hits

desember 2014

FORAN PEISEN

Vel fremme! Peisen er tent, jentene sover, Lykke lager suppe mens OC og jeg varmer oss foran peisen. Han skulle egentlig sovet han også, men siden han tok en power nap på 1,5 t i bilen, og våknet 20 minutter før vi kom frem - blid som solen selv, kan vi bare glemme å legge han med det første ;-)

TILBAKE TIL TRYSIL

Hei dere! Har dere en fin juleferie? Vår har vært helt fantastisk, og vi kom hjem fra fjellet for 3 dager siden. Planen var selvfølgelig og blogge som normalt der oppe, men jeg hadde ikke sjans. Med 8 småbarn og 9 voksne så var det ikke akkurat et ledig sekund. Eller de ledige sekundene som kanskje var så sovnet jeg på sofaen! Vi har hatt det så morsomt og fint. Stått masse på slalåm, spist deilig mat, hatt leker, både med barna og de voksne! En drømmejul, selv om støynivået var høyt til tider ;-) 

Nå har vi som sagt vært hjemme i 3 dager, og det eneste vi vil er å reise tilbake! Derfor reiser vi om et par timer! Wohoo! Vi får låne hytten vi vanligvis bruker, og da er det bare å kaste seg rundt! Jeg har sjekket YR og tempraturen skal visst være litt hyggeligere enn -19... Takk og lov! Vi skal feire nyttår der, sammen med et vennepar som kommer i morgen! Jeg tar med meg macen, og håper det blir tid til bilder og updates, nå blir det tross alt bare 3 barn og muligens bedre tid :-)- 19 i bakken siste dagen jentene og C sto.. DA er det viktig med riktig krem, lag på lag og riktig klær! Den kulden var ikke noe for meg og OC, men de andre 3 klarte seg fint i et par timers tid.. Hardcore jenter, og stolt mamma!


Mine beste vintersko fra UGG.. Jeg er helt avhengi av gode varme sko pga det slitne og kalde benet mitt. Det stivner fort pga nerveskaden, og jeg kan ikke fryse. Jeg har funnet ut at disse er de beste alternativet på kalde dager. Hvilke vinterstøvler bruker dere?Nå må jeg pakke!! 

PS. Stolt mamma som skriver.. Har dere sett hvor flink Maya har blitt? Hennes nyttårsforsett for 2014 var å klare bakover bro alene, og i går gikk det! Den jenta er så målbevisst og jeg er stum av beundring! 3 dager før nyttårsaften, og hun bestemmer seg for at nå skal sprerren bort, og hun SKAL klare det! Filmen ligger på instagram! "lykkemamma". Maya rocks! 

I BAKKEN


Fornøyd kjærste ;-)

Mamman står på sidelinjen å tar bilder og vinker!

Bertene på vei opp i bakken!

Jenny lykkelig over å mestre heisen helt selv, både av og på! 

Gjengen min i bakken! De er helt ville! Jenny og Maya har virkelig fått teken på skiene, og tar heisen helt alene, og kjører ned! De ELSKER det! Pausene med varm kakao og vaffel er ikke forakte heller ;-) Ny dag i bakken, før vi skal hjem å lage julemiddag! 

GOD JUL KJÆRE VENNER ♥

Ettåringen min står på slalåm

En fornøyd mamma som titter innom! Alle 3 barna mine har vært i bakken i dag! Til og med han minste.. Og han var så fornøyd! Han sto sammen med pappaen sin, og sa "mer mer mer". Det var kaldt som fy, så vi tok få turer før vi gikk inn i varmestuen og varmet tottelotter, før det var ut igjen. OC kjørte kun 3 runder før han stupte i vognen og sovnet på et sekund. 


"Barneselen" kjøpte vi da jentene begynte å stå i bakken da de var 2. Den fungerer kjempe bra straks de står selv. Da de først klarte å stå selv gikk det bare en dag, eller to før de ikke trengte den lengere. Barn lærer så raskt! OC er ikke klar for å stå alene altså, han er litt liten men til neste år tipper jeg det går så det suser!


Gutta mine i bakken!


Sjekk de bitte små skiene!


Her sov han godt i dunposen sin.. Jeg trasket frem og tilbake å tittet på de to store som kjørte mens OC sov i vognen. Slalåm var dessverre ikke noe for meg og det dumme benet min. Jeg fikk en liten tur, men det holdt med det. Prøver igjen neste år!

Nå er vi stuptrøtt hele gjengen. 8 småtroll på samme hytte sliter ut oss 9 voksne, for å si det mildt ;-) Kommer tilbake i morgen tidlig med bilder fra de to største som virkelig har fått teken på slalåm!

