hits

november 2015

JEG IRETTESETTER ANDRES BARN

Barnepsykologene mener vi har et felles ansvar for andres barn. Og jeg er selvfølgelig enig. Til en viss grad.

Dette er et vanskelig tema.. Foreldre er de vanskeligste menneskene i hele verden å kommunisere med. Selvfølgelig blir det vanskelig når man skal blande seg i andres barneoppdragelse. 

Mine syn på saken er enkle.. Vi må gripe inn hvis ukjente barn gjør noe farlig, eller ulovlig. Det er vårt ansvar! Når det er kjente barn har vi hakket mer ansvar.

Jeg ser for meg to forskjellige situasjoner: 

1. Jeg er tante til 8 barn. 8 barn i alder av 0 - 8 år. Det sier seg selv at det kan gå en kule varmt i familiemiddager, bursdager og julaften. Jeg er også fast bestemt at mine tantebarn ALLTID skal kunne komme til oss. Om det er mandag ettermiddag klokken halv seks på ettermiddagen og vi egentlig er dauslitne. Hjemmet vårt er alltid åpent, natt og dag. For at vi skal kunne ha det sånn er jeg avhengi av å kunne irettesette barna. De utfordrer, utforsker og er høyt og lavt. Hvis ikke jeg tar del i oppdragelsen når jeg ser ting som ikke er greit, hvordan skal jeg orke å ha gjengen på besøk da? Dette gjelder venner av barna mine også. 

Hvis jeg ser at noen er litt raskt ute med en dytt, sier noe som ikke er hyggelig eller kaster fiskegratengen i veggen - ja da MÅ jeg gripe inn, for det er ikke greit. Selvfølgelig blander jeg meg. Jeg er så glad i de barna og jeg ønsker å ha et nært forhold til de. Det får jeg ikke hvis jeg ikke kan si ifra når noen ikke oppfører seg, eller i verste fall gjør noe som kan skade seg selv eller andre. 

Jeg håper og tror at barna ser på meg som en trygg og omsorgsfull tante, fordi de vet hvor de har meg, og de vet jeg bryr meg. Fordi jeg blander meg, på godt og vondt. 

Dette er en selvfølge i mine øyne, og jeg forventer at de voksne rundt barna mine gjør det samme.

Hvis det ligger noen tvil om at dette er måten å gjøre det på snakker vi sammen, vi voksne. Det kan oppstå situasjoner og ting kan misforståes, i tillegg så kjenner foreldrene barna sine best - derfor er det viktig med åpenhet. 

Jentedrama og dårlig oppførsel når man blir litt eldre er vanskelig. Foreldre kan være både trangsynte og dårlig informerte. Vi tror det beste om våre, og tenker ikke at en sak har flere sider. Hadde min datter kommet hjem og fortalt hun hadde blitt irettesatt av en annen forelder uten å fått fortelle sin side av saken hadde jeg blitt forbannet. Jeg forventer at voksne mennesker tar ansvar og snakker til mine barn hvis de gjør noe som ikke er greit, men da skal de søren meg ha riktig informasjon. Dette burde være en selvfølge, men det er faktisk ikke det. 


Og kjære foreldre; husk forskjellen på å kjefte og irettesette. Det kan være både skummelt og ydmykende å bli kjeftet på, spesielt av en voksen, og det er IKKE greit. 


2. Situasjoner i offentligheten rettet mot fremmede barn kan være mer betent og vanskelige, for hvor går grensen? Her må man trå forsiktig, ting er ikke alltid slik det ser ut som. Min grense går på ulovlig - som mobbing, og farlig. Ser jeg en situasjon som ser ut som erting og mobbing så bryr jeg meg. Selvfølgelig bryr jeg meg.. Jeg stiller spørsmål og ser an situasjonen. Får jeg ikke de svarene jeg ønsker så spør jeg om foreldrenes navn. Vi vet aldri om vi har havnet midt i en alvorlig mobbesak eller en misforståelse, men man tar ikke sjansen og tenker "det er sikkert ingenting". 

Når det gjelder trassanfall på butikken / hjem fra barnehagen så har jeg skjønt litt mer enn da jeg ikke hadde barn! Heldigvis! I stedet for å irritere meg over drittungen som hyler fordi han ikke får sjokolade, gir jeg foreldrene et "stå på" blikk, og ønsker de lykke til! Det har jeg selv fått, og det ga meg styrke! Vi står sammen mot trassen på en måte! "Gi ikke den ungen en sjokolade når kan skriker så stygt, You can do it!"

I en slik situasjon kunne jeg aldri blandet meg. Hva vet jeg om den lille gutten har ørebetennelse og er sint fordi ting ikke går hans vei. Barn skal også få lov til å være sinte, og "trasse". 

Når det er sagt... Jeg var på butikken og var vitne til en datter på ca 9 år som snakket så grusomt stygt til faren sin. Jeg kjente de ikke.. Da faren gikk ut av køen for å hente melk klarte jeg ikke dy meg. Jeg fortalte henne pent at jeg ikke syntes hun pratet hyggelig til faren sin. Jeg er fortsatt usikker på hvor pedagogisk det var. 

Hva tenker dere? Snakker dere til andres barn når dere ser noe som ikke er greit, og hvor går grensen? 

 I care ❤︎


// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

FØRJULSKOS I OSLO

Reklame

God morgen! 

Håper dere har hatt en fin helg? Det har jeg! Men før jeg ramser opp helgen min for dere vi jeg vise dere bilder fra bloggeventet med This is PR og Lindex. Vi ble invitert til førjulskos, med pynting av pepperkaker, julenissen kom en liten tur med pakker til alle barna, også tok de bilder til årets julekort! Jeg tror bildene ble SÅ bra, og vi var heldige med dagen - barna syntes det var kjempe gøy (det er jo ikke alltid det skjer når fremmede mennesker skal ta bilder av de liksom...) 

Det er lenge siden sist jeg var på et bloggevent med kjente ansikter og mye folk. Må innrømme at jeg var ørlite spent siden jeg dro inn alene til Oslo med alle mine 3 barn.. Det gikk heldigvis SÅ bra - sett bortifra at jeg følte meg som en liten nisse blant de fine motebloggerne som fashioncherry, Celine Aagaard, Shapeup Cathrine, magmaloumarthe og Katrine Sørland for å nevne noen.. Skjønner dere eller? 


