hits

Trening

Verdens fineste treningstights

Det må være denne vårlige tightsen fra Aim´n ... Den kjøpte jeg før påsken, og nå er tiden virkelig inne for å bruke den. Straks 1 april, og vet dere hva? Tulipanene mine er på vei opp, er ikke det verdens hyggeligste vårtegn så vet ikke jeg! PS. Tightsen er kjøpt og betalt for egne penger, ikke sponset. 

I går kom vi hjem fra påskeferie. Vi dro på ettermiddagen for å unngå den værste køen, og det var lurt. Nada kø! Mens den haugen med mennesker som dro 1 påskedag brukte opptil 7-8 timer hjem fra Trysil, noe som vanligvis tar 3. DET er ikke noe gøy.. 

Det var godt å komme hjem! Det merkes at vi var borte en uke, alle hadde skikkelig hjemmelengsel på slutten. Ikke noe er bedre enn å komme hjem til eget hjem. OC var den som hadde mest hjemmelengsel tror jeg, han var i fyr og flamme i hele går kveld! 

I dag startet dagen fint. Det var ingen brå overgang å stå opp tidlig fordi vi ikke har snudd døgnet. Det er noe av det værste jeg vet, å komme ut av feriemodus. Faktisk så har vi våknet rundt syv og åtte hver dag, alle sammen. Barna var fornøyde med både barnehagen og skole igjen, og jeg var svæært fornøyd med alenetid. Denne uken har vært så utrolig fin, men den har kostet meg dyrt. Fysisk sett så har denne ødelagte benet mitt klart seg bra, ingen knall og fall - det merker jeg godt siden jeg er flink til å trene. Men smertene er jo der hele tiden, og de blir verre jo mer aktiv jeg er. Jeg har vært smart, og holdt hodet over vann, men nå var det godt med hverdag igjen. 

Jeg startet dagen med en styrkeøkt. 9 dager siden sist, nå var det godt å komme tilbake. Etter trening har jeg ligget langflat ut, ladet til de små kommer hjem i ettermiddag. Mens jeg lå og planla sommerferien så spratt blogglysten tilbake. Som dere vet kommer og går den litt, men det er kun fordi livet mitt er særdeles kjedelig om dagen. Det er liksom ikke mye å skrive om.. Tro meg. Kreativiteten og engasjementet er ikke helt på plass. Sånn er det bare i perioder :-) 

Håper dere har hatt en fin påske og er klare for april. 

Klem fra meg

Kampen mot periodetrening

God formiddag! 

Hva skjedde med morgeninnlegget? Jo, vi forsov oss. Fader altså! Maya kom ikke for sent på skolen, og jeg tror ikke barna led noen nød - men det gjorde jeg. Dagens første innlegg starter alltid i sofaen med en kaffekopp og stearinlys.. Det er min gode start på dagen. Må nok jobbe litt med egen leggetid så jeg ikke blir så trøtt. 

Nå spiser jeg grønnsakssuppe, det var det eneste vi hadde i skapene. Vi skippet ukeshandelen i går, nå angrer jeg. Vi er glad i å bruke opp så mye vi kan i kjøleskap og fryser, og det er så mye vanskeligere å bruke det nederste, innerste i fryseren hvis resten av skuffene er fylt med god mat! 

Jeg har rukket et liten treningsøkt også. Mulig noen er lei av å lese dette, men det gir meg så mye! Akkurat der jeg er nå så kan jeg ikke se for meg en hverdag uten trening, det føles som jeg aldri kommer til å stoppe. Dessverre, klok av skade vet jeg hvor fort dette snur for meg. Så nå gjelder det å bevisstgjøre tankemønsteret mitt. Hva er det som gjør at jeg slutter å trene? Hvordan reagerer jeg på ekstra smerte i kroppen, eller sykdom hos barna? Og hvordan kommer jeg gjennom perioder der jeg er treningslei. 

Spørsmål som dette skriver jeg ned og tenker mye over. Da blir det ikke så overraskende når jeg står midt i situasjonen. Håper jeg!

En annen viktig ting er å holde igjen. Jeg er en typisk alt eller ingenting jente! I perioder som dette så vil jeg trene hele tiden, hver dag, mange timer om dagen, og jeg har ikke tålmodighet til å vente på kroppen. Når kroppen da blir så sliten og lei så hopper jeg av, og går til en hverdag uten trening. Dette er så dumt. Hvis jeg holder igjen litt på trening så gleder jeg meg heller til morgendagens økt / eller om 2 dager, og jeg blir ikke lei fort. 

Jeg skulle lagt på 10 kg ekstra i markløft i går liksom.. Har ikke tid til å vente til jeg er sterk nok/ teknikken sitter. Sånt blir det tull av. 