20.12.14 // SNAPS
Like etter dette bilde ble tatt og vi hadde spist tomatsuppen vår, kom Maya med det geniale forslaget om at vi skulle kjøre gjennom hennes styrkeprogram fra turningen.. Jeg VET jo at det er tungt, men hvor tungt kan det bli når en seksåring har regien? 30 minutter senere ser jeg ut som en overkjørt rotte.. Assa HJELPES! Jeg trodde jeg hadde en sjans til å holde koken siden jeg trener litt selv, men den gang ei.. Jeg er helt skutt. Og Maya holdt på å le seg ihjel.. Nå maser hun i bakgrunn om at vi skal tøye også.. Særlig.. Got to go ;-)

GOD MORGEN


Vi har sovet leeenge! Det er jo det fjell luften gjør med en.. Nå skal vi spise litt frokost, fordele sengetøy til de andre kommer, ut å leke i snøen og vente på folket! Det blir ikke bakken i dag, noe dristig med 3 barn, og kun meg ;-) Vi venter på pappaen! Ville bare ønske dere en fin dag, så ses vi senere ♥♥

HAPPY CAMPERS


Sjekk mine 3 små lykkelige skapninger! Endelig kommet frem, og de er så spente på hytta! Titte inn i alle rom og gå gjennom hver krik og krok. Nå har vi holdt på med det nokså lenge, og de er klare til å slappe av litt.. Håndball og litt mat i magen, før det er leggetid. I morgen kommer resten av familien, og vi gleder oss! Kan ikke tro hvor fint det blir å feire jul her. Første gang jeg feirer jul på fjellet, faktisk. Det virker lovende ;-) 


Lykkemutters har rigget frem bloggkontoret ;-)

Nå skal vi legge OC, og ta et aldri så lite testbad av boblebadet som står på terrassen.. Jentene har ikke sett det enda, jeg tror de kommer til å gå i taket..! Tipper det blir noe som; "Hvaaaa? Kan man BADE på vinteren??" 

Ha det så fint, og ehm.. HEIA NORGE!

FRA EN STUE TIL EN ANNEN


Nå setter vi kursen mot Trysil! Jeg og barna i første omgang, så kommer resten av gjengen i morgen! Dagen har blitt brukt til pakking.. Assa. Jesus Christ hvor mye som egentlig må med. Spesielt når gradestokkene viser som det gjør. Ull, og lag på lag plagg i lange baner.. Det er heldigvis ikke jeg som pakker alt inn i bilen, der er det Christian som er sjef! Til og med vognen er med! Vi har tatt med julegaver fra familien vi skal feire med, mens resten blir igjen hjemme og åpnes i romjulen! Da blir det ekstra spennende å komme hjem også :-)

Nå skal vi flytte inn i bilen! Vi snakkes senere ♥

OC LIKER KALDE DAGER

Reklame. 
Selbuvotter fra nissens postkontor i Drøbak, Ecco sko arvet fra nabojenta, memini lue arvet av liten fetter, chinos fra Lindex og Mini a Ture jakke fra Høstbarn. Babyen? Laget av meg #stolt PS. Jeg er klar over at han ikke akkurat er noen baby lengere, men her i hus er den minste alltid baby.. Enn så lenge er det han ♥

God morgen! Jeg sitter med morgenkaffen og nyter stillheten.. De to eldste sovnet sent i går, og derfor "truet" jeg de til å sove lenge hvis de skulle orke bursdag for Onkel Loke som blir 18 år i dag (huurraaa) og overnatting. Hvis de kjente at de begynte å våkne, skulle de lukke øynene å sove enda litt til.. De sover enda så det ser ut til å funke ;-) Jeg er alene med barna siden Christian jobber mye om dagen, og da skal jeg ikke ha noe unødig slitne / slitsomme barn ;-) 

Før vi skal i bursdag skal jeg pakke ferdig en gjeng med pakker og handle inn den aller. For ikke å glemme å pakke! I morgen reiser vi! Jeg og barna i forveien, mens resten av gjengen kommer opp mandag! 

Hva syntes dere om den søte store babyen min ovenfor, og den fine vinterjakken hans? Jeg elsker den, og den er akkurat så god som jeg ønsket. Som skrevet tidligere så har vi brukt den tynne versjonen av denne jakken hele sommer og høst, og vært superfornøyd. Jeg er om mulig, enda mer happy for denne. Den er mykere (ikke så rart siden den har mer for) også syntes jeg alvehetten er så søt. På de kaldeste dagene bruker han ull under, ellers har vi ikke trengt noe annet enn body og genser. Han bruker den hver dag, til og fra barnehagen. Det er jo ikke til å skyve under en stol at jeg ELSKER at den er så fin å se på heller.. Jakken har OC fått av samme nettbutikken som han fikk vinterdressene sine. Innleggene om de kan dere lese her og her. Nettbutikken Høstbarn leverer både klær, interiør og produkter til barn. De har et stoort utvalg, verdt å ta en titt :-) 

Nå begynner dagen!! Vi ses :o)

TGIF

Eller vent... Det er J U L E F E R I E ❄︎

OC på vei til barnehagen.. Meget målbevisst. Tror han luktet på lang avstand at det var hjemmelaget rundstykker til lunsj i dag.

Heii! I dag har det vært en BRA dag! God nattsøvn, en tøff og slitsom - men digg treningsøkt, minilunsj med en fin og innkjøp av de aller siste gavene. Da jeg hentet barna tidligere i dag var det bare lykke og deilig følelser! Endelig juleferie!! Dette har vi gledet oss til lenge.. Late dager med familie og venner! Lykkerusen ga seg da jeg skulle få med meg disse 3 barna mine, OG alt de har i barnehagen og på skolen. Assa, jeg har til og med vogn med meg.. Alikvell var det helt kaos og vi brukte hvertfall en time hjem.. Jeg hadde jo glemt alt ekstra som må bli med. Yttertøy, votter, skiftetøy som skal vaskes, sko og støvler. For ikke å snakke om matboksene som har en tendens til å hope seg opp. 