Titter innom senere med flere bilder fra helgen :-)

Fin start på uken til dere! 

VINTERDRESSER 2015 // MINE FAVORITTER

Så er vi her igjen! Tiden flyr, og det er på tide å snekre sammen ønskelisten til jul.. De fleste har kanskje gjort det allerede. Mens jeg funderer på mine barns ønskelister, hva de ønsker seg og trenger, så ramlet jeg innom vinterdress. OC passer vinterdressen sin perfekt. Vokser han 2cm så blir den liten. Jeg har sagt til han at det er best hvis han trykker på pauseknappen til vinteren er over ;-) Alikevell spørs det om det skjer.. Derfor har jeg tittet på årets vinterdresser, samt "best i test 2015". Jeg har laget en liten liste over vinterdressene jeg har erfaring fra tidligere, dresser som mine nærmeste sverger til - og vinneren av best i test, som er nr 5. Denne har jeg aldri testet selv.. 

Min favoritt over alle favoritter er Reima (brukt i alle år) og Molo. 

1.
Didrikson 2. Reima 3. Troll 4. Molo 5. Tenson 

Kjære OC, please ikke voks så mye frem til mars - så kanskje dressen fra i fjor passer!

Jentene har begge vinterjakke med boblebukse. Jeg lager et eget innlegg om de! 

Så til det store spørsmålet: Hvilken vinterdress har dere i år? Del i kommentarfeltet så kan foreldre på leting få gode råd! :-)

ØNSK MEG LYKKE TIL, IGJEN


Okey.. Jeg må bare kommentere det først. Jeg la nemlig ikke merke til det da jeg tok bildet. Sjekk vinduet!! Og får å si det sånn.. Det er ikke det eneste som ser sånn ut! 

Men over til noe annet! Har dere sett månen i morgentimene? Den er nydelig! Anbefales :-)

Det ble ikke julegavehandling på meg i går, lille Mrs J var syk og trengte en hjemmedag med mammaen sin. Der har jeg en fordel, jeg kan uten å blunke være hjemme med syke barn. Den følelsen er god. Vi var hjemme og hadde besøk av både Malin og Carine.. Dagen gikk fort så jeg rakk verken klesvasken eller støvsuging, og det var svæært nødvendig, for nå har det hopet seg opp her. Ikke bare vinduene som trenger en reall julevask nemlig. 

I dag skal jeg gå ut av komfortsonen min, og gjøre noe jeg burde gjort for lenge siden. Jeg skal dra på trening. Jeg har ikke vært der siden oktober, ene og alene fordi kroppen min har vært veldig veldig vond hittil i vinter. Og når jeg først hopper ut så sliter jeg med å begynne igjen. Dessverre blir dette en ond sirkel fordi ryggen og nakken reagerer så fort når musklene begynner å forsvinne. Og da ender jeg jo med enda mer smerter. Skikkelig surrete det der..

Uansett, den sorte sirkelen skal brytes, selv om det kun er snakk om et par økter i uken. Wish me luck.. Igjen. Føler jeg har skrevet dette flere ganger før. Men det er realiteten, og det er jo den dere vil ha håper jeg!

Ha en fin dag folkens! På tide å lage matpakker! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

PERFECT NUDE

God morgen!

Vil dere se mine nye fine negler som er klare for vinterens festligheter? Jeg er veldig glad i neglelakk og velstelte negler, men jeg må innrømme at jeg fort kan gå to-tre dager på overtid med stygg neglelakk. Egentlig noe jeg hater, men sånn blir det bare.. Nå har jeg unnet meg selv shellac. Den sitter i to-tre uker! Super digg! Jeg valgte en perfekt nude lakk som passer til alt. 


 

I dag skal jeg faktisk ut på litt julekalender shopping... Ja, dere leste riktig.. Hva skjedde med den enkle ferdiglaget kalenderen barna skulle få, som jeg skrev om her? Vell, vi var på julehuset i Drøbak (obligatorisk før jul for en stor dose med julestemning) og plutselig hadde Christian kjøpt tre sånne tradisjonelle gamle kalendere som vi hadde da vi var små. Så da ble det pakkekalender i år da gitt! Men det skal IKKE være store dyre ting, DET er jeg sikker på.. Jeg tenker å dra til TGR, nille og HM i første omgang, så ser jeg hvor langt vi kommer!

Håper dere får en strålende onsdag! Takk for at du titter innom ❤︎

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) <facebook og <instagram, titt gjerne innom der også ❤︎

 

PS. Ville bare tipse dere om mine favoritter på CUPONATION i forbindelse med black friday! Litt av hvert til både mann, meg selv og barna :-) Der finner dere 5 ting jeg har plukket ut. (samarbeid)

 

 

MINE BARN MÅ OPPFØRE SEG 

Hei dere! 

Det er ofte jeg føler meg både streng og gammeldags når jeg er ute blant folk sammen med barna mine. Vi krever at de oppfører seg, og vi jobber mye med hvordan man sitter ved bordet, hvordan vi snakker til andre mennesker og generell folkeskikk. 

Vi får støtt og stadig tilbakemeldinger på at vi er strenge, og kommentarer som "herregud, kan dere ikke bare slappe av litt - det gjør ikke oss noe at barna oppfører seg som villdyr ved bordet" Men problemet er at hvis vi skal slappe av hver gang vi er blant andre folk så tror barna at det plutselig er greit å droppe takk for maten, spise med åpen munn og bruke hendene.

Det er vårt ansvar å oppdra barna til å bli trygge, gode og selvstendige mennesker. Og en del av den jobben er å lære de folkeskikk. Dessuten.. Hvis vi ikke lærer barna folkeskikk ved matbordet, og de spiser som griser - hva vil de føle når andre voksne mennesker ser stygt på de når vi er ute? 
Jeg syntes alltid mine barn er søte med spagetti i hele ansiktet, men det syntes ikke alle andre.. Sånn er det bare. Og det er kanskje trist å skulle bry seg om hva andre tenker, men det er faktisk sånn det er. Folk er ufine, og jeg vil ikke at barna skal få stygge blikk av fremmede ved nabobordet. 

Jeg vil heller at de skal være stolte over å spise fint. Jenny (5 år) kunne spist med kongen. Hun er rå til å spise med kniv og gaffel, and she knows it!

