hits

Oppskrifter

Oppskrift på høstsuppe og venninnekveld

Hei ♥

Tirsdag kveld, da jeg hadde besøk av jentene på kveldsmat så knipset jeg faktisk litt bilder til bloggen! Vi har alltid forsøkt å få til jentekvelder jevnt og trutt, og i perioder er det lettere enn andre. De siste ukene har vi faktisk klart å opprettholde 3-4 kvelder i måneden, og da rullerer vi på hvor vi spiser kveldsmat. Som jeg skrev i går så tar alle med et pålegg / noe enkel mat hver, så blir det ikke så stress for vertinnen. Det må jo gjøres så enkelt som mulig så det er gjennomførbart i en travel hverdag. Jeg ligger ikke på alle fire og skrubber fliser før denne gjengen kommer på besøk altså, og det er så deilig. 

Det er ikke så mye som skal til, og på tirsdag lagde jeg en enkel høsstsuppe i stedet for at alle tar med et pålegg. Jentene tok med frukt, drikke og sjokolade (innafor) i stedet. 

Høstsuppen jeg lagde er så enkel og helt sikkert helt lik 1000 andre, men jeg legger den likevel ut : 

Suppe til 4-6 personer: 
2 l vann
3 - 4 grønnsaksbuljonger
6 - 8 mellomstore poteter
5 gulrøtter
1/2 kålrot
3/4 purre
7 pølser kuttet opp og stekt (legges i suppen ved slutten av koketiden)
Evt andre gode grønnsaker 
Krydre med salt og pepper til smaken er passe (varierer ettersom jeg stort sett har barn som spiser samme måltid)

Kuttes opp i småbiter og kokes i 15-20 minutter.  


En veldig fin måte å få tid til venninner på. Ofte kan det gå altfor lenge mellom hver gang, men det er så godt og viktig med latter, skravling og gode råd. 


 

Frisk morgendrikk

Good morning! 
Just nu: friskeste morgendrikken, iskaldt vann med isbiter og basilikumblader. Yes please!
Processed with VSCO with a5 preset
Vi har sovet kjempe godt alle sammen i natt, og våknet i tur og orden. Noen er hakket mer morgenfugl enn andre! Dette blir en deiilig dag. Se på barneTV / Kardashian (fått litt dilla ja) så lenge vi gidder, før vi skal i helgens andre bursdagsselskap. Det er egentlig dagens planer! Skikkelig oppladning før ny uke. 

Ha en fiin søndag! Og dere, i kveld kommer det en ny ukesupdate. Sånn jeg har hatt tidligere vet dere.. Ukens følelse, ukens tårer, osv.. På tide å starte opp igjen! Håper vi ses i kveld :-) 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎
 

Fredagstipset - uke 17

Søtpotetfries med guacemole

Såå godt! Jeg har jo helt dilla på søtpotet om dagen... Har testet både søtpotetpizza, og søtpotetnacho, og nå søtpotetfries! Denne oppskriften fant jeg på instagramprofilen til cathrinecollins. Hun fikk de så crispy og gode, jeg måtte bare teste! 

Du trenger: 
1 Søtpotet
Maizena
Olje
Krydder

Kutt opp søtpoteten i passende strimer og legg de i en bolle med kaldt vann, i kjøleskapet noen timer før mat. Putt så frisene i en pose med 2 ss maizena + litt olje. Rist posen så det blander seg godt. Fordel frisene utover en rist med bakepapir, pass på så de ikke ligger oppå hverandre. Krydre med det krydderet du liker best! Stekes på 250 grader i ca 15 min. NB. Snu litt på frisene halvveis ut i steketiden, og evt krydre litt til. 

Naaaam!! Denne må dere teste hvis dere er like svak for god mat som meg, og trenger litt sunnere alternativ noen ganger!
Hvis dere trenger oppskrift på guacemolen så finner dere "min" i linken til søtpotetnacho øverst i innlegget :-)

Gooood fredag! 

Dette spiser jeg til frokost

God morgen! 
Jeg er så fornøyd med frokostvanene mine de siste månedene, så jeg tenkte det kunne være til inspirasjon for dere også! Dette er typiske måltider til frokost, eller lunsj! Nå har jeg gått ned noen kg, og det har vært ved hjelp av kosthold (!) hovedsakelig, for å ha fine former har jeg trent styrke. Dette gjør jeg til vanlig uansett, for å ha nok styrke i kroppen til å kompansere for et tamt ben. 