Vi får se nå da. Om jeg er klok av skade.. La oss håpe det. Jeg er hvertfall mer bevisst enn noen gang, bevisst på mine svakere sider - og det er da jaggu noe! 

Hvordan er det med dere og trening? Er det noen som har gode råd til oss periodetrenere?

Trening og 5:2 dietten

God kveld!

I dag har jeg hatt en god dag. Jeg har vasket klær og trent. Jeg har byttet en julegave, og kjøpt mer ull til OC. Det føles bra! Jeg er på en god flow om dagen, og det er bare å smi mens jernet er vamt, si!


Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt på treningsfronten. Som sagt tidligere har jeg jo dratt på meg litt kg de siste månendene. Ingen krise, men jeg trives ikke. Jeg vet hva som skal til, nå må jeg bare gjøre jobben.

Målene er satt, planen er lagt og nå gjennstår gjennomføringen. Det er jo alltid sånn det er.. Jeg blir så motivert, og nekter å tro at noe kan gjøre så jeg dropper ut, men den gang ei.. Jeg dropper ut hver gang. Noen ganger etter 3 månender, andre ganger etter 4 uker, eller 1 uke. Forskjellen fra de andre gangene nå enn før er samtaler med PT mens jeg er i dårlig form, ikke bare i god. 

Tidligere har jeg kun tatt kontakt med han etter å ha trent en stund og fått litt muskler. Nå derimot har jeg hatt flere samtaler og vi har lagt en fornuftig og smart plan. På den måten skal jeg ikke slite meg ut, dra på meg betennelser i benet eller bare gi opp fordi det er tungt og jeg blir lei. 

Om dette blir en annerledes runde vet jeg ikke, men jeg tror, håper og skal jobbe beinhardt for at trening blir noe jeg ikke kan leve uten (for det er det jo, jeg er avhengi av å trene regelmessig for å dempe belastningsskader). 

Matmessig så går jeg på 5:2 dietten om dagen. Jeg har gjort det tidligere også, med gode resultater. Grunnen til at jeg ikke har skrevet om det er fordi jeg kan bare anbefale denne for meg selv. Jeg har snakket med min trener, og som kjenner min kropp. Jeg har ikke kunnskap nok til å anbefale det videre. Hvorvidt jeg kommer til å skrive om det fremover har jeg ikke bestemt meg for enda. Jeg har stor respekt for vekt, trening og mine lesere - og vil ikke at det jeg gjør kan bli lagt i "feil hender". Hvis dere skjønner?

På denne tiden i fjor hadde jeg pomp. Altså rumpe. Rumpe har jeg nok fortsatt, men den har blitt nokså flat gitt...

Jeg trener for å bli den beste utgaven av meg selv, både fysisk og psykisk. Jeg ønsker en sterk kropp og et sterkt sinn, det får jeg gjennom trening. 
Grunnen til at jeg går på 5:2 er for å røske av litt ekstra på sidene. Det er ikke noe jeg gjør i lengden, men en god kickstart over en periode. 
Det gir meg mer motivasjon når jeg kan se resultater på kroppen!

STATUS 18.10.15 TRENING

Hei igjen!

Uken som har vært har jeg trent 5 dager i strekk. Mandag - fredag. Styrke og cardio om hverandre, og det føltes SÅ godt. Jeg gruet meg så til å komme i gang at jeg til slutt måtte gi det en helsikkes kickstart, og det klarte jeg å gjennomføre! Klapp på skulderen til meg, og de to andre som har dratt meg på trening denne uken.

Som jeg har skrevet tidligere høsten en tøff periode for meg. Det blir kaldere og det kjennes så godt fordi smertene jeg går med til daglig forverres. Skikkelig! Da vil jeg ikke utfordre kroppen på noe vis, spesielt ikke trening. Når jeg trener får jeg mer smerter i benet mitt, etter trening. Men jeg liker å kalle det sunne smerter. Trening må til, hvis ikke vil ryggen min og resten av kroppen få svi fordi benet mitt ikke fungerer 100%. Det blir en vond dominoeffekt.

Derfor prøver jeg å benytte meg av anledningen når jeg føler meg litt optimistisk, og det gjør jeg nå! Vinteren kommer og jeg SKAL være en så aktiv mamma for barna mine som jeg kan. Det er min motivasjon.. For ikke å snakke om alle fordelene ved å trene: mer energi, vi føler oss bedre til sinns og det er bra for kroppen!

Møt min venninne, Malin. Hun er gal, spesielt på treningsfronten. En gammel turner med en kjernemusklatur herfra og til månen. Hun trente meg på mandag. HJELP sier jeg bare. Hun måtte nesten løfte meg ut av Stamina. Dette bildet er fra snapchat (marlennordby) FØR burpees og pike roll out. Da ante jeg fred, og ingen fare..