Nå tenker dere kanskje stakkars barn, som blir tvunget til dette. Men den gang ei.. De blir ikke tvunget. Dette har vi jobbet frem ved matbordet fra de var små, og det har få tårer eller sinne, men heller oppmuntring og glede! Vi tenker fort at de er for små, at de ikke klarer. Men de klarer så mye mer enn vi tror!

Det samme gjelder å spise med lukket munn. Man trenger ikke spise så fiskekakene spruter når du er 5 år. Eller gå fra bordet 4 ganger før man faktisk er ferdig å spise opp maten sin. 

Jeg tenker alltid at vi ikke skal undervurdere disse små. Vi må heller være kreative og oppmuntre. 

Noen barn klarer ikke sitte en halvtime ved bordet å spise pent, det forstår jeg. Noen dager er det umulig hjemme hos oss også, men vi har fokus på det og det er ikke et ukjent fenomen. Derfor føler ikke jeg at det er nødvendig med barnefrie soner på resturant, som denne artikkelen på side2 foreslår. 
Fordi jeg har barn som fint klarer å være med på resturant. Blir det for kjedelig å vente på maten så leker vi noe gøy, (stein saks papir, bokstavlekene eller snakker om noe spennende) på forhånd snakker vi om hvordan vi oppfører oss, og det er stort sett en hyggelig opplevelse for både barn, oss.. Og kanskje til og med damen på bordet ved siden av. 

Men.. Skifter man ikke bleie, lar barna hyle og bråke, kaste maten rundt seg og oppføre seg som apekatter som artikkelen tar opp- så kanskje.. 

PS. Hvordan barna oppfører seg, og spiser hos mommo, besse, onkel og tante - det bryr ikke vi oss om. Det er opp det menneskene de sover hos. Der fungerer egne regler! Det er viktig å ha steder der mamma og pappa ikke får med seg alt ;-) 

Klem fra tante Sofie og co. 

23.11.2015

Hello!

I dag mine fine lesere er en lykkens dag! Jeg skal til min nydelige stylist som bor rett borti gaten! Jeg skal fikse både bryn (!) negler og hår! Jeg har ikke vært hos Yvonne på lenge lenge. Før sommeren faktisk. Nå er det virkelig på tide.

Bildet nedenfor er tatt sist jeg var hos henne. Ny klipp og nye bryn. Gleder meg! Nå er bare spørsmålet.. Skal jeg spare håret mitt, og kun stusse litt i dag, eller klippe meg kortere?

På tide å vekke huset! Ha en FIIN mandag folkens! Følg meg på snapchat om dere vil "bli med" til Yvonne ;-)

TURNKONKURRANSE OG MY GIRL


Hei dere!

Det ble en bloggfri lørdag i går. Maya var i turnkonkurranse i Oslo - den årlige oslo planketten, og hele gjengen dro inn for å se på. Maya, Jenny og jeg dro inn først, så tidlig som halv åtte.. Også kom både Lykke, OC, bestefar og Faffa da konkurransen startet. Hun gjorde en veldig bra konkurranse, og var superblid men sliten da vi dro hjemover til lunsjtider. Resten av dagen var vi hjemme og slappet av. På kvelden hadde vi filmkveld og så "My girl".. Jeg hadde glemt hvor trist det var! Også må jeg jo få si at det er to vidt forskjellige ting å se den filmen før jeg fikk barn, og etter..
Jentene tok ikke like på vei som jeg, og syntes den var fin.

I dag skinner solen, og det er en nyydelig vinterdag her i Drøbak. OC sover en liten time, og lader batteriene til en ettermiddag med leking med både venninner, og fettere. Jentene er ute og leker allerede.

Håper dere har en rolig og fin søndag. ❤︎

F R E D A G 

Tulipansesongen ❤︎

God morgen! Har dere fått snø enda? I går våknet vi opp til hvitt, hvitt og hvitt. Utrolig fint, og julestemningen kom snikende!

Det er fredag igjen, og dagen skal tilbringes sammen med mine minste tantebarn. "Todo" (som OC kaller han) og baby Amanda. Jeg skal spørre mammaen og pappaen deres om jeg kan vise de frem på snap så kan dere få se. Søteste små engelene til tante ❤︎

I helgen skal Maya i konkurranse igjen, og vi tenkte å stille hele familien. Disse konkurransene tar laang tid, så vi pleier ikke dra alle sammen, men på lørdag skal vi det. Det er sikkert stas for den lille gymnasten :)

Hmm, dette var litt av en oppramsing - jeg har ikke så mye mer på hjertet, enn så lenge ;-)
Men husk å følg meg på snapchat hvis dere savner meg da, der oppdateres det mye! (marlennordby)

Finfin fredag ønskes til dere!

TURN I STUA

Hei!

Etter at jeg la ut flere snaps fra loftstuen forrige dagen, der jentene turner så har jeg fått snaps tilbake om jeg kan lage et innlegg om stuen - og det kan jeg jo!

Begge jentene våre turner aktivt, og Maya turner flere ganger i uken. Da hun virkelig ble bitt av basillen og turnet over alt her hjemme, så fant vi ut at vi likeså godt kunne selge sofaen på loftstuen og legge til rette for turning der. Det ble færre ting som gikk i bakken, og litt tryggere for oss andre ;-)

Vi solgte sofaen, og fikk snekret en egen bom til jentene. I tillegg fikk Maya en treningsstang i bursdagsgave (hennes eget ønske) som vi hang opp inn til kottet. Under den ligger en arvet madrass og en ekstra matte.

Bommen ble snekret av en snill kompis som kan sakene sine. Jeg kan dessverre ikke fortelle dere hvordan han gjorde det, for det vet jeg ikke - men hvis dere ønsker så kan jeg spørre han om en liten brukerveiledning. Det skal ikke være SÅ vanskelig, visstnok. Så rop ut!
Vi har også en myk fatboy for trofaste tilskuere ;-)

Målene vet jeg: En vanlig konkurransebom er 5m lang, og 10cm bred. Vår bom er 3 meter lang og 10cm bred. Vi hadde ikke plass til 5 meter dessverre ;-)

Stangen, også kalt chinningbar er fra xxl og kan kjøpes her. Den brukes til styrke, og litt skranketrening. Men merk dere: Dette er ikke 100% trygt, og vår regel er at det ALLTID skal være madrass under, og hvis de skal gjøre annet enn styrke må det være en voksen tilstedet.