Nå er vi vel hjemme. Ferdig spist middag, og Maya har til og med vært på turnavslutning. Vi pakker inn julegaver og ler av OC som løper rundt i sine nye arvede pensko. Han syntes han er såå fin.. Den gutten elsker sko! På vei til barnehagen i dag fikk jeg forresten endelig knipset bilder av den fine vinterjakken han har fått. Bilder kommer i morgen :-)

Og dere, et triks dersom det blir mye gnål på hjemmefronten i en lang juleferie; Sett på høy musikk! I skrivende stund måtte jeg sette på for å overdøve masete barn. Jeg er faktisk ikke sikker på hvorfor de plutselig begynte å mase, men sekundet etter at Calvin Harris med "blame" (liten pause fra julemusikken) ble skrudd opp så ble de stille. Nå pakker de inn gaver, mens de beveger seg raskt etter musikken og lager små rykninger a.k.a dancemoves. Anbefales! 

Det er på tide å pakke vekk bloggen, før alt julepapiret blir brukt opp på å pakke inn alle tegningene i skapet.. Alle skal få! ;-) Vi ses i morgen!  

VINTERKLÆR TIL SKOLEJENTA

ReklameJakke fra Molo, lue fra pomp de lux, støvler fra boogs.

God morgen! Er dere våkne enda? Begynner barna å bli spente og våkner ekstra tidlig? Ikke mine to eldste, men han yngste har surret mye i det siste.. Jeg tror ikke det har noe med jul å gjøre da, han er ikke helt der enda.. De to eldste begynner å glede seg stort, men de vet at vi skal feire i Trysil så den store glede-seg følelsen kommer nok for fullt når vi setter oss i bilen, enten søndag eller mandag. 

Hva syntes dere om Maya sin nye vinterjakke? Vi ELSKER den! Ikke bare jeg, men Maya også. I fjor var hun ganske klar på at når dressen blir for liten så ønsket hun seg jakke og bukse, og ikke heldress. Det blir lettere å bruke på skolen, også har lillesøster det ;-) Tidlig i høst ble dressen solgt på bruktmarked, og Maya trengte nytt vintertøy! Jeg nevnte det på bloggen og fikk mange tips fra dere! Siden Jenny har REIMA sett (veldig fornøyd) så hadde det vært morro å teste noe nytt! Jeg fikk en forespørsel av en hyggelig dame som driver en stooor nettbutikk med barneklær og utstyr på Nesodden. Dere har kanskje hørt om Sam & Sofie? Hun overbeviste meg om at jeg måtte teste vintertøy fra MOLO, og ville gjerne gjøre et lite samarbeid fordi hun "visste" jeg kom til å elske det. 

Nå har vi brukt jakken i snart 2 måneder, og hun har helt rett. Vi elsker det! Buksen ogsåå.. Men den har ikke vært i like mye bruk enda. Den får vi testet skikkelig i juleferien! Jakken fra MOLO er varm og myk. Den har bra passform, og kan "formes" og dras inn i livet med strikk. Maya har aldri blitt våt (!) og den holder seg utrolig bra! Og til sist.. Så er den SÅ fin! Vi digger den nesten neonrosa fargen. Hun lyser opp i skolegården mellom 60 barn..

Selv sier Maya at det beste ved jakken er; den har mange lommer, den er ikke noe kald og den har fin farge.

En av mine svakere sider er at jeg ikke liker å prøve nytt, og det gjelder så mangt - også barnas utstyr, derfor var jeg i tvil om å kjøpe MOLO, men nå er jeg ikke i tvil. Molo er faktisk så bra som brukerne sier. Enkelt og greit. Tips som jeg så akkurat nå mens jeg tittet på nettsiden. Jakken er på 30%.

Nå kom turnjenta mi inn på TV stuen! Hun er så søt.. Jeg har nevnt tidligere at Maya og Jenny skal få hvert sitt rom, og det er Maya som skal inn i et nytt. Jeg planlegger og tenker, og hun trenger det meste nytt siden de har delt på alt de siste 2 årene. Et par ting er på plass, og jeg kan si så mye at det blir turn - inspirert dekor på veggene. Flaks for Maya - og oss,  så har hun bursdag i januar, og det er da flyttingen skal skje. 

Nå mååå jeg begynne på matpakker og påkledning. Vi ses ♥ I´ts good to be back ♥

FANGET I JULESTRIA


Still here.. :-) Måtte bare ta en liten pust i bakken. Det skal ikke mye til før det renner over, så for å komme meg gjennom de to siste ukene så har jeg måtte legge bloggen mer eller mindre på hylla. De siste dagene har jeg prioritert trening, hvile og barna. Christian har jobbet en del ekstra i det siste, og da har all min energi gått til de. 

I skrivende stund sitter jeg i sofaen, begge jentene er på turning mens OC, mamma og jeg er hjemme og koser oss. Vi begynner så smått å bli klare for julefeiring. I år skal vi til Trysil sammen med familien på Christian sin side. 8 barn og 9 voksne med slalåm, snøhuler, badestamp og god mat.. Jeg gleeeder meg! Her er det noe for en hver! Jeg ser for meg Christian og barna i bakken, mens jeg sitter i badestampen med en god bok ;-) Vi får se på det.. Jeg skal prøve å holde dere oppdatert! 

