hits

desember 2013

GODT NYTT ÅR KJÆRE GODE DERE

Nå var jeg på vei til å skrive "jeg er bare en rask tur innom for å si godt nytt år", men det blir feil, jeg trenger ikke å være rask i dag. Vi har nemlig null planer i dag! Planen var jo som vanlig å ha huset fullt av store og små venner, og en stor kalkun i ovnen. Vel sånn ble det ikke i år. Vi er tufse hele gjengen, spesielt OC og jeg. Derfor måtte vi avlyse i kveld. Veldig rart for den sosiale familien vi er, men akkurat denne nyttårsaften så blir det sånn.. Småsyk og et helt hus å gjøre i stand - det går jo ikke. Vi skal nok kose oss litt likevell. Christian tar med jentene ned i Drøbak i ettermiddag for å se barnefyrverkeriet, mens OC og jeg koser oss på sofaen. Når barna legger seg til vanlig tid i kveld så kan vi dele en flaske vin i sofaen, prate og lage middag, eller faktisk se på "homeland" som vi har fått så dilla på. Vi kan velge helt selv, og jeg slipper å gå ut av pysjen. Jeg tror det blir ullpledd, sofa og et glass vin.. 


Takk for i år, fine mennesker som leser og inspirerer meg til å skrive blogg! Ønsker dere en kjempe fin avslutning på 2013. Vi sees i 2014, og da med resten av årskavalkaden ♥♥ 

ÅRSKAVALKADE 2013 JAN-JUNI

Januar: Jeg var så klar for 2013. Det var året jeg endelig skulle bli frisk. OC var i magen, og jeg var i uke 28, 29 og 30. Den ekstreme kvalmen hadde virkelig kommet tilbake etter noen få ukers opphold med kun oppkast 10 ganger om dagen. Nå var alt mye verre igjen, og jeg var innlagt 2 av de 4 ukene i januar. I januar ble Jenny 3 år, og 24 januar ble Maya 5. Bloggen var preget av min sykdom og all oppdateringer denne måneden gikk ut på dette. Rart og trist å lese tilbake.
Februar: Innlagt i mange dager igjen. Kroppen var så sliten at jeg har ikke ord.. Tenker tilbake og får tårer i øynene.. Den tøffeste kampen i mitt liv. Kun noen få uker igjen føltes altfor lenge. Jeg var livredd for at kroppen skulle takke for seg. Heldigvis fikk jeg det lille jeg trengte for å overleve, på sykehuset. Det var i februar de fine jentene mine arrangerte babyshower. At de overrasket meg den kvelden, og kom hjem til meg med mat og gaver kunne ikke passet bedre. Jeg hadde ligget på badet og grått hele dagen. Jeg var utrøstelig og helt på bånn. Takk fine jentene mine som overrasket meg akkurat da ♥ Denne måneden dro Christian med småjentene til Spania. Jentene måtte komme seg bort, og jeg var på sykehuset uansett. Godt for meg, og godt for de.. 
Mars: Endelig var måneden kommet. Jeg kunne telle ned til det planlagte keisersnittet mitt 13 mars. Jeg hadde klart det! Nå var det bare å holde ut noen få dager til.. Ikke visste jeg at en liten tur til Ski storsenter for å kjøpe voksipose skulle sette igang riene. Og kroppen min som ikke tåler rier pga tynn livmorvegg, i tillegg.. I hu og hast måtte han ut med hastekeisersnitt, og det var bare såvidt Christian rakk det. Jeg ble lagt i narkose pga utfordringer og det hele var en tøff opplevelse. Han var frisk og perfekt og nå var det hele over. Etter noen dager på sykehuset kom jeg hjem. Ikke kvalm. Med mer energi enn på 9 måneder. Jeg hadde kommet til himmelen. Nå orket jeg å drikke, spise, kose på barna mine, amme, kose med ny baby, være kjærste, blogge. Ja alt var så mye lettere.. Selv om jeg hadde vondt arr, ømme store melkepupper og alt som hører til den første tiden. Alt var bedre enn å være kvalm og gravid.. Jeg fylte også 26 år i mars. Jeg husker det såvidt, jeg var jo i bobla mi. Takk og lov for Mars, og takk og lov for å slippe kvalme.

 April: Måneden startet litt tøft med en småsyk baby med gulsot, men dette var på vei over i april.. Han var på bedringensvei og ble "friskmeldt". Han spiste godt, vi fikk til ammingen og jeg var uovervinnelig! April ble brukt til venninnekos i Oslo, NYDELIG vårvær, masse blogging, spennende nytt samarbeide med side2, pressevisninger, masse tid til jentene mine. En fantastisk måned ♥

Mai: Denne måneden dro jentene, Baby OC på 8 uker, mommo, besse og jeg til Estepona for første gang! Vi var der i 15 dager og ble helt forelsket i stedet! En deilig ferie, og vi storkoste oss hver dag.. Det var ingen problem å reise med så liten baby, så lenge vi tok det med ro, og alt gikk på barnas premisser. I mai fikk barna også en ny fetter og OC fikk en ny venninne!
Juni: Endelig sommer! Jeg koste meg med verdens fineste baby som begynte å sove hele natten. Vi fikk god kontakt med barselgruppe som vi var myye på utecaféen i Drøbak med, og som fortsatt møtes 1 gang i uken. OC og jeg dro også tilbake til Estepona sammen med Christinevenninnen og Mathea i en hel uke. En uke med venninneprat, stranda, babykos, shopping, tøys og tull. Den turen lever jeg på enda! Andre ting i juni var kjærstedagen vår 9 juni. Vi feiret den og var for første gang uten barn en hel kveld! Og selvfølgelig dåp! Nydelig dåp, først i Drøbak kirke og feiring hjemme hos oss - fin dag og stolte foreldre!Fortsettelse følger.......
// Lik hvis du syntes årskavalkade er like gøy som meg!!

NYTTÅRSBORDET

Åå det er så mye fin bordpypynt! Jeg skulle ønske jeg hadde allverden med tid til å gjøre hele huset klart for nyttårsfest! Her i hus kommer det 13 voksne mennesker, 5 barn og 3 bebiser som skal feire sammen. De fleste av oss har feiret de siste 5 årene sammen, det har nesten blitt en tradisjon. Det blir ikke mye pynt og staseligheter på bordet i kveld, jeg har nok med å organisere barn og soveplasser, mat og et noenlunde rent hus. Formen er ikke helt på topp, men jeg tipper at en kaffekopp gjør meg klar til kamp! Maten tilberedes ikke før i morgen, men jeg må gjøre klart det meste i dag slik at jeg er en hyggelig mamma i morgen! Det er jo en spennende dag for barna også :-) Her i Drøbak er det noe nytt i år, nemlig barnas nyttårsaften. Med fakkeltog og fyrverkeri kl 17 (?) i Drøbak sentrum. Dette syntes jeg er supert, hvis de sover kl 00 så er det ingen som føler seg snytt for fyrverkeriet. 

Ønsker dere en fin dag med planlegging av nyttår enten dere skal ha det hjemme, eller ei ♥

BAMBI-ØYNE // VIPPE-EXTENSIONS

I want it!! Jeg vil også ha bambi-øyne! Tror jeg da. Derfor spør jeg dere. Er det bra? Det er hvertfall det inntrykket jeg sitter med. Jeg har sett det på 1 av 5 jenter det siste året, det har jo tatt helt av. Jeg har unngått det fordi jeg ikke vil bli avhengi og fordi jeg ikke ønsker å bruke pengene mine på det. Men nå som vinteren er her, huden er blek og jeg til stadighet GLEMMER å sminke meg - da kanskje det hadde vært supert! I dag var jeg på ski storsenter en liten tur, sammen med mamma, OC OC Jenny. I det jeg tusler forbi et av speilene på Gina ser jeg plutselig det grå usminket, på kanten til å se syk ut - ansiktet mitt.. DA hadde det vært fint med vippe-extensions. Slippe å tenke på mascara i det hele tatt. Heaven for en busy trebarnsmor! Så folkens, noen erfaringer dere vil dere? Og er det noen steder i nærheten av Drøbak dere anbefaler? Hvis jeg bestiller meg time så skal jeg holde dere oppdatert med bilder og erfaring, jeg hører jo stadig vekk andre som kunne tenkt seg det!

Hva er vippe-extensions?
Vippe-extensions er vippehår, laget av for eksempel polyester eller silke, og i noen tilfeller minkhår, med forskjellig lengde, ulik grad av bøy, fylde og farge.
Vippe-extensions skiller seg fra de gammeldagse punkt- og remse-vippene ved at de blir limt på én og én på den originale vippen. Limet skal holde så godt, at du ikke mister vippene før dine egne faller av.
(Kilde: Trude Simensen, vippestylist og hudterapeut)

JULEGAVEN TIL LYKKE // TV STUE

Hei i kvelden ♥ I år ønsket Christian seg treningsklær. Praktisk tenkte jeg, fordi NIKE er billigere i USA enn i Norge, og mamma har som skrevet tidligere nettopp vært over seas. Hun kjøpte med diverse og gaven til Lykke var i boks flere uker før julaften. Men noe så kjedelig? Ingen overraskelse? Jeg elsker å overraske, og det kan faktisk være litt slitsomt til tider. Og da tenker jeg ikke på meg selv, men for Christian. Jeg pleier nemlig å overraske han når han kommer hjem fra jobb med små ting som at jeg har vasket doen..... Jeg står forventingsfull i gangen når han kommer hjem, smiler mitt største smil, og fotfølger han helt til han finner ut av hva som er overraskelsen. Dere kan jo tenke dere selv for en sutrekopp jeg blir hvis han ikke finner ut hva min store overraskelse er, i løpet av 10 minutter ;-) Jeg trooor jeg har blitt litt bedre,men på denne julen så har jeg hatt grunn til å glise. Jeg fikk nemlig tak i noe han har ønsket seg så lenge jeg har kjent han. D V S de siste 14 årene.. Han har visst sett globus MED barskap i en James Bond film da han var liten, og har snakket om det gjevnt og trutt. 