Selve bommen er kledd inn i yoga matter fra xxl. Dette fungerer kjempe bra, men det er viktig å ikke være våt på føttene for da kan matten bli glatt. På bommen vi har ute i hagen så har vi kledd den i utematter som folk har på terrassen osv, fra bauhaus. Da gjør det ingenting hvis det blir vått, den er like fast.
Husk at underlaget ikke skal være for myk, da blir det utstøtt. Vi har en tynn matte rett på treverket, og det funker som bare det. Dog litt hardt hvis du faller, men det er det uansett om du faller på bommen hjemme, eller i turnhallen. Sidene på bommen skal vi også kle inn i matter, men enn så lenge legger vi puter/dyner over når de gjør ting som er litt med skummelt enn å balansere.

Etterhvert ønsker jentene seg ribbevegg og en fastere tjukkas.

Bare spør hvis det er noe dere lurer på!

HVORFOR GIFTER VI OSS

God kveld. Jeg fant denne på facebook, og må bare dele den med dere.. ❤︎

"My children once asked me why did I get married ? I said because I love your mom. They said, "if your love is strong enough why do you need an invisible string of marriage to hold on? The fact that you need one makes me wonder that the love may not be enough."
I was so touched by this that i couldn?t sleep for a long time. Then one day I had a serious fight with my wife .
She would cry all day. And one fine day our children asked mom, ?Why don?t you leave dad? go your separate ways?.
She thought for a moment and said ? Because I?m married to him, I vowed to be with him in thick and thin and this is probably the thinnest we have come."

Now after 1 year, we are happy together, like nothing ever happened. All those broken bridges are mended. All arguments are forgotten and all that is left is their love for each other.

This made me realize that Relationships are not only about love but they are also about hatred, frustrations and disappointments
And Marriage is that invisible thread which holds you together when the light of your love is wrapped around by the clouds of misunderstandings.
It holds you together during those weak moments of your relationship.
And believe me, no matter how much love you have for each other, sometimes there comes those weak moments and you need marriage to hold things together.
Repost if you think the same.?

- Brad Pitt sin facebook.

DET ER PÅ TIDE JEG SIER DET JEG FØLER 

Kjære kaffekopp!

Det er på tide at jeg forteller deg mine innerste følelser. Jeg aldri har sagt dette før.. Du fortjener sannheten.

JEG ELSKER DEG!

Takk for at du alltid er der når jeg våkner og er så trøtt at jeg nesten ikke klarer å prate. Når det er vanskeligst å stå opp, dynen er varm og rommet kaldt, er min lille motivasjon deg. En varm kopp med kaffe i ro og fred, for å finne både varmen og energien til å starte dagen.

Du skaper samhold (den gjør jo det.. "Være med ut å ta en kaffe, eller? Skulle vi tatt en kaffe en dag?") du lukter godt (syntes jeg) og du føles godt. Du er alltid tilgjengelig, og du klager ikke.

En liten pause er det du gir.

Min kjære kopp med kaffe - thank you!

Klem fra småbarnmammaen som var våken 389 ganger i natt for å:

løfte opp dynen som har falt på gulvet, tisse, tisse med minstemann, gi varm flaske til voksesmerter, finne smokken, dyne som falt ned igjen, henge opp en vask (jupp, det gjør jeg midt på natten når jeg glemmer å sette på vask med f.eks regntøy til barna på ettermiddagen) håndtere et sinnsykt trassanfall.  

PEPPERKAKEFORMER OG SÅNT....

Vi gleder oss til å begynne pepperkakefesten! Om to små uker så er vi i gang! Jeg gleder meg, for se bare hvor fine former jeg har sikret meg!! Legg spesielt merke til den svarte formen, som blir til et pepperkakejuletre! Så lettvint slik at selv klønefanter som meg klarer det. Jeg kjøpte også snøkrystaller, og et stort hjerte. Tror jeg skal henge både hjerter og snøkrystaller i vinduene i år.. Kanskje barna sine vinduer også? Som de kan pynte selv :-) Formene er fra Åhlens, hvis noen lurte!

Christian jobber sent i kveld så jeg skal kaste meg rundt på egenhånd, å få barna i seng. Om litt kommer det en fin nabojente, vi skal diskutere julelys, og planlegge desember. Noen ganger er det så deilig å prate om ting som egentlig ikke betyr noe. Ikke dype følelser, ikke skrekk for terror eller lidelse. Bare pepperkakeformer og fine julelys. Selv om vi så inderlig godt vet hva som foregår i verden.

Håper dere har hatt en fin dag ❤︎

17.11.2015

Frokost smoothie fra kjærsten. Tilsynelatende idyllisk! Det dere ikke ser er matbokser på G, klær og morgenkåper som flyter og tre barn som løper rundt og rundt mellom kjøkken og stue, og prøver å fange hverandre. Hadde morningen bare vært like rolig som bildet virker ;-) Jeg skal ikke klage, de er hvertfall blide. Bank i bordet!


Bildene er fra lørdag. Han har laget smotthie til meg i dag også, men da rakk jeg ikke ta et hyggelig stemningsbilde ;-)

Håper dere får en FIN dag!

KJÆRSTEKVELD OG FAMILIEDAG

God kveld :-)

Har dere hatt en fin helg? Det har jeg! Lørdag kveld var jeg på date med verdens kjekkeste og morsomte mann, nemlig my man! Vi skulle spise middag på en hyggelig gammel resturant i Drøbak sentrum, ta et glass vin også tusle bort til kinoen. Vi kom oss aldri til kinoen, det var så hyggelige der vi var! Bare oss to, og snakke om hva vi vil. Vi lo myye! Det er den beste følelsen. Etterhvert slo vi oss sammen med kjentfolk, og tuslet hjemover en stund etter midnatt (og vell så det, kremt... )

Søndag sov vi lenge, spiste god frokost og kjørte inn til Oslo for å hente barna. De var på overnatting hos gode venner, og turntrening i Njårdhallen søndag formiddag. Vi hentet de rett fra trening, og dro opp i Holmenkollen. Bare oss 5. Gikk tur, tok simulator (litt korttenkt å sette meg inn i en boks som rister deg hit og dit, etter lørdagens festligheter)
og spiste vaffel på café.

Etter Holmenkollen dro vi rett til Drøbak, og søndagmiddag til svigergjengen. Finfin søndag, været var nydelig.

Fra min snapchat: marlennordby

God kveld ❤︎

ÅRETS VINTERSKO // BARNA

SPONS

Nå har jeg omsider fått årets vintersko til barna i hus! Det var i grevens tid, for i dag kom snøen!! Hurra! Det var et beskjedent snøvær, men litt er nok til å glede tre små.