Typisk frokost/lunsj: 
1 egg
3 ss cottagechees
3 skiver med kyllingfilet
tomater
paprika
blåbær og jordbær

Frokost (denne spiser jeg kun til frokost da den er så mektig):
40 g lettkokte havregryn
kokes på vann, ca dobbelt så mye vann som havregryn
1 scoop med sjokoladeproteinpulver røres inn etter at grøten er ferdig
For å ekstra smak kan man tilsette noen dråper vaniljestevia eller sukrin, men det bruker ikke jeg, jeg liker den godt som den er
1 kvart banan for topping
Blåbær - fordi jeg ELSKER blåbær

Havregrøten har jeg sett så mange oppskrifter på, men det enkle er ofte det beste! Det var mammakine som til slutt fikk meg til å teste det med proteinpulver, og siden har jeg elsket det!

Vi har sovet litt lengere enn vanlig i dag, så jeg rekker ikke mer enn dette! Men jeg kommer tilbake før dere vet ordet av det :-) 
Ha en fin dag  torsdag allerede jo!

Byggrynsalat med egg, salat og hamburgerrygg

Hei på dere 

Da jeg snappet lunsjen min i går fikk jeg flere snaps tilbake om oppskrift på bloggen, og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre! 

Malin kom innom før hun skulle på jobb og hadde med lunsj til oss. FOR en luksus, her får man besøk og blir servert lunsj, det skal vel være omvendt... 
Hun lagde dette på under 10 minutter, og det var så frisk og godt!

Du trenger:
Bygggrynsalat - hvis man ikke vil lage selv så er den fra "Delikat" veldig god. Den inneholder olje, timian, hvitløk, gul og rød paprika og linser. 
3 skriver hamburgerrygg
2 egg 
Romanosalat

Utrolig godt! 

OC har hostet i heeele natt stakkars, så han har hatt en rolig dag hjemme. Fått is og kjeks, og bare tatt livet med ro. Det tar på når den astmahosten virkelig setter igang. Igjen, jeg er så glad han har vært så frisk som han har vært i vinter. Tenk, i fjor vinter var han som dette i mange uker. 
Usikker på om det er dren + fjerning av en mandel som han gjorde like før jul, eller at han har blitt eldre - uansett er jeg veldig takknemlig for at netter som dette ikke er vanlig lengere..

Nå skal jeg sette meg i sofaen og se på barneTV sammen med den lille rampen. Jentene har venninner på besøk og surrer for seg selv! 
Ha en fin tirsdag fine lesere, setter stor pris på at dere titter innom! Klem fra meg

Speltlompe taco pizza

Gooood morgen! 
Her har vi hatt en natt med endel astma.. Det er rart dette med jinxing altså. OC har ikke vært plaget siden jul (!) også har han vært forkjølet et par dager nå uten noe som helst astmaplager. I går fortalte jeg dette til svigermor og Carine, hvor overlykkelig jeg er for at han er over kneika, også går det faktisk under 6 timer før hosten kommer, og pusten blir ille. Typisk! Men vi kom oss greit gjennom altså :-) 

Her kommer gårsdagens deilige speltlompe taco pizza! My god så godt! Jeg trodde jeg skulle orke begge to på engang, men det var faktisk mye mer mettende enn forventet. Dette ble lunsj og middag for meg! Perfekt! 

Det finnes uttallige oppskrifter overalt, og jeg henger jo virkelig langt bak når dette er første gang jeg lager. Denne oppskriften kommer egentlig fra alle og ingen, det er ikke akkurat noe hokkupokkus opplegg. Denne varianten er som følger:

Du trenger:
Speltlomper
Rødløk
Tacosaus
Tacokrydder
Karbonadedeig
Tomat
Ost - synnøve ekstra lett


Sett stekovnen på 200 grader. Stek karbonadedeigen, og tilsett krydderet til slutt. Ta på tacosaus på speltlompene, et passe tynt lag. Deretter rødløk og eventuelt annet godt som hvitløk, o.l. 

Hell over den ferdig stekte karbonadedeigen og avslutt med tomater og ost. 

Til to speltlompe taco pizzaer brukte jeg: 
200 g karbonadedeig + krydder
2 ss tacosaus
60 g ekstra lett ost
2 tomater
To strimler rødløk


Stekes på bakepapir på rist i ca 15 minutter, varierer litt fra ovn til ovn, men til osten er smeltet og kantene på speltlompene ser ferdig ut!