Planen var jo å holde meg til treningstøyet som allerede var pakket og klart, men siden OC var syk de siste 14 dagene før jul, og jeg var MYE innendørs begynte tankene å spinne. Jeg søkte etter globus med barskap, og gjett hva! En nettbutikk, i nærheten av Drøbak (Nesodden) solgte sånne, og faktisk en FIN i tillegg! Det er ikke drømmemøbelet, men hva gjør vel det når han blir SÅ glad. Jeg bestilte globusen fra sommerbutikken 5 dager før jul, dagen etter leverte de den på døren. For en personlig service! Jeg bestilte en svart, den syntes jeg var tøffest - men det finnes også helt lik i hvit, og mange andre modeller. Jeg syntes det er kult med globus, og det kanskje pittelitt harry barskapet syntes jo ikke ;-) 

Lykke fikk gaven det sekundet vi kom hjem fra sykehuset. Jeg begynte å smile 10 minutter hjemmefra! Jeg ante ikke om han ville syntes den var fin, men det gikk som jeg håpet! Han ble kjempe overrakset, og veldig glad! Hurra for julen, og hurra for å glede kjærsten min ♥♥ Ga dere bort noe fint til jul? Håper dere har hatt en fredelig 2 juledag :o) Klem fra meg 
PS. Jeg så plutselig at vognen var inne på TV stuen på det ene bildet, det er OC som sover. Kjekt med et rom med skyvedører så han kan få litt fred, i resten av huset har det vært galskap tendenser med en haug av gærne barn som har lekt i hele dag ;-)  

GAVER // PRINSESSEFIN

God morgen! Er dere våkne enda, eller tar det livet med ro og sover lenge? Jeg håper på det siste :-) Jeg tenkte å vise dere litt julegaver vi har fått i romjulen. Egentlig skikkelig teit, men jeg tar meg selv i å lure på hva andre har fått *inspirasjon* og det kan jo hende dere lurer? Starter med lille Jenny som blir 4 år, straks! Hun er en skikkelig luring, som ELSKER å kle seg til fest! Hver dag er en fest i hennes verden! Av Christian og meg fikk Jenny nye høyhelte gullsko. Hun hadde noen i sommer, men de ble borte !? Hun brukte de som joggesko, hver dag i flere uker og plutselig var de vekk. Kanskje lurt med en pause! Nå har hun fått nye som mamma kjøpte med da hun var i USA i november. Der har de jo sinnsykt mye sånt.. Ikke de beste skoene å bruke, men litt om dagen går bra. Hun er i himmelen! 

I tillegg til sko så fikk Jenny mye klær og praktiske ting. Dette er litt planlagt siden hun har bursdag 2 uker etter julaften. Da gjelder det å ønske seg litt lurt, men hun blir like glad for ulltøy fra Besse, som Monster high fra bestefar. Hun fikk også det fantastiske tyll skjørtet fra Memini, kjoler, ullsokker og ullvotter, tegnebøker, klær til hennes elskede Sophia-babyborn, slalombriller, uggs, m.m Heldige jenta!  

Nå er det servert frokost, jeg er også en heldig jente ♥ Ha en fin dag, så ses igjen om litt!

PLUS-SIZE BARBIE? DETTE BLIR HELT FEIL!

Her klarer jeg ikke la være å kommentere.. Hva er dette? At den gode gamle Barbie sender feil signaler om kroppsidealer til småjenter, er jeg enig. Men å lage en overvektig Barbie - for Barbien på bildet ovenfor er overvektig, blir helt feil i mine øyne. Det er helseskadelig å være for tynn, og det er farlig å være overvektig også. Vi skal lære våre barn å ha et sunt kosthold. Spise seg god og mett på gode, friske matvarer. Jeg syntes ikke denne barbien lever opp til et sunt kosthold og en aktiv hverdag.. En mellom ting - ja takk, absolutt. Men denne - nei, det syntes jeg ikke, det blir for voldsomt. 

Tenk bare på de utfordringene det er ved overvekt og fedme. For overvektige barn øker risikoen for sykdom, både i barnealder, men også videre inn i voksen alder. Mobbing som igjen kan føre til lav selvfølelse og en tøff hverdag er også noe å huske på. Det er stadig økning i overvektige barn og voksne her i landet, og jeg tror ikke det hjelper med en "plus-size" Barbie på markedet for å balansere det hele i forhold til den "tynne" Barbien. 

Jeg er klar over at det finnes mange som ikke kan noe for deres overvekt (ved medisinering), men disse Barbiene skal barna våres leke med, og for de er alt naturlig, og overvekt er ikke naturlig. 
Hvorfor kan de ikke lage en mellomting av dette? Jeg leste flere som kunne tenkt seg en Barbie i str 38? Det må jo være bedre.. Når det er sagt så blir jeg ikke overrasket dersom disse "plus-size" barbiene kommer på markedet, det er jo så utrolig mye i alle varianter nå. Til jul ønsket Maya seg en "Monster High" dukke, ala rocka monster barbie. Jeg henger visst litt etter for jeg hadde ikke sett disse før, men hjelpes for noen sinnsyke dukker. Her snakker vi masse sminke, lite klær og hele dukken er creepy, men visstnok veeeldig kult.. Selv er jeg ikke så engasjert at jeg ikke lar barna mine ha disse dukkene tross mine egne meninger. Hvis jeg hopper inn i den jungelen så er det en del som må i søplekassen er jeg redd for, men etter å ha sett denne nyheten må jeg i tenkeboksen. Hvor mye påvirker det egentlig? 

Hva syntes dere om denne plus-sized barbien? Kom gjerne med synspunkter! Lik hvis dette engasjerer deg :-) 

ROEN HAR SENKET SEG OG VINNER AV SAMSUNG GALAXY

Hei dere ♥ Jeg håper dere har hatt en fin julaften? Her gikk det slag i slag fra vi dro fra sykehuset. Vi ble litt forsinket fordi vi måtte innom apoteket i Oslo som er døgnåpent hele året, hver dag. Der var det jo selvfølgelig et par andre som også, så da vi omsider kom til Drøbak var det bare å bytte til finstasen og dra til mommo som overtok "min" julaften. Der var maten klar, pakkene under juletreet og jentene på plass. Det var D E I L I G etter døgnene vi har hatt på sykehuset. Kvelden var kjempe fin, OC sov og var i god form etter omstendighetene. 

I dag har vi sovet lenge, sett på alle dine fine gavene våre, og vært på det faste 1. juledag treffet hos svigerfar. Dvs at jentene og Christian dro, OC og jeg tok en rolig dag hjemme. Selv om han er mye bedre så skal vi ta det helt rolig, ikke noe tilbakefall her i gården, nei! Vi har ikke vært alene da, mamma, Besse, Dinne (Celine lillesøster) og Baas (Mathias lillebror) har vært på julebrunch. 

Nå er lysene tent, jentene sover, Casillas sov (!) nå sitter han ved siden av meg og koser, Christian er hos svigerfar og er litt sosial med familien sin, mens jeg ser på "alene hjemme". Jeg skal straks hoppe i seng, jeg kjenner på kroppen at det har vært lite søvn den siste tiden.. Jeg ville bare gi litt lyd fra meg, ønske dere fortsatt god jul og annonsere vinneren av Samsung galaxy!

VINNER: Mathilde 23.12.2013 kl.19:54 "Ååh, denne hadde vært fantastisk å vinne! Så flotte gaver du gir, Marlen! Krysser fingrer og tær:-) god jul og godt nyttår til deg og dine! Klem"

RØRT TIL TÅRER // SYKEHUSBARN

Det bare velter over av følelser når jeg ser de gode nissene fra sykehusbarn.no på barneavdelingen på ahus. De kjører rundt til sykehusene og leverer pakker til de syke barna.. Tårene triller både fordi jeg kommer fra Drøbak, det samme som de gode nissene gjør - og jeg kjenner deres historie med lille Ylva. Tenk for en fantastisk styrke og kjærlighet de har når de går videre i livet og hjelper andre. Jeg er målløs, og stum av beundring.

Sykehusbarn er en stiftelse som bidrar til å gjøre alvorlig syke barn sine opphold på sykehus bedre. Anbefaler absolutt alle å gå inn på siden. Der finner dere også direkte link til facebooksiden deres. Det er fantastisk å følge alle gode ting de gjør for barna, og spesielt nå i julen.

Tårene triller også fordi Casillas sin aller første julegave kommer fra sykehusbarn. Lille gutten.. Og ikke nok med det, vi har fått klarsignal og kan feire julekvelden hjemme. <3 God jul alle sammen!

Å SE DET STORE BILDET

Da jeg våknet i dag med den lille varme bebisen min i armkroken så kjente jeg at humøret var dalende. Jeg visste at om 5 minutter ville den snille damen i hvit frakk komme inn å "ta" blodet hans. Jeg visste at han kom til å se på meg med sørgende øyne som sa "ikke la de gjøre dette, mamma". Jeg visste også at det er lille julaften. Det er i dag vi skal pynte treet.. Dårlig samvittighet ovenfor lille gutten min, og småjentene hjemme. Men så gjør jeg noe jeg har øvd på mye i det siste. Å se det store bildet!

1. Jeg er så heldig å ha en frisk baby resten av året. Tenk på de som har barn som er syke hele tiden.

2. Det er kun vi som lager store illusjoner om hvordan julen skal være. Selv om jeg har sett for meg masse hyggelige ting som burde vært gjort så betyr ikke det at barna vil lide dersom det ikke skjer. Barna er de mest tilpassningsdyktige skapningene som finnes, og gjør man det beste ut av situasjonen og viser trygghet og kjærlighet - så kommer man langt. F.eks: Jeg føler at julen blir ødelagt fordi Christian er nødt til å jobbe i dag, og jeg er nødt til å være på sykehuset. Nå er jentene hos mommo å pynter juletre, mens jeg ser på via FaceTime. De ser at jeg har det bra, at OC har det bra, og de synges det er gøy å pynte. Selv om treet ikke er hjemme på sin faste plass, der JEG helst vil ha det. Skjønner dere tegninga?

3. Det handler ikke om meg, heller ikke hvor juletreet står, eller om det er min skrift på "til-fra lappene" på pakken! Det handler om OC som er syk og trenger den hjelpen han kan få. Det handler om de to andre barna våre som får en litt annerledes førjulstid, og kanskje julaften (fortsatt usikkert om vi kommer hjem) Men som er så heldig å ha masse familie og venner rundt seg.

Derfor mine fine lesere - jeg ligger ikke på sengekanten og syntes synd på meg selv, jeg ligger å finner igjen den gode følelsen. OC er på bedringens vei, jentene pynter juletre med mommo, og Christian er snart på vei hjem fra jobb til familie som hjelper til, lager julemat og pakker inn gaver som ikke har blitt gjort enda.

Dette ordner seg, det er bare en dag.. Det viktige er at vi har hverandre <3 Så dere der ute som stresser og kjenner irritasjon for ting som ikke er gjort enda. Stress ned, det blir jul uansett. Nyt hverandre <3

{Fy søren, nå fremsto jeg som fryktelig positiv.. Jeg er ikke det hele tiden altså, dere traff meg bare på et bra øyeblikk ;-) }

Om vi kommer hjem til jul er usikkert. Han er litt bedre, men ikke så mye som vi ønsker. Vi tar en time av gangen, og venter på legevisitt i ettermiddag og svar på blodprøver. Krysser fingrene!