De flesre gavene er i hus, nå gjenstår innpakking og det begynner i morgen. Det er jo egentlig koselig, hvis man ikke må ta alle på en kveld riktig nok. Nå skal jeg hente jentene på turning, og få lillebror i seng. Jeg setter stor pris på savnet etter innlegg, det er så koselig å lese ♥ Som skrevet så er jeg her, og alle er friske og raske :-)

OVERGANGEN FRA SYK TIL FRISK


Selveste Mr. OC Jobber hardt om dagen. Mission; bli husets sjef.

God morgen! Det ble ikke akkurat en god natt.. Og nå er det ekstra vanskelig fordi hvor går grensen mellom frisk og syk? Han har vært syk i 1 uke, surret til rutinene sine og nå er det vanskelig å gå tilbake til den gode gamle nattesøvnen. Eller har han fortsatt vondt? Dette er SÅ vanskelig. Denne overgangen fra syk til frisk.. 
Jeg pleier å stole på magefølelsen, og det pleier som regel å stemme. Ofte viser det seg at feberen lusker like rundt hjørnet, eller at pusten hans forverres kun kort tid etter atter en oppvåkning. Jeg tror samtidlig at det er viktig å ikke være naiv, hvis ikke kan hele nattesøvnen skli helt ut.. Ikke så lett det her ;-)

 I dag skal en del saker til årets juleshow med Maya og Jenny sin turning spikres. Gleder meg til å se flinke jenter fremføre det de har øvd på så lenge!
Vi ses litt senere :-) 

UPPDATE OG OC SIN ANDRE VINTERDRESS.

God kveld ♥ Klokken er halv åtte, og jeg er helt stupings. Lange netter med OC om dagen, og derfor lite blogging. Hvis øynene titter på skjermen for lenge så faller de faktisk igjen.. Ellers så er det juleshow for turningen til Maya og Jenny som jeg hjelper til med, så dagene flyyr litt for fort forbi.

Jeg har tatt litt bilder av vinterdressen til OC som han fikk av høstbarn - vi har nå to dresser (veldig heldige) en fra REIMA og denne nr 2 dressen fra Mini a Ture. Reimadressen fungerer 100%  i barnehagen, og det merket har vi hatt i flere år. Mens Mini a Ture har vi aldri testet tidligere. Hittil er jeg kjempe fornøyd! Passformen er god siden den har strikk i ryggen, samt solide strikk under bena. Den er så fin utseendemessig, i tillegg til at den både er myk og varm. Hvordan den fungerer i vått vær har jeg ikke funnet ut enda. Jeg kommer tilbake til det :-) Vi har også fått teste vinterjakken til Mini a Ture i vinter, og den gleder jeg meg til å blogge om. Den er så god!! 
Nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen (med OC på fanget) og kjærsten. Vi skal se på den nyeste sesongen av 24. Det er liksom kjærsteserien vår, 10 år siden første sesong ble vist på TV. Føler det var i går vi lå på gutterommet til Lykke å så på.. 

Takk for at dere stadig stikker innom. Jeg har masse på hjertet så hvis nattesøvnen bare blir et hakk bedre så ses vi i morgen tidlig. Krysser fingrene for det! Ha en fin kveld kjære dere! Klem fra meg  

SMÅ UTFORDRINGER I HVERDAGEN

Jeg har blitt spurt om jeg vil samarbeide med Natusan Kids, ang en spray som skal hjelpe mot floker! Siden jeg har to jenter med en del hår, og spesielt Jenny med masse krøller i tillegg, så ble jeg nysgjerrig. Et nytt produkt som skal være så bra for krøller? Det vil jeg jo teste ut! Jeg fikk tilsendt noen gratis prøveprodukter en stund tilbake, og har den siste perioden testet.. For at jeg skal være "klar" for å skrive om produktet må jeg 1. sette virkelig pris på det selv, 2. føle at jeg har noe å komme med til dere lesere.. Og i dag, i dag så kom jeg i en situasjon der sprayen virkelig kom til nytte! Og DA er jeg klar til å vidreformidle! Så for ordens skyld, alle meninger og vurderinger uttrykt i dette innlegget er mine egne. 

Da Jenny våknet på fredag var hun i fyr og flamme! Hun skulle på julebord i barnehagen og måtte pynte seg! Frem med den nye "FROST" kjolen, pensko og fikse håret. Kjolen ble satt på nok en rask vask (som for et par innlegg tilbake) så den hang klar, men det var verre med håret.. Kvelden før var det C som ordnet barna før leggetid. Jenny og OC hadde badet og vasket håret. Og det er supert det, MEN hun hadde ikke gredd håret før hun la seg med fuktig hår.. Det byr på utfrodringer med alle hennes fantastiske krøller!