Årets vintersko kommer fra KAVAT, et svensk skomerke med både design og kvalitet i boks. Sko betyr mye for meg, både fordi jeg elsker sko, men også fordi jeg vet hvor mye gode sko har å si fra mine dager som deltidsansatt i den lokale skobutikken (jeg var vel ikke mer enn 16, hehe)

Da jeg fikk en forespørsel om et samarbeide med KAVAT var det ikke noe tvil, det ville jeg! Jeg har hatt flere sko til barna fra KAVAT, dette er et kjent merke for meg. Sko jeg går god for 100%!

Faktisk så er høstskoene til barna fra KAVAT, de kjøpte jeg 1 uke før jeg fikk tilbud om samarbeid - det sier vel sitt.

Som jeg alltid ønsker: jeg har valgt meg ut modellene selv, og disse skoene skal ta barna gjennom en kald og lang vinter med mye snø (forhåpentligvis) Det var faktisk litt vanskelig å velge i modellene fordi de har så mange bra! Valget falt alikvell på ASPA XC black. En skinnsko med ullfor på innsiden, og som er ekstremt vannavvisende. Det er viktig, vi kan fort få mye våt snø og jeg vil ikke bekymre meg for våte tottelotter.. Nå kan vi bytte på disse, og cherrox lignende støvler. Det er det vi trenger i vinter.

De er enkle å ta på, noe som er viktig for meg. Nå kan alle tre ta på seg sko uten min innblanding.

Jeg er uten tvil kavat frelst! Her får du sko for pengene. De er ikke de billigste, men de er de beste. Vinterskoene jeg kjøpte til Maya da hun var 2 år, har også OC brukt. I mellomtiden har også Jenny brukt de. Det finnes ingen tegn på at de er brukt opp, og skinnet holder seg like pent, selv etter slaps og våt snø.

I år har jeg den glede av å prøve skoene på meg selv, jeg har hørt at skoene til voksne er like bra! Bildet av det kommer senere :-)

God mandag, fine folk!

HVA SIER VI TIL BARNA?

Etter hver som flere familier våkner i disse morgentimene, vil spørsmålet komme. Hva sier vil til barna om terrorangrepet i Paris? Så nærme, men alikvell i et annet land?

Det er et naturlig instinkt å ville skåne de vi elsker for den grusomme delen av verden. Men kan vi virkelig skåne de?

Jeg tror ikke det. Hendelsene som skjedde i Paris i går kveld vil prege alle i lang tid fremover, og det blir vanskelig å hindre barna i å høre ting på skolen og barnehagen, blant lærere og andre barn. På butikken, trening eller mens mamma og pappa snakker i telefonen..

Derfor tror jeg det er viktig å fortelle barna hva som har skjedd. Selv har jeg barn på 2, 5 og 7 år. De to eldste har vi fortalt hva som har hendt. Et terrorangrep i Paris, byen vi var i sommer. Vi har fortalt hva terrorister er, og at flere mennesker er døde. Han på 2 holder vi utenfor.

Nå er jentene mine forberedt, og jeg vil ikke engste meg for hva de hører på skolen på mandag. Vi kan ha en åpen dialog, og de kan spørre om det de ønsker.

Når spørsmålet om hvorfor sånt skjer, da vet jeg ikke hva jeg skal svare.. Finnes det et godt svar på det?

Dette er virkeligheten, dessverre. Noen ganger er virkeligheten så grusom. Og alt vi kan gjøre for barna våre er å forberede og være tilstedet.
Husk at de er mye mer observante og smarte enn vi tror. Ikke undervurder hva de får med seg.

Når det er sagt så velger jeg å ikke ha nyhetskanalen på 24/7. Plutselig dukker det opp bilder av mennesker dekket av blod, dette er bilder som barna mine ikke trenger på netthinnen.

Alle tanker går til Paris i dag ❤︎

HVA SKJER MED VERDEN?

Paris 2015

Like før leggetid skjønner vi at noe grusomt foregår i Paris.. Terrorangrep. 6 steder i Paris. Hva skjer med verden? Jeg er oppriktig redd.

#prayforparis

I natt våknet jeg sikkert 4 ganger, og måtte sjekke nyhetene på telefonen. Dødstallene steg, men det var ikke overraskende. Da vi gikk å la oss var situasjonen fortsatt ikke under kontroll.. Stakkars mennesker.

Da OC vekket meg rundt seks var det ikke så vanskelig å stå opp.. Jeg satte på Thomas Toget, tente litt stearinlys og satt med i sofaen under pledd, og leste.
Her sitter jeg enda.

Alle mine tanker går til Paris i dag ❤︎

MIN VÆRSTE FIENDE

Jeg våknet nettopp opp til sol! Første gang jeg sto opp i dag var det uvær. Jeg var dødstrøtt etter en kjip natt, jobbet meg gjennom morgentimene som en noenlunde okey mor, smurte matpakker, fulgte til barnehagen og skolen - karret meg hjem, og sovnet. Jeg gjorde det værste jeg vet.. Jeg sov på dagtid.

Hvorfor er det det værste jeg vet? Fordi jeg er min egen største fiende. Jeg er livredd for at den indre stemmen skal kjefte på meg, og fortelle meg hvor lat jeg er. Siden jeg ikke kan jobbe skal jeg straffe meg selv ved å gjøre ting hjemme. Selv når kroppen er på sitt verste og jeg er utslitt.. Det kan jo hende det er noen som ikke tror meg? Da må jeg være først og fortelle hvor mange vask jeg har satt på..

Jeg sliter med dette. Og det tror jeg det er flere som gjør.. Stemmen på innsiden som motarbeider og forteller deg hvor dårlig du gjør det, i stedet for å ta vare på..

Jeg sloss for å ikke skamme meg. Skamme meg for å ikke være 100%. Usynlig syk.. Tenk om hun på butikken ser at du handler på dagtid, og syntes du er lat fordi du ikke jobber - sier stemmen på innsiden?

Noen dager svarer jeg: Hva så?

Men ofte dropper jeg å handle..