// Lik gjerne hvis du er enig :)

VINNER AV LUKE 22 OG ÅPNING AV LUKE 23/24

Ny luke skal åpnes mens Casillas sover fredelig i vognen sin. Denne luken er for både 23 og 24, siden gaven er så fin og flott ;-) Gaven er en SAMSUNG GALAXY TAB 3!! Woohoo, nissefar er jammen snill i år, eller er det vi som har vært snille?! Uansett, meld dere på, og del gjerne innlegget videre, og "lik" nederst i innlegget <3

Vinner av luke 22: Kine gulbrandsen
22.12.2013 kl.20:28 "Ååå nå krysser jeg alt for å vinne denne gangen :) elsker den butikken og hadde passet utmerket til leiligheten vår :) Masse god bedring sendes til dere."
- gratulerer så mye! Send meg en mail til marlen.nordby@online.no

Til slutt. Ber om forståelse for at gavene kan bli sendt ut noe senere fordi vi er innlagt på sykehus. Det tar tid å sende avgårde mail osv, så ting kan bli litt utsatt, men alle som har vunnet er notert og skal selvfølgelig få gaven sin :-) GOOOD JUL! Oppdatering fra isolatet på barneavdelingen kommer straks!

VINNER AV LUKE 21 OG ÅPNING AV LUKE 22

Luke nr 22; Gavekort hos nettbutikken www.sofiesvilla.no En av de beste nettbutikkene, eies av min gode venninne! Gavekortet er på hele 500,- Meld dere på!! :-D

Vinner av luke 21: Ragnhild "Jaaaaa! Det smykket er såååå lekkert! :)" - gratulerer!! Send meg en Mail til Marlen.nordby@online.no

INNLAGT PÅ AHUS

Hei dere. Jeg er ikke veldig høy i hatten her jeg ligger på sengen, ved siden av baby OC og skriver fra sykehussengen. Vi ble innlagt i natt, etter flere dager med høy feber, lungebetennelse og pencilin som ikke virker?! Da vi kom på legevakten i går hadde han en crp på 230. Den skal være under 10. (Den viser infeksjon i kroppen) Men nå får han hjelp. Pencilin intravenøst, oksygen og oppfølging på pust.. Nå er det bare å krysse det som krysses kan for at pencilinen virker, at feberen går ned og at vi kan feire jul hjemme.

Om litt trekker jeg vinneren for luke 21, og åpner luke 22. Fint å ha litt å drive med mens OC sover.. Er redd hvis jeg legger meg å sover selv så sover jeg til februar, så det får vente ;-)

MANDEL I GRØTEN

Her dere ♥ Nå er juleduken på! Litt rød kanskje, men det er godt med litt rødt rett før julaften! Man merker spenningen i huset med en straks 4åring og en straks 6åring. Julen blir bare morsommere og morsommere for hvert år nå, jentene er helt på tuppa! I morgen skal Maya ha julekonsert sammen med koret sitt i kirken, da kommer jeg til å bli helt på tuppa - hva gir vel mer julefølelse enn det?? 

I dag har vi hatt besøk av lillesøsteren min og hennes lille familie. Vi har spist grøt og jaktet på mandelen.. Det var svogeren min som er en skikkelig guttegutt som vant! Her i hus så er ikke premien marsipangris, men en skikkelig jenteleke. Et sånt hus fra "top model" med klistremerker.. Skikkelig jentete! Det er ikke hverdagspremie, men sånn ble det i dag! Dere kan tro resten av jentene (Maya, venninnen hennes, Jenny og kusine Melina) satt med lange lengtende øyne da Svoger V hoppet rundt og var storfornøyd over seieren.. Jeg syntes en sånn situasjon er litt kul egentlig. Jeg syntes det er viktig at barn lærer seg at de ikke alltid vinner, og det å bli en god taper. Det er noe man kommer langt med oppover i årene som kommer. 

Jeg har hørt flere familier som putter flere mandler i grøten så det ikke skal bli urettferdig, hvordan gjør dere det? Er det en mandel og fair game, eller putter dere flere mandler i grøten så ikke skuffelsen skal bli så stor? 

Oscar Casillas har blitt pittelitt bedre, men ikke mye. Jeg lengter etter at pencilinen skal kikke inn, og forventer bedring til i morgen eller så blir det ny runde på legevakten. Kryss fingrene! Nå skal vi ha godis og filmkveld, roen har senket seg og barna er i seng. Hvertfall de store :o) Ønsker dere alle en kjempe fin lørdagskveld! 

PS. Er det noe jeg virkelig skulle ønske (sett bortifra friske barn, fred på jord, osv) så er det å gi alle og enhver som meldte seg på konkurransen i går, en babycall hver. Det var så mange som skrev om hvorfor de trengte, og så mange fine "historier".. Så tusen takk for at dere deler ♥♥

VINNER AV LUKE 20 OG ÅPNING AV LUKE 21

Dagens luke 21: Verdens fineste smykke fra Secrets By B . Dette har jeg selv og bruker det masse! 


Vinner luke 20:  Sandra 20.12.2013 kl.12:04 "Ååå som jeg ønsker meg denne!!! Merker behovet for babycall nå som lillesøster har flyttet inn på rommet til storesøster. Dette har stått på toppen av ønskelista i langlang tid og hadde blitt så takknemmelig for og vinne denne :D" Masse god bedring sendes til dere og en riktig god jul!<3

SYKDOM OG JENTETID ♥


Barnastma, lungebetennelse og ørebetennelse.. Ikke småtteri lille bebisen min går igjennom nå. Heldigvis er han på bedringensvei, og får både astmamedisin og pencilin. Jeg er ikke veldig glad i pencilinen, men så dårlig som han har vært er det nødvendig. I går kveld så jeg smilet hans for første gang på en uke ♥ 

Nå er han levert hos verdens beste mommo, han skal være der noen timer mens jeg tar meg av de to andre smånissene mine, som kun har sett en sliten mamma, med hovedfokus på lillebror de siste 8 dagene. Jeg syntes det er vanskelig å gå fra han, han har vært klistret på meg i en uke, natt og dag - men det er viktig å se de andre to også. OC er bedre, og han er så trygg og glad for å være hos mommoen sin. Mens Christian jobber, OC koser seg hos mommo så skal jentene mine og jeg til Oslo. Først spise nissegrøt sammen med side2, og så skal vi på plutti putti plott! STOR lykke i heimen da jeg røpet overraskelsen i går kveld! Det blir godt å få litt jentetiid med de andre barna mine også. Førjulstiden er en så fin tid, sykdom eller ei! 

Nå skal vi begynne å ordne oss vi! Jentene roper etter mascara (vet de hva det er?!) og julekjole! Jeg tar med kamera og tar bilder av dagen vår :-) Vi ses senere, eller kanskje på instagram? GOD FREDAG  ♥ ♥

VINNER AV LUKE 19 OG ÅPNING AV LUKE 20 // VINN BABYCALL

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  // Sponset 
God kveld ♥ Ny luke skal åpnes, og bak denne luken skjuler det seg noe jeg vet flere har ventet på! Nemlig en fantastisk babycall fra PHILIPS AVENT. Det er modellen som heter SCD580. Den har så mange fine funksjoner som jeg elsker (OC bruker denne på soverommet). F.eks nydelig lys i taket, behagelig nattamusikk, klokke på foreldredelen, lys, amme-vekkerklokke, prat begge veier - er bare noen av tingene. Man kan til og med koble til mobilen sin og spille av egen musikk dersom det er en spesiell sang bebisen roer seg lettere til. Det er med stor glede jeg har får gi bort denne i julekalenderen min :-) Legg igjen en kommentar, og meld dere på! Jeg blir kjempe glad hvis dere på en eller annen måte deler julekalenderen min. Enten via facebook, på instagram eller bare fortelle det til noen du tror vil ha glede av premien. Tusen takk ♥♥

Så til dagens vinner av luke 19:  -Frida.h 19.12.2013 kl.21:44 "God bedring til dere, her har vi også sykdom i heimen, krysser alt jeg har for at jentungen blir bra til julaften. Denne pakken hadde passet ypperlig til ei sliten aleinemamma som jobber 100% turnus jobbing."

Gratulerer så mye - send meg en mail til marlen.nordby@online.no :-)


Folkens, NÅ er det NATTA! Jeg er noen timer i manko pga sykdom på lillebror, og nå sover han faktisk bra - as we speak (bank i bordet) så jeg skal hoppe til køys! Vi ses i morgen ♥♥

JEG INNFØRER MOBILKURV

Et par dager tilbake kom jeg over en artikkel hos aftenposten der familien Sem har innført mobilkurv for seg selv, og gjestene sine i julen. Her kan du lese den artikkelen. Selv ble jeg gående å tenke på nettopp dette med mobilkurv. Det traff meg rett i hjertet, fordi det fort blir mye mobilbruk både i familiemiddager og bursdager. Det er jo egentlig helt grusomt når man tar et skritt tilbake og observerer.. 

Siden julaften skal feires hos oss i år så har jeg tatt sats og hoppet inn i rekken! Jeg har funnet frem min egne mobilkurv! Der skal gjestene våre putte iphones, telefoner og ipader når de kommer. Den skal settes på lydløs, og hvis man skal sjekke mobilen sin (helst la være) må vedkommene fysisk gå til gangen får å titte. Jeg er jammen ikke sikker på hvem som vil "lide" mest. Bloggeren, fjortisen eller mormor. Det er ikke tøys når jeg sier at mormor sitter like mye (kanskje mer?) på mobilen sin som oss andre det er "forventet" av ;-) Sånn har det blitt, så her gjelder reglene for alle! 

Skal dere innføre mobilkurv denne julen, eller bruker dere ikke mobilen og de sosiale mediene så mye? Jeg er den første til å innrømme at jeg sjekker facebook, blogg og instagram i overkant mye! Det skal jeg ta tak i, og spesielt i julen. Høytiden skal brukes sammen med familie og venner, 100% - ikke kun 50% som fort skjer når du sitter med ene øyet på mobilen og det andre mot personen du fysisk sitter sammen med. 

Til og med barna merker når jeg ser på barneTV sammen med de mens jeg titter på mobilen samtidig. Jeg ler ikke der jeg vanligvis ville, og jeg er helt fjern. Jeg kjenner jeg skammer meg når jeg ser tilbake på et par episoder.. "Vent litt jenta mi, mamma skal bare sjekke facebook". Really? 

Kos dere sammen med familien og ha fokuset der det betyr ♥ Det skal jeg! Oppforder andre til å henge seg på! "Lik" hvis du er enig ♥

VINNER AV LUKE 18 OG ÅPNING AV LUKE 19

Hei! Litt på etterskudd pga sykdom, men her er luke 19: Hårprodukter fra fantastiske John Frieda! Supre produkter, og masse penger spart om du stikker av med denne luken! Meld dere på :o) Og lik gjerne innlegget nederst ♥

Så vinner av luke 18 (fra Secrets by B): Heidi L. 18.12.2013 kl.06:50 "Prøver igjen:) syns du er flink som klarer å oppdatere og ordne kalender med syke barn og alt annet som man skal ordne ved jul:)"

Vi ses senere, har foreløbig hendene fulle med en fortsatt syk OC ♥♥

Å BE OM HJELP + SVARTE DETALJER I STUEN
OMG! Jeg har fått så dilla på svarte detaljer! Nå må jeg passe meg så det ikke blir for mye.. Jeg har jo en litt vimsete stil...!? Litt av både det ene og det andre, men hvis jeg skal holde meg til en retning hadde jeg kjedet meg, tror jeg! Interiørekspertene vrir seg nok i smerte, men det for bare være ;-) 

Jeg føler meg må fortelle dere at det IKKE er så ryddig i resten av huset, som det kanskje virker på bildet. Jeg skrev i går at jeg ikke bekymret meg for julen, men jeg tror jeg tar det litt tilbake. Vi skal feire jul her, og jeg skal liksom stå for julemiddagen og alt som står til (for første gang) og OC er IKKE bedre.. Heller verre faktisk, så vi er straks på vei til legen. Så hvordan skal jeg klare å gjøre huset liiitt hyggelig, fjerne matrestene på gulvet (JA, jeg har matrester på gulvet.. Orker ikke vaske det bort når jeg har en febersyk klegg/bebis på armen som ikke vil være noen andre steder) Vel, jeg må nok strekke ut en hånd å be om hjelp. Rart hvor langt det skal sitte inne? Å be om hjelp. Veldig teit egentlig.. Jeg syntes det er bra når noen ber meg om hjelp, det føles godt å kunne hjelpe, men det funker liksom ikke på samme måte når men er personen som må be om hjelpen.. Dette ble litt surrete, bare en tanke jeg ville lufte med dere litt på sparket. Og kanskje en oppfordring til andre i samme situasjon?  

Anyways, må ta med meg lille bebisen min til legen. Vi ses senere ♥ 

VINNER AV LUKE 17 OG ÅPNING AV LUKE 18

Nok et smykke fra FANTASTISKE Secrets By B skjuler seg bak luke 18, og denne gangen et nydelig kjede, med champagnefarget glassten. Verdi 449,- Meld deg på, så kanskje du vinner førjulsgave til deg selv eller en annen du er glad i ♥


Vinner av luke 17 (produkter fra aloe vera):  Siri 17.12.2013 kl.22:40 "Jeg elsker Aloe vera men aldri prøvd disse produktene, håper jeg kan få muligheten nå! Hilsen en annen 3 barns mamma :-)"


Beklager litt sen trekning, men jeg har en liten minifigur som ikke vil sove. Han hoster og våkner om hverandre.. Akkurat nå ligger han under kjøkkenstolen der jeg sitter og blogger, og leker! I know, hva skjer med soverutinene når de er syke? Jaja! Håper han sovner sammen med meg, for jeg er skikkelig trøtt i dag ;-) Til slutt, jeg har sagt det før men sier det igjen; tusen takk for alle tilbakemeldinger om hvor glad dere er for julekalenderen. Det setter jeg så stor pris på ♥♥ Vi ses i morgen! Sove godt alle fine mennesker der ute ♥
↓ LIK HVIS DU LIKER JULEKALENDEREN MIN :O) 

NY STØVSUGER FRA ELECTROLUX MED MATCHENDE NEGLELAKK FRA OPI


For en liten stund tilbake så fikk jeg denne fine saken i posten! Ny oppladbar støvsuger fra Electrolux! De har et samarbeid sammen med neglelakkleverandøren OPI for å lage en litt mer eksklusiv utgave av støvsugeren! Er den ikke fin? Jeg kunne velge mellom tre forskjellige farger som du kan se her. Jeg var litt spent på hvor mye jeg kom til å bruke den, men etter en uke så merker jeg at det er mye lettere å bruke denne enn kost og feiebrett som jeg har pleid å bruke når f.eks OC har kastet brødskivebiter rundt seg. Dere kan jo tro det blir mye smuler med 3 barn ;-) Jeg har hørt litt forskjellig om støvsugeren, f.eks at den ikke suger godt etter tid men min erfaring (så langt) er at hvis den lades opp (noe som er veldig enkelt siden den står i) og man tømmer gjevnlig så er den kjempe god! Den suger opp alt det rare som havner på gulvet og benken vår ;-) At den er fin i designet er virkelig et pluss, jeg syntes den ble kjempe fin på kjøkkenet!

Om ikke det var nok med støvsugeren i seg selv, så fikk jeg også tilsendt den matchende neglelakken fra OPI! Jeg er så glad i mørkeblå (og lilla som i advent) om dagen så det var helt perfekt! Dere kan også vinne deres egne støvsuger fra electrolux med matchende neglelakk inne på facebooksiden til electrolux her. Meld dere på, kanskje dere vinner en støvsuger til jul :-)
// Sponset innlegg
 
Nå er lillebror i seng, men det spørs om han sover stort lenger enn i 15 minutter.. Han hoster mye, og våkner hver gang hostekulene kommer.  Ser for meg en lang natt ;-) Om et par timer så trekker jeg vinneren av dagens luke! Sleng dere med om dere ikke allerede har gjort det!! Vi ses!

ET SKRITT FREM OG TRE TILBAKE

"Et skritt frem, og tre tilbake" - Jeg jinxet alt da jeg skrev at han var frisk i går: OC ble ikke bedre, men verre og nå sitter jeg i sofaen med en sovende varm bebis i fanget! Men vet dere hva, dette er ikke krise selv om julen er like rundt hjørnet! Om huset ikke er i tipp topp stand til jul så får det bare være.. Jeg har jo sett dette komme fordi han får mindre morsmelk, og to eldre søsken i barnehage og skole. Det positive er at når han begynner i barnehagen til neste år så slipper han unna de vanlig barnehagestart-sykdommene som de fleste går igjennom! Det samme skjedde med Jenny da hun var 10 måneder, og da hun begynte i barnehagen et halvt år senere var bare frisk! Så vi får bare roe ned noen dager til, pleie så godt jeg kan og håpe at det ikke forverrer seg. 

Nå sovnet han, jeg tror jeg skal prøve å legge han forsiktig over i vognen som jeg har tatt inn i stua. Kanskje jeg rekker å spise litt frokost ;-) Kom innom senere hvis dere vil se min veldig praktiske førjulsgave som kom i posten noen dager tilbake! Den er fiiin og veldig kjekk å ha med barn som griser på gulvet!! Hei så lenge!

PS. I knooow. Bildene er fortsatt ikke hengt opp! Jeg er den første til å innrømme at jeg er litt treig til tider ;-) 

VINNER AV LUK 15 OG 16, OG ÅPNING AV LUKE 17

Ny luke åpnes, og bak luke 17 så finner du en fantastisk goodiebag fra aloe vera! 
Her kan dere vinne Heat lotion. Denne har jeg selv og har f.eks brukt den da jeg hadde brystbetennelse, forstuet ankel osv. Jeg har den alltid stående. Jeg føler den har en lindrende effekt på betennelser i kroppen, solbrenthet, stikk, brennmanet, osv. Aloe Gelly har jeg aldri prøvd, men jeg har lest om den og den brukes til alt mulig som tørr hud, på sår, solbrenthet, hevelser under øyenene o.l. Til sist men ikke minst, aloe lips! Min favoritt som jeg har brukt i maaange år. Det finnes ingen over! Jeg bruker den henholdsvis som lepomade, men også til myggstikk, solbrenthet, (eneste jentene syntes lindret nok da de hadde vannkopper) ekstremt bra på tørre og såre lepper. Det er flere ting som går igjen, men det er fordi det er dette jeg bruker aloe vera mest til og syntes fungerer bra! En kjempe fin premie! 

Vinner av luke 15 (gavekort fra sofiesvilla.no):  Hanna 16.12.2013 kl.17:00 "Jeg vil veldig gjerne vinne!!! Knallbra kalender Marlen!"

Vinner av luke 16 (goodiebag med velvære og helseprodukter): Miriam Lund 16.12.2013 kl.19:56 "Jeg er med.utrolig mange flotte ting i kalenderen din :-) leser bloggen hver dag :-)"

Gratulerer så mye! Send meg en mail med adresse til marlen.nordby@online.no ♥♥ Vi ses i morgen! PS. Del gjerne julekalenderen min videre ved å trykke "liker" nedenfor :-)

HVA HAR JEG GJORT I HELGEN?

God morgen! Assa, hva skjer? 16 desember og mandag igjen? Forrige uke bare forsvant.. Jeg gikk knapt ut av døren pga syke barn, og plutselig gikk hele uken? Jaja, nå gjelder det å henge med, og sette pris på akkurat disse dagene. Det er disse dagene jeg lengter etter ellers i året - advent og spenningen før jul ♥ Note to self, sett pris på dette! Selv om jentene vekker OC på kvelden, med skravling og fnising. Selv om Maya hopper i badekaret og skal "bade litt", 15 minutter før vi skal  gå til skolen ;-) Hei hvor det går! Noe av det beste som finnes om dagen er å overhøre små søstre snakke seg i mellom. Etter leggetid (FØR de vekket OC) så overhørte jeg de snakke om julen, i det jeg gikk forbi på vei inn på rommet til OC, hvor mye de gledet seg. Bitte små mennesker med så store følelser og forventinger. Jeg husker så godt mine egne følelser da jeg var på samme alder, jeg fikk jo knapt sove.. 

I helgen har det gått i hundre! Den startet litt tøff med falsk krupp og lite søvn. Lucia og legebesøk på fredag, lørdag var det juleshow med turningen til Maya. Turning ligger mitt hjertet veldig nært så det var kjempe gøy! Uansett hva disse barna gjør, med engang de fremfører noe så gråter jeg. Jeg har null kontroll på tårekanalen, det bare skjer! Nesten flaks for meg at Jenny var syk og ikke kunne opptre på juleshowet til dansingen hennes som var samme dag, da tror jeg det hadde raknet helt ;-) Trist for Jenny da, men hun er bare 3 år og har maaaange år igjen på å danse, hvis hun vil! 

Lørdag kveld var det godis, vin og ullsokker hos venninnen. På tross av at vi tok det helt rolig så ble det sent. Det er så godt å kunne skravle og bare være venninner, og da blir det litt vanskelig å tusle hjem fordi det fornuftig! Jeg var litt trøtt søndag morgen, men det var desidert verdt det! Søndag formiddag feiret vi bursdag til nevøen vår i Sarpsborg, i det stoooore lekelandet som er der. Noen andre som har vært der? Man skulle tro det skulle bli slitsomt men det var akkurat det jeg trengte - litt god gammeldags leking! OC var igjen hjemme med tante Dinne så jeg fikk hoppet på trampoline, sklidd maaange runder i mini-magasuget og resten av de haugevis av skliene som var der, i tillegg kost på de andre tantebarna mine. Søndag avsluttet hos svigerfar med gjengen, 17 stykk med store og små ♥♥ 

Nå er det ny uke og dagen i dag har vi ingen planer! Det regner og blåser hunder ute så jeg tenkte å fyre i peisen, og pakke inn julegaver sammen med han lille. Han har faktisk ikke våknet enda.. Han tar igjen litt søvn fra i går kveld ;-) Det er nemlig ikke lett å sovne igjen når man først har blitt vekket av to småtroll, som bråker etter sengetid. Faktisk så hører jeg han skravle over babycallen nå! Endelig! Vi ses senere :-)

Håper dere hadde en fin helg! Og dere, hvis dere "liker" (høres litt teit ut men..) så "lik" gjerne innlegget videre på facebooklinken rett under her ♥ Thank you! 

3 VINNERE ER TRUKKET, OG TO LUKER ER ÅPNET // VINN GAVEKORT OG GOODIEBAG

Vinner av luke 12 (lykt fra lykkelig på haver) : Karina 11.12.2013 kl.21:37 "Har kikket på den før på blogg-bildene dine, elsk!! ;-) Må være med på denne ;-)!!"
Vinner av luke 13 (stor goodiebag fra RFSU og Carmex): Ine 14.12.2013 kl.21:49 "Melder meg på 😊 godt du kom tilbake ble nesten bekymret her, siden siste innlegget var om falsk krupp og syke barn. Håper alle er friske nå. God lørdag!"

Vinner av luke 14 (armbånd fra Secrets By B):  chanett 15.12.2013 kl.18:25 "for en flott kalender. Blir så absolutt med :)" 


Luke 15 skal åpnes og der er det gavekort på 500,- fra den populære nettbutikken Sofies Villa
Jeg åpner i samme slengen luke 16 og der kan dere vinne en goodiebag med varer fra Simple (forbruksvarer!!) vitaminer fra natures sunshine og lipbalm og fuktighetsgivende krem til leppene fra mentholatum.
Vinnerne trekkes som vanlig i morgen kveld. Jeg håper vi er back on track, og at vi slipper flere besøk på legevakten som utsetter alt ;-) Takk for all omsorg, barna er nesten helt friske igjen ♥
Vi ses i morgen for en vanlig blogginnlegg igjen med en update på helgen, det har jeg savnet :-)  Ha en fin kveld! Godis og film venter her ♥♥
PS. Til dagens vinnere, husk å send meg mail med adresse: marlen.nordby@online.no 

VINNER AV LUKE 12 OG ÅPNING AV LUKE 13+14


Luke 14; Nydelig armbånd fra Secrets By B - dette har jeg selv og ELSKER det ♥ Klikk deg inn her om du vil se flere skatter fra Secrets By B :-) 

Luke 13; Stoor goodiebag fra bl. a RFSU og Carmex! Masse nyttig til egenpleie! Selv bruker jeg daglig Lip balm fra Carnex, shaving gel (slipper røde nupper ved barbering) og daily fresh intimsåpe! Gode produkter jeg gleder meg over at er med i kalenderen! Selv har jeg alltid forbundet RFSU med kondomer og den slags, men da jeg fikk teste goodiebagen dere skal få har jeg blitt avhengi av hygiene produktene! Bør prøves :-)

Lykke til! Jeg trekker vinner i morgen kveld :-)

SYK BABY MED FALSK KRUPP

I´m sorry! I går fikk jeg ikke trukket en vinner! Jenny har jo vært pjusk hele uken, og i går tidlig så begynte OC også, som jeg nevnte. Da han la seg for kvelden rundt 19 våknet han opp knappe 30 min senere med null pust, verken inn eller ut. Falsk krupp er ofte mer skummelt enn farlig, fordi de alltids klarer å trekke inn litt luft på innpusten, og lite på ut - men når begge veier er helt stopp da må man handle raskt. Vi løp ut i kulden og ringte 113. På det snaue minuttet så ble han grå/blå i ansiktet. Det er like grusomt hver gang. På en måte kan jeg si at jeg er heldig som har opplevd det en håndfull ganger tidligere med Maya, da vet jeg hva som må skje, men det var tøffere siden han er så liten. Takk og lov så gikk det raskere over enn med Maya. Maya må ha inhalasjon med adrenalin for at det skal gå over, mens OC klarte å trekke inn litt luft da vi kom ut. 

Han får falsk krupp hver gang han er forkjølet, men aldri så ille som i går. Vi satt på legevakten i flere timer og fikk hjelp. Natten var slitsom, men så lenge han puster så takler jeg alt, selv om øynene føltes ut som sandpapir da jeg våknet i dag tidlig og måtte få jentene klare til tidlig luciafeiring i barnehagen ;-) 

Nå er jeg vel hjemme igjen, etter ny legetime og luciafeiring. Lykke har reist på jobb, jentene er på skole og barnehage og OC sover godt. Pjuh! Nå skal jeg drikke en kopp kaffe og bare stirre litt tomt ut i luften mens jeg fordøyer det siste døgnet.. Dobbel luke og trekning av lykten kommer i kveld ;-) God fredag alle sammen, og håper dere har en fin luciadag ♥ Legger ved litt info og tips til falsk krupp nedenfor; 

HVA ER FALSK KRUPP?

 • Falsk krupp (akutt laryngitt) er en sykdom som rammer små barn og kan gi heshet, bjeffende hoste og pustebesvær. Sykdommen er som regel ufarlig, men kan oppleves svært dramatisk og skremmende. 

 

HVORFOR?

 • Falsk krupp opptrer som regel i forbindelse med en virusinfeksjon i luftveiene. Infeksjonen gjør at slimhinnene rundt strupehodet og stemmebåndene hovner opp. Hos små barn er passasjen i halsen trangere enn hos voksne, og hevelsen kan derfor gi tung pust og den typiske bjeffende hosten. Denne tilstanden kalles falsk krupp.
 • Falsk krupp forekommer hyppigst hos barn mellom ½ og 3 år. Noen barn er ofte plaget, men de fleste vil som regel vokse det av seg i 3-5 års alderen. Falsk krupp oppstår gjerne i forkjølelsessesongen (høst/vinter).

SYMPTOMER: 

 •  Heshet
 • Bjeffende hoste
 • Vanskelig for å puste inn
 • Varierende grad av tung pust
 • Vanligvis moderat feber, men høy feber forekommer 
 • Som regel lite påvirket allmenntilstand  

DETTE GJØR DU:  

 • Ved alvorlige pustevansker og medtatthet, kontakt umiddelbart 113
 • Hvis anfallet ikke gir seg eller barnet fortsatt puster tungt ring legevakt. 
 • Ta barnet ditt opp av sengen og la det sitte oppreist. 
 • Å puste inn kald luft reduserer hevelsen, og har ofte god effekt. Ta barnet med utendørs eller stå foran et åpent vindu, kjøleskap, fryser  eller lignende (sørg for at barnet ikke fryser!)
 • Opptre på en trygg og rolig måte slik at barnet ikke blir skremt, det kan forverre anfallet. 
 • Gi noe kaldt å drikke, dette kan dempe hevelsen. 

 FOREBYGGE: 

 • La barnet sove i et kaldt og kjølig soverom.
 • Hev hodeenden av sengen noe (for eksempel med bøker under sengebena). 
 • Unngå å utsette barnet for tørr luft.  

BEHANDLING: 

Det fins ingen kurerende medisin mot falsk krupp. Sykdommen skyldes som regel en virusinfeksjon, derfor vil ikke antibiotika hjelpe på plagene eller gjøre barnet fortere friskt. Behandlingen består av å minske symptomene, og gjøre det lettere for barnet å puste.

Ved anfall som ikke går over etter egenbehandling, kan legen gi kortisonlignende stoffer (glukokortikoider) som tabletter, injeksjon eller inhalasjon. Glukokortikoider demper betennelsesreaksjonen (hevelsen i slimhinnene) og reduserer faren for nye anfall. Virkningen kommer først etter noen timer, men varer lenge. Ved behov for rask effekt kan adrenalin gis som inhalasjon. Adrenalin virker raskt, det åpner luftveiene umiddelbart og reduserer pustebesværet. Virkningen er imidlertid kortvarig.
I noen tilfeller kan legen utstyre foreldrene med glukokortikoidtabletter for bruk ved senere anfall.  (Kilder; Norsk legehåndbok, folkehelseinsituttet, APOTEK 1.) 

ANNIE I OSLO

Litt dårlig kamerabilder, men pytt pytt! Vi STORKOSTE oss! Herlighet for et bra show, og for en stemme søte Annie hadde.. Sukk, vi ble bergtatt alle sammen..  

I dag er vi hjemme, Jenny er fortsatt litt tufs og hoster en del så jeg vil heller at hun er hjemme en dag ekstra enn å gå i barnehagen for å bli enda mer syk. OC er også tufs, våknet etter morgenduppen med falsk krupp hoste. Det skal litt til for å skremme meg etter eks antall ganger i ambulansen med en blå Maya, men litt ubehagelig er det uansett. Spesielt når de er så små. Jeg krysser fingrene for at det blir med hosten, og at ikke pusten blir verre.. 

Så gøy at dere liker premiene i kalenderen, jeg er veldig fornøyd selv :-) En ny vinner trekkes i kveld, vi ses da ♥♥

VINNER AV LUKE 11 OG ÅPNING AV LUKE 12

VINNER AV PERSONLIG ALMANAKK (husk å sende meg en mail med adresse til marlen.nordby@online.no);  kari høglo nordvik 11.12.2013 kl.10:05 "Akkurat hva jeg trenger for å organisere en hektisk hverdag med fire barn ♥" 

I luke 12; Verdens fineste lykt (min mening hvertfall) som dere ser på bildet ovenfor. Jeg har en selv og elsker den! Lykten min er en medium, mens den som gis bort er en liten. Den er litt mindre bare. Du kan se den her . Det jeg liker så  godt er at den kan mikses både med den røffe stilen, og den litt finere. Perfekt julegave til noen du er glad i, eller til deg selv ;-) 
Masse lykke til!!

OVERRASKELSE TIL JENTENE

Når jeg tenker tilbake til min egen barndom er det mye jeg husker som veldig fint, men de desiderte største høydepunktene (uten om da søskene mine ble født) var da mamma og pappa overrasket oss! Jeg elsker overraskelser, og jeg elsker å overraske! Så det er til min stooore glede at vi skal overraske jentene i dag! Vi skal hente Maya tidlig på SFO, Jenny er fortsatt tufs så hun skal jeg bare finne frem penklær til og si at hun må kle på seg fordi vi skal noe gøy. Så skal vi reise til Oslo, spise på resturant og gå på Annie show som settes opp på folketeateret! De har sett masse på annie filmen, og har hørt fra flere andre at hun har show i Oslo. De kommer til å bli så glade! 

OC skal være hos mommoen sin, mens vi skal kose oss med de to største! Sammen med Fafa så pleier vi å dra på et juleshow hvert år. i fjor var det pluttiputtiplott, året før var det reisen til julesthernen, og i år; annie! Virkelig en fin tradisjon jeg har planer om å beholde så lenge de vil :-) 

Før vi skal hente så skal jeg rydde klær. Jeg må bare gjøre det.. Jeg har sagt det før men det er det kjedeligste jeg vet om, å brette klær. Også er det så himla mye!? Nå har jeg utsatt det i 3 dager så haugen har blitt giga. It needs to be done! Ha en fin dag fininger ♥ Vinner og ny luke postes som vanlig i kveld :)

VINNER AV LUKE 10 OG ÅPNING AV LUKE 11

Vinneren av luke 10; Silje E H - 10.12.2013 kl.19:02 - Dette hadde vært super-gaven til min beste venninne som alltid gir meg de fineste gavene men som er så vanskelig å kjøpe til, som gjør at jeg aldri er helt fornøyd med det jeg gir henne... DETTE hadde vært perfekt! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Åpning av luke 11; Personlig almanakk! Nedefor ser dere min som jeg lagde i fjor - og jeg har vært kjempe fornøyd! Du man lage helt din egne etter dine behov! Perfekt i en travel hverdag :-)
Jeg trekker en vinner i morgen kveld, men vi ses før den tid ;-) Ha en god kveld ♥♥

BEVISST PÅ BARNA?

Tenk at jeg var så redd for å få "midten barnet"... Da vi begynte å tenke på barn nummer 3 så var det en av bekymringene mine. Jeg ville ikke ha det typiske midtenbarnet som verken var eldst eller yngst. Som ikke blir sett like lett som de andre, som ikke har like konsekvente foreldre som den eldste, som mister plassen sin som minst når neste baby kommer. Nei de historiene hadde jeg hørt så mange av, og det ville jeg ikke skulle skje med Jenny.. Men sannheten er at det er fordeler og ulemper uansett hvilken rekke du er i søskenflokken. Største har mest ansvar? Yngste har minst ansvar, og det trenger ikke være en god ting det! 

Da vi fant ut at vi skulle få en til så var det bare å legge vekk tanken om å aldri ha midten barn, det er umulig siden vi ville ha flere barn. Vi måtte bare ta det som det kom, men være bevisste... Å være bevisst og våken er noe av det beste du kan gjøre som foreldre. Ikke la hverdagen spise opp dagene. Med jevne mellomrom så setter Christian og jeg oss ned for å snakke om barna. Noen ganger bare om den ene, andre ganger om alle tre. Hvem har behov for hva? Hvem har trasset mest de siste ukene? Hvordan er vi på oppdragelsen? Er vi der vi ønsker å være eller sklir det ut? Det er ikke noe vi skriver opp på agendaen, men vi gjør det når det føles riktig. Noen ganger er det ofte, andre perioder ikke like ofte. 

Jeg tror at i dagens samfunn der alt er så fryktelig travelt hele tiden er det lett for at alle barna blir "midten barn", og derfor er det så viktig at vi setter oss tilbake og snakker sammen hvis man deler foreldreansvaret, og er man alene så tenk litt på hvordan de siste ukene/dagene har vært for barnet ditt.. 

I går ble Jenny syk. Da kvelden kom så ble hun enda dårligere og ville sove sammen med meg. Christian flyttet inn i Jenny sin seng, mens Jen og jeg sov sammen hele natten. Jeg sov ikke godt fordi hun ynket seg hver annen time å gråt. Ikke overraskende var øynene mine som lim da Maya kom tuslende inn kl 07 å vekket meg, litt overrasket over at jeg ikke vekket henne, som jeg pleier. Hun skjønte fort at Jen var syk, og sa hun kunne ordne seg selv.. Jeg bråvåkner en stund senere og skjønner at jeg har forsovet meg. Resten av huset sover enda, men Maya hører jeg nede. Jeg kaster på meg det som ligger nærmest og løper ned til Maya som har laget frokost selv (frokostblanding, så ingen kniv i bildet) ordnet håret og kledd på seg. Jeg legger merke til at hun har vært flink, men i stedet for å fokusere på det bra, fokuserer jeg på at leksene ikke er gjort (vi pleier å stå opp tidlig å gjøre de på morningen med kakao og stearinlys i stedet for på ettermiddagen når det skjer så mye), og at matpakken ikke er laget enda. Jeg er stresset! På mirakulært vis så klarer vi å få gjort alt på kort tid, og nok engang - i stedet for å fokusere på at Maya har taklet presset og irritasjonen min så fokuserer jeg på at hun kler på seg sakte... 

I det vi går ut døren så ser jeg at hun kjemper for å beholde det gode humøret sitt, og ser på meg med litt skremt blikk. Da går det opp for meg at jeg er verdens værste mor! Hvordan kan jeg gjøre starten på dagens hennes dårlig, spesielt når det ene og alene er min egen feil? Heldigvis har jeg lært meg å gå ut av min egen boble å se ting fra en annen vinkel. Det fungerer ikke alltid, men i dag tidlig gjorde det det. Jeg satt meg ned og ga henne en stor god klem, og sa unnskyld. Jeg forklarte at voksne ikke er perfekte selv om de er voksne.. Og det visste hun ;-) Vi fikk en hyggelig gårtur til skolen, bare vi to - og det er ikke så ofte ♥

Grunnen til at jeg fortalte dette er for at dere kanskje kan tenke på deres egne barn og hvordan hverdagen ofte stresser av gårde. Ofte kan det hjelpe at noen minner deg på det.. Midtenbarn, eldste eller yngste - de har alle sine utfordringer, men så lenge vi ser barna våre og er ydmyke så kommer vi langt på vei. Da er det ingen sak å ha 3 barn - til dere som har lurt på det ;-)

Det er når de er syke man ser hvor små de egentlig er.. Derfor gikk jeg tilbake i bildene mine og så på bilder av Jenny da hun var bebis. Nå er hun snart 4 år og har blitt en stor jente. Forskjellen fra 3 til 4 er så stor.. Hun er så morsom og snill, og bestemt og kreativ ;-) Det er hun som får huset til å le, og vi har latterkrampe daglig av tøyset hennes. Nå som hun er syk skal jeg utnytte situasjonen å få tilbake bebisen min litt. Sitte på fanget og kose, og glemme et lite øyeblikk at hun er blitt stor. Lille midtenbarnet mitt som er så glad for både å være storesøster OG lillesøster. "Det handler ikke om hvordan du har det, men hvordan du tar det" ;-) 

Til slutt.. Verdens beste lesere, tusen hjertlig takk for at dere legger igjen kommentarer og blir med på pakkekalenderen, og ikke bare det, men forteller meg hvor mye dere setter pris på bloggen! Det varmer langt inn i hjertet! Bloggen betyr mye for meg, og det betyr at dere også betyr mye ♥ Jeg fikk en hyggelig tilbakemelding i går fra en leser som savnet hverdagsbloggingen min og gledet seg litt til kalenderen var over. Jeg er litt enig, kalenderen tar mye plass nå, derfor velger jeg å slå sammen trekning av vinner + åpning av lukene i et innlegg på kveldene. På den måten blir det lenger tid å melde seg på, og jeg får mer tid til vanlig blogging :-) 

Dette ble langt, jeg håper dere takler det ;-) Nå må jeg tilbake til syketrollet mitt og nyte at hun vil ligge på fanget. Vi ses ♥♥
PS. Trykk liker om du liker innlegget davel!

ÅPNING AV LUKE // 10 DESEMBER


Dagens luke er det fineste armbåndet fra Secrets By B. Smykkene til Benedikte Bruknapp har blitt kjempe populære så jeg er heldig som får gi ut et til dere. Er det ikke nydelig? Meld deg på og kanskje du vinner en julegave til deg selv, eller noen andre du er glad i ♥
PS. Trykk liker om du liker gaven i dagens luke :)

VINNERE AV LUKE 7, 8 OG 9


Luke 8 ; Anja "Å herregud, for noen fine gaver!!!! Nå krysser jeg virkelig alt jeg har;)"
Luke 9; Sandra "Herlighet, dette er jo tidenes julekalender! Fantastisk. Har sjelden flaks på slike ting, men jeg håper inderlig at jeg denne gangen er en av de heldige som trekkes ut :D"

Luke 7; Cathrine "Perfekt for en sliten 4 barnsmor som går på lavkarbo:)Cathrine" 

Gratulerer så mye Anja, Sandra og Cathrine! Send meg en mail til marlen.nordby@online.no med adresse :-) Ses i morgen ♥♥

DET ER OPP TIL OSS

Det er nå det begynner. Maya har begynt i 1 klasse, og det er nå det begynner.. Det tøffe livet. Nå gjelder det å være våken som foreldre. Å mobbe, bli mobba? Passiv mobber? "Aldri verden om mitt barn kan gjøre noe sånt" - det skal ikke bli meg.

Jeg leste nettopp artikkelen der to smågutter på 8 år satt alene på bursdagen sin. Ikke en eneste kom av 15 stykker. Det er grusomt. Hjertet mitt skriker på vegne av disse barna. Hvordan kan det skje? Jeg husker det skjedde da jeg var liten, men aldri med meg. Selv hadde jeg en "enkel" oppvekst på skolen. Jeg hadde alltid masse venner, og var godt likt. Jeg var vel det man kan kalle "populær". Så hvorfor sa jeg ikke mer ifra? Jeg visste at det skjedde! Nå som Maya har begynt på skolen har jeg tenkt mye på dette. Det er ikke bare mobberne og offrene det skal fokuseres på, men også de med "makt" - men som oppfører seg.. Hvis flere står frem med en tydelig stemme vil det ikke de usikre mobberne (for det er jo det de er; usikre) fortsette. Selv om mitt barn aldri havner i kategorien enten/eller så vil jeg oppdra til å tørre å si ifra. Ikke lat som at man ikke ser, men ha selvtillit nok til å si at dette ikke er greit. Det krever mye, og det er vår jobb som foreldre å vise de vei. Vi har ansvaret! 

Det nærmer seg jul.. Det er ikke noen hemmelighet at tusenvis av barn gruer seg. Det er en spesiell tid som vekker mye følelser. Snakk med barna deres, det er så lite som skal til for å glede et annet menneske. Bare et lite spørsmål om å bygge lego sammen, kan gjøre hele dagen bedre for et lite barn som ikke har det så bra. Det er viktig å lære barna de små tingene, som gjør stor forskjell. Se hverandre, og ikke bare være opptatt av seg selv. Det er en vanskelig ting å lære seg, men det er viktig. Være et medmenneske. Spør barna; "hvordan hadde du følt det hvis..." Da er det lettere å sette seg i andres situasjon. Det er noe vi kan spørre oss selv om også. For voksne er ofte de værste! Hvordan skal barna ha et godt forhold til skolen/lærerne og barna hvis de hører mammaen snakke nedsettende eller irritert over en annen mamma? De små hører så mye mer enn det vi tror, og det er lett å glemme. 

I helgen hadde koret til Maya konsert i kirken her i Drøbak. De sang så mange fine sanger og hele kirken ble rørt flere ganger, men det var en sang som virkelig satt spor. Om at julen ikke er like fin for alle barn. At mange barn har store vanskelige tanker som gjør det vanskelig å sove på natten. Da rant tårene til venninnen min som var med. Hun jobber i barnevern og ser virkeligheten hver dag.. Mange av disse barna har grusomme oppvekster som få vet om, også kommer de på skolen - som egentlig burde være et fristed, og blir mobbet?

Ta ansvar og ikke bare surf med på bølgen dersom det ikke gjelder ditt barn. Vær en god mor eller far!

THE WORLD IN MY LIVINGROOM

Er det mulig å bruke en uke på å få ut et lite innlegg? Nå har jeg gnåla om dette innlegget i flere dager uten å klare å poste det! MEN i går var det kode RED så jeg fikk faktisk ikke tid. Det er faktisk noen ting som går foran bloggen, tro det eller ei ;-) 

Så! Hva syntes dere? Dere har vel kanskje aldri sett piano vi har i stuen før? Det er hvertfall sjelden jeg har blogget det, fordi det er så vanskelig å møblere og jeg har ikke følt det helt som hjemme. Men nå er det andre boller! Jeg syntes hele piano ble røffet opp når wallstickersen (kjøpt her) kom på veggen! Selve piano fikk vi i hus en stund tilbake og er arvet fra familien. Det er et vakkert møbel og det føles godt å endelig ha blitt "venn" med det i min klønete stue. Som dere ser så er den mer lang enn bred og det gjør det vanskelig å møblere noe som helst her inne!

For at ikke "verden" skal bli det eneste svarte elementet her inne har jeg kjøpt et par andre ting i svart. Jeg venter på en poster (håper den kommer i postkassen i dag) og en lysestake og de fine koppene med "JUL". De er kjøpt her! Ønsker meg flere bokstaver  - julenissen ;-) 
Forresten, wallstickersen var et h≠ψ%#*^$ å få på veggen. Heldigvis fikk jeg hjelp av en fin en som har litt erfaring fra sine egne wallstickers i butikken sin... Det ble et par luftbobler, men det syntes ikke så godt så det går bra!   

Nå skal klær vaskes og brettes, jesus christ - its so boring! Vi ses senere :-)                                                                                                                                              // Annonselenker

ÅPNING AV LUKE // 8 + 9 DESEMBER

God morgen! TO luker åpnes i dag fordi jeg er litt på etterskudd! Dere trenger bare å melde dere på 1 gang for å være med i trekningene av de fiine pakkene; 

Luke 9:  Vakre øreringer fra flinke Theresa B som som nettbutikken Jewels and dreams. Hun selger smykkene sine i nettbutikken, og på Miinto! Disse øreringene er i .925 Sterling sølv med gyldne Swarovski krystaller. .925 Sterling sølv hjerteanheng med logo. Øreringene er 45mm lange, og helt nydelige nå som vi ønsker å pynte oss litt ekstra ♥ For inspirasjon så finner du facebooksiden her

Luke 8: Boken "Sanselige rom" er en isnpirasjons bok skrevet av Franciska Munck-Johansen og er en sann hyllest til skandinaviske hjem. Den er full av vakre bilder og inspirasjon fra topp interiørbloggere i skandinavia! En flott julegave! Boken er fra Lykkelig på haver som har nettbutikk, og butikk i utkanten av Drøbak som dere må oppleve om dere er i nærheten Her finner dere facebooksiden deres.
 
Vinnerne av luke 7, 8 og 9 trekker i kveld! Lykke til!
PS. Søker vinneren av hårprodukter i luke 6;  "Marion - Sliten trebarnsmor melder seg glatt på her ;-) Krysser alt !" 
Hører jeg ikke noe til i kveld så trekkes det en ny vinner. Min mail er marlen.nordby@online.no :-) 

ÅPNING AV LUKE // 7 DESEMBER

Da var den neste luken åpnet, og den inneholder en STOR goodiebag med ATKINS produkter! Er du nysgjerrig å vil prøve? Meld dere på :-) Jeg trekker en vinner i morgen! I morgen så åpner jeg TO luker, så blir det riktig! Jeg trekker alle TRE lukene i morgen kveld! 

Beklager forsinkelsene disse dagene, men macen min streiket helt. Nå er alt lagt over på en liten nett sak av en eksternharddisk, og alt av programvare er lagt inn helt på nytt! Jeg har fått en ny maskin!! Fantastisk! Vi ses om litt, jeg viser frem den nye wallstickersen ;-)

VINNER 6 DESEMBER

Gratulerer til dagens vinner!! "Marion - Sliten trebarnsmor melder seg glatt på her ;-) Krysser alt !"

Beklager forsinkelsen, folkens! Men sånn er det bare noen dager :-) Vi ses i morgen!

ÅRETS JULEKALENDER

Vi er i bursdag så jeg titter innom for å si at kveldens innlegg kan bli forsinket, og viser i samme slengen årets pakkekalender :-) Ha en fredfull ettermiddag <3

ÅPNING AV LUKE // 6 DESEMBER

Ææ, jeg er på etterskudd!! Beklager, men Jenny skulle ha julebord i barnehagen så vi måtte bruke litt ekstra tid på pynting ;-) Anyways... Good morning! I dag kan dere vinne hårprodukter fra Catzy, mousse, dry shampoo og hårspray + den beste self tanningen fra St. Moriz! Perfekt i pakke i julebordsesongen ;-) Hiv dere med!!

VI ses senere i dag, da viser jeg frem min nye wallstickers som gjorde hele stuen min så mye finere!! God fredag ♥♥ PS. Hurra for pappaen min som har bursdag i dag!

VINNER AV 5 DESEMBER

Hurra og gratulerer til; Therese "Ååh :) har så lyst til å vinne denne altså! Denne butikken er jo bare helt utrolig fin og jeg kunne gjerne trenge litt fin julepynt :) ha en fin dag :)

BARNAS JULJeg har litt lett for å bli revet med av både det ene og det andre! Og jeg må innrømme, jeg tror jeg har ønsket forskjellig julepynt til huset de siste 4 årene.. Hva jeg likte i fjor er absolutt ikke det samme som jeg liker i år, og hvertfall ikke det samme som i forrifjor.. Kanskje litt overdrevent, men dere skjønner tegningen? Jeg har absolutt ikke penger til å handle ny julepynt hvert år, men noe blir igjen i esken sin og en og annen ting blir nytt.. Men er det noe jeg syntes er viktig å huske på så er det barnas jul! Ting som barna lager men som kanskje ikke er verdens vakreste pynt (deg og meg i mellom) Pynten blir jo vakker fordi det er barna mine som har laget det, men hadde det vært "mannen på gata" som hadde malt dorullnisser så hadde jeg ikke tatt de med hjem ;-) Ting som barna lager, og ting som barna forbinder med jul er det viktig at er fremme. Her i hus er det kjøkkenbordet som er barnas arena og både dorullnisser, malte telysholdere og egne lys til adventstaken er på plass! Dødskoselig og lager verdens fineste stemning! Jentene lyser stolt opp hver gang vi tenner lys ♥

I dag har jeg (les; Martevenninnen) hengt opp den nye wallstickersen fra Ferm Living! Jeg har lagt ut en sniktitt på instagram, men flere bilder kommer på bloggen i morgen! Det var en stoor wallstickers og vi brukte faktisk lang tid, men det ble så fint til slutt! Utenom det har det ikke vært den mest travle dagen - litt besøk av venninner og bare kos. Perfekt med en skikkelig innedag!

Nå skal jeg hente jentene i barnehagen, de ville så gjerne bli hentet litt tidligere i dag og da føles det godt å faktisk kunne gjøre det. Jeg tror begge to begynner å bli klare for juleferie ♥ Got to go! Vi ses for trekning av gavekort i kveld :-)

ÅPNING AV LUKE // 5 DESEMBER

God morgen!! Jaaa, dere leser riktig; Gaven i luke nr 5 er gavekort på hele 500,- hos Sofies Villa Mangler du litt julepynt? Eller vil du ha noe fint til hjemmet, men lommeboken må prioritere julegaver? Vel, her er sjansen til litt ekstra :-) Trekker som vanlig en vinner i kveld! Lykke til! Og dere, spre gjerne budskapet på facebook og instagram ♥ Goood 5 desember til dere ♥

VINNER AV 4 DESEMBER

Gratulerer så mye; Ingunn S.E - du er dagens vinner! Send meg som vanlig en mail til marlen.nordby@online.no så får du treningsdagboken i posten :-)
Dere, det ble ikke bloggings i dag, tiden løp fra meg. Jeg kommer sterkere tilbake i morgen♥

ÅPNING AV LUKE // 4 DESEMBER

Heii folkens!! Venter dere spent nå? Det f... nettet forsvant da jeg satt i tussmørket på stua i dagtidlig for å legge ut konkurransen. Etter mye surr så er det endelig tilbake! Jeg beklager forsinkelsen :-) Over til dagens lukegave; TRENINGSDAGBOK fra GETINSPIRED !! Er det en tid det kan være lurt å begynne å trene så er det før jul! All julematen og stresset ødelegger for energien, og trening GIR energi så dette er jo ikke noe å tenke på ;-) Selv så trener jeg fast 4 ganger i uken faktisk, fantastisk å ha kommet inn i en god rytme!
Denne treningsdagboken er skreddesydd fra leserne! Den inneholder alle verktøy du trenger for å lykkes med treningen.. Målsettingskjema, styrketrening, kondisjon, kostholdsplan og mye mer.. Dessuten er den kul å se på, og kul å ha i treningsbaggen ;-) Denne boken har blitt kjempe poppis, så jeg tipper den funker! Jeg har sett den florere rundt på forskjellige blogger!

Hiv dere på folkens! Trekker vinner i kveld! Ses senere ♥

VINNER AV 3 DESEMBER


En ny vinner er trukket, og i dag så er det; Ane Stavestrand - 03.12.2013 kl.09:40 - "Åå.. Hun lager så nydelige smykker! Jeg melder meg på i dag også. ;)" Send en mail til :marlen.nordby@online.no
GRATULERER! Ny mulighet for alle dere andre i morgen :-)

Nå er det trening på meg! Gruer meg som fyyy men jeg må bare gjøre det. Følelsen etterpå er så god og gjør alt verdt det. Good luck to me! Vi ses i morgen tidlig ♥

DAGENS LYKKEMAMMA OG NYTT PÅ VEGGENE

Yes! I dag ville bildene bli lastet inn på macen, plutselig så stemte liksom formatene på bildene? Macen min har blitt gammel og jeg trooor den ikke er helt i rute lengere. Heldigvis så venter jeg på en stor ekstrern harddisk som skal ta litt av tyngden, og da blir det kanskje litt lettere å være Mr. MacbookAir.

Ser dere den store tomme hvite veggen over skattholdet? Den har vært sånn siden vi flyttet inn for over 3 år siden. Vi er generelt dårlige på å henge opp ting på veggene. Den kan forklares så enkelt som at Christian hater hull i veggene, og trives med å ha samme ting på samme plass - for the rest of his life....! Mens jeg liker å flytte litt rundt og er ikke så himla nøye, det går jo fint å sparkle? Derfor sier det seg selv at vi bruker laaang tid på finne riktig ting på riktig sted. Hvis jeg skal henge opp noe som kanskje skal henge der "for the rest of mye life" så skal det jaggu være fint!! ;-) Anyways, nå har det fineste av de fine fått plass på veggene - nemlig bilder av barna mine.. Jeg har kjøpt hvite rammer på IKEA og forstørret opp de fineste bildene. 1 av alle tre (skal vise dere senere) og 1 av Jenny på 3 årsdagen hennes. Nå venter jeg bare på et siste print fra Ylva Skarp! Tror det blir en kjempe fin kombinasjon på den hvite veggen!

"Dagens Lykkemamma" (favorittantrekk om dagen) skjørt fra Bershka, digg stor genser fra second female, ullstrømpebukser fra Pierre Robert og bustete hår ;-)

NÅÅÅ er det barseltreff! Må bare rydde opp etter frokostraidet, vaske og brette litt klær først! Vi ses i kveld for trekning av luke 3 ♥♥

ÅPNING AV LUKE // 3 DESEMBER


God morgen! Dagens uke er åpnet og i dag kan du vinne øredobber fra Secrets by B "Filigree Glam Black". Det er flinke Benedikte Bruknapp som er designeren bak disse nydelige smykkene.. Selv har jeg flere, og hvert eneste et er gjenommført og vakkert på sin egen måte. Hun har både smykker, øredobber og armbånd og klikker dere inn her kan dere se hele kolleksjonen.  Love love love!! Heldige oss for julekalenderen har fått hele 5 smykker, så sjansen for at du vinner et smykke er større enn ellers! De nydelige øredobbene er først ut, så nå er det bare å melde seg på!

Gårsdagens vinner har ikke meldt seg enda. Hører jeg ikke noe innen i kveld trekkes det nye vinner :-) Sånn må det bli for ikke å gå helt i surr!

Ønsker dere en nyyydelig dag ♥ Og tusen takk for at dere er med på julekalenderen, det er så gøy!

BEST I TEST NATTLAMPE TIL BARNA // KONKURRANSE

Er barna deres mørkeredde? Hver kveld, eller kanskje bare noen kvelder? Her i hus sover de stort sett bra om nettene, men noen ganger hvis det blåser ute, de er litt tufse eller trist så kan spesielt den mellomste bli litt engstelig. Jeg har hengt opp en lyslenke over sengen, men den gir for mye lys til at hun sovner.

I samarbeid med foreldreklubben.no som er en fordelsklubb for familier med mye bra tilbud og informasjon, så har jeg bestilt "twilight classic skilpadde" til Maya og Jenny sitt rom! Det er en søt skilpadde med stjernelys som lyser opp både tak og vegger med den faktiske stjernehimmelen. Den har 8 innebygde stjernemønster, bl.a karlsvogna. På den måten blir skilpadden både beroliggende, pedagogisk og lærerikt. Jeg tror skolejenta mi kommer til å digge stjernehimmelen! Jeg tror nattlyslampe blir godt tatt i mot, og kanskje blir det ikke så skummelt å tusle på toalettet på natten :-)
Akkurat nå er det et tilbud på denne søtingen! Vanlig pris er 399,- mens medlemsprisen er 349,- (gratis å bli medlem) og i tillegg til det så får alle mine lesere en rabattkode; bloggNov på 100,- (t.o.m 31.12.13) på en skilpadde eller et annet fint produkt fra foreldreklubben. De andre nattlysbamsene er også utrolig fine og finnes i mange fine farger!
Og til slutt; K O N K U R R A N S E! En av dere vinner gavekort til 300,- Det eneste dere må gjøre er å klikke dere inn på foreldreklubben.no scrolle ned til nederst på siden - lese hvem som er utgiveren til foreldreklubben, og skrive det i en kommentar her! Kjempe fin mulighet til å skaffe en fin og litt billigere julegave! Jeg trekker en vinner om en uke :-) Lykke til!

PS. I morgen tidlig kl 07 legger jeg ut neste luke i #lykkemammasjulekalender ! Mye som skjer så husk å melde dere på både her, og der ;-) Gooood kveld!

VINNER AV 2 DESEMBER

Kalenderens andre vinner er; Lillian - 02.12.2013 kl.08:47- Jeg er med :) hadde ikke gjort noe å vunnet en så bra premie:) super knall kalender :))) klem
Gratulerer Lillian, send meg en mail til marlen.nordby@online.no - og dere andre; frykt ikke, det kommer flere runder med hårpleie!!

Dagens vanlige innlegg er forsinket fordi overføringen av bildene til macen ikke fungerer!? I stedet kommer jeg straks tilbake med en ny konkurranse! Den krever ikke ødelagte private bilder! Håper det er i orden i morgen, men frykt ikke luke nr 3 går som vanlig i morgen tidlig, uansett! Ses snart!

ÅPNING AV LUKE // 2 DESEMBER - AVSLUTTET

GOD MORGEN!! Andre dag i #lykkemammasjulekalender og bak dagens luke finner dere; STOR GOODIEBAG MED HÅRPRODUKTER FRA TONI AND GUY!
Jeg bruker disse prdouktene daglig og de er de beste!! Jeg tester jo selvfølgelig alle produkter selv som jeg anbefaler eller gir bort i kalenderen, og dette har ikke bare blitt et testprodukt. Som sagt, jeg bruker de daglig og har blitt avhengi.. Hårspray - som er sterk med ikke gjør håret helt stivt, mousse, shampoo, balsam, varmebeskyttende spray - helt fantastisk hvis du retter/føner håret mye og vil være grei med håret. Smoothing lotion, seasalt spray - ikke alle sprayene som fungerer, men denne gir virkelig bra saltvannskrøller. Håret mitt er så mykt, og lett å forme nå, samtidig som det holder seg lengere uten å bli fett! P E R F E K T for en travel mamma som også vil se fin ut på håret ;-)

Dette er ordentlige hårprodukter som virkelig koster hvis man skal kjøpe det i salonger, så her er det bare å melde seg på!!
For å være med i trekning av dagens pakke så legg igjen en kommentar i dette innlegget! Vinneren trekkes kl 20 i kveld ♥ Lykke til! Vi ses senere ♥ AVSLUTTET

VINNER AV 1 DESEMBER

Tusen hjertlig takk for fantastisk deltagelse! Gleder meg til fortsettelsen :-) Den første vinneren er MalinC - "Jeg melder meg på!:-D"
Hurra og gratulerer så mye! Du må sende en mail til marlen.nordby@online.no Ønsker dere en FIN kveld, kom innom i morgen tidlig - da legger jeg ut luke nr 2!!

01.12.2013WOW!! For en SUPER start for julekalenderen min! Allerede over 350 påmeldte, DET er GØY!! Det blir som dere sikkert forstår en del jobb rundt dette, men det er jo bare stas når dere melder dere på :-)

Vi har hatt en rolig morgen og nå skal vi straks ut av huset på julegrøtfest med barna, før vi skal i 75 årslag i kveld (uten barn). Han dere ser ovenfor er ikke liiike klar for å gå ut av huset som meg akkurat nå, han er nemlig litt sliten i dag ;-) Desember kan være en slitsom måned av flere grunner ;-) Spesielt for oss som ikke kan/klarer å sove til langt på dag lengere! Hoi hoi!

Vi ses for trekning i kveld dere, da fra mobilen fordi jeg er i 75 årslag ;-) Ha en herlig dag!

ÅPNING AV LUKE // 1 DESEMBER - AVSLUTTET


Wohoooo - god morgen!! Første dag i #lykkemammasjulekalender !
I dagens luke kan du vinne; GAVEKORT FRA VAKREROM.NO til en verdi av 500,- "Vakre rom" er en flott nettbutikk med merker som TineK, Senze of Joy, house doctor, osv. Hvert eneste produkt i nettbutikken føles håndplukket og unikt. Her er det MYE å ønske seg, og perfekt med et gavekort på hele 500kr rett før jul!

For å være med i trekning av dagens pakke så legg igjen en kommentar i dette innlegget! Vinneren trekkes kl 20 i kveld ♥ Lykke til! Vi ses senere ♥
// AVSLUTTET