Vi har brukt Natusan Kids sin spray jevnt og trutt i vått hår den siste tiden, og den funker som bare det. Jeg kan ikke helt se den store forskjellen mellom spray og balsam, annet enn at sprayen fra Natusan Kids lukter fantastisk godt.. I dag reddet sprayen oss! Jeg prøvde alle triksene i boken for ikke å ødelegge Jenny sitt gode humør når jeg måtte gre ut alle flokene. Hun spiste frokost samtidig som hun så på barneTV, men det var fortsatt nokså uutholdelig - helt til jeg kom på at sprayen kan brukes til tørt hår også. Og det funket som bare det!! Man skulle tro håret blir fett, men det blir det ikke. Hvertfall ikke på Jenny sitt. Så takk Natusan Kids for dagens redning. 
Hun storkoste seg på julebord i barnehagen ;-)05.12.2014

Assa... Er det mulig å være så dum å jinxe hele nattesøvnen min og helsen til OC i forrige innlegg? På et døgn gikk vi fra frisk til betennelser både her og der, begge ørene og det som verre er. Tett og høy feber. Flashback fra vinteren som var. Nå husket jeg plutselig hvor sliten jeg var i vinter, og ikke minst hvor sliten han var. Herlighet så heldig vi har vært som har kommet oss så langt inn i vinteren allerede. Jeg må bare prøve å fokusere på det..

På flyplassen på vei til London.. Mami tar en hvil og jentene leker sten, saks, papir. Den ene litt lurere enn den andre i spillet. Ser dere hvem som viser tegnet først? ;-)

Utrolig nok i mine øyne så kom vi oss gjennom dagen, både til legen, turning og middag, og nå sover alle 3 barna. Christian og jeg sitter på hver vår side i sofaen, litt apatiske og vurderer å hoppe i seng.. Håper lille føler seg bedre i morgen. Da skal jeg ta bilder av han i vinterjakken og dressen sin, som jeg har planlagt i flere dager nå. I dag hadde det vært perfekt å ta bilder ute med all den fine snøen. Spørs om den holder særlig lenge.. 

Håper dere har tatt helg, og at pulsen er i hvilemodus. Vi ses snart ♥ 

HVITT HVITT HVITT


Min utsikt fra kjøkkendøren.. Endelig ble trærne hvite.

God morgen! Håper dere har sovet godt.. Her i hus sover i nokså godt om dagen, alle sammen. Det er ingen selvfølge med 3 små.. Den ene må på do, og går i søvne. Den andre har voksesmerter og den tredje er syk.. Derfor BANKER JEG I BORDET, og heller priser meg lykkelig for gode nettet! Til dere andre småbarnsforeldre som føler dere aldri får fred på natterstid.. Det blir bedre!

I dag skal jeg en tur til Moss igjen. Jeg skal til hudlegen - ikke noe farlig, kun nødvendig. Slår det sammen med lunsj med pappa, og titting i favorittbutikken, Mani.
Ha en fin dag, folkens!! 

ADVENT PÅ KJØKKENETJulegardiner og mormors gamle adventstake. Nå er det jul ♥

God kveld! Morro at dere liker 24 timers updatene mine ;-) Nå er det så smått pyntet til jul her hjemme. Jeg endrer julepynt hvert år føler jeg, og i år har jeg overrasket meg selv med røde gardiner.. Det var et impulskjøp på dags marked, faktisk.. Til den nette sum av 39,- Og adventstaken er arvet fra min mormor.. Jeg har i flere uker vært på utkikk etter adventstake, og ønsket meg egentlig den fra kubus, den er så fin -  og dyr, men alle har den føler jeg.. I stedet tok jeg frem denne, og dro meg selv ned på jorden igjen. Man kan ikke alltid kjøpe alt nytt.. 

I dag har det ikke vært turning, ingen middagsavtaler eller noe. Deilig! Ettermiddagen ble brukt til lekser og leking. Vi har to dager i uken med totalt "fri" og de er dyrebare. Jenny og C har forøvrig vært på golf i ettermiddag! Godt med alenetid med pappan. 