Nå gjelder det å klamre seg fast til halmstået og gjøre så godt jeg kan. Jeg kan ikke forutse sykdom - det er dette som gjør at jeg faller av lasset, men jeg kan ta en dag av gangen.

Uken som gikk har jeg trent et styrkeprogram (uten tatt økten med Malin) jeg fikk av min PT i fjor vinter, etter juleferien. Hehe. Et program som gir musklene en kickstart og svetten siler. Jeg liker høy puls, og det får jeg av dette programmet. Det er mange øvelser i ett (supersett) både på ben og overkropp. Et mentalt tøft program, men det er godt når du ikke rekker å tenke på noe annet enn øvelsene man skal igjennom, noen ganger. Jeg skal prøve å holde ut noen uker ;-)

Nå skal barna mine få lunsj! Siste status kommer i kveld, og blir om barna! Vi sees ❤︎

NY TRENINGSTIGHTS

Uten sømmer.. Den er dødsdigg! Jeg var litt redd den skulle se helt rar ut på kroppen, men passer man på å ikke dra den for høyt opp så går det bra ;-)


I går trente jeg styrke. Markløft + knebøy, og diverse overkropp øvelser. Jeg er såpass støl i dag at jeg skal prøve meg på litt cardio. Vanligvis sykler jeg, men jeg er så lei. Jeg kan ikke løpe, eller gå - da blir det helt krøll i forhold til nerveskaden i benet mitt. Derfor tenkte jeg å teste ellipsemaskin. Litt skeptisk, men jeg må jo bare prøve.. Eventuelt er ro veldig godt for kroppen min!

Før den tid skal vi kjøre Christian på jobb! Resten av dagen skal vi nyte solen.. Jeg ser det kommer en del regn i helgen så det er bare å nyte mens vi kan. I kveld ser jeg for meg litt sprudler i glasset... Åh, det hadde vært digg! Vi får se!

Ha en deilig fredag ❤︎


ELSKER MIN NYE VANNFLASKEGenser // Nike, Pulsklokke // polar, Sko // Nike, vannflaske // BKR

God morgen! Se min nye vannflaske fra BKR! Ingen ubåter fra småtroll som alltid tar mammas flaske. Denne er bare min min min. Kanskje det blir lettere å få i meg riktig mengde vann per dag? Jeg skjønte etter en stund med hodepine at det var nettopp det som var grunnen.. Drikker dere nok vann? Flasken er i resirkulert glass, og flasken og silikonbeskytteren kan vaskes i oppvaskmaskin. Tommel opp for det! 

I dag var det IKKE vanskelig å stå opp på tross av at klokken viste 05.50.. OC sov hele natten for første gang på 3 uker, og det merktes for å si det sånn. I tillegg gledet jeg meg til å åpne døren å fortelle han hvor bra det var at han har sovet så lenge. Blid gutt og blid mamma som gikk ned for morgenkos i dag..

Nå starter vinterferieuken. Vi skulle egentlig til Trysil, men vi fikk ikke lånt hytte likevell. Kanskje greit siden Lykke er syk på 3 dagen og han har ingenting å gjøre på fjellet sånn han er akkurat nå. I stedet skal Maya på vinterferietrening med turningen, og Jenny litt hit og dit. OC skal prøve seg litt i barnehagen og jeg skal trene (styrke, det eneste som fungerer) og roe helt ned. Smertene i benet har virkelig trappet opp de siste to ukene, og løsningen er ikke mer smertestillende - hvertfall ikke over lengere tid. Nå må jeg finne en utvei og det er å bevege meg mindre rett og slett. Hvis jeg ikke tar de varseltegnene alvorlig drar jeg på meg en betennelse og klarer ikke gå på flere uker. 

Men nok om det! Nå skal matpakker lages og dagen starter! Vi ses senere ♥♥♥

STATUS FRA PT TIME


Denne dama har fått tidenes opptur i dag!! Jeg ønsket ikke å måle fett % siden de siste 2-3 ukene har vært på bånn både med trening og kosthold, men jaggu var det ikke så ille som jeg trodde! Flaks jeg ble overtalt til å måle, for der var inspirasjonen tilbake, og vel så det. Jeg hadde gått ned 1% i fett siden forrige måling like før jul. Det er jeg veldig fornøyd med. Nå har jeg fått et nytt nokså enkelt program som skal sørge for at jeg kommer meg på trening, samt øke fokuset rundt kosthold. Der er det mye som kan gjøres.. Bare få disse bursdagene unna gjort ;-) Alt i alt en skikkelig god følelse i dag. 