Ofte dropper jeg også å sove på dagtid. Nesten alltid dropper jeg det. Selv om jeg alltid er våken på natten fordi jeg ikke klarer å sove, fordi kroppen min har vondt. Skal jeg straffe meg selv ved å være trøtt på dagen, fordi jeg er redd for selvfølelsen hvis jeg sover? Det henger ikke på greip. I tillegg straffer jeg ikke bare meg selv, men også de rundt meg. Unødvendig mamma og kjærste er bare dumt..

Likevell gjør jeg det. Fordi jeg er redd den indre stemmen skal si at "jaja sånn gikk det med deg, selvmedlidenhet og soving på dagtid, mens andre klarer å jobbe 8 timer hver dag og fungere", eller for at noen skal få vite.

Det er jo helt sinnsykt.. Det går jo ikke an.

Hvorfor denne skammen? Jeg har ingenting å skamme meg for, jeg er et offer for pasientskade, jeg burde ikke skamme meg.

Hvorfor er det sånn? At vi er vår egen verste fiende. Jeg har gjort en stor jobb med meg selv i denne prosessen, og større må den bli for at jeg skal ha det bra. Ha det bra med meg selv når jeg tar vare på meg.. Jeg har det perfekt når barna er hjemme og jeg kan være mamma. Eller kjærste, eller venninne.

Men når jeg sitter i sofaen min hjemme og kroppen lengter etter en times søvn, og jeg nekter. Da har jeg det ikke så bra..

Hei, jeg heter Marlen. I dag har jeg sovet på dagtid, fordi jeg fortjener det. Og jeg trenger ikke forklare meg til noen.

Hvis jeg hadde vært min venninne ville jeg sagt:
Se heller på alt du får til, i stedet for det du ikke får til. Du gjør det du kan for å fungere, og det er din jobb. Gjør du ikke det så svikter du deg selv, og familien din. Det er du selv som vet hva som må til for å fungere, ingen andre, så stram deg opp og vær ærlig. Ikke lag unnskyldninger for din indre stemme, eller noen andre.
Basta!

Takk for at du leste ❤︎ Og hvis du er en ny leser som lurer på hva mine utfordringer er, kan du lese om "skadet for livet".

NY KAFFEMASKIN OG JULELYS

I natt har jeg våknet til lyden av regn på husveggene flere ganger. En god og trygg følelse.. Det er som om huset er sprerret inne av regnet, og at vi er i en egen boble. Ganske fint egentlig. Plutselig var klokken så mye at det var likegreit å stå opp. Det var det visst tre småtroll som syntes også, de våknet likt som meg i dag..

Og så til tittlelen på innlegget: Coffee anyone?
Vi har kjøpt ny kaffemaskin, og den er så fin at den fortjener å komme på bloggen. I skrivende stund drikker jeg en dobbel cappuccino, mens Thomas Toget surrer på TV i bakgrunn. Jeg nyter morgenen med andre ord, før den virkelig begynner med matpakker og alt som skjer.Jeg er så teit. Jeg var så opptatt med knipsing av bilder at jeg ikke så da det rente over. Koppen ovenfor er jo en espresso kopp, ikke cappuccino. Sekunder etter øverste bilde er tatt så svømmer koppen i kaffe, og det ble søl over hele benken. Sosehuet! Jeg tok bilde og la ut på snapchat da, så det var godt for noe! Haha!

Det er ingen hemmelighet at det er ingen trening, og litt tunge dager for tiden. Kroppen verker, og jeg har ingen kontroll på noe føler jeg.. Derfor tenkte jeg at jeg skulle gjøre noe som GLEDER meg i dag. Mine fine nabo og jeg har planlagt huset til jul (på utsiden med julelys) for flere uker tilbake, hun er en racer og liker å være ute i god tid. Siden vi har planene klare tenkte jeg å faktisk gå til innkjøp av de nye utelysene! For det ville gledet meg, jeg gleder meg så mye til jul! Det er alltid lyspunktet på litt dystre perioder som dette.

Jeg skal ha en stooor krans til veggen over døren - denne vet jeg faktisk ikke hvor jeg kan få kjøpt
Og dråpelys (de små lysene er formet som dråper) rundt gelenderet på trappen. I alle år har jeg pyntet tujaene, men de er long gone, så i år prøver vi noe nytt!
Dråpelysene tror jeg Dagsmarked kan ha..

Når pynter dere til jul ute? Og begynner dere tidligere ute enn inne?

Ha en fin dag folkens, nå har regnet stoppet og vi er klare for å starte dagen ❤︎

BØLGEN PÅ KINO

I går var jeg på kino med min fine mamma, vi så "bølgen". HJELPES! Jeg var utslitt da filmen var ferdig.. Den var ekstremt spennende, og veldig bra.


For dere som ikke har hørt om filmen, den handler om en stor flodbølge som kommer innover mot Geiranger etter fjellras. Filmen er så troverdig, og det er ikke så rart siden det faktisk kan skje i virkeligheten. Her er en av mange artikler:  http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Slik-blir-den-virkelige-bolgen-3429709.html

Over til noe annet? Er det mange av dere som er på snap? Da har dere kanskje fått med dere min snappedag? Herlighet, jeg blir litt flau.. Skulle jo ikke vært lov å filme seg selv klokken seks på morningen - jaja, by på seg selv er viktig dere! Hvis dere vil følge meg der heter jeg marlennordby :o)

Ha en fiiin kveld ❤︎

FERDIG LAGET ADVENTSKALENDERE 2015

God morgen!

Er planlegging av årets adventkalender i gang? Vi tror vi har bestemt oss for de ferdige adventskalenderne, som vi gjorde i fjor. Da lagde jeg også en guide til adventskalendere, og viste dere bilde av pakkekalenderen jeg lagde i 2013. Innlegget kan dere lese her: http://lykkemamma.blogg.no/1416396012_adventskalender_guide.html


Nedenfor ser dere mine favoritter, etter å ha undersøkt de forskjellige og smugtittet på innholdet ;-)

Adventskalender til OC (2), som forguder togene sine fra BRIO:
http://lekmer.no/leker/adventskalendere/ovrige-adventskalendere/brio-railway-adventskalender-2015Til Jenny (5), frostfeberen lenge leve!
http://lekmer.no/leker/adventskalendere/kjente-karakterer/disney-frozen-adventskalender-2015


Til Maya (7) Denne hadde jentene i fjor, og det var en slager!

http://lekmer.no/leker/adventskalendere/kjente-karakterer/lego-friends-friends-julekalender


Også har vi denne kalenderen med sminke da.. Jeg kjenner jeg er splittet! Hun ønsker seg stadig litt sminke og neglelakk. Jeg sier ja til noe, som neglelakk og litt glitter over øyene i helt spesielle settinger, f.eks hvis jentene leker hjemme en søndag formiddag, eller de skal i dansebursdag! Utover dette sier jeg nei. Barn skal ikke bruke sminke. Hvis hun spør hvorfor jeg kan bruke sminke så forteller jeg at huden til barn ikke tåler sminke, men det gjør huden til voksene. Noen ganger kan jeg gå dypere inn i det, andre ganger ikke.