Håper dere har hatt en fin dag, vi ses i morgen 

24 TIMER MED LYKKEMUTTER // 03.12.14

07.03 Hører OC tasser inne på rommet sitt.. Smiler av tanken på den lille gutten som skrur av og på lyset sitt. 
07.08 Reiser meg opp av sengen, OC har begynt å rope "mammaaaaa" og jeg tenker jeg skal være god mamma å ikke bruke så lang tid så han blir sint.
07.13 OC spiser frokost, cheerios mens han ser på NRK super på ipad. Jeg tenner stearinlys og fyrer opp peisen.
07.23 Overrasket over at det faktisk brenner i peisen, jeg er serdeles dårlig på det. Føler meg stolt, og gleder meg til C kommer ned å ser.
07.25 Blogger! Endelig et nytt innlegg, har ikke blogget siden torsdag..
07.38 Vekker jentene. Roper at det er noe på kjøkkenbordet som de MÅ se.. Det setter fart i jentene og de reiser seg opp i sengen og går ned, mer eller mindre i søvne. Jen trøttere enn Mays..
07.39 C kommer ned og lager frokost. Koser med OC.
07.40 Jentene jubler over LEGO friends og playmobile kalender. Opener 2 luker hver, siden vi er en dag på etterskudd (glemte å gi den kalenderen 1 desember)
07.46 Det rakner for Jenny.. Hun er trist og gråter over sokker, tights og frokosten.. Jeg innser at det er min feil etter den brå oppvåkningen og ber henne gå å slappe av litt i sengen igjen. Hun ser lettet ut og tasser tilbake til rommet sitt. Maya leser en ekstra gang på leseleksen mens hun spiser frokost.  
07.59 Jeg lager matpakker, og har dårlig tid. Lager tidenes kjedeligste matpakke og skammer meg.. Jeg burde ha rukket å lage noe bedre.. Maser på Maya og forbereder henne på å gå alene til skolen (5 minutters skolevei) siden Jen bruker litt ekstra tid i dag.
08.03 OC løper rundt uten bleie og pysj. C spør om han må på do, og han løper til badet og tisser (!!) på do. Vi klapper alle sammen og danser rundt han. OC er stolt som en hane.. 
08.07 Fikser håret til Maya. Hun vil ha hestehale med flette..
08.08 Mottar melding av Carine (svigerinne) hun rekker ikke trening i dag. 
08.19 Pakker sekken og hjelper Maya på med yttertøy. Vinker hadet.
08.23 Løper etter OC som nekter å kle på seg..
08.27 Jenny kommer ned som et nytt lite menneske. Sovet i 15 minutter og ble vekket på en rolig måte av C.. Nå er hun klar for frokost og barnehage.
08.59 Kommet oss av gårde til barnehagen. Blide barn og jeg er fornøyd, unngikk stress og irritasjon selv om det var en utfordring. 
09.16 Bruker litt tid i barnehagen. Skravler litt, sjekker kurver og leverer juleferielapper. 
09.33 Går hjem. Snakker i telefon med H. 
09.37 Setter meg i sofaen med C. Han begynner sent på jobb. 
09.57 C skal på trening og sier han kan kjøre meg på trening i samme slengen (vi trener ikke samme sted). Jeg ser på kjøkkenet og det er kaos etter morningen, burde rydde men finner ut at jeg får mer energi hvis jeg trener. Rotet går ingen steder.
10.10 På plass på sykkelen på stamina. Har tatt med meg ipad og er klar for en times sykling med "Sons of Anarchy" på skjermen.  
10.19 Bekymrer meg for de som trener bak meg. Det er så ekstreme scener i episoden jeg ser, folk må begynne å lure på hva jeg egentlig ser på hvis de ikke kjenner til serien.. 10.27 HYLER ut i rommet.. Glemmer helt hvor jeg er fordi det er så spennende. Blir sprut rød i ansiktet når jeg ser folk rundt meg..
10.38 Knyter skolissen. Tungt å begynne å tråkke igjen. Irriterer meg over at jeg måtte stoppe opp..
10.47 Skvetter som f.. og river av meg headsettet. Skjønner at jeg har gispet høyt igjen siden gamlefar på sykkelen siden av meg ler høyt..
11.10 Endelig ferdig. Tung økt, men vet ikke om det var pga syklingen eller epsioden med Jax (Sons..)
11.15 C henter meg utenfor. Blid som en sol.. Kjenner at jeg elsker kjæresten min. Han er så kjekk!  
11.28 Hjemme igjen. Jeg sitter på kjøkkenbenken mens han rydder oppvaskmaskinen. Snakker om hvor inspirert til treningen vi er om dagen. Setter oss delmål og hovedmål.. Lager en plan til mat.
11.37 Jeg går i dusjen. C erter meg og roper høyt HURRA ! Han lager mat. Kylling, ris og brokkoli med krydder. 
11.41 Tar en varm lang dusj.. C setter på eminem, høyt i hele huset.. Jeg ler og tenker at denne uken er det "Eminem-uke"  
11.45 Sender snap av et mindre heldig bilde av meg selv til mamma. Spør om hun syntes jeg er det vakreste hun har sett... 
11.47 Hører C synge gjennom den høye musikken nedenfra. Jeg filmer han i smug og sender på snapchat.. 
11.57 Spiser og blogger.
12.38 Blogger fortsatt.. Et langt innlegg som tar tid. C lager kaffe til meg og rydder opp..
12.49 Tar bilder av favoritt øredobbene til bloggen. Sliter med riktig lys.. 