Så sinnsykt godt!! Og til dere som lurer så inneholder dette ca 550 sunne kalorier. 
Man kan jo varierer med fyllet, kyllingpizza, skinke eller mozarella og parmaskinke! 


Ha en kjempe fin søndag kjære dere 

Hjemmelaget søtpotet nacho, guacamole og salsa

På fredag lagde jeg noe nytt! Igjen med søtpotet som jeg har fått helt dilla på. Denne grønnsaken er en av de beste vi kan spise, de er utrolig næringsrike. Propp full av bl.a vitamin C, fiber og kalium. Denne kan vi fint spise med godt samvittighet, også er det så godt! Tidligere har jeg foretrukket hvit søtpotetpizza som jeg har lagt ut oppskrift på her. Men nå sloss nachoen om 1 plassen altså. Det var utrolig digg! 

I tillegg til nacho lagde jeg salsa og guacamole. Det finnes uttallige oppskrifter på dette, men jeg syntes Carine sin alltid er så god, og derfor har jeg spurt om jeg kan dele den. 

Salsa:
1 finhakket løk
1 boks hermetiske tomter
2 tomater
2-3 hvitløksfedd
1/2 chili
2 ts spisskummen
4 ss frisk korriander
2 ss olje
saften fra 1 lime

Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres dette i oljen på middels varme. Løken skal kun bli blank. Tilsett hermetiske tomater og la putre. Hell over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet mens du tilbreder nacho/guacamole. Like før servering ha i korriander, spisskummen, lime og ferske tomater i biter. Naaaam! 

Guacamole:
2 stk modne avokado
11⁄2 ss limesaft
2 båter revet hvitløk
1⁄2- 1 stk finhakket rød chili
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Ha avokadokjøttet i en bolle, tilsett hvitløk, chili og limesaft. Mos sammen med en gaffel eller stavmixer. Smak til med krydder. 


Søtpotet nacho 2-4 pers:
1- 2 søtpoteter (kommer an på str)
400g karbonadedeig
Lett ost
Tacokrydder

Sett ovnen på 200grader. Vask og skrell søtpotetene. Kutt opp i tynne skiver og fordel utover stekepapiret. Du man helle på olje dersom du ønsker den mer crispy, men jeg liker den best uten. Krydre på begge sider med det du liker best til nacho. Forstek søtpotetene på midderste rille i ca 15 min, til søtpotene er gylne. Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydder. Hell kjøttet over søtpotene og topp med ost, og evt andre grønnsaker som rødløk, tomat. Stek til osten er gyllen. Enjoy!
Så himla digg! 


Sånn! Der var oppskriften på plass! Over til hverdagssyssel! Har dere sovet godt i natt? Det har vi. OC er helt fin, det virker som en kort affære den omgangssyken, det er jo ofte sånn når den er såpass agressiv. Når det har gått 24 timer etter siste runde så kan vi menge oss med folk igjen, og det passer fint fordi vi skal i bursdagsselskap i ettermiddag. EDIT. Mente selvfølgelig 48 timer. Hodet mitt var på feil sted. OBS OBS. Mener ikke 24 timer! Denne smitten skal ikke føres videre ;-) Før den tid skal vi spise digg frokost og vente på fint vær. Hvis solen titter frem skal vi ut å fikse litt i blomsterbedet. Om noen timer kommer Christian og jentene hjem også. Han plukker de opp på vei hjem fra gardemoen, jentene har turntrening på Nordstrand i dag nemlig. 

Ønsker dere en fiiin søndag! Klem fra Mr. OC and myself 

Fredagstipset - uke 5

God morgen! 

Da jeg ble overtalt til å teste dagens oppskrift, HVIT SØTPOTETPIZZA, var jeg skikkelig skeptisk. Jeg er glad i god mat og jeg orker ikke å gjøre alt til noe sunt og som liksom skal smake godt, men så smaker det bare oversunt... Jeg tenkte nettopp det om denne pizzaen. Men der tok jeg feil! 

Denne er SÅ god. 