På en annen side føler jeg at jeg har kontroll, at kommunikasjonen er god og at vi har fokus der det gjelder. Så hvor mye skade kan en liten adventskalender med uskyldig sminke gjøre? Jeg vet hun hadde blir SÅ glad!

Samtidig er det noe i meg som sier nei.. Instinktet mitt sier nei, og instinktet skal vi ikke kimse av.

http://lekmer.no/leker/adventskalendere/ovrige-adventskalendere/adventskalender-med-sminke-colour-2015

Innlegget er ikke sponset, bare så det er sagt :-)

Har dere noen andre spennende adventskalendere å anbefale til aldersgruppene 2, 5 (snart 6) og 7 (snart 8) ?

Jeg må legge til.. Jeg trodde jeg hadde bestemt meg for denne løsningen men mens jeg skriver kom jeg på en annen mulighet. 24 pakker, også får barna trekke hver tredje dag. DET blir jo faktisk ikke så dyrt, og jeg kan bestemme innholdet selv. Hmm.. Jeg må visst tenke litt til.

EDIT//

Mens jeg gikk gjennom de gamle innleggene mine fra jul i fjor kom jeg over denne kommentaren, og må bare vise den til dere:
Et kjempe godt tips!

Ingvild
20.11.2014 kl.00:40
Mange fine tips i dette innlegget, du er superflink Lykkemamma! Har hatt pakkekalender tidligere år og syntes de begynte å bli litt bortskjemte i løpet av desember. Vil jo gjerne at barna skal kunne glede seg over små ting! Skal ha pakkekalender i år også men prøver en ny vri. Jeg er mamma til en gutt på 3 og en jente på 7. Jeg kjøpte små juletrær i plastikk på søstrene grene, som de får 1. des. og hver dag får de en kule eller annen småpynt å henge på! Smyger nok inn noen sjokoladebiter noen dager også, samt glitter og stjerne til toppen og en liten Led-lenke. Alt fant jeg til ca. 10 kr pr dag på samme sted 😉 Spent på hva de sier men håper det faller i smak!

FORAN PEISEN

For en start.. Vi forsov oss! Det var ikke så altfor gærent, men tok til at barna måtte ta frokosten i barnehagen og Maya på vei til skolen. I går snakket jeg om idylliske morgenstunder på snapchat, og i dag var det bare pes og stress. Her i huset kjører vi ja takk, begge deler ;-)

Nå er småtrollene i gang med dagen sin, og jeg med min. Jeg har begynt å tilbringe 15 minutter foran peisen for å varme opp stiv og vond kropp, på denne måten blir jeg glovarm på null komma niks, og det lindrer litt, tror jeg.

I kveld skal jeg på kino med mammaen min å se "Bølgen", jeg henger litt etter og har ikke sett den enda. Har dere sett den? Jeg gleder meg, har hørt at den er blant de beste norske filmene!
Før den tid skal jeg vaske litt klær, rydde opp etter matpakke raid og en tur til astmalegen med M.

... OG kanskje planlegge årets julekalender til barna. Blir det pakkekalender, sjokoladekalender eller ingen kalender i det hele tatt? Hva skal skal dere?

HELGEN

Vipps så var det søndag!
Lørdagen ble brukt til leking med små venner, en tur på butikken for å handle inn til kvelden, frossenpizza til middag og veninnekos med naboen på kvelden. En rolig, men samtidig aktiv lørdag for barna. Ganske så digg for min del :)


Nå skal vi spise frokost, før vi skal tusle ut i solen og rake litt løv i hagen.

Kanskje vi ses litt senere i dag! God søndag ❤︎

VI HAR MØTT DRONNINGEN OG KONGEN

Reklame

Torsdag denne uken var min lille gjeng og jeg så heldige å få komme på førpremieren på "Julekongen - full rustning".  Denne kinofilmen er basert på den suksessfulle julekalenderen fra NRK, og kommer til å bli årets store juleeventyr for hele familien. Uten tvil! Vi digget den, både Christian, jentene og meg selv. Den var både spennende, morsomt og litt skummel. Jentene sa ikke et pip fra den startet til slutt, og popcornbøtten var så vidt rørt. Det tyder på god film!

Vi fikk gå på rødløper sammen med de andre skuespillerne og inviterte til førpremieren!

En ekte ridder i full rustning ønsket oss velkommen!

Obligatorisk!

Her ventet vi på noe veeeldig spennende så det kriblet i magen til jentene..

Møte med selveste julekongen, dronningen av Ridderdalen og lillesøsteren! DET var stas det! Jenny var sikker på at hun var den ekte dronningen av hele Norge, så fin og snill var hun..

Skuespillerene i intervju med TV2..

Filmstart! Vi satt som tente lys. Colosseum kino er magisk!

To minutter før Jenny overga seg, og måtte krype opp i fanget til mamma ;-)

Vi hadde en fantastisk kveld, og satt igjen med en god dose julestemning og magi! Tusen takk for at vi fikk komme å se den sammen med dere!
Julekongen - full rustning kommer på kino over hele landet 13 november! Ta med dere hele familien og gjør en dag ut av det. Det anbefales!

Her kan dere se traileren:Og en søt filmanmeldelse fra de yngste:Noen av kveldens bilder fra snapchat (marlennordby)

1. Vi spiste på asiatisk resturant før festen begynte. 2. familietid. 3. crazykids som gleder seg. 4. Lykkemutters snappet kjendiser i kulissene, haha! Bl.a Aksel Hennie og Nicolia Cleve Broch (da fniste jeg litt faktisk)

07.11.2015

God morgen :) Frokosten er inntatt, 3 venninner fikser håret og skal ut å leke, med en lillebror på slep.. Mannen har dratt på jobb, og skal senere på hytta med kompiser, Lille J er på egen miniferie med kusinen. I sofaen sitter jeg i pandamorgenkåpen, litt i trøtteste laget etter min smak.