13.15 Svarer på mail. C drar på jobb. 
13.17 Sender meldinger og spør om noen kan passe OC. Travel ettermiddag og jeg vil ikke ha han med. 
13.18 Sender melding til svigermor og spør om jeg kan låne bil i ettermiddag. 
13.47 Ferdig med blogginnlegg. Kommer på at Jen skal i bursdag og vil bruke den nye "Elsa" kjolen sin.. Setter på en rask vask på 30 minutter..
14.18 Sminker meg. Men finner ikke den nye mascaraen. Typisk. Glemte å føne håret eller gre det før det tørket. Great - ser ut som at jeg har tåva ull på hodet.. 
14.29 Går å henter barna. Først Maya. Hun går hjem med venninnen sin, i forveien. Henter OC og Jen..
15.03 Ber jentene finne frem kjoler. Maya skal på juleavslutning med klassen sin, sammen med farmor. Jenny i bursdag på hurlumheihuset. OC skal være hos Onkel Dias. 
15.23 Krøller håret til Maya, og venninnen hennes. De får også glitter over øynene. Stor stas!
15.38 Fikser håret til Jenny. Pakker inn gaven til kompis som har bursdag.
15.52 Pakker en pose med diverse til juleavslutningen som Maya skal ha med seg. Begynner å stresse. OC maser og henger i bena.. 
16.03 Leter febrilsk etter mascaraen..
16.08 Finner den i vinduskarmen på badet. Stikker meg i øyet med kosten. Banner. Roper unnskyld. 
16.12 Ber jentene gå i gangen og kle på seg.  
16.14 Skifter på OC, han løper straks bleien er av.. Han hater virkelig å kle på seg.. Løper etter..
16.15 Lokker han til meg med en flaske med biola, det syntes han er så godt.
16.17 Jentene venter på farmor utenfor. OC blir satt i vognen. Jeg røsker på meg luen for å dempe håret, og pakker sammen bursdagsgave og lommebok.
16.30 Farmor kommer on time, og vi bytter. Hun tar med Maya på juleavslutning og leverer OC til onkel Dias som bor 10 meter unna. Jeg tar bilen hennes.
16.38 På vei til hurlumheihuset med Jenny (lekeland 20 min unna)
17.01 Rakk det akkurat.. Jenny løper til de andre barna, og jeg kjøper en kaffe. Sitter sammen med andre foreldre og skravler. 
19.00 Bursdagen er over. En lykkelig jente med godtepose og brennmerke på hånden etter sklia. Hun er opprømt og har kost seg!
19.18 Ringer farmor og sier vi straks er hjemme. Hun henter OC og er på vei til meg.. Jeg føler meg takknemlig.
19.31 Alle barna i hus og beordres opp på badet. Sier at de må være raske hvis de vil rekke å lese..
19.33 OC griser meg tannkremen..
19.35 Jenny putter tannbørsten oppå hårbørsten...! Jeg drar meg i håret og ser for meg de mest sinnsyke flokene i morgen med tannkrem i håret...
19.36 Maya surrer på gulvet..
19.37 Hever stemmen og blir morsk. Vips er tenner pusset og jentene i hver sin seng. OC får 23 nattakoser..
19.43 Nattasang til OC, han virker fornøyd og sigen.. Glad for å ligge i sengen sin.
19.44 Jentene leser. Jeg rydder klær.. Det er klær overalt.. Badet, loftstuen, gulvet, i trappen. Jeg bretter og sorterer.
19.56 Sender melding til Marte og skriver at det var fint å se henne i bursdagen i dag.
19.57 Sender melding til Dias og skriver tusen takk..
20.01 Synger for jentene. De er trøtte. Jeg minner om at hvis de tøyser så tar jeg ned julestjernen som henger i vinduet. De lover å sove med engang.
20.10 Helt tyst på begge rommene.. Barna sover godt.
20.15 Fatter ikke hvordan det er mulig å ha så rotete kjøkken. Orker ikke vaske matboksene for hånd og putter alle brukte i oppvaskmaskin og setter på. Orker ikke rydde kjøkkenbordet som er fullt av hobbyting og innpakningspapir..
20.19 Tenner stearinlys og henter mac. Setter meg til rette i sofaen. Stillhet og ro.
20.20 Har ikke nett.. Fuck.
20.21 Bruker iphone til å dele nettet med mac. Er på nett igjen..
20.22 Deler dagens innlegg på facebook. Spent på dagens lesertall.
20.25 Leser nyheter.
20.30 Begynner på #24timermedlykkemutters fordi en leser skrev på facebook at hun er så glad i disse innleggene.. Sånt inspirerer! Skriver av notatene fra dagen i dag.
21.39 Har skrevet helt HIT, og legger vekk mac.. Går å rydder kjøkkenbordet. Setter på en vask. 
21.40 C kommer inn døren. Syngene.. På Mr. West. Han synger alltid. Roper "Hola Senorita"
21.41 Kysser kjærsten min.
21.45 Vi lager mat sammen.
21.52 Han ser ferdig kamp. Jeg blogger ferdig..
22.15 Pusser tennene. Tar tanntråd. Ser på musklene på skuldrene. Ser fremgang! Blir blid!
22.23 Skravler med C.. Vi  skvaller stort sett alltid før vi lägger oss. I kveld om noe HEMMELIG ;-) 
22.31 Øynene glir igjen.. Jeg sovner.
06.47 Våkner av OC. Vi tusler ned og jeg publiserer dette innlegget! Booom! Ha en fin dag! 
06.48 PS. Adrian Emilio (tantebarn) fyller 7 år i dag - hipp hurra!!


