fryktelig på været. Og det værste har ikke begynt enda. Kulden. Men nok om det.. Poenget er; I´m alive. 

Helgen har som vanlig fløyet unna.. Fredag var det først turn, deretter dro jentene på hver sin halloweenfest, utkledd som heks og vampyr! Resten av oss skulle egentlig være med, men OC var så tett og sliten så vi holdt fortet hjemme i stedet. Og godt er det, det var mange skumle småtroll som ringte på. 
I går hadde jeg en intens opprydding på jentenes rom. Skuffer og skap endevendes, og vi kastet så mye ræl.. Note to self; bli flinkere til å kvitte oss med ting fortløpende. Nå vet vi hvor alt er, og ikke minst HVA alt er. Da blir det lettere å ha oversikt når Maya flytter inn på nytt (les, vårt rom) etter jul.
På ettermiddagen var i bursdag til Ludvig (nevø) som fylte 3 år ! 

I dag skal vi jentene til Oslo å se på "Karsten og Petra" sin julefilm. Festpremiere på Colosseum! Dere kan tro det blir stas!