Nå skal jentene på litt lunsj før vi skal tusle ned til hallen. Jeg skal sitte der i 4 timer å ta i mot bestillinger av den nye klubbdrakten.. Puh. Maya skal trene, og Jenny og venninnen skal leke ;-) OC skal på date med mommo, å se etter måkebilen. Han er helt VILL etter måkebilen. Tipper de ser den, det har tross alt kommet mengder med snø, og mere skal det komme.. 

Til slutt, mitt tips til dere som sliter med motivasjonen. Sett dere kortsiktige mål, og spar / prioriter / ønsk til bursdag time med PT. Hvertfall hvis du er som meg, som ikke kan så mye, og har en del hindringer for å lykkes. Det er gull verdt, og det øker livskvaliteten min så mye. Mestring, og god selvfølelse. Amen!

WISH ME LUCK - TIME MED PT


Holysmoly.. Gruer meg, men vet det er digg når det er over. Jeg trenger nytt program og ny inspo. Tro om jeg får tilbake inspirasjonen etter en time med PTèn min? Time will show. Jeg savner energien treningen gir når jeg er aktiv hver dag.. Det gjelder bare å overvinne smertene.. 1, 2, 3 Gooo! 

HVA ER DIN BESTE ØVELSE FOR RUMPA?

Jeg har hoppet rett inn i treningsmodus og er endelig ordentlig igang igjen. Og selv om jeg trener for å få bedre kropp ifh til nerveskaden, og alt det der må det være lov å ønske seg noe litt mer overfladisk også!? Nemlig RUMPE! Åå som jeg ønsker meg en spretten, nett og sporty rumpe! Så folkens, hva er deres desidert beste rumpeøvelser?? Bring it, please!

ENDELIG!

Hei dere! Er bare innom for å skryte. Jeg kom meg endelig på trening! Jeg er ikke en person som enkelt trener regelmessig, jeg er egentlig nokså bedagelig på den fronten.. Derfor er jeg stolt. Endelig trening igjen, og det satt langt inne for å si det mildt. Etter tre grillpølser og en kroneis til middag liksom. Men folkens, det var digg og anbefales :-)

RETT FRA TRENING

Dette er et samarbeid med min fine svigerinne fordi jeg får teste forever ULTRA :)


God morgen! Håper dere har sovet godt? Jeg våknet av en sint OC sto å skrek i sengen etter å bli tatt opp. Garantert stått der en liten stund stakkars, fordi jeg var helt i ørska og klokken kunne likså vært 02. Crap.. Sånn går det når man ser på Dexter litt for lenge utover nattan. Det toppet seg da jeg trodde jeg skulle få sove bare pittelitt til mens OC og jentene lekte, helt til jeg begynner å lukte dårlig "barbie" jente parfyme i hele 2 etg. Da hadde han løpt rundt med åpen kork (mon tro hvordan den korken gitt opp helt av seg selv, i følge jentene) og sølt ut parfyme over absolutt alt. Nå kan jeg angre på at den stabelen med nyvaskede klær ikke ble brettet i går.. Da var det bare å stå opp da! Nå har vi tatt en liten økt på Stamina og nettopp kommet hjem. Og derav til dagens bilder; nemlig noe nytt jeg tester ut! 

Jeg begynte å trene 3-5 ganger i uken før sommeren. Litt i seneste laget til å satse på #bikiniformen2014, men jeg trener ikke for den (hvertfall ikke baaare) men for å bli bedre i den ødelagte kroppen min (les mer her). Kostholdet har jeg ikke endret mye på, jeg vil si at jeg har et normalt noenlunde sunt kosthold. Godteri i helgene, ikke altfor mye pasta, brød osv, masse frukt og grønt. Jeg tror jeg greier meg ganske bra. MEN, den eneste utfordringen når det gjelder mat er å få i meg nok proteiner etter trening. Dette er ganske nytt for meg, og jeg kan svært lite om tema men jeg har forstått at for å få best utbytte av treningen så skal jeg spise ganske fort etter styrkeøkten. Og dette er vanskelig.. Rett etter trening henter jeg OC på barnepass, skifter, ut i bilen, handler og tiden flyr. Brått har det gått 2 timer til jeg kan spise. Og her kommer dagens tips inn. Hun ene svigerinnen min (jeg har jo to vakre skapninger av svigerinner rundt meg) altså hun med blogg har begynt med noe nytt. Nemlig aloe vera! Selv har jeg brukt aloe vera hele mitt liv, noen ting forguder jeg og andre ting ikke. Denne proteinshaken / måltidserstatteren har jeg aldri prøvd, og Carine har anbefalt meg å teste. Ikke fordi jeg trenger noen måltidserstatter, det gjør jeg nemlig ikke. Jeg elsker mat, og ville ikke byttet ut et helt måltid med noe så kjedelig som en shake. MEN en shake til kroppen min rett etter trening, med masse proteiner - DET trenger jeg. Så slipper jeg å stresse hjem å lage mat ASAP. Det tror jeg blir bra for meg, og jeg ser frem til å teste denne. Spent på å se om jeg kjenner noe på kroppen. Hittil blir jeg fort trettbar hvis jeg ikke spiser etter trening, og det fungerer dårlig med en ett åring på slep skal jeg si dere. 