WHEN IN LONDON... WITH KIDS

Er storbyturer noe å dra med seg barn på? Så absolutt, etter vår mening! 

Men det som er viktig å huske på for at det skal bli en minnerik og god opplevelse er:

❄︎ Gjør research og planlegg god tid i forveien. Hvilke arrangementer foregår når dere skal være der? Hva liker deres barn å gjøre? Husk at skal du ha med barn på storbytur og de ikke liker å shoppe, ja da dropper du shoppingen! Da vi var i London i helgen så hadde vi på forhånd bestilt billetter til "Lion King musikalen" på Lyceum Theatre. Det var magisk, og jeg gråt 3 ganger.. Gråt av glede. Det satte så sterke følelser i spill.. For en opplevelse! Det samme syntes jentene.. I forkant av turen har vi hørt mye på Løvenes konge musikken, på engelsk - slik at de skulle kjenne den igjen på et mer personlig plan. Vi har også sett filmen flere ganger, både på norsk og engelsk. Ikke intensivt den siste uken før vi dro, men et par ganger i uken de siste to månendene.. Bevisst fra våres side, mens de trodde det var vanlig filmkveld. 

Siden vi reiste så nærme jul googlet vi christmas + London, og fant frem til ulike Christmas markets. Vi besøkte Hyde park winterwonderland  og det var som å bli satt rett inn i en julefilm.. Vi var i sjokk alle sammen.. Mer julestemning enn det tror jeg ikke finnes. Jentene elsket å titte på boder, ta karuseller, stå på skøyter med live musikk, hilse på nissen, danse og spise popcorn.
❄︎ La barna oppleve og lære de minste ting som man kanskje ikke tenker over. Som f.eks å vinke etter taxi.. 

Sitte så lenge de vil å se på "street entertainers" i verdens koseligste Covent Garden...Se julepyntet gater - London style..
Bestille mat på resturant, helt selv. Lære takk, værsågod, hadet og hei. Mestringsfølelse til 1000!

Hotellfrokost på rommet. Det var kos det! Varm kakao og rundstykker i sengen, to minutter etter de våknet. KOS!
Ta sykkeltaxi.. Kanskje ikke så spennende for voksne, men i min fireåring sine øyne verdens koseligste ting.. 

❄︎ Shop med måte! Storbytur betyr jo egentlig shoppingtur, men ikke med barn på slep. Jeg var innom 1 butikk som var kun for meg. Og det mens de andre var i minibanken.. Vi var kun innom butikker som jentene ville i, da butikker kan være utfordrende. "Ikke røre, ikke ta på noe.. osv" Butikkene vi var innom var accessorize, disney og M&M butikken. Flere enn det prioriterte vi ikke. Det må bli en annen tur.. 

Jenny gikk bananas i "FROST" avdelingen.. Hun fikk "Elsa" kjole og "Anna" dukke. jeg lover, hele jenta holdt faktisk på å svime av.. 
De kjøpte seg hver sine vanter, og nye sko. ❄︎ Kjenn deres begrensinger, og ikke tøy strikken for langt.
Og dette er viktig for at turen skal bli en suksess! Blir barna slitne kommer fort sutringen og dårlig hørsel, og deretter irriterte foreldre. Ingen god match.. Vi lot jentene sove til de våknet, brukte lang tid på frokosten, var ute hele dagen, sov en ettermiddagslur og var ute på kvelden igjen. Vi var nøye med nok mat og drikke, samt støy og alle inntrykk. Det kan fort bli mye for små barn. Vi hadde faktisk med oss headset ut ved et par anledninger slik at de kunne få en "time out" med rolig musikk.. I Jenny´s tildelle FROST, selvfølgelig. Det funket som bare det! La henne være et sted, helt for seg selv inne i hodet sitt uten alt bakgrunnstøyet.

❄︎ Bruk hodet, gjør vi dette for oss selv, eller for barna? Hva vil barna få ut av dette?
Vi voksne har sett Buckingham palace tidligere, men det er klart jentene syntes dette er spennende - så vi gjør det igjen. Jenny og Maya var sikre de så dronningen i morgenkåpe, vinke fra det pittelille vinduet øverst... 

❄︎ Praktiske ting, som beliggenhet til hotell er også viktig å tenke over når man bestiller. Hvor viktig er dette? Vi bodde nokså lokalt, men ting ligger ikke akkurat rett ved hverandre så det ble en del taxi.. Dette hadde vi regnet med i budsjettet siden jeg ikke kan gå langt. Til og fra flyplass tok vi tuben og tog. Hva alt koster varierer veldig, men planlegger man godt kan man spare mye. Igjen, vær flink til å gjøre research, det er alltid lurt.

❄︎ Andre ting verdt å få med seg:

- "Changing the guard" på Buckingham palace.. Sjekk på forhånd når dette skjer i løpet av dagen. Ekte soldater med sverd, hester og store hatter! En opplevelse!
- "London eye" det store pariserhjulet.
- Akvariet ved london eye. STORE haier, skilpadder og masse annet spennende. 

Jeg anbefaler en storbytur til London på det varmeste, og spesielt i juletider. Vi sitter igjen med minner resten av livet, og jeg vet at jentene vil bli varm om hjertet hver gang London blir nevnt. MAGISK tur ♥

RIKTIG FOKUS


Hei ♥ Vell tilbake fra fantastiske dager i London. Jeg har tatt masse bilder, og deler gjerne noen med dere. Planen var å dele fortløpende, men da jeg tok meg selv i å konstant lete etter WIFI, bli opprømt og glad da jeg først fant det på toget fra flyplassen til London, for så å bli superdeppa da bildet ikke ville laste opp til bloggappen på mobilen min - skjønte jeg at det var bedre å legge vekk hele greia! Der satt den fine familien min ovenfor meg å var helt i ekstase over å være på miniferie, mens de lekte "rotta på skateboard." (om å gjøre å huske flest land, den som ikke husker 3 ganger, eller sier et land som er tatt er ute - yndlingsleken om dagen) mens jeg var dypt konsentrert i mobilen min. Heeeelt feil!
Jeg la vekk både instagram og blogg med god samvittighet. 100% fokus på de jeg var sammen med! 

Vi kom hjem på søndag, men gårsdagen hadde faktisk ikke nok timer. Dagen gikk så fort med tidenes hardeste treningsøkt på morgenkvisten etter levering av barna, pynting av hus og besøk av Malin. Plutselig var det leggetid og barna og da var jeg så sliten at jeg måtte bare legge ned.. 

Jeg skal bare få småtrollene mine avgårde så skal jeg sette meg ned å redigere bilder, og legge de ut på bloggen. Stikk innom senere hvis dere vil se snaps fra vår magiske tur til London ♥ ♥