Til en pizza, langpanne ca 3-4 pers, så trenger du: 
2 søtpoteter
Havremel

Hvit pizzasaus:

1 boks Creme fraiche
2-3 ss Sambal oelek
3 hvitløksfedd

Strø over: 
Ruccola
Spekeskinke, eller lignende
Mozarella
Evt løk, tomater


Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader
Del søtpotetene i to, og bakes i ovnen i 1 time, eller micro i 15 min. Avkjøl søtpotene før du skreller av skallet og ha i kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt havremel til deigen elter og for en konsistens som en pepperkakedeig. 
Kjevle ut til en tynn pizzabunn. Om det ikke er mulig å bruke kjelve så fungerer det fint med en sleiv også.. Forstek deigen i ovnen (180 grader) i 15 min. 

Lag den hvite sausen, og legg på saus, ost og skinke.

 La pizzaen steke i 10-15 min, til osten er gyllen. Strø til slutt over ruccola og løk.


Voliá!


Håper dere liker! Denne er såå god!

God fredag fininger ❤︎

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Enkel og søt hjertekake

Jeg lover! Dette blir det siste kakebildet på leeenge.. Hvertfall til mars. Da blir OC 3 år! Men jeg må jo bare vise dere denne søte hjertekaken. Jeg har alltid tenkt at å bake er så vanskelig, men jeg forstår mer og mer at det går på interesse. Det finnes nok hundrevis av kaker som er vanskelig, men de jeg har bakt (som har vært utrolig gode) er ikke vanskelig i det hele tatt. 


Hjertekaken jeg bakte til Maya er fra Trines matblogg, og jeg har fulgt denne oppskriften: sjokoladelangpanne med kultura .
Den tar litt mer tid enn verdens letteste sjokoladekake, men det er gøy med litt variasjon.

I stedet for langpanne så delte jeg røren i to, og stekte to runde kaker. Da begge kakene var avkjølt brukte jeg pepperkakeform, stort hjerte til å lage to hjertekaker. Jeg lagde tidenes beste glasur, og smurte glasur på toppen av den ene hjertekaken, og la den andre på toppen. Smurte godt lag med glasur rundt hele, og pyntet på toppen. Så lett som det!

Fornøyd bursdagsbarn i ny jakke (fra lindex). Stor stas å bli 8!

Bursdagsfeiringen i dag ble også flyttet. Vi er heldig som har mye familie rundt oss som bidrar og alltid har åpne armer. OC og jeg har tilbragt ettermiddagen i sofaen, mens resten av gjengen har vært i selskap. Satser på en friskere dag i morgen!

Tusen takk for bursdagshilsener til Mays!

Og fortsatt god søndag ♥︎

Fredagstipset - uke 3

God morgen!

Fredagstipset denne uken blir VERDENS LETTESTE SJOKOLADEKAKE, PERFEKT TIL BARNEBURSDAGER - FORDI DEN ER LAGET MED OBOY - Sier seg selv at barna ELSKER denne kaken. 

Du trenger: 

1 liter kulturmelk
2 ss natron
6 dl sukker
8 ss oboy pulver
1 liter hvetemel

1. Putt alt det tørre i bollen. Samme hvilken rekkefølge, dette skal være enklest mulig - og det blir bra!

2. Rør alt sammen til røren er glatt og fin. Med håndmixer eller kjøkkenmaskinen. Denne røren passer til en langpanne, ELLER to runde former som jeg har brukt fordi jeg skulle lage et 8 tall for anledningen. Stekes i ca 35-40 min (avhengi av ovnen) midt i ovnen, på 200grader.

8-talls kaken: Bruk røren til to runde kaker. Det holder i massevis. Avkjølkaken før du begynner utskjæringen av 8-tallet. Skjær ut en sirker midt i kaken. Jeg brukte bare et glass. Litt større sirkel nederst enn den øverste.

Denne har jeg lånt fra pinterest for å vise dere.. Genial! Jeg vet om en som ønsker seg 29 til sommeren ;-)

Når begge sirklene er kuttet og innmaten er tatt ut så kuttet jeg litt på toppen av den nederste kaken, og i bunn av den øverste, så de passer perfekt sammen og får et mer 8-talls preg.. Se bildet ovenfor.. 

Så gjenstar bare glasuren (så utrolig god, og søt - passer perfekt til barnebursdag) :

200g smeltet smør

1 liten kopp sterk kaffe
2 ts vaniljesukker
1 pakke melis
6 ss oboypulver 

Røres til en fin og luftig glasur! 

Happy birthday lys fra Nille, strøssel fra Kiwi! I tillegg klinte jeg til med stjerneskudd på sidene, DET var stemning det!

Som en siste finish puttet jeg godteri i hullene. En godis til hvert av barna da de fikk kakestykke!

En enklere kake tror jeg neppe man finner! Jeg kan ikke understreke nok hvor fersk jeg er i gamet, og hvis jeg klarer denne.. Klarer alle den! 


Nå skal jeg ned å sjekke status med lillebror. Han våknet i natt og virket varm.. Krysser fingrene for at det kun fra varmen fra dyndunen og ikke feber, men jeg har mine tvil. 

Ha en kjempe fin daaag! 

// Husk at jeg har både snapchat (marlennordby) facebook og instagram, titt gjerne innom der også ❤︎ 

Chorizo salat a la Hanne

God ettermiddag!

Som lovet så stikker jeg innom med gårsdagens middag hos Hanne. Jeg tok et dårlig bilde, og la det ut på snap. Det jeg ikke tenkte på var at det var flere av dere som ønsket oppskrift! Urutt, jeg burde jo hatt med kamera som den bloggeren jeg er. Salaten var nydelig, og veldig enkel å lage. Anbefales! 

Kutt opp chorizopølsen i småbiter, og stek i stekepanne. Kok tortellini. Lag salaten med ruccolia, tomat og rødløk. Bland inn creme fraiche i salaten, sammen med chorizo og tortellini. Vi hadde fersk mozzarella ved siden. SUPER godt! Kanskje noe å lage kveldsmat?

Neste gang lover jeg å ta med kamera! Flaut dårlig bilder, men det var oppskriften som var viktig :-)

17 MAI KAKE - PAVLOVA

God morgen - dagen før dagen!

Skal dere lage kake til 17 mai? Jeg er ingen spesielt flink baker, men jeg er flink til å finne å gode oppskrifter og følge de. Derfor ville jeg tipse dere om denne oppskriften på pavlova - som i mine øyne er den perfekte 17 mai kaken! Oppskriften er selvfølgelig fra Trines matblogg, jeg elsker maten hun deler. 

POLARBRØD
God morgen :-) Her har vi polarbrød til frokost i dag! Barna ELSKER disse!

Jeg baker ikke så ofte så dere kan tro gleden er stor når jeg først baker, OG det smaker godt. Det er ingen selvfølge.. Tanken bak disse kom da jeg tok den vanlige ukeshandelen. Jeg kastet opp en pakke med polarbrød, men ente med å ta de ut igjen. De er ikke noe særlig for vare mager.. Og derfor ble det at jeg bakte. Jeg googlet "gode polarbrød" og takket være Trines matblogg ble det supergode polarbrød som til og med jeg klarer. Nå ligger det 10 stk i fryseren, resten ble spist opp i går kveld og på matpakken i dag. Nok en gang, tusen takk Trine! Du er gull!!

Oppskriften er som følger; (kopiert av Trines matblogg)

  • 150 g havregryn, finmalt
  • 500 g fullkornshvetemel (eller annet finmalt grovt mel)
  • ca. 300 g siktet hvetemel
  • ca. 15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • ca. 1 ts salt
  • 4 1/2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral matolje

 

Kjør havregrynene i en foodprosessor til de er ganske finmalt. Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren. Tilsett melk, vann (ca. 25 grader) og solsikkeolje, og kjør det på lav hastighet i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Kjør det deretter på middels hastighet, totalt i ca. 10 minutter. Deigen skal nå være smidig og ikke for kompakt. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time

Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner. Del hvert av emnene i ca. 12 jevnstore biter og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca 1/2 cm ? og 10-11 cm i diameter. Legg brødene på bakepapirkledd stekebrett. Prikk brødene med spisepinner eller lignende, og la dem etterheve i 10-15 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 9-10 minutter, eller til brødene er gyldne under og ellers er gjennomstekte. Avkjøles på rist og under et klede, slik at de holder seg myke.

Når brødene er helt avkjølt bør de pakkes i plast og legges i fryseren. Ta opp ønsket antall brød og la dem tine i romtemperatur (tiner på ca 30 minutter) eller i kjøleskapet (over natten, hvis du skal ha dem tidlig på morgenen). Ønsker du lunkne polarbrød kan du varme dem ved ca. 175 grader varmluft, i 3-4 minutter. 

Del gjerne brødene på langs og fyll «lommen» inni med pålegg og grønnsaker etter smak og behag. Polarbrød er for eksempel ypperlig matpakkebrød for små og store mager. 

HJEMMELAGET SPAGETTI MED KJØTTBOLLER OG FYLDIG TOMATSAUS

Hei dere! Nå har jeg hatt planer om å blogge mine seneste middager. Jeg har nemlig satt meg noen mål mens jeg er hjemme på dagtid, og det ene er selvfølgelig å gjøre det jeg kan for å bli bedre i kroppen, og det andre er: LÆRE Å LAGE MAT FRA BUNNEN. Jeg har tidligere skrevet om mine manglende evner til å lage god mat. Det er krise. Men nok er nok! Og med meg på denne reisen har jeg vært innom uttallige forskjellige matblogger. De to jeg liker aller aller best per dags dato er Carinekaurin og Trinesmatblogg. Sistnevnte har skrevet bok, og mamma her den - den er råbra! Det er fra Trine jeg har hentet oppskriften på denne fantastiske spagettien (med noen unntak av enkelte ingredienser) Hele familien ELSKER den! Jeg har forresten doblet oppskriften så jeg har nok mat til den sultne gjengen min, i tillegg til å ha rester til matpakke og lunsj dagen etterpå!  Klare for en god spagettioppskrift? Lets go!

KJØTTBOLLER: 
800 g kjøttdeig
2 egg
8 hvitøkfedd, finhakket
salt & pepper
frisk persille, ca 2 ss, finhakket 
TOMATSAUS: 
1 1/2 løk, finhakket
ekte smør eller olje til steking
4 bokser hermetiske tomater av god kvalitet 
2 ts hvitvinseddik 
2 dl kyllingbuljong
ca 1 ts sukker 
salt & pepper
frisk basilikum, finhakket ca 2 ss 

PASTA OG TILBEHØR:
6-8 porsjoner spagetti (fullkorn eller klutenfri liker vi best)
parmesan
frisk basilikum

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, og rør deigen godt sammen, til den bli seig. Tilsett eventuelt litt finhakket frisk persille, og form deigen til kjøttboller. Legg bollene på en fuktet fjøl, og sett dem gjerne kaldt i 30 minutter før du steker dem (kan sløyfes) Stek kjøttbollene i litt smør eller nøytral olje på middels varme, til de har en fin stekeskorpe over det hele. Stek ca halvparten av gangen, og det er ikke nødvendig å steke dem helt ferdige siden de skal en tur i tomatsausen før de serveres. Sett til side. 

Fres løken i litt smør eller olge, til løken er blank og myk. Tilsett tomater, hvitvinseddik, kyllingbuljong og ca. halvparten av sukkeret, og la det stå å putre til væsken nesten har kokt inn, etter 15-30 min. Kjør gjerne tomatsausen med en stavmikser så den blir klumpfri og jevn. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer sukker, om nødvendig. Tilsett til slutt hakket frisk basilikum. Ha kjøttbollene i sausen og la de trekke i sausen til de er gjennomvarme og ferdige. Kok spagetti etter anvisning. 

Bland sammen tomatsausen og spagetti og server umiddelbart. Serveres med fersk parmesan og gjerne noen basilikumblader på toppen. NYT! 
Oppskriften er hentet og kopert av Trines matblogg :-) Anbefales! 

HJEMMELAGET FRISKEGRATENG // OPPSKRIFT

God morgen! Og for en nydelig dag! Jeg tror jeg har hatt verdens lykkeligste barn i dag.. De gleder seg til 17 mai og solen skinner. Det er ikke rart de smiler, og det samme gjør jeg. Vi har prøvd bunader og det holder akkurat 1 år til.. Maya sin er litt snau på armene, men jeg tror det funker. Mulig jeg tar en liten tur for å se hva som finnes, det koster vel ikke allverden for en bunad? Og er det noen som har noen gode tips til bunader for barn? Jeg har prøvd min også, og den passer perfekt igjen. Det hjelper å ikke ha pupper fulle av melk, som jeg hadde i fjor ;-) 

Nå sitter jeg å venter til OC våkner igjen. Han har sin første lur kl 08.30, da har vi akkurat levert jentene og han er trøtt som en strømpe. Sånn går det når man våkner før seks.. Jeg liker å våkne så tidlig så det gjør meg egentlig ingenting, hvertfall ikke på dager som dette! Når han begynner i barnehage blir det andre boller, da skal han ha sin første lur samtidig som de andre barna ved 11 tiden, og det skal vi nok få til. Det er tross alt en sommer til barnehagestart enda. Straks han våkner så drar vi på trening. Jeg gleder meg, kjenner jeg får inspirasjon ved tanken på at benet mitt kan bli bedre.. Jeg har ikke merket noe til det enda, men sånt kan ta lang tid. 

Over til dagens oppskrift! Som dere kanskje skjønner siden jeg velger å blogge om det; fiskegratengen ble supergod!! Jeg kopierte min kjære mentor innenfor mat og trening sin oppskrift (min fine svigerinne som har egen blogg her) Barna elsket den, og det samme gjorde Christian og jeg. Oppskriften er helt plain, uten grønnsaker eller krydder. Jeg valgte å lage den slik for å sjekke om barna likte den, men neste runde så putter jeg i diverse annet digg som gulrøtter og brokkoli!

Oppskrift fiskegrateng:
Ca 600g benfri hvit fisk (jeg brukte kun 3 toskefileér)
3 dl fullkorn makaroni
3 egg
4 dl melk
6 ss hvetemel
4 ss ekte smør
Tørre skorper av 2 brødskiver
En neve ost

Slik gjør du: 
Kutt fisken i små terninger å ha den over i formen. Sett i stekeovnen på 180 grader i ca 10 min, i  mens du lager resten.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Ha så i melken og til sausen blir glatt. Skru av varmen og ha i egg og ost i sausen
Kok makaronien som anvist på pakken
Kjør brødskorpene til fine smuler med en stavmikser
Hell sausen over fisken, før makaroni røres inn og brødsmulene drysses over
Stek på nederste rille i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter.

God middag ♥ 

ME AND MY TIGER IS GOING OUT

Jeg spurte om Christian kunne kjøpe med et deksel hjem fra jobben i går, og se hva han tok med! TIGER deksel! Det var visst fordi han er så fan av Tiger.. Altså Tiger Woods ;-) Siden jeg er litt fan selv så gikk det greit. Jeg og Tigern min skal hvertfall ut i kveld. Fine jenter og god stemning. Vi skal ut i Oslo, og jeg har  faktisk ikke vært der siden jeg ble slått ned. Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke tenker på det, for det gjør jeg. Men jeg skal ta mine forhåndsregler og tenke at situasjoner som det ikke kan holde meg inne..

Noe av det beste jeg vet, og den beste medisinen for å få meg i supergodt humør er å høre på høy musikk, alene eller med bebis, og danse. Slipp deg helt løs og bare DANS! Ingen ser deg jo uansett. Jeg håper hvertfall at ingen ser MEG. HAHA. Jeg synger også.. Høyt! Selv om det ikke er pent. Det setter hvertfall standaren for dagen min. OC ler seg i hjel og syntes mammaen er RAR. Jeg tenker at han blir litt ekstra glad av å se meg sånn også ;-) Morningens sang som jeg synger og danser til er denne;

VERDENS BESTE & KICKSTART PÅ UKEN

God morgen! Jeg har hatt en kickstart på uken! I hele forrige uke, og egentlig uken før der har jeg virkelig lidd når klokken har ringt på morningen. Jeg har blitt liggende å "slumre" i evigheter, og min gode vane med å stå opp før barna kl 06 har sklidd ut. Det irriterer meg så veldig siden jeg VET hvor god dag det blir hvis jeg har litt tid for meg selv på morningen.. Da takler jeg "skal bare" barn, og "vil ikke ha på den buksa  - ikke den heller" barn så mye bedre. Derfor besluttet jeg i går, etter mitt 4 (!) kakestykke med kaken ovenfor - at jeg virkelig skulle kline til å dra på trening, mens barna og mannen sover. DA våkner jeg da! Det funket, og nå sitter jeg her med kaffen og frokosten og blogger, veldig våken og veldig fornøyd med starten på uken. Anbefales!

En annen ting som anbefales er kaken ovenfor! Den falt i smak på familiemiddag i går :-) Hver søndag har vi familiemiddag med min svigerfamilie, og i går var vi 15 stk. Og da manglet vi et par i tillegg.. Jeg la ut et bilde på instagram av gjengen. 8 barn fra 6 til 3 mnd. Hoho, det går en kule varmt til tider, men samtidig så utrolig kos.

Nå knirker OC, han er klar for frokost! Vi blogges senere! Og forresten; kaken er fra Trines matblogg ♥ HA EN FIN DAG ♥