Den blandes gjerne med melk, da er den best (kan også bruke eks rismelk hvis man foretrekker det) - men jeg kommer nok til å bruke vann siden jeg ikke er så glad i melk. Da smaker den sikkert ikke som oboy lengere, men det gjør ingenting. Når jeg har bedre tid kommer jeg til å putte den i smoothien. Veldig kjekt fordi jeg slipper å tenke på om jeg har fått i meg dagens dose av proteiner. Denne vil gi et kickstart! Den inneholder ikke mye kalorier, men det kan dere lese mer om på nettsiden til Carine her. Hvis dere vil se andre produkter hun selger kan dere klikke dere inn her

Collage´n med ønskelisten til NY kommer i kveld. Den er straks ferdig, men nå skal vi på vaffelparty hos Nelia & Mathea! Vi ses!

NY TIME HOS PT OG MÅLING AV FETTPROSENT

GOD MORGEN ALLE SAMMEN!  Nå har jeg hatt nok en time hos PT, og dette går så bra! Jeg har hatt god fremgang siden sist test og måling som er drøye 4 uker. Jeg blir sterkere og "fastere i fisken", men jeg har ikke nådd målet min enda. Benet henger mer, men det krevet nok lang tid med trening hvis jeg skal ha noen som helst mulighet til å få tilbake følsomheten og den slags. Tiden vil vise. Jeg tenkte å legge ut et før og etterbilde i prosessen, men jeg har ikke helt bestemt meg enda. Det faller meg ikke naturlig å vise magen min på nett, men selv syntes jeg det er inspirerende når andre viser frem synlige resultater så det er oppe til vurdering ;-) Ikke at det er så stor forskjell altså, dette tar tid siden jeg fortsatt koser meg når jeg har lyst og den slags, men dere skjønner hva jeg mener?! 

Jeg startet med en fettprosent på 20 %, hvis det sier dere noe? Dette målte jeg med en maskin og PT, samt hvor mye muskler jeg hadde og vann.. 3 uker etter med styrketrening 3 ganger i uken (ingen cardio) så hadde den sunket til 18 %. 4 uker etter - med styrketrening 3 til 4 ganger i uken, og noen få runder med sykling ligger den på 14,5 %. Dette med fettprosent er veldig individuelt hvordan det syntes på kroppen, bare så det sagt. Jeg har gitt opp å sammenligne meg med andre, men heller fokusere på å bli kjent med min egen kropp. Og frem til nå har det vært kjempe gøy! Endelig virker det som jeg har funnet en måte å trene på som blir en del av livet, og ikke noe jeg bare slutter med etter 3 uker.. Styrketrening + en GOD PT er oppskriften for meg her og nå! 

DAGENS TRENINGSØKT

Good morning! It´s friday!! Og for en nydelig uke sånn værmessig dette har vært! Sommer er definitivt kommet, thank god for that! I går hadde jeg styrke på stamina, og det gikk så bra. Plutselig så var jeg blitt hakket sterkere igjen, og måtte legge på litt vekter. DET er inspirerende det! Dagens økt er sykling. Vi har en gammel sykkel som står i stuen, den er ikke den beste å sitte på, men hvilke innesykler er vel det? Den funker, og jeg pleier å sykle mens jeg ser på favorittprogrammer. Denne uken har jeg startet på nytt med "sex and the city", helt tilbake til 1 epsiode. Etter 20 minutters oppvarming skrur jeg av TV og kjører en intervall på 10 min.. 30 intens sykling, 15 rolig.. osv osv, helt til det er gått 10 min. Da henger tunga ut av munn og jeg holder på å ramle av sykkelen. Jeg avslutter med 10 eller 20 min rolig sykling mens jeg ser på Carrie og Mr. Big. Ganske fin økt føler jeg, og jeg håper den vil få god utteling. Sykling er nesten det eneste jeg kan gjøre med tanke på benet mitt og cardio, men heldigvis så liker jeg sykling.

Nå gjelder det bare å få tid til dagens økt da. Casillas har vært asmatisk de siste 24 timene, og i morgentimene har det tatt seg opp så her er det frem med alt av medisiner igjen. Jeg hadde fortrengt hvor tøft han har det når han er så tett. Lille gutten visner på en måte. Har ikke energi til noen ting. Satser på at noen dager med medisin vil gjøre han godt, nå har han faktisk vært nesten to måneder UTEN noe medisin, og det er ikke værst. På en annen side så var det en liten del av meg som trodde han hadde vokst det av seg, siden han har vært så fin. Men den gang ei. En fin jente sa en gang til meg "vi har alle vårt, og dette er min utfordring" og det er så sant. Det er viktig å ikke bli fanget i sin egen boble, og kun se seg selv og sine egne problemer. Vi har alle vårt, på en eller annen måte ♥

  Nå må jeg kose med lille OC, og få Maya av gårde på skolen. Jennypenny dro på overnatting til Besse i går hun, så kun 2 barn hjemme. Det passet bra siden OC trenger oppmerksomhet for 10 barn akkurat nå.. GOD  FREDAG ♥♥

UTTØYING PÅ TERRASSEN ETTER TRENINGPuh! Ferdig med dagens styrkeøkt! Det var tungt men digg. Det hjelper spesielt på når jeg ser min PT i lokalet, og jeg VET jeg har nye måinger + nytt program om en uke. Da er det bare å gi bånn gass.. Da jeg kom hjem var det så deilig på terrassen så jeg tok uttøying der + litt mageøvelser som jeg pleide å ta da jeg trente pilates. Det brenner i magen! Kjenner at jeg er litt irritert på meg selv i dag. Jeg gjør det så bra med treningen, men kostholdet er det verre med.. Jeg klarer det greit på dagtid, for da sitter dagens slitsomme økt friskt i minne, men straks kvelden kommer og barna er i seng så kommer jeg i kosemodus. Jeg blir så ekstremt fysen og vil ha noe skikkelig digg.. I går så spiste jeg 1 kronesis og 2 friskis liksom.. Tror jeg må bli flinkere til å ha ting som mager vaniljekesam tilgjengelig så jeg heller spiser en liten skål med det, og litt friske bær. Uansett så kjenner jeg meg sterke i kroppen, så treningen hjelper nok litt alikvell. Tenk bare hvor bra det hadde blitt hvis jeg holdt meg unna søtsaker hver kveld? Det er mitt mål, og jeg skal bare ta en tur langt inn i meg selv for å finne kamplysten. Den er der, jeg må bare få den i gang! Noen andre som sliter med det samme, og har noen gode råd? 

Nå sover OC og jeg skal sette meg ned å roe benet mitt. Det blir mye smerter når jeg trener såpass som jeg gjør, men de som kan dette mener at dette er tingen, så jeg kjører på. 

Og over til treningstøy! Jeg trenger virkelig litt nytt i skapet! Dette er favoritt outfiten, og det er så og si det eneste jeg har. Jeg elsker toppen fra Gina Tricot, det samme med "den gode gamle" fra Nike, men nå er det på tide med litt nytt.. Det har jeg fortjent føler jeg. Spørs bare om lommeboken mener det samme ;-) Ha en fin dag da dere! Så ses vi senere ♥

UPDATE PÅ TRENINGSFRONTEN

Hei! Jeg tenkte å komme med litt update på treningsfronten, og siden fokuset mitt er veldig på trening om dagen så er det ikke så rart at jeg klikker meg innom treningstøy titt og ofte. Fint treningstøy gir mer motivasjon. Det er jo ikke så rart.. Går man med den samme gamle trøya hver gang man trener, kontra en fresh topp som sitter bra så føles det liitt bedre å ta den sinnsykt tunge utfallene.. Sånn har hvertfall jeg det. Siden det ikke treningstøy som står øverst på budsjettet vårt, i en familie på 5 så for jeg nøye meg med å ønske meg.. Kanskje sette meg noen mål, og når jeg når de målene så kan jeg kjøpe meg nye sko?

Det finnes jo både dyrt og billig treningstøy. Jeg syntes kjedene som Gina Tricot og Cubus har fått mye fint, og fra Gina har jeg flere topper som jeg ELSKER selvom de er litt utvasket og gamle ;-) Mens tightser og sko syntes jeg det er okey å legge litt penger i hvis jeg først skal kjøpe. Ovenfor har jeg laget en liten ønskeliste.. Dette er ikke sponset, kun en liten inspirasjonscollage fra meg til dere. 

1. Har noen testet disse 2xu compression tights? De selges overalt, men disse fant jeg på x-life. De er visst best selgere, og det står: Kraftig materiale som gir meget god støtte til  legg-, lår- og setemuskulatur. Redusert muskeltretthet og skade. Gradert trykk i bena gir økt  sirkulasjon. 
Jeg tenker at dette kanskje er noe for mitt "halvdøde" ben med lite sirkulasjon og nummenhet? Kom gjerne med erfaringene deres, evt andre treningstightser jeg burde sjekke ut. 

2. Jeg trenger nye treningsko! Lette flate sko som gjør det bedre å trene styrke, og disse fra Inov8, også fra x-life VET jeg er bra, siden begge svigerinnene mine har de. Dags dato brukter Nike Free og det er supergode sko, men ikke til denne type trening. De blir for mye og høye.. Igjen, kom gjerne med deres erfaringer!

3. Gode treningsbhér er jeg HELT avhengi av.. Jeg har både Gina Tricot sine (kjempe gode!) og Nike. Denne fra Kari Traa var så fresh, og jeg kunne trengt et par nye! Denne fra jeg på getinspired, de har utrolig mye fint!

Ved forrige måling som er ca 2 uker siden hadde jeg gått opp 2 kg i muskler, og ned 1 kg fett. Og det på kun 3 uker.. Det sier mye om hvor lite trent jeg har vært.. Faktisk ganske skremmende at jeg har gått rundt med så lite muskler, med 3 barn og en skikkelig skranten kropp. Det syntes ikke myye (jeg har tatt før og etterbilder) men jeg håper det kommer seg etterhvert. Det viktigste er at jeg blir sterkere, har mindre vondt i ryggen og klarer å "løfte" venstrebenet som er skadet på en bedre måte. Neste måling er om 1 uke, og jeg er spent! Jeg trener 3 og 4 ganger i uken, et helkroppsprogram hver gang.. Jeg elsker det, og føler virkelig at denne type trening er her for å bli. Jeg ante ikke at styrketrening kunne ha så stor effekt. Bare tenk.. Ved forrige måling så skulle vi også sjekke kondisjonen min. Jeg skulle sykle 30 min 3 ganger i uken, ved siden av styrkeprogrammet. Det hadde jeg ikke fått tid til så jeg sa til PT at det ikke var vits.. Vi målte likevel, og fra forrige gang (3 uker tidligere) så hadde jeg betydelig bedre puls, på høyere intensitet - uten å ha syklet noen ting! Det sier sitt.. Styrketrening bygger ikke bare muskler! 

Som dere skjønner så er jeg helt fersk, men det kommer seg. Jeg lærer noe nytt hver uke, og jeg elsker det!

TRENING MED PT // UPDATE 1Genser fra HM // Skjørt fra just female 

Ja, min første PT time på Stamina... Hva kan jeg si? Treneren virker er super! Han lever opp til ryktet sitt, hvertfall så mye som jeg har sett, så det blir veldig spennende! Når det gjelder kroppen min så fikk jeg meg ei litta smell, for å si det sånn.. Vi startet med "test sykkelen". Der skulle jeg sykle det jeg kunne i 5 minutter for å finne ut hvor god kondis jeg hadde.. kremt.. Jeg har litt å jobbe med, for å si det sånn. Det var ingen overraskelse, og heller ikke så spennende, dette visste jeg jo. Det som derimot var veldig spennende var denne beryktede testen av fettprosent, osv. Målinger svart på hvitt om hvordan man ligger an. Jeg har aldri tatt en sånn test før, men jeg var ikke sånn kjempe bekymret. Jeg har jo ligget på en okey vekt de siste månedene, så hvor ille kan det være? Jo da.. Fettprosenten var relativ høy den! Det ser kanskje ikke sånn ut, men når man ikke eier muskler, da går det feil vei ;-) Men nok om det, det skal jeg alltids klare å fikse på!

Vi gikk nøye gjennom skaden min, og sjekket både fleksibiltet, styrke, målte forskjellene på bena, og stabilitet. Det er ikke noe tvil at den venstre siden hemmer meg stort, men med en sterk kropp så vil jeg klare å "bære" benet mitt, og ikke dra det etter meg. Det vil igjen gjøre at jeg ikke kompanserer på feil måte. Jeg har virkelig troen på at dette er helt afla omega. Om jeg vil få tilbake styrke og følelse i benet mitt etterhvert aner jeg ikke, men det får jeg ikke gjort så mye med, annet enn å holde meg aktiv og ha troen. 

Jeg fikk et tilpasset og rolig program for hele kroppen, og jeg skal trene 3 ganger i uken. Det bør jeg klare med tanke på hvor mye jeg trenger dette for å unngå unødige smerter! Er dette spennende? Det er jo såå mange inspirerende treningsblogger der ute så jeg er usikker på hvor mye jeg skal skrive om dette.. Den kan nok bli kjedelig, for jeg er ingen ekspert eller veldig spennende innenfor den fronten. Vi får se!

Men dere, nok om trening. Jeg må legge vekk macen for en skål med smågodt venter på meg. Så sånn er det ;-) Vi ses i morgen. Muligens et nokså ærlig innlegg om hvordan jeg overlever alle nedturer, i virkeligheten. Jeg har ikke helt bestemt meg for om det skal publiseres eller ei, så jeg må nok sove på det ;-) Uansett, så ses vi i morgen! Ha en fin kveld!! 

MIN FØRSTE TIME HOS PT


Holysmoly, jeg skal ha min aller første time sammen med en personlig trener i dag! Rett etter påskefrokosten i barnehagen så skal OC og jeg ned på Stamina. Han på barnepassen og jeg ut i ilden.. Jeg tror det er så viktig at resten av kroppen min er sterk og uttholdende når jeg har et ben som er det motsatte, og mer til.. Nå ødelegger det "døde" benet for resten av kroppen, derfor må jeg finne en måte og overvinne det på. Jeg tror løsningen er å ha en gjennomtrent kropp! Såååå, tenk på meg i dag, da dere. Jeg har ALDRI løftet vekter, det er ikke min "stil", men en gang må være den første for alt. Heldigvis har de spinningtimer som er det trygge gamle, som jeg har i bakhånd. Ha en fin dag fininger! Its friday!! 

UTSATT TIL FORDEL FOR TRENING

Det har rablet for meg. Jeg endte plutselig opp på trening i stedet for Robinson på TV, blogging og sofakroken med godis. Ikke likt meg i det hele tatt, så en klapp på skulderen for det! Bilder fra jenterommet til Jen kommer i morgen tidlig i stedet :-) Ses da!

GALSKAPSTRENING

.... Hvertfall for en som er litt rusten i gamet!
Så ydmyke og forsiktige i utrykkene. Dette er 10 sekunder FØR vi begynner spinninga! Gode Maria, sier jeg! Denne type sykling er jo galskap! Jeg har SÅ vondt i rumpa, også blir jeg så s i n n s y k t sliten! Flaks for meg at jeg elsker å være så sliten at jeg tror jeg kaster opp. Eller, det er vel heller et sånt elsk/hat forhold. Det gir meg et kick, og det trenger både kropp og sinn.

Men jeg må le.. I dag var vi 3 venninner som sitter på hver sin sykkel. Vi har hver våre ørepropper i ørene, koblet til hver vår spinning instruktør som snakker og guider oss gjennom 40 intense minutter, på volum 10...! Vi puster høyt - uten å høre oss selv puste (!) banner litt til hverandre - uten å ane hvor høyt vi snakker for vi hører jo ingenting, drikker vann og peser som om vi var de eneste i studio. Dette slo meg ETTER økten var over. Flott! Jeg kan tenke meg at de andre i rommet syntes det var både slitsomt og flaut å se/høre på.  Noe av det mest komiske jeg vet om er hvis folk snakker mens de har musikk i ørene. Min mamma har en tendens til å gjøre det. Snakke til meg dobbelt så høyt som jeg snakket til henne, mens hun tror hun snakker normalt. Det er så flautgøyy! Skjønner dere hva jeg mener?

Jeg ser jo nå at jeg burde tatt et etter-bildet også, og ikke bare før.. I såfall ville vært av meg mens jeg ligger som en vanndam på gulvet og prøver å få igjen pusten. Gjennomvåt og rød i hele ansiktet. Åh jeg elsker å være i gang igjen! Da blir ikke høstmørket så deprimerende når jeg får energi av treningen! Derfor anbefaler jeg å komme i gang med treningen, FØR det blir helt mørkt og dystert ute og energien daler! Sånt skjer fort med meg hvertfall :-) Ha en finfin kveld, så ses vi i morgen vi  ♥♥♥
PS. Ses vi inne på instagram? Jeg er "lykkemamma" ;-)

SPINNING

Når jeg har trent tidligere så har jeg alltid foretrukket jogging, men siden jeg ikke har muligheten til å verken jogge eller powerwalke lengere så må jeg finne andre alternativer - SYKLING!

Som nevnt tidligere så har venninnen og jeg hoppet på et sykkelprogram. Vi har syklet flere økter ute, helt frem til i dag. I dag kjørte vi på med en spinning time på Drøbaks nye treningssenter EVO! Vi syklet ikke i time med andre (EVO er jo selvbetjent og har ikke timer) men på hver vår sykkel med vår helt egne instruktør på skjermen foran, koblet til spinningsykkelen og ørepropper. FOR Å SI DET SÅNN FOLKENS, jeg rullet av sykkelen, var gjennomvåt og sikker på at jeg hadde fått lungebetennelse på de 40 minuttene jeg syklet...! Dette var treningen sin det! Utrolig slitsomt og utrolig gøy! Bra start på uken. Nå sitter jeg i sofaen og strikker mens jeg spiser sjokkis. Må passe på så jeg ikke forbrenner for mye ;-) He-he

I morgen reiser Christian til Spania en uke. Jeg skal være alene med alle 3 barna - heisannhoppsann - spent på uken som kommer! Jeg skal holde dere oppdatert! Ha en fin kveld, vi ses i morgen :o)