Trøtt fordi vi så homeland litt for lenge, i tillegg til å bli vekket av tre rampejenter som ville døgne, i kombinasjon med lillebror som både var tørst, måtte tisse og ville stå opp midt på natten. Godt det er en rolig dag, med all verdens tid til kaffe ;-)

Smiler tappert, i håp om at trøttheten snart slipper taket. Dette bildet er ikke tatt i dag, men i går. I dag har jeg ikke orket å kle på meg enda.


06.11.2015

God kveld!


Dere som leser bloggen min daglig vet vel at jeg har et samarbeid med bl.a Norlie Jeg har tidligere skrevet om Norlie jenta og innlegget om Norlie og deres bakgrunn. Siden den gang har barna fått plukke seg ut hvert sitt antrekk, og i kveld vil jeg vise dere hva Maya plukket ut.


Nydelig cardigan i ullmix her, blå og myk bomullskjole her, og strømpebukser som IKKE glir ned eller blir for lange - her.

Dette antrekket kan både brukes til fest og hverdag, hvis hun vil pynte seg litt ekstra en dag.

I kveld får hun overnattingsbesøk av turnvenninnene sine, de skal se apparatfinalen i (turn VM som var i forrige uke) og spise godteri til langt på kveld, straks de er ferdig med denne ukens siste treningsøkt.

Ha en fin fredagskveld ❤︎ Det skal vi!

Ps... Følg meg på snapchat: marlennordby
Og instagram: lykkemamma
HIT OG DIT

Hei dere!

Nå er Jenny levert til onkel og tante, og på vei til hytta. Der skal hun være i helgen sammen med kusinen sin, og en liten fetter. Gjett om hun gledet seg!

Etter at jeg leverte Jen dro jeg rett til Besse (oldemor) for å hente OC, han har sovet der i natt siden vi var så lenge i Oslo i går kveld.. Han hadde også storkost seg med lastebil og traktor utenfor huset.

Nå har vi en frøken på turn, en på vei til hytta og en liten som sitter å leker med briotogene sine. C skal straks lage middag til oss, og jeg vurderer et glass rødvin.

Titt innom litt senere, det kommer nemlig et innlegg nr 2 i dag: favorittantrekk fra Norlie!

Håper dere har hatt en fin dag :)

Ps... Følg meg på snapchat: marlennordby
Og instagram: lykkemamma
05.11.2015

Tusen takk for god respons på forrige innlegg. Det er viktig, også er det gøy for meg å treffe hodet på spikeren. Jeg har jo mange tanker og meninger i hodet mitt hele tiden, men jeg kan lett bli usikker på hva som passer seg på bloggen og ikke. Når det er sagt så er mobbing og alt i den retningen ALLTID riktig å belyse.

Nå skal jeg gjøre litt lekser sammen med skolejenta mi, før hele gjengen setter kursen mot en ettermiddag i Oslo. Vi skal på førpremiere på en viss barnefilm, og vi GLEDER oss! Følg med på snapchat ;-)


Mays i finfin cardigan, den finner dere her. Denne er sponset, men valgt ut av meg :-)

Et tips til alle dere som liker pomp de lux: Fra den 5-8. november holder  Shopping Advisors AUTUMN OFFERS, hvor man kan spare opp til 40% på utvalgte varer. Besøk et Åpent Hus i weekenden eller kontakt din lokale Shopping Advisor, og få fingre i det gode tilbudet.
Dere kan lese mer her: http://www.pompdelux.com/nb_NO/autumn-offers

Ha en kjempe fin ettermiddag. I drøbak er det planleggingsdag i morgen, så vi tar helg litt tidlig. Deiiilig!

Eksluderende, uten å vite det?

En setning jeg liker svært lite å høre er BESTEVENNER. Når jeg følger til skolen og går forbi jenter som tviholder hender, og forteller alle at de er bestestebestebesteVENNER, da blir jeg litt trist. For hva skjer med den tredje personen som står ved siden av. Det lille mennesket kan ikke unngå å føle seg ekskludert..

Og det er nettopp det ordet "bestevenner" er. Eksluderende. Det forteller at noen er bedre enn andre.

Og her kjære medforeldre er det vi som har ansvaret, ikke barna. Vi må snakke om fordelene ved å ha mange bestevenner, og at ordet ikke er rettet mot en spesiell. Selvfølgelig vil det komme venner som står nærmere enn andre, men som foreldre trenger vi ikke oppfordre barna våre til å holde på kun en person. Det er heller ikke spesielt trygt å ha kun en person som din næreste, for hva skjer hvis denne bestevennen ønsker seg en annen bestevenn?

Barna skal oppleve nok motstand og utfordringer i skoleårene, og mobbing er en sak man SKAL bry seg om, selv om ditt barn ikke blir mobbet. Ved å tone ned begrepet bestevenn i klassene er det litt mindre sjanse for at noen føler seg utenfor. Mobbing kan skje uten at et eneste stygt ord blir sagt.

Jeg mener ikke at det er feil å ha en bestevenn, noen har bedre kjemi enn andre - sånn er det bare. Men fokuset rundt det, og behovet for å formidle det videre.

Og husk: foreldrene skaper vennskap, og vi har mye større makt enn vi tror. Tenk før du prater! Vi er rollemodeller!FAVORITTSTEDENE PÅ VEGGEN

Drøbak - New York - Paris


Paris har stått på gulvet i mange uker, og i dag fikk jeg endelig surret meg til å henge det opp. Yey! Jeg føler at London mangler.. Og selvfølgelig Estepona. Ja, to små bilder av London og Estepona under NY. Da blir det komplett!Jeg har ikke gjort noen verdens ting i dag. Eller jeg har gjort litt, men ingenting produktivt. Jeg har drukket morgenkaffe med A, sett på 3 epsioder av "The perfect wife" og gråt meg gjennom to av de.. I tillegg har jeg forsøkt å skrive 17 blogginnlegg. Jeg har så veldig mye på hjertet, men det finner ikke veien til tastaturet om dagen. Sånn er det noen perioder.

I ettermiddag har det vært hakket bedre. Hver av barna hadde med seg en venn hjem, og det skapte liv og kaos i heimen. Deilig følelse! Nå har roen senket seg og jeg venter besøk. Christian jobber, og som det sosiale dyret jeg er så er det hyggelig med selskap på kveldene.

Håper dere har